Hvordan man laver et loft i badet med egne hænder - trinvis vejledning fra guiden

Når man opbygger et bad alene, skal man tage højde for bygningens karakteristiske træk, såsom konstante temperaturfald og et højt fugtighedsindeks. Derfor skal hele badets konstruktion modstå sådanne driftsforhold.

Dette krav gælder for loftet i badet. Det er mest modtagelige for virkningerne af høje temperaturer og høj luftfugtighed, da varmluft og damp stiger i overensstemmelse med fysikens love. For dem der gør loftet for første gang i badet med egne hænder, vil walkthroughen være meget nyttig.

De vigtigste krav til loftet i badet

Uanset design er følgende krav pålagt loftet i badet:

 • Høj modstand mod mekanisk belastning. Dette gælder især i tilfælde af at bruge loftsbadet som et ekstra rum til husholdningsbehov eller loftsrum. Uanset om loftsrummet skal bruges eller ej, skal loftet under alle omstændigheder have tilstrækkelig styrke, således at den ikke falder sammen under vægten af ​​sin egen vægt og isoleringslag.
 • God varmeisolering. I badet skal være et specielt mikroklima, kun dampbadprocedurer vil gavne kroppen. Og gennem loftet, uanset bygningstype, er store varmeforløb mulige. For at opretholde den nødvendige temperatur i rummet er det derfor ikke nødvendigt at bruge meget brændstof, loftet skal have pålidelig varmeisolering.
 • De materialer, der anvendes til fremstilling af et badeplade, skal være fugttætte og ikke være bange for høje temperaturer. Her opstår spørgsmålet: Hvad er loftet i badet? Brug til bad kan kun være visse træarter. Alle træelementer skal behandles med specielle forbindelser, der beskytter træet mod fugt, råtning og ild.
 • Høj kvalitet damp og vandtætning. Uden dette bliver træet meget hurtigt værdiløst. Tillad ikke akkumulering af kondensat inde i træet eller isoleringen. Og til dette formål er det nødvendigt, at dampen frit forlod i atmosfæren. Til dette formål anvendes membraner fremstillet i ruller. For at få det ønskede resultat skal hvert lag placeres strengt på et bestemt sted.
 • Æstetisk komponent. Hvis loftet er smukt, vil det blive meget mere behageligt at bo i badet.

Der er tre typer loftdesign:

Næste giver vi en trinvis vejledning til hvert design af loftet i badet.

Loftsmontering

Ofte er dette konstruktionen af, hvordan man laver et loft i et bad af brædder. Det er nemt at udføre, opfylder alle krav, du kan bruge loftet som et brugbart område.

Loftet bjælker tjene som grundlag for denne type loft. Alle andre elementer er knyttet til dem ovenfra og nedenunder. Fordelen ved dette design er, at den kan bruges i enhver rumstørrelse. For at loftet bliver et fuldt fladt gulvloft, som gør det muligt at bruge det nyttige loftrum, er det nødvendigt med korrekt installation af bjælkerne. Dette sker i overensstemmelse med det udviklede projekt, der angiver det nødvendige tværsnit af strålen og afstanden mellem dem.

Den største ulempe ved et podshivny loft er behovet for et stort antal tømmer og stor installationskompleksitet. Med dette design løses to opgaver på én gang: Et opvarmet badeplade er lavet, og et loft på loftet eller loftet er næsten færdigt.

Du kan kombinere badet og loftet, hvis du udfører ordentlig planlægning. Det vil være meget praktisk efter at have besøgt dampbadet, uden at forlade bygningen, for at klatre ind i et fuldt udbygget hyggeligt hvilestue.

Teknologi til arkivering af badeloft

Overvej hvordan man hæver loftet i badet.

Teknologien giver følgende række aktioner:

 1. Hvis gulvbjælken før installationen ikke blev behandlet med specielle forbindelser, skal det gøres på dette trin af apparatets loft i badet med egne hænder. Særligt omhyggeligt bør dække enderne af stængerne, det er bedst at anvende flere lag af midler.
 2. Hvis der i rummet der loftet er lavet, vil der være en bad komfur, så straks er det nødvendigt at give plads til skorstenen. For at gøre dette skal du placere to bjælker mellem bjælkerne. Det er nødvendigt at installere på en sådan måde, at der opnås et hul, som i størrelse falder sammen med passagen gennem metalboksen. Dette hul bør ikke være dækket af brædder enten ovenfra eller under, der skal ikke være membraner og isoleringsmaterialer, det vil sige at det skal forblive åbent.
 3. I næste fase er en vanddampspærremembran fastgjort til bjælkerne i hele rummets rum, undtagen hul til skorstenen. Kanterne skal gå på væggene ca. 20 cm. Dette er nødvendigt for at skabe en komplet dampspærre for hele rummet. Det er bedst at bruge rullematerialer specielt designet til sådanne formål. Du kan også tage en tæt polyethylen, dens tykkelse må ikke være mindre end 0,2 mm. Imidlertid vil kvaliteten af ​​isoleringen i dette tilfælde være lavere. Isoleringsstrimler skal fastgøres til bjælkerne på en sådan måde, at kanterne kommer sammen på ca. 20 cm. Ledningssteder er nødvendigvis limet med vandtæt tape. Hvis foliemateriale anvendes, skal det fastgøres med den skinnende side nedad. På leddene bør holde sig med aluminiseret tape.
 4. Nu kan du direkte udføre loft arkiver. Der er to muligheder. Den første mulighed indebærer brug af arkiver omgående som et dekorativt element. Og her opstår spørgsmålet, og hvordan man lukker loftet i badet, så det viste sig smukt. Det er bedst at have disse er rillede brædder. De er fastgjort til loftbjælkerne med søm eller skruer af den ønskede længde. Det er stadig værd at vælge skruer, da de har nogle fordele i forhold til negle. Montering af brædderne er mere pålidelig, og der er ingen grund til at slå dem. Og stød kan påvirke loftbjælkerne negativt. Men dette loft indstilling udføres ganske sjældent. Hovedårsagen til dette er den høje pris, da højkvalitets rillet bord med en tykkelse på 20x25 mm er ret dyrt. Derudover anbefales det at lave et luftgab mellem vandtætningslaget og den forreste hud. Der er en anden mulighed, hvordan man laver loftet i bræddernes bad. For det første vedhæftes udkastet til arkivering. Til dette kan du bruge et materiale af lav dekorativ kvalitet. En sådan arkivering vil tjene som grundlag for at lægge et lag af isolering. Derefter skabes et andet lag dampspærre ved hjælp af folieisolering. Den er presset mod udkastet af modstativ, som er placeret på tværs af. Afstanden mellem dem skal være egnet til fastgørelse af vægpanelet. Pladsen kan være 40-60 cm. Derefter fastgøres frontpanelet. Med dette design skaber loftet effekten af ​​"termoer", hvilket er meget vigtigt for dampbadet.
 5. Efter at loftet er beklædt, er der installeret en kanal til skorstensrøret. Det bør fastsættes til loftet.
 6. Yderligere arbejde vil blive udført på loftet. Her passer isoleringsmateriale. Opmærksomhed bør lægges til et meget vigtigt punkt. Nogle gange kan du høre henstillinger til første hule bundpladerne og derefter dække gulv og bjælker med en vanddampspærrefilm ovenpå. Hvis det gøres, som foreslået, bliver gulvbjælkerne ubeskyttet fra stigende fugt. Desuden er muligheden for fordampning af fugt i atmosfæren helt fraværende, i dette tilfælde vil bjælkerne ikke være i stand til at tørre ud, selvom de ikke vil bruge badet. En sådan fejl tillades ganske ofte, hvilket fører til en hurtig forringelse af badekonstruktionens hele design. Steam vil under alle omstændigheder påvirke loftpladerne, men de kan let udskiftes, hvis det er nødvendigt. Men med bjælker er alt meget mere kompliceret, fordi de er bærere. Hvis de pludselig begynder at rotne eller der opstår en svampe på dem, vil strukturens styrke falde dramatisk, og reparation i dette tilfælde vil være meget dyrt (læs også: "Sådan isoleres loftet i badet korrekt - muligheder for opvarmning af dig selv"). På toppen af ​​bjælken skal nødvendigvis være åben, i dette tilfælde vil overskydende fugt inddampe i atmosfæren underkastes korrekt udført isolering. Meget ofte bruges mineraluld til isolering af badets loft. Dette materiale er valgt til dets modstand mod brand og sikkerhed for menneskers sundhed (ved brug af stenuld). For badet anbefales ikke at købe glasuld eller slagger. Isolering placeres mellem loftbjælkerne så tæt som muligt for dem, så huller ikke dannes. Ofte anvendes polystyrenskum til isolering, men det er ikke egnet til badebjælke. Der er flere grunde til dette relateret til dets egenskaber. Under påvirkning af høje temperaturer kan polystyrenskum deformeres. Over tid begynder nedbrydningsprocessen ledsaget af frigivelse af giftige stoffer. Udvidet polystyren er et brændbart materiale, der er uacceptabelt for badet. Som varmelegeme kan du bruge udvidet ler. Den skal fyldes mellem bjælker med en lagtykkelse på ca. 10 til 15 cm. Denne isoleringsmetode vil være effektiv, når der anvendes højkvalitets claydite. Den såkaldte "bestefars" metoder til opvarmning af saunaloftet er stadig populære. Som regel forbliver der en masse chips og savsmuld under konstruktionen af ​​et bad, hvilket er godt isolerende materiale. Normalt er de fyldt tørre imellem bjælkerne, men for badet skal der fremstilles våd cement eller lermørtel. Savsmuld kan udskiftes med hakket halm, men så er det bedre at tage en jordmørtel.
 7. Efter at have lagt isolationen (uanset dens type) kryber en dampgennemtrængelig diffus membran. Det skal fastgøres til loftbjælkerne med beslag. Dette materiale beskytter isoleringen mod fugt på toppen og forhindrer samtidig ikke udslip af vanddamp. Med sådan ventilation vil der ikke danne kondensat, og der er et fald i isolerende egenskaber.
 8. Hvis du planlægger at gulve på loftet, skal du lægge oven på membrankortene. Som regel, når loftet på loftet hæves, bliver der lavet fladgulve, vil rummet være egnet til brug, og isoleringen vil blive beskyttet mod mekanisk skade.

Gulvtype loft i badet

Denne type loft er lettere at implementere, det kræver meget mindre tømmer. En sådan struktur kan laves i et rum med en størrelse på højst 2-2,5 m. Loftet med lofttype har ikke den krævede styrke, så loftet er ikke brugt som brugbart område. Med denne metode til at indrette loftet i et koldt bad, er varmeisoleringsprocessen meget enklere: det er ikke nødvendigt at organisere isoleringen, der skal beskyttes ovenfra. Se også: "Sådan laver du bad reparation - de vigtigste faser."

Dernæst overvejer vi, hvordan man laver et loft i logens bad.

Gulvplader skal fastgøres med negle eller skruer direkte til vægstrålen. Tykkelsen af ​​de anvendte brædder er mindst 5 cm, og de skal være 5 cm på væggen. I dette tilfælde er det bedre at bruge højkvalitets planede brædder. De passer tæt på hinanden og giver ingen huller. Derefter dækkes brædderne ovenpå med dampfugtisolering. Næste pasningsisolerende materiale. Ved anvendelse af bulkisolering er det desuden nødvendigt at lave skillevægge af en stang, så materialelaget har samme tykkelse over hele overfladen.

Ganske ofte til termisk isolering brugte måtter lavet med egne hænder. De syes af en vandtæt film og fyldes med eksisterende isoleringsmateriale. For eksempel kan der bruges rester af sintepon, tørrede nåle og andre materialer.

Det er ikke nødvendigt at lægge tavlerne oven på isoleringen, da ingen vil gå gennem loftet. Det er heller ikke nødvendigt at lægge en dampgennemtrængelig diffus membran. En sådan membran er allerede under tagmaterialet (forudsat at konstruktionen af ​​taget udføres korrekt), derfor vil der blive udført fri dampudveksling. Et vellavet tag skal beskytte mod vandindtrængen, og da loftet ikke bliver brugt i det hele taget, er utilsigtet spildevand udelukket. Derfor kan du i dette tilfælde spare meget.

Gulvplader er på samme tid en finishbelægning. Hvis der er behov for yderligere varmeisolering i løbet af dampbadets afslutning, skal du også gøre med et hemmingloft, det vil sige modstandsrammer placeret på tværs, trykke på det folierede materiale på overfladen og derefter rette den naturlige vægpanel.

Panel type loft i badet

Udformningen af ​​et sådant loft kombinerer nogle elementer af gulvbelægningen og hemming typen. Montering af loftoverfladen udføres på jorden. Opvarmning og vandtætning kan udføres her. Derefter hæves de resulterende paneler til en højde og installeres på væggens øvre krone.

Sådanne paneler er foldede skjolde, som er baseret på to bjælker, der er parallelle med hinanden i en afstand af 50 cm. Afhængig af længden af ​​spændingen vælges en stråle med det ønskede tværsnit. Som regel tages en 50x100 mm sektion, som giver strukturen tilstrækkelig styrke til brug som et gulv til loft eller loft. Desuden er en tykkelse på 100 mm tilstrækkelig til fuld isolering.

For et panel af loftet i saunaen med egne hænder vil instruktionerne for konstruktionen være som følger:

 • På en lige stabil base vil stængerne blive lagt ned. Afstanden mellem dem på ydersiden skal være 50 cm, kanterne er justeret.
 • Så er de fastgjort til brættet med en længde på 60 cm og en tykkelse på 25x30 mm, bredden kan være nogen. Tømmerrester bruges almindeligvis og sparer således på et sådant loft. På hver side af brættet skal fastgøres til træet med to søm, er det nødvendigt at give stilheden stil. Brædderne skal placeres så de udstikker 5 cm fra hver side.
 • Når panelet er klar, skal det vendes på hovedet. Til sin indre overflade med en hæftemaskine er vedhæftet hydrodampbarrierefilm, medens toppen af ​​stængerne skal forblive åben.
 • Hvis der er tilstrækkelige assistenter eller der er løfteudstyr, så kan panelet isoleres lige der på jorden, forudsat at isoleringsmaterialet anvendes i ruller eller måtter. For eksempel, efter at have lagt mineraluld, bliver panelet ikke meget tungere, og det vil ikke være nødvendigt at udføre disse værker på loftet. Isoleringsmåtter skal være tæt anbragt i mellemrummet mellem stængerne, der er dækket af en membran.
 • Mellem stængerne skal du sætte 2-3 skrå hoppere fra brædderne (så fjernes de). De vil give den resulterende struktur yderligere stivhed, hvilket er nødvendigt for at hæve det til en højde.
 • Paneler skal løftes til installationsstedet. De kan lægges på kronens øverste plan eller på en vandret skåret rille, der er valgt specifikt til panelerne. Du kan bruge en anden mulighed, hvilket indebærer montering på væggene omkring bjælkens omkreds med en minimumstykkelse på 50 mm. Det vil tjene som en "hylde", hvor de færdige paneler lægges. Under alle omstændigheder kræver monteringsstedet af panelerne en varmeforsegling. Mest brugt til denne jute filt tape, som er tæt på afstanden mellem væg og paneler.
 • Paneler stables stramt til hinanden. Fjernet midlertidige hoppere.
 • Baseret på panelernes design er der dannet et hul på 10 cm mellem dem efter tilslutning. Det er nødvendigt for isolering af leddene. Først skal hver åbning være dækket af en vandtætningsfilm (både bunden og væggene). Derefter lægges isoleringsmaterialet så tæt som muligt, f.eks. Mineraluld. Nu bliver koldbroen på kontaktpunkterne mellem panelerne lukket forsvarligt.
 • Dernæst skal du forbinde panelerne sammen for at rette dem. For det første spredes den diffuse membran. Til fastgørelse til parallelle stænger anvendes en hæftemaskine. Derefter lægges der på hver side af panelloftet et helt bord, hvis længde falder sammen med længden af ​​rummet, det vil sige at den skal holde alle paneler sammen. Tykkelsen af ​​pladerne skal være mindst 30 mm. De er fastgjort til alle stænger med negle eller skruer. Yderligere mellem dem i en afstand på højst 1 m fra hinanden lægges de samme brædder.
 • Formet loftsgulv. For at gøre dette skal den resulterende overflade være beklædt med et bord 60 cm langt.
 • Loftet nedenfor kan beklædes med klapbræt ved hjælp af den ovenfor beskrevne teknologi.

Fordelene ved denne metode til at udføre badestue:

 • Komfort og sikkerhed under hovedmontering og gennemførelse af isolering - arbejdet udføres på jorden.
 • Resultatet er en robust konstruktion, der giver dig mulighed for at bruge loftet som et brugbart rum.
 • Dette loftkonstruktion kan udføres i værelser af næsten enhver størrelse.

Der er også ulemper:

 • En hel del arbejde.
 • Kræver løfteudstyr eller udstyr eller hjælp fra flere personer.
 • Et sådant loft skal installeres før montering af trussystemet, hvilket ikke altid er praktisk under konstruktionen.

konklusion

Så undersøgte artiklen, hvordan man korrekt gør loftet i badet, afhængigt af dets type. Det er nødvendigt at omhyggeligt undersøge alle fordele og ulemper ved hver type konstruktion for at vælge den, som bedst passer til saunaens specifikke forhold, samt vurdere dets byggeværdigheder og økonomiske muligheder.

I sådanne tilfælde er det umuligt at lave fejl, da et forkert lavt loft vil helt sikkert have en negativ indvirkning på badprocedurernes komfort, og det er ret svært og dyrt at omdanne alt.

Hvordan man laver et loft i badet med egne hænder - en trinvis vejledning til installation

Korrekt siger de, at efter et godt bad glæder ikke kun kroppen, men også sjælen. Nøglen til et vellykket dampbad er imidlertid den korrekte temperatur i rummet, og loftet i denne plan spiller en central rolle. Fungerer i ekstreme temperaturforhold, kræver badet særlig opmærksomhed på tilrettelæggelsen af ​​loftoverfladen. Vi tilbyder dig en bekvem trin-for-trin guide, der fortæller dig på en nem og tilgængelig måde, hvordan du laver et loft i et bad med dine egne hænder korrekt - og det er en fornøjelse at komme efter dampbadprocessen.

Kriterier til loftet

Rummets specificitet pålægger et alvorligt aftryk på karakteren af ​​de grundlæggende krav til loftoverfladen. Det akutte behov for at holde varmen inde i badet kræver en særlig organisation af loftet og gør det nødvendigt at søge nye tilgange til styrkelse og forberedelse. Døm for dig selv: Den kritiske temperatur er op til 100 grader i dampbadet, konstant fugtighed - fra 90%. Under sådanne omstændigheder er der desuden belastet cyklisk opvarmning og afkøling, deformation af noget materiale er ikke mere end et spørgsmål om tid. Vi har identificeret de vigtigste kriterier, så du bedre kan forstå, hvad der skal være loftet i badet, som du skal gøre med dine egne hænder:

 • korrekt funktion under ekstreme temperaturforhold
 • fuldføre brand- og miljøsikkerhed
 • god vand og damp loft
 • holde den ønskede temperatur i dampbadområdet.

Korrekt udvalgte materialer kombineret med en særlig installationsteknologi gør det muligt at klare alle disse opgaver og gøre loftet i badet til et pålideligt funktionelt element i det valgte rum.

Udvælgelse og forberedelse af materiale

Materialer til montering af loftoverfladen - et stort antal, men badets format gør det kun i retning af den mest pålidelige og dokumenterede: Miljø- og brandsikkerhedens prioritet - et uhyggeligt punkt, som du skal overholde, hvis du vil klare sagen med højeste kvalitet:

 • savetræ - har en karakteristisk harpiksformet struktur, der forhindrer rottningsprocessen, realiserer fuldt ud sine bedste kvaliteter, når de anvendes som gulve og montering af rammen;
 • Løvfældende træer - Aspen og alderen er velkendte for alle, de er nemme at behandle og udsender ikke farlige harpiksdråber i luften, disse arter kan sikkert bruges til indvendig beklædning;
 • Asfalt, dampspærremembraner - materialet skal klare opgaven med at forhindre lækage af damp gennem loftet og modstå de kritiske temperaturforhold op til 120 grader;
 • mineraluld, basaltplader - en fremragende mulighed for isolering, der gør det muligt at opbevare dyrebar varme i rummet, udelukkende anvendes til vandtætning, da den let påvirkes af fugt og mister sin ydeevne
 • ensidige membraner - for optimal vandtætning og deling med udvalgte isoleringsmidler;
 • skruer, negle - det er ønskeligt at bruge kun galvaniserede elementer, da de ikke er bange for fugt og forhøjede temperaturer, må de ikke ruste og er næsten usynlige for det blotte øje.

Der skal især nævnes, at det ikke kategorisk er egnet som materialer:

 • krydsfiner;
 • polyurethanskum;
 • polyethylenfilm;
 • polystyrenskum;
 • Spånplade.

De er ikke kun brandfarlige, men også dødelige: I drift i rum med ustabile temperaturforhold frigiver de phenol under opvarmning, hvilket kan forårsage en række farlige sygdomme. Derfor bør du undgå at bruge de stemte muligheder i dit bad - fordi sikkerheden for dig og dine kære, bør gæsterne placeres i forkant, ikke?

Vælg den type loft

I øjeblikket er der flere muligheder, som hver især har sine egne teknologiske træk og specificitet af formålet. Hvis du ønsker at lave et loft i badet, men ikke ved, hvilken type loftoverflade der skal vælges, vil det være nyttigt for dig at overveje dem nærmere.

podshivnoy

 • egnet til både store og beskedne badeværelser;
 • garanterer god varmeisolering og lang levetid;
 • har høj styrke
 • kræver den obligatoriske opførelse af gulvbjælker, som er anbragt på den opstillede krone af bjælkehuset.

Sandsynligvis den mest almindelige mulighed, elskede af mange for dens holdbarhed og sikkerhed. Udvalgt træmateriale syes til de allerede monterede bjælker nedenunder, og det frie rum imellem dem er rigeligt fyldt med isolering med obligatoriske lag med hydro- og dampisolering (læs mere om dette i artiklen: "Sådan isoleres loftet i badet - valg af materiale").

græsning

 • oftest brugt i små saunaer uden et loft
 • Det er en billigere og mere overkommelig måde at organisere en loftsbase på;
 • eliminerer muligheden for at lægge et lag af isolering.

Hvis du ikke har et loft i badehuset, men du ikke har planer om at bruge det, så er denne mulighed for dig. Med hensyn til driftsegenskaber er det på ingen måde dårligere end andre strukturelle løsninger, men det giver det hurtigt og uden særlig teknisk viden mulighed for at klare alle detaljer i reparationen.

panel

 • universel;
 • kompleks installation;
 • ekstremt stiv og robust konstruktion
 • massiv, kræver obligatorisk forsegling af talrige slidser og led.

Det er usandsynligt, at du vil være i stand til at lave et panelloft i et bad med egne hænder - du vil få brug for et par andre, hjælpepersoner, da installationen indebærer oprettelse af kasser med deres efterfølgende syning. Denne mulighed har dog mange fordele, så hvis der er mulighed for at tiltrække yderligere arbejde, skal du notere det.

Trinmontering

Overvej trin for trin handlinger i tilfælde af installation af den mest almindelige og bekvemme mulighed for at organisere et loft overflade i et bad - podshivny loft:

 1. foretage målinger og sørg for, at højden af ​​dit saunarum efter en ren finish er mindst 2,2 meter;
 2. Overlapningen er lavet af samme trætype, der blev brugt til opførelsen af ​​bjælkehuset: bjælkerne er stablet på den korte side af bjælkehuset, du skal følge et trin på mindst 1 meter;
 3. logs, som du vil bruge som måtter, skal skæres til enogtreds af hele diameteren ovenfra og nedenunder;
 4. tilpasse måtten under bjælkerne;
 5. fastsættelse af hydro- og dampspæremembranerne: overlappe strimlerne med ca. 20 centimeter, det anvendte materiale skal gå til væggene i omtrent samme afstand, alle leddene skal behandles med vandtæt tape;
 6. loft fyldplader: ru og dekorative. I det første tilfælde tager de et skåret nålebræt og hænger det direkte til matricerne og sætter en dampspærre ovenpå. Alt dette kommer til sidst med arkivering ved forsideforing. Resultatet er den såkaldte "termos effekt", som er fremragende til opbevaring af varme. Hvad har du mere brug for fra badet? Hvis skridtet med at skabe et udkastloft skal springes over, så er det bedst at vælge et tunge-og-groove bord til direkte fastgørelse til loftbjælkerne.
 7. Legering af isolering - sker direkte på loftet, teknologiens nuancer afhænger af valget af et bestemt materiale, men under alle omstændigheder skal der fastgøres en diffus membran over det lagede lag. Det vil opfylde rollen som en ekstra hydroisolerende og forhindre udseendet af kondensat på loftbjælkerne, beskytte loftstrukturen fra rottningsprocessen og efterfølgende uønsket deformation.
 8. efterbehandling af gulvet - hvis du ønsker at bruge loftet, kan du desuden skære gulvet med brædder, hvilket giver endnu et plus - pålidelig beskyttelse af isoleringen mod mekanisk skade.

konklusion

Vores trinvise vejledning har til formål at hjælpe dig med at lave et loft i badet med egne hænder, men det kan selvfølgelig ikke blive den ultimative sandhed. I sidste ende afhænger alt af dit valg: Hvilken type loft passer bedst til et bestemt rum i badet, hvilket materiale du skal håndtere, og endelig, hvor mange hænder du vil have under den direkte installationsproces. En konsistent analyse af alle punkter i loftarrangementet med foto- og videomateriale giver dig mulighed for at visualisere de teknologiske egenskaber i processen og svare på de spørgsmål, der uundgåeligt opstår i det indledende fase af projektudviklingen.

Hvordan man laver et loft i badet: Enhed, materialer, typer af strukturer, installationsteknologi

Bad - en kompleks funktionel struktur, til hvilke særlige krav til drift. Badet har et veludstyret loft og opretholder den optimale temperatur i værelserne og beskytter mod de negative virkninger af eksterne faktorer.

For at sikre loftets lange levetid er det nødvendigt at tage hensyn til dets designfunktioner samt valg af materialer til byggeri og efterbehandling.

krav

For at sikre hele konstruktionens holdbarhed og pålidelighed skal loftet i badet opfylde en række vigtige operationelle krav:

 • Høj varmeisolering egenskaber. For at reducere varmetab i badeværelser skal loftdesignet have god varmeisolering. Dette sikrer hurtig opvarmning af termisk energi, reducerer forbruget af brændstof og forhindrer hurtig afkøling af dampbadet.
 • Vandmodstand. Som regel, til opførelse af bad bruges træ, som kræver yderligere beskyttelse mod høj luftfugtighed og varm damp. Til disse formål anvendes specielle antiseptiske imprægneringer og lakker. Imidlertid er træ ikke et absolut hermetisk materiale, og det er derfor i stand til at passere overskydende fugt til det termiske isoleringslag. For at beskytte den isolerende bund af loftet fra fugt, er det nødvendigt at installere en dampspærre.
 • Mekanisk styrke og pålidelighed. Loftdesignet skal have øget styrke for at sikre sikker drift af hele konstruktionen. Når du udvikler et badprojekt, skal du tage hensyn til vægten af ​​den færdige struktur, vægten af ​​isolering, efterbehandling materialer og, hvis loftet er forsynet, vægten af ​​møbler og udstyr, der er placeret indeni.
 • Langt driftsliv. Badet er bygget i årtier, så loftet skal ikke kun være praktisk, men også holdbart, lavet af høj kvalitet og sikkert materiale.

materialer

For korrekt opstilling af loftkonstruktionen er et vigtigt skridt valget af byggeri, efterbehandling, varme og dampisolerende materialer. I så fald, hvad er den bedste måde at lave et loft på for at få en pålidelig og holdbar konstruktion? Eksperter anbefaler at give præference for sikre, miljøvenlige, praktiske og holdbare materialer.

 1. Til loftkonstruktion. Loft loft i badet er rejst af nåletræ, modstandsdygtig over for rådne og forhøjede temperaturer. Hertil kommer, nålebræt eller tømmer - billige materialer, nemme til forarbejdning og installation. Loftbjælker, et groft loft og et loftsgulv er bygget af nåletræ.
 2. Til dekorative trim. Løvfældende træ anvendes som efterbehandling - alder, linden, asp, lærk, eg. Træets overflade i badeværelset er modstandsdygtig overfor høje temperaturer, høj luftfugtighed, let behandlet og installeret.
 3. Til varmeisolering. Tykkelsen af ​​det varmeisolerende lag til badeværelset skal være 30 cm, hvilket gør det muligt at holde varmen i dampbadet i lang tid. Til isolering af loftet anvendes brandsikker og sikker isolering - mineraluld og basaltuld. De er modstandsdygtige over for brænding, rotting, negative virkninger af fugt og damp. For at bevare de isolerende egenskaber anbefales det at bruge dem sammen med vandtætningsmaterialer. At reducere omkostningerne ved byggeri bruges mere overkommelige modparter - savsmuld og naturlig ler. Den færdige leropløsning placeres med et tyndt lag på et hårdt gulvbelægning fra brættet på loftet og hældes derefter med savsmuld, chips eller sand.
 4. Til vandtætning. Sørg for beskyttelse af en varmelegeme fra den øgede fugtighed og damp. Den bedste mulighed for vandtætning - dobbeltsidede foliemembraner.
 5. Til dampspærre. De giver beskyttelse mod indtrængen af ​​varm damp gennem loftsstrukturen ind i opvarmningslaget eller ind i loftet. Som en isolatorfilm skummet polyethylen anvendes asfalt og dampspærre membraner. Hovedkravet for materialet er muligheden for drift ved en luftvarmtemperatur på op til 125 grader.
 6. Fasteners. Ved indretningen er loftet tilladt at anvende galvaniserede, kobber- eller messingfastgørelser.

For konstruktion og udsmykning af loftkonstruktionen kan ikke bruges:

 • krydsfiner, spånplader og OSB;
 • polystyrenskum og skumplader;
 • polyurethanskum til forsegling;
 • polyethylenbaserede film;
 • beskadiget eller deformeret træ.

Monteringsmetoder

Lofter og lofter i badet kan gøres på en af ​​tre måder:

 1. Bordede. Loftet giver mulighed for et loftsrum til opbevaring af badearmaturer og redskaber. Et særpræg ved designet er tilstedeværelsen af ​​et tømmerloft, som er monteret på den sidste krone af tømmerhuset. Et sådant system er enkelt og tilgængeligt til selvinstallation.
 2. Afgræsning. Velegnet til små badebygninger, der ikke er udstyret med loftsrum og ikke har gulvbjælker. Dette design er enkel og overkommelig implementering. Tilladt spændvidde må ikke være mere end 2,5 meter.
 3. Panel. Teknisk kompleks konstruktion, der er bygget af trækasser fyldt med isolerende materiale. Installation af et sådant loft kræver assistance fra tredjepartsstøtte.

Loftsmontering

Det er teknisk vanskeligt at installere et hemmingloft i en sauna med egne hænder, men det er muligt. Dette design er forskellige høje omkostninger ved byggematerialer.

Opførelsen af ​​et hemmingloft i et logbad udføres i følgende rækkefølge:

 1. Forberedelse af loftrammen af ​​en stang med et tværsnit på 5 × 15 cm. Lægning af stænger i en afstand på 55 til 95 cm til omspænding. Et specielt hul er lavet til en kvadratisk skorsten under hensyntagen til rørets diameter. Træ behandles med antiseptisk imprægnering.
 2. Lægning af dampbarriere materiale med et aluminium beskyttelseslag, med fastgørelse fra indersiden af ​​rummet til loftbjælkerne på metalbeslag med en overlap på 10 cm. Størrelsen af ​​leddene med bygningsbånd.
 3. Montering af batten på dampspærren i forhold til de teknologiske huller for naturlig ventilation.
 4. Montering af dekorative beklædningsgenstande fra hårdttræ. Termisk isolering og vandtæt loft på loftet. Der arbejdes med at lægge isolerings- og vandtætningsmateriale overlappende med bearbejdning af samlinger med konstruktionsbånd. Fastgørelse til loftkonstruktion med metalbeslag. Observation af et luftgab på 3-5 cm.
 5. Installation af gulvbelægning - krydsfiner eller gulvbelægning. Træbunden behandles omhyggeligt med antiseptika.

Det er vigtigt! Galvaniserede negle med brede hætter bruges til at rette de vigtigste strukturelle elementer. I længden skal de være to gange tykkelsen af ​​træbrættet. Hvis det er nødvendigt, kan neglene erstattes med selvlukkende skruer eller klyimerami tilsvarende størrelse.

Gulvbelægning loft

Dette er den hurtigste og mest overkommelige måde at dekorere en loftsstruktur på, da omkostningerne er meget lavere end for et flushloft. Den kan bruges i brædderbadet, som ikke er forsynet med loftsrum.

En trinvis vejledning om hvordan man laver et loft:

 1. Som et loft for loftet anvendes trækbrædder 40 cm tykt, indlagt i saunarummet på væggene og fastgjort indbyrdes i tynde stænger i en afstand af 40-80 cm fra hinanden. Så saml hele loftskærmen.
 2. En dampspærre placeres på den installerede loftsramme for at skabe et lufttæt lag. Fastgør materialet til brædderne med metalbeslag.
 3. Næste er gulvisoleringen. Det er lettere at vælge mineral- eller basaltuld, men hvis der er planer om brug af bulkmaterialer - udvidet ler, ler, sand eller jord, kræves der yderligere arrangementer for beskyttelse af træelementer fra brættet.
 4. Vandtætningen placeres på det varmeisolerende lag for at give yderligere beskyttelse mod fugt og damp.
 5. I slutningen af ​​en dekorativ finish træforing.

Panelloft

De væsentligste fordele ved dette design er dets effektivitet og holdbarhed, fordi det er muligt at bruge rester af tømmer, der er bevaret efter badets opbygning.

For korrekt at skære loftpanelpanelerne udføres alt arbejde i følgende rækkefølge:

 1. Forberedelse af to stænger med en længde svarende til åbningens bredde, med tillæg på 5 cm på hver side. Stængerne er monteret på en flad overflade parallelt med hinanden i trin på 50 cm. Strukturen står over for et bord, hvis længde overstiger åbningens bredde med 10 cm. Resultatet er, at planken overlapper i bredden mere end bunden af ​​kassen er 5 cm på hver side.
 2. Fra indersiden er loftspladen beklædt med et dampspærre materiale.
 3. For at forhindre panelets mulige skævhed udføres forbindelsen af ​​de enkelte dele med midlertidige låse.
 4. Det færdige loftpanel er monteret på de øverste fælge af bagvæggenes strukturramme, idet der tages hensyn til den ekstra installation af tagbordet. Mellem panelerne til isolering sættes jutefiber.
 5. Efter installationen af ​​loftbunden er indersiden af ​​panelet fyldt med isoleringsmateriale og forseglet med vandtætning. For at lette opførelsen kan bomuldsuld på en glasfiber eller basaltbundt op til 10 cm tyk bruges som varmelegeme.
 6. Den øverste del af strukturen er beklædt med tætte brædder.

Det er vigtigt! Under badets drift kan der dannes kondens på den øverste del af loftbeklædningen. For at forhindre et sådant fænomen udføres loftsbeklædningen under en hældning på 6 grader.

Nyttige tips og tricks

Afslutningsvis nogle tips om den korrekte ordning af loftet struktur i badet:

 1. Hvis badets projekt sørger for et loftsrum, så skal du i tilfælde af installation af loftet også overveje en indgangsluke med en indtrækbar trappe.
 2. Dekorativ udsmykning af loftoverfladen udføres efter klargøring af gulvbasis. Det sidste stadium - vendt mod væggene.
 3. For at reducere eller forhindre eventuelt varmetab i rummet, skal du passe på højkvalitets og pålidelig varmeisolering af loftkonstruktionen.
 4. For at opnå en perfekt glat loftoverflade skal de første gulvplader lægges på et niveau. Ellers vil det føre til deformation af den færdige struktur.
 5. Til konstruktion og afslutning af loftet anbefales det at anvende miljøvenlige materialer, der under påvirkning af høje temperaturer ikke udsender farlige stoffer.

At bygge et pålideligt og holdbart loft i badstrukturen er ret nemt. For at gøre dette skal du beslutte dig for en passende variant af loftdesignet, rækkevidden af ​​byggematerialer og efterbehandling. På grund af den øgede styrke, holdbarhed og anvendelighed er den mest efterspurgte hemming og gulvlofter.

Hvordan man laver et stort loft i badet med egne hænder

Korrekt arrangement af badet omfatter installation af loftet. Til dette formål skal du vælge materialet, teknologien og efterbehandling. Så du kan oprette et pålideligt og effektivt design til behagelig betjening af badet.

Designet af sauna loftet

Loftet i badet er en overflade, der er modstandsdygtig over for temperaturbelastninger og fugtighed. Designet indeholder flere lag, som hver især udfører en specifik funktion. Isolering og finishplating er påkrævet, men også damp- og vandtætningslag er nødvendige. I dette tilfælde præsenteres den øverste del af taget i form af et loft eller loft. Dette giver yderligere opvarmning af varme inde i badet, fordi den udstyrede loftet tjener som et luftgab, der udfører funktionen af ​​termisk isolering. Udgangspunktet for røret gennem loftet er udstyret med brandsikkert materiale, hvilket gør badet sikkert.

Alle lag stables konsistent.

Alle designelementer i loftet er lavet af høj kvalitet og sikkert materiale. Dette krav er relevant både for lokaler med og uden et loft. I hvert tilfælde udføres isoleringen, lægge hydro- og dampspærre.

Isolering er obligatorisk for badets loft

Loft til bad: typer og funktioner

Til dampbadet anvendes tre grundlæggende typer af loftdesign. Enhver mulighed kan gøres ved hånden, idet man tidligere har mestret installationsteknologien og kendskab til coatingens egenskaber.

Tvunget loft kræver betydelige omkostninger, men er en pålidelig løsning. Designet indebærer installation af et bestyrelsesbræt, på hvilket dampspærring og isolering er lagt, og derpå anbringes et lag af vandtætning på siden af ​​loftet. Derefter er loftet beklædt med ubehandlede eller kantede brædder. Hvert lag er lagt i serie, hvilket vil sikre funktionaliteten og kvaliteten af ​​designet.

Loftet layout er enkelt.

Designet af gulvtype er skabt ved hjælp af plader, hvis tykkelse skal være mindst 50 mm. Afstanden mellem væggene må ikke være mere end 2,5 meter. En dampspærrefilm lægges på træskærmen og derefter en løs isolering, som kan erstattes med mineraluld. Ved brug af bulkmateriale omkring loftet på loftet er der konstrueret små sider.

Gulvdesign er ret effektivt

Færdige paneler er nødvendige for at skabe et panelloft i badet. Elementerne er bærestænger med lag af damp- og varmeisolerende materialer samt indvendig foring. I dette tilfælde består loftet i badet af sådanne paneler, og i nogle tilfælde sker fastgørelsen uden loftbjælker. Skjolde udarbejdes på forhånd ved at beregne deres antal og størrelse.

Montering og installation af paneler er arbejdskrævende.

Grundreglerne for at vælge en bestemt loftsvariant er, at vægten af ​​taget og loftet skal være optimalt for bygningens bærende vægge. For eksempel i et rammebad er det bedst at lave et let hemmedloft. Log bygninger modstår forskellige belastninger.

Fordele og ulemper

Alle typer loftsdesign til badet adskiller sig i installationsmetode, materialer og udseende. Valget tager også hensyn til fordele og ulemper ved hver indstilling. Disse funktioner er angivet i tabellen, som giver dig mulighed for at gøre det bedste valg.

Tabel: Fordele og ulemper ved forskellige lofter for et bad

Forberedelse: materialer, deres beregning, værktøjer

Bad er et rum, der er kendetegnet ved høj luftfugtighed og betydelig lufttemperatur. Som følge heraf frigiver mange kunstige materialer skadelige komponenter i luften. Derfor skal du kun bruge høj kvalitet, sikker og miljøvenlig konstruktion, når du bygger et loft og anbringer et bad. For eksempel er mineraluld optimal for isolering, ledsaget af en dampspærre.

Loftet i badet vil give komfort, givet følgende punkter:

 • lofthøjde skal være mindst 2,2 m, men det hele afhænger af brugernes vækst;
 • et lille bad er økonomisk ved opvarmning, men tillader ikke at dampe med komfort;
 • alle lag er monteret i rækkefølge
 • det er umuligt at male loftet og bruge stoffer, der ikke er beregnet til at afslutte badet;
 • Alle træflader skal behandles godt.

At lave en tegning er nødvendig for et loft, der skelnes af en kompleks struktur eller har et originalt dekorativt design. I andre tilfælde er tegning ikke nødvendig.

Materialer og beregning af deres nummer

Høj kvalitet loftet i badet afhænger af omhyggelig forberedelse. Det er vigtigt at beregne mængden af ​​materiale og oprettelsen af ​​et elektrisk belysningssystem. For at bestemme mængden af ​​materiale, for eksempel isoleringsark, multiplicere længden af ​​rummet ved bredden. Resultatet er øget med 5-7% (uproduktivt uundgåeligt affald).

Ved beregning af behovet for at overveje hullet til røret

Før beregningen foretages, er det nødvendigt at bestemme materialer til loftet. Den indvendige beklædning udføres ofte ved hjælp af plader fra træet af racen, hvorfra hylderne er lavet og vægdekoration. Til isolering anvendes som løs ler og mineraluld. Obligatorisk krav er naturen af ​​alle materialer. Sørg for at lægge en dampspærrefilm, der beskytter isoleringen mod skader og tab af egenskaber, og opretholder varmen i badet.

Værktøj til arbejde

Do-it-yourself loft i badet simpelthen og uden brug af sofistikeret udstyr og apparater. Hovedkravet er at overholde reglerne for arbejde med lægning af materialer samt højkvaliteten af ​​alle lag.

For at skabe et selvstændigt loft med egne hænder, har du brug for følgende værktøjer:

 • konstruktion niveau, målebånd og kniv;
 • hacksav, puslespil;
 • blank tape til dampspærre;
 • skruer og negle, skruetrækker og hammer.

Alle værktøjer og materialer, fastgørelsesanordninger skal være af høj kvalitet og pålidelighed. Skruer eller negle med anti-korrosionsbelægning er den bedste løsning.

Loftet i badet: trin for trin instruktioner

Efter at have valgt og forberedt alt, hvad du behøver, skal du nemt lave et loft i badet med dine egne hænder. Til dette skal du studere layoutet af lagene af materialer, hvilket i høj grad vil lette installationen. De vigtigste faser af arbejdet er som følger:

 1. En dampspærrefilm er fastgjort til loftet lags inde fra rummet. Malernes kanter lægges med en overlap på ca. 10 cm og fastgøres sammen med en klæbrig film. Langs murens omkreds er faste monteringsstænger, som er nødvendige for en mere tæt pasning af materialet.

Dampbarriere beskytter isolering

Plader af uld let at lægge dig selv

Loftet gulv tjener som beskyttelse mod isolering

Ordningen giver dig mulighed for at forstå princippet om arrangement af røret

Håndtering og pleje

Loftet i badet er ofte lavet af træ, der er miljøvenligt og sikkert for helbredet. Materialet er ikke tilstrækkeligt resistent over for fugt og mekanisk belastning og kræver særlig behandling. Til dette formål kan der anvendes specielle formuleringer, og de sædvanlige malingskomponenter kan ikke anvendes. Under indflydelse af varme og fugtighed udsender de skadelige stoffer i luften, der forårsager sundhedsskader og ikke giver beskyttelse til træ.

For at bevare loftets ydeevne og æstetiske udseende skal du overholde følgende regler:

 • Nyt loft behandlet med antiseptiske væsker til træ. Sammensætningerne forhindrer bakterier i at multiplicere og materiale rotte
 • tonede antiseptika gør processen praktisk, da allerede behandlede områder er umiddelbart synlige;
 • Blegemiddelbrædder hjælper specielle blegemidler til træ, designet til bade og saunaer;
 • Akryl beskyttende forbindelser forhindrer ikke kun materielle skader, men giver også et smukt udseende.

Konventionelle lakker anvendes ikke til behandling af vægge i badet. Kun særlige formuleringer kan forøge levetiden for finishen. De er sikre og nemme at bruge, for eksempel er løsningen let at anvende med en børste eller skum.

Video: gør det selv loft i badet

Loftet i badet er et vigtigt design, hvor opvarmning af rummet afhænger. Effektiv drift af dampbadet er kun muligt med kvalitetsenheden alle overflader.

Gør det selv: loft af høj kvalitet til bad

Sauna bygning er en ret kompliceret struktur med særlige driftsforhold. Mængden af ​​brændstof, der forbruges i rummet, niveauet af mikroklimaet til vedtagelse af badprocedurer og varigheden af ​​værelset opvarmning afhænger af, hvor godt og effektivt loftet i badet er færdigt. Denne artikel vil give en trinvis vejledning med billeder og videoer, der hjælper dig med at lave et højkvalitets og pålideligt loft med dine egne hænder.

Bestem loftets højde i badet

Loftet i badet er et af de vigtigste elementer. Det fungerer trods alt under særligt ekstreme forhold, når der kan være frost udenfor, og indendørs er der varme og skyer af våd dampstigning.

For loftet at tjene i mange år, skal det opfylde de grundlæggende krav til dets design og dekoration:

 1. Højkvalitets isolering, der ikke tillader varme at lække ud.
 2. Strukturel styrke.
 3. Afslutningen beskytter en varmelegeme fra namokaniya.

Men før du vælger et design, bør du bestemme den optimale højde for badeloftet.

For hurtigt at bestemme højden skal du navigere på tre punkter: din egen højde, højden på hylden for svævning og den omtrentlige bølge af hånden med en kostpotte stigende. Hvis badet er bygget af tømmer / logs, skal du sørge for at tilføje ca. 15-20 cm til krympning. Vi tilføjer alle de opnåede værdier sammen og opnår den ønskede højde af loftet. Normalt er det mindst 2 m. I gennemsnit kan det nå op på 2,5 m - det er nok for en person i dampbadet til at være komfortabel, selv med en højde under 1,9 m.

Hvad er bedre at hæve loftet? Vælg den bedste mulighed

Det er bedre at bruge "dokumenterede" materialer som en loftsbeklædning. Barrer af træarter (asp, lærk) er den ubestridte favorit. Træet skal forsigtigt poleres, behandles med imprægnering af høj kvalitet og tørres grundigt. Dette vil gøre det muligt at udvide strukturens levetid betydeligt.

Der er 3 af de mest effektive typer af gulve, der anvendes i badningens indretning: gulve, arkivering, panel. Overvej hver enkelt af dem mere detaljeret.

Flad indstilling

Gulvbelægning er den enkleste og billigste udgave af et loftudstyr til et bad. Den er ideel til små badeværelser med et spændvidde på ikke mere end 2,5 m. Installationsprocessen er meget enkel: Vi laver gulvbelægning fra plader, der ikke er mere end 5 cm tykke og går tæt sammen med hinanden. På toppen af ​​den resulterende gulv låge dampspærre og dække toppen med isolering.

Ja, denne type foring er meget enkel, men den har en betydelig ulempe: umuligheden af ​​den funktionelle brug af loftet. Og herfra følger en række problemer i fremtiden:

 • en varmelegeme, der ikke er beskyttet ovenfra, kan i sidste ende blive mættet med fugt, der falder ind på loftet;
 • vanskeligheder ved reparation af gulve (der er ingen undgåelse af bevægelse i loftet, derfor vil det isolerende lag blive beskadiget);
 • manglende evne til at bruge loftet som et separat rum.

Staking option

Dens design er monteret på loftets bjælkebjælker: Fra neden er kantede plader i form af en kontinuerlig række monteret på dem. Så gå til de isolerende lag. Vi starter med dampspærre, på toppen af ​​det fylder vi rummet med isolering og dækker det med et lag af vandtæt film. Det er vigtigt at overholde blot en sådan sekvens. Og det sidste stadium - vi laver helt loftet fra loftet med brædder.

Denne type gulv tillader ikke kun fuldt ud at bruge loftet, men beskytter helt dampbadet mod varmetab. Det er helt muligt at gøre det selv - der er ingen særlige vanskeligheder i designet. Det eneste negative punkt er den høje pris for de anvendte materialer, hvilket gør loftet til en af ​​de dyreste typer af gulve.

Panel valgmulighed

Betydeligt forskellig fra de tidligere overvejede muligheder for efterbehandling. Består af separate paneler, der er bordtanker tæt ved hinanden, fyldt med damp, varme og vandtætning. Et lille mellemrum mellem disse skærme er fyldt med vandtæt isolering for at undgå varme lækager. Fra oven er bygningen dækket af trægulve.

Den utvivlsomme fordel ved panelet loft - dets omkostninger. Efter alt kan du samle det fra rester af tømmer. Men ulemperne kan henføres til skærmernes betydelige sværhedsgrad, hvilket gør det umuligt at installere strukturen af ​​en person.

Rådet. Når du bruger badeværelset med tiden på pletteringen, er det muligt at opsamle vand. For at undgå dette, sheathe loftet med en hældning på 5 grader.

Typer af isolering til badeplade

Loftisolering er en vigtig komponent i loftets design. Overvej i detaljer de vigtigste typer af isolering:

 1. Traditionel mineraluld. Det har længe været betragtet som den ideelle varmeisolator, herunder til badet. Og med god grund. Det basaltbaserede materiale har trods alt en lav varmeledningsevne, er modstandsdygtig over for ild og er ufarlig. Dens væsentlige ulempe er "frygt" for vand. Derfor anbefaler vi omhyggeligt at beskytte taget mod lækager.
 2. Folkemetoden er ler. En enkel og budget måde at løse problemet med loftisolering. Denne metode består i at gnide loftpladerne med en ler-sand blanding. Den frosne blanding er dækket af et lag savsmuld og egetræblad og på toppen lægger vi et blødt "tæppe" af tørt jord omkring 5 cm tykt. Metoden er ret besværlig, men effektiv og billig.
 3. Letvægtsudvidet ler. Disse er porøse lerkapsler, der giver fremragende varmeisolering. Udvidet ler - ret overkommeligt materiale, men kræver obligatorisk beskyttelse mod damp og fugt. Lag af lagt materiale skal være omkring 30 cm, ikke mindre.

Nogle sidste tips

 1. Hvis du laver et badebjælke, som giver dig mulighed for at bruge loftet som et ekstra rum, skal du passe på lukkets tilstedeværelse med en indtrækbar trappe.
 2. Loftet skal kun startes, når gulvet er udarbejdet. Og sidst men ikke mindst dekorere væggene.
 3. Tag alvorligt spørgsmålet om termisk isolering af loftet, da dette er den mest sårbare plads i dampbadet.
 4. Det første loftplade bør ideelt placeres, da det vil tjene som en retningslinje for alle efterfølgende.

Vi overvejede den enkle teknologi til at arrangere loftet for et bad med egne hænder. Vi håber, at du fuldt ud kan anvende de oplysninger, du har fået i saunaens loftindretning med dine egne hænder. Kreativ succes!