Sådan udskiftes ledningerne efter reparationer

Ofte er der behov for delvis eller fuldstændig udskiftning af elektriske ledninger, efter at reparationen allerede er gennemført. Tapetet er limet, og der er ingen mulighed for at lægge kabler under gipset. Kom til redning gulv og loft sokler, der har hulrum, hvor du frit kan placere kablet.

I fig. 1 viser gulvplinten, der er specielt designet til at lægge kablet i den. En sådan sokkel har et aftageligt låg, der gør det muligt at lægge et kabel i det uden at afmontere soklen.

I det enkleste tilfælde kan stikkene være placeret direkte over basispladen, som vist i fig. 2. Et sådant behov opstår ofte, for eksempel efter at have flyttet møbler i en lejlighed, når møbler lukker eksisterende forretninger. Særlige kabelhuler kan også være tilgængelige i hjul til døre og vinduer.

Bredt muligheder for skjult kabling giver loftsplinter, som er bredt fordelt i nutiden. I fig. 3 viser de forskellige loftsplinter af let polyurethan. Hvis der er behov for at lægge nye kabler op inden limning af loftsplinterne, er der ingen problemer med at lægge yderligere kabler.

Hvis soklen er limet, så for store sokkler, kan kablerne forsigtigt "skubbes" ind i hulrummet bag soklen. For at forhindre kabelkernerne i at støde på og beskadige bundkortet, skal kabinets ende forsigtigt pakkes med elektrisk tape. Selvfølgelig vil soklens integritet delvist blive brudt, men indgangs- og udgangspunkterne for kablet kan behandles med hvid silikone.

Fig. 1. Et kabel i en sokkel

Fig. 2. Rosette over baseboardet

Fig. 3. Loftslister

I fig. 4 viser kabelbanen langs væggen. I starten lægges kablet bag loftsplinten. Så passerer kablet under lodret støbning og derefter til computerbordet og langs kabelkanalen til sconce.

Støbegods er designet til at dekorere overflader. De limmes let på væggen, og hvis der er behov for zonering af væggen, kan de også fungere som et "dæk" til kablet.

Fig. 4. Kabelbane på væggen

På de steder, hvor der ikke er mulighed for at skjule kablet i bundkortet eller under støbeformen, skal du bruge plastikkanaler. På markederne finder du en bred vifte af plastkabelkanaler. I fig. 5 viser de mulige varianter af sådanne kabelkanaler. De kan være af forskellige størrelser og farver.

Kabelkanalerne skrues til væggen, så ledes kablet i dem, hvorefter de lukkes med et snap-on låg. Du kan altid hente kablet - kanalen af ​​den ønskede størrelse under tapetets farve. Til grene og svinger kabelkanalerne bruge vinkler og tees. I figur 5 kan du se sådan en tee. Hvis du ikke kan hente kablet - kanalen af ​​den ønskede farve, så kan den forsigtigt indsættes baggrund.

Omslag til kabelkanaler er normalt let at løsne; derfor er det tilrådeligt at klæbe kabeldæksler til børn, der er tilgængelige for børn, hvis der er små børn i familien. Det er nok at anvende en dråbe lim i intervaller på 15 til 20 centimeter.

Fig. 5. Kabelkanaler

Ved brug af åbne elektriske ledninger (ikke skjult under gips) er det altid nødvendigt at bruge elektriske kabler af høj kvalitet. Til dato er kablet VVGng - LS bedst egnet til dette. Dette kabel forbrænder ikke brænding og har en reduceret gas- og røgemission. Det er bestemt dyrere sammenlignet med andre kommercielt tilgængelige kabler, men det har meget høj isolering af høj kvalitet. Dette kabel blev udviklet til intern ledning af atomkraftværker, men er nu blevet udbredt på alle byggepladser. Og mange kunder skal lægge det elektriske netværk med dette kabel.

Som regel ændrer vi tapetet hvert 5-7 år. Og den næste reparation er bedre at udføre skjulte ledninger. Skjulte ledninger har mange fordele: Det er mere pålideligt og det er ikke nødvendigt at afmontere det ved hver klæbning af nyt tapet. For at erstatte tapetet skal alt det, der er lagt i bundpladerne og kabelføringskanalerne, afmonteres!

Da vi alle elsker at jævnligt flytte møblerne i lejligheden, bør du altid levere backupstik. Hvis der i dag er en garderobe i hjørnet, hvornår er garantien om, at bordet ikke bliver flyttet til dette sted i et år? For at gøre dette skal du give yderligere installationsbokse (podozetniki) med det medfølgende kabel. Kablerne skal være godt isolerede, og hvis stikkontakten er lavet med en loop, så er de forbundet. Efter limning tapet til backup steder af stikkontakten er ikke nødvendigt at installere.

Elektrisk arbejde af høj kvalitet kan kun udføres af autoriserede installatører. Derfor er det bedre at invitere specialister til at udføre disse værker. Skævt tapet truer ikke dit helbred, men et dårligt designet elektrisk netværk og dårligt lavede kabelforbindelser er fyldt med mange problemer.

Sådan skjuler ledninger ved hjælp af loftsplint med kabelkanal

Det er ikke altid muligt at udføre de skjulte ledninger i nicher af betongulve. Når loftet er færdigt og specielt installationen af ​​belysningsenheder, er der behov for at tage kablet til overfladen. Men ledningerne fast over hovedet kan ødelægge hele skønheden i design ideen. Hvis du ikke har planer om at installere en ophængt loftsstruktur, der vil skjule dem, vil brugen af ​​loftplint med en kabelkanal hjælpe.

Hvordan og hvorfor skal du bruge loftsplint

Denne form for loftsplint afviger fra den dekorative i nærværelse af en kanal, inden for hvilken ledningerne er lagt. Udover æstetiske og kamouflage udfører den også en isolerende funktion, der pålideligt beskytter indholdet mod fugt, temperaturændringer og mekaniske skader.
De mest populære er prøver af PVC. De kommer i forskellige former, størrelser og farver, der er egnet til farvning med akrylmaling. Derudover har polymermaterialet en høj brandsikkerhed og kan anvendes i alle lokaler. Træplanker bruges mindre ofte på grund af deres højere pris. Som regel er sådanne modeller lavet til ordre.

Det er let at montere en loftsplint med kabelkanal. Den består af en monteringsplade og et dekorativt dæksel. Til fastgørelse af den første del påføres en mærkning på væggen og huller bores til standardskruer. Derefter skrues baren i sig selv. Ved dens uddybning passer dukerne og lukkes med en dekorativ hætte. Det indbyggede monteringssystem vil blot snappe det på plads og låse det. Når som helst du har brug for adgang til ledningerne, kan dækslet let bøjes.

Funktioner ved placering af ledninger til hængende loft

Mange vælger ophængte strukturer på grund af manglende behov for yderligere efterbehandling af loftet. De vil nemt skjule ikke kun konstruktion uregelmæssigheder, men også forskellige former for kommunikation: ledninger, kabler, udstødningsrør osv. Eksperter anbefaler dog ikke at forlade ledningerne uden opmærksomhed. Under det nedhængte loft fortsætter forskellige faktorer med at påvirke det: temperatur, fugtighed osv. Derudover er der altid trussel om udbrænding eller oversvømmelse ovenfra. En stræk lærred eller gipsvæg danner for eksempel en solid overflade. Hvis det er nødvendigt, for at komme til ledningerne uden at skade det, virker det ikke. Derfor bør du straks tage hånd om sikkerhed og sikring af ledningerne.

For ledninger under et nedhængt loft anbefales det at bruge følgende isolatorer.

 1. Fleksibel plating eller plast bølgepapning.
 2. Stålrør.
 3. Plast elektrisk rør.
 4. Plastkasser eller kabelkanaler.

De præsenterede materialer er ikke bange for fugt, temperaturændringer, brænd ikke og korroderer ikke. I træhuse til kabelføring anbefales det at bruge stålrør i værelser med metalgulve (garage) - ærmer fra elektrisk plastik. For betonstrukturer eksisterer der ikke særlige restriktioner, derfor kan enhver metode vælges.

Før installationen er det nødvendigt at anvende mærkning af de tilsigtede ledninger og skære det valgte materiale i de nødvendige stykker. Fragmenterne samles og sammenkobles, den resulterende konstruktion er fastgjort i loftet. Til metal- og plastrør samt ærmer anvendes der specielle monteringsklemmer, som er skruet på betonoverfladen.

Montering af en plastkasse ligner loftsplinten. Dens monteringsplade er fastgjort til loftet på skruerne, og låget har en lås. Alt slutter ved at trække ledningerne og isolere dets åbne områder. Jordforbindelse kan være påkrævet for metalkonstruktioner.

Skjult eller åbent ledninger til dig er ikke så vigtigt. Det vigtigste er, at det skal lægges i overensstemmelse med alle normer og krav fra kompetente specialister. Og sådan en nyttig enhed som en loftsplint med en kabelkanal gør det nemt at skjule det, samtidig med at den ubesmittede skønhed af interiøret bevares.

Regler for montering af loftsplint med kabelkanal

Moderne boliger uden elektriske apparater kan ikke engang forestilles. Men lejligheden uden ledninger - helt. Og til dette formål er det slet ikke nødvendigt at lave vægge, det er nok at installere en speciel elektrisk sokkel.

Fordele og ulemper ved ledninger i bundkort

Først og fremmest er de skjulte elementer i kommunikation - det er æstetisk, især når det kommer til lofter. Der er dog andre fordele ved loftsplinter med kabelkanal:

 • nem og nem adgang til ledningerne - en uvurderlig fordel, når du skal udskifte kablet, opdage en fejl eller et overophedningsområde
 • enkelhed i teknologi - installation er let at gøre med dine egne hænder; for at lægge et kabel er det ikke nødvendigt at bryde vægternes integritet, trække betonstøv og spild energi på at genoprette målingen efter kørebanen;
 • En række designmuligheder - fra monteringsmetoder til antal kabelkanaler;
 • maskering af ledninger fra uautoriserede personer - det vil være vanskeligere for en ubudne at finde skjulte alarmer, skifte videoovervågning, kommunikation og tv;
 • forskellige materialer, former, teksturer og farver - det er nemt at vælge produkter til den rette stil i interiøret;
 • enkelhed ved reparation og pleje af sokler.

Tilstedeværelsen af ​​mangler på grund af de fysiske egenskaber af nogle materialer:

 • Enheden af ​​en række modeller gør det vanskeligt at åbne kablerne uden at beskadige beslagene;
 • lavpris PVC sokler er for skrøbelige og kan forårsage revner, når de skrues i skruer, og de falder desuden med tiden;
 • fleksible kanter, der giver en nemmere pasform til ujævne vægge, kan senere miste elasticitet og bevæge sig væk fra overfladen og danne revner.

Typer af loftkabelkanaler

Lad os se nærmere på de eksisterende versioner af baseboards og materialer, der anvendes til deres fremstilling, da ikke alle af dem tillader at bruge dette dekorative element som en loftkabelkanal.

Træplinter

Træ er godt for sin miljøvenlighed og holdbarhed, men brandfare. Lavspændingskommunikationskanaler, alarmer, videokabler og lignende kommunikation kan gemmes under en træplade, men andre materialer bruges til at lægge strømkabler for at undgå brand. På grund af den høje hygroskopicitet og modtagelighed for svampeinfektioner er det også umuligt at anvende træ i våde rum.

Afhængigt af udseendet af forsiden af ​​produktet er der:

 • klassisk sokkel;
 • raznoboky;
 • filet;
 • evroplintus.

Der er andre, mere sjældne typer indretning. De er lavet af massiv eller splejset træ af forskellige arter, oftest - fra fyr, eg, bøg, linden eller lærk.

De fleste kørestørrelser:

 • bredde (på forsiden) - fra 24 til 80 mm;
 • længde - fra 2 til 3 m.

Fiberplade med medium densitet har ubestridelige fordele:

 • uskadelig (i sammenligning med spånplader);
 • dekorative;
 • afviger i høj holdbarhed og fugt modstand
 • let skåret med en hacksav og ikke smuldrer under installationen;
 • let at male.

MDF er meget mere modstandsdygtig overfor høje temperaturer end træ, selv om det stadig ikke anbefales at bruge det til elektrisk ledninger.

Finerede produkter

Emnerne af træ eller MDF er klistret over med en speciel teknologi med et tyndt lag af værdifuldt træfiner:

 • cypres;
 • amarant;
 • Karelisk birk;
 • wenge;
 • kirsebær og andre.

De skelnes af et dekorativt, æstetisk udseende, som i kombination med kabelkanalens funktioner gør dem populære på trods af de høje omkostninger.

Udvidet polystyren baseboard

Udvidet polystyren bruges ofte til fremstilling af loftsplinter. Ekstruderede produkter er stærkere og mere holdbare end stemplede. Fordelene er:

 • omfattende udvalg af design og størrelser;
 • lethed;
 • hurtig og nem installation
 • muligheden for farvning i enhver farve
 • lav pris.
 • i loftet - fra 15 til 180 mm;
 • på væggen - fra 15 til 200 mm;
 • længden er normalt 2 m.

Skumfileter

Produkter fra skum bruges ofte til at dekorere loftet på grund af den lave pris. De skelnes af:

 • mange forskellige modeller;
 • let vægt;
 • muligheden for gentaget maleri
 • nem behandling og nem montering
 • evnen til at glatte mindre uregelmæssigheder.

Sandt, som det er tilfældet med træ, er det uønsket at maskere et elektrisk kabel bag et skumloft soklen på grund af dets antændelighed og dets evne til at frigive giftige stoffer ved temperaturer over 80 grader. Der er andre ulemper:

 • Skummet er meget skrøbeligt, derfor uegnet til montering på buede sektioner;
 • yderligere behandling er påkrævet på grund af materialets grove kornstruktur - trimning, mere omhyggelig justering af leddene mv.

Polyuretan lister

For værelser med krumme og radiale hjørner anvendes en fleksibel polyurethan bundplade. Der er ingen speciel kabelspor på den, men der er nok plads til flere ledninger ved krydset mellem væg og loft. Til glatte overflader er produkterne mere stive og holdbare. Fordelene ved polyurethan sokler omfatter:

 • en bred vifte af tilladte temperaturer - hverken sommervarmen eller kulden i et uopvarmet rum kan gøre dette materiale ubrugeligt;
 • lang levetid - i 30 år bevarer et anstændigt udseende, selv i værelser med høj luftfugtighed;
 • Materialets gode plasticitet - giver dig mulighed for at skjule uregelmæssighederne i væggene og loftet;
 • nem montering og installation - skørtpladen er monteret med en skarp kniv, lineal og passende lim;
 • muligheden for farvning;
 • et stort udvalg af modeller med hulrum til ledninger;
 • simpel pleje - overfladen er ikke beskadiget, selv ved brug af syntetiske rengøringsmidler.

Til salg er der som regel 2 meter produkter fremstillet af polypropylen. Forholdet mellem størrelser på væggen og på loftet af de mest forskelligartede.

Plastic Skirting

PVC-produkter er egnede til elektrisk ledningsføring. Dette materiale har tilstrækkelig brandsikkerhed og modstår isolationsoverophedning i tilfælde af overbelastning og endog i kortslutning. Plastrør i nogen tid beskytter ledningerne mod smeltning i tilfælde af brand. Der er andre fordele:

 • ideelt glat overflade;
 • fugt modstand og kemisk neutralitet;
 • immunitet mod svampe og skimmel
 • enkel installation;
 • fittings og ledninger er dækket af en dekorativ strimmel;
 • uskadelighed;
 • et bredt udvalg af farver og designfunktioner.

Med alle de positive aspekter af plader af polyvinylchloridchlorid er der også ulemper:

 • Brug af forbinderprodukter (vinkler, adaptere, albuer, stik etc.) i nøjagtig samme farve er ikke let at hente;
 • Materialet er ret skrøbeligt, især billige modeller.

Til dato anvendes plastikstifter oftest som elektriske kanaler. De opfylder fuldt ud kravene til brandsikkerhed og giver dig mulighed for at køre flere kabler samtidigt.

Plastkabelkanaler

Ud over sokkel og støbning kan kabelkanaler bruges til at lægge ledningerne under loftet. De er lavet af plastik og er rektangulære kasser af forskellige sektioner og dekorative finish.

Aspect ratio - de mest forskellige, enkeltkanals minisystemer:

 • i bredde fra 10 til 100 mm;
 • højde fra 10 til 60 mm.

De er installeret, normalt uden formede dele, ved montering ved lige led eller med trimning ved 45 grader i hjørnerne. Hovedformålet er at skjule tv, alarm eller internet ledninger. Ovenfor er sådanne systemer lukket med en monteringsplade, der let klikker på en speciel dobbeltlås og fjernes om nødvendigt. Der er også vinklet kabelkanaler, der kan installeres ved væg- og loftovergangen i stedet for soklen. Sandt nok er pladsen til kommunikation i dem meget mindre.

Parapet (eller trunk) kabelkanaler på grund af deres størrelse og flerkanals design giver mulighed for at lægge et stort antal ledninger af forskellige typer. Til dette formål er rum forsynet inde, divideret med en skillevæg i kanaler med det ønskede tværsnit.

 • bredde fra 80 til 150 mm;
 • højde fra 40 til 60 mm.

Sådanne systemer anvendes i virksomheder, i kontorer, mindre ofte i boligområder.

Valget af materiale, hvorfra loftsplinten er lavet, påvirkes således i høj grad af æstetiske indikatorer og pris. Og størrelsen og udformningen af ​​produktet afhænger af antal og formål med de opladede kabler.

Forberedelse til installation

Efter at have valgt type og model af loftsplinten udføres en række forberedende arbejder:

 1. Et diagram over ledning og distribution af ledninger i lokalet til tilslutning af elektriske apparater: belysning, fjernsyn, musikcenter, videokameraer, brand eller tyverialarmer mv.
 2. Beregningen af ​​de nødvendige materialer er udført: rummets omkreds og længden af ​​bøjningerne måles. Alt opsummeres, og det resulterende tal øges med 5-10% (inklusive affald under montering).
 3. Antallet af interne og eksterne hjørner, forbindelseselementer, hjørnebeslag, kraner, stik (venstre og højre separat), kasser, stikkontakter, kontakter og andre formede produkter, der skal bruges til montering af sokkel og ledninger, bestemmes.
 4. Antallet af fastgørelsesmaterialer beregnes: Selvlukkende skruer og dykker 6x40 mm (hver 40-50 cm plus 20% på ujævne overflader), lim, bundplader, elektriske clips, hvis ledningerne er fastgjort på væg eller loft.
 5. Forberedte værktøjer:
  • målebånd;
  • en blyant
  • linje;
  • niveau;
  • miter box;
  • Punch;
  • skruetrækker eller skruetrækker;
  • en hammer;
  • nedstryger;
  • skarp kniv.

Arrangementets rækkefølge

Overvej to typer monteringsstifter: Ved hjælp af dykker, negle og lim.

Fastgørelse af dowel-negle

Denne metode anvendes ved montering af plastikplinter med kabelkanaler. Arbejder udføres i følgende rækkefølge:

 1. Ved hjælp af et målebånd og en blyant er plintens layout. Dimensioner tages fra hjørne til hjørne (en kant på 4-5 mm er lavet til vægge med ydre omdrejninger). Dette tager højde for installationsstedet for bøjninger, kasser og andre elementer.
 2. Beslagene er fastgjort under de ydre hjørner (de har monteringshuller, hvorigennem mærket til boring under dybden påføres).
 3. Sokkelen er skåret og lagt ud langs væggen overfor dens sektioner.
 4. Den dekorative strimmel lukker kanalen er taget. Et stykke sokkel påføres væggen, og i midten af ​​fordybningen er trådene boret med et trin på 40-50 cm langs hele længden. Indrykket ved kanterne er: 4-5 cm fra hjørnerne, 1,5-2 cm nær propperne.

TIP: Hvis overfladen er buet (mellemrummet mellem væggen og plastiket er umiddelbart synligt), reduceres afstanden mellem skruerne, så de trykker på bordpladen på et ujævnt sted.

 1. En perforator bruges til at lave huller og blokke dowels i sporene tilbage fra boringen. Dybden af ​​boringen skal være 3-4 mm større end fastgørelsens størrelse, ellers kan den ikke komme helt ind, med det resultat at hullerne forbliver.
 2. Soklen er fastgjort med skruer. Indvendige hjørner er indstillet.
 3. Ledningerne trækkes gennem de funktionelle huller i hjørnerne og lægges i fordybningen.
 4. Installerede ydre hjørner. Hvis det er tilfældet, skal bøjninger, kasser og andre beslag fastgøres.
 5. Den dekorative strimmel er sat på plads og trykket ned til klik. Nu er ledningerne usynlige.

Limmontering

Lysfileter af polystyren, skum eller polyurethan er fastgjort til limen. Det er nemt at finde en egnet forbindelse til salg, for eksempel: "Moment Installation", "Dragon", fugemasse og endda kitt. Derudover skal du have en skarp kniv eller en håndsav til metal, en tønder, en spand til kitt og en lille spatel.

Arbejdsordenen er som følger:

 1. Væggene og loftet skal være omhyggeligt forudjusteret (selvom der ikke kan mærkes mindre uregelmæssigheder i forbindelse med arbejde med blødt skum eller fleksibel polyurethan).
 2. Ledninger er fastgjort på klips eller monteringsbeslag langs loftet.
 3. Plint, som i tilfælde af PVC, er lagt ud og skæres i stykker. Bagagerummet bruges til docking i hjørnerne.

Loftplade under ledninger

Meddelelsen isakov »Apr 13 2015, 11:38

Kan jeg skjule tråden bag loftpladen?

Sponsor

Re: Kan jeg skjule tråden bag loftet sokkel?

Indlæg af Tanisa »Apr 14 2015, 20:35

Re: Kan jeg skjule tråden bag loftet sokkel?

Post Igorek »15 Apr 2015, 05:49

Re: Kan jeg skjule tråden bag loftet sokkel?

Beskeden miha »26. april 2015, 03:50

Re: Kan jeg skjule tråden bag loftet sokkel?

Indlæg af Volodimirko »05 maj 2015, 21:04

Re: Kan jeg skjule tråden bag loftet sokkel?

Meddelelse Irina777 »13. juni 2015, 00:07

Re: Kan jeg skjule tråden bag loftet sokkel?

Besked demik »Aug 15 2015, 09:18

Skørt med kabelkanal

Plint gulv med kabelkanal

Der er sådanne elementer af indretning, uden hvilken rummet mister integritet, komfort, stil. Sådanne detaljer indbefatter for eksempel loftkanter, vinduesdekoration og selvfølgelig gulvstifter.

Uden sokler synes værelset at være i en reparation, og hver gang besøgernes blik klamrer sig til de usømmelige slagtilfælde, der normalt er gemt bag grundpladen - samlinger af væg- og gulvdekorationsmaterialer, kabler osv.

Tre funktioner af en gulvplade under udførelse:

Først og fremmest udfører gulvstiften med en kabelkanal en æstetisk funktion, maskerende uregelmæssigheder og alt, hvad der kan forstyrre indretningens pletfri skønhed. Forskellige størrelser og længder af produkter gør det muligt at tage højde for funktionerne i efterbehandlingslokalet.

En anden opgave med gulvstiften til kablet er at beskytte murens dekorationsmateriale mod skader under driften af ​​lokalerne. Med hensyn til anvendelighed forlod polyurethan soklen langt bag analoger af træ eller plast: det er nemt for ham at genoprette den oprindelige skønhed ved hjælp af et nyt lag vandbaseret maling. Forresten er bundfarven på plinten lavet af duropolymer eller polyurethan oftest hvid.

Plintens tredje funktion, hvis vi taler om modeller med kabelkanal (den såkaldte elektriske plint), er en slags armatur til ledninger. En sådan sokkel vil skjule elektriske kabler, telefonledninger, netværksvridne par, forlængerledninger og så videre. Derfor vælger man, hvis man vælger elementerne til at afslutte lokalerne, er det bedre at købe en bred gulvplade med plads til kabelføring.

Billeder fra de officielle websteder af producenter / mærker: Orac Luxxus, Orac Axxent og fra åbne kilder.

Plinths for ledninger i butikker "House decor"

Vores online butik har et bredt udvalg af bundplader af polyurethan og duropolymer til elektriske ledninger fra førende producenter som Europlast og Orac Decor. Du kan se modellerne og evaluere førsteklasses kvalitet af produkterne i vores showrooms.

Collectible execution stucco
giver dig mulighed for at vælge en omfattende finish til interiøret i en enkelt stil beslutning

Det betyder, at for modellerne af gulvplader du kan lide med en kanal til ledninger, vil vi helt sikkert have lignende loftslister, lister (herunder fleksible), stikkontakter og andre spektakulære detaljer af stucco dekoration til en attraktiv pris!

Skørt med kabelkanal

Hvis ingen skal reparere rummet, men der skal lægges ekstra elektriske kabler, så er ledningerne placeret oven på bygningskonstruktionerne (vægge, gulve, lofter). Denne metode til installation har sine fordele: den er hurtig, ren og om nødvendigt er der altid fri adgang til elektriske ledninger. Men i dette tilfælde er designen af ​​rummet forkælet, og hvis du bevæger dig uforsigtigt, kan du blot beskadige kablerne. For at skjule ledningerne og beskytte den mod mekaniske skader, brug kabelkanaler.

Elektriske kabelkanaler

Afhængigt af installations- og destinationsstedet findes der flere typer elektriske dæk: gulv, hjørne, bordplade mv.

Sokkel typen bruges ved montering af elektriske ledninger ved krydset af gulvet og vægge eller vægge og loft.

Denne fælles i lokalerne er altid dekoreret med specielle dekorative elementer. I dette tilfælde er soklen et hul design, indeni der kan være placeret elektriske ledninger.

Sokkelens design med kabelkanal

El-bussen består af to dele: bunden og dækket, stiliseret under den sædvanlige bygningsplint. På basis af skillevægge er der lavet, som gør det muligt at placere i flere kabler af forskellig art: strøm, telefon, computer, kabler fra sikkerhedssystemet mv.

Industrien producerer elektriske kasser med en kabelkanal, to eller flere.

Kablet sokkel enhed

Klassificering af sokkler med kabelkanal

Klassificering udføres ved fremstillingsmateriale, antal kanaler, produktets bredde.

Materialeklassifikation

Ved elektriske sokkler anvendes følgende typer materialer:

PVC bundplade med kabelkanal

PVC dæk fremstilles ved ekstrudering. For at skabe farvede produkter tilsættes farvestof til råmaterialerne.

Plastkasser er tilgængelige i to modeller. Den første mulighed er en sokkel, hvor kun den centrale dekorative strimmel er aftagelig. Den anden mulighed - hele dekorative strimler er aftagelig og fungerer som en afdækning.

Typer af plast sokler

Enhver af mulighederne kan installeres på gulvtæppet, keramiske fliser, laminat, linoleum eller træ.

Fordele ved PVC kabelkanaler sokkel type:

 • lille vægt, der giver dig mulighed for selvstændigt at transportere produktet til installationsstedet;
 • lav pris;
 • forskellige farver giver dig mulighed for at vælge et produkt til enhver version af interiøret;
 • bekvem, hurtig og ren installation;
 • fri adgang til ledningerne giver dig mulighed for hurtigt at reparere kablet eller tilføje en ny til systemet;
 • Ved montering er det ikke nødvendigt at udføre savning for at forbinde bundpladerne i hjørnerne, da produkterne er færdige med forskellige forbindelseselementer;
 • giver dig mulighed for at installere yderligere stik direkte på PVC-kassen;
 • På grund af de bløde kanter passer den elektriske installationsbøsning tæt til bygningsstrukturen, hvilket eliminerer støv, fugt og snavsindledning under produktet.
 • fremstillet af ikke brændbart eller selvslukkende plast;
 • kan rengøres med en fugtig klud og vaskemiddel;
 • giver dig mulighed for at have op til 6 forskellige kabler inde.

Ulemperne ved PVC kasser:

 • det er mærkbart, at produktet ikke er lavet af naturlige materialer;
 • kan blive beskadiget af mekanisk stød.

Fordelene ved elektriske dæk omfatter også en lang levetid.

Træ sokkel

Den er lavet af massivt træ af forskellige typer: eg, kirsebær, valnød mv. På byggemarkedet er der også billigere elektriske ledningsbokse af træfinerede produkter.

For de finerede varianter er basen lavet af massiv fyr, og derefter dækket med tyndt finer af dyre træ ovenfra. Sådanne typer installeres hovedsageligt på parket- eller trægulve.

Fordele ved træprodukter:

 • miljøvenligt materiale;
 • smukt og præsentabelt udseende
 • kan rumme op til 3 typer kabler;
 • stærk boks.

ulemper:

 • højere pris sammenlignet med andre arter;
 • Ved montering af hjørner er det nødvendigt at udføre savklinger med en hacksav;
 • kan ikke bruges på våde områder, da træet er bange for vand;
 • ingen aftageligt dæksel, så adgang til kabelsystemet er vanskeligere;
 • kræver periodisk farvning.

Metalsokkel

Fremstillet af aluminium eller rustfrit stål. De installeres hovedsageligt i industrielle bygninger eller steder med høj trafik.

Fordelene ved den elektriske metal kasse:

 • den mest holdbare mulighed
 • resistent over for mekanisk belastning, kan betjenes i våde, beskidte og støvede værelser mv.
 • kan rumme et stort antal ledninger;
 • til dekoration bruger man ofte filmbelægningen af ​​den ønskede farve og mønster;
 • nem installation
 • nem adgang til elektriske kabler;
 • Materialet opretholder ikke forbrænding;
 • Du kan installere stikkontakter på den.

ulemper:

 • højere omkostninger i forhold til PVC dæk;
 • en lille mængde farver.

Site klassifikation

Skørt med kabelkanal er tilgængelig til montering i hjørner mellem væg og gulv samt mellem væg og loft.

Ved design er disse to arter praktisk talt de samme.

Advarsel! Loftplinten med kabelkanal er mindre holdbar i forhold til gulvvisningen, så det anbefales ikke at installere det i stedet for gulvet.

Montering af loftkassen

Klassificering af produktstørrelse

På byggemarkedet er der kasser af store, mellemstore og små størrelser.

features:

 • Lille type har en højde på 3 cm, mellem 6 og 6 cm og stor - 8-10 cm;
 • Vægten af ​​en lille lamell er 100-150 g., Mellemstørrelse 200-250 g. og store - 250-300 gram;
 • Tykkelsen af ​​lamellen af ​​en lille art er 1,5 cm, mellem 2 cm, stor - 2,5 cm.

Den type kabler, der kan gemmes i kassen afhænger af typen.

Komponenter PVC skørt med kabelkanal

Når du installerer, udover selve boksen, kan du have brug for følgende typer produkter:

 • indre hjørne
 • ydre hjørne
 • plug;
 • tilslutning.

Tilstedeværelsen af ​​komponenter af forskellige typer forenkler og fremskynder installationen.

Plastskørt komponenter

Regler for installation af basisplader med kabelkanal

Før installation skal du udføre forberedelsesfasen, som omfatter forberedelse af overflader, oprettelse af installationsskemaet samt beregning af antal materialer og komponenter.

Vægge og lofter skal være rene, glatte og fri for fejl. Gruberne skal pudses. Før installation skal installationsstedet være fri for støv og snavs.

For at beregne længden af ​​soklen er det nødvendigt at bestemme omkredsen af ​​rummet, hvilket vil give den ønskede længde. Så til denne værdi skal du tilføje 5% (for lager). Det er bedre at købe alle komponenterne på én gang, da elementerne (selv af samme farve) i forskellige satser kan afvige fra hinanden i farvetone. Du skal også tælle antallet af interne og eksterne vinkler. Hvis længden af ​​siden af ​​rummet er større end længden af ​​soklen, beregnes desuden antallet af forbindelseselementer. I døren lukkes gange fra boksens ender med stik på begge sider.

For at forenkle yderligere arbejde skal du udarbejde et installationsdiagram. For at gøre dette på en skala skal du trække rummets omkreds med længden af ​​hvert afsnit.

Du skal også forberede de værktøjer, du har brug for til installation.

instrumenter

For at kunne udføre installationen hurtigt og effektivt, skal hele instrumentet udarbejdes inden arbejdet påbegyndes. Under installationen skal du:

 • en hammer;
 • hacksav eller stiksav;
 • skruetrækker eller skruetrækker;
 • Punch;
 • en fil
 • blyant, bygning målebånd;
 • syl;
 • en kniv

Afhængigt af fastgørelsesmetode skal du også:

 • flydende negle;
 • skruer og dowels.

Installation af elektriske kasser

Trin 1

Skære soklen i sektioner af den ønskede længde.

Lamellens standardlængde er 2,5 m. I overensstemmelse med ordningen skæres kasser. For at gøre dette måles området af soklen med den ønskede længde ved hjælp af et byggemål og måler med en blyant. Til skæring skal du bruge et stiksav eller hacksav. Længden af ​​bunden og længden af ​​boksens dæk skal være den samme.

Trin 2

Fastgør basen til væggen.

Installation kan udføres på forskellige måder: på flydende negle eller på selvlukkende skruer.

Installation af elektriske kasser

Hvis fastgørelsen udføres ved hjælp af selvskærende skruer, skal de installeres hver 40-50 cm. Afstanden fra bundkortets kant til det første hul er højst 5 cm. Det er nødvendigt at færdiggøre hullerne ved hjælp af en perforator.

Afløb, der er dannet under boreprocessen, skal omhyggeligt fjernes.

Basen er fastgjort til væggen med skruer eller dykker-negle.

Hvis du skal tilslutte to sokler, skal du først montere forbindelsen på den installerede, og sæt derefter den anden sektion af kassen ind i den og først efter den er den også fastgjort til væggen. Kassen indsættes i forbindelsen, indtil den hviler på en særlig partition.

Når du monterer hjørnet, skal du først sætte vinklen på den ønskede type på den installerede boks og derefter sætte en ny lamell ind i hjørnet.

Hvis fastgørelsen udføres på flydende negle, anvendes klæbemiddelsammensætningen simpelthen på bagsiden af ​​planken. Derefter skal basen presses tæt på væggen og vente et stykke tid. Et system installeret på denne måde kan ikke demonteres uden at beskadige elementerne. Men installationen er meget hurtigere end at installere på skruer.

Trin 3

Lægning af kabler i ledningskanalerne.

Placeringen af ​​elektriske kabler til forskellige formål i den elektriske sokkel

4 etape

Fastgørelse af dekorative strimler.

Montering af remmen udføres normalt fra højre til venstre. For at gøre dette bliver den gradvist presset ind, så barens kanter går ind i bundens rille. Hvis arbejdet er udført korrekt, så bliver et klik normalt hørt.

Sokkelgulvet med kabelkanal er et nødvendigt designelement, som bruges til færdiggørelsen af ​​et værksted. Det vil ikke blot dekorere væggen og gulvet, men også lade dig skjule indenfor alle ledninger og kabler.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

En person ønsker at gøre sit hjem smukt, hyggeligt og behageligt selv i små ting. Gulv- og loftplint med kabelkanal er et levende eksempel til dette formål. Hvis før trådene i huset blev lagt ved siden af ​​kommunikationen og blev fastgjort med nelliker, bygges der i dag strukturer, der gør det muligt at gemme disse elementer og ikke ødelægge rummets design. Dette vil blive diskuteret i artiklen.

Materialer til baguette med riller

Efter at loftkablet er installeret, er det nødvendigt at skjule ledningerne fra tv'et. Til disse formål er det bedst at nærme sig loftsplinten med kabelkanalen. Til fremstilling af forskellige materialer.

Deres egenskaber er præsenteret i tabellen:

 • Høj styrke, modstandsdygtighed mod fading.
 • God fleksibilitet, der giver dig mulighed for at bruge produktet på områder med kompleks form.
 • Vandmodstand.
 • Stort udvalg af størrelser og ornamenter, du kan nemt vælge et produkt til et bestemt interiør.
 • Det er muligt at male.
 • En stor nok masse, det kan forhindre installation af strukturer på loftslofter.
 • Meget høj pris.
 • Behøver at limes med speciel lim.
 • Lav pris.
 • Lav vægt.
 • Bløde kanter.
 • Kan installeres på stræk og ujævne lofter.
 • Diverse design.
 • Nem at klippe og samle.
 • Gentagen farvning er tilladt.
 • Skrøbelighed. Kan ikke anvendes på buede overflader.
 • På grund af materialets granulære struktur og ujævne kanter er yderligere behandling nødvendig - trimning, maling.
 • Brandfare.
 • Stor styrke.
 • Glat tekstur.
 • Let at installere.
 • Lav pris.
 • En bred vifte af størrelser og mønstre.
 • Lav pris.
 • Komfort i arbejde.
 • Vandtæt.
 • En overflod af farver.
 • Du kan ikke male igen.
 • Det sprækker let.
 • Baguette hjørner har ikke høj stivhed ved tilslutning, hvilket kræver brug af et ekstra klæbemiddel.
 • Elite materiale. Bruges til udsmykning af værelser, stiliseret antik.
 • Økologisk renhed.
 • Status aristokratisk materiale.
 • Absorbability. Ved absorption af fugt ændres produktets dimensioner og geometri.
 • Høj pris.
 • Det er underkastet rådneri.
 • Det er genstand for brænding.
 • Det er svært at passe i størrelse.

Design funktioner

De mest populære er plastlister.

 • Eksistensen af ​​et samlingsniveau, som er et grundlæggende element i enhver sokkel.

I midten af ​​dette element er der en forsænkning eller kabelkanal til lægning af kommunikation.

 • De øverste og nederste dele af produktet giver en pålidelig pasform til loft og vægpaneler. De er lavet af elastik, hvilket ikke tillader fugt og støv at passere gennem soklen.
 • Kabelkanalen udføres som en forsænkning eller er opdelt i rum, hvilket er mere praktisk. I dette tilfælde kan du jævnt opløse ledningerne fra de elektriske apparater.
 • Et specielt panel beskytter kanalen, og den er fastgjort i forsænkningssiden.

Skørtet af træ og andre materialer er arrangeret forskelligt:

 • Ledningskanalen er en regelmæssig fordybning i den ydre skinne, der dækker toppen.
 • Kommunikationen lægges langs vægpanelerne og fastgøres derefter i monteringsklemmerne.
 • Nogle sokkler har en særlig form, der gør det muligt at lægge ledninger ovenfra.

Hvordan man vælger

Instruktioner til valg af plastplastformning med kabelkanal tilbyder:

 • Vælg produktets farve under gulvet, vægge eller loft, skift lidt skygger, eller foretrækker at give en kontrasterende mulighed.

Hovedbetingelsen er ejerens smag og sikrer komfort på værelset.

 • Rummets størrelse, lofternes højde og antallet af værktøjer, der skal gemmes, påvirker sokkelens dimensioner.

Tip: Når du køber en vare, skal dit valg laves i en version med store dimensioner, så der er plads nok til alle kabler.

 • Når du vælger et materiale, skal du være opmærksom på monteringspladens kvalitet, det skal være fleksibelt og ikke knust på grund af en lille forspænding. Kontroller låsen, som skal lukke fordybningen på forsiden sikkert og tæt.

Tip: Når du vælger en støbning fra MDF, skal du være opmærksom på melaminbelægningen, så den er af god kvalitet.

Måder at montere soklen

Loftplinten fastgøres på to måder:

 1. Skum eller polystyren loftstøbning kan installeres efter at have klistret væggene med fliser eller tapet, lim dem med et specielt fugemasse eller ved hjælp af klæbende "Dragon", "Moment Installation".
 1. Væggene og loftet er omhyggeligt justeret og derefter primet. De fastgør fileter med kitt eller fugemasse. Derefter sidder tapetet fast, eller der anvendes en anden dekorativ belægning. Denne indstilling er foretrukket.

Skærefilet

For at udføre arbejdet skal du købe:

 • Mitre.
 • Skarp kniv eller hacksav.
 • Spatelen er lille i størrelse.
 • Spand til blanding af kit.
 • Adhesivblanding.

Tønderen kan købes i butikken eller bygges med egne hænder, så produktet hjælper med at gøre skæret klart ved 45 ° og 90 ° vinkel.

Plinten i værktøjet er vinklet, da det vil blive limet til væggen.

Tip: Galteller med kabelkanal skal skæres med en savsås, uden anstrengelse, således at chipping ikke vises på skæringspunkterne.

For bedre at præsentere processen er at forhåndsvise videoen.

Baguette installation

Det er bedre at montere kablet i loftet fra hjørnerne af rummet i følgende rækkefølge:

 • Preliminær mærkning er udført.
 • På papir beregnes og tegnes ordningen for tilslutning af loftsplinten. Dette vil reducere antallet af skæreelementer, og kun hele bliver smidt i øjnene.
 • Galtellerne skal placeres på en sådan måde, at de forbinder hinanden med selv fabrikskanter.
 • Hvis soklen har et aftageligt panel til ledningerne, skal de projiceres efter installationen som i billedet.
 • For at forbedre indstillingskvaliteten, inden der påbegyndes installation af loftsplinten, skal områderne under det være lidt dæmpet med almindeligt vand.
 • Fortyndes til den ønskede konsistens kit.
 • Sammensætningen påføres med en lille spatel til baguettes kontaktpunkter med væg og loft.
 • Produktet presses tæt.
 • Overdreven klæbemiddelopløsning fjernes, eller hullerne og samlingerne er forseglet.
 • Våd og ren klud fjerner resterende kit.
 • Tørrede fuger repareres.

Fastgørelse af kabelbakker til loftet kan udføres på hvidt akrylforseglingsmiddel, særlig lim til paneler eller et klæbemiddel baseret på polymerer. Sådanne materialer forenkler i høj grad installationen af ​​loftsplint, men dyrere i pris. Hvordan man vælger en sokkel til loftet, hvordan man løser det, vælger alle sig selv efter sine ønsker og muligheder.

Skørtloft med kabelkanal: Placering af ledninger i loftet

Det er ikke altid muligt at udføre de skjulte ledninger i nicher af betongulve. Når loftet er færdigt og specielt installationen af ​​belysningsenheder, er der behov for at tage kablet til overfladen. Men ledningerne fast over hovedet kan ødelægge hele skønheden i design ideen. Hvis du ikke har planer om at installere en ophængt loftsstruktur, der vil skjule dem, vil brugen af ​​loftplint med en kabelkanal hjælpe.

Indhold:

Hvordan og hvorfor skal du bruge loftsplint

Denne form for loftsplint afviger fra den dekorative i nærværelse af en kanal, inden for hvilken ledningerne er lagt. Udover æstetiske og kamouflage udfører den også en isolerende funktion, der pålideligt beskytter indholdet mod fugt, temperaturændringer og mekaniske skader.
De mest populære er prøver af PVC. De kommer i forskellige former, størrelser og farver, der er egnet til farvning med akrylmaling. Derudover har polymermaterialet en høj brandsikkerhed og kan anvendes i alle lokaler. Træplanker bruges mindre ofte på grund af deres højere pris. Som regel er sådanne modeller lavet til ordre.

Det er let at montere en loftsplint med kabelkanal. Den består af en monteringsplade og et dekorativt dæksel. Til fastgørelse af den første del påføres en mærkning på væggen og huller bores til standardskruer. Derefter skrues baren i sig selv. Ved dens uddybning passer dukerne og lukkes med en dekorativ hætte. Det indbyggede monteringssystem vil blot snappe det på plads og låse det. Når som helst du har brug for adgang til ledningerne, kan dækslet let bøjes.

Funktioner ved placering af ledninger til hængende loft

Mange vælger ophængte strukturer på grund af manglende behov for yderligere efterbehandling af loftet. De vil nemt skjule ikke kun konstruktion uregelmæssigheder, men også forskellige former for kommunikation: ledninger, kabler, udstødningsrør osv. Eksperter anbefaler dog ikke at forlade ledningerne uden opmærksomhed. Under det nedhængte loft fortsætter forskellige faktorer med at påvirke det: temperatur, fugtighed osv. Derudover er der altid trussel om udbrænding eller oversvømmelse ovenfra. En stræk lærred eller gipsvæg danner for eksempel en solid overflade. Hvis det er nødvendigt, for at komme til ledningerne uden at skade det, virker det ikke. Derfor bør du straks tage hånd om sikkerhed og sikring af ledningerne.

For ledninger under et nedhængt loft anbefales det at bruge følgende isolatorer.

 1. Fleksibel plating eller plast bølgepapning.
 2. Stålrør.
 3. Plast elektrisk rør.
 4. Plastkasser eller kabelkanaler.

De præsenterede materialer er ikke bange for fugt, temperaturændringer, brænd ikke og korroderer ikke. I træhuse til kabelføring anbefales det at bruge stålrør i værelser med metalgulve (garage) - ærmer fra elektrisk plastik. For betonstrukturer eksisterer der ikke særlige restriktioner, derfor kan enhver metode vælges.

Før installationen er det nødvendigt at anvende mærkning af de tilsigtede ledninger og skære det valgte materiale i de nødvendige stykker. Fragmenterne samles og sammenkobles, den resulterende konstruktion er fastgjort i loftet. Til metal- og plastrør samt ærmer anvendes der specielle monteringsklemmer, som er skruet på betonoverfladen.

Montering af en plastkasse ligner loftsplinten. Dens monteringsplade er fastgjort til loftet på skruerne, og låget har en lås. Alt slutter ved at trække ledningerne og isolere dets åbne områder. Jordforbindelse kan være påkrævet for metalkonstruktioner.

Skjult eller åbent ledninger til dig er ikke så vigtigt. Det vigtigste er, at det skal lægges i overensstemmelse med alle normer og krav fra kompetente specialister. Og sådan en nyttig enhed som en loftsplint med en kabelkanal gør det nemt at skjule det, samtidig med at den ubesmittede skønhed af interiøret bevares.

Video: loft ledninger

Loftslister til stræklofterne kan ikke limes. Besvarelse af spørgsmålet om limning af loftsplinten på strækloftet, vil enhver ekspert svare.

Sådanne produkter er udstyret med mange fordele i forhold til dekorative elementer fremstillet af andre materialer. Først og fremmest skumloft.

For at installere ledningerne i loftet, hvis det er monteret spændingsstof - en afgørende opgave. Ledningsføring sker inden loftet bliver.

Sådan holder du ledningen under bundkortet

I de fleste tilfælde står filisterne overfor problemet med udskiftning af ledninger, når de udfører reparationsarbejde.

Udførelse af elektriske kabler udføres på to måder: åben eller lukket.

Den første indebærer strækning af væggene, hvorefter alle streger skal dækkes med cementcementmørtel eller en særlig gipsblanding.

Den anden er ledninger i sokkler eller installation af sokler med kabelkanaler fastgjort til væggenes overflade. Selvfølgelig har begge metoder deres positive og negative kvaliteter, men når man taler om manglerne, skal man huske, at de åbne ledninger ikke har mindre end den skjulte.

Design funktioner

Åben ledningsføring er installationen af ​​vedhæftninger på overfladen af ​​vægge eller lofter.

Der er flere typer sokler, som bruges som en enhed, der gør det muligt at skjule ikke en, men flere kabler.

Kabelkanaler er oftest designet til ledninger.

Imidlertid kan de fleste modeller kun rumme en elektrisk ledning, hvilket i høj grad komplicerer arbejdet.

En åben måde at lægge ledninger på er:

 1. Placering af kabler inde i specielle plastkanaler. En sådan tynd boks giver dig mulighed for at skjule tråden, der løber langs væggene eller loftet. For ikke at forkæle det design, der er skabt i rummet, bruger de ikke kun almindelige U-formede kasser, men også designermodeller, som kan være en udsmykning af rummet. Men de og andre skiller sig ud ret stærkt på overfladen af ​​topcoat og tiltrækker andre.
 2. Korrugerede plastrør giver højkvalitetsforstærkning af isolering, men ser ikke æstetisk glædeligt ud og kan ikke bruges under renovering af boliger.
 3. Plastikplader er designet med forventning om, at i modeller, der er udstyret med flere rum under kablerne, vil det være muligt at placere ledningerne, der fører til udløb, husholdningsapparater og belysningslygter. Sandt nok, de fleste modeller solgt af moderne producenter, designet til at lægge kun en ledning.

Anvendelse af et enkelt kabel-bundkort med en kanal til at lægge flere ledninger til forskellige formål er strengt forbudt.

I uopvarmede lokaler er det bedre ikke at installere plastikplader

Under drift opvarmes elektriske ledninger, og tæt kontakt af flere ledninger kan forårsage brand.

Inde i en plastikplade er der ikke mulighed for hurtig og højkvalitets afkøling af alle komponenter i ledningerne, og bundpladen opvarmer hurtigt og smelter let.

Visse eksisterende ulemper ved ledninger i soklen tillader ikke sådan installation på en ubelagt balkon eller på badeværelset. Dette gælder for alle rum, hvor høj luftfugtighed er en karakteristisk funktion.

Negative sider

Ved at vælge en plastikplade under ledninger står ansøgeren over for endnu et problem.

Eksisterende modeller er ikke altid i stand til at rumme den rigtige mængde kabler og garantere den fulde sikkerhed for beboerne.

Dette design giver ikke effektiv beskyttelse af ledninger, der er skjult i den. Tyndvægssokkel er let at beskadige, når du omfordeler møbler eller under generel rengøring.

Plastplinten kollapser let under indflydelse af negative faktorer, såsom:

 • ultraviolette stråler;
 • mekanisk skade
 • kemikalier indeholdt i vaske- og rengøringsmidler.

Installation af plastplinter er en proces, der ikke kræver store materielle omkostninger og tiltrækker kvalificerede specialister, men den mindste fejl under installationen vil medføre nedbrydning af basispladen selv.

Funktioner i nogle mønstre tillader ikke at placere den nødvendige mængde ledninger inde i basispladen.

Ofte støv og snavs, der er vanskelige at fjerne, kommer ind i basispladen.

Forbrugeren bliver nødt til at købe et dyrere multicore-kabel og beregne den kommende belastning nøjagtigt. En anden ulempe ved ledninger i bundpladen er ophopningen af ​​støv og små snavs, hvilket er ret vanskeligt at fjerne under rengøring.

I rummet mellem gulvet og basispladen selv, som er dannet under påvirkning af ændringer i temperatur og fugtighed i rummet, samles en ret stor mængde affald, hvilket fører til brud på grund af forstærkning af kablet. For mere information om at lægge kablet under soklen, se denne video:

Det er umuligt at kalde stærke og holdbare låse, hvorved kabelkanalens beskyttelseskanal er fastgjort. Behovet for at kontrollere kabelens integritet eller mistænkningen for en eksisterende fejl tvinger forbrugeren til at åbne denne kanal med et værktøj, hvilket forårsager revner i soklen og et fald i sikkerhedsniveauet for ledningerne i det.