Enheden af ​​et gulv på anden sal på træbjælker

Privat lavkonstruktion i de senere år er blevet stadig mere populær.

Landehuse og huse bygget med egne hænder besætter en voksende andel af det samlede antal boliger, der er bestilt.

Det mest populære materiale i privat konstruktion er træ, på grund af den overkommelige pris og nem behandling. Men ikke alle individuelle udviklere har tilstrækkelig erfaring og viden til selvstændigt at producere hele rækken af ​​byggearbejder. Så opstår spørgsmålet ofte, hvordan man korrekt lægger gulvet på anden sal i overensstemmelse med alle byggekoder og teknologier.

Bygningskrav til trægulve

For at montere en holdbar og sikker trægulv mellem første og anden etage skal du strengt følge de tekniske krav til dem.

Termisk isoleringslag

Hvis trægulvet adskiller de øvre og nedre rum med en temperaturforskel mellem dem over 10 ° C, vil der være behov for opførelse af et varmeisoleringslag.

Dette er nødvendigt, for eksempel ved at arrangere overlapningen mellem første sal og undergulv, kælderen eller mellem første / anden etage og uopvarmede loftsrum.

Beam styrke

Ved konstruktion af gulv på anden sal på træbjælker skal der lægges særlig vægt på styrken af ​​understøttende strukturer. Sikkerheden ved driften af ​​bygningen afhænger af, hvordan træbjælker af overlapninger er så stærke.

Ifølge byggestandarder for træhuse skal den maksimale belastning på gulvene på første sal ikke overstige 210 kg pr. Kvadratmeter, og trykket på trægulvet i anden sal må ikke overstige 180 kg / kvm. Og for loftet og hylder skal denne figur være mindre end 105 kg / kvm

Maksimal afbøjning

Derudover stiller byggestandarderne krav til afbøjningsværdierne af trægulvbjælker. Ifølge SNiP bør denne koefficient ikke overstige 1 til 250. Det vil sige, at den maksimale afbøjning af træstrukturer under drift skal være mindre end 4 mm pr. Meter strålelængde.

Ifølge denne standard bør afbøjningen af ​​en strålekonstruktion med en længde på 4 m i midten ikke være mere end 1,6 cm (4 m: 250 = 0,016 m). Hvis der i rummet er planlagt at placere massive møbler og husholdningsapparater, gulvbelægning som gulvbelægning til fliser osv., Så stiger kravene til strukturel stivhed til 1 på 400.

Det vil sige, at afbøjningen ikke må overstige 2,5 mm pr. Meter. For ikke-bolig- og loftsrum er en større afbøjningskoefficient tilladt - 1 til 200 (5 mm pr. 1 meter).

Lydisolering

Ifølge byggestandarden skal lydisoleringstærsklen for interfloorlofter i boliger være 50 dB.

For at imødekomme dette krav vil det være tilstrækkeligt at lægge gulvet på anden sal under den 50 mm tykke mineraluldscoating.

Længden af ​​lejebjælkerne

Den maksimalt tilladte længde af fri savning af træbjælker må ikke overstige 5 m for interfloor og 6 m for garret gulve. Hvis rummets designlængde er mere end 5 m, er det nødvendigt at installere ekstra understøtning under bærestangen. Faktum er, at den optimale længde af lejetræstrukturen er 4 m.

Med en yderligere forøgelse i dens længde reduceres stivheden og styrken af ​​understøtningsstrukturen kraftigt, og kravene til tykkelsen af ​​strålesektionen øges uforholdsmæssigt. Således at afbøjningsindikatorerne for den 8 m stråle "passer" ind i SNiP's normer, skal tykkelsen være ca. 40 cm. For eksempel: Den samme afbøjningsindikator viser 4 m stråle med en sektion på kun 15 x 15 cm.

Træ er et materiale, der er tilstrækkeligt sårbart over for ekstern påvirkning, primært fugt og ild. Derfor skal alle træelementer behandles med antiseptiske materialer og brandhæmmende midler, før de fortsætter med opførelsen af ​​understøtningsstrukturer.

Byggemateriale

Før du går videre til enheden af ​​gulvet på anden sal på træbjælkerne, skal du lave en liste over alle de nødvendige materialer. Dette vil gøre det muligt at undgå uventet nedetid og forsinkelser under arbejdet på grund af behovet for at købe nogle byggematerialer.

bjælker

Grundlaget for hele opførelsen af ​​interfloor trægulve er bjælker. De spiller rollen som bærende elementer, og styrken af ​​strukturen afhænger af dem. De tages normalt som en bar eller en vogn med et tværsnit på 15 x 15 cm eller 18 x 18 cm.

Dette afsnit er normalt tilstrækkeligt til at give tilstrækkelig stivhed med en specifik belastning på 400 kg pr. Kvadratmeter. Samtidig er det nødvendigt at observere de parametre, der anbefales af byggestandarder: Spændvidden er 4 m, og skridtet mellem bjælkerne er 60 cm. På basis af disse parametre er det også muligt at beregne den ønskede mængde stråle.

Bordet giver de anbefalede dimensioner af bærebjælkens tværsnit i en vis længde af spændingen.

For den første etage i et boligområde er denne mulighed ikke egnet på grund af bræddernes lille bærende kapacitet: For at sikre den nødvendige stivhed er det nødvendigt at reducere trinet væsentligt mellem plankbjælker, hvilket vil medføre unødvendigt spild af materiale.

Pine bruges oftest som et materiale til bjælker. Dette er den bedste mulighed for kriteriet om "priskvalitet": dets træ er ret overkommeligt og har samtidig gode tekniske egenskaber.

Stænger af træ af stærkere racer (lærk, eg) kan sjældent findes i frit salg, og prisen for dem er uforligneligt højere, og fyrretræ efter passende behandling med antiseptika vil ikke være ringere med hensyn til holdbarhed ved brug af samme lærke.

Når du køber en bar, skal du vælge materiale med tørt træ. Ellers kan de deformeres efter tørringsprocessen - bøjning og vridning efter montering af bjælkerne.

gulve

Gulv gulve udfører typisk to-tier: nedenunder er hårde gulve, der passer til isolering, og på toppen - præfinishny gulv, monteret oven på støttestængerne. Direkte på den holder den dekorative gulvbelægning inde.

For at bestemme arten og mængden af ​​materiale til gulvbelægning er det nødvendigt at overveje grundigt design af gulve.

I undergulvets anlæg kan enten 5 x 6 cm stænger fyldt på bjælkene eller rillerne i bjælkerne anvendes som understøtning til gulvbrædderne. Sidstnævnte mulighed er ret besværlig, så oftest at oprette en understøtningsbjælke 5 x 6 cm.

For at beregne det krævede antal stænger er det nok at tælle antallet af stråler og formere dem med længden af ​​hver af dem. Den resulterende optagelse (total længde af alle bjælker) multipliceres med to flere (da stængerne bliver pakket på begge sider af hver stråle).

Til finishene kan du bruge det bredeste udvalg af materialer. Det kan være strandpromenade, krydsfiner, spånplader, MDF, OSB osv. Hvert af disse materialer har sine egne fordele og ulemper, efter at have læst, hvilken du kan vælge en af ​​dem. For at beregne den krævede mængde materiale skal du blot beregne rummets rum.

Når du køber et byggemateriale, skal du altid købe det med en margin på 10-15%, da uforudsete materielle overspændinger er uundgåelige under opførelsen.

Dette vil spare dig for at skulle afbryde arbejdet og købe den manglende del.

imprægnering

For at maksimere levetiden for trækonstruktioner skal de behandles med antiseptiske materialer.

Det vil også være nyttigt at behandle træ med brandhæmmende midler, som øger brandsikkerheden.

For at beregne den nødvendige imprægneringsgrad skal du læse instruktionerne til brug - det angives altid det omtrentlige forbrug af blandingen pr. Kvadratmeter.

imprægnering

Da træ er bange for fugt, anvendes vandtætningsmaterialer altid i konstruktion.

Dette kan være en rullehæmmende vandtætning, der bruges til at skabe et vandafvisende lag mellem trækonstruktionerne af gulve og overfladebelægningen eller mellem træ og mursten (sten, blomsterklodser osv.).

For at beskytte træet mod fugt, kan du også anvende en vandtæt belægning baseret på polymerer eller flydende bitumen.

Varme og støjisolering

Hvis det er nødvendigt, skabe en barriere for støj eller kulde i opførelsen af ​​gulve, der anvendes isolerende materialer. Ofte til disse formål bruger de minplita eller skum. Deres samlede antal i arealet skal være omtrent lig med arealet af rummet. For mere information om gulvisolering, se denne video:

Som isolerende materiale kan også anvendes udvidet ler eller almindelig slagge blandet med savsmuld.

Fastgøringsmateriel

Til fastgørelse af træelementer af gulv skal du købe skruer, søm, stålhjørner, ankerbolte og andre forbrugsvarer. Ved køb af skruer og negle skal man være opmærksom på deres længde.

Ifølge standarderne for en stærk forbindelse skal sømmen være 2/3 længere end tykkelsen af ​​det vedhæftede element (bord, stang). For skruer og skruer kan denne figur reduceres til 50%.

dvs. For pålidelig fastgørelse til bordets stråle "smedestykker" vil der være brug for negle på 120 mm eller skruer med en længde på 80 mm.

Installation af gulve

Når alle de nødvendige materialer er købt, og alle forberedelserne er gennemført, kan du gå videre til byggearbejdet. Konstruktion af interfloor overlappings kan opdeles i flere hovedtrin.

Bjælkemontering

Installation af lejebjælker gøres oftest på byggemuren. Før lejestængerne lægges, behandles deres overflade med alle nødvendige imprægneringer.

Derefter skæres deres ender i en vinkel på 60 °, og den del af dem, der bliver muret op i en væg, bliver til 2-3 lag valsetæt.

Endene af pladerne er normalt også belagt med vandtætningsmidler, men nogle eksperter anbefaler at lade dem åbne for at tillade fugt i skoven at flyde frit.

Dybden af ​​stængerne dybt ned i væggen skal være mindst 15 cm. Stigningen af ​​stængerne er normalt 0,6 m, men afhængigt af den forventede belastning på gulvet såvel som tykkelsen af ​​stangafsnittet, kan denne indikator reduceres eller forøges.

Valget af intervallet mellem bjælkerne påvirkes også af de tekniske parametre for det materiale, der anvendes til det færdige gulv.

Hvis den øverste etage skal være lavet af bord-tommer, krydsfiner eller spånplader, skal afstanden mellem bjælkerne ikke overstige en halv meter, ellers bliver gulvene forsynet, når de går. For mere information om montering af bjælker, se denne video:

Overlappende lags skal ligge i samme plan.

Montering af støttestænger starter fra de to ekstreme vægge, og bjælkerne skal placeres i en afstand på 5 - 10 cm. Efter montering af de to ekstreme stænger monterer vi resten, idet vi observerer det ønskede mellemrum.

Når der lægges bjælker, skal der lægges særlig vægt på den vandrette hældning: alle gulvplader skal ligge i samme plan. For at gøre dette placeres mellem de to yderstænger på kanten af ​​det kantede bord eller strækker strengen tæt.

Hvis den bund, som stængerne er lagt på, er ujævn, så at det horisontale niveau skal niveauer, skal realkreditlån installeres under bjælkens ender. Til realkreditlån anvendes et materiale, der er modstandsdygtigt over for rådnende og fysisk stress - metalplader, fliser osv.

Det anbefales ikke at bruge trækile til justering af bjælker, da de hurtigt kan rådne, hvilket vil medføre nedsættelse af individuelle gulvbjælker og krumning af gulvlinjen.

Lejer er fastgjort til væggen med ankerbolte og stålhjørner.

Fastgørelse af støttebjælkerne

Efter at alle loftbjælker er udsat, er stænger med en sektion på 5 x 6 cm (de såkaldte "kraniale" stænger) fastgjort til dem. De tjener som støtte til at lægge undergulvet og er monteret langs hele bærebjælkens længde på begge sider.

De bør slås på en sådan måde, at deres nederste del er flush med den nederste del af bjælkerne.

Installation af undergulvet

For anordningen af ​​et udkast til gulvafskårne plader tages og stables over bjælkerne på støttebjælkerne. Da afstanden mellem bjælkerne normalt ikke overskrider 0,6-0,8 m, er en bord-tommer eller tredive ret egnet til hårde gulve: trykket på dem vil kun blive begrænset af isoleringens vægt.

Også til disse formål kan du bruge kantpladen. Du kan også kombinere gulvet på anden sal med de færdige lofter på første sal eller kælder. I dette tilfælde hænges trimplanker fra bunden, fra første sal til bjælkerne. Læs mere om udkastet felt i denne video:

Termisk isolering gulve

Efter installation af trægulve mellem bjælkerne dannes kammer, som om nødvendigt kan fyldes med isoleringsmaterialer.

For at gøre dette lægges en hydro- eller dampspærre (tagmateriale, izospan mv.) Oven på undergulvplankerne, og derefter lægges mineralulden, skumplast, slagge med savsmuld osv.

Samtidig skal alrummet mellem stængerne være tæt fyldt. Afstanden mellem bjælkerne og arkene af skum fyldt med fugemasse.

Det er også tilrådeligt at dække vandtætningen over isoleringen, som beskytter mod fugtighedslækage ovenfra.

Gulvbelægning rene gulve

Det endelige trin er gulvbelægningen på rene gulve, som er monteret oven på støttebjælkerne med selvskærende skruer eller negle.

For dette materiale (brædder, OSB, krydsfiner) skæres, så deres fælles falder midt i bjælken. Efterbehandling gulv er grundlaget for efterbehandling belægning - laminat, linoleum, parket.

Gulvbelægning mellem gulve

Trægulve mellem gulve er velegnet til næsten alle typer bygninger. De er kompatible med træ-, mursten- og betonbygninger. Strukturer er monteret ikke kun mellem gulve, men også på loftet og kælderen. I disse værelser kan man ikke undvære dem, men opførelsen af ​​trægulvet mellem gulvene er forskellig fra kælderstrukturen.

Egenskaber af trægulve

Overlapningsindretningen omfatter for det meste kun træelementer. Men for at afslutte loftet og gulvet bruges der absolut materialer. Det vigtigste er at installere strukturen korrekt.

En af de vigtigste funktioner i gulve er lydisolering. Det er meget nemt at montere isoleringsmaterialer på træet, herunder pladematerialer. På toppen kan du nemt montere enhver moderne finish.

En meget vigtig fordel ved konstruktionen af ​​træ - letvægt. Trægulvelementer udøver ikke et betydeligt pres på bygningsgrundlaget. Derfor bruges de ofte i hjem med et let fundament.

Installation, udført i henhold til reglerne, bidrager til den naturlige ventilation af rummet. Samtidig er varme- og lydisolering af lokaler ikke forstyrret.

Generelt er træstrukturer meget holdbare. De giver på kort tid mulighed for at skabe lyse og holdbare lofter.

Tekniske krav til gulve

Interfloorstrukturer består af følgende elementer:

 • bjælker;
 • parallelle stænger;
 • lag af bord;
 • varme og lyd isolering lag;
 • vandtæt film;
 • fair board
 • ventilationsgab;
 • sokkel.

Følgende krav anbefales til gulvkonstruktioner:

 • Hvis gulvene mellem hvilke loftet er monteret har en temperaturforskel på mere end 10 grader, så er det nødvendigt at lægge isoleringsmaterialer. Ofte sker dette mellem boliger og et kælder eller loft. I sådanne rum uden varmeisolator er uundværlig.
 • Uanset hvilken type træ, skal strukturelle bjælker have høj styrke. De skal modstå strukturens belastning, indretningen af ​​rummet og folkene. Men udover denne vægt skal der være en vis margen. Det skal huskes, at indikatoren for minimumsbelastningen på sådanne overlapninger er 210 kg / kvm. m. Til loftet begynder ved 100 kg.
 • For træstrukturer anvender værdien af ​​afbøjningen. Den skal være mindre end 4 mm pr. Meter. Indikatoren beregnes som følger, bordets længde er divideret med 250 og få den maksimale værdi af afbøjningen. For de dækninger, hvorpå flislægning er planlagt, er indikatoren ikke delt med 250, men ved 400. For loftet er tallet divideret med 200.
 • Lydgrænsen for materialer må ikke overstige 50 decibel. Det er værd at overveje, når du vælger lydisolering. Varmeisolatorer kan reducere støj betydeligt. Lyde bør ikke passere gennem overlapning og kommunikation.
 • Ved beregning af gulvmaterialerne er det også vigtigt at overveje længden af ​​træbjælkerne. Det må ikke være mere end 5 meter. Til loftet - 6. Det er dog sjældent at finde træstrukturer over 6 meter. Hvis arealet af værelserne overstiger 6 meter, installeres de under bjælkerne.

Installation og forarbejdning

For at gøre det korrekte trægulv mellem gulvene med egne hænder, skal du håndtere enheden af ​​sin konstruktion. Den består af en bjælkeramme og paneler af bord- eller pladematerialer.

Isoleringslagets lydisoleringslag udføres af det rullede materiale. Oftest anvendes glasuld, mineraluld eller lignende isolatorer til dette. Nogle gange brugt claydite eller skum. Den første er imidlertid meget tung konstruktion, og den anden er brandfarlig.

For trægulve mellem gulve i saunaer og bade er det meget vigtigt at arrangere vandtætningen ordentligt. I dette tilfælde er dampspærrefilm, der kun giver fugt i en retning optimalt. Materialet består af ekspanderende kegler, der kun absorberer fugt fra den porøse side. Der er ingen fugt på bagsiden af ​​belægningen.

Gulvbjælker

For at finde ud af, hvordan man laver et trægulv mellem gulve, skal man kende funktionerne i rammestrukturen. Dens grundlag er træ barer. De mest anvendte elementer er 15-25 cm i højden og 5-15 i tykkelse. Mellem bjælkerne er en afstand på 1 m, afhængigt af elementernes tværsnit.

De understøttende ender er lavet af 150 mm i længden, de er lagt på en "beacon" måde. Først placeres de ekstreme bjælker, og mellem dem placeres mellemliggende. Flatness udjævning udjævning. Mellembjælker lægges på mønsteret. Til justering kan du bruge forskellige harpiksforing af stumper.

Barer er lagt med samme tonehøjde langs hele omkredsen, strengt parallelt. Før de lægges, behandles de med antiseptiske imprægneringer og pakkes med 2-3 lag med tagmateriale. For mursten og blokbygninger er gulvbjælker fra enderne belagt med bitumen. Denne teknik beskytter træet mod fugt. Til vægge med en tykkelse på 2,5 mursten forlader de huller til ventilation. Og ved krydset af træ med vægge under bjælkerne er ruberoid lagt.

Montering overlapper hinanden

At overlappe gulvet mellem gulve, brug en række træmaterialer, herunder brædder, krydsfiner og spånplader.

Undergulvet fungerer som undergulv i loftet, det er det varmeisolerende materiale, der er lagt på det. Den kan monteres direkte på bjælkerne nedenfor. I dette tilfælde udfører den funktionen af ​​et trækloft, som du umiddelbart kan montere finishmaterialet på. Et gulv lavet med en anden sats bestyrelse vil koste meget mindre.

Afstanden fra stængerne eller bjælkerne bestemmes af tykkelsen af ​​pladerne, som dækker trækbelægningen. De er den største byrde. Så hvis indendørs anvendes brædder i 2 og et halvt centimeter, er der brug for et 50 cm trin til loftsrum og 40 cm til boliger. Derfor anbefales et tykt bord på 4-5 cm til gulvbelægning.

Laying metoder til kælder gulve

For træets struktur i kælderen er krævet kraniale bar. Han vil tillade at varme gulvet. Det er trods alt monteret på det paneler eller bord, der dækker isoleringen.

En mere populær mulighed er et udkast lag af hjuls eller unedged bord. Materialet er monteret på en træbjælke med et firkantet tværsnit og en side på 5 eller 4 cm. Det er bedst at vedhæfte kranialbommen til bjælkerne med selvdrejende skruer, men det er også muligt med negle.

Gulvet i kælderen er isoleret med masse materialer, herunder sand. Ofte anvendes imprægneret med antiseptisk savsmuld eller mineraluld med en tykkelse på 10 cm. For at beskytte trækonstruktioner er et vandtætlag lagt på bunden. Den mest praktiske løsning er bitumenrulle materialer. For rum, der er i kontakt med fugt, er vandtætningen også monteret på toppen.

Opvarmning og lydisolering

Isoleringslaget er meget vigtigt i konstruktionen af ​​loftet: det udfører funktionen af ​​lydisolering. Derfor anvendes moderne syntetiske og mineralvarmere til dets arrangement. De udsættes ikke for bakterier og svampe og har derfor længere levetid.

Minvat er meget populært. Men for bade og saunaer er nogle rullematerialer kontraindiceret. I sådanne rum anbefales det ikke at anvende slagge, da det indeholder suspenderede metaller. Disse partikler ruster ud af fugt og en bomuldsuld, og taber dens egenskaber.

Ofte, i værelser med normal fugtighed til vandtætning, brug tagbeklædning. Bituminøse materialer har lave omkostninger og fremragende præstation. På toppen af ​​ruberoiden lægges tæt polyethylen.

Et varmeisolerende materiale er monteret oven på filmen. Det er meget vigtigt, at der ikke er huller mellem lagene af bomuld eller skum, ellers vil rummet have en lav termisk og lydisolering. Hvis pladeisolering anvendes på basis af skum - spalten er fyldt med monteringsskum.

Montering af gulv i anden og første sal på træbjælkerne, du kan spare meget. Sådanne konstruktioner vil være meget billigere end beton, desuden kan du selv klare installationen.

Under arbejdet skal man følge visse regler. For eksempel er det nødvendigt at bruge bjælker af en bestemt sektion, og for at kontrollere trinnet under hensyntagen til området overlapning.

Gulv på anden sal: instruktioner til arrangementet

I processen med at opbygge en højhus er et af hovedproblemerne den slags gulvarrangement på anden sal. Hvordan man beregner den korrekte belastning og hvordan man gør gulvene på anden sal, så de har høj ydeevne, vil blive overvejet næste gang.

Indholdsfortegnelse:

Trægulv på anden sal - anbefalinger til arrangement

Installation af et trægulv på anden sal er passende som i et træ og i en mursten bygning. Trægulve gør værelset hyggeligt, de er harmløse for helbred og udsender et smukt lys.

De tekniske parametre i trægulvkonstruktionen på anden sal er præget af sådanne gulvkrav:

 • den skal have en maksimal stivhed og samtidig have et minimum af afbøjning;
 • når man installerer et trægulv, skal det overholde alle teknologiske krav, og samtidig bør designet forenkles
 • den funktionelle side forudsætter gulvets stabilitet, inden der udsættes for fugt, slid, varighed og driftssikkerhed;
 • trægulv skal være hygiejnisk, brandsikkert;
 • skal forsyne varme og lydisolering
 • obligatorisk kriterium er tilstedeværelsen af ​​hydro- og dampbarriere;
 • fuld overholdelse af bæreevne af driftsbelastningen på bygningen.

Det æstetiske aspekt ved opførelsen af ​​et trægulv indebærer attraktiviteten af ​​udseendet og kompatibiliteten med rummets generelle stil.

Gulvet på anden sal er tildelt en bestemt type last, møbler, personer, der bor i værelserne, varmeanlæg mv.

Vi tilbyder dig at læse vejledningen til opførelse af gulvet på træbjælkens anden sal.

Blandt de typer trægulve er der kun to muligheder:

Et gulv bygget på grundlag af bjælker indebærer et lavt forbrug af midler, da disse materialer er billigere end logfiler. Desuden giver bjælkerne et højt niveau af modstand over for belastninger, og derfor vil gulvet vare meget lang tid.

Den eneste ulempe ved gulvkonstruktionen på bjælkerne er den lave lydisolering. Bjælker installeres i rammens del af bygningen, og derfor støjniveauet stiger flere gange.

Inden arbejdet med gulvbelægningen på bjælkerne påbegyndes, er det nødvendigt at bestemme, hvor mange bjælker der skal udføres i løbet af arbejdet. Desuden skal afstanden mellem de bjælker, der skal lægges, beregnes korrekt.

Der er to metoder til at hjælpe med at gøre dette:

 • et computerprogram, hvor du skal angive gulvareal og nogle parametre i rummet
 • Standard sektionsstørrelse, som er 15x15 eller 20x20 cm.

Den bedste mulighed for træ, der er egnet til at arrangere gulvet på anden sal er fyrretræ. Materialer fremstillet på basis heraf er bemærkelsesværdige for deres lethed og samtidig styrke.

At installere træet i en bygning lavet af mursten og træ er lavet på forskellige måder.

Ved arrangement af murstensbygningen tilvejebringes i forvejen særlige uddybninger, hvor stangen etableres. Når du har installeret strålen, skal du tæt forsegle leddene mellem den og væggen.

Derudover skal du følge visse regler, der kræves ved arbejde med træbjælker:

 • før installationen behandles bjælker med brandsikre og antiseptiske midler;
 • Brug ikke harpiks til at dække hele bjælkens areal, da træet ikke vil være i stand til selvstændigt at passere luft, hvilket betyder at kondensat akkumuleres på gulvet;
 • afstanden mellem bærevæggen og bjælken er højst fem centimeter.

For at installere bjælkerne i et træhus, skal du bare skære ned de specielle celler, hvor bjælken vil blive placeret. Alle tidligere krav til træforarbejdning gælder også.

Instruktioner til opførelse af trægulve på bjælkerne på anden sal:

1. Den første fase af arbejdet omfatter installation af en undergulv fra almindelige brædder eller stænger. De bør skræddersyes til størrelsen af ​​rummet eller hele gulvet. Hold øje med gulvets fladhed og kvaliteten af ​​lægplader.

2. Den næste fase indebærer vandtætning af gulvbelægningen, for dette anvendes moderne rullede materialer. En enklere vandtætningsmetode, som ikke kræver særlige investeringer, er behandling af undergulvet ved hjælp af en ler-sandmørtel. Mulig lægning af tagmateriale, hvis ark skal passe tæt på hinanden.

3. Næste skal du udføre en række værker relateret til gulvisolering. Der er mange muligheder for isolering af trægulv, blandt dem bør fremhæves:

 • brugen af ​​simple slagge hældes på mellemlinjeområderne;
 • mineraluld;
 • savsmuld;
 • skumplast;
 • udvidet ler.

Den mest effektive og almindelige type isolering er mineraluld, som er lagt på en sådan måde, at den passer godt til bordene. Denne type installation vil forhindre dannelsen af ​​koldbroer og øger energieffektiviteten ikke kun af gulvet, men af ​​bygningen som helhed.

4. Efter installation af isoleringen, fortsæt til næste trin - installation af dampspærren. Denne indstilling er ikke altid installeret, når du installerer et trægulv. Selvom det er bedre at tage sig af tilstedeværelsen af ​​yderligere dampspærre, som for det første vil blive et ekstra lag, der adskiller gulvet og mineralulden, og i tilfælde af oversvømmelse eller indtrængning af en lille mængde vand forhindrer dets kontakt med isoleringen, og for det andet bliver et yderligere beskyttende lag af træ gulv.

5. Det sidste trin er installationen af ​​hovedetagen. Der er to muligheder for at udføre denne proces:

 • gulve,
 • installation af et lag gulv.

For at forbedre kvaliteten af ​​det monterede gulv, monteres specialbrædderne inden for gulvbelægningen i form af en log. Med deres hjælp bliver der bygget yderligere ventilation underjordiske rum, og støjniveauet i rummet reduceres væsentligt.

En variant af opførelsen af ​​et flydende gulv, som er frit fastgjort i væggene og skaber effekten af ​​at svømme i rummet. Fysisk er dette aspekt næsten ikke mærkbart, men det hjælper med at forbedre bygningens lydisoleringsegenskaber betydeligt.

Det anbefales at bruge fladt gulv eller spånplader som overfladebehandling, og derefter udføre efterbehandling i overensstemmelse med rummets design.

Opvarmet gulv på anden sal: installationsfunktioner

Før du lærer om teknologien til at installere et vandopvarmet gulv på anden sal, foreslår vi at du sætter dig ind i fordelene og ulemperne.

Fordelene ved at installere et vandopvarmet gulv inkluderer:

 • ensartethed i gulvvarme i hele sit område
 • usynliggørelsen af ​​alle varmekomponenter, der anvendes i gulvvarmeprocessen
 • evne til at opvarme et stort område med et minimum af udgifter til midler
 • attraktivt udseende.

De største ulemper ved at installere et vandopvarmet gulv er:

 • kompleksiteten af ​​den konstruktive natur i processen med installation design;
 • tilstedeværelsen af ​​en vandpumpe;
 • fremkomsten af ​​vanskeligheder ved regulering af gulvtemperaturen;
 • stigninger i vandtryk i systemet;
 • mulighed for lækage og vanskeligheder med at finde det.

Det anbefales ikke at bruge metalrør ved at arrangere et varmt vand gulv, da de er modtagelige for korrosion og har kort levetid. Det er bedre at ty til en alternativ løsning i form af polyethylen, polybutylen eller metal-plast rør. Varigheden af ​​drift af rør af denne type når femogfyrre år eller mere.

Der er to typer systemer til at arrangere vandgulve:

1. Teknologi af konkret natur - består i at placere rør på gulvet, som er dækket af et betonglag ovenpå. Ved brug af denne metode vil der kræves mere materiale, arbejdskraft og midlertidig investering. Da forberedelsen af ​​opløsningen vil kræve tilstedeværelse af cement og sand, og til tørring vil skraldet tage mindst tre uger.

2. Gulvtype arrangement af vandet gulv indebærer sin installation ved hjælp af færdige komponenter, der ikke kræver tid til at tørre. Selvom denne metode er dyrere end den foregående. Denne metode er opdelt i tre underarter: polystyrensystem, montering af modulform, rackmontering.

Det er den sidste mulighed, der bruges til at arrangere et varmt gulv på anden sal.

Det indebærer installation af et termisk isoleringsmateriale i mellemrummet. Samtidig anvendes mineraluld eller polystyren som varmeisolator. Ved at lægge brædder, der ikke er mindre end 2,8 cm tykke, er pladsen op til to centimeter bred. Komponenterne i det opvarmede gulv i form af aluminiumplader og rør placeres i dette rum. Den sidste fase involverer installation af en grov belægning og afslutning af gulvet.

Et andet vigtigt skridt i processen med at installere gulvvarme er installationen af ​​samlergruppen, som sælges på en hvilken som helst af byggemarkederne. Efter installation af samlerskabet er forsynings- og returrørene installeret. Hovedrøret i det første rør er at forsyne systemet med varmt vand, da det er forbundet med kedlen eller en kilde til varmt vand. Det andet rør er ansvarlig for transport af det afkølede vand til opvarmningsstedet. For at sikre omsætningen af ​​denne proces anvendes sediment.

Tip: Når du vælger monteringsstedet for opsamlingsboksen, skal du holde dig til midten af ​​rummet og installere den i bunden af ​​væggen. Denne procedure sikrer ensartethed i den opvarmede gulvvarme.

Glem ikke at installere specielle ventiler på hver af rørene. De vil om nødvendigt hjælpe med at stoppe driften af ​​systemet for at udføre reparationer i det eller spare penge på gulvvarme.

Plastrøret er forbundet med lukkeventilen ved hjælp af kompressionsbeslag. Derefter er samleren forbundet til ventilen, en afløbsventil er installeret i den ene ende og en luftkran i den anden ende. Installation af en simpel stub er mindre funktionel. Når garderoben er monteret - arbejdes der med at installere gulvvarme som beskrevet ovenfor.

Enheden af ​​et gulv på anden sal - beton overlapper

Den mest holdbare mulighed for opførelse af gulvet på anden sal er montering af monolitiske gulve.

De vigtigste faser af denne proces er:

 • installation af forskalling;
 • forstærkning;
 • processen med hældning af betonblanding;
 • gulvtørring;
 • finish finish.

Proceduren for montering af forskallingen er ret kompliceret, da det kræver særlig opmærksomhed og foreløbig beregning. Det er nødvendigt at beregne afstanden mellem stiverne og tykkelsen af ​​laget selv. Denne værdi afhænger direkte af gulvområdet og selve bygningen.

Vi giver en omtrentlig beregning af disse indikatorer. Med en betonlagtykkelse på femten centimeter vil afstanden mellem understøtningerne være omkring 150 cm.

Efter færdiggørelsen af ​​forskallingen, fortsæt til næste proces kaldet forstærkning. For at gøre dette skal du bruge et vist antal metalstænger, hvis tværsnit er 12 cm. Fra dem er det nødvendigt at bygge et gitter, hvis størrelse er ca. 20 centimeter.

For at forberede betonbeklædningen skal behandles med stor forsigtighed, da dens ydeevne afhænger af gulvets funktionelle egenskaber. Fordelen ved udstyret, nemlig beklædningsgenstande, er evnen til at udføre næsten ethvert efterbehandlingsarbejde på det, såsom installation af keramiske fliser, parket, laminat, linoleum, polymer gulv mv.

På grund af det faktum, at screed er jævnt placeret på gulvbelægningen, bidrager det til ensartet fordeling af lasten og øger styrken af ​​huset.

Anbefalet betonklasse til fremstilling af betonopløsning - M400. Fyldstoffet er bøndenes sand eller knust sten. Forholdet mellem beton og sand er en til tre. Påfyldning af skrællen foregår samtidig, det er forbudt at hælde skrælmet på forskellige dage i samme rum, da det vil miste styrke.

Den anbefalede brugstid af opløsningen er maksimalt to timer. I dette tilfælde skal du ikke glemme at bruge en konkret vibrator, som vil hjælpe med at slippe af med overskydende luft og give stærk vedhæftning af beton og forstærkning.

Andet sal gulv overlapper: yderligere anbefalinger

Ved bygning af gulvet i loftet på anden sal anbefales det at anvende bjælker, der er installeret på gulvet. Så argumenterer de med en elektrisk planer, på den side, der bliver loftet på første sal. Denne proces vil gøre træloftet mere attraktivt. Derefter skal du installere stængerne, som danner en grov belægning af både gulv og loft. Til efterbehandling er loftet bedst egnet træforing, hvilket vil skabe harmoni med bjælkerne. Og for gulvudstyr er det nødvendigt at forudbestille et lag af vandtætning, varmeisolering, dampspærre og derefter fortsætte med installationen af ​​gulv og efterbehandling.

Overvej muligheden for at afslutte gulvet på anden sal, for arbejdet kræver tilstedeværelse af:

Laminatgulvene lægges på den færdige overflade af et træ- eller betongulv. En gipsvæg er fastgjort til loftafsnittet.

Før montage anbefales laminatet at udføre en række forberedende arbejder på isolering af gulvbelægning og støjisolering.

Tips til at arrangere gulvet på anden sal:

 • Når der installeres et varmt vand på gulvet i anden etage, er det nødvendigt at udlægge en isolering af rullebånd, inden rørene installeres, og at fylde de ringformede sektioner med tykt gipsplader, hvilket vil øge stivheden af ​​strukturen, så er der installeret et andet isoleringslag, og et laminat er installeret;
 • Når du installerer dette miljøvenlige trægulv, skal du omhyggeligt vælge materialer som undergulve, få almindelige brædder med lav luftfugtighed. For hovedetagen er det nødvendigt, at der ikke er knuder på brædderne, mørke pletter, og de skal være helt tørre.
 • Ved konstruktion af et præfabrikeret hus skal paneletype overlappes til gulvet, hvilket vil blive færdiggjort med laminat, og installation af en beklædning er nødvendig, baseret på polyethylenskum, hvilket vil skabe en dæmpeffekt;
 • Justerbare gulve vil bidrage til at øge lydisoleringen og give et ventileret rum under gulvet, som følge heraf er der ingen kondens, svampe eller skimmelsvamp.

Hvordan man selvstændigt udfører loftet eller loftet isolering

I dag er det sjældent, når en-etagers huse er bygget af træ. For det meste er der præference for to-etagers rummelige bygninger, hvor der er meget boligareal, og en stor familie kan frit imødekomme. På færdiggørelsesstadiet står ejerne ofte over for spørgsmålet om, hvordan man isolerer anden etage i et træhus. Og det er på ingen måde inaktiv, da processen med varmeisolering på 2. sal afhænger af mange faktorer. Dette er især påvirket af et loghuss designelementer, for eksempel kan et opvarmet loftsrum eller en uopvarmet loftsovn ligge over øverste etage. Termisk isolering i disse to tilfælde vil blive udført forskelligt. Og sådanne nuancer kan være mange. Derfor vil vi i artiklen analysere de vigtigste problemer, der opstår under isoleringen af ​​denne del af huset, og beskriver detaljeret selve processen.

Design funktioner i rummet

Denne indikator spiller en afgørende rolle ved fastlæggelsen af ​​arbejdsplanen for isolering af anden sal i et privat hus. Strukturelt kan rummet være:

 1. En fuld første sal over hvilken der er en uopvarmet loftsrum eller stue.
 2. Loftet, som ligger direkte under taget.

I hvert tilfælde vil isoleringsprincippet være anderledes. Hovedforskellen mellem loftet og det fulde gulv er tagets nærhed, så den vigtigste opgave med isolering er at bevare varmen i rummet.

Opvarmning af anden sal i huset fra en bar

Værkerne består af tre faser:

 1. Termisk isolering af interfloor overlapning.
 2. Termisk beskyttelse af væggene.
 3. Opvarmning loftet hjem.

Vi opvarmer loftet mellem gulve

Arbejde er mere bekvemt at udføre fra øverste etage, materialet bliver stablet på brædderne, hvilket er loftet på første sal.

 1. For at gøre isoleringskvaliteten og effektiv, er det nødvendigt at demontere gulvet på anden sal.
 2. Det næste trin er ligning af dampspærre laget. Ovenfor skrev vi, at dampbarrieren på anden sal ikke kan gøres, men for at forhindre kondensat i at samle sig i isoleringen og udvide sin service, er det bedst at lægge en dampspærring på skærmene og bjælkerne.
 3. Endvidere er rummet mellem bjælker fyldt med termisk isolering, materialet lægges meget tæt, så der ikke er huller og huller mellem pladerne og overlapningen. Hvis der anvendes udvidet ler, bliver alle hulrummet fyldt med granuler, og så er de godt nivellerede.
 4. Derefter er isoleringen dækket af en vandtætningsfilm, hvor der er lagt et trægulv.

Hvis termisk isolering ikke kan gøres fra anden sal, udføres arbejdet nedenunder i følgende rækkefølge:

 1. Demontering af loftet på første sal.
 2. På loftet hæftemaskinen vedhæftet vandtætning.
 3. Isoleringsmåtter lægges mellem bjælker og fastgøres med træplader.
 4. Designet er lukket med en dampspærrefilm, som er fastgjort af en hæftemaskine.
 5. Monteret loftsdæksel, det kan være gipsvæg, spånplader, krydsfiner, etc.

Varmvarmeisolering

Udfør normalt isoleringsvægge udefra. Intern opvarmning sker i tilfælde, hvor arbejde af en eller anden grund ikke kan udføres udenfor.

Det er nødvendigt at bemærke ulemperne ved isolering indefra i huset:

 • reducerer det brugbare område af rummet
 • Facaden forbliver kold, hvilket medfører en vis afkøling af huset;
 • Der kan opstå kondens mellem væggen og isoleringen, og der kan derfor dannes støber.

Ved nøjagtigt at følge teknologien kan negative konsekvenser minimeres.

 1. For det første udføres kalkning af revner med naturlige materialer, og derefter behandles træet med antiseptisk imprægnering.
 2. Monterede vandrette lameller med en tykkelse på 20 mm.
 3. Vandtætningsfilmen holder indenfor. Det skal sikres på skinnerne.
 4. Vertikale skridsikre er installeret. Afstanden mellem lamellerne skal være lidt mindre end isolationspladens bredde.
 5. Termisk isolering er lagt i mellemrummet mellem de lodrette lameller.
 6. En dampspærre lægges over isoleringsmaterialet.
 7. Montering af dekorative trim.

Opvarmning af loftet i loghuset

Varmeisolering foretages i følgende rækkefølge:

 1. Før du isolerer loftet, skal du lave en dampspærre på loftet, som vil blive en yderligere barriere for varme fra huset og forhindre kondens i at komme ind i isoleringen. Til dette er overfladen dækket af en dampbarriere membran. Filmen skal helt dække hele gulvområdet. Tøjene lægges på hinanden med en lille margen og limes sammen med tape. Derefter fastgøres de til gulvbrædderne med en byggemateriale.
 2. Installation af isolering foretages, metoden er valgt afhængigt af det valgte materiale. Hvis der anvendes pladeisolering (mineraluld, polystyrenskum eller polyurethanskum), er det pakket i tætte lag mellem gulvbjælkerne. Ecowool påføres ved sprøjtning med højtryksapparat, alle hulrum skal være fyldt godt. Udvidet ler hældte et tykt lag på gulvet og udjævnes.
 3. Gulvbjælker kan blive kolde broer til huset, så de skal også isoleres. For at gøre dette lå de et tyndt isoleret materiale.
 4. På toppen af ​​isoleringen igen dækket med dampspærrefilm, som som første gang stablet overlapper hinanden. Membranen er fastgjort til bjælkerne med skranker.
 5. Afslutningsfase - gulvbelægning af plader eller krydsfiner.

Loftet isolering

I modsætning til det kolde loftsrum, hvis isolering udelukkende er lavet for at minimere varmetab gennem taget, er loftet et fuldt udstyret opholdsstue, så opgaven er at varme rummet så det kan leve.

Sådan opvarmes gulvrummet

 1. Paroizolyatsionny materiale lægges på træbjælker, arkene overlappes med hinanden med en margen på 20-25 cm.
 2. På dampspærren fra bundbunden er bjælker fyldt med brædder, som vil tjene som et sort lofts gulv og grundlaget for loftet på anden sal.
 3. Mellem overlappingerne falder i søvn ler fraktion af den lille fraktion, som vil fungere som en varmelegeme og samtidig lydisolerede rummet.
 4. Et andet lag af dampspærre lægges oven på den udvidede ler. Filmen er fastgjort til bjælkerne ved hjælp af skinner.
 5. Vinkelret på bjælkegulvene er stængerne monteret, afstanden mellem dem skal være lig med bredden af ​​den valgte isolering.
 6. Plader af isoleringsmateriale placeres mellem stængerne og bringer dem tættere på hinanden. En dampspærre er lagt ovenpå.
 7. Hvis ecowool bruges som termisk isolering, trækker de i stedet for træstænger af metalprofiler. Installation af en metalramme og økologisk isolering er arbejde, der er svært at gøre selv. For at gøre dette skal du have professionelt udstyr og tilbehør, så denne isolering sker normalt ikke uafhængigt, men overlades til specialister.
 8. Læg eller tyk krydsfiner, der er fastgjort til træstænger, lægges oven på isoleringskagen.

Opvarmning af loftet og vægge på loftet gulv

Metoden til isolering af disse elementer afhænger af rummets designfunktioner. Hvis loftet på loftet når gulvet, er loftet isoleret som følger:

 1. Vandtætningen lægges fra gulvet til højderyggen. Filmen skal dække hele overfladen, så der ikke dannes nogen åbne steder, det er nødvendigt at overlappe dåvene. Materialet er fastgjort på spærrene med en hæftemaskine.
 2. Crate er lavet af træplader, der er fastgjort til bjælkerne med en afstand på 50-60 cm fra hinanden.
 3. Mellem beklædningen er der isolering, dens tykkelse skal svare til lagets bredde. Plader er placeret fra bunden af ​​rummet, der bevæger sig til toppen.
 4. På toppen af ​​kagen er lukket dampisoleringsfilm, som er fastgjort til kassen med tynde lameller, og leddene mellem arkene er desuden limtape.
 5. Efterbehandling materialer, såsom vægpaneler eller dekorative paneler, er monteret på kassen.

Hvis loftet og vægge på loftet er separate dele af rummet, så udføres vægisoleringen som følger:

 1. Lav et lag af vandtætning.
 2. Lav en trækasse rundt om vinduerne.
 3. Nedenfor langs hele væggen installeres en vandret stangbase, og fra den monteres lodrette stænger med en stigning svarende til isolationsbredden.
 4. Mellem stængerne stabler varmeisolatoren.
 5. Alt lukker med dampspærrefilm.
 6. En modgitter er lavet af tynde strimler for at skabe et ventilationsgab.
 7. Monteret finish.

End at opvarme loftsrummet

Hvilken slags isolering passer til anden sal og loftet i et tømmerhus? Normalt anvendes der i dette tilfælde standardmaterialer, der traditionelt anvendes til varmeisolering af taget i et træhus. Dette er:

 • mineraluld;
 • udvidet ler;
 • ecowool;
 • polystyrenskum;
 • polyurethanskum.

Nærmere om hvert materiale fortalte vi i artiklen om isolering af taget i et træhus.

Hvis isoleringen udføres på loftet, der ligger over badet, er der flere andre regler i materialevalg. Ikke alle varmeapparater kan fungere effektivt under forhold med høj luftfugtighed og ekstreme temperaturer.

For eksempel vil et af de bedste materialer til isolering i et træhus, mineraluld, i en sauna meget hurtigt miste sine forbrugsegenskaber. Dette materiale absorberer fugt, som er rigeligt i dampbadet. De kan afslutte væggene, men isoleringen af ​​gulvet på badeværelset er bedst udført med fugtfast polystyrenskum.

Virksomheden "Master Log House" tilbyder beboere i Moskva-regionen til at bruge professionelle tjenester til vejrtrækning af huset. Vi garanterer højt håndværk og hurtige resultater. For at forlade din anmodning, gå til afsnittet "Kontakter". Her finder du alle vores data.

Opførelse af trægulve mellem gulve: detaljeret konstruktionsteknologi

Under opførelsen af ​​private lavhuse huse af træ, betonblokke eller klodser mellem gulvene rejste oftest trægulve. Disse strukturer har i sammenligning med alternative betonplader flere fordele. Trægulve overbelaster ikke væggene, mens installation ikke kræver involvering af løfteudstyr. Derudover har de høj styrke, holdbarhed og rimelig pris. Installation af sådanne lofter er ret simpelt, så mange hjemmestere gør det selv.

Gulvstruktur

Grundlaget for trægulve er bjælkerne, der holdes på lejemuren og tjener som en slags "fundament" for resten af ​​de strukturelle elementer. Da bjælkerne i driften af ​​overlapning bærer fuld belastning, skal der især tages hensyn til deres korrekte beregning.

Til bjælker bruger de normalt fast eller limet lamineret tømmer, logs og nogle gange - brædder (enkelt eller fastgjort i tykkelse med negle eller hæfteklammer). For overlapninger er det ønskeligt at bruge barberbjælker (fyr, lærk), som kendetegnes ved høj bøjningsstyrke. Hardwood boards fungerer meget mere fleksibelt og kan deformere under belastning.

Udkastskort (OSB, krydsfiner) fastgøres til loftbjælkerne på begge sider, på toppen af ​​hvilke de syr frontdækslet. Nogle gange er gulvet på anden sal lagt på bjælkerne, som er fastgjort på bjælkerne.

Det er værd at huske, at træloftet på siden af ​​første sal bliver loftet og på siden af ​​anden sal (loftet, loftet) - gulvet. Derfor er gulvets overdel beklædt med gulvmaterialer: et hylster, laminat, linoleum, tæppe mv. Den nederste del (loft) - klapbræt, gipsvæg, plastpaneler mv.

På grund af tilstedeværelsen af ​​bjælkerne er der dannet et mellemrum mellem trækpladerne. Det bruges til at tilføje overlap til yderligere egenskaber. Afhængigt af formålet med anden etage ligger mellem bjælkets bjælker isolerende eller lydisolerede materialer, der er beskyttet mod fugt ved vandtætning eller dampspærring.

I tilfælde af at anden sal er et ubeboet loft, der ikke vil blive opvarmet, er termisk isolering nødvendigvis lagt i loftets opførelse. For eksempel basaltuld (Rockwool, Parock), glasuld (Isover, Ursa), skum mv. Under isoleringslaget (fra siden af ​​det første opvarmede gulv) er der placeret en dampspærrefilm (asfalt, polyethylen og polypropylenfilm).

Hvis EPS, som ikke absorberer vanddamp, blev anvendt som termisk isolering, kan dampbarrierefilmen fra "kagen" udelukkes. Over varmeisolerende eller lydisolerede materialer, der absorberer og kan forringes af fugt, læg et lag af en vandtætningsfilm. I tilfælde af at udelukkelsen af ​​atmosfærisk fugt på loftet var afsluttet, kunne isoleringen ikke beskyttes af vandtætning.

Hvis anden sal er planlagt som opvarmet og boligareal, behøver gulvets "tærte" ikke yderligere varmeisolering. For at reducere virkningen af ​​støj, der vil opstå, når folk bevæger sig langs overlapningen, lægges der et lydtæt lag mellem bjælkerne (normalt bruges de sædvanlige varmeisolerende materialer).

For eksempel basaltuld (Rockwool, Parock), glasuld (Isover, Ursa), skumplast, lydabsorberende ZIPP-paneler, lydisolerede membraner (Tecsound) osv. Ved anvendelse af materialer, der kan absorbere vanddamp (basaltuld, glasuld), er der placeret en dampspærrefilm mellem stueetagen og lydisolatoren, og vandtætningen placeres oven på lydisolatoren.

Bjælkefastgørelse til væggen

Gulvbjælker kan tilsluttes til vægge på flere måder.

I mursten- eller tømmerhuse glider bjælkens ender ind i riller ("rede"). Hvis der anvendes stænger eller stænger, skal bjælkens dybde være mindst 150 mm, hvis brædderne - mindst 100 mm.

De dele af bjælkerne, der kommer i kontakt med væggene i "reden" er vandtæt, indpakning dem med to lag tagmateriale. Enderne af bjælkerne skæres ved 60 ° og efterlades uisoleret for at sikre fri vejrtrækning.

Ved anlægget i "reden" mellem bjælken og væggen (fra alle sider), er der ventiler på 30-50 mm, der er fyldt med varmeisolering (slæb, mineraluld). Strålen understøttes på bunden af ​​rillen gennem et antiseptisk og hydroisoleret træplank med en tykkelse på 30-40 mm. Siderne af sporet kan fyldes med ruder eller dækkes med cementmørtel til 4-6 cm. Hver femte stråle er desuden fastgjort til væggen ved hjælp af et anker.

I træhuse er bjælker begravet i rillerne af væggene mindst 70 mm. For at forhindre rystelser lægges der vandtætningsmaterialer mellem sporets vægge og bjælken. I nogle tilfælde skæres bjælkerne ind i væggene, gør svalehalefuger mv.

Strålerne kan også monteres på væggen ved hjælp af metalstøtter - stålhjørner, klemmer, beslag. De er forbundet med vægge og bjælker med selvskærende skruer eller træskruer. Denne monteringsmulighed er den hurtigste og mest teknologiske avancerede, men mindre pålidelige end ved placering af bjælker i vægsporene.

Beregning af gulvbjælker

Ved planlægning af gulvkonstruktionen skal vi først beregne grundstrukturen, det vil sige længden af ​​bjælkerne, deres antal, det optimale tværsnit og afstanden. Dette afgør, hvor sikker din overlapning vil være, og hvor meget belastning det kan modstå under driften.

Strålelængde

Bjælkens længde afhænger af bredden af ​​spændingen, såvel som metoden til fastsættelse af bjælkerne. Hvis bjælkerne er monteret på metalstøtter, vil deres længde være lig med bredden af ​​spændingen. Når de indlejres i vægernes riller, beregnes bjælkens længde ved at summere spændingen og dybden af ​​strålens to ender ind i spalterne.

Beam position

Afstanden mellem bjælkernes akser holdes i området 0,6-1 m.

Antal bjælker

Beregningen af ​​antallet af bjælker udføres som følger: planlægge at placere de ekstreme bjælker i en afstand på mindst 50 mm fra væggene. De resterende bjælker placeres jævnt i spændingsrummet i overensstemmelse med det valgte interval (trin).

Stråle sektion

Bjælker kan have en rektangulær, firkantet, cirkulær, I-sektion. Men den klassiske version er stadig et rektangel. Ofte anvendte parametre: højde - 140-240 mm, bredde - 50-160 mm.

Valget af strålesektionen afhænger af dets planlagte belastning, spændvidde (langs rummets korte side) og stråleplaceringsintervallet (tonehøjde).

Belastningens belastning beregnes ved at summere egenvægtens vægt (for gulvflader - 190-220 kg / m 2) med den midlertidige (driftsbelastning) (200 kg / m 2). For de betjente gulve antages lasten normalt at være 350-400 kg / m 2. For loftet gulve, der ikke betjenes x, kan du tage en mindre belastning op til 200 kg / m 2. Særlig beregning er nødvendig, hvis der forventes betydelige koncentrerede belastninger (f.eks. Fra et massivt bad, pool, kedel osv.).

Bjælkerne er lagt langs en kort spids, hvis maksimale bredde er 6 m. Ved et større spænding er bjælkningens ujævnhed uundgåelig, hvilket vil føre til deformation af strukturen. Men i denne situation er der en vej ud. For at understøtte bjælkerne på et bredt spænd, opret kolonner og understøtninger.

Strålens tværsnit afhænger direkte af spændvidden. Jo større spændingen er, jo mere kraftfulde (og holdbare) stråle skal du vælge at overlappe. Det ideelle span for overlappende bjælker er op til 4 m. Hvis spændene er bredere (op til 6 m), skal du bruge ikke-standardbjælker med en øget sektion. Højden af ​​sådanne bjælker skal være mindst 1 / 20-1 / 25 af spændingen. For eksempel, med en spænding på 5 m, er det nødvendigt at bruge bjælker med en højde på 200-225 mm og en tykkelse på 80-150 mm.

Det er selvfølgelig ikke nødvendigt at udføre stråleberegningerne uafhængigt. Du kan bruge færdige tabeller og diagrammer, der angiver afhængigheden af ​​bjælkens dimensioner på den opfattede belastning og bredden af ​​spændingen.

Efter udførelsen af ​​beregningerne kan du fortsætte til enheden overlapper hinanden. Overvej hele processen, begyndende med fastgørelse af bjælkerne på væggene og efterbehandling med overfladebehandling.

Trægulvteknologi

Trin # 1. Montering af gulvbjælker

Ofte er bjælkerne installeret ved at placere dem i sporene på væggene. Denne mulighed er mulig, når loftet installeres i hjemmet.

Installationsprocessen i dette tilfælde er som følger:

1. Bjælker dækket af antiseptika og flammehæmmere. Dette er nødvendigt for at reducere trækstrukturenes tendens til at rådne og give brandsikkerhed.

2. Enderne af bjælkerne skæres i en vinkel på 60 °, farvet med bitumenmastik og indpakket i tagpapir i 2 lag (til vandtætning). Samtidig skal enden forblive åben for fri vanddamp gennem den.

3. Start installationen med installationen af ​​to ekstreme bjælker, som er placeret i en afstand af 50 mm fra væggene (minimum).

Stænger starter i "nest" ved 100-150 mm, hvilket efterlader ventilationsgabet mellem træ og vægge på mindst 30-50 mm.

4. For at styre bjælkens vandrette stilling placeres et langt bord på kanten af ​​det øvre plan på kanten og et bobniveau over det. For at justere bjælkerne på niveauet skal der anvendes trædyser af forskellig tykkelse, som er placeret i den nederste del af rillen på væggen. Dies skal forbehandles med bitumen mastik og tørres.

5. For at eliminere strålens knæk og blokere adgangen til kold luft, er hullet fyldt med mineralisolering eller slæbning.

6. Læg resten, mellemliggende bjælker på det lagt kontrolkort. Teknologien for deres etablering i murens rede er den samme som ved installationen af ​​de ekstreme bjælker.

7. Hver femte stråle er desuden fastgjort til væggen med et anker.

Når huset allerede er bygget, er installationen af ​​bjælker til gulv lettere at udføre ved hjælp af metalstøtter. I dette tilfælde er installationsprocessen som følger:

1. Bjælker er imprægneret med flammehæmmere og antiseptika.

2. På væggene, på samme niveau, i overensstemmelse med det beregnede trin af bjælkerne, er understøtninger (vinkler, klemmer, beslag) fastgjort. Fastgørelsen udføres med skruer eller skruer, skrue dem ind i hullerne på understøtningerne.

3. Bjælker lægges på understøtninger og fastgøres med selvlukkende skruer.

Fase nr. 2 Monter kranestænger (hvis nødvendigt)

Hvis det er mere hensigtsmæssigt at lægge gulvkonstruktionens "tærte" ovenpå, er det fra anden etagers side, kranestænger med et tværsnit på 50x50 mm fyldt langs bjælkens kanter. Den nederste del af stængerne skal gå i spids med bjælkens overflade. Cranialstænger er nødvendige for at lægge rullebrætter, som er et groft grundlag for loftet.

Det er muligt at gøre uden kranestænger, hvis hemming rullebrædder fra bunden, fra siden af ​​stueetagen. I dette tilfælde kan de monteres direkte på bjælkerne ved hjælp af selvlukkende skruer (negle er ikke egnede, da de er vanskelige at hamre lodret ind i loftet).

Trin # 3. Fastgørelse af rullebræt til loftets udkast

Ved installation fra siden af ​​anden etage fastgøres overlapningsbrædderne til kranestængerne med negle eller selvskærende skruer (OSB, krydsfiner er mulige).

Ved fastgørelse af rullen fra første sal, er pladerne fastgjort på bjælkerne nedenunder ved hjælp af selvlukkende skruer. Hvis det er nødvendigt, læg et tykt lag af isolering eller lydisolerende materiale imellem bjælkerne, er muligheden for arkiver nedenunder at foretrække. Faktum er, at kranestængerne "spiser" en del af mellemrummet, og uden deres brug kan tykkelsen af ​​overlapningen være fuldstændig lagt med isoleringsmateriale.

Fase nr. 4 Dampisolering (om nødvendigt)

Dampspærren ligger i konstruktionen af ​​loftet foran isoleringen (som også kan udføre en lydisolatorfunktion), hvis der er fare for dampindtrækning i det eller forekomsten af ​​kondensat. Dette sker, hvis overlapningen er anbragt mellem gulve, hvoraf den første er opvarmet, og den anden er ikke. For eksempel er en uopvarmet loftsrum eller loft opstillet over det første boligareal. Damp kan også trænge ind i gulvisoleringen fra våde værelser på første sal, f.eks. Fra køkken, badeværelse, pool osv.

Dampbarrieren er lagt oven på gulvbjælkerne. Duvene ligger overlappende og sætter kanterne på det foregående lærred i de næste 10 cm. Joints limes med konstruktionsbånd.

Trin # 5. Enhedsisolering eller lydisolering

Mellem bjælkerne på toppen af ​​lejepladen eller rullevarme eller lydisolatorer. Det er nødvendigt at undgå revner og hulrum, materialer skal passe tæt til bjælkerne. Af samme grund er det uønsket at bruge trimning, som skal forbindes til hinanden.

For at reducere forekomsten af ​​støjstøj i loftet (med et boligareal), er lydisoleringsstrimler med en minimumstykkelse på 5,5 mm placeret på bjælkens overflade.

Trin # 6. Lægning af vandtætningsfilm

En vandtætningsfilm placeres over varme- eller lydisoleringslaget. Det tjener til at forhindre indtrængning af fugt fra overetagen til isoleringsmaterialet. Hvis den øverste etage er ubeboet, vil der ikke vaskes gulve der og penetrationen af ​​atmosfærisk fugt vil også blive udelukket, vandtætningsfilm kan ikke bruges.

Vandtætningsfilmen er lagt med lak, overlappet med 10 cm. Leddene limes med tape for at forhindre fugt i at komme ind i strukturen.

Trin # 7. Fastgørelseskort (krydsfiner, OSB) til undergulv

En grov bund til gulvet på anden sal syes langs bjælkerne på toppen. Du kan bruge almindelige brædder, OSB eller tykk krydsfiner. Fastgøring sker med skruer eller negle.

Trin # 8. Dækker overlappende bund- og overfladebehandlinger

På toppen af ​​udkastet, under og over loftet, kan ethvert egnet materiale lægges. På øverste side af gulvet, der er på anden sal, arrangerer de laminat, parket, tæppe, linoleum mv. Når man anbringer gulvet på et boligområde, kan trækplader efterlades uden trimning.

På bundens overflade, som tjener som loftet til første sal, er loftsmaterialer syet: træforing, plastpaneler, gipspladestrukturer mv.

Overlap operation

Hvis bygningen brugte bjælker med en stor sikkerhedsmargin, der er lagt med et lille trin, behøver en sådan overlapning ikke at blive repareret i lang tid. Men du skal stadig kontrollere styrken af ​​bjælker regelmæssigt!

Hvis bjælkerne er beskadiget af insekter eller som følge af vandlogning, styrkes de. Til dette fjernes den svækkede stråle, udskiftes med en ny eller styrkes med holdbare plader.