Enheden af ​​loftet i et privat hus: muligheder for en kold loftsrum og varm loftsrum

Så vi bygger et privat hus med egne hænder. Hvad bliver loftet i et privat hus af denne type? Vi vil undersøge to hovedmuligheder: med en kold loftsrum og med et boligområde loft.

Vi er nødt til at gøre loftet ikke kun attraktivt i udseende, men også varmt.

givet:

 • Bjælker lægges oven på vægge med en tykkelse på 100x100 - 200x200 millimeter.
 • Ovenpå - et gaveltak. Højde giver dig mulighed for at bruge det som et loft (herunder boliger året rundt og som en kold loftsrum.

Det er nødvendigt:

 • I tilfælde af et loft - for at gøre loftet anstændigt udseende, der giver lydisolering og gulvbelægning.
 • Ved koldt loft: Hovedprioriteten er termisk isolering.

Vigtigt: varm luft tændes opad. Det meste af varmetabet i ethvert hus opstår gennem taget, så det er bedre at opvarme lofterne i et privat hus med en kold loftsrum.

Mansard variant

Hem loft

Den enkleste udgave af arkivering af loftet kommer ned til brugen af ​​et konventionelt bord, ideelt set rillet Imidlertid vil en regelmæssig kantet bord 25-30 millimeter tyk gøre.

En stor fordel ved det traditionelle materiale - pladerne går ikke selv med et betydeligt skridt imellem bjælkerne, så du kan gøre uden ekstra kasser.

Flere nuancer forbundet med arkivering af brætloftet:

 • Hvert bord er fastgjort til hver bjælke mindst to negle.
 • Negle er hamret "i stød", i en vinkel på 45 grader til lodret mod kanten af ​​brættet. Så bestyrelsen holdes sikrere.

Hvis sømmen stikker sammen to brædder, som i billedet - vil det heller ikke tillade sømmen mellem dem at sprede sig, når træet tørrer.

Lydisoleret loft

 • I det tunge loft mellem bjælkerne passer i alle tilfælde et lag dampspærre. Dette kan være asfalt eller almindelig plastfilm. Det er nødvendigt af to grunde: Lydisoleringslaget bør ikke vågne op i afstanden mellem brædderne; det bør ikke blive vådt.
 • Derefter passer den egentlige lydisolering. Det kan være et lag af mineraluld 100 mm tykt; Men hvor det er mere almindeligt at fylde med tørt sand eller en blanding af savsmuld og lime. Fyldningshøjden er ca. tre fjerdedele af bjælkens højde.
 • Over laget af vandtætning er valgfrit; Men hvis mineraluld anvendes, vil det forhindre, at dets fine fibre fremkommer i luften.
 • Derefter lægges logs på bjælkerne og gulvet lægges. Det bedste materiale er en plade med en tykkelse på 30 til 40 millimeter; du kan bruge OSB eller krydsfiner - i et lag med et tykt ark eller, hvilket er bedre, i to lag med overlappende sømme med et tyndere ark.

Ca. en sådan sandwich bliver resultatet.

Vigtigt: Hvis laget af lydisolerende materiale ikke er dækket af dampisolering ovenfra - glem ikke at lade et par ventilationskanaler stå i gulvet. Det er bedre, at vandet, der er spildt på gulvet og på anden måde fanget under overfladen af ​​gulvet, skal fordampes med det samme.

 • Et vigtigt punkt: Adgang til loftsgulvet skal forstærkes med en bar, der ikke er ringere end bjælkens tykkelse. Hvis loftet ikke bruges i øjeblikket, er det fornuftigt at lukke udgangen til det med et midlertidigt skjold for at reducere varmetabet.

Koldt loft

Nå, hvordan man laver et loft i et privat hus i tilfælde af en etagers bygning, hvis kun taget er ovenpå?

Udskiftning af udkast til loft

Og i dette tilfælde begynder loftet enheden med indlevering af bestyrelsen. Materialet er alle de samme tunge-og-groove eller regelmæssigt kantet bord med en tykkelse på 25 mm eller mere. Stykker er fastgjort med lange negle i stiver med minimal huller.

Samtidig er det raffinerede bord hemmed med en rille fra væggen, hvorfra loftets indretning begynder.

Måske ansøgningen om arkivering af krydsfinerloft eller OSB tykkelse på 15 millimeter.

Men denne mulighed:

 1. Mærkbart dyrere pr. Kvadratmeter loft;
 2. I større grad truer med at sænke loftet under egen vægt og vægt af isolering. Anvendelsen af ​​mellemliggende drejning vil reducere loftets styrke. Glem ikke, at vægten af ​​isolering (især bulk) kan være meget vigtig.

Alternativ mulighed

Loftets højde i et privat hus, især den gamle bygning, er lille. I dette tilfælde vil hæmning af det hårde loft under bjælkerne være spildt i forhold til dit boligareal. Den perfekte løsning er ikke at montere skærmen fra brædderne nedenfor, men at lægge den oven på bjælkerne.

Her kan du om nødvendigt bruge kasser. Du skal ikke bekymre dig om loftets udseende: efterbehandlingens overflade vil skjule kassen; bjælkerne, der er malet i en kontrastfarve til loftets overflade, vil dekorere rummets design.

At lægge loftet på bjælkerne praktiseres primært i gamle huse med deres lille højde af lokaler.

Dampbarriere

Ønsker om en dampspærres egenskaber i tilfælde af en kold loftsrum er noget anderledes end den første mulighed, vi overvejede. På den ene side bør den udføre sin hovedfunktion: for at forhindre dæmpning af det varmeisolerende materiale. På den anden side ville det være rart, hvis det samtidig reducerer varmetab som følge af stråling.

Hvordan opnås dette?

 • Et lag almindeligt aluminiumsfolie lægges over eller under varmeisoleringslaget. Hun skal afspejle ikke synligt lys, men infrarød stråling, så dens placering ikke er grundlæggende.
 • Det er også muligt at bruge i stedet for den sædvanlige dampspærrefolieisolering baseret på polyethylenskum. Det vil skabe en yderligere barriere for varmetab på grund af både stråling og konvektion.

Vigtigt: I tilfælde af, at skorstenen passerer gennem loftet, skal du ikke glemme skorstenen af ​​skorstenen. Mellem det og det brændbare materiale skal der være mindst 25-30 centimeter.

Warming

Listen over isoleringsmaterialer, der anvendes til isolerende gulve i private hjem, er ret stor. Overvej den populære isolering med deres fordele og ulemper.

Mineraluld

 • Materialet er ubrændbart. Brandsikkerhed ved dets anvendelse vil ikke lide.
 • Termisk isoleringskvalitet af mineraluld er uden ros, men de forringes med tiden. Selv helt tørre mineraluldsprækker over tid. Hvis der er fejl i dampspærren - opfanger hun fugt og ophører helt med at forhindre varmetab.
 • Fine fibre af mineraluld er flygtige og irriterer åndedrætssystemet. Isolere denne isolering fra stuen skal være særlig forsigtig. Men for resten er materialet i økologi flawless.
 • Prisen er meget demokratisk. Før os er en af ​​de billigste varmelegemer.
 • Mineraluld kræver omhyggelig installation. Det er kategorisk umuligt at acceptere det: jo større dens densitet, desto mindre varme vil forsinke.

Når der lægges mineraluld, bør den aldrig tampes. Mere volumen - bedre varmeisolering.

Basalt uld

Før os, i det væsentlige en slags mineraluld. Men der er en forskel: Basaltuld har sin form meget bedre og er næsten ikke tilbøjelig til at tilstoppe. Fugt er imidlertid også ved at vinde.

Udvidet ler

 • Og her er alt godt med brandsikkerhed: Materialet er i princippet ikke brandfarligt.
 • Udvidet lerisolering grov. Overførslen af ​​varme i dens lag på grund af konvektion er helt muligt. Derfor er det normalt fyldt med et lag på mindst 15 centimeter; bedre end 30.
 • Sammenlignet med andre varmelegemer har den en stor andel. Hvis loftet hæmmes til bjælkerne nedenunder, under tung belastning, kan brædderne løsne sig fra bjælkerne. Implikationer for hjemmet vil være den mest ubehagelige.
 • Tilbagefyldning med udvidet ler er måske billigere end alle alternative isoleringsmuligheder, på trods af lagets store tykkelse.

Bulkisolering med udvidet ler er en meget billig løsning. Men totaliteten af ​​kvaliteter - ikke det bedste.

Skumplast

 • I modsætning til alle alternativer er polystyren brandfarlig.
 • Om fordelingen af ​​styren i stuen er stadig ikke underkastet kontrovers. Teoretisk beregnet til isoleringsskum skal opfylde alle miljøstandarder; praktisk taget - det hele afhænger af producenten.
 • Ifølge de isolerende egenskaber er materialet fejlfrit - 98 procent af dets volumen er optaget af luft i lukkede celler: Der er næsten ingen varmetab som følge af konvektion inde i skumlaget.
 • Formen og størrelsen ændres ikke med tiden. Skumplader og om ti år vil også optage hele volumenet mellem bjælkerne, som det var på tidspunktet for deres lægning.
 • Denne ejendom ligger lidt ud over denne artikels anvendelsesområde; Polystyrenskum er imidlertid populært som et materiale til mansardisolering, fordi det er nemt at montere mellem bjælkerne.

I dette tilfælde er mineraluld ganske vanskeligt at fastsætte sikkert, så det ikke glider ned under vibrationer og krympning derhjemme.

Polyfoam er meget populært som materiale til opvarmning af loftsvægge. Først og fremmest på grund af at den holder sin oprindelige form godt.

 • Endelig kan skummet praktisk taget betragtes som ikke-hygroskopisk og fugttæt. Dens anvendelse i teorien gør det muligt at undgå dampspærre generelt.
 • Udgifterne til varmeisolering med den er dog ret høj.

imprægnering

På toppen af ​​alle materialer, undtagen skum, kræves vandtætningslag. De kan være som et særligt lærred og den sædvanlige tætte polyethylenfilm. Lærredet er lagt med overlappende bånd på ca. 10 centimeter; sømene er tapet.

Vigtigt: Bare i tilfælde af at vi husker at det er umuligt at angribe nogen blød isolering. Denne handling svarer til at fjerne det meste af det isolerende materiale fra det område, hvor du træder.

Fair loft

Installationsmetode

Efter opvarmning er det tid til at afslutte.

Hendes måde bestemmer primært loftets højde i et privat hus:

 • Med lofter på 2,7 meter og derover er det muligt at arkivere på en batten på en plankbræt eller, når den er placeret over bjælkenes niveau, direkte på dem.
 • Ved lavere lofter, som allerede nævnt, ligger brædder normalt over bjælker; fair loft er placeret... mellem bjælkerne. I dette tilfælde kan du gøre uden kasser: Et hvilket som helst materiale fastgøres bemærkelsesværdigt til træet, og for det andet giver det ikke meget mening at tilpasse det langs horisonten. Bjælker skjuler helt små uregelmæssigheder.

En god løsning til lave gulve er at forlade bjælkerne under niveauet for efterbehandlingsloftet.

materialer

Hvis du reparerer loftet i et privat hus med egne hænder - blandt favoritterne, først og fremmest gipsplader og vægpaneler lavet af polyvinylchlorid.

 • I begge tilfælde er loftet langs bjælkerne bedre fastgjort til kassen monteret strengt i horisonten. Afvigelser fra vandret og nervøsitet vil være mærkbare.
 • Mellem bjælkerne kan begge materialer, som allerede nævnt, sys uden beklædning og uden omhyggelig justering.
 • En bred baguette er kontraindiceret; Til PVC-paneler er kun kantning med en smal L-formet profil tilladt. Forresten vil færre paneler gå i spil, hvis de er monteret vinkelret på bjælkerne.
 • Det bedste valg til loftet - hvide glanspaneler med skjult søm. Bredde - det maksimale til rådighed i de omkringliggende butikker.
 • Hvis loftet er syet mellem bjælkerne, er de normalt malet i mørke farver.

Forresten er loftets design med dekorative bjælker også praktiseret i bylejligheder. Samtidig ser stiliserede antikke armaturer, der er ophængt direkte på bjælkerne, meget fordelagtigt. Hvis det selvfølgelig tillader højden af ​​loftet i huset - privat eller multi-enhed.

konklusion

Artiklen hævder ikke at dække alle mulige muligheder for lofter. Der er armeret beton gulve og huser uden et loft, der skal isoleres indefra.

Ofte er reparationen af ​​loftet i et privat hus ledsaget af isolering indefra. Dette er ikke helt korrekt; men hvad hvis der ikke er nogen loftsrum?

Vi håber dog, at artiklens oplysninger vil være nyttige for dig. Succeser i konstruktion!

Hvad skal loftets højde være i et privat hus?

Lofthøjde er en integreret del af et behageligt ophold og en psykologisk følelse i rummet. Generelt accepterede regler og regler fastsætter denne værdi afhængigt af typen af ​​struktur. Lejlighederne behøver ikke at vælge denne højde, det er fastsat ved at bygge standarder og gennemsnit 2,5-2,7 m. Og hvis vi taler om et privat hus i stadierne af byggeri og planlægning, så er denne parameter givet særlig opmærksomhed.

Takket være de rigtige beregninger har du ikke problemer med at installere fladskærende lofter og placere dekorative elementer inde i værelserne.

Loft højde afhænger af formålet med rummet.

Afgørelsen om lofternes højde skal tages på projektets godkendelsesstadium. Der er ingen standarder som sådan for sin størrelse. Det vil imidlertid afhænge af formålet med rummet. For sauna og bad er det absolut ikke hensigtsmæssigt at vælge højt til loftet, da forbruget af varme vil blive distribueret ikke med vilje, og al damp vil koncentrere sig øverst.

For mindre stuer vil det øge loftet medføre en ubehagelig følelse. Værelser med lave lofter passer bedst til børn, badeværelser og køkkener, der ikke kræver et stort område. Men stuer og haller, værelser reserveret til et bibliotek eller et lager vil se godt ud med det højest mulige loft i store huse.

Generelt accepterede standarder og forskrifter

Højden på 2,7 m i et privat hus er taget som den almindeligt anerkendte værdi. Det vil være nok til et behageligt ophold, samt rengøring og reparation af værelset. Med en sådan højde er det helt muligt at designe flerniveau lofter, både suspenderet og suspenderet. Men hvis du ikke vil røre loftets overflade med forskellige strukturer, men simpelthen male den, er en højde på 2,5 m også velegnet. Disse er privat accepterede standarder.

Standarder for opførelse af moderne bygninger styres af forskellige normer for hygiejnebestemmelser og kravene i statsstandarder. De kan findes i byggeri reglerne - SNiPs. I huse, hvor folk bor permanent, fastsætter disse regler en minimumsværdi på 2,6 meter. Ved hjælp af disse normer skal du vide, at mange af dem allerede er blevet ugyldige og ikke anerkendes ved lov, men kun efter regler. På trods af dette bruger mange designere stadig dem. I de nye byplanlægningsregler for arkitektonisk design er lofthøjden ikke reguleret. Derfor kan du vælge det efter eget valg uden at krænke brandkrav.

Der er en mening af ejerne af private huse, jo jo højere loftet er, desto bedre. Det menes, at det på samme tid er muligt at udstyre et værelse på forskellige måder og i overensstemmelse med din smag. Men det er langt fra sagen. Forestil dig et værelse i en boligbygning, hvis vægge er mere end tre meter. Den samlede kubiske optagelse af et sådant rum bliver større, hvilket gør det mere rummeligt. Men i vinterperioden vil det tage en masse penge at opvarme sådanne områder.

Ifølge fysikkens love strækker varm luft altid opad, og kold luft spredes på gulvet. Og selv med den rigelige brug af varmeanlæg, vil varmen blive brugt til andre formål. Derudover vil varmen, som ophobes i toppen af ​​rummet, ødelægge loftet og taget selv. Hvis det er træ, så materialet vil snart knække og knække.

Standard normal højde i en mursten, ramme eller log hus, samt i et to-etagers land hytte skal overholde SNiP. Disse regler er de samme som de første. Så på anden sal.

Rumgeometri

Ekspertudtalelsen konvergerer ved en lofthøjde på 2,6 til 3 meter. For at vælge det rigtige fra denne rækkevidde er det nødvendigt at bestemme bygningens opbygning og dets brug. En vigtig rolle er spillet ved sæsonbetonet vedligeholdelse derhjemme. Hvis du planlægger at opbygge et hyggeligt sommerhus med små værelser, er du velkommen til at vælge en højde på 2,6 meter. For sådanne huse er ikke kendetegnet ved store stuer og rummelige værelser. Derfor behøver lofter ikke højde.

Hvis huset er beregnet til året rundt, vil det være hensigtsmæssigt at se rummelige soveværelser og en stor stue. I dette tilfælde kan du ikke undvære de høje vægge, især hvis indretningen af ​​værelserne sørger for placering af køjesenge.

Optimal lofthøjdeformat

Hver ejer af et hus under opførelse ønsker at vælge den optimale højde for værelserne i hans hus. Man må huske på, at huset endnu ikke er bygget, og så at opretholde og passe sit rum og ikke bare at glæde sig over sin storhed. For at vælge den bedste løsning, hold dig til tre komponenter:

 • dine ønsker
 • ergonomiske regler
 • byggestandarder.

Alt er klart med vores ønsker, og de er ganske forskellige, så de behøver ikke at blive diskuteret. Men med ergonomi bør man mindst være bekendt med det generelle. Denne videnskabelige disciplin studerer en persons interaktive interaktion med rummet omkring ham for at maksimere sine funktioner. Når du vælger en højde, skal du derfor have en idé om formålet med rummet, placeringen af ​​husholdningsartikler og dekorative elementer i den.

For at vælge den bedste løsning, skal du stole på værelserne. Der er en regel: Jo større området er, desto højere er væggen. Et lille værelse med et stort loft vil se latterligt ud, og i en stor hal vil loftet på to og en halv meter lægge pres på pladsen. Der er en anden måde at bestemme den ønskede højde på. For at gøre dette kan du vælge det højeste medlem af din familie og bede ham om at strække armene op. Tilføj til sin højde 30-35 mm, og tilføj op for at få den optimale værdi.

Fordele og ulemper ved højt til loftet

 1. omkostningerne ved at designe og bygge et hus bliver dyrere. Derudover skal du bruge penge på materialer til indretning
 2. at organisere varmesystemet vil ikke være nemt, men i færd med at bruge det vil det begynde at kræve store monetære omkostninger;
 3. Enhver reparation af loftet vil kræve betydelig indsats. Arbejdstagerne skal bruge yderligere faciliteter i deres arbejde, hvilket også vil påvirke pris og reparationstid;
 4. indenlandske vanskeligheder. Ved rengøring af den øvre halvdel af rummet vil der kræves dygtighed. Udskiftning af pæren kan være et stort problem.

På trods af dette har høje lofter opnået enorm popularitet på grund af deres fordele:

 1. høj højde har en særlig atmosfære og fri følelse i huset;
 2. ubegrænset fantasi i udsmykningen af ​​loftet dekoration. Høje vægge giver dig mulighed for at skabe et unikt loftdesign ved brug af to eller tre tier konstruktion af gipsplader. Stort loft kan være dekoreret med forskellige dekorative stuc, som vil se luksuriøst ud med en klassisk stil eller middelalderlig barok.

Selv sådan et stort rum kræver effektiv brug. Designere anbefaler at anvende "reglen om tre" - visuelt opdele væggene i tre sektioner. I bunden placeres yderligere trimme, for eksempel ved hjælp af en sten eller klapbræt. Dekorer det andet afsnit med malerier og hylder.

Placer ikke disse genstande over øjenhøjde for at forhindre følelsen af ​​tomhed. Tredje - forlad uberørt. Med dette layout vil loftet virke endnu højere! Ved udformningen af ​​belysning skal du sørge for at bruge massive lysekroner. De understreger elegance og elegance i rummet.

Så at rummet ikke inspirerer kedsomhed, lav en dristig beslutning - male en af ​​væggene i en lys kontrastfarve! Denne vægt vil tilføje unikhed.

Ulemper og fordele af lave lofter

 1. Følelse af trykplads vil altid ledsage et værelse med et lavt loft. Det vil være ubehageligt at være.
 2. Begrænset brug af hængende lysekroner. Der er huse, hvor lofthøjden er begrænset til to meter. I sådanne rum skal lysekronen komme rundt.
 3. Begrænset evne til at skabe arkitektoniske kompositioner. Hvis du vil skabe et design på flere niveauer i et værelse med et lavt loft, skal du søge hjælp fra professionelle designere. Opret et sådant loft vil være vanskeligt, men muligt.

Plusser af lave lofter er i minuserne af høj. Derfor gentager vi ikke. Lad os se nærmere på, hvad designerne vil rådgive i disse tilfælde. Først krydser du følgende fra interiøret:

 • lysekroner, lampeskærme og massive gulvlamper;
 • loft lister og tredimensionale dekorative elementer;
 • massive garderobeskabe, høje borde og store sofaer;
 • malet gardiner knyttet til væggene. Den bedste løsning ville være diskret plast, fastgjort til loftet.

Placer et væddemål på tekstur og farve på rummet. Hvid er den perfekte løsning. Denne farve kan arbejde vidundere, skubber grænserne for rummet. Brug sine nuancer på væggene og loftet. Tilsæt mere glans og spejle til interiøret. Den skinnende overflade reflekterer genstande genstande, visuelt tilføje kubikmeter til rummet. Installation af et blankt strækloft ville være en effektiv løsning.

Hvis du ikke vil se dit værelse i hvidt, vil andre lys nuancer gøre. Med denne mulighed skal du vide, at loftets farve ikke skal være mørkere end væggene. Ellers vil han præsentere sig selv.

Disse tricks er i stand til selv at give et lille loft et stort rum. Og den sidste. På stadiet om at bygge et hus, bemærk at lofthøjden skal være udformet i udkastform. Efter afslutningen vil det blive reduceret. Især højden vil ændre sig, når man installerer opvarmede gulve eller overbygninger i flere niveauer.

Alt om den optimale lofthøjde i CIP-huset, se følgende video.

Hvordan man laver et loft i et privat hus

Forbedring af private huse gør det muligt at realisere en ikke-standardiseret tilgang og lave et sådant loft, at det supplerer og understreger stilen på lokalerne og landskabet skabt af ejerne. Hvad der er muligt for privat ejendom er ikke muligt for lejligheder. Derfor har den moderne ejer altid et ønske om at komme væk fra typiske løsninger.

Hvordan man laver et loft i et privat hus

Varianter af enheden loftet i et privat hus

Ethvert loft på et privat hus er en flerlags konstruktion. I sin sammensætning:

 • ru loft
 • dampbarriere;
 • fugtisolering;
 • isolering (ofte på samme tid som en lydisolator);
 • retfærdigt loft.

Typiske loftsdesigner

Træ loftsordninger

Eksempel på armeret beton loft loft i et privat hus

Uanset hvilken type loft, træ eller beton, udføres loftsinstallationen på samme måder. Den eneste forskel i metoden til at kombinere materialer. I tilfælde af en betonplade er der brug for forudgående boring af huller og installation af dowels. Med trægulve er alt meget enklere: de bruger skruer og en skruetrækker, negle og en hammer til fastgørelse.

Der er tre muligheder for at installere et loft i et privat hus:

Tre typer lofter til et privat hus

Hvis du vælger installationsmuligheden, skal du afgøre, om loftet desuden skal være beklædt med efterbehandling, eller om de, der garanteres at give værelset med æstetisk appel, vil blive brugt med det samme. I det andet tilfælde taler vi om et træ: planker, bjælker, lameller. Det er i stand til at understrege den særlige smag af et privat hus og er egnet til gulve af enhver art.

Valg af træ

I valget af træ bør ikke fokusere på graden af ​​dets styrke. Oak boards er gode til gulvbelægning. For loftet er optimalt billigt, med en smuk tekstur af nåletræer. Andre vil gøre: birk, poppel, ahorn, aske. Det er vigtigt at være opmærksom på klasse og klasse af træ.

 1. Klasse "A" eller valgt klasse. Materiale uden synlige fejl, overfladen er glat og endog en lille mængde knuder er tilladt.
 2. Klasse "B" eller 1 klasse. Træ i denne klasse har små, men visuelt synlige mangler: knuder, revner, hak;
 3. Klasse "C" eller 2 klasse. Overfladen er grov, der er knuder op til 2 cm i diameter, revner op til 1/3 længden af ​​tømmeret er acceptabelt;
 4. Klasse "D" eller 3 klasse. Træ af denne klasse er af lav kvalitet og betragtes ikke som et materiale til loftet i et privat hus.

Billede af træfejl til bestemmelse af trætype ifølge DIN 68126

Klassificering af trækvaliteter i henhold til DIN 68126 til lønklasse A, B

Vices af et bestyrelse 3 karakterer

Hvis der er behov for at spare penge, kan du fortsætte som følger: Køb træ af en lavere klasse (men ikke lavere end 2.). Påfør flere lag antiseptisk opløsning på det og dækk det med en farvestofforbindelse. Denne tilgang vil øge træets driftstid, fremhæve dens tekstur og delvis skjule fejlene. Typen og mængden af ​​tømmer (planker, bjælker) vælges afhængigt af hvilken variant af loftinstallationen der anvendes.

Podshivnoy loft til at gøre lettere og hurtigere end gulv og panel. For enheder af dette design vil der kræves brædder og tømmer. Sidstnævnte vil fungere som bjælker, som vil blive knyttet til det sammensatte rimelige loft. Jo bredere brædderne, jo mere brutale loftet vil se ud. Knob og naturlige fremspring af træ vil give rummet en særlig "rustik" smag.

Ca. layout af hemming

For en økonomisk variant af arkivering vil et kantbræt på 25-30 cm bredt passe. Sådant tømmer savner ikke, selvom steget mellem bjælkerne er mere end 2 m. Eventuelt træ har tendens til at akkumulere fugt i sig selv, hvilket uundgåeligt øger bindemidlets vægt. Dette tages i betragtning ved valg af tømmer og køber ikke plader, der er mere end 4 cm tykke.

Standard bordstørrelser

Bjælkens tværsnit vælges afhængigt af hvad der ligger over loftet: loftet, stueetage eller værelse.

Den afgørende faktor er behovet for opvarmning. Hvis overophedning er et uopvarmet loftsrum, kræves der et lag af isolering på mindst 20 cm for områder med kolde vintre. For sydlige områder er 10 cm tilstrækkelig.

Som varmeisolator vælger du traditionelt mineraluld eller skum. Bulkmaterialer er ikke egnet til loftinstallation inde fra boligen. Udvidet ler, savsmuld, skumgranulat kan kun anvendes, hvis loftets isolering udføres fra loftet. Men teknologien i enheden til loftet giver ikke sådanne handlinger.

Varmeisolering af loftskummet

I stedet for plader kan du bruge fugtbestandige krydsfiner eller OSB-plader. Et sådant loft vil dog koste mere, da det vil kræve køb af efterbehandling materialer.

Installationsregler for loft

 1. Bjælker kan være en bestanddel af en træoverlapning eller installeres på en allerede dannet overflade. I andet tilfælde udføres bjælkens fastgørelse ved hjælp af metalhjørner, stifter og beslag.

Montering af træbjælker

Træbjælker

Installation af trægulve. afstand mellem bjælker

Arkiveringsbrædder samtidig med en dampspærre

Brædder er hemmed under træet

Det er umuligt at lave en dampspærre på denne måde. Filmen beskytter ikke bjælkerne mod fugt, der stiger fra bunden opad. Hæld isoleringen kun under bjælkerne, fastgør hæftemaskinen

Gabet mellem isolering og vandtætning vil forbedre egenskaberne ved "kagen" isolering

Hvis pladerne ligger over loftsbjælkerne, forbliver træet synligt. Dette er et spektakulært, ofte brugt loftdesign i et privat hjem. I dette rum er der en speciel smag af en god og stilfuld struktur. Dette design er helt i overensstemmelse med stilarterne rustikke, jagt eller skandinaviske.

Plader til gipsplader

Billedet er et eksempel på et loft. Stykker er syet over bjælker

Gulv loft enhed

Gulvbelægninger er velegnet til udsmykning af små værelser. Årsagen er i designfunktionerne, hvis bærende elementer er fastgjort ikke til det øverste loft, men til rummets vægge. Da understøtningsrammen ikke er tilvejebragt, er der begrænsninger af afstanden mellem understøtningsbjælker på højst 2,5 m. Derfor er gulvlofter det bedste valg til forbedring af badeværelser, bryggerier, små stuer.

Flydende lofter på tømmervægge

Uncut gulv loft

"Tærte" gulvloft (fra top til bund):

 1. Udkast lofts.
 2. Varmeisolator (mineraluld eller skum).
 3. Folie paroizolyator.
 4. Fair loft.

Et vigtigt punkt: Hvis der anvendes tolags polypropylen dampspærre membraner af typen "Izospan B" eller "Ondutis", lægges disse film, inden de lægger varmeisolatoren. Når du installerer dampspærren, skal du være opmærksom på hvilken side der skal ligge. Membranerne er altid angivet på forsiden. Det kan skelnes af, at det er glattere.

Hvilken side skal Izospan være?

Installations teknologi gulv loft

Det første sæt af bærende elementer af strukturen: bjælker. Da de tegner sig for hovedbelastningen, vælges omhyggeligt tømmer. Som bjælker kan du bruge plader med en minimumstykkelse på 5 cm eller en stang med en sektion på 10/10 cm, 10/5 cm, 10/15 cm. Metal hjørner vil være nødvendige til fastgørelse til vægge. Ud over ovenstående skal du bruge følgende materialer:

 • paroizolyator (til små værelser egnet aluminiumsfolie på papirbasis, kraftpapir, kartonimprægneret med linolie);
 • montering tape, hvormed de vil lime leddene af damp barriere klæder;
 • varmeisolator: fibrøse materialer (Ursa, Rockwool, Knauf, Isover, Uteplit, Ekovata, etc.) eller skum;
 • jernbane;
 • negle, skruer.

Stadier af gulvloft

 1. Bestem højden af ​​det færdige loft og marker punktet for fastgørelsen af ​​strålen på rummets vægge.
 2. Ved de ønskede højdeindstillede stænger. Til fastgørelse brug af beslag eller hjørner.

Log loft bjælker

Fastgørelse af rillede brædder til gulve med selvdrejende skruer

Den anden metode til montering af brædder

Gulvbelægning bjælker

Termisk isolering over dampspærren

I stedet for brædder bruges træklapplader ofte til installation af gulvloftet. Så få en smuk moderne udsmykning af værelset.

Video - Gulvbelægning fra ubehandlet bord

Enheden af ​​et panelloft i det private hus

Panelloft - et universelt design, der er egnet til forbedring af enhver form for lokaler. Navnet "panel" indebærer ikke installation af plast eller andre paneler, men installation af præmonterede plader fra brædder. Læges ved siden af ​​hinanden, danner de grundlaget for det færdige loft. Sådanne strukturer har et andet navn: "skjold".

Før arbejdet påbegyndes, forberedes tømmer. Hvert træ og bræt inspiceres for råd, behandlet med en antiseptisk og tørret brønd. Hvis der er revner, er de dækket med kitt til træværk.

Panellofterne er ofte ru og er forbeholdt efterbehandling. Der er et krav til sådanne strukturer: Overfladen af ​​brædderne fra siden af ​​lokalerne skal være flad. Skylder samles på et hvilket som helst passende sted, men oftest på bjælkerne i loftet under opførelsen af ​​huset.

Med en sådan loftindretning anvendes en rektangulær tværsnitsbjælke som loftsbjælker, til undersiden af ​​hvilke kranestænger med et tværsnit på 4/4 cm eller 4/5 cm er fastspændt. Tykkelsen af ​​pladen skal svare til størrelsen af ​​en af ​​siderne af stangen. Hvert panel er en række planker, hvis længde er lig med afstanden mellem kranestængerne. I den øverste del af skjoldet vinkelret på retningen af ​​pladerne spiker tyndere stænger. Bunden af ​​panelet forbliver flad og glat.

Hvert skærm er anbragt i åbningerne mellem bjælkerne, så kranestængerne er støtten til det. Når man ser ovenfra, er et sådant loft en række celler, hvis udsparinger er fyldt med termisk isolerende materiale. Dette kan være udvidet ler, mineraluld, skum, savsmuld.

Før isoleringen placeres, er alle de resulterende "bokse" dækket af dampspærre, så gulvbjælkerne også lukkes. I dette tilfælde lå filmarkene (membraner) 10-15 cm overlappende.

Hvis loftet er interfloor, lægges brædder over bjælker, der danner en undergulv. Hvis loftsoverlapningen anvendes, bruges bulkisolerende varmeisolator oftest og kan stå åben. Tykkelsen af ​​backfill afhænger af hvor alvorlige klimaforholdene i bopælsområdet. Panellofter er bygget ikke kun i private huse, men også i badeværelser, bryggerier, landhuse.

Anden sal i et privat hus - hvordan man bygger egne hænder? Instruktioner med fotos af færdige løsninger (bedste teknologier)

Boligejere har stort potentiale. Dette vedrører først og fremmest udvidelsen af ​​området. Hvis det ønskes, kan du bygge en anden etage. Det er værd at overveje de vigtigste punkter i dens design og selve arbejdsprocessen.

Resume af artiklen:

Opførelsen af ​​anden sal eller loftet

Det er to muligheder for at designe toppen. Efter at have overvejet mere detaljeret hver mulighed, de vigtigste egenskaber separat, kan du gøre det endelige valg.

Af stor betydning er området af lokaler. På billedet af anden sal i et privat hus kan du se glatte vægge, fraværet af skrå hjørner. Sådanne træk påvirker områdets visuelle ekspansion.

Når man vælger at opbygge et loft, kan man også opnå denne effekt. I dette tilfælde skal du være opmærksom på projektet hjemme, ikke skævt fra det laveste punkt, men trække en vis afstand tilbage. Således vil rummet være så behageligt og funktionelt som muligt. Arrangement af et kuppel tag er muligt.

Det er nødvendigt at bestemme formålet med udvidelsen. Vælg for hvilket formål rummet vil blive brugt. Det kan være et soveværelse eller en børnehave, en stue.

Ofte bruges dette sted som et værksted eller en separat undersøgelse. Du kan også arrangere et badeværelse eller et badeværelse, i så fald er en fuld udvidelse af anden sal den bedste løsning.

Mange overvejer omkostningerne ved de to muligheder. Baseret på praktisk erfaring er loftet meget billigere end en hel anden etage. Ved at spare penge kan henføres til køb af materialer, der anvendes til færdiggørelse af væggene.

Dybest set går de fleste af midlerne til arrangementet, så isoleringen af ​​rummet, ventilationssystemet. Det er også nødvendigt at installere specielle dormer vinduer. I tilfælde af opførelsen af ​​huset er det nødvendigt at styrke basen, det vil sige grunden til huset. Alt dette øger de endelige omkostninger ved byggeri.

Fra et visuelt synspunkt opfattes disse muligheder forskelligt. Hvis dit mål er et stramt, solidt udseende af bygningen, så skal du vælge en fuld udvidelse. Mere universel i dette tilfælde er varianten af ​​loftet.

At vælge varianter af loftet, du kan realisere forskellige ideer om styling, dekorere med dekorative komponenter, usædvanlige dekorationer, et fælles udvendigt.

risici

I tilfælde af at du alligevel besluttede at bygge, og spekulerer på, hvordan man laver anden sal i et privat hus, skal man vurdere risikoen. Først og fremmest vedrører den tekniske inspektion af bygningen.

Der er en række organisationer, der kan levere disse tjenester. Vær opmærksom på licensen og det tilsvarende certifikat, der giver virksomheden mulighed for at udføre denne type aktivitet.

Med denne procedure vil du være opmærksom på:

 • om den tekniske tilstand af ikke kun kælderen, men også væggene, loftet;
 • om vejen for yderligere at styrke strukturen
 • Du vil være opmærksom på behovet for at bruge lagerstivhed. Måske skal du styrke strukturen.

Derefter vil du modtage en inspektionsrapport, en konklusion om de tekniske egenskaber, et pas. Du vil blive forsynet med verifikationsberegninger og anbefalinger til brug, genopbygning. I tilfælde af visse fejl vil du få anbefalinger, der gør det muligt at fjerne dem.

Det er vigtigt! Når man vælger et godt firma, vil ekspert beregne omkostningerne til overbygningen. Hans anbefalinger vil bidrage til en kvalitetsudvidelse.

teknologi

Der er følgende typer af anden etage i et privat hus:

 • ret almindeligt er muligheden for murværk. Det er vigtigt at kende alle funktionerne i, hvordan man bygger på anden etage i et murstenhus;
 • frame-panel type;
 • træ anvendes aktivt til sådanne formål;
 • Brug præfabrikerede strukturer eller teknologien til at anvende armeret betonstrukturer eller.

De to første valgmuligheder kan kun bruges, når dine vægge er styrket, fundamentet styrkes korrekt. Ved brug af træteknologi er det værd at huske træets udformning. Efterbehandling er kun mulig efter et år.

Det er vigtigt at styrke strukturen. Dette arbejde er svært nok, men nødvendigt for et godt resultat. I så fald, hvis du ikke har råd fra et økonomisk synspunkt eller tidsgevinst, så brug de sidste to muligheder.

Der er flere fordele ved at bruge rammens anden etage:

 • sikkert ud fra det synspunkt, at der kan opstå brand
 • lille vægt;
 • lave omkostninger til materialer til arbejde;
 • Blandt fordelene kan man også skelne mellem, at arbejdet udføres på trods af vejret. Selv i dårlige vejrforhold kan alt det samme gøres.

I tilfælde af at du har tid og lyst, skal du samle det fra komponenterne. For at gøre dette, brug rammen, gård af træ. Hvis dette ikke er muligt, kan du købe færdiglavet præfabrikeret struktur.

Vær opmærksom! Bent på typen af ​​konstruktion er ret praktisk at bruge. Blandt de største ulemper ved dem høje omkostninger. På grund af de høje omkostninger, er de sjældent brugt til husholdningsbrug.

Ramme og truss metalstrukturer har også flere fordele. De bruges meget oftere i massetype konstruktion. Deres tilgængelighed, pålidelighed tillader det. Blandt manglerne kan kun identificeres et komplekst løfteelement direkte til anden sal. Til dette formål skal du bruge ekstra udstyr.

Forstærkning arbejde

Dit design skal være så pålideligt som muligt, varer i lang tid. For at gøre dette, glem ikke at styrke væggene og fundamenterne - fundamentet. Der er flere måder at gøre dette på.

For et træhus er det værd at udskifte en væg af en støtte, eller endda to. Hvis du arbejder alene, skal du invitere en partner. Det er nødvendigt at frigive hele rummet fra unødvendige møbler og andre elementer. Døre skal fjernes, med gulvet demonteret. Ved hjælp af yderligere enheder hæves bygningen, fundamentet er lagt.

Den næste mulighed er at bruge et forstærket bælte. Det er en lukket armeret beton tape. I bunden af ​​stakken er et specielt lag, eller med andre ord en "pude" af en blanding af sand, grus og mursten. Deres krydsfiner og mursten, bygg en kasse. Når du har anvendt denne metode, skal du vente mindst et år. Ellers vil basen af ​​konstruktionen simpelthen lande.

Derudover kan du også øge vinklerne. De graver op til en dybde på ca. 0,5 m, diameteren er 1 m. Derefter brygges gitteret til metalgitterets område. Fri plads skal fyldes med beton.

For at lette væggene, kan grunden af ​​huset bygges indeni, såvel som den ydre ramme.

Teknologien i den eksterne ramme ser sådan ud: Brug af bjælker, søjlen giver dig mulighed for at lave partitioner. Det er vigtigt at tage højde for konturerne af huset. Det første og andet etage er forbundet med fælles kommunikation.

Inde i huset er der opført en indre ramme for at styrke strukturen.

ansøgning

Designet som en anden etage loft, det bruges som en stue. Et sådant valg forklares ofte af rummets rummelighed, god belysning.

Du kan også lave et soveværelse. I dette tilfælde bør der være lys nuancer for at visuelt opdatere rummet. Derfor færdiggøres ofte anden etage i et privat hus ved hjælp af træ eller foring.

En anden interessant mulighed er arrangementet af hjemmebiograf. Til den rette atmosfære ved hjælp af naturlige materialer. Træet understreger skønheden i rummet. Lys i deres farver, stole eller puder, vil tasker føje varme og hjem komfort til den overordnede atmosfære.

For yderligere visuel udvidelse af rummet afspejler fornemmelsen af ​​frihed anvendelse. Vær opmærksom på designet også på varme, lys nuancer.

fund

Privat hus har mange fordele. Der er et stort boligareal blandt dem, som kan udvides, hvilket giver de mest utrolige ideer til livet.

For at gøre en udvidelse i form af anden sal, bør du overveje alle mulighederne, vælg formålet med brug. Den forberedende fase er af afgørende betydning. Med sin brug vil du ikke kun spare penge, men også beskytte den langsigtede struktur.

Overlapninger i huset. Typer af gulve i et privat hus

I denne artikel vil vi overveje de vigtigste typer af gulve og materialer, hvorfra disse gulve er konstrueret. Så hvad overlap? En overlapning er en struktur, der adskiller tilstødende rum i højden, det vil sige gulve og adskiller dem fra loftet og kælderrummet.

Indhold: (skjul)

Grundlæggende krav til overlapning

 • Loftene skal have tilstrækkelig styrke til at modstå belastningen af ​​både deres egen vægt og deres anvendelighed (møbler, udstyr, personer i rummet osv.). Størrelsen af ​​nyttelast pr. 1 m2 overlap er indstillet afhængigt af formålet med rummet og arten af ​​dets udstyr. Ved loftsgulve skal nyttelasten ikke være mere end 105 kg / m2, og for kælderen og gulvfladerne 210 kg / m2.
 • Overlapningen skal være stiv, det vil sige under belastningens virkning, ikke give afbøjninger (tilladelig værdi er fra 1/200 til loftsgulve og 1/250 for gulvflader).
 • Ved installation skal loftet være forsynet med en tilstrækkelig grad af lydisolering, hvis værdi er fastsat ved regler eller særlige anbefalinger til konstruktion af bygninger med et bestemt formål. For at gøre dette er det nødvendigt at forsigtigt lukke hullet på stederne for materialet sammenføjning for at undgå overgangen af ​​lyd fra nabokammer placeret over eller under.
 • De lofter, der adskiller lokalerne med en temperaturforskel på 10 gdadus (for eksempel at adskille koldt kælder fra første sal eller loftet fra første sal) skal opfylde kravene til termisk beskyttelse, det vil sige at det er nødvendigt at øge isoleringslaget.
 • Intet design af gulve, især træ, kan ikke modstå de langsigtede virkninger af ild, men hvert materiale har sin egen værdi af brandmodstand. Brandsikkerheden af ​​armeret beton gulve - 60 min; trægulve med efterfyldning og pudset underflade - 45 min; trægulve beskyttet af gips, ca 15 min; trægulve, ikke beskyttet af brandsikre materialer, endnu mindre.

Typer af gulve derhjemme

 • interfloor (adskille boliger gulve, herunder loftet),
 • kælder (adskille kælderen fra boligareal),
 • kælder (adskiller boligareal fra den kolde underjordiske)
 • loftsrum (adskiller boligareal fra uopvarmede loftsrum).

Ved sin konstruktive løsning kan bærerdelen af ​​gulvet opdeles i:

 • stråle, stående fra lejedelen (bjælker) og fyldninger;
 • bøjlefri, lavet af homogene elementer (plader, pyntede eller paneler, pyntede).


Typer af gulve til hjemmet

Stråleplader

I bjælkelofterne udgør bjælker, der er placeret i samme afstand fra hinanden, lejebasen, på hvilken påfyldningselementerne lægges, som udfører indeslutningsfunktionerne. Bjælker kan være træ, armeret beton eller metal.

Træbjælker

I den private husbygning er de mest populære træbjælkeflader, der normalt bruges i træ- og rammeboliger.

For træbjælker er der en grænse på spændvidden (rum). De kan bruges til:

 • interfloor overlapninger - med en spids på 5 meter;
 • til garret gulve (med uudnyttet garret) med en spændvidde på op til 6 meter. Metal bjælker kan bruges til enhver bredde af spændinger.

Trægulve er lavet af træbjælker af nåletræ og hårdttræ. På oversiden af ​​bjælkerne er der et gulv, som også er et gulv. Strålens loftkonstruktion består af bjælkerne selv, overskridelse, gulv og isolering.

Med en rektangulær plan af huset er det tilrådeligt at blokere spændingen i retning langs den korte væg.


Lægning af gulvplader langs en kort væg

Til bjælker under vægten af ​​overlapningen bøjede de ikke, de skal placeres i en vis afstand (se tabel). Strålens tværsnit bestemmes på grundlag af den belastning der falder på den.

For eksempel: Du skal bygge et loft med en størrelse på 3,0 * 4,0 m. Træbjælker (sektion 6x20) lægges på en væg svarende til 3,0 meter. Hvis overlapningen er mellem gulve, placeres bjælkerne i en afstand af 1,25 m fra hinanden, hvis loftet er 1,85 m. Dvs. jo større fremtidspændet overlapper hinanden, jo mindre afstand mellem bjælkerne vil være, da mere gulvplads er større belastninger.

Afstanden mellem bjælkerne påvirkes også af gulvbræddernes tykkelse. Hvis de er tykkere end 28 mm, må afstanden mellem bjælkerne ikke overstige 50 cm.

Fordelene ved hårdttræsgulv:

 • Den største fordel er, at træloftet hurtigt og enkelt er monteret på et hvilket som helst sted (uden vanskelighed) uden brug af specialværktøjer, det vil sige uden brug af kran og andet udstyr. Hardwood gulve er let og relativt billigt.

Ulemper ved hårdttræsgulv:

 • Den største ulempe ved overlappende træ er øget brændbarhed, undertiden muligheden for henfald og infektion med barkbaglen.

Teknologien til installation af trægulve:

Stråleinstallation: Før strålen installeres, skal den behandles med en antiseptisk opløsning. Hvis bjælkerne hviler på en sten eller betonvæg, skal dens ender pakkes med to lag tagmateriale. Strålen ledes ind i en rede, der er forberedt under vægkonstruktionen. Når den placeres i en rede, skal strålen ikke nå bagvæggen med 2-3 cm. Strålens ende er afskåret.


Beam installationsdiagram

(1 - bjælke, 2 - tagmateriale, 3 - isolering, 4 - løsning).

Det resterende rum i reden er fyldt med isolering, du kan fylde det med skum.

Montering af en spole: På bjælkets sidekanter spidses stænger (sektion 4x4 eller 5x5), som kaldes kranial.


Ordning med rulleskærme

(1 - træbjælke, 2 - kranestang, 3 - overløbsskærm, 4 - dampspærre, 5 - isolering, 6 - ren gulvfinish, 7 - loft finish).

På disse stænger er monteret spole af træskærme. Rulle lavet af skjolde fra langsgående plader eller skærme af tværgående plader. Rulleplader skal presses tæt sammen. De er fastgjort til kranestangen med skruer. Indrullingen tjener som forberedelse til fastsættelse af et "rent" loft.

Isolering Laying: En integreret del af et træbjælke loft er isolering, som i interfloor loftet udfører først og fremmest rollen af ​​lydisolering, og på loftet gulv også funktionen af ​​varmeisolering. Først og fremmest skal du bestemme hvilket materiale du skal bruge. Mineraluld, skumplast, slagge, perlit, udvidet ler, såvel som tørt sand, savsmuld, spåner, halm, træagtige blade kan tjene som materiale til isolering. Mineraluld - Materialet er let, let at bruge, i modsætning til skum, det "ånder", det har tilstrækkelig varme- og lydisolering. I de fleste tilfælde er uld i almindelighed egnet til både isolering af gulvflader og lofts. Udvidet ler (fraktion 5-10 mm) - materialet er tungere end mineraluld, hvilket gør strukturen tungere (vægt 1 m2 ekspanderet ler - fra 270-360 kg).

Efter at have fastgjort rullen på toppen af ​​det lægge et lag af isolering. Først lægges et lag af tagpapir, glasin eller en dampspærrefilm mellem bjælkerne, bøjer den omkring 5 cm på bjælkerne og fortsætter til varmeisolering. Tykkelsen af ​​en hvilken som helst isolering til overlapning af interfloor skal være mindst 100 mm, og på loftet, dvs. mellem et koldt og opvarmet rum - 200-250 mm.

Omkostninger og forbrug af materialer: Tømmerforbrug til traditionelle trægulve er ca. 0,1 m3 pr. 1 m2 gulve på en dybde på 400 cm. Den gennemsnitlige pris for en kubikmeter træbjælke er fra $ 145 (eller $ 14 / meter). Og kostprisen ved bestyrelserne koster dig omkring 200 dollars pr. Kubikmeter. Omkostningerne på 1 kvadratmeter overlapper på træbjælker fra $ 70 og derover.

Overlapninger på metalbjælker

Sammenlignet med træ er de ret pålidelige og mere holdbare og har også en mindre tykkelse (de sparer plads), men sådanne overlapninger opføres sjældent. For at fylde åbningerne mellem bjælkerne, kan du bruge lette betonindsatser, lette armerede betonplader, træplader eller trærulle. Massen på 1 m2 af sådan overlapning overstiger ofte 400 kg.

fordele:

 • Metallstrålen kan blokere store spændinger (4-6 meter eller mere).
 • Metalstråle er ikke brandfarlig og modstandsdygtig over for biologiske effekter (råd, etc.).

Men overlapningen på metalbjælkerne er ikke uden ulemper:

 • i steder med høj luftfugtighed på metalet dannes korrosion.
 • Derudover har sådanne lofter lave varme- og lydisoleringskvaliteter. For at afhjælpe denne mangel er enderne af metalbjælkerne indpakket i filt. Ved sådanne overlapninger er lagringselementet den rullende profil: en I-stråle, en kanal, hjørner.

Forstøbte armerede betonhulplader med en tykkelse på 9 cm er anbragt mellem bjælker. Et lag slagge og armeret betonplade med en tykkelse på 8-10 cm aflejres på armeret betonplader.


Designskemaet af præfabrikerede betonplader til metalbjælker

1 - "rent" gulv; 2 - strandpromenade 3-stråle; 4 - armeret betonplade; 5 - vandtætning; 6 - gips gitter; 7 - gips.

Materiale pris: Prisen på en stålprofil er fra 7 til 18 dollars / rm. Omkostningerne til lette armerede betonplader - fra 110 dollar. På 1 kvadratmeter overlap på metalbjælker bruger du fra 100 dollars og derover.

Forstærket betonbjælker

Arranger på flyvninger fra 3 m til 7,5 meter. Kompliceret arbejde med behovet for at bruge løfteudstyr. Vægten af ​​sådanne bjælker er 175-400 kg.

fordele:

 • Ved hjælp af armeret betonbjælker kan du blokere store spændinger end med træ.

ulemper:

 • Til installation af overlapning på armeret betonbjælker skal du bruge løfteudstyr.

Installation: Forstærket betonbjælker er stablet i en afstand på 600-1000 mm. Fyldningen af ​​interpaletrummet er arrangeret i form af lette betonplader eller hule letbetonblokke (med trægulve eller parketplader og med linoleum eller parketgulve på en betonbase - hule blokke).


Ordningen med opførelse af pladen af ​​letvægtsbetonplade på armeret betonbjælker

(1 - armeret betonbjælke, 2 - let betonplade, 3 - cementplade og underlag, 4 - parket, laminat)


Diagram af opførelsen af ​​gulvpladen af ​​hule blokke på armeret betonbjælker

(1 - armeret betonbjælke, 2 - hule blokke, 3 - cementplade, 4 - linoleum)

Sømene mellem bjælkerne og pladerne er fyldt med cementmørtel og gnides. Loftet gulve skal opvarmes, interfloor lydisolerede, kælder gulve er også opvarmet.


Gulvplader af hule blokke på armeret betonbjælker

Omkostninger: For en meter må stråler betale fra $ 25. Prisen for en let betonblok er fra $ 1,5. Som følge heraf bruger 1 kvadratmeter overlap på armeret betonbjælker fra $ 65.

Rammeløse gulve

De er homogene elementer, der ligger tæt på hinanden (plader eller paneler) eller en solid monolitisk plade, der tjener som både bærende og beskyttende strukturer. Afhængig af ydeevne-teknologien kan bjælklofter præfabrikeres, monolitisk eller præfabrikeret monolitisk.

Forstøbte armeret beton gulve

Mest populære, især i murstenhuse. Til installation af armeret beton gulve bruger to typer paneler kontinuerlig (de er hovedsagelig fremstillet af letbeton) og multihul. Sidstnævnte har runde huller af en slags "ribben". Panelerne vælges afhængigt af spændvidden og lejekapaciteten.

fordele:

 • Forstærket betonplader har høj styrke og er designet til en nyttelast på mere end 200 kg / m2.
 • I modsætning til træ er beton ikke bange for fugt og kræver ingen vedligeholdelse.

ulemper:

 • Ved montering af en plade af armeret betonplader kræves lastudstyr.
 • Det er ikke altid muligt at købe færdige plader af den rigtige størrelse, da de fremstilles i fabrikken i standardstørrelser.


Beam overlapper til hjemmet

Installation: Gulvplader er stablet på et lag af cementklasse 100. Pladerne skal understøttes på vægge (vægge med en tykkelse på mere end 250 mm) og skal være mindst 100 mm. Sømmene mellem pladerne skal rengøres af snavs og omhyggeligt fyldt med cementmørtel.

Den omtrentlige pris for materialet: Omkostningerne til en plade fra 110 dollars. Du vil bruge mindst 35-40 dollars pr. 1 kvadratmeter overlapning af armeret betonplader.

Monolitiske armeret beton gulve

Kan være af forskellige former. Monolitiske armeret beton gulve er en solid monolitisk plade med en tykkelse på 8-12 cm fra beton af klasse 200, som understøttes på støttevægge. Vægten af ​​en kvadratmeter monolitisk overlapning med en tykkelse på 200 mm er 480-500 kg.


Fotoforstærkning monolitiske armeret beton gulve

Montering af monolitiske gulve udføres i fire faser:

 • Montering af stålbjælker på de forberedte steder
 • Enheden af ​​hængende træforming af ubehandlede brædder (suspenderet af stålbjælker);


Enheden af ​​hængende træformat af ubearbejdet brædder

 • Lægning af armering (diameter 6-12 mm);
 • Betonfliser med betonmærke M200.

Fordelene ved monolit:

 • Fraværet af dyre lastnings- og losningsoperationer og højere kvalitet på betonfladen, der ikke kræver tætning af leddene, samt muligheden for at gennemføre komplekse arkitektoniske og planlægningsløsninger.

Ulemperne ved monolitiske gulve kan tilskrives behovet for at installere træformgivning til næsten hele området af fremtidens overlapning. Dette betyder imidlertid ikke, at forskallingen skal sættes på en gang. Overlapningen kan ske i separate spændinger og overføre forskallingen som beton sæt.

Installation: Før du fortsætter med installation af overlapning, er det nødvendigt at bygge et forskalling (det købes i færdig form eller lejes), som består af teleskopiske stivere, stativ, uniformer, bjælker, gulve og krydsfiner. Formen af ​​træ- og aluminiumstråler muliggør formningen af ​​gulve af enhver konfiguration - rektangulær, cantilever og lige rundt. Krydsfinerplader lægges på den øverste trædel af strålen, der danner en forskalling til hældning af beton. Herefter skal du installere og reparere forstærkningsburet. Enderne af stålstænger med en længde på 60-80 cm er bøjet og bundet med tråd med forstærkning. Derefter over hele området af overlapning producere konkreting til en højde på 10-30 cm. Fuld adhæsion af beton opstår efter 28 dage.


Forme til monolitiske gulvplader lavet af trægulve og krydsfiner


Montering af forstærkningsbur i formen til enheden af ​​monolitiske armerede betonplader

Omtrentlig materialemængde: Omkostningerne til forskallingsgulve, med træ- og aluminiumstråler, fra 40 dollars. Det omtrentlige forbrug af forstærkning til overlapning er 75-100 kg / m3 beton. Udgifterne til 1 ton forstærkning er 650 dollars. Omkostningerne til 1 kubikmeter færdigbetonbeton - fra 130 dollar. Som følge heraf vil prisen for 1 kvadratmeter monolitisk overlap koste dig $ 45 eller mere (uden omkostninger ved forskydning).

Precast monolitisk overlapning

Mere moderne beslutning om enheden af ​​overlapninger. Bunden er, at rummet mellem loftbjælkerne er fyldt med hule blokke, hvorefter hele strukturen hældes på toppen med et betonglag.


Precast monolitisk loft til hjemmet

Fordele:

 • Installation uden brug af løftemekanismer, forbedring af varmeisoleringsegenskaber, muligheden for overlappende enheder af kompleks form, reduktion af konstruktionstid.

ulemper:

 • Ulempen er, at den præfabrikerede monolitiske konstruktion har en tidskrævende (manuel) installationsproces, hvilket ikke er tilrådeligt, når man bygger et hus på 2-3 etager.

Installation: Ved montering af strålen lægges det præfabrikerede monolitiske loft på væggene med et trin på 600 mm. Vægt pr. Meter stråle overstiger ikke 19 kg. Dette tillader i de fleste tilfælde at installere bjælkerne uden brug af en kran. Hule blokke lægges manuelt på bjælkerne. Vægt af letvægtsaggregat - 14 kg, polystyren - 5,5 kg. Som følge heraf er den døde vægt på en kvadratmeter af de oprindelige gulvkonstruktioner 140 kg for udvidede lerbetonblokke og 80 kg til polystyrenbeton.

Gulvkonstruktionen, der er udarbejdet på denne måde, udfører funktionen af ​​en permanent forskydning, på hvilken et lag af monolitisk beton af klasse B15 (M200) er lagt.

Før hældning af beton er det nødvendigt at styrke konstruktionen med forstærkningsnet med celler af 100x100 mm i størrelse fremstillet af ledning med en diameter på 5-6 mm.

Vægten på en kvadratmeter færdigloft er 370-390 kg for udvidede lerbetonblokke og 290-300 kg til polystyrenbeton.


Letvægts aggregatblok til præfabrikeret monolitisk gulv

Omtrentlig pris: Udgifterne til præfabrikerede monolitiske loftkonstruktioner (bjælker og blokke) koster dig 40-50 dollars / m2. Udgifterne til det færdige gulvs strukturer (bjælker + blokke + maske + beton) - 70-75 dollar / m2.

Varme og lydisolering af gulve:

Gulvets varmebeskyttelse skal være sådan, at temperaturen på gulvfladen ligger tæt på temperaturen på den indre luft og ikke falder under den med mere end 2 ° C. For at undgå fugt mellem opvarmede og uopvarmede rum for at beskytte isoleringslaget fra fugtighedslag af glassin bør placeres over isoleringen.


Lægning af varme og lydisolerende materialer i loftet

(1 - en træbjælke 2 - en kranestang, 3 - en spole, 4 - et lag af isolering, 5 - en dampspærrefilm eller glassin, 6-brædder)

Ud over god termisk beskyttelse skal overlapning give tilstrækkelig lydisolering af lokalerne. I overensstemmelse med gældende regler (RF data) skal isolationsindekset Rw være lig med eller større end 49 dB.

For hule kernebetonplader 220 mm tykke er isolationsindekset Rw = 52 dB.

For trægulve (isolationslag 280 mm + 1 lag gipsplader 12 mm) er lydisoleringsindekset 47 dB.

Nu lidt om isolering. Færdige mineraluldsplader viste sig at være et godt varmeisoleringsmateriale. Ud over den velkendte isolering af færdige mineraluldsplader er der alternativer, der udføres på stedet. For eksempel: Du kan rulle op slagge eller almindelig savsmuld på en kant med ruberoid eller dækket af en opløsning af ler med tilsætning af sand. Forresten er de 4 gange lettere end slagge og giver samtidig 3 gange bedre varmeisolering med samme lagtykkelse. Så ved en vintertemperatur på -20 ° C bør backfillet fra slagge være 16 cm tykt, spånerne skal være 7 og kun af savsmuld på 5 cm.

Plader af opilkobeton til samme formål kan laves uafhængigt. For at gøre dette kan du tage 1 volumen del savsmuld, 1,5 dele kalkmørtel eller 4 dele ler, 0,3 dele cement og fra 2 til 2,5 dele vand. De færdige plader tørres i skyggen, stablet på ruberoidlægningen, sømmen er forseglet med ler eller kalkmørtel. En kvadratmeter af en sådan plade vejer omkring 5-6 kg med en tykkelse på 10 cm.

Hvilken slags overlapning at vælge for dit hjem. Det hele afhænger af typen af ​​hus, samt på installationsteknologien og prisen på gulvet. For at gennemføre denne artikel vil jeg give et bord, hvor du kan sammenligne forskellige typer af plader og vælge den mest egnede til dig selv.

OBS: Denne artikel præsenterer priser for perioden 2008. Vær opmærksom!