Indbyggede loftlamper

En bred vifte af interiørartikler til forskellige rum tilbyder et bredt udvalg af belysningsarmaturer, hvor en separat piedestal på grund af dets egenskaber er besat af indbyggede loftslamper.

Popularitet blandt både købere og producenter af loftlamper har vundet ikke bare. En stor rolle blev spillet af den udbredte fordeling af suspenderede og nedhængte loftsstrukturer. De fading traditionelle interiørdesign og udbredelsen af ​​moderne indretning har også haft en indflydelse.

Design funktion

Faktum er, at ophængt og stræklofter ikke er i stand til at modstå vægten af ​​de sædvanlige lysekroner og lamper, og også de passer ikke let ind i stildesign af værelser, i modsætning til loftlamper. Den indbyggede belysning åbner således et bredt indsatsområde for realiseringen af ​​ethvert designidé uden at miste kvaliteter som ergonomi og praktiske egenskaber.

Udformningen af ​​indbyggede armaturer er meget enkel og består af flere elementer:

Det andet element består i sin tur af en patron til fremstilling af hvilke materialer som porcelæn eller plast med høj modstandsdygtighed mod varme, en lysreflektor og en diffusor.

Designet af loftlys er af flere typer:

 • Point. Spotlights er oftest fundet i boliger, de har fået et godt ry blandt forbrugerne på grund af dens demokratiske pris og brugervenlighed. De elementære elementer i punktmodeller omfatter en reflektor, en lampe og et hus. I dette tilfælde er den vigtigste fordel ved dem, at kroppen kombinerer egenskaberne ved et dekorativt element og montering. Drejede lamper kan bruges både som hovedbelysning og som yderligere belysning.
 • Suspenderet. Over tid mister disse typer armaturer deres popularitet hos brugerne, som en forudsætning for deres installation er en hård loftsbelægning. Suspended konstruktion har en firkantet form og er monteret i loftet. Denne type armatur kan kun bruges som hovedbelysning på grund af lyselementets brede overflade.
 • Lineær. Lineære lyskilder giver dig mulighed for at lave de længste rækker af lamper, de har en temmelig simpel ophængt struktur og er meget udbredt i industrielle lokaler.
 • Steder. Placeringen er markant forskellig fra andre typer loftlamper. Oversat fra engelsk betyder navnet på disse enheder "spot", og faktisk giver denne type belysning dig mulighed for at oprette et bestemt lysområde ved hjælp af en retningsstråle af lys. Placeringen er udstyret med en ramme med nuancer, udstyret med en drejemekanisme, en lampe og beslag i form af parentes. Spot kan monteres på loftet eller væggen.

Indbygget belysning kan variere i form og er:

 • Runde. Konstruktioner af forskellige størrelser kan bruges både til at belyse store overflader og til at skabe snævert rettede lysfluxer;
 • Firkantet eller rektangulært, designet til at belyse forskellige områder;
 • Ribbon lamper bruges til at belyse enkelte elementer og giver dig mulighed for at skabe flotte belysningsformer.

Fordele ved brug

Embedded elementer er ergonomiske og alsidige lyskilder. De er i stand til at organisere både fuld belysning af rummet og fungere som elementer af zonering, der deler rummet i flere zoner. Taklampe kan også påvirke den visuelle opfattelse ved at øge eller formindske rummet i højden og bredden eller længden.

På grund af fremstilling af strukturer fra højstyrkematerialer bør ejere af indbyggede lamper ikke være bange for skade enten under installation eller under brug.

Ud over standardinstallationen af ​​konstruktionen i loftet er det muligt at installere lamper i væggene eller møblerne, f.eks. I en modulær garderobe eller et skrivebord.

Brug af loftlamper giver mulighed for at tænde hvert belysningselement separat, hvilket gør det muligt at skabe ensartet belysning af nogen af ​​zonerne som ønsket af brugeren.

De vigtigste fordele ved indbyggede armaturer er:

 • En bred vifte - fra simple til elite modeller;
 • Ergonomisk design;
 • Højkvalitetsbelysning på grund af fraværet af en inert kanal;
 • Energibesparelser;
 • Forskellige former og størrelser;
 • Enkelhed af design.

Anvendelsesområde

Indbyggede belysningselementer kan bruges i forskellige lokaler. Derudover anvendes lygter til gadebelysning, kontor- og industrilokaler samt oplyste udstillinger og arkitektoniske strukturer. Men deres vigtigste anvendelsesområde er husstanden.

Afhængigt af formålet med lokalerne skal ejerne først og fremmest tage sig af armaturernes sikkerhed og holdbarhed under brug.

Vandtætte loftlamper passer til lysdesign badeværelser, brusere og puljer, forseglede boliger vil redde designet fra stænk og damp. Modeller med forstærket skrog anvendes i produktionsværksteder mv. De mange karakteristika, geometriske former og størrelser samt stilen på belysningsarmaturer giver dig mulighed for at vælge et design til ethvert design og formål med interiøret.

Forskellige belysningsredskaber er tilgængelige til valg i hardwareforretninger, lige fra enkle og koncise lineære lamper til luksusmodeller med krystalindsatser, frostet glas og gipslister.

Placering muligheder

Indbyggede lamper afhængigt af typen af ​​placering i loftet er:

Den første type belysning anbefales kun som en ekstra baggrundsbelysning. I en enkelt mængde udsender skjulte elementer en svag strøm af lys, men installation af flere lamper skaber et potentielt problem i forbindelse med opvarmning af loftet, hvilket reducerer materialernes levetid betydeligt og kan medføre et fald i sikkerheden.

Udvendige strukturer er mere egnede til hovedlyskilden, de er i stand til at skabe et rum med et stort område af lysspredning. Kombinationen af ​​skjulte og udendørs lys giver dig mulighed for at skabe høj kvalitet belysning med lysjusteringsfunktion.

Klassificering af pære type

Indbyggede loftslamper i deres design har lamper, som igen varierer i grad af lysstyrke, varme og lys temperatur. Der er:

 • Glødelamper - til trods for deres forholdsvis lave omkostninger, glødelamper har en række ulemper. Disse omfatter et højt niveau af elforbrug og varmeproduktion, hvilket med tiden fører til deformering af loftkonstruktionerne og en stigning i den månedlige afgift for lys.
 • Halogenlamper - Denne type belysningselementer kan ofte findes i punktlys. Omkostningerne ved disse lamper er gennemsnitlige, men det faktum at halogenelementer er meget varme introducerer flere begrænsninger for brugen af ​​lamper. For det første bør den tilladte effekt ikke overskride 40 watt for at undgå høje temperaturer, og for det andet anbefales det ikke at berøre lampen med bare hænder, hvilket kan føre til fejl som følge af kontakt af epitelpartikler og fedt på overfladen af ​​kvartsglas.
 • Lysstofrør - denne type i sit arbejde bruger en kemisk reaktion af kviksølv og gas, resultatet er en luminescens-effekt. Fordelene ved sådanne lamper inkluderer et højt niveau af lys effektivitet og lang levetid.
 • Energibesparende lamper - De vigtigste funktioner og fordele ved disse lamper er energibesparelser og lave omkostninger, men på grund af designfunktionerne bruges de hovedsagelig til udendørsbelysning. Overordnede dimensioner kombineret med et højt niveau af opvarmning tillader ikke brugen af ​​energibesparende elementer overalt.
 • LED- eller LED-lamper - kronen for energibesparelse og ydeevne, deres effektivitet er ti gange højere end effektiviteten af ​​andre typer lamper.

Justering af lysretningen

Ifølge type konstruktion af forsænket loft lamper er kendetegnet:

 • Faste mekanismer;
 • Drejedesigner.

De faste strukturer sørger for en fuldstændig fiksering af loftet til kroppen og derved skaber en ensartet belysning af rummet. Men ofte for at øge funktionaliteten af ​​belysningsenheder leveres armaturdesignerne med drejemekanismer, som igen tillader at ændre retningen af ​​lyskilden.

Drejemekanismen kan udstyres med alle typer indbyggede armaturer, både plet og vedhæng. På grund af det brede produktsortiment kan der købes roterende lamper til både gipsplader og stræklofter.

Derudover er en betydelig fordel at være tilstedeværelsen af ​​små modeller, der giver dig mulighed for at installere en belysningskilde i møblerne, hvilket er en ergonomisk løsning, når du organiserer et arbejdsområde.

Loftslamper

Loftslampe er en kunstig belysningskilde, tilhører klassen af ​​stationære enheder med diffus eller retningsstrålingstype lysstråling. Forskellige modeller omfatter brugen af ​​forskellige lamper.

Belysningsenhederne adskiller sig i beskyttelsesgraden mod fugt og støv; denne parameter karakteriserer IP-indekset og tallene der følger efter.

Loftslamper er traditionelt opdelt i:

 • Overfladeinstallation.
 • Suspenderet.
 • Embedded.
 • Mortise.
 • Point.
 • Falsk.
 • Rotary.

Ifølge lysets stråling er:

For soveværelser og stuer er følgende typer enheder populære: overflade- og suspenderede strukturer og forsænket lys.

Overflademodellerne er opdelt i flere grundlæggende typer:

 • Firkantet (rund).
 • Oblong (oval).

Armaturer er monteret på et bestemt punkt i loftet. For lyse belysning på samme tid flere områder i rummet, er det muligt at installere flere enheder i forskellige dele af rummet.

Ved antallet af lamper er opdelt i enkeltlampe lamper, og ved hjælp af flere lyskilder.

Ifølge koncentrationen af ​​lyskilden er der lamper:

Funktioner og anvendelse

Overhead og suspenderede modeller.

Suspenderede belysningsenheder bruges i vid udstrækning til at skabe et interiør i en række forskellige stilarter. En nødvendig betingelse, tilstedeværelsen af ​​et hårdt loft og det korrekte valg af dimensioner.

For eksempel til brug i store rumområder anbefales det at vælge en belysningsenhed af større størrelse med mulighed for at bruge flere lamper til at give et acceptabelt lysniveau, som f.eks. Lysekroner. I værelser med lave lofter anbefales denne type belysning ikke på grund af det besværlige design.

Den langstrakte form af overfladearmaturen er yderst alsidig og nem at installere, velegnet til brug på mange typer overflader i enhver vinkel.

Suspended og overhead modeller bruges som hovedbelysning i soveværelser og stuer, i korridorer og gange, i toiletter og badeværelser

Embedded og embedded modeller.

De bruges med sådanne typer af efterbehandling strukturer som: hængende loft, gipsvæg, strækloft.

Forskel i høj funktionalitet og rentabilitet, og også mulighed for brug som den vigtigste kilde til lys og i form af en dekorativ komponent.

Mortise-belysningsteknologi bruges som en dekorativ komponent eller i en hybridform for udførelse, for eksempel når den indre ring af armaturer udfører funktionen af ​​hovedbelysningen og det ydre af den dekorative belysning (se c).

Den bruges til stuer, køkkener, stuer, gange osv.

værdighed

Blandt fordelene ved overhead og suspension modeller er:

 • Kan bruges på næsten enhver overflade.
 • En bred vifte af forskellige former.
 • Perfekt til udsmykning af boliger og kontorer.

Indbyggede LED-lamper anvendes i vid udstrækning i udformningen af ​​lokalerne på grund af lavt energiforbrug og harmoni med det omgivende interiør.

De vigtigste fordele ved indlejrede og forsænkede armaturer:

 • Omkostningseffektivt forbrug ved brug af LED'er.
 • Dimensioner.
 • Lav varmeafledning.
 • Retningsmæssig lysemission.
 • Fraværet af inert varme, som giver dig mulighed for øjeblikkeligt at få et højt belysningsniveau.

udnyttelse

Fabrikanten anvender en særlig IP-mærkning med tocifrede numeriske værdier, som indeholder oplysninger om applikationen i visse lokaler.

Det første tal angiver beskyttelse mod støv og slagfasthed på overfladen.

Beskyttelse mod indtrængning af faste stoffer afhængigt af den numeriske betegnelse

 • 0-ingen beskyttelse.
 • 1- op til 50 mm.
 • 2 til 12 mm.
 • 3- til 2,5 mm.
 • 4- op til 1 mm.
 • 5 Støv.
 • 6-Fuld støvtæt.
 • 0-ingen beskyttelse.
 • 1-vertikale dråber drypper i en vinkel på ikke mere end 15%.
 • 2 regner.
 • 3-modstand mod alle slags vanddråber og stråler.
 • 4-spray i en vinkel.
 • 5-Komplet beskyttelse mod en rettet vandstrøm.
 • 6-modstand mod bølger.
 • 7-midlertidigt dykke.
 • 8-Permanent tilstedeværelse i vandmiljøet.

Sikkerhedsforanstaltninger

Lyskilden skal være fastgjort på overfladen, der skal monteres.

Anvendelsen af ​​belysningsteknologi fabriksegenskaber, som ikke er beregnet til brug i bestemte typer lokaler. Du kan ikke installere en loftslampe i badeværelset, hvis producenten ikke garanterer bygningens sikkerhed fra virkningerne af et fugtigt miljø.

Brug ikke en lampe med større effekt end angivet i instruktionerne til denne enhed. Hvis fabrikanten angiver, at den maksimalt tilladte pære er 60 watt, anbefales det ikke at dreje lampen med en effekt på 100 watt, hvilket vil medføre opvarmning og deformation af kroppen, herunder fejl og tænding af overfladen.

Hyppige fejlfunktioner og deres løsning

Fejl i form af permanent flimmer af lampen.

Ved brug af LED- og fluorescerende lamper er der et problem med konstant blinking af lyset i slukket og på tilstand.

Årsagerne.

 1. Fejl i lyspærerudløseren (indbygget bord med kondensator).
 2. Forkert ledninger.
 3. Fittings design parametre, som ikke giver mulighed for brug med disse typer af belysning, såsom en switch med baggrundsbelysning.

beslutning

Den første grund er løst ved at erstatte det inoperative element. På forhånd er det værd at sørge for, at lampen ikke virker ved at skrue den ind i en bevidst fungerende armatur.

Omskifteren skal skabe et mellemrum på faselederen, hvis denne regel ikke følges, og lampen flimrer på grund af konstant start af startkondensatoren selv i slukket tilstand. Dette problem løses ved at ændre ledningerne på strømforsyningsmaskinen.

Producenter og modeller.

Blandt de mest kendte og betroede forbrugere er følgende producenter.

Edi lys

Producent Edi Light er specialiseret i produktion af belysning af forskellige typer og modifikationer. Et datterselskab af den østrigske koncern af virksomheder EGLO.

Loftslamper

Loftlamper oftest, den vigtigste og undertiden den eneste kilde til lys i rummet, så dens valg er altid nærmede sig meget omhyggeligt. Loftlampen skal lyse og jævnt belyse hele rummet, og den skal have tilstrækkelig kraft og have det nødvendige antal lamaer. Det er lyset fra loftlampen, der belyser alle detaljer i rummet, så du bør sørge for, at det indre, som du har gjort så meget for, fremstår for dig og dine gæster i det bedste lys. Desuden kan loftslampen selv være et lyst og spektakulært genstand for indretning.

På vores hjemmeside kan du vælge taklamper i Moskva for:

 • klassiske lofter
 • stræklofter
 • nedhængte lofter.

Loftslampe til at købe i online-butikken til en lav pris, vi tilbyder på vores hjemmeside. Vi har præsenteret loftslamper og loftslysekroner fra verdens førende producenter af belysningsenheder som Globo, Eglo, Sforzin, Arte Lamp, Odeon Light, Massive, Blitz og mange andre. Vores sortiment er fantastisk, priserne er overraskende, og tjenesten behager!

Hvis du allerede har besluttet på hvilken en til at købe lampen til dig, skal du bare lægge den i kurven og bestil en bestilling ved at indtaste dine kontaktoplysninger.

Andre typer lamper er også præsenteret i vores online butik:

Lamper til hævede lofter: en gennemgang af egnede lamper og gør-det-selv-installation (110 foto-ideer)

Det er umuligt at forestille sig en moderne lejlighed uden indbyggede lys. De ser harmonisk, stilfuldt ud, og de sparer betydeligt elektricitet. Spotlys kan visuelt udvide rummet, når det bruges i det indre af spejle eller andre reflekterende materialer.

Hvor godt belysningen er valgt, uanset om spotlights er i overensstemmelse med alle sikkerhedsparametre, afhænger af komfortabel leve i huset. Ofte er en klassisk lysekrone med indbyggede spotlights til loftet valgt i butikkerne. I dette tilfælde vil alle de mørke hjørner i rummet blive tændt.

Belysning skal også være funktionel. Det betyder, at i fritidsområdet er det mere hensigtsmæssigt at sætte lamper, der giver et blødt, diffuserende lys. Spisepladsen eller arbejdsområdet skal i dette tilfælde være lysere.

På hvor korrekt placeringen af ​​lamperne i strækloftet afhænger af komforten i at være i et rum med et kunstigt sæt.

Hvad skal taklamperne være?

En bestemt type indbyggede pærer er designet til montering på en bestemt overflade, der også monteres på sin egen måde.

Hvis du skal installere armaturerne i et tyndt lærred, skal du i dette tilfælde vide, at ikke alle materialer kan modstå stærk opvarmning af lamperne.

Også stor betydning er størrelsen og formen af ​​spotlights. For at udføre ethvert design af loftslofter med lamper, skal du omhyggeligt overveje loftets design.

Armaturerne har en masse forskellige materialer, så du bør ikke vælge en lampe med gennemsigtig krop. Ellers kan lyset falde på lampens interne kommunikation.

Lys bør ikke forvrænge farver og objekter i rummet, samt forhindre opfattelsen af ​​virkeligheden.

Som regel udsender mange lamper på butikshyllerne lys, og der er derfor en god mulighed for selv at vælge en passende lampe.

Typer af spotbelysning

Indbyggede armaturer varierer i udseende, lysstyrke og andre egenskaber. For at få et komplet billede af dem klassificeres de af tegn.

Installationsmetode

For at indsætte et spotlight skal du først lave et hul i lærredet. På et bestemt sted er et mærke anbragt, skåret igennem, og fundamentet til armaturet er anbragt her - en plastring. Det passer fuldt ud til dimensionerne af den fremtidige armatur, takket være ham kan lærredet ikke afvige yderligere.

Efter sådanne manipulationer er lampen selv placeret i dette hul. Det er nødvendigt at tænke på forhånd, hvor mange armaturer der skal placeres i strækloftet.

Over strækningstaket

Hvis du installerer en indbygget lampe over strækloftet, forekommer det i dette tilfælde, at lyset er divergerende over hele overfladen. Denne installationsindstilling ser ganske imponerende ud, men den har fejl.

Den største ulempe er den dårlige luftgennemtrængelighed mellem dåserne, med det resultat, at lampen hurtigt vil varme op. For at forhindre dette sker, bruges de indbyggede lamper med lysdioder oftest.

Under strækningstaket

Fordelen ved denne type placering af lampen er, at alt lyset kommer ind i rummet, lampen opvarmer ikke.

Når du køber en sådan belysning, skal du være opmærksom på, hvor meget strøm denne lampe har og tage højde for spændingen.

Flush med strækloft

Denne mulighed indebærer installation af lampen i beslaget, så lampen vil være på samme plan med strækloftet. Samtidig diffunderer lyset ikke, lamperne opvarmes ikke.

Med denne installation er der en betydelig ulempe, som er lampens kraft, det bør ikke være mere end 35 watt.

Brugte lamper

Glødelamper. Det anbefales at bruge matte lamper, ikke gennemsigtig. Det er fra de matte lamper, der udsender et blødt diffust lys, loftet vil blive belyst jævnt. Derudover er matte glødelamper først placeret med hensyn til levetid.

Sådanne lamper er installeret i både lukkede og åbne indbyggede lamper. Lukkede lamper placeres oftest i et rum, hvor der er mest fugt, for eksempel et badeværelse eller et køkken.

Halogenlamper. En sådan lampe ligner en konventionel glødelampe, men i dette tilfælde indeholder kolben inert gas.

Halogenlampe er mere kompakt, du kan hente helt enhver størrelse. Sådanne lamper belyser rummet lysere, men deres levetid er mindre.

Lamper med lysdioder. Består af et sæt lysdioder, som er samlet i en enkelt stråle. LED armaturer til hævede lofter arbejder i tilfælde af, at der er en likestrøm, men er forbundet via en vekselstrømstransformator.

LED-lampernes levetid er højere i modsætning til de to foregående typer. Den forbrugte elektricitet er meget mindre end andre lamper.

Denne artikel hjælper dig med at vælge lamperne til rummet korrekt, samt arrangere belysningen korrekt og vælge de bedste lamper til loftet.

Loftslamper

Til belysning af lokaler anvendes loftslamper overalt i dag. De er i stand til at understrege originalitet af design og skabe en atmosfære af komfort, zone rummet og give mulighed for at arbejde om natten.

Særlige egenskaber

Når du opretter et design, er det nødvendigt at give ensartet, ikke for lyst, tæt på naturligt lys. Lampens placering påvirker:

 • Området på værelset. For større værelser har brug for mere belysning.
 • Placeringen af ​​vinduet i rummet og dets parametre. Hovedlyset er normalt placeret væk fra vinduet.
 • Placeringen af ​​møblerne. Room zoneinddeling påvirker lysets intensitet.
 • Geometriske træk ved værelset.
 • Farvepaletten på væggene og den overordnede stil på rummet.
 • Formålet med rummet.

design

Lamper på typen af ​​design kan opdeles i fire grupper:

 • Lysekronen har eksisteret i mere end det første århundrede og kan have nogen form for design. Til fastgørelse brug normalt en kæde eller ledning. I dag udover krystal lysekroner kan du se glas - med en farvet eller mat overflade, plast og stålrammer.
 • Loftslamper er alsidige og praktiske. De er oftest installeret i gange eller køkkener samt i børnenes værelser, mindre ofte i stuer. En række forskellige former og materialer giver dig mulighed for at vælge en model til ethvert interiør.
 • Loftslamper med indbygget design designet specielt til nutidens populære nedhængte lofter. Med deres hjælp kan du visuelt zone rummet, det er især effektivt i flere niveauer. Nogle indbyggede modeller har et drejeligt design, der gør det muligt at justere belysningen. De bruges til køkkener, soveværelser og endda til indbyggede garderobeskabe.
 • For at sikre en fokuseret belysning ved hjælp af spotlights. Normalt installeres de i grupper, men på grund af drejemekanismen kan spotlysene sendes i forskellige retninger. Spotlights er egnede til belysning af arbejdspladsen i køkkenet, og usædvanlige modeller kan installeres i stuen eller soveværelset.

Lamperne er delt med antallet af horn. Blandt typer af lysekroner er der kompakte og lave priser single-lampe og to-fakkel lamper. De er velegnede til belysning af små værelser, og i en rummelig stue kan du vælge en multi-track model.

Et enkelt lysarmatur er egnet til køkkenet. Et armatur med dobbelt design giver dig mulighed for jævnt at fordele lyset i et stort køkken.

En stilfuld mulighed for køkkener med et stort spisebord vil være en tredobbelt vedhængslampe med downlights rettet nedad.

Afhængig af koncentrationen af ​​lysstrømmen skelnes der spredte, regi- strerede og reflekterede armaturer. I modeller med en objektiv diffusor gemmer sig under lampeskærmen eller skyggen, hvilket gør lyset blødere. Modeller på skinnerne er installeret på falske lofter, de er pivotale. Reflekterede belysningsapparater retter lysfløjen opad, det afspejler loftet og belyser rummet.

Ifølge metoden for installation er der skelnet mellem hængende, overhead og indlejrede modeller. Ud over traditionelle hængende lysekroner anses sporlys som populære for caféer og andre lokaler.

Mobillygter placeret på en aluminium- eller plastikprofil kan styres i forskellige retninger.

Overhead modeller er fastgjort til loftets overflade. Disse kan være dekorative lysekroner eller loftlamper. LED-paneler opvarmes ikke, derfor kan de bruges selv på et spændingsdæk.

Til kontorplads mere egnede firkantede modeller. For huset, kan du vælge en spot overhead lyskilder. Det kan være vinklet eller placeret langs omkredsen af ​​modellen med mulighed for separat inddragelse. Ud over enkelte modeller kan du finde to variationer, hvor der er plads til to lyspærer på én gang.

Enkel at installere trådløse modeller af overliggende loft lyskilder er populære i dag. Blandt dem kan du finde modeller med bevægelsesføler - ultralyd til udvendige lys eller infrarød til husholdningsbrug.

Spotlights kan forsænkes og monteres direkte i loftet. Den indbyggede lampe kan fastgøres i en position eller være indstillelig. Sådanne modeller kaldes også cardan.

Indbyggede LED-downlights med strømjusterbare baglygter er gode til hængende eller nedhængte lofter.

Universal væg- og loftarmaturer. De belyser på samme måde - både når de er monteret på loftet og som væg sconces.

Der er specielle modeller. Badeværelset er velegnet til forseglet belysningsenhed. Udseendet af sådanne indretninger kendetegnes kun ved gummiforseglinger på loftets kanter.

Børns lysekroner skal også overholde særlige sikkerhedskrav. De skal være fremstillet af holdbare, sikre materialer og må ikke forringe synet.

For at opretholde temperaturen i rummet er der loftsventilatorer komplet med lamper. Disse modeller er velegnede til allergikere, de er billige og nemme at installere. En eksplosionssikret lampe skal anvendes i industrielle lokaler med en eksplosionsfare.

Det robuste hus af sådanne anordninger er beskyttet mod mekanisk skade. I sådanne modeller anvendes brandfast diffuser og beslag.

Fans af moderne teknologi vil gerne have designer modeller med ekstra funktioner. En af disse kan kaldes en LED-lampe med en indbygget højttaler. Normalt er der også en fjernbetjening.

Interiør spejl modeller af loft lyskilder ser stilfuldt ud. På grund af spejlfladen fordobles mængden af ​​lys i rummet.

tid

Lampens type vælges afhængigt af rummets egenskaber:

 • For medicinske institutioner skal du vælge forseglede modeller med beskyttelse mod fugt og støv. De har en svejset krop og er forsynet med gummitætninger. Normalt giver disse lamper det mest lyse koldt lys. I driftsrum, hvor generel belysning ikke er tilstrækkelig, anvendes også retningsbelysningslygter med metalhalogenlampe.
 • Lamper til værksteder og industrielle lokaler samt opbevaringsbelysningsarmaturer adskiller sig fra andre i deres dimensioner og effektværdier. Ofte er de udstyret med beskyttelse mod eksterne faktorer. Lyset fra industrielle lamper skal være ensartet, og brugen af ​​reflektorer vil øge belysningsområdet.
 • For haven skal du vælge frontmodeller, der tolererer roligt ændringer i temperatur og stress, tillader ikke fugt og må ikke undergå mekaniske skader.

Typer af fastgørelse

For forskellige typer af inventar har deres egne egenskaber af fixings:

 • Lysekroner og andre hængende tunge strukturer er fastgjort med en krog eller ring.
 • Sporvarianter af belysningsarmaturer er monteret på skinner eller på et dæk. Dette design består af aluminiumsprofiler med kobberspor. Takket være kablerne kan sporbelysningssystemet også installeres på et loftsloft.
 • På loftet med en bjælke kan du installere bevægelige spotlights på snoren.
 • Overhead lyskilder på loftet kan monteres på beslag eller på en kryds monteringsplade. Fastgørelsesanordningen, som lampehuset er sat på, skrues til loftet med selvdrejende skruer.
 • Indbyggede belysningsarmaturer er monteret i næsten alle lofter - ved hjælp af specielle beslag.

Til montering på strækloftet installeres termiske ringe, indenfor der er et hul til den indbyggede lampe.

Placering muligheder og afstande

Før du installerer sådanne enheder, skal du tænke på deres layout. Der er mange ordninger til at placere loftlamper i rummet. For at sikre effektiv belysning skal følgende regler overholdes under installationen:

 • Lysekronen skal være placeret i midten. I studiet skal du ca. bestemme midten af ​​det funktionelle boligareal.
 • Spotlights skal monteres tættere end 20 cm på væggen.
 • På strækloftet med sømme skal der indbygges armaturer til 15 cm fra sømmen.
 • Beregning af antallet af lamper på rummet i rummet, bør det overvejes, at en lampe er i stand til at belyse 1,5-2 kvadratmeter. m.

Spot taklamper: en universal monteringsordning til 3 typer af produkter

Det er et godt alternativ til traditionelle lamper.

Spotbelysning af lofter er en anstændig, fuldt funktionel og samtidig ret æstetisk alternativ til at bruge traditionelle loftlamper og vedhæng lysekroner. Brug af spot-type fixtures giver dig mulighed for jævnt at fordele lysflowen, hvilket minimerer mængden af ​​blænding og skyggefulde områder.

I dette tilfælde har lamperne selv, som bruges til at organisere sådan belysning, en række fordele. Derfor skal du, når du planlægger reparationer, gøre dig bekendt med de forskellige modeller på markedet, samt med praktiske eksempler, lære at installere spotlights til loftet.

Fordele ved spotlights

Når man vælger belysning til huset som helhed og for sine individuelle værelser, holder vi mere og mere opmærksom på den stiplede ordning: I stedet for en stor lampe med mange lyspærer installeres flere små i loftet - ikke så kraftfuldt, men giver en mere ensartet fordeling af lysfløften. Denne løsning har flere indlysende fordele:

 1. Systemet er meget mere fleksibelt med hensyn til energiforbrug: Om nødvendigt kan den konstrueres og monteres på en sådan måde, at vi hver især kan tænde og slukke for hver lampe eller gruppe af lamper.
 2. Zoning af rummet udføres efter samme princip: herunder lamper i en eller anden del af rummet, kan vi skabe den effekt, vi har brug for.
 3. De kompakte dimensioner af enhederne gør hele systemet ret pænt. Samtidig giver en bred vifte af produkter dig mulighed for at afhente dem for næsten enhver indvendig løsning.

Mulighederne for at dekorere rummet er uendelige.

 1. Endelig er installationen også et plus: Ja, installationen af ​​produkter vil være mere besværlig end at forbinde en central lysekrone, men vi bliver ikke nødt til at regne ud, hvordan man pålideligt kan lave en temmelig tung konstruktion i loftet. Og hvis vores loft er beklædt med gipsplader eller strammet med et polymert lærred, bliver denne fordel endnu mere åbenlys.

Det kunne argumenteres for, at prisen på en sådan løsning ville være lavere end i tilfælde af montering af en takkroner, men det er ikke helt tilfældet. Budgettet afhænger af en række parametre, det er:

 • og antallet af belysningspunkter
 • og brugte enhedsmodeller;
 • og planlagt magt.

Derfor kan nogle gange et punktskema være dyrere end at installere en enkelt lampe, men samtidig er det garanteret at være meget mere effektivt.

Produktvalg

Type 1. Med glødelamper

Til implementeringen af ​​punktsystemet anvendes en række belysningsenheder. De kan klassificeres efter en række funktioner, og det mest oplagte er den type lampe der bruges til belysning.

Indtil for nylig var de mest almindelige enheder, der anvender almindelige glødelamper som lyskilde:

Mulighed for glødelampe

 1. De indlysende fordele ved sådanne modeller er lav pris, omfattende rækkevidde og nem installation.
 2. Derudover fordelene ved et varmt lys spektrum.
 3. Ulemperne omfatter høj energiintensitet og betydelig varmegenerering. Så når der installeres glødelamper i et hævet loft, er der en risiko for deformation eller blinkning af nettet, der ikke er nul.

Til dette formål vil jeg anbefale at bruge kun lamper med et spejl indre belægning. Produkter med gennemsigtig base her er absolut ikke egnede, da meget af energien forbliver bag huden og opvarmer den.

På trods af disse ulemper er installationen af ​​lamper med glødelamper fuldt ud berettiget. Under alle omstændigheder skinner sådanne enheder i træloftet eller gipspladen ganske godt.

Type 2. Med halogenlamper

Et alternativ til glødelamper er halogenlamper:

 1. Energieffektiviteten af ​​"halogen" er meget højere end for konventionelle lyspærer, fordi deres installation vil bidrage til at reducere energikostnaderne.
 2. Armaturerne selv, designet til installation af sådanne pærer, har normalt mere kompakte dimensioner: 60 - 70 mm i højden mod 100-120.
 1. Fra mit synspunkt kan spektret henføres til minus: selv modellerne af "varmt lys" adskiller sig i nuance fra de glødelamper, vi er vant til, og i starten kan det medføre ubehag.

Type 3. LED

Hvis du vil minimere energikostnaderne, samtidig med at du giver den mest effektive belysning, så vælger du - punkt LED taklamper. De er præget af sådanne funktioner:

Klassisk LED-model

 1. Mindste strømforbrug. LED lamper er omkring 8-10 gange mere økonomiske end glødelamper.
 2. Lys nok lys. Her kan der imidlertid være problemer med spektret, men de løses ved at installere korrigerende lysfiltre.

Til ICE-lamper kan du installere en speciel lysdæmper. Derefter vil vi kunne justere deres lysstyrke afhængigt af situationen.

 1. Stort udvalg. Til dato omfatter sortimentet af LED-udstyr hundredvis af modeller, fordi man vælger et produkt, der passer både i funktionelle parametre og design er normalt ikke svært.

Der er endnu en ting, der gør LED-teknologien så attraktiv. Hvis du vil reducere omkostningerne ved elektricitet, er det ikke nødvendigt at skifte lamperne selv, men du kan få ved at erstatte glødelamper med LED-modstykker. Det vigtigste er at matche dækets diameter: LED-pærer fremstilles på samme måde som de samme - med E14 (tynd) og E27 (tykke) hætter.

LED lampe med E14 base - passer til de fleste standard enheder

Andre valgmuligheder

Valg af punktlamper til montering i plastloft, i ophængt gipspladestruktur mv., Skal du være opmærksom på andre parametre:

 1. Kabinet placering. De mest populære er naturligt indbyggede modeller. De er næsten helt skjulte bag loftbeklædningen, så på overfladen er der kun en bezel i form af en dekorativ ring og et beskyttende glas eller forsiden af ​​lampen.

Kompakt faktura model

 1. Men når der monteres på et hovedloft, mangler muligheden for at installere en skjult model. Som et alternativ kunne jeg anbefale overhead spotlights. Her er det nok bedst at bo på næsten flad LED-modeller, da produkter med glødelamper har ret store dimensioner.

Under alle omstændigheder er det nødvendigt at skabe skjulte ledninger for tilslutning af sådanne lamper, således at i overlapningen er det nødvendigt at gøre rillerne med deres efterfølgende forsegling med gipsammensætning.

Model med svingreflektor

 1. Den næste nuance er reflektorens retning. Her kan du vælge mellem faste og drejelige modeller. Fra mit synspunkt er de faste noget bedre: de er naturligvis mere pålidelige (der er ingen bevægelige dele - der er ikke noget at fejle), og næsten ingen bruger nogensinde rotationslampens funktionalitet. Men hvis du helt sikkert ved, at funktionen til at justere retningen af ​​lysstrømmen er i efterspørgsel - følg det fri at tage et produkt med en bevægende reflektor.
 2. Endelig skal du tænke på design. Her er valget ikke meget stort, men samtidig er det let at finde en model med en passende form, tekstur og farve på den ydre ring. Der er både standardprodukter med poleret metalindretning samt originale "antikke" lamper.

Billeder af designer modeller

Installationsteknik

beregning

Før vi begynder at installere lamperne, skal vi forstå, hvor meget de behøves for effektiv belysning af rummet og hvordan man arrangerer lamperne på bedst mulig måde.

Ved beregning af antallet af lyskilder bør der fokuseres på den minimale effekt, som igen afhænger af typen af ​​enhed og det rum, hvor den vil blive brugt.

Jo større området er, jo mere belysning har vi brug for

Før du beregner den nødvendige mængde, skal du gøre dig bekendt med bordet:

Loftslamper

Moderne loftlamper til hjemmet

Belysning er et vigtigt element i indretningen af ​​rummet, som ikke kun fylder lejligheden med lys, men skaber også den indre æstetiske integritet. Det spiller en ledende rolle i skabelsen af ​​hygge og komfort i rummet, og det kan desuden bruges til at fremhæve og fokusere på bestemte områder i rummet. Korrekt organiseret belysning giver dig mulighed for at fremhæve fordelene og skjule fejlene i layoutet og bidrager også til en bedre opfattelse af rummet.

Intet værelse kan uden moderne loftslamper, hvis design er fantastisk med sin storhed og mangfoldighed.

Men før du vælger dem, skal du gøre dig bekendt med nogle af nuancer og finesser. Så når man f.eks. Vælger et loftarmatur, skal man først og fremmest tage højde for deres type samt antallet af lamper, installationsmetode, diffusormateriale og vigtigst af loftkonstruktionens pålidelighed. Men vi bør ikke glemme den æstetiske komponent af dette valg, nemlig udseendet og designen af ​​loftlamper, som skal matches med indersiden af ​​rummet og udgør en harmonisk helhed med den.

Når du vælger en loftarmatur, skal du også være særlig opmærksom på diffusorens materiale. Often bruges til fremstilling af dem plast eller glas. Disse materialer transmitterer lys godt, kræver ikke at pleje og er også slidstærk.

Imidlertid er det af stor betydning at designe loftlamper, som spiller en stor rolle for at skabe en bestemt stilistisk retning i det indre af rummet. Således omfatter landstil f.eks. Brug af belysning med en træramme, mens den klassiske stil har brug for en luksuriøs krystal eller en antik bronze lysekrone, der taler om god smag og respekt for husets ejere.

Multi-lampe loftlampe er ikke kun en god kilde til belysning, men også en elegant udsmykning af det indre af ethvert rum. Derudover kan de bruges med forskellige typer lamper: energibesparende, glødelamper, halogen og LED.

Moderne loftlamper har et varieret og ikke-standarddesign, typer og typer, så du kan vælge en indstilling, der harmonerer harmonisk ind i dit værelse.

moderne loftlamper

Udbud af moderne loftbelysning online butik

Lyset fra de smukke elementer i indretningen er det koncept, hvormed moderne taklamper er skabt.

Forskellige former, alle mulige farver, størrelsen fra næsten umærkelig til grandiose i dens volumen - disse bør være designelementerne i moderne lokaler.

Loftslamper giver en utrolig fantasi, så deres design er ekstremt kortfattet og alsidigt.

Runde loftslampe til forskellige stilløsninger

Runde loftslygter tilhører en af ​​de mest universelle kategorier: På grund af deres form kan de harmonisk passe ind i næsten ethvert interiør og samtidig give høj kvalitet belysning af rummet. Og det er stadig nødvendigt at vælge en sådan belysningsenhed meget omhyggeligt, da hver stil har sine egne egenskaber.

Denne artikel er helt dedikeret til cirkulære loftbelysningsarmaturer. I den vil vi overveje næsten alle nuancer, der starter fra opbygningen af ​​de mest almindelige modeller og slutter med udvælgelsen af ​​det design, der passer bedst til den stil, hvor værelset opretholdes.

Original origami ballon design.

Design funktioner af runde lamper

Type loftlys

Populær suspension model

Med henvisning til rundlampen kan vi huske de mest forskellige modeller af belysningsenheder, men vi vil ikke begå nogen fejl. Sagen er, at klassificeringen i geometrisk form er meget betinget, og at vælge en enhed, skal du først bestemme sin type, der bruges af lyskilder og design af lamperne. Dette afsnit er afsat til dette.

Rund, cylindrisk, oval osv. lamper er opdelt i følgende kategorier:

 • Suspended modeller. Disse enheder er monteret i loftet ved hjælp af en suspension på en speciel metalstang, kabel eller kæde.
  Som regel er moderne prøver af ophængte strukturer udstyret med fastgørelsesdele med justerbar længde, så vi selv kan vælge den højde, hvorpå lyskilden skal være placeret.
 • Overhead modeller. I modsætning til suspenderet installeres disse strukturer direkte på loftet. Til fastgørelse af apparatets tilfælde anvendes en speciel monteringsplade, skjult af et dekorativt overlæg.
  Loftlyset er monteret direkte på kroppen eller på stængerne af lille længde. Oftest er loftsmonterede lys fås med sfæriske eller halvkugleformede nuancer.

Kompakt faktura model

Tip!
Overflademonteret armatur er næsten den ideelle løsning til værelser med lavt loft.
Fraværet af en lang stang eller ophængelse sparer betydeligt rummet i højden, og den sfæriske lampeskærm giver designens fuldstændighed.

 • Embedded modeller. En separat kategori består af lamper, der er indlejret i et hængende eller nedhængt loft.
  Deres krop har næsten altid en rund form, desuden er lyskilden ofte beskyttet af et konvekt overlag. Ligesom overhead-modeller er indbyggede konstruktioner egnet til belysning af lave rum.

Lyskilde

Den næste parameter, der kræver vores opmærksomhed, er lyskilden. Det skal huskes, at lampen med afrundet krop giver den mest ensartede belysning af hele området - og derfor er det muligt at bruge mindre kraftige lamper.

Så hvad slags lamper kan bruges som lyskilde:

 • De fleste runde loftarmaturer er tilgængelige med kugler beregnet til installation af glødelamper. Disse lamper giver et ret stærkt lys i den "varme" del af spektret, men samtidig er deres effektivitet meget lav.
 • Et særligt træk ved glødelamper er ganske stærk opvarmning, så det anbefales ikke at bruge dem i en helt lukket kugleformet krop. For at undgå overophedning foretages enten luftåbninger i den øverste del af huset eller et åbent dæksel er installeret.
 • Lysstofrør, der tidligere er installeret udelukkende i kontorbelysning. Men i dag kompakte luminescerende (såkaldte "økonomiske") modeller er aktivt at erstatte glødelamper.
  I dette tilfælde forbliver kravene til lampens krop den samme eller endda reduceret. "Husholderske" opvarmes betydeligt mindre, hvilket betyder, at de kan bruges i sfæriske loftmodeller af en helt lukket type.
 • Halogenlamper installeres ofte i runde armaturer med en flad konfiguration. I dette tilfælde anvendes modeller med helt lukket kappe ofte, da kvartsglas halogenlamper er meget følsomme for forskellige former for forurening.
 • LED-lamper er en anden slags lyskilder, der anvendes i flade indbyggede og overliggende armaturer. Blandt fordelene ved LED'er kan vi nævne den høje lyseffekt og effektivitet, og ulemperne er traditionelt høje priser.

LED runde design

Som du kan se, er valg af lyskilder til vores runde loftslampe omfattende. Samtidig tilbyder det moderne marked for belysningsanordninger til hver type lampe et stort antal designløsninger - hvilket betyder, at vi garanterer valget!

Valg af loftet

Det sidste, vi skal gøre, er at vælge loftet eller lampeskærmen til vores runde loftslampe. Men vi anbragte denne vare sidst, ikke på grund af dens betydning: Som du vil se nedenfor, spiller en korrekt valgt lampeskærm ikke kun en designrolle, men sikrer også i høj grad vores lampes holdbarhed.

Lukket sfærisk afdækning

Kravene til loftet er stort set ikke så meget:

 • Den sfæriske, halvkugleformede eller ovale form er næsten perfekt, da de effektivt diffunderer lys og harmonerer med ethvert interiør. Som et materiale er det bedre at vælge varmeforstærket glas (gennemsigtigt, tonet eller matteret) eller plastik af høj kvalitet.
 • Loftets farve skal være i harmoni med den skala, hvor rummet er vedvarende. Man bør huske på, at når en pære er i drift, vil materialets gennemsigtighed stige betydeligt, og loftsfarverne vil ændre sig dramatisk.
 • Sfærisk loft kan enten være helt lukket eller delvis åbent (med et hul). Lukket pålideligt beskytter "fyldningen" fra støv og snavs, men de kræver god ventilation.

Tip!
For at forlænge instrumentets levetid med en lukket rund baldakin, skal du regelmæssigt rense luftventilatorerne på støv og snavs.
Dette gælder især for køkkener, hvor suspenderede fedtdråber konstant er i luften.

Valg af model i udseende

Hvert værelse har sin egen lampe

Hvis den tekniske side af valget er mere eller mindre klar, er det tid til at gå videre til valg af en bestemt model. Og valget afhænger stort set af hvilket rum du planlægger at installere en sådan lampe.

En enkelt opskrift eksisterer selvfølgelig ikke, men eksperter inden for indretning anbefales at overholde følgende regler:

Halvcirkelformet lysekrone til køkkenet

 • Til korridorer og gange passende overhead design med de mest lukkede nuancer. Dette skyldes, at korridoren er et relativt "snavset" rum, og derfor kræver lampen beskyttelse mod støv.
 • I køkkenet vil modeller med en halvkugleformet skygge lavet af naturlige materialer - vinstokke, rotting, halm osv. Være passende. Glasloftlamper er også velegnede, men de skal regelmæssigt rengøres fra fedtlag.
 • I stuen er en af ​​de mest egnede muligheder en lysekrone med flere runde nuancer. Loft i form af hvide hvide kugler kan være placeret både under loftet og på suspensioner af forskellige længder.
 • Soveværelset er et sted for ensomhed og ro, fordi modellen med afrundede konturer vil være i harmoni med hele situationen. De bedste farver til loftet eller lampeskærmen er mælkehvide, lyserøde, fersken, lyseblå osv.
 • Til badeværelset har du brug for en lampe med det mest lukkede tilfælde. Ideelt set bør et stærkt glasdække støde tæt på loftet uden at passere en dråbe vand inde.

Lukket badeværelse design

Naturligvis er kun de generelt accepterede regler givet her, da det ikke er muligt at analysere hele spektret af belysningsmarkedet. Men hvis du lytter til rådene i dette afsnit, er det højst sandsynligt, at den valgte model ikke kun er smuk, men også praktisk.

Overholdelse af udseendet stil beslutning

Afslutningsvis vil jeg gerne ligge i et øjeblik som korrespondancen med udseendet af den valgte belysningsenhed på stilsløsningen af ​​rummet. Det er meget vigtigt, at alle indvendige elementer er i harmoni med hinanden, og belysningen er ingen undtagelse.

Hvad skal være de cirkulære lamper til værelser i forskellige stilarter?

 • Den klassiske stil indebærer brugen af ​​hængende lysekroner med mange horn. I dette tilfælde er designen af ​​en lampe med en enkelt baldakin næppe hensigtsmæssig, så det er bedre at vælge en model, der har små kugler eller halvkugler på vidt adskilte horn. Frostet glas eller tonet glas er det mest foretrukne materiale til loftlamper.
 • Art Nouveau værelser kan udstyres med et bredt udvalg af lysekroner. Ofte er der store lukkede kugler på en suspension fra en ledning eller et kabel, der er skjult bag et dekorativt hus. Kuglens farve kan variere fra rolige pasteller til lyse, såkaldte "sure". Også i farverne på lampeskærme og nuancer anvendes metalliske og farvede glasindsatser aktivt.

Model "drop" - perfekt til jugendstil

 • For landstil er runde figurer ukarakteristiske, da den primære ide er maksimal naturlighed. Og i nogle tilfælde vil det være hensigtsmæssigt at anvende dekorative modeller af lamper, stiliseret som parafinlamper eller lanterne.
 • Orientalsk stil indebærer brugen af ​​store hængende kugler med papir nuancer. Disse lysekroner med deres form og farver efterligner kinesiske lanterne, og bruges derfor i batcher af flere stykker pr. Værelse.

Vær opmærksom!
Papir er et brændbart materiale, derfor bør det bruges meget omhyggeligt til lampeskærme.

Runde lamper - det er netop den slags belysning, der vil blive brugt i næsten ethvert hjem. Enkel og samtidig attraktive former, kedelige farver og effektiv spredning af lys over et stort område - det er måske de vigtigste fordele, som disse designs er så populære over hele verden.