Loft og loft

Et af de mest afgørende øjeblikke i badets opbygning er skabelsen af ​​loftet. Hvor korrekt og effektivt du gør det, vil ikke kun afhænge af komforten i rummet, men også hele bygningens liv.

For at skabe loftet er det nødvendigt at vælge finishmaterialet, isolering, lige så vigtigt som en sådan indikator som rummets højde. På trods af at det er nødvendigt at have visse viden og færdigheder til opførelse af loftet i badet, kan enhver håndværkere udføre disse værker med egne hænder.

Montering af loftet i vaske- og hvileværelset

Et træk ved vaskerummet og resten af ​​stuen i badet er, at selv om der er høj luftfugtighed i disse rum, er lufttemperaturen lav i forhold til dampbadet. Derfor er det for loftets afslutning en af ​​de mest optimale muligheder, plastpaneler.

De vigtigste fordele ved plastforing:

 • sådanne paneler kræver ikke yderligere behandling med antiseptika;
 • de har en regelmæssig geometrisk form;
 • lille vægt;
 • der er forskellige farveskemaer;
 • efter installation af et sådant vægpanel er det ikke nødvendigt at male det med jævne mellemrum, som det er tilfældet med træmaterialer;
 • rot ikke;
 • lave omkostninger, hvilket sparer betydeligt penge.

Ved anvendelse af plastpaneler er deres installation det afsluttende trin i efterbehandling.

Montering af plastvægpanel på loftet udføres efter anlægget og isoleringen af ​​udkastet i følgende rækkefølge:

 1. Beregning af det krævede materiale. Loftets areal er opdelt i et panels område, så vi finder ud af det krævede antal PVC-paneler. For at beregne lamellerne opdeler du rummets bredde med 0,4 og multipliceres med længden af ​​rummet. Dowel negle er taget med en dykers hastighed til 0,5 m skinne. Negle og skruer - 1pc ved 0.3m.
 2. Mærkning.
 3. Montering af batten, brug træbatten 30 til 40 mm, fastgjort med skruer eller dykker (hvis bunden er beton) til loftet med en stigning på 40 - 50 cm. slibemaskine, indsat i profilen UD monteret på væggen. Ved hjælp af niveau og suspensioner skal du justere profilen i et plan.
 4. Montering af soklen, for at skjule kløften mellem loftet og væggen, anvendes til loftsplinten, det er fastgjort efter at batten er anbragt omkring rummets omkreds. Den sidste sokkel fastgøres efter installationen af ​​PVC-panelerne er færdiggjort ved hjælp af flydende negle efter at have skåret sporet på soklen.
 5. Fastgør plastplader til kassen kan udføres ved hjælp af hæfteklammer, knopper eller klammer. Det første panel indsættes i soklens rille og fastgøres til kassen, det andet panel ind i rillen på den første.

Når du bruger glatte paneler, bemærk at de er meget let beskadiget, så beskyttelsesfilmen fra dem skal fjernes i sidste øjeblik.

Længden af ​​panelerne er typisk 6 meter, hvilket i høj grad komplicerer deres transport. Eksperter anbefaler straks at bestemme den ønskede længde og skære panelerne stadig i butikken.

For vaskerummet og for resten af ​​rummet i badet er det bedre at vælge sømløse paneler, da hvis der er en dekorativ fugt, vil fugt og snavs akkumulere i det, hvilket ødelægger loftets udseende.

Vedligeholdelse af en sådan belægning er meget enkel, men det er bedst at bruge bløde vaskemidler. Panelernes farve anbefales at vælge en stille, så du kan slappe af og hvile bedre, det er bedre ikke at bruge kontrasterende løsninger i badet.

Da plast ikke tillader damp, er det nødvendigt at give god ventilation i rummet, så loftet og væggene kan tørre ud normalt.

Loftet i dampbadet

Damprummet er det mindste rum i badet, men takket være det faktum, at det har høj temperatur og fugtighed, vil loftets krav være høje. At lave fejl ved skabelsen af ​​loftet i dampbadet reducerer ikke kun komforten ved at besøge badet, men kan også forårsage hurtig beskadigelse af bygningen og skal repareres.

Valget af materiale til plating

Til beklædning er loftet i dampbadet brugt træforing. Normalt anvendes ikke den ene af nåletræer, da der ved opvarmning kan anvendes harpikser ud af det. Derfor anvendes paneler af alder, aspen, lind, men eg eller ask er bedst egnet.

I stedet for clapboard kan du bruge kaninbrædder, da der næsten ikke er nogen forskel på dem. Men det er endnu bedre at bruge vægpanelet, som har en ikke-lineær overflade, og under dens tørring vil loftet ikke danne et hul som ved brug af brædder.

Hvis loftet er et groft gulv, kan foringen tages fra 12 mm tykt, hvis ikke, så skal tykkelsen være 18 mm. For at skabe et gulvloft er det nødvendigt at tage en foring på 25 mm tykt, da det vil være en stor belastning.

Den sædvanlige beklædning adskiller sig fra euroen, idet den sidstnævnte har langsgående riller på indersiden for at forbedre ventilationen, og overfladen er glattere, så hvis midler tillader det, er det bedre at købe Euro foring til loftet i badet.

Da omkostningerne ved eurolining er højere, skal geometrierne af lamellerne tydeligt observeres, der bør ikke være knuder på panelerne. Du bør være opmærksom på dette under køb.

Det er godt, når der er en mulighed i lageret for at kontrollere, om panelet ikke har ført, for det er det nødvendigt at slutte to striber, hvis det sker frit og uden huller, så er alt godt.

montering

Der er tre typer loft: flad, panel, smedet.

Overvej hvordan man laver et loft i loghusets bad i en nedstrøms måde:

 1. Gulvbjælker behandles med en beskyttende forbindelse.
 2. I betragtning af placeringen af ​​komfurvarmeren, monteret mellem bjælkens metalpassager til skorstenen.
 3. De fastgør folie- eller vanddampbarriemembranen til undersiden af ​​bjælkerne ved hjælp af en byggemateriale, der efterlader 30 cm overlappende på væggene og lim folien med hinanden med aluminiumstape.
 4. Hvis afstanden mellem bjælkerne er stor, er det nødvendigt at også lave en kasse og installere vægpanelet på den allerede, gør kassen 20 med 40 mm med en 400 mm stigning.
 5. Udfør montering af vægpanel, fastgjort med skruer eller negle, men du kan også bruge klemmer. Når du bruger negle, kan de hamres i ansigtet, i en spids eller rille. I det første tilfælde vil kappen være synlige, og i den anden og tredje er monteringen umærkelig.
 6. På siden af ​​loftet mellem lagami lå vi isolering (mineralstenuld, udvidet ler eller ler med halm)
 7. Isolering er lukket med en hydrobarriere (diffus membran), det vil beskytte isoleringen mod fugt fra oven og frigøre vanddamp frit fra bunden.
 8. Vi lægger tavlerne på loftet.

Ved fastgørelsen af ​​lamellerne gennem fordelen er kapperne synlige, men fastgørelsen er pålidelig, fastgørelsen gennem spidsen eller rillen er umærkelig, men en lille del af brættet er fanget. Derfor er det sandsynligt, at det vil blive slået ud eller revet, når vægpanelet udvides.

Efterbehandling negle bruges til fiksering, da de har en lille hætte. Vedhæftningspunkter er lukket med et kit, hvortil træstøv tilsættes, og efter at det er tørret, er dette sted poleret.

Nødvendige værktøjer

For at færdiggøre loftet i badet skal du bruge følgende værktøjer og materialer:

 1. foring, som kan være plast eller træ;
 2. dampbarriere;
 3. isolering;
 4. fugtisolering;
 5. hæftemaskine;
 6. elektrisk boremaskine;
 7. skruetrækker;
 8. en hammer;
 9. dobojnika,
 10. mallet;
 11. træ blok;
 12. bygning niveau.

Hvordan installeres et rør i badet gennem loftet?

Placeringen af ​​røret gennem loftet, er det nødvendigt at bestemme selv under designet. Ved mærkning skal hullet anses for at matche rørets lodrette akse. Fra rørets kant skal loftbjælkerne være mindst 130 mm.

Mellemrummet mellem skorstenen og loftet er nødvendigvis isoleret, for dette kan du bruge asbest, basaltuld eller glasfiber.

Tykkelsen af ​​dette lag skal være mindst 50 mm, så isoleringen ikke falder, hullet rundt om røret er hemmed med et lag rustfrit metal fra bunden.

Ekspertrådgivning

Hvis du bruger loftet i dampbadet, vaskeområdet og resten af ​​værelset med dine egne hænder og gør det for første gang, så for at få et godt resultat, skal du tage højde for følgende ekspertrådgivning:

 • alle færdiggørelser i badet skal startes fra gulvet, så loftet er lavet, og først så er væggene beklædt;
 • loftet kan bruges til opbevaring og tørring af broer, når man opretter et hemmedloft, men at lave en luge og en indtrækbar trappe;
 • Når du installerer det første panelforing, skal du være meget forsigtig, da det påvirker installationen af ​​alle andre elementer;
 • For ikke at beskadige panelerne er det nødvendigt at bruge et indkøbscenter og en træbjælke, som vil bidrage til jævnt at fordele den skabte chokbelastning;
 • Hvis afstanden mellem bjælkerne er op til 60 cm, kan foringen fastgøres direkte til dem, i andre tilfælde vil det være nødvendigt at gøre batten.

konklusion

I badet er loftet det mest sårbare punkt, da den maksimale mængde varme går igennem det. For at forhindre dette er det nødvendigt at vælge det rigtige materiale til loftbeklædningen, for damprummet er det træ, og der er plastforing til vaske- og hvileværelserne.

Alt installationsarbejde er udført omhyggeligt og omhyggeligt, så du kan selvstændigt udføre højkvalitets varmeisolering af loftet og gøre det smukt, sikkert og holdbart.

Loftet i badet - professionel rådgivning

Badets opbygning har mange nuancer, herunder loftsbeklædning. Ved valg af materialer er det nødvendigt at tage højde for den øgede fugtighed og temperaturstigninger af denne type rum. Pålideligt udstyre loftet i badet vil hjælpe rådgivning fra fagfolk, som er placeret nedenfor.

Hvad er der behov for saunalofter?

For at finde ud af, hvordan man laver loftet i badet, lad os fokusere på kravene til overfladebelægning.

Forskellen i badet fra stue- og arbejdslokalerne, det er konstant temperaturfald med høj luftfugtighed. For at skabe et behageligt mikroklima kan temperaturen stige op til 80 grader og i dampbadet op til 100. Luftens fugtighed er for høj og når 98%. Derfor skal du overveje alle nuancer, når du vælger en belægning mod dette værelse.

Det korrekte loft i badet skal opfylde visse krav og udføre følgende opgaver:

 • eliminere varmetab i vaske- og damprummet
 • at holde våde dampe og ikke tillade dem trægulve
 • ingen skadelige stoffer skal udledes eller akkumuleres indendørs
 • materiale skal udelukke ild;
 • lang levetid under forhold med høj luftfugtighed og pludselige temperaturbilleder.

Disse krav skal overvejes, hvis du vil lave et loft i badet med egne hænder.

Ved valg af materiale til indvendig beklædning af rummet skal der lægges særlig vægt på brandsikkerhed, pålidelighed og miljøvenlighed.

Facing loft damp

Loftet i badet er bedre at lave af træ. Det er bedre at blive på løvfældende træer som linden, alder eller asp.

Træet til loftet i badet med egne hænder skal være rent, tørt og ikke inficeret med svampe og andre mikroorganismer. Hvis du ignorerer disse krav, vil belægningen under drift blive forringet og frigive skadelige stoffer.

Valg til damp

Der er flere muligheder for lofter i dampbadet russisk. Blandt de mest populære metoder er følgende teknikker:

Hver version af loftet i badet er forskellige brugt beklædningsgenstande og metode til konstruktion af strukturen.

Vigtigt: Det er ønskeligt at bestemme typen af ​​overlapning på badets opbygningstrin.

Lad os se nærmere på hver version af badeloftet.

Fyldstofkonstruktion

Dette er en traditionel måde at oprette en dampbadbeklædning på, med pålidelig og holdbar installation. Muligheden er egnet til at placere et område. Det er muligt at montere en rørkonstruktion til et bad, hvis det er meningen at bruge loftet som et hvilestue.

Designet har følgende fordele:

 1. Meget slidstærk beklædning takket være bjælkelag
 2. fremragende varmeisolering;
 3. lang levetid.

Ulemperne ved designet indbefatter en stor mængde materiale og installation af bjælker under konstruktionen af ​​konstruktionen.

Det er muligt at lave et hemmedloft i et bad til en bygning af mursten, fra skumblokke og ved en rammekonstruktion.

Flydende bad

Ved installation af gulvkonstruktionen er der ikke brugt bjælker. Derfor er denne type belægning egnet til små områder. At udstyre loftsrummet med en gulvbelægning er usandsynligt at arbejde, fordi der er isolering på gulvet.

Fordelene ved gulvdesign omfatter:

 1. billig installation;
 2. installationsarbejde er ikke kompliceret.
 1. isolering vil ikke være meget effektiv;
 2. Loftet kan kun bruges som en teknisk udvidelse.

Som nævnt ovenfor er den største ulempe ved designet, at belægningen kan installeres til små rum.

Panelkonstruktion til bad

Udformningen af ​​den præfabrikerede type, som opsamles fra rester af isolering og kantet træ.

Fordele ved panelkonstruktion:

 1. Mulighed for brug ved installation af brædder med en lille tykkelse. På grund af det faktum, at belægningen er præfabrikeret, viser det sig en hård og holdbar konstruktion;
 2. hvis reparation er nødvendig, så er der mulighed for at erstatte individuelle profiler.

Ulemper ved panelbelægning:

 1. massiv konstruktion;
 2. efter installation er der led og huller, der skal lukkes forsigtigt med et lag tætningsmiddel.

Hvilket loft at gøre i badet afhænger af bygningens størrelse og mulighederne.

Instruktioner og retningslinjer for opførelsen af

Vi tilbyder instruktioner til opførelse af badets loft med egne hænder, der består af flere trin.
Inden du installerer en hæmmerkonstruktion, er det nødvendigt at bestemme, hvilken højde rummet vil have. Normalt stop ved omkring 2,2 m, under hensyntagen til efterbehandling.

Det er nødvendigt at overveje følgende nuancer:

 • I første driftstid, efter at konstruktionen er færdig, krymper loghuset sig. Som følge heraf går ca. 15% af højden væk;
 • den grove belægning skal være fra 30 til 50 mm i tykkelse;
 • Afstanden til adgangen til luften, mellem den grove overflade og efterbehandling, skal være 50 mm.
 • dækker tykkelse fra 10 til 20 mm.

For at indstille den ønskede højde ligger bjælkerne under badets konstruktion i en højde på 2,5 meter.

Næste trin for trin vejledning om opførelse af loftet i badet med egne hænder omfatter følgende trin:

 1. installation af gulve
 2. arrangement af den uslebne coating;
 3. lægning af dampspærre;
 4. strukturel isolering;
 5. imprægnering.

Yderligere vil vi fortælle om hvert trin i opførelsen af ​​en hemmed konstruktion.

overlappende

Bjælker er lavet af samme materiale som rammen. De lægges i trin på 1 til 1,5 meter på den korte side af bjælkehuset, der er præskåret på begge sider.

Loft bjælker er lagt ud og skåret i størrelse. Når bjælkerne er monteret i størrelse og hugget, fastgøres de i riller, hvor mos eller slæb anvendes til isolering. En tagbjælke ligger på den endelige bjælke, spærre går over.

Udkast til dækning

Ved tilrettelæggelse af et groft loftbelægning vælges trimmet træelementer som følger:

 • til damprum i tykkelse fra 40 til 50 mm;
 • for vaskerummet vil tykkelsen af ​​brættet være 25 - 30 mm.

På brædderne bør der ikke være revner eller revner.

Installation udføres som følger:

 1. kantede brædder er hemmed nedenunder med hensyn til bjælkerne. For at sikre en stram pasform af bjælkerne, er de hacket
 2. stænger er fastgjort til den resulterende overflade og derefter tilpasset med bjælkerne fra de øvre og nedre dele;
 3. grov belægning er monteret på bjælkerne. Det er vigtigt at sikre tætningen af ​​leddene. Fastspændingsspik skal være 3 gange længere end tykkelsen af ​​pladerne;
 4. det næste bord er fastgjort til forrige spor.

Hvis badskorstenen passerer gennem loftet, monteres hullet til røret under samlingen af ​​trækloftet.

Dampbarrierelag

Dampspærren i badet forhindrer dampens indtrængning fra dampbadet til isolationslaget. Højtemperaturbestandige materialer anvendes til dampspærre:

 • ler. Gabene og leddene er stærkt belagt med ler. Har brug for at lave en løsning. Flodsand sigtes for at slippe af med skrald. Lejerne til ovnene gennemblødes i 3 dage, hvorefter opløsningen gnides gennem en sigte. Til plasticitet tilsættes stumper af basalt bomuldsuld. Komponenterne, der er taget i lige store mængder, blandes ved anvendelse af en byggemixer;
 • isoleringsfilm eller folie. Filmen er overlejret på bjælkerne. Kanterne af filmen er fastgjort med tynde knopper eller en steepler.

Det er muligt at lukke bjælkerne fuldstændigt med et dampspærrelag ovenpå.

Warming

Følgende materialer anvendes til termisk isolering af loftet;

 • ler med savsmuld;
 • udvidet ler;
 • mineraluld.

Hvis loftet ikke opvarmes, skal tykkelsen af ​​isoleringslaget være fra 20 til 30 cm. Hvis det er en mineraluld, så fra 10 til 15 cm.

Vandtætningsniveau

Vandtætningen til loftet er placeret på isoleringen. Til dette formål anvendes ikke-vævede membraner. Sådanne vandtætninger tillader ikke vand at passere til isoleringen, samtidig med at det slippes i våd damp. Dette forhindrer kondens i badet.

Membraner er fastgjort til bjælker med en hæftemaskine. Samlinger er lukket med duct tape.

Gøre loftet i badet - hemmed, gulv og panel muligheder

En god grundskolekursus i fundamentet af fysik viste overbevisende, at når luften opvarmes, skylles luften op, og at dets største tab opstår gennem de øverste etager. Det er i badet, at lækage af varme er yderst uønsket; dets urimelige forbrug påvirker driftsomkostningerne. Ud over varme bliver overlapningen konstant påvirket af våd fordampning, hvorfor strukturerne kræver periodisk reparation. Derfor skal loftet i badet være forsynet med særlig pleje, skal bibeholde varme, praktisk talt ikke reagere på fugt, saml ikke kondensat og behage ejerne med holdbarhed og nøjagtighed.

Traditionelt, det mest teknologisk avancerede og nemt at behandle materiale til loftet i badet - træ. Det er også godt for helbredet, og overfaldet af varme damptransporter nemt, deformerer ikke og samler ikke kondensat. Det optimale valg er et rillet aspenbræt, der ikke udsender nogen harpiksholdige flygtige komponenter. For at øge isoleringen og lette arbejdet er tungen og sporelementerne forsynet med profilspor og tunge- og rillekammer. Det er muligt at erstatte spidser med gran, det anbefales at afvise alt for harpiksagtig fyr.

Med reglerne for valg af materiale til opførelse af badfaciliteter vil vi introducere videoen:

Til at begynde med vil vi bestemme den prioriterede bygningstype af badeloftet.

Typer af lofter til badstrukturer

I listen over opførte problemer er løsningen af ​​alle genstande tilgængelig for de mest komplekse og dyre strukturer med en flerlagsstruktur. Der er dog omkostningseffektive muligheder for at realisere som vil kræve et minimum af midler og arbejdskraftindsats. Penge eller prioriteter for udnyttelse vil danne grundlag for ejeren, at vælge ham. Og vi vil i detaljer beskrive hvordan man laver loftet i badet med fokus på bygningernes strukturelle egenskaber, budgetmuligheder og lønomkostninger.

Billige loftloft

Grundlaget for dets opførelse er træbjælker, hvoraf loftet er lavet. Alle andre komponenter i flerlagskagen er fastgjort til dem fra to sider. Fra siden af ​​interiøret er loftet beklædt med en plade eller kantet bord. På toppen af ​​de oprindelige paller, der er dannet mellem bjælkerne og beklædningen, skal du først sætte dampspærrelaget, så læg isolationen og dækslet med vandtætningsfilm. I slutningen af ​​loftet arrangere gulv af kantede eller ubehandlede brædder.

Vær opmærksom. Over dampbadene og vaskerummet anbefales det at lægge et dobbeltdampbarrierelag.

De almindeligt anerkendte fordele ved under-loft er:

 • Enkelhedens design, badets loft ifølge denne ordning kan udføres af en husmester uden særlige snedkerevner;
 • evnen til at bruge loftsrummet, bevæge sig langs overgulvet uden frygt for at beskadige de isolerende lag;
 • vedligeholdelsesevne, evnen til når som helst at ændre den mislykkede komponent.

Der er ulemper - brugen af ​​dyre materialer af høj kvalitet: plader med en tykkelse på mindst 50 mm med en længde, der er tilstrækkelig til fuldt ud at dække spændingen mellem lejevægge.

Budget planer indstilling

Det kan kaldes en "let" analog af en hemmed konstruktion med et reduceret antal lag. Den består af planker indbyrdes forbundne med hinanden, hvis ender kun kan hvile på lejevægge. Efter indretningen bliver hullerne mellem brædderne rullet op med ler på siden af ​​loftet, eller loftet er helt dækket af et lag af krøllet ler 1,50-2,00 cm. Over gulvet er dækket af et dampspærrelag efterfulgt af et lag af isolering.

Hvis ejeren beslutter at bruge udvidet ler, savsmuld fugtet med cementmørtel eller en blanding af tørv og jord som isolering, før der lægges isoleringsfilm, er det nødvendigt at lave en kopi af et lille hegn omkring omkredsen. Lægte lag er dækket med plader med et omtrentligt trin på en halv meter.

Uanset de grundlæggende forskelle i strukturen bestemmes højden af ​​loftet i badet af den øverste hylde. Når du sidder, bør en person ikke røre hovedet af loftet med hovedet. Med små afvigelser varierer højdeværdien sædvanligvis omkring standardmærket på 2,20 meter.

Fordelene ved denne mulighed er:

 • Dette er det enkleste loft - ejerne kan bygge en elementær struktur med egne hænder uden assistenter og uden erfaring i konstruktion.
 • Enheden vil kræve et minimum af ikke de dyreste materialer.
 • Installation tager et minimum af tid.

Ulemperne er forbuddet mod at flytte folk ind på loftet, der kun er egnet til opbevaring af badebørser. Reparationsprocessen vil også være meget vanskelig, da det isolerende "lag" uundgåeligt vil blive beskadiget.

Gulvopsætningen bruges primært til at arrangere kompakte dåser med et enkelt eller gaveltak uden et loft. Gulvene kan kun understøttes på bærende vægge. En intern skillevæg kan ikke bruges som en støtte, hvis det ikke er hovedvæggen mellem dampbadet og resten af ​​rummet. Mellem støtterne kan der ikke være mere end 2,5 meter, da det under påvirkning af bordets vægt er trivielt "sagged".

Panelloft og dets specificitet

Størstedelen af ​​arbejdsstyrken vil kræve en paneltype loft struktur. Den er samlet af elementer af paneler, som hver er lavet separat. Det færdige panel ligner en palle med isolerende lag og lag lagt i den. Da panelets plade er ret vægtigt og svært at løfte det opad, passer alle lag ikke ind i det oprindeligt.

Varmeisolator og vandtæt udstyr udruste hejsede og dockede sektorer. I krydsningszonerne i hver sektor skal der være et isolerende materiale. Loftet på badehuset, bygget af skærmpaneler, hviler på stænger, der ligger mellem bjælkerne, der spidses langs bjælkens nedre kanter. Bindingen af ​​væggene, som strukturen skal stole på, er udstyret med et lag af slæbebånd. Fra loftet loftplade sheathe brædder.

Fordele ved paneltype:

 • Økonomi. Til konstruktionen af ​​panelerne behøver ikke høj kvalitet tømmer. Et billigt unedged bord og alle slags rester 60 cm lange og mere vil gøre.
 • Evnen til at bruge rummet under taget.

Ulemper i udførelsens kompleksitet, behovet for at tiltrække yderligere arbejde. Hvis tagens tagskinner vil påvirke bevægelsen over loftet med et panelloft, skal du genopbygge taget.

Konstruktionen af ​​panelet loft i trin

De tre mest almindelige måder at lave et loft på i badet, vil give mulighed for at vælge den bedste mulighed for enheden. På enkle måder er det let at forstå de beskrevne ordninger, en kompleks paneltype skal undersøges i detaljer.

Fremstillingsskærme - de vigtigste "hitch"

Til opbygningen af ​​skjoldet er der brug for en platforme, for at gøre dette skal du planlægge et stykke land eller lægge krydsfiner. For nemheds skyld og kontrol har du brug for en flad gauge og 3 skabeloner 50 cm lang.

Sådan er arbejdet gjort:

 • To stænger lægges parallelt på det plane plan, mellem dem skal der være 0,5 m. Mønstre hjælper med at foretage en grundig justering af afstanden på hvert punkt. Nøjagtigheden af ​​lokationen er verificeret ved hjælp af den vinkelrette montering af hjælpeskinnen.
 • Vinkelret på stængerne er negleplader. Længden af ​​de plantede plader er 0,6 m. Ved hver kant skal den tværgående plade "hænge" over stængerne med 5 cm. Ved sammenføjning af inverterede paneler skal disse indsnit danne en lomme, der er nødvendig for isolering og dampisolering placeret i leddene mellem de enkelte elementer. På hver side af brættet er der fastgjort to skruer eller to negle. Sheathe loftet i det russiske bad anbefales galvaniserede negle med en temmelig bred hætte. To søm negles på ét sted på grund af den ekstra belastning fra vægten af ​​isoleringen.
 • Det bundne skærm skal omstilles, omhyggeligt fordelt og dampspærren fastgøres til den indre overflade af "kassen" med en hæftemaskine. Det anbefales at sømme stubberne til dette "halvfabrikata" for at flytte det mere bekvemt til loftmonteringsstedet.

Montering af panelloft

 • Inden du installerer panelerne på badets vægge på steder, hvor de er i kontakt med strålepakningen. 5 cm af panelet skal ligge på bjælken, 10 cm af strålen er tilbage til enhedens trussystem.
 • Ved installation af panelerne mellem dem på grund af forekomsten af ​​overlapninger skal der dannes en "lomme". Den indeholder dampspærre og isolering. Paneler forbinder ikke med bånd, og enderne hviler ikke på bjælkerne. Til deres forbindelse ved hjælp af tværgående plader.
 • Varmeisolerede plader installeres i tæt monterede dampisolerede plader. Ofte er det mineral eller glasuld.
 • Udstyret med isolering "kasser" er fastgjort med tværgående brædder. Startbordet skal dække hele bredden af ​​loftet. Spik de tværgående planker til panelernes søjler.
 • Derefter kan du sømme nogle korte tværgående brædder, så igen et langt bord. En sådan vekselvirkning bidrager også til besparelser ved at reducere forbruget af langt savet træ.
 • Ledningerne af leddene er lukket med patchplader.

Loftet monteret fra paneler er klar, men oftest slutter arbejdet ikke der. Hvis der ikke blev brugt til fremstilling af skjold, der ikke er for præsentabel, skal du bruge indvendig trimpladebad. Men det skal gøres efter opgradering af trussystemet.

Ændringer i truss

Ifølge de nøjagtige dimensioner i spærrene er det nødvendigt at vælge de vinklede hak, så foden kan læne sig på den øvre krone. Udgravningerne vil lidt reducere bæreevne af tagsystem. Forstærkning vil være nødvendig ved at installere to vertikale søjler med en vandret tværstangs-tværstang. For at installere understøtningsstrålen er det nødvendigt at skære et hak og installere en understøtning i den. Rafter ben skal være fastgjort med skruer-grouse til overbenet og til kronen i det savne hjørne. Skruerne fastgør skæringspunktet mellem bolten og understøtningen og skæringsstedet for bolten og trussens fod.

Tre måder at arrangere et bade loft på er kendetegnet ved teknologien, bæreevne og omkostningerne ved tømmer. Ejeren af ​​en lille familie badehus med et magert tag, sandsynligvis vil arrangere en simpel gulv. Men ejeren af ​​et solid badhus har et valg: hemmed og panel type. Den første sort vil hjælpe med at spare tid og kræfter, den anden - finansielle investeringer.

Hvordan man laver et hårdt loft i badet og hvad man skal hæve

I dag vil vi snakke om, hvordan man selvstændigt kan lave et tøft loft i et bad og hvad man skal hæve. I artiklen undersøger vi alle detaljer og nuancer fra A til Z.

Når man opbygger et bad alene, skal man tage højde for bygningens karakteristiske træk, såsom konstante temperaturfald og et højt fugtighedsindeks. Derfor skal hele badets konstruktion modstå sådanne driftsforhold.

Dette krav gælder for loftet i badet.

Det er mest modtagelige for virkningerne af høje temperaturer og høj luftfugtighed, da varmluft og damp stiger i overensstemmelse med fysikens love. For dem der gør loftet for første gang i badet med egne hænder, vil walkthroughen være meget nyttig.

De vigtigste krav til loftet i badet

Uanset design er følgende krav pålagt loftet i badet:

 • Høj modstand mod mekanisk belastning. Dette gælder især i tilfælde af at bruge loftsbadet som et ekstra rum til husholdningsbehov eller loftsrum. Uanset om loftsrummet skal bruges eller ej, skal loftet under alle omstændigheder have tilstrækkelig styrke, således at den ikke falder sammen under vægten af ​​sin egen vægt og isoleringslag.
 • God varmeisolering. I badet skal være et specielt mikroklima, kun dampbadprocedurer vil gavne kroppen. Og gennem loftet, uanset bygningstype, er store varmeforløb mulige. For at opretholde den nødvendige temperatur i rummet er det derfor ikke nødvendigt at bruge meget brændstof, loftet skal have pålidelig varmeisolering.
 • De materialer, der anvendes til fremstilling af et badeplade, skal være fugttætte og ikke være bange for høje temperaturer. Her opstår spørgsmålet: Hvad er loftet i badet? Brug til bad kan kun være visse træarter. Alle træelementer skal behandles med specielle forbindelser, der beskytter træet mod fugt, råtning og ild.
 • Høj kvalitet damp og vandtætning. Uden dette bliver træet meget hurtigt værdiløst. Tillad ikke akkumulering af kondensat inde i træet eller isoleringen. Og til dette formål er det nødvendigt, at dampen frit forlod i atmosfæren. Til dette formål anvendes membraner fremstillet i ruller. For at få det ønskede resultat skal hvert lag placeres strengt på et bestemt sted.
 • Æstetisk komponent. Hvis loftet er smukt, vil det blive meget mere behageligt at bo i badet.

Der er tre typer loftdesign:

Næste giver vi en trinvis vejledning til hvert design af loftet i badet.

Loftsmontering

Ofte er dette konstruktionen af, hvordan man laver et loft i et bad af brædder. Det er nemt at udføre, opfylder alle krav, du kan bruge loftet som et brugbart område.

Loftet bjælker tjene som grundlag for denne type loft. Alle andre elementer er knyttet til dem ovenfra og nedenunder. Fordelen ved dette design er, at den kan bruges i enhver rumstørrelse.

For at loftet bliver et fuldt fladt gulvloft, som gør det muligt at bruge det nyttige loftrum, er det nødvendigt med korrekt installation af bjælkerne. Dette sker i overensstemmelse med det udviklede projekt, der angiver det nødvendige tværsnit af strålen og afstanden mellem dem.

Den største ulempe ved et podshivny loft er behovet for et stort antal tømmer og stor installationskompleksitet. Med dette design løses to opgaver på én gang: Et opvarmet badeplade er lavet, og et loft på loftet eller loftet er næsten færdigt.

Du kan kombinere badet og loftet, hvis du udfører ordentlig planlægning. Det vil være meget praktisk efter at have besøgt dampbadet, uden at forlade bygningen, for at klatre ind i et fuldt udbygget hyggeligt hvilestue.

Teknologi til arkivering af badeloft

Overvej hvordan man hæver loftet i badet.

Teknologien giver følgende række aktioner:

 1. Hvis gulvbjælken før installationen ikke blev behandlet med specielle forbindelser, skal det gøres på dette trin af apparatets loft i badet med egne hænder. Særligt omhyggeligt bør dække enderne af stængerne, det er bedst at anvende flere lag af midler.
 2. Hvis der i rummet der loftet er lavet, vil der være en bad komfur, så straks er det nødvendigt at give plads til skorstenen. For at gøre dette skal du placere to bjælker mellem bjælkerne. Det er nødvendigt at installere på en sådan måde, at der opnås et hul, som i størrelse falder sammen med passagen gennem metalboksen. Dette hul bør ikke være dækket af brædder enten ovenfra eller under, der skal ikke være membraner og isoleringsmaterialer, det vil sige at det skal forblive åbent.
 3. I næste fase er en vanddampspærremembran fastgjort til bjælkerne i hele rummets rum, undtagen hul til skorstenen. Kanterne skal gå på væggene ca. 20 cm. Dette er nødvendigt for at skabe en komplet dampspærre for hele rummet. Det er bedst at bruge rullematerialer specielt designet til sådanne formål. Du kan også tage en tæt polyethylen, dens tykkelse må ikke være mindre end 0,2 mm. Imidlertid vil kvaliteten af ​​isoleringen i dette tilfælde være lavere. Isoleringsstrimler skal fastgøres til bjælkerne på en sådan måde, at kanterne kommer sammen på ca. 20 cm. Ledningssteder er nødvendigvis limet med vandtæt tape. Hvis foliemateriale anvendes, skal det fastgøres med den skinnende side nedad. På leddene bør holde sig med aluminiseret tape.
 4. Nu kan du direkte udføre loft arkiver. Der er to muligheder. Den første mulighed indebærer brug af arkiver omgående som et dekorativt element. Og her opstår spørgsmålet, og hvordan man lukker loftet i badet, så det viste sig smukt. Det er bedst at have disse er rillede brædder. De er fastgjort til loftbjælkerne med søm eller skruer af den ønskede længde. Det er stadig værd at vælge skruer, da de har nogle fordele i forhold til negle. Montering af brædderne er mere pålidelig, og der er ingen grund til at slå dem. Og stød kan påvirke loftbjælkerne negativt. Men dette loft indstilling udføres ganske sjældent. Hovedårsagen til dette er den høje pris, da højkvalitets rillet bord med en tykkelse på 20x25 mm er ret dyrt. Derudover anbefales det at lave et luftgab mellem vandtætningslaget og den forreste hud. Der er en anden mulighed, hvordan man laver loftet i bræddernes bad. For det første vedhæftes udkastet til arkivering. Til dette kan du bruge et materiale af lav dekorativ kvalitet. En sådan arkivering vil tjene som grundlag for at lægge et lag af isolering. Derefter skabes et andet lag dampspærre ved hjælp af folieisolering. Den er presset mod udkastet af modstativ, som er placeret på tværs af. Afstanden mellem dem skal være egnet til fastgørelse af vægpanelet. Pladsen kan være 40-60 cm. Derefter fastgøres frontpanelet. Med dette design skaber loftet effekten af ​​"termoer", hvilket er meget vigtigt for dampbadet.
 5. Efter at loftet er beklædt, er der installeret en kanal til skorstensrøret. Det bør fastsættes til loftet.
 6. Yderligere arbejde vil blive udført på loftet. Her passer isoleringsmateriale. Opmærksomhed bør lægges til et meget vigtigt punkt. Nogle gange kan du høre henstillinger til første hule bundpladerne og derefter dække gulv og bjælker med en vanddampspærrefilm ovenpå. Hvis det gøres, som foreslået, bliver gulvbjælkerne ubeskyttet fra stigende fugt. Desuden er muligheden for fordampning af fugt i atmosfæren helt fraværende, i dette tilfælde vil bjælkerne ikke være i stand til at tørre ud, selvom de ikke vil bruge badet. En sådan fejl tillades ganske ofte, hvilket fører til en hurtig forringelse af badekonstruktionens hele design. Steam vil under alle omstændigheder påvirke loftpladerne, men de kan let udskiftes, hvis det er nødvendigt. Men med bjælker er alt meget mere kompliceret, fordi de er bærere. Hvis de pludselig begynder at rotne eller der opstår en svampe på dem, vil strukturens styrke falde dramatisk, og reparation i dette tilfælde vil være meget dyrt (læs også: "Sådan isoleres loftet i badet korrekt - muligheder for opvarmning af dig selv"). På toppen af ​​bjælken skal nødvendigvis være åben, i dette tilfælde vil overskydende fugt inddampe i atmosfæren underkastes korrekt udført isolering. Meget ofte bruges mineraluld til isolering af badets loft. Dette materiale er valgt til dets modstand mod brand og sikkerhed for menneskers sundhed (ved brug af stenuld). For badet anbefales ikke at købe glasuld eller slagger. Isolering placeres mellem loftbjælkerne så tæt som muligt for dem, så huller ikke dannes. Ofte anvendes polystyrenskum til isolering, men det er ikke egnet til badebjælke. Der er flere grunde til dette relateret til dets egenskaber. Under påvirkning af høje temperaturer kan polystyrenskum deformeres. Over tid begynder nedbrydningsprocessen ledsaget af frigivelse af giftige stoffer. Udvidet polystyren er et brændbart materiale, der er uacceptabelt for badet. Som varmelegeme kan du bruge udvidet ler. Den skal fyldes mellem bjælker med en lagtykkelse på ca. 10 til 15 cm. Denne isoleringsmetode vil være effektiv, når der anvendes højkvalitets claydite. Den såkaldte "bestefars" metoder til opvarmning af saunaloftet er stadig populære. Som regel forbliver der en masse chips og savsmuld under konstruktionen af ​​et bad, hvilket er godt isolerende materiale. Normalt er de fyldt tørre imellem bjælkerne, men for badet skal der fremstilles våd cement eller lermørtel. Savsmuld kan udskiftes med hakket halm, men så er det bedre at tage en jordmørtel.
 7. Efter at have lagt isolationen (uanset dens type) kryber en dampgennemtrængelig diffus membran. Det skal fastgøres til loftbjælkerne med beslag. Dette materiale beskytter isoleringen mod fugt på toppen og forhindrer samtidig ikke udslip af vanddamp. Med sådan ventilation vil der ikke danne kondensat, og der er et fald i isolerende egenskaber.
 8. Hvis du planlægger at gulve på loftet, skal du lægge oven på membrankortene. Som regel, når loftet på loftet hæves, bliver der lavet fladgulve, vil rummet være egnet til brug, og isoleringen vil blive beskyttet mod mekanisk skade.

Gulvtype loft i badet

Denne type loft er lettere at implementere, det kræver meget mindre tømmer. En sådan struktur kan laves i et rum med en størrelse på højst 2-2,5 m. Loftet med lofttype har ikke den krævede styrke, så loftet er ikke brugt som brugbart område.

Med denne metode til at indrette loftet i et koldt bad, er varmeisoleringsprocessen meget enklere: det er ikke nødvendigt at organisere isoleringen, der skal beskyttes ovenfra. Se også: "Sådan laver du bad reparation - de vigtigste faser."

Dernæst overvejer vi, hvordan man laver et loft i logens bad.

Gulvplader skal fastgøres med negle eller skruer direkte til vægstrålen. Tykkelsen af ​​de anvendte plader er ikke mindre end 5 cm, og de skal gå på væggen med 5 cm.

I dette tilfælde er det bedre at bruge højkvalitets planede brædder. De passer tæt på hinanden og giver ingen huller. Derefter dækkes brædderne ovenpå med dampfugtisolering.

Næste pasningsisolerende materiale. Ved anvendelse af bulkisolering er det desuden nødvendigt at lave skillevægge af en stang, så materialelaget har samme tykkelse over hele overfladen.

Ganske ofte til termisk isolering brugte måtter lavet med egne hænder.

De syes af en vandtæt film og fyldes med eksisterende isoleringsmateriale. For eksempel kan der bruges rester af sintepon, tørrede nåle og andre materialer.

Det er ikke nødvendigt at lægge tavlerne oven på isoleringen, da ingen vil gå gennem loftet. Det er heller ikke nødvendigt at lægge en dampgennemtrængelig diffus membran. En sådan membran er allerede under tagmaterialet (forudsat at konstruktionen af ​​taget udføres korrekt), derfor vil der blive udført fri dampudveksling.

Et vellavet tag skal beskytte mod vandindtrængen, og da loftet ikke bliver brugt i det hele taget, er utilsigtet spildevand udelukket. Derfor kan du i dette tilfælde spare meget.

Gulvplader er på samme tid en finishbelægning. Hvis der er behov for yderligere varmeisolering i løbet af dampbadets afslutning, skal du også gøre med et hemmingloft, det vil sige modstandsrammer placeret på tværs, trykke på det folierede materiale på overfladen og derefter rette den naturlige vægpanel.

Panel type loft i badet

Udformningen af ​​et sådant loft kombinerer nogle elementer af gulvbelægningen og hemming typen. Montering af loftoverfladen udføres på jorden.

Opvarmning og vandtætning kan udføres her. Derefter hæves de resulterende paneler til en højde og installeres på væggens øvre krone.

Sådanne paneler er foldede skjolde, som er baseret på to bjælker, der er parallelle med hinanden i en afstand af 50 cm. Afhængig af længden af ​​spændingen vælges en stråle med det ønskede tværsnit.

Som regel tages en 50x100 mm sektion, som giver strukturen tilstrækkelig styrke til brug som et gulv til loft eller loft. Desuden er en tykkelse på 100 mm tilstrækkelig til fuld isolering.

For et panel af loftet i saunaen med egne hænder vil instruktionerne for konstruktionen være som følger:

 • På en jævn, stabil base
  søjler sættes. Afstanden mellem dem på ydersiden skal være 50 cm, kanterne er justeret.
 • Så er de fastgjort til brættet med en længde på 60 cm og en tykkelse på 25x30 mm, bredden kan være nogen. Tømmerrester bruges almindeligvis og sparer således på et sådant loft. På hver side af brættet skal fastgøres til træet med to søm, er det nødvendigt at give stilheden stil. Brædderne skal placeres så de udstikker 5 cm fra hver side.
 • Når panelet er klar, skal det vendes på hovedet. Til sin indre overflade med en hæftemaskine er vedhæftet hydrodampbarrierefilm, medens toppen af ​​stængerne skal forblive åben.
 • Hvis der er tilstrækkelige assistenter eller der er løfteudstyr, så kan panelet isoleres lige der på jorden, forudsat at isoleringsmaterialet anvendes i ruller eller måtter. For eksempel, efter at have lagt mineraluld, bliver panelet ikke meget tungere, og det vil ikke være nødvendigt at udføre disse værker på loftet. Isoleringsmåtter skal være tæt anbragt i mellemrummet mellem stængerne, der er dækket af en membran.
 • Mellem stængerne skal du sætte 2-3 skrå hoppere fra brædderne (så fjernes de). De vil give den resulterende struktur yderligere stivhed, hvilket er nødvendigt for at hæve det til en højde.
 • Paneler skal løftes til installationsstedet. De kan lægges på kronens øverste plan eller på en vandret skåret rille, der er valgt specifikt til panelerne. Du kan bruge en anden mulighed, hvilket indebærer montering på væggene omkring bjælkens omkreds med en minimumstykkelse på 50 mm. Det vil tjene som en "hylde", hvor de færdige paneler lægges. Under alle omstændigheder kræver monteringsstedet af panelerne en varmeforsegling. Mest brugt til denne jute filt tape, som er tæt på afstanden mellem væg og paneler.
 • Paneler stables stramt til hinanden. Fjernet midlertidige hoppere.
 • Baseret på panelernes design er der dannet et hul på 10 cm mellem dem efter tilslutning. Det er nødvendigt for isolering af leddene. Først skal hver åbning være dækket af en vandtætningsfilm (både bunden og væggene). Derefter lægges isoleringsmaterialet så tæt som muligt, f.eks. Mineraluld. Nu bliver koldbroen på kontaktpunkterne mellem panelerne lukket forsvarligt.
 • Dernæst skal du forbinde panelerne sammen for at rette dem. For det første spredes den diffuse membran. Til fastgørelse til parallelle stænger anvendes en hæftemaskine. Derefter lægges der på hver side af panelloftet et helt bord, hvis længde falder sammen med længden af ​​rummet, det vil sige at den skal holde alle paneler sammen. Tykkelsen af ​​pladerne skal være mindst 30 mm. De er fastgjort til alle stænger med negle eller skruer. Yderligere mellem dem i en afstand på højst 1 m fra hinanden lægges de samme brædder.
 • Formet loftsgulv. For at gøre dette skal den resulterende overflade være beklædt med et bord 60 cm langt.
 • Loftet nedenfor kan beklædes med klapbræt ved hjælp af den ovenfor beskrevne teknologi.

Fordelene ved denne metode til at udføre badestue:

 • Komfort og sikkerhed under hovedmontering og gennemførelse af isolering - arbejdet udføres på jorden.
 • Resultatet er en robust konstruktion, der giver dig mulighed for at bruge loftet som et brugbart rum.
 • Dette loftkonstruktion kan udføres i værelser af næsten enhver størrelse.

Der er også ulemper:

 • En hel del arbejde.
 • Kræver løfteudstyr eller udstyr eller hjælp fra flere personer.
 • Et sådant loft skal installeres før montering af trussystemet, hvilket ikke altid er praktisk under konstruktionen.

konklusion

Så undersøgte artiklen, hvordan man korrekt gør loftet i badet, afhængigt af dets type. Det er nødvendigt at omhyggeligt undersøge alle fordele og ulemper ved hver type konstruktion for at vælge den, som bedst passer til saunaens specifikke forhold, samt vurdere dets byggeværdigheder og økonomiske muligheder.

I sådanne tilfælde er det umuligt at lave fejl, da et forkert lavt loft vil helt sikkert have en negativ indvirkning på badprocedurernes komfort, og det er ret svært og dyrt at omdanne alt.

Rammebadet er en af ​​de mest økonomiske løsninger, og i form af dets ydeevne er det næsten lige så godt som de dyrere modstykker fra naturligt træ.

Rammen bad - projektet og konstruktion

Termisk isolering af vægge og loftsramme bad

For de fleste regioner i vores land er det tilstrækkeligt at have en vægbadtykkelse på 10 cm. Opvarmning af rammevægge kan laves med mineraluld eller udvidet polystyren. Et lag mineraluld med en tykkelse på kun 13 cm varmeledningsevne erstatter vægtykkelsen af ​​træet 50 cm.

Dette minder vi om dem, der frygter, at rammebadet er for koldt. Vurder nu forskellen i prisen på materialer. Til denne forskel bør man tilføje omkostningerne til yderligere opvarmning af stenbadet med den samme mineraluld.

Styrofoam og mineraluld

Styrofoam Størrelsesdiagram

Minwata Size Chart

For regionerne i fjernt nord med meget kolde vintre er der to måder at forbedre badets varmebesparende ydeevne på.

 1. Den første er at gøre badets ramme ud af plader med en tykkelse på henholdsvis 150 mm, isoleringslaget vil have samme tykkelse.
  Ramme fra en bar 150 mm tykt
 2. Den anden er at skære de ydre vægge af et rammebadekar med OSB eller limede krydsfinerplader, og på dem at klæbe skumpolystyrenpladerne 5-10 cm tykke.
  Fotorammen, panelet OSB
  Montering af skum på OSB

Derefter laves der et tyndt skræl på polystyrenskumplader ved anvendelse af et forstærkningsnet og en finishbelægning påføres. Strukturen ser rigtig flot ud, det koster meget billigt, og i form af varmebesparende indikatorer er det langt foran nogen bygninger fra en skrånende vi er vant til.

Sætte gips på gitteret

Vi har udarbejdet en trinvis vejledning om isolering af et rammebad til kolde klimazoner, og udviklerne selv bør vælge den bedste løsning for sig selv.

Hvad er rammen bad

Et par ord skal siges om funktionerne i sådanne typer af bygninger.

Denne metode blev først brugt i Finland, da erfaringen blev vedtaget i Amerika og mere end 60% af alle bygninger er bygget ved hjælp af denne teknologi. Strukturerne er lette (tabene for opførelsen af ​​fundamentet er meget mindre), varm, komfortabel og billig. Bygningsperioden for bygninger fra bunden til slutningen af ​​efterbehandling med en ordentlig organisation er ikke mere end to uger.

Ramme bad - foto

Selv under rammens oprettelse skal du vide, hvilken slags materiale der vil blive opvarmet. Faktum er, at internationale standarder sætter bredden af ​​trykt glasuld eller polystyrenskum 60 cm, men nogle indenlandske producenter af uforklarlige grunde reducerer det med flere centimeter. Dette skal tages i betragtning under beregningen af ​​afstande mellem rammens lodrette understøtninger, ellers vil isoleringen udføres med stor vanskelighed og en betydelig mængde uproduktivt affald af dyr isolering.

Ramme konstruktion kræver tvungen opvarmning

Vi har behandlet den teoretiske del lidt, vi kan gå videre til praktiske trin på opvarmning af rammebadet.

Algoritme isolering ramme bad

Indledende betingelser. Isoleringsmateriale er presset mineraluld 10 cm tykt, den indre beklædning er naturlig foring.

Eksterne vægge er beklædt med OSB plader og isoleret med polystyren skumplader. For områder med tempereret klima kan ydervægge være foret med klapbræt, og der kræves ikke yderligere isolering. Vi begynder arbejdet med væggene.

Vægisolering

Beregn den nødvendige mængde mineraluld. Det er nemt at gøre - tilføj området af ydre vægge og lofter. Der er ingen grund til at lave rabat på bredden og antallet af vertikale stativer. På grund af dette vil du have en passende margin for uforudsete tab.

Et eksempel på beregning af isolering med regnemaskine Rokvul

Opvarmningsarbejder bør kun udføres i tørt vejr. Du kan opfylde anbefalingerne først polstret ramme vindtæt materiale, og så rustigt isolere bygningen, uanset vejret. Tag ikke hensyn til sådanne råd.

For det første vil vindtæt materialer aldrig beskytte mineraluld mod fugtindtrængning under regn. For det andet øges antallet af steder med løs isolering til rammen betydeligt. Faktum er, at du har mulighed for at kontrollere tætheden af ​​måttene kun på indersiden, og ydersiden er utilgængelig, den er dækket af materiale.

For at bekræfte dette personligt, så prøv at indsætte ét ark mineraluld i en rammecent. På bagsiden er de skarpe hjørner af ulden deformeret og vil ikke falde på plads, tykkelsen af ​​det isolerende lag på disse steder vil reducere betydeligt.

På disse steder vil kold gade luft sikkert komme ind, og damp vil kondensere. Hvert ark skal korrigeres rundt om omkredsen, brug en køkkenkniv eller et kniv til metalbearbejdning. Det er nødvendigt at sikre, at enderne af pladen af ​​mineraluldark og rundt omkredsen kommer i kontakt med elementerne i trærammen og indbyrdes.

Opvarmning af rammevægge af mineraluld

Opvarmning af rammevægge. Billedet viser ledningen til fastgørelse af plader

Er vigtigt. Isolering fungerer meget mere effektivt, hvis der i stedet for en plade med en tykkelse på 100 mm, to 50 mm hver er installeret. Dette vil give mulighed for at overlappe samlingerne mellem de enkelte plader og bedre styre tætheden af ​​passform til rammens elementer i deres ender.

Til kost er intet tabt, og kvaliteten forbedres markant. Desuden er kondensat nødvendigvis dannet på hver kold bro, hvilket har en meget negativ indvirkning på driftstiden for træelementer. To lag af tyndere mineralplader løser dette problem.

Det er mere effektivt at bruge to lag mineraluld.

Trin 2. Begynd at lægge mineraluld fra gulv til loft. Under egen vægt bliver den yderligere komprimeret og reducerer antallet af mulige revner.

Fagråd. Skærepresset mineraluld er meget lettere med en almindelig håndsav. Før det skal du miste tænderne til det maksimale og sprede dem lidt bredere.

Nogle bygherrer bruger en monteringskniv til sådanne formål, men vi anbefaler det ikke. For det første er bladet meget tyndt og tykke plader er vanskelige at skære jævnt. Bladet fra første gang skærer ikke gennem hele mineralulden, det er nødvendigt at udføre flere gange på samme sted.

Og bare for at få en anden gang til at lave et snit er næsten umuligt. For det andet slår knivens kniv hurtigt på glasset, spidsen skærer ikke, men trækker og river materialet. Værkerne er meget mere komplicerede, kvaliteten forringes.

På et foto et hacksav

Skære mineraluld. For nemheds skyld skal du bruge linjen

Skæreplader minvaty

Installer isolering omkring omkredsen af ​​rammebadets vægge. Der er tilfælde, hvor der efter tvivl er tvivl om tilstrækkelig effektivitet, og ekstern isolering kan ikke udføres af forskellige årsager. Bare rolig, der er en meget enkel vej ud.

Til de lodrette stolper af rammen, spik de vandrette lameller 5 cm tykke, afstanden mellem lamellerne 60 cm.

Vælg mere præcise værdier afhængigt af de lineære dimensioner af mineraluldmåtterne. Mellem spikede skinner kan du lægge et andet lag isolering. Du bør ikke bekymre dig om, at de interne dimensioner af lokalerne vil falde, ingen vil selv bemærke disse få centimeter.

Nu kan du gå videre til installationen af ​​ventilations- og ingeniørnetværk (VVS og elektricitet), hvis du har dem. Inden du starter et sådant arbejde, skal du have et layoutdiagram over ventilationskanalerne, lægning af elektriske kabler og vand- eller kloakerør. Værker skal udføres under hensyntagen til kravene i den elektriske installationskode og bygningsbestemmelserne.

Er vigtigt. Lad ikke mineralulden skylles mod gulvet, læg den på en træbatte. Denne teknik eliminerer risiciene ved at befugt isoleringen, og vådtrykt bomuldsuld over tid vil nødvendigvis medføre for tidlig skader på træstrukturer.

Vær opmærksom på træskinnen på gulvet

Fotolægning isolering i to lag

Trin 4. Monter dampspærren indefra.

Et meget vigtigt punkt, alt arbejde skal udføres præcis som instrueret. Faktum er, at selv en lille stigning i den relative luftfugtighed af mineraluld reducerer sine varmebesparende egenskaber dramatisk. Desuden er langvarig kontakt mellem stående og våde bomuld meget uønsket.

Forskellige materialer kan anvendes til dampbarriereisolering: billig polyethylenfilm, temmelig dyre ikke-vævede membraner eller aluminiumsfolie.

Aluminiumsfolie til dampbad i badet

Den beskyttende barriere er monteret med en hæftemaskine, materialet overlapper mindst 5 centimeter. Det er nødvendigt at forsegle leddene meget omhyggeligt, brug til dette formål et almindeligt klæbebånd eller speciel selvklæbende folie.

Husk på, at eventuelle mindre diskontinuiteter til sidst vil mærkes. Skynd dig ikke til arbejde. Udfør alle teknologiske operationer så forsigtigt som muligt.

Foto af fast folie i dampbadet

Folien er fastgjort med en hæftemaskine, og leddene er fastgjort med scotch tape.

Trin 5. Spik i lameller omkring to centimeter tyk og fastgør vægpanelet til dem.

Kontroller bredden og længden af ​​lokalerne, hvis dimensionerne er normale, så kan du trimme hele vægpanelet på én gang. Hvis der er problemer, skal hver bestyrelse tilpasses separat. Fastgør foderet fra bunden op, til fastgørelse, brug små nelliker op til 2 cm lang.

Du kan køre negle ind i rillen eller ind i den forreste overflade. Den første vej ser smukkere ud, men vanskeligere er gjort. Nøjagtigt vurder dine evner og med deres overvejelse, vælg metode til fastgørelse af huden.

Fastgøring af lathing til clapboard oven på dampspærren

På dette interne arbejde med isolering af rammen badet er afsluttet, kan du gå videre til ydersiden.

Termisk isolering af udvendige overflader af rammen badvægge

Vi har allerede nævnt, at disse værker kun skal udføres i områder med meget kolde klimaer.

Baseline data. De ydre overflader af rammebadets vægge er beklædt med fugtbestandige brædder af OSB eller krydsfiner. Isoleringsmateriale - polystyrenskum, arktykkelse 5 ÷ 10 cm.

Trin 1. Beregn det krævede antal materialer og hardware. Udvidet polystyren kan fastgøres med specielle dowels med forstørrede cap diametre eller sættes ned med polymer lim.

Dowel til skumplast

Dowel WAVE 10x170 mm til skumplast

For en kvadratmeter vægareal har du brug for 6 stk.

dyvler. Limens størrelse afhænger af, hvor fladt overfladen af ​​væggene er, og hvordan de skal påføres: fast eller kun ved kanterne og midten. Det er umuligt at sige præcis, hvordan det er bedst at gøre det, undersøg instruktionerne for limen og brug producentens anbefalinger.

Kun efter starten af ​​arbejdet vil du være i stand til at finde ud af den faktiske mængde limforbrug, under hensyntagen til alle faktorer. For at afslutte overfladen af ​​pladen skal du have et forstærkende net og færdiggips.

Lim til polyfoam og udvidet polystyren

Kontroller tilstanden på overfladerne og om nødvendigt korrigere problemområder. OSB boards skal være helt tørre. Udenfra er der ingen grund til at beskytte dem mod fugt, skumpolystyren fungerer som beskyttelse, det tillader ikke fugt eller damp.

Praktiske råd. Forsøg ikke at gøre vægbeklædningen ideelt selv, en adskillelse på op til 0,5 cm kan let korrigeres under installationen af ​​polystyrenskumplader.

Trin 3. Start værkerne fra bunden af ​​bygningen, kontroller meget om positionen på første række. Plader af polystyren bedre at klæbe, moderne materialer har fremragende vedhæftning.

Derudover er det lettere og hurtigere at arbejde med lim, det giver mulighed for udjævning af overflader. Hvis væggene har ret store uregelmæssigheder, skal du påføre limen med et lag med øget tykkelse. For at spare materiale kan du kun holde hjørnerne og midten af ​​arket.

Lim ansøgningsskema

Påføring af klæbemiddel på skumpladen

Fremgangsmåden til kontinuerlig klæbning og udjævning af blandingen med en notet trowel

Kontroller placeringen af ​​de udvidede polystyrenplader med en lang, flad skinne. Samtidig skal du kontrollere placeringen af ​​mindst to ark polystyrenskum.

Placering af skumplader

Lim på væggen, tilpasning af reglen

Vi hammer i et søm og trykker let på dækspidsen på skummet for at gøre det nemmere at gips

Hvis du har lidt erfaring med at producere sådanne værker, anbefaler vi dig stærkt at afstøde vandrette linjer på væggene i en afstand svarende til arkets bredde. Brug et reb med blåt, tiden tager kun et par timer, og fordelene vil være meget mærkbare. Linjer gør det muligt at konstant overvåge placeringen af ​​hver række isolering.

Trin 4. Ifølge denne algoritme isolerer alle badets vægge. Håndter forsigtigt dør- og vinduesåbningerne.

Nu skal du give tid til limen til at tørre, afhængigt af det specifikke mærke, vil det tage fra 24 til 48 timer. Lim tørret op - du kan begynde at limme forstærkende mesh og dekorative plastering.

Gitterplastering

Trin 1. Tæt forsigtigt alle leddene mellem de enkelte isoleringsplader med en lim, trim de store broder i højden.

Forbered i overensstemmelse med opløsningens anvisninger, arbejdet kan udføres med en stor spatel eller strygning. Indledningsvis er garnet fastgjort flere steder, og derefter påføres limen over hele overfladen. Sørg for, at det ikke suger overalt og skræl fra overfladen af ​​de udvidede polystyrenplader.

Til at begynde med anvender vi et tyndt lag lim, så et net, så igen et lag lim. Forstærkningsnet må ikke komme i kontakt med skummet

Pasta af et gipsrist på polyfoam

Gips den ydre overflade af isoleringen. Det er ikke nødvendigt at anvende et tykt lag af mørtel, det vigtigste er at skjule det forstærkende mesh. Gipset skal dække det forstærkende net for 1 ÷ 2 mm.

Det er nødvendigt at styrke polystyren - bare plastering det virker ikke

Et lag af gips påføres over det forstærkende lag. Men før det skal det forstærkende lag tørre godt i flere dage.

Vi forbereder gipset til yderligere maling, eller står overfor med forskellige materialer. Plastering er nødvendig ved temperaturer over +5 grader, du skal undgå varme dage, blæsende og regnfulde vejr. Og vælg en god ydre gips, fordi det er det vigtigste beskyttende lag fra nedbør

Ved dette arbejde på isolering af rammens vægge er badet færdigt, kan du begynde at arbejde med lofter.

Loftisolering

Til loftet anbefaler vi også at bruge presset mineraluld, en tykkelse på 10 cm vil være tilstrækkelig. Det er meget vigtigt at gøre en pålidelig dampbeskyttelse, mineralull under loftet virker under de sværeste forhold.

Plader kan sættes på et trækloft (den bedste løsning fra vores synsvinkel) eller fast fra at falde ud med metalplader og til at fastgøre den færdige beklædning til at klæbe specielle lameller 20 × 50 mm.

Trin 1. Spik det klare loft til loftbjælkerne. For at gøre dette kan du tage unedged second-third grade boards med en tykkelse på omkring 20 mm.

Glem ikke at fjerne barken. Over tid vil træ skadedyr altid vises under barken, hvilket vil beskadige ikke kun brædderne i trækloftet, men også alle træstrukturerne i rammebadet. Afstanden mellem pladerne 20 ÷ 25 cm, til fastgørelse, kan du bruge almindelige negle eller skruer på træ.

Rough loft enhed

Prøve ru loft

Placer isoleringsark i de frie nicher i udkastet til loftet, juster dem omkranset omhyggeligt. Først skal du lægge hele isoleringen fra loftet, og derefter rette deres position indefra. Indsæt kniven eller håndsaven i leddene mellem arkene, og bevæg dem fremad / bagud, og opnå en perfekt pasform af isoleringen på alle sider.

Tag en dampspærre. For at gøre dette kan du bruge aluminiumsfolie, moderne membranmaterialer eller almindelig polyethylenfilm. Alle disse materialer gør et godt stykke arbejde med opgaverne, selv om prisforskellen kan være meget vigtig.

Dampbarriere loftbad

Praktiske råd. Fokus på tætning af leddene af isoleringsmaterialer. Overlap på disse steder mindst fem centimeter, leddene skal limes med tape eller speciel folie.

Ved arbejde med folie skal du være meget forsigtig - det bryder hurtigt.

Og ethvert hul reducerer effektiviteten af ​​dampspærren med alle de negative konsekvenser. Dampbarriere fastgjort af en hæftemaskine, tillader ikke stort sagningsmateriale. Afstanden mellem loftsbeklædningen og det isolerende materiale skal være mindst en centimeter.

På toppen af ​​dampspærren er batten af ​​batten fastgjort til montering af foring

Trin 4. Spik loftet på bjælkerne omkring to centimeter tykt, foderet bliver fastgjort til dem.

Video - Termisk isolering af et rammebad

Video - Termisk badrammeisolering

Kontroller positionen af ​​vandtætningen og isoleringen, hvis alt er normalt, så begynd afslutningen af ​​loftet. Under pletteringen kan der forekomme yderligere arbejde, hvis skorstenen kommer ud af ovnen gennem taget. Hvordan afslutter skorstenen?

Princippet om beskyttelse af det isolerede loft fra varmen

Komplekset af værker vil afhænge af materialet til fremstilling og typen af ​​skorsten. Overvej de fire mest almindelige typer skorsten.

 1. Sandwich pipe. Den mest moderne skorsten har indbygget varmeisolering, monteret sammen med loftet.
  Loft knude
  Loft knude, top view
 2. Almindeligt metalrør. Den farligste med hensyn til brandstandarder. Under lofterisolering er det nødvendigt at forlade afstanden mellem sine vægge og de nærmeste træelementer på mindst 20 centimeter. Hul i loftet efter isolering og installation af skorstenen skal lukkes med et metalark. For at forsegle hullerne skal du bruge et tyndt lag af mineraluld eller ark asbest. Materialet placeres mellem loftbeklædningen og et jernstykke og strammes fast med skruer eller negle.
  Passagen af ​​skorstenen gennem brændstoffet overlapper hinanden
 3. Fælles mursten. Vægrene i denne skorsten er som regel 220 cm tykke. Yderligere foranstaltninger til isolering af trækonstruktioner er de samme som i tilfælde af metal.
  Rett mursten skorsten passerer gennem loftet
 4. Klassisk mursten. Det har i stedet for passage af loftet en særlig fortykning (fluff). Yderligere brandforebyggende foranstaltninger ved passage af skorstenens loft accepteres ikke.
  Jordsten mursten skorsten

BRUGSANVISNING TIL INSTALLATION AF EMC skorstene

Praktiske råd

Under beskrivelsen af ​​rammebadets operationelle fordele nævner få personer sine ulemper, og hver bygning har dem.

En af dem er relativt lave bærende egenskaber af rammen. Denne funktion har en betydelig indflydelse på valget af isolering. Vi anbefaler kraftigt overbelastning af badstrukturer og ved brug af materialer med høj tyngdekraft under isolering.

Brug ikke traditionel folkeisolering baseret på halm eller savsmuld. Under madlavning blandes de med ler, der er gennemblødt i vand og bliver meget tunge. Derudover kan tilstedeværelsen af ​​en stor mængde vand forårsage affedtning af trækonstruktioner i loftet, og dette vil have en meget negativ indvirkning på alle præstationsindikatorer for badet.

Sav og ler er bedre at bruge til at isolere loftet

Rammevægge udgør ingen hindringer for gnagere. Og de er meget glade for polystyrenskum, kun i et år eller to kan slå faste ark til støv. Vær opmærksom på dette ved valg af materiale, brug ikke polystyrenskum til at isolere de indre nicher i rammen.

Vær meget opmærksom på kvaliteten af ​​hydro- og dampbarrieren. Rammebad har ikke aflæste lodrette stødstænger, der hver især bærer lasten og besidder andre vigtige strukturelle eller arkitektoniske elementer af bygningen.

Krænkelse af styrke på grund af langvarig udsættelse for fugt i et enkelt stativ kan medføre kritiske stabilitetsbrud på hele badet. Vil kræve komplekse og dyre reparationer. Det er meget bedre at forhindre en sådan situation, selv i opvarmning af lokalerne end at foretage komplekse reparationsarbejder.

Isolering af rammebadet

Ethvert arbejde med opvarmning af lokalerne er rettet mod at forbedre badeprocedurernes komfort. Men du vil aldrig kunne opnå det ønskede resultat, hvis du kun vil være forlovet ved opvarmning af rammebadet, og du er ikke opmærksom på apparatet og valg af komfur, ventilation af lokalerne.

Trægulve mellem gulv anvendes normalt i lav privat byggeri af huse af træ, mursten eller skumblokke. Trægulve har en række fordele: De gør bygningen tungere, de kan uden at tiltrække tungt udstyr, have tilstrækkelig styrke og en acceptabel pris.

Trægulve mellem gulve

Valg af materiale til trægulve

Trægulve er arrangeret med et spænd på højst 8 meter.

Bjælker fra en bar med et tværsnit fra 50x150 til 140x240 mm eller en barked log af den tilsvarende diameter anvendes som hovedleje strukturer. Strålens trin bestemmes ved beregning og er normalt fra 0,6 til 1 meter. Til fremstilling af bjælker tager kun nåletræsarter af træ - deres styrke, når de arbejder på en bøjning, er betydeligt højere end hårdttræets.

Logge eller tømmer til bjælker skal tørres grundigt i luften under et baldakin. Når du tænder med en økseakse, skal bjælkerne klare en klar, klar lyd. Længden af ​​bøjlerne skal være sådan, at de fast hviler i mursten eller loggen.

Ud over bjælker at udføre interfloor lofter brug:

 • Cranialstænger med en størrelse på 50x50 mm - de er fastgjort til den nederste del af bjælkerne på begge sider, og loftet på underetagen er hemmed til dem;
 • Stueetage underetage. Til disse formål kan du tage ethvert bord, herunder uplaneret;
 • Ovenpå gulvplanker - planet rillet plank;
 • Isolering. Det er bedre at bruge mineralplader eller rullet materiale som opvarmning i trægulve, da fiberisolering, i modsætning til skumplast, ikke understøtter forbrænding og har gode støjisolerende egenskaber;
 • Hydro- og dampspærrefilm designet til at beskytte isoleringen mod fugtighedsdampfugtighed;
 • Antiseptisk til træ og bitumen mastik, tagmateriale trim;
 • Dekorative gulve og loft.

Struktur - hvad er trægulvet

Teknologien af ​​trægulve mellem gulve

Interfloor bjælker lægges i væggene, normalt under opførelsen af ​​huset, og alt andet arbejde på opførelse af lofter produceret efter konstruktion før afslutning arbejde. Før udførelsen af ​​pladerne er det nødvendigt at beregne belastningen på pladerne, baseret på de opnåede data, vælger bjælkens dimensioner og installationstrinnet.

 1. Gulvbjælkerne i mursten eller blokvæg ledes under lægningen, til dette formål i væggen udfører specielle stikkontakter. Dybden af ​​redenen skal være mindst halvt tykkelsen af ​​væggen, den kan gøres igennem og derefter indlejret med dampgennemtrængelig isolering.
  Vi bygger deevyannye bjælker mellem gulve under væggen
 2. I træbygninger skæres bjælker ind i loghusets øvre krone. Stråler skal forbehandles med et antiseptisk og tørret. Læg rektangulære bjælker, så den brede side er lodret - med denne installation stiger deres stivhed. Enderne af bjælkerne skæres i en vinkel på 60 °, behandles med bitumen mastik og indpakket med tagpapir i to eller tre lag. Først placer de ekstreme bjælker på plads. De er udjævnet med et langt bord, sat på kanten, og niveauet, om nødvendigt, er bjælkerne udjævnet ved hjælp af foringer af plader af forskellig tykkelse, der tidligere er bearbejdet med bitumenmastik og anbragt i reden. Mellemliggende bjælker justeres på de ekstreme bjælker af brættet.
  Teknologien til konstruktion af bjælker i et træhus ved at skære dem ind i husets øvre krone
 3. Efter færdiggørelse af væggene og midlertidigt eller permanent tag fortsæt til byggeri af gulve. Kranbjælkerne hæmmes til bunden af ​​bjælkerne på begge sider. Deres formål er en støtte til undergulvets undergulv og loftsarkivering til underetagen. Ved kranestænger kræves en fyrretræ på 50 mm, behandlet med et antiseptisk middel. Til bjælker af overlapning er det fastgjort med skruer på et træ. På kranestængerne lagde brædder undergulv. For dem kan du bruge et uplanet bord af 15 mm tykt - belastningen på undergulvet er lille, så det er ikke nødvendigt at bruge penge på et tykt bord. Strukturerne på underetagen ligger vinkelret på bjælkerne, hviler dem på kranestængerne og fastgøres med selvlukkende skruer. Udkast gulv behandles også med antiseptisk middel.
  Processen med at installere en undergulv
 4. På toppen af ​​undergulv- og gulvbjælkerne er der placeret en dampspærrefilm, fx Izospan. Filmstrimlerne overlapper, limer tapebåndene. På toppen af ​​dampspærren er der lagt mineralisolering i form af plader eller ruller. Tykkelsen af ​​isoleringen skal være sådan, at den ikke rager ud over bjælkens overflade. Andre materialer kan også bruges som isolering: Udvidet polystyren, ekspanderet ler, økologi. Det er nødvendigt at være opmærksom på isolationsmaterialets ildfasthed.
  Gulvisoleringsproces
 5. Ovenpå er gulvbjælkerne på øverste etage lagt på gulvbjælkerne. Retningen til at lægge lag - over bjælkerne, trin - fra 60 cm til 1 meter. Lags er lavet af en bar eller bord med en tykkelse på mindst 40 mm og fastgør dem til gulvbjælkerne med metal hjørner fastgjort til skruerne. Mellem lagene kan du lægge et andet lag af mineralisolering og blokere leddene i det nederste isoleringslag. Mineralisolering vil også fungere som lydisolering af gulv og loft. En vandtætningsfilm placeres oven på det andet lag af isolering i tilfælde af spild.
  Installation af lag til øverste etage
 6. Gulvet på lagets øverste etage er syet med et færdigt gulvbræt, gipsvæg eller krydsfiner, hvorpå der kan lægges efterbehandling: fliser, laminat, linoleum eller kork. Gulv eller krydsfiner monteret på skruerne. Du kan udstyres under det færdige belægning varmt vand gulve, mens som en damp barriere er bedre at bruge folie film.

Trægulve mellem gulve, i modsætning til betonplader, skaber ikke en ekstra belastning på fundamentet, og du kan derfor betydeligt reducere omkostningerne ved at opbygge et stærkt fundament. Korrekt udført overlap er stærk nok og holdbar, har gode varme- og lydisoleringsegenskaber, derudover giver naturlige materialer lofter til at "trække vejret".

Funktionelt spiller trækloftet i badet, eller ruller fremad, rollen som et loft, som bærer hovedelementerne i det isolerende lag. Faktisk afhænger det helt af finishens kvalitet.

Loftet består som regel af to lag - efterbehandling og udkast. Behovet for en hård version af enheden er, at lag af isolationspotte er fastgjort til det for at undgå varmetab. Monteringsrullet fremstilles til vandrette stænger, hvorefter damp- og varmeisoleringsmaterialet lægges oven på det, dækket af et færdigt loft på et rillet eller kantet bord.

rullende enhed

Efter lægningen af ​​de bærende komponenter i loftets loftsloft er der konstrueret et træk - rull fremad. Steder, hvor overlapningen af ​​træbunden på overlapningsmaterialet forekommer, skal indpakkes med tagstænger for at isolere leddene fra den resulterende fugtighed, idet enderne åbnes, så træet kan trække vejret.

Udkastet struktur er fastgjort til loftet ved forskellige metoder. En af metoderne er at lægge den direkte på et tømmer med dannelsen af ​​et massivt træbelægning, som kan modstå hele vægten af ​​isoleringslaget. Fra siden er små stænger fyldte, hvorpå brædder efterfølgende fastgøres.

Det er vigtigt at vide det

Opbygningen af ​​tømmer beregnet til montering af hjulet, skal du producere ved hjælp af ekstra stænger. Dette design giver en høj grad af pålidelighed.

Den følgende metode til lægning består i en løs pasform af brædderne til hinanden.

For at udføre en lignende fastgørelsesmetode tillade moderne isoleringsmaterialer, så du kan forlade små mellemrum mellem de lagt plader. Den eneste undtagelse er metoden med savsmuld som varmelegeme. Dette miljøvenlige materiale med en høj grad af termisk isolering skal kun lægges på tætsiddende brædder.

Isolatorer anvendt til hjul

Gulvets design som et groft trækloft anses for at være den mest overkommelige, både økonomisk og eksekutivt. I dette tilfælde hviler brædderne simpelthen på badets vægge, og lagene af isolering stables fra loftet.

Ved anvendelse af aluminiumsfolie som dampspærre er det tilrådeligt at lægge det på en sådan måde, at der dannes et lag af luft. Et sådant arrangement af dampspærre vil tilvejebringe en yderligere varmereflekterende virkning. Det kan opnås, hvis rullebrætene er fastgjort med et lille, to centimeter hul.

Til dette formål er 20 mm monteringsskinner pakket på den kontinuerlige belægning af trækloftet, og leddene er limet med foliebånd. Det er yderst uønsket at bruge polyfo som varmelegeme i saunaens dampbad. Polyfoam, under påvirkning af høje temperaturer, er i stand til at frigive stoffer, der er yderst giftige for kroppen.

Det er vigtigt at vide det

Under forhold med konstant høj luftfugtighed i badeværelset kan der dannes forskellige former for mugne svampe - en kilde til svampesygdomme.

Slip af mikroorganismer, der påvirker trægulve ved at behandle træ med specielle antiseptika. Moderne kemiske produkter beskytter pålideligt træstrukturer fra skadedyr, skimmel, forskellige former for svampeformer.

Det endelige trin i arrangementet af udkastet til loftet i badet er det færdige klapbræt, der er lavet af lime eller aspetræ. Det er yderst uønsket at bruge nåletræer som endelige efterbehandling.

Strukturen af ​​nåletræet indeholder harpikspassager fyldt med harpiks. Når de udsættes for høje temperaturer i dampbadet, udledes harpiksekretionen fra rørformede fibre. Red-hot dråber af tjære, der akkumuleres i loftet kan forårsage alvorlige forbrændinger på kroppen.

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.