Hvordan man laver et loft i badet med egne hænder, trin for trin guide

Et af de mest afgørende øjeblikke i badets opbygning er skabelsen af ​​loftet. Hvor korrekt og effektivt du gør det, vil ikke kun afhænge af komforten i rummet, men også hele bygningens liv.

For at skabe loftet er det nødvendigt at vælge finishmaterialet, isolering, lige så vigtigt som en sådan indikator som rummets højde. På trods af at det er nødvendigt at have visse viden og færdigheder til opførelse af loftet i badet, kan enhver håndværkere udføre disse værker med egne hænder.

Montering af loftet i vaske- og hvileværelset

Et træk ved vaskerummet og resten af ​​stuen i badet er, at selv om der er høj luftfugtighed i disse rum, er lufttemperaturen lav i forhold til dampbadet. Derfor er det for loftets afslutning en af ​​de mest optimale muligheder, plastpaneler.

De vigtigste fordele ved plastforing:

 • sådanne paneler kræver ikke yderligere behandling med antiseptika;
 • de har en regelmæssig geometrisk form;
 • lille vægt;
 • der er forskellige farveskemaer;
 • efter installation af et sådant vægpanel er det ikke nødvendigt at male det med jævne mellemrum, som det er tilfældet med træmaterialer;
 • rot ikke;
 • lave omkostninger, hvilket sparer betydeligt penge.

Ved anvendelse af plastpaneler er deres installation det afsluttende trin i efterbehandling.

Montering af plastvægpanel på loftet udføres efter anlægget og isoleringen af ​​udkastet i følgende rækkefølge:

 1. Beregning af det krævede materiale. Loftets areal er opdelt i et panels område, så vi finder ud af det krævede antal PVC-paneler. For at beregne lamellerne opdeler du rummets bredde med 0,4 og multipliceres med længden af ​​rummet. Dowel negle er taget med en dykers hastighed til 0,5 m skinne. Negle og skruer - 1pc ved 0.3m.
 2. Mærkning.
 3. Montering af batten, brug træbatten 30 til 40 mm, fastgjort med skruer eller dykker (hvis bunden er beton) til loftet med en stigning på 40 - 50 cm. slibemaskine, indsat i profilen UD monteret på væggen. Ved hjælp af niveau og suspensioner skal du justere profilen i et plan.
 4. Montering af soklen, for at skjule kløften mellem loftet og væggen, anvendes til loftsplinten, det er fastgjort efter at batten er anbragt omkring rummets omkreds. Den sidste sokkel fastgøres efter installationen af ​​PVC-panelerne er færdiggjort ved hjælp af flydende negle efter at have skåret sporet på soklen.
 5. Fastgør plastplader til kassen kan udføres ved hjælp af hæfteklammer, knopper eller klammer. Det første panel indsættes i soklens rille og fastgøres til kassen, det andet panel ind i rillen på den første.

Når du bruger glatte paneler, bemærk at de er meget let beskadiget, så beskyttelsesfilmen fra dem skal fjernes i sidste øjeblik.

Længden af ​​panelerne er typisk 6 meter, hvilket i høj grad komplicerer deres transport. Eksperter anbefaler straks at bestemme den ønskede længde og skære panelerne stadig i butikken.

For vaskerummet og for resten af ​​rummet i badet er det bedre at vælge sømløse paneler, da hvis der er en dekorativ fugt, vil fugt og snavs akkumulere i det, hvilket ødelægger loftets udseende.

Vedligeholdelse af en sådan belægning er meget enkel, men det er bedst at bruge bløde vaskemidler. Panelernes farve anbefales at vælge en stille, så du kan slappe af og hvile bedre, det er bedre ikke at bruge kontrasterende løsninger i badet.

Da plast ikke tillader damp, er det nødvendigt at give god ventilation i rummet, så loftet og væggene kan tørre ud normalt.

Loftet i dampbadet

Damprummet er det mindste rum i badet, men takket være det faktum, at det har høj temperatur og fugtighed, vil loftets krav være høje. At lave fejl ved skabelsen af ​​loftet i dampbadet reducerer ikke kun komforten ved at besøge badet, men kan også forårsage hurtig beskadigelse af bygningen og skal repareres.

Valget af materiale til plating

Til beklædning er loftet i dampbadet brugt træforing. Normalt anvendes ikke den ene af nåletræer, da der ved opvarmning kan anvendes harpikser ud af det. Derfor anvendes paneler af alder, aspen, lind, men eg eller ask er bedst egnet.

I stedet for clapboard kan du bruge kaninbrædder, da der næsten ikke er nogen forskel på dem. Men det er endnu bedre at bruge vægpanelet, som har en ikke-lineær overflade, og under dens tørring vil loftet ikke danne et hul som ved brug af brædder.

Hvis loftet er et groft gulv, kan foringen tages fra 12 mm tykt, hvis ikke, så skal tykkelsen være 18 mm. For at skabe et gulvloft er det nødvendigt at tage en foring på 25 mm tykt, da det vil være en stor belastning.

Den sædvanlige beklædning adskiller sig fra euroen, idet den sidstnævnte har langsgående riller på indersiden for at forbedre ventilationen, og overfladen er glattere, så hvis midler tillader det, er det bedre at købe Euro foring til loftet i badet.

Da omkostningerne ved eurolining er højere, skal geometrierne af lamellerne tydeligt observeres, der bør ikke være knuder på panelerne. Du bør være opmærksom på dette under køb.

Det er godt, når der er en mulighed i lageret for at kontrollere, om panelet ikke har ført, for det er det nødvendigt at slutte to striber, hvis det sker frit og uden huller, så er alt godt.

montering

Der er tre typer loft: flad, panel, smedet.

Overvej hvordan man laver et loft i loghusets bad i en nedstrøms måde:

 1. Gulvbjælker behandles med en beskyttende forbindelse.
 2. I betragtning af placeringen af ​​komfurvarmeren, monteret mellem bjælkens metalpassager til skorstenen.
 3. De fastgør folie- eller vanddampbarriemembranen til undersiden af ​​bjælkerne ved hjælp af en byggemateriale, der efterlader 30 cm overlappende på væggene og lim folien med hinanden med aluminiumstape.
 4. Hvis afstanden mellem bjælkerne er stor, er det nødvendigt at også lave en kasse og installere vægpanelet på den allerede, gør kassen 20 med 40 mm med en 400 mm stigning.
 5. Udfør montering af vægpanel, fastgjort med skruer eller negle, men du kan også bruge klemmer. Når du bruger negle, kan de hamres i ansigtet, i en spids eller rille. I det første tilfælde vil kappen være synlige, og i den anden og tredje er monteringen umærkelig.
 6. På siden af ​​loftet mellem lagami lå vi isolering (mineralstenuld, udvidet ler eller ler med halm)
 7. Isolering er lukket med en hydrobarriere (diffus membran), det vil beskytte isoleringen mod fugt fra oven og frigøre vanddamp frit fra bunden.
 8. Vi lægger tavlerne på loftet.

Ved fastgørelsen af ​​lamellerne gennem fordelen er kapperne synlige, men fastgørelsen er pålidelig, fastgørelsen gennem spidsen eller rillen er umærkelig, men en lille del af brættet er fanget. Derfor er det sandsynligt, at det vil blive slået ud eller revet, når vægpanelet udvides.

Efterbehandling negle bruges til fiksering, da de har en lille hætte. Vedhæftningspunkter er lukket med et kit, hvortil træstøv tilsættes, og efter at det er tørret, er dette sted poleret.

Nødvendige værktøjer

For at færdiggøre loftet i badet skal du bruge følgende værktøjer og materialer:

 1. foring, som kan være plast eller træ;
 2. dampbarriere;
 3. isolering;
 4. fugtisolering;
 5. hæftemaskine;
 6. elektrisk boremaskine;
 7. skruetrækker;
 8. en hammer;
 9. dobojnika,
 10. mallet;
 11. træ blok;
 12. bygning niveau.

Hvordan installeres et rør i badet gennem loftet?

Placeringen af ​​røret gennem loftet, er det nødvendigt at bestemme selv under designet. Ved mærkning skal hullet anses for at matche rørets lodrette akse. Fra rørets kant skal loftbjælkerne være mindst 130 mm.

Mellemrummet mellem skorstenen og loftet er nødvendigvis isoleret, for dette kan du bruge asbest, basaltuld eller glasfiber.

Tykkelsen af ​​dette lag skal være mindst 50 mm, så isoleringen ikke falder, hullet rundt om røret er hemmed med et lag rustfrit metal fra bunden.

Ekspertrådgivning

Hvis du bruger loftet i dampbadet, vaskeområdet og resten af ​​værelset med dine egne hænder og gør det for første gang, så for at få et godt resultat, skal du tage højde for følgende ekspertrådgivning:

 • alle færdiggørelser i badet skal startes fra gulvet, så loftet er lavet, og først så er væggene beklædt;
 • loftet kan bruges til opbevaring og tørring af broer, når man opretter et hemmedloft, men at lave en luge og en indtrækbar trappe;
 • Når du installerer det første panelforing, skal du være meget forsigtig, da det påvirker installationen af ​​alle andre elementer;
 • For ikke at beskadige panelerne er det nødvendigt at bruge et indkøbscenter og en træbjælke, som vil bidrage til jævnt at fordele den skabte chokbelastning;
 • Hvis afstanden mellem bjælkerne er op til 60 cm, kan foringen fastgøres direkte til dem, i andre tilfælde vil det være nødvendigt at gøre batten.

konklusion

I badet er loftet det mest sårbare punkt, da den maksimale mængde varme går igennem det. For at forhindre dette er det nødvendigt at vælge det rigtige materiale til loftbeklædningen, for damprummet er det træ, og der er plastforing til vaske- og hvileværelserne.

Alt installationsarbejde er udført omhyggeligt og omhyggeligt, så du kan selvstændigt udføre højkvalitets varmeisolering af loftet og gøre det smukt, sikkert og holdbart.

Hvordan man laver et loft i badet med egne hænder - en trinvis vejledning til installation

Korrekt siger de, at efter et godt bad glæder ikke kun kroppen, men også sjælen. Nøglen til et vellykket dampbad er imidlertid den korrekte temperatur i rummet, og loftet i denne plan spiller en central rolle. Fungerer i ekstreme temperaturforhold, kræver badet særlig opmærksomhed på tilrettelæggelsen af ​​loftoverfladen. Vi tilbyder dig en bekvem trin-for-trin guide, der fortæller dig på en nem og tilgængelig måde, hvordan du laver et loft i et bad med dine egne hænder korrekt - og det er en fornøjelse at komme efter dampbadprocessen.

Kriterier til loftet

Rummets specificitet pålægger et alvorligt aftryk på karakteren af ​​de grundlæggende krav til loftoverfladen. Det akutte behov for at holde varmen inde i badet kræver en særlig organisation af loftet og gør det nødvendigt at søge nye tilgange til styrkelse og forberedelse. Døm for dig selv: Den kritiske temperatur er op til 100 grader i dampbadet, konstant fugtighed - fra 90%. Under sådanne omstændigheder er der desuden belastet cyklisk opvarmning og afkøling, deformation af noget materiale er ikke mere end et spørgsmål om tid. Vi har identificeret de vigtigste kriterier, så du bedre kan forstå, hvad der skal være loftet i badet, som du skal gøre med dine egne hænder:

 • korrekt funktion under ekstreme temperaturforhold
 • fuldføre brand- og miljøsikkerhed
 • god vand og damp loft
 • holde den ønskede temperatur i dampbadområdet.

Korrekt udvalgte materialer kombineret med en særlig installationsteknologi gør det muligt at klare alle disse opgaver og gøre loftet i badet til et pålideligt funktionelt element i det valgte rum.

Udvælgelse og forberedelse af materiale

Materialer til montering af loftoverfladen - et stort antal, men badets format gør det kun i retning af den mest pålidelige og dokumenterede: Miljø- og brandsikkerhedens prioritet - et uhyggeligt punkt, som du skal overholde, hvis du vil klare sagen med højeste kvalitet:

 • savetræ - har en karakteristisk harpiksformet struktur, der forhindrer rottningsprocessen, realiserer fuldt ud sine bedste kvaliteter, når de anvendes som gulve og montering af rammen;
 • Løvfældende træer - Aspen og alderen er velkendte for alle, de er nemme at behandle og udsender ikke farlige harpiksdråber i luften, disse arter kan sikkert bruges til indvendig beklædning;
 • Asfalt, dampspærremembraner - materialet skal klare opgaven med at forhindre lækage af damp gennem loftet og modstå de kritiske temperaturforhold op til 120 grader;
 • mineraluld, basaltplader - en fremragende mulighed for isolering, der gør det muligt at opbevare dyrebar varme i rummet, udelukkende anvendes til vandtætning, da den let påvirkes af fugt og mister sin ydeevne
 • ensidige membraner - for optimal vandtætning og deling med udvalgte isoleringsmidler;
 • skruer, negle - det er ønskeligt at bruge kun galvaniserede elementer, da de ikke er bange for fugt og forhøjede temperaturer, må de ikke ruste og er næsten usynlige for det blotte øje.

Der skal især nævnes, at det ikke kategorisk er egnet som materialer:

 • krydsfiner;
 • polyurethanskum;
 • polyethylenfilm;
 • polystyrenskum;
 • Spånplade.

De er ikke kun brandfarlige, men også dødelige: I drift i rum med ustabile temperaturforhold frigiver de phenol under opvarmning, hvilket kan forårsage en række farlige sygdomme. Derfor bør du undgå at bruge de stemte muligheder i dit bad - fordi sikkerheden for dig og dine kære, bør gæsterne placeres i forkant, ikke?

Vælg den type loft

I øjeblikket er der flere muligheder, som hver især har sine egne teknologiske træk og specificitet af formålet. Hvis du ønsker at lave et loft i badet, men ikke ved, hvilken type loftoverflade der skal vælges, vil det være nyttigt for dig at overveje dem nærmere.

podshivnoy

 • egnet til både store og beskedne badeværelser;
 • garanterer god varmeisolering og lang levetid;
 • har høj styrke
 • kræver den obligatoriske opførelse af gulvbjælker, som er anbragt på den opstillede krone af bjælkehuset.

Sandsynligvis den mest almindelige mulighed, elskede af mange for dens holdbarhed og sikkerhed. Udvalgt træmateriale syes til de allerede monterede bjælker nedenunder, og det frie rum imellem dem er rigeligt fyldt med isolering med obligatoriske lag med hydro- og dampisolering (læs mere om dette i artiklen: "Sådan isoleres loftet i badet - valg af materiale").

græsning

 • oftest brugt i små saunaer uden et loft
 • Det er en billigere og mere overkommelig måde at organisere en loftsbase på;
 • eliminerer muligheden for at lægge et lag af isolering.

Hvis du ikke har et loft i badehuset, men du ikke har planer om at bruge det, så er denne mulighed for dig. Med hensyn til driftsegenskaber er det på ingen måde dårligere end andre strukturelle løsninger, men det giver det hurtigt og uden særlig teknisk viden mulighed for at klare alle detaljer i reparationen.

panel

 • universel;
 • kompleks installation;
 • ekstremt stiv og robust konstruktion
 • massiv, kræver obligatorisk forsegling af talrige slidser og led.

Det er usandsynligt, at du vil være i stand til at lave et panelloft i et bad med egne hænder - du vil få brug for et par andre, hjælpepersoner, da installationen indebærer oprettelse af kasser med deres efterfølgende syning. Denne mulighed har dog mange fordele, så hvis der er mulighed for at tiltrække yderligere arbejde, skal du notere det.

Trinmontering

Overvej trin for trin handlinger i tilfælde af installation af den mest almindelige og bekvemme mulighed for at organisere et loft overflade i et bad - podshivny loft:

 1. foretage målinger og sørg for, at højden af ​​dit saunarum efter en ren finish er mindst 2,2 meter;
 2. Overlapningen er lavet af samme trætype, der blev brugt til opførelsen af ​​bjælkehuset: bjælkerne er stablet på den korte side af bjælkehuset, du skal følge et trin på mindst 1 meter;
 3. logs, som du vil bruge som måtter, skal skæres til enogtreds af hele diameteren ovenfra og nedenunder;
 4. tilpasse måtten under bjælkerne;
 5. fastsættelse af hydro- og dampspæremembranerne: overlappe strimlerne med ca. 20 centimeter, det anvendte materiale skal gå til væggene i omtrent samme afstand, alle leddene skal behandles med vandtæt tape;
 6. loft fyldplader: ru og dekorative. I det første tilfælde tager de et skåret nålebræt og hænger det direkte til matricerne og sætter en dampspærre ovenpå. Alt dette kommer til sidst med arkivering ved forsideforing. Resultatet er den såkaldte "termos effekt", som er fremragende til opbevaring af varme. Hvad har du mere brug for fra badet? Hvis skridtet med at skabe et udkastloft skal springes over, så er det bedst at vælge et tunge-og-groove bord til direkte fastgørelse til loftbjælkerne.
 7. Legering af isolering - sker direkte på loftet, teknologiens nuancer afhænger af valget af et bestemt materiale, men under alle omstændigheder skal der fastgøres en diffus membran over det lagede lag. Det vil opfylde rollen som en ekstra hydroisolerende og forhindre udseendet af kondensat på loftbjælkerne, beskytte loftstrukturen fra rottningsprocessen og efterfølgende uønsket deformation.
 8. efterbehandling af gulvet - hvis du ønsker at bruge loftet, kan du desuden skære gulvet med brædder, hvilket giver endnu et plus - pålidelig beskyttelse af isoleringen mod mekanisk skade.

konklusion

Vores trinvise vejledning har til formål at hjælpe dig med at lave et loft i badet med egne hænder, men det kan selvfølgelig ikke blive den ultimative sandhed. I sidste ende afhænger alt af dit valg: Hvilken type loft passer bedst til et bestemt rum i badet, hvilket materiale du skal håndtere, og endelig, hvor mange hænder du vil have under den direkte installationsproces. En konsistent analyse af alle punkter i loftarrangementet med foto- og videomateriale giver dig mulighed for at visualisere de teknologiske egenskaber i processen og svare på de spørgsmål, der uundgåeligt opstår i det indledende fase af projektudviklingen.

Loftet i badet - professionel rådgivning

Badets opbygning har mange nuancer, herunder loftsbeklædning. Ved valg af materialer er det nødvendigt at tage højde for den øgede fugtighed og temperaturstigninger af denne type rum. Pålideligt udstyre loftet i badet vil hjælpe rådgivning fra fagfolk, som er placeret nedenfor.

Hvad er der behov for saunalofter?

For at finde ud af, hvordan man laver loftet i badet, lad os fokusere på kravene til overfladebelægning.

Forskellen i badet fra stue- og arbejdslokalerne, det er konstant temperaturfald med høj luftfugtighed. For at skabe et behageligt mikroklima kan temperaturen stige op til 80 grader og i dampbadet op til 100. Luftens fugtighed er for høj og når 98%. Derfor skal du overveje alle nuancer, når du vælger en belægning mod dette værelse.

Det korrekte loft i badet skal opfylde visse krav og udføre følgende opgaver:

 • eliminere varmetab i vaske- og damprummet
 • at holde våde dampe og ikke tillade dem trægulve
 • ingen skadelige stoffer skal udledes eller akkumuleres indendørs
 • materiale skal udelukke ild;
 • lang levetid under forhold med høj luftfugtighed og pludselige temperaturbilleder.

Disse krav skal overvejes, hvis du vil lave et loft i badet med egne hænder.

Ved valg af materiale til indvendig beklædning af rummet skal der lægges særlig vægt på brandsikkerhed, pålidelighed og miljøvenlighed.

Facing loft damp

Loftet i badet er bedre at lave af træ. Det er bedre at blive på løvfældende træer som linden, alder eller asp.

Træet til loftet i badet med egne hænder skal være rent, tørt og ikke inficeret med svampe og andre mikroorganismer. Hvis du ignorerer disse krav, vil belægningen under drift blive forringet og frigive skadelige stoffer.

Valg til damp

Der er flere muligheder for lofter i dampbadet russisk. Blandt de mest populære metoder er følgende teknikker:

Hver version af loftet i badet er forskellige brugt beklædningsgenstande og metode til konstruktion af strukturen.

Vigtigt: Det er ønskeligt at bestemme typen af ​​overlapning på badets opbygningstrin.

Lad os se nærmere på hver version af badeloftet.

Fyldstofkonstruktion

Dette er en traditionel måde at oprette en dampbadbeklædning på, med pålidelig og holdbar installation. Muligheden er egnet til at placere et område. Det er muligt at montere en rørkonstruktion til et bad, hvis det er meningen at bruge loftet som et hvilestue.

Designet har følgende fordele:

 1. Meget slidstærk beklædning takket være bjælkelag
 2. fremragende varmeisolering;
 3. lang levetid.

Ulemperne ved designet indbefatter en stor mængde materiale og installation af bjælker under konstruktionen af ​​konstruktionen.

Det er muligt at lave et hemmedloft i et bad til en bygning af mursten, fra skumblokke og ved en rammekonstruktion.

Flydende bad

Ved installation af gulvkonstruktionen er der ikke brugt bjælker. Derfor er denne type belægning egnet til små områder. At udstyre loftsrummet med en gulvbelægning er usandsynligt at arbejde, fordi der er isolering på gulvet.

Fordelene ved gulvdesign omfatter:

 1. billig installation;
 2. installationsarbejde er ikke kompliceret.
 1. isolering vil ikke være meget effektiv;
 2. Loftet kan kun bruges som en teknisk udvidelse.

Som nævnt ovenfor er den største ulempe ved designet, at belægningen kan installeres til små rum.

Panelkonstruktion til bad

Udformningen af ​​den præfabrikerede type, som opsamles fra rester af isolering og kantet træ.

Fordele ved panelkonstruktion:

 1. Mulighed for brug ved installation af brædder med en lille tykkelse. På grund af det faktum, at belægningen er præfabrikeret, viser det sig en hård og holdbar konstruktion;
 2. hvis reparation er nødvendig, så er der mulighed for at erstatte individuelle profiler.

Ulemper ved panelbelægning:

 1. massiv konstruktion;
 2. efter installation er der led og huller, der skal lukkes forsigtigt med et lag tætningsmiddel.

Hvilket loft at gøre i badet afhænger af bygningens størrelse og mulighederne.

Instruktioner og retningslinjer for opførelsen af

Vi tilbyder instruktioner til opførelse af badets loft med egne hænder, der består af flere trin.
Inden du installerer en hæmmerkonstruktion, er det nødvendigt at bestemme, hvilken højde rummet vil have. Normalt stop ved omkring 2,2 m, under hensyntagen til efterbehandling.

Det er nødvendigt at overveje følgende nuancer:

 • I første driftstid, efter at konstruktionen er færdig, krymper loghuset sig. Som følge heraf går ca. 15% af højden væk;
 • den grove belægning skal være fra 30 til 50 mm i tykkelse;
 • Afstanden til adgangen til luften, mellem den grove overflade og efterbehandling, skal være 50 mm.
 • dækker tykkelse fra 10 til 20 mm.

For at indstille den ønskede højde ligger bjælkerne under badets konstruktion i en højde på 2,5 meter.

Næste trin for trin vejledning om opførelse af loftet i badet med egne hænder omfatter følgende trin:

 1. installation af gulve
 2. arrangement af den uslebne coating;
 3. lægning af dampspærre;
 4. strukturel isolering;
 5. imprægnering.

Yderligere vil vi fortælle om hvert trin i opførelsen af ​​en hemmed konstruktion.

overlappende

Bjælker er lavet af samme materiale som rammen. De lægges i trin på 1 til 1,5 meter på den korte side af bjælkehuset, der er præskåret på begge sider.

Loft bjælker er lagt ud og skåret i størrelse. Når bjælkerne er monteret i størrelse og hugget, fastgøres de i riller, hvor mos eller slæb anvendes til isolering. En tagbjælke ligger på den endelige bjælke, spærre går over.

Udkast til dækning

Ved tilrettelæggelse af et groft loftbelægning vælges trimmet træelementer som følger:

 • til damprum i tykkelse fra 40 til 50 mm;
 • for vaskerummet vil tykkelsen af ​​brættet være 25 - 30 mm.

På brædderne bør der ikke være revner eller revner.

Installation udføres som følger:

 1. kantede brædder er hemmed nedenunder med hensyn til bjælkerne. For at sikre en stram pasform af bjælkerne, er de hacket
 2. stænger er fastgjort til den resulterende overflade og derefter tilpasset med bjælkerne fra de øvre og nedre dele;
 3. grov belægning er monteret på bjælkerne. Det er vigtigt at sikre tætningen af ​​leddene. Fastspændingsspik skal være 3 gange længere end tykkelsen af ​​pladerne;
 4. det næste bord er fastgjort til forrige spor.

Hvis badskorstenen passerer gennem loftet, monteres hullet til røret under samlingen af ​​trækloftet.

Dampbarrierelag

Dampspærren i badet forhindrer dampens indtrængning fra dampbadet til isolationslaget. Højtemperaturbestandige materialer anvendes til dampspærre:

 • ler. Gabene og leddene er stærkt belagt med ler. Har brug for at lave en løsning. Flodsand sigtes for at slippe af med skrald. Lejerne til ovnene gennemblødes i 3 dage, hvorefter opløsningen gnides gennem en sigte. Til plasticitet tilsættes stumper af basalt bomuldsuld. Komponenterne, der er taget i lige store mængder, blandes ved anvendelse af en byggemixer;
 • isoleringsfilm eller folie. Filmen er overlejret på bjælkerne. Kanterne af filmen er fastgjort med tynde knopper eller en steepler.

Det er muligt at lukke bjælkerne fuldstændigt med et dampspærrelag ovenpå.

Warming

Følgende materialer anvendes til termisk isolering af loftet;

 • ler med savsmuld;
 • udvidet ler;
 • mineraluld.

Hvis loftet ikke opvarmes, skal tykkelsen af ​​isoleringslaget være fra 20 til 30 cm. Hvis det er en mineraluld, så fra 10 til 15 cm.

Vandtætningsniveau

Vandtætningen til loftet er placeret på isoleringen. Til dette formål anvendes ikke-vævede membraner. Sådanne vandtætninger tillader ikke vand at passere til isoleringen, samtidig med at det slippes i våd damp. Dette forhindrer kondens i badet.

Membraner er fastgjort til bjælker med en hæftemaskine. Samlinger er lukket med duct tape.

Loftet i badet med egne hænder: en trinvis vejledning

Der opstilles særlige krav på badetøjets indretning, fordi det virker under konstante ændringer i temperatur og fugtighed. Ikke kun tidspunktet for opvarmning af badet, men også hele bygningens levetid afhænger af den rette installation. Hvordan laver man et loft i badet? Du vil lære om dette fra dagens artikel.

Krav til bade loft

Mikroklimaet i badet og saunaen er meget forskelligt fra boligkvarteret. I dobbeltrummet kan temperaturen nå 80-100 grader, fugtighed - 90-98%. Desuden arbejder badet i cyklisk "opvarmning-køling" -tilstand, derfor er der i loftloftene fugtkondensation i en varmelegeme, deformation af træ og andre negative processer.

Badekarets lofthøjde

Korrekt loftkage minimerer hårde forhold og reducerer omkostningerne ved træ eller andre brændstoffer.

Loftet i badet bør udføre flere funktioner:

 • hold varme inde i dampbadet og vaskerummet;
 • Lad ikke fugt på loftet
 • udsend ikke skadelige stoffer inde i stuen, når de opvarmes
 • har brandsikkerhed
 • Lang arbejde under forhold med høj luftfugtighed og temperatur.

Disse opgaver løses ved hjælp af det korrekte valg af materialer og teknologi til installation af gulve og loft.

Hvilke materialer passer til loftet i badet

Valget af materialer til badets loft - et afgørende skridt. Af den sort, der tilbydes på byggemarkedet, er det nødvendigt at vælge den mest pålidelige, miljøvenlige og brandsikre.

 1. Træ til loftrammen. Overlapninger i badet er normalt lavet af nåletræ, på grund af den harpiksholdige struktur, rotter den ikke længere. Desuden er træ- og bartræbrædder nemme at behandle og er ikke dyre. Nåletræ bruges til bjælker, groft loft samt loftsgulv. For at undgå krympning og udseende af huller, bør plader anvendes efter atmosfærisk eller tvungen tørring.
 2. Træ til indretning. På trods af alle fordelene ved nåletræ har det en ulempe: ved høje temperaturer udsender det dråber harpiks, som kan forårsage alvorlige forbrændinger, når det kommer i kontakt med huden. Derfor anvendes hårdttræbrædder, såsom aspen, linden og alderen, ofte til indvendig loftsbehandling i badet. Disse trætyper giver dig mulighed for at skabe en særlig ånd i badehuset, som nemt kan forarbejdes. Deres pris er dog noget højere.
 3. Dampbarriere. En forudsætning for holdbarheden af ​​loftet i et bad eller en sauna er en højkvalitets dampspærre, der forhindrer damp fra at flygte gennem loftet og ind i isolationslaget og loftsrummet. Du kan til dette formål bruge glasin, skummet polyethylenfilmmaterialer samt forskellige dampspærrefilm - membraner. Før du køber, skal du sørge for, at materialet kan betjenes under høje temperaturer op til 120 grader.

Dampisolering i badet

Hvilke materialer kan ikke bruges?

Til badestue er materialer, der udsender skadelige stoffer ved opvarmning, ikke egnede; især er disse:

 • krydsfiner, OSB og spånplader;
 • polystyren, polystyren skum som varmelegeme
 • polyurethanskum til tætning af huller;
 • plastfilm, der ikke er beregnet til brug ved høje temperaturer.

Selv i mangel af lugt udsender disse materialer phenoler og monomerer. Ved høje temperaturer absorberer kroppen dem mere aktivt, hvilket kan forårsage alvorlige sygdomme, herunder onkologi.

Materialer, der ikke kan bruges i opførelsen af ​​loftet i badet: 1. Krydsfiner, OSB og spånplade. 2. Polyfoam (udvidet polystyren). 3. Polyurethanskum. 4. PET film. 5. Plader påvirket af svampe.

Du kan heller ikke bruge brættet, der er påvirket af svampen - under betingelser med høj luftfugtighed vil den aktivt formere sig, ødelægge træ og frigive toksiner. For at forlænge levetiden behandles træelementer med antiseptika designet til bade og saunaer - de er miljøvenlige og harmløse.

Tabel. Byggematerialer egnet til bad.

Loftet i badet med egne hænder

Enhver, der planlægger at bygge et bad på egen grund, skal tage højde for et stort antal specifikke nuancer af denne bygning. Alle er for det meste relateret til funktionerne i driften - hyppige temperaturændringer med en meget stor amplitude og et højt fugtighedsniveau. Således bør alle badehusets strukturer have operationelle karakteristika, der gør dem i stand til at modstå sådanne ekstreme virkninger.

Loftet i badet med egne hænder

Badeværelset er ingen undtagelse. Derudover er indflydelsen af ​​fugtighed på det særligt kritisk, da varmluft og damp altid har tendens til toppen, og normalt i området med overlapning i dampbadet eller vaskerummet, observeres de højeste temperaturer og fugtighedsniveauer. For de nye til byggeri, der besluttede at lave et loft i badet med egne hænder, er trin for trin guide et must. Dette problem er dedikeret til denne publikation.

Grundlæggende krav til badeplade

Der er flere grundlæggende design af loftet til badet - de vil alle blive diskuteret nedenfor. Men hvad en af ​​dem vælges som base en, skal alle opfylde visse krav:

Et hvilket som helst loft skal være holdbart

 • Et hvilket som helst loft er en temmelig massiv konstruktion, især hvis badeværelset er planlagt til brug som et bryggers, bryggers eller endda som et ekstra brugbart område - et loft. Takdesignet skal således skelnes af høj pålidelighed med hensyn til modstand over for mekaniske belastninger. Selv om loftet på loftet ikke vil blive brugt til bevægelse af mennesker eller placeringen af ​​visse genstande, skal loftet modstå både sin egen vægt og isoleringslaget - det er en nøgleregel for sikker drift af ethvert rum overhovedet.

Et af de vigtigste krav er pålidelig varmeisolering.

 • Badningsprocedurer vil kun medføre sundhedsmæssige fordele, hvis der oprettes et passende mikroklima på stedet. Loftet er det strukturelle element i en bygning, hvorigennem et meget stort varmeforløb altid er muligt. For ikke at skulle bruge en utrolig mængde brændstof til at opretholde den ønskede temperatur, mens det for det meste er "opvarmning af gaden", er det nødvendigt at give loftet den mest pålidelige varmeisolering.
 • Materialerne til loftkonstruktionen bør ikke være bange for fugt og forhøjede temperaturer. Hvordan bliver det? Når alt kommer til alt, bruges naturligt træ for dette overvældende? Der er løsninger på dette problem - brugen af ​​visse træarter og speciel behandling af dele med sammensætninger, som dramatisk øger materialets modstandsdygtighed mod fugt og til processerne med biologisk nedbrydning.

Særlig imprægnering dobbelt handling

Af den måde giver mange af de moderne imprægneringer et andet nyttigt resultat. De indeholder specielle tilsætningsstoffer, flammehæmmere, hvilket øger træets modstandsdygtighed betydeligt - det er ekstremt vigtigt for et bad.

 • En af de vigtigste "fjender" af træ er høj fugtighed, og i badet uden det er der ingen steder. For at maksimalt beskytte trelagerelementerne i strukturen mod fugtindtrængning, kræves pålidelig hydro- og dampisolering. Samtidig bør man ikke tillade kondensat at akkumulere i tykt af et træ eller isoleringsmateriale. Så det er nødvendigt at give mulighed for fri frigivelse af vanddamp op i atmosfæren.

Ovenstående viser en dampbarriere, nedenunder - en diffus membran.

Dette sikres ved brug af specielle rullebelægninger, membraner, og hvert lag skal være strengt på et bestemt sted, ellers vil den korrekte virkning ikke opnås.

 • Og endelig vil det være behageligt at tilbringe tid i badet, hvis loftet også er smukt. Måske er det nogle hjemmestere, der tillægger dette krav til den kategori af overskud, men stadig er de dekorative kvaliteter af væggene og badeværelset et slags visitkort fra ejerne, og du bør ikke glemme de færdige spørgsmål.

Du bør aldrig glemme æstetikken i badets design

Vi vender nu til overvejelsen af ​​badebygningens grundstrukturer - hemming, gulv og panel type.

Loftsmontering

Dette design bruges oftest. Det er ret simpelt, forståeligt, opfylder alle krav, giver dig mulighed for at bruge loftsrummet som et brugbart område.

Grundlaget for installationen af ​​et sådant loftsystem er loftbjælker. Alle andre detaljer, både over og under, er baseret på dem. Formålet med designet er, at der ikke er nogen begrænsning på længden og bredden af ​​rummet. Det antages, at gulvbjælkerne er installeret i henhold til det udviklede projekt med det nødvendige trætværsnit (eller logens diameter) og med det nødvendige trin. Således tilvejebringes den fulde mulighed for at dreje loftet ind i et fuldt fladt interfloor-loft, som åbner mulighed for den gavnlige brug af loftet.

Skematisk kan hæfteplade repræsenteres som følger:

Ca. layout af hemming

1 - badets hovedvægge. Det er klart, at naturligt træ oftest anvendes, og i dette diagram vises en monolitisk væg kun for forenkling.

2 - loftet gulv bjælker. Inden loftet installeres, skal de fastgøres fast på væggene med isoleringen af ​​de noder, der passer til dem.

3 - loftborde. I denne variant, der er vist i diagrammet, spiller de samtidig rollen som loftets overflade, selvom det ikke altid er tilfældet.

4 - vanddampbarrierelag. Det er optimalt, hvis der anvendes en speciel vanddampfast membran til dette formål. Endnu bedre, hvis det har et folielag, der vender nedad - det er en yderligere barriere for fugt og en reflekterende overflade, som forhindrer varmetab.

5 - et lag af termiske isoleringsmaterialer mellem bjælkerne.

6 - dampgennemtrængelig membran, der ikke tillader vand at trænge ind i isoleringen ovenfra, men ikke forstyrre naturlig dampudveksling - det vil sige, at loftdesignet kan "trække vejret" og slippe af med akkumuleret fugt.

7 - loftet gulvbrædder.

Måske er den største ulempe ved en sådan konstruktion af underetaget et betydeligt forbrug af savet tømmer og en ret stor arbejdsmængde til installation. Man må dog ikke glemme, at der samtidig "to harer bliver dræbt" - ved udgangen er der et opvarmet badeloft og et praktisk taget færdig loftsrum (loftet).


Er badet og loftet kompatibelt?

Med ordentlig planlægning, hvorfor ikke. Det er yderst praktisk - efter badningsprocedurer uden at gå udenfor, klatre ind i et fuldt udrustet hvilestue.

Læseren kan kende projektet om et lille 5 x 4 m bad i en særlig artikel af portalen.

Installationsarbejde

Værker udføres i følgende rækkefølge:

 • Hvis bjælkerne i loftet før installationen endnu ikke er blevet behandlet med specielle beskyttende imprægneringer, er det nu på tide at fjerne denne ulempe. Der lægges særlig vægt på bordets ansigtsfacetter - her kan du ikke fortryde de tre lag af primer.
 • I det tilfælde, hvor loftet er arrangeret i det rum, hvor saunaovnen er placeret, skal du straks sørge for passage af skorstenen. For at gøre dette, er der installeret to broer mellem bjælkerne, hvilket vil begrænse et rektangel eller en firkant, som er nødvendig for installation af en metalboks.

Begrænsning af passagen til passage af skorstenen

Værdierne for A og B skal svare til størrelsen, når kassen er fundet eller selvstændigt lavet - dette afhænger i vid udstrækning af skorstensrørets diameter.

Metal kasse til passage af rør gennem loftet

Denne "skitseret" firkant falder midlertidigt ud af arbejdsområdet - det bliver ikke syet med brædder enten ovenfra eller under, ingen membraner lægges i det, og isoleringen passer ikke.

 • Det næste trin er at over hele rummet af rummet, fastgør bunden til bjælkerne af hydra dampspærre membranen. Det skal være på væggen ca. 200 mm på hver side - dette vil være nødvendigt for at skabe et samlet system af vand og dampisolering af rummet.

Det optimale valg er et specielt rullemateriale designet specielt til dette formål. Hvis dette ikke er muligt, er det acceptabelt at anvende tæt polyethylen med en tykkelse på mindst 0,2 mm, men isoleringens kvalitet vil ikke være den samme. Strimlerne er fastgjort til loftbjælkerne på en sådan måde, at der skabes en overlapning på mindst 200 mm, som nødvendigvis limes med vandtæt tape.

Hvis der er købt foliemateriale, placeres det med den skinnende side nedad, og overlappene limes med special aluminiseret tape.

 • Kun nu kan du gå til loftet hemming boards. Der er mindst to muligheder her.

Den første er som vist i diagrammet ovenfor. Arkivbrættet, forudsat at det er et kvalitetsmateriale (bedst af alt, groovy) vil straks spille rollen som en dekorativ belægning. Fastgør dem til loftbjælkerne, som i dette tilfælde er en slags "lags". Til fastgørelse brug enten negle eller selvskærende skruer af den nødvendige længde. Skruer ser mere fortrinsvis ud, da de holder ophængt brædder mere pålideligt, og under installationen kræves der ikke stødkræfter, som ikke er helt "nyttige" til gulvbjælker.

Denne metode bruges dog sjældent - det viser sig at være lidt dyrt, da en god tunge- og rilleplade 20 ÷ 25 mm tykt ikke er billig. Desuden er det ønskeligt at skabe et lille luftrum mellem vandtætningen og den forreste hud. Så til det originale bindemiddel kan du bruge et materiale i tredje klasse, der simpelthen skaber grundlaget for isoleringslaget, som skal lægges ovenpå. Og bunden er et lidt anderledes design:

Skema med ekstra arkfodring

2 - gulvbjælker.

3 - vanddampbarrierelag, det samme som i det foregående tilfælde.

4 - trækbræt (spole). Det er ret passende materiale er ikke den højeste dekorative kvalitet.

5-lag med folieret rullet isolering. Dette er en anden vandtætningsbarriere, plus "termos" -effekten er skabt i rummet, hvilket er meget vigtigt, især for dampbadet.

6 - Et lag af folieret isolering presses til de overlappende plader med modstandere, som er placeret vinkelret med den nødvendige pitch (400 ÷ 600 mm) til montering af vægpanelet.

Folieisolering under lamellerne

7 - Naturligt foring, der bliver til forsiden af ​​saunarummet. Det bruges normalt i loftet og på væggene.

Installation af vægpanelet fuldfører arbejdet herunder.

Når loftsbeklædningen er færdig, skal du sætte røggaskanalen op og fastgøre den til loftet.

Efter den nederste del af loftet er beklædt, kan du flytte til loftet til yderligere arbejde.

 • Det næste trin er at lægge isoleringslaget. Og her er det vigtigt at lave en meget vigtig note.

Ofte i publikationer når bade lofter, kan du finde anbefalinger først for at hænge bundpladerne, og derefter at dække ovenover, langs gulvbelægningen og langs bjælkerne, en vanddampspærrefilm. Lad os se på ordningen - det ser ud til, alt er nøjagtigt det samme som ovenfor. Men der vises en fejl her - den er fremhævet med en rød pil.

Så følg ikke!

Hvis du lægger dampspærren på denne måde, viser det sig, at gulvbjælkerne ikke har nogen beskyttelse mod fugt, der stiger ovenfra. Desuden er muligheden for fordampning af fugt op i atmosfæren helt udelukket, det vil sige, at bjælkerne ikke tørrer ud selv når badet ikke er i brug. Desværre replikeres denne fejl "på tværs af ekspansionerne af internettet, og som følge heraf dæmper mesteren, der anvender en sådan ordning, loftets design for skrøbelighed.

Den samme fejl er i billedet

Pladerne på det forreste loftbinder vil under alle omstændigheder være i kontakt med dampen, men de er nemme at ændre, når de slides ud. Men bjælkerne har en rolle, og hvis de går igennem støvdannelsesprocessen eller dannelsen af ​​en svamp, så vil strukturen styrke være et stort spørgsmål, og reparationsarbejdet vil "koste en pæn penny".

Bjælker skal forblive åbne ovenfra - så med den rette organisering af isolering vil overskydende fugt simpelthen fordampe ind i atmosfæren.

Overlappende dampspærre skal lukkes ovenfra, ikke

Mineraluld anvendes meget ofte som varmeapparat til badets loft - det er sikkert ud fra tændingssynspunktet, ufarligt for mennesker (hvis der anvendes stenuld. Glasuld eller slaggeuld i bade er uønsket). Isoleringsmåtter strækkes mellem loftbjælkerne, så de passer så tæt som muligt og giver ingen huller.

Det udvidede polystyren, der i vid udstrækning anvendes i byggepraksis til isolering af badeloftet, bør ikke anvendes. For det første er materialet ikke designet til høje temperaturer, og med stærk opvarmning kan deformeres, "float". For det andet er mange spørgsmål til skummet og miljøvenlighed - over tid er dets nedbrydning uundgåelig med frigivelsen af ​​giftige stoffer. Og for det tredje kan udvidet polystyren ikke klassificeres som ikke-brændbare materialer, og for badet er det ekstremt vigtigt.

Det er ret anvendeligt til opvarmning af et loft og udvidet ler

For isolering af loftet anvendes der ofte lerayfyldning mellem gulvbjælker med en tykkelse på ca. 100 ÷ 150 mm. Metoden er ikke dårlig, men kun ved brug af højkvalitetsudvidet ler, da du kan finde meget kritiske anmeldelser fra folk, der brugte billig materiale, og er ikke begejstrede med resultaterne.

Mister ikke populariteten og de gamle "bedstefædre" måder at isolere loftet på badet. Så normalt er der i løbet af opførelsen af ​​bjælkehuset mange spåner og savsmuld. Og dette er et meget godt isoleringsmateriale. Under normale forhold hældes de ind i rummet mellem bjælkerne i tør form, men for badet er det bedre at lave en tæt våd opløsning ved hjælp af cement eller ler. Du kan overveje et eksempel:

I stedet for savsmuld anvendes der til tider hakket halm, men i dette tilfælde er det bedre at bruge en leropløsning.

Uanset hvilken isolering der anvendes, anbefales det at fastgøre den dampgennemtrængelige diffuse membran på loftbjælken. Egenskaberne ved dette materiale er sådan, at fugt fra oven for at komme ind i isoleringen ikke kan og vanddamp frit ud. Sådan naturlig ventilation forhindrer dannelsen af ​​kondensat og et fald i isolerende egenskaber.

Virkningen af ​​det diffuse membranvand beholdes, og dampen passerer

Efter at membranen er lagt og fastgjort med bjælker til bjælkerne, kan du gå videre til gulvbelægningen på loftet, hvis det var planlagt. Normalt, når lofttyper tilføjes, er loftsgulve altid lavet i fuld længde, rummet kan bruges, og isoleringen får beskyttelse mod mekanisk skade.

Video: En interessant teknik til opvarmning af loftet i badet

Flydende Sauna Loft

Denne type loft er meget lettere at installere, kræver en meget mindre mængde tømmer. Det er dog ikke altid muligt at anvende det.

Gulvbelægning - på en miniaturemodel af et bad

Gulvbelægning loftet vil kun være egnet til værelser af lille størrelse - 2, maksimalt 2,5 meter. I dette tilfælde skal gulvbrædder have en tykkelse på ca. 50 mm. Som regel overvejes brugen af ​​loftet som et brugbart område i sådanne tilfælde - gulvet vil ikke have den nødvendige styrke. Men på den anden side er varmeprocessen væsentligt forenklet - det termiske isoleringsmateriale i sig selv kræver ikke yderligere beskyttelse ovenfra.

Et eksempel på gulvbelægning er vist i figuren:

Gulvbelægning loftslayout

1 - vægge. Afstanden mellem hovedvægge er højst 2500 mm (lyspartitioner tages ikke i betragtning).

2 - gulvbrædder, der er fastgjort med negle eller skruer direkte til vægstrålen. Tykkelsen af ​​pladen er mindst 50 mm, bredden af ​​dens tilgang til væggen er den samme - 50 mm. God til disse formål passer højkvalitets planet bræt, som kan sættes tæt på hinanden, uden huller.

3 - et lag af dampisolering, det er ikke anderledes end det, der er nævnt ovenfor.

4 - isoleringsmateriale. Næsten alle kan bruges. Men hvis der anvendes bulkmateriale, er det nødvendigt at lave skillevægge fra en stang (pos. 5, vist med en prikket linje som et valgfrit element), således at efterfyldningen stadig har den nødvendige ensartede tykkelse.

Forresten, ofte i dette tilfælde, er hjemmelavede måtter lavet af vandtæt film og fyldt med ledigt isolerende materiale ofte brugt som termisk isolering. For eksempel kan det være spild af en sintepon, tørre nåle osv.

Da der ikke er planlagt bevægelser på loftet, er det ikke nødvendigt at lægge gulvet over isoleringslaget.

Isolering er ofte tilbage, ikke engang dækket ovenfra.

Figur 6 viser et lag af dampgennemtrængelig diffus membran. I dette tilfælde er dette heller ikke obligatorisk. Hvis tagkonstruktionen er lavet i overensstemmelse med reglerne, anvendes en sådan membran allerede under tagmaterialet, og der vil blive tilvejebragt en gratis dampudveksling. Pålidelig tagdækning bør fuldstændig eliminere den direkte indtrængning af vand, og da loftet ikke bruges til husholdnings- eller husholdningsbrug, er et utilsigtet udslip af vand ekstremt usandsynligt. Så her kan du spare meget.

Pæne overflade af loftet

Gulvplader spiller ofte ofte rollen som en finish. Hvis der f.eks. Er behov for et dampbad, når du slutter et dampbad, kan du gøre det samme som i tilfælde af et hemmede loft. Fyld vinkelret på skranken, hvilket foliemateriale vil blive presset til overfladen, og læg den naturlige vægpanel.

Video: Eksempel på at installere et loft

Tagplade type

Udformningen af ​​et sådant loft til en vis grad kombinerer funktionerne i den flade og hemmed-ordningen. Loftoverfladen er samlet på jorden, her kan processen med opvarmning og vandtætning også forekomme, og så bliver de færdige paneler hævet til en højde og monteret på væggens øvre krone.

Hvad er sådanne paneler normalt? Disse er batteredeskærme, hvis basis er repræsenteret af to bjælker, som er parallelle med hinanden i en afstand af 500 mm. Strålens tværsnit afhænger af længden af ​​spændingen, men normalt antages det at være 50 × 100 mm - det giver dig mulighed for at opnå høj styrke i loftkonstruktionen - den fungerer fuldt ud som et gulv til loft eller loft. Og samtidig er 100 mm tilstrækkelig tykkelse til fuld isolering.

Stængerne udlægges parallelt på en jævn, stabil base i en afstand af 500 mm på ydersiden, idet kantene tilpasses. Derefter er de fyldt med stykker af et bræt omkring 25 ÷ 30 mm tykt, 600 mm langt. Bræddernes bredde er ligegyldigt - der bruges som regel rester af savet tømmer, hvilket forresten gør det muligt at spare meget på et sådant loft. Hvert bord er fastgjort til tømmeret med to negle for at sikre strukturenes uendelighed. Pladerne er anbragt på en sådan måde, at de ligefrem støder på siderne af skærmen med 50 mm.

Når panelet er slået ned, er det vendt på hovedet. Ved hjælp af hæftekonsoller fastgøres en vanddampspærrefilm på sin indre overflade (angivet med en pil). Bemærk venligst at toppen af ​​broen forbliver åben.

Inde i panelet er lagt ud af vanddampbarriere.

Hvis der er nok arbejdere, eller hvis der er løfteanordninger, der kan hjælpe med at hæve panelet i en højde, kan du straks og på jorden udføre isoleringen af ​​panelet (hvis vi selvfølgelig taler om ruller eller måtter af termisk isolerende materiale). For eksempel er installationen af ​​mineraluld ikke for tung til panelet - men det er ikke nødvendigt at udføre disse værker på loftet.

Isoleringsmåtter stables stramt i spalten mellem stængerne, dækket af en membran. For at den resulterende struktur skal opnå yderligere stivhed, der er nødvendig for at løfte den i en højde, sæt 2 ÷ 3 skråtstillede midlertidige hoppere fra brædderne.

Panel med isolering klar

1 - måtter (blokke) af isoleringsmateriale - mineraluld.

2 - midlertidige "skrå" lintel til at løfte panelerne på væggene.

Paneler stiger til et sted etablere. Dette kan være kronens øvre plan eller en vandret skåret rille valgt specifikt til panelkonstruktionen. En anden mulighed er at lave et tømmer med en minimumstykkelse på 50 mm til væggene langs omkredsen, som bliver en "hylde" til installation af færdige paneler.

Under alle omstændigheder skal placeringen af ​​panelerne isoleres. Normalt til disse formål bruger de jute filtbånd - det vil helt dække hullerne mellem væg og paneler.

Panelerne ligger tæt på hinanden, fjern midlertidige lintel. Efter sammenføjning mellem panelerne, baseret på deres design, forbliver der et hul 100 mm bredt. Det blev ikke tilfældigt tilfældigt: dets formål er at opvarme leddene.

Endelig installation af loftpaneler

2 - Filtbånd forsegling ledninger af væg og paneler.

3 - færdige paneler med midlertidige hoppere er allerede fjernet.

4 - skåret stribe af isolerende materiale.

5 - brædder fastgør panelerne indbyrdes.

Ved hver af disse åbninger ved krydset strækker sig den samme hydro- og dampspærrefilm langs bunden og væggene. Derefter skæres en bred strimmel ud af mineraluldpladerne, som passer ind i åbningen med den maksimale tæthed (vist med store grønne pile). Således bliver koldbroen ved krydset sikkert lukket.

Det er stadig at fastgøre panelet indbyrdes. For det første spredes en diffus membran over dem, som er fastgjort til stængerne ved parentes. Derefter lægges et solid bord med en dybde på ikke mindre end 30 mm - helst med en længde langs hele længden af ​​rummet, som i alt skal fastgøre alle installerede paneler på én gang. Hun spikret (skruet) til hver stang. Det samme bord placeres straks på modsat side af panelloftet. Derefter er det muligt at skære den resulterende overflade med et kort bord, 600 mm langt - det danner loftet på loftet. Samtidig glemmer de ikke, at de lange plankers forbindelsesplader ikke kun skal gå langs de modsatte vægge, men også mellem dem, med et trin på højst 1000 mm.

Nedenfor kan loftet være beklædt klapbræt med al den samme teknologi, som allerede er nævnt ovenfor.

Fordelene ved en sådan teknik til loftinstallation:

 • Hovedforsamlingen og endda opvarmning udføres i et bekvemt og sikkert miljø - på jorden.
 • Bygningen er holdbar - det er et fuldt isoleret gulv til et loft, der kan bruges til fordel.
 • Et sådant loft kan monteres i værelser med næsten enhver rimelig størrelse.

Ulemperne er:

 • En meget stor mængde arbejde.
 • Behovet for løfteudstyr eller teknologi, eller flere menneskers bestræbelser.
 • Installering af et sådant loft skal udføres inden montering af trussystemet - og det er ikke altid hensigtsmæssigt ud fra bygningsorganisationens synspunkt.

Så blev de vigtigste typer af trælofter for et bad overvejet, teknologiske anbefalinger om deres installation blev givet. Det er nødvendigt at omhyggeligt undersøge alle fordele og ulemper ved hvert system for at vurdere mulighederne for installationen i forhold til de eksisterende forhold i det eksisterende bad, afvejning af dets muligheder, både hvad angår de nødvendige byggevirksomheder og materialekostnader. Det er umuligt at begå fejl i sådanne forhold - et loft af dårlig kvalitet vil helt sikkert have en negativ indvirkning på badprocedurernes komfort, og dens ændring er en ekstremt kompleks og kostbar virksomhed.