Loftslamper i badeværelset

Fandt du en situation, hvor du på grund af svagt lys i badeværelset ikke kan se alle detaljer i dit ansigt i spejlet, eller du kan ikke slappe af i badet på grund af for stærkt lys, som vedvarende slår i øjnene. Årsagen til sådanne situationer er den forkerte belysning.

Planlægningsbelysning

Læs planlægningen skal være med tilrettelæggelsen af ​​rummet på badeværelset. Dette tager højde for, hvilken slags møbler, VVS, husholdningsapparater der vil være til stede her. For ikke at forveksle, kan du tegne en plan, hvor lampens placering vil blive angivet. En sådan plan vil spare dig for at skulle lægge nye ledninger efter flisebelægning på grund af et lille tilsyn.

Normer og standarder, beregning af belysning

Baseret på de europæiske standarder, der blev vedtaget i 2002, bør badeværelsesbelysningen være 200 lux per kvadratmeter rum. Ved at kende dette kan du nemt beregne det optimale antal armaturer i dit tilfælde. Hvis vi taler om rummet, hvis område er seks kvadratmeter, vil det tage 1200 lux.

Der er et direkte forhold mellem armaturtyperne og dens effekt, hvilket gør det muligt at beregne, hvor mange loftslamper der skal bruges til dit værelse. Lysflowen, der opnås fra glødelamper på 25, 40 og 60 W, svarer til belysningen af ​​henholdsvis 220, 420 og 710 lux. Derfor skal 1200 lux til 6 kvadratmeter divideres med luminansindikatoren for hver armatur.

Hvis du planlægger at bruge glødelamper, hvis effekt er 40 W og 60 W, skal du f.eks. Bruge tre 40 W og to 60 W lamper.

Valgfunktioner

Det er de lofttyper lamper, der oftest vælges til belysning af et værelse som et badeværelse. De kan igen monteres i et loftsloft af gipsplader, slattedækker eller stræklofter. Belysningen fra dem er ensartet og er velegnet til belysning af selv store områder. Den ydre del af disse typer lamper kan bevæges, hvilket gør det muligt at rette lysstrålerne i den retning, du har brug for. En anden fordel ved sådanne lamper - rigelige muligheder for designere, der arbejder for at skabe et interiør.

Hvad skal du være opmærksom på, når du handler for lamper:

 • Sikkerhed. Dette skyldes, at badeværelset er et område med høj luftfugtighed, så når du køber en lampe, skal du kontrollere, hvor beskyttet det er fra støv og fugt. Især for dette er der en IP-kode. Hvis du ikke fandt den på lampen, kan du sikkert sætte den til side og kigge efter en anden. Sikkerhedsniveau angiver det andet ciffer i produktmærket. Jo højere det er jo tættere på vandkilden kan det placeres.
 • Lysstyrke. Fra dette vil afhænge af kvaliteten af ​​din barbering eller makeup. For at belysningen ikke slipper dig ned, skal du overveje lampens kraft. I standardlamper er den lig med 20-30 W / m2. For halogen er denne figur - 23-28 W / m2. Men i dagslyslamper er det ikke mere end 6-9 W / m2.
 • Design. Lampens valg bør baseres på den stil, hvor dit værelse er lavet.

På markedet i dag kan du finde et stort udvalg af alle slags loftlamper. Men ofte er køberen tabt, hvilken er bedre at vælge?

Badeværelsesbelysning og ledninger blev diskuteret i detaljer i en anden artikel.

Loftslamper

Loftslamper. Sådanne lamper kan være forskellige i form, farve og materiale, som de er fremstillet af. Ikke kun glødelamper, der er kendt for os, men også energibesparende lamper bruges til dem.

halogen

Disse lamper er kompakte og billige. Garantiperiode for drift eller tidspunktet for belysning af halogenlamper - fire tusinde timer.

Monter ikke halogenlamper på mere end 35 W i badeværelset.

LED lys

Armaturer, hvor en LED bruges, kan udstråle hvidt eller gult blødt lys, og belysningen kan gøres i flere farver. Normalt bruges de ikke som den vigtigste kilde til lys, men bruges som en tilføjelse. Designere gerne fremhæve forskellige områder af rummet eller alle slags tilbehør med LED lamper og bånd. LED-strimler er ofte anbragt under badeværelset, hvilket skaber effekten af ​​at skyde. På denne måde kan du vælge hylder, spejle eller loftets omkreds.

sikkerhed

At arbejde, du kunne lide lampen, var sikker, det anbefales at bruge lamper, hvis effekt ikke er mere end 12-24 watt. Dette skyldes, at selv når de lukkes, vil de ikke kunne skade dit helbred. Du skal også være opmærksom på indikatoren IP, som er skrevet direkte på lampen eller på emballagen. Denne indikator består af to figurer: 1 - Beskyttelsesgraden af ​​lampen mod indgang og eksponering for små og faste partikler (indikatoren kan ligge i området fra 0 til 6), 2 - Beskyttelsesniveauet mod fugt (ligger i området 0-8).

Derfor er jo højere tallene i dette indeks, jo mere pålidelige beskyttelsen af ​​denne lampe mod indflydelse fra forskellige faktorer.

Hvis vi taler om badeværelset, vil den bedste løsning være den, hvorpå beskyttelsesindekset vil være mere end 44-45. Ved montering af armaturet er det vigtigt, at det ikke har direkte kontakt med vand. Du bør også kontrollere lampen for tæthed og holdbarhed.

Hvis dit interiør indebærer brug af sconces i badeværelset, så kan du ikke placere det direkte over badeværelset, da den røde varm lampe kan eksplodere, når den kommer i kontakt med vand eller damp, kan der opsamles kondens.

Ledninger, der fører til lampen, bør ikke være åbne. Og det er uønsket at bruge i badeværelsesadaptere, forlængerledninger og andre lignende enheder. Og hvis du skal lave en stikkontakt, skal du så flytte den så langt som muligt fra fugtkilder. Alle elektriske netværk skal være jordforbundne.

Loftslys i badeværelset: Udvælgelseskriterier, 63 billeder med originale belysningsideer

For at slappe af fuldt ud, skal du skabe en afslappende atmosfære. Belysning hjælper med at nå dette mål.

I de fleste tilfælde vil sollyset opsamle et vindue i badeværelserne, selvom det er på badeværelset, er det lille, så der er behov for apparater, der giver kunstigt lys.

At skabe kunstig belysning i badeværelset, oftest brugt inventar fastgjort til loftet.

Sådanne lyskilder udfører en række opgaver:

 • skabe optimal belysning, lyse nok, men ikke irriterende for øjnene;
 • sikre enhed af stil;
 • opdele rummet i funktionelle zoner.

Zonering et værelse ved hjælp af belysning gør det muligt at tildele i badeværelset et område til badning eller brusebad, afslappende og vask. Hver af disse zoner skal have sit eget lysniveau.

I det område, hvor vasken er placeret, er det nødvendigt, at lyset er lyst. På badeværelset er der behov for et diffust lys, der bidrager til ensomhed og fred - de vigtige komponenter i en god hvile.

Fordelene ved loftlys:

 1. Armaturet på loftet er en stor erstatning for en almindelig lysekrone.
 2. Belysningen, hvor den del af rummet er tændt, hvor det er nødvendigt på et bestemt tidspunkt, er meget bekvemt.
 3. Loftslampe, hvis den er valgt korrekt, skaber et godt lysniveau og giver atmosfæren af ​​komfort og originalitet.

De mest populære indbyggede loftslamper. Der er også suspenderede modeller og overhead.

Der er flere typer belysningsarmaturer til loftet, de adskiller sig i typen af ​​vedhæftning.

Armaturer fastgjort til loftet er velegnede til badeværelser med stort areal og badeværelser med lave lofter.

Indbyggede armaturmodeller installeres i gipsplader. Den lakoniske form og stil design gør denne slags armaturer den bedste løsning til spændingsstrukturer.

Suspended modeller er placeret tæt på loftoverfladen. De vigtigste karakteristika ved sådanne lysarmaturer fra almindelige lysekroner er i mindre størrelser, de diffunderer lys på forskellige måder. Disse belysningsenheder er ikke bange for fugt. De er fastgjort direkte til væggen.

En række sådanne lyskilder er fladformede lamper. Sådanne lamper er fremstillet af forstærkningsbur og reflektor af metal. Plast- eller glasdiffusor fastgjort øverst.

Udseendet af sådanne lyskilder er standard: de kan være firkantede eller runde.

Overhead armaturmodeller er enkle. For disse enheder er både LED- og halogenlamper, såvel som konventionelle glødelamper.

Planlægger et badeværelse renovering? Se på de virkelige billeder af badeværelserne i moderne stil: upåklagelige nuværende udgaver af design og dekoration af badeværelser af forskellig størrelse og form.

Læs om typer og størrelser af bad skærmen i denne artikel.

Hvilken lyskilde du skal vælge

I de fleste tilfælde er indbyggede modeller af belysningsapparater installeret i hygiejniske rum. De er velegnede til både hængende og hængende lofter og jævnt diffust lys, hvilket er særligt vigtigt i badeværelser med stort areal.

Sådanne loftbelysningsarmaturer giver dig mulighed for at gennemføre alle slags ideer fra designeksperter, så du får mulighed for at eksperimentere.

Indbyggede belysningsanordninger er klassificeret efter de modeller, hvor lampen er placeret inde, eller det kan være lamper med et eksternt arrangement af lamper.

Til badeværelset mere egnet første mulighed. Med dette arrangement forårsager lampen ikke overophedning af loftet, hvilket fører til udseendet af gule pletter på det (loftets overflade og lampen adskilles af et metalelement). Desuden, når lampen er placeret udenfor, er lyset spredt i stor vinkel.

For at bestemme antallet af belysningsarmaturer indbygget i loftet, er det nødvendigt for badeværelset, du skal fokusere på rummets størrelse, dets layout og farve og naturligvis tage højde for individuelle præferencer.

Hvis du vil have meget lys i rummet, skal du bruge et par lys.

Placering af lyskilder påvirkes af rummets størrelse. I dette tilfælde vil afhængigheden være proportional: jo større er rummet - jo mere belysningsudstyr er nødvendigt for at belyse det.

For store badeværelser vil den bedste mulighed være at installere indbyggede belysningsmodeller gennem loftet. Et sådant arrangement af lamper, der er egnet til lofter, kræver kun god ventilation.

For eksempel til et badeværelse med et område lidt større end 4 kvadratmeter, har vi brug for LED-lamper med en kapacitet på 2,7 W, i en mængde på fire. Hvad angår belysningen i lokalerne for vandprocedurer, er der fastsat visse standarder for forskellige typer lamper.

Hvilken slags lamper passer til et badeværelse?

Glødelamper er nemme at bruge, dette er en budgetmulighed. Ulempen ved sådanne lyspærer er en kort levetid. Loftslamper har et æstetisk udseende, de tjener som en dekoration af loftet. Taklampen beskytter lampen mod fugt og skader.

Hvis du beslutter dig for at installere den massive lyskilde, skal du bemærke, at den er meget varm, og derfor skal du installere en asbest eller træpakning, når loftet er "float", når du installerer det på et loft lavet af PVC-materialer.

En halogen lyskilde har en glaskugle med en filament.

Til udstyr LED-baggrundsbelysning bruges transparent tape. LED'en er en halvleder enhed.

LED loftslyskilder spare på elregninger. Armaturer med LED'er forbruger to gange mindre strøm end andre lyskilder. Apparater med lysdioder næsten ikke opvarmes og er meget effektive.

LED taklamper kan både være hvid og farve. Sådan belysning er i de fleste tilfælde ikke den vigtigste belysningskilde og er installeret under spændingsloftkonstruktioner. LED-strimler bruges som en ekstra lyskilde.

Udgifterne til lamper med lysdioder er ret høje, men omkostningerne ved køb af lampen er berettiget. Sådanne lamper har høj lydudgang. En anden fordel ved LED-lamper er en lang levetid.

Armaturer designet til lofter har forskellige størrelser, de kan have en eller flere lamper.

Armaturer monteret på loftet kan have en drejelig konstruktion og fastgjort. Drejelygterne har en funktion at styre lysstrømmen i den rigtige retning.

Indenlandske producenter tilbyder lamper til lofter hovedsagelig med almindelige glødelamper. Udenlandske producenter har et stort udvalg af halogenmodeller.

Fugtighedsbeskyttelsesegenskaber

Den bedste mulighed for badeværelset er en lampe med vandtætte egenskaber. Sådanne belysningsanordninger er sikre i drift. Deres design er designet til at opfylde betingelserne for høj luftfugtighed, typisk for badeværelset.

Vandtæt belysningsudstyr har lang levetid i forhold til konventionelle lyskilder installeret på et badeværelse. Sådanne armaturer er ikke bange for temperaturfald.

Placering muligheder

Lamper på loftet kan arrangeres på forskellige måder. Placering kan være rektangulær, cirkulær, oval, kryds, buetformet, bølgende og kaotisk.

Indkvartering afhænger i høj grad af præferencerne hos lejlighedsejere og værelse design.

De bedste design ideer til et badeværelse med bruser er på billedet: Vi har samlet et helt udvalg af originale badeværelsesinteriors med anbefalinger fra designere til udsmykning og udrustning af toiletter af forskellige størrelser.

Giv yderligere belysning i badeværelset kan være på bekostning af tilbehør. Om runde spejle med belysning til badeværelset, læs her.

Du kan se billeder af et lille badeværelse i en lejlighed i artiklen på: http://prostilno.ru/komnaty/vannaya/malenkaya.html

Installation af belysning

Installation af loftlamper er ikke svært, de er bekvemme ikke kun at bruge, men også at installere.

Installation af belysningsarmaturer afhænger af deres designfunktioner og typen af ​​loft. Der er lyskilder, der passer til alle typer lofter og belysningsarmaturer, der kun er beregnet til en bestemt type.

Loftslamper er en af ​​de bedste muligheder for belysningslokaler til vandbehandling. Disse er moderne belysningsenheder, deres størrelse er valgt i overensstemmelse med rummets størrelse: i badeværelset kan du installere en eller flere lamper, der er forskellige i strømmen.

Loftsbelysningsanordninger skal vælges i overensstemmelse med indretningens indretning. Loftlampens originalitet vedhæftede dekorative diffusorer af lys. Lampens design skal passe ind i stilens design.

Fotogalleri

Vi tilbyder at se på muligheder og modeller af loftlamper af lagt på og indbygget type til badeværelse belysning:

Indretning i loftet på badeværelset

Ved at udstyre sit hus søger en person at forudse alt: at opnå komfort og skønhed, funktionaliteten af ​​lokalerne, det praktiske af møbler og levesikkerheden. For alle disse punkter vil badeværelset få dig til at tænke. Det er værd at forstå, hvordan man gør badeværelset behageligt men sikkert; hvordan man bruger brusebadet, ikke være bange for at sprænge loftet lamper; hvilken slags armaturer er bedre at vælge på loftet.

Særlige egenskaber

Badeværelserne har oftest ikke naturligt lys. Det er nødvendigt at gøre alt for at det kunstige lys er behageligt for øjet, praktisk til fuld brug, så det er behageligt at se på lamperne. Ligger i varmt vand, vil jeg slappe af og hvile og ikke se på det lurvede loft og tænke, når jeg lukker ledningerne.

 • Det betyder, at skabe de betingelser for sikker brug af belysning i et vådt badeværelse er først og fremmest opgaven under reparationer. Elektriske lamper af høj kvalitet er nødvendigvis markeret med et IP-indeks bestående af to tal.

Det første ciffer bestemmer graden af ​​beskyttelse mod støv, den anden - fra fugt. Det andet ciffer er vigtigst. Vær opmærksom på spændingsmærkningen: på badeværelset er det bedre at vælge lamper med lav spænding.

 • Den anden opgave er at vælge de rigtige elektriske apparater. Vær opmærksom ikke kun på skønheden, men også på specifikationer. For værelser med høj luftfugtighed, brug lamper:
 1. hvis beskyttelsesgrad mindst er IP44
 2. klasse af beskyttelse mod elektrisk stød - 2;
 3. med lavspændingsenheder (op til 12 V);
 4. med anti-korrosionsbelægning af metalelementer.
 • Den tredje er at vælge typen af ​​belysning: loft eller væg, generelle eller lokale, forretningsmæssige eller dekorative. Hvis badeværelset er stort, kan du bruge alle typer.
 • Den fjerde er at vælge den rigtige armatur efter stil til et eksisterende rum.
 • Den femte er at installere armaturer korrekt. Hvis lyset ikke belyser spejlet, vil du ikke være i stand til omhyggeligt at udføre kosmetiske og hygiejniske procedurer. Når belysning svag strøm i badeværelset vil være ubehageligt. Når du bruger lamper med et blåt spektrum, vil du se en refleksion i spejlet, som du næppe vil lide.

Det er værd at være mere fortrolig med række loftslys. Loftsbelysning i badeværelset kan være en enkelt lampe (central belysning), flere lamper (spotlights) eller en kontur (rundt omkredsen, ved hjælp af små lyspærer).

Typer af lofter

For at oversætte dine ideer til reparation til virkelighed, tænk på, hvordan du vil se loftet. Så det var smukt, sikkert, det var ikke nødvendigt at omarbejde det på et år på grund af den dannede form, korrosion, smeltning og deformation af materialet, pletter, pletter, der konstant danner kondensat, ubehagelig lugt. Desuden er installationen af ​​et strakt eller ophængt loft normalt lavet af mindst to personer. Tænk over, om de har plads nok til at arbejde.

Glem ikke om emhætten - det er påkrævet på badeværelset.

Ved beregning af de anslåede omkostninger skal du overveje, om du har brug for en stor reparation, eller du kan komme forbi med "no frills" loftet. Moderne renovering behøver ikke at være dyrt. Du kan gøre den sædvanlige whitewash, farvning. Du kan indsætte over overfladen med vinyl tapet eller omslag med plastpaneler.

Hver af metoderne har sine fordele og ulemper.

renvaske

Fordele: billig og hurtig behandling.

Ulemper: skrøbelighed og enkelhed.

farve

Fordele: økonomisk mulighed, en bred vifte af farver, antisvamp beskyttelse.

Ulemper: Loftet skal være perfekt glat, kun egnet akryl vandbaseret maling til badeværelset, enkelhed.

Vinyl tapet

Fordele: En billig løsning, tapet er ikke bange for vand, da de er dækket af syntetisk film. Du kan gentage tapetet flere gange i ansigtsløftningen.

Ulemper: Loftet skal være glat, fri for fejl. Der må ikke være huller mellem tapeter af tapet, så formen ikke trænger ind.

Chipboard paneler

Fordele: holdbarhed (med passende pleje), æstetik og komfort, en behagelig lugt af træ.

Ulemper: Passer kun til værelser med god udstødning, sørg for at dække vandtæt lak, ubelejligt at montere i et lille rum.

PVC paneler

Fordele: billig, egnet til langvarig brug, farve sort, let pleje, fugt-resistent, nem at passe til ethvert design, let at installere.

Ulemper: med et svagt ekstrakt vil være vådt.

Suspended mineral fliser loft

Fordele: høj fugtighedsbestandighed (omhyggeligt vælg plader med denne egenskab), efter en lækage vil de ikke miste æstetisk udseende.

Ulemper: Manglen på farvediversitet, installationens kompleksitet, en temmelig dyr løsning.

Metallofter

Fordele: høj fugtbestandighed, pålidelighed, holdbarhed.

Ulemper: Manglende farve mangfoldighed, kondens opsamler og hurtigt stikker støv, kræver hyppig vask.

Suspended gipsplader lofter

Fordele: Tilgængelighed af specielle fugtbestandige plader til salg, miljøvenlighed, enkel installation, evnen til at skabe smukke fladniveau lofter af vådt gipsplader, let vedligeholdelse.

Ulemper: Ikke en dyr løsning, kræver visse færdigheder i arbejdet.

Rack lofter

Fordele: Aluminium eller stålplader ruster ikke, må ikke absorbere fugt, holdbar, brænd ikke, lys, der er en stor farve variation. De er glatte, bølgete eller perforerede, hvoraf du kan lave lofter i forskellige konfigurationer. Sådanne produkter er nemme at vaske, montere.

Ulemper: Indsaml kondensat med forkert udstødning.

Spejl loft

Fordele: Skønhed, visuel forøgelse i rummet, et bredt udvalg af modeller (farvefring og mønstre på glasset), forbedret belysning på grund af refleksion, enkel pleje.

Ulemper: Materiale skrøbelighed, en dyr løsning.

Glasloft

Fordele: Ikke bange for fugt, resistent over for høje temperaturer, miljøvenlige (bidrager ikke til dannelse af mug), er ikke giftig. Om nødvendigt kan du nemt udskifte enkelte plader. Farvet glas er meget smukt og giver lyd og unikhed.

Ulemper: Materialets skrøbelighed, glas med farvet glas er sværere at erstatte, høj pris.

Strekak

Fordele: æstetik, modernitet, den visuelle stigning i rummet på grund af den reflekterende effekt. Beskyttelse mod lækage (loftet kan modstå op til 100 liter vand pr. Kvadratmeter, som kan tørres af mesterinstallatøren), antisvampeffekt, samler ikke kondensat, kan modstå temperaturer op til 50 grader, deformeres ikke. Det er let at passe på ham, et sådant loft kan være blankt eller mat, i forskellige farveskalaer såvel som med fotoudskrivning. Ulemper: dyrt, kræver professionel installation.

Uanset om du vil vælge et bad med hvidkalk eller strækloft, vil du stå over for spørgsmålet om installation af lamper.

model

Lamperne anvender lamper med forskellige driftsprincipper:

Lampetype

Godbidder

ulemper

Billig, nem at bruge

Overophedning (kan brænde dækslet), skrøbelighed

Mere holdbar, godt oplyst, lille i størrelse, billig

Overophedning, kælder individualitet, ultraviolet stråling

Lang levetid, lavt strømforbrug

Høj pris, svigt på grund af spændingsfald, ubehageligt farvespektrum (dødt lys)

Fremragende lys, lavt strømforbrug, lang levetid, varme ikke op

Dyrt at installere, du har brug for en ekstra transformer

Alle fire typer lamper kan bruges både i åbne (lysekroner, spotlights) og i lukkede (spotlights, loftlamper, bånd) lamper.

I det store og høje badeværelse kan du fokusere på loftlysekronen. Og det kan være en enkelt-eller multi-track lampe. Samtidig kan du tilbyde konturbelysning - LED-stripe, som appellerer til romantikere. Det vil skabe et særligt humør på grund af det rolige gule eller hvide lys, vil give en byrde af energi med sine mange farver.

Hvis området på dit badeværelse er omkring 3 kvadratmeter. m, det er nok at installere en loftsfaktura eller vedhængslampe. Denne lampe er fastgjort til loftet med dykker og skruer. Armaturet består af en metalreflektorskive, en patron, selve lampen og en diffusor, som gør lyset mere ensartet og beskytter lampen mod vand. Taklyset er godt, fordi dets forskellige modeller kan monteres både på selve loftfladen og på den ophængte konstruktion.

Det negative punkt er udskiftningen af ​​lampen, som det er nødvendigt at demontere linsen.

En god mulighed er pletter med flere lamper på en stang og en drejemekanisme for hver af dem. De kan placeres på en sådan måde, at lyset falder på både spejl og bad. I dette tilfælde tilbyder producenterne et stort udvalg af materialer til stængerne, som er monteret belysning. Stænger kan være forniklet og forkromet, kobber og kobber-bronze. Lys reflekteret fra metal vil være yderligere belysning på badeværelset.

Den stadig mere populære spotbelysning passer til enhver mulighed. Sådanne lamper er monteret i et ophængt eller ophængt loft. De kan placeres tilfældigt eller i form af tal. De kan være af forskellige størrelser, og det vil gøre dit loft mere attraktivt. Der kan være forskellige farver, hvis det er nødvendigt at løse en bestemt designidee.

Sådanne produkter kan også ikke blot være statiske, men også med en drejemekanisme. En del af lamperne kan sendes til vasken, den anden del - på bordet, den tredje - på boblebadet.

LED stripen er en kobberstrimmel, til hvilken små LED-pærer er fastgjort i en vis afstand fra hinanden. Hvis der i andre værelser både åbne og lukkede bånd kan anvendes, i badeværelset kun forseglet i et silikontub.

Ved hjælp af sådanne lamper dekorere normalt værelset. På loftet er de arrangeret i form af lige eller jævnt buede linjer. Den nemmeste installationsmulighed er at bruge et færdigt sæt, der omfatter et selvklæbende diodebånd, en strømforsyning og en controller.

Tips til valg

Valget af belysning i badeværelset er direkte afhængig af størrelsen.

I almindelige lejligheder kræver badeværelsesområdet simpelthen brug af minimalisme eller konstruktivisme i designet: et minimum af ting og farver, enkelhed og kortfattethed, rationalisme. I dette tilfælde skal du bruge loftet uden et ben på bundloftet eller en lysekrone på et kort ben. På det falske loft skal du bruge spotbelysning.

Et sådant bad kan dog også "genoplives" - ved at installere multi-farvede LED-strimler placeret på et gipsloft på flere niveauer.

Avantgarde-badeværelset giver dig mulighed for at bruge disse tricks.

I de større badeværelser vil det være interessant at se i den højteknologiske stil. Glansigt strækloft, nikkelbelagte eller kromlamper, matte mørke vægge, de nyeste typer af VVS - smukke og fashionable.

Art Deco badeværelset er en atmosfære af luksus og aristokrati: luksus keramiske fliser, massive dræn, hængende lysekroner og væg sconces på væggene, en overflod af spejle.

Det er ligegyldigt, om du ikke ved, hvilken stil dine ideer tilhører. Prøv at finde en passende farvekombination, opsamlingslamper - og dit brusebad bliver fra almindeligt til sådant, som kun eliteinstitutioner har råd til.

Hvordan placeres?

Efter at have defineret loftet og lamperne, bør du tænke på, hvordan man arrangerer dem: rundt omkretsen, i en cirkel, buet, kaotisk, oval, flertallet, tværgående. Og dette valg afhænger af antallet af lamper, det udsendte lysområde og størrelsen af ​​rummet.

I et lille rum er en lampe nok, som er placeret mellem døren og spejlet. For store rum skal du bestemme det nødvendige antal lamper.

Lampeffektstandarder pr. 1 kvm. m:

 • LED - 2,7 W;
 • energibesparelse - 4-6 W;
 • halogen - 10-20 W;
 • glødelamper - 25 watt.

Jo lettere designet er, jo mindre strøm er der brug for til belysning.

På grund af det høje fugtighedsniveau er der nogle begrænsninger i installation af armaturer på badeværelset. Du kan placere lysene lodret på 2,25 m fra gulvet, ikke tættere. Med et standardloft på 2,5-2,7 m forbliver 0,25-0,45 cm fra loftet. Suspenderede og strakte lofter, lysekroner, loftlamper, pletter skal placeres over badet og brusebad ikke lavere.

Forskellige typer armaturer vil kræve forskellige arrangementer: Et hængende eller vægmonteret loft med fugtisoleret hus er fastgjort til bundloftet; hængende lath og stretch lofter er lavet af forsænket spotlights. På panelet af PVC eller spånplader er monteret LED-bånd i en silikonepose (omkring omkredsen eller en given glat linie).

Afstanden fra væggen til spotlampen skal som regel være mindst 20 cm, og fra PVC af sømmen af ​​strækloftet til det forsænkede armatur - ikke mindre end 15 cm.

Det er vigtigt at vide, at et sted vil belyse ca. 2 kvadratmeter. m., og en punktlampe - omkring 1,5 kvadratmeter. m. Jo flere lamper, jo mindre kraft er hver af dem. Men samtidig bør de jævnt belyse alle områder af badeværelset. For at undgå blænding skal lamperne vinkelret på overfladerne med spejleffekt eller i vinkel.

Lav linjer til forskellige armaturgrupper med forskellige kontakter. Så du vil opnå et lysere lys over spejlet eller mere afslappet, når du tager et bad.

Lampene kan variere i omkostninger, såvel som lofter, det vigtigste - sikre sikkerhed. Først da vil den skabte skønhed være værdifuld.

Lamper i loftet i badeværelset - de bedste indbyggede og suspenderede moderne ideer (75 billeder)

Ideel lys, ikke stanslys. Om nødvendigt, spredt eller rettet. Evnen til at styre belysning er et stort fremskridt fra den tekniske udvikling. Et badeværelse er et ofte brugt rum, så det er meget vigtigt at vælge den optimale belysning, som kan styres. Gør det lysere, hvis det er nødvendigt, mute.

Moderne producenter producerer et stort antal forskellige lamper og lamper af forskellige former, typer, design. Vanskeligheden er, at det ikke er let for en nybegynder at forstå, at bestemme, hvilken der er bedre at vælge, at understrege interiøret, at føle sig tryg og hygge, mens man er på badeværelset.

Resume af artiklen:

klassifikation

Dekorativ belysning med brug af forskellige ordninger har erstattet det eneste traditionelt installerede loftloft rundt eller kvadratisk form. Og hvis det før det var nok den vigtigste kilde til lys, nu er et moderne interiør design mange muligheder, der udvider ideen om, hvordan man bedst kan udstyre dit badeværelse.

Lamper kan placeres på væggen, loftet, gulvet, forbundet med forskellige kontakter. Dette gør det muligt at styre belysningen på badeværelset.

Typer af lamper

Det moderne marked tilbyder forskellige typer lamper og apparater:

Raster. Aluminiumsgitter monteret på loftet, indgår i designet af denne model af lampen, afspejler lys, gør det tredimensionelt.

LED. Mindste strømforbrug, uafhængighed af spændingsfald - deres store fordele. Ulemper - høj pris.

Embedded. Installeret under installation af loftet.

Spotlights. Bær flere dekorative egenskaber. Pålidelig, praktisk. Tillad dig at specifikt oplyse et bestemt område. Med lethed spille en rolle som hovedbelysningen.

Falsk. Installeret efter alt arbejde i specielle huller i loftet eller i væggen.

Selvlysende. Også omtalt som energibesparelse. Giv ensartet stærkt lys.

Dyurolayty. Fleksible monteringsbånd med LED-pærer og modstande. Installeret normalt omkring omkredsen. Ofte udføre funktionerne i kranse.

Placering af lamper

Af karakteren af ​​placeringen af ​​lamperne er opdelt i følgende kategorier:

 • At belyse spejlet
 • loft;
 • Gulv;
 • Vægmonteret.

Udstyr til rack, stræklofter

Ved indretningen af ​​badeværelset er det vigtigt at vælge den rigtige belysning for at skabe god synlighed. Samtidig er det vigtigt, at det var muligt at regulere lysstyrken. At tage et bad med aroma olier er det usandsynligt, at du har brug for et stærkt lys, men en dæmpet er bare lige.

Til dekoration af slattede lofter i badeværelset bruger de spot-, overhead- og forsænket armaturer med LED-lamper.

Denne form for belysning har sine væsentlige fordele:

 • Energibesparelse på højeste niveau.
 • Lang levetid;
 • Lamperne er økonomiske;
 • Tilgængelighed af transformatorer af høj kvalitet, der beskytter hele enheden mod spændingsafbrydelser.
 • Evnen til at skabe panorama belysning i et lille badeværelse.

En stor ulempe ved sådanne LED-lamper og det udstyr, der er nødvendigt for deres installation (transformatorer, ventilationssystem) er deres høje omkostninger.

Vigtige punkter at være opmærksom på, når du vælger

På badeværelset er det nødvendigt at vælge, arrangere belysningen, så det var behageligt at udføre alle vandprocedurerne. Det stod godt ud, spejlet blev fremhævet. Lyskilder tjente ikke kun en dekorativ funktion, men skabte også en god synlighed.

Vælge belysning til badeværelset, være opmærksom på følgende punkter:

 • Hvad er lampen til?
 • Hvor sikkert og vandtæt er det;
 • Hvad er det design, form, størrelse, type.

Det er blevet fashionabelt at kombinere flere typer lamper, understreger et eller andet funktionelt område - et spejl, en vask, en hylde. Visuelt udvide rummet.

Indbyggede gulvlamper med dæmpet belysning kan skabe den unikke atmosfære i rummet i færd med at tage et bad, skabe yderligere afslapning og ro.

Billeder af designprojekter med design af lamper på et strækloft, gulvbelægning, vægge er tilgængelige både i kataloger og på internetsider. Du kan altid vælge en lys sammensætning til dit badeværelse, som vil appellere.

Udviklingen i brugen af ​​energibesparende lamper øges dag for dag. LED og luminescerende enheder er i stor efterspørgsel. Med deres hjælp kan du lave både grundlæggende og ekstra belysning, skabe harmoni og komfort.

Badeværelse spotlights: 3 afgørende faktorer for installation

Indbygget loft spotlight til badeværelse på slattedæksløb

Generelt er reglerne for placering af spotlights i badeværelset fiktion, da der simpelthen ikke er nogen regler - alt afhænger af fantasi. Men når man samler dem, bør man være opmærksom på magt og deres tilsigtede formål.

Det vil sige, at den vigtigste faktor er, om det er hovedbelysningen eller hjælpen. Men vi vil diskutere alle de spørgsmål, vi har brug for nedenfor, samt se videoen i denne artikel.

Hvad du skal vide og være i stand til

Spotlights bruges meget bredt, og det er ikke begrænset til hverdagen, og da de kan placeres i næsten enhver rækkefølge og på et hvilket som helst passende sted, bruges de også i kontorer, butikker, børne-, uddannelses- og medicinske institutioner til belysning af produktionsværker, åbne og lukkede pavilloner. Derudover kan installation foretages i nicher, på buer, i vægge, i gulve, i skabe, og så videre.

Faktor nr. 1 - forskellen i metoder til installation

Valgmuligheder for overhead modeller

Overhead belysning enheder:

 • overhead modeller bruges til installation i kontinuerlige lofter, for eksempel på kittede beton gulve;
 • det vil sige, disse er de steder, hvor der af tekniske årsager ikke er mulighed for at lave nicher eller forsænkninger til montering af indlejrede modeller;
 • deres placering bestemmes af tilstedeværelsen af ​​en monteringsplatform, som er fastgjort på betonggulvet, og et diffusionshus er allerede fastgjort til det.

Embedded Models

Indbygget belysning:

 • embedded eller mortise modeller har det bredeste udvalg af applikationer, derfor er efterspørgslen efter dem også meget stor;
 • sådan popularitet er forklaret ved, at de kan monteres i alle typer overflader, under hvilke der er et bestemt frit rum;
 • såsom ophængs- og stræklofter, gipspladestrukturer af forskellige konfigurationer, stigerør, skabe, vægge og lignende;
 • Sådanne indretninger er et fast metalhus med fastgørelseselementer til lampen.

Suspension type belysning spotlight

Suspenderede spotbelysningsenheder:

 • I modsætning til de overliggende og indlejrede enheder har suspenderede punktmodeller ikke en fast tilslutning til overfladen;
 • det vil sige, at enhedens hus er placeret i en vis afstand fra loftet, derfor kan mulighederne for placering af spotlights i badeværelset reguleres ikke kun af afstanden mellem lamperne, men også af deres højde;
 • Til suspension anvendes en kraft, dekorativt designet elektrisk kabel her, men sådanne modeller kan kun anvendes i nærværelse af højt til loftet.

Rotary (venstre) og ikke-drejelig (højre) spotlight

Med designfunktioner kan spotlights opdeles i to hovedtyper - de er drejelige og ikke-drejelige modeller:

 • i dette tilfælde er det umuligt at sige, hvilke enheder der er bedre, baseret på typen af ​​konstruktion, da dette afhænger af deres formål;
 • Rotary modeller monteres bedst i kabinetter eller nær et spejl, hvor der kræves retningsbelyst belysning, mens ikke-roterende modeller er mere egnede til gruppens lysdisplay.

Faktor nummer 2 - kilden til belysning

Spørgsmålet om, hvor mange spotlights du har brug for i badeværelset, afhænger af deres strøm, hvilket er angivet på pakken. Men det er nødvendigt at tage højde for, hvilken slags belysningselement eller lampe der findes i denne enhed, og de kan være:

 • spejl;
 • halogen;
 • energibesparelse;
 • LED.

Spejl glødelampe

I øjeblikket er glødelamper mindre og mindre brugt til spotbelysning, og der er gode grunde til dette. Først og fremmest bruger en sådan lyskilde en masse elektricitet, og gruppesammensætningen vil derfor kræve ekstraomkostninger, hvilket ikke er helt acceptabelt med moderne teknologier.

Derudover har disse modeller ekstremt lav effektivitet, og de er meget varme, derfor anbefaler instruktionen ikke deres anvendelse på plastpaneler.

På foto - halogenlampen

Med hensyn til energibesparelser kan halogenlamper uanset basis også ikke kaldes rentable, da stigningen i energiforbruget medfører en stigning i de finansielle omkostninger. Imidlertid bruger de ofte "halogener", da sådanne spotlights udsender en temmelig kraftig, frostet lysstrøm, der udledes af en glaskappe.

Derfor er de nemme at bruge ikke kun som sekundær, men også som primær belysning, hvilket øger designmulighederne.

Sammenlignet med de to første er energibesparelseslampen den mest økonomiske og har samtidig en temmelig kraftig strøm af frostet lys. Men hun er ikke uden fejl.

Sådanne elektriske apparater har brug for særlig bortskaffelse, og desuden er dets lys ikke helt befordrende for synet. Spotlights med en sådan kilde er dog ganske populære.

Det bedste i alle tekniske parametre kan kaldes LED-lamper, og det er ikke forgæves. Moderne belysningsanordninger med G-53 b base G-70 anvendes i øjeblikket til lamper med nogen strøm, da sådanne enheder udsender jævn, koldt lys og slet ikke opvarmes.

Den største og sandsynligvis den eneste ulempe er den ret høje pris på LED'er, men hvis du tager højde for deres næsten endeløse driftsressource, vil dine finansielle omkostninger være fuldt berettiget.

Faktor №3 - forbindelse

Tilslutningsdiagram for 12V spotlights via en transformer

Som du ser i diagrammet, er lamperne forbundet parallelt via en transformer, men her menes vi 12 volt enheder. Deres nummer afhænger helt af transformatorens kraft.

Så før du køber det, skal du vide præcis strømmen af ​​belysningsenheder og deres antal, og beregningerne udføres bedst med en margen. Hvis der f.eks. Anvendes glødelamper, er de også forbundet parallelt, og mængden afhænger kun af behovet.

Installation af enheden i loftet

Det er sværere at installere en forsænket armatur, og selv da bare fordi du skal lave et pænt hul under sagen med antennerne. Hullet selv kan laves med en krone cutter af den ønskede størrelse eller med en kniv.

konklusion

Installation af spotlights med egne hænder er ret simpelt og hurtigt - det vigtigste er, at du forbinder dem korrekt, især hvis dette sker via en transformer. Nå, hvis du har spørgsmål, vent på dem i kommentarerne.

Lamper i badeværelset på loftet: typer, principper for placering, installation nuancer

Uanset hvor originalt interiøret er, kan alt ødelægge det forkerte lys. Det er ikke overraskende, at spørgsmålet om belysning indtager et ret vigtigt sted, når man arrangerer lokaler til forskellige formål.

Desuden er badeværelset ikke mindre vigtigt end for andre funktionelle værelser. For at skabe den perfekte atmosfære af komfort og hygge, skal du korrekt vælge lamperne i badeværelset til loftet, tage hensyn til reglerne for deres placering og installation.

Hvad skal man overveje, når man vælger enheder?

I processen med at skabe et designprojekt er det nødvendigt at vælge lampens optimale model, idet der tages hensyn til rummets egenskaber, design og tekstur af færdigmaterialer.

For eksempel er indbyggede modeller ikke egnet til at arrangere et badeværelse med et loft lavet af en monolitisk betonplade. I dette tilfælde er det bedre at bruge overhead apparater eller loft i form af lysekroner.

For at skabe et stilfuldt indvendigt og behageligt miljø skal der lægges særlig vægt på valget af belysningsudstyr. I dette tilfælde er det nødvendigt at tage hensyn til lampens design, egenskaber, dimensioner, effekt, metoder til fastgørelse af apparatet og behovet for yderligere strukturelle elementer.

Hvis badeværelset er stort, så vil en smuk lysekrone se organisk ud. Men prikkemodellerne, korrekt og jævnt fordelt over loftrummet, giver dig mulighed for at skabe et stilfuldt interiør, der tager højde for trendtrendene.

Ved valg af armaturer skal følgende faktorer overvejes:

 • Rummets område og afstanden mellem lamperne;
 • zoneinddeling af rummet, behovet for at fremhæve bestemte områder;
 • niveau af instrument layout
 • stil retning af interiøret;
 • farveområde af vægge, gulv, møbler og sanitetsartikler;
 • Tilstedeværelsen af ​​spejle, spændingsstrukturer, keramiske fliser og andre overflader, der reflekterer lys.

Før du begynder installationsarbejdet, skal du overveje layoutet af lyskilderne og nuancerne for lægning af kabler. Nogle modeller, der tilbydes af producenter i området, skal skabe særlige forhold.

Produktets kvalitet påvirker deres levetid direkte. Dyre branded modeller af indbygget eller overhead lamper sammenligne gunstigt med billigere dem. De er mere kvalitative, slidstyrke, og derfor holder de deres æstetiske udseende i lang tid.

For at skabe et stilfuldt og originalt interiør i badeværelset må vi ikke glemme sikkerheden. Elektriske apparater beregnet til installation i rum med høj luftfugtighed bør have den maksimale grad af beskyttelse, hvilket svarer til IP65-mærkning.

Ved arrangement af værelser med højt fugtighedsniveau er det nødvendigt at følge visse regler. For at organisere et sikkert værelse belysning vil hjælpe sådanne anbefalinger:

 • Du kan kun bruge vandtætte apparater med en vis beskyttelse mod IP24;
 • i området med høj luftfugtighed at sætte lavspændingsenheder op til 12 V;
 • Ved siden af ​​bad eller brusebad skal du bruge belysningsanordninger af klasse 2 beskyttelse;
 • Det er ønskeligt, at alle metaldele er lavet af rustfrit stål eller har anti-korrosionsegenskaber;
 • pærer og andre varmeelementer af elektriske apparater skal være forsynet med beskyttelsesdæksler eller nuancer.

Du skal også huske om lysstrålernes egenskaber og egenskaber. Så ved siden af ​​vasken er det bedre at bruge en lampe med et blødere gult lys. Ellers vil en ret bleg hud blive afspejlet i spejlet, hvilket forhindrer sminke fra at blive påført korrekt.

For et badeværelse med dimensioner på 5x2 m er 2 lamper på 60 watt tilstrækkelige. Du kan bruge 2 lamper, adskilt på siderne, men i dette tilfælde vil spejlet have brug for yderligere belysning.

Typer af badeværelse inventar

Når der arrangeres ethvert værelse, er det vigtigt at vælge og installere belysningsudstyr korrekt, som for et kombineret badeværelse eller separat badeværelse er opdelt i undergrupper efter flere kriterier.

Placering og fugtighedsbestandighed

Lyskilder kan installeres på forskellige steder i rummet. Afhængigt af dette er de vægmonterede, loftsmonterede, gulvstående, indlejret i et brusebad eller i et spejl.

Skelne mellem almindelige og fugtsikre lamper installeret i loftet på badeværelset. Den anden mulighed er beregnet til installation i rum, der er karakteriseret ved høj luftfugtighed.

De er lavet af fugt-resistente materialer, og deres design tillader ikke stænk af vand at komme ind i enheden.

Opdelt efter placeringsmetode

Armaturer kan være åbne og forsænket. Disse undergrupper er forskellige på den måde, de placeres på - på loftet eller på væggen af ​​rummet.

Afhængig af denne faktor kan de være punkt og vedhæng eller væg.

På grund af det faktum, at der i badeværelset er en øget fugtighed, er det bedre at bruge lamper udstyret med nuancer. Hvis der anvendes konventionelle lamper, vil kontakterne hurtigt oxidere. Dette gør enheden ubrugelig.

Funktioner indbyggede og overhead modeller

Markedet tilbyder et bredt udvalg af lamper af forskellige design. De kan fastgøres til bunden af ​​loftet eller over dets niveau, uanset type - gipsvæg, spænding, slatted.

Afhængigt af monteringsmetoderne er opdelt i tre typer:

 • overliggende;
 • indlejret eller indlejret;
 • poluvreznye.

Forkort forskellige parametre for penetration. Derfor er valget at tage højde for den afstand, som loftet sænkes i rummet.

Størrelsen af ​​rummet bag loftkonstruktionen er mindst 40 mm. For individuelle belysningssystemer er det nødvendigt at sænke fjedersystemerne med 85-100 mm, hvilket er uacceptabelt for et badeværelse med et lavt loft.

Med indlejret udstyr styres lyset nedad, så det dækker ikke hele loftets overflade. En prik tænder rummet lokalt, så du kan skabe et dæmpet baggrundsbelysning på badeværelset.

Dette er den bedste mulighed for værelser med lave lofter. De giver ejeren af ​​lejligheden mulighed for at skabe et originalt indretning, der investerer et minimum af midler.

Overhead lyskilder har deres egen nuancer, når de installeres i et rum med et strækloft. Suspensioner skal bruges, så stoffets belægning eller film ikke sænkes under drift.

Sådanne modeller vil se spektakulære og stilfulde ud i et moderne interiør. De forlader lyse højdepunkter på blanke, teksturerede, spekulære og skinnende materialer.

Den tekniske del af halvskæreren er installeret i indersiden af ​​loftet, og loftet er udenfor.

Deres installation kræver plads bag loftet. I dette tilfælde er lyset rettet vinkelret på flyet og er spredt rundt i rummet, hvilket gør det muligt at bruge lyspærer kraftigere.

Roterende og ikke-roterende enheder

Retningslys giver dig mulighed for at finde de rigtige løsninger i belysningen af ​​forskellige zoner. Af denne grund bliver drejningsmodeller ofte brugt som målrettede kilder.

De er kendetegnet ved et relativt simpelt design - enhedens krop er fastgjort i loftet af loftet, og dets ydre del roterer.

Enheden kan roteres i forskellige retninger og lede lysstrålen til et bestemt område. Det bruges til at fremhæve bad, brusebad, håndvask og toiletbord.

Denne type lampe er fantastisk til at fokusere på individuelle lyse elementer i interiøret - det vil effektivt tjene en unik vase, et attraktivt panel eller en original blomsterkomposition.

Faste armaturer kendetegnes ved fast montering og målrettet belysning. Når den er tændt, er lysets stråler rettet i en retning, normalt nedad.

For rationelt at distribuere lyset, der stammer fra de ikke-roterende modeller, installeres de i grupper. Instrumenterne er placeret på linie, i en cirkel eller på en anden måde. Deres nummer afhænger af rummet.

Punktmodeller er kompakte. Ved udførelse er de opdelt i fremspring fra loftets overflade og skjult i loftophænget system.

Elektriske apparater, forsænket i loftet på badeværelset, velegnet til enhver indretning, men giver mindre lys. Lysstrømmen er rettet tydeligt nedad, og kun et lille område lyser, der er placeret under enheden.

Varianter af lamper til lamper

Vælg ofte en enkel og praktisk glødelampe. Det tiltrækker med sin lave pris, men dårligere end halogen og LED-modeller.

Dets største ulemper er:

 • kort garantiperiode i området fra 1 000 til 1 500 timer;
 • Hvis længden af ​​basen eller størrelsen ikke passer til loftets konstruktion, er det nødvendigt at sænke den ophængte struktur;
 • har ikke beskyttelse mod strømstigninger, derfor brænder den hurtigt ud.

Hvis du regelmæssigt tænder lyset i badeværelset i stedet for traditionelle lamper, er det bedre at give fortrinsret til 5 gange mere økonomisk valg - energibesparelse.

Halogenlamper kan installeres i lofter, der er lave. Under alle omstændigheder vil lysstrømmen være ensartet. De giver mere lys end klassiske, de sparer energi og kan bruges 3 gange længere.

Disse pærer har også tendens til at brænde ud. For at udskifte en beskadiget arbejdstager er det nødvendigt at fjerne holderen på fjederen, tag keglen ud og installer en ny.

Det anbefales ikke at installere lamper med kapsel halogen lyskilder uden beskyttelsesglas.

LED-lamper er kendetegnet ved æstetiske præstationer og konturernes strenge geometri. De er lavet i guld eller sølv nuancer, ligner farve spektrum af VVS inventar.

Den største fordel ved LED-enheder er lavt strømforbrug. Det er ti gange mindre end de gode gamle glødelamper.

Derudover bør der nævnes en række andre fordele:

 • antallet af tænd og sluk reducerer ikke produktets levetid
 • maksimal lyseffekt på 120 lumen / watt;
 • en bred vifte er mulig uden brug af lysfiltre;
 • LED opvarmning op til maks. 60 ° C;
 • sikkerhed i tilfælde af skade på grund af fravær af kemiske forbindelser og glasfragmenter;
 • lang levetid (op til 50.000 timer).

Denne type armaturer er kendetegnet ved fraværet af en naturlig type lysstrøm. For at mildne monokrom af skarpe stråler lidt, er det nødvendigt at bruge yderligere fosfor. Således at lyset ikke pulserer, skal du have en udjævningskondensator.

Lamper i badeværelset

Uhyrlige moderne stilarter kræver original belysning. For det interiør, der er indrettet i stil med art deco-stil, er lyse lamper indrammet med dyre træ, naturlæder og fantastiske halvædelstener ideelle.

Symmetrisk og klar belysning i håndvaskområdet og lige rækker af spot sølvarmaturer passer til badeværelset i en lakonisk hi-tech-stil.

En klassiker antyder naturlighed, elegance og luksus - de monterer æstetiske sconces med nuancer på væggene og falsk glas eller krystal i loftet.

På badeværelset med et lille område er indretningen mere tilbøjelig til at være minimalistisk, hvor du kan variere belysningen. For eksempel installerer et skjult baggrundslys i form af en LED-stripe, der vil belyse bestemte områder.

Du kan bruge lamper i forskellige farver, kombinere elektriske apparater - sconces, lysekroner, indbyggede punktmodeller.

Placering af lyskilder

Hvis du vælger placeringen af ​​armaturer, er det nødvendigt at bruge den lysstrøm, der udsendes af dem til det maksimale. I et værelse med et lille område er det ønskeligt at installere indbyggede lyskilder og placere dem omkring rummets omkreds.

Hvis du vil vælge individuelle zoner, bør du overveje at placere dekorative lys i de udpegede områder. Som regel er embedded point produkter beregnet til generel belysning. Til lokale brugte dekorative lamper fra LED strimler eller lamper.

Med hensyn til det nødvendige antal armaturer, her skal du bruge regler for arrangement af boligområder. Ifølge sanitære standarder bør belysningen af ​​badeværelset ikke være mindre end 50 lx.

Du kan beregne, hvor mange lamper der skal bruges til at belyse et lille badeværelse med parametre på 2x3 m. Til dette har du brug for:

 • 2-3 glødelamper med en total effekt på 150-180 W;
 • ca. 4 LED med indikator 18-24 W;
 • eller et dusin energibesparelse 30-40 watt.

At kende kraften, kan du bestemme det samlede antal lamper og vælge metoden til placering i loftet.

Nuancerne for at installere inventar på badeværelset

Det er vigtigt at arrangere belysning på badeværelset for at tage sig af sikkerheden. Til dette skal du kontrollere, at ledningerne i dette rum er jordforbundne.

Et andet vigtigt punkt er at købe kun modeller af lamper med et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau. Glem ikke, at når badepletter nemt kan være indenfor elektriske apparater, hvilket medfører alvorlige problemer.

Kompleksiteten ved at installere belysningsarmaturer til hævede lofter afhænger af typen af ​​loftkonstruktion. Hvis badeværelset har et loft på PVC-paneler eller gipsvæg, vil det ikke være vanskeligt at installere lyskilden.

Lampeskærmen skal indsættes i hullet til lampen, og tryk derefter på den med en fjeder.

Hvis badeværelset strækker lofter, skal der til belysningsarrangementet monteres armaturer beregnet til spændingsstrukturer. De er fastgjort til guide- eller loftpladerne.

Nyttig video om emnet

Valget af belysning til badeværelset i videoen:

Finesserne af selvinstallation af en spotlight er belyst i videoen:

Markedet tilbyder en bred vifte af inventar. De adskiller sig i design, funktion, udseende, metode til placering og installation. For at opnå det ønskede resultat i badeværelset, med fokus på de mest spektakulære detaljer, skal du bestemme antal og effekt af lamper. Når du vælger dem, er det vigtigt at overholde sikkerhedsstandarder, når du vælger elektrisk udstyr med et fugtbeskyttelsesniveau højere end IP44.