Hvordan man laver et loft på GVL gør det selv

I organisationen af ​​loftet kan anvendes en række forskellige materialer. Den mest populære og har altid været gips. Men der er et interessant alternativ til det, med hjælp som du kan lave forskellige designs med dine egne hænder.

Hvad er GVL? Oversatte forkortelser får gipsfiberark. Det er ifølge navnet konsonans, materialet ligner gipsvæg. Til dels er de ens i sammensætningen, men GVL har en række fordele.

Det er virkelig lavet af gips, efter at være blevet forstærket med special celluloseaffaldspapir. Også tilsat til sammensætningen af ​​forskellige kemiske elementer for at give disse eller andre egenskaber. Han har en række fordele i forhold til gips. Først vil vi definere dem, så vil vi forsøge at trin for trin lave loftet med egne hænder, styret af billedet.

egenskaber

 • GVL har ingen papskal. Dette er et homogent materiale. Dens densitet er meget højere end standard gipsvæggen, det samme gælder trækstyrken. Densitetsindeks - 1250 kg / m3, bøjningsstyrke - 5,5 MPa. Forresten har gipset kun 2 MPa.
 • Indekset for frostbestandighed adskiller sig også betydeligt. Hvis en standard gips karton kun modstår 4 cyklusser med frysning og optøning, hvorefter det væsentligt mister dets egenskaber, modstår GVL 15 cyklusser. Derfor anvendes gipsfiberark oftest i værelser uden konstant opvarmning.
 • Støjisolering. En vigtig indikator, især for stuer i lejlighedsbygninger. GVL - 35 dB mod 25 dB ved GCR.
 • På grund af den specielle behandling af GV-listen er der høje brandsikkerhedsniveauer. De er absolut ikke brændbare, ikke smeltbare, og de afgiver heller ikke skadelige stoffer. Deres klasse på flammeindeslutning er KM 1-2, for gipsvæggen er der naturligvis ingen sådan indikator på grund af indholdet af papplade på begge sider.

montering

Installation af ark kan opdeles i flere faser:

 • forberedelse;
 • samling af hovedstrukturen fra profilen;
 • isolering;
 • beklædning;
 • forberedende arbejde inden afslutning.

Inden arbejdet med ophængt loft er det vigtigt at afgøre, om lysene, hvor det skal holdes. Generelt er den tekniske beregning af belysning bedst udført inden loftdesignet. Derfor tænkes belysningen på forhånd i forvejen, og der købes forskellige belysningsenheder og ledningselementer.

Trin 1

Den forberedende fase omfatter fuldstændig genopbygning af hovedloftet i tilfælde af alvorlige mangler. I andre tilfælde er det ikke nødvendigt at forberede basen specielt. Generelt er det nok at niveau med gips, hvis der er betydelige niveauforskelle. Det er vigtigt at forsegle sprækkerne, hvis der forekommer fugt, er det vigtigt at forsegle alle mulige fugtindtag med tætningsmiddel.

Trin 2

Den anden fase er samlingen af ​​rammestrukturen. Efter alt er loftet på GVL suspenderet, hvilket betyder, at det er nødvendigt at oprette den rigtige konstruktion ved hjælp af en metalprofil for den. Derefter kan du gå videre til fastgørelsesarkene. For byggeri er normalt krævet:

 • væg- og guideprofil;
 • direkte suspensioner;
 • tværarm
 • galvaniserede skruer;
 • til fastgørelse til loft og vægge - dowels;
 • polyethylen skum tape - nødvendigt til isolering af metalelementer.

Lad os prøve at lave et standardloft. Selv om det i et to-tier-design eksempelvis er lettere at placere baggrundslyset, som visuelt kan forstørre loftet.

Den oprindelige opgave er at fastgøre styringsprofilen i den højde, der er nødvendig for det nye loft. Det er meget vigtigt at udføre alle handlinger præcist og effektivt! Hvis basen udføres dårligt, kan der i fremtiden være problemer med hele strukturen, hvilket helt vil medføre yderligere affald.

Dernæst er det nødvendigt at indsætte profiler i guiderne, som er fastgjort til loftet ved hjælp af direkte suspensioner. Disse elementer er fastgjort til loftet og styrer profiler med selvskærende skruer. Advarsel! Afstanden skal beregnes på en sådan måde, at arket kan fastgøres i mindst tre steder med fastgørelsen i midten og på siderne. Det er nødvendigt at forsøge at ikke bruge for mange jumpers, som væsentligt afvejer strukturen.

Trin 3

Opvarmning af loftet er bedst udført enten skum eller mineraluld. For at gøre dette skal du bruge et specielt fastgørelsesmiddel kaldet svampe. Forresten, opvarmning - en ekstra støjisolering.

Trin 4

Når rammen er klar, kan du fortsætte til panelarkene. For at gøre dette skal du kun bruge galvaniserede skruer, som efterfølgende ikke vil forårsage korrosion og ødelæggelse af materialet, selv når det udsættes for fugt. Sørg for at lægge arkene med et lille mellemrum - op til 5 mm. Dette skyldes, at materialet kan være lidt deformeret på grund af temperaturudsving. Hvis du forlader et lille hul, vil loftet "trække vejret", hvilket betyder, at disse risici minimeres.

Trin 5

Forberedelse til efterbehandling er behandling af sømme, kit, efterbehandling med mesh eller glasfiber. Sømene kan klæbes med gipsstikket, hvorefter der anvendes flere grundlag, hvilket sammenligner overfladen, hvilket gør det ideelt selv uden fejl.

I sidste ende kan du bruge en række forskellige efterbehandlingsmuligheder: maleri, vægpapir mv.

GVL til loftet: enhed, installationsregler, trin-for-trin instruktion

Hej alle venner! For nylig var jeg udsat for en så ubehagelig situation: naboer oversvømmede forældrenes lejlighed. Det er overflødigt at sige, hvad har gipsplader forvandlet til? I den forbindelse besluttede jeg at installere et nyt design og bruge et andet materiale. Efter GVL til loftet (som de kalder gipsfiber) meget mere pålidelig. Trods nogle mangler står de som en monolit på bugten! Det er dog sværere at arbejde med materialet på grund af det faktum, at det ikke bøjes, og vægten er betydeligt mere. Lad os se på alle GVL's egenskaber og studere teknologien til at installere lofter.

Forskelle GVL fra GKL: fordelene ved muligheden

Hvad er gipsvæg? Disse er to lag specialpap, hvorigennem gipsskallen er tæt indeholdt. Gipsfiber har ingen skal. Gipsfiberpanelet har en helt homogen struktur. Dette giver GVL betydelige fordele i forhold til GCR.

 • Densitet. En meget vigtig parameter, når du skal lave loftet i lejligheden med dine egne hænder. I dette tilfælde vil gipsfiberlakken være dobbelt så høj i tæthed som gipsplade.
 • Modstandsdygtighed over for temperaturer. GVL modstandsdygtige over for alle temperaturforhold. Selvom temperaturen i lejligheden falder under nul, vil gipsfiberloftet ikke blive beskadiget.
 • Støjabsorption. Denne parameter er noget højere end gipsvæggen, men ikke for meget.
 • Brandsikkerhed GVL har en høj grad af resistens over for ild.
 • Styrke. Som tidligere nævnt har gipsfiber en høj densitet, hvilket giver den en betydelig fordel i styrke. En skrue skruet ind i et sådant panel er i stand til at understøtte 30 kg vægt.
 • Vandmodstand. Materialets alsidighed vedrører ikke kun temperaturforhold, men også luftfugtighed. GVL paneler kan installeres både i værelserne og på badeværelset, mens du skal installere gipspladen skal du købe specielle fugtighedsbestandige grønne plader gips.
 • Termisk isolering. Dette materiale er meget godt til at opretholde varme i rummet.
 • Ideelt glat overflade. Hvis du planlægger at male væggene, efter at du har færdiggjort eller limet tapetet, vil gipsfiberen skabe den nødvendige, lige overflade, og væggene vil se helt jævnt ud. Selv om dette ikke altid er nødvendigt, da GVL-panelerne, i modsætning til GCR, og uden sekundær efterbehandling ser ret godt ud.
 • Miljøvenlighed. Gipsfiber er et naturligt og miljøvenligt materiale. GVL-paneler er næsten hundrede procent fremstillet af naturmaterialer, hvilket bidrager til skabelsen af ​​et gunstigt indendørs mikroklima, hvilket er meget vigtigt for boligbyggernes sundhed.

Den største fordel ved GVL - modstandsdygtighed over for fugtighed, temperatur og brandmodstand samt stor styrke!

Ulemper ved at bruge GVL til loft og vægge

Dette materiale er ikke uden ulemper:

 • Behandling. Da gipsplader er meget stærkere og tættere, er de meget sværere at skære, så hvis du skal give panelerne en krøllet form, vil du støde på vanskeligheder, der ikke opstår, når du bruger gipsplader.
 • Vægt. Gipsfiberpaneler er betydeligt tungere end gipsvægge.
 • Fleksibilitet. GLV paneler er meget værre end bøjning, hvilket i høj grad kan påvirke loftet struktur.
 • Pris. Gipsfiber, til enhver form for konstruktion koster mere end gips.

De største ulemper ved GVL er meget vægt og vanskeligheder ved håndtering.

GVL installation i loftet: hvad du behøver at vide

Med forberedelsen af ​​overfladen til lægning af gipsfiberplader bliver det ikke nødvendigt at røre rundt i lang tid. Da dette materiale primært er beregnet til udjævning af vægge, er det ikke lunefuldt med små uregelmæssigheder, så du behøver kun at rette væggen til meget alvorlige fejl. Det vigtigste er at rengøre loftet. Hvis det har opsamlet skimmel, rust eller andre former for forurening, skal de fjernes, inden du fortsætter med installationen af ​​GVL-paneler.

Også du bliver nødt til at slippe af med den gamle finish, men det gælder kun de tilfælde, hvor plader eller paneler allerede er installeret i loftet. Sådanne materialer som maling eller tapet vil ikke forstyrre den nye finish.

Mange mennesker, der bor i kolde områder eller som bare elsker varme, foretrækker at isolere loftet inden afslutningen. Til dette formål er der installeret specielle isoleringsplader, som ikke kun øger gennemsnits temperaturen i rummet, men også forbedrer lydisoleringen i huset.

GVL loftsramme

Når du har forberedt loftet til efterbehandling, kan du begynde at skabe rammerne, der er nødvendige for at holde gipsfiberpanelerne på loftet. I modsætning til gipsplader kan GVL-paneler ikke så let fastgøres i loftet på grund af strukturens vægt. Derfor er det første, der skal gøres, at markere loftet.

Der er flere muligheder, som du kan danne rammer for at installere et hængende loft fra gipsfiber. Den første er installationen af ​​metalprofiler i loftet. Dette design er universelt og velegnet til både tørre og våde rum. Dette er et klart plus, især hvis du vil trimme lofterne i hele lejligheden.

Montering af rammen til loftet på GVL

Dette er dog for dyrt. Det er dyrt både hvad angår midler og hvad angår arbejdskraftintensitet. Derfor, hvis du vil reparere hurtigt, nemt og billigt, så er den anden metode mere egnet til dig.

Den anden metode er installation af trækasser. Kassen er udelukkende skabt af træstænger.

Denne type ramme anses for at være ret god og samtidig billigere end metal. Det mister imidlertid meget i alsidighed, da det kun er egnet til tørre rum med konstant indikator for lufttemperaturen i rummet. Under indflydelse af fugt eller temperaturchok kan trærammen ændre sin form, rot og deformere, hvilket i sidste ende fører til deformationen af ​​hele loftet. Derfor afslutter lofterne i hele lejligheden, det er bedre ikke at bruge træstænger til at skabe en ramme i alle værelser.

Når du først har besluttet dig for valget af materiale, kan du fortsætte direkte til loftets mærkning, og derefter begynde installationen af ​​rammen.

At lægge loftet for GVL

Teknologien til at lægge loftet på gipsfiberpaneler adskiller sig i princippet ikke fra lignende processer ved brug af gips. Der er dog stadig nogle betydelige forskelle, der skal betragtes separat.

Det første problem, der konfronterer os, er vægten af ​​panelet. Det har for meget vægt at løfte og montere alene, så det er bedst at få en partner eller ansætte arbejdstagere. Men du kan klare alene. For at gøre dette skal du bruge en eller to teleskopstativer. De giver dig mulighed for nemt at løfte pladerne og fastsætte dem tæt nok til loftet for at gøre yderligere installation vanskeligere for dig. Når arkene er fastgjort i en tilstrækkelig højde, kan du begynde at fastgøre dem til rammen.

Forsøg ikke at hæve loftet på egen hånd. Det har for meget vægt.

For at fastgøre gipsfiberen på rammen skal du bruge konventionelle skruer. De sikrer pålideligt strukturen. Pladen skal fastgøres med skruer med hver profil. Mellem skruerne skal der være et klart hul i afstanden, ca. fra femten til tredive centimeter. Monter ikke skruerne for tæt eller langt fra kanten af ​​gipsfiberpladen. Afstanden fra panelets kant skal være en centimeter. Dette er nødvendigt for at bevare integriteten af ​​kanterne af gipsfiberarket.

Efter tilslutning af det første ark til rammen kan du fortsætte med installationen af ​​den anden plade. Det bør fastsættes på samme måde som den første. Men til at begynde med er det nødvendigt at smøre enden med en særlig lim på de steder, hvor de to plader kommer i kontakt i den færdige struktur. Først efter at du har udført denne procedure, kan du installere den næste plade. På samme måde skal du vedhæfte hver efterfølgende plade.

Sådan skæres ark GVL

Under installationsarbejdet skal du ofte klippe en gipsfiberplade. Dette er ingen nem opgave. Til skæring er det bedst at bruge et stiksav eller mølle. Bemærk at savning er fyldt med store mængder støv. Når du har markeret skærelinjen, skal du bruge en flad overflade til at stoppe og skære panelet.

Når du har monteret alle panelerne, kan du fortsætte til den sidste del af arbejdet. Først og fremmest skal alle leddene mellem pladerne behandles med gipsstikket og på sømme for at klæbe forstærkningsbåndet.

Ved installation af GVL glem ikke at håndtere leddene

Derefter skal du forsegle hullerne fra skruerne. På pladserne af forsænkningerne skal du anvende en lille mængde af samme kitt og glatte ud. Ved denne installation er færdig, men hvis du vil, kan du give loftet en perfekt ensartethed med kitt.

Gipsfiber er et relativt nyt, men allerede meget populært materiale til indretning. Den fremstilles i form af plader, hvis egenskaber ligner gipsplader, men overgår dem i mange henseender. Gipsfiberarket (GVL) omfatter bygningsgips, forstærket med opløst papirmasse, som "mines" fra almindeligt affaldspapir. I dag er dette materiale mindre kendt end dets ældre modstykke - gipsvæg, da det koster lidt mere end dets modstykke.

Funktionsark GVL

Gipsfiber har en række unikke egenskaber, der er utilgængelige for de fleste byggematerialer:

 • Nem installation. Udførelse af reparation og efterbehandling arbejder ved hjælp af gipsfiber eliminerer brugen af ​​arbejdskrævende "våde" teknologier.
 • Struktur. I modsætning til gipsvæg har plader (plader) GVL en homogen struktur uden yderbeklædning. Denne fordel skyldes den øgede styrke af gipsfiber, dets evne til at modstå den maksimale belastning.
 • Økologisk sikkerhed. Gipsfiber er et miljøvenligt produkt, niveauet af dets naturlige stråling er 3 gange lavere end en mursten.
 • Frostresistens. Materialet kan modstå 15 cyklusser med fryse-optøning, mens gipsvæggen efter 4 begynder at smuldre og knække. Således kan ark GVL anvendes i udsmykning af uopvarmede lokaler (loftsrum, kældre, garager).
 • Lydisolering. Gipsfiber isolerer rummet perfekt fra yderst støj. Dens lydisoleringsevne kan nå 35 dB.
 • Vandmodstand. Brugen af ​​gipsfiberplader i værelser med høj luftfugtighed (badeværelser, køkkener) giver mulighed for at bruge deres specielle form, som har en højere fugtighedsbestandighed - GVLV.
 • Modstand mod åben ild. På grund af materialets absolutte ubrændthed anbefales installation af et GVL for værelser med særlige brandsikkerhedskrav.

GVL ansøgning til loft, gulv og vægge

Gipsfiberplader kan bruges til dækning af vægge eller gulve, indretning af lofter, indvendige skillevægge, skabende dekorative strukturer og lydabsorberende skærme. Gipsfiberark kan også fungere som brandhæmmende belægning for værelser med normalt fugtighedsregime.

Sammen med brugen af ​​plader GVL til færdiggørelse af vægge og lofter, anvendes dette materiale ofte ved installation af et tørt gulvbelægning. På toppen af ​​det kan du lægge en overfladebelægning - holdbar gipsfiber vil give en helt flad og pålidelig overflade. For at udføre sådan arbejde er det ikke nødvendigt at ansætte fagfolk, ark kan lægges uafhængigt og meget hurtigt.

GVL monterings muligheder

Installationen af ​​gipsfiberplader, selvom de ikke kræver brug af særlige færdigheder, bør udføres strengt i etaper, er det overholdelse af en særlig procedure, som vil give de nødvendige operationelle karakteristika for strukturen. Overfladebehandling kan kun startes efter alt forberedende arbejde, herunder rengøring, udjævning, eliminering af defekter og primer.

Installation af GVL til vægge, gulv eller loft er kendetegnet ved dets karakteristiske træk. For eksempel vil lægning af en tør version af skrælmet betydeligt hæve gulvet, hvorfor det bliver nødvendigt at sende en døråbning. Hvis vi skal lægge pladerne direkte på trægulvet, skal vi sikkert fastgøre dets elementer og fjerne alle de rotte dele.

Den første installationsmetode er som følger: Du skal lægge gipsfiberark på en speciel lim ved hjælp af selvlukkende skruer til gipsgipsplast som fastgørelsesanordninger. Fastgør pladerne omkring omkredsen, idet man overholder denne teknologi: Materialets tykkelse er op til 12,5 mm, længden af ​​selvlukkende skruer er 40 mm, hældningen er 400 mm. Hoveder til selvlukkende skruer skal indlejres dybt i 1,5-2,5 mm.

Rammeinstallationsmetode

Den anden monteringsmulighed er rammetoden. For at udføre denne type arbejde er der kun brug for de mest almindelige værktøjer og materialer:

 • plumb, level, whipping cord;
 • bore, mølle, skruetrækker;
 • dowels, skruer til GVL og metal.

Kassestrukturen kan være lavet af træbjælker, men det bedste materiale til fremstilling er galvaniseret metalprofil - den er mere pålidelig og holdbar. Rammen skal monteres således, at dens elementer ikke er mere end 400 mm fra hinanden.

Gennem installationsarbejde stiller mange nybegyndere håndværkere spørgsmålet: Hvad er den bedste måde at skære GVL på? Der er flere løsninger på dette problem, alt afhænger af dine evner og præferencer. Nogle håndværkere anbefaler at skære arket med en kniv, andre bruger en cirkelsav eller en mølle. Vi mener, at den bedste vej ud af denne situation ville være at bruge et puslespil med en indbygget støvsuger - hans arbejde eliminerer dannelsen af ​​store mængder støv.

Det er vigtigt at huske - ved at bruge den første (rammeløse) metode til at vende mod overfladen er det nødvendigt at observere en vis bredde af afstanden mellem pladerne (6-8 mm), forsegle leddene med en speciel gipspose og brug speciel lim til gipsplade.

Efterbehandling GVL

Som materialer til efterbehandling af belægningen kan du bruge enhver form for tapet, maling eller flise. Lad os tale om fliser overfor. Først skal du definere en faset arbejdsplan for installation. Det bør bestå af behandling og mærkning af overfladen, tilberedning af flise og klæbemiddelsammensætning, den faktiske installation samt den efterfølgende fugning.

 • Før du lægger fliser på GVL, er det påkrævet at behandle pladerne med en speciel primer og vent til den tørrer.
 • Det er nødvendigt at bestemme den nødvendige mængde flise baseret på længden og bredden af ​​overfladen, der skal trimmes. At kende størrelsen af ​​produkterne med hensyn til bredden af ​​sømme, kan vi beregne deres samlede antal.
 • Nu er det nødvendigt at påføre lim på overfladen og sprede det i et ensartet lag med en spatel.
 • Ved at lægge fliser på GVL er det nødvendigt at trykke let på det for at øge pålideligheden. Mange eksperter anbefaler brugen af ​​en gummibåt til dette formål.
 • Det skal forlade de samme huller mellem fliserne, grundigt rengøring af dem fra klæbemassen. Efter en dag (når den vender mod væggene) eller 48 timer (gulv), skal sømene mellem fliserne gnides ved hjælp af specielle forbindelser. Al denne tid på værelset er påkrævet for at opretholde et minimum fugtighedsniveau.

En meget vigtig rolle i finéringen af ​​gipsfiberark afspilles med det korrekte udvalg af primer og klæbemiddelsammensætning - kvaliteten af ​​fikseringsfliser afhænger af dem.

Materiale fra Knauf

Kendt producent GVL - firmaet KNAUF - anbefaler kun at bruge materialer af høj kvalitet til efterbehandling og udførelse af alle stadier af den teknologiske proces under installationen. Tyske eksperter anbefaler at bruge i arbejdet et specielt mærket klæbemiddel til FLIESEN fliser, der forbereder det i små portioner, der er tilstrækkeligt til at behandle et overfladeareal på 1 m2.

Det er alt sammen, lad os håbe, at vores artikel vil hjælpe nybegynderens håndværkere til at beslutte muligheden for at afslutte hans yndlingsrum. Hvis en erfaren mester ærer os med hans opmærksomhed, beder vi ham om at dele sin erfaring og fortælle os, hvordan man skærer GFL bedre, end det kan trimmes, og vigtigst af alt, hvordan man undgår installationsfejl.

DIY loft

Køb en bærbar computer i Kaliningrad. Acer bærbare computere køb i Kaliningrad mr-robot.ru.

At afslutte lofterne og lofterne kan bruges et meget stort antal forskellige materialer. En af de gode finish vil være GVL-loftet, monteret for hånd. Dette materiale er ikke alt for forskelligt fra den sædvanlige gipsvæg i sine grundlæggende egenskaber og egenskaber, og det vil derfor være let at arbejde.

Indhold:

Hvad er GVL

Som det fremgår af forkortelsen GVL, er dette et gipsfiberark med egenskaber svarende til GCR. Men de har forskelle både i det materiale, hvorfra disse dele er lavet og i præstationer. De væsentligste forskelle i dette materiale fra gipsvæggen er som følger:

 • Gipsammensætningen, som danner basis for arket, er mere ensartet og har ikke en kartonskal.
 • Tætheden af ​​arket er meget højere end den af ​​standard gipsvæg.
 • På grund af den højere tæthed vil sådanne belægninger veje mere gipsplader
 • Gipsfiberark har fremragende frostbestandighed, der overstiger samme parameter i GCR mere end tre gange
 • Gipsfiberplader har bedre lydisoleringsegenskaber.
 • Modstandsdygtighed over for ild og vandpåvirkning i GVL er også højere end GCR

De resterende egenskaber ved disse to materialer er meget ens. De er monteret på samme princip, har omtrent samme dimensioner og giver dig mulighed for selvstændigt at samle meget smukke kompositioner.

De vigtigste faser af installationen

Det vil være noget sværere at samle en struktur lavet af sådanne plader end ved arbejde med GCR, da vægtens vægt og vægt bliver større. Der er imidlertid ingen væsentlige forskelle i forsamlingsprincippet. Hovedstadierne i samlingsstrukturen er som følger:

 • Overfladebehandling
 • Rammontering
 • Kabling og installation af al teknisk kommunikation
 • Læg isolering eller lydisolering, hvis det er nødvendigt
 • beklædning
 • Overfladebehandling

For at forstå i detaljer hvordan man monterer et loft fra en GVL med egne hænder, er det nemt at finde helt detaljerede videoinstruktioner, hvor processen vises detaljeret. Her betragtes kun de vigtigste punkter ved montering af en sådan belægning.

Forberedende operationer

Faktisk er der ikke noget særligt behov for forberedelse af gulvet ved installation af sådanne suspenderede sammensætninger. Det er nok at rense alle de områder, hvor den gamle belægning efterlader gulvpladen eller anden base.

Hvis præparatet ikke er nødvendigt, er det kun nødvendigt at lave mærkeværker, og det vil være muligt at starte monteringen af ​​rammen. Korrekt mærkning er meget vigtigt for at skabe en smuk og holdbar konstruktion, så du bør være opmærksom på denne fase af arbejdet.

Bundmontage

Til installation kan du bruge de samme profiler, der går til bunden under gipspladen. Der vil ikke være nogen forskel i denne del af arbejdet - fundamentet er samlet nøjagtigt efter samme principper som for gipsvæg. Det eneste punkt, der skal gives mere opmærksomhed, er rammens styrke.

Efterbehandling med gipsfiber har større vægt end konventionelle gipsplader, og styrken af ​​strukturen skal derfor være større. Der kræves ingen specielle tilføjelser til standardrammen, det er kun nødvendigt at omhyggeligt kontrollere styrken af ​​adhæsionen af ​​suspensionerne med overlapning og vægge.

Overfladebelægning

For første gang i denne fase må vi stå over for nogle forskelle i forsamlingsprincipperne. Gipsfiberkomponenterne i belægningen er ikke kun skruet på rammen med selvlukkende skruer, men kræver også, at enderne af elementerne limes sammen med en speciel lim.

Afskæringen af ​​dele udføres også forskelligt - flere "seriøse" redskaber er nødvendige, da materialets tæthed ikke tillader at skære den med en almindelig kontorkniv. Her er en cirkelsag eller stik stik bedre. Når der skæres op, forekommer der en stor mængde gipsstøv, derfor skal man sørge for at beskytte åndedrætsorganerne med en særlig respirator.

Ellers er konstruktionen af ​​konstruktionen nøjagtig den samme som konstruktionen af ​​standardgipsplader. Det er kun nødvendigt at tage højde for elementernes større vægt og drage fordel af en anden persons hjælp eller bruge løftemekanismer som teleskopskinner, der muliggør løft af tunge belægninger af belægning til loftet.

efterbehandling

Den endelige af alt arbejde vil være den endelige finish af flyet. Før man fortsætter til fuldstændig påfyldning af hele området af sammensætningen, vil det først være nødvendigt at forsegle leddene mellem de individuelle fragmenter af belægningen. Samlinger er forseglet med maskeringsbånd eller glasfiberarmeringsnet. Hårdt kittet udføres på den sædvanlige måde, som når man arbejder med GCR.

Glat overflade, som vil vise sig efter en sådan putty, kan være et glimrende grundlag for at anvende enhver form for maling, selv med en blank effekt. Brugen af ​​denne type maling på standardbetonfundamente er vanskelig, fordi det vil afsløre alle de mindste uregelmæssigheder. I tilfælde af gipsfiberplader er der ikke noget sådant problem. Efter klipning og slibning vil flyet være helt glat, og det kan med sikkerhed sagtes, at gvl lofter er lige glatte.

Træhuse, såvel som foret med beton eller mursten, kræver reparation og dekoration. Separat opmærksomhed fortjener færdiggørelse af gulve, som.

Efterbehandling loftet i køkkenet vil kræve meget mere opmærksomhed end at dekorere loftet i et andet rum i huset. Dette skyldes det faktum, at køkkenet.

Gipsplankloft Hvad er hemmeligheden bag gipsvæggens popularitet? Først og fremmest er den købt på grund af den lette installation og vedligeholdelse, såvel som relativ.

© 2012 - 2018 "Cyberia"
Husbyggeri og byggeri

Installation af gipsfiber (GVL) på loftet

Installation af gipsfiber i loftet er en god løsning til reparation af din lejlighed. Dette materiale er en tør overflade. Omfanget af GVL er praktisk talt ubegrænset, det kan bruges i alle lokaler. Derudover har dette færdigmateriale meget til fælles med gipsvæg og er det fremragende alternativ, da det næsten alle har sine positive egenskaber.

Fordele ved gipsfiberlofter

 • Naturlighed og miljøvenlighed: Materialet er næsten udelukkende sammensat af naturlige komponenter, så dette loft vil ikke kun være miljøvenligt, men det vil også skabe et gunstigt indeklima. Så med for stor luftfugtighed i rummet vil gipsfiberen absorbere fugt og mangel på - at give den tilbage.
 • Vandmodstand: GVL-loftet er meget mere modstandsdygtigt mod fugt sammenlignet med fx gipspladens overflade. Derudover er der en særlig type gipsfiber (GVLV), hvis anvendelse er tilladt i våde områder (badeværelse, toilet, køkken).
 • Brandsikkerhed: Loftets overflade, der er fremstillet af gipsfiber, er i stand til at modstå virkningerne af ild. For at give bedre brandmodstand i lokalerne anvendes specielle typer af plader - GVLO eller GVLVO, men de koster mere end normalt.
 • Varme- og lydisolering: GVL-pladerne holder på grund af sin struktur varme i rummet og beskytter også mod støj.
 • Holdbarhed: Et sådant loft har en meget høj styrke og bæreevne: For eksempel kan en skrue snoet i gipsfiber klare en belastning på op til 30 kg.
 • Ud over ovenstående skaber loftet på GVL en perfekt jævn base til efterfølgende anvendelse af andre belægninger - tapet, maling, dekorative gips etc.

Ulemperne ved gipsloft

 • Vægt: GVL-pladen er tyngre end den samme gipsvæg, så det vil skabe en ekstra belastning på gulvet. Selvom det (belastningen) ikke vil være så signifikant, at man straks forlader brugen af ​​gipsfiber i huset, men før installationen er det nødvendigt at sikre sig styrken og pålideligheden af ​​bundbunden af ​​loftet.
 • Pris: Materialets pris er ikke lille, især hvis du bruger fugtbestandige (GVLV) eller brandsikre (GVLO) typer af gipsfiber.
 • Arbejdskraftintensivitet: Der er to punkter, der komplicerer arbejdet med dette materiale. For det første er det meget værre behandlet i forhold til gipsvæg, det er svært at bøje og lave buede overflader. For det andet er det på grund af den større vægt af GVL plader svært at montere dem på loftet alene. Men alt arbejdet kan gøres for hånd, og i denne artikel vil vi se på, hvordan man gør det bedst.

Konklusion: Hvis du opsummerer ovenstående, og sammenligner, at det er bedre at gipsfiber eller gipsfiber (link), så får du ikke et bestemt svar. Alt afhænger af hvilken slags rum, hvor materialerne skal monteres, driftsforholdene, samt kravene til loftets udseende.

Teknologi, der lægger gips på loftet

1. Forberedende arbejde

Gipsfiberark er hovedsagelig beregnet til at udjævne loftet, så det kræver ikke særlig arbejde med forberedelsen af ​​basen. Det er kun nødvendigt at fjerne forureningskilder på overfladen (forme, rust), hvis der er nogen.

Du skal også fjerne den gamle finish, fx loftfliser eller paneler. Og belægninger som gammel maling, tapet osv., Du kan ikke engang røre, da de ikke vil blande sig med den efterfølgende installation af gipsfiberplader.

Desuden kan loftet isoleres yderligere med specielle isoleringsplader. De vil hjælpe ikke kun med at holde varmen i rummet, men for at beskytte dig mod yderst støj. Hvor bedst kan du gøre det, kan du lære af artiklen "Opvarmning af loftoverfladen" (link).

2. Markering af loftet. Rammeinstallation

På grund af at GVL-plader er meget tyngre end gipsplader, kan de kun monteres i loftet med en ramme. Muligheden for at lime gipsfiber til overfladen er uacceptabel for sikkerhed og strukturstyrke. Derfor vil det næste skridt være at arbejde med at markere loftet.

Først skal du beslutte dig for det fremtidige design af et hævet loft på GVL, da det kan monteres på flere måder. Den første mulighed er baseret på brug af metalprofiler som lagerelementer. Et sådant design kan anvendes i alle lokaler (herunder våde), men samlingen vil kræve lidt mere tid og penge end at installere rammen i den anden metode.

En anden mulighed er at bygge trækasser fra barer. Med deres hjælp er der skabt en meget god ramme for gipsfiberark. Men brugen af ​​barer er begrænset til anvendelse kun i tørre rum (stue, børn osv.). Det er umuligt at lave en trækasse i rum, hvor der vil være høj luftfugtighed (badeværelse, toilet) eller konstant temperaturændring (køkken) på grund af træets evne til at ændre størrelsen under sådanne forhold. Dette kan efterfølgende deformere loftoverfladen.

Fra valget af en bestemt mulighed vil afhænge af alle kommende markering af loftet, samt en liste over nødvendige materialer til at skabe en ramme. For at beregne det krævede antal af alle komponenter, kan du bruge en gipsfiberkalkulator. Han vil ikke kun gøre dette arbejde, men vil også bestemme den nødvendige mærkning af alle loftelementer afhængigt af rummets geometri.

3. Installation af GVL ark

Teknologien til at lægge gipsfiber i princippet adskiller sig ikke fra arbejdet med montering af ark GCR, men har en række funktioner. For det første er GVL-pladerne tilstrækkelige til at løftes alene, fastgøres til loftets overflade og begynder at fastgøre til rammen. Problemet er selvfølgelig let løst, hvis installationen udføres sammen, men hvad skal man gøre, hvis der ikke er nogen partner i nærheden?

I dette tilfælde er det værd at bruge teleskopskinner. Det vil være nok 1-2 stykker. Med deres hjælp stiger materialet og fastgøres tæt på loftoverfladen. Og så kan du begynde at fastgøre arkene til rammelementerne.

Skruer anvendes som fittings af gipsfiber til metalprofiler. Med deres hjælp forbinder arket sig til hver profil. Intervallet mellem to selvskærende skruer er 15-30 cm. Samtidig skal afstanden mellem GVL-pladeets kant og den selvlukkende skrue være mindst 1 cm. Dette er nødvendigt for at sikre arkets overflade på disse steder.

Derefter lægges det næste ark, men før det er det nødvendigt at påføre en særlig lim på stumpen langs hele længden på de steder, hvor GVL-pladerne kommer i kontakt med hinanden. Derefter skrues arket på rammen på ovennævnte måde.

I færd med at installere gipsfiber bliver nødt til at skære. Til disse formål er det bedst at bruge en stiksag eller håndholdt cirkelsav. For det første er der planlagt en skærelinje, så er der nogen, men nødvendigvis ensartet materiale taget som et stop (jernbane, plank, panelrest osv.), Og efterfølgende saves bordet i stykker. Det eneste, der bør overvejes: Når man skærer GVL, bliver der meget støv.

Når alle arkene er monteret på loftrammen, vil det være muligt at fortsætte med det endelige arbejde.

4. Efterbehandling

Til at begynde med skal alle leddene i GVL-pladerne behandles med gipsstikket, mens du stikker armeringsbåndet til sømene. Så kan du fortsætte til forseglingen på hullets overflade fra skruerne. En lille mængde af den samme blanding påføres hver udsparing og derefter udlignet med en spatel.

For at give en ideel fladhed til gipsfiberloftet, skal overfladen være fyldt med (reference). Men det anbefales kun at gøre dette, hvis anvendelsen af ​​en efterfølgende dekorative belægning kræver et fundament uden den mindste uregelmæssighed og ruhed, for eksempel med højkvalitets loftmaling.

Hvis skumfliser eller tapet (herunder flydende) sidder fast, er overfladespand ikke påkrævet, da sådanne finishbelægninger vil skjule alle mindre fejl på overfladen.

GVL loft: monteringsmetoder og montage teknologi

GVL - gipsfibermateriale bestående af gipsbasis, træfibre og fluffmasse, en række forskellige konstruktioner og teknologiske additiver. Han har høje kapitalbærende kvaliteter, der er meget højere end GCR's.

Standardstørrelser GVL

GVL plader af standard dimensioner, hvilket forenkler montering og installation af materiale til strukturer af enhver type. Fabrikanter angiver dataarkene i priserne:

 • Længde - 500 - 3600 mm;
 • Bredde - 500 - 1400 mm;
 • Tykkelse - 10 - 22 mm.
Konventionelle (standard) GVL

Maksimale afvigelser i tykkelse +/- 0,4 mm, i længde +/- 5,0 mm, i bredde +/- 2,5 mm. Afvigelser fra pladenspridning - op til 2,5 mm.

Producenter i samarbejde med kunden producerer ark af andre nominelle størrelser.

Til montering gør det sig selv bedre at bruge småformatmateriale muligheder for byggeri og reparationsarbejder. De er lettere, det er lettere at arbejde sammen med dem alene uden specialiserede enheder. Den optimale samlede tykkelse af plader til loftbeklædning er 12,5 mm.

Store plader bruges i værelser med et stort område og i et industrielt miljø til professionelle hold.

Typer af gipsfiber afhængigt af applikationen:

 • Standard (gråt ark med blå markør) - lofterne og væggene, der ikke bærer hovedbelastningen, er beklædt til at afslutte de ophængte loftsstrukturer;
 • Brandsikker (grå ark med rød markør) - til design af kommunikationskanaler og kanaler;
 • Fugtbestandig (grønt ark med blå markør) - Afslutning af værelser med høj luftfugtighed;
 • Fugt og brandhæmmende (grønt ark med rød markør) - Afslutning af bad, saunaer, køkkener, løfteaksler. Den bruges til lokaler af forskellige industrielle formål og giver brandbeskyttelse.

Et bredt udvalg af størrelser giver dig mulighed for at vælge den bedste mulighed for malerier til færdiggørelse af værker, for at reducere projektbudgettet på grund af besparelser ved indkøb af manglende karakteristika, der ikke kræves af materialet.

GVL er et universelt dæksmateriale til forskellige lokaler, det er godt kombineret med alle typer bygningsstiftelser, det er let at skære og behandle.

Materialegenskaber

Gipsfiber uden papirskal, det er et homogent stof med høj densitet. Desuden jo tyndere lærredet, desto højere er dens tæthed. Materialet anvendes med succes i forhold, der kræver øget stivhed af strukturen - sports-, gymnastik- og fitnesshaler, domstole.

Overfladen af ​​arket er viskøs i struktur, jorden eller ej. Analoger med afskærmning og uden (lige kant). Forsiden af ​​arket er sværere.

Bøjningsstyrke - 5,0 MPa, med kompression - 10,0 MPa.

Materialet er frostbestandigt, klare op til 15 fryseprocesser i laboratoriet. På grund af dette bruges GVL til uopvarmede, kælderen, loftsrum og udhus.

Lydisoleringsindikator - 40 dB.

Hastigheden af ​​overfladefugtabsorption er 1,5% af det oprindelige volumen pr. Dag.

Syrheden af ​​GVL er neutral for mennesker.

Flammehæmmende modstykker er ikke-giftige, ikke brandfarlige, må ikke brænde og må ikke smelte.

Transportark i emballeret form. Transportpakker er dannet af plader af samme type, type langsgående kant ved brug af træpaller eller pakninger. Om nødvendigt er pakker bundet med syntetisk tape.

Opbevar gipsfiber i tørt og med normale fugtighedsforhold.

Ved læsning og losning og andre arbejder undgås strejker på arkene.

Loftsmontering

Til indførelse af loftet ved hjælp af GVL, hvis formål er tilpasningen af ​​udkastet til loftet. fordele:

 • De skaber en ideel base for yderligere foring med dekorative belægninger;
 • Materialet består af naturlige komponenter, godt vedligeholder et gunstigt mikroklima af rummet i huset, er sikkert for sundhed og miljø, allergivenligt og miljøvenligt. Den bruges i lokaler med øgede krav til miljøsikkerhed;
 • Høj styrke og pålidelighed;
 • God beskyttelse mod støj;
 • Energibesparende egenskaber;
 • Vand- og brandmodstand
 • Holdbarhed.

Gipsfiberarket er vægtigt. Derfor er de overbevist om, at trækloftet er pålideligt nok, før de fortsætter med installationsarbejdet.

GVL installation er en arbejdskrævende proces. Denne indikator påvirkes af følgende faktorer:

 • Vægt - en massiv plade er vanskeligt at installere selvstændigt eller uden elevator til gipsvægge;
 • Behandlingstid - højstyrkekerne gør det vanskeligt at fremstille buede strukturelementer.

Gipsfiber, især dens fugtbestandige og brandsikre analoger, har en høj pris.

Fremstilling af plader og base

Først og fremmest fjernes den gamle finish, så er den grove bund af bundloftet rengjort og behandlet med antiseptiske stoffer. Juster loftet kun med betydelige uregelmæssigheder. Nærbillede dybe revner og store chips.

GVL foret loft

Læg lydabsorberende isoleringsplader lavet af mineraluld eller andet materiale. Til fugtige værelser eller bygninger med et upålideligt tag lægges der vandtætningsfilm, overflader behandles med et hydrofobt tætningsmiddel.

Skæring GVL bedre at gøre med et elektrisk stiksav på et træ eller bruge en hacksav. Arbejdet udføres i et åndedræt på grund af dannelsen af ​​en stor mængde støv. For at øge modstanden mod forstøvning anvendes lateximprægneringsbehandling. Edge behandler et fly.

Før installation af pladerne på loftet bestemmes med tekniske ærmer til forsyningsvirksomheder, tænk gennem scenariet for hovedbelysningen og belysningen i interiøret.

Layout og samling af rammen

Marker derefter loftet og fortsæt til installationen af ​​metalprofilens ramme. Teknikken til montage af rammen til GVL svarer til arbejde med gipsplader.

Begynd med at fastgøre guiden langs konturen af ​​rumprofilen. Direkte suspensioner er monteret i loftet, hvorved de langsgående og tværgående elementer af metalbatten monteres.

GVL baggrundsbelyst loft

GVL installation

Heathe GVL loftet af enhver form og type af design.

Funktioner gipsplating teknologi:

 • Påfør lim på bagsiden af ​​arkene;
 • På alle ender af pladerne påføres også klæbemiddel;
 • Galvaniseret hardware bruges til at udjævne risikoen for ødelæggelse af ark på stederne for korrosionsdannelse;
 • Metalrammeelementer er isoleret med polyethylenskum;
 • Pladen er fastgjort med skruer på hver profil i intervaller på 10-25 cm;
 • For at undgå deformation af materialets kanter skrues skruerne mindst en centimeter fra arkets kant;
 • Efterlad et teknisk mellemrum - afstanden mellem arkene med en tykkelse svarende til halv tykkelse af arket, for mulige svingninger i dets struktur og volumen på grund af ændringer i temperatur og luftfugtighed i miljøforhold. Dette minimerer risikoen for at reducere belægningens styrke og pålidelighed;
 • For at gøre leddene mindre mærkbare, brug skovler.

Efter installationen er alle led og sømme forstærket og nivelleret med gipsbaseret kit, hullerne fra hardware repareres. Overfladen er primet og efter tørring er loftet endelig nivelleret med kittet.

Det anbefales ikke at bruge malinger baseret på silicater eller flydende glas som dekorative belægninger.

Opførelsen af ​​loftet af gipsfiber (GVL)

Loftet af gipsfiberplade (gipsfiber) - et godt valg til reparation af værelset. Ved brug af dette materiale er der ikke behov for en "våd" metode til overfladebehandling.

Det er muligt at bruge gipsfiber, når man afslutter ethvert lokaler, det er ikke bange for høje temperaturer og fugt.

Gipsfiber kan anvendes i efterbehandling af ethvert lokaler, omfanget af dets ansøgning er næsten ubegrænset.

Dette materiale er ens i dets egenskaber med gipsvæg og gør det til en sund konkurrence. Ud over sine karakteristiske træk indeholder GVL næsten alle de positive egenskaber ved gipsvæg.

Fordele ved at bruge GVL

 1. Naturlig og økologisk renhed. GVL i dets sammensætning har næsten ingen skadelige urenheder og består hovedsagelig af komponenter af naturlig oprindelse. Denne type loftsbeklædning er ikke kun miljøvenlig, men har også en direkte indvirkning på skabelsen af ​​et gunstigt mikroklima. Når rummets fugtighed er høj, absorberer gipsfiberen overskydende fugt, og i et tørt mikroklima giver det (udkast) det tilbage.
 2. Vandmodstand. I sammenligning med gipsplader er loftet lavet af GVL meget mere modstandsdygtigt over for virkningerne af et fugtigt miljø. Der er en særlig type gipsfiber (GVLV). Det bruges som et efterbehandling materiale i badeværelser, toiletter og køkkener, det vil sige i værelser med høj luftfugtighed.
 3. Brandsikkerhed GVL er i stand til at modstå virkningerne af ild, men ikke meget lang tid. For at øge niveauet af brandmodstand anvendes en særlig type bræt - GVLVO eller GVLO. Deres omkostninger er mere end normalt.
 4. Lydisolering. GVL-plader absorberer helt støj.
 5. Termisk isolering. Materialet bevarer varmen godt i rummet.
 6. Styrke. Bæreevne og styrke af GVL plader er meget høj. For eksempel kan en skrue, skruet ind i en GFL, modstå belastninger på op til 30 kg.

Ud over det ovennævnte er gipsfiberloftet en ideelt lige base for fremtidige belægninger (tapet, maling, dekorative gips osv.).

Ulemper ved gipsfiberlofter

Til skæring af et ark er det bedst at bruge en stik- eller håndsirkelsav.

Vægten af ​​gipsfiber er meget tungere end den samme gipsvæg, så der skabes en ekstra belastning på gulvet. Men den udøvede belastning er ikke så signifikant, at den selv benægter brugen af ​​GFL.

Det er kun nødvendigt at sikre før installationen, at bunden af ​​loftet er stærk og pålidelig. Omkostningerne til materialet er ret høje, især hvis du køber brandsikkert (GVLO) eller fugtresistent (GVLV) sine typer. Kompleksiteten af. Der er 2 aspekter, der komplicerer arbejde med gipsfiber:

 • gvl, i sammenligning med gipsplader, er meget vanskeligere at behandle, det er svært at bøje, og derfor er det meget vanskeligt at arrangere buede overflader;
 • Montering af strukturen alene med egne hænder er meget vanskelig, da GVL-pladerne har stor vægt.

Efter at have analyseret alle ovenstående og sammenligner, hvad der er bedre: gipsfiber eller gipsvæg, er det umuligt at svare utvetydigt.

Det hele afhænger af det rum, hvor materialerne vil blive fastgjort, driftsbetingelserne og designløsningerne forbundet med loftet.

Teknologi, der lægger gips på loftet

Fastgørelse af gipsfiberloft kan kræve følgende værktøjer:

Før installationen af ​​installationen af ​​hvert ark er det påkrævet at påføre en speciel lim over hele længden af ​​dens slutdel på det sted, hvor GVL pladerne kommer i kontakt med hinanden.

 • bygning niveau;
 • square;
 • otbivochnogo snor;
 • bore;
 • målebånd;
 • sæt af spatler;
 • Punch;
 • skruetrækker;
 • konstruktion kniv;
 • turbine (bulgarsk);
 • skruetrækker;
 • en hammer;
 • tang.

Forberedende fase

GVL er designet til at justere loftets overflade. Som følge heraf er der ikke behov for specielt forberedende arbejde med dem. Det er kun nødvendigt at rengøre loftet på snavs (rust, støbeform), hvis det er muligt, og fjern de gamle efterbehandlingsmaterialer.

Selv om du kan undvære det, hvis du ikke skaber reel indblanding til den efterfølgende installation af GVL-plader. For eksempel kan belægninger som tapet, gammel maling osv. Efterlades uden at berøre.

Desuden kan loftet, hvis det ønskes, opvarmes ved hjælp af specielle isoleringskort. De udfører ikke kun funktionerne til at bevare varmen i rummet, men giver også beskyttelse mod yderst støj.

Layout før efterfølgende installation af rammen

Det er umuligt at montere en trækasse i værelser med høj luftfugtighed. En sådan ramme kræver særlig behandling med antifungale opløsninger til træ.

På grund af at GVL-plader har en væsentlig større vægt end gipsplader, er deres montering på loftet kun mulig, hvis der er en ramme.

En sådan mulighed som at fastgøre gipsfiber med lim er simpelthen uacceptabel. Dette er usikkert i forhold til strukturens styrkeegenskaber.

Derfor er det første skridt at markere loftoverfladen. For at gøre dette skal du beslutte dig for udformningen af ​​det fremtidige loft.

Montering af loftet kan gøres på to måder.

Den første metode er baseret på enheden af ​​kasser fra træstænger. Med dem kan du oprette en temmelig god ramme til montering af gipsfiberark. Det er dog kun muligt at anvende stænger i værelser med normal fugtighed (børns rum, stue osv.). Det er umuligt at montere en trækasse i rum med høj luftfugtighed (toilet, badeværelse) eller i lokaler, hvor temperaturen ikke er konstant, for eksempel et køkken, da træ har tendens til at ændre dens dimensioner under lignende forhold. I fremtiden kan dette forårsage deformation af loftoverfladen.

Den anden metode indebærer montering af loftet på en metalprofil. Konstruktioner af denne type kan konstrueres i alle lokaler, men det tager lidt mere tid. Derudover er omkostningerne ved metalrammen væsentligt højere end træet. Hvilken valgmulighed der vælges, afhænger den fremtidige markering af loftet og alle de nødvendige materialer til konstruktionen af ​​rammen.

For at beregne det krævede antal komponentmaterialer kan du bruge online byggekalkulatoren. Med det kan du ikke bare lave beregninger, men også bestemme rummets layout, idet der tages hensyn til dens lettelse.

Gipsfibermontering med egne hænder

Fastgørelsesgipsfiberplade bruger specielle skruer.

Metoden til montering af gipsfiber adskiller sig ikke fra lægningen af ​​plader GKL, men der er en række nuancer:

 • For en person er det ret svært at anvende det i loftet med dine egne hænder og at fastgøre GVL-pladen til rammen, da de er ret tunge. Hvis der er en partner i nærheden, er installationsproblemet løst. Men hvad skal man gøre i modsat fald, hvis alt arbejde skal gøres for hånden? I en sådan situation er det muligt at bruge teleskopskinner (1-2 stykker er nok). Ved hjælp af stativ hæves og fastgøres i en given højde fra loftets overflade. Herefter vil håndskruing af arkene til rammeprofilen være meget lettere;
 • montering af gipsfiber på metalprofilen er fremstillet ved hjælp af selvdrejende skruer. Skruens skruetrin skal være 150-300 mm. Afstanden fra arkets kant til skruen skal være mindst 1 cm. Dette er nødvendigt, således at gipsfiberpladen ikke springer i stedet for vridningen;
 • Før montering af hvert ark er det påkrævet at påføre en særlig lim over hele længden af ​​dens ende på det sted, hvor GVL pladerne kommer i kontakt med hinanden. Derefter fastgøres arket til metalrammen på skruerne som beskrevet ovenfor;
 • i løbet af montering af dine egne hænder vil sikkert opstå spørgsmålet om at skære et gipsfiberark. Til skæring af et ark er det bedst at bruge en stik- eller håndsirkelsav. For det første gøres mærkning af skærelinien, og ved hjælp af ethvert materiale med flade kanter (bar, skinne osv.) Og egne hænder som vægt lægges arket. Arbejde ved savning af gipsfiber bør benyttes personligt beskyttelsesudstyr, da denne proces ledsages af rigeligt støv.

Efter færdiggørelsen af ​​installationen af ​​ark GVL, kan du fortsætte til den afsluttende fase af arbejdet.

Efterbehandling

Alle leddene i GVL loftteglerne skal behandles med gipsbaseret kit. For yderligere sikkerhed kan du klæbe forstærkningsbånd på sømme.

Derefter fortsættes arbejdet med tætningshullerne fra skruerne. En lille mængde af samme kittet anbringes på skruerne på skruerne, og overfladen er udjævnet med en spatel. For at opnå et helt fladt loft på GVL'en er dens overflade anbragt.

Dette bør dog kun gøres, når du har brug for et perfekt fladt loft uden ujævne kanter. For eksempel til den efterfølgende maleri. I tilfælde af klæbende tapet eller lægning af fliser er der intet punkt i at fylde loftet med gipsfiberplade, fordi de færdige belægninger af denne type udjævner små overfladefejl.