Hvordan male loftet sokkel: typer af løsninger og deres funktioner

Mal loftloftet

Anvendelsen af ​​loftsplint giver loftets udseende en vis fuldstændighed, forudsat at soklen er valgt med smag, korrekt monteret og dekoreret. Indledningsvis ser de hvide loftsplinter gråt, uæstetisk og billigt ud, og i øvrigt afspejler de stærkt lys.

Hvis de er kvalitativt malet, vil dette dekorative element allerede se ud som et dyrt gipsstøbt, udadtil bliver det mere solidt, bliver mat i tekstur.

Lad os forsøge at finde ud af, hvordan og hvad man skal male basispladen, så den omdannes fra et ikke-beskrivende underloftstrimler til en ægte værelseindretning (se Sådan males loftsplinten - de sidste reparationer).

Hvordan kan du male loftsplinten

Typer af farvestoffer til loftsplint

Først og fremmest, lad os overveje, hvad loftslisterne er malet med:

 • Hvis du ønsker det, kan du kun ændre farven på bundpladerne monteret under loftet, den nemmeste måde er at bruge hvid vandbaseret maling, hvorefter en farve af en passende farve tilsættes, og skærmens intensitet justeres.

Maling til kunstmaleri er perfekt til maling af loftsplinter

 • Hvis der stilles mere alvorlige krav på indretningen, og ikke kun den endelige farve, men også teksten af ​​loftsplinten er af afgørende betydning, er det bedst at bruge glasur til maling. Ved hjælp af glasur - specielle farvestoffer - kan du give overfladen af ​​loftspladen næsten enhver nødvendig tekstur - natursten, træ, shabby metal eller guld mv.

Glasur og deres brug for at opnå forskellige teksturer

Nu vil vi rådgive om, hvordan man maler loftsplinterne for at give dem denne eller den populære tekstur:

For ikke at genere med at male loftsplinterne, kan du købe færdige lister i forskellige farvevariationer

 1. Virkningen af ​​patina. For at genskabe effekten af ​​patina på loftsplinterne, brug limfarve Taire. Den anbringes i et jævnt lag på soklens overflade, hvorved midterdelen af ​​elementet bliver umalet. Brug derefter en svamp eller en rag til at blande leddene af de malede og umalette dele af tagskægget og fjerne det øverste lag af glasuret. Denne teknik gør prægede konvekse overflader lysere og lysere, mens de dybere områder - mere kontrast og mættet. Ved hjælp af en mørk glasur i Umber-farve fremhæves relief relieflaget, og effekten af ​​maleri forbedres ved at bruge en børste.
 2. Virkningen af ​​forgyldning. Før dekoration af loftet med forgyldt sokkel, er det nødvendigt at forberede en tynd børste og glasur af en passende skygge - guld, sølv eller metal. Pensel dyppet i farvningsløsningen og tørres derefter til næsten tør tilstand. Derefter anbringes en børstedel på sokkelens reliefoverflade og bæres langsomt langs den, således at "guldet" kun forbliver på de konvekse dele.

Gilding på loftet sokkel

 1. Virkningen af ​​gammelt træ. Virkningen af ​​denne type på loftsplinten opnås ved at anvende brun glasur med en børste med stive børster og med stærkt tryk. Dette skaber en tekstur, der ligner meget på et træ. Med en tynd børste med en mørk glasur kan du tegne striber af træfibre og fejl, som er karakteristiske for arrays. Dette vil gøre træstrukturen mere troværdig.
 2. Virkningen af ​​malakit. Før du begynder at male loftpladen, skal du i dette tilfælde have en grøn glasur og en hjemmelavet vatpind af læder eller læderbetter. Glasur påføres på overfladen af ​​soklen og bruger en tampon, skaber vener på den. De er derefter malet med hjælp fra en pen med en lys glasur lidt fortyndet med vand.

Farve sortiment af glasurer til maling af loftslister

Hvordan male loftplanker

Nu vil vi præsentere reglerne for maling af bordpladen med maling:

 • Det anbefales at male loftsplinterne, inden de fastgøres til loftet. For at gøre dette lægges der papir på overfladen, f.eks. På et bord, og planken holdes over det under maling (se. Loftslister Solid: garanti for kvalitet og holdbarhed).

Tip! Udover vandbaserede maling kan akryl-, latex- og vanddispersionsopløsninger også anvendes. Det er bedre at undgå maling beregnet til udendørs brug, da de blot kan korrodere bundkortet.

Spray kan males loftsokkel nemt og effektivt

 • En børste skal bruges til maling, da det vil være svært at male over en udskårne sokkel med en kompleks tekstur.
 • Komplicerede sokkelstrukturer er lettere at male ved hjælp af en sprøjtepistol eller maling i dåser. Malingen på samme tid vil i modsætning til applikationen med en pensel ligge mere jævnt og jævnt.
 • Hvis det dekorative element allerede er limet til væggen, så før du begynder at male loftsplinterne, skal du holde på loftet og vægge langs dem en strimmel af maskeringstape. Scotch tape bør limes tæt på baseboard, hvilket vil undgå at pletter overflader med maling. Fjern maskeringsbåndet, efter at den maling, der er påført soklen, tørrer (se loftsplint: fordele, ulemper og installationsfunktioner).

Brugen af ​​maskeringsbånd ved maling af loftsplinten

 • Hvis der er en mulighed for at maskeringsbåndet kommer ud som følge heraf, sammen med tapetet, kan du bruge en anden, lidt mere kompliceret, men sikker metode - applikation til soklen på en bred spatel, når du påfører maling. I dette tilfælde anbringes spatelen tæt på basispladen fra væggen og maler over den nederste halvdel af det beskyttede område, omarrangerer spatelen og maler den næste sektion mv. Når den nederste sokkel er malet, anbringes en spatel på loftet, tæt på soklens øverste del, og den øverste halvdel er malet på samme måde.

Anvendelsen af ​​en spatel, når man maler loftstifter

Tip! Brug den anden metode til maling, skal du påføre maling med et tyndt lag og forsigtigt smøre det, ellers vil malen samle sig i dråber og dryppe på tapetet efter at spatelen er renset.

 • Selvom tapetet blev utilsigtet smurt med vandbaseret maling, kan den vaskes ud, i modsætning til andre typer farvestoffer.

Således fandt vi ud af, hvilke farvestoffer der bruges til at male loftsplinterne, og det lød også en række finesser af processen med at male dette dekorative element. Overholdelse af instruktionerne og anbefalingerne i artiklen giver dig mulighed for at gøre interiøret i værelset repareret attraktivt. Brug kun materialer af høj kvalitet, pas på selv i små ting, og det ønskede resultat vil ikke vare lang tid.

Mal til loftsplinter og gør-det-selv maleri

Som regel bliver maling af loftsplinten det sidste akkord, når lofterne, vægge og gulve pryder den nye dekoration. Mange tværtimod forsøger at male loftsplinterne, inden de færdiggør væggene for ikke at plette det. Men i hvert fald er spørgsmålet om maleri åbent.

Malet loftsplint

Dernæst vil vi forsøge at undersøge denne proces mere detaljeret og besvare spørgsmålet - hvordan man maler loftplinten og hvilken slags maling der skal bruges til dette.

Hvorfor male soklen?

Oftest er loftplintene lavet af polystyren, skum eller hvid polyurethan. Resultatet er, at de ser opfattende, billigt og stærkt reflekterende lys. Derudover er ridser og små bukser, som som regel altid til stede på produkter, tydeligt synlige på dem i stærkt lys.

Desuden har soklen, lavet af de anførte materialer, en ret løs struktur og lidt gennemskinnelig. Som følge heraf giver maling dem ikke kun et mere solid udseende, men også styrke.

Desuden kan det umilede materiale, hvorfra der laves loftfileter, i sidste ende blive gul og mørkere fra støv. Hvis du f.eks. Vil give produktet en vis skygge, for eksempel at "gøre venner" med en bestemt farve på væggene eller loftet, så kan mere farve ikke undgås.

Fordelene ved det farvede produkt manifesteres i plejen, da det er lettere at vaske. Et andet vigtigt punkt, der hjælper med at svare - om det er nødvendigt at male loftsplinten, er, at finishprofilen altid har ledd, som selv med høj kvalitet er tydeligt synlig.

Derfor føres forseglingen sammen med et kit, og maleriet selv skjuler dem fuldstændigt, med det resultat at der opnås en kontinuerlig sokkel. Hvis der anvendes træplinter, bør du ikke tro, at de ikke behøver lakering eller maling. Efter denne procedure bliver de ikke blot mere smukke, men de vil også blive beskyttet mod forskellige skadedyr.

Kunstigt alderen loftsplint

Givet alle ovenstående kan du svare på dig selv - er det nødvendigt at male loftpladen? Svaret er helt klart indlysende.

Hvilken maling skal man bruge?

Først og fremmest er det nødvendigt at bestemme - hvordan man maler loftplanker. Desuden er det yderst vigtigt at vælge den rigtige maling. For eksempel kan skørt, lavet af skum eller polyurethan, fra eksponering for hvid spiritus og nogle andre opløsningsmidler simpelthen opløse.

Derfor kan malingen til dem kun vælges på vandbasis, for eksempel:

 • vanddispersion;
 • latex;
 • akryl.

Loftet sokkel er mindre krævende på maleri kompositioner. Hvis maleriet vil blive udført før montering af fileterne, kan du bruge malingen i patronen. I dette tilfælde vil maleriet blive gjort pænt, uden striber og meget hurtigt.

Tip! Hvis du ikke kan finde en farve af en bestemt farve, kan du købe almindelig hvid maling og male det selv eller bruge denne service på en hardware butik.

Hvornår er det bedre at male bundpladen

Ofte har folk et spørgsmål om hvornår og hvordan man maler loftplinterne:

Selvfølgelig er det meget mere bekvemt og lettere at male bundpladen, før det er installeret på plads - du behøver ikke at rive med trinladderen, og du kan heller ikke bekymre dig om, at de beskårne overflader bliver beskidte. Det ser ud til at valget er indlysende, men oftest er maleriet stadig gjort på stedet.

Faktum er, at formalede fileter ikke løser problemet med leddene. De skal stadig male efter installationen, og ikke det faktum, at det vil vise sig at gøre dette job omhyggeligt.

Hvis farven på loftet og bundpladen falder sammen, vil den bedste mulighed være deres samtidige maleri for at afslutte væggene. Hvis vægindretningen endnu ikke er gennemført, vil det ikke medføre nogen problemer at maler fileterne.

Tip! Det er muligt at prime en sokkel før installationen på plads og endda før justering af størrelsen.

Malingssokkel

uddannelse

Maleri af loftsplinter bør kun udføres, efter at alle fejl i installationen er elimineret. Dette er ikke kun hjørner og led af fileter, men også duer og ridser på bordpladen.

Til dette formål kan du bruge en færdiggravet kittet eller silikone hvidt tætningsmiddel. Hvis du har brug for at behandle træfileter, er det ønskeligt at bruge en speciel kitt på træ.

Instruktioner til fremstilling af sokler til maling som følger:

 1. Først skal du forberede en blød klud eller svamp med vand samt en lille gummispatel. Hvis der ikke er en sådan spatel, så kan du bruge enhver fleksibel plastplade.
 2. Derefter sætte en kitt på spatelen og dække leddet langs sømmen med en bevægelse fra top til bund. Spatelen på samme tid skal presses til basispladen tæt, men ikke så meget, og forsøg at gentage profilbøjningerne. Overskydende kitt kan fjernes med en fugtig svamp, hvis der er huller mellem væggen og soklen eller loftet, skal de også repareres.
 3. Når kittet er helt tørt, skal overfladen rengøres med det fineste sandpapir for at fjerne eventuelle ujævnheder.

Tip! Leddene i hjørnerne er nemmere at lukke ved at skrive kitt på fingerspidsen. Det er nødvendigt at arbejde med handsker.

Brug af tape

Dette forberedelse er afsluttet, og du kan sikkert gå videre direkte til maleriet. Det skal straks siges, at der er to typer malerier - regelmæssigt og ved hjælp af lim. Hvis den første ikke giver anledning til spørgsmål, vil vi forklare for glazerne, at disse er specielle farvestoffer, der giver os mulighed for at give en bestemt struktur til basispladen.

Almindelig maleri

Maleri loftet soklen er det enkleste ting, du kan gøre med dine egne hænder, uden at have nogen specielle færdigheder. Teknologien selv afhænger dog af det stadium, hvor det vil blive færdigt.

Vær opmærksom! Før maling skal plinten rengøres grundigt af støv, og det er endnu bedre at prale overfladen.

Almindelig hvid maling sokkel

For at undgå problemer ved maleri bør du gøre sig bekendt med nogle af nuancerne:

 • Hvis soklen er malet på gulvet for ikke at blive snavset, skal det dækkes med papir eller film.
 • Hvis væggene og gulvet allerede er færdige, skal man sørge for, at maling ikke kommer på dem. For at gøre dette, kan du sammen med soklen holde maskebånd og efterlade ingen åbne områder. Med det faktum, at vandbaseret maling er let at slette, mens den er frisk, kan tapetet stadig forkæles.
 • Efter påføring af det første lag maling må det tørre.
 • Hvis maling efter tørring ikke viser stederne på leddene, og du er tilfreds med resultatet, kan maleriet betragtes som færdigt. Ellers kan du anvende et andet lag maling.

Tip! Hvis du er bange for at bruge tape kan ødelægge den dekorative sprøjtning af tapet eller de bevæger sig væk fra væggen, så kan du bruge et ark tyndt karton eller en bred spatel og anvende den på væggen under malingsprocessen i den tilsvarende sektion.

Glasurmalet sokkel

Brug af glasur

Nu overvej hvordan man male loftet soklen, for at give en vis tekstur ved hjælp af glasur.

De mest populære er følgende effekter:

 • Patina effekt;
 • Gilding effect;
 • Virkningen af ​​malachit;
 • Virkningen af ​​gammelt træ.

Næste ser vi på, hvordan de udføres.

Patina effekt

For at genskabe en så populær effekt som platin, brug limfarven Taire.

Maling udføres som følger:

 • Glaze anvendes jævnt på overfladen af ​​panelet, hvilket efterlader ubleget midterdel af elementet.
 • Derefter skygger de med svamp eller klud i leddene af de ublegede og malede dele af soklen. Takket være denne teknik bliver de konvekse overflader lysere og lysere, og de dybere dele ser derimod ud til at være mættede og kontrastfulde.
 • Desuden udsender Umber-farverne ved hjælp af mørk lim udglødningsflader ved hjælp af en børste. Dette forbedrer virkningen af ​​maleri.

Gilding effekt

Meget ofte har folk et spørgsmål - hvordan man male et loftsplint under guld? Glaze bruges også til dette.

Maleri udføres i følgende rækkefølge:

 • Før du begynder at male, skal du forberede en tynd børste og en glasur af en passende nuance - sølv, guld eller metal (valgfrit).
 • Børste skal dyppes i farvestofopløsningen og derefter tørre næsten for at tørre. Derefter anbringes børstedelen på sokkelens reliefflade, hvorefter den langsomt føres langs den, således at forgyldningen kun forbliver på reliefdelene.

Virkningen af ​​gammelt træ

Denne effekt opnås på en hvid sok ved anvendelse af en brun glasur med en børste med stive børster.

Arbejdet er udført i denne rækkefølge:

 • Glaze påføres med stærkt tryk. På grund af dette er teksturerne meget lig med træet.
 • Træfiberbånd og fejl, der er karakteristiske for træmassiver, kan males over med mørk maling ved hjælp af en tynd børste.

Malakit effekt

For at opnå effekten af ​​malakit skal du have en grøn farveglasur og en tampon af læder eller læder.

Maling udføres som følger:

 • Glasur på overfladen af ​​soklen påføres med en tampon,
 • Opret striber.
 • Ved hjælp af en pen er strimler farvet med let glasur. For at gøre dette kan det fortyndes med vand.

Du kan også eksperimentere med farver og metoder til anvendelse af glasur, som giver dig mulighed for at få meget interessante effekter.

konklusion

Således overvejede vi, hvilke farvestoffer der bruges til at male loftfileter, samt adskille en række finesser i farven på dette dekorative element. Overholdelse af ovenstående regler og anbefalinger, du kan lave fra de sædvanlige sokler indvendige elementer, der vil være meget dyre og attraktive at se.

Samtidig vil prisen for dem praktisk talt ikke stige. Yderligere oplysninger om dette emne kan hentes fra videoen i denne artikel.

Farvede loftlister

side

Farvet loftplade lavet af polyurethan

Nemlig gør sådanne baggrunde i indretningen som loftsloftplanker et komplet billede af rummet. Det er svært at dekorere indretningen af ​​rummet uden at bruge tagene på loftet. Udover de dekorative opgaver i rummets design tjener de til at skjule forbindelsen mellem loftet og væggen. Farvede nederdele - dette er en detaljer i interiøret, som bør gives særlig opmærksomhed.

Loft farvet nederdel på loftet: brug i interiøret

I dag er opgaven med at vælge farvede loftbaseboards ikke let at håndtere. I bygningen opbevares et stort antal af disse dekorative elementer af forskellige farver og størrelser, med forskellige ornamenter og lavet af forskellige materialer. Loftfarvede sokkler, der dekorerer lokalerne kaldes også:

Disse arter varierer i form og størrelse.

Indvendige hjørner er dekorative elementer til loftindretning. De adskiller sig i en række forskellige ornamenter og størrelser, og har også forskellige typer af design.

I dag, i bygningsforretninger og på markederne kan du købe farvet stucco lavet af polyurethan, det er ret billigt. Farvet loftsplint udfører sin opgave godt - tydeligt indrammer rummets omkreds og skjuler forbindelsen mellem loftet og væggen. Hvis der på sådanne forbindelser i løbet af konstruktionen blev lavet nogle fejl, vil polyuretan gardin stænger med held skjule dem. Hvis vi taler om en bred farve cornice, så er det godt at placere baggrundslyset. En sådan blød loftsbelysning vil øge rumkomforten. På grund af det faktum, at farvet polyurethan har stort potentiale til at danne forskellige ujævne overflader i indretningen, bruges det meget ofte i design af værelser.

Vi inviterer alle til vores showroom i Moskva, hvor farveindretningen bliver præsenteret "live", du kan også gøre dig bekendt med sortimentet af indretning, i kataloget på vores online butik i sektionen - farvet støbning.

Polyuretanfarvede tagstænger til loftet

For nylig blev skørt til loftet lavet, i de fleste tilfælde af gips. Men dette materiale er ret tungt og har tendens til at knække med tiden. Derudover falder gipsplinten i solen. Men fremskridt står ikke stille, og sådan højteknologisk materiale, som farvet polyurethan, har erstattet gips. I første omgang blev polyuretanskorner kun lavet i hvidt. Men i dag kan onlinebutikken hos ethvert stort byggefirma i Moskva tilbyde et stort udvalg af farvede loftslister. Det blev muligt på grund af det faktum, at det er muligt at male polyurethan. I dag kan loftsplanker styles med maling ved hjælp af forskellige materialer, såsom metal, træ af forskellige typer og bronze. De er guld eller sølv og kan kun patcheres med disse maling. Ved hjælp af kunstig gnidning kan de forråde en raid af antikken.

Farvede gulvstifter og loftprodukter fremstillet af polyurethan er giftfri, de er harmløse for omverdenen og menneskers sundhed. De kan bruges i børnehave eller soveværelse.

Dekorative polyurethanafskærmninger til loftet har ikke meget vægt, hvilket er særligt vigtigt for produkter, der er fastgjort til loftet.

I dag i bygningen butikker i Moskva og andre byer kan du finde et stort udvalg af blomster og ornamenter af loftet taggrunde. Deres valg afhænger af stilen på rummet, på de grundlæggende nuancer, der er til stede i det indre, på farveopløsningen og materialet til fremstilling.

Ceiling cornices af farvet polyurethan i vedligeholdelsen er enkle. De tørrer blot støvet af med en fugtig klud. Ved større forurening kan serviet befugtes i en opløsning med sæbe eller bruge vaskemiddel. Da polyurethan ikke kommer i kemiske reaktioner, er det helt sikkert for gardinstænger derfra. Farven og prydningen af ​​tagbøjlerne vil ikke blive påvirket.

På grund af at farvet polyurethan ikke er følsomt over for temperaturer, kan farvede kroge bruges i værelser med pejse. Loftstifter fra dette vil ikke undergå deformation og vil ikke knække.

Farvning af lofter i badeværelser, puljer og saunaer er tilladt. Polyurethan reagerer ikke på fugt.

Lugt af dette materiale, også ikke absorbere, i forbindelse med denne farve loft profil lavet af polyurethan er egnet til at dekorere køkkenet eller cafe.

Installation af en farvet cornice til loftet er enkel. For at klare denne opgave behøver du ikke at være professionel. Eaves skal spredes med speciel lim og presses ned til den rensede og tørrede overflade. Hold i et par sekunder, mens limen griber. Du kan klare cornice med maskeringsbånd eller skruer. Efter et par timer, når limen er helt tør, kan båndet fjernes. For at forbinde loftprodukterne indbyrdes er det nødvendigt at anvende en dockingforbindelse.

I stedet for speciel lim kan du bruge flydende negle. Stikning af farvet polyurethan tagger efter hinanden, du får en helhed.

Prisen for farvet loftsplint af polyurethan er ikke høj, og næsten alle har råd til at dekorere deres hus. I vores showroom i Moskva og online butikskataloget kan du foretage et valg efter foto og straks bestille en bestilling.

Sådan vælges en bundplade med farveplade - detaljerede installationsanvisninger

Emnet i vores artikel er, hvilken loftsplade der skal vælges, så loftet ser smukt ud, installationen var ikke alt for kompliceret, og familiens budget blev ikke påvirket.

Vi vil overveje de vigtigste problemer med at afslutte samlingen mellem loftet og væggene: hvordan man vælger soklens farve, form og materiale.

Butikken har et stort udvalg af loftsplinter. Hvilket er bedre og hvorfor?

materialer

Vi begynder vores gennemgang af det moderne marked, selvfølgelig med materialerne på basisplader. Omgående skal det advares: Hvis du venter på et klart og præcist svar, hvilken man vælger en baseboard - er det bedre at lukke denne side.

Vores mål er ikke at pålægge et køb af et produkt på dig, men at fortælle dig så objektivt som muligt om deres styrker, svagheder og funktioner ved installationen. Artiklen hævder ikke sandheden til sidst: det er kun tankerne hos en person, der i kraft af et erhverv ofte har stødt på reparationer.

Skumplast

Hvis du er på udkig efter hvilket loftsplint der skal vælges for at fuldføre reparationen med minimale omkostninger, skal du kigge på skumplintene. Dette materiale er meget billigt, ekstremt nemt at håndtere (en simpel, skarp kniv bruges normalt til skæring).

Til relativt set kan ulemperne ved materialet kun tilskrives:

 • Brandfare Polyfoam brændbart. Men såvel som træ - et andet materiale til loftplanker, som vi vil beskrive senere.
 • Lav mekanisk styrke. Hvis du anvender loftplinten på det niveau, hvor det kan komme i kontakt med indbyggerne i boligen - dette er en meget reel ulempe ved at sætte et kryds på skummet som materialet til soklen (eller mere præcist i dette tilfælde grænsen).

Hvis det vil blive brugt til det tilsigtede formål, som en loftsplint, vil det være en hurtig vurdering at registrere denne ejendom af et materiale som en defekt.

Skumplint. Billige - betyder ikke grimt!

ekspanderet polystyren

På jagt efter hvordan man vælger en sokkel til et loft, kom du sikkert på tværs af beskrivelsen af ​​polyurethan (eller polyurethanskum) sokkel.

Der er en åbenbar forvirring her, som migrerer fra artikel til artikel.

Mere solid analog af polyfoam, som også anvendes til fremstilling af en loftsplint (det kaldes stadig en baguette) - ekstruderet ekspanderet polystyren.

På baggrund af skumet skelnes det af to egenskaber:

 • Styrofoam understøtter ikke brænding. Branden går ud efter kort tid. Ikke desto mindre er det umuligt at kalde det helt sikkert med hensyn til brande: det brænder stadig i en flamme.
 • Dette materiale er meget stærkere end skum. Det skæres også med en skarp kniv, men det vil ikke virke for at knuse det med et tilfældigt tryk. Som følge heraf fremstilles ikke kun baguetter af ekstruderet polystyrenskum, men også kantsten.

Omkostningerne til materialet er lidt højere i forhold til skummet, men du kan stadig ikke tildele det til dyre.

Polystyren er stærkere end skum. Men når den bruges til det tilsigtede formål, kan den ikke skrives til fordele.

træ

Når man beslutter hvilken skørt der er bedre, kan man ikke glemme træbagetter.

Ligesom andre materialer er deres egenskaber tvetydige:

 • Træ er et elit, aristokratisk materiale, der giver rummet noget pomp. Først og fremmest vedrører det de ædle sorter af træ: aske, eg, mahogni.
 • Træ loft soklen - den dyreste af alle. Prisklassen er enorm: simple granfileter (en af ​​sorterne i form af sokkel) og udskårne mahogni sokkel vil variere i omkostningerne ti gange.
 • Trælister er meget sværere for konkurrenterne at behandle. Juster hjørnerne af en træbaguette har en hacksav med hyppige og fine tænder, og bring joderne sammen med en fil. Og hvis der i andre typer loftsplint er revnerne let anbragt, så trækker træet, især af ædle sorter, ikke fejl.

På soklen med en kompleks tekstur af træ, vil eventuelle mangler være synlige selv med en præcist valgt ton af kitt.

 • Træet er tilbøjeligt til at rådne, skimmel, deformationer, når luftfugtigheden svinger og angreb af de fejl, der fodrer på den.
 • Rådgivning: Men antiseptisk behandling og et par laklag niveauer dette ubehagelige træk ved træ.

  • Endelig taler man om hvordan man vælger en loftsplint, kan man ikke glemme forskellen i fastgørelsesmetoden. Polyfoam og udvidet polystyren limes simpelthen til væggen med universal lim eller kitt. Desuden tillader deres ubetydelige vægt at gøre før limen tørrer uden yderligere fiksering.

  Træloftstænger (krokodiller) kræver også arbejde med en perforator og præinstallation af fastgørelsesanordninger, der trækkes med et interval på højst en halv meter træbagse.

  Noble træ baseboards - et elite materiale, der kræver passende indramning

  Baseboard bredde

  Til salg kan du finde en soklens bredde fra en centimeter (og endnu mindre) til tyve. Hvordan vælger loftplinten i bredden?

  Lad os huske, hvad det påvirker.

  • Den brede plint giver dig mulighed for visuelt at glatte hjørnerne. Værelset ser mere afrundet, hvilket betyder - fredelig, beroligende. Den menneskelige psyches egenart er sådan, at hjørnerne gør husets beboer mere aggressive, rundheden er beroligende.
  • Bredden af ​​soklen giver dig mulighed for at skjule fejlene og uregelmæssighederne i leddene i loftet med væggene. Ændringer i loftets højde er også mere tydelige i hjørnerne.
  • Endelig, hvis du har brug for at skjule leddene i det hængende loft med væggene, kommer også en bred sokkel til redning.
  • Imidlertid er rummets dimensioner menneskesyn på to vandrette overflader - gulvet og loftet. Jo mere plads er taget væk fra loftet i soveværelset med en bred sokkel - jo mindre ser rummet ud.

  Bemærk venligst: Det er derfor i små værelser du absolut ikke bør opbygge en mezzanin. Visuelt vil de omdanne et kompakt soveværelse til et overgroet vægskab.

  • Valget af baseboard påvirker rummets højde. Hvis loftet er lavt - bør du ikke bruge en bred sokkel. Det ser for stor ud.

  For et lavt og kompakt Khrusjtsjov-rum er et stort loftsplint ikke et godt valg.

  Hvordan vælger du en loftsplint af en farve, der passer dig?

  Du skal bare huske på nogle få enkle regler:

  • En hvid sokkel (som normalt matcher i farve med loftet) gør rummet visuelt højere. I så fald - for værelser med en højde på 2,5 meter er valget lille.
  • Bredvægs bundplade gør loftet mindre. Værelset vil blive opfattet subjektivt som lille i forhold til den faktiske størrelse.
  • I et rum bør der ikke være mere end tre primære farver. Ellers vil det se modley.

  Nuance: sort / hvid farver kan imidlertid kombineres med andre. Samtidig gør sort visuelt rummet mere trængt og mørkere. Derfor er de fleste husholdningsapparater forresten hvidt.

  • Plinten i en kontrastfarve (for eksempel farven på en moseæg i et rum med lyse vægge og loft) med en tilstrækkelig højde i rummet ser spektakulært ud. Men det skal matche i farver med andre elementer i interiøret.

  Loftets kontrastfarve er meget effektiv, når der er elementer af samme nuance i rummet.

  form

  Endelig når vi vælger en loftsplint til reparation - hvordan vælges det i form? Foretrækker enkle linjer eller komplekse mønstre og pretentiøsitet?

  Bare husk den gode smag og følelse af proportioner. Komplekse, udførlige former passer til rummets pompøse dekoration, stiliseret som antik, kombineret med dyre naturlige materialer. Desuden er jo mere kompliceret formen og reliefen af ​​loftsplinten, jo vanskeligere bliver det at justere sine hjørner.

  På den anden side er enkle former og enkle linjer mere alsidige. De passer næsten enhver dekoration sammen med loftet og væggene og tiltrækker ikke for meget opmærksomhed.

  Sokkelens fancy form bør kombineres med resten af ​​rummet

  Hvordan man vælger et loft sokkel er op til dig. Held og lykke med reparationen!

  Det loftloft er i stand til at give det allerede reparerede rum et færdigt udseende.

  Hvis du med succes vælger dette element af indretning, vil det harmonisk passe ind i vægternes farveskema, udfylde deres design, fremhæve deres originalitet og også visuelt udvide rummet selv. En særlig vigtig kendsgerning er soklens farve i interiøret.

  Billeder af farvet loft baguette

  Typer og materialer

  Moderne producenter af byggematerialer og efterbehandlingsmaterialer tilbyder potentielle køberprodukter af forskellige størrelser, former og farver.

  Formen af ​​soklen kan være anderledes: det kan være muligheder med enkle linjer eller modeller med et komplekst ornament. Prisen på sådanne materialer er ret overkommelig.

  Polyurethan bundplade

  Loftsfarvet plint af polyurethan anvendes i vid udstrækning af moderne designere.

  Deres ubestridelige fordele er følgende kvaliteter:

  • evne til at klæbe sikkert lige til den afrundede detaljer på vægoverfladen eller loftet
  • det er nemt at dække sådanne produkter om nødvendigt med vandbaseret eller oliemaling, du kan udføre proceduren for laminering af loftsplinter, hvilket vil understrege den oprindelige lettelse;
  • polyurethan skørt til loftet i udseende præcis kopiere stucco elementer, således letter udvælgelsen af ​​komplekse mønstre og farve mønstre;
  • Sådanne baguetter er i stand til at modstå selv våde rengøring, de ændrer heller ikke deres farve over en lang levetid.

  Den eneste ulempe ved sådanne baguetter kan kaldes deres vægt.

  Vær opmærksom! Hvis instruktionerne af klistermærket af et sådant produkt ikke overholdes, kan loftsplintene lidt bevæges væk fra loftoverfladen under deres egen vægt og danner et hul.

  Loftstik i interiøret

  De seneste innovationer inden for produktion af loftbagetter er modeller lavet af lysere polyurethan, hvilket i høj grad letter installationen på grund af produktets lavere vægt.

  Polyurethan baguetter dækker perfekt overfladefejl:

  • uregelmæssigheder,
  • ruhed
  • såvel som alvorlige deformationer af væggene.

  Polystyren baseboard

  Farvet polystyren loftsskørt er nemt at skære og installere på overfladen. De bløde kanter af produkterne sikrer en stram pasform af baguetten til loftet.

  Polystyren skørt på loftet

  Polystyren skørt har følgende fordele:

  • polystyren har en lav vægt, granulær struktur;
  • prisen på sådanne produkter er præget af et overkommeligt niveau;
  • Det er nemt at vaske, farven og male et produkt fremstillet af dette materiale flere gange (med mulig omsmaling af en baguette);
  • lignende produkter har kanaler, hvor ledninger kan maskeres.

  Polystyren skum sokkel

  Styrofoam er den næste generation af polystyren:

  • Materialet er kendetegnet ved alsidighed, så det har et meget bredt anvendelsesområde;
  • kan med succes passe ind i enhver stil;
  • er et middel til at opnå bestemte designeffekter;
  • Det går godt med stikkontakter og lister.

  På trods af at moderne producenter gør en bred palette af farver af loftbagetter, foretrækker køberne ofte den hvide farve af lignende produkter.

  De vigtigste kvaliteter, der tillod designere at henlede opmærksomheden på sådanne produkter, er deres følgende egenskaber:

  • høj varme- og lydisolering
  • let vægt;
  • lav pris.

  Farve baguette fra udvidet polystyren

  Ulempen ved baguette lavet af lignende materiale er deres skrøbelighed og lav evne til at bøje. De er også udsat for deformation på grund af kontakt med opløsningsmidlet og limen af ​​nogle typer.

  Tip! Hvis du beslutter dig for at udføre reparationsarbejde med dine egne hænder, er det bedre at først kontakte sælgeren af ​​baguetten, hvilken slags lim det skal limes til loftets overflade.

  Træ sokkel

  Blandt alle slags loftsplinter er det umuligt ikke at vælge træposuetter. Men komplekse betjeningsvejledninger samt tvetydige egenskaber tyder på, at det er bedre at montere en sådan sok til kvalificerede specialister.

  Træ loft baguette

  De vigtigste egenskaber ved denne baguette:

  • aristokrati og pretentiøsitet af interiøret dekoreret med sådanne baguetter;
  • for deres fremstilling anvendes et træ af værdifulde arter;
  • hvis soklens farve og gulvets farve er kombineret med hinanden, tager dette interiør et oprindeligt rigt udseende;
  • bredt prisklasse afhængigt af det anvendte materiale
  • lignende baguetter kræver en kompleks pasform af vinkler, der kræver stor tid;
  • kompleksiteten af ​​installationen af ​​sådanne produkter og manglende evne til at skjule hullerne selv ved hjælp af en vellykket valgt kitt;
  • træbagetter, hvis de ikke er udsat for antiseptisk forarbejdning og ikke er dækket af flere lag lak, har evnen til at rådne og dækkes af forme mikroorganismer, deformeres på grund af ændringer i fugtighedsniveauet i rummet og kan også angribes af en bug, der bærer træ.

  Træ kirsebær soklen, der er monteret i et værelse med højt loft og lette vægge, ser simpelthen fantastisk ut, men det er værd at bemærke, at dette kun er muligt, hvis interiøret indeholder elementer af samme farve.

  Vi vælger den optimale farve

  Udvælgelse af baseboards i farve er en meget vigtig opgave i forbindelse med reparation og efterbehandling. Hvis væg og loft er malet i en enkelt tone, skal bordpladen være forskellig fra dem. Kun i dette tilfælde kan man opnå en afgrænsning af rummet og opretholde sin form.

  Den rigtige kombination af rumfarve med baguette

  Hvis du ikke kan hente en særlig tone til en baguette i et sådant interiør, kan du stoppe ved den hvide farve. Det er altid relevant for sådanne lokaler som et bibliotek eller en undersøgelse.

  I et sådant rum skal være behageligt. Det skal slappe af, så filetens farve er bedre at vælge lysere end væggenes og loftets farve.

  Udvælgelse af basisplader i farve er også nødvendigt for indretningen, hvor væggene har en anden farve fra loftet.

  I dette tilfælde skal du være opmærksom på størrelsen på selve rummet:

  1. Hvis du vælger en baguette af samme nuance som loftet, så vil et lignende træk visuelt forstørre rummet og tilføje plads til det. Men så vil loftets højde virke lavere end den faktisk er;
  2. Ellers (når soklens farve er identisk med væggen på væggen), vil rummet visuelt blive mindre og langstrakt opad.

  Hvad skal være soklens farve, du bestemmer dig. Og hvis du ikke kan beslutte, stop dit valg på den standard hvide farve. Det vil altid være relevant og moderigtigt.

  Valg af den rigtige loftsplint

  Hvilken farve skal soklen være for at interiøret skal se komplet og komplet?

  Følgende instruktioner hjælper dig med at træffe det rigtige valg:

  • Hvid farve er velegnet til værelser med lave lofter, da det vil visuelt udvide rummets rum;
  • en bred sok i farverne på tapetet vil gøre rummet visuelt mindre;
  • Du bør ikke vælge tapet, baguette og loftfliser i forskellige nuancer, det er et tegn på dårlig smag. Desuden kan en sådan finish påvirke en persons psykiske sundhed negativt;

  Baggrund, baguette og loft i forskellige nuancer

  • Hvis soklen er træ, så skal træets skygge passe de andre genstande i interiøret. Den nemmeste måde at kombinere hvide og sorte baguetter med møbler og indretningsprodukter.

  Optimal form

  Hvis du forstår, hvordan du vælger en baseboard i farve, så vil vi gå videre til en anden vigtig faktor, som påvirker valget af den optimale loftbaguette. Denne faktor er dens form. Det er vigtigt at forstå, at et komplekst mønster kræver mere omhyggelig omhu under driften af ​​baguetten.

  Det er nødvendigt at tørre sådanne produkter oftere ud fra støv, som akkumuleres i komplekse linjer og krøller. Sommetider er dette støv simpelthen umuligt at fjerne helt, og mørke steder bliver malet med et nyt lag maling.

  Den optimale kombination af farve baguette med design af rummet

  Uafhængig installation

  Sådan installeres loftsplinten?

  For det første skal du være opmærksom på funktionerne ved deres montering under udvælgelsen af ​​bundplader:

  • Hvis baguetten har en lille vægt, kan den limes til overfladen uden at vente på, at klæbemiddelet tørrer på skum og polyurethanprodukter;
  • I tilfælde af træstifter er det nødvendigt at montere fastgørelsesanordninger på en afstand på mindre end en halv meter, og kun derefter installere træbagagen selv.

  Montering af fastgørelsesanordninger til træplint

  Dette produkt har to kanter: den ene er fastgjort på væggen, og den anden limes til loftet.

  Montering af loftsplinten

  Vær opmærksom! Installationen starter fra hjørnet af væggen, som er placeret overfor indgangsdøren til rummet.

  På grund af forekomsten af ​​uregelmæssigheder på overfladerne af vægge og lofter, skal soklen presses, så den ikke bøjes, og det dannede hul skal fyldes med tætningsmiddel eller kittemateriale.

  konklusion

  Vi talte om de typer af loft baguette, dens former og hvordan man vælger soklen i farve og korrekt monterer den. Vi håber, at vores anbefalinger vil være nyttige for dig. I videoen i denne artikel kan du lære mindst nyttige oplysninger.

  I udsmykningen af ​​lokalerne, i design og implementering af indretningsprojektet, er alt vigtigt. Enhver detalje, der skiller sig ud fra det generelle koncept eller er uensartet med resten af ​​elementerne med hensyn til tone, materiale, stil kan ødelægge hele effekten.

  En af disse "små ting" er en loftsplint.

  Det sker, at indretningen af ​​rummet ikke indebærer brug af sokkel. Dette er dog en undtagelse, da en lang række modeller og farver i sokkler indebærer deres brug i interiøret af næsten alle stilarter og tendenser, hvilket giver perfektion til loftets og vægernes design.

  Loftsplade i indretning

  Hvorfor har du brug for en loftsplint

  Formålet med soklen ud over den rent dekorative funktion er at udføre en meget vigtig opgave.

  Ofte er emnet med den største vanskelighed ved reparation af vægge og lofter den perfekte overgang fra væg til loft.

  • Grov sammenføjning, fejl, fejl - soklen vil skjule alt, og overgangen fra loftet til væggen vil se perfekt ud.
  • I sektionen har soklen en trekant, hvis to sider er vinkelret på hinanden, og den tredje er dens forreste del og kan have nogen krumning og lindring.
  • Farven på loftsplinterne kan være i overensstemmelse med loftets eller vægens finish, eller det kan være en kontrast, alt afhænger af designernes idé.

  Farvet loftsplint passer perfekt ind i rummet

  Derudover er loftsplinten en meget praktisk indvendig detalje, der ikke kræver særlig pleje. En kvalitet baseboard kræver kun periodisk støvning med en tør eller fugtig klud.

  Tip! Våd aldrig grundpladen med vand eller vaskemidler - ved at gøre det kan du ødelægge basispladen eller tilstødende efterbehandling.

  Plintpleje skal være forsigtig

  række sokler

  Gå til butikken for en sokkel, bare lige forvirret fra den moderne række modeller. Loftsfarvede sokkler kan være af en hvilken som helst skygge, såvel som fra forskellige materialer. Når loftet og alle andre fodpanel lavet kun af træ, og som den mest tilgængelige - nåletræ og meget dyre - eg, bøg, mahogni, palisander, samt gips, såkaldt stuk.

  I dag til produktion af basisplader anvendes plast, metal, samt skummet polyurethanskum.

  Afhængigt af materialet kan basispladen have et andet design.

  Så er metal og træ sokkel som regel en skinne, som er fastgjort til bunden ved hjælp af specielle fastgørelsesdele.

  • Plastloftets sokkel har to dele i designet - bunden og frontskinnen, fastgjort sammen med en specielt låsemekanisme.
  • Polyuretan skørt er lavet med en lamineret overflade, der muliggør, hvis det er nødvendigt, at tørre det med en fugtig klud for at fjerne støv. Denne type bundplader er den mest skrøbelige, så selv når man klæber, skal man sørge for ikke at forkæle det.

  Sådan vælges en sokkel

  Valget af en sokkel helt og helt afhænger af den valgte stil og en farvebeslutning af et interiør. Soklen er den endelige berøring, en elegant detalje, men på ingen måde er hovedindretningen af ​​indretningen, der tiltrækker den største opmærksomhed. Nogle tips skal følges, når du vælger en baseboard.

  Rådet. Medmindre der er andre overvejelser, bør du ikke købe en sokkel fra en dyrt importeret producent, hvis du kan købe den samme indenlandske produktion.

  Produktionsteknologier til bundplader lavet af moderne materialer er identiske i de fleste lande, og prisforskellen skyldes ofte kun overbetaling for mærket.

  Rådet. For værelser med en lofthøjde på 2,1-2,4 m vil en bred sokkel optisk gøre rummet endnu lavere. Den brede loftsplint er velegnet til værelser med en lofthøjde på ca. 3 m og derover.

  Installation af loftplinten er ikke kompliceret

  Enhver kan klæbe på sin egen sokkel - det er nok at købe den rigtige mængde sokkel og en speciel lim, der passer til det valgte materiale - til træ, polyurethan, styren og så videre.

  Rådet. Ved limning af en polyurethan bundplade er det nødvendigt at trykke meget forsigtigt på bunden, da duftene fra hænderne ikke bliver rettet ud, og hele udseendet kan blive forkælet.

  Farvede loftsstifter samt sokkler af forskellig bredde gør det meget gavnligt at understrege fordelene ved den valgte indretning. Baseboards skygge kan fungere som en glat overgang fra væggene til loftet, især hvis du bruger en lignende farve. Nogle gange kan du møde interessante projekter, hvor flere strimler af soklen bruges på væggen på en gang, som hver især har sin egen farve og tekstur.

  Rådet. Hvis du ikke kan forestille dig, hvad baseboardbredden efter eget valg vil se ud - tag en mærkning langs omkredsen af ​​rummet i den ønskede højde, og du kan se om denne bredde af bordpladen passer til dig.

  Når du vælger en sokkel, skal du ikke glemme hjørneelementerne. Med dem behøver du ikke at kæmpe med docking af de enkelte segmenter af soklen, især i hjørnerne. For hver samling af baseboards, færdiglavede ende, er der normalt produceret hjørneelementer, der forenkler installationsprocessen.

  Dekorative lister lavet af farvet plast, på samme måde som ordet, kommer med en kabelkanal, der gør det muligt let og roligt lægge mere og selv grundlæggende ledninger i lokalerne, samt skjule alle de ledninger, der har brug for.

  Mal hvid sokkel i en hvilken som helst ønsket farve

  Individuel løsning

  Det sker, at interiøret, udvalgt og aftalt med designeren, ikke indebærer brugen af ​​nogen af ​​de typer af bundplader, der findes ved salg. Selvfølgelig kan du finde en farveplint i forskellige variationer. Men det er ikke nok.

  Det sker, at væggene er lavet af unikke materialer. I dette tilfælde kan du bruge soklen, som sælges under handelsnavnet "sokliste til tæppe" eller "til linoleum".

  Det giver specifikt en rille, hvor du kan indsætte strimler af materiale, som er dekoreret med vægge. Denne løsning er især vigtig for volumetriske, tekstureret tapeter. Optisk ser det ud til, at grænsen mellem væggen og loftet er mere sløret, det vil sige, at rummet er berøvet af understregede kanter og bliver mere rummelige.

  Montering af loftsplint

  Plinth installation

  Nødvendige værktøjer til installation:

  • bygning niveau;
  • fastgørelsesanordninger;
  • skæreværktøj;
  • sokkel og endeelementer;
  • trappestige.

  Tip! Forbind aldrig skørtet "med øje". Ved bygningsniveau skal du kontrollere de vandrette markeringer langs hele omkredsen.

  Og først derefter gå videre til installationen.

  Korrekt dockning af hjørnet af loftplinten

  1. Antallet af lameller af soklen kan let beregnes ved at dividere længden af ​​rummets omkreds med det metriske område af de tilgængelige segmenter, og det resulterende nummer afrundes.
  2. For at lime soklen skal du købe en speciel lim og klæbe hvert element i etaper, sammenføje dem med hinanden eller ved hjælp af adaptere, hjørne og endeelementer.
  3. Overskydende lim skal fjernes straks uden at vente på, at de tørrer.
  4. Træplinten fastgør skruer med smalle hatte. Marker først vedhæftningspunkterne. Huller til dowels bores i muren på mærkningsstedet, hvorefter soklen fastgøres med skruer, skruet ind i dykkerne.
  5. Gipsstøbning anbefales ikke at montere på egen hånd uden ordentlig erfaring. Omkostningerne ved installation af gipsstøbning kan gå op til 200% af prisen på alle dens elementer, og med god grund.
  6. Afhængigt af vægten af ​​de enkelte elementer vælges den efterfølgende dekoration, basisformen, en limgips, på basis af PVA osv. Desuden kan der kræves yderligere fastgørelseselementer.

  Hvis du endnu ikke har besluttet, hvordan du skal opdatere indretningen af ​​dit værelse lidt, så vil valget til installation af farvede loftslister være korrekt. Takket være ham, kan du endda omdanne en tilsyneladende nondescript formular n »width =» 640 "height =» 360 "frameborder =» 0 "allowfullscreen =» allowfullscreen »>

 • Afhængigt af vægten af ​​de enkelte elementer vælges den efterfølgende dekoration, basisformen, en limgips, på basis af PVA osv. Desuden kan der kræves yderligere fastgørelseselementer.

  konklusion

  Hvis du endnu ikke har besluttet, hvordan du skal opdatere indretningen af ​​dit værelse lidt, så vil valget til installation af farvede loftslister være korrekt. Takket være ham er det muligt at omdanne ved første øjekast et ubeskriveligt billede af loftet.

  • potolokspec.ru
  • shkolapola.club
  • potolokspec.ru

  Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.

  Egenskaber ved maling af loftsskørtskum

  I sidste fase af reparationsarbejdet opstår der ganske ofte spørgsmålet om, hvad og hvordan man måler loftplinten af ​​skumplast med minimal indsats og tid. Derudover forsøger hver mester at sikre sig, at denne procedure heller ikke kræver store finansielle udgifter.

  Lad os prøve at forstå de praktiske nuancer af denne proces.

  I hvilke tilfælde er det nødvendigt at male bundpladerne

  Mange læsere mener, at maleri loftsplinterne kun udføres i tilfælde, hvor det kræves af indretningen af ​​rummet. Det vil sige, denne procedure er rent æstetisk.

  Men der er et ret vigtigt punkt. Maleri loft sokler styrker dem betydeligt og giver dig mulighed for at skjule små ridser og duer, som ofte vises under installationsarbejde eller under transport af produkter.

  Som regel er den naturlige farve af skørtplast fra skum hvid, hvilket betyder, at materialet efter en vis tid begynder at blive gul eller blive dækket af støv og erhverve en gråtoning. Maleri beskytter dem også mod sådanne problemer.

  Øvelse viser, at malede loftsskumplader har en længere levetid end ikke-malede.

  Takket være denne faktor vinder du økonomisk, på trods af de ekstra omkostninger i forbindelse med erhvervelse af materialer til maling.

  Hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at male loftsplinten af ​​skumplast, find billeder af lokalerne med farvede og naturlige fileter, og sammenlign derefter dem. I de fleste tilfælde vælger brugerne den første mulighed (malede nederdel).

  Hvornår og hvordan man maler

  Selv en person uden reparationserfaring vil sige, at det er meget mere bekvemt at male loftfileter, før de monteres, ikke?

  I dette tilfælde er der ikke behov for konstant at flytte stigen fra et sted til et andet og arbejde i en ubehagelig stilling. Et andet positivt punkt - i færd med at male du ikke pletter vægge og loft.

  På den anden side, efter installationen af ​​malede bundplader af skum, er der som regel dannet huller (på grund af den ujævne overflade af væggene og loftet) såvel som samlingerne mellem de enkelte dele af fileterne. De skal puttyed og males igen.
  På baggrund af ovenstående argumenter kan vi sige, at valget af, hvordan man maler loftsplinterne udelukkende afhænger af dine personlige præferencer.

  Erfarne eksperter anbefaler at male fileterne efter installationen, men planlægger arbejdet på en sådan måde, at tapetet endnu ikke er fastgjort. Her, for eksempel som i denne video:

  Vigtigt punkt! Valg af maling til skørtplast fra skum, studer omhyggeligt informationerne om det. Forbindelser, der indeholder opløsningsmidler, kan ikke anvendes. Polyfoam er et meget "blid" materiale, der er designet til brug af vandbaserede maling.

  Eksperter anbefaler at købe følgende typer maling:

  Hvis du ikke kan finde maling af den ønskede farve, gør du det selv ved hjælp af en hvid sammensætning uden opløsningsmidler og det nødvendige farvestof.

  Til maling skal loftets filetsfilet have:

  • pensel;
  • spatel;
  • beholder;
  • tør klud;
  • male den ønskede farve.

  Ofte rummer designen af ​​rummet, at loftet og soklen skal have samme farve.

  I dette tilfælde skal du sørge for at dække gulvet med film og pap, inden du begynder at male. Dette er at beskytte gulvet mod maling og mærker, som trinladderen forlader.

  Efter at have fundet ud af, hvilken farve loft sokkel, skal du være opmærksom på de værktøjer, der bruges til at udføre det fremlagte arbejde.

  Til maling af relieflister er det bedre at bruge en tynd børste, som giver dig mulighed for jævnt at anvende maling selv på meget komplekse mønstre. For en glat overflade af loftfileter passer en bredere børste.

  Når du maler de installerede loftplanker, skal du sørge for at bruge en bred trowel.

  Det er nødvendigt for at forhindre maling falder på væggene og gulvet. Brug din højre hånd til at male fileterne, og med din venstre hånd holde spatelen vinkelret på soklen (maling kommer på spatelen). Til disse formål kan du bruge et stykke plast eller tykt pap.

  Forberedende fase

  Før du måler de installerede loftsskumplanker, skal du omhyggeligt forberede dem til denne procedure.

  1. 1. Forbered værktøj og materialer (spatel, tør klud, sandpapir, vand, kitt og silikoneforsegling).
  2. 2. I næste fase udføres tætningen af ​​leddene, hullerne og mekaniske skader på basispladerne. For at eliminere defekter i hjørnerne af rummet, anbring en kitt med din finger (brug handsker!).
  3. 3. Det overskydende kit er aftørret med en våd klud.
  4. 4. Når alt er tørt, kan du feje uregelmæssigheder ved at bruge sandpapir til disse formål.

  Hvis du har gennemført det forberedende arbejde, følger du vejledningen, så kan du sikkert fortsætte med at male.

  maleri

  Der er en kategori af håndværkere, der ved, hvordan man maler loftplanker, men på trods af anbefalinger fra fagfolk foretrækker de at udføre dette arbejde "på jorden" (maling af ikke-limede fileter).

  I dette tilfælde har du brug for et sted med lav luftfugtighed, ingen udkast, så der ikke er direkte sollys.

  Erfarne eksperter anbefaler at udføre disse værker ved hjælp af en dåse af maling.

  Det giver dig mulighed for at male hurtigt og meget bedre end i tilfælde af en pensel. For at forhindre udseende af tråde på basispladen, skal du forsøge at holde en dåse på 30 cm fra den behandlede overflade.

  Før du begynder at male de skumplader, der er installeret, er det nødvendigt at rengøre dem grundigt fra snavs og støv.

  For at forhindre, at maling falder på loftet og gulvbelægningen, er det bedst at bruge maskeringstape. Løs det så tæt som muligt på fileterne, så der ikke er nogen kløft mellem båndet og soklen.

  Maleriprocessen vil være meget lettere, hvis du beslutter dig for at lave loft og fileter af samme farve. Den første er malet med en rulle og soklen - med en børste. Efter at malingen tørrer, gentag denne procedure.

  Vigtigt punkt! Maleri af loftsplinter udføres i det mindste i to lag, uanset hvilken type maling, den valgte arbejdsmetode og andre faktorer. Ellers er du nødt til at være involveret i at male loftsplintene om et par måneder.

  Hvis i henhold til reparationsarbejdet skal dit loft og fileter være af en anden farve, så er loftet først malet. I dette tilfælde er det som nævnt nødvendigt at bruge maskeringstape, der ikke tillader maling at komme til loftet.

  Ikke-standardmetoder til maling af loftfileter

  Fans af originale ideer til design af værelser vil helt sikkert være interesseret i ikke-standardmetoder til maling af loftslister.

  For eksempel kan fileter med store prægede mønstre udgøre en stenoverflade. Til dette har du brug for:

  1. 1. På overfladen af ​​soklen påføres glasur tilsvarende skygge.
  2. 2. Ved hjælp af en børste laves små lysslag.
  3. 3. Overfladen er dækket af mørke pletter (ved hjælp af Umber glasur).
  4. 4. Små slag af mørke nuancer anvendes.
  5. 5. Alt overskud fjernes fra soklens overflade.
  6. 6. Når alt er tørt, anvendes en bronzefarve.
  7. 7. Galteli tørrer endelig og bliver som en stenoverflade.

  En god designer vil helt sikkert regne ud, hvordan man bedst kan kombinere disse loftsplinter med andre elementer i rummets design, så det får et harmonisk og originalt udseende.

  Således bliver maleriets loftsplint skiftet til ægte kunst. Du har mulighed for at få ikke kun "sten effekten", men også andre interessante farver og nuancer:

  Men glem ikke at disse muligheder kun kan bruges, hvis de passer ind i rummets overordnede design. "Golden" eller "malachite" sokler er næppe egnet til et værelse indrettet i moderne stil.

  Nogle nyttige anbefalinger

  I forbindelse med forberedelsen af ​​loftplinterne til maling kan du bruge støvsuger til at rense snavs og støv, en bygnings tørretumbler for at fjerne gammel maling og en "mølle" eller en boremaskine for at fjerne uregelmæssigheder på vægge og lofter.

  Før du anvender maskeringstape, skal du kontrollere, hvor stærkt det overholder overfladen. Måske når du tager båndet ud, vil den tegne frisk maling, dekorative elementer osv. I sådanne situationer er det bedre at bruge en almindelig spatel eller papkasse for at beskytte gulvet og væggene mod maling.

  Selvom skumplinternes naturlige farve er fantastisk til dit værelse, er det bedre at male dem med hvid maling også. Dette vil beskytte fileterne mod støv og gulning som følge af ultraviolet stråling.

  Efter at have studeret dette emne, ved du hvad og hvordan man maler loftplinten, så denne procedure er vellykket, og dit værelse bliver mere behageligt og mere attraktivt. Du blev også overbevist om, at denne type reparationsarbejde fortjenes at være simpelt, uden at kræve særlige færdigheder og uddannelse.