Hvordan man laver et loft på balkonen med gips

Før eller senere tænker beboere i både private og lejlighedskomplekser om behovet for montering af loftet. Behovet opstår på grund af mange faktorer - det er nødvendigt at forbedre lydisolering, fugtisolering, for at skabe et usædvanligt design mv. Og det bedste materiale til at gøre denne type arbejde er gipsvæg. Han har længe etableret sig på markedet for byggematerialer og er den ubestridte salgsleder. Hvordan man laver et loft på gipsvæg med egne hænder? Lad os se nærmere på alle nuancer i denne proces.

Hvorfor er det bedre at bruge gipsvæg og hvad er dens fordele?

Mange husejere foretrækker at bruge materialet, med succes erstatte dem med gips eller andre byggematerialer. Hvad er fordelene ved gipsvæg?

 • Evnen til at justere en hvilken som helst overflade, uanset krumningsniveauet. Hvis det med samme formål skal bruges gipsgips, så vil den maksimale tykkelse af nivelleringsfladen ikke være mere end 15 mm. Plader af gipsvæg kan blokere dråber i mere end 30 mm.
 • Under rammen på hvilken gipsvæg er monteret, kan du skjule enhver teknisk kommunikation - elektriske ledninger, rør med lille diameter osv.
 • Variabilitet af belysning. Du kan oprette et belysningsdesign - det kræver ikke meget arbejde eller værktøjer.
 • Brugen af ​​gips giver dig mulighed for at oprette strukturer på flere niveauer med inhomogen relief, fremspring, fordybninger osv. Generelt er der mere end nok designmuligheder til implementering.
 • En anden fordel er isolering af høj kvalitet. Under gipsvæggen kan du lægge lag af isolering eller lydisoleret materiale.
 • Nem installation. For at få et glat loft er det ikke nødvendigt med professionelle plasterer færdigheder, og gør-det-selv-gipsvæg installation betyder, at man bruger den tørre metode uden brug af langtørrende maling, mastik og andre materialer.
 • Omkostninger. Prisen på gipsplader er meget lav - det giver en bred vifte af boligejere mulighed for at bruge dette materiale til indendørs arbejde.

På trods af betydelige fordele har gipspladerne deres ulemper:

 • På grund af profilens højde kan loftets højde reduceres betydeligt.
 • Hvis installationen er ukorrekt installeret over tid, kan der opstå revner på overfladen af ​​gipsvæggen.
 • Uafhængigt installere arkene er ret vanskeligt - i det mindste er hjælp fra en partner nødvendig.

Ovennævnte ulemper påvirker ikke det endelige valg af de fleste forbrugere. Med det rette arbejde kan alle ulemper undgås, og selve materialet har meget store fordele ved installation.

Hvordan vælger man gipsvæg?

Der er tre typer gipsvæg - fugtbestandig, brandhæmmende og normal.

Forskellige typer gipsvæg, som kan skelnes mellem farve

Det er nemt at skelne mellem dem - fugtbestandige plader har en grøn belægning på bagsiden, mens almindelige plader på begge sider er hvide eller gråbrune i farve, og det brandsikkert materiale på den ene side har en lyserød farvetone. På den baggrund kan vi trække følgende konklusion: Fugtgips gipsplader er ideelle til at installere lofter i badeværelser og andre rum med høj fugtighed, brandhæmmende i køkkenet eller i kedelrummet, og du kan bruge konventionelle på balkoner, loggier og andre værelser.

Anbefaling: Hvis balkonen eller loggien ikke er tilstrækkeligt isoleret, er det nødvendigt at installere fugtisolerede gipsplader på lofterne.

Vælg gipsvæg er let. Næsten alle producenter leverer materialer af tilsvarende kvalitet. Det er derfor, at når man vælger en særlig opmærksomhed, skal det ikke betales til landets fabrikation og mærke, men til arkets tekniske tilstand. De bør ikke bøjes, deformeres, knækkes, flises eller ridses. Alt passer til? Så kan du fylde på materiale.

Forberedelse af værktøj og gips

Så hvordan laver du gipslofter på din balkon eller loggia med dine egne hænder? Selvfølgelig er det første skridt at forberede værktøjerne og selve materialet. Med sidstnævnte er der ingen problemer - bare spørg efter hjælp fra en konsulent i hardwarebutikken eller besøg markedet, hvor gipsvæg sælges i alle mulige variationer.

Tip: Hvis du ikke kan beslutte dig for producenten og er bange for at købe fake eller lavkvalitetsvarer, anbefaler vi at vælge velrenommerede producenter på markedet - for eksempel Knauf.

Hvad angår redskaberne til arbejdet, skal bygherren have brug for:

 • Guide og loftprofiler;
 • Krabber - Enkelt profilprofiler;
 • Dowels, anker kiler, skruer;
 • Måleinstrumenter - eller laserniveau, eller et normalt bygningsniveau ved 2 meter;
 • Reglen er 2-2,5 meter;
 • Putty og forstærkningsbånd til led;
 • Perforator, mølle, skruetrækker;
 • Flere typer af spatler (vinkel, lang og smal);
 • Standardværktøjer - kontorkniv, målebånd og hammer;
 • Om nødvendigt - isolering eller lydisolerede materialer.

Listen viste sig at være ret omfattende, men halvdelen er værd, og den anden halvdel vil nok være hjemme hos hver mester.

Vi markerer loftet

Det første skridt er at markere loftet korrekt. Umiddelbart skal du bemærke midtlinjen midt i rummet og allerede på dette grundlag for at udføre resten af ​​markeringen. Vi beskriver de trin, som bygherren skal tage:

 1. At lave en markering under ledende profiler. Ved hjælp af et niveau eller niveau laves et indryk fra loftet med 3-5 cm. Yderligere langs hele omkredsen udføres en lignende mærkning.
 2. De resulterende mærker er sammenkoblet, samtidig med at linjens position holdes under niveauet eller niveauet.
 3. Længden af ​​arket måles, opdelt i tre dele, og derefter måles tre dele fra væggen - kanterne af gipspladen og dens center. De tilsvarende mærker er lavet. På disse steder vil der blive knyttet profiler til at oprette en ramme.

Monteringsramme og styrprofiler

Nu, når markeringen er færdig, begynder vi at danne rammen:

 • Det første skridt er faste guideprofiler på væggen. Til dette tages der en profil, der er installeret på linjen (den nederste del skal ligge på linjen), hvorefter mærker laves på væggen gennem de eksisterende huller på profilen.
 • Ved hjælp af perforatoren i væggen bores hullerne efter mærker.
 • Profilen er fastgjort i hullerne med dowels.

Tip: Hvis profilerne ikke er lange nok, anbefales det at købe specielle forlængerledninger. Hvis de er for lange, og derefter ved hjælp af forudbestemte markeringer, kan du forkorte dem ved hjælp af en slibemaskine eller metalskærer.

Det næste skridt er at installere loftsprofiler:

Ordningen med montering af rammen til afslutning af loftet med gipsplade

 • Profiler er fastgjort til loftet med ankre. Dette er en forudsætning - almindelige dowels kan let nås med tang, derfor er det kun nødvendigt at ankre for loftets pålidelighed.
 • Installation af loftprofiler begynder med hjørnerne af rummet. Profilen påføres og fastgøres til væggen ved hjælp af ankre langs et præ-mærket hul. Bed din partner om at hjælpe dig i denne sag - det anbefales ikke at lade profilen bryde eller bøje for meget, og installationens nøjagtighed afhænger af selve profilens position. Den modsatte side af profilen er fastgjort på samme måde.
 • Det næste skridt er at fastgøre midten af ​​loftprofilen på samme princip som i det foregående afsnit. Kontroller altid nøjagtigheden af ​​niveauet.
 • Holde tempo 40 cm, ved siden af ​​den anden profil er monteret på et lignende princip. Derefter skal du gå til den modsatte side af rummet og lave to andre profiler på samme sted.
 • Alle resterende profiler er fastgjort med et eksponeringsstrin på 40 cm.
Gipsvægsliste

Hvis balkonen eller loggien er for lang, kan du have brug for yderligere profiler, der forbinder i loftet med de allerede installerede. Det er med andre ord nødvendigt at danne en form for kappe af profiler, som senere vil blive brugt til installation af gipsvæg. På de steder, hvor gipsplader mødes, er det nødvendigt at installere krabber, som retter profiler imellem dem og giver yderligere støtte til gipsplader. Krabber er monteret på profiler ved hjælp af almindelige skruer.

Installation af gipsplader til loftet

Installation er som følger:

 • En afskærmning fjernes - arkets kanter skæres af med en brevpapirkniv i en vinkel, så kittet senere nemt kan falde ind i revnerne. Denne handling er ikke påkrævet at udføre på de indsatte ender - der er allerede en afskalning.
 • Fastgørelse gipsvæg til loftet er lavet fra hjørnet, afgående 10-15 mm fra kanten. Derefter fastgøres arket langs omkredsen med et trin på 20 cm. Fastgørelsen udføres også i midten af ​​arket.
 • Arkene behøver ikke at dokke tæt - mellem dem skal der være 2-3 mm ledig plads.

Vigtigt: Hvis der er ydre hjørner i rummet, anbefales det ikke at udføre lukning af plader nær disse steder. Ellers kan der forekomme revner over tid.

Putty led

Byggeren kan have et spørgsmål: Hvorfor har gipsvæggen sømme? Faktum er, at alle ark er produceret med en fabriksskråning på en af ​​kanterne. Hvorfor er der ikke flade ark, der kan tilslutte leddet til leddet? Dette skyldes, at gipsvæggen er udsat for deformation, og der kan forekomme revner, når arkene møder i processen med udtørring af naturlig fugt. Derfor fastsætter producenterne, at leddene af to ark skal fyldes med en speciel kittet.

Tæt gipsbræt sømme

Før spaltning sættes serpyanka på sømme - et specielt forstærkningsbånd. Derefter anbringes en særlig kitt på toppen (for eksempel Fugenfuller fra Knauf). Nogle bygherrer bruger almindelig efterbehandling kittet (fordi det er billigere), men i sidste ende påvirker dette installationen selv.

Kittet er udarbejdet i overensstemmelse med instruktionerne, hvorefter det påføres arkets sømme og samlinger ved hjælp af en standard vinkelspatel.

Endelig efterbehandling og installation af belysning

Efter alt arbejdet kan udføres den endelige finish. For at gøre dette kan du straks bruge den færdige kittet, der påføres med et tyndt lag på gipsvæggen og poleret efter tørring. Så afhænger det hele af husets ønsker - du kan dække loftet med speciel maling, og du kan også lim tapetet.

For at kunne installere belysningsanordninger er det nødvendigt at forberede huller i gipspladerne. Til disse huller under pladerne af gipsvæg skal forbindes, som efter den endelige finish er trukket gennem hullet for at forbinde med belysningsenheder.

Installation af loftet på gipsvæg på balkonen er en ret hurtig procedure, der udføres i løbet af få dage. Med den rigtige teknologi kan du ikke bekymre dig om designets kvalitet og pålidelighed, og variabiliteten af ​​designløsninger giver dig mulighed for at skabe forskellige lofter.

Gipsvæg loftsfoto

I dette afsnit kan du se billeder om emnet i artiklen "Sådan laver du et gipsplankloft med dine egne hænder på en balkon eller loggia." Alle billeder er klikbare.

Gipsplanklofter på balkoner, stilfuld og praktisk

Med en passende foring af balkonen med egne hænder kan du få ekstra kvadratmeter skønhed og rummelighed. Mange mennesker bruger dette værelse som et lager for ting. Og det er ikke godt, på grund af det kan du gøre en ganske anstændig fortsættelse af lejligheden.

Hvis alt er mere eller mindre klart med vægpanelet på balkonen, så er det stadig et mysterium at lave loftet. Vores artikel vil svare på alle dine spørgsmål vedrørende loftets design.

Valg af materiale

Det vigtigste øjeblik i udsmykningen af ​​loftet på balkonen er valget af materiale. På grund af det omfattende sortiment af byggemarkedet i denne situation kan du bruge en række forskellige materialer.
Loft på balkonen kan laves af sådanne materialer:

 • plast. Et sådant loft i dag er ikke ualmindeligt. Det er meget lettere at montere end en træstruktur. Men i sine fordele er dette materiale stadig dårligere end drywall primacy;
 • et træ. Trælofter vil ikke være meget praktiske på balkonen, da de er ret vanskelige at montere og ud over alt skal de også behandles med en særlig løsning, der forhindrer skader på træstrukturen fra overskydende fugt og temperaturfald.
 • drywall. Gipsplader i dag, som bare ikke gør. I vores situation er det også det mest foretrukne materiale, som vil give din balkon ekstra charme.

I dag takket være en række ubestridelige fordele gør mange mennesker deres valg til fordel for gips. Ved hjælp af den fugtbestandige type gipsvæg her vil du opnå holdbarheden af ​​loftet og dets smukke præstation. Fra dette materiale kan du bygge noget på kompleksiteten af ​​strukturen.
Derudover er gipsvæg et glimrende grundlag og er egnet til maling, limning af tapet og andre muligheder for det endelige design af loftet. Men det mest brugte maleri, så det gøres meget nemmere og hurtigere.

Typer af konstruktion

Når du vælger et materiale til dekoration, skal du først bestemme, hvilken enhed dit loft skal have. Du kan gøre følgende gulvmuligheder med dine egne hænder ud af gipsvæggen:

 • single level design. Det er mere foretrukket netop til en balkon, da der sædvanligvis ikke er så meget plads her for at lade al tilgængelig fantasi strejfe
 • duplex. Næsten ikke fundet, da rummets dimensioner i de fleste tilfælde ikke tillader en sådan installation. Ofte er sådanne designs styrket bølger.

Loftslamper

Også sådanne lofter leveres ofte med yderligere belysning. Det er belysningen her, der vil være meget passende, da balkonen ofte ikke er udstyret med ledninger og belysningsudstyr overhovedet. Men hvis du planlægger at bruge meget tid på det, er baggrundslyset simpelthen nødvendigt!

På gipsplankens loftkonstruktion kan belysningen indrammes fra følgende belysningsarmaturer:

 • projektører;
 • led stripe.

Begge muligheder vil være tilstrækkelige til at belyse loftet. Samtidig vil en sådan belysning være billig, og der vil være stor fordel ved det. Baggrundsbelysningen i gipsvæg kan installeres uden problemer med egne hænder.

At lave mad

Opførelse af loftet på gipsplader på altanen skal begynde med forberedelserne. Under forberedelsen skal følgende manipulationer udføres:

 • vi renser arbejdsfladen;
 • tæt på alle revner
 • vask af snavs og støv;
 • efter hældning af overfladens vandtætning;
 • anvend derefter markeringen på den. Hvis det ønskes, kan du lave en tegning. Dette vil i høj grad forenkle installationen af ​​ark. Ifølge tegningen er det nemt at beregne, hvor mange materialer du har brug for til arbejde.

Også på dette stadium udføres der normalt isolering. Men det er tilladt at gøre det efter montering af rammen. Som varmelegeme kan du bruge forskellige materialer: mineraluld, foliepolyethylen, skumplast eller skum. Det vigtigste er, at de ikke forringes under påvirkning af høj luftfugtighed og pludselige temperaturændringer.

Hvad du skal købe

I hardwareforretningen til det kommende arbejde skal du købe følgende materialer:

Vær opmærksom! I denne situation må du kun bruge fugtbestandige plader.

 • metal profil. De bruges mere ofte end træplader. Til træbjælker kræver der en særlig tilgang. De skal behandles med antiseptiske midler. Træbjælker før installation bør gives tid til at suge dem;
 • fastgørelsesanordninger. Du skal bruge dowels, anker suspensioner, skruer og skruer;
 • vandafvisende maling. Behøver, hvis du planlægger at male arkene ovenpå.

Også behov for kit, primer og serpyanka tape.
Fra værktøjerne er der brug for:

 • bore;
 • spatel;
 • bygning niveau;
 • linjal eller målebånd, og også en blyant.

Med dette sæt kan du nemt montere en loftanordning på balkonen med dine egne hænder.

Kom i gang

I begyndelsen skal du montere rammen. Det kan laves både fra metalelementer og ved hjælp af træbjælker. Deres installation foregår efter en lignende ordning:

 • installer "UD" -profilen eller bjælkerne langs mærkningslinjerne og fastgør dem til dowels med skruer;

Vær opmærksom! Først holder vi fastgørelsesprofiler / bjælker rundt om omkredsen.

 • Til fastgørelse skal der anvendes skruer med et monteringsstrin på 45 cm. I stedet for skruer kan den bruges til fastgørelse af en klap 6 mm til beton;
 • Kassen skal udføres i trin på 60 cm. Her skal du hver 60 cm installere en bøjle, hvorpå du monterer den rackmonterede profil "CD". Ved hjælp af suspensioner kan du lave et perfekt fladt loft, selv på balkonen;
 • Herefter monteres rackmonteret profil i styrprofilen og fastgør skruerne til metallet.

Hvis du ønsker at danne en bølge, så skærer vi sidefladerne og bøjer profilen fast.
Når rammen er klar, indfører vi ledningerne til belysning, hvis man oprindeligt var planlagt. Glem ikke at placere ledningerne i et specielt bølgepap for at beskytte mod fugt.
Først da kan du begynde at studere rammen med gipsplader. For at gøre dette skal du følge disse trin:

 • markere arkene og klippe stykkerne af den ønskede størrelse;
 • så laver de huller til lamper;
 • så ved kanterne laver vi arkene på rammen med skruer. Fastgørelsestrin her er 20-30 cm. Et sådant trin er optimalt til videre installation af en tørretumbler.

Herefter udfører vi sådanne manipulationer:

 • vi anvender serpyanka på leddene af ark;
 • over båndet og over skruerne sætte et lag af kitt;
 • vi gnider og vi jordoverfladen.

Det er kun at male. Det er bedre at male med vandafvisende maling og anvende dem i flere lag. Så farven bliver lysere.
Som du kan se, at montere loftet gipsvæg på balkonen er ret simpelt. Bare følg ovenstående instruktioner, og dit arbejde vil være holdbart, høj kvalitet og smukt. Som et resultat vil balkonen blive et yndlingssted for sammenkomster, selv på kolde aftener.

Loftet på gipsplader på altanen gør det selv

Balkon gipsplader anmeldelser.

Velkommen til webstedet Whitestrip.ru - Enkle tips om reparation og design af dit hjem. Hvis du søger efter et svar på anmodningen Afslutter altanen med gips.

En sådan finish vil yderligere forhindre ødelæggelsen af ​​den stationære... Korrekt installation af et suspenderet gipspladerloft med dine egne hænder.... På billedet af det færdige interiør, hvor der er en sådan struktur:.... og i badeværelset, i badet eller på balkonen, hvilket reducerer tiden væsentligt...

Loftet på gipsvæggen gør det selv i lejligheden: video installationsvejledning gør-det-selv, pris, foto.

De vigtigste grunde til at et gipsplankloft med dine egne hænder i lejligheden er behageligt og.

Installation begynder med markering:

Balkon efterbehandling med gipsplade: Princip for drift og installationsregler for gipsplader.

Opret et hyggeligt hjørne for at slappe af i en lille lejlighed eller øge rummet i rummet er helt rigtigt. Til dette har du brug for en finish.

Efter alle disse forberedende værker vil den yderligere overdækning af altanen være vellykket og uden problemer.

Indretning af altanen gør det selv: foto, pris, instruktion.

Efterbehandling af en balkon eller loggia vil være i stand til at lave egne hænder, hvis du følger instruktionerne. Tag et kig på billedet for at finde design ideer, og du vil elske resultatet.

 • Gipsplader. På grund af udseendet på markedet af en speciel fugtresistent type GCR er dette materiale blevet det mest populære under byggeri og efterbehandling. Dens fordele omfatter fremragende varme- og lydisolering, absolut ikke-brændbarhed, effektivitet og nem installation. Det eneste punkt, som man bør være opmærksom på, når man plejer en balkon, er behovet for yderligere isolering fra indersiden af ​​rummet. Overvej denne mulighed færdiggøres mere detaljeret.

Loftet på loggia gør det selv (video).

Installation af et loft på en loggia eller balkon er omhyggeligt men umagen værd. Ekstra boligkvarterer forstyrrer aldrig. Materialet, der kommer ud af loftet.

Træforing er en belægning fra et specielt træbræt. Ofte er det en fyr, der er karakteriseret ved en overkommelig pris, der har et ret behageligt udseende, lugter. Af fordelene ved denne type vægpanel skal det bemærkes:

Gipsvæg i rammen hus - faste plusser.

Brugen af ​​gipsvæg i rammen huset er muligt inde og ude. For at udføre arbejdet skal du beregne prisen og læse installationsvejledningen.

Oftere vælger vandtæt gipsvæg og GVL. Dette er sandt, når du afslutter loggiaen eller badeværelset. Hvor luftfugtigheden er medium, skal du bruge gipsvæg og GVL. I henhold til brandsikkerhedsbestemmelser anvendes brandhæmmende gipsplader og gipsvæg til at designe områder omkring pejse, komfurer og køkkener.

Sådan laver du et loft fra gipsvæggen med dine egne hænder: et loft på to plan (foto og video).

Et af de mest populære efterbehandling materialer i dag er gips. Han kan være.

 1. Ved siden af ​​linjen, der markerer væggen til montering af loftet, skal vi lægge en guideprofil på væggen og fastgøre den på dykkerne i trin på 30-40 cm. Fastgørelsen fra hjørnerne skal ske i en afstand på højst 10-15 cm. Når styringsprofilen er installeret langs hele omkredsen, mærke på de langsgående vægge på monteringsstedet for loftprofilen i trin på 60 cm.
 2. Hvis bredden af ​​rummet overstiger profilens længde, anbefaler vi at strække ledningerne for at lette arbejdet med installationen af ​​rammen. Snorene skal gå langs bundlinjen af ​​føringsprofilen, på tværs af rummet.
 3. Yderligere er suspensioner installeret langs markeringslinjerne med en afstand på 60-70 cm. De er fastgjort til loftet med to dowels, så de vil blive forbundet til metalprofilen med selvdrejende skruer.
 4. Nu kan du begynde at installere loftprofilen. Hvis profilens længde er tilstrækkelig, lægges den i styringsprofilen langs mærket og fastgøres til loftoverfladen på de installerede bøjler. Her skal du fokusere på den spændte ledning (ved tilslutning af ophænget med profilen) for at overholde den angivne højde, men hvis profillængden ikke er stor, er det nok nok til at rette det med suspensionerne til loftet, da det allerede er placeret ved kanterne i styringsprofilen.
 5. Efter installationen af ​​profilen er den fastgjort til skruerne, kontrolleret linjens korrektion med et niveau og korrektioner i tilfælde af dårlig kvalitet og unøjagtigt arbejde.

Falske lofter lavet af gipsplader gør det selv - enhed og installation af udstyr.

Falske lofter lavet af gipsplader gør det selv - enhed og installation af udstyr. Suspended lofter har længe været brugt i bygning og reparation af bygninger. Takket være dem kommer de modige til liv.

Et certifikat er et officielt dokument, der bekræfter kvaliteten af ​​de solgte produkter; den skelner producenten fra den mængde konkurrenter, hvis kvalitet ikke er bekræftet.

Kombinerede lofter: gipsvæg og strække egne hænder, fotos.

Hej, kære læsere! Hvis du laver reparationer, spekulerede du sikkert på, hvad lofterne burde være. Ya

Dekorative lofter med brug af blandede materialer hjælper med at lave et usædvanligt design i ethvert rum. Elementer af gipsvæg kan være et supplement og dekoration af enhver stilfuld interiør.

Gipsplankloft på balkonen

Vi trimmer loftet på balkonen med gipsplade

Arrangementet af loggia giver lejlighedsejere mulighed for at få ekstra kvadratmeter, der kan bruges som kontor eller et hvilested. Men for dette er du nødt til at varme væggene og gulvet, samt vælge materialet til loftet på balkonen. Den mest populære i dag er gipspladen, hvis installation kan gøres alene.

Gipsvæg er et holdbart og højkvalitets byggemateriale, som selv en nybegynder kan klare. For installationen er det imidlertid nødvendigt at udføre indledende arbejde med vandtætning og isolering af rummet, da selv vandtætte ark ikke altid er i stand til at modstå temperaturfald og høj luftfugtighed.

Men efter færdiggørelsen af ​​færdiggørelsen kan du male loftet på balkonen i enhver farve, som optimalt kombineres med rummets design.

Forberedende fase af arbejdet

Hvis du allerede har besluttet, hvad du planlægger at afslutte loftet på balkonen, skal du ikke blot beregne det nøjagtige antal byggematerialer, men også at lave noget forberedende arbejde. Når du bruger gips, behøver du ikke at overflade overfladen, men du bør reparere de eksisterende revner, tørre snavs og støv og sørg for alt er tørt, før du starter arbejdet. Derefter skal du ved hjælp af et niveau markere fastgørelsespunkterne på skinnerne eller UD-profiler på væggen. Dette vil gøre loftet på loggia glat. I færd med at installere skinner gennemfører vandtætning. Men selv efter dette er det nødvendigt at bruge en fugtresistent GCR. Vandtætning beskytter strukturen og eliminerer risikoen for forme.

Mulige typer af isolering af loftet på loggia

Når du arbejder med gipsplader på balkonen, skal du først isolere loftet. Til dette kan du bruge følgende materialer:

 1. mineraluld;
 2. skumplast;
 3. penoplex;
 4. folieret polyethylen.

Alle af dem overholder helt deres funktion, men kræver yderligere vandtætning. Deres største fordel er, at de tillader sig at varme loftet på balkonen selv for en nybegynder. Det er kun nødvendigt at fastsætte isoleringsarkene ved hjælp af specielle profiler eller dowels.

Det mest almindelige materiale til opvarmning af en balkon er mineraluld. For det første skelnes det ikke kun af fremragende varmeisoleringsegenskaber, men giver også fremragende lydisolering. For det andet er det ikke bange for fugt og er let monteret på loftet på enhver balkon. Mineraluld anvendes udelukkende til montering af hængslede plader.

Når du installerer gipsvæg på loftet på din loggia, kan du bruge et metal eller en træramme. At arbejde skal du have:

 • stænger eller metalprofiler UD og CD;
 • enkelt niveau stik til profiler;
 • anker suspensioner;
 • suspension suspension;
 • kniplinger;
 • skruetrækker;
 • anker dowel;
 • dowel til fastgørelse profiler.

Metalrammen er fastgjort ved hjælp af UD- og CD-profiler. Profilvejledningen UD er monteret langs den ovenfor beskrevne linje med en dybde på 6 mm og en skrue på 4-5 mm hver 45 cm. Derefter fastgøres bøjlerne til loftet med 60 mm hver 60 cm. De monterer en cd-profil, som derefter indsættes i styringsprofilen.

Installation af gipsvæg på loftet på balkonen

At gøre trimmen alene er let nok. At begynde at skære plader af gipsvæg i overensstemmelse med den krævede størrelse. Før installationen skal du kontrollere, at belysningskablerne udføres, og for at beskytte dem skal du også bruge fleksible korrugerede rør. Dette vil gemme altanen fra unødvendige ledninger i loftet.

Hvert ark af gipsvæg skal fastgøres ved kanterne og midten. Dette gør det muligt for ham at holde fast på rammen. Til montering anvendes specielle skruer i en afstand på 20-30 cm. Et sådant trin vil være nok selv til efterfølgende installation af tørretumbler, som ofte er fastgjort på loggiaens loft.

Sluttrin - maleri

Maleri betragtes som det nemmeste stadium, når du afslutter loftet på balkonen med dine egne hænder. Men før det er nødvendigt at behandle alle sømme og overfladen af ​​gipspladerne, så malingen går flad og holder godt. Hver samling mellem gipsplader skal forsegles med forstærkningsbånd og derefter sættes på. Putty skal også bruges til at forsegle skruerne på skruerne.

Resultatet af installationen af ​​loftet

Først efter fuldstændig tørring og fugning af alle leddene, kan du gå videre til en fast overfladekande. Tørring skal finde sted under naturlige forhold, du bør ikke bruge ekstra varmelegemer. Efter tørring kan du fortsætte med at male. For dette er det bedre at bruge facade maling. De er pålidelige og modstandsdygtige over for ugunstige forhold. For at afslutte loftet på loggia er det nok at anvende 2-3 lag.

Hvis du allerede har erfaring med at dekorere loftet med dine egne hænder, venter vi på dine råd og kommentarer i kommentarerne nedenfor.

Skalkonaler og altaner gipsplader

For nylig er loggier og balkoner gennem ejerne af lejlighederne i stigende grad blevet til fuldt udviklede værelser. Samtidig er balkonen opvarmet og hele interiøret er fuldt raffineret. Den bedste løsning er det indvendige arrangement af altanen finish gipspladen.

Fordele og ulemper ved gipsvæg

I dag er gipsplader (GCR) det mest almindelige efterbehandling materiale. Den ledende stilling på byggemarkedet giver ham mulighed for at tage en række positive kvaliteter:

 • evnen til at tilpasse sig til et plasterplade med en hvilken som helst krumningsradius af vægge eller lofter
 • nem behandling og høj fremstillbarhed af materialet
 • muligheden for at opbygge en række kompleksitet af flere niveauer strukturer;
 • høj hastighed efterbehandling arbejder med gipsvægge;
 • overkommelighed;
 • evnen til at skjule enhver kommunikation - rørledninger, ventilationskanaler og elektriske ledninger.

Skalkonstruktion med gipsplader - en god måde at spare penge, tid og kræfter på under arbejdet. Men ligesom andre færdigvarer har gipsvæggen sine ulemper. Den vigtigste er frygten for fugt og temperaturændringer.

Med øget fugt absorberer gips fugt, deformerer og hævelser. Temperaturvariationer kan forårsage revner i sømene mellem arkene. Derfor anbefales det at lave en foring af loggia med gipsplader kun efter at alt arbejde på dets ruder og isolering er gjort.

Typer af gipsvæg og rammeprofil

I dag på markedet for efterbehandling materialer er der et stort sortiment af forskellige typer af gipsplader og rammeprofiler.

Tørvægsmærkning

Visse typer GCR varierer i deres tekniske egenskaber og omfang. Derfor skal du være opmærksom på mærkning af arkene, når du vælger det materiale du har brug for.

 • GKL - det sædvanlige gipsplade bestående af et lag gips på begge sider klistret over med lag af karton;
 • GKLV - fugtbestandigt ark. Den indeholder hydrofobe tilsætningsstoffer, der afviser fugt, og er specielt designet til efterbehandling i værelser med høj luftfugtighed - badeværelse og toiletrum, køkken mv.
 • GKLO - brandsikret plade. Den består af en blanding af gips og asbest, der er bundet ved brug af glasfibernet i stedet for pap;
 • lamineret gipsplader - forskelligt fra det sædvanlige ark overtrukket med polyvinylchloridfilm. En sådan gipsvæg, der er monteret på væg eller loft, kræver ikke yderligere efterbehandling med et kit - det er allerede klar til maling med nogen form for sammensætning, til at anvende tapet eller påføre dekorativt gips;
 • Arched GCR - tyndt og fleksibelt ark, der er specielt designet til at skabe buede strukturer (buer, nicher og flerniveau lofter i en halvcirkelform).

Folk spørger ofte, om det er muligt at bruge et fugtbestandigt gipsplader til afslutning af åbne balkoner. GKLV er på trods af dens fugtighedsbestandighed stadig beregnet til indvendigt arbejde, så det anbefales ikke at afslutte loggia med gipsvæg uden forudgående rude.

Ud over anvendelsesområdet varierer gipspladerark i deres tykkelse. De mest massive af dem, op til 50 mm tykke, kan bruges som bærende vægpaneler, og de kan også bruges til at afslutte gulve. De tyndere modifikationer har en tykkelse på kun 4 mm - dette er den såkaldte "loft" gipsvæg. Det bruges til at skabe strukturer, der ikke oplever stor fysisk anstrengelse under operationen: til lofter og andre dekorative elementer i interiøret. Arkstørrelser kan variere i længde - fra 2 til 4 m, i bredde - fra 60 cm til 120 cm.

Typer af rammeprofil

GKL popularitet skyldes i høj grad deres enkelhed og hastighed. Dette opnås ved hjælp af standardiserede rammeelementer - metalprofiler. Før plastering af en balkon med gipsplader, monteres en ramme af sådanne profiler.

De er af to hovedtyper - væg og skillevægge. Hver af disse typer består af guider og lejeelementer:

 1. Vægprofil. Den bruges i foring af lejer - vægge og lofter, som den er fastgjort ved hjælp af standardfastgørelsesudstyr (bøjler, krabber osv.). Vægvægselementerne (UD-mærkning) skal installeres omkring omkredsen af ​​den fremtidige struktur. Langs væggene, når du installerer hængende loftkonstruktioner; eller langs loftet og gulvet, når vægbeklædning. Bearbejdningselementer i vægprofilen (CD-mærkning) er beregnet til direkte fastgørelse af GKL-ark til dem. De indsættes i styringselementerne og er fastgjort til væggene med rammeforstærkning.
 2. Partition profil. Det er designet til at skabe understøttende rammer til vægpartitioner. Ved færdiggørelsen af ​​gipsens loggia anvendes en sådan profil relativt sjældent, da det ikke synes hensigtsmæssigt at opdele det begrænsede balkonrum med partitioner. Du kan kun arrangere en partition her, hvis der er to separate indgange til loggiaen, sig fra hallen og køkkenet.

Proceduren for arbejdet på foring af loggia gipsvæggen

I betragtning af rummets specificitet er det nødvendigt at henvende sig til materialevalget og den forberedende forberedelse af væggene med særlig omhu. At bruge gipsvæg på balkonen er det bedste fugtbestandige mærke, selv i et glaseret og isoleret rum. Faktum er, at der er en høj sandsynlighed for kondensat, som akkumuleres på overfladerne. Som et resultat kan en del af væggen trimmet med fugtighedsbestandig gipsvæg blive alvorligt beskadiget.

Forberedende arbejde

Gør vandtætning for at beskytte balkonen mod fugt

For at begynde at færdiggøre loggia med gipsvæg med egne hænder, skal man lave beregningerne og udarbejdelsen af ​​projektet. I overensstemmelse med dette dokument beregnes mængden af ​​det krævede materiale og dets rækkevidde. Efter køb af gipsplader, rammeprofil og fastgørelsesanordninger skal man fortsætte med forberedelsen af ​​væg- og loftflader.

For at undgå dannelse af fugt på den glaserede altan, er det nødvendigt at putte grundigt alle leddene i understøttende strukturer på balkonen og til at vandtætte dets indre overflader. For at gøre dette kan du bruge både specielle flydende mastik og vandsikring, fordelene i det moderne marked er et stort udvalg af sådanne efterbehandling materialer.

Inden du installerer gipsvæg på balkonen, er det tilrådeligt at gøre det varmt, hvilket i høj grad vil forlænge gipspladens levetid på grund af udjævningen af ​​sæsonmæssige temperaturforskelle i rummet.

Udover vandtætning og isolering virker andre færdiggørelser, når du afslutter balkonen med gips, ikke påkrævet

Et lag af isolering giver dig mulighed for at skabe indendørs et gunstigt mikroklima, der ligner mikroklimaet i det indre af lejligheden.

Pletteringen af ​​GCL loggia kræver stort set ikke noget andet forberedende arbejde. Efter arbejdet med isolering og vandtætning kan du gå videre til installationen af ​​profilelementets ramme eller simpelthen fra træstænger.

For at arbejde skal du bruge følgende sæt værktøjer:

 • skruetrækker;
 • perforator eller hammerbor
 • skarp kniv;
 • bygning niveau;
 • målebånd;
 • en blyant
 • hacksav eller elektrisk stiksav til skæreark;
 • saks til metal eller mølle til skæreprofil.

Rammontering

Det vigtigste stadium i afslutningen af ​​balkonen er installationen af ​​understøtningsrammen. I dette tilfælde kan du montere rammen, inden du installerer isolering. I dette tilfælde er det fyldt med isolering, inden du installerer gipsplader. Se mere i denne video:

Det skal dog huskes, at tykkelsen af ​​standard GCR elementer i profilen kun er 2,5 - 5 cm. For at skabe et varmeisoleringslag af tilstrækkelig tykkelse er det nødvendigt at installere rammen med den nødvendige indrykning fra væggen.

For at skabe en understøttende struktur på loftet måles 3-5 cm fra det ned ad væggen og markere et punkt på dette punkt. Derefter tegner du ved hjælp af et niveau fra dette punkt en markering langs alle vægge med en blyant. I dette tilfælde er det bedst at bruge et laserniveau for større nøjagtighed.

Længere langs den markerede strimmel er det nødvendigt at fastgøre styrevægsprofilen. Dens elementer er fastgjort til væggen med en perforator og dowel-negle. Derefter skæres i de ønskede segmenter af lejeprofilen. Det anbefales at fastgøre det på loftet over loggiaen og indsætte i styreprofilen i trin på 40-60 cm.

I dette tilfælde anbefales det at placere lejeelementerne, således at to tilstødende gipsplader går sammen i en profil. Dette reducerer sandsynligheden for revner.

Det afskårne bæreelement skal frit, uden anstrengelse, komme ind i sporene på de modsatte skinner. Dette vil undgå forskellige deformationer af rammen. Vejledende profiler er fastgjort til loftpladen med specielle suspensioner - fastgøringsudstyr, der gør det muligt at justere højden af ​​det fremtidige loft. Suspension skal fastgøres i loftpladen med dowel-negle over støtteprofilerne. Profilerne er selv fastgjort til suspensionerne med selvdrejende skruer med en stor hat ("bugs" i jargon af bygherrer). Flere oplysninger om installation af leddene GKL se i denne video:

Vægrammen er også monteret på samme måde:

 1. Markup er færdig.
 2. Rammerne er monteret langs loftet og gulvet.
 3. Suspensioner er fastgjort til væggene, hvorpå installationen af ​​rammens understøtningselementer er lavet.

Derefter skal du installere elektriske ledninger, hvis det leveres i dit projekt. Vi skjuler elektriske kabler og ledninger under rammen og efterlader udløbene til den fremtidige stikkontakt eller lampe på de rigtige steder.

Gipsplader

Når hele rammen er monteret, kan du gå videre til gipspladerens gipsplader. Da der i øjeblikket præsenteres en bred vifte af GKL-ark på byggematerialemarkedet, er det muligt at optimere finansielle omkostninger og tidsudgifter til deres installation.

For at minimere affald ved skæring af ark, skal du vælge den mest passende løsning i bredde eller længde. For eksempel, hvis bredden på din balkon er 1,5 m, så vil det være optimalt at købe en gips med en længde på 3 m - når den skæres, går den helt til pletteringen. I modsætning til 2 og 2,5 meter ark, som vil forblive meget solid trim. Til loftet kan du købe det tyndeste og billigste ark. På den ene side er det lettere, og det vil være noget lettere at ordne, og på den anden side er det billigere, hvilket vil reducere byggeprojektet.

Det er nødvendigt at fastgøre gips til rammen med selvlukkende skruer på en sådan måde, at deres hætter er lidt begravet og ikke stikker ud over arkets overflade. Fastgjort på en sådan måde er gipsvæg meget nemmere at videreudvikle: kitt eller maling. I gennemsnit bruges ét ark fra 20 skruer. På de rigtige steder er det nødvendigt at lave tekniske huller til stikkontakter og belysningsenheder. For yderligere oplysninger om fastsættelse af gips, se denne video:

Derefter kan du gå videre til det afsluttende trin af arbejdet - begynde at færdiggøre væggene og loftet i overensstemmelse med designet af det værelse du har valgt.

Som du kan se, er det ikke så svært at dekorere din egen balkon eller loggia med gips. I tilfælde af høj kvalitet kan arbejdet omdannes til et godt sted at slappe af eller arbejde.

Loggia isoleringsprocedure

Varianter af vægindretning på loggia og balkon

Trinvis opvarmning af loggia og balkon

Gipsplanklofter på balkoner, stilfuld og praktisk

Med en passende foring af balkonen med egne hænder kan du få ekstra kvadratmeter skønhed og rummelighed. Mange mennesker bruger dette værelse som et lager for ting. Og det er ikke godt, på grund af det kan du gøre en ganske anstændig fortsættelse af lejligheden.

Hvis alt er mere eller mindre klart med vægpanelet på balkonen, så er det stadig et mysterium at lave loftet. Vores artikel vil svare på alle dine spørgsmål vedrørende loftets design.

Valg af materiale

Det vigtigste øjeblik i udsmykningen af ​​loftet på balkonen er valget af materiale. På grund af det omfattende sortiment af byggemarkedet i denne situation kan du bruge en række forskellige materialer.
Loft på balkonen kan laves af sådanne materialer:

 • plast. Et sådant loft i dag er ikke ualmindeligt. Det er meget lettere at montere end en træstruktur. Men i sine fordele er dette materiale stadig dårligere end drywall primacy;
 • et træ. Trælofter vil ikke være meget praktiske på balkonen, da de er ret vanskelige at montere og ud over alt skal de også behandles med en særlig løsning, der forhindrer skader på træstrukturen fra overskydende fugt og temperaturfald.
 • drywall. Gipsplader i dag, som bare ikke gør. I vores situation er det også det mest foretrukne materiale, som vil give din balkon ekstra charme.

I dag takket være en række ubestridelige fordele gør mange mennesker deres valg til fordel for gips. Ved hjælp af den fugtbestandige type gipsvæg her vil du opnå holdbarheden af ​​loftet og dets smukke præstation. Fra dette materiale kan du bygge noget på kompleksiteten af ​​strukturen.
Derudover er gipsvæg et glimrende grundlag og er egnet til maling, limning af tapet og andre muligheder for det endelige design af loftet. Men det mest brugte maleri, så det gøres meget nemmere og hurtigere.

Typer af konstruktion

Når du vælger et materiale til dekoration, skal du først bestemme, hvilken enhed dit loft skal have. Du kan gøre følgende gulvmuligheder med dine egne hænder ud af gipsvæggen:

 • single level design. Det er mere foretrukket netop til en balkon, da der sædvanligvis ikke er så meget plads her for at lade al tilgængelig fantasi strejfe
 • duplex. Næsten ikke fundet, da rummets dimensioner i de fleste tilfælde ikke tillader en sådan installation. Ofte er sådanne designs styrket bølger.

Loftslamper

Også sådanne lofter leveres ofte med yderligere belysning. Det er belysningen her, der vil være meget passende, da balkonen ofte ikke er udstyret med ledninger og belysningsudstyr overhovedet. Men hvis du planlægger at bruge meget tid på det, er baggrundslyset simpelthen nødvendigt!

På gipsplankens loftkonstruktion kan belysningen indrammes fra følgende belysningsarmaturer:

 • projektører;
 • led stripe.

Begge muligheder vil være tilstrækkelige til at belyse loftet. Samtidig vil en sådan belysning være billig, og der vil være stor fordel ved det. Baggrundsbelysningen i gipsvæg kan installeres uden problemer med egne hænder.

At lave mad

Opførelse af loftet på gipsplader på altanen skal begynde med forberedelserne. Under forberedelsen skal følgende manipulationer udføres:

 • vi renser arbejdsfladen;
 • tæt på alle revner
 • vask af snavs og støv;
 • efter hældning af overfladens vandtætning;
 • anvend derefter markeringen på den. Hvis det ønskes, kan du lave en tegning. Dette vil i høj grad forenkle installationen af ​​ark. Ifølge tegningen er det nemt at beregne, hvor mange materialer du har brug for til arbejde.

Også på dette stadium udføres der normalt isolering. Men det er tilladt at gøre det efter montering af rammen. Som varmelegeme kan du bruge forskellige materialer: mineraluld, foliepolyethylen, skumplast eller skum. Det vigtigste er, at de ikke forringes under påvirkning af høj luftfugtighed og pludselige temperaturændringer.

Hvad du skal købe

I hardwareforretningen til det kommende arbejde skal du købe følgende materialer:

Vær opmærksom! I denne situation må du kun bruge fugtbestandige plader.

 • metal profil. De bruges mere ofte end træplader. Til træbjælker kræver der en særlig tilgang. De skal behandles med antiseptiske midler. Træbjælker før installation bør gives tid til at suge dem;
 • fastgørelsesanordninger. Du skal bruge dowels, anker suspensioner, skruer og skruer;
 • vandafvisende maling. Behøver, hvis du planlægger at male arkene ovenpå.

Også behov for kit, primer og serpyanka tape.
Fra værktøjerne er der brug for:

 • bore;
 • spatel;
 • bygning niveau;
 • linjal eller målebånd, og også en blyant.

Med dette sæt kan du nemt montere en loftanordning på balkonen med dine egne hænder.

Kom i gang

I begyndelsen skal du montere rammen. Det kan laves både fra metalelementer og ved hjælp af træbjælker. Deres installation foregår efter en lignende ordning:

 • installer "UD" -profilen eller bjælkerne langs mærkningslinjerne og fastgør dem til dowels med skruer;

Vær opmærksom! Først holder vi fastgørelsesprofiler / bjælker rundt om omkredsen.

 • Til fastgørelse skal der anvendes skruer med et monteringsstrin på 45 cm. I stedet for skruer kan den bruges til fastgørelse af en klap 6 mm til beton;
 • Kassen skal udføres i trin på 60 cm. Her skal du hver 60 cm installere en bøjle, hvorpå du monterer den rackmonterede profil "CD". Ved hjælp af suspensioner kan du lave et perfekt fladt loft, selv på balkonen;
 • Herefter monteres rackmonteret profil i styrprofilen og fastgør skruerne til metallet.

Hvis du ønsker at danne en bølge, så skærer vi sidefladerne og bøjer profilen fast.
Når rammen er klar, indfører vi ledningerne til belysning, hvis man oprindeligt var planlagt. Glem ikke at placere ledningerne i et specielt bølgepap for at beskytte mod fugt.
Først da kan du begynde at studere rammen med gipsplader. For at gøre dette skal du følge disse trin:

 • markere arkene og klippe stykkerne af den ønskede størrelse;
 • så laver de huller til lamper;
 • så ved kanterne laver vi arkene på rammen med skruer. Fastgørelsestrin her er 20-30 cm. Et sådant trin er optimalt til videre installation af en tørretumbler.

Herefter udfører vi sådanne manipulationer:

 • vi anvender serpyanka på leddene af ark;
 • over båndet og over skruerne sætte et lag af kitt;
 • vi gnider og vi jordoverfladen.

Det er kun at male. Det er bedre at male med vandafvisende maling og anvende dem i flere lag. Så farven bliver lysere.
Som du kan se, at montere loftet gipsvæg på balkonen er ret simpelt. Bare følg ovenstående instruktioner, og dit arbejde vil være holdbart, høj kvalitet og smukt. Som et resultat vil balkonen blive et yndlingssted for sammenkomster, selv på kolde aftener.

Relaterede artikler

Lavning af gipsplader i loftet Sådan laver du en kasse under et gipsplankloft Smukke muligheder for at dekorere gipsplanklofter Designmuligheder for hængende gipsplanklofter i gangen Hvordan man laver et gipsplader korrekt i et kaissonloft Hvordan man laver et gipsplankloft gipsplader

Ét slag på syv på én gang eller gipsvæg på balkonen

Gipsvæg gør det muligt hurtigt og nemt at justere væggene på balkonen.

Som færdigmateriale er gipsvæg på balkonen ikke så almindelig som nogle mener, at det ikke modstår de specifikke driftsforhold.

Dette er fundamentalt forkert. For nylig lavede jeg en loggia-finish med gipsvæg med isolering. For alt om alt brugte jeg et minimum af tid, indsats og ikke mange penge. Derfor anser jeg denne teknologi for at være en af ​​de mest effektive. Men han kunne samtidig varme rummet og beskytte det mod fugt.

Jeg fortæller dig nu, hvordan man laver en balkon med gipsplader. Jeg tror, ​​at mange læsere får en ide og vil afslutte afslutningen af ​​ovennævnte rum på denne måde.

Fordele og ulemper ved gipsvæg

Før vi taler om teknologien til installation af gipsplader, er det nyttigt at forstå egenskaberne i det materiale, som indretningen af ​​balkonen vil blive udført.

Giposkarton (afbildet) - alsidigt efterbehandling med mange fordele.

Jeg må sige, at gipsvæg ikke er noget, der har fået så stor popularitet blandt bygherrer. Trods alt har han mange positive kvaliteter, som fremgår af tabellen, jeg forberedte.

Nogle nægter denne type finish, idet man citerer, at prisen på materialet er noget høj. Som svar vil jeg sige, at du skal beregne omkostningerne ved reparationer på en omfattende måde. Hvis du tilføjer alle omkostninger, for eksempel til isolering plus plastering, viser det sig, at du vil bruge næsten flere penge på den nyeste teknologi.

Det er dog ikke uden nogle fejl.

I overensstemmelse med princippet om objektivitet kan jeg ikke fortælle dig om ulemperne ved at afslutte balkonen med gipsvæg:

 1. Materialet tolererer ikke høj luftfugtighed, og endnu mere - direkte kontakt med væsken. Derfor bør gipsvægge installeres, selvfølgelig kun på glaserede balkoner, hvis overflader er omhyggeligt beskyttet mod lækage ved hjælp af vandtætningsmaterialer.
 2. Hvis luftens fugtighed på balkonen stiger konstant, er der risiko for skimmel og mugg på overfladen af ​​gipsvæggen. I særligt avancerede tilfælde hjælper ikke selv antiseptika, der tilsættes til materialet under produktionen. Derfor er det vigtigt at udføre primeringen af ​​overflader ved brug af antiseptiske bygningsforbindelser.
 3. Overfladen af ​​gipspladens falske vægge modstår betydelig stress. Derfor anbefaler jeg, at du vedligeholder hak eller indlejrede dele på forhånd, hvis du skal reparere hylder, stativer, skabe, lamper osv.

Som du kan se, kan alle fejlene udjævnes på en eller anden måde. Derfor bør det ikke være at nægte at vælge dette materiale til afslutning af en balkon eller loggia. Du skal bare vælge det rigtige materiale, som vi vil diskutere i næste afsnit.

Valg af det rigtige materiale

I alt kender jeg tre hovedtyper af gipsplader:

 1. Den sædvanlige. Materialet er hvidt, gråt eller brunt, hvilket ikke har yderligere fordele. Bruges til udsmykning af lokaler med normalt fugtighedsniveau og gennemsnitlig lufttemperatur (uden væsentlige udsving i en eller anden retning).
 2. Brandsikker. Ark malet rødt eller rosa. De adskiller sig fra de sædvanlige, idet flammehæmmere tilføjes til råmaterialets sammensætning, hvilket øger brandsikkerheden af ​​finishen. Bruges til udsmykning af lokaler i kontorer, industrilokaler og andre lignende genstande.
 3. Vandtæt. Gipsplader malet i grønt. Velegnet til montering i rum med høj luftfugtighed.

Til installation på balkonen skal du kun bruge fugtbestandig gipsvæg.

Balkon gipsplader efterbehandling bør kun udføres og bruge et fugtighedsbestandigt materiale. Kun i dette tilfælde garanteres en lang levetid og fraværet af negative konsekvenser.

Plader af fugtbestandig gipsvæg har en speciel belægning, der forhindrer absorption af fugt. Derudover behandles materialet med antifungale stoffer, der forhindrer udviklingen af ​​forskellige mikroorganismer på overfladen af ​​overfladen.

Hvad angår de andre tekniske egenskaber, adskiller de sig ikke fra den klassiske gipsvæg. Undtagen måske lidt mere vægt.

Værktøj og materialer

Der vil blive brug for detaljer for at opbygge rammen.

Som du forstår, kan shopping til en hardware butik ikke være begrænset til at købe green gipsplader. Derudover mere nyttige værktøjer og materialer:

 • galvaniserede metalprofiler (UD og CD) til indretning af beklædningen til gipsvægge;
 • perforerede beslag, med hvilke profilerne vil blive fastgjort til væggene;
 • krabbe (kryds) til at arrangere krydsninger af galvaniserede profil guider;
 • perforator og skruetrækker til fremstilling af huller i betonflader og til skruer;
 • dowels, skruer og andre beslag;
 • penoplex (eller ekstruderet polystyren fra et andet firma) til at arrangere et opvarmningslag på balkonen;
 • Penofol (eller anden folieisoleret isolering) til udformning af en dampspærre og en reflekterende skærm, der bevarer varmeenergi inde i rummet;
 • måleinstrumenter (målebånd, plummet, niveau og så videre).

Vi må ikke glemme isoleringen.

Monteringsteknologi

Nå, nu kan du fortælle, hvordan man gør det selv færdig med altanen med gips. Teknologien består af flere trin, der fremgår af nedenstående diagram:

Ordningen med installation af gipsvæg på balkonen.

Nu vil jeg snakke om hvert trin mere detaljeret.

Forberedende fase

Som sædvanlig med gode herrer (som jeg tør at tilskrive mig selv), lad os starte med forberedelsen af ​​rummet. Dette er hvad jeg gør:

 1. Udfør demontering af den gamle finish. Hvis balkonen var dækket med tapet eller flisebelagt, skulle de helt fjernes og rengøres med en spatel. I det tilfælde, hvor væggene var malet med facade maling, er det nok bare at skrælle peeling stykker, og du kan efterlade et lag af maling, der holder tæt. Så hvordan vil vi bruge EPPS til isolering, det vil ikke bringe os nogen skade.

Før du starter arbejdet, skal du demontere den gamle finish.

 1. Jeg rengør overfladen mod støv og snavs. For at gøre dette frigiver jeg først altanen fra fremmedlegemer, og brug derefter en industriel støvsuger (du kan bruge en almindelig husstand) til at rense betonvægge fra støv. Dette bidrager til en bedre passform af klæbemiddelsammensætningerne og letter arbejdet.

Vægge kan rengøres mølle.

 1. Jeg udfører reparation af fejl i omslutningsstrukturer. Vi taler om revner, riller og fremspring, der kan være til stede på væggene eller parapeten. Gennem dem til gipset kan vand trænge igennem, hvilket vil medføre skader på overfladen. Der er flere måder at reparere:
  • Små revner har brug for et lille snit med en vinkelslibeskive, så fyld dem med skum med en pistol. Derefter skal de fremspringende dele af skummet afskæres, således at der ikke er problemer med limning af ekstruderet polystyrenskum.
  • Store revner skal frigøres fra smuldrende beton med mejsel og perforator, og derefter fyldes med specielt forberedt cement reparationsmørtel.
  • Sporene, hvor beslagene er synlige, skal patcheres med særlig pleje. Pre-metal dele skal rengøres fra korrosion og dækkes med rust konverter. Og så fyld fejlen med opløsningen.

Sprækker og defekter skal repareres.

 1. Udfør vandtætningsfladerne på balkonen. Dette kan gøres ved hjælp af mastik eller okleechnogo materiale (den nemmeste måde - tagmateriale). Ikke så længe siden dedikerede jeg en separat artikel til dette emne. Hvis du er interesseret, kan du kontakte hende for manglende information.

Balkon gulvtætning.

 1. Jordoverflader. Disse overflader (sædvanligvis vægge og lofter), som ikke er vandtætte, skal primeres. For at gøre dette bruger jeg en primer til mineraloverflader med antiseptiske egenskaber. Det aktive stof, der udgør en sådan væske, forhindrer udseende og udvikling af skimmelsvamp og svamp på de omgivende overflader på en balkon.

Vægge og lofter er primet med en antiseptisk primer.

 1. Jeg udfører opvarmning af en balkon med Penoplex. Selvfølgelig kan du bruge et andet byggemateriale til dette, men jeg foretrækker det på grund af det enkle at arbejde med. Ordningen med installation af EPPS efter:
  • Jeg skar skumgipsets forskårne plader på vægge og loft med cementlim. Hvis arbejdet udføres i den kolde årstid, er det bedre at erstatte cementlimmen med polyurethan.
  • Jeg forsegler isoleringsmaterialets sømme med polyurethanlim eller polyurethanskum. Hvis dette ikke er gjort, kan der dannes kolde øer i isoleringslaget, hvilket vil negere effektiviteten af ​​termisk isolering.
  • Jeg udfører ekstra fastgørelse af isolering ved hjælp af plastdæmpere "svampe" med brede hætter (jeg beskrev hele processen med isolering med skumgips mere detaljeret i en af ​​de artikler, du kan læse, før du begynder at arbejde).

Altanen skal først opvarmes med ekstruderet polystyrenskum.

 1. Monteret folie reflekterende isolering. Materialet, som du allerede har forstået, vil være penofolskummet polyethylen med aluminiumsfolie. Den er monteret på penoplexet med skruer, hæfteklammer eller dobbeltsidet tape. Samlinger er forseglet med metalliseret tape for at sikre maksimal tæthed.

Balkon efter installation penofola.

Det er så simpelt og nemt at forberede muren og loftet på balkonen. Jeg vil dog rette gipsvæggen på kassen, så det næste skridt er at konstruere det.

Konstruktion kasser

For at opnå fuld forståelse vil jeg forklare, hvorfor jeg installerer gipsvæg på kassen, i stedet for at klæbe den på væggen:

 • i dette tilfælde er det ikke nødvendigt at gøre en betydelig indsats for at justere væggene; alle uregelmæssigheder kan nivelleres ved korrekt placering af galvaniserede profiler på beslagene;
 • varme- og lydisolering kan let installeres under mantellaget, som du selv kunne se, hvis du har studeret det forrige afsnit i detaljer;
 • Gipspladens falske væg gør det muligt at skjule ingeniørkommunikation, som ellers skulle placeres i de præfabrikerede riller;
 • profiler giver dig mulighed for at skabe vægge af enhver form (men dette er dig selv, her beskriver jeg den enkleste teknologi).

Jeg ser kun en minus - et lille fald i det anvendelige område af rummet. Imidlertid opvejer fordelene efter min opfattelse denne ulempe.

Jeg fortæller dig, hvordan du monterer kassen:

 1. Installer den øverste UD-profil. For at gøre dette tegner jeg en linje i loftet, så der er et hul på mindst 4-5 cm mellem penofol og gipsvæg, hvilket vil hjælpe med at fjerne fugt fra isolationslaget. Derefter fastgør jeg profilen med plastikskiver og skruer, hvilket gør huller gennem perforatoren gennem opvarmningskagen.
 1. Jeg installerer den nederste UD-profil. For at gøre dette bruger jeg en rørledning til at slukke landemærker på gulvet (for at skabe en lodret), langs hvilken jeg trækker en linje og fastgør en galvaniseret del. I dette tilfælde vil du være 100% sikker på, at rackprofilerne vil stå stående vertikalt. Detaljer er fastgjort med skruer, afstanden mellem hvilken skal ikke være mere end 30 cm.

Mere detaljeret profil vedhæftning skema.

 1. Installer guide profiler på hjørnerne af balkonen. Du skal handle på samme måde. For øvrig er installationen af ​​et laserkonstruktionsniveau, som kan lejes på et byggemarked, meget nemt. Loft-, gulv- og vægprofiler er forbundet med en prosekatel.
 2. Installation af rackmonterede cd-profiler. De tjener til at hærde gipsvæggen konstruktion. Afstanden mellem tilstødende dele er højst 60 cm. De skrues til loftet og gulvførerne med små skruer.

Profil ledningsdiagram.

 1. Installer yderligere beslag til hjælpelinjer. De skrues til væggen med skruer og dowels, hvorefter sidebenene er bøjet og skruet til profilen. Pas på ikke at bøje styredelen i en eller anden retning ved at afbøje den fra lodret. Trin mellem fastgørelsesdele - fra 40 til 50 cm.

Montering af perforerede beslag.

 1. Installer de tværgående elementer. Disse er galvaniserede dele monteret mellem tilstødende skinner i en afstand af 40 cm fra hinanden. Dette gøres ved hjælp af "krabber" - specialbeslag til at arrangere krydsforbindelser.

Når du har fastgjort alle dele af batten, skal du lave ingeniørkommunikation. I det enkleste tilfælde taler vi om elektriske ledninger, som er nødvendige for belysning af rummet, samt tilslutning af varme og husholdningsapparater.

Jeg forberedte en separat artikel om balkonbelysningen, så du kan få detaljerede oplysninger derfra. Her husker jeg også nogle få vigtige punkter:

 • Til balkonen skal du bruge specielt udstyr (stikkontakter, kontakter, lamper), der kan bruges i et rum med høj luftfugtighed;
 • Alle elektriske ledninger skal lægges i polymerkabelkanaler, der forhindrer antændelse i tilfælde af systemkortslutning.

Generel visning af kasser med ingeniørkommunikation indeni (på billedet er der ingen isoleringslag, som en illustration fra et andet objekt).

I stedet for galvaniserede dele kasser kan du bruge en træbjælke. Det er dog modtageligt for destruktion i fugtig luft, så jeg anbefaler at vælge for den ovenfor beskrevne teknologi.

Nå, nu kan du gå videre til installationen af ​​gips.

Installation af gipsplader

Processen med at installere gipsplader på batten er som følger:

 1. Jeg mærker og skærer pladerne. At skære et plader af gipsvæg, du kan bruge en almindelig snedker kniv. Først er et snit lavet på den ene side (mere end et halvt ark), hvorefter produktet går i stykker og ender med en omvendt.

Skæring gipsvæg med en papirvarer kniv.

 1. Skæring huller til installation af elektriske apparater. For at gøre dette omhyggeligt kan du bruge en boremaskine, hvor i stedet for et bor er et særligt nederdel indsat.

Gør et hul til stikket.

 1. Jeg installerer plader af gipsvæg. Der er ikke noget svært, du skal blot observere et par vigtige nuancer:
  • Vægpladen skal hæves over gulvet i en afstand af 1 cm for at undgå fugtindtrækning i beklædningen.
  • Fast gipsvæg med skruer, der er skruet i en galvaniseret profil i en afstand af 20 cm fra hinanden. Hatte skal indlejres i materialet, så de ikke virker og ikke blander fyldstofet.
  • De trunkerede (skårne) kanter af gipsvæggen skal installeres imod væggene og mod hinanden. Hvis der af en eller anden grund er dannet et hul på over 4 mm mellem dem, skal det forsegles med cementklæbemiddel til gipsplader.
  • De afrundede kanter af gipsvæggen skal være anbragt ca. 5 mm fra hinanden.

Installationsskema af gipsplader.

 1. Jeg behandler sømme mellem plader af gipsvæg. For at gøre dette har du brug for kitt og serpyanka - glasfiberbånd, med hvilke forstærkede sømme. Sekvensen af ​​handlinger er som følger:
  • Forbered kittet. For at gøre dette afmonterer jeg den tørre mørtel med vand og blander opløsningen med en blander, indtil den er glat. Den færdige sammensætning skal stå i et par minutter for at aktivere dets additiver og blødgørere.
  • Jeg fylder sømmen med en kittet, hvorefter jeg lægger en serpyanka på det og sætter et nyt lag kitt ovenpå. Derefter skal alt dette nivelleres, og derefter venstre for at tørre helt (den nøjagtige tid er angivet på pakken med kittet).

På sømmen skal desuden lim tape serpyanka.

 1. Jeg spidser riller dannet af skruerne på skruerne. Dette gøres ved hjælp af den samme kittestof og en lille spatel. Anvend ikke for meget opløsning, så der ikke dannes hældninger på gipspladens overflade.
 2. Jeg tømmer overfladen af ​​balkonen med efterbehandlingstæt. Således forbereder jeg plads til efterbehandling af maleri eller vægpapir. Efter at kittet er tørret, bliver overfladen poleret med flyder, indtil det er helt glat.

efterbehandling

Om færdiggørelsen vil jeg ikke tale i lang tid. Hvis kun fordi jeg ikke ved, hvad slags dekorativt materiale du vil bruge.

Hvis vi taler om maling og tapet, så er ordningen som følger:

 • Plastered gipsvæg er dækket af en primer, som forbedrer overfladeadhæsionen, fjerner støv og reducerer forbruget af lim eller maling;
 • Overfladen er malet i flere lag med en vandbaseret maling eller dækket af tapet.

Resumé af

Som du kan se, gipsplank balkon balkon - processen er enkel. Og ved at vise en lille fantasi og kreativitet ud fra dette materiale, kan du skabe unikke design, der vil gøre rummet til en perle af indretning.


Forresten, ved hjælp af en lignende teknologi kan du skære et værelse med plastpaneler. Dette beskrives detaljeret i videoen i denne artikel.

Og hvad er efter din mening bedre for en loggia: efterbehandling med gips eller plast? Eller måske foretrækker du noget andet efterbehandling? Fortæl om det i kommentarerne til materialet.