Gipsplankloft

Gør det indre af rummet, skal der lægges særlig vægt på lofterne. Det er dem, der "fanger øjet", når de kommer ind i lokalet og understreger originaliteten af ​​designet. Det traditionelle hvide loft har mistet sin relevans, og de blev erstattet af strakte lærred og gipsplader.

Til oprettelsen af ​​originale kompositioner er i dag massivt brugte "monterede" nicher og kasser, hvis udseende har udvidet mulighederne for reparationsarbejde. Hvordan man korrekt opretter en kasse med GVL på loftet med egne hænder beskrevet i artiklen.

Fordele ved gulvbelægning i flere niveauer

Spørgsmålet om valg af loftets overflade opstår altid under reparationen. En meget populær løsning var arrangementet af gipskasser. Brug af gipsplader viser sig at udgøre de mest usædvanlige designs af designere - gipsdug er nemme at behandle og nem at installere. Lofoten på loftet udfører ikke kun æstetisk, men også praktisk funktion.

Konstruktionen af ​​kassen fra gipsvæg har en række væsentlige fordele:

 • muligheden for at placere på loftet et stort antal lysarmaturer til hoved- og sekundære formål;
 • ved hjælp af kassen vil det vise sig at skjule uregelmæssigheder og fejl i loftet;
 • inde i gipspladekonstruktionen vil det være muligt at skjule ventilationskanaler, rør og anden kommunikation;
 • Oprettelsen af ​​den oprindelige "relief" af alle former og størrelser;
 • brugen af ​​kasser til den visuelle opdeling af lokalerne i funktionelle områder.

Gipsplader selv er et miljøvenligt materiale, fleksibelt og fleksibelt at bøje. Gipspladens overflade kan behandles med gips, kitt, revet med fliser eller klistres over med tapet.

Tørvægsvalg

For at gennemføre projektet er det nødvendigt at vælge den rigtige gipsvæg. Gipsbaseret efterbehandling er opdelt i fire typer:

 1. GKL - standard gipsvæg, der anvendes til reparation af kontor- og boligområder. Denne type gipsvæg er acceptabel til brug, hvis temperatur og fugtighed er i overensstemmelse med standarderne. For stuer er det optimale fugtighedsniveau ikke mere end 70%. Gråplader af "gips" er markeret med blå.
 2. GKLO er et brandhæmmende materiale. Gipsens sammensætning tilsatte forstærkende komponenter, som øger modstanden af ​​finishen til en åben flamme. GKLO er optimalt egnet til indretning af ventilationsaksler, elektriske paneler og loftsrum. Ark er grå med røde markeringer.
 3. GKLV - fugtbestandigt efterbehandlingsmateriale indeholdende silikone granulater og antifungale stoffer. Gips på begge sider er dækket af imprægneret pap, neutral til høj luftfugtighed. GKLV bør bruges ved afslutning af toiletter, puljer, køkkener mv. Vandtætte grønne ark har blå bogstaver.
 4. GKLVO - det universelle gipskort kombinerer kvalitative egenskaber ved GKLV og GKLO. Som regel anvendes sådant materiale til konstruktion af strukturer i industrielle bygninger. Panelerne er grønne med røde markeringer.

Ud over typen GKL ved køb, skal du være opmærksom på materialets størrelse. Standardarklængde - 2,5 m eller 3 m, bredde - 1,2 m, tykkelse - 6 mm, 9 mm eller 12,5 mm. Tynde plader er egnede til "tør" udjævning af overfladen. Til afdækning af loftet ved hjælp af tykkere plader af gipsvæg.

Udformningen af ​​kanalen fra gipsvæg: hovedkomponenterne

Det optimale grundlag for fastgørelse af gipsvæg på væggen, loftets metalkasse. Designet er let at montere og nemt. Det er tilladt at fastgøre gipsvæg på loftet på træplader, men denne mulighed er ikke stærk nok. Træ er tilbøjelig til at forfalde og under påvirkning af temperaturudsving kan rammen "føre".

Samlingen af ​​strukturen er bedst udført af metalprofiler. Galvaniseret tinmateriale er kendetegnet ved pålidelighed, stivhed og korrosionsbestandighed. Profiler er opdelt i to typer:

 • Basic (CW / CD) - bruges som grundlag for fastgørelse af gipsplader, "C" -formede elementer med buede kanter;
 • guider (UD / UV) - vandrette guider, de sætter hovedprofilen; har en "P" -formet form.

Hoved CD-profilen med en størrelse på 28 * 27 mm, længden på 3 m eller 4 m bruges til at skabe skelet på den ophængte struktur. Den vandrette UD-profil bruges som vejledning til cd-profilen.

Ved arrangement af et bue eller krøllet design anvendes en buet profil. Standard dimensioner af buede elementer er vist i tabellen.

Ud over profiler skal du bruge komponenter til at oprette en boks:

 • to-niveau stik til cd-profilen - til fastgørelse af vinkelret rettede elementer;
 • CD-profil på en niveau, den såkaldte krabbe - for at forbinde elementerne på samme niveau; fastsættelse med låse eller skruer;
 • direkte suspension - modulet er fastgjort til loftet med to skruer; belastningens bæreevne - ca. 40 kg;
 • ankerophæng til tilslutning af bærerbase og CD-profil; modulet er udstyret med en fjeder og er egnet til situationer hvor længden af ​​en konventionel ophæng ikke er nok; Suspensionens bæreevne - 25 kg, stræklængde - 25-100 cm;
 • langsgående stik for at udvide profilen;
 • hjørne stik erstatter krabbe modulet.

Fastgørelse af gipsplader til loftet: vigtige punkter

Arrangement af kanaler på loftet - ikke en vanskelig proces. Du vil selv kunne gøre arbejdet, hvis du først forstår teknologien og tager højde for nogle nuancer.

 1. Bundens overflade inden installationen af ​​kassen skal udjævnes og tilberedes (pudset og behandlet med kittet).
 2. Til fremstilling af rammen er det nødvendigt at bruge kun fabriksprofiler af høj kvalitet. Kvalitetsmodulet er ensartet galvaniseret over hele overfladen, der er ingen hvide pletter på den.
 3. Hvis profilguider er placeret i nærheden af ​​vandrør, skal afstanden mellem dem øges. Denne foranstaltning beskytter rammen mod overdreven opvarmning og udvidelse af metalelementer.
 4. Når du placerer boksen, er det vigtigt at give adgang til kommunikation.
 5. Hvis der i fremtiden er planlagt at finere kassen med fliser, så skruerne fastgøres tættere på væggen. Fastgørelsesanordninger behøver ikke at lægge fliser, det resterende hul er bedre at lukke den aftagelige sokkel.
 6. Montering af gipsvæg på et træloft er uacceptabelt at udføre med lim. Fugt, trænger ind i træ, udvider materialets struktur. Efter tørring vender træet tilbage til dets oprindelige størrelse. Sådanne dråber vil føre til udbrud af revner på overfladen af ​​gipsvæggen.
 7. Fastgørelse af gipsvæg til loft uden ramme er tilladt, hvis hovedformålet er at niveauere overfladen, og ikke at skabe en kanal eller en flerniveaustruktur. Rammeløs metode indebærer brug af lim, mastik eller skruer. Hovedbetingelsen for vellykket arbejde er den ideelle glatte overflade af basen.

Faseteknologi til fastgørelse af gipsvæg til loftet

Værktøj og tilbehør

Til opbygningen af ​​gipspladen skal du forberede:

 • plader af gipsvæg - er valgt ud fra type lokaler og driftsbetingelser;
 • profil guider / transportører;
 • krabber stik, beslag;
 • fastgørelseselementer: dykker og skruer;
 • mesh for at styrke sømme;
 • tænger, metal skære saks, konstruktion kniv;
 • primer, gipsgips.

Det er vigtigt! Plader af gipsvæg anbefales at købes med en lille margen - plus 3-5%.

Forberedende aktiviteter

Det er først nødvendigt at udvikle en ordning til fastgørelse af gipsvæg til loftet. Det er tilrådeligt at lave en tegning og grafisk vise boksens hovedparametre:

 • gipsvæg tykkelse;
 • højde og bredde af kassen;
 • fastsættelse af gipsplader
 • boks dybde, osv.

Fremgangsmåden til fremstilling af loftoverfladen afhænger af den fremtidige efterbehandling. Hvis kassen er monteret til montering af en spændeklæde, er der ingen grund til at nive basis. I tilfælde af maleri er loftet planlagt, skal du udøve maksimal indsats og udføre en række obligatoriske foranstaltninger:

 1. Fjern det gamle låg. Kalk hvidkalk er godt fugtet, og fjern derefter spatelen. Tør overskydende materiale af med en fugtig klud. Afslutning af udvidede polystyrenplader er nok til at afhente en kniv og rive. Fjern limrester med en spatel.
 2. Undersøg overfladen og kontroller gipsets tilstand. Fjern om nødvendigt det gamle gips.
 3. Prime loftet med en vandbaseret eller alkydbaseret forbindelse. Det er nødvendigt at anvende mindst to lag.
 4. At klæbe store revner med et forstærkende net og anvende et lag af startkittet. Lad overfladen tørre helt.
 5. Gentag behandlingen med en hård kit.
 6. Efter tørring, "walk" på loftet med groft sandpapir.
 7. Påfør en dyb penetrerings primer på overfladen.
 8. Dæk loftet med en færdigspartel, vent indtil det er helt tørt og gnid af med en "finkornet" sandpapir.
 9. Kontroller fladheden af ​​overfladen under god belysning.

Før du fortsætter med "skæring" af profiler og fastgørelse af kassen, skal du markere loftet og væggene.

Rammeinstallation

 1. Installation af guideprofiler langs markeringslinjer.
 2. Forkonstruktion er ønskeligt at sætte på gulvet, og bevæg det ønskede mærke på loftet. Læg metalprofilen ud i skitse og fastgør de enkelte elementer med skruer.
 3. Overfør strukturen til loftet - bor et hul ved hjælp af en perforator og hammer i dowels.
 4. Kontroller overensstemmelsen mellem de installerede markup-monteringer.
 5. Skær suspensionerne.
 6. Fastgør de forberedte elementer på de installerede styringer med selvlukkende skruer.
 7. Det næste skridt er at skabe bunden af ​​boksen. Vedhæft en guideprofil til suspensionsne. Det er vigtigt at kontrollere, at alle suspensioner var af samme længde, og guiden blev placeret strengt vandret uden bøjninger.
 8. På dette tidspunkt er det nødvendigt at sørge for placering af elektriske ledninger under lamperne, at lægge og fastgøre kablet.
 9. "Cut" kryds og fix dem på den installerede ramme vinkelret på væggen. Den maksimale tilladte afstand mellem tværbjælkerne er 60 cm. Fastgør tværstykkerne med selvskærende skruer.

Gipspladedesign

Sheets gipsvæg skåret i kasser. For det første udføres pletteringen af ​​det vandrette plan og derefter den lodrette. Fastgør det første stykke med skruer i hjørnet af væggen. Hattefastgørelser skal skrues, så de ikke stikker ud over gipsvægens overflade.

Efterfølgende ark er monteret med et lille hul fra hinanden - inden for 2-3 mm. I slutningen af ​​foringen af ​​bunden af ​​kassen kan du fortsætte til afslutningen af ​​siderne.

Det er vigtigt! Trinet med fastgørelse af gipsvæg til loftet - ikke mere end 170 mm. Når du dækker væggen, er afstanden mellem selvskærende skruer acceptabel - 250 mm.

Afslutningsstadium - efterbehandling

Efter færdiggørelsen af ​​installationsarbejdet skal kassen primeres og anbringes. Fremgangsmåde:

 1. Omhyggeligt behandle gipsvægsprimeresammensætning - dette vil øge overhøjningen af ​​overfladen væsentligt.
 2. Putty til håndtering af hjørner, ender, caps skruer og sømme.
 3. Påfør et selvklæbende tape på leddene af plader af gipsvæg og genindsæt boksen. Resultatet skal være en glat overflade uden tilslutning af strimler.
 4. Tør kittet af finkornet sandpapir.
 5. Fjern støv fra overfladen med en støvsuger og genoprettet.

Den sidste fase af boxkonstruktionen er installationen af ​​belysning og dekoration.

Gipsvæg Loftkasse: Foto Idéer

En kasse med lamper på loftet omkring omkredsen af ​​rummet er en fortsættelse af vægnichen. Designeren fremhævede hovedfokuset - en rød linje på en mælkehvid baggrund.

U-formet niche til placering af yderligere belysning. Usædvanlig form vil ændre opfattelsen af ​​rummet og forstørre rummet visuelt. Blødt lys gør soveværelset hyggeligt og behageligt.

Fastgørelse gipsvæg til loftet på profilen giver dig mulighed for interessant at slå en niche under tagene. Denne mulighed er bedst egnet til værelser med et stort vindue.

Radiokanalen går glat fra det lodrette plan af væggen til loftets vandrette plan. Konstruktionslinjerne opdeler rummet i forskellige funktionelle områder.

Loftet på gipsvæggen med lys gør det selv

Gipspladelygter er den mest eftertragtede designløsning i dag. Der er flere grunde til dette: muligheden for at skabe et unikt design af rummet, afgrænsning af rummet i zoner, enkelheden ved at skabe kasser med gipsvæg for at rumme baggrundsbelysningen, ikke en stor pris for materialer.

indhold

Gipsplader loftsbelysning muligheder

Der er to muligheder for belysning af gipspladens loft: åben og skjult. Udendørs belysning er organiseret ved hjælp af spotlights monteret i loftet af gipsplader.

Skjulte lys er placeret i specialkasser. Tidligere var sådan belysning organiseret ved hjælp af neonlamper. I dag kom udskiftningen af ​​neon LED tape. Det er let at organisere baggrundsbelysningen med LED-strimmel med egne hænder, da det ikke kræver særligt udstyr, der arbejder med det.

Det skal bemærkes, at begge varianter af baggrundsbelysningen ofte anvendes. Hvad gøres på en sådan måde, at lysene arbejder uafhængigt af hinanden.

Boks til åben belysning

Som tidligere nævnt er den åbne loftsbelysning af gipsvæg organiseret ved hjælp af indbyggede lys. Hvis loftet er helt lavet af gipsplader, kan lamperne monteres direkte ind i det.

Ofte kommer på en anden måde, lamperne er installeret i en specialkasse. En sådan fremgangsmåde har i sig selv både en designteknik og en rent praktisk orientering. Gipspladens loft reducerer rummets højde. Med lave lofter er det mere hensigtsmæssigt at forlade bunden af ​​loftet på samme måde og installere belysningen i specialfremstillede kasser. Kassen kan være placeret rundt om rummet, eller skabe vilkårlige mønstre i loftet.

Den mest enkle at fremstille er en rektangulær drywall-boks placeret rundt om rummet. Normalt har en sådan kasse en bredde på 50 cm og en højde på 50 - 70 mm. Dette er den mest optimale boks størrelse.

Alle kompleksiteten ved at skabe boksen er vedlagt i at skabe en ramme til boksen. Rammen kan fremstilles på forskellige måder. Men de mest populære er kun to.

Et gipspladens guideprofil er fastgjort til loftet og væggen. Fra guideprofilen er samlet kant, som består af to profiler. Disse profiler er forbundet som vist i diagrammet nedenfor.

Dernæst ved hjælp af segmenterne af føringsprofilen formes ribben af ​​kassen.

Den anden version af kassen er ikke vanskeligere end den første. På væggen og loftet fikseres guideprofilen. Horisontale linter er lavet af loftsprofiler og fastgjort til loftet med suspensioner. Til ribbenene anvendes samme føringsprofil. Det er fastgjort til de vandrette hoppere.

På den lodrette side af kassen må du ikke installere hoppere og straks sy med en stribe gipsvæg.

Før syning af kassen foretages ledningerne til fremtidige armaturer.

Gipskasser til indbygget loftsbelysning

Boks til skjulte (kontur) lys

I analogi med den tidligere version kan den skjulte loftsbelysning installeres både omkring rummets omkreds og omkring omkredsen af ​​formede kasser.

Også ofte lave en kombination af disse muligheder.

For at installere et skjult loftsbelysning er der også brug for boks. Kassen kan være åben og lukket.

Som det fremgår af diagrammet ovenfor, svarer boksen til boksen til åben belysning med spotlights, med den eneste undtagelse, at en konsol niche er tilføjet for at lægge LED stripen.

En af de vigtige parametre i en niche er dens størrelse. Størrelsen påvirker udseendet af boksen og baggrundsbelysningslinjen. Jo mindre afstanden mellem kassen og loftet er, jo mindre er baggrundslyset og omvendt. Det skal bemærkes, at LED-strimlens placering og placering også påvirker bredden og lysstyrken af ​​baggrundslysstrimlen.

Ordninger af kasser af den kombinerede belysning

LED-stripmontering

Den nemmeste måde at installere LED-tape på i en åben niche. Den er indsat på indersiden.

Det er vigtigt at bemærke, at LED'erne i opvarmningsprocessen er godt opvarmede. For at udvide deres levetid skal de afkøles. For at gøre dette kan du installere en aluminiumsprofil på LED-installationsstedet og holde en LED-tape på den.

Installation i en lukket niche har valgmuligheder: mærkning af båndet på bagvæggen af ​​kassen, mærkning af båndet på profilen placeret langs kassens forvæg.

LED-båndet er ofte placeret på bunden af ​​boksen. Dette er en ret risikabelt alternativ. Faktum er, at en skygge i et bestemt tilfælde kan danne sig fra nichens forvæg. Dette kan gøre baggrundslyset mindre æstetisk.

Ud over selve båndet kræves en transformer til montering af LED-båndet, og i tilfælde af farvede lysdioder kræves der også en RGB-controller.

Vi overvejede alle muligheder for belysning af loftet på gipsvæg og hvordan man skabte det. I de fleste tilfælde bruges en boks til at installere spotlights, da den ikke undervurderer højden af ​​rummet. Med kassen kan du dekorere rummet og organisere belysningen af ​​det krævede område. En god løsning er kombinationen af ​​spotlights og konturbelysning, de kan skabe et tilstrækkeligt belysningsniveau, og ved hjælp af LED-lamper i lamperne kan det betydeligt reducere strømforbruget og reducere omkostningerne ved belysning af lejligheden.

Som konklusion er flere interessante designløsninger til belysning af forskellige rum. I disse løsninger anvendes forskellige varianter af belysning og deres kombinationer.

Kassen på loftet på gipsvæg med belysning - vi gemmer kommunikationen

Oleg Stepanovich købte en lejlighed i det gamle hus. I et af værelserne, som det viste sig, var der ingen loftbelysning. Ledningerne blev fremstillet på en sådan måde, at lamperne kun kunne placeres på væggene. Så det skete for ham at lave en kasse på loftet på gipsvæggen baggrundsbelyst. Og denne mulighed var meget fordelagtig. Derfor vil jeg i denne publikation fortælle dig, hvordan man laver en kasse på loftet af gipsvæggen med egne hænder.

Loftkasse - et element af maskeringskommunikationsrør og ledninger, giver dig mulighed for visuelt at forøge rummet i rummet. Efter at have dekoreret det med et punkt eller LED-baggrundsbelysning, er det muligt at fordele lysflusserne i rummet og understrege de nødvendige komponenter. Kassens design er primitiv, og materialer til fremstilling er nemme at få, hvorfor alt installationsarbejde gøres manuelt. Alt, hvad der er nødvendigt for et pålideligt og præcist resultat er at handle konsekvent.
Brug af kasser i interiøret

Forberedelse: tips til valg af materialer

På forberedelsesstadiet kommer de op med boksens form, bestemmer mængden af ​​materialer, der er nødvendige til installationen, måler rummet hvor loftet er lavet af gipsplader. Det anbefales at tegne en skitse af fremtidige strukturer med markeringer under bjerget, placeringen af ​​profiler og punkter med baggrundsbelysning. Så køber de materialer, forbereder værktøjet.

For at dække boksen med egne hænder oftere anvendte plader af gipsvæg. De har passende tekniske egenskaber, letvægts, de er nemme at bruge. Under loftrammen anvendes GCR tykkelse på 9 eller 6,5 mm: deres omkostninger er lavere, og risikoen for deformation over tid under vægten af ​​deres vægt er minimal.

Profilerne tager et tykt format som vejledningen UD-27 og hoved CD-60. Sådanne stropper holder deres form godt. For at finde UD-27's optagelser til montering af loftet og kanalen, fortsæt ud fra de opnåede data på rummets omkreds, hvortil der lægges 10-20 cm på lageret. Længden af ​​CD-60-lamellen afhænger af antallet af lameller i loftet (stigning 40-60 cm). Antallet af suspensioner beregnes ud fra formlen 1 stk. på 1-1,5 m profil. Antallet af "krabber" er købt af antallet af tværbindinger mellem lamellerne.

Typer af profil, der kræves for arbejde

Monteringsramme

Før du laver din egen kasse med lys, skal du sørge for et grundloft på gipsplader. Han vil give en flad overflade til videre arbejde.

 • Laser- eller vandniveauet markerer bundloftets højde (i form af en linje, som udføres af en lakledning);
 • Fastgør profil UD-27 til væggen med dowels langs den markerede linje;
 • På loftet tegner du en linje gennem 40-60 cm for at installere en CD-60 stribe 1 cm mindre end den trækede linje, så det bliver lettere at indsætte dem i UD-27 profilen;
 • Efter fastgørelsen af ​​profilen på styrestangen er den også fastgjort på suspensionen med skruer til metal i 9 mm format i mængden af ​​2 stk. 1 suspension, der er boltet til loftet over stangen i en afstand af 50 cm fra hinanden;
 • Laminaterne er justeret i højden med linjen strækket langs loftets hele omkreds;
 • Med en stigning på 40-60 cm er ribber installeret vinkelret på CD-60, de er også lavet af CD-60 strimlen;
 • Ved snitets skær er sammenkoblet ved hjælp af "krabber" og fastgjort med skruer i en mængde på 8 stykker. på en "krabbe".

Rammen for rammen og dens fastgørelseselementer

Derefter rammes rammen med gipsplader. Materialets vægt er lille, så det er nemt at gøre arbejdet med dine egne hænder, selvom det for nemheds skyld kan du bruge hjælp fra en ven til at understøtte pladens frie kant.

Dækningen er ikke færdig på hele overfladen af ​​loftet. På det sted, hvor kassen er placeret, er rammen åben - det er mere bekvemt at arbejde med baggrundsbelysningen gennem en sådan åbning (for at strække kommunikationen, tilslut lyspunkter, indgive reparation og udskifte ledningerne senere). Til fastgørelsesskiver med profilskruer anvendes til metalformat 25 mm. Det første ark er fastgjort til hjørnet, resten med en tværgående ligation til det i et tavlermønster.

Arbejde med gipskasse

På grundloftet syet med hykleri, bliver grænserne af den fremtidige boks trukket. Dens højde afhænger af baggrundslysets elementer. Mindstehøjden er 5 cm. Til bundenheden til karmrammen bruges vægprofilen til CW-formatet ofte, stivningsribber, lintelene er lavet af CD-60.

Faser af boksen samling:

 • Ifølge de udtrukne linjer af boksens grænser er СW-profilen indstillet;
 • På en afstand på 40 cm langs denne profil er suspensioner af en CD-60 profil fastgjort til gulvet, deres længde er lig med boksenes højde;
 • Nedenfor fra bundloftet på væggen, parallelt med suspensionerne, er der installeret en anden CW-profil, som er forbundet med forstærkere fremstillet af CD-60 med suspensioner;

Klar ramme til kasser

 • Kassen er beklædt på bunden og sider med plader af gipsvægge;
 • Hvis karmens kanter er formet, er GCR gennemblødt på forhånd, således at materialet let kan bøjes ved sideindsatsen.
 • Når gipspladerne fastgøres i den nederste del af strukturen, efterlader de en overlapning ved rammens kant for at skabe en blyantplade, hvori LED-strimlen er indsat med lys, forberede åbninger, i hvilke spotlights vil blive installeret.

Næste proshpaklevyvayut og slib joderne og overfladen af ​​gipsplader. Hvordan man designer en kasse med dine egne hænder rundt om rummet, kan du se nedenstående video. Det viser, hvordan man installerer det på et fladt betongloft uden at forberede et grundniveau af rammen. Der lægges særlig vægt på behandling af gipsplader ved afslutningen af ​​installationen.

Afslutningsmuligheder

Udover boxens design af enheden omkring perimeteren er den også installeret vinkelret på loftet, i form af en ø i midten af ​​loftbunden eller i form af en solid linje, der passerer fra væggene til loftet, hvis kanter understreges af LED-belysning. Det viser sig effekten af ​​figurer, der flyder i luften.

Typer af kasser med brug af belysning i interiøret

Til dekorative afrunding af kassen anvendes almindeligt maleri, dekorativt gips, vægpapir og andre indretningstegningsteknikker. Det ser godt ud til mosaikfliser i køkkenet eller tapetet med en volumetrisk tekstur og efterligning af træ i haller eller kontorer. Gipsvæggen fungerer ofte som et dekorativt element i strækloftet, der skjuler fastgørelseselementerne.

En gipspladeboks på loftet er en funktionel og smuk løsning. Hvis der er minimal erfaring med dette materiale, er det ikke svært at lave det selv.

Ved reparation af en lejlighed lægges der særlig vægt på loftets udseende. For at få basen til at se ud, kan du bruge en række forskellige byggematerialer. En af dem er giproken. Loftet fra gyroc gør et smukt æstetisk udseende til rummet. Installation og installation af ophængte strukturer ved brug af gipsvæggen vil ikke være vanskeligt, selv for begyndere.

Med hjælp fra Gyroc kan du implementere alle designbeslutninger.

Montering og montering af gipspladens loft: Hvorfor gipsplader?

Valget af giprok som færdigmateriale skyldes flere grunde:

 • brugen af ​​gipsplader vil gøre basen perfekt glat
 • Gidrok vil tillade at "skjule" alle revner og revner i loftet, samt lave en niche til ledninger og kommunikation;
 • Materiale kan bruges til at gennemføre eventuelle designbeslutninger.

Design: Gør installationen for hånd. Til dette har du brug for:

 • beslutte om udformningen af ​​den fremtidige struktur: Du vil installere en enkelt eller to niveau struktur;
 • tænk nøje på fremtiden belysning og placering af alle lamperne ved vedhængsbasen;
 • vælg en af ​​følgende typer gips: almindeligt gipsplader (gipsplade) eller "vådt" (vandtæt - GKLV).

Sådan repareres gipsen: gør-det-selv-ramme installation

Forbered de nødvendige værktøjer. Til arbejde skal du:

 1. Roulette.
 2. Tracer eller laser niveau.
 3. Hammer.
 4. Skruetrækker.
 5. Boremaskine eller hammerboremaskine.
 6. Sakse til metal.

Montering og montering af et hængende loft kræver ikke særlig viden og færdigheder. Først skal du lave en kasse til montering:

 1. Læg basen ud: Marker det nødvendige indryk på væggen. Det skal være mindst 10 centimeter.
 2. Bane omkredsen af ​​den fremtidige boks. Det er nødvendigt at opnå perfekt ensartethed ved hjælp af måleudstyr: en sporingsenhed, et laserniveau eller en konventionel målebånd.
 3. Installer æsken: fastgør bøjlerne med skruer eller skruer.
 4. Fastgør profilen til monteringen ved hjælp af specielle "krabber". Bedst af alt, hvis det er rutet. En sådan ramme er det mest pålidelige design.

Rammen for de ophængte strukturer er lavet af metalbase ved hjælp af profiler til fastgørelse.

I dag er færdige rammer til ophængte konstruktioner lavet af en metalbase, som kan købes og installeres uafhængigt. Metal kasse er et glimrende grundlag for gipsvæg. Det anbefales ikke at bruge træ til kassen, da træet reagerer på ændringer i rummets luftfugtighed, hvilket kan føre til deformation af strukturen.

Hvis du beslutter dig for at montere kassen med dine egne hænder, skal du meget omhyggeligt gå til markeringen af ​​basen:

 1. Langs omkredsen skal du skitsere en perfekt flad linje. Det er nødvendigt at tage højde for det faktum, at lofterne og væggene i lejligheden ikke er perfekt tilpasset. For at bestemme det optimale indryk, skal du fokusere på det nederste hjørne af rummet.
 2. Når du har knyttet profilen omkring omkredsen, skal du lave mærker for at vedhæfte suspensioner. Ved hjælp af en blyant på en afstand på 40 centimeter trækkes parallelle linjer.
 3. Efterfølgende mærker skal anbringes i et skakbræt mønster i overensstemmelse med princippet: den første linje er en 50 cm stigning, den anden linje er den første tonehøjde 20 cm, den næste 50 cm, den tredje linje er en 50 cm højde og så videre.
 4. Vedhæft profilen i henhold til mærkerne med krabbelophæng.

Gør et ophængt loft gipsplader

Når installationen af ​​kassen er færdig, kan du fortsætte med at fastgøre gipsvæggen med egne hænder. Installationsprocessen udføres bedst sammen:

 1. Installer ark af gipsvæg tæt på væggene. Hvis der er behov, skal du i forvejen skære gipspladen i stykker.
 2. Fastgør gipsvæggen til bunden med skruer.
 3. Samlinger og fiksere placerer kittens konstruktion kittet.

Nedhængt loft

 1. Ved hjælp af en speciel trowel skal du anvende kittet på overfladen, da det tørrer, sander det op, så basen bliver helt glat.
 2. Mal basen med vandbaseret maling eller anvend tapet.

Hvis du følger alle instruktionerne for at installere et hæftet loft med dine egne hænder ved hjælp af gips, får du et loft, som vil tjene i mange år.

I dag, gipsvæg - en af ​​de mest succesrige løsninger til afslutning af loftet. Måske oftest at give rummet en livlighed og originalitet af en kasse lavet af gipsplader i loftet. Baseret på dem kan du nemt lave dit eget loft på flere niveauer. Med kassen kan du:

 • maske uregelmæssighederne i loftet
 • gøre overfladen perfekt glat
 • skjul ekstra belysning for at skabe et blødt og dekorativt lys;
 • forkæle kommunikation
 • ændre geometri i rummet osv.

En kasse med gipsvæg gør det selv

Det er helt muligt at lave en sådan kasse selv. For at gøre dette behøver du bare at kende teknologien og nuancerne af vedhæftet fil.

Designvalg

Før du laver gipsplankloftkonstruktioner, skal du oprette en tegning. For at gøre dette skal du først og fremmest bestemme formålet og størrelsen af ​​den ønskede boks. En simpel boks kan hjælpe med at dække visse fejl og uregelmæssigheder. Installation af en sådan enhed kan nemt gøres i hånden i ethvert rum.

En mere kompleks struktur er en kasse med gipsplader i loftet med yderligere belysning. Til yderligere belysning i dette design, installation af lamper. Dette giver dig mulighed for at øge belysningen af ​​rummet og skabe en bestemt atmosfære. Sådanne designs vil se godt ud i børns værelser, køkkener og bade.

For at bestemme baggrundsbelysningen skal du bestemme de steder, hvor det er nødvendigt og vil være på plads. Ofte udføres montering af spotlights i mørke hjørner på siden af ​​rummet modsat vinduet.

Hvis det ønskes, kan du oprette et sådant design, hvor baggrundslyset bliver brugt i hele boksen. I dette tilfælde skal spotlights være placeret i samme afstand fra hinanden.

Når du planlægger enheden, skal du også overveje placeringen af ​​kontakterne og overveje ledningerne. Som følge heraf kan belysningen af ​​bestemte områder af rummet justeres let og komfortabelt.

Design beregning

Som allerede nævnt skal du oprette en kasse med gipsplader, som du skal udføre sin foreløbige tegning, som angiver alle de nødvendige parametre. Kun i dette tilfælde vil installationen af ​​strukturen med egne hænder passere hurtigt og effektivt.

Tegning af gipsplader i loftet

Ofte anvendes der for små kasser en bredde på 40-45 cm. En sådan bredde er ret tilstrækkelig til dannelsen af ​​en lukket niche. Dybden bør bestemmes på en sådan måde, at de hængende gardiner ikke deformeres ved kontakt med vindueskarmet eller batteriet. Så denne indikator afhænger af typen af ​​tagskæggene.

For at bestemme bredden af ​​den oplyste boks, som ligger over klædeskabet, bør du overveje en behagelig afstand, når du åbner / lukker dørene, så den ledige belysning er tilstrækkelig.

Vær opmærksom! Bredden og dybden af ​​strukturen er valgt således, at foringen ikke støder op til rørene. Før dem skal være mindst 3-4 cm.

Ved beregning skal man tage hensyn til tykkelsen og typen af ​​yderligere belægning. Dette er meget vigtigt, hvis finishen bliver fliser. Ellers bliver det nødt til at skære.

Nødvendige værktøjer

Installation af en gipskasse er ikke mulig uden følgende værktøjer:

 • niveau;
 • skruetrækker;
 • blyant og linjal;
 • målebånd;
 • square;
 • særlige saks til metal;
 • hammer og kniv;
 • dyupelya;
 • bor og bor.

Monteringsteknologi

Loftkasse bør fastsættes på en bestemt måde. Overholder alle anbefalingerne, kan du gøre alt kvalitativt og smukt.

Installation af konstruktioner med belysning kræver følgende handlinger fra en person:

 • at niveauer bundfladen af ​​loftet med gips og kitt;
 • tegne fastgørelsespunkterne på hovedguiderne og profilerne. Sørg for at bruge niveauet til at få en perfekt flad konstruktion;
 • Begynd at montere de førende og profilguider, der henviser til niveauet. Beslag kan bruges i stedet for profiler. De er fastgjort med skruer i en afstand på 50-60 cm fra hinanden;
 • Vi skærer suspensioner fra guider (60 x 27 mm). Deres størrelse er bestemt af boksens størrelse, så pas på, at du ikke overdriver det;
 • vi fastsætter suspensioner til guider. De er placeret i lige afstand fra loftet og bør ikke indeholde kinks;
 • Endelig er det kun at fastgøre de elektriske ledninger.

Box ramme

Efter installationen af ​​rammen kan tages til gipsplader ark:

 • gipsvæg skal skæres i højre strimler. Glem ikke om nødvendigt at lave huller til spotlights;
 • Vedhæft strimler til rammen skal allerede være indsat i lamperne;
 • installationen af ​​skærestrimlerne skal udføres på en sådan måde, at de ikke stikker ud over kanterne af hinanden;

Fastgørelse af gipsplader

 • Gipsplader fastgøres til rammen med selvskærende skruer, hvis længde ikke skal være mindre end 35-45 cm. Selvskærende skruer skal installeres hver 2-2,5 cm. Bygningen bliver således stærkere.
 • derefter forsigtigt forme hjørnerne. For at gøre dette skal du bruge et aluminiumhjørne og kitt.

Vær opmærksom! For at få et godt resultat, bør du kun bruge materialer af høj kvalitet. Ellers vil det være næsten umuligt at lave en flad og sikker kasse.

Eksperter anbefaler at installere rammen væk fra rør og anden kommunikation. Ellers kan den varme luft, som kommer fra rørene, føre til dannelsen af ​​forskellige deformationer af metalrammen og som følge heraf gipsvæg. Som et resultat kan der forekomme revner på overfladen af ​​kassen ved lukning af arkene.

Overholdelse af teknologien til montering af kasser med gipsvæg, kan du gøre designet af enhver kompleksitet alene. Og dit loft bliver uimodståeligt!

Nogle værelser i en lejlighed, hus eller kontor har sofistikerede kommunikationssystemer, som omfatter vandrør, emhætter, ventilation osv. Typisk omfatter sådanne værelser badeværelser og køkkener. Udseendet af disse elementer er ofte unpresentable, uanset hvor smukke de er, så det er nødvendigt at skjule dem et eller andet sted. En fremragende løsning på dette problem er at placere gipsbrættet på loftet.

Bagbelysning gipspladkasse

Du kan gøre denne vare til enhver størrelse, du kan lide. Desuden kan dette design ikke blot udføre maskeringen, men også andre nyttige funktioner: for eksempel kan kasser med indbyggede lys erstatte lysekronen eller blive en kilde til yderligere lys. Dette er blevet en særlig populær løsning til belysning af spejle på badeværelset.

Hvad skal du installere boksen?

Tænker igennem, hvordan man laver en kasse af gipsplader i loftet, er det tilrådeligt at tegne sin ordning: så du kan se mere klart hvilke elementer der er placeret, hvor og tæl deres nummer. De vigtigste materialer vil være følgende:

 • Gipsplader (standard, vandtæt eller brandhæmmende) 12,5 mm tykt;
 • Guide UD-profiler;
 • Suspensioner (kan laves af hjælpelinjer);
 • Cd-profiler;
 • Fastgørelsesanordninger (skruer, dykker).

Når du vælger gipsvæg, skal du overveje, hvor du skal installere kassen: hvis det er et badeværelse, køb et fugtbestandigt materiale. Hold styr på kvaliteten og holdbarheden af ​​alle varer, du køber i butikker.

Hvis du vil bygge belysningsarmaturer, skal du passe på deres køb. Du skal også bruge materialer til efterbehandling arbejde:

 • Priming mix;
 • pudset;
 • Metal hjørner.

Du skal også bruge følgende værktøjer:

 • skruetrækker;
 • Puncher;
 • Sakse til metal;
 • Laser niveau.
 • Spatler og børster til primer og kitt.

Tilberedning af loftet

Den første ting at gøre, efter at du har erhvervet alt hvad du behøver for at arbejde på loftet med kanalen, er det nøjagtige layout af placeringen af ​​disse elementer. For nemheds skyld kan du gøre det omkring 20 mm under loftet. Det vigtigste her er paralleliteten og fladheden af ​​de trukkede linjer, så når der markeres og monteres direkte, er det nødvendigt at bruge et laserniveau.

Det sted, du ønsker at lukke med en kasse, skal også udføres: Hvis rør og andre kommunikationssystemer, der kan ruste over tid, er placeret der, skal de grundigt grundes. Loftet, hvortil profilerne skal fastgøres, skal være uden huller, således at konstruktionen holdes sikkert.

Monter ramme

Styrprofilerne er fastgjort til væg og loft (eller kun til loftet) med dowels. Til dette formål fremstilles huller med en diameter på 6 mm i overfladen af ​​perforatoren. Det vil være mere bekvemt for dig, hvis du først folder strukturen på gulvet og markerer alle dens punkter på loftet ved hjælp af niveauet. På gulvet er rammen forbundet med skruer og derefter monteret med dykker i de forberedte huller. Sørg for at kontrollere evnen til at fastgøre hele strukturen.

Derefter skal du lave suspensioner. De er lavet af en guide profil ved simpel skæring. Længden af ​​suspensionen skal svare til længden af ​​gipsvægskassen i dit tilfælde, derfor er der ingen standardfigur her. Ved måling er det nødvendigt at tage højde for den del af profilen, der skal bøjes indad. Suspensioner er fastgjort til styrene på loftet med skruer.

Det næste skridt er at designe bunden af ​​kassen, det vil sige at fastgøre de nederste og tværgående profiler. Den nederste profil er monteret på bøjlerne, og på den anden side er tværgående profiler skruet med skruer, som er vinkelret på væggen. De skal placeres i en afstand på ca. 30-60 mm fra hinanden.

For endelig at færdiggøre arbejdet på rammen er det nødvendigt at foretage og reparere de elektriske ledninger til fremtidige belysningselementer i loftet og for at markere spotlights.

Gipspladens plasteringstrin

Når du har lavet rammen og igen kontrolleret dens ensartethed og stabilitet, kan du klippe gipspladen til deres installation i loftet. Dette gøres i overensstemmelse med størrelsen af ​​kassen af ​​gipsvæg. På samme tidspunkt skæres alle åbninger til lamper eller ventilationselementer. Den første er monteret bundplader. Derefter færdiggøres bygningen ved påsætning af plader på siden.

Installation af gipsvæg i dette tilfælde udføres i overensstemmelse med den sædvanlige teknik: arkene skrues til profilerne med selvlukkende skruer. Samtidig skal de drukne i overfladen af ​​gipspladen med 0,5-1 mm, så de ikke blander kittet senere.

Dækker boksarkene GCR

Dekorationsboks

For at dekorere en gipsvæg boks, skal du først sætte og dekorere hjørnerne på loftet. Dette er lavet med metal hjørner, som er monteret på startkittet på begge sider af hjørnet. De perforerede elementer presses ind i overfladen med en spatel, og overskydende kittet fjernes. På toppen af ​​hjørnerne igen dækket med en blanding og justeret nogle få gange. Dette giver dig mulighed for at skabe de mest lige og smukke vinkler.

Efterbehandling hjørnerne af boks konstruktion

Hele overfladen er primet med en børste, og derefter dækket først med en startspartel, og derefter med en finish. Efter at det sidste lag er tørret, er overfladen formalet: der anvendes en rist med finkornet lakpapir.

Glem ikke lamperne, som efter montering af bundlaget af gipsvæg skal være korrekt forbundet til strømforsyningen og monteret i ark.

Nu ved at vide, hvordan man handler for at lave en gipskasse på loftet, kan man selv se, hvor svært denne opgave er. Hvis du har tilføjelser til denne artikel, kan du lade dine kommentarer til det nedenfor.

Mange mennesker forsøger at give deres loft et uovertruffen udseende, fordi designet af hele rummet stort set afhænger af det. For at gøre dette er der mange måder, for eksempel at installere dekorative elementer.

Denne artikel vil diskutere, hvordan man laver en kasse med gipsplader i loftet.

Ved at tilføje dette design kan du visuelt øge arealet af rummet

Forberedende operationer

 • Før du laver installationen af ​​en kasse med gipsplader i loftet, er det nødvendigt at lave nogle indledende manipulationer.
 • Især er det første trin at niveauere overfladen ved at påføre et lag af gips.
 • Det anbefales også at male og prime loftet for at forhindre rust, hvilket kan reducere strukturens levetid betydeligt.
 • Hvis vi taler om et rum med høj luftfugtighed, kan du anvende et lag antiseptisk, som beskytter overfladen mod de skadelige virkninger af fugt.
 • Først efter fuldstændig tørring af disse stoffer kan du fortsætte til yderligere operationer.
 • Derefter skal du anvende markeringen, som giver dig mulighed for at navigere i fremtiden. For at udføre denne procedure er det nødvendigt at overveje profilens længde og bredde såvel som tykkelsen af ​​gipsvæggen.
 • På den anvendte markering skal du installere metalprofiler. Det er bedst at bruge prøver af standardstørrelse (27 x 28 mm). For at lave huller i vægge og loft, kan du bruge en hammerboremaskine med en borediameter på 6 mm.

Tip: Brug dowel-negle til bedre fastgørelse.

 • Kasser på loftet af gipsplader monteret med brug af suspensioner af metalprofilen. De skal skære ved hjælp af saks til skæring af metal. Dimensionerne af disse elementer er direkte afhængige af størrelsen af ​​den fremtidige boks.
 • Skæreopskæringer, de skal fastgøres på styret med skruer.

Efter at have lavet en kasse med gipsvæg med egne hænder i loftet, kan du skabe uovertruffen komfort i huset

 • Det næste skridt er at lave den nederste del af kassen ved hjælp af faste suspensioner, som guiderprofilerne er vedhæftet. Der skal lægges særlig vægt på nøjagtigheden af ​​montering af guiderne. De bør placeres så de er i samme afstand fra loftet.
 • Hvis du beslutter dig for at installere en loftboks lavet af gipsplader med egne hænder ved hjælp af indbyggede lys, skal du udføre en markering.
 • Du skal også forudbestille alle elektriske ledninger i loftet, da de kan interferere med yderligere operationer.
 • Mærkerne skal skæres tværgående styringer, som i sidste fase skal installeres vinkelret.

Det er vigtigt! Vejledninger skal placeres i trin på 40-60 cm.

Monteringsboks

Nu er det på tide at finde ud af, hvordan man laver loftkasserne lavet af gipsplader. Ifølge eksperter er denne operation ikke for kompliceret, så næsten alle kan klare det. Der er to metoder til installation af dem.

Prøv at placere profilerne strikt vinkelret (eller parallelt)

Overvej den første metode i faser:

 1. Først skal du forberede beslaget, som fastgøres til loftet. For at gøre dette kan du bruge profilen til modellering (det bruges specifikt til at oprette ikke-standardiserede dele). For at udføre denne operation skal du:
  • bulgarsk;
  • tænger;
  • Profil sektion.

Tag et segment af den krævede længde og lav et snit på en af ​​siderne omkring 4 cm. Derefter er det nødvendigt at bøje det til siderne og bore et hul i det for skruerne. Derefter - skære den centrale del af.

 • Ved hjælp af et vandret niveau skrues UD-profilen til væggen, så den ligger strengt langs den nederste kant af den fremtidige kanal. Kanten af ​​gipspladen ved siden af ​​rørene vil blive fastgjort til den profil.
 • Et stykke på ca. 16 cm med vinkelrette kanter skæres fra CD-60 profilen. Derefter indsættes den i UD-profilen med en kant, og den anden er fastgjort med skruer til beslaget. Suspensionens ender er trimmet eller bøjet.
 • CD-profil er monteret på monterede suspensioner.
 • Rammen er beklædt med gipsplader.
 • Når du installerer flere strukturer, skal du huske om symmetri.

  Som et resultat viser det sig at være en fremragende gipspladens loftkasse. Den kan dekoreres med dekorative elementer.