Valg af spotlight - hvad er vigtigt at vide?

At vælge den rette belysning til et strækloft er lige så vigtigt som at trække selve lærredet. PVC-filmens holdbarhed afhænger ikke kun af dette, men også hvordan rummet vil "lege op", om lamperne gør det smukkere eller kun ødelægge det. I tilfælde, hvor lysekronen ikke kan installeres eller dens lys ikke er nok, kommer spotlights til undsætning.

Særlige egenskaber

Belysning af ethvert rum skal planlægges, og især når man installerer et strækloft. Dette skyldes stort set, at ikke alle spotlights vil klare deres rolle lige så godt. Nogle af dem vil varme og smelte på nettet, en anden del kan overophedes og brande, den tredje vil simpelthen være for tung eller have for lange fastgørelsesdele.

Den første og største forskel i spotbelysning for lofter er at vælge lavt armatur armaturer. Kun sådanne modeller vil ikke forårsage problemer og vil ikke kræve demontering af hele spændingsmaterialet.

På andenpladsen - behovet for at installere en kælder i et forholdsvis lille rum uden ventilation. Det er lige så sket, at få af ejerne af lokalerne er enige om at "give" 12-15 cm til højden af ​​et rum for nogle lamper, og for allerede lave lejligheder i huse af Khrusjtsjovs bygning er det skræmmende at forestille sig.

Det ærede tredje sted er givet til dimensioner af fremtidig prikbelysning. På grund af arten af ​​designet i spændingsfilmen er det umuligt at lave huller på over 15 cm i diameter. Lampe eller deres fastgørelsesanordninger skal derfor være mindre end det angivne tal.

Derfor er det nødvendigt at tage højde for egenskaberne af selve strækloftet og kravene til armaturer for vellykket installation af spotbelysning. Hvis mindst en af ​​disse aspekter ignoreres, er risikoen for hurtigt at miste det oprindelige udseende af værelset efter renoveringen stort, og udsigten til næsten øjeblikkelig omarbejdning af den nye renovering vil ikke være nogen som helst.

Til strækloft kan anvendes forskellige typer lamper. Indbyggede lamper fås i forskellige varianter: LED, halogen og i nogle tilfælde selv glødelamper. Hver af disse typer har sine egne egenskaber, som vil blive adskilt yderligere afhængigt af kategorien. Det er nødvendigt at reservere på forhånd, at LED-lamper er det bedste valg i dag.

En interessant løsning er armaturerne installeret parvis. De er perfekte til belysningsrum, hvis der ikke er mulighed for at installere lamperne i den ønskede afstand fra hinanden: Armaturerne i bundtet er udstyret med ekstra isolering, der forhindrer overophedning og interaktion.

Der er hængslede spotlights ligner de cylindriske dele af et tegneserie skib. De ligger under niveauet af spændingsfarvet og står markant ud over dets baggrund. Sådanne modeller bruges til at fremhæve enhver del af rummet.

Der er overhead modeller. De kommer i forskellige konfigurationer og fås i forskellige størrelser. Valg af materialer er også ret stort. Sådanne designs samt monteret "giver" maksimalt lys, men de udfører en mere dekorativ rolle og bærer en æstetisk belastning.

Embedded modeller bruges oftest. Valget af formularer og materialer til dem er kun begrænset af en lille liste over mulige kombinationer, og installationen tager meget tid og kræfter selv fra erfarne entreprenører. Et stort plus er deres usynlighed over for den generelle baggrund, takket være, at lysekroner ofte suppleres af den indbyggede spotlight.

dimensioner

Som nævnt ovenfor er spotlightsens størrelse begrænset til 15 centimeter i diameter, strækloftets lærred er simpelthen ikke designet til store lampestørrelser. Det er værd at bemærke, at store lamper bruges ekstremt sjældent. For det første passer de ikke til stilen langt fra alle lokaler. For det andet er deres funktionalitet ofte begrænset af den ringe spredning af designideer.

Traditionelt vælges modeller, hvis diameter sjældent overstiger 80 mm. Dette skyldes, at sådanne modeller har høj lysstyrke, er relativt nemme at installere, indebærer installationen af ​​lamper med lav effekt og åbner et stort omfang for eksperimenter med designet.

Spotlightets bredde afhænger af den valgte pære. Således kræver almindelige glødelamper mindst 120 mm mellemrum mellem hovedloftet og banen til installation. Til lampe minion - 90-100 mm. Selvfølgelig, for værelser med lave lofter, overvejes et par af ovennævnte belysningsmuligheder: 12 cm er en alvorlig afstand, selv for høje værelser.

For halogenlamper er tallene betydeligt lavere - ca. 60 mm. På trods af den relativt lille figur er få mennesker klar til at "sænke" loftet med 6 cm.

Den mest fordelagtige løsning er LED-lamper, hvis ændring for installationen starter fra 35 mm. Nogle gange er dette en mindre afstand end nødvendigt for at installere profilerne, hvor loftet er fastgjort. På grund af denne funktion, bestemmer mange forbrugere installation af LED-lamper på trods af deres høje omkostninger.

form

Lampens form afhænger ikke kun af husets ejere, men også på egenskaberne ved montering. De fleste modeller kommer i en standard cirkulær konfiguration, men kan være firkantede, flerfacetterede figurer.

Indbyggede lys kan kun være runde. Sådanne begrænsninger pålægges af sikkerhedsgrunde: PVC-loftsfilm kan let "spredes" i lampens hjørne. Ikke desto mindre tilbyder markedet et stort udvalg af tilfælde af forskellige designs og endda med dekorationer (for eksempel en "regn" af krystaldråber).

Mere plads til manøvrering åbne overlygter. De kan være af forskellige former, da der i dette tilfælde ikke er nogen direkte forbindelse mellem konfigurationen af ​​selve lampen og dens fastgørelsesanordning. Det skal bemærkes, at fikseren stadig er præsenteret i form af en ring, men den store størrelse af lampens krop dækker let hele den "fyld", som ikke harmonerer med den.

Nogle spotlights er udstyret med en mini-baldakin, der dækker lyspærens overflade. Loftet selv ligner en halvkugle med forskellige belægninger, både glatte og facetterede. Der er også firkantede mini-loft lamper, gentagelse af formen af ​​kroppen, men i mindre skala.

En række forskellige lamper giver dig mulighed for at vælge en model for enhver smag til en række interiører, ikke kun moderne, men også klassisk. Hvis du supplerer den lyse lampekroppe med et ornament, kan du skabe et udseende af et lille kunstværk. En belægning med et præget mønster, med illusionen af ​​krakning eller blot med en lang række ansigter bryder lyset og skaber usædvanlig belysning i rummet og ændrer dermed hele atmosfæren i situationen.

materialer

Forskellige materialer til fremstilling af krop og dekorative elementer.

Ofte er kroppen lavet af varmebestandig plastik. Det er ret let og giver dig mulighed for nemt at installere lamper med lav effekt. Et stort udvalg af farver og teksturer tilføjer popularitet til materialet.

Et dyrere alternativ er metal. Det er også interessant, men metallet har en god strøm, hvilket betyder at du skal sørge for, at ledningerne er helt isolerede, så hvis der sker noget, får du ikke elektrisk stød.

Lampe af glas anvendes som overhead modeller. De passerer godt og giver dig mulighed for at tænde området så meget som muligt. Disse muligheder er dyre, fordi de bruger hærdet glas. Nogle producenter tilbyder slagfaste indstillinger, så når lampen falder, kan den overleve, og brugeren behøver ikke købe en ny.

Keramiske og gipsprodukter er yderst sjældne, men sådanne muligheder findes også. De er ikke bredt accepteret på grund af deres høje brummeløshed og lave præstationsegenskaber. Desuden er disse muligheder svært nok til at gå ind i interiøret på grund af det specifikke materiale.

Forskellige dekorative detaljer bruges som elementer til dekoration: krystalvedhæng, krystaller, farvet glas, træindsatser - kort sagt alt, hvad der vil hjælpe lamperne til at se harmonisk ud i indretningen.

farve

Valget af farver er ret stort. Både metalliske belægninger og rene farver og teksturmønstre anvendes.

De mest populære er gennemsigtige lamper. De sender lys godt, og i off-tilstanden ser de ud som krystaller på loftet. Mange købere er imponeret over en lignende virkning, hvorfor sådanne modeller har vundet universel kærlighed.

Hvid farve bruges primært til indbygget belysning, da det giver dig mulighed for at gøre lampen så upåklagelig som muligt mod baggrunden af ​​et strækloft, der traditionelt også er hvidt. Når du tænder for sådanne lamper, ser det ud som om strømmen af ​​lys hælder direkte fra selve loftet.

Sorte modeller er egnede til at se på, hvis du skal fokusere på loftoverfladen, for eksempel ved brug af gipspladens intrikate designs. Sorte lamper er svært nok til at hente op til det hvide loft, da de kan skille sig ud af uhensigtsmæssig kontrast på baggrunden.

Som et alternativ kan metalbelægninger foreslås: forgyldning, bronze, sølv, kobber. Sådanne modeller vil ikke se mindre interessant ud, men meget mere harmoniske.

Tegninger på lamper - en forholdsvis ny trend i mode. En tegning kan være enhver, lige fra stylisering til marmor og slutter med passager fra verdens mesterværker af kunstnerisk kunst (selvfølgelig kun delvise). Sidstnævnte er lavet til ordre ved hjælp af specielle enheder, sjældent malet med hånden. Det er populært at bruge græske ornamenter, såvel som efterligninger af krakkede sten med skinnende guld eller sølv striber.

magt

Afhængigt af hvilken type lampe der vælges, varierer den effekt, der er tilladt til brug på strækloftets overflade. Bemærkelsesværdigt har de største lamper den maksimalt tilladte effekt.

For glødelamper i frostglas er den maksimalt tilladte effekt 60 watt. Glødelamper anvendes stort set ikke til lofter, da forbruget af el til deres strømforsyning er for højt. Den gennemsnitlige levetid for en wolframmodel af denne kapacitet er ca. 1000 timer, hvilket slet ikke er imponerende på baggrund af de andre alternativer.

Strøm af energibesparende lamper må ikke overstige 45 watt. Twisted energibesparende elementer bruges på lige fod med LED. De absorberer lidt elektricitet, men disse prøver har brug for noget tid til at flare op i fuld kraft.

Halogenlamper bør ikke være mere kraftige end 30 watt. De opvarmer let og kan smelte på nettet. Bemærk venligst, at installation af sådanne modeller ikke kan gøres med bare hænder. Sørg for at bruge handsker, men i undskyldning er det værd at bemærke, at halogenprøver skal udskiftes sjældent. Deres levetid er ca. 3000 timer. En ekstra funktion er manglende evne til at regulere belysningsvarmen, halogenlamper har en fast spiral temperatur på 3000 K.

De bedst anerkendte LED-prøver. Den krævede effekt er på 40 watt. Fordelene er, at LED-mulighederne praktisk talt ikke opvarmes, varer længere end alle de angivne alternativer (i gennemsnit op til 30.000 timer) og har også forskellige lyskilder: fra kold hvid ved 8000 K til varm gullig 2700 K.

placering

Armaturets placeringsplan skal udarbejdes, inden loftdækslet er installeret, da det er nødvendigt at placere ledningerne og deres huse først. En god løsning er at pre-allokere plads til lamper på et almindeligt ark i en celle og derefter overføre markeringen direkte til loftet ved hjælp af skalering.

Både de dotty lamper, der er kaotisk placeret og symmetriske, arrangeret i en halvcirkel eller i to parallelle linjer ser smukke ud. Mange designere bygger opstillingen af ​​den relative hovedlygte - lysekroner. Denne tilgang er fuldt berettiget, men ikke nødvendig, spotlights kan godt eksistere alene.

Afhængigt af antallet af armaturer varierer de mulige varianter af deres placering også. Arrangementet af lamper af forskellig kraft afhængigt af det fremhævede område er en klassiker af genren. Du kan bruge to ordninger, som om overlejrede hinanden: til lysere og mindre lyse lamper.

En god idé er at arrangere LED'erne rundt om rummet. Afstanden mellem dem må ikke overstige 1 m, og til nærmeste væg - ikke mindre end 60 cm.

Gruppeplacering vil bidrage til at lægge vægt på et bestemt område, og jævn fordeling i rummet vil skabe diffust lys. Korrekt beregne det nødvendige antal armaturer. Eksperter bemærker, at det er nødvendigt at fortsætte med behovet for at bruge 1 lampe til 1,5 kvadratmeter. kvadratmeter. For eksempel, for et værelse på 12 kvadratmeter. m skal bruge 8 armaturer.

Til forskellige værelser

Afhængigt af det specielle rum skal placeres forskelligt spotlys. Det vil hjælpe med at justere proportionerne og gøre rummet mere harmonisk.

I soveværelset er det bedst at bruge så enkelt et arrangement som muligt og understrege usædvanlige detaljer, f.eks. Placere lamper langs væggen over hovedgavlen. I dette tilfælde vil de fungere som læselamper.

For gangen, korridoren og et hvilket som helst rektangulært rum er der samme opgave: Visuelt udvide rummet. I dette tilfælde er fokuset bedst at overføre til siden af ​​rummet og placere den intense belysning langs væggene og forlade den centrale del mørk. Derudover vil det tilføje lofter lofter.

På badeværelset stilles der øgede krav på armaturerne selv, deres IP-indeks skal svare til 67, hvilket betyder, at de er helt vandtætte. For et rum med høj luftfugtighed og risikoen for vand på belysningsenheden er dette emne ekstremt vigtigt.

I stuen skal spotbelysning installeres ikke kun afhængigt af den nødvendige grad af belysning, men også for at fremhæve et bestemt funktionelt område. Hallen byder gæsterne velkommen, så det er nødvendigt at fremhæve området med sofaer og også være opmærksom på de mest elegante elementer i indretning: malerier, figurer, fotografier.

I børnehaven, især i de små, er det vigtigt at fremhæve hvert hjørne. Brugen af ​​flerfarvede punktlamper, som kan male et barns værelse i alle regnbuens farver, hilses velkommen.

Hvilket er bedre?

Når du vælger en armatur til hængende lofter, skal du være opmærksom på dens mærke. Nogle gange ønsker du ikke at overbetale for mærket, men husk at i tilfælde af køb af lavkvalitets pærer må du muligvis udskifte hele loftet.

Det bedste valg til dagens anerkendte LED-lamper. De kræver ikke meget plads under kælderen mellem loftet og spændingsfilmen, de opvarmer ikke under drift, kendetegnes af bemærkelsesværdig holdbarhed og har en bred vifte af forskellige lys temperaturer og farver. Den eneste væsentlige ulempe er de høje omkostninger ved sådanne muligheder, men i det lange løb, der sparer på hyppig udskiftning og elektrisk energi, synes deres pris ikke så fremragende.

Valget af lampesignal afhænger af de mål, du forfølger. Måske er det kun nødvendigt at tilføje belysning til et mørkt rum, dekorere loftet eller opdele rummet i funktionelle områder - som du kan se, er der mange muligheder.

I det første tilfælde er indbyggede modeller perfekte til lyselementets rolle. Sådan belysning vil ikke tiltrække uønsket opmærksomhed til sig selv, og rummet bliver mærkbart mere livligt.

Hvis du vil fremhæve et enkelt emne eller område, kan du bruge spotlights. De er både indlejret og overhead. Deres forskel fra standardlamper er evnen til at dreje i forskellige retninger, fastgørelse af lysstrømmen fast.

Hvordan vælger man?

Valget af lamper afhænger af mange faktorer, herunder loftdækning og antal niveauer. Et loft på et niveau vil være en glimrende baggrund for spotlights af enhver konfiguration, men kun indbyggede modeller passer til strukturer på flere niveauer.

En simpel lampe vil se for kedeligt ud på et matt loft, men blankt PVC vil glitre med nye farver. Matt bør understreges med usædvanlige overhead crystal modeller eller indlejret med en interessant indretning. Det er nødvendigt at tage hensyn til dybden af ​​plantningen af ​​hver af de mulige modeller, da den varierer meget afhængigt af typen af ​​pærer. Husk at for almindelige glødelamper er parameteren optimal fra 120 mm til minions - 100 mm til energibesparelse og halogenlamper - 60-70 mm, til LED-lamper - ikke mere end 50 mm.

Hvis du vælger en faktura model med et billede, skal du være opmærksom på den harmoniske kombination af den overordnede indretning og ornament på lampen. For eksempel, hvis et værelse er indrettet i afrikansk stil, ville det være logisk at hente lamper "til zebra" eller i de samme farver, hvor rummet er dekoreret, for eksempel brun. Når du vælger, start fra dine egne følelser: Hvis du kan lide muligheden, bør du seriøst tænke på at købe.

Vær særlig opmærksom på det materiale, hvorfra lampen er lavet, og kvaliteten af ​​dens arbejde. Hvis modellen har skarpe uregelmæssigheder og grove kanter, er det bedst at afvise et sådant køb, da lampen kan ridse eller endda rive loftspladen under installationsprocessen. Gem aldrig på kvalitet, fordi du ikke vælger modeller i en måned.

Hvordan indsættes?

Installation af den drejede lampe til strækloftet er en ret hård opgave og kræver en vis erfaring og viden. Ikke alle fagfolk på hans område vil blive enige om at hænge punktpærer, hvad kan vi sige om amatørhåndværkere. Tilslutning af ledningerne er ikke særlig vanskeligt, alt undergrund ligger i at arbejde direkte med lærredet.

Før du hænger loftet, er det vigtigt at markere lampens position, trække ledninger til dem og fastsætte rammerne. Dernæst skal du montere spændingsarket selv. Efter at have bestemt de steder, hvor lamperne er monteret, er det nødvendigt at isolere disse steder i loftet ved hjælp af slidbaner og omhyggeligt klippe hullerne uden at beskadige slidbanerne selv. Derefter skal du reparere lampen selv og sætte pæren i.

I ord synes dette at være simpelt nok, men i praksis viser alting sig til at være helt anderledes. En enkelt fejl vil koste meget: Du bliver nødt til at købe et nyt lærred til et strækloft og gentag arbejde først.

Vi anbefaler på det kraftigste, at du ikke deltager i amatøraktiviteter og går til en specialiseret salon, hvor du også vil blive hængt præcist og hurtigt med en spotlight og et loft. Dette skal også ske fra økonomiske overvejelser: i så fald vil firmaet være ansvarlig for det beskadigede loft, og ikke dig; Derfor vil alle omkostningerne ved udskiftning falde på hendes skuldre.

Hvordan ændres?

For at ændre loftslygterne skal du gøre følgende:

 • For at starte, sluk armaturerne. Det er ikke nødvendigt at slukke for strømmen helt, det er nok at slukke for lamperne selv ved hjælp af en kontakt.
 • Løsn forsigtigt pæren fra patronen. 2-3 ruller er normalt nok til at gøre designet falde ud frit.
 • Skru ind en ny pære, ikke vrid det for tæt og forsøger ikke at hvile dine palmer på overfladen af ​​strækloftet. Ellers er det fyldt med belægningsbrud. Hvis du vrider lampen for tæt, skal du bruge så meget kraft til at skrue den af. Resultatet kan være den samme skade på spændevævet.
 • Tænd lyset og kontroller, at pæren virker.

I analogi med konventionelle statiske pærer erstattes også pletter, men i dette tilfælde skal pærens sted fastholdes manuelt.

Hvis du vil ændre lampen helt, anbefaler vi dig at kontakte en professionel. Det bedste valg ville være at købe den samme model, men en anden farve. I dette tilfælde vil det ikke kræve kompliceret arbejde med demontering af produktet, det er kun nødvendigt at udskifte lampens krop.

Hvis du beslutter dig for at bruge en anden type pære, skal du læse omhyggeligt vejledningen til din model. Nogle gange sker det, at lampen kun virker med kun én type, f.eks. Kun med LED-lys. Eksperimenter i dette tilfælde vil ikke føre til noget godt, men kun for at beskadige modellen i bedste fald og til en kortslutning i en mere sandsynlig en.

Indstillinger i interiøret

På badeværelset ville et glimrende valg være placeringen af ​​lamper omkring omkredsen af ​​hele rummet. Denne ordning giver dig mulighed for helt at opgive installationen af ​​lysekronen, da der skabes et tilstrækkeligt niveau af belysning. Symmetrisk arrangement ser ganske harmonisk ud, fordi det helt svarer til badeværelsens stilkoncept.

Spotlights over spejlet giver dig mulighed for at skabe den nødvendige ekstra belysning i dette område, når det er nødvendigt. Brug af forskellige kontakter til hovedlys og spotbelysning er meget bekvemt, det giver dig mulighed for at justere størrelsen af ​​belysningen af ​​rummet efter eget valg.

I dette eksempel er det tydeligt demonstreret, hvordan du kan lave en spotlight uden at være bundet til hovedlysens placering, samt hvordan du bruger forskellige ordninger til lamper med forskellig lysstyrke. Lysere lys er arrangeret i en cirkel og fremhæver stueområdet og mindre lyse omkring hele omkredsen.

Brugen af ​​forskellige lamper til at skabe funktionelle områder er en favorit metode for mange designere. Spotlights langs væggen belyser hylderne med forskellige genstande af kunst og tv, samtidig med at de tiltrækker opmærksomhed fra seeren og fremhæver fordelene ved interessante ting.

Det er ikke altid nødvendigt at bruge meget lys for at skabe en behagelig atmosfære. Nogle gange kan skjulte lamper i nicher klare opgaven ikke værre. Der kræves kun små dyser med åben punkt for at adskille rummet, for at adskille et funktionelt område fra et andet.

For information om hvilke lamper der passer bedst til et strækloft, se følgende video.

Spot taklamper: en universal monteringsordning til 3 typer af produkter

Det er et godt alternativ til traditionelle lamper.

Spotbelysning af lofter er en anstændig, fuldt funktionel og samtidig ret æstetisk alternativ til at bruge traditionelle loftlamper og vedhæng lysekroner. Brug af spot-type fixtures giver dig mulighed for jævnt at fordele lysflowen, hvilket minimerer mængden af ​​blænding og skyggefulde områder.

I dette tilfælde har lamperne selv, som bruges til at organisere sådan belysning, en række fordele. Derfor skal du, når du planlægger reparationer, gøre dig bekendt med de forskellige modeller på markedet, samt med praktiske eksempler, lære at installere spotlights til loftet.

Fordele ved spotlights

Når man vælger belysning til huset som helhed og for sine individuelle værelser, holder vi mere og mere opmærksom på den stiplede ordning: I stedet for en stor lampe med mange lyspærer installeres flere små i loftet - ikke så kraftfuldt, men giver en mere ensartet fordeling af lysfløften. Denne løsning har flere indlysende fordele:

 1. Systemet er meget mere fleksibelt med hensyn til energiforbrug: Om nødvendigt kan den konstrueres og monteres på en sådan måde, at vi hver især kan tænde og slukke for hver lampe eller gruppe af lamper.
 2. Zoning af rummet udføres efter samme princip: herunder lamper i en eller anden del af rummet, kan vi skabe den effekt, vi har brug for.
 3. De kompakte dimensioner af enhederne gør hele systemet ret pænt. Samtidig giver en bred vifte af produkter dig mulighed for at afhente dem for næsten enhver indvendig løsning.

Mulighederne for at dekorere rummet er uendelige.

 1. Endelig er installationen også et plus: Ja, installationen af ​​produkter vil være mere besværlig end at forbinde en central lysekrone, men vi bliver ikke nødt til at regne ud, hvordan man pålideligt kan lave en temmelig tung konstruktion i loftet. Og hvis vores loft er beklædt med gipsplader eller strammet med et polymert lærred, bliver denne fordel endnu mere åbenlys.

Det kunne argumenteres for, at prisen på en sådan løsning ville være lavere end i tilfælde af montering af en takkroner, men det er ikke helt tilfældet. Budgettet afhænger af en række parametre, det er:

 • og antallet af belysningspunkter
 • og brugte enhedsmodeller;
 • og planlagt magt.

Derfor kan nogle gange et punktskema være dyrere end at installere en enkelt lampe, men samtidig er det garanteret at være meget mere effektivt.

Produktvalg

Type 1. Med glødelamper

Til implementeringen af ​​punktsystemet anvendes en række belysningsenheder. De kan klassificeres efter en række funktioner, og det mest oplagte er den type lampe der bruges til belysning.

Indtil for nylig var de mest almindelige enheder, der anvender almindelige glødelamper som lyskilde:

Mulighed for glødelampe

 1. De indlysende fordele ved sådanne modeller er lav pris, omfattende rækkevidde og nem installation.
 2. Derudover fordelene ved et varmt lys spektrum.
 3. Ulemperne omfatter høj energiintensitet og betydelig varmegenerering. Så når der installeres glødelamper i et hævet loft, er der en risiko for deformation eller blinkning af nettet, der ikke er nul.

Til dette formål vil jeg anbefale at bruge kun lamper med et spejl indre belægning. Produkter med gennemsigtig base her er absolut ikke egnede, da meget af energien forbliver bag huden og opvarmer den.

På trods af disse ulemper er installationen af ​​lamper med glødelamper fuldt ud berettiget. Under alle omstændigheder skinner sådanne enheder i træloftet eller gipspladen ganske godt.

Type 2. Med halogenlamper

Et alternativ til glødelamper er halogenlamper:

 1. Energieffektiviteten af ​​"halogen" er meget højere end for konventionelle lyspærer, fordi deres installation vil bidrage til at reducere energikostnaderne.
 2. Armaturerne selv, designet til installation af sådanne pærer, har normalt mere kompakte dimensioner: 60 - 70 mm i højden mod 100-120.
 1. Fra mit synspunkt kan spektret henføres til minus: selv modellerne af "varmt lys" adskiller sig i nuance fra de glødelamper, vi er vant til, og i starten kan det medføre ubehag.

Type 3. LED

Hvis du vil minimere energikostnaderne, samtidig med at du giver den mest effektive belysning, så vælger du - punkt LED taklamper. De er præget af sådanne funktioner:

Klassisk LED-model

 1. Mindste strømforbrug. LED lamper er omkring 8-10 gange mere økonomiske end glødelamper.
 2. Lys nok lys. Her kan der imidlertid være problemer med spektret, men de løses ved at installere korrigerende lysfiltre.

Til ICE-lamper kan du installere en speciel lysdæmper. Derefter vil vi kunne justere deres lysstyrke afhængigt af situationen.

 1. Stort udvalg. Til dato omfatter sortimentet af LED-udstyr hundredvis af modeller, fordi man vælger et produkt, der passer både i funktionelle parametre og design er normalt ikke svært.

Der er endnu en ting, der gør LED-teknologien så attraktiv. Hvis du vil reducere omkostningerne ved elektricitet, er det ikke nødvendigt at skifte lamperne selv, men du kan få ved at erstatte glødelamper med LED-modstykker. Det vigtigste er at matche dækets diameter: LED-pærer fremstilles på samme måde som de samme - med E14 (tynd) og E27 (tykke) hætter.

LED lampe med E14 base - passer til de fleste standard enheder

Andre valgmuligheder

Valg af punktlamper til montering i plastloft, i ophængt gipspladestruktur mv., Skal du være opmærksom på andre parametre:

 1. Kabinet placering. De mest populære er naturligt indbyggede modeller. De er næsten helt skjulte bag loftbeklædningen, så på overfladen er der kun en bezel i form af en dekorativ ring og et beskyttende glas eller forsiden af ​​lampen.

Kompakt faktura model

 1. Men når der monteres på et hovedloft, mangler muligheden for at installere en skjult model. Som et alternativ kunne jeg anbefale overhead spotlights. Her er det nok bedst at bo på næsten flad LED-modeller, da produkter med glødelamper har ret store dimensioner.

Under alle omstændigheder er det nødvendigt at skabe skjulte ledninger for tilslutning af sådanne lamper, således at i overlapningen er det nødvendigt at gøre rillerne med deres efterfølgende forsegling med gipsammensætning.

Model med svingreflektor

 1. Den næste nuance er reflektorens retning. Her kan du vælge mellem faste og drejelige modeller. Fra mit synspunkt er de faste noget bedre: de er naturligvis mere pålidelige (der er ingen bevægelige dele - der er ikke noget at fejle), og næsten ingen bruger nogensinde rotationslampens funktionalitet. Men hvis du helt sikkert ved, at funktionen til at justere retningen af ​​lysstrømmen er i efterspørgsel - følg det fri at tage et produkt med en bevægende reflektor.
 2. Endelig skal du tænke på design. Her er valget ikke meget stort, men samtidig er det let at finde en model med en passende form, tekstur og farve på den ydre ring. Der er både standardprodukter med poleret metalindretning samt originale "antikke" lamper.

Billeder af designer modeller

Installationsteknik

beregning

Før vi begynder at installere lamperne, skal vi forstå, hvor meget de behøves for effektiv belysning af rummet og hvordan man arrangerer lamperne på bedst mulig måde.

Ved beregning af antallet af lyskilder bør der fokuseres på den minimale effekt, som igen afhænger af typen af ​​enhed og det rum, hvor den vil blive brugt.

Jo større området er, jo mere belysning har vi brug for

Før du beregner den nødvendige mængde, skal du gøre dig bekendt med bordet:

projektører

Leder du efter stilfulde og praktiske apparater til lokal belysning? Vi tilbyder at bestille miniature spotlights. Til salg er produkter af Ideal Lux, Lightstar, Feron, Freya, Estares og mange andre kendte producenter. Det er muligt at ringe til specialister til installation af loftslygter og andre enheder. Vores butik organiserer levering af produkter i Moskva og regionen, kunder fra andre regioner i Rusland modtager ordrer via transportvirksomheder eller post.

Anvendelse af loftslygter

Sådanne modeller er installeret på lofter eller vægge. Nogle er udstyret med en bevægelsesmekanisme for at ændre strålens retning. Producenterne tilbyder mange interessante dekorative løsninger: der er koncise loftlys og modeller med lyse dekorationer af farvet krystal.

Oftest bruges disse enheder til at skabe lokal belysning i de mørkede hjørner af rummet. De giver dig mulighed for visuelt at fremhæve nogle møbler, skabe en slags accent. Det er ønskeligt, at designet af loftet spotlights i harmoni med lysekronens indretning.

Hvis du installerer mange loftslygter i loftet, kan du skabe tilstrækkelig generel belysning. Sådanne miniatureindretninger anvendes især ofte på spændinger og monterede flerniveaustrukturer.

Vil du vide mere om spotlights? Kontakt konsulterne i Polyus Svet butik på telefon +7 (495) 782-37-87. For at lave en online-ordre skal du overføre de valgte emner til "Basket". Du kan betale kontant eller plastkort, juridiske enheder udstedes bankkonti.

Spot Ceiling Lights

I onlinebutikken BasicDecor - spot loftslygter fra de bedste producenter! De er velegnet til kontor og hjem. Disse tilbehør er utroligt populære i indretning, da de hjælper med at zone et værelse og fremhæve vigtige nuancer. Du kan installere dem både på loftet og i gulvet. Lampene monteres let i et skab eller en trappe. De er også uundværlige for belysning af arbejdsområdet i køkkenet.

Køb spot taklamper kan bruges til udvendig belysning. For eksempel til poolens originale lys sammensætning. Disse kompakte armaturer ser altid smukke og elegante ud.

projektører

Spotlights - en række farver, stilarter, måder at montere

En særlig atmosfære i det indre af rummet kan skabes ved hjælp af enkle og kompakte lyskilder. Sådanne er f.eks. Spotlights til lofter. De er en universel løsning og kan opfylde rollen som både hovedkilden til lys og de dekorative elementer i baggrundslyset. En funktion af punktlys (som det fremgår af selve navnet) er dannelsen af ​​en kraftig retningsstråle af lys. Samtidig har lamperne selv en lille diameter, som gør det muligt at placere dem på en lang række steder.

Spotlights er opdelt i to typer: mortise og overhead. Den første skal indlejres inde i overfladen, mens deres krop ikke er synlig for øjet. Sidstnævnte rager over overfladen, mens de kan dreje, hvilket gør det muligt at justere lysstrålens retning efter dine behov. Tekniske egenskaber ved begge typer lamper adskiller sig ikke.

Du kan købe spotlights i vores butik. Deres sortiment er meget bredt, hvilket giver dig mulighed for nemt at skabe dit eget unikke interiør. Ved hjælp af spotlights er det muligt at fremhæve et element af indretning eller fremhæve lokalt, for eksempel et arbejdsområde.

Strek-loftslygter: hvilke skal man vælge?

Spotlights er fortjent populære som lyskilder. De er kompakte, økonomiske, attraktive og passer ind i næsten ethvert interiør.

I denne artikel vil vi fortælle:

 • Hvordan vælger man spotlights til lofter til at organisere god belysning og skabe et stilfuldt interiør?
 • Påvirker stoffet valget af belysning?
 • Hvilke lamper passer til hævede lofter, og hvilke - nej?
 • hvilke lamper foretrækker?
 • og også forsøge at give detaljerede svar på disse og andre spørgsmål.

Valgfunktioner

Først og fremmest skal det bemærkes, at installation af spotlights som de vigtigste kilder til lys anbefales i små værelser. Sådanne lamper vil give det nødvendige niveau af belysning i små køkkener, soveværelser, børneværelser, korridorer, badeværelser.

I rummelige værelser er det tilrådeligt at montere spotlights i kombination med en lysekrone.

Denne mulighed åbner et bredt felt til eksperimentering. Lysekronen kan hænge i midten af ​​loftet, og spotlysene kan placeres omkring rummets omkreds. Hvis dit indretning giver mulighed for oprettelse af flere zoner i et rum, så er lysekronen i dette tilfælde monteret i en zone, og spotlights - i den anden.

Vær opmærksom: stræklofter giver dig mulighed for at oprette strukturer på flere niveauer, hvor originaliteten er perfekt fremhævet af spotlights.

I dag er der et stort antal spotlights af forskellige former og størrelser på salg.

For at finde den rigtige løsning skal du overveje følgende nuancer:

 1. 1. Ved konstant opvarmning til 55-60 grader og derover begynder strækloftet at deformere. Den tilladte effekt af lamper af belysningsenheder er 35-40 W for filmlofter og 60 W - for stof.
 2. 2. Valg af spotlight, vær opmærksom på tilstedeværelsen af ​​en bred side af strukturen. Med den maskeres masken, som er monteret på kanten af ​​hullet i lærredet for at forhindre tårer og rynker.
 3. 3. Antallet af landingspunkter på strækloftet afhænger af rummets rum, lærredets reflektivitet, lampens dimensioner og typen af ​​lamper, der anvendes i dem. For at sikre, at lysniveauet er tilstrækkeligt, anbefaler vi at placere lamper med en hastighed på 1 point pr. 1,5-2 kvadratmeter.
 4. 4. Hvis du vil justere retningen af ​​lysstrømmen, skal du foretrække modeller på bevægelige dele. Deres placering kan være vilkårlig eller svare til et forudbestemt mønster.
 5. 5. For at forhindre, at lyset kommer ind i mellemrummet, belyser lærredet indefra, skal du vælge lamper, der har en spejlbelægning eller en sort kolbe.

På internettet kan du finde tips om brug af folie eller folie foizozola som termisk og lysisolering.

Vi anbefaler at du ikke risikerer og udskifter lamperne i armaturerne, hvis de skinner ind i mellemrummet eller opvarmes til bedre. Selvstændig isolation kan føre til forskellige ubehagelige situationer, op til uoprettelig skade på din ejendom.

Vigtigt! Følg reglerne for elektrisk sikkerhed under installation af spotlights på stræklofterne og deres drift! Stol på installationen af ​​belysningsudstyr til specialister.

Hvad angår indflydelsen af ​​den type lærred på valg af spotlights, er alt nemt.

Glansfilm har en høj reflektivitet, givet som du kan skabe yderligere effekter. Hvis du vælger en armaturmodel med et baldakin i form af en polyhedron, bliver lyset fra lampen refrakteret i siderne af baldakinen og reflekteret på filmoverfladen i form af flere stråler.

Lofter med en mat overflade kombinerer godt med spotlights, hvor strømmen af ​​lys er rettet nedad.

Desuden er valget af belysningsindretninger også påvirket af mængden af ​​plads mellem strækloftet og hovedstaden, dine krav til belysningsstyrke og dens type (grundlæggende, ekstra eller dekorative), el omkostninger og behovet for montering af en transformer (såvel som dens muligheder installationer - i loftrummet eller udenfor strækloftet).

Typer af spotlights til hævede lofter

Ifølge installationsmetoden er spotlights, der er velegnede til hævede lofter, af to typer - mortise og overhead.

Montering af indbyggede armaturer udføres i en specielt forberedt slot i strækloftet. Til kanten af ​​hullet afviklede ikke, idet den blev øget, en speciel fastgørelsesring af plastik blev sat på spalten.

Til installation brug lamper med lav vægt og små dimensioner. Modellen er valgt i overensstemmelse med ejerens ønsker om lampens niveau - over lærredet, under det eller på samme niveau med strækloftet.

Funktioner ved installation af lamper over lærredet

Modeller af denne type er monteret på en sådan måde, at de får indtryk af, at de er "nedsænket" i loftet. En sådan installation har både fordele og ulemper. Fordele omfatter den originale visuelle effekt: loftet ser ud til at gløde af sig selv. Denne mulighed ser godt ud i flere niveauer.

Blandt manglerne er tabet af lys, der delvist strækker sig ind i rummet mellem lærredet og hovedloftet, samt strenge krav til valg af lamper. Luftadgang til lampen installeret over niveauet er vanskelig. For at forhindre overophedning af sagen og smeltning af filmen er det nødvendigt at bruge energibesparende eller LED-lamper.

Funktioner ved installation af lamper under niveauet af lærredet

Installeret under niveauet af lærred armaturerne står betydeligt for sin ydre kant.

Længden af ​​den udragende del afhænger af modelens design, optimalt i størrelsesordenen 5-8 cm.

Denne installationsmulighed giver et højt belysningsniveau, da lampens lys er spredt uden tab.

Hvis du planlægger at installere armaturer under loftet, skal du vælge modeller designet til en spænding på 220 V. Ellers skal du installere en transformer i loftrummet, hvilket vil være svært at nå senere. Hvis transformeren fejler, kan du kun udskifte den ved at afmontere strækloftet på enhedens placering.

Monteringsarmaturer flush med lærredet

Armaturer monteret flush med lærredet strækker sig kun lidt ud over sin kant - med 1,5-2 cm, maksimum - med 3 cm. De giver et godt diffust lys og tjener som et originalt element af indretning. Princippet om at vælge en model til montering af denne type er det samme som i versionen med installation af lamper under nettet: den tilladte spænding er 220 V, lampens effekt er 35-40 W.

Overhead lys

Sådanne lamper svarer strukturelt til vedhængslamper. Før installationen forbereder de et hul i strækloftet, som vil blive gemt af instrumenthuset. Et bogmærke er monteret på hovedloftet, hvortil armaturet bliver fastgjort.

Udvalget af overhead spotlights er ganske forskelligt: ​​producenterne tilbyder modeller med en langstrakt krop, på roterende elementer, også på salg er modeller bestående af flere lamper i en krop.

Disse lys giver en kraftig retningsstrøm af lys. Om nødvendigt kan retningen af ​​lysstrålen justeres ved at ændre lampens position, som er monteret i huset på en roterende beslag.

På grund af kroppens ret store størrelse kan enhver lampe anvendes i lamper af denne type. Afstanden fra lyskilden til lærredet er tilstrækkelig til at udelukke opvarmning af filmen og dens deformation, selvom der er installeret en almindelig glødelampe i armaturet.

Typer af lamper til spotlights

En række valgmuligheder for spotlights giver dig mulighed for at vælge den rigtige model til din smag og tegnebog. Udgifterne til belysningsarmaturen og egenskaberne ved driften påvirkes af den anvendte lyskilde. I sin rolle kan være en LED eller halogen lampe, samt en almindelig glødelampe.

LED pærer

Levetiden for lamper af denne type er ca. 5 år med kontinuerlig drift.

De bruger mindre elektricitet end andre lamper, der producerer et flimmerfrit panoramabelt lys, der er behageligt for øjet.

Moderne modeller af spotlights på LED-lamper er udstyret med en indbygget strømforstærker, så det under installationen ikke er nødvendigt at tilslutte en transformer.

Halogenlamper

Som lyskilder har disse lamper vist sig at være udelukkende fra den gode side. De opvarmer ikke, hvilket er vigtigt i tilfælde af hængende lofter, og giver en lys og samtidig blidt diffust lys.

Designet af halogenlamper har en speciel reflektor, som reducerer lyset, hvilket forhindrer lysfløften i at bevæge sig opad. Halogenlampernes levetid er ca. 4.000 timer.

Glødelamper

Den største fordel ved disse lamper er deres lave omkostninger.

Samtidig er glødelamper som lyskilder til spotlights ikke særlig populære, da de har kort levetid (op til tusind timer) og opvarmer meget.

Vi anbefaler ikke at udstyre lamper med sådanne lamper.

Den optimale effekt af en sådan lampe er 35-40 W, hvilket reducerer anvendelsesområdet for dets applikation. Et sådant svagt lys vil være hensigtsmæssigt i små rum - toiletter, korridorer, opbevaringsrum, badeværelser. Disse lamper kan ikke tjene som hovedkilden til lys. Det anbefales kun at bruge dem til at organisere yderligere belysning.

Et velovervejet udvalg af belysningsarmaturer til stræklofter og deres rette placering giver dig ikke kun god lys, men giver dig også mulighed for at skabe et stilfuldt interiør.

Enkle og koncise spotlights ser godt ud i værelser indrettet under klassikerne, i interiøret i stilarterne moderne, art deco, hi-tech og minimalisme. Med deres hjælp kan du visuelt forstørre rummet og gøre det mest almindelige værelse til et hyggeligt hjørne fyldt med blødt lys.

Det er op til dig at bestemme hvilke spotlights der er bedst til at vælge på et strækloft, og vi håber, at vores råd vil helt sikkert komme til nytte for dig!