Hvordan man laver et loft i badet med egne hænder, trin for trin guide

Et af de mest afgørende øjeblikke i badets opbygning er skabelsen af ​​loftet. Hvor korrekt og effektivt du gør det, vil ikke kun afhænge af komforten i rummet, men også hele bygningens liv.

For at skabe loftet er det nødvendigt at vælge finishmaterialet, isolering, lige så vigtigt som en sådan indikator som rummets højde. På trods af at det er nødvendigt at have visse viden og færdigheder til opførelse af loftet i badet, kan enhver håndværkere udføre disse værker med egne hænder.

Montering af loftet i vaske- og hvileværelset

Et træk ved vaskerummet og resten af ​​stuen i badet er, at selv om der er høj luftfugtighed i disse rum, er lufttemperaturen lav i forhold til dampbadet. Derfor er det for loftets afslutning en af ​​de mest optimale muligheder, plastpaneler.

De vigtigste fordele ved plastforing:

 • sådanne paneler kræver ikke yderligere behandling med antiseptika;
 • de har en regelmæssig geometrisk form;
 • lille vægt;
 • der er forskellige farveskemaer;
 • efter installation af et sådant vægpanel er det ikke nødvendigt at male det med jævne mellemrum, som det er tilfældet med træmaterialer;
 • rot ikke;
 • lave omkostninger, hvilket sparer betydeligt penge.

Ved anvendelse af plastpaneler er deres installation det afsluttende trin i efterbehandling.

Montering af plastvægpanel på loftet udføres efter anlægget og isoleringen af ​​udkastet i følgende rækkefølge:

 1. Beregning af det krævede materiale. Loftets areal er opdelt i et panels område, så vi finder ud af det krævede antal PVC-paneler. For at beregne lamellerne opdeler du rummets bredde med 0,4 og multipliceres med længden af ​​rummet. Dowel negle er taget med en dykers hastighed til 0,5 m skinne. Negle og skruer - 1pc ved 0.3m.
 2. Mærkning.
 3. Montering af batten, brug træbatten 30 til 40 mm, fastgjort med skruer eller dykker (hvis bunden er beton) til loftet med en stigning på 40 - 50 cm. slibemaskine, indsat i profilen UD monteret på væggen. Ved hjælp af niveau og suspensioner skal du justere profilen i et plan.
 4. Montering af soklen, for at skjule kløften mellem loftet og væggen, anvendes til loftsplinten, det er fastgjort efter at batten er anbragt omkring rummets omkreds. Den sidste sokkel fastgøres efter installationen af ​​PVC-panelerne er færdiggjort ved hjælp af flydende negle efter at have skåret sporet på soklen.
 5. Fastgør plastplader til kassen kan udføres ved hjælp af hæfteklammer, knopper eller klammer. Det første panel indsættes i soklens rille og fastgøres til kassen, det andet panel ind i rillen på den første.

Når du bruger glatte paneler, bemærk at de er meget let beskadiget, så beskyttelsesfilmen fra dem skal fjernes i sidste øjeblik.

Længden af ​​panelerne er typisk 6 meter, hvilket i høj grad komplicerer deres transport. Eksperter anbefaler straks at bestemme den ønskede længde og skære panelerne stadig i butikken.

For vaskerummet og for resten af ​​rummet i badet er det bedre at vælge sømløse paneler, da hvis der er en dekorativ fugt, vil fugt og snavs akkumulere i det, hvilket ødelægger loftets udseende.

Vedligeholdelse af en sådan belægning er meget enkel, men det er bedst at bruge bløde vaskemidler. Panelernes farve anbefales at vælge en stille, så du kan slappe af og hvile bedre, det er bedre ikke at bruge kontrasterende løsninger i badet.

Da plast ikke tillader damp, er det nødvendigt at give god ventilation i rummet, så loftet og væggene kan tørre ud normalt.

Loftet i dampbadet

Damprummet er det mindste rum i badet, men takket være det faktum, at det har høj temperatur og fugtighed, vil loftets krav være høje. At lave fejl ved skabelsen af ​​loftet i dampbadet reducerer ikke kun komforten ved at besøge badet, men kan også forårsage hurtig beskadigelse af bygningen og skal repareres.

Valget af materiale til plating

Til beklædning er loftet i dampbadet brugt træforing. Normalt anvendes ikke den ene af nåletræer, da der ved opvarmning kan anvendes harpikser ud af det. Derfor anvendes paneler af alder, aspen, lind, men eg eller ask er bedst egnet.

I stedet for clapboard kan du bruge kaninbrædder, da der næsten ikke er nogen forskel på dem. Men det er endnu bedre at bruge vægpanelet, som har en ikke-lineær overflade, og under dens tørring vil loftet ikke danne et hul som ved brug af brædder.

Hvis loftet er et groft gulv, kan foringen tages fra 12 mm tykt, hvis ikke, så skal tykkelsen være 18 mm. For at skabe et gulvloft er det nødvendigt at tage en foring på 25 mm tykt, da det vil være en stor belastning.

Den sædvanlige beklædning adskiller sig fra euroen, idet den sidstnævnte har langsgående riller på indersiden for at forbedre ventilationen, og overfladen er glattere, så hvis midler tillader det, er det bedre at købe Euro foring til loftet i badet.

Da omkostningerne ved eurolining er højere, skal geometrierne af lamellerne tydeligt observeres, der bør ikke være knuder på panelerne. Du bør være opmærksom på dette under køb.

Det er godt, når der er en mulighed i lageret for at kontrollere, om panelet ikke har ført, for det er det nødvendigt at slutte to striber, hvis det sker frit og uden huller, så er alt godt.

montering

Der er tre typer loft: flad, panel, smedet.

Overvej hvordan man laver et loft i loghusets bad i en nedstrøms måde:

 1. Gulvbjælker behandles med en beskyttende forbindelse.
 2. I betragtning af placeringen af ​​komfurvarmeren, monteret mellem bjælkens metalpassager til skorstenen.
 3. De fastgør folie- eller vanddampbarriemembranen til undersiden af ​​bjælkerne ved hjælp af en byggemateriale, der efterlader 30 cm overlappende på væggene og lim folien med hinanden med aluminiumstape.
 4. Hvis afstanden mellem bjælkerne er stor, er det nødvendigt at også lave en kasse og installere vægpanelet på den allerede, gør kassen 20 med 40 mm med en 400 mm stigning.
 5. Udfør montering af vægpanel, fastgjort med skruer eller negle, men du kan også bruge klemmer. Når du bruger negle, kan de hamres i ansigtet, i en spids eller rille. I det første tilfælde vil kappen være synlige, og i den anden og tredje er monteringen umærkelig.
 6. På siden af ​​loftet mellem lagami lå vi isolering (mineralstenuld, udvidet ler eller ler med halm)
 7. Isolering er lukket med en hydrobarriere (diffus membran), det vil beskytte isoleringen mod fugt fra oven og frigøre vanddamp frit fra bunden.
 8. Vi lægger tavlerne på loftet.

Ved fastgørelsen af ​​lamellerne gennem fordelen er kapperne synlige, men fastgørelsen er pålidelig, fastgørelsen gennem spidsen eller rillen er umærkelig, men en lille del af brættet er fanget. Derfor er det sandsynligt, at det vil blive slået ud eller revet, når vægpanelet udvides.

Efterbehandling negle bruges til fiksering, da de har en lille hætte. Vedhæftningspunkter er lukket med et kit, hvortil træstøv tilsættes, og efter at det er tørret, er dette sted poleret.

Nødvendige værktøjer

For at færdiggøre loftet i badet skal du bruge følgende værktøjer og materialer:

 1. foring, som kan være plast eller træ;
 2. dampbarriere;
 3. isolering;
 4. fugtisolering;
 5. hæftemaskine;
 6. elektrisk boremaskine;
 7. skruetrækker;
 8. en hammer;
 9. dobojnika,
 10. mallet;
 11. træ blok;
 12. bygning niveau.

Hvordan installeres et rør i badet gennem loftet?

Placeringen af ​​røret gennem loftet, er det nødvendigt at bestemme selv under designet. Ved mærkning skal hullet anses for at matche rørets lodrette akse. Fra rørets kant skal loftbjælkerne være mindst 130 mm.

Mellemrummet mellem skorstenen og loftet er nødvendigvis isoleret, for dette kan du bruge asbest, basaltuld eller glasfiber.

Tykkelsen af ​​dette lag skal være mindst 50 mm, så isoleringen ikke falder, hullet rundt om røret er hemmed med et lag rustfrit metal fra bunden.

Ekspertrådgivning

Hvis du bruger loftet i dampbadet, vaskeområdet og resten af ​​værelset med dine egne hænder og gør det for første gang, så for at få et godt resultat, skal du tage højde for følgende ekspertrådgivning:

 • alle færdiggørelser i badet skal startes fra gulvet, så loftet er lavet, og først så er væggene beklædt;
 • loftet kan bruges til opbevaring og tørring af broer, når man opretter et hemmedloft, men at lave en luge og en indtrækbar trappe;
 • Når du installerer det første panelforing, skal du være meget forsigtig, da det påvirker installationen af ​​alle andre elementer;
 • For ikke at beskadige panelerne er det nødvendigt at bruge et indkøbscenter og en træbjælke, som vil bidrage til jævnt at fordele den skabte chokbelastning;
 • Hvis afstanden mellem bjælkerne er op til 60 cm, kan foringen fastgøres direkte til dem, i andre tilfælde vil det være nødvendigt at gøre batten.

konklusion

I badet er loftet det mest sårbare punkt, da den maksimale mængde varme går igennem det. For at forhindre dette er det nødvendigt at vælge det rigtige materiale til loftbeklædningen, for damprummet er det træ, og der er plastforing til vaske- og hvileværelserne.

Alt installationsarbejde er udført omhyggeligt og omhyggeligt, så du kan selvstændigt udføre højkvalitets varmeisolering af loftet og gøre det smukt, sikkert og holdbart.

Loftet i badet - professionel rådgivning

Badets opbygning har mange nuancer, herunder loftsbeklædning. Ved valg af materialer er det nødvendigt at tage højde for den øgede fugtighed og temperaturstigninger af denne type rum. Pålideligt udstyre loftet i badet vil hjælpe rådgivning fra fagfolk, som er placeret nedenfor.

Hvad er der behov for saunalofter?

For at finde ud af, hvordan man laver loftet i badet, lad os fokusere på kravene til overfladebelægning.

Forskellen i badet fra stue- og arbejdslokalerne, det er konstant temperaturfald med høj luftfugtighed. For at skabe et behageligt mikroklima kan temperaturen stige op til 80 grader og i dampbadet op til 100. Luftens fugtighed er for høj og når 98%. Derfor skal du overveje alle nuancer, når du vælger en belægning mod dette værelse.

Det korrekte loft i badet skal opfylde visse krav og udføre følgende opgaver:

 • eliminere varmetab i vaske- og damprummet
 • at holde våde dampe og ikke tillade dem trægulve
 • ingen skadelige stoffer skal udledes eller akkumuleres indendørs
 • materiale skal udelukke ild;
 • lang levetid under forhold med høj luftfugtighed og pludselige temperaturbilleder.

Disse krav skal overvejes, hvis du vil lave et loft i badet med egne hænder.

Ved valg af materiale til indvendig beklædning af rummet skal der lægges særlig vægt på brandsikkerhed, pålidelighed og miljøvenlighed.

Facing loft damp

Loftet i badet er bedre at lave af træ. Det er bedre at blive på løvfældende træer som linden, alder eller asp.

Træet til loftet i badet med egne hænder skal være rent, tørt og ikke inficeret med svampe og andre mikroorganismer. Hvis du ignorerer disse krav, vil belægningen under drift blive forringet og frigive skadelige stoffer.

Valg til damp

Der er flere muligheder for lofter i dampbadet russisk. Blandt de mest populære metoder er følgende teknikker:

Hver version af loftet i badet er forskellige brugt beklædningsgenstande og metode til konstruktion af strukturen.

Vigtigt: Det er ønskeligt at bestemme typen af ​​overlapning på badets opbygningstrin.

Lad os se nærmere på hver version af badeloftet.

Fyldstofkonstruktion

Dette er en traditionel måde at oprette en dampbadbeklædning på, med pålidelig og holdbar installation. Muligheden er egnet til at placere et område. Det er muligt at montere en rørkonstruktion til et bad, hvis det er meningen at bruge loftet som et hvilestue.

Designet har følgende fordele:

 1. Meget slidstærk beklædning takket være bjælkelag
 2. fremragende varmeisolering;
 3. lang levetid.

Ulemperne ved designet indbefatter en stor mængde materiale og installation af bjælker under konstruktionen af ​​konstruktionen.

Det er muligt at lave et hemmedloft i et bad til en bygning af mursten, fra skumblokke og ved en rammekonstruktion.

Flydende bad

Ved installation af gulvkonstruktionen er der ikke brugt bjælker. Derfor er denne type belægning egnet til små områder. At udstyre loftsrummet med en gulvbelægning er usandsynligt at arbejde, fordi der er isolering på gulvet.

Fordelene ved gulvdesign omfatter:

 1. billig installation;
 2. installationsarbejde er ikke kompliceret.
 1. isolering vil ikke være meget effektiv;
 2. Loftet kan kun bruges som en teknisk udvidelse.

Som nævnt ovenfor er den største ulempe ved designet, at belægningen kan installeres til små rum.

Panelkonstruktion til bad

Udformningen af ​​den præfabrikerede type, som opsamles fra rester af isolering og kantet træ.

Fordele ved panelkonstruktion:

 1. Mulighed for brug ved installation af brædder med en lille tykkelse. På grund af det faktum, at belægningen er præfabrikeret, viser det sig en hård og holdbar konstruktion;
 2. hvis reparation er nødvendig, så er der mulighed for at erstatte individuelle profiler.

Ulemper ved panelbelægning:

 1. massiv konstruktion;
 2. efter installation er der led og huller, der skal lukkes forsigtigt med et lag tætningsmiddel.

Hvilket loft at gøre i badet afhænger af bygningens størrelse og mulighederne.

Instruktioner og retningslinjer for opførelsen af

Vi tilbyder instruktioner til opførelse af badets loft med egne hænder, der består af flere trin.
Inden du installerer en hæmmerkonstruktion, er det nødvendigt at bestemme, hvilken højde rummet vil have. Normalt stop ved omkring 2,2 m, under hensyntagen til efterbehandling.

Det er nødvendigt at overveje følgende nuancer:

 • I første driftstid, efter at konstruktionen er færdig, krymper loghuset sig. Som følge heraf går ca. 15% af højden væk;
 • den grove belægning skal være fra 30 til 50 mm i tykkelse;
 • Afstanden til adgangen til luften, mellem den grove overflade og efterbehandling, skal være 50 mm.
 • dækker tykkelse fra 10 til 20 mm.

For at indstille den ønskede højde ligger bjælkerne under badets konstruktion i en højde på 2,5 meter.

Næste trin for trin vejledning om opførelse af loftet i badet med egne hænder omfatter følgende trin:

 1. installation af gulve
 2. arrangement af den uslebne coating;
 3. lægning af dampspærre;
 4. strukturel isolering;
 5. imprægnering.

Yderligere vil vi fortælle om hvert trin i opførelsen af ​​en hemmed konstruktion.

overlappende

Bjælker er lavet af samme materiale som rammen. De lægges i trin på 1 til 1,5 meter på den korte side af bjælkehuset, der er præskåret på begge sider.

Loft bjælker er lagt ud og skåret i størrelse. Når bjælkerne er monteret i størrelse og hugget, fastgøres de i riller, hvor mos eller slæb anvendes til isolering. En tagbjælke ligger på den endelige bjælke, spærre går over.

Udkast til dækning

Ved tilrettelæggelse af et groft loftbelægning vælges trimmet træelementer som følger:

 • til damprum i tykkelse fra 40 til 50 mm;
 • for vaskerummet vil tykkelsen af ​​brættet være 25 - 30 mm.

På brædderne bør der ikke være revner eller revner.

Installation udføres som følger:

 1. kantede brædder er hemmed nedenunder med hensyn til bjælkerne. For at sikre en stram pasform af bjælkerne, er de hacket
 2. stænger er fastgjort til den resulterende overflade og derefter tilpasset med bjælkerne fra de øvre og nedre dele;
 3. grov belægning er monteret på bjælkerne. Det er vigtigt at sikre tætningen af ​​leddene. Fastspændingsspik skal være 3 gange længere end tykkelsen af ​​pladerne;
 4. det næste bord er fastgjort til forrige spor.

Hvis badskorstenen passerer gennem loftet, monteres hullet til røret under samlingen af ​​trækloftet.

Dampbarrierelag

Dampspærren i badet forhindrer dampens indtrængning fra dampbadet til isolationslaget. Højtemperaturbestandige materialer anvendes til dampspærre:

 • ler. Gabene og leddene er stærkt belagt med ler. Har brug for at lave en løsning. Flodsand sigtes for at slippe af med skrald. Lejerne til ovnene gennemblødes i 3 dage, hvorefter opløsningen gnides gennem en sigte. Til plasticitet tilsættes stumper af basalt bomuldsuld. Komponenterne, der er taget i lige store mængder, blandes ved anvendelse af en byggemixer;
 • isoleringsfilm eller folie. Filmen er overlejret på bjælkerne. Kanterne af filmen er fastgjort med tynde knopper eller en steepler.

Det er muligt at lukke bjælkerne fuldstændigt med et dampspærrelag ovenpå.

Warming

Følgende materialer anvendes til termisk isolering af loftet;

 • ler med savsmuld;
 • udvidet ler;
 • mineraluld.

Hvis loftet ikke opvarmes, skal tykkelsen af ​​isoleringslaget være fra 20 til 30 cm. Hvis det er en mineraluld, så fra 10 til 15 cm.

Vandtætningsniveau

Vandtætningen til loftet er placeret på isoleringen. Til dette formål anvendes ikke-vævede membraner. Sådanne vandtætninger tillader ikke vand at passere til isoleringen, samtidig med at det slippes i våd damp. Dette forhindrer kondens i badet.

Membraner er fastgjort til bjælker med en hæftemaskine. Samlinger er lukket med duct tape.

Hvordan man laver et loft i dampbadet

Størrelsen på dampbadet refererer til et af de mindste rum i badet. Det ser ud til at bygningen arbejder med hende mindst. Men det er det ikke. Betingelserne i dampbadet er så "vanskelige" for alle træstrukturer, og der er så mange opgaver, at efterbehandling i et lille dampbad tager meget længere tid end i resten af ​​rummet.

Loftet i dampbadet med egne hænder

Enhver fejl i afslutningen af ​​loftet reducerer ikke kun betjeningsanlæggets komfort, men kan også forårsage for tidlig reparation af hele konstruktionen. Loftene i dampbadet kan arkiveres og flades, med og uden skorsten. Hver valgmulighed har sine egne egenskaber, vi vil i hvert enkelt tilfælde dvæle på hver enkelt af dem.

De strengeste krav til materialer til afslutning af dampbadet pålægges på grund af de særlige forhold i rummet.

Lofter damp skorsten lofter

Lofter damp skorsten lofter

Skorstenen til en brændeovn kan gå både gennem væggen og gennem taget. Vi vil overveje den anden mulighed - tilbagetrækningen af ​​skorstenen gennem taget.

Passagen af ​​skorstenen gennem loftet og taget

Vi vil polstere lofterne med naturlig klapbræt, mineraluld vil blive brugt som varmeisolator; vandbeskyttelse vil blive lavet med aluminiumsfolie.

Hvordan laver man lofter i dampbadet?

Trin 1. Kontroller alle rummets dimensioner.

Gå ikke glip af dette stadium, det kan lindre fra mange vanskeligheder, der opstår under den øjeblikkelige belægning.

Kontroller alle rumstørrelser

1. Målinger af rummet og måder at fjerne uregelmæssigheder på

Først og fremmest målinger af diagonalerne i dampbadets loft, ideelt set bør de være lige. Hvis du har det galt, er vinklerne mellem væggene ikke lige 90 °.

Find ved hjælp af et stort firkantet problemområde, måle afstanden mellem de modsatte vægge. Dette giver dig mulighed for at bestemme størrelsesmatchens størrelse og vælge et bestemt sted i dampbadet, hvor du vil rette op for bygherrerfejlen. Hvis forskellen i længden af ​​de modsatte vægge ikke er mere end to centimeter, kan problemerne elimineres ved at skifte positionen af ​​hver foring ved krydset et par millimeter.

Forskydningen i forbindelse med spidsen / sporet på kun en millimeter vil gøre det muligt at rette i ti rækker et centimeter mellemrum.

Lining. Tornforbindelse

En vigtig betingelse. Med denne metode til at eliminere ikke-parallelisme af væggene, skal du konstant kontrollere placeringen af ​​beklædningen for at "ikke overdrive den". Størrelsesjustering vil være næsten umærkelig, denne metode anses for at være en god løsning på problemet.

Hvis længden af ​​væggene adskiller sig meget, bliver du nødt til at skære den sidste vægpanel i en vinkel. Bestem det sted, hvor den sidste ujævne foring vil blive placeret, det skal være mindst mærkbar. Det er bedst at placere det i rummet bag komfurets skorsten.

2. Kontrollér gulvbjælkerne

Det andet vigtige punkt - kontroller gulvbjælkens position. Deres nedre fly skal ligge på en linje. Prøven udføres med et reb, strækker den mellem de ydre bjælker. Afstanden mellem bjælkerne er i de fleste tilfælde ca. 80 centimeter, hvis højden af ​​to tilstødende bjælker har et spred på mere end 5 millimeter - et problem, det skal korrigeres.

Gulvbjælker skal være strengt på samme niveau.

Der er ingen universel rådgivning, alt afhænger af den specifikke størrelse af uoverensstemmelsen, antallet af "forkerte" bjælker og deres placeringer. I nogle tilfælde vil det være nødvendigt at fugte visse bjælker med et hånd el-plan, til andre bjælker er det lettere at sømplader af passende tykkelse. Beslut på egen hånd under hensyntagen til specifikke problemer. Men du er nødt til at justere dem alligevel, prøv ikke at spyge vægpanelet på sådanne bjælker, det endelige udseende af loftet vil forstyrre dig meget.

3. Udgang fra skorstenen gennem tagforholdene

Tredje øjeblik Se på skorstensstedet, især til sager med mursten og skorstene. Mindst afstanden mellem skorstenens overflade og bjælken skal ligge omkring omkretsen på mindst 20 centimeter.

Komfurmaskinen lavede en fejl og kunne ikke stå i brandgabet? Den første mulighed for at eliminere defekten - for at tvinge producenten til at genoprette skorstenen. Muligheden for at sige det mildt er ikke det nemmeste. Du kan gå den anden vej - flere gange for at imprægnere strålen med specielle brandbeskyttelsesmidler. Moderne imprægneringer er meget effektive, de øger kraftigt træets modstand til spontan forbrænding på grund af langvarig udsættelse for høje temperaturer. Et lag mineraluld vil beskytte det mod åben ild.

4. Forberedelse af væggene

Det fjerde øjeblik. Hvis dampbadets vægge allerede er beklædt, skal du fjerne flere rækker af foring. Faktum er, at dampspærren (i vores tilfælde aluminiumsfolie) på loftet skal fortløbende forbinde med overlapning med væggens dampspærre, overlapningen ikke er mindre end 10-15 centimeter, overlapningsstedet skal forsegles med specielt eller almindeligt klæbebånd.

Loftdampspærren skal overlappes med folie på væggene.

Vi kontrollerede og forberedte lofterne, vi kan fortsætte med gennemførelsen af ​​nye opgaver.

Trin 2. Fjernelse af størrelsen af ​​loftsdamprum og køb af byggematerialer

Dimensioner er nemme at fjerne under hensyntagen til de opnåede data, indkøbsmaterialer. Den eneste note er at gemme omkring 10% (den præcise størrelse afhænger af din erfaring inden for konstruktion). Der vil altid være en vis mængde uproduktivt affald ved arbejde. Vi har allerede fortalt, at det er bedre at gøre isolering af dampbadets loft med mineraluld, et isolationslag ≥10 centimeter. Tyndere er ikke værd at gøre, den positive effekt vil være diskret. Du kan bruge både rullet og ekstruderet materiale.

For dampbeskyttelse er det mere hensigtsmæssigt at anvende aluminiumsfolie til beklædning - paneler af nåletræ.

Foring 15x121x6000 mm tørt (nåletræ)

Det er muligt at slå klappbrættet på to måder: skjult i sporet eller åbent til bordets plan. For den første metode er det nødvendigt at erhverve negle med en længde på ≤ 2 cm, for den anden metode kan galvaniserede eller dekorative negle på 40 ÷ 50 mm anvendes.

Neglen er tilstoppet rille

Vi vil ikke anbefale at bringe vægpanelet på loftet på dampbadet, der skal skylles, og af hvilken grund. Der er høj sandsynlighed, især blandt uerfarne bygherrer, at en tynd del af rillen vil knække under sømpe processen. Bredden af ​​loftstrålen er kun 50 mm, hvilket ikke tillader at køre et søm sammen. Som et resultat - her vil bestyrelsen forblive ublandet. Der kan være flere sådanne problemområder under headlining. Hvis du sutter væggene, er det ikke kritisk at reducere antallet af fastgørelsessteder på vægpanelet, og det kan sænke på loftet under indflydelse af sin egen vægt.

Trin 3. Opførelsen af ​​rammen omkring skorstenen

Opførelsen af ​​rammen omkring skorstenen

Til isolering anvendes facadeisolering fra mineraluld

Rammen er fortrinsvis lavet af samme materialer som loftbjælkerne. Afstanden mellem rammen og skorstenen er mindst 20 centimeter. Fjern dimensionerne mellem bjælkerne, klipp arbejdsstykket i størrelse. Kom ramme kan være negle eller skruer. Selv om belastningen på konstruktionen bliver lille, skal du gøre det sikkert.

Trin 4. Dampbarriere

Måske er et af de mest afgørende stadier af hovedet på dampbadet. Lad os starte med det rigtige valg af materialer dampbarriere. I dag er der mange af dem, prisen varierer til tider. Men ikke alle er velegnede til et dampbad. Hvorfor? Fordi for par er der særlige krav. Overvej de korte karakteristika, der tilbydes af producenter af dampspærre materialer.

Moderne membranmaterialer

Megaspan D - vanddampbarriere membran

Membraner er designet til ikke kun at udføre dampspærre, men også til vandtætning. Membraner er enkeltlag eller flerlag, ensidige eller dobbeltsidede.

De er ret dyre, har fremragende præstation, men ikke for dampbadet. Faktum er, at disse materialer bevarer dampmolekyler, men de lader luft igennem uden problemer. Til opførelse af boliger kan denne ejendom betragtes som positiv - ventilation er vedligeholdt mv. I dampbadet er modsat sandet, der er ikke behov for ventilation, lydstyrken kræver maksimal tæthed. Faktum er, at varmetab som følge af varmluftkonventionen udgør op til 30% af alle tab. Spørgsmålet er, hvorfor for dine penge forværrer udførelsen af ​​varmebesparende dampbad?

For badet skal du bruge helt uigennemtrængelige materialer, det bedste valg er aluminiumfolie. Det er forseglet til luft og damp. Varmetab forekommer kun på grund af infrarød stråling, hvilket er ti gange mindre end på grund af luftkonventionen.

Hvad skal man gøre med lufting? Damprum ventileres med specielle ventilationskanaler eller vinduer. Har du ikke dem i dit bad? Ikke et problem. Når du har taget vandprocedurer, skal du åbne porten til badeovnen - luften vil blive ventileret gennem ovnen og skorstenen. Er ildkassen ikke i dampbadet? Og det er ikke et problem. Bruser - Åbn døren til dampbadet, lad rummet være ventileret.

Åbn porten til luftning

Et andet vigtigt punkt. Det er vigtigt, at dampspærren også beskytter bjælkerne til loftstøtten. Ofte gør de det anderledes - de sætter det oven på bjælkerne efter loftet.

Dampbarriere skal beskytte loftbjælker.

Der skal nævnes nogle få ord om ventilationsgabet mellem dampspærren (folie) og efterbehandlingsdækslet. Der er anbefalinger over folien til bjælkerne for at lave tynde lameller 2 ÷ 3 centimeter tyk og fiks foringen på dem. Et lille mellemrum mellem klapbrættet og folien vil give ventilation af tømmer fra dampkondensat. Vi anbefaler ikke at gøre dette af flere grunde.

 1. For det første, hvilken slags effektiv ventilation kan vi tale om, hvis loftets perimeter sys med en sokkel? Der er hverken en åbning af "indgangen" eller et hul i "udgangen" af luften.
 2. For det andet danner dampkondensat ved de såkaldte dugpunkter. Den høje temperatur i damprummets loft fører et dugpunkt til isoleringens tykkelse, hvilket betyder, at selv teoretisk kondensering på folien er meget problematisk.
 3. For det tredje vil det under oplægningen af ​​det varmeisolerende lag på folien læsses og uden at lægge vægt på panelet vil det rive. Alle dampspærreindsatser vil blive reduceret til nul.

Kløften mellem klapbrættet og folien

Vi insisterer ikke på ubetinget opfyldelse af vores råd, vi giver bare en grund til at tænke og bevidst tage den endelige beslutning.

Og den sidste. Glem ikke at gå omkring omkredsen af ​​dampbadets loft mindst 20 ÷ 30 cm folie for at forbinde dampbarriens vægge. Folie trækker i bunden af ​​loftbjælkerne, fastgør dem til hæftemaskinen. Husk at hun er tilfreds, nemt bryde, arbejde omhyggeligt. Overlap ikke mindst 15 centimeter, overlapningsstedet skal forsegles med almindeligt eller monteringsfoliebånd.

Trin 5. Start headliner i saunaen clapboard

Begynd forlygte loftspladespil clapboard

Hvis dampbadet har samme afstand mellem de modsatte vægge langs hele rummets længde, kan du straks forberede hele foringen. Længden af ​​pladerne anbefales at gøre 1 ÷ 2 cm mindre end loftets bredde. Hvis der er problemer med størrelsen - skær hvert stykke separat. Alt tid til at bruge båndet er valgfrit. Lad et bord være en skabelon, og længden af ​​resten kan estimeres med øje og tilføje eller trække et par centimeter. Mellemrummet mellem væggene og loftet lukkes med en sokkel.

Vi har allerede nævnt lidt om flere måder at rette op på bygherrernes fejl, vi fortalte, hvordan det er muligt næsten umærkeligt ved at forbinde spidsen / sporet for at trimme loftet. Nu skal du lave nogle mere specifikke tip om dette emne.

 1. Til beklædning vælg eurowall profil vægpaneler.

Hvad er forskellen med vores traditionelle? For det første, fra bagsiden har foringen fræsede riller - den naturlige ventilation af materialet er forbedret. For det andet steg dybden af ​​sporet og spidsens længde med ca. tre millimeter. Dette eliminerer udseendet af revner under stærk tørring af materialet og forenkler i høj grad processen med at dække. I vores tilfælde er begge forskelle "meget nyttige". Og ventilationen mellem dampspærren skyldes tilstedeværelsen af ​​rillen, og det er meget lettere at justere loftets dimensioner med leddet på grund af den øgede spids / rilleforbindelse.

Skema - foring med rille

Trin 6. Afslutning af skorstenen

Enhed skorsten komfur varmeapparat

Som du husker, skal afstanden mellem skorstenen i en brændeovn af mursten eller metal og rammen være ≥ 20 cm på alle sider. Enderne af vægpanelet er fastgjort til rammen henholdsvis mellem loftbeklædningen og skorstenens væg vil være den samme afstand, og den skal lukkes. I de fleste tilfælde anvendes metalplader til disse formål. Du kan tage sort, galvaniseret eller legeret rustfrit stål, arktykkelse op til 0,5 mm. Efter vores mening er den bedste løsning galvaniseret plade, men selv her er den endelige beslutning kun afhængig af badkarens ønsker.

Sådan skæres metalplader?

 1. Dimensionerne af pladen omkring omkredsen skal overskride hullets dimensioner omkring skorstenen med mindst fem centimeter.

Video - Loftknude DIY

Sæt et tyndt lag mineraluld mellem pladen og forside for at forsegle leddet. Sort jern kan sikkert male enhver maling, skorstenen vil aldrig varme op til en sådan temperatur, at malingen mørkner. Det siger sig selv, at før maling af overfladen af ​​pladen skal være meget grundigt rengjort af rust, og malingen skal være modstandsdygtig over for høj luftfugtighed.

Enhedskasse loft-pass enhed

Montering af loftet

Afslut skorsten gennem loftet

Ved dette arbejde inde i dampbadet er færdig, skal du klatre op på loftet.

Opvarmning af loftet dampstuer

Vi har allerede stoppet på mineraluld, lagtykkelsen er mindst 10 centimeter. Men du kan bruge skumisolering, især da materialet ikke er bange for fugt. Hvad angår "miljøvenlighed", så for et bad, betyder denne indikator ikke noget. Alle dampe fordampes gennem taget, og interiøret er pålideligt beskyttet med en impermeabel folie. Den eneste ulempe ved skum til badet - det er elsket af gnavere. Ingen har nogensinde formået at forbyde alle gnavere fra badehuset.

Hvis du bruger mineraluldsrull, skal du klippe den være 10 centimeter bredere end størrelsen på nichen mellem gulvbjælkerne.

Opvarmning af loftet dampstuer

For presset bomuldsuld er det nok at øge størrelsen med 1 ÷ 2 centimeter, hvilket gør det muligt at eliminere huller fuldstændigt. Isolering lagt - så afhænger det hele af det formål, som loftet bliver brugt. Hvis kun til opbevaring af badeværktøj og besætninger - læg undergulvet i det mindste med ubehandlede brædder, selv med stykker krydsfinerplader. Hvis det er planlagt at omlægge loftsrummet til de brugte, så skal du betale meget mere opmærksomhed på lofterne.

Mineraluld skal beskyttes mod sandsynligheden for at væde gennem gulvet med pålidelig vandtæt beskyttelse.

Min beskyttelse på loftet

Det er straks lagt finer gulve med en minimum tykkelse på 35 mm eller første hårde gulv af ethvert tilgængeligt materiale og derefter blødt gulv eller laminat.

Lægning af finérplader

Video - Loft i dampbadet

Flydende damploft lofter

Traditionel gammel version af dampbadets loft. Gulvlofterne kan være af to typer: gulvbelægning, der ligger på væggene i et bjælkehus eller gulvbelægning på bjælkerne. Lad os starte med den første visning.

Flydende lofter på tømmervægge

Flydende lofter på tømmervægge

Fremstillet af tykke brædder (tykkelse indenfor 50 mm) eller fineret (tykkelse ikke mindre end 40 mm). Spændene på brædderne må ikke overstige 2,5 meter. Sådanne lofter anvendes kun i små damprum, loftet kan ikke betjenes. En anden begrænsning for sådanne damplofter er manglen på skorsten. Stykker er kun på modsatte vægge, det er umuligt at skære dem for at arrangere udgangen af ​​skorstenen.

Ud over disse problemer kræver lægning af lofter på tømmerhusets vægge en stor fysisk pris. I tømmerhusets kroner skal du skære eller skære ned på stedet for brædder.

Ordningen med at skære sporet til lægning af loftplader

For at gøre dette skal logfilerne installeres og fjernes flere gange fra loggen for at tage dimensioner og forberede understøttende platforme. Kort sagt er klassiske loftlofter sjældent brugt, de har flere ulemper end fordele.

Under gulvbelægningen skal der være tæt på hinanden med tilstedeværelsen af ​​huller.

Det er muligt at opvarme et dampbadloft med ethvert materiale: fra halm eller savsmuld med ler til claydite eller mineraluld.

Varmeisolering på loftet

Til claydite skal du lave et lille formwork af plader omkring 15 centimeter højt, ellers kan du ikke fylde et lag af den ønskede højde. Dampbarriere placeres oven på loftet direkte på brædderne, som en dampspærre, du kan bruge billig plastfolie eller aluminiumsfolie. Hvis du brugte tykke brædder til loftet, kan du desuden ikke isolere dampspærren ovenfra. Damprummet har en lille størrelse (begrænset af gulvmetoden), et sådant rum har ikke tid til at køle ned under opholdet i dampbadet.

Gulvbelægning bjælker

Gulvbelægning bjælker

Den anden metode til bygning af lofter er på loftet bjælker. Allerede mere universelt har størrelsen af ​​et svedrum ikke nogen begrænsninger. Loftene ligger oven på bjælkerne, gulvene kan laves med almindelige bånd eller klapbræt. Gulvbelægningen er lavet i henhold til den teknologi, der er beskrevet i denne artikel i foregående afsnit. Den samme metode bruges til at omgå skorstenen, afstanden mellem den og de nærmeste træstrukturer skal være mindst 20 cm.

Opvarmning kan gøres på samme måde som et fladt loft omkring kronekronen. Men vi ville ikke råde os til at gå på en sådan forenklet måde, men at skabe et ægte gulv. Selvom det i øjeblikket ikke er planlagt at bruge loftsrummet, er det tilrådeligt at gøre alt muligt forberedende arbejde på dampbadets isoleringsstadium, i sidste ende vil alt blive meget billigere end at gøre det i "jerks".

 1. Dæk loftet med dampspærre. I hele dampbadets område kan du bruge billig plastfolie, og kun i nærheden af ​​skorstenen skal du bruge aluminiumsfolie.
 2. Lige over loftbjælkerne, installer gulvlogger. Det er muligt for dem at tage brædder på 40 × 100 mm. Fastgør dem til bjælkerne med metalhjørner og skruer. Afstanden mellem bjælkerne er ca. 80 centimeter, den samme afstand ligger mellem lagene. Dette betyder, at gulvbræddernes tykkelse skal være mindst 30 mm.

Eksempel på vandtætning og installerede logfiler

Det er alt, hvad du kan forlade. Efterbehandling af gulvene over badeværelserne sker efter at du har besluttet brug af loftsrummet.

Hvordan man laver et loft i badet med egne hænder - en trinvis vejledning til installation

Korrekt siger de, at efter et godt bad glæder ikke kun kroppen, men også sjælen. Nøglen til et vellykket dampbad er imidlertid den korrekte temperatur i rummet, og loftet i denne plan spiller en central rolle. Fungerer i ekstreme temperaturforhold, kræver badet særlig opmærksomhed på tilrettelæggelsen af ​​loftoverfladen. Vi tilbyder dig en bekvem trin-for-trin guide, der fortæller dig på en nem og tilgængelig måde, hvordan du laver et loft i et bad med dine egne hænder korrekt - og det er en fornøjelse at komme efter dampbadprocessen.

Kriterier til loftet

Rummets specificitet pålægger et alvorligt aftryk på karakteren af ​​de grundlæggende krav til loftoverfladen. Det akutte behov for at holde varmen inde i badet kræver en særlig organisation af loftet og gør det nødvendigt at søge nye tilgange til styrkelse og forberedelse. Døm for dig selv: Den kritiske temperatur er op til 100 grader i dampbadet, konstant fugtighed - fra 90%. Under sådanne omstændigheder er der desuden belastet cyklisk opvarmning og afkøling, deformation af noget materiale er ikke mere end et spørgsmål om tid. Vi har identificeret de vigtigste kriterier, så du bedre kan forstå, hvad der skal være loftet i badet, som du skal gøre med dine egne hænder:

 • korrekt funktion under ekstreme temperaturforhold
 • fuldføre brand- og miljøsikkerhed
 • god vand og damp loft
 • holde den ønskede temperatur i dampbadområdet.

Korrekt udvalgte materialer kombineret med en særlig installationsteknologi gør det muligt at klare alle disse opgaver og gøre loftet i badet til et pålideligt funktionelt element i det valgte rum.

Udvælgelse og forberedelse af materiale

Materialer til montering af loftoverfladen - et stort antal, men badets format gør det kun i retning af den mest pålidelige og dokumenterede: Miljø- og brandsikkerhedens prioritet - et uhyggeligt punkt, som du skal overholde, hvis du vil klare sagen med højeste kvalitet:

 • savetræ - har en karakteristisk harpiksformet struktur, der forhindrer rottningsprocessen, realiserer fuldt ud sine bedste kvaliteter, når de anvendes som gulve og montering af rammen;
 • Løvfældende træer - Aspen og alderen er velkendte for alle, de er nemme at behandle og udsender ikke farlige harpiksdråber i luften, disse arter kan sikkert bruges til indvendig beklædning;
 • Asfalt, dampspærremembraner - materialet skal klare opgaven med at forhindre lækage af damp gennem loftet og modstå de kritiske temperaturforhold op til 120 grader;
 • mineraluld, basaltplader - en fremragende mulighed for isolering, der gør det muligt at opbevare dyrebar varme i rummet, udelukkende anvendes til vandtætning, da den let påvirkes af fugt og mister sin ydeevne
 • ensidige membraner - for optimal vandtætning og deling med udvalgte isoleringsmidler;
 • skruer, negle - det er ønskeligt at bruge kun galvaniserede elementer, da de ikke er bange for fugt og forhøjede temperaturer, må de ikke ruste og er næsten usynlige for det blotte øje.

Der skal især nævnes, at det ikke kategorisk er egnet som materialer:

 • krydsfiner;
 • polyurethanskum;
 • polyethylenfilm;
 • polystyrenskum;
 • Spånplade.

De er ikke kun brandfarlige, men også dødelige: I drift i rum med ustabile temperaturforhold frigiver de phenol under opvarmning, hvilket kan forårsage en række farlige sygdomme. Derfor bør du undgå at bruge de stemte muligheder i dit bad - fordi sikkerheden for dig og dine kære, bør gæsterne placeres i forkant, ikke?

Vælg den type loft

I øjeblikket er der flere muligheder, som hver især har sine egne teknologiske træk og specificitet af formålet. Hvis du ønsker at lave et loft i badet, men ikke ved, hvilken type loftoverflade der skal vælges, vil det være nyttigt for dig at overveje dem nærmere.

podshivnoy

 • egnet til både store og beskedne badeværelser;
 • garanterer god varmeisolering og lang levetid;
 • har høj styrke
 • kræver den obligatoriske opførelse af gulvbjælker, som er anbragt på den opstillede krone af bjælkehuset.

Sandsynligvis den mest almindelige mulighed, elskede af mange for dens holdbarhed og sikkerhed. Udvalgt træmateriale syes til de allerede monterede bjælker nedenunder, og det frie rum imellem dem er rigeligt fyldt med isolering med obligatoriske lag med hydro- og dampisolering (læs mere om dette i artiklen: "Sådan isoleres loftet i badet - valg af materiale").

græsning

 • oftest brugt i små saunaer uden et loft
 • Det er en billigere og mere overkommelig måde at organisere en loftsbase på;
 • eliminerer muligheden for at lægge et lag af isolering.

Hvis du ikke har et loft i badehuset, men du ikke har planer om at bruge det, så er denne mulighed for dig. Med hensyn til driftsegenskaber er det på ingen måde dårligere end andre strukturelle løsninger, men det giver det hurtigt og uden særlig teknisk viden mulighed for at klare alle detaljer i reparationen.

panel

 • universel;
 • kompleks installation;
 • ekstremt stiv og robust konstruktion
 • massiv, kræver obligatorisk forsegling af talrige slidser og led.

Det er usandsynligt, at du vil være i stand til at lave et panelloft i et bad med egne hænder - du vil få brug for et par andre, hjælpepersoner, da installationen indebærer oprettelse af kasser med deres efterfølgende syning. Denne mulighed har dog mange fordele, så hvis der er mulighed for at tiltrække yderligere arbejde, skal du notere det.

Trinmontering

Overvej trin for trin handlinger i tilfælde af installation af den mest almindelige og bekvemme mulighed for at organisere et loft overflade i et bad - podshivny loft:

 1. foretage målinger og sørg for, at højden af ​​dit saunarum efter en ren finish er mindst 2,2 meter;
 2. Overlapningen er lavet af samme trætype, der blev brugt til opførelsen af ​​bjælkehuset: bjælkerne er stablet på den korte side af bjælkehuset, du skal følge et trin på mindst 1 meter;
 3. logs, som du vil bruge som måtter, skal skæres til enogtreds af hele diameteren ovenfra og nedenunder;
 4. tilpasse måtten under bjælkerne;
 5. fastsættelse af hydro- og dampspæremembranerne: overlappe strimlerne med ca. 20 centimeter, det anvendte materiale skal gå til væggene i omtrent samme afstand, alle leddene skal behandles med vandtæt tape;
 6. loft fyldplader: ru og dekorative. I det første tilfælde tager de et skåret nålebræt og hænger det direkte til matricerne og sætter en dampspærre ovenpå. Alt dette kommer til sidst med arkivering ved forsideforing. Resultatet er den såkaldte "termos effekt", som er fremragende til opbevaring af varme. Hvad har du mere brug for fra badet? Hvis skridtet med at skabe et udkastloft skal springes over, så er det bedst at vælge et tunge-og-groove bord til direkte fastgørelse til loftbjælkerne.
 7. Legering af isolering - sker direkte på loftet, teknologiens nuancer afhænger af valget af et bestemt materiale, men under alle omstændigheder skal der fastgøres en diffus membran over det lagede lag. Det vil opfylde rollen som en ekstra hydroisolerende og forhindre udseendet af kondensat på loftbjælkerne, beskytte loftstrukturen fra rottningsprocessen og efterfølgende uønsket deformation.
 8. efterbehandling af gulvet - hvis du ønsker at bruge loftet, kan du desuden skære gulvet med brædder, hvilket giver endnu et plus - pålidelig beskyttelse af isoleringen mod mekanisk skade.

konklusion

Vores trinvise vejledning har til formål at hjælpe dig med at lave et loft i badet med egne hænder, men det kan selvfølgelig ikke blive den ultimative sandhed. I sidste ende afhænger alt af dit valg: Hvilken type loft passer bedst til et bestemt rum i badet, hvilket materiale du skal håndtere, og endelig, hvor mange hænder du vil have under den direkte installationsproces. En konsistent analyse af alle punkter i loftarrangementet med foto- og videomateriale giver dig mulighed for at visualisere de teknologiske egenskaber i processen og svare på de spørgsmål, der uundgåeligt opstår i det indledende fase af projektudviklingen.

Loftet i badet med egne hænder: en trinvis vejledning

Der opstilles særlige krav på badetøjets indretning, fordi det virker under konstante ændringer i temperatur og fugtighed. Ikke kun tidspunktet for opvarmning af badet, men også hele bygningens levetid afhænger af den rette installation. Hvordan laver man et loft i badet? Du vil lære om dette fra dagens artikel.

Krav til bade loft

Mikroklimaet i badet og saunaen er meget forskelligt fra boligkvarteret. I dobbeltrummet kan temperaturen nå 80-100 grader, fugtighed - 90-98%. Desuden arbejder badet i cyklisk "opvarmning-køling" -tilstand, derfor er der i loftloftene fugtkondensation i en varmelegeme, deformation af træ og andre negative processer.

Badekarets lofthøjde

Korrekt loftkage minimerer hårde forhold og reducerer omkostningerne ved træ eller andre brændstoffer.

Loftet i badet bør udføre flere funktioner:

 • hold varme inde i dampbadet og vaskerummet;
 • Lad ikke fugt på loftet
 • udsend ikke skadelige stoffer inde i stuen, når de opvarmes
 • har brandsikkerhed
 • Lang arbejde under forhold med høj luftfugtighed og temperatur.

Disse opgaver løses ved hjælp af det korrekte valg af materialer og teknologi til installation af gulve og loft.

Hvilke materialer passer til loftet i badet

Valget af materialer til badets loft - et afgørende skridt. Af den sort, der tilbydes på byggemarkedet, er det nødvendigt at vælge den mest pålidelige, miljøvenlige og brandsikre.

 1. Træ til loftrammen. Overlapninger i badet er normalt lavet af nåletræ, på grund af den harpiksholdige struktur, rotter den ikke længere. Desuden er træ- og bartræbrædder nemme at behandle og er ikke dyre. Nåletræ bruges til bjælker, groft loft samt loftsgulv. For at undgå krympning og udseende af huller, bør plader anvendes efter atmosfærisk eller tvungen tørring.
 2. Træ til indretning. På trods af alle fordelene ved nåletræ har det en ulempe: ved høje temperaturer udsender det dråber harpiks, som kan forårsage alvorlige forbrændinger, når det kommer i kontakt med huden. Derfor anvendes hårdttræbrædder, såsom aspen, linden og alderen, ofte til indvendig loftsbehandling i badet. Disse trætyper giver dig mulighed for at skabe en særlig ånd i badehuset, som nemt kan forarbejdes. Deres pris er dog noget højere.
 3. Dampbarriere. En forudsætning for holdbarheden af ​​loftet i et bad eller en sauna er en højkvalitets dampspærre, der forhindrer damp fra at flygte gennem loftet og ind i isolationslaget og loftsrummet. Du kan til dette formål bruge glasin, skummet polyethylenfilmmaterialer samt forskellige dampspærrefilm - membraner. Før du køber, skal du sørge for, at materialet kan betjenes under høje temperaturer op til 120 grader.

Dampisolering i badet

Hvilke materialer kan ikke bruges?

Til badestue er materialer, der udsender skadelige stoffer ved opvarmning, ikke egnede; især er disse:

 • krydsfiner, OSB og spånplader;
 • polystyren, polystyren skum som varmelegeme
 • polyurethanskum til tætning af huller;
 • plastfilm, der ikke er beregnet til brug ved høje temperaturer.

Selv i mangel af lugt udsender disse materialer phenoler og monomerer. Ved høje temperaturer absorberer kroppen dem mere aktivt, hvilket kan forårsage alvorlige sygdomme, herunder onkologi.

Materialer, der ikke kan bruges i opførelsen af ​​loftet i badet: 1. Krydsfiner, OSB og spånplade. 2. Polyfoam (udvidet polystyren). 3. Polyurethanskum. 4. PET film. 5. Plader påvirket af svampe.

Du kan heller ikke bruge brættet, der er påvirket af svampen - under betingelser med høj luftfugtighed vil den aktivt formere sig, ødelægge træ og frigive toksiner. For at forlænge levetiden behandles træelementer med antiseptika designet til bade og saunaer - de er miljøvenlige og harmløse.

Tabel. Byggematerialer egnet til bad.