Gipsplankloft: Fordele og ulemper

Gipsplader lofter bruges ofte i bygge- og reparationsarbejde. De er installeret i stuen, gangen, køkkenet, toilet og badeværelse. I rum med høj luftfugtighed installerer de vandtæt gipsvæg, som er ergonomisk og æstetisk.

Fordele og ulemper ved at bruge gipsvæg til strøm på badeværelset

Før du laver loftet i badeværelset af gipsplader, skal du kende fordelene og ulemperne ved dette materiale.

Fordelene ved gips er:

 1. Højt niveau af brandmodstand, fugtighedsbestandighed og lydisolering. Dette materiale deformeres ikke selv i et rum med fugtighed op til 90%.
 2. Miljøvenlighed. Gipsvæg er kun fremstillet af naturlige ingredienser, der er helt sikre for menneskers sundhed.
 3. Æstetisk udseende. Materialet giver dig mulighed for at skjule alle uregelmæssigheder og defekter i loftet.
 4. Hurtig og nem installation. Gibsoboard-loftet kan installeres selv af en ikke-professionel med et minimalt sæt værktøjer.
 5. Lav materialomkostninger. Køb af materiale tager ikke meget penge, gipsvæg i forhold til andre byggematerialer er en af ​​de billigste.

Men gipsvæg har to væsentlige ulemper:

 1. Hvis naboerne oversvømmer loftet på dit badeværelse, vil gipsvæggen ikke opretholde en sådan belastning. Han bliver nødt til at ændre sig.
 2. Det er bedre at ikke bruge materialet i et badeværelse med et lavt loft, ellers bliver rummet endnu lavere. Den eneste vej ud er at kontakte en designer, der med succes kan designe loftet.

Hvordan tilbereder man et badeværelse til installation af hypos?

Gipsvæg på loftet på badeværelset kan installeres uafhængigt. For at gøre dette skal du have en metalprofil for at skabe en ramme, skruer for at styrke materialet, værktøj til arbejde (målebånd, niveau, boremaskine, skruetrækker), kittetyper.

Inden du installerer gipsvæg på badeværelset, skal du sørge for tilstrækkelig ventilation og behandle arbejdsfladen med antisvampemiddel. Før arbejdet påbegyndes, skal du sørge for at alle ledninger er isolerede og er i bølgepap.

Og her er en artikel om loftet af gipsplader i køkkenet.

Installation trin

Når forberedelsen er afsluttet, kan du fortsætte til hovedarbejdet - installation af loftet på gipsplader.

 1. Fastlæggelse af loftets niveau, markering af området. På loftet skal steder til fastgørelse af spændingen af ​​hovedprofilen og de områder, hvor de indbyggede lamper er placeret, være markeret.
 2. Montering af hovedprofilen på loftets omkreds. Til dette skal du bruge et niveau.
 3. Styrkelse af gipsvæggen. Efter forberedelsen af ​​rammen kan du gå videre til hovedfasen. Først skal du trimme gipsvæggen til den ønskede størrelse. Ved hjælp af en skruetrækker fastgøres materialet til rammen. På samme tid er det nødvendigt at bore hullerne fra lamperne og fjerne ledningerne.
 4. I sidste fase af installationen skal du håndtere skruerne og sømmen, og derefter udføre slibning. Eventuelt kan du lægge et lag af akryl primer, det vil øge niveauet af beskyttelse af materialet mod fugt.

Og så artiklen om reparation af gipsplader lofter.

Se vores hjemmeside http://ru-house.net/. Og du vil lære meget mere informativ, nyttig information.

Loftet i badeværelset er gips. foto

Gipspladens loft er i stand til at dekorere absolut ethvert badeværelse. For et lille værelse anbefaler designere at vælge et lyst materiale med lys. For at gøre badeværelset frisk, kan du tilføje grønne nuancer. Gul og sand nuancer er populære, og kombinationen af ​​sort og hvid vil bidrage til at understrege streng stil.

Billeder af gipsplader lofter i badeværelset

Et badeværelse kan ikke betragtes som enkelt i design: oftest er det et lille rum, nogle gange en ikke-standard konfiguration. Derudover spiller fugtighed og temperaturændringer også en rolle - ikke alle belægninger kan modstå disse faktorer.

Der er flere materialer til at lave lofter i dette rum, men hvilken er den bedst egnede? Vi mener, at disse er gipspladerlofter - i badeværelset har de arbejdet godt, og de næste par billeder viser, at de også kan laves smukt.

Har fin finish på badeværelset

Som vi allerede har sagt, er reparationen af ​​et badeværelse forbundet med en række visse vanskeligheder, som kan overvindes af det korrekte udvalg af materialer.

Først og fremmest bemærk venligst, at den sædvanlige gipsvæg ikke virker.

I stedet forbyder ingen sin anvendelse - men resultatet vil ikke vare længe (især maling). Standard gips absorberer fugt, hvilket betyder, at belægningen meget snart vil begynde at forringes, både eksternt og internt.

Derfor i butikkerne skal du kigge efter GKVL - fugtsikre gipsplader. De kan identificeres både ved passende mærkning på pakken og ved den karakteristiske grøn farve. Ingen grund til at tro, at det forpligter dig til et bestemt interiør - sådan en GCR er malet på samme måde som en normal.

Råd: Det er bedre at tage en maling, der ikke er vandopløselig, ellers bliver dit loft snart dækket af en slags skilsmisse.

Suspended gipsplader lofter vil se godt ud i et badeværelse i næsten enhver konfiguration. Men husk at de gemmer 10-15 centimeter af vægens højde. Hvis du beslutter dig for at lave et design på flere niveauer, vil dette antal stige - hensyn til dette ved udformningen.

Det er også vigtigt at være opmærksom på graden af ​​beskyttelse af armaturer - en parameter, der angiver, hvor meget lamperne ikke udsættes for fugt og støv. Hvis det for de fleste lokaler ikke er for vigtigt, så skal du omhyggeligt studere disse oplysninger for sikker og pålidelig belysning på badeværelset.

Udpegningen af ​​graden af ​​beskyttelse består af de karakteristiske bogstaver IP og to tal.

Så den mest populære til brug i almindelige boliger - IP20. Dette vil ikke være nok for dig: Sådanne lamper er ikke beskyttet mod indtrængning af vand, hvilket kan forårsage kortslutning.

Lamper med beskyttelsesklasse IP21 / IP22 vil gøre - de er ikke bange for fugt og små dråber, de modstår temperaturændringer godt. De må ikke nedsænkes i vand, men i loftet opstår en sådan risiko kun i tilfælde af oversvømmelse.

Selvfølgelig er der meget mere beskyttede lyskilder - f.eks. IP67 bruges til indendørs poolbelysning. Men de er meget dyrere, og der er ingen grund til at betale for dem.

Hvis du ikke er sikker på, at du er opmærksom på mærkning eller er i tvivl om din beslutning, skal du kontakte enhver hardware butik.

Efter at have behandlet nogle teknologiske funktioner, foreslår vi at flytte til det mest interessante - se vores fotogalleri af gipspladerlofter i badeværelset. Der er mange flotte muligheder.

Kombineret badeværelse

I mange lejligheder af typisk bygning bad kombineret med et toilet. Lad os forlade spørgsmålet om, hvorvidt det er praktisk. Vores opgave er at forstå, hvordan man arrangerer et sådant værelse ved hjælp af GCR.

Normalt er de kombinerede badeværelser ikke store i størrelse (der er undtagelser, men vi snakker om dem lidt lavere). Derfor anbefaler vi, at du foretrækker lysetoner.

Har du en høj, men ikke for rummeligt badeværelse? Prøv at installere et hvidt split-loft med skjult belysning. På den ene side vil en sådan løsning afbalancere rummet - nogle gange med denne konfiguration er der en ikke så hyggelig følelse af at være i en brønd. På den anden side vil lyse farver gøre rummet visuelt bredere.

Desuden skaber dette lys en volumetrisk effekt og ser interessant ud - en af ​​de få dekorationer, der passer til sådanne små badeværelser.

Forresten er det ikke nødvendigt at vælge en LED-strimmel med hvidt lys. Usædvanlig lysende kant - en hidtil uset og stilfuld reception. Sandt nok er det nødvendigt at omhyggeligt vælge skyggen, så den er i harmoni med andre farvede elementer.

Er badeværelset rummeligt nok? Derefter eksperimenterer med den originale form af en gipskonstruktion på flere niveauer med en indsats af gennemsigtigt stretchstof. Volumetriske elementer og spotlights ser meget interessant ud. Det vigtigste er en følelse af proportioner. Når du designer layoutet, skal du overveje alle dimensioner for ikke at overbelaste loftet - ellers får du resultatet modsat det, der var beregnet.

Nuance: Gipsvæg hjælper dig med at zone det kombinerede badeværelse. Brug til dette design "loft-gulv". Selvfølgelig er små rum på 2 til 3 meter ikke en mulighed - selv en meget tynd skillevæg gør det svært at flytte. Men for mere rummelig - ret rimelig og funktionel løsning.

Ikke-standard badeværelse konfiguration

Men med et typisk badeværelse er det ikke svært at forstå. Men hvad skal man gøre, hvis man er heldig med en ikke-standard konfiguration? For eksempel med placeringen på loftet eller en usædvanlig form for loft?

At dømme efter anmeldelser på talrige fora passer loften af ​​gipsplader i dette tilfælde også perfekt. Vi tilbyder at se vores fotogalleri for at se dette!

Det er muligt at lave konstruktioner af næsten enhver form fra gipsvæg. Derfor er det ikke svært at bruge det til at afslutte det trekantede tag. Giv fortrinsvis spotlights frem for massive lysekroner - sidstnævnte synes ikke at være meget relevant.

Desuden er det let at lave en kasse til et vindue i en gipsvæg - det er praktisk og meget økonomisk, da det ikke er nødvendigt at tænde lyset om dagen.

Bemærk: Hvis du ikke ønsker at forkæle udseendet, skal færdiggørelsen udføres meget omhyggeligt. De mindste uregelmæssigheder vil ødelægge alt det positive indtryk.

Unødvendigt smal og lang plads? Vær opmærksom på to-tier design af bølge form. Det vil medvirke til at gøre rummet lidt mere volumen. Det er sandt, det er ikke et panacea, men det er et forsøg værd.

Lige så vigtigt er belysningen: kassér store elementer til fordel for små flade lysekroner eller spotlights.

Afviger rummets layout fra det sædvanlige rektangel eller firkant? Der er to muligheder: enten forsøge at glatte det ud med et loft på flere niveauer eller omvendt understrege en usædvanlig form, som det blev gjort på det næste billede.

Den glatte overflade kommer næsten i kontakt med tagskægget, men badeværelset ser ikke for lavt ud. Alle ekstra hjørner på væggene er mærkbare. På samme tid afleder belægningen ikke opmærksomheden fra den oprindelige skål og mønstret flise.

Hvis rummet er omvendt, rundt, understrege det med glatte bølger i loftet. I et lille badeværelse kan de være passende, hvilket skaber interiøret. Sandt nok er det vigtigt ikke at overdrive det: Du bør ikke oprette et dusin niveauer med komplicerede skilsmisse. Men designet, som i dette billede - perfekt.

På trods af den tilsyneladende enkelhed ser dette design stilfulde og elegante ud.

Hjørne badeværelse med panoramavindue? Ikke den mest populære beslutning i vores land, men hvorfor ikke, især hvis visningen inspirerer til et behageligt ophold i varmt vand.

Figuren loft af fugt-resistente gips i et sådant badeværelse ville være det bedste valg. Du kan prøve efterligning af caissons (du vil lære om dem ved at læse denne artikel). Grasiøs symmetrisk ser godt ud, især hvis du fremhæver dem med spotlights.

Men det er bedre at nægte for hårde bjælker - de vil ødelægge hele indtrykket og fedt effekten.

Buede lofter

Vores udvalg af billeder af smukke gipsvæg lofter i badeværelset ville ikke være komplet, hvis vi havde glemt at nævne figured multi-level designs.

De adskiller sig fra mange af de sædvanlige belægninger med et eller to niveauer af kant rundt omkretsen. Sådan mere kompleks i implementeringen af ​​moderne ideer passer ikke til hvert værelse - der skal være plads til dem. Hvis du ikke er sikker på, at rummets størrelse er passende, skal du tænke på en anden mulighed.

Nuancen af ​​denne beslutning er ikke i dens dimensioner. Usædvanlige laminatindsatser er på ingen måde det mest anvendte materiale i bade. Forskellen i teksturer ser imidlertid fordelagtigt ud, og en temmelig typisk konfiguration bliver til et mesterværk af design.

Her er det nødvendigt at sikre, at farverne kombineres med hinanden. Selvfølgelig er hvid velegnet til alt. Hvad med møbler og tilbehør? Enhver, selv de højeste kvalitet reparationer kan blive forkælet af overdreven variation. Så husk om moderering.

Det volumetriske design med spejlindsatser er en fremragende løsning til højteknologisk indretning. Vær opmærksom på loftets form i dette billede - klare og glatte linjer, ingen bløde og afrundede hjørner.

De samme principper følges, når man vælger VVS, møbler. Sådan skarphed er karakteristisk for denne stil, så det er bedre ikke at afvige fra det.

Interessant tip: Prøv at fremhæve designet med farvede LED strips. Dette vil føje futurisme til interiøret og gøre det virkelig usædvanligt.

Vær ikke bange for at lege med blomster - hvem sagde at gipsvæggen skal være hvid? I butikkerne er der mange typer vandtæt maling - vi tror, ​​at du ikke vil være svært at vælge imellem en bred vifte af passende skygge.

Et glimrende eksempel på farve matching er i dette billede. Pastelblå og rosa er perfekt kombineret med hinanden. Denne teknik er god til et lille badeværelse - det gør det visuelt større, men samtidig ser loftet ikke kedeligt ud og standarden. Forsøg at finde den perfekte kombination for dig.

Vil du have noget lysere? Tænk på en kombination belægning. En lys blank indsats fra strækstoffet vil spille, hvis du laver det mere fastholdte gipsvægskasse.

Her skal dog være mere forsigtig. Vi har allerede skrevet om, hvordan du vælger farver i en separat artikel - følg disse regler, hvis du ikke vil give op på det endelige resultat.

Dekorer gipsplankloftet kan ikke kun ualmindelig form og interessante toner - prøv at anvende en række dekorative elementer.

Fresco - hvad du har brug for. Forvis dig ikke af det faktum, at maleriet normalt ikke bruges i badeværelser. Med den rigtige tilgang vil den se harmonisk og naturlig ud. Det er bedre at vælge en lille figur af billedet, især hvis rummet ikke skelnes af store dimensioner. Vælg et mønster, der er i harmoni med væggene og VVS.

Vi er sikre på, at du kunne lide vores samling. Vil du gerne se mere aktuelle designideer ved hjælp af PCG? Det tilbyder et stort udvalg af billeder af gipsplader lofter til alle værelser - der vil du helt sikkert finde noget, der vil behage.

Loftet i badeværelset af gipsplader: den forberedende fase, materialer og værktøjer, mærkning, installation og beklædning ramme

For et badeværelse er et gipsplankloft lige så godt en løsning som for andre værelser i huset. Ved hjælp af en ophængt struktur kan du skjule uregelmæssighederne i hovedbetonbundet, lave en smuk spotbelysning.

Hvordan kan du lave et gipsplader loft badeværelse med dine egne hænder, vi overvejer i denne artikel.

Badeværelse med ophængt gipsplankloft

Forberedende fase

Som alle andre bygningselementer opføres, kræver lofterne i gipspladebadeværket visse forberedende foranstaltninger.

Strømpe materialer

Det første skridt er at vælge den rigtige gipsvæg, som vil være beklædt falsk loft. Til badeværelset er den bedste løsning fugtbestandige loftsgipsplader. Sådant materiale, selv med det sædvanlige målmaleri, vil ikke være bange for at fordampe og kondensere fugt i loftet.

Derfor er det bedre at give ham præference.

Pladen af ​​fugtbestandig gipsvæg har en karakteristisk grønlig eller blålig farve af pap

Hvad angår materialer til konstruktion af ramme og fastgørelsesanordninger, vil deres liste være som følger:

 • Vejledning og hovedprofil.
 • Direkte suspensioner.
 • Skruer og dowels.

Madlavning værktøj

For at sikre, at lofterne af gipsplader i badeværelset er glatte og pålidelige, og deres installation ikke forårsager vanskeligheder, skal du have de nødvendige værktøjer med dig:

 • Konstruktionsniveau.
 • Roulette.
 • Marker.
 • Punch eller hammerboremaskine.
 • Skruetrækker eller skruetrækker.
 • Nedstryger.
 • Kontor kniv.

Montering af loftet i badeværelset af gipsplader

Mærkning af loftet i badeværelset og montering af rammen

Gipsplankloft i badeværelset kan arrangeres som følger

Mærkning i badeværelset til installation af et gipspladens falske loft er som følger:

 1. Ved hjælp af bygningens niveau og en markør rundt om badeværelset er der tegnet en linje svarende til monteringsstedet for føringsprofilen.
  Fra loftet bundlinjen skal anvendes i en afstand på 10-15 cm.
 2. Styreprofilen påføres med bunddelen flush med linjen og fastgjort til væggen med klap og skruer. Fastgørelseselementer i styringsprofilen installeres i trin på 30-40 cm.
 3. Derefter anvendes mærket til installationen af ​​hovedbæreprofilen. Til badeværelset, hvis dimensioner næsten altid er ret beskedne, kan rammen til loftet af gipsplader laves ikke i form af et gitter med en langsgående og tværgående monteringsprofil, men i form af ensrettet parallelle profiler.
  Mærkningslinjer på loftet skal svare til den yderligere placering af akserne på profilerne, der er anbragt langs linjerne.
  Pladsen mellem linjerne skal være 60-61 cm (for et 120 cm bredt gipspladerark).
 4. Dernæst tilpasses profilerne til hovedprofilen med en hacksav til badeværelsens længde (eller bredde) med enderne ind i hulrummet af føringsprofilerne parallelt med væggene og i overensstemmelse med markeringen og fastgøres derefter med skruer til styrene.

Princippet om fastgørelse af hovedprofilen til loftet ved hjælp af suspensionen

 1. For at gipslofterne nemt kan opretholde deres egen konstruktion og efterbehandling, er profilrammen underlagt yderligere styrkelse ved hjælp af suspensioner, der stramt forbinder profilstrimlerne med loftet, og som faktisk er de vigtigste understøtningselementer i rammesystemet.
  Suspensioner er fastgjort til loftet ved hjælp af dykker og selvskærende skruer med et trin på 40-60 cm langs strimlerne i hovedprofilen.

Således har fremtidens plan hængslet loft på badeværelset.

Efter installation af rammen i det resulterende mellemrum mellem overlapningen og bunden af ​​rammen lægges ledninger til fremtidige belysningssystemer. Ledninger, som regel, er desuden isoleret med specielle ærmer og fastgjort til bøjler.

Gipsplader gipsplader

Efter afslutningen af ​​installationen af ​​rammesystemet og elektriske ledninger skal loftet i gipspladens badeværelse dækkes.

Fremgangsmåden er som følger:

 1. Plader af gipsplader er skåret i størrelse efter behov. Dimensionerne af stykkerne skal være sådan, at det var muligt at fastsætte dem så sikkert som muligt langs hele omkredsen og midten, men samtidig var der et minimum af ubrugelig trimning.
  Opdelingen af ​​gipsvæg i dele udføres med foreløbig mærkning og efterfølgende skæring med en kontorkniv.

Princippet om fastsættelse af plader af gipsvæg til rammen

 1. Loftet på gipsplader i badeværelset skal have huller til installation af lamper.
  Til dette foldes de forberedte gipsvægstykker sammen på gulvet, der er markeret på planet for den fremtidige placering af armaturerne, og hullerne er lavet i de tilsvarende punkter på gipsvæggen.
 2. Og endelig er gipsvæggen fastgjort til rammen. Ark anvendes således, at deres led falder sammen med profilbjælkens akse og fastgøres derefter med skruer på selve kanten af ​​arket (indrykket ca. 1 cm) i intervaller på 20-30 cm.

På en helt lignende måde kan du oprette et loft på toilettet.

Forskellen i teknologi ligger kun i muligheden for at bruge konventionel gipsvæg i stedet for fugtighedsbestandige såvel som i den mindre arbejdskrævende proces på grund af det meget lille loftareal på toilettet.

Gipsplankloft på toilettet

I slutningen er gipsplankloftet forberedt til efterbehandling, hvor leddene af gipsplader såvel som monteringsstederne på de selvlukkende skruer er forseglet og udjævnet med et kit (se hvordan man tømmer gipspladens loft). Efter det skal du færdiggøre og samle forsænkede armaturer.

Instruktioner til afslutning af loftet i badeværelset med egne hænder, på trods af storheden, er ret simpelt at gennemføre, så uden frygt skal du selv starte virksomheden.

Vægge og loft i et gipsplader badeværelse: Vandtæt konstruktion lavet af et materiale, der ikke er modstandsdygtigt over for fugt

Er det muligt at lave et gipsplankloft i et badeværelse eller andet rum med høj luftfugtighed? Jeg forpligter mig til at hævde, at det er muligt, og jeg er klar til at underbygge min holdning med teoretiske beregninger og min egen erfaring. Hvis du er klar til at blive bekendt med den ene og den anden - lad os komme i gang.

Billedet viser udsmykningen af ​​væggene og strømmen af ​​badeværelset på mit loft.

Konventionel visdom

Det antages, at både gipsplader og andre gipsbaserede efterbehandlingsmaterialer (herunder gipskittet, der anvendes til tætning af led) er ustabile til høj luftfugtighed. Fugt akkumulerer i volumenet af gipsgipskernen og bidrager til reduktionen af ​​dens mekaniske styrke; kitt og overhovedet begynder at sprede sig med tiden, bliver det blødt på grund af gipsens høje hygroskopicitet.

Derfor anbefaler vi for badeværelser, toiletter og køkkener traditionelt brug af færdigmaterialer baseret på Portland cement - cementpuds og gips. Gips anvendes kun i tørre rum. Punkt, punkt

Den traditionelle måde at afslutte badeværelset på er cementgips.

i mellemtiden

Kammerater, hvor ofte bruger familien i badeværelset til det tilsigtede formål - til et varmt bad eller brusebad? Ifølge mine observationer er der i en familie på tre personer ikke mere end en halv time afsat til vandprocedurer. Åh ja gæster... Lad det være en time.

Ved en korrekt fungerende ventilation stabiliseres luftfugtigheden i rummet efter at have truffet et brusebad på samme niveau som i værelserne i 10-15 minutter. Den samlede fugtighed i badeværelset eller det kombinerede badeværelse adskiller sig fra værdien af ​​denne parameter i stuer højst to timer om dagen eller 1/12 (8,3%) af hele tiden.

Et veludformet ventilationssystem reducerer hurtigt fugtigheden til et gennemsnitligt niveau i hele lejligheden.

Yderligere: befugtning af væggene og loftet er ikke så meget forbundet med høj luftfugtighed som med sprøjtvand. Når man tager et bad og vask, falder de på alle overflader på badeværelset. Hvad der er særligt ubehageligt, sprayet efterlader spor, der yderligere kræver rengøring: shampoo, tandpasta og kalk opløst i vand forbliver på overfladen sammen med vandet.

I rengøringsprocessen er badeværelset udsat for vådt slid, modstand, som ikke alle finishmaterialer kan prale af.

Badeværelse har brug for hyppig våd rengøring.

En detaljeret beskrivelse af problemet, som det ofte er tilfældet, fører os til en måde at løse det på. For at bygge og bruge væggene og loftet i et gipspladerbad uden komplikationer, skal du kun observere to betingelser:

 1. Sørg for tilstrækkelig effektiv ventilation af dette rum (læs: sæt en udstødningsventilator i ventilationskanalen);

Fugt i badeværelset? Nej, ikke hørt.

 1. Tag en vandtæt finish op. På væggene kan gipsvæg beskyttes med fliser og tunge vinylbelægninger, og vandtætningsmaling anvendes til at afslutte loftet i loftet.

Tekniske problemer og deres løsninger

Lad os nu se nærmere på alle de problemer, vi skal løse for at kunne bygge et gipspladloft med egne hænder på badeværelset.

Udstødningshætte

Her er de vigtigste krav til en udstødningsventilator til et badeværelse.

 • Den skal have en kapacitet på mindst 25 m3 / time til et badeværelse og 50 m3 / time for et kombineret badeværelse. Dette krav komplicerer ikke din søgning efter udstødning: en typisk ventilator med en diameter på 100 mm har en kapacitet på 90-110 m3 / time;

Udførelsen af ​​enhver udstødning er tilstrækkelig til vores formål.

 • Det skal inkluderes uanset badeværelsens belysning. Tilslutning af hætte parallelt med lampen betyder, at ventilationen kun virker i de 30-60 minutter, som nogen er på badeværelset. Imens fordampes det resterende vand på væggene og gulvet i mindst en time efter besøget i lokalerne;
 • Det er ønskeligt, at hooden var tavs: badeværelset ligger ofte i nærheden af ​​soveværelset. Reduktion af støjniveauet opnås ved at bruge ærmer med glidelejer (de er meget mindre støjsvage i forhold til kuglelejer eller rullelejer) og et lukket dækseldæksel (skærmen dæmper akustiske oscillationer, der afspejler dem i retning af ventilationskanalen). Prisen på en sådan fan af indenlandsk produktion er 500-700 rubler, udenlandsk - op til 2500;

Silent udstødningsventilator med lukket pumpehjul.

Tilslut udstødningsventilatoren er bedre ikke gennem en kontakt, men gennem en lysdæmper. Det giver dig mulighed for manuelt at justere pumpehjulets hastighed, vælge mellem effektivitet og stilhed.

Hætte i badeværelset er forbundet via en lysdæmper.

 • Rummet over loftet skal være ventileret. Hvis du ikke overholder dette krav, vil overlapningen efter den første oversvømmelse fra oven blive påvirket af en svamp: det nedhængte loft forhindrer fordampning af fugt.

Hvordan giver man ventilation mellem loftet og loftet? Her er to indlysende løsninger:

 1. Installation i kanalventilatorens ventilatorkanal og i loftet - en konventionel ventilationsgitter (eller flere gitter);

I loftet installeret ventilationsgitter til luftudvinding.

I dette tilfælde er det nødvendigt at placere lugen under vedligeholdelsesventilen for vedligeholdelse og udskiftning af emhætten.

 1. Montering af den lagt på udstødningsventilator direkte i loftplanet. For at gøre dette skal dens sammenføjning til væggene være lufttæt. For at fikse ventilatoren skal du sætte en linerafskæring på størrelsen af ​​emhættehuset fra tykk (mindst 12 mm) krydsfiner fra bagsiden af ​​gipspladen.

Billedet viser samme ventilationsskema, der anvendes til et loftsloft lavet af plastpaneler.

ramme

Hvad skal man montere et loftkasse?

Fra galvaniseret profil - loft (60x27 mm) og styrende loft (28x27 mm).

PP loftsprofil.

Loftpladeprofil er nødvendig for at fastgøre batten til væggene.

Den første type profil anvendes til fremstilling af bærebjælken, direkte til hvilken gipsvæg er fastgjort, den anden - til fastgørelse af denne drejning til hovedvægge. Ud over profilen har vi brug for direkte suspensioner: de vil tillade at reparere kassen til gulvpladerne.

Direkte suspensioner for gipsvæg.

 • Direkte til vægge og ophængninger til gulvet - skruer på 4x40 (til armeret betonhytter eller monolitisk tung beton) - 8x80 (til cellulær beton eller skalsten) mm;
 • Profil til profilen - Metal skruer med en længde på 9 mm (fortrinsvis galvaniseret);

Fosfat og galvaniseret metal skruer.

 • Gipsvæg til kassen - skruer på gipspladen med en længde på 25 mm.

Fra værktøjerne skal du bruge:

 • Bor med en boremaskine;
 • skruetrækker;
 • Niveau (bedre - laser eller vand);
 • Metal saks til profil skæring;

For at skære profilen skal du bruge metalskærer. Slibeskæring vil medføre, at zinket fordampes i skæreområdet for at fjerne profilen af ​​anti-korrosionsbelægningen.

 • Firkant og blyant til hans markering.

Her er trinvise instruktioner til montering af en ramme til et loft på et niveau:

 1. Marker linjen for fastgørelse rammen på væggene;
 2. Fastgør guideprofilen langs markeringerne. Afstanden mellem fastgørelsespunkter er højst 0,5 meter;
 3. Markér fastgørelseslinierne på batten. Profilen skal monteres vinkelret på gipspladerne med en afstand mellem profilernes akser præcis 60 centimeter. Dette er nødvendigt, således at sømene mellem arkene på 120 cm brede falder nøjagtigt i midten af ​​beklædningselementerne;
 4. Langs de markerede aksler fastgøres til loftet i trin på ca. 60 cm lige suspensioner;

Suspension mount ved mærkning.

 1. Klippe langs længden, indsæt loftsprofilerne med enderne i styrene;
 2. Justere hver af dem i henhold til reglen eller det lange niveau, trække suspensionernes ører til profilens sidevægge og bøj derefter den frie del af hvert øre opad.

Klar til gipspladerens gipsplade.

ledninger

Strømfordelingen af ​​belysningsarmaturer og ventilation udføres umiddelbart efter montage af rammen. Ledningerne er lagt i et korrugeret PVC-rør, som forhindrer skade på isoleringen af ​​profilernes skarpe kanter.

Det korrugerede rør beskytter ledningenes isolering mod skader ved rammens skarpe kanter.

hem

Hvad slags gipsvæg at vælge?

 • Fugtbestandigt. Det adskiller sig fra den sædvanlige grøn farve på forsiden;
 • Til vægge anvendes vægmateriale med en tykkelse på 12,5 mm til loftet - tyndere (9,5 - 10 mm) loft.

Undtagelsen er et badeværelse eller et badeværelse på loftet. Den nedre del af det skrånende loft er på højden af ​​menneskelig vækst, derfor er det bedre at bruge et mere holdbart vægark for at undgå utilsigtet skade på gipspladen.

Skrå loft loftsstyrke er nødvendig.

Hulene til de indbyggede lamper og ventilationen bores med en boremaskine med en diameter på 10-12 mm og skæres ud i en cirkel med et elektrisk stiksav, men skæring af gipsvæggen i lige linjer gøres forskelligt:

 1. Pladen skæres langs stållinien eller profilen med en skarp kniv omkring en tredjedel af tykkelsen;
 2. Derefter passer den på kanten af ​​enhver højde og bryder ud langs skråningen;
 3. Først og fremmest bliver håndværkspapir skåret fra bagsiden af ​​arket.

Indskåret gipsvæg bryder let i lige linjer.

Hvordan er denne metode mere bekvemt at skære med et stiksav? Større hastighed og en meget mindre mængde støv, som du bliver nødt til at trække vejret i, og som derefter skal fjernes fra alle vandrette overflader i huset.

Sådan repareres arket? Det er tiltrukket af rammen ved selvskærende skruer med en tonehøjde på 15-20 cm. Ved fastgørelse er det meget bekvemt at bruge et spændvidde som længdemål - afstanden mellem tommelfingeren og indeksfingrene strækkes i forskellige retninger.

Denne længde måler forenklet layout af fastgørelseselementer.

Når du fastgør gipsplade, skal du følge et par enkle regler:

 • Sømmen mellem tilstødende ark skal falde nøjagtigt midt i profilen;
 • Skruens låg skal sænke ca. 1 mm under pladens plan. I fremtiden vil fastgørelsesstykker blive puttyed;
 • Den selvdrejende skrue bør ikke skrues tættere på end et par centimeter fra kanten, ellers kan det smuldre.

Korrekt gipsfastgørelse.

Luting

Sådan putter du gipsplankloft på badeværelset?

Gips færdiggørelse eller universal kittet. ABS Saten og Eurogips Saten gjorde et meget godt indtryk på mig. De smelter næsten ikke, når de knæede og lever i mindst 40 minutter efter blanding.

Madlavning kittet har også nogle få finesser:

 • Det blandes i små (ikke mere end 1,5-2 liter) portioner. Ellers risikerer du ikke at have tid til at træne en kitt, før den begynder at indstille;

Knæ kittet i små portioner.

 • Bland det i en helt ren skål. Spatler vaskes også efter at have lavet en anden pakke kitt. Hvis du arbejder med et snavset værktøj, vil klumper af indstillingsgips, der falder under det, ødelægge overfladen, du er færdig med furer;

Vær opmærksom på rillerne i putten bag spatelen. De er tilbage klumper af tørt gips.

 • Når blandingen blandes i opvasken, bliver vand først hældt i, og kun derefter hældes tørt kitt. Efter opvarmning i 5 minutter omrøres den med en blander. Hvis der hældes vand i blandingen, dannes uopløselige hårde klumper i bunden af ​​tanken.

Hvilket værktøj har du brug for fyldstof?

Jeg bruger et par spatler - bred (30 cm) og smal (8-12 cm). Smal bruges til at fylde sømmen bredt - for at dække deres forstærkning.

Et sæt værktøjer til spartelømmer HL.

Hvad er forstærkning og hvorfor er det nødvendigt?

Faktum er, at GCR ændrer sine lineære dimensioner noget med svingninger i fugt og temperatur. Efter et år eller to, kan en konstant lille ændring i størrelse føre til udbrud af revner langs sømene mellem arkene. Det forstærkende materiale (glasfiber eller, sjældnere, glasfiber) tillader ikke revner at komme til overfladen.

Sprækker i sømmen mellem pladerne af gipsvæg.

Forstærkningen (serpyanka - selvklæbende rullefiberglasnet) limes langs sømmen, hvorefter den er fyldt med en kitt med bevægelser af en smal spatel krydset tværs gennem sin celle. Jo strengere sømmen er fyldt, desto mindre sandsynligt er det udbrud af revner.

Serpyanka - glasfibernet med et klæbende lag påført på bagsiden.

Efter stopning af første pass

Tørringstanken tager fra 6 til 24 timer afhængigt af temperatur, fugtighed og lagtykkelse. Det andet lag, der skjuler armeringen, påføres med glidende bevægelser af en bred trowel langs sømmen; putty pre-superimposed på det med en smal trowel.

Det andet lag af kit skal fuldstændigt skjule teksturen af ​​det forstærkende materiale.

Skruerne på skruerne sættes i et par bevægelser af det smalle værktøj på tværs. Først fylder du rillen med kitt og fjern derefter overskuddet.

Efter at det andet lag er tørret, er overfladen formalet og malet til maling eller anden form for efterbehandling. Til slibning bruger jeg en vibrerende slibemaskine med slibegitter til priming - enhver penetrerende primer til akrylbaserede mineralbaser.

Grinder gentagne gange accelerere slibning af loft og vægge.

efterbehandling

Jeg forlod det mest interessante til dessert. Så hvordan kan du beskytte gipsvæggen mod kontakt med vand, når du bruger badet til det tilsigtede formål?

Da jeg lavede et badeværelse på loftet, brugte jeg to typer af finish:

 1. Hylderne i nicherne og forklædningen over badeværelset var foret med fliser. Til installationen brugte jeg ikke fliser klæbemiddel, men silikone tætningsmiddel. Det blev anbragt på bagsiden af ​​flisepunktet, det blev senere brugt til at fylde sømene i forkladen;

Silikonefyldte sømme mellem fliser nærbillede.

 1. Til maling af resten af ​​væggens overflade og hele loftet købte jeg gummivandsdispersionsmaling på acrylo-latexbasis.

Han skulle fortælle hende lidt mere.

 • Efter tørring er belægningen ikke forskellig fra enhver anden halvglansvandsmulsion.

Det ligner halvglans maling i badeværelset.

Samtidig er det absolut uigennemtrængeligt for vand. Det er tilstrækkeligt at sige, at jeg brugte den samme maling til vandtæt krydsfinerstrinnene i gaden trapper;

Jeg brugte maling Resel + Sevastopol produktion.

 • Tørring af et lag tager ikke mere end en time. Malingen er helt lugtfri (som er typisk for vandbaserede farvestoffer) og ikke-toksisk;
 • Forbruget til maling i fire lag (med et mindre antal lag, bunden var gennemsigtig) var ca. 350 g / m2;
 • Overtræket overfører perfekt kontakt med vaskemidler baseret på opløsninger af alkalier og syrer. Til vask af væggene brugte jeg "Hvidhed" - en vandig opløsning af natriumhypochlorit. Forureninger vaskes let af med sin hjælp, maling bevarer det oprindelige udseende;

Hvidhed er et effektivt og sikkert rengøringsmiddel til malede vægge.

 • Slidstyrke er også ret på niveauet. Den malede væg overføres sikkert til min kats forsøg på at begrave produkterne af et besøg i en bakke i hjørnet. Et eksempel med en stige bekræfter også den højeste styrke af belægningen.

konklusion

Fra artiklen lærte du at gipsvæg kan bruges i badeværelser og toiletter med minimale begrænsninger. Som altid vil yderligere information kære læser kunne studere ved at se videoen i denne artikel. Du er velkommen til at dele dine oplevelser i kommentarerne. Succeser, kammerater!

Loftet på gipsplader i badeværelset med egne hænder (10 billeder)

Badeværelset er til en moderne by lejlighed, et privat hus eller sommerhus er et af de mest funktionelle værelser. Her, som i køkkenet, bruger vi det meste af tiden. Den generelle tilstand af et boligobjekt afhænger af niveauet af komfort i badeværelset, så reparationen af ​​dette rum bliver ofte en nøglefaktor i fremtidige reparationer. Kvaliteten af ​​indretningen af ​​badeværelset bestemmes af de anvendte materialers teknologiske karakteristika. Dette gælder i vid udstrækning for lofter, som har et stort formål for badeværelset. Alle kan lave et smukt, holdbart og pålideligt loft på badeværelset med egne hænder, især hvis du har de nødvendige værktøjer og passende materialer.

Til dette formål kan du bruge et udvalg af efterbehandling materialer, der begynder med plastik og slutter med gipsplader. Sidstnævnte mulighed er ikke typisk for badeværelser og toiletter. Men hvis du opfylder visse krav til gipspladeteknologi, korrekt monteret på badeværelset - det vil være en ganske god teknisk løsning. Sådan gøres dette og hvordan man vælger denne metode er hovedemnet for denne artikel.

Hvad er lofterne i badeværelset, lavet af gipsplader

Trods de teknologiske og designmæssige egenskaber i dette rum, bør det altid være rent, hyggeligt og komfortabelt. Du kan opnå denne effekt på forskellige måder. Det vigtigste i denne sag, gør det rigtigt. Hvis situationen med panelerne og gulvet er entydig, er flisen det bedste efterbehandling materiale, så med lofterne kan der være mange kontroversielle problemer.

Vi er alle vant til at plast, spejle og polyurethan almindeligvis anvendes til lofter på badeværelset. Et højt fugtindhold er en af ​​hovedfaktorerne for, at det er her, at sådanne færdigmaterialer anvendes. Populær blandt forbrugerne er gipsvæg især brugt til at arbejde med lofter i andre rum. Uanset om det ville være hensigtsmæssigt at lave et gipspladerloft på et badeværelse er et andet spørgsmål. Er dette loft valgmulighed i et vådt rum berettiget ud fra et teknisk synspunkt? Lad os prøve at finde ud af det.

GKL-ark er et materiale, der er baseret på en papirramme fyldt med gips. Derfor er dette design meget modtageligt for fugt, hvilket får det færdige materiale til at blive ubrugeligt. Hvad i dette tilfælde kan bruges til at arbejde i badeværelset og i badeværelserne. Svaret er simpelt. Vandtæt gipsvæg er perfekt til disse formål. Dette produkt, der er karakteriseret ved øget modstandsdygtighed mod fugt. Takket være en speciel belægning kan fugtresistent GCR modstå fugtighedens virkninger i lang tid, idet de bevarer de grundlæggende teknologiske egenskaber og egenskaber.

Hvad er de vigtigste fordele og ulemper ved at bruge gipsvægge i badeværelset?

Fremkomsten af ​​gipsvæg har åbnet helt nye teknologiske muligheder for indretning. På grund af dette materiales særlige egenskaber blev det muligt at skabe et loftdesign, der er unikt i sine æstetiske egenskaber. At vide om sådanne muligheder for gipsvæg er det svært at ikke bøje for fristelsen, at montere sådanne strukturer på badeværelset. Hvis denne indstilling passerer i køkkenet, så hvorfor ikke bruge et gipsplader til at afslutte loftdelene i badeværelserne? Derudover kan et sådant loft af gipsplader laves ved siden af ​​badeværelset, på toilettet. Fordelene ved at en sådan finish har følgende:

 • Sådanne loftoverflader er både fugt og brandhæmmende;
 • Gipsvæg er et miljøvenligt materiale, der ikke udsender skadelige stoffer i atmosfæren ved opvarmning og ved høj luftfugtighed;
 • færdige loftdele har høje æstetiske kvaliteter;
 • enkel og ret klar installation
 • acceptabel materialeomkostning i forhold til træ og plast.

Bemærk: Fugtbestandigt HL føles normalt i et rum med konstant høj luftfugtighed, op til 90%.

Hvis situationen med fordelene ved udformningen af ​​lofter ved hjælp af en gipsplade er indlysende, så er ulemperne allerede åbenbare med tiden. Under operationen kan der være nødsituationer. Oversvømmelse af et badeværelse med vand fra øverste etage kan forårsage, at det hængende loft lavet af gipsplader tåler. Uden ny reparation er ikke nok.

Den anden, snarere end en ulempe, men en teknisk nyanse skyldes det faktum, at gipsvæggen er god at gå til i de rum, hvor højden tillader det. Uden ordentlig færdighed til at gøre loftet på gipsvæggen i badeværelset vil være ret vanskeligt.

Mulige loftsdesign muligheder for et badeværelse, når du bruger gips

Efter at have besluttet at lave et nyt loft i badeværelset af gipsplader ved hjælp af en ramme og gipsplader til dette formål forstår du først, hvilke typer design det er bedst at bruge i dette tilfælde. Det er ikke nok at gøre topdelen smuk, original og ikke-standard. Loftoverfladen i badeværelset skal være pålidelig og holdbar. Skønhed i dette tilfælde bør kombineres med praktisk og holdbarhed.

For det første giver gipsvæg dig mulighed for at justere det tunge loft, der gemmer manglerne og manglerne i husets strukturer.

For det andet kan du med fordel ophængningssystemet godt gemme ventilationskanalerne og installere et helt andet belysningsudstyr, hvilket giver interiøret større originalitet og æstetik.

For det tredje er den nye gipsvægsoverflade praktisk i drift og bekvem at vedligeholde. Dekorative elementer, der er indstillet i en generel plan, forbedrer i høj grad den æstetiske opfattelse af det indre rum. Det nye loft kan udstyres med spejle, yderligere lyskilder.

Til noten: i store badeværelser er det muligt at udstyre multi-niveau hængende strukturer, der strækker sig ind i gulvet. På grund af de flerlagede loftoverflader opnås den nødvendige indendørs zoneinddeling ved at adskille brusekabine, jacuzzi og toiletbord separat.

I små værelser og badeværelser er det bedre at bruge enkeltgips gips eller bunk strukturer med minimale trin og kanaler.

Hvis det ønskes, og tilgængeligheden af ​​midler i dette rum, kan du installere en kombination af suspenderede strukturer. Gipsvæg i kombination med et strakt stof eller film er også en god teknisk løsning. Den eneste begrænsning i dette tilfælde er den høje pris for denne finish.

Sådan laver du et smukt gipsplankloft på badeværelset

For at dit arbejde skal kunne se smukt og betryggende med hensyn til styrke og stabilitet, er det nødvendigt at installere lofterne strengt i overensstemmelse med teknologien. Den allerførste opgave, som det er nødvendigt at klare, er at forberede badeværelset til efterfølgende installation. Teknologien stiller følgende krav:

 • Der anvendes kun fugtbestandigt materiale (ved køb, se mærkning af GKLV);
 • Når der kombineres gipspladens loftflader med vægge dækket med keramiske fliser, opvarmes materialet i to lag;
 • Købt efterbehandling skal behandles yderligere med et middel (antiseptisk), der beskytter overfladen af ​​gipsvæg mod fugt og svamp;
 • Montering og installation af ophængningssystemet udføres kun på en metalramme;
 • Ved opførelse af lofter på flere planer, til efterfølgende fastgørelse af indvendige elementer og møbler, kræver rammen forstærkning;
 • Efterbehandling er en obligatorisk primer, kitt og fugning.

Det er vigtigt! Til badeværelset anvendes kun galvaniserede metalprofiler. Træstænger og lameller kan efterhånden blive deformeret under indflydelse af fugt, hvilket vil forårsage vævning og nedbrydning af hovedloftets overflade.

Arbejdsordre - rammeinstallation

For korrekt at lave et smukt og glat loft er det nødvendigt at udføre nøjagtig mærkning. Efter at have målt den krævede afstand fra pladen, ca. 15-20 cm, laver vi et mærke i et af hjørnerne. Dette vil være udgangspunktet, hvor linjen springer rundt hele rummets omkreds. Kontrollinjen vil være en retningslinje for den efterfølgende installation af metalprofiler.

For små værelser kan loftrammen laves uden tværgående profiler. I værelser på 8 kvadratmeter eller mere. Meter til en stærk ramme kræver installation af tværprofiler i en afstand på 50-60 cm fra hinanden.

Styreprofilen er fastgjort til væggen med dowels med et trin på 40-50 cm på kontrollinjeniveau. Yderligere suspensioner er monteret på loftet, som vil blive en støtte til de langsgående profiler. På de etablerede suspensioner fastgøres alle metaldetaljer. På den færdige ramme passer alle ekstra tilbehør: isolering, elektriske ledninger og ventilationskanaler.

Gipsplader

Rammens styrke kontrolleres for vibration og niveau. Den mindste højdeforskel vil medføre en forskydning af ark på fastgørelsesstedet. Materialer er fastgjort til profilerne ved hjælp af selvdrejende skruer hver 20-25 cm. Separate fragmenter placeres i en afstand af 3-5 mm fra hinanden. Leddene bliver senere forseglet med monteringsbånd og dækket af et kit.

Til noten: Normalt på et lille badeværelse er der 2 ark gipsplader. Det er bedst at lægge et ark på hele rammen, hvorefter det samlede areal af loftoverfladen er dannet af de udskårne stykker.

Afklaringer er nødvendige for at undgå mekanisk belastning mellem individuelle stykker materiale. Lignende huller forbliver de samme i kontaktstederne for gipsvæg med vægge. Forsøg at undgå korsformede ledd. Skru alle skruerne til enden, forsøger at skjule hætterne flush.

efterbehandling

Når gipsvæg allerede hænger på den suspenderede struktur, er det fortsat at gøre de sidste ting. Primeren vil tilføje hele overfladen af ​​den krævede styrke. Den efterfølgende indsætning af sømme og tætning af leddene ved hårde kitt er den sidste fase. Kvaliteten af ​​det efterfølgende maleri vil direkte afhænge af, hvordan gipsvæggen er anbragt og hvor meget den nye overflade opfylder de nødvendige kriterier.

I fremtiden kan det færdige ophængningssystem males med akrylmaling eller klistres over med tapet.

konklusion

Har du en ide om, hvilket materiale der er nødvendigt for at afslutte badeværelset og hvordan installationen udføres, kan du sikkert komme på arbejde. Særlige vanskeligheder bør ikke opstå, hvis du følger teknologien og overholder visse krav. For at alt skal være korrekt og korrekt, skal følgende aspekter huskes:

1. Til badeværelser anvendes kun fugtresistent gipsplader.

2. I værelser med et lille areal og med lave lofter anbefales det at anvende enkeltniveauet ophængte systemer.

3. Installation udføres på den sædvanlige måde med undtagelse af følgende punkter:

 • i små rum er der ikke behov for at installere tværgående profiler;
 • Takflader på flere plan kræver en forstærket ramme.

4. Gipsvægstaplinger med et hul på 3-5 mm.

Hvordan man laver et loft på gipsvæggen i badeværelset med egne hænder

Loftet i badeværelset kan være meget forskelligt - fra plastik, glas, spejle, malet eller endda med dekorative støbning. Men i dag ønsker vi at overveje en anden populær mulighed - loftet på gipsplader på badeværelset.

Gipsloft på badeværelset - ikke længere en nyhed, fordi gips ofte bruges i konstruktion og nu kommer ind på badeværelset. Dette er det bedste materiale til at skabe en perfekt flad og glat overflade, hvor finishen vil være en ferie for enhver håndværker. Derudover kan du under et lag af gipsvægge altid installere ventilation, akustisk system, sætte loftet i dekorative badeværelsesbelysning, isolere loftet og så videre.

Design gipsplankloft på badeværelset

Hver af os ønsker, at reparationen ikke kun er af høj kvalitet og holdbar, men også meget flot, fordi skønhed er en af ​​grundene til at reparere et badeværelse eller et andet rum.

Gipsvæg hjælper med at skabe i badeværelset nøjagtigt den skønhed, som du drømmer om. For det første kan loftet nemt nivelleres, uanset hvor ringe kvaliteten er. For det andet skaber en gipsvæg en flad overflade, der ser perfekt ud i malet form eller under finishen med specielle dekorative materialer. Og for det tredje giver gipsvæg os mulighed for at dekorere loftet med dekorativ belysning, skabe en zonelys, installere spejle på loftet, glas og andre elementer af dyre og interessante finish.

Naturligvis kan designet af loftet af gipsplader i badeværelset være dyrt og seriøst, for hvilket vi skal ringe til mesteren, der er i stand til at skabe et enkelt plan eller flere niveauer af loftet. Du kan også altid installere et kombineret loft, der kombinerer gipsplader med stretchfilm og andre materialer. Men den mest interessante ting for os er et gipsplankloft på badeværelset med egne hænder, som vi vil gøre i den nærmeste fremtid.

Gipsplankloft på badeværelset: grundlæggende krav

Gipsvæg betragtes som et alsidigt materiale, men fordelene kan være lidt overvurderede, eller mere præcist har materialet visse krav til at tjene godt og i mange år.

 • Til badeværelset, hvad enten det er på loftet eller på væggene, er det vigtigt at bruge fugtbestandigt gipsplader.
 • Det valgte materiale skal behandles med særlig beskyttelse mod fugt og mikroorganismer.
 • Overflader under gips skal behandles med antiseptika.
 • Monter gipspladen i badeværelset skal være på metalprofilen. Hvis du vælger en træbjælke eller en monteringsbjælke som ramme, skal træet beskyttes mod høj kvalitet mod ændringer i fugt og temperatur. Hvis denne kendsgerning ignoreres, kan rammen medføre hurtig indvirkning på gipsvæg og dekorative overfladebehandling.
 • Rammen under gipsvæggen i badeværelset skal styrkes på de steder, hvor du vil hænge apparater eller møbler på den. Hvis vi taler om vægge og deres færdiggørelse med keramiske fliser, så bliver det nødvendigt at montere gipsplader i to lag til en sådan efterbehandling.
 • Glem ikke om kvaliteten primer, kitt og fuger loftet af gipsplader, som er forberedt til en dekorativ finish.

Hvad kan der installeres i et gipsplankloft?

Et interessant faktum er, at gipsvægget i badeværelset ikke kun er en smuk og holdbar finish, men også et fly, der tager så mange forskellige fyldninger ind.

Isolering og isolering af loftet på badeværelset

Loftet i badeværelset, som er beklædt med gipsplader, kan samtidig opvarmes og lydisoleres. Det er nok kun at lægge specielt materiale i hulrummet mellem rammen.

Ventilation i loftet på badeværelset

Ventilation til højkvalitetsluftcirkulation kan installeres i gipspladens loft på badeværelset. Især denne mulighed er god til badeværelser med store størrelser, hvor det er meget svært at udskifte luften uden udstødning og friskluftventilation.

Elektronisk badeværelse udstyr

Modernisering kan være endnu mere vellykket, hvis du installerer dekorative belysning i sit plan under reparationen af ​​loftet. Derudover kan du altid installere højttalerne på radioen eller tv'et til badeværelset og så videre.

Gipsplankloft på badeværelset med egne hænder

Nu hvor vi har håndteret kravene og mulighederne, vil vi gerne gå til hovedprocessen og installere loftet i et gipsplader badeværelse.

Loftmærkning

Markeringen af ​​loftet på badeværelset til installation af gipsplader er ganske simpelt, fordi badeværelset oftest er et rektangulært rum af lille størrelse.

Først og fremmest må vi måle fra loftet, hvorfra vi fjerner loftet fra gipsvæggen under hensyntagen til isoleringen og en række kommunikationer. Lad os sige, at dette vil være en afstand på 20 cm. Så i et af hjørnerne af rummet lægger vi en etiket, hvorfra vi anvender et niveau eller vandniveau, vi placerer lignende etiketter i hvert hjørne af rummet.

Nu slår vi farvningsledningen til to mærker på en af ​​planerne, og vi slår af linjerne i gipspladens loft. Dernæst på tværs af loftet gør vi det samme trimning med en snor hver 40 cm. Vi installerer loftmetalprofilen langs disse linjer, som bliver grundlaget for fastgørelse af gipsvæggen.

Under hensyntagen til loftets lave vægt i badeværelset kan tværsnittet også laves i en afstand af 60 cm fra hinanden.

Montering af rammen på loftet HL på badeværelset

Til installation af en metalramme til gips bruger vi en galvaniseret profil. På væggene er det, langs den markerede omkreds, vi lader styrprofilen, som vi fastgør på dowelsne hver 40-50 cm.

Nu, langs de tværgående linjer, hver 40-60 cm vedhæfter vi suspensioner, puder, som vi vil hænge bunden af ​​loftet på.

Vi får et profil skåret i størrelse i en guide langs væggene strengt i henhold til markeringer og installerede bøjler, og vi strammer tråden, som konstant tilpasser niveauet af montage af rammen. Træet skal strækkes på tværs af korset, det vil sige langs rummet, en strengt i midten og to mere langs de nærmeste linjer i fastgørelsesforløbet (bøjlerne).

Derefter fastgøres understøtende loftsprofil til suspensionerne ved hjælp af selvdrejende skruer, og efter at vi har slået det nøjagtige niveau ud og kontrollerer flyet fastgør vi tværstykkerne i styringsprofilen på væggene. På dette stadium er rammen under gipsloftet i badeværelset klar, og du kan sikkert gå videre til indvendig isolering, støjisolering, kommunikation, elektriske kabler til belysning, akustik og så videre.

Husk at alt arbejde med ingeniørkommunikation skal udføres strengt med deltagelse af specialister.

Gipsloft på badeværelset

Når rammen er installeret, og du har kontrolleret strukturens kvalitet og lagt alt, hvad der er nødvendigt i tykkelsen af ​​loftet, kan du gå videre til rammens ramme med gips. Meget ofte tager badeværelset mindre end to plaster og derfor forsøger at gøre mindre unødvendige bevægelser for ikke at ødelægge materialet og spare endnu mere. Forsøg at indstille et ark som helhed, men hvis det ikke virker, skær det til størrelse, og udfør åbningerne med klumper.

Gipsvæg på loftet i badeværelset installeres ved hjælp af en skruetrækker og skruer, som fastgør materialet på bunden hver 20-25 cm. Prøv ikke at presse gipspladerne tæt på hinanden, lad små huller være op til 5 mm. Desuden er det nødvendigt at gøre dette ikke kun mellem stykker af gips, men også mellem gipsplade og vægge. Dette vil spare arkene fra mekanisk belastning og revner i gipset. Undgå korsformede stødsamlinger, og når du skruer materialet på rammen, brug selvdrejende skruer, prøv at begynde at skylle for ikke at lide med kitt i fremtiden.

Gipsplade loft finish

Badeværelse, gipsvæg, loft... alt dette kan kun laves smukt først efter færdiggørelsen, udkastet til udgave, som vi vil overveje nu.

Når rammen er installeret og beklædt, skal vi grundigt primet alle overflader og sømme for kvalitativt at sætte kittet på gipsvæggen. Sømene og leddene er primet og lagt serpyanka, så kitt og gnides. Resten af ​​overfladen for at skabe et enkelt plan er også primet og forarbejdet med en kitt, hvis sidste lag skal laves med en speciel efterbehandling.

På gipsplankloftet i badeværelset kan du lægge flere lag kittet, indtil du når det perfekte plan, men husk at hvert lag skal primeres, så kittet ikke falder ned og smuldrer af overfladen.

Det færdige gipsplankloft i badeværelset, som vi lavede selv, kan dækkes af tapet, malet, dekoreret med andre dekorative materialer. Dette er dit personlige valg, men vær opmærksom på at efterbehandling skal vælges på forhånd, så du ikke skal vælge format og farve på materialet i lang tid klar til at reparere badeværelset.

Montering af loftet GKL i badeværelset er en meget enkel proces, der kan håndteres uden korrekt oplevelse, selv fra første gang, men det er kun, hvis mesteren nøje overholder gipsvægsteknologien og har en plan, ifølge hvilken den fungerer.

Installation af loftet på gipsvæggen i badeværelset på video

Installation af et gipspladerloft på badeværelset og selvstændigt... det er det, vi allerede er kommet til, men for et stykke tid siden var vi endda bekymrede over, at vi ikke kunne forberede overfladerne til reparation med høj kvalitet. Nå, loftet på badeværelset er klar, og derfor tør vi ikke forsinke dig længere og forbereder et nyt materiale til endnu mere interessante emner.