Plastgardiner til gardiner

Gardinstænger er normalt knyttet til en smal del af væggen over vinduet. Men til udformningen af ​​en række designløsninger blev loftlister til gardiner opfundet. Ofte er de lavet af plastik, men der er andre muligheder for gardinstænger til forskellige typer interiør.

Indhold:

Typer af loftet cornices:

 • Wood. Sådanne taggrunde er meget stærke, de er perfekt kombineret med massive tætte portieres. Træ til cornices kan males eller lakeret, dekoreret med udskæringer og andre dekorative elementer. Træafskærmninger passer mest harmonisk ind i klassisk stil af et interiør eller stil i et land. Trærammeholdere til gardiner er ikke billige, men de varer i lang tid. Til deres produktion brug træ af bøg, eg, kirsebær, valnød, nåletræer samt eksotiske skove.
 • Metal. Sådanne cornices er lavet af stål eller aluminium. Med en relativt lille vægt er de stærke og holdbare. Metal loft cornice kan bruges indendørs i en futuristisk stil, hi-tech stil eller techno.
 • Plast. De mest almindelige plastlofter til gardiner. Deres popularitet skyldes kombinationen af ​​overkommelige priser og ekstern æstetik, og de harmonerer også perfekt med plastikvinduer, som i stigende grad bliver installeret af ejerne af huse og lejligheder.
 • String. Sådanne hjørner er en eller flere metalstrenge monteret på to beslag, som er monteret på loftet. Bemærk, at strenget cornice er designet kun til lys gardiner, tyl, organza gardiner. Det vil ikke stå tunge gardiner - strengen vil uundgåeligt falde under stoffets vægt.

Ved du, hvad gardiner kan være til et køkken med balkondør? Her → http://2okna.net/interior/kitchen/shtory-dlya-kuhni-s-balkonnoj-dveryu.html Jeg fortæller alle slags.

Ceiling cornices er også:

 1. enkelt række - designet til brug kun gardiner;
 2. dobbelt række - egnet til placering af gardiner og gardiner;
 3. tre rækker - til gardiner, gardiner og lambrequin.

Single row loft cornice

To-rækkende loftkornet

Tre-rækken takkornet

Rotary tre-rækken loft cornice

Vi køber plastbelægninger til gardiner

Typisk har loftlisterne standardstørrelser - fra 1,5 til 3,5 m. Før du går til butikken, skal du foretage de nødvendige vinduemålinger. De yderste punkter i de installerede tagskinner skal være i en afstand på mindst 30 cm fra vinduesåbningens kant. Hvis der ikke er nogen nøjagtig størrelse, kan tagskærerne blive hugget hjemme med en hacksav.

Et sådant loftet af økonomiens serie 2-rækkers bredde 160cm koster 500 rubler.

Dette loft tagger serie Økonomi 3-rækkebredde 160cm koster 530 rubler.

Et sådant loftkorn af klassisk serie 2-rækken med en bredde på 160cm koster 820 rubler.

Derudover købt dekorative tape - fra 70 rubler per meter. Hvis designprojektet ikke fokuserer på loftet, vil den funktionelle del være ret nok. Men ved at bruge specielle riller til tagbøjlerne kan du vedhæfte et dekorativt bånd, der vil skjule mekanismen og kroge. Vinduesammensætningens overordnede stil afhænger af udsmykningen af ​​det dekorative tape, så når du vælger et bånd, skal du ikke glemme funktionerne i dine gardiner og andre indvendige elementer.

Find ud af alle funktionerne i gardiner til hallen på grommen: Egenskaber ved fastgørelse, fordele og ulemper, hvordan man vælger stoffet og stilen, samt hvordan man syr dem selv → http://2okna.net/interior/zal/shtory-dlya-zala-na- lyuversah.html

Gør køkkenet ud? En af de bedste løsninger til køkken indretning - det persienner til plastvinduer → http://2okna.net/vidy/rulonnye-shtory-na-plastikovye-okna.html - de er praktiske, smukke og billige.

Trin af installation af loftet taggrunde

 1. Hvis der ikke er monteringshuller i tagskægget, skal du selv bore dem ved hjælp af to øvelser med forskellige diametre. Med en tykkere boring, lav et hul fra den forreste (nederste) side af corniceen, boring gennem plastik til halv tykkelsen. Brug derefter en tynd bore for at dreje hullet igennem. Dette gøres for at skjule fastgørelsesdækslet.
 2. Jo mere massivt loftet er, jo mindre skal intervallet være mellem hullerne. Til tre-rækkede tagskinner anbefales det at bore huller i to rækker og placere dem i et tavlermønster.
 3. Fastgør tagskægget til loftet og gennem monteringshullet gør det første mærke.
 4. Ved hjælp af en perforator, lav et hul i loftet og indsæt dowel.
 5. Fastgør tagskæggene på en skrue og læg resten mærker.
 6. I analogi med de første fastgørelsesdele installerer hele tagene.

Hvordan viser loftet i indretningen dig vores fotogalleri. Gardiner på loftet lister kan visuelt løfte lofterne i rummet og give den indre fuldstændighed.

Størrelser af loftet taggrunde

Brug af loftkorn giver dig mulighed for at udvide apparatets gardiner eller gardiner, og det universelle design af profiler gør dem anvendelige i en række interiører.


Eaves til lofter af forskellige lokaler


Det moderne loftkorn fra væg til væg bliver et stadig mere populært element i interiøret. Her er hovedårsagerne til den interesse, som forbrugerne viser til dette ukomplicerede udstyr:
• fuld fabriksberedskab og høj kvalitet
• Mulighed for universel anvendelse, herunder - til gardiner af alle typer og størrelser
• Neutralt, teknologisk design let at integrere i ethvert interiør.


En af fordelene ved lofterne til gardiner er længden og muligheden for sin installation helt langs hele væggen med et vindue eller døråbning. Derfor vil gardinerne på en sådan hylde helt overlappe et så stort rum.

Gardinerne placeret på den traditionelle bom kan ikke fuldt ud fungere inden for de grænser, hvor de arbejder på loftet cornice - bommen støtte bar vil blande sig. Denne mulighed alene tvinger dig til at købe en 4 meter loft cornice - denne længde er velegnet til de fleste stuer. For gardinernes bevægelse er der ikke skabt hindringer. Loftet på taggrænserne skaber ikke forhindringer for vinduer, der ligger tæt på loftet.
Med andre ord, loftet takkanten størrelsen af ​​hele væggen løser helt alle problemerne i enheden gardiner i et lille rum. I store rum er disse moderne gardinstænger også anvendelige, og deres potentiale bliver afsløret endnu bredere.


Ubegrænsede størrelser


Populære takhøjder 4 meter - ikke den eneste løsning til indretningen. Ceiling cornices er gode, fordi de kan artikuleres fra individuelle profiler, skaber lange lineære strukturer. Hvis du bruger de roterende (hjørne) elementer, så vil muligheden for enheden gardiner og indretning være endnu mere
1. Det vil være muligt at samle kronikker af enhver længde;
2. Gardiner og gardiner kan arrangeres i flere rækker. Antallet af sådanne rækker er også ubegrænset;
3. De store dimensioner af loftet giver mulighed for at arrangere skillevægge fra gardiner - tunge og tætte stoffer i flere lag giver meget god lydisolering.


Vi kan antage, at længden af ​​tagbøjlerne ikke betyder noget - fra standardprofilerne kan du oprette en enkelt brugbar struktur. Denne tekniske funktion giver dig endda mulighed for at bruge trimprofiler, der anvendes i andre rum - takkanten bliver billig.


Det almindeligt anvendte loftkornør til gardiner 4 meter er praktisk ikke kun for dets længde, designet til at blive transporteret med bil. Profilens lille højde og bredde er også vigtig for indretningen. Selv uden dekorative overlejringer opfattes en sådan cornice i form af en flad profil naturligt på loftplanet, og når den monteres i en lille dybde på 20-50 mm eller mere (rille), bliver kronen usynlig og deltager ikke i indretningen af ​​interiøret.


En erfaren håndværker, der ved at bruge de små og kompakte dimensioner af loftgardiner til gardiner, kan installere sådanne gardinstænger i de mest trange forhold - der er en yderligere fordel ved disse enkle profiler i en sådan mulighed. For eksempel er det nemmest at arrangere gardiner eller gardiner på en glaseret og isoleret balkon ved hjælp af et taggulv.
Størrelsen af ​​skråbillederne er vigtig at kende og indretningsarkitekt. Så det er muligt at designe og forberede et sted til placering af tagskægget - i en smal udsparing, med hjørneelementer og endda med elementer installeret på skrånende fly.

Professionelle har længe kendt, og elskere af uafhængig kreativitet gør ikke ondt at vide, at gardinstænger kommer til leverandører i form af profiler med en længde på 6 meter, med undtagelse af færdige kits skæres i de mest populære længder. Derfor har dimensionerne på loftet ikke noget for stor betydning - den seks meter lange længde giver dig mulighed for at vælge cornices til mange objekter.

Det er vigtigt at vide, at mange modeller har mulighed for at deltage i profiler, der leveres af designet. De samme principper for løberne på tagbøjlen gør det muligt at arrangere leddene i enhver profil, selv ved hjælp af individuelt fremstillede dele.

Teknikken til at forlænge corniceprofilen kan ikke anvendes på romersk persienner, hvis gardinstænger er integrerede mekanismer, der er uegnede til sådanne signifikante transformationer.

Størrelser af loftsplanker til gardiner (5 billeder)

Cornices, fastgjort til loftet, er opdelt i 2 grupper: til løft og glidende gardiner. Gardin stænger til gardiner oftest lameller lavet af metal eller plast, udstyret med en mekanisme til løft. Stoffet er fastgjort til skinnen, derfor ubevægelig. Løftemekanismen udløses af en ledning til siden:

Modeller til glidende gardiner er klassificeret efter materiale (metal, træ, plast), enhed (runde, streng, profil, baguette), antallet af rækker. Enhver loftholder giver dig mulighed for at udvide vinduesdesignet for at skjule rummets mangler. Når du vælger størrelsen af ​​vinduesåbninger, antal og vægt af gardiner, tages afstanden fra vinduet i betragtning.

Hvordan man bestemmer størrelsen på loftet taggrunde

Det er vigtigt! Ved beregning af dimensioner er det nødvendigt at tage hensyn til forskellen mellem produktets metriske område som helhed og arbejdsområdets længde. Den første indikator er mere end den anden (især til rørformede modeller) på grund af monteringsbeslagene. Ved valg er det nødvendigt at sammenligne den ønskede bredde af gardinerne med arbejdsområdeets metriske område.

Breddevalg afhænger af antallet af gardiner. Hvis en klud antages, så vil et lille plastprodukt gøre. For 2 eller flere rækker er det bedre at vælge en bred profil model. Hvis vinduesåbningen er meget stor, bør du tænke på en massiv træ- eller metalkonstruktion.

I en standard situation skal arbejdsområdets længde overstige bredden af ​​vinduesåbningen med 30-40 cm. Holderne monteres i en afstand på 7-8 cm fra vinduet. Hvis det er nødvendigt at gøre vinduet visuelt bredere, skal arbejdsområdet være sådan, at lærredet dækker en del af væggene. Hvis du har brug for visuelt at reducere den store åbning, er arbejdsområdet i samme område som vinduets bredde, så gardinerne ikke rager ud på væggene.

Fastgørelse med en barbell på 6 mm passer til gardiner af tyl. Hvis materialet er af medium tyngdekraft, skal diameteren være op til 20 mm, det vil sige, du har brug for et produkt fremstillet af træ eller metal. For massive gardiner skal du vælge en metal- eller træstruktur med en diameter på 25-35 mm.

Holderens standardlængde er 3 m. Træprodukter med en diameter på op til 75 mm har nogle gange en længde på 4 m. Længden af ​​metal cornices er 1,6-3,5 m. Produkter med stænger 28-50 mm når 4 m. Længere færdige strukturer findes sjældent.. Ofte er de lavet til ordre. Bredden afhænger af antallet af rækker.

Plastkonstruktioner er dæk med en bredde på 1,3-10 cm, udstyret med riller (fra en til fire). Maksimumlængden er 4 m. Hvis der kræves en holder længere end 4 m, er det nødvendigt at øge det ved hjælp af specielle profiler. De giver dig mulighed for at kombinere flere produkter i en enkelt struktur. Det nemmeste at justere størrelsen af ​​plastmodeller.

Hvis du planlægger at installere en skjult indehaver, skal den placeres således, at gardinerne ikke rører vindueskarmet. Disse modeller køber til værelser med hævede lofter. For skjulte strukturer betyder ikke noget, hvilket materiale de er lavet af.

Længden af ​​loftet cornice til persienner er 0,4-2,5 m. Disse produkter er lige (stive) og buede (fleksible) i form, altid single-row.

Det er vigtigt! Hvis længere længder er påkrævet, bestilles holderen i værkstedet.

Hvis de 2 vinduer er placeret ved siden af ​​hinanden, kræves der en meget lang holder, der dækker både åbninger og væggen mellem vinduerne. Ved beregning er det nødvendigt at tilføje 40-50 cm til bearbejdningen af ​​arbejdsområdet.

Hvordan vælger du taggenes materiale afhængigt af vægt, tæthed, antal gardiner

Problemet med lave lofter er aktuelt for flertallet af bylejligheder af russere, derfor har mange mennesker inden for indretning tendens til visuelt at forbedre dem. Loftsstoler til gardiner af forskellige størrelser er den bedste løsning. Vægmodeller passer ikke ens, hvis vinduesåbningerne er store, hviler deres øverste del på loftet.

Træ modeller, belagt med lak eller maling, er ret massive, så de passer til tykke, tunge gardiner. Du kan finde et design suppleret med dekorative elementer. Disse produkter er dyre, men holdbare, så de købes til stuer indrettet i klassisk stil med møbler af naturligt træ.

Det er vigtigt! Før du køber, er det nødvendigt at tage højde for, at når der tilsluttes 2 eller flere produkter til et stort vindue, kræves der yderligere fastgørelseselementer for at forhindre sagging.

Metaller (stål eller aluminium) er lettere end træ. De er stærke og holdbare, plasticitet giver dig mulighed for at skabe vinkelformer. Velegnet til karosserier og værelser med kompleks geometri. Aluminium er ofte dekoreret med en selvklæbende film. De mest massive og dyre smede modeller belagt med kobber, bronze, guld. Oftest købes de til store landhuse.

For en standardbylejlighed kan plastikmodeller betragtes som den bedste løsning. De er billige, æstetisk attraktive, godt kombineret med plastikvinduer. Dimensionerne af disse tagskinner er lette at ændre. Formen og farverne er forskellige, som giver dig mulighed for at vælge et produkt, der matcher gardinens og interiøret.

Stringholdere er strammer fastgjort til beslagene (fra en til to, tre). De er kun egnet til gardiner lavet af lette materialer: tyll, organza osv. Den største fordel er manglen på længdebegrænsninger. Men ulempen er vigtigere - sagging, hvis åbningen er stor.

Bredden er valgt ud fra antallet af rækker og vægten af ​​de materialer, der anvendes til at sy gardiner. Hvis gardinet er enkelt, er fokus ikke på profilens bredde, men på tykkelsen af ​​stangen. Profil med dobbel række (tre rækker) vil altid være bredere end en række. Hvis der er flere rækker, er det ikke muligt at skjule strukturen på grund af den store vægt.

Hvad er fordelene ved loftet taggrunde

Ved brug af drejelige fastgørelsesanordninger kan du samle vinkelbeslag, der udvider mulighederne for indretningsdesign. De fleste metal- og plastholdere er velegnet til montering af lineære strukturer med ubegrænset længde. Brugen af ​​brede massive former giver dig mulighed for at arrangere skillevægge af tæt væv, placeret i flere lag, med relativt høje niveauer af lydisolering.

Lofter til gardiner. Klassifikation. Egenskaber af træ, metal, snor og plastprodukter. Installationsvejledning

Vinduerne i det indre af rummet kan med rette kaldes øjne, som kan fortælle meget om stilen, smagen og livsstilen hos ejeren. Loftsdesign er for nylig kommet ind i vores hverdag, men formået at vinde respekt og populær kærlighed. Hvad er hemmeligheden ved at skjule loftslister til gardiner i indretningen og hvorfor deres installation kræver en særlig tilgang, vi vil fortælle videre.

Loftsystemer er bemærkelsesværdige for, at de er i stand til at umærkelige øjnene for at sikre pålidelig fastgørelse af gardinerne, samtidig med at deres funktionalitet bevares.

Fordele ved loftet corners

Alle hjørner kan opdeles i væg og loft.

De sidstnævnte konfiskerer selv segmentet og har tilstrækkeligt gode grunde til det:

 1. Dette design er egnet til små værelser og er i stand til visuelt at øge lofternes højde, hvilket betyder, at det vil blive værdsat af beboere i "Khrusjtjov". Derudover behøver du ikke at beregne afstanden fra loftet til tagene til gardiner.
 2. På grund af lukningen af ​​lærredene til væggen er der yderligere varmeisolering og beskyttelse af rummet i løbet af den kolde årstid.

Eaves på loftet for gardiner i design af soveværelset med et vindue med uregelmæssig form

 1. Dimensionerne af loftgardinskinnerne til gardiner giver dig mulighed for at placere lærredet tæt på de modsatte vægge. Denne teknik bruges aktivt af designere til at skjule væggenes mangler.
 2. Gardiner under loftet kan have flere lag, så du kan kombinere lette stoffer med tungt linned og dekorere vinduet med lambrequins og derved skabe et unikt design i en enkelt stil beslutning.
 3. Det er også vigtigt, at profilloftsystemerne er i stand til at gentage enhver form for vægge og loft, hvilket gør det muligt at gennemføre ganske interessante designideer og justere rummets rum i lodret og vandret plan.

Vær opmærksom!
Fra et teknisk synspunkt er profilsystemerne bemærkelsesværdige, idet de tillader gardiner at blive hængt på vinduer med en ikke-standard vindueskarmstørrelse.
Enden kan i sin tur ikke prale af muren.

Anvendelsen af ​​loftlister i en gipsplad niche

Klassificering af loftet taggrunde

Hvis du beslutter at dette design skal være metoden til fastgørelse af vinduesindretningen, er det tid til at overveje de typer loftsgardiner.

Afhængigt af det anvendte materiale kan afsnittene være:

 • plast;
 • træ;
 • metal (stål, smedet, messing, aluminium, kobber).

Træ taggrunde

Træ taggrunde med loft baguette

Deres brug er berettiget i den klassiske og rustikke stil, i værelser med hints af Provence og countrymusik. I tilfælde af farvevalg er det vigtigt at være opmærksom på skyggen af ​​møblerne, gulvet og dørene i rummet.

Et andet faktum, der er vigtigt at tage hensyn til - materialets miljøvenlighed, hvilket gør det til en uundværlig egenskab af soveværelser og børn.

Metal gardin stænger

En interessant mulighed, hvordan man hænger gardinerne på loftet cornice, ved hjælp af den klassiske og mini konstruktion

Metalforstærket loftsstolpe til gardiner kan modstå den imponerende vægt af tætte lærred af deres fløjl, brokade og chenille.

En række former, farver, udførlige indretningselementer eller lakonisk begrænsning tillod dem at finde deres retmæssige sted i lokalerne i stil med minimalisme og højteknologi.

String gardin stænger

Loftstrenget cornice (pris - fra 520 rubler.)

Passer kun til tynde stoffer og enkeltræk gardiner. Hvis du ignorerer denne anbefaling, kan det føre til, at skråningerne falder og det flotte udseende af hele vinduesensemblet vil gå tabt. Det er derfor, at designere anbefaler brugen af ​​strengstrukturer på loggier, køkkener og i børnenes værelser.

Plast - at være eller ikke være

Der er en varm debat om hensigtsmæssigheden af ​​at installere plastikafskærmninger, vi vil ikke røre ved mulige skader på polymeren og overveje designet ud fra praktisk og designmæssigt synspunkt.

Antallet af rækker kan variere fra 1 til 4, det bliver en glimrende platform til realisering af de mest dristige design ideer. Til lysgardiner anvendes en plastikprofil, for tungere anbefales aluminium.

Foto af en to-rækken plastikflise med en dekorativ strimmel

Derudover kan kittet suppleres med afrundede dele, så designet får et komplet udseende. Ikke mindst i æstetik tilhører baguetter - dekorative lameller, der er designet til at lukke den funktionelle del af gardinfastgørelsessystemet.

Baguette har næsten ingen begrænsninger i form, farve og materiale. Det moderne byggemarked tilbyder elementer af træ, metal, dekoreret med stof til at matche tapetet og endda krystal.

Bredden af ​​loftet cornice til gardiner afhænger af antallet af rækker og varierer fra 2,5 til 12,6 cm

Installationsfunktioner

 1. Installationsmetoden afhænger af typen af ​​loft. Så gipsplankloftkonstruktioner kan ikke klare barens vægt med gardiner. I denne situation er det vigtigt, at bjerget går direkte til betonbasen.
 2. Før du sy gardiner til loftbeklædningen, skal du omhyggeligt overveje deres form og muligheden for at placere dem i en speciel niche, der er mindst 15 cm bred. Denne løsning er velegnet til at arrangere taggaflernes lofter.
 3. Det er en fejlagtig opfattelse, at stræklofter er en kontraindikation for installationen af ​​en loftsstang til hængende gardiner. Alt, hvad der kræves af dig, er en omhyggelig fejlberegning af fastgørelsesstedet for strukturen. På projektfasen skal det firma, der udfører arbejdet, fastsætte specielle fastgørelser og suspensioner.

Club "skøre hænder"

Så hvis du har valgt et passende design, kom op med et vinduesdesign, kan du sikkert gå videre til spørgsmålet om, hvordan man hænger loftkanten til gardiner med egne hænder.

 • solid stige;
 • metal linjal eller målebånd;
 • Phillips skruetrækker;
 • bore;
 • hacksav (om nødvendigt reducere længden).

For gipsvæg lofter vil kræve erhvervelse af særlige dowels, sommerfugle. Men selv deres tilstedeværelse tillader ikke brugen af ​​vinduesindretning, der vejer mere end 7 kg (massen af ​​taggrunde og gardiner).

Bygningens længde skal være større end vinduets bredde med 0,5-0,6 m. Hvis vinduet har en stor del af væggen, kan du installere cornice på hele væggen. I dette tilfælde vil afstanden fra væggen til enden af ​​tagene ikke være mere end 15 cm.

Den stangformede cornice er fastgjort til beslagene i to eller tre steder afhængigt af længden af ​​strukturen. For fleksible og bussystemer vælges et trin på 0,6 m.

Vær opmærksom!
Det samme trin har en profil i et falsk loft.
Hvis du selvstændigt kan bestemme dens placering, skal du installere dækkets produkt langs kassebåndene.

 1. På plastpanelet laves huller med den valgte tonehøjde.
 2. Ved hjælp af et niveau og en blyant skal du tegne en linje i loftet, som vil være en vejledning, når du installerer tagbøjlerne.
 3. Fastgør tagskæggene, lad mærker gennem de borede huller.
 4. Brug en perforator eller en boremaskine til at bore huller i betonplanet til dowels med et langt ben.
 5. Hammer i korken med en hammer, og skrue dybden direkte.

konklusion

På spørgsmålet om udvælgelse og installation af gardinholdere bør kontaktes med særligt ansvar. Det afhænger trods alt på integriteten, gennemtænksomheden af ​​designet, bevarelsen af ​​vinduets funktionalitet og brugervenlighed, uanset om det er den enkleste enkeltrids cornice eller design til flerlags gardiner. Og vi tilbyder traditionelt dig en video i denne artikel, der svarer til alle dine spørgsmål.

Loftet cornices

Interessante moderne ideer om lejlighedskonstruktion som en efterbehandling kræver konsekvent design af vinduesåbninger, for hvilke gardinerne anvendes, lavet i den passende stilbeslutning. Gardiner-ruller, der er populære i dag, japanske gardiner eller romerske gardiner har noget til fælles nederst - alle disse typer har brug for en særlig form for gardinstænger, der skal fastgøres, som skal installeres i loftet.

Særlige egenskaber

Loftet baghugger afviger først og fremmest i arrangementets placering. Allerede fra navnet bliver det klart, at de er monteret på loftet i modsætning til de traditionelle modeller, der er fastgjort på væggene. I dette arrangement skjult både æstetiske og funktionelle fordele. Ceiling cornices er ikke kun ikke-standard udsmykning af værelset: gardiner hængende fra loftet tilføjer aristokrati og skabe indtryk af en større højde af rummet. Derudover kan loftsgardiner hænges i tilfælde, hvor en bred vindueskarm forhindrer det sædvanlige layout, da sådanne gardinstænger kan monteres på en hvilken som helst afstand fra vinduet.

Da gardinerne kan både glide og løfte, har de brug for forskellige typer loftkorn. Til løfte gardiner valget af taggrunde er lille. Dette er normalt fastgjort til loftskinnen med en løftemekanisme, som er lavet af aluminium eller plast. En sådan struktur kan være lige eller fleksibel, egnet for eksempel til et karmvindue.

Glidende gardiner giver mulighed for et meget større udvalg af designs, der spænder fra plastprofiler og slutter med loftsmonterede sucker-rod modeller af forskellige metaller.

Typer og materialer

For at installere loftet cornice, er det værd at overveje så mange forskellige muligheder, der tilbydes i salonen som muligt. En overkommelig og mest budgetmæssig type er en plastikflise i form af et fladt dæk, hvilket er en PVC-profil, som har nedskæringer i det nederste hulrum, hvor kroge flyttes. Dette dæk er fastgjort til loftet med skruer. Hun er normalt udstyret med drejeelementer, der gør det muligt at tegne de afrundede ender af tagene.

Der er en enkelt række, dobbelt række og tre rækker profil cornices, som ikke er alt for forskellige i pris, men tillader dig at hænge ud over gardiner og tyl, desuden også en sådan dekoration som en pelmet. Plastskovlstiften varierer i følgende fordele:

 • Du kan opnå en ønsket længde, når du installerer produktet;
 • Tillad at modstå tunge gardinvægt;
 • Tillad at lave en baguette bar;
 • Let at rengøre uden at miste udseende;
 • Lette og enkelt monteret på loftet;
 • Kan dekoreres med dekorative strimler (bulwarks);
 • Kroge fra sådanne tagskinner kan vaskes i maskinen sammen med gardinet, da de ikke udsættes for deformation.

En anden sort er fleksible gardinstænger. De kan være lavet af PVC og af aluminium med en polymercoating. De er et tæt, men plastikbånd på overfladen, hvor der er løbere med kroge. Båndet kan fastgøres til loftet på grund af tilstedeværelsen af ​​huller, fjederklammer eller på beslagene (aluminiumsprofiler). Sådanne indretninger er meget velegnede til udformningen af ​​karrevinduer eller balkonfremstillinger af kompleks konfiguration. De kan udstyres med et ledningsstyringssystem.

Anvendelsesområdet for deres brug er ikke begrænset til vinduesåbninger, de kan bruges til at fastsætte gardinet i badeværelset, hænge et baldakin over sengen eller adskille køkkenområdet fra spisestuen i en lille studielejlighed. Forskellen mellem aluminium og plastprodukter ligger i deres brandsikkerhed, større lagerevne og holdbarhed; ellers er egenskaberne næsten identiske. Omkostningerne til aluminiumsbånd er meget højere end plastik på grund af metalets kvalitet, kompleksiteten af ​​forarbejdning og yderligere funktioner, for eksempel kan du lave en sådan baggrundsbelysningstape.

En række fleksible hjørner er modeller af aluminiumsprofil, som kan være både lige og buede.

Fordele ved fleksible gardinstænger:

 • Tillad at dekorere med gardiner eventuelle vanskelige bøjninger og sving i rummet;
 • De er næsten usynlige og skaber effekten af ​​et helt åbent rum;
 • De kan bære dekorative baget eller LED tape på deres overflade;
 • Let at installere.

Træloftkorn har ikke kun funktionelle kvaliteter, men har også fremragende dekorative egenskaber, så de kaldes også baguette. For det meste er disse strimler af forskellige bredder. Deres indvendige del har riller, hvor krogen er placeret, og den ydre er dekoreret med ornamenter, overlejringer eller indlæg af glas. Enderne er ofte afrundede eller vinklede. De mest succesrige varianter af sådanne baguetter kan sammenlignes med kunstværker.

Til fremstilling af sådanne cornices kan der anvendes en række forskellige typer træ - fra billige barwood, fx fyr eller gran, til kirsebær, valnød, eg eller bøg. I luksus muligheder bruges wenge eller mahogni. For at give træet ekstra styrke, er overfladen overtrukket med antiseptika og vandbaserede lakker. Fordele ved træ taggrunde:

 • Opret en unik stil;
 • Bevar vægten af ​​tunge gardiner;
 • Dekorativ konsol skjuler eventuelle fejl i væggen over vinduet.

Metal gardin stænger i form af en stang eller stang er også meget populære. Normalt er de alsidige og egnede til både lofter og vægge. Fiksering sker på grund af beslagene, hvor stængerne selv er fastgjort. Forskellige typer af beslag bruges til vægge og lofter, men dette ændrer ikke det overordnede indtryk; sådanne modeller ser altid meget elegante ud og tiltrækker opmærksomhed.

Især effektivt ser de ud i høje åbninger i en ikke-standardplanlægning, f.eks. Som de franske vinduer. Det er muligt at dekorere på denne måde ikke kun vinduer, men også indvendige buer eller døråbninger. Flere sådanne tagskinner, installeret i serie, vil med succes udsmykke den indviklede vinduesåbning af karnappevinduet i en geometrisk stil. Materialet er normalt aluminium eller messing, i sjældne tilfælde smedet installation i loftet, smedede metalstrukturer af lille tykkelse anvendes. Særligt attraktive er gardiner med grommets på sådanne taggrunde. Normalt er der monteret et rør eller en stang, men samtidig er der to stænger på en konsol samtidig mulig. Der er sorter af metalgardin stænger, der er i stand til at transportere løfte- og glidende gardiner på samme tid, for eksempel et romersk gardin og en klassisk lambrequin.

Fordelen ved metal gardin stænger er:

 • Høj belastning kapacitet. Disse er de mest pålidelige designs til hængende volumen og tunge gardiner;
 • Metalstøbningens tiltrækningskraft, som i nogle tilfælde gøres manuelt;
 • Holdbarhed og slidstyrke, da metallet er belagt med en korrosionsbestandig belægning;
 • Evne til at oprette brugerdefinerede design muligheder
 • Let at hænge gardiner.

En anden slags cornice på parentes - streng - kan også monteres både på væggene og i loftet. Disse er skjulte kroge, lavet af slidstærkt metalfiskeri, næsten umærkeligt mod gardinens baggrund. Observatøren kan kun se to parenteser, som strengen er fastgjort til, og derved skabe følelsen af, at materien flyder i luften uden at have nogen synlig støtte. Kun meget lyse gardiner eller lufttyll kan hænge på en sådan streng. I dette tilfælde vil corniceen ikke være synlig, da snoren er meget tynd, går den tabt i gardinernes folder. Sådanne strenge kan enten hænge på to konsoller ved kanterne eller være sikret mod sagning med et tredje støttecenter.

De strenge tagskinner kan være både åbne og lukkede, i sidstnævnte tilfælde er alle fastgørelseselementer skjult for øjnene, kun gardinerne er synlige. Dette kan gøres ved at udforme det hængslede loftsplint med en bredde på mindst 8 cm.

Fordele ved taggrunde fiskeri linje:

 • Den hurtige og nemme installation, som med denne metode til hængende gardiner, behøver ikke at slå dybe huller;
 • Omkostningsbesparelser, da omkostningerne ved sådanne tagger er flere gange mindre;
 • Evnen til at anvende uventede designløsninger.

dimensioner

Plastdæk fremstillet af PVC skelnes af den største variation. Deres længde kan praktisk talt være noget på grund af muligheden for nemt at tilslutte eller forkorte plastprofilen. Du kan købe strimler fra 1 m 40 cm til en størrelse på 4 meter. Bredden afhænger af antallet af rækker - dobbeltsidet cornice har en standardbredde på 8 cm, tre rækker 12 cm. Til hængende romerske, engelske eller japanske gardiner kan du købe en cornice med kædenstyret kontrol, hvis standardlængde er 50 cm. De fleste producenter tilbyder ordre.

Fleksible modeller kan have en hvilken som helst ønsket længde. De sælges i form af et bånd på 5 m i størrelse, som kan sluttes til hinanden med adaptere eller forkortes efter kundens ønske. Hvis du vælger en metal sugestang, skal du være opmærksom på det teleskopiske design. Indledningsvis er deres længde fra 104 cm til 122 cm (afhængigt af modellen), efter foldning af corniceen er omdannet til 218 cm.

For glatte metal cornices begynder længden på 1,4 m. Den maksimale værdi er 4 meter. Der er flere andre muligheder mellem disse størrelser: 1,6 m, 2 m, 2,4 m, 2,8 m, 3 m, 3,2 m, 3,6 m. Det er vigtigt at huske, at disse dimensioner ikke omfatter længder tip, der kan være op til 20 cm hver. I tilfælde af at vægens bredde ikke er tilstrækkelig til at installere smukke tip, kan kanterne af stangskærerne lukkes med stik. Denne mulighed er gældende, hvis du vil hænge et gardin fra væg til væg.

For en rund cornice er en vigtig æstetisk værdi diameteren af ​​røret eller stangen. Til hule rør er standarddiametre 25-28 mm og 16 mm, mens tykkere gardinstangen, jo mere lagerevne har den. Til lysere væv er det almindeligt at vælge tyndere rør. Længden af ​​træplankerne begynder med 1,5 m, så følger størrelsen på 2,5 m, 3 m, 3, 5 og 4 m. Alt længere end 2,5 m er normalt sammensat.

Farve løsninger

Valget af kronenes farve afhænger for det meste af præferencer og design ideer til ejerne af rummet. Der er mange farve løsninger på markedet, blandt hvilke du kan vælge den der passer bedst til interiøret. Hvid farve hersker blandt plastikstrukturer, da det ser sådan ud som PVC, som er det vigtigste materiale til fleksible gardinstænger og loftdæk. I det tilfælde, hvor den fleksible cornice er lavet af aluminium, er det normalt også malet hvidt.

Farve løsninger til metal cornices-rør er meget forskellige:

 • kobber;
 • Guld, herunder hvidguld;
 • chokolade;
 • Hvid og sort glans;
 • antik;
 • satin;
 • nikkel;
 • Chrome.

Til træ modeller og en række baguette strimler er forskellige traditionelle nuancer af træ:

 • Naturligt lys træ;
 • Eg, herunder bleget og let;
 • Kirsebær og mørk kirsebær;
 • Mørk valnød;
 • Mahogni;
 • Mahogni;
 • Wenge.

tilbehør

Til montering og design af tagskinner er der brug for forskellige armaturer. Afhængigt af type og materiale kan disse være armlæn, snaps og tilbehør i form af tip, holdere eller pickups. Rotationselementer leveres til plastdæk, som også kan bruges til at designe enderne. Gardiner kan hænges på en sådan cornice ved hjælp af almindelige plastik kroge, til hvilke plastikpropper bruges til at forhindre glidning. Dekorativt taskebånd kan fastgøres på facaden.

Fleksible gardinskinner kræver kun kroge til gardiner og snaps til fastgørelse til loftet.

Metal gardin stænger er de mest krævende i installationen. For dem bør du vælge en beslag, dvs. en særlig støtte til hængning. Det skal huskes, at ikke hver af beslagene er egnet til montering i loftet, dette punkt bør diskuteres specifikt med sælgeren i kabinen. Også når man vælger en beslag, er det vigtigt at overveje gardinens vægt. Beslaget kan være enkelt eller dobbelt, i sidstnævnte tilfælde kan to hjørner placeres på dem samtidig, hvilket er praktisk at placere gardiner og tyl.

Enderne af metalafskærmningerne skal lukkes, for hvilke der anvendes enten almindelige plastikhætter eller dekorative spidser. Tipens form kan være helt som helst, lige fra beskedne blade og slutter med mousserende glasbolde. Du kan hænge gardiner på en sådan kant med hjælp af ring-eyelets eller bruge dekorative tøjnåle. Træafskærmninger går normalt sammen med et sæt ringe, i hvilke klæbebolte til fastsættelse af gardiner er indsat.

For at feste gardinet stof med smukke faldende folder, anvendes forskellige holdere, lavet i de fleste tilfælde fra metal.

Indstillinger for forskellige værelser

 • Ceiling cornice kan installeres i gangen. Dette er den mest almindelige brugssag, men det er ikke det eneste mulige.
 • En meget interessant designløsning vil være installationen af ​​et loftkornet lavet af runde eller rektangulære metalrør til køkkenet. I dette tilfælde skal metalet af cornice nødvendigvis overlappe med metalredskaber, husholdningsapparater eller håndtagene i køkkenenheden, i kombination vil dette muliggøre at skabe harmoniske designløsninger.
 • Det ser meget fordelagtige metalafskærmninger monteret på bøjler på badeværelset. Det er installeret i nøje overensstemmelse med badeværelset, et gardin er hængt på det og dækker således overfladen af ​​væggene og gulvet fra stænk.

Hvordan vælger man?

Ceiling cornices har fået en stærk popularitet, de købes normalt i gardinsaloner eller i kædeforretninger, såsom Ikea, uden at være opmærksom på producenten. De fleste købere ser primært på korrespondance af cornice til den generelle ide om design af vinduesrummet. Også ved køb er følgende kriterier taget i betragtning:

 • Størrelsen af ​​vinduesåbningen;
 • Bredden af ​​væggen, der primært påvirker længden af ​​den købte cornice med tips;
 • For hvilke gardiner vil der blive brugt cornice: til glidning eller løftning;
 • Det faktum, at mange modeller kræver fastgørelse i midten, hvilket vil påvirke åbningen af ​​gardinerne og især tylen;
 • Antallet af gardiner på et vindue (tilstedeværelsen af ​​lambrequin);
 • Tilstedeværelsen af ​​klæbende tape Velcro;
 • Er det planlagt at installere strukturen i en niche, eller det vil være synligt;
 • Vil der være et tungt gardin, som vil kræve en kraftig taghuler;
 • Kronen i Italien, Tyskland eller Spanien vil koste omkring dobbelt så meget som den hjemlige modstykke.

Oversigt over populære producenter

Blandt alle de anmeldelser, der er tilbage om loftlisterne, er nogle af de populære producenter de mest omtalte. Gode ​​kendetegn ved købere har mærker som:

 • "Le Grand" - en indenlandsk producent, der producerer alle typer tagskærme, fra plastdæk til smedede produkter;
 • LLC HozPromProdukt, der producerer teleskopiske gardinstænger af metal til bad;
 • Verona, der producerer både metal loft lister og indramning strukturer;
 • Inspire - producent af metal taggrunde;
 • Virksomheden "Master".

Det er værd at overveje, at et stort antal virksomheder er involveret i produktion af taggrunde i Rusland, og langt fra alle kan du finde anmeldelser.

Sådan hænger du?

Korrekt hænge et loft cornice kan næsten enhver dygtig mand. Det er kun nødvendigt at omhyggeligt læse instruktionerne vedhæftet produktet og tage hensyn til funktionerne i vinduekonfigurationen:

 • For at tage højde for afstanden fra væggen er det nødvendigt at måle, hvor meget silllinjen rager ud fra væggen og tilføje 5 cm til denne værdi. Dette vil være hængelinjen til corniceen;
 • For strukturer, hvor dockning er tilvejebragt, er det nødvendigt at beregne længden af ​​cornice og tip, for metal ones - for at bestemme placeringen af ​​parenteserne;
 • Du skal vælge installationsmetode: til loftet eller nicheen;
 • Ved montering af dækene bores hullerne i en afstand på 20-50 cm. For metalrør længere end 2 m, skal du fastgøre den tredje beslag i midten af ​​konstruktionen for at undgå at falde;
 • For at lave huller i loftet, brug en slag;
 • For at fikse plastdæk, sættes kurver i hullerne, som er inkluderet i sættet; beslag fastgjort på dowels;
 • På beslaget hænges tagrør med gardiner på f.eks. Kroge med gardin og stik indføres i plastskiven. Du kan også limke baguettebåndet.

Eksempler i interiøret

Ceiling cornice kan være både synlige indvendige detaljer og skjult. Sidstnævnte refererer til de tilfælde, hvor det hængslede loft er monteret i rummet eller til taggrænserne. I disse tilfælde skabes effekten af ​​gardiner, der flyder i luften, da skråningerne kan være helt skjulte. Skjul også designet vil hjælpe med at støbe gips. Synlig cornice er i stand til at dekorere rummet og understrege sin stil. Metal rør design er egnet til forskellige stilarter, i mange henseender afhænger det af det installerede tip. Sofistikeret smedet tips vil med succes passe ind i barok, imperium eller moderne stil. Rektangulær eller glas understreger retningen af ​​high tech eller techno, og træ passer til både det klassiske interiør og luksuriøse muligheder.

Det største muligheder for fantasi er tilvejebragt af fleksible loftlister, der pryder karnapperne.

Sådan vælger du en takkornet, se følgende video.

Hvilke dæk til gardiner sker: størrelser, fastgørelsestyper

Gardiner tjener som den virkelige udsmykning af ethvert rum. Deres ordentlige installation gør dig på udkig efter en effektiv løsning, fordi du ved montering af et sådant tilbehør har brug for specielle dæk - hovedelementerne i corniceen. En række produkter så bredt at vælge den mest egnede mulighed er ret vanskeligt. Derfor bør du følge et par enkle regler:

 • dæk skal fungere med bestemte dimensioner;
 • Gardinstænger til gardiner i farve skal matche interiøret og gardinetøjet selv;
 • Produktet skal være sikkert og enkelt på samme tid.

Iagttagelse af sådanne enkle krav kan du nemt vælge det rigtige design til dine gardiner.

Valg til udførelse af tagbøger

Det er teknisk korrekt at betegne tagbøjlerne som en enhed til fastgørelse af gardinerne og dækket som den vigtigste del af tagbøjlen. Men ofte kombineres disse to begreber i en hel, så du kan betragte dækket som en cornice og omvendt. Dæk kan være forskellige i farve, størrelse, materiale, formål og metode til fastsættelse af produktet.

 1. Træ taggrunde. Passer til ethvert interiør, betragtes som meget holdbare, de kan hænge gardiner. Oftest erhverver naturlige produkter, især godt skiller sig ud i et klassisk rum, som det ses på billedet.
 2. Metal gardin dæk. De er lavet af aluminium, fordi det er et meget let materiale, men samtidig ret holdbart. Aluminiumskornet kan modstå tunge gardiner og kan være en god tilføjelse til et tylgardin.
 3. Et plastdæk er et produkt lavet af polyvinylchlorid, meget let, men det kan rumme betydelig vægt og er let at installere. Det bruges mest på grund af den gode kombination af pris og kvalitet af plastik konstruktion. Købere foretrækker ofte to-rækken cornice.

Eaves af dæktype kombineres indbyrdes ved hjælp af plastforbindelseselementer. Deres længde kan opsummeres, hvorved der opnås et enkelt sammensat gardinsystem med næsten ubegrænset længde. Ved at have et minimum af plads, kan loft "dæk" have en til fire rækker. Dette gør det muligt at realisere alle varianter af kompositioner, fra et enkelt lysgardin til et komplekst ensemble med gardiner af forskellig densitet og lambrequins. Et godt eksempel er gardinskinnerne til gardiner i denne online butik.

Efter farve kan alle produkter være helt forskellige. Og ved metoden til montering af dæk er opdelt i loft eller væg. Brug ofte den første mulighed, så gardinerne synes at "svæve", de er luftige, og corniceen er slet ikke synlig.

Dækets udførelsesform er:

 • Runde - normalt træ taggrunde.
 • Profilrække produkter - aluminium cornice eller plastdæk.
 • Strenge - Har en stærk "tråd", der holder lærredet.
 • Baguette - til hovedelementet tilføjet et dekorativt ornament kaldet baguette bar.

Dækstørrelser

Ikke alle hjørner har samme dimensioner, men der er grundlæggende parametre taget som grundlag for fremstilling af dæk:

 1. Enkeltrækkende loftkorn, fremstillet af plastik, har dimensioner på 13x37 mm, hvor 13 er højde, og 37 er bredden af ​​corniceen; produktlængde kan være 3 meter.
 2. Et dobbeltsættet dæk til gardiner, som på billedet, har dimensioner på 13x57,5 mm, da det er designet til to rækker stof, for eksempel et gardin og tyll.
 3. Tre-rækkende loftkorn giver dig mulighed for at hænge tre rækker af vævet materiale på en gang - tyll, gardin, pelmet og har dimensioner på 13x94,5 mm.

Men disse er kun de vigtigste dimensioner af gardindæk, som kan variere op eller ned afhængigt af fabrikanten af ​​konstruktionerne.

Hvilke typer gardiner kan hænges

Der er mange gardin muligheder, såvel som tagene selv. Men de mest populære er følgende typer dåser:

 • Fransk. Tøj opsamlet i festoons og lavet af gennemsigtigt stof eller silke.
 • Østrigsk. Næsten analog med franskmændene, kun samlet.
 • Italiensk. Lodrette paneler med bælte pickups eller snore.
 • Japansk, som ser meget flot ud med vægmontering.
 • Romerske med vandrette folder. Monteret i loftet og hævet med en særlig mekanisme.

Og dette er ikke en komplet liste over de mest varierede vinduesrum design muligheder. Interessante gardiner plus et smukt dæk til gardiner - den perfekte designløsning.

Sådan fastgøres cornices

Alle dæk har forskellige monteringer og størrelser, fordi deres installation kan variere. Men de grundlæggende regler er forbundet med installationen af ​​ethvert design.

 1. Plastbustrid er allerede solgt med færdige monteringshuller. Standardlængden er tre meter. Strukturen skal fastgøres med en halv meter, men hvis du skal hænge tunge gardiner, kan du reducere tonehøjden og øge antallet af huller alene.
 2. Dækket er monteret på loftet eller på væggen - efter ønske. Forskellen er, at konstruktionen kan fastgøres til loftet med dowels, og til montering på væggen har du brug for specielle beslag.
 3. Aluminium bus curtain er monteret på samme måde som plastik. Før installationen påbegyndes, anbefales det at fastgøre holderen, stik og det nødvendige antal kroge. Derefter er aluminiumskornet fastgjort til loftet eller væggen ved de markerede huller. Hvis sætet indeholder dekorative afrundinger, er de forbundet med dækkene og fastgjort.
 4. En mere kompleks proces er installationen af ​​strengdæk. Det foregår i flere faser: markeringsstøtte knudepunkter og mellemliggende monteringer, baldakin parentes, strengspænding, wire fixation. Sådanne strukturer er installeret i loftet.

Særlige problemer med installation af dæk bør ikke opstå. Det er nødvendigt at mærke op, lagre op med de nødvendige værktøjer og tålmodighed - og fantastiske gardiner vil dekorere ethvert værelse.

Elektriske gardiner til gardiner anvendes i forskellige værelser i forskellige stilarter.

Vinduesdekoration er ofte det sidste skridt i udsmykning

Fremskridt står ikke stille. Hver dag i forskellige områder af vores liv

En til at skrive "Hvad er dæk til gardiner: dimensioner, typer af vedhæftning"

Jeg købte et enkeltdæk plastdæk uden huller og fastgørelsesdele. Fortæl mig, hvordan du vedhæfter det til et strækloft og hvilke skruer der er brug for. En træbjælke under loftet er installeret. Tak på forhånd.

Loftet cornice

Et smukt og harmonisk interiør består af småblade. For at gøre situationen mere attraktiv er det nødvendigt at tage en ansvarlig tilgang til udvælgelsen af ​​alle detaljer. Disse omfatter matchende stil og farve på gardiner, tæpper, dekorative elementer og cornices. Vi vil snakke om sidstnævnte mere detaljeret.

Hvad er og hvordan det ser ud?

Ceiling cornices er blevet en fremragende erstatning for væg muligheder. Med disse strukturer kan du visuelt lave lofterne i rummet højere. De fastgøres direkte til loftet.

Der er mange sorter af sådanne taggrunde. De adskiller sig fra hinanden ikke kun i de materialer, de er fremstillet af, men også i deres design:

 • En af de mest holdbare er profilskinner. Oftest er de lavet af aluminium og er holdbare. Hvis du vendte sig til sådanne detaljer, vil du have et stort nok felt til udsmykning af vinduesåbninger. De kan males i en hvilken som helst farve i overensstemmelse med indretningens tone.
 • Tagdækkerne, der repræsenterer plastdæk, er meget udbredte i dag. Disse sorter er præsenteret i et stort sortiment. De ser harmoniske ud i mange interiører, så du kan vælge den rigtige mulighed for enhver ensemble. Mange købere vælger præcis cornices-dæk, da de er billige og ikke kræver særlig pleje.

Det er værd at bemærke, at sådanne mønstre er let skjult. Det er således muligt at fokusere ikke på tagskægget, men på et andet element i interiøret.

 • Mange butikker sælger i dag specielle skjulte hjørner. Hovedforskellen mellem disse usynlige produkter er, at de er fastgjort under de mest almindelige loftsplint. Ved hjælp af en sådan interessant maskering skabes en fantastisk effekt af faldgardiner fra loftets overflade.
 • Dekorative baguette cornices betragtes som elegante og luksuriøse. Den billigste er modeller fra plastik, og mulighederne fra et naturligt træ har den højeste pris. Loft baguetter er fastgjort til overfladen af ​​loftet, som giver dig mulighed for at hænge på dem absolut enhver form for gardiner. For eksempel kan det være tungt og tæt væv. Indramning loftsdesign kan nemt modstå næsten enhver belastning.

Også skygger adskiller sig fra hinanden i form.

De mest almindelige er klassiske lige og flade sorter. Til ikke-standardlayouter er buede (buede) hjørner ideelle. De mest almindelige halvcirkelformede strukturer, men afhængig af rummets struktur kan de også være vinkelformede.

Afhængig af typen af ​​konfiguration skelner man mellem følgende skråninger:

 • Runde. Sådanne modeller er en bar fremstillet af træ, plast eller metal. Runde kroge er fastgjort til loftet med specielle beslag.
 • String. Lignende typer af cornices består af en tynd streng og to monteringer, mellem hvilke den er strakt. Stang gardin stænger er ikke meget holdbare. De anbefales ikke at hænge tunge gardiner, da de ikke er designet til store belastninger.
 • Cane. Disse gardinstænger gentager i mange henseender strengmodellerne, men i stedet for en fiskelinie i dem er der en tynd strimmel af metal eller træ.

Ofte er loftsstænger suppleret med en speciel kontrolledning. Forskellige designs med:

 • Glidemekanisme. Sådanne sorter forenkler brugen af ​​gardiner. Lofter af enhver længde og bredde kan hænge på sådanne gardinstænger, og de åbner og lukker ved hjælp af en lille bevægelse af armen. For at gøre dette skal du blot trække kontrolledningen.
 • Med løftemekanisme. Sådanne designs anvendes til forskellige typer gardiner. Det kan være romerske, franske eller østrigske gardiner. Eaves med en løftemekanisme har også en kontrolledning, der trækker på som lærredet stiger op og danner tynde folder.

Hertil kommer, at loftet er en-række, dobbelt-række og tre-rad. På strukturer med mange rækker kan du lave meget smukke og storslåede gardiner.

fund

Loftsplader har altid i et sæt forskellige detaljer om tilbehør. For eksempel i profilprofilerne har den indre del specielle rulleskinner. I hver er en separat krog fastgjort til hver rulle, som derefter hænges med tyll eller gardiner. Også i profilstrukturerne er der forskellige kontrolmekanismer, stik, foring og lås.

I de runde hjørner, der repræsenterer stangen, er der specielle beslag, som de er fastgjort på overfladen af ​​loftet i rummet. Også i dag i forretningerne kan du finde smukke hængende cornices, dekoreret med en baguette bar eller en bulwark. I de fleste designs er der endehætter, kroge og specielle stop.

Hvis du vil oprette et originalt og lyst interiør, skal du vælge et loftkornet, hvor der er en LED stripe. Ofte strækker den sig langs hele gardinens længde og er placeret i dens indre del.

dimensioner

I dag er loftsskærer med en længde på 330, 350 cm og 4 meter i stor efterspørgsel. Sådanne modeller anses for at være de mest praktiske at bruge, og de kan let transporteres i en bil. Men der er også kortere profiler fra 0,25 meter. Ofte bruges lignende genstande til at dekorere karnappevinduet.

Bredden af ​​cornice afhænger stort set af det planlagte antal gardiner. Jo flere af dem og jo mere vægt de har, jo bredere skal strukturen være. De mest almindelige muligheder er fra 1 til 20 cm brede. Til lette gardiner bestående af et lag (for eksempel fra hør) er tynde varianter velegnede.

Hvis du vil hænge tunge og tætte materialer på gardinen, er det bedre at vælge en bred prøve med en bredde på 100 mm eller mere.

materialer

Ceiling cornices er lavet af forskellige materialer. Denne indikator påvirker direkte omkostningerne ved produktet og dets ydelse.

plast

Den letteste og billigste er plastikdesign. Dette fælles materiale er så enkelt som muligt i forarbejdning, så i dag kan du finde gardinstænger i meget forskellige designs til salg. Ved hjælp af sådanne elementer kan du skabe et meget interessant og stilfuldt interiør til ethvert værelse.

Den billigste er plastikdesign i hvidt. De er ideelle til dekoration af standard PVC-vinduer, så de ser økologiske ud i boliger og industrielle lokaler. Særligt attraktive er plastikskiver dekoreret med forskellige lameller. De kan være en luksuriøs efterligning af stucco, såvel som guld eller sølv indretning. I sådanne designs er der ofte elegante afrundede kanter og pæne sammenføjningsdele, der er designet til at skjule forbindelsen mellem de forskellige elementer i gardinet.

I dag i forretningerne kan du møde meget praktiske og praktiske tagskærme af plast, hvor der er særlig velcro på lamellerne, der er nødvendige til fastgørelse af lambrequins.

Lysstænger fremstillet af plast kan ikke altid suppleres med tunge gardiner. For at gøre dette anbefales det at installere dem i specielle nicher dannet i rummet mellem væggen og gipspladens loft.

jern

Iron Eaves er anerkendt som den stærkeste og mest holdbare. De modstår tunge belastninger, og du kan hænge luksuriøse flerskik gardiner på dem, der består af komplicerede kompositioner, samt tapetry lærred eller gardinstof.

I øjeblikket er der mange vanskelige teknologier, som du kan belægge en række designretninger i metal. De mest almindelige i dag fastgørelseselementer, lavet i moderne stilarter: højteknologiske, moderne, loft, minimalisme. Men hvis det ønskes, er det også muligt at finde et elegant gardin med udsmykkede linjer og mønsterindsatser i klassisk stil.

aluminium

Det er nødvendigt at tildele aluminiumskorre. Dette materiale er meget holdbart og korroderer ikke. Dens største fordel er den lette vægt, der tillader brugen af ​​aluminiumstænger til installation på loftet af gipsplader. Mange forbrugere vælger sådanne oplysninger, da de nemt håndteres. De kan når som helst males i den farve du kan lide.

Også aluminiumsgardin kan lamineres med en smuk film. Modeller med belægninger, der efterligner guld, naturligt træ med dets naturlige mønstre, bronze, rige champagne eller stenstruktur ser meget imponerende og elegant ud.

træ

For enhver gardiner og gardiner passer perfekt cornices lavet af naturligt træ. Den største fordel ved dette materiale er dets miljøvenlighed, smukt udseende og ydeevneegenskaber.

Moderne trægardiner er lavet i forskellige stilarter. Det kan ikke kun være udsøgte klassikere, men også lette landmusik, lakonisk minimalisme, luksuriøs barok osv.

Produkter på overfladen, hvor der er udskårne mønstre og kunstig relief, væver, ser dyre og attraktive ud.

I øjeblikket præsenteres smukke og slidstærke skovl af naturligt træ i forskellige farver. Eksempler på modeller af hårdbleget egetræ er forskellige i de mest lyse toner, og valnøddækkerne har bløde farver med honningtoner.

På jagt efter mørke gardiner anbefales det at være opmærksom på de flotte modeller af naturligt wenge træ.

Det anbefales at vælge træskovler i overensstemmelse med skyggen af ​​bundplader og møbler på værelset. For børns soveværelser ideelle naturlige design, malet i lyse og positive farver. Dette kan være den originale cornice af gul, grøn, orange eller koral.

Træstrukturer passer til alle typer gardiner. De er i stand til at modstå store belastninger. Til lighter og luftgardiner er det bedre at købe tynde og elegante hjørner med enkelt eller dobbelt række fastgørelsesdele. For tunge og tætte gardiner anbefales det at vælge strammere og mere holdbare flerrørsskårer.

Trækonstruktioner anbefales at blive behandlet med specielle imprægneringer, så de ikke springer, tør ikke ud og træparasitter ikke bosætter sig i dem. Det anbefales ikke at fastgøre sådanne gardiner på gipsloftet, da de er tunge og kan skade sådanne lette efterbehandlingsmaterialer.

Eaves lavet af naturligt træ er dyre, især hvis de indeholder udskårne og openwork elementer.

Et godt alternativ til sådanne modeller er mere overkommelige muligheder fra MDF. De ser attraktive ud, men i mange henseender er de dårligere end naturligt træ.

Farve og design

I dag kan man vælge et smukt loftkornet til ethvert interiør, hvad enten det er klassisk eller moderne.

 • Først og fremmest skal du være opmærksom på farven på bjerget. Den skal overlappe med andre detaljer i interiøret, for eksempel med møbler, dekorative elementer, bundplader eller døre.
 • En smuk hvid cornice er perfekt til mange miljøer. Det kan både modsætte sig den generelle baggrund og harmonisk opløses i den. Plastgardiner af hvid farve er særligt populære, da de ser koncise, pæne og billige.
 • Også klassiske er nuancer af naturlige brune. Disse varer ser meget attraktive og hyggelige ud.