Strækloft i køkkenet (65 billeder)

Reparation er ikke en nem opgave, der kræver koncentration på de mindste detaljer af interiøret. Og når det kommer til et rum med konstante temperaturfald, der flyver i alle retninger med stænk af fedt og høj luftfugtighed, skal du omhyggeligt vælge materialet for hvert afsnit, selvom det ser ud til fare. Stretchloft i køkkenet - en populær løsning, men så vidt de er komfortable, stabile eller æstetiske? Lad os prøve at finde ud af det sammen!

Stræklofter i køkkenet: fordele og ulemper

Under stræklofterne menes en type suspenderede strukturer, der er fastgjort til overfladen ved hjælp af en ramme, helt eller delvis blokere den med et lag af lærred. Der er to typer stof - PVC film og stof. Sidstnævnte bruges sjældent i køkkenrummet: Det har evnen til at absorbere lugt, røg og fugt. Men PVC-belægningen er modstandsdygtig over for specifikke forhold i rummet, takket være dens gode præstationer og praktiske egenskaber.

- Loftet på den straks strakte film er ikke bange for fugt. Dette gælder for interne og eksterne forhold. For eksempel, hvis naboer ovenfra ved et uheld oversvømmer en lejlighed - et lærred af høj kvalitet er i stand til at holde op til 100 liter vand, efter at det er fjernet, som det vil vende tilbage til sin oprindelige position.

- Overfladen af ​​filmen samler ikke støv, opsamler ikke fugt og undergår derfor ikke reproduktion af svampe eller uønskede mikroorganismer. Ethvert snavs kan let fjernes med en fugtig klud samt et almindeligt rengøringsmiddel, der ikke indeholder alkohol.

- En anden vigtig faktor er miljøvenlighed. Syntetiske materialer har alle kvalitetscertifikater på grund af hvad der er helt sikkert for menneskers sundhed.

- Stræklofter er en rentabel investering ikke i et år, men for alle ti, som de fleste producenter lover. Men praksis viser, at med passende pleje bevarer belægningen sit præsentative udseende 15 år senere.

- Du kan ikke bare skjule loftets fejl, men også rør, bjælker eller elektriske ledninger bag spændingsfilmen. Den er ideel til installation af indbyggede lamper, der jævnt oplyser alle dele af køkkenet.

- Ved hjælp af et strækloft i køkkenet kan du zonere rummet og fremhæve spisestue eller arbejdsområder. Dette vil hjælpe forskellige farver, mønstre og teksturer.

- Rammen og en klud monteres hurtigt, uden at forlade sædvanlige byggepladser på hvert emne i rummet. Du kan tage sig af deres installation selv i slutningen af ​​reparationen, når alle møbler er på plads.

Men hvis strækloftet er i stand til at holde sådan en imponerende mængde vand, så er andre belastninger ikke en hindring for det? Desværre er det ikke. En tynd lærred kan gennemboret med en almindelig nål, således at selv en omlægning af høje møbler bliver til en dramatik for filmen.

Design æstetik kan også bryde de sømme, der forbliver efter installationen, og stemningen - en ubehagelig lugt i de første dage. Denne mulighed er ikke egnet til et værelse med lave vægge, da det vil sænke den øverste del endnu mere.

Lovers af gør-det-selv reparationer bør bedre "give op" loftet i hænderne på fagfolk, hvis du ikke ønsker at stå over for at falde bagpå. Opkaldet af herrer vil naturligvis koste en dejlig øre, men de vigtigste omkostninger vil blive brugt på de nødvendige materialer. Stræklofter har gode egenskaber, som du skal betale en betydelig mængde.

Typer af lofter

PVC film har en fremragende egenskab - en række overflader, som kan variere ikke kun i farver eller mønstre. Overvej de populære muligheder sammen med deres potentiale for design.

Uigennemsigtige stræklofter til køkken

De har et klassisk udseende, der hjælper med at skabe en hyggelig stemning i køkkenet. På grund af det faktum, at belægningen ikke afspejler blænding og ikke skaber en spejl effekt, gør lampens lysere blødere og jævnt fordeler lyset.

Strimlerne efterlader spor af sømme, men sløvhed gør dem mere usynlige, i modsætning til andre muligheder. Et enkeltniveau strækloft er ideelt til køkkenet i klassisk, skandinavisk stil eller provance.

Glossy stretch lofter til køkkenet

Den modsatte ejendom har blanke stræklofter, der afspejler interiøret, visuelt øger det og skaber illusionen af ​​det fortsatte rum. De ser moderne ud, på en måde luksuriøse, mere præcist formidler skærmens lysstyrke.

Desværre er det på et blankt loft lettere at se sømmen mellem striberne. I køkkenet af en lille størrelse med en kold størrelse kan en "uvenlig" atmosfære forekomme, typisk for offentlige rum. For at undgå dette skal du balancere designet korrekt.

Sateen strækker lofter til køkken

Denne opfattelse kan betragtes som en mellemliggende mulighed mellem de to foregående. Det har effekten af ​​nacre, hvilket giver en blød, sløret afspejling af lys. Sateen stretch loft kan ændre sin skygge afhængigt af typen af ​​belysning.

Et sådant materiale er mere holdbart og har den bedste tæthed. Dens belægning ligner satin stof, så det ser dyrt ud. Ideel til at skabe multi-level strukturer.

Stræklofter med fotoudskrivning til køkkenet

PVC-film anses for at være det ideelle "lærred" til tegninger og realistisk fotoudskrivning. Når du bruger et billede, bruges der normalt en speciel printer på miljøopløsningsmiddelfarver.

Du kan vælge et solidt udskriv eller fragmentarisk, afhængigt af størrelsen af ​​billedet eller panelet. Sådanne tjenester er dyrere end traditionelle spændingsstrukturer. Vi anbefaler ikke at bruge et sådant loftdesign til et køkken med en lille firkantet optagelse.

Belysning og baggrundsbelysning

Belysningssystemet skal udtænkes, inden du strækker loftet i køkkenet, da det kan være problematisk at tilføje ekstra lyspærer efter tilslutning. PVC film er et meget delikat materiale, der ikke kan lide høje temperaturer, så det er bedre at forblive på LED og energibesparende typer.

Streklofter tilbyder tre grundlæggende belysningsmuligheder: centralt, lineært og spot. De kan kombineres for at give alle områder af køkkenet med lys.

Dette valg skal fokusere ikke kun på deres behov, men også på funktionerne i filmovertræk og farve. For eksempel afspejler glatte lofter lys, hvilket øger den samlede lysstyrke. For matte muligheder er det værd at købe flere apparater, da belysningen måske ser lidt dæmpet ud.

Strekak til et lille køkken

Lille køkken kan lide af noget udslætstrin i designet. For at finde det perfekte loft for dit rum skal du følge disse retningslinjer:

- Farven på strækloftet i køkkenet skal være et par toner lettere end væggene eller i det mindste ikke mørkere. Ideel til vores mission er en hvid neutral belægning, men lyse nuancer skal opgives.

- Glans, som et spejl, afspejler interiøret og giver dig mulighed for at øge den øvre grænse lidt. Men som nævnt kan sådan sag være ubehagelig i trange rum.

- Undgå dekorative elementer: billeder, multi-level designs eller figurerede produkter. De vil ikke kun visuelt reducere området, men vil også se upassende ud i et lille køkken.

- Hvis det er muligt, er det bedre ikke at købe omfangsrige lysekroner, men begræns dig selv med indbyggede spotlights.

Således vil et jævnt hvidt strækloft med en satintekstur, forsigtigt oplyst af indbyggede lys, være en ideel mulighed for et lille køkken.

Stræklofter i køkkenet - foto

Bedre end nogen ord om dykker og æstetik i stræklofter i køkkenet fortæller de gennemførte projekter. Vi har valgt dig farverige billeder, der kan skubbe den rigtige beslutning. Glad visning!

Strækloft i køkkenet: muligheder, fordele og ulemper, design

Skal jeg lave et loft i køkkenet, som har meget specifikke temperaturforhold og høj luftfugtighed? Svaret er enkelt - det er det værd. Moderne materialer giver mulighed for at levere af høj kvalitet, og pleje af sådanne belægninger er meget lettere.

Stræklofterne til køkkenet er som regel lavet af syntetiske materialer, der er designet til mange års drift. De tændes ikke, absorber ikke lugt, som er særlig vigtigt på det sted, hvor de laver mad, svampe udvikler sig ikke på dem, og statisk elektricitet ophobes ikke.

Udformningen af ​​strækloftet i køkkenet kan laves i næsten enhver stil, og selve loftet kan være på flere niveauer. Dette giver dig mulighed for at fjerne uregelmæssighederne i loftoverfladen, skjule kommunikation og ledninger, understrege opdelingen af ​​rummet i separate zoner. Ved hjælp af en kombination af forskellige farver og materialer kan du visuelt øge rummets højde eller endda dens område.

Typer af stræklofter i køkkenet

Afhængigt af det materiale, hvor stoffet strækker loftet i køkkenet, er de opdelt i to hovedtyper:

Derudover er der forskelle i loftets overflade, som deres ydre kvaliteter afhænger af. De kan være tekstureret eller glat. Derfor er lofterne opdelt i:

Du kan vælge enhver farve, eller bestil en belægning under metallet eller endda gennemskinnelig - det giver mening at skabe specielle lyseffekter. Lad os se nærmere på hver af disse arter.

Blankt strækloft i køkkenet

Måske er dette den mest egnede mulighed, da glatte overflader er nemmeste at rengøre, de er nemme at vaske, de absorberer ikke fedt og snavs og holder dem ikke på overfladen. Glans afspejler lys, hvilket gør overfladen af ​​et sådant loft tættere på et spejl. Det hjælper med at øge belysningen, køkkenet virker mere rummeligt.

 • Visuelt øger rummet, dets højde og volumen;
 • Øger belysningen;
 • Det har en bred vifte af mulige farver;
 • Afviger i lang levetid uden tab af udseende;
 • Giver pålidelig beskyttelse mod lækage.

Sådanne lofter anvendes med succes i forskellige indretningstilstande, både de mest moderne og traditionelle, såsom Provence eller Country. Farven på loftet er valgt baseret på ikke kun interiørets stil, men også størrelsen af ​​rummet. Som i tilfældet med udvælgelsen af ​​andre efterbehandling materialer, i små værelser bør du bruge lyse farver, de rummelige dem tillader brugen af ​​mørke, mættede farver.

Børstet strækloft i køkkenet

Eksternt vil det matte loft ikke afvige fra det sædvanlige, pudsede og malede. Lyset, der reflekteres fra et sådant loft, vil forsigtigt blive diffunderet rundt i rummet uden at danne glares og zoner med forskellig belysning. Den eneste ulempe - rummet kan virke lidt lavere end det faktisk er.

 • Loftets farve opfattes som ensartet på grund af manglende blænding;
 • Passer til enhver indretningstilstand;
 • Sømene på lærredet er usynlige, hvilket gør det muligt at montere et stort areal på et niveau.
 • Gør lokalet mere behageligt, "hjem".

Sateen strækker loftet i køkkenet

Ifølge deres egenskaber er sådanne lofter tæt på mat, men de har ikke deres ulempe: de reflekterer lyset bedre og dermed visuelt "løfter" loftet. Glans af satinoverflader ligner perlemorespil, æstetisk ser det ud til at være meget fordelagtigt.

 • Pearlescent glans tilføjer elegance til ethvert interiør;
 • Værelset synes mere rummeligt;
 • Øget belysning;
 • Sømene på lærredet er usynlige.

Stræklofter i køkkenet med fotoudskrivning

På det materiale, som stræklofterne er lavet i køkkenet, kan du anvende et billede. Dette gøres ved fotoudskrivning. Kompetent udvælgelse af tegninger til applikation kan helt omdanne et værelse, rette dets proportioner, gøre det lettere eller omvendt, fjern overdreven belysning, hvis køkkenet vender mod syd og har store vinduer.

Konventionelt kan tegningerne på lærredet opdeles i følgende grupper:

 • Sky (skyer, stjerner);
 • Dyr;
 • Blomster, frugter, grøntsager;
 • Bygninger, broer, tårne.

Brugen af ​​forskellige mønstre giver designet af strækloftet i køkkenets eksklusivitet. Med deres hjælp kan du opnå usædvanlige virkninger: For eksempel kan du ved at placere et billede af en bro span på loftet være under broen.

Populære "stjerne" lofter i køkkener er som regel uhensigtsmæssige - her er frugtmotiver mere egnede. Billedet af en blå himmel med lyse skyer eller flyvende fugle gør det muligt at "fjerne" loftet helt, hvilket straks ændrer ikke kun lofts visuelle højde, men også hele opfattelsen af ​​interiøret.

Alle overvejede typer lofter hører til den første type og er lavet af PVC film. Er det muligt at lave stræklofter i køkkenet af den anden type, det vil sige fra stof? Dette er i princippet muligt, hvis systemet fungerer godt med udstødningssystemet over ovnen, og den mindste mængde brændende og fedt ind i luften.

Det er imidlertid umuligt at fjerne forureningen af ​​loftet fuldstændigt, og stoffet, som det er fremstillet af, er meget mere modtageligt for lugt og fedt end filmen. Hertil kommer, at pleje af sådanne lofter er vanskeligere, de er ikke nok til kun at vaske med vaskemiddel. Derfor anvendes stoflofter som regel i sådanne værelser som stuer eller soveværelser.

Farve strækloft i køkkenet

Der er ingen begrænsninger for at vælge loftets farve, det kan være hvidt, beige, rødt og endda sort - alt afhænger af kundens ønsker. Men det er værd at udforske rådgiveres råd om valget af farver i rummet, hvis du vil have det til at se harmonisk ud.

 • Med højt til loftet, skal du vælge mørkere nuancer til lærredet.
 • De lyse farver i loftet kanvaser vil bidrage til visuelt at øge højden af ​​rummet, det vil virke mere rummelige og lettere.
 • Varme toner tilføjer komfort, men samtidig "smalt" rum.
 • Kolde nuancer "skubber" overfladen, hvor de er malet.
 • Valget til loftet og gulvet i kontrasterende nuancer ser imponerende ud, men det kan visuelt gøre rummet mindre.
 • Store tegninger i loftet er passende i store køkkener, i små er det bedre at nægte sådant design.

Design af strækloftet i køkkenet

Loftdesignets stil bør ikke være i modstrid med de øvrige elementer i rumindretningen. Hvis køkkenet er designet i en klassisk stil, vil loftet "stjerneklar himmel" eller billeder af dyr på det næppe være passende. I dette tilfælde er det bedre at blive på et matt lærred med en rolig tone - mælk, perle eller lys beige. For et højteknologisk køkken ville et blankt loft eller et metallisk loft være et glimrende valg.

Hvis køkkenet er opdelt i flere funktionelle områder, kan du understrege zoneindstillingsloftet i forskellige niveauer over forskellige zoner. Det korrekte valg af farve er meget vigtigt. Nu tilgængelige lofter af enhver farve er det kun vigtigt at overholde visse regler for valg:

 • Den lyse farve i loftet vil øge appetitten og muntre op. Dette gælder især for farver som rød, orange, gul. Men rødt kan medføre øget træthed.
 • Rolige toner har en beroligende effekt, reducerer appetitten. Først og fremmest er disse blå og lyse violet nuancer.
 • Hvid hjælper med at "løfte" lofterne, men er ret kedeligt.
 • Sort farve er doseret, og kun i de tilfælde, hvor rummet er meget godt oplyst.

Belysning i køkkenet med et strækloft

Stræklofter - ikke en hindring for at hænge din yndlingslysekrone eller rette spotlights. Særlige embedded systemer, der er fastgjort til loftet og dækket med et spændende lærred ovenpå, vil give solid støtte til lamper. De kan monteres pletter eller kroge til hængende lysekroner. Du kan bruge lamper i køkkenet med loftslofter, du behøver kun at forudinstallere fastgørelseselementer til dem.

Tip: Lysekronen kan til enhver tid monteres i loftet, og selv gør det uden involvering af installatører. På det sted, hvor det er nødvendigt at installere det, limes en plastring med en diameter, der er mindre end den dekorative skål under fastgørelsen, fast i spændingsvævet med en speciel lim. Endvidere skæres den indre del af ringen igennem, en krog fastgøres i loftet på den sædvanlige måde, hvorpå lysekronen er hængt.

Strekak i et lille køkken

Hvis køkkenet er lille i størrelse, skal du være særlig forsigtig med at vælge farveskemaet for dets design, og følg også råd fra designere, der vil bidrage til visuelt at gøre dit køkken større:

 • Vælg for strækloftet samme farve som for væggene - men i en anden nuance;
 • Undgå store fotoprints på loftet, den eneste undtagelse er billedet af en blå himmel med lyse skyer;
 • Det blanke loft vil bidrage til at gøre køkkenet mere rummeligt og let "løfte" lofterne ved at spille refleksioner;
 • I små værelser er fladskærme af komplekse former næppe egnede, det er bedre at bruge et direkte lærred.

Fordele og ulemper ved stræklofter i køkkenet

Fordele ved stræklofter i køkkenet:

 • Nem installation, der ikke kræver dyrt, langt og "snavset" arbejde med gips og maling;
 • Forebyggelse af "bugten" fra de øvre naboer (PVC-stof kan rumme op til 100 liter vand pr. Kvadratmeter);
 • Evnen til at skjult lægge kommunikation og ledninger;
 • Brandsikkerhed;
 • Langt liv uden tab af kvalitet - omkring tyve år;
 • Evne til at vælge et andet design.

Ulemper ved stræklofter i køkkenet:

 • Det er let at ødelægge materialet under spænding mekanisk - ved punktering eller skæring;
 • I store områder kan forbindelsessømmer være mærkbare, især på blankt lærred;
 • Nogen tid efter installationen udsender stoffet en ubehagelig lugt;
 • Fra den faktiske højde af loftet "spist" mindst fem centimeter.

Tip: I et stort køkken er det bedre at bruge matte eller satinlofter - de er ikke så mærkbare sømme. Hvis du planlægger at installere et blankt loft, er det bedre, hvis det er placeret i forskellige niveauer - det gør det muligt at gøre uden synlige sømme.

For at tjene loftet i lang tid, skal du passe på ham. Periodisk vaskes kluden med konventionelle bløde midler, der ikke indeholder slibemidler. Fedtforurening kan forsøge at fjerne den svagt sure opløsning af eddikesyre eller citronsaft. Mindst en gang om måneden skal loftet rengøres.

Tip: En sløv glans vil skinne igen, hvis du tørrer loftet med ammoniak og derefter med en fugtig klud.

Strækloft i køkkenet: anmeldelser

Hver værtinde drømmer om et moderne og smukt køkken. For at hjælpe med gennemførelsen af ​​denne ide kan strække loftet, hvilket giver interiøret en adel og udvider visuelt selv et lille rum.

Særlige egenskaber

Stretch loft er en speciel film eller stof fastgjort til 2 cm, og nogle gange mere til hovedloftet. Monteret design på profilen baguette, lavet af plastik, metal eller aluminium. Som et resultat får loftet perfekt glathed og ensartethed, skjuler alle kabler og andre dele, der ikke bringer trøst til rummet.

Stretchloft har sine egne installationsfunktioner og nogle gange ikke egnede til ethvert køkken. Så anbefales det ikke at lave lave lofter, der er typiske for private huse, for at blive suppleret med et stræk lærred, fordi deres højde vil falde yderligere. Desuden vil møblernes skifte medføre mekanisk skade på designet.

Det oprindelige udseende af loftet er også vigtigt, når du installerer. Ødelagt og med en hulpladeplade, der er karakteristisk for gamle bygninger, vil bidrage til at sænke og stramme filmoverfladen på grund af fri luftstrømning. Stofmateriale er mindre modtagelige for sådanne ændringer, men det er stadig ikke risikoen værd.

Det sidste punkt i installationsfunktionerne i strækloftet vender igen til loftpladen. Hvis gamle gips og andre efterbehandlingsmaterialer bliver drænet af det, kan det næppe kaldes præsentationen af ​​det nye strækloft.

I tilfælde af at loftet og rummet ikke forstyrrer installationen af ​​stræklofter, vil et fremragende resultat af præstationen ikke vare lang tid.

fordele

Stræklofterne viste sig for nylig på det russiske marked. På grund af den høje pris for tilgængelighed af malerier var slet ikke. I dag er spændingsstrukturer i stigende grad blevet mere populære på grund af udviklingen af ​​konkurrencen i denne industri og som følge heraf større prislojalitet.

Fordele ved stræklofter:

 • Forskellige former: flad, oval, buet. Mulige muligheder for køkkenbordet på flere niveauer;
 • nem rengøring af filmlofter med de fleste vandbaserede vaskemidler;
 • antibakteriel imprægnering er særligt relevant fra ophobning af ubehagelige lugte, svampeinfektioner i køkkenet;
 • høj hastighed på installationen;
 • garanteret levetid - 12 år;

Alle fordelene ved denne type belægning er kun mulige for højkvalitetsstoffer, såvel som erfarne håndværkere, der producerer installationen.

mangler

Stræklofter er opdelt i to store grupper:

Hver type har sine egne karakteristika, nogle gange har en negativ karakter. Så, film lofter er bange for skarpe genstande. Selvfølgelig er ejeren af ​​boligen usandsynligt at tørre at ødelægge konstruktionen, men man bør tage højde for opholdet i det lille rastløse vand.

En anden negativ faktor for filmlofter er temperatur ekstremer. Ønsker at udstyre køkkenet i et landhus uden konstant opvarmning med spændetøj, kan man ikke regne med et positivt resultat. Derudover er der problemer, når man vælger inventar. De er bedre at vælge en større mængde med mindre strøm, idet man er forsigtig med ikke at smelte filmen.

Hvis køkkenet har et stort areal, er filmlofterne ikke uden sømme. Det skal bemærkes, at de ikke vil bringe en skarp negativ bemærkning til indretningen, men det vil ikke være muligt at realisere ideen om et loft uden led.

De subjektive mangler omfatter umuligheden af ​​selvinstallation, fordi det er vigtigt at få en perfekt skitse, specielt udstyr og færdigheder. På den anden side vil kun mesteren være i stand til at sikre en garanteret god præstation.

Med hensyn til stoflofter er det værd at sige, at her kan du også finde en række ulemper, hvoraf den ene er en vis begrænsning i nuancer. Her kan du ikke finde frugt, der er indsamlet i et stille liv i loftet, som det kunne være i filmversionen. Men ifølge mestere reagerer stoflofter godt på maleri.

En væsentlig ulempe med stof til køkkenet er kun rensning med en tør eller fugtig klud. Først og fremmest i farezonen vil der være en sektion af loftet placeret over pladen.

Den fælles og subjektive mangel på arter er omkostningerne ved arbejde og materialer. For mange er det stadig højt. Imidlertid ophører indretningsarkitekterne ikke med at stoppe i deres valg på spændingsdugerne, fordi deres levetid og niveauet af præsentation er på et højt niveau.

Varianter og anmeldelser

I dag tilbyder markedet mange variationer af stræklofter. Ud over materialet i udførelsen varierer webs i udseende. Glatte, matte og andre valgmuligheder kanvaser bidrager til at gøre køkkenet interiør design harmonisk og individuel.

film

Filmdugen er lavet af polyvinylchlorid. Hvorfor blev dette materiale valgt? Det handler om filmens unikke egenskab, at den strækker sig, når den opvarmes. Guiden opnår den ønskede temperatur ved hjælp af en varmepistol. Filmdug er opdelt i matte, satin og blanke typer.

Hvad er gode stræklofter lavet af PVC film? Først og fremmest er de i en mere demokratisk priskategori i sammenligning med stofkonkurrenter. Desuden kan filmen ses ikke kun i absolut noget farveskema, men også ved anvendelse af fotografier, billeder og andre billeder. Og filmen er ikke modtagelig for lugt af fedt og sod, som gør det muligt for husmødrene at udføre kulinariske fantasier i køkkenet uden frygt for loftets tilstand. Plus, at finde et sådant lærred i køkkenet - lav brandfare begynder materialet ved høje temperaturer at smelte, men brænder ikke.

Design af strækloftet i køkkenfotoet

På billedet af moderne køkkeninteriør ser du ofte et loftsloft. Dette design ser altid stilfuldt ud i harmoni med resten af ​​finishen. Disse lærred er nemme at vedligeholde, er ikke bange for vand, varme. Derudover er bredden af ​​et panel tilstrækkelig til at afslutte hele køkkenet, i dette tilfælde vil der ikke være en enkelt søm, der ville ødelægge udseendet. Men selvom rummet er meget stort, kan en køkken-stue, for eksempel håndværkere, montere dækket, så sømmen kun vil ses for et erfarent øje.

Særlige egenskaber

Inden du vælger et strækloft til reparationer i køkkenet, bør du gøre sig bekendt med sine fordele og ulemper. Dette giver dig mulighed for at træffe en velinformeret beslutning, der med rimelighed nærmer sig oprettelsen af ​​et harmonisk interiør, ikke uden ordentlig brugbarhed - køkkenpladsen kræver særlige kvaliteter fra de anvendte materialer.

værdighed

De vigtigste fordele ved køkkendesign med hævede lofter er som følger:

 • Der er ingen grund til at forudse basisen;
 • Lærredet, i modsætning til gipsvæg, sparer pålideligt fra at blive oversvømmet af sine naboer ovenfra, da det kan holde tilbage en stor mængde vand - op til 100 l / m2;
 • I tilfælde af oversvømmelse taber kluden ikke sin form, det er tilstrækkeligt at lave en lille punktering og dræne vandet;
 • Hvis der sker en brand, brænder materialet ikke;
 • Reparationsmuligheder for loftkonstruktioner er ret omfattende på grund af den rige palette af nuancer og teksturer;
 • Lærredet er i stand til at skjule rør, ledninger mv fra nysgerrige øjne;
 • Livet af en sådan belægning i køkkenet når op til 20 år og kræver ikke reparation.

Det er også værd at overveje, at spændstrukturerne kan monteres på flere niveauer, hvilket skaber et smukt, unikt design. Forskellige ideer kan let hentes i billedet. Det er bedst at bruge denne teknik, hvis rummet er kombineret med stuen, så du kan visuelt adskille køkkenpladsen.

Det er vigtigt! Stræk- eller gipsplader med flere niveauer kræver høje vægge.

mangler

Hvis vi taler om ulemperne, er de meget mindre:

 • Strækloft, på trods af tilstrækkelig styrke, tolererer ikke virkningerne af skærende eller gennemborende genstande;
 • Til installation kræver mindst 5 cm fra væggenes højde;
 • PVC-film ved første gang efter reparationen kan udsende en ejendommelig lugt;
 • Hvis lærredet bruges til at dekorere køkkenet, skal man huske på, at man ikke kan undvære sømme, de kan være lidt synlige;
 • Vanskelig dyr installation.

På trods af sine ulemper bliver strækplader i stigende grad brugt i køkkendesign, og nogle af mulighederne for sådan efterbehandling kan ses på billedet nedenfor.

Materialer og typer af klæder

Når man beslutter sig for at vælge filmdækning eller gipsvæg i køkkenet, er det værd at beslutte på materialet. Forskellige paneler adskiller sig i overfladens tekstur, så det valgte design påvirker indretningens overordnede indtryk, når det sammenlignes med fotos, er det helt synligt.

Det er vigtigt! For mindre værelser er det bedre at vælge glatte belægninger og til rummelige køkkener, matte eller kunstneriske med ornamenter.

Glossy lærred

Glans afspejler godt lyset, som visuelt gør rummet klarere og mere. Det er også et godt valg til lave lofts køkkener, da det visuelt løfter væggene. Før du fortsætter med reparationen, skal du dog huske på, at en sådan webs maksimale bredde ikke er mere end 3 meter, så der kræves flere ruller i et bredt område.

Glatte paneler i kombination med de samme møbler facader er perfekte til små køkkener i Khrushchev huse. Det er bedre at vælge en skygge til et dækkende lys - hvidt, mejeri, vanille, beige. Også blankt lærred kan have en anden struktur: marmoreret, naturligt læder eller ruskind. På billedet nedenfor kan du se eksempler på køkkendesign med blanke lofter.

Matt finish

Sådanne belægninger er egnede til klassiske interiørtyper, og de ligner den sædvanlige kitt. Overfladen afspejler ikke lys, så den visuelt valgte skygge vil ikke ændre sig. Forskellene på overflader med forskellig tekstur kan ses på eksempelet på billedet.

Det er vigtigt! Uigennemsigtige overflader er gode til rummelige værelser, på deres sømme efter installation er de ikke synlige.

Matt materiale ser roligt og behageligt ud, især i kombination med blød belysning. Indstillinger for brug af matte stræklofter i køkkendesign er præsenteret på billedet nedenfor.

Satin loft

I udseende er dette materiale næsten ikke anderledes end matte, men det har en subtil glød, som farverne ser meget lysere ud. Særligt effektiv vil ligne en hvid belægning, idet der tages hensyn til den skinnende overflade, bliver den snehvid.

Sømmene er ikke synlige på satinbelægningen, så de kan sikkert bruges til at reparere lokaler af enhver størrelse. Sateen har dog flere ulemper:

 • Et lille udvalg af farver;
 • Det er umuligt at sætte et fotoprint
 • Høj pris

Nedenstående billede viser mulighederne for køkkeninteriør med satinstrækloft.

Kunst lærred

Mulighederne for et sådant færdiggørelsesmateriale er simpelthen endeløse, fordi de giver dig mulighed for at vælge et billede, som omgående forvandler interiøret. Store og for lyse mønstre passer ikke til små rum.

Mest populære billeder:

 • Stjerneklar himmel eller universet;
 • Lyse skyer
 • Flyver eller sidder på fuglens grene
 • Dyr;
 • Cityscape, arkitektoniske elementer;
 • vægmalerier;
 • Flower ornament;
 • Geografiske kort over vores verden og fantasi realiteter;
 • Portrætter.

Designer covers kan være med ethvert mønster op til dit eget billede eller billede. Når du vælger et stort billede, bør du helt sikkert tage højde for den generelle retning af interiøret. Dette designstrækloft er bedre at bruge til køkken-stuen i de følgende billeder.

Hvad skal overvejes, når du vælger

Glatte belægninger er gode til små køkkener, men valget skal huske på, at de afspejler alt. Derfor bør de øverste køkkenskabe være i perfekt rækkefølge.

I køkkenet kan du bruge PVC og stof. Materialet er imidlertid lunefuldt i plejen, mens PVC er et mere praktisk materiale. Plast vil ikke lade vandet i tilfælde af oversvømmelse fra naboerne ovenfor, men stofservietterne vil lide meget efter en sådan hændelse. PVC-film tillader ikke, at lamperne er stærkere end 35 watt.

Gipsplader belægning

Design interiør køkken projekter også ofte involverer brugen af ​​gips. I modsætning til PVC-film eller stoffer er de enklere at installere, som du selv kan klare. Gipsvæg gør det muligt at konstruere strukturer af flere niveauer af forskellige former, det er fleksibelt og nemt at behandle materiale. Varianter af designgipsloft til køkkenet kan ses på billedet.

Enkelt niveau

Dette design er bedre at vælge til små køkkener, det vil ikke overbelaste indretningen og vil ikke gøre rummet endnu mindre. For en sådan belægning kræver kun 10 cm fra væggenes højde. Efter installation af gipsvæg og ruvning kan den trimmes med ethvert materiale - maling, tapet, gips etc.

Hængslet loftsammensætninger kan skjule kommunikation, samt installere lamper rundt omkretsen. Til reparation af køkkenrummet er bedre at vælge et fugtighedsbestandigt materiale, det er godt modstandsdygtig over for virkningerne af damp og vand. Designmuligheder for enkeltgulvgipslofter i køkkenets indretning er vist på billedet nedenfor.

differentieret

Denne type finish er kun beregnet til store højkøkkener. Det er bedst at ty til at installere flere niveauer, om nødvendigt, for at adskille køkkenpladsen fra stuen ved hjælp af et gipsplader. Sådanne sammensætninger kan være meget komplekse, konstruktioner af denne type monteres af eksperter i op til en uge. Også høje vægge tillader brugen af ​​bjælker, der passer godt ind i interiøret i stil med Provence, Land, Loft osv.

Gipsvæg er et miljøvenligt materiale, der gør det muligt for luften at passere, så strukturen kan "trække vejret", og loftbunden som følge heraf vil ikke blive dækket af forme fra fugt. GKL er holdbar og rimelig pris. Ved at vælge et gipsvæg konstruktion design, kan du ændre rummets proportioner. Ovaler og cirkler giver dig mulighed for at vælge centrum af rummet, rektangler strækker visuelt rummet, og det er godt at bruge kvadraterne til at fremhæve et bestemt område.

Ved installation af et to-niveau loft er værd at være opmærksom på placeringen af ​​lamperne. I midten er det bedst at placere lysekronen og spotlights eller LED strips på den nederste del. Design muligheder for gulvbelægninger på flere niveauer i køkkenets indretning kan ses på billedet nedenfor.

Valg af farve og design

Hvilken farve der skal vælges til færdiggørelse af loftsplankens loft til køkkenet, afhænger af det samlede indretning. For små værelser i Khrusjtsjov og typiske panelhuse er det værd at bruge lys nuancer sammen med en blank overflade, hvilket vil gøre pladsen mere. For rummelige værelser kan du samle mørkere og mere mættede farver, og multi-level designs giver dig mulighed for at kombinere flere farver på én gang.

Det er vigtigt ikke at overbelaste loftets overflade, det bør ikke over-tiltrække al opmærksomhed. Det er bedre at vælge neutrale farver, der let blandes med de fleste nuancer. Disse er beige, hvide, mælkeagtige, elfenben, lysegrå osv. De forskellige farveindstillinger til strækbelægninger eller gipsvægskonstruktioner i køkkenet kan ses på billedet nedenfor.

Stilvalg

Designet af moderne køkkener, uanset om de er i Khrusjtjov eller nye bygninger, indebærer omhyggelig overvejelse om interiøret. Alle elementer i dekoration, møbler og indretning skal være i overensstemmelse med en bestemt stil og understrege det. På grund af mangfoldigheden af ​​paletten, teksturer og materialer, strækket lærred eller gipsplademontering passer til enhver stil.

For klassikere er det værd at vælge de rigtige symmetriske former og diskrete nuancer. Det bedste valg ville være hvid eller blød pastel gamma. Hvis vi taler om tekstur, er det bedre at vælge matte eller satinlofter, og når du bruger gips, skal du ikke vælge lyse overflader.

Glans ser godt ud i stilarter som minimalisme og højteknologi, det vil kun understrege det moderne interiør. Kitsch eller avantgarde giver dig mulighed for at vælge lyse rige farver, men landsbyens stilarter, for eksempel Provence eller Country, kræver matte overflader med tilføjelse af bjælker. Hvordan vil du strække lofter og design af gipsplader i forskellige stilarter af køkkenindretning kan ses på billedet nedenfor.

belysning

Dette er en vigtig detalje i designet af ethvert loftoverflade, stræk eller gipsplader. Lyset giver dig mulighed for at ændre rummets proportioner, fremhæve farven eller afgrænse rummet til forskellige zoner, for eksempel køkken og stue. Valget af modeller af lamper og lysekroner afhænger i høj grad af rummets højde. I lave rum er det bedre at montere spotlights, mens i høje værelser ser hængende lamper og massive lysekroner sig godt ud. Varianter af design af stræklofter med forskellige typer belysning i køkkenets indretning kan ses på billedet nedenfor.

Det er nødvendigt at tage højde for farven og installationen af ​​baggrundslyset. Jo mørkere lærredet eller suspenderet gipsplader, jo mere lys er påkrævet. Hvis overfladen er blank, er det vigtigt ikke at overdrive det med lampens antal og lysstyrke - der bør ikke være en stærk spekulation.

Gør kolde eller lyse farver i det indvendige lysere kan bruge lysende lysstofrør. De samme nuancer med varm belysning ser lysere ud og vises hvid. Effekten af ​​fluorescerende lamper bør ikke være mere end 35 watt. Hvis der er behov for en mere kraftfuld baggrundsbelysning, bør du passe på varmeisolering.

Hvad bestemmer prisen

Uanset hvilken variant af loftkonstruktion (stræk eller gipsplader) du har valgt at designe køkkenindretningen, er der flere faktorer at overveje - de påvirker reparationsprisen. Dette er:

 • Rummets område;
 • Tilstedeværelsen af ​​rør;
 • Nicher og ledges;
 • Rummets form
 • Antal lamper;
 • Antal niveauer;
 • Formenes kompleksitet.

Det skal tages i betragtning, at installationen af ​​spændingsdukker vil koste meget mere end gips.

Spændbeklædning eller gipsvæg passer til ethvert indretning. Sådanne designs ser stilfulde og pæne, de er praktiske i pleje og giver dig mulighed for at skjule ledninger og rør. Valget af teksturer og farver afhænger af designkonceptet, men selv de enkleste muligheder er i stand til at understrege stilen.

Stræklofter i køkkenet - design, pleje, myter og virkelighed

Strækloft i køkkenet er lavet af PVC (vinyl i form af en tynd film).

Dette materiale har den største praktisk i køkkenrummet, netop fordi det er mest modstandsdygtigt over for fedtstoffer, fugt og varm luft. De er lavet af specielle klæder svejset på højfrekvente maskiner (højfrekvent strøm). Resultatet er en speciel strimmel, hvis bredde er op til 5 meter, som giver dig mulighed for at skabe sømløse design. Er det muligt at lave et loft i køkkenet? Absolut ja.

Strækninger af stræklofter, deres ulemper

At vælge et strækloft til køkkenet, vil ikke være ude af sted for at finde ud af egenskaberne af materialet og forstå dets fordele og ulemper.

fordele:


 • Let og hurtigt monteret - uden forudgående arbejde med henblik på at udjævne basen;
 • Derudover vil alle typer af denne belægning uden undtagelse forhindre dig i at blive oversvømmet af dine naboer ovenfra, da de holder vand op til 100 liter pr. Kvadratmeter. I tilfælde af oversvømmelse behøver du kun at gennembore nettet med en nål og pumpe ud vandet - og nettet vil genskabe sin form igen;
 • Strækloft i køkkenet er et brandsikkert design, da vinyl betragtes som et medium brændbart materiale;
 • Strækloftets design og farve er meget variabel - og det er et andet utvivlsomt plus af dækningen;
 • Under lærredet kan du skjule kommunikationen;
 • Loft med omhyggelig betjening kan vare omkring 20 år. Det behøver ikke at blive regelmæssigt repareret og opdateret.

ulemper:

 • På den ene side strækker vinyl - materialet er stærkt og pålideligt, kan modstå meget vand, men på den anden side kan denne type loft også kaldes skrøbeligt - strækdæk kan beskadiges af mekanisk påvirkning - så de piercing og skæreartikler skal holdes væk fra belægningen;
 • Desuden tager strækloftet mindst 5 cm køkkenhøjde;
 • I første omgang kan lærredet lugte specifikt;
 • Hvis strækloftet vælges til store rum, er det værd at vide, at ved krydset mellem de to dåser vil der være en søm, som vil være lidt synlig.

Hvis dit køkken er stort - vælg en mat tekstur. Hvis du stadig vil have en glans, er dit valg et loft på to plan i køkkenet, da vinylen i dette tilfælde er monteret i små fragmenter.

Typer og design af stræklofter - billeder i interiøret

Hvis du vælger et strækloft til køkkenet, kan du vælge følgende typer dækning:

Farven kan være hvilken som helst - fra hvid til metal, og tekstur kan være grov eller efterligne marmor.

Hver af dem har et unikt design, så før du vælger, sørg for materialets overensstemmelse med hele indretningskonceptet.

Det blanke strækloft på køkkenet udgør en attraktiv overflade, der smukt afspejler lys.

Den resulterende effekt hjælper med at visuelt øge området - det er dette design, som du kan vælge til køkkener i Khrushchev eller andre små størrelser, med den bedste farve på strækloftet - hvid og beige.

Designlofter med en mat finish kan tilskrives klassikerne. Visuelt vil denne overflade ligne et klassisk loft med et kit. Der vil ikke være nogen blænding, refleksioner på sådant materiale, derfor er dette strækloft i køkkenet altid stabilt i farver. Desuden kan du ikke se sømme ved installation af det - det er et glimrende materiale til at skabe et enkelt niveau loft i ethvert område.

Satin - strækloftet i køkkenet ligner meget mat, men har en let, diskret glans - lærredet afspejler perfekt farver og ser blændende hvid ud.

Et sådant udformning af en overflade vil være egnet til enhver indvendig beslutning og enhver indretningsfarve. Sømme ved montering af satindug er ikke synlige.

Du kan også vælge et designer loft i køkkenet. I denne kategori er disse typer decors populære:

 • Stjerner i himlen;
 • skyer;
 • Fugle;
 • Animal billeder;
 • Arkitektoniske strukturer;
 • blomster;
 • Kort;
 • Portrætter.

Designet af kunstlofter kan være noget - du kan endda bestille et fotoprint fra dit eget design. Sørg dog for, at lærredet harmonisk passer ind i den generelle ide om designet, og hvis det er en accent, skal de andre overflader blive neutrale.

Et sådant billede, uanset dets type, vil være af meget høj kvalitet, da den opnås ved hjælp af økosolventblæk.

Og hvad er bedre at vælge - glat eller matt strækloft i køkkenet? I de fleste tilfælde er der præference for hvide matoverflader. Et sådant traditionelt loft passer ind i ethvert køkken design, det er næsten ikke synlige sømme og støv. Det blanke stretchloft i køkkenet er nu også på mode, men med brug skal du være forsigtig, overdreven glans kan være for påtrængende. Husk, det stilfulde køkken elsker indretningen af ​​indretning og glans.

Skimmel og ophængt loft - myte eller virkelighed?

Ofte krediteres loftslofter med en alvorlig ulempe - fremkalder udseendet af mug under lærredet.

Lad os se, om det virkelig er, hvordan man udfører forebyggelse og slippe af med det, hvis det allerede er dannet?

For det første er forekomsten af ​​mug på ingen måde forbundet med stræklofter, der opstår støber på grund af fugtighed, fugt og vandlækage og ikke kun på grund af oversvømmelser ovenfra. Det vil sige, at hvis rummet er vådt og fugtigt, kan svampen forekomme med samme sandsynlighed, uanset hvad dit loft (stræk, gips, slatt eller gipsplader). Den udbredte opfattelse af, at PVC-stoffet angiveligt er "for stramt og ikke trækker vejret", og dermed skaber et gunstigt miljø for forekomsten af ​​mug kan kaldes en myte.

På den anden side må vi indrømme, at den form, der er opstået, er vanskeligere at opdage under strækloftet, og det vil være sværere at behandle med et antiseptisk middel (en speciel primer eller almindelig blegemiddel), det er nødvendigt at demontere loftet. Derfor skal du sørge for at udføre forebyggende vedligeholdelse inden installationen - behandl loftet med en antiseptisk primer. Denne anbefaling er dog relevant for alle typer loftbeklædning.

Hvis formen allerede er opstået, som det blev sagt tidligere, for at fjerne det, er det nødvendigt at demontere og ændre web. Men hvis sådanne store arrangementer ikke passer ind i dit budget, hvis lejligheden er lejet mv. Så kan du... ikke gøre noget og bare komme til udtryk med dette problem - lugten og kontroversen under loftet vil ikke passere. Imidlertid vil lærredet gradvis forringes og falde sammen.

Hvad påvirker prisen?

Pris stretch loft til 1m ² varierer fra 490 rubler til 1500 rubler.

Så du besluttede at installere et strækloft i køkkenet. Hvad vil prisen for dit køb blive lavet af?

Prisen på stræklofter er påvirket af faktorer:

 • størrelse;
 • Antallet af rør, nicher og fremspring, der skal omgå
 • Tilstedeværelsen af ​​runde hjørner og vægge;
 • Behovet for at bygge inventar og deres nummer;
 • Kompleksiteten af ​​designet, det vil sige to niveauer og kupledlofter vil koste mere end et enkelt niveau;
 • Materiale - blank og designer loft er dyrere end satin og matte typer.

På den anden side vil den traditionelle løsning - et matte loft med en lampe koste omkring såvel som gipsplader eller pudsede, men samtidig vil du bruge mindre tid, indsats på installation og rengøring efter det.

Hvordan er installationen

Strækloft i køkkenet er installeret meget hurtigt - alt arbejde investeret om et par timer. Det er vigtigt, at der ved installationen praktisk talt ikke er affald og affald, og på en eller anden måde er det ikke nødvendigt at forberede køkkenet til mesterens ankomst.

Hovednansen er, at strækloftet ikke kan installeres alene, da sådanne værker kræver brug af en varmepistol, specifikt og dyrt udstyr.

Og sådan er lysekronen installeret.

Desuden kan ikke kun designen afvige, men også materialet fastgørelsessystemet:

 • Harpun erstatter lærredet om nødvendigt (for eksempel hvis du er træt af farve);
 • Wedge - her kan kluden ikke udskiftes uden at afmontere hele strukturen.

Sådan plejer du materialet

Strækloft i køkkenet vil kun glæde sig over dets holdbarhed og udsmykning, hvis du passer godt til belægningen korrekt. Især kan de vaskes med væske uden slibende partikler eller renses for kontaminering med en svag opløsning af eddike.

 • For at forhindre forekomst af fede lag, skal du tørre belægningen en gang om måneden med en svamp dyppet i en opløsning af almindeligt rengøringsmiddel. De pletter, der efterlades efter vask, kan nemt rengøres med en tør klud.
 • Hvis dit blanke loft er falmet, skal du tørre det med en 10% opløsning af saltvand og en fugtig klud.

Strek loft i køkkenet

Køkken - et sted hvor alle familiemedlemmer bruger meget tid og mest af alt - værtens værtinde. Og dette sted bør ikke se værre ud end andre værelser. Stretch loft kan gøre et hyggeligt og lille trangt køkken "Khrusjtsjov", og en stor spisestue i en hytte eller studio lejlighed.

Stræklofter i køkkenet

Fordelene ved stræklofter i køkkenet

Ikke alle ejere af lejligheder og hytter beslutter at udstyre et strækloft i køkkenet, da de især frygter, at der kommer en sort skimmel i hjørnerne af rummet. Det må siges, at hvis der ikke er permanente lækager i huset fra taget og fra værelserne placeret ovenfor, er væggene ikke frosne, så der er ikke grund til at frygte skimmel. Omvendt vil en tynd film eller stof forhindre fugt i at opbygge fra dampene.

Satin stretch loft med belysning i køkkenet

Stræklofter har mange fordele i forhold til konventionelle lofter.

 1. Overfladen af ​​lærredet er glat og jævnt.
 2. Designet giver dig mulighed for at skjule rør, brand og tyverialarmer, telefonkabler.
 3. Installation af elektrikere og selve loftet tager ikke meget tid.
 4. Under arbejdet er der praktisk taget ingen konstruktion snavs og snavs.
 5. Lofter kan vaskes med vand, specielle og almindelige rengøringsmidler.
 6. På stræklofterne kan du montere en række belysningsenheder: suspenderede lysekroner, spotlights, LED-stripe.
 7. Polyvinylchlorid og stofduge har lang levetid (mindst 10 år).
 8. I tilfælde af oversvømmelse af loftet kan du blot forsigtigt hælde vandet gennem de teknologiske huller til lamperne, hvorefter lærredet opvarmes og det tager sit tidligere udseende.
 9. Moderne materialer er certificeret, de har ikke en ubehagelig lugt og er sikre for borgernes sundhed.
 10. Et stort udvalg af materialer og armaturer til hængende lofter giver uendelige muligheder for at skabe et unikt og uendeligt indvendigt rum.

Stilfuldt køkken med strækloft

Beige strækloft i køkkenet

Grønt strækloft i køkkenet

Materialer til strækloft køkken

Stræklofter er lavet af PVC film og stof. For køkkenet bruger man ofte filmen, som sælges i ruller. Dette materiale viste sig perfekt, når det bruges i værelser med høj luftfugtighed.

Typer af strækloft

Til PVC film (PVC, vinyl film) er typiske:

 • høj styrke egenskaber;
 • holdbarhed;
 • høj elasticitet
 • antistatiske egenskaber, der forhindrer aflejring af støv på lærredet;
 • tæthed (filmen tillader ikke vand, damp og støv).

Virksomheder producerer vinylfilm af forskellige farver. Materialets overflade er mat, blank, "suede", metalliseret. Billeder påføres film ved fotoudskrivning, den kan males.

Stræklofter fra PVC film

Filmens bredde i ruller spænder fra 1 til 5,1 meter. Under installationen svejseres stykker sammen med hjælp fra TBH-udstyr.

Elasticiteten af ​​polyvinylchlorid er meget høj. Så når der lækker vand i strækloftet, kan filmen holde op til 100 liter vand pr. Kvadratmeter. Ved åben ild brænder vinylfilmen ikke, men smelter kun, og det refererer derfor til brandsikkert materiale.

PVC-lærred til installation af lofter

PVC har flere ulemper:

 • Filmloft kan nemt rive skarpe genstande (kniv, ski, trinladder osv.);
 • ved negative temperaturer bliver materialet ikke-elastisk og endog sprødt.

I øjeblikket er PVC-film produceret af virksomheder i flere lande. De fleste PVC producerer Kina.

Stræklofter - MSD (Kina)

Farver i stræklofter MSD

Tabel 1. Oplysninger om producenter af PVC film.