Skønhed lige udenfor døren - 55 smarte ideer om gipsplanklofter i gangen

Entréhallen er den første ting, som værter og gæster ser når de krydser tærsklen til hoveddøren. Situationen i dette rum bestemmer stort set indtryk af et hus eller lejlighed: hvordan velholdt bolig er, hvilken form for atmosfære er der i den, hvilken stil ejerne foretrækker. Og hvis der normalt ikke er noget problem med udformningen af ​​væggene, gulvet, samt møblerne, så spørgsmålet om hvilket loft der skal laves i gangen, er næsten alt sat inden reparationsstart. Den bedste løsning er i de fleste tilfælde konstruktionen af ​​gipsplader - den mest praktiske, pålidelige og slidstærke færdiggørelsesmetode, som giver dig mulighed for at realisere ethvert designidé med minimale udgifter til finansiering og tid.

GKL lofter: fordele og ulemper

Udseende i midten af ​​det tyvende århundrede blev kartonplader med et gipslag hurtigt populære over hele verden. På grund af den overkommelige pris, nem behandling, miljøvenlighed og høj æstetiske kvaliteter er dette materiale blevet meget anvendt til indvendige reparationer i lejligheder og kontorer.

Tynde gipsplader er et glimrende alternativ til gips. Med deres hjælp kan du niveauere enhver overflade uden unødvendige affald, og behovet for at vente på tørring, derudover er der ingen risiko for at se et knækbånd eller en smuldrende cementblanding efter nogen tid, hvilket er særligt vigtigt for lofter.

Nogle boligejere frygter, at gipsvæggen vil reducere højden af ​​rummet, og den allerede lille entré vil virke endnu mørkere. Faktisk er de suspenderede versioner taget fra 12 cm, men det er kun fordi et indsnit på 11 cm er nødvendigt for montering af indbyggede lamper eller maskeringskommunikation. Hvis du vælger andre muligheder for belysning, kan du simpelthen skære bunden og efterlader ingen mellemrum. I dette tilfælde skal du bruge mindre end 2 cm (tykkelse GCR 9,5 mm, tykkelse af metalprofilen - 0,5-0,8 mm).

Hvis fugtigheden i korridoren af ​​en eller anden grund er høj, er det bedre at bruge fugtresistent gipsplader. Særlige hydrofobe og antifungale tilsætningsstoffer i gipskernen forhindrer forekomsten af ​​skimmel, og vandtæt pap vil hjælpe med at undgå deformationer.

Enkelt niveau loft i gangen

Den standard flade loft er ideel til små gange. Denne efterbehandlingsmulighed vil appellere til enhver, der foretrækker diskret, præcist interiør. Den glatte lysoverflade uden fremspring harmonerer harmonisk ind i den skandinaviske og minimalistiske stil; Loft, land eller Provence kan suppleres med tynde bjælker under et træ, og klassikernes elegance vil blive fremhævet af snehvide baguetter og stucco.

Gipsplader bund - den bedste base til overfladebehandling. Den kan males, klistres over med tapet eller selvklæbende film, malet med hånden eller gennem en stencil, dekoreret med stuck eller forgyldning, præget. Således er det overhovedet ikke nødvendigt at montere tredimensionale former for at gipspladens loft i gangen bliver et ægte kunstværk.

To-niveau loft i gangen

Da de multi-tierede strukturer optager en masse plads, er de ofte indrettet med lofter i hytternes rummelige haller, og i kompakte gange er de begrænset til to-trins muligheder. Geometri er valgt under hensyntagen til rummets egenskaber.

Så smalle og lange korridorer er afbalanceret af flere firkantede kasser placeret i samme afstand. Visuelt at skubbe væggene hjælper vinkelret på dem slots-linjer.

Hvad angår indramningen af ​​loftet omkring omkredsen, jo mindre hallway-området, desto mere usynlige skal det være. Rammens kanter behøver ikke at være rektangulære - ovaler, glatte linjer, orientalske motiver er også acceptable.

Kombineret lofter

Ved design af loftdesign i gangen er det umuligt at ignorere udviklingen i moderne renovering - kombinationen af ​​gipsvægkonstruktioner med spændingsstof. Dette er en meget praktisk og samtidig en smuk løsning: En række PVC-teksturer giver dig mulighed for at legemliggøre sådanne ideer, som det normale maleri ikke kunne sammenlignes med.

En dejlig glans eller perle skinne, realistisk fotoprint, stilfuld perforering, rige lakse nuancer er ikke en komplet liste over mulighederne ved brug af elastisk materiale. Med denne tilføjelse begynder krøllede rammer og kasser med gipsvæg at spille med nye lyse farver, og gangen ser meget mere interessant ud.

Blandt de usædvanlige overflader er det også værd at bemærke indsatser lavet af glas eller dets akryl modstykke. Uigennemsigtige, gennemsigtige, farvede, farvede glas "vinduer", med hvilke gipsplader er fyldt, overfører effektivt lys og ligner store eksklusive lysekroner. Imidlertid kan dekorative indbyggede lamper købes som et færdigt produkt - de vil omdanne selv det enkleste loft og blive en ægte højdepunkt i interiøret.

Et stort ark gennemsigtigt glas med realistisk fotoprint af himlen og træplader på en selvklæbende film indsat i en ramme af gipsvæg vil blive opfattet som et ægte vindue i loftet. Hvis du oplyser denne installation indefra, vil en solrig og varm sommer regere i gangen i lang tid.

Belysning og loftbelysning

Selv det mest raffinerede gipsplankloft i gangen eller korridoren vil forblive ubesværet uden korrekt valgt belysning. Placeringen af ​​hvert element skal planlægges på forhånd, inden installationen starter, for at forbinde og sikre ledningerne i specielt borede huller.

Der er flere typer belysning - for eksempel en diode eller neon tape placeret langs kanterne af hele loftet eller en individuel figur skaber en visuel effekt af "flydende" og hjælper med at øge rummets højde.

Runde spotlights udfører i de fleste tilfælde en hjælpefunktion, der fordeler lyset mere jævnt end den centrale lysekrone. De er normalt monteret langs nogle linjer med et interval på cirka 30 cm. Hvis den valgte stil tillader det, kan standard "office" -elementer erstattes med roterende mini-spotlights, sfæriske, trekantede, flerfacede modeller.

Hvad angår lysekroner, er det uønsket at anvende suspenderede strukturer i korridoren. Det er bedre at stoppe valget på kompakt loft og indlejrede versioner. Hvis rummet er aflænget, anbefales det at placere ikke en, men flere identiske lamper på loftet.

Loft af gipsplader i gangen - foto

For dem der stadig tvivler på, at gipspladens loft i gangen kan se rigtig stilfuldt og smukt, indeholder vores websted et omfattende fotogalleri med eksempler på virkelige eksempler. Det vigtigste er at vælge mellem en række valgmuligheder et design der passer ind i interiøret som helhed, uden diskretion at tilføje til det.

Når man ser gennem billederne, skal man være opmærksom ikke kun på rummets dimensioner og dimensioner af elementerne, men også til deres konfiguration, farver, tekstur af overflader, placering af lamper, indretning, kompatibilitet med væg, gulv, dørpaneler og møbler. Til sidst er loftet kun en del af gangen, hvilket betyder at det skal være designet i et kompleks!

Gipsvæg loft design i gangen

Designet af loftet på gipsvæg i gangen er en ny retning for efterbehandling og er meget populær. Installation af et sådant design er en fascinerende proces, der kræver fantasi og kreativitet. Takket være gipsets unikke egenskaber har designerne åbnet enorme muligheder for det oprindelige design af loftet, og et smukt udvalg af tekstur og materielle farver gør det muligt for alle at omdanne en enkel sal til et "drømmeværelse".

Fordele og ulemper

Som du ved, betragtes det endelige tryk i det indre af værelserne som loftet, og korridoren er ingen undtagelse. Moderne gips kompositioner vil hjælpe med at dekorere sit øvre rum med et usædvanligt udseende.

Sådanne suspenderede strukturer er ikke kun berømte for deres tiltrækningskraft, men er også meget udbredt i boligdesign, da de har følgende fordele:

 • Evnen til at skabe den perfekte overflade til arbejde. Selv plader af gipsvæg kan godt skjule alt ujævnhederne af baserne, hvilket er vigtigt ved reparation i et panelhus;
 • Behøver ikke foreløbig forberedelse af loftet. Installationsarbejde kan udføres på den gamle hvidvask. Dette reducerer tiden og forenkler selve installationsprocessen;
 • Al kommunikation er godt skjult, så hvis der er elektriske ledninger i korridoren, klimasystemer og en ventilationsboks, bliver de umærkelige;
 • Tillad dig at vælge enhver form for belysning. Som regel, pege, multi-level og åbne inventar ser smuk ud i gange;
 • Plasticitet. Takket være denne karakteristika får gipspladens lofter usædvanlige former. Se især et tosidet billede af designet med lys. Den udvider visuelt rummet
 • Hurtig installation og fjernelse;
 • Overkommelig pris.

Ligesom ethvert andet materiale har gipsvæggen også sine ulemper:

 • Ikke egnet til værelser med høj luftfugtighed;
 • Reducerer højden af ​​værelser med 10-15 cm, så det anbefales ikke til lave gange;
 • I nybyggede bygninger kan det knække eller deformere under krympning;
 • Når det bruges, ændrer det sommetider farve.

Alle hævede lofter er monteret på en speciel ramme, som ved dens design kan lukkes eller åbnes. Hvis designet bruger en åben installationsmetode, er gipspladerne et glimrende grundlag for yderligere dekoration. Forskellige mønstre anvendes på deres overflade, eller de laver en partition med en film, som i sidste ende ser original ud. Kombinationen af ​​disse elementer giver dig mulighed for at anvende usædvanlige teksturer og farver, så udformningen af ​​gangen viser sig at være unik og spektakulær.

Loft muligheder

Individualitet bør være i alt, især for boliger. For hver person repræsenterer huset en unik verden, hvor du kan nyde komfort og varme, så det er nødvendigt at vælge en speciel stil.

Hallen betragtes som ansigtet til ethvert hus - det rum der kommer først til gæsterne. Ikke alene vil det generelle indtryk af ejerne af "familiens reden" afhænge af den rette organisering af dets rum og planlægning, men også ideen om deres smag til skønhed vil blive dannet.

Arrangement af møbler, vægdekorationer og gulvbelægning i gangen tjener kun som begyndelsen til indretningen. For billedet af dette rum skal udfyldes, er det også vigtigt at overveje mulighederne for at installere loftet.

Installationen af ​​gipspladekonstruktionen begynder med et indledende designvalg, som harmonisk bør understrege hele indretningen af ​​rummet.

Ofte er hovedproblemet i gangen sin lille størrelse, i disse situationer anbefaler designere at bruge en enkelt niveau af loft. Takket være moderne metoder til efterbehandling kan en usædvanlig overflade laves af en så enkel og jævn sammensætning.

Loftet af gipsplader i gangen (55 billeder)

Entréhallen er den første ting, som værter og gæster ser når de krydser tærsklen til hoveddøren. Situationen i dette rum bestemmer stort set indtryk af et hus eller lejlighed: hvordan velholdt bolig er, hvilken form for atmosfære er der i den, hvilken stil ejerne foretrækker. Og hvis der normalt ikke er noget problem med udformningen af ​​væggene, gulvet, samt møblerne, så spørgsmålet om hvilket loft der skal laves i gangen, er næsten alt sat inden reparationsstart. Den bedste løsning er i de fleste tilfælde konstruktionen af ​​gipsplader - den mest praktiske, pålidelige og slidstærke færdiggørelsesmetode, som giver dig mulighed for at realisere ethvert designidé med minimale udgifter til finansiering og tid.

GKL lofter: fordele og ulemper

Udseende i midten af ​​det tyvende århundrede blev kartonplader med et gipslag hurtigt populære over hele verden. På grund af den overkommelige pris, nem behandling, miljøvenlighed og høj æstetiske kvaliteter er dette materiale blevet meget anvendt til indvendige reparationer i lejligheder og kontorer.

Tynde gipsplader er et glimrende alternativ til gips. Med deres hjælp kan du niveauere enhver overflade uden unødvendige affald, og behovet for at vente på tørring, derudover er der ingen risiko for at se et knækbånd eller en smuldrende cementblanding efter nogen tid, hvilket er særligt vigtigt for lofter.

Nogle boligejere frygter, at gipsvæggen vil reducere højden af ​​rummet, og den allerede lille entré vil virke endnu mørkere. Faktisk er de suspenderede versioner taget fra 12 cm, men det er kun fordi et indsnit på 11 cm er nødvendigt for montering af indbyggede lamper eller maskeringskommunikation. Hvis du vælger andre muligheder for belysning, kan du simpelthen skære bunden og efterlader ingen mellemrum. I dette tilfælde skal du bruge mindre end 2 cm (tykkelse GCR 9,5 mm, tykkelse af metalprofilen - 0,5-0,8 mm).

Hvis fugtigheden i korridoren af ​​en eller anden grund er høj, er det bedre at bruge fugtresistent gipsplader. Særlige hydrofobe og antifungale tilsætningsstoffer i gipskernen forhindrer forekomsten af ​​skimmel, og vandtæt pap vil hjælpe med at undgå deformationer.

Enkelt niveau loft i gangen

Den standard flade loft er ideel til små gange. Denne efterbehandlingsmulighed vil appellere til enhver, der foretrækker diskret, præcist interiør. Den glatte lysoverflade uden fremspring harmonerer harmonisk ind i den skandinaviske og minimalistiske stil; Loft, land eller Provence kan suppleres med tynde bjælker under et træ, og klassikernes elegance vil blive fremhævet af snehvide baguetter og stucco.

Gipsplader bund - den bedste base til overfladebehandling. Den kan males, klistres over med tapet eller selvklæbende film, malet med hånden eller gennem en stencil, dekoreret med stuck eller forgyldning, præget. Således er det overhovedet ikke nødvendigt at montere tredimensionale former for at gipspladens loft i gangen bliver et ægte kunstværk.

To-niveau loft i gangen

Da de multi-tierede strukturer optager en masse plads, er de ofte indrettet med lofter i hytternes rummelige haller, og i kompakte gange er de begrænset til to-trins muligheder. Geometri er valgt under hensyntagen til rummets egenskaber.

Så smalle og lange korridorer er afbalanceret af flere firkantede kasser placeret i samme afstand. Visuelt at skubbe væggene hjælper vinkelret på dem slots-linjer.

Hvad angår indramningen af ​​loftet omkring omkredsen, jo mindre hallway-området, desto mere usynlige skal det være. Rammens kanter behøver ikke at være rektangulære - ovaler, glatte linjer, orientalske motiver er også acceptable.

Pladserne over dørene, skabet eller bøjlen udsender undertiden ved hjælp af overhængende ledges (visors). De kan laves i form af en halvcirkel, en trekant, en halvdel af en blomst, solens stråler, en sommerfugles vinger. Gipspladeselskaber ser meget tankevækkende ud, hvis spejle linjer afspejler de møbler, der er placeret under dem, for eksempel et hjørnesæt, en sofa eller en reol.

Kombineret lofter

Ved design af loftdesign i gangen er det umuligt at ignorere udviklingen i moderne renovering - kombinationen af ​​gipsvægkonstruktioner med spændingsstof. Dette er en meget praktisk og samtidig en smuk løsning: En række PVC-teksturer giver dig mulighed for at legemliggøre sådanne ideer, som det normale maleri ikke kunne sammenlignes med.

En dejlig glans eller perle skinne, realistisk fotoprint, stilfuld perforering, rige lakse nuancer er ikke en komplet liste over mulighederne ved brug af elastisk materiale. Med denne tilføjelse begynder krøllede rammer og kasser med gipsvæg at spille med nye lyse farver, og gangen ser meget mere interessant ud.

Blandt de usædvanlige overflader er det også værd at bemærke indsatser lavet af glas eller dets akryl modstykke. Uigennemsigtige, gennemsigtige, farvede, farvede glas "vinduer", med hvilke gipsplader er fyldt, overfører effektivt lys og ligner store eksklusive lysekroner. Imidlertid kan dekorative indbyggede lamper købes som et færdigt produkt - de vil omdanne selv det enkleste loft og blive en ægte højdepunkt i interiøret.

Et stort ark gennemsigtigt glas med realistisk fotoprint af himlen og træplader på en selvklæbende film indsat i en ramme af gipsvæg vil blive opfattet som et ægte vindue i loftet. Hvis du oplyser denne installation indefra, vil en solrig og varm sommer regere i gangen i lang tid.

Belysning og loftbelysning

Selv det mest raffinerede gipsplankloft i gangen eller korridoren vil forblive ubesværet uden korrekt valgt belysning. Placeringen af ​​hvert element skal planlægges på forhånd, inden installationen starter, for at forbinde og sikre ledningerne i specielt borede huller.

Der er flere typer belysning - for eksempel en diode eller neon tape placeret langs kanterne af hele loftet eller en individuel figur skaber en visuel effekt af "flydende" og hjælper med at øge rummets højde.

Runde spotlights udfører i de fleste tilfælde en hjælpefunktion, der fordeler lyset mere jævnt end den centrale lysekrone. De er normalt monteret langs nogle linjer med et interval på cirka 30 cm. Hvis den valgte stil tillader det, kan standard "office" -elementer erstattes med roterende mini-spotlights, sfæriske, trekantede, flerfacede modeller.

Hvad angår lysekroner, er det uønsket at anvende suspenderede strukturer i korridoren. Det er bedre at stoppe valget på kompakt loft og indlejrede versioner. Hvis rummet er aflænget, anbefales det at placere ikke en, men flere identiske lamper på loftet.

Loft af gipsplader i gangen - foto

For dem der stadig tvivler på, at gipspladens loft i gangen kan se rigtig stilfuldt og smukt, indeholder vores websted et omfattende fotogalleri med eksempler på virkelige eksempler. Det vigtigste er at vælge mellem en række valgmuligheder et design der passer ind i interiøret som helhed, uden diskretion at tilføje til det.

Når man ser gennem billederne, skal man være opmærksom ikke kun på rummets dimensioner og dimensioner af elementerne, men også til deres konfiguration, farver, tekstur af overflader, placering af lamper, indretning, kompatibilitet med væg, gulv, dørpaneler og møbler. Til sidst er loftet kun en del af gangen, hvilket betyder at det skal være designet i et kompleks!

Gipsplankloft i korridoren med egne hænder

Korridoren er ansigtet af huset, og det er i sit udseende, at det første indtryk om huset og dets ejere er dannet. Gør loftet på gipsvæggen i gangen, vi får i rummet det oprindelige udseende. Derudover giver det dig mulighed for at skjule alle fejl og skjule de nødvendige kommunikationer bag designet.

Idéer til at dekorere loftet i korridoren med gips

Efter at have besluttet at dekorere loftet med gipsplader, er det først nødvendigt at bestemme konstruktionen og formen af ​​loftkonstruktionen. For at gøre dette kan du bruge internetressourcerne eller bygge magasiner, som vil kaste ideen om dens design.

 • monofon på et niveau
 • enkelt niveau med dekorative indsatser;
 • to-og multi-level design.

Kriterier for valg af type design og mulige farver

 • Med et lille område og højden af ​​rummet er det bedre at bruge enkeltsystemer, som praktisk talt ikke reducerer rummets højde.
 • Til meget smalle korridorer anvendes en enkelt loftteknik med formede indlæg i form af en cirkel eller et rektangel. De udvider visuelt rummet og giver det originale stilfulde udseende.
 • For visuelt at udvide loftområdet bør gipspladen belægges med lyse materialer.
 • For større gange kan du bruge flere originale designs, der består af flere niveauer.
 • Store værelser giver dig mulighed for at lege med baggrundsfarven bag designet. Brug for eksempel flere farver eller nuancer samtidigt.
 • En god kombination af gipsvæg har spændingsmateriel. Efter at have strækket det blanke loft, er det muligt at dekorere det med en gipsplankelys, hvor det er muligt at installere spotbelysning ved hjælp af roterende lamper. Når de drejes i forskellige retninger, opstår der et lyst loft. Kombinationen af ​​stretchfilm med gips giver dig også mulighed for at bruge forskellige farver. Hvis du vælger den mest passende mulighed for det samlede indre af rummet, kan du oprette din oprindelige og usædvanlige stil.
 • Den enkleste og mest klassiske version af gipspladepladefinishen er en enkeltkonstruktion uden unødvendige elementer i dekoration og indretning. Denne stil karakteriserer tilstedeværelsen af ​​lige og strenge linjer. Fordelen ved denne stil er, at den kombineres med ethvert indvendigt rum.
 • Design med glatte bøjninger udvider og lyser rummet betydeligt. Når du bruger denne teknologi i store korridorer, kan du eksperimentere med farvekontraster;
 • I oprettelsen af ​​multi-level strukturer spiller en stor rolle tekstur af materialet. Så en interessant mulighed for at afslutte loftet er en kombination af en blank base med en mat kant.
 • Måske design af gipsvægspaneler fotoudskrivning eller maleri.
 • Til små gange ville en usædvanlig mulighed være at designe overfladen med spejlede paneler. Med denne tilgang er korridoren ikke kun visuelt udvidende, men skaber også en virkning af uendelig.

Funktioner gipsplade loft dekoration i gangen

Gipsplankloft i gangen har følgende funktioner:

 • Den glatte overflade af materialet giver dig mulighed for at skabe et perfekt fladt loft, der gemmer alle uregelmæssigheder og mulige defekter.
 • Evnen til at gøre installationen for hånd uden involvering af specialister.
 • Teknologien til fastsættelse af gipspladerplader kræver ikke forberedelse af loftoverfladen, hvilket reducerer tiden for installationsprocessen. Rengøring af loftbunden er kun nødvendig, hvis tapetet eller andre færdigmaterialer er i dårlig stand.
 • Ramme-metoden til fastgørelse af gipsplader gør det muligt at skjule mulige kommunikationer.
 • Når du bruger gipspladestrukturer, kan du installere enhver form for belysning: spotbelysning med åbne og lukkede lys osv. Det hele afhænger af ejerens fantasi.
 • Ved hjælp af designideer kan gipsbygningskonstruktioner visuelt udvide og forstørre korridoren.

Teknologien og stadierne af loftgipspladen

Det er også muligt at lave loftet i korridoren med gipsvæg med egne hænder, det vil være nok til at studere installeringsprocessen og udstyre dig med de nødvendige værktøjer. Og også at købe det nødvendige materiale.

Hele installationsprocessen kan opdeles i fire hovedfaser.

Planlægningsfase

På dette stadium, layout og skæring af materialet.

Til dette har du brug for:

 • Lav målinger af gangen.
 • Ifølge de opnåede parametre skal du lave et diagram over placeringen af ​​metalprofiler for at skabe en ramme.
 • Ifølge den modtagne tegning skal du udføre markering til fastgørelse af metalprofiler på loftet.
 • Brug dataene til målinger, tilbered gipsvægspanelerne og om nødvendigt klippe.
 • Beregn antallet af brugte profiler og suspensioner. Under fremstillingsprocessen bliver strimler af en vis størrelse straks skåret.
 • Når du har forberedt alle materialer, samler du det hele sæt af værktøjer, der er nødvendige for arbejdet.

Den anden fase - samlingen af ​​rammen

 • Ifølge den tidligere planlagte markering er vægprofilen rettet. Indrykningsstørrelsen afhænger af lampens type og placering.
 • På loftet er bunden fastgjort langsgående profiler. Afstanden mellem dem er ca. 50 - 60 cm.
 • Suspensioner installeres over loftprofilen og fastgøres med ankre.
 • Monterede guide metal profiler.

Rammen er grundlaget for hele loftet, og hvor godt og ansvarligt arbejdet er gjort afhænger af holdbarheden af ​​hele gipspladestrukturen.

Installation af gipsplader

 • Efter at være færdig med rammen lå der inden for den alle former for kommunikation.
 • For at sikre god vandtætning af materialet udføres primeren med en særlig løsning til dette. Primeren vil også give pæne led.
 • Når der lægges gipsplader, er det nødvendigt at forlade et lille mellemrum mellem dem og væggen, da der under påvirkning af varme kan forekomme udvidelse af pladen og i mangel af huller deres deformation.
 • Før du vedlægger arkene, skal du lave huller på forhånd, hvor belysningselementerne skal placeres.
 • Fastgørelsesklade af gipsvæg skal foretages i et skakbræt mønster.
 • Ved hjælp af skruer, ark, der er fastgjort til rammen. Pladsen mellem de selvlukkende skruer afhænger af gipsvægspanelets område: Jo større og tyngre det er, jo oftere er det nødvendigt at stramme skruerne.

Loftfinish

Kappe korridor loft, gipsvæg skal trimmet og fineret.

 • Et specielt tape er limet på leddene af gipsplader.
 • Putty led og skruer skruer.
 • Efter fuldstændig tørring, slibning og udjævning af overfladen.
 • Gipspladen overtrækkes ved anvendelse af den valgte metode.

Sammenfattende konkluderer vi, at indretningen af ​​loftet i korridoren med gipsvæg har mange fordele, hvoraf den ene er skabelsen af ​​et unikt og usædvanligt design, som vil dekorere rummet og skabe sin egen stil. Alt installationsarbejde kan gøres manuelt uden involvering af specialister.

Gipsplanklofter i gangen: hvordan kan de laves?

Afslutning af loftet - et af de nødvendige trin i reparationen af ​​ethvert rum i huset. Mærkeligt nok tiltrækker et rent hvidt loft sjældent opmærksomhed, men skaber umærkeligt en fornemmelse af åbent rum, hvilket gør rummet visuelt og større.

De dage, hvor den eneste måde at genoprette loftets udseende var hvidvaskning er langt væk. Nu er der mange muligheder, der hver især har både fordele og ulemper - sidstnævnte består hovedsagelig i kompleksiteten af ​​selvinstallation og utilgængelighed for nogle materialer. Arrangement af loftet i gipskorridoren kan kaldes den mest populære løsning, som kan inspireres af fotos af smukke interiører lavet ved hjælp af dette materiale.

Fordele ved gipsvæg

For dem, der foretrækker at lave reparationer alene, er en giprok et glimrende materiale, der ikke begrænser valgfriheden inden for design. Derudover er gipsvæggen relativt billig og nem at bruge: hvis du har en assistent, er det nemt at klare installationen af ​​et sådant loft.

De vigtigste fordele ved materialet omfatter følgende:

 • Nice udseende. Det glatte glatte ark af pladen er ret attraktivt selv uden yderligere maling.
 • Gode ​​lyd- og varmeisoleringsegenskaber.
 • Brugsikkerhed. Et giprochny ark er lavet af en blanding af gips, PVA lim og stivelse, placeret mellem paparklader: hvis det er lavet i overensstemmelse med GOST, kan det bruges i ethvert rum.
 • Luftgennemtrængelighed. Denne egenskab forårsager både evnen til at absorbere fugt og give den væk: Således vil rummet aldrig være for vådt eller tørt.

Det skal også bemærkes, at gipsplader ikke vejer for meget og er bekvemme til installation som hævede lofter der også.

Giprokens særegenhed, takket være hvilken han fik sådan popularitet - hans fleksibilitet. Sheet transformation kan udføres både våd og tør, hvilket skaber et stort udvalg af design af enhver form.

Et vigtigt punkt: På trods af dens elasticitet er gipsvæg et ret skrøbeligt materiale, derfor er det nødvendigt at være forsigtig, når man arbejder med det. At lave buede elementer, du skal omhyggeligt studere teknologien, så produkterne ikke brydes under skabelsesprocessen.

Til de nævnte fordele ved materialet kan du tilføje sin relativt lave pris. Sammenlignet med mange andre metoder til afslutning af lofterne, er installation af gips en mere rentabel økonomisk, også fordi det ikke kræver involvering af et stort antal mennesker til arbejde.

Gipsplankloft i gangen: fordele

Smalle korridorer er ofte en fortsættelse af gangen. Her er det nødvendigt at udvide rummet visuelt, hvilket er let at opnå ved hjælp af multilevel lyskonstruktioner lavet af hyprok. Derudover kan væggene i korridoren ikke altid være involveret i at skabe et unikt design, så det vigtigste indvendige træk her er hensigtsmæssigt at lave præcis loftet.

Belysning spiller en vigtig rolle i designet: Med hjælp kan du også visuelt øge rummets rum, hvis du ikke installerer en massiv lysekrone, men små spotlights, mest populære, når du installerer gipslofter.

En interessant mulighed er, når fancy buede elementer er monteret i loftet, derudover fremhæves af LED-tape. Når du installerer sådant udstyr, er det tilrådeligt at tage råd fra en designer, som vil hjælpe med at gøre rummet til et ægte kunstrum.

Bemærk: Lav lofthøjde er ikke en hindring for installation af gipsvæg. I dette tilfælde bør der gives fortrinsret til podshivnuyu fastgørelsesmetode, snarere end den mere velkendte suspension. I dette tilfælde vil højden kun falde ved tykkelsen af ​​batten monteret på udkastets overflade.

Fordelene ved gipsvægens loft med hensyn til udsmykning er indlysende. Med hensyn til anvendelighed kræver gipsvæggen en vis forsigtighed: det skal beskyttes mod snavs, støv og fedt. Dette problem kan dog let løses, hvis loftet er malet med en passende maling: emalje, vandbaseret, akryl.

Sådan monteres loftet på gipsvæggen: den forberedende fase

Den første ting at gøre er at lave en liste over de nødvendige værktøjer og materialer. For opførelse af et gipspladerloft af enhver art kræves:

 • plader af giprok;
 • metal profil (væg og guide);
 • suspensioner lige
 • fastgørelsesanordninger (skruer og dowel-negle);
 • kitt til tætning af led, skruer og små uregelmæssigheder.

Hvis indretning er planlagt i loftet, er det tilrådeligt at forudkøb limen "væskepinde" eller gips - afhængigt af det materiale, hvorfra de dekorative elementer er lavet.

Næste skal du kontrollere, om alle værktøjerne er på lager. En perforator er en nødvendig ting, hvis det trækloft, som profilen skal fastgøres på, er konkret. I andre tilfælde er det muligt at lave en skruetrækker. Derudover skal du:

 • niveau;
 • montering saks til profil skæring;
 • kutter til tilslutning af profiler;
 • kniv til skæring af giprok og kantplan.

For at skære huller i et gipspladerark til lamper, stikkontakter eller en lysekrone, er det praktisk at bruge et specielt værktøj - en kniv sav. Til samme formål anvendes en hulsav.

Efter erhvervelsen og forberedelsen af ​​de nødvendige materialer og værktøjer, kan du fortsætte til den første fase af opbygningen af ​​loftmarkeringen. Definitionen af ​​det laveste punkt er nøglepunktet, det afhænger af dens position, om det er muligt at lave et hemmingloft i korridoren, eller om du skal montere det hængende loft.

Tip: Før du går videre til markeringen og den direkte installation, skal du sørge for at den hårde overflade er godt forberedt. Hvis det har smuldrende gips eller noget andet upålideligt overtræk, skal du slippe af med det.

Efter bestemmelse af det nederste (nulpunkt) punkt trækkes vandrette linjer på de modstående vægge, langs hvilke skede- eller føringsprofilen derefter monteres.

Loftsmontering

I en smal korridor er det ikke altid tilrådeligt at skabe komplekse strukturer: et simpelt loft på et niveau kan nok være nok. Hvis forskellen mellem de laveste og højeste punkter, der bestemmer højden af ​​overlapningen, ikke overstiger 2 cm, kan du konstruere et hemmedloft. Denne metode kræver mindre tid og finansielle omkostninger.

For at skabe en struktur, skal du lave en træ eller metal kasse, som er monteret på bunden loft og vægge. Direkte til hendes vedlagte gipsplader. Hvis du planlægger at starte under ledninger, skal en skitse af dens placering ske på forhånd.

Sted spotlights eller noget ekstra udstyr med denne metode til at skabe et gipsplade loft vil ikke fungere - der vil ikke være nok mellemrum mellem udkastet og det monterede loft. Denne afstand kan øges, hvis du installerer på indersiden af ​​indsatsen af ​​den ønskede størrelse, og fastgør understøtningsrammen til dem. Det er imidlertid mere hensigtsmæssigt i en sådan situation at installere et fuldt suspenderet loft.

Bemærk. Plader af gipsplader skal lægges i en razbezhku, og leddene af pladerne skal falde sammen med de bærende dele af rammen og fastgøres til dem. For at undgå at skære og montere hukommelsesplader i ét stykke anbefales det at forudindstille den optimale afstand mellem battenes dele.

Podshivnoy-loftet kan kun være et enkelt niveau og giver ikke rigelige muligheder for indretning, men denne mulighed er ganske enkel og hurtig. Derudover er lofthøjden reduceret med denne monteringsmetode.

Nedhængt loft

Multi-niveau lofter kan kun suspenderes - fastgørelsesanordninger ved hjælp af drejning er ikke egnet til dem. Men for dem, der ønsker at realisere en kreativ ide, er denne mulighed meget mere interessant. Derudover kan du i dette tilfælde bygge et loft med formede elementer: metalprofil og gipsplader er let at deformere i overensstemmelse med den valgte form.

Enkeltsenge hævede lofter er bekvemme, hvis det er nødvendigt at skjule kommunikation eller installere spotlights, hvor længden af ​​bunden kræver en vis størrelse af mellemrummet mellem den hårde overflade og gipsvæggen.

Med denne type konstruktion anvendes der også indledende mærkning - ikke kun på væggene, men også på loftet for at rumme bøjlerne. Styreprofilen er monteret langs korridorperimeteren i henhold til markeringen, U-formede suspensioner er fastgjort til loftet. Disse er standarddele, der bruges oftest, men i nogle tilfælde kan nåle være nødvendige. Disse er længere suspensioner, der er nødvendige for at sænke loftet til en lavere højde.

Derefter indsættes bæreindretningen i sporene på føringsprofilen, afskåret på forhånd i overensstemmelse med længden af ​​korridoren. Profiler er fastgjort med skruer.

Et vigtigt punkt: Hvis bredden på korridoren gør det muligt, og under reparationen, at der anvendes hele plader gipsvæg, skal støtteprofilen placeres på føringen hver 60 cm. Da standardgipsvægstørrelsen er 120 cm, svarer støtteprofilens position til hver side af pladen og dens midte hjælpe med at sikre maksimal stivhed og styrke af hele strukturen.

På denne måde slutter konstruktionen af ​​rammen ikke der: For at loftet skal være glat, skal profilen være nivelleret. Dette kan gøres ved hjælp af en bygningsregel eller tråd. Når profilen er justeret i hele planet, kan den skrues til suspensionerne.

Næste trin er lægningen af ​​gipsplader, processen er ret hurtig, hvis alt arbejde før det blev udført pænt og korrekt. Giprok stiger til loftet og er fastgjort med flere skruer, hvorefter arket kan frigives og fastgøres helt. Det anbefales at måle afstanden fra den lagt gipsvæg til væggen konstant, og skære udragende kanter efter behov.

Vær opmærksom: Arkene er tørre med denne type installation skal lægges på en forskudt måde, så man undgår fuldstændig sammenfald langs sømmen. Dette sikrer større stivhed i loftet og forhindrer revner i kitt og maling.

På denne måde er loftet på hele korridoren monteret, hvorefter du kan fortsætte til roughing og efterbehandling. Her kan du indse mange design ideer: maling, dekorative gips og tapet falder på gips. Stukket af gips eller polyurethan, som også kan males i en passende farve, tjener som en fremragende indretning.

Design ideer fra loftet på gipsvæg på gangen

Det første værelse, hvor gæsterne i dit hus går, er entreen. Hver bolig, som et teater, begynder med en bøjle. Og fra hvilket indtryk disse første meter producerer, vil folkets mening om hele indretningen som helhed afhænge af. En af de vigtige detaljer i hvert værelse er loftet, som i et almindeligt panelhus ikke er helt glat. Men selv lofter er drømmen om hver lejlighedsejer. Og du kan opnå dette. Den mest optimale løsning ville være at bruge en suspenderet gipspladestruktur.

Særlige egenskaber

Mange mennesker bor stadig i gamle højhuse. Derfor er spørgsmålet om at optimere rummet af små værelser ekstremt akut. Disse huse har som regel i stedet for indgangsgruppen et langt smalt rum. En sådan hall forsøger ikke at overbelaste med mange møbler. For at gøre rummet mere rummeligt, er alle overflader malet eller indsat med tapet ved hjælp af lyse farver. Men der er en anden metode til visuel forandring af rummet: det optimale design af loftplanet.

I øjeblikket er traditionelle lofter blevet erstattet af moderne og sofistikerede muligheder. Loftsystemer fremstillet af gipsplader er alsidige og originale løsninger.

Gipsplader har mange positive egenskaber:

 • økologisk renlighed
 • energibesparelse;
 • lydisolering;
 • fleksibilitet;
 • luftpermeabilitet;
 • fugt modstand.

Alle disse kvaliteter gør gipsvæggen til et af de mest populære materialer til fremstilling af forskellige bulkstrukturer: det kan være en mur, en partition, en niche. Gipsvægslofter er også blevet meget almindelige.

Fordele og ulemper

Ved hjælp af en gipsplade-loftkonstruktion er der sket noget usædvanlige ideer.

Dette skyldes, at sådanne systemer har mange positive kvaliteter:

 • lave omkostninger;
 • vægten af ​​gipspladen er lille, det gør installationen lettere;
 • enkel konstruktion, sammenlignet med andre typer suspenderede strukturer;
 • manglende forberedelse: der er ingen grund til at fjerne det gamle hvidvaskemiddel, hvilket forenkler arbejdet i høj grad og sparer tid;
 • renlighed under arbejdet
 • den resulterende glatte overflade kræver ikke yderligere behandling, det skjuler også ujævnheden af ​​overlapningen;
 • en række finish - maling, gips, tapet;
 • muligheden for at gemme al kommunikation - ventilationskanaler, klimasystemer, ledninger og andre ledninger og kabler;
 • En række forskellige belysningsalternativer - multi-level, spot, åben og lukket lamper;
 • fleksibiliteten og plasticiteten af ​​gipspladerne hjælper med at skabe struktur og bøjninger af strukturen;
 • Mulighed for enheden af ​​enkelt niveau, to-niveau og multi-level systemer

Det er nødvendigt at bemærke nogle negative aspekter:

 • skrøbelighed;
 • et lille fald i rummet (højden kan reduceres fra 5 til 10 cm); i værelser med meget lave lofter anvendes den med forsigtighed;
 • et forbud mod at hænge tunge genstande, såsom lysekroner;
 • utilstrækkelig fugtighedsbestandighed - oversvømmelse af lejligheden med naboer vil påvirke strukturens tilstand negativt
 • gipsvæg til loftet er bedre at bruge i gamle huse, da den nye bygning kan krympe og gipsvæg konstruktion til revner;
 • den hvide farve i loftet kan falme med alderen, og designet er lidt deformeret.

Gipspladerophængssystemer adskiller sig i antal niveauer. Der er enkelt niveau, to niveauer og flere niveauer lofter.

 • Et loft på et niveau er det nemmeste at fremstille, hvilket samtidig kan danne grundlag for et multi-level system. Ideelt flad overflade - dette er et enkeltniveau system efter installation.
 • Et loft på flere plan er en mere kompleks struktur, der skaber helt vilkårlige mønstre på loftoverfladen. Systemet giver dig mulighed for interessant at udstyre belysningen. Disse er spotlights med LED'er, og du kan tilføje belysning mellem niveauerne, som ikke kun ser imponerende ud, men hæver også loftets niveau visuelt.
 • En af ændringerne på multi-level systemet er et to-niveau loft. Det er forholdsvis enkelt at fremstille, men med det er det muligt at placere enheden spotbelysning.

Installationen af ​​et gipspladespændingssystem er baseret på en rammekonstruktion. Det er åbent og lukket. Ved anvendelse af en åben sort, kan rammens elementer direkte fungere som ekstra dekorative elementer i interiøret.

For en lille plads

I en lille og smal korridor er installationen af ​​et suspenderet gipsplader system måske den mest korrekte løsning til konstruktionen af ​​loftoverfladen.

Takket være et veldesignet loftsdesign er det muligt at opnå en visuel forøgelse i indgangsområdet.

For at gøre dette er det bedre at bruge anbefalinger fra professionelle designere:

 • Ved installation af et gipsplade-system på flere niveauer i en smal korridor eller et gangrum, anbefales det at bruge klare grafiske linjer.
 • Et to-plan loft med et rektangel eller firkantet forsænket i forhold til hovedniveauet vil visuelt bevæge sig fra rummet.
 • I den aflange korridor er det muligt at bygge flere lignende geometriske elementer på én gang.
 • Farveskemaet i loftet på en lille hal skal være lys, ideelt hvid, hvilket giver en visuel udvidelse af lydstyrken.
 • Af særlig betydning er design af belysningssystemer. Det er vigtigt at bruge mange punkt lyskilder, som vil tilføje lys og lys til interiøret.
 • Hvis du med succes sørger for spotlights eller LED-strimler, er det muligt at oprette en unik loftsstruktur, selv i et lille rum.

Gips loftsystem i gangen med det rigtige valg af farver og et vellykket belysningssystem kan ændre billedet af selv en lille gang og gøre det mere rummeligt og attraktivt.

I det store rum

Hvis du er den heldige ejer af det samlede rum i indgangsområdet, er det også muligt at bruge et moderne gipspladesystem, som i dette tilfælde vil bidrage til at implementere selv den mest ekstravagante og uventede løsning. Efter alt, her har du råd til opførelsen af ​​både enkeltniveau og multi-level loft. Det vigtigste er, at en sådan løsning er harmonisk og passer ind i det overordnede koncept for udformningen af ​​lejligheden som helhed.

Det vil være bedre at bruge råd fra professionelle designere:

 • Den oprindelige modtagelse til den overordnede gang er brugen af ​​et flerlags gipspladesystem. Denne tunge ved første øjekast vil konstruktionen blive næsten vægtløs på grund af det velovervejede farveskema såvel som på grund af udstyr til et spotbelysningssystem. Ved installation af belysningssystemet anbefaler eksperter at bruge flere forskellige typer lyskilder samtidig, hvilket skaber effekten af ​​"flydende luft" og lyser alle mørke dele af korridoren.
 • Altid en speciel luksus indvendig fly giver jævnt buede linjer. Denne teknik skaber indtryk af at sløre de strenge grænser af loftet, og rummet bliver mere luftigt og let.
 • Det er muligt at designe loftets overflade i overensstemmelse med det overordnede farveskema. En anden tilgang er brugen af ​​teknikker med kontrastfuldt interiørdesign og derved tiltrækker opmærksomhed på dette element. Dette vil fremhæve loftets loft fra konteksten, hvilket gør det til højdepunktet i rummets gang.

I det volumetriske rum er det muligt den mest forskelligartede farvepalet. Det kan svare til den generelle stil eller blive modsat den.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Skønhed og funktionalitet af gipslofter - naturligvis, hvis de er smukt designet og korrekt monteret, vil de ikke forlade nogen ligeglade. Derfor er mange læsere interesserede i, om det er muligt at installere et sådant loft i egne hænder.

For den der har lysten er intet umuligt. Start små - installer f.eks. Loftet af gipsplader i en smal korridor. Selvom dens design måske ikke er det nemmeste.

I artiklen vil vi tale om, hvordan man laver en struktur i et lille rum, om fordelene ved gipsvæggen og nuancerne til at håndtere den. Og også vi vil præsentere et udvalg, hvor du vil se visuelt, hvordan harmonisk og stilfuldt en hall eller en korridor med et hemmed eller falskt loft kan se ud.

Hvad du behøver at vide om at arbejde med gips

For at undgå teknologiske fejl skal du vide om materialets egenskaber og tage dem i betragtning i arbejdet. Efter alt, gipsvæg, som ofte kaldes tør gips i folket, som ethvert andet materiale, har fordele og ulemper. Her diskuteres dem for en start.

Lidt om materialet

Dette nuværende populære materiale, hvis fordele i forhold til traditionelt gips ikke blot kan udfordres, fremstilles på basis af gips, som er blevet dømt af bygherrer for brandmodstand og evne til at absorbere fugt i lang tid.

 • Det indeholder ikke giftige stoffer, der gør det muligt at overveje gipsvæggen som et miljøvenligt materiale.
 • Til ovenstående fordele kan du tilføje, at det bevarer varmen godt og har god lydisolering.
 • Derfor er dette materiale ideelt til brug ikke kun i det offentlige, men også i boligområder.
 • Ark er smukt omdannet, hvilket giver dig mulighed for at give strukturen en geometrisk form af enhver kompleksitet, selv kuplen.

Den lille vægt og størrelsen af ​​et blad giver mulighed for at skabe et design på enhver lille firkant. For eksempel: et loft i en smal korridor eller klædning af kolonner og kommunikationsrør.

Typer af gipsvæg

Industrien producerer fire hovedtyper af ark, hvorfra der vælges en variant, der svarer til karakteristika for udformningen af ​​den fremtidige struktur (se hvilken gipsvæg er bedre for loftet eller væggene).

 1. Normal ark, grå, kort refereret til som GCR, med blå markeringer. Det bruges overalt. Især ofte fra den holder falske lofter lavet af gipsplader i korridoren. Sådanne lofter kan ses på hotellet, og i klinikken og i enhver administrativ institution.
 1. Brandsikrede plader (GKLO), med en skal, der i nogle tilfælde også er af grå farve, men oftere lyserød, anvendes mindre ofte i lofter, kun i specialiserede rum. Ofte trimerer de miner til kommunikation eller elevatorer. De har røde mærker på dem.
 2. Der er vandtæt gipsplader. Dette ark har en grøn farve med blå markeringer. Anvendelsesområdet for dets ansøgning er bredt. Det drejer sig om køkkener og badeværelser, laboratorier og cateringfaciliteter. Loftet i korridoren af ​​gipspap GKLV vil tjene næsten for evigt. I sammensætningen er der særlige tilsætningsstoffer, der ikke tillader svampen at formere sig, hvilket uundgåeligt forekommer i fugtige og dårligt ventilerede rum.
 3. Den fjerde type er GKLVO (både brand og fugtbestandig), den kombinerer egenskaberne hos de to tidligere sorter. Leveres med en rød markering og kan forstærkes. Den bruges oftest til indvendig vægbeklædning, installation af lofter og skillevægge i bygninger med termisk beskyttelse, reguleret af SNiP 23-02-2003.

Vær opmærksom: Det er umuligt at ikke sige om varianten, som faktisk er den femte, og kaldes designer gips. Det er ikke konstruktivt, da det har den mindste tykkelse (kun 6 mm) og bruges kun til implementering af loftdesignet - for at skabe komplekse former for krøllede figurer. Ark er forstærket indeni med et glasnet og har ikke det sædvanlige kartonhus, er mærket med GKLD.

Naturligvis varierer prisen på gipsplader i henhold til deres egenskaber, og i GCRD er det ikke et eksempel ovenfor. Men sund fornuft bør altid være i spidsen.

Hvis du har tænkt dig at skabe en skønhed svarende til den, vi ser i ovenstående eksempel, er det bedre at tage fleksible ark end at perforere almindelige. Ja, og besparelserne er stadig kontroversielle, for i sidstnævnte tilfælde kræver en masse kitt at forsegle perforeringen på de færdige kasser.

Nødvendige værktøjer og materialer

Så du besluttede at lave gipsplader i gangen eller i køkkenet. Det første spørgsmål opstår: hvor skal man starte? Vi hjælper dig med at forstå processen med produktion af disse værker.

instrumenter

Et kort overblik over de nødvendige værktøjer:

Hvis der er mange sådanne huller, for eksempel til spotbelysning, kan du købe en cirkelsag. Hun kan skære huller med forskellige diametre.

Hvis du laver gipsplader i gangen, er det måske ikke nødvendigt med en skærekniv og nålevalse. Klipperen er nødvendig til glat skæring af pladen i smalle strimler, for eksempel ved at lave skråninger. En rulle bruges til at gennembore et pladestykke, der udfører bøjning af emnet.

Relaterede materialer

Du har fyldt op med de nødvendige værktøjer, nu skal du købe materialer. Antag at du vil opbygge et gipsvæggeophæng i en lille korridor eller gang.

Til dette skal du:

 • Almindelige ark HL med en tykkelse på 0,9 cm. Traditionel størrelse 2500 (2400) * 1200 mm;
 • PP aluminiumsprofilen (loft), til enheden af ​​en ramme, 60 * 27 mm i størrelse;
 • Profil PPN (loftguide), som vejledning ved installation - størrelse 27 * 58 mm;

Bemærk: Med en simpel loftsinstallation på ét niveau kan træstænger bruges i stedet for en aluminiumsprofil.

 • Direkte suspensions universal (PPU). For et hemmingloft, i hvilket belysningsindretninger ikke vil blive bygget ind, kan de ikke være nødvendige;
 • Dowels til fastgørelse af profilen til overfladen af ​​betonbunden;
 • Selvdrejende skruer af to typer: til fastgørelse af elementerne i slangen til hinanden og til fastgørelse af gipsvæggen til det;
 • Putty, for at forsegle leddene af plader og huller fra skruerne og muligvis at sætte over hele området - dette afhænger allerede af finish finishen;
 • Serpyanka tape, uden hvilken leddene mellem arkene ikke kan laves usynlige og holdbare.

Rammeinstallation

Alt arbejde begynder med den korrekte installation af rammen, som vil danne basis for fastgørelse af gipsplader.

Hvis det er foretaget forkert, vil et plant plan ikke virke, og strukturen vil blive deformeret som følge af en naturlig ændring i profilparametrene som følge af termisk ekspansion.

Delsystem til loft på et niveau

Gipsplanklofter i korridoren ser mest fordelagtige ud, når de er spotbelysning. Enhedens belysning og valg af lamper - er et helt andet emne. Men vi skal huske på, at ledningerne er lagt umiddelbart efter installationen af ​​rammen. Hvad er godt og sådan et loft er, at alle ledningerne kan gemmes inde i den.

 1. Det første trin er markering på loftet og væggene i profilfastgørelseslinierne. Find det laveste punkt i loftplanet. Dette vil være et nulmærke. Derefter skal du markere horisonten på modsatte vægge ved hjælp af et niveau. Blyant forbinde prikkerne.
 1. Ifølge denne markering skal du rette guideprofilen (PPN). Bor et hul i væggen sammen med profilen, du skal hamre i en dowel. På samme måde er skeden monteret fra profilen langs hele omkredsen.
 1. Yderligere med et trin på 0,5 m er vedhæftet PP profil. Den indsættes derefter inde i PPN'ens profilvejledning.

Vær opmærksom! Profiler bør ikke støde op til hinanden, men der er et hul på 1 cm.

 1. Begge profiler er fastgjort sammen med selvdrejende skruer, og de er monteret i loftet ved hjælp af direkte suspensioner. Dette ses tydeligt på billedet. En dowel-negle er drevet ind i et hul i loftet. Efter at have bøjet ned PPU ører, fastgøres loftsprofilen til dem.

Krydsforbindelser af profiler udføres ved hjælp af stik, som har fået den passende navn "krabber" på grund af deres form - du ser dem i ovenstående diagram.

Bemærk: Nogle mennesker forsøger at bruge små skruer med en pressevask til dette formål. Men i dette tilfælde er det ubelejligt, da skruehovedet forhindrer gipsvæggen til at ligge fladt, og det kan fungere på dette sted for en brud.

Gipsvæg installation

Nå er rammen klar - du er kommet til scenen for direkte montering af loftet.

 • Det første spørgsmål du vil have er: "Hvor er forsiden af ​​gipsvæg?". Der er ikke noget ansigt, som sådan skal du se på slutningen af ​​arket. Det skulle have en afskårne afskærmning - således at der ved sammenføjningen af ​​arkene dannedes en lille rille. Når loftet er færdigt, bliver dette mellemrum forseglet med et kit.
 • Den ene er ubelejligt at hænge ark, du skal ringe til nogen for at hjælpe dig. Den anden person skal holde kanten af ​​arket. Hvis rammen er lavet korrekt, vil alt gå som urværk. Til fastgørelse af plader er det bedst at bruge klemmer.

Vær opmærksom! Hvis du ønsker at lave et loft med termisk isolering, er det installeret, før du hænger gips.

 • Installation af ark begynder med et hjørne, skal du sørge for at bygge dem på profilen. Glem ikke gabet, det giver mulighed for at undgå revner på overfladen af ​​loftet efter færdiggørelsen. Ark sæt, så de ikke falder sammen omkring omkredsen.
 • Fix ark med metal skruer 2,5 cm lang, vride dem i en afstand af 20 cm fra hinanden. Først skal du gå rundt om loftets omkreds og derefter fastgøre til de øvrige elementer i rammen.

Tip! Det er meget vigtigt at stramme skruen ordentligt. Dybden af ​​dets indrykning bør ikke være mere end 1 mm. Ellers kan du beskadige papen, som vil blive ramt af fikseringens kvalitet.

Hvis loftet er multi-level

Ved at opbygge lofterne i gipspladens korridor kan du oprette et unikt design, takket være, at rummet i et lille rum vil virke bredere og højere.

I dette tilfælde skal du tænke grundigt på loftets form og lave en tegning, som du vil arbejde på. Og bedre, se videoen, hvor erfarne specialister gradvist viser hele processen. Selvom de i praksis ønsker at have et sådant loft stadig ikke forsøger at konstruere sådanne komplekse konfigurationer alene, søger de håndværkere.

Og faktisk: at udvikle et design, hvor designet har perfekte proportioner og harmonisk passer ind i et eksisterende rum, er ikke så nemt. Og der er masser af muligheder, tro mig.

Nedenfor er kun nogle af dem:

Som et sammendrag bemærkes det, at udsmykningen af ​​loftoverfladen, udført med gipsplader, ikke skal skyndes. Hvis du omhyggeligt overvejer designet, køber materialer af høj kvalitet og holder sig nøjagtigt til teknologi, så bliver loftet i en smal korridor af gipsplader til et ægte kunstværk.

Lidt om design

Det ville være en skam at gøre sådan arbejde, og få bare et glat fladt loft, uden nogen chips, der gør designet attraktivt. Og der er mange sådanne chips, og vi vil fortælle dig om dem nu.

 • Den mest foretrukne løsning til belysning af et hæftet loft er brugen af ​​spotlights. Men det er for nemt, og mere som et kontor valg. Loftene i gipspladens gang kan ikke bare godt oplyst, men også dekoreret med flade forsænkede lys, som i billedet ovenfor.
 • De ligner en træramme med et glasfarget glasvindue oplyst indefra. Der er muligheder for inventar designet specielt til gipslofter. Deres krop kan males. Den er lavet af polyurethan og har en smuk konfiguration, hvilket tyder på, at gipsstykker bruges i loftet.
 • Når man laver gipsplader, anvendes der ofte en anden designteknik. Giprok er ikke monteret på hele loftet, men kun omkring omkredsen, i form af en ramme. Således er der i midten af ​​loftet dannet en kaisson, hvis overflade er dækket af tapet med et mønster eller en blank selvklæbende film.
 • Fordybningen i loftet kan være en stor eller flere små. Denne variant af loftdesignet er bedst egnet til små værelser med en lille højde.
 • Og du kan arrangere et falsk vindue i kajen, forsegle det med en film, der skildrer himmelen, træernes toppe og gøre den indre belysning. Kun for dette loft bør foretages i to niveauer. En ramme med glas vil blive indsat i det første niveau, på hvilket filmen vil blive limet.
 • Utroligt smuk på overfladen af ​​loftet på gidrok, udseende og slots af forskellige former. Især hvis de er krøllede. Slidserne kan glaseres med farvet eller frostet glas, men de er nødvendigvis oplyst indefra. Loftet afbildet i vores eksempel overbeviser veltalende os om, at dette design ser meget stilfuldt ud.
 • Loftet af gipsvæg kan udføres i flere niveauer, og endda fly. Fra GCR kan udføre næsten enhver form. Gode ​​herrer kender mange hemmeligheder af sådant arbejde - de har meget at lære.
 • I loftkonstruktionerne passer gipset godt sammen med mange andre materialer: træ, strækstof, polyurethanbjælker. En af varianterne af et sådant kombineret design er på billedet nedenfor.

Selvfølgelig, for at skabe komplekse gipslofter i gangen, har du brug for visse viden og erfaringer. Nybegynderen er usandsynligt at lykkes, men du kan tænke på designet.