Sådan hænger gardiner uden en cornice: Monter på en stærk tråd, velcro, kroge og loft struktur

I vores tid er der næppe en bolig, hvor der ikke er gardiner eller gardiner. Hovedindretningen af ​​disse indretningsprodukter er at regulere mængden af ​​lys ind i rummet. Derudover er der skabt en hyggelig og varm atmosfære i boligen, en følelse af sikkerhed fremstår.

Moderne boliger kan ikke forestilles uden gardiner

Fastgørelsesgardiner

Gardinerne kan hænges på forskellige måder, men oftest er cornice festet til væggen, og gardiner er hængt på den.

Men der er tidspunkter, hvor:

 • Det var ikke muligt at finde en gardinstang, der passer perfekt til det samlede indre af rummet.
 • Den øverste kant af vinduesåbningen ligger tæt på loftet, og der er simpelthen ikke plads til en bar.

Lad os prøve at finde ud af, hvad du kan hænge gardinerne bortset fra tagskæggene, og straks liste de mulige muligheder:

Opret en unik atmosfære med dine egne hænder

Hvad du har brug for til montering

Til at begynde med - en lille instruktion.

Hvis du vil undvære taggennerne, skal du:

 • bore;
 • hammer;
 • Skruetrækker (bedre skruetrækker);
 • roulette;
 • Selvdrejende skruer;
 • negle;
 • Holdbar tråd (bedre fiskelinje);
 • negle;
 • Velcro.

Fastgørelse på en stærk tråd

Moderne mekanisme til fastgørelse af gardiner på linjen

Den nemmeste mulighed er at hænge gardinerne på en stærk tråd.

Sådan gør du det:

 • Tag to negle (du kan dekorere), hamre dem ind i væggen ved kanterne af vinduesåbningen;
 • Lav små huller i gardinens øvre kanter (de kan behandles meget pænt);
 • Træk en tråd ind i disse huller (hvis du ikke ønsker at lave huller i gardinet, kan du fastgøre det til tråden med klip eller krokodiller);
 • Fastgør trådens ender til neglene (spændingen skal være meget stærk).

Denne fastgørelsesmetode har en anden fordel - en overkommelig pris.

Rådet. Det er bedre at bruge ikke bomuldstråde, men en syntetisk fiskestreng eller streng.
De er stærkere.

velcro

Velcro kan bruges til at fastgøre gardiner

Med en sådan vedhæftning vil der ikke være nogen kløft mellem væggen og gardinet, hvilket giver mulighed for den maksimale mørkning af beboelsesrummet. Denne metode er bedst egnet til børns værelser og soveværelser, hvor du skal lukke vinduet om dagen.

Der er forskellige måder at fastsætte velcro gardiner på:

 • Du kan vedhæfte gardiner direkte til væggen. I dette tilfælde er den hårde del af klæbebåndet fastgjort til væggen (dette vil kræve skruer og skruer), og den bløde del syes til stoffet.

Hvordan hænge en tulle uden cornice? Nem - med velcro

 • Den anden måde er at hænge gardinerne på en træblok (bar). I dette tilfælde er stangen eller stangen fastgjort til væggen (med skruer eller skruer), og klæbebåndet fastspidses med en hæftemaskine eller limet med trælim.
 • Hvis vinduesrammen består af flere glaserede sektioner, kan du lave dit eget gardin til hver af dem. I dette tilfælde skal der fastgøres en hård strimmel af velcro til klappen (med små negle eller en hæftemaskine), og en blød strimmel skal sys til stoffet.

Dette arbejde kan gøres med særlig lethed.

Rådet. Det er ikke nødvendigt at hænge op på en sådan måde portieres fra tunge stoffer.
Velcro vil ikke stå dem, designet vil bryde sammen med bjerget.
Denne metode er kun egnet til hængende gardiner fra lyse lufttyper.

Hækfastgørelser

Dette billede viser de originale kroge, der kan bruges til gardiner.

En anden mulighed er at bruge dekorative kroge til tøj.

 • Få dine yndlings kroge;
 • Løs dem i en række over vinduesåbningen i samme afstand fra hinanden;
 • Sy til gardinsløjferne;
 • Binde gardinet til krogen med dem. Udført!

Originaliteten af ​​henrettelsen er begrænset kun af dine fantasier.

Loftet cornice

Hvis det er umuligt at installere den sædvanlige glimmer af en eller anden grund, kan du hænge gardiner på loftet cornice.

Ceiling cornice - et unikt alternativ til væg muligheder for vinduesdesign

 • Profil (plast eller metal, med stier til fastgørelse af gardiner);
 • Stænger (på overfladen sætter de parenteser, hvortil lange sticks er fastgjort);
 • Strings (mellem parentes spænder strengen).

Når du vælger, bør du overveje:

 • Antallet af lag af materiale med lambrequins;
 • Gardin vægt;
 • Det overordnede design af rummet.

Hvordan hænger tulle på loftet tagbøjler eller gardiner lavet af andre materialer?

Som fastgørelsesanordning til montering af gardiner på loftet bør du bruge:

 • Ringe med kroge;
 • "Crocodile";
 • Klip;
 • Grommets (hovedsagelig på rørformede hjørner);
 • Stof hængsler;
 • Løbegang.

Gardiner på balkonen

Gardiner kan gøre en balkon til et behageligt værelse!

Balkoner er værd at nævne separat. For mange familier er dette det foretrukne sted i huset. Her kan du slappe af, få lidt te. På store balkoner skaber nogle gange endda en vinterhave.

Draperi vinduer og loft indretning på balkonen er af særlig betydning. Gardinerne beskytter ikke alene mod nysgerrige øjne og sollys, men også dekorere rummet og skaber trøst i det.

Mange spørger spørgsmålet - hvordan man hænger tulle på balkonen uden en cornice? På loggier og balkoner hænges gardiner på samme måde som i et rum. Men for disse lokaler er det bedre at vælge de materialer, der er nemmeste at rengøre fra støv.

For nylig bliver rullegardiner stadig mere populære. De er placeret i alle værelser, og for balkonen sådanne gardiner - bare en godsend.

Et eksempel på vellykket brug af rullegardiner

Stoffer, hvorfra disse gardiner er lavet, er imprægneret med en særlig sammensætning, der beskytter stoffet mod udbrændthed, fugt og snavs. Men vi ved alle - det meste af støvet samles på loggier og balkoner.

konklusion

Et andet unikt designvindue åbner uden cornice

Så vi fandt ud af, hvad vi skulle hænge gardinerne uden en gardinstang for at fylde rummet med speciel hygge og komfort. Hvilken mulighed at vælge er op til dig. Se videoen i denne artikel, sikkert der vil være andre måder at designe vinduer uden taggrunde, ikke mindre attraktivt!

Hvordan hænger gardiner på tagskægget med ringe?

Sådan hænge gardiner: en anmeldelse af arter

Selv det mest moderne indretning vil ikke se komplet, hvis vinduerne ikke er dekoreret med smukke gardiner. De skaber en hyggelig atmosfære og beskytter visuelt rummet fra nysgerrige øjne.

Derudover regulerer gardiner mængden af ​​sollys ind i rummet. For at gardinerne skal kunne udføre deres grundlæggende funktioner, er det nødvendigt at hænge dem på vinduesåbningen ved hjælp af en cornice.

Hvordan man korrekt fastsætter gardiner på tagskægget, så de har et smukt udseende og dekorere rummet?

For at vælge den rigtige cornice skal du overveje følgende faktorer:

 • Tekstillagering, tilstedeværelsen af ​​lambrequins.
 • Gardinvægt
 • Fremgangsmåden til montering af tagene.

Samtidig kan gardiner være nat - for at skabe en behagelig atmosfære til hvile og dekoration - at dekorere rummet.

Hvis du planlægger at dekorere vinduet med et gardin, tule og lambrequins, købes et tre-trins design. Hvis det er planlagt at hænge kun tyl og gardiner på vinduet, så skal tagene være to-bane.

Ifølge fastgørelsesmetoden er mønstre:

Loftet cornice

I dag er den mest almindelige form for gardinstænger loftkonstruktionen. Sættet indeholder sædvanligvis skruer og dowels, der kræves til fastgørelse. Installation af tagskæggene udføres af disse elementer langs strukturens kanter.

Hvis du planlægger at bruge flere lag gardiner, så kopieres monteringen i den midterste del af tagene. Bemærk, at fastgørelsesanordningerne på ingen måde forstyrrer glat gardinernes glidende bevægelse, så det er pålideligt, at strukturen kan sikres med nogle få dowels.

Efter færdiggørelsen af ​​installationsarbejdet, gå til hængende tyll og gardiner.

Vægmonteret

Denne type konstruktion til fastgørelsesgardiner kan være lavet af plast, træ eller metal. Baseret på navnet er det klart, at vægkornet på billedet er fastgjort til væggen med dowels.

For at tekstiler kan hænge på taggen med ringe for at ramme vinduet smukt, skal du vælge et design, der er 50 cm længere end åbningen. Det er vigtigt at holde afstanden fra toppen af ​​vinduet til tagskægget, som skal være mindst 5 cm. Dette er nødvendigt, så gardinerne ikke forstyrrer den uhindrede åbning af dørene.

For at forhænget ikke kan røre vinduesrammen og varmesystemet, er det nødvendigt at fastgøre tagene i en afstand på mindst 10 cm fra væggen.

Metoder til fastgørelse af gardiner

Gardiner kan hænges på tagskægget med ringe, der skal fastgøres til købet komplet med kroge. Bemærk at kroge kan bruges separat eller i forbindelse med ringe. Hvis gardinet er hængt på kroge, skal specielle løkker eller gardinbånd syes på den. Denne mulighed er egnet til lette gardiner.

Gardina kan hænges på specielle "krokodiller", der ligner tøjspidser, men på grund af tilstedeværelsen af ​​tænder holder disse elementer sikkert lige tykke stoffer.

På den rørformede cornice kan du hænge gardinerne med øjenlåg. Denne slags metalringe, der indsættes i lærredgardinerne. Cringles giver dig mulighed for at samle stoffet i smukke folder.

Den nemmeste måde at lave dine egne gardiner og tyl med klip på. De ligner meget "krokodiller" uden tænder, men er velegnede til at hænge lette stoffer.

alternativer

Ejere af lejligheder eller private huse er ofte ikke i stand til at vælge de ønskede taghuler, hvilket ikke kun giver dig mulighed for at hænge gardiner, men også organisk passer ind i indretningen. Hvordan i dette tilfælde at dekorere vinduerne med gardiner med egne hænder? Eller forlader værelset uden gardiner?

Den nemmeste metode til at hænge gardinerne uden en cornice er at fastgøre linjen med to negle drevet ind i siderne af vinduet. Gardiner er fastgjort til en sådan selvfremstillet konstruktion ved hjælp af krokodiller, originale tøjnåle eller klip.

Hvis denne indstilling ikke er egnet, kan du bruge romerske persienner på billedet. De er gode, fordi de kan fastgøres direkte til vinduesrammen ved at sy syklisk til tøj. I dette tilfælde er en del fastgjort til rammen og den anden til gardinet.

Ikke mindre enkel og original måde at hænge gardiner på - brug tøj kroge. De er anbragt over vinduets åbning i en række og syet til gardinerne i løkken. Selvfølgelig vil denne metode ikke passe nogen kroge. I et sådant tilfælde er der brug for smukke elementer, som ikke kun holder gardinerne, men vil også supplere designet af rummet på en original måde.

Sådan vedhæftes gardinerne uden tagbøjlerne, der præsenteres i videoen.

Sammenfattende bemærker vi, at det er muligt at dekorere vinduet med gardiner, enten ved hjælp af tagskæggene eller på alternative måder. Med forbehold af anbefalinger fra designere med hensyn til valg af tekstiler og dekorative fastgørelseselementer, kan du opnå en unik effekt, som vil skabe en hyggelig og behagelig atmosfære i rummet.

Typer af fastgørelsesgardiner til tagene

Gardinernes udseende og funktionalitet afhænger ikke kun af deres kvalitet og fremstillingsmateriale, men også om hvordan de fastgøres over vinduet. I de fleste tilfælde er de fastgjort til loftet eller væggrænserne. Denne metode er uden konkurrence og har ingen tilsvarende analoger.

Men der er flere muligheder for montering af gardiner direkte på skinnen. Forkert valgt fiksering kan negere alle gardinernes tiltrækningskraft og forstyrre indretningens stilistiske enhed.

Derfor, før du går til butikken for de gardiner du kan lide, bør du bestemme, hvordan de vil blive monteret på tagskægget.

Hvilke typer fastgørelsesanordninger bruges oftest til gardiner

Fastgørelsesanordninger til gardiner til bjergene er valgt ud fra designet af tagbøjler, tæthed, tekstur og stoffarver samt funktionerne i gardinmodellen. Derudover skal man, når man vælger dem, tage højde for rummets indvendige stil. Hovedtyperne af skruer til gardiner er som følger:

Overvej dem mere detaljeret.

Gardiner med bånd

Slips ser godt ud på alle typer stofgardiner med undtagelse af japansk og fransk. For de førstnævnte er de for legende og romantiske, og sidstnævntes design er for mættet med jakobsmuslinger, og sådanne vedhæftede filer overbelaster deres udseende.

Gardiner med slips tilføje et strejf af romantik, lethed og luftighed til indretningen.

Du kan lave bånd fra noget: bånd, fletninger, snore. Det hele afhænger af designers smag og fantasi.

Binde dem i knuder eller buer. Det skal tages i betragtning, at strækningerne skal være stærkere og tykkere end gardiner og tyl til gardiner, der er fremstillet af tykt og tungt stof.

Ellers vil de ikke opretholde deres vægt og vil hurtigt rive.

Ofte sys sømmen af ​​samme stof som gardinerne. På billedet er der et gardinpakke, hvor gardinens bånd og gardiner er lavet af samme materiale som gardinerne.

Hængslede gardiner

Hængslede gardiner ser passende og harmoniske ud i både strenge klassiske og avantgarde interiørtyper og i rum af ethvert funktionelt formål. Hængslerne passer til alle typer gardiner. Sådan en bjerg kan findes selv på japanske og romerske modeller.

Hængsler kan være lakoniske eller dekoreret med gardin tilbehør, syet statisk eller knap, knapper eller tape.

Lygterne kan ligesom sømmerne laves af andre tekstilmaterialer: bånd, fletninger, snore, snore. Men oftere syes de af samme stof som gardinerne eller fra et ledsagende stof. At bruge denne mount er meget praktisk. For at hænge gardinerne, bare passere gennem hængslet bar gardinstang.

Strenge sløjfer, syet af samme stof som gardiner med gardiner, understreger skønheden i de dybe drapede folder på gardinerne. Løkke gardiner ser særligt godt på tynde runde hjørner. og perfekt til vinduet i børnehaven

Eyelet Gardiner

Gardinerne på grommets betragtes som et af de mest alsidige og stilistisk tænkte designmuligheder for vindue- og døråbninger.

Grommets er metal-, plast- eller træringe, der rammer hullerne i den øverste del af gardinerne eller gardinerne, hvorigennem et rund cornice rør passeres.

Samtidig er selve hullet næsten umærkeligt, og det ser ud til, at tagskægget går direkte gennem stoffet.

For gardiner på grommets er en ædel lakonisk enkelhed karakteristisk, og deres design fokuserer på tekstilens struktur og farve.

Bedst af alt ser gardinerne på grommets i klassiske, ikke for romantiske eller moderne, men ret strenge interiører. De kendetegnes af selv dybe folder, behøver ikke massedrækkerier og yderligere detaljer i form af svagov og lambrequins.

Grommets er lige så gode til både glatte og trykte gardiner. Når grommets matches med gardinerne, ser det ud til, at tagskærerne gennembler stoffet. Det ser meget imponerende ud. Du kan ikke kun strække gardinerne på corniceen, men også løkke igennem dem, som på et japansk gardin i dette billede.

Gardiner på snoet

Gardiner på snoet - en type lige gardiner eller gardiner. De adskiller sig fra andre modeller ved tilstedeværelsen i lommetunnelens øverste del. For at hænge sådanne gardiner over et vindue, skal en rund kuglepen eller strenglinje af en cornice passeres gennem en lomme (snor). Det er let at lave en sådan vedhæftning selv, men det ser sødt og simpelt ud

Gardiner på snoet er usandsynligt at være passende i et strengt og prudish interiør, men i romantiske eller "rustikke" indretningstilstande som shebbi-chic, Provence, Middelhavet, etnisk land passer perfekt. Desuden er trækstangen en af ​​de få monteringer, som er perfekt til gardiner, hang på loftet og buede vinduer samt til gardinerne i stil med "cafe".

For lette, korte køkkengardiner kan snoet være en ideel løsning. På grund af fastgørelsens egenskaber er folderne på disse gardiner altid små og små, hvilket ser særligt godt ud i en romantisk og delikat indstilling. og franske Provence, som i dette billede

Gardiner på et bånd

Gardiner på flettet (gardinbånd) - en god mulighed for dem, der ikke har erhvervserfaring, ønsker at sy sammen storslåede gardiner med komplekse folder. Sådanne fastgørelsesanordninger er egnede til både profil og runde gardinstænger, herunder med et sæt ringe. Gardinbånd sælges i alle butikker.

Princippet om bånd til gardiner er, at ledningerne strækkes over hele sin længde kan formes på gardiner folder af enhver frekvens og dybde

Ved hjælp af fletningen er det muligt at samle gardinerne i lige og dybe folder, efterligne manuel foldning eller små og hyppige pladderstykker fremstillet af maskinen. Den første ser bedst ud på tykke draperingsstoffer, den anden - på gardinet eller letvægts silke. Gardiner på et bånd er passende i ethvert interiør, og på trods af at de ser ganske selvforsynende og dekorative, kombineres de ofte med lambrequins, perekida og svagami.

En hvilken som helst afskærmning, der passer til en sådan vedhæftning: rund (som i billedet), snit, snor og valg afhænger kun af indretningskonceptet. Med gardinbåndet er det meget bekvemt at danne hyppige små folder på stoffet. De usædvanligt elegante gardiner er samlet med tape i komplekse tredobbelte folder kopper På dette foto gardiner gardin næsten umærkelig. Gardinerne på fletningen ser ud til at svæve i luften og ser meget imponerende ud.

Gardiner med kroge, klip og tøj

Gardiner på kroge og klip (tøj, krokodille), måske den mest traditionelle og velkendte for os. Tidligere blev sådanne armaturer kun fremstillet af metal. I dag er de lavet af slidstærk, fleksibel plastik.

Princippet om drift af alle disse monteringer er det samme.

Krogespidser kroge eller magneter er fastgjort på ringe eller metal eller plast looper, der er spændt på en runde eller strengede taggrunde, som holder gardinerne på tagene.

Sådanne fastgørelser kan være næsten usynlige og kan fungere som et selvstændigt dekorativt element.

For nylig er magnetiske klemmer også blevet meget populære.

De ser meget dekorative ud, har ikke brug for løkker eller gardinbånd som kroge, og med dem er der ingen risiko for at lægge en pust på stoffet, hvilket ofte sker ved fastgørelse af gardiner med tøjspidser. Designet af alle typer af sådanne monteringer er meget forskelligt.

Derfor kan du under enhver indretningstilstand altid finde en passende mulighed.

Ringe - konstante ledsagere af runde taggrunde.

Sådanne traditionelle fastgørelser er ideelle til klassiske interiører. Sommetider er der ikke behov for en cornice på en sådan måde: Det er nok at køre flere dekorative negle ind i væggen. For at danne lige og symmetriske folder er kroge fordelt på lige afstande fra hinanden.

Fastgørelsen af ​​gardiner "krokodiller" fik deres navn på grund af udseendet, vagt minder om mundingen af ​​det eponymous reptil. De er metal eller plastic tøjnåle med tænder, hvilket giver et stramt og ret stærkt greb. Tøjspidser er fastgjort til de runde cornices ved hjælp af de ringe, der følger med dem i sættet.

Krokodiller var stadig populære hos vores bedstemødre og anses med rette for at være veteraner blandt gardinstænger.

Sådanne klip kendetegnes ved fastsættelse, som ikke kræver yderligere huller eller sløjfer, er bekvem og nem at bruge og giver mulighed for at justere gardinens længde (stoffet behøver ikke at blive skåret, men snarere bøje det ovenfra) såvel som frekvensen og dybden af ​​folder. Desuden er de i stand til at holde store vægte og kan bruges på gardiner af tæt tungt stof. Den eneste mangel på klip med skarpe tænder - Krokodilklædespidsen kan efterlade en stramning på stoffet eller klemme huden på dine hænder. For at forhindre dette sker, skal du bruge dem omhyggeligt og trække gardinerne glat og uden pludselige bevægelser.

For at finde ud af, hvor mange tøjklemmer du har brug for til et bestemt gardin, skal du dividere bredden ved at træde mellem klemmerne og tilføje en.

Dybden af ​​folder afhænger af krokodil fastgørelsesskema på gardiner og deres antal. Jo oftere klædespidserne er fikseret, jo finere er de og omvendt, desto større er afstanden mellem klip, jo dybere og mere ekspressive. For eksempel ved at installere tøjnåle hver 10 cm får du folder 5 cm dyb, hver 15 cm - 7,5 cm.

For at danne lige og symmetriske folder er brugen meget enkel og modtagelse.

Gardinet er foldet i halv bredde og fastgjort på det 3 krokodille (eller markér de steder, hvor de vil blive fastgjort med skræddersyet kridt) - en i midten, to langs kanterne.

Derefter foldes hver halvdel igen i halvdelen og fastgøres ved krokodils fold. Disse handlinger fortsætter indtil kludespidserne løber tør.

Clothespins klip "Cylinder" og "Cobra" - populære nyheder på markedet

For nylig har Cobra og Cylinder clamps været til salg.

De arbejder på samme princip som krokodiller, men på grund af manglende tænder skelnes de af mere blid fiksering.

Disse klip er garanteret ikke at forlade på gardiner, de ser meget kreative ud, men er ikke egnede til tunge stoffer og bruges kun på lysgardiner og gardiner fra tyll, organza og slør.

Vi har kun nævnt de vigtigste metoder til fastgørelse gardiner til taggrunde. Næsten alle kan kombineres med hinanden, hvilket gør interessante og originale kombinationer. For eksempel behøver grommets ikke at blive strenget på tagskægget.

Du kan køre bånd eller strenge gennem dem og binde dem på linjen og tilføje romantik til grommen. På samme måde ser alternering på et gardin af snore og sløjfer ikke ud

Der er mange muligheder, og deres valg afhænger kun af designerens fantasi.

skitse: hvordan man hænger gardiner på tagskægget

[Bedømmelse: 2 Middelbedømmelse: 5]

Hvordan hænger gardiner med lambrequin på en dobbelt cornice?

Installationen af ​​det kendte dekorative element for værelser - lambrequin er kendt for næsten alle husmødre. Ved hjælp af lambrequin kan du skjule ubesværet af tagskægget, såvel som visuelt forstørre det rum, hvor det ligger. Sådan hænger du en pelmet hurtigt og med minimal indsats? Til dette spørgsmål vil læseren kende svaret ved at læse artiklen til enden.

Hvad er en lambrequin? Flere detaljer...

Før du køber de nødvendige komponenter og installation, er det nødvendigt at vide mere præcist, hvad en lambrequin er. Dette navn fik et element af indretning, som er sat øverst på vinduesåbningen. Et sådant produkt er lavet i forskellige former og farver og er meget bekvemt, fordi det kan være yderligere dekoreret med forskellige bånd eller børster.

Oftest kan lambrequins findes i værelser, hvor faste, tunge gardiner er installeret. Hvor det er nødvendigt at tilføje elegance og høje omkostninger ved indretning. Moderne lamrequins er opdelt i følgende modeller:

 • Blød. Denne type produkt har en vigtig funktion - deres installation er hurtig og ubesværet. Stof til sådanne modeller, du kan bruge den der går til hovedgardinerne.
 • Hårdt. Sådanne modeller har et rigere udseende, men kræver installation af en stærk og stærk base. Nogle brugere foretrækker ikke at komplicere installationen og bruge dobbeltsidet tape.
 • Kombineret. Som navnet antyder, omfatter disse produkter funktionerne i ovenstående modeller. De kombinerede modeller er de mest populære, har en solid base, men de vigtigste dekorative elementer er lavet af blødt stof.

Loftet lambrequin er et ekstra dekorativt element, men det bruger også forskellige dekorationer, der kan give et rigt kig på lærredet. Du kan ofte finde bånd, frynser eller børster, som brugerne laver med egne hænder.

Flere hovedtyper af fastgørelse lambrequins

Først skal du erhverve følgende elementer på forhånd:

 • gesims;
 • dobbeltsidet tape;
 • fletning.

Før installationen skal du bestemme bredden af ​​corniceen, den kan være lidt bredere end vinduets åbning eller placeres umiddelbart over hele væggen. Strenge regler vedrørende dette problem eksisterer ikke, her brugeres brugerne udelukkende efter personlige præferencer.

Ved montering af en cornice opstår der normalt ikke problemer, det er nødvendigt at mærke og bore flere huller i perforatoren, hvorefter dowels bliver drevet ind. Herefter kommer den hårde base, og det er derfor, at vi har brug for dobbeltsidet tape. For at rette båndet mere pålideligt, skal du bruge byggemateriale.

Hvis valget er på en blød model, så bruges det ofte for at fastgøre en sådan klud tape (gardin eller gardinbånd).

Så er det nødvendigt at sy et gardinbånd på produktet, og plastik kroge indsættes på forsiden af ​​nettet.

Kroge skal fordeles jævnt fordelt over hele produktets længde, afstanden må ikke være mere end 10-15 cm, ellers vil du i stedet for pæne folder få et grimt stof.

Sekvens for fastgørelse af lambrequin på en dobbelt cornice

Dobbelt (to-niveau) cornice har en vigtig funktion - det er absolut ikke egnet til lambrequin. Derfor bruger du ofte en masse tid på at installere produktet på en to-planet cornice. Men der er en løsning på problemet, det er nok at købe en snor cornice og installere det desuden.

 1. Du bør ikke lade dig lide ved installationen af ​​en standard to-lane cornice, alt er enkelt - mærke op, lav huller ved hjælp af en perforator og fastgør produktet på væggen med dowels. Dernæst skal du købe almindelig snor cornice. Det har en billig og lang levetid.
 2. De strengede tagskærer er monteret og strakt i dobbeltrummet. Hvis du monterer produktet korrekt, vil strengen ikke blive synlig.
 3. For at spænde strængerne skal du bruge præhammerede negle eller snoet dowels.
 4. Nu kan du begynde at installere lambrequin. For at gøre processen hurtig, bliver et gardinbånd syet på produktet på forhånd, i hvilket plastikring efterfølgende installeres. Ringene passeres gennem snoren og... alt, arbejdet kan betragtes som færdigt.

Sådan syes et gardinbånd eller fletning til tyll

Brugen af ​​snoren er meget praktisk med hensyn til installation, men har også en lav omkostning for ekstra materialer.

Anden mulighed

Denne metode er mere problematisk og vil tage lidt længere tid end den ovenfor beskrevne. Hvordan er installationen af ​​lambrequin med tape og træplader:

 • Gardin med lambrequin hænger straks på en dobbelt cornice. Det er nødvendigt at straks give produkterne et smukt udseende, siden da er ændringerne af nogle elementer vanskelige.
 • Efter gardinerne hænger gardinerne, vil dette element blive grundlaget for yderligere fastgørelse. Fra indersiden af ​​gardinet er det nødvendigt at sy et klæbebånd, som efterfølgende ikke vil være helt synligt.
 • Modsat klæbebåndet er det nødvendigt at installere en træplank på tagskægget. Det kunne være et pænt tømmer eller en rund stok, formen af ​​dette element er ligegyldigt.

Dette design gør det ikke kun muligt hurtigt og nemt at fjerne gardinerne, men også om nødvendigt smukt skubbe dem til siden.

Vigtigt råd! Produktet skal vælges under en bestemt type tagskinner. For eksempel vil noget produkt ikke fungere på en rund bund, her skal du vælge et dekorativt element omhyggeligt med steder til fastgørelser. Selvfølgelig kan lærredet i tilfælde af et forkert valg genoprettes alene, men hvorfor spilde for meget tid.

Også, inden du lægger en dobbelt tagbøjler, bør du vide vægten af ​​lærredet. Installation af en lambrequin på en utilstrækkelig stærk base vil resultere i behovet for at genoprette alt arbejde, da en sådan cornice ikke vil vare i lang tid.

faktiske

Der er mange faktorer, der kan påvirke gardinernes hængning.

For at gardinerne skal se smukke ud og give elegance og charme til hele indretningen, er det ikke bare nødvendigt at omhyggeligt vælge form og stof, men også at spore, hvad gardinerne vil hænge på, samt hvilke tilbehør der vil dekorere dem.

Før du hænger lærredet, bør du omhyggeligt gøre dig bekendt med alle mulige monteringsmuligheder. Udseendet af gardinerne og deres levetid afhænger af dette. I denne artikel vil vi overveje spørgsmålet om, hvordan man hænger gardinerne på gardinstangen med ringe, hvilke andre muligheder er der fastgørelsesanordninger.

Typer af cornices

Der er mange forskellige traditionelle og moderne muligheder for fastsættelse af gardiner. For at vælge den bedste måde skal du studere problemet mere detaljeret. Cornices betragtes som den mest almindelige monteringsmulighed. De kommer i forskellige former, materialer, design og med forskellige monteringsmuligheder.

Så de traditionelle typer af vedhæftede filer er som følger:

 • Stangen i form af en stang er en klassisk kronkage i produktionen af ​​hvilke materialer som plast, træ eller metal kan anvendes. Eaves baren er fastgjort på væggen ved hjælp af særlige beslag. Som regel har den flere guider, hvor du kan hænge gardiner, pelmets og tyll på samme tid. Ringe til montering er ofte let at interagere med overfladen uden at forhindre gardinernes bevægelse.
 • Cornice i form af en streng - normalt brugt, når du skal hænge lette typer stof, for eksempel nylon, nylon eller organza. Hvis du hænger på sådanne kurver tyngre stoffer, så kan det med tiden sænke. Typisk har cornice-strengen en eller flere rækker. De er gode til værelser med loftslofter, til børns værelser eller køkkener.
 • Baguette cornices ser meget smukke ud, men kun på betingelse af at de vælges efter skabelsen af ​​de vigtigste indre af rummet. De bør blande sig harmonisk med den overordnede atmosfære. Baguetten er som regel lavet af plastikbånd eller træplank, der er indrettet efter farve, tekstur af stoffet og rummets overordnede design.

Det er vigtigt! Ved valg af tagskærmer skal der lægges særlig vægt på styringssystemer. De skal være nemme at bruge og pålidelige.

Udover det traditionelle er der moderne systemer af taggrunde, blandt hvilke er:

 • Profil - deres designs er varierede. De er baseret på et system af guider til løbere. Deres installation kan udføres både på væggen og på loftet. Profilkroner er ofte dekoreret med en hætte.
 • Fleksibel - denne polymer metalstrukturer. På grund af deres fleksibilitet er de gode til udsmykning af vinduer, fremhævning af baldakiner og udsmykning af nicher. De er variable, kan fastgøres til enhver form for loft og vægge.
 • Teleskopisk - indstilles, når der ikke er mulighed for at bore væggene eller monteringsbeslagene. De er fastgjort mellem to vægge ved hjælp af særlige afstandsstykker med fjedre inde i stangen.

Det er vigtigt! Et stort udvalg af cornices giver alle slags gardiner med pålidelige fastgøringsmekanismer, mens de har fremragende dekorative og funktionelle kvaliteter.

Typer af fastgørelsesgardiner

Forskellige versioner af tagskæggene har forskellige typer fastgørelsesgardiner. Nogle af dem udfører kun en funktionel rolle, mens de ofte forsøger at skjule sig fra øjnene. Men der er dem, der har bemærkelsesværdige dekorative kvaliteter. Så sker der fastgørelsesgardiner:

 • Ringe - bruges hovedsagelig på runde hjørner. De er ret nemme at klare, da de frit glider over overfladen. Ringe kan sys til stoffet eller lægge på ekstra kroge før ophængning, hvilket er meget mere praktisk.
 • Kroge - meget komfortabel og funktionel. Den øverste del af krogen er indsat i styret, og selve lærredet klæber sig til den nedre del af løkken. Kroge er meget stærke og kan modstå selv tunge typer af stoffer.
 • Klemmer - kan være krabber, klip eller krokodiller. De kan bruges som separate fastgørelsesanordninger, og i tandem med kroge og ringe. Fastgøring i form af et klip gør det muligt at justere lærredets længde og skabe yderligere folder.
 • Loopsne er syet med gardiner og kan kun bruges med runde cornices. Deres ulempe er, at for suspension af gardiner skal du demontere tagskæggene. For at undgå dette kan du sy til knapphuller.
 • Eyelets er todelt ringe, der bruges til at lave huller i stoffet. De er fastgjort på runde hjørner. De er placeret i den øvre del af lærredet på lige stor afstand fra hinanden og danner smukke folder.

Det er vigtigt! I færd med at installere fastgørelsesanordninger til gardiner, er det nødvendigt at overveje den type af cornice, som gardinerne vil hænge på, såvel som dets materiale og farve.

Hvordan man hænger gardiner?

Vinduesprocessen er ikke den nemmeste og har brug for særlig viden og færdigheder. Det er meget vigtigt, at du hænger gardinerne på. Ved at vælge måder at hænge gardiner på, er det nødvendigt at tage hensyn til faktorer, der kan påvirke hvor meget gardinerne vil se smukke ud og hvor godt de passer ind i det overordnede interiør. Blandt disse faktorer er:

 • Indretningens stil.
 • Vinduernes størrelse.
 • Se cornice.
 • Teksturens struktur, kvalitet og densitet.

Der er mange forskellige tricks, hvor du kan visuelt udvide eller reducere vinduerne og rummet som helhed.

For eksempel gardiner hang på brede vinduer vil se godt ud, mens for smalle vinduer persienner er mere passende. Når man laver gardiner, er det nødvendigt at overveje antallet af folder på dåserne og bølgefrekvensen.

Takket være dem ser gardinerne mere smukke og elegante ud. Fold og bølger kan justeres med den afstand, hvor kroge er placeret.

Det er vigtigt! Bemærk venligst at foldene på gardinerne skal udføres, før de placeres på vinduerne.

Tips til smukt at hænge gardinerne i lejligheden

Almindelige lejligheder har ofte ikke en stor størrelse af området, samt tilstedeværelsen af ​​rummelige vinduer. Ved hjælp af professionelle tricks i forhænget hænger, kan alle give et værelse skønhed og visuelt udvide et lille rum. Blandt de grundlæggende principper i udsmykningen af ​​vinduer er følgende:

 • Brug gardinerne til at fremhæve vinduet - det kan gøre rummet mere rummeligt og lyst.
 • Placer cornice højt - så du øger visuelt lofterne, og rummet bliver visuelt større.
 • I indretningen skal du bruge den overordnede stil. Suspension af malerier udfører også, afhængigt af deres stil.
 • Uanset hvilke værelser gardinerne er hængt i, skal du overveje størrelsen af ​​rummet og de funktioner, den udfører. For eksempel kan du i en stor hal hænge dåser af tykt, dyrt stof, dekorere dem med lambrequins, dekorative kvaster og bølger.

Det er vigtigt! Hvis stuen ikke er stor, så vil enkle gardiner med et geometrisk mønster, som rummet bliver visuelt øget for, være mere passende.

Gardiner til soveværelset er bedst at tilføje tyl - dette vil gøre rummet mere behageligt og behageligt at sove. Og i køkkenet i dag er det meget fashionabelt at bruge romerske gardiner - de er smukke, koncise, funktionelle og passer perfekt ind i ethvert interiør.

For at gardinerne skal være smukke og harmonisk komplementere indretningen, bør du overveje alle måder at hænge gardinerne på og vælge den mest succesfulde. Når man laver vinduer, er det nødvendigt at følge reglen om harmonisk kombination af alle dekorative og funktionelle elementer.

Hvordan hænger gardinerne på gardinbåndet?

Hvordan man hænger gardinerne på gardinbåndet, bør kende hver husmor. Denne metode til fastgørelse af gardiner er en af ​​de mest enkle og almindelige, mens det i modsætning til andre metoder til fastgørelse af gardiner på vinduer er billig.

På grund af denne omstændighed kan gardinerne hænges på gardinbånd i næsten ethvert rum, på trods af den komplekse form af vinduesåbningen.

Gardiner på gardinbåndet kan hænges i næsten ethvert rum, på trods af den komplekse form af vinduesåbningen

Typer af fastgørelsesgardiner

For at vide, hvordan man hænger gardinerne på gardinbåndet, er det nødvendigt at få en ide om, hvordan gardinerne er fastgjort i rummet i princippet.

Den forkerte måde at installere gardinerne kan ikke kun alvorligt ødelægge designen af ​​dit værelse, men også bidrage til faren for sammenbruddet af hele strukturen.

Ved at kende mulighederne for at fastgøre stof til en vinduesåbning kan man undgå de beskrevne negative konsekvenser og samtidig udføre et vidunderligt indretning for rummet i ethvert rum.

I øjeblikket fremstiller industrien afskårne materialer af forskellige materialer, men de mest almindelige er mønstre af følgende typer: metal, træ, loft og snor

I øjeblikket fremstiller industrien afskårne materialer af forskellige materialer, men de mest almindelige er konstruktionen af ​​følgende typer: metal, træ, loft og snor. På samme tid skiller du ud muligheder for at vedhæfte gardiner til dem. Disse monteringsmuligheder er:

 • Ringe med kroge, som kommer komplet med cornices. Dette er den mest populære type fastgørelse på grund af deres tilgængelighed og lave omkostninger.
 • Slips eller lommer langs gardinens overkant. De er designet til at indsætte cornice af cirkulært tværsnit i den.
 • "Crocodiles" - ligner klædespidserne med skarpe tænder. De er ikke beregnet til at hænge tunge gardiner eller bærere på grund af den store risiko for skade.

Separat er det værd at nævne, at de fastgøringsmidler, der er nødvendige til hængende gardiner, kan oprettes uafhængigt ved hjælp af en samlingsklinge til dette formål.

 • Klip - svarer helt til "krokodil" vedhæftet fil, men uden tænder. De er gode til gardiner lavet af lette stoffer, mens den moderne industri producerer et stort udvalg af dem. Nogle arter er udstyret med låse og har en anden finish.
 • Tøjsløjfer. De er perfekt kombineret med runde cornices og syet af stoffet af samme type som selve gardinet.

Separat er det værd at nævne, at de fastgørelsesdele, der er nødvendige for at hænge gardinerne, kan oprettes ved selvstændigt at anmode om denne samlingsklinge. I dette tilfælde, hvis du ikke ved, hvordan du hænger gardinerne på gardinbåndet, skal du kontakte en professionel sømstress eller i studiet.

Ringe med kroge, der følger med taggrunde

Specialisten kan rådgive dig om den bedste monteringsmulighed for gardiner, mens du "passer" perfekt ind i rummet.

Desuden er valg af valgmuligheder for tagbøjler kun mulig, hvis du i forvejen vælger udseendet i henhold til tapets farve, loftets materiale, gulvmaterialerne. Hvis du begår en fejl med sådanne rebounds, vil designen af ​​rummet se mindst latterligt ud. Det er værd at overveje, selv tænker på, hvordan din lejlighed vil se fremover.

Valget af valgmuligheder for tagskæggene er kun muligt, hvis du i forvejen vælger udseendet efter farve på tapetet, loftets materiale, gulvmaterialer

Anvendelse af gardinbånd

For at forstå, hvordan man hænger tyl på et gardinbånd, er det nødvendigt at forestille sig, hvilken slags produkt det er i princippet. I syafdelingen er en strimmel til gardinmontering en strimmel fremstillet af tekstiler ved hjælp af et materiale som polyester. Et sådant valg skyldes det faktum, at denne type stof ikke er bange for vand og ikke "sætter sig" under dens indflydelse.

Hovedformålet med gardinstrimmelen er at danne folder og flæser i gardinens overkant.

Tip! Hovedformålet med gardinstrimlen er at danne folder og flæser langs gardinens overkant.

De er skabt ved hjælp af en ledning placeret i en sådan samling. I dette tilfælde er spidsen af ​​en sådan ledning bundet i en knude eller fastgjort med en speciel fixator.

Hvis du har lidt erfaring med at sy gardiner med en sådan samling, kan du undersøge videoen, der er lagt ud på tematiske steder dedikeret til at klippe og sy.

Hvis du har lidt erfaring med at sy gardiner med en sådan samling, kan du undersøge videoen, der er publiceret på tematiske steder dedikeret til at klippe og sy

Monteringsbåndet giver dig mulighed for at oprette følgende typer stofgarniture:

 1. Standard, der skaber lige folder på stoffet. I dette tilfælde vil deres udseende afhænge af, hvor tæt dette eller det stof. De tykkeste stoffer gør det muligt at få et stort og voluminøst draperi, mens et tyndt stof giver dig små og tynde folder.
 2. Folds of counter type. De er dannet på tætte, men ikke for grove væv. Bedste af alt, de ser på monofoniske stoffer, lavet af uld.
 3. Folder i form af buer. Normalt bruges de til dekorationsgardiner og gardiner.
 4. Lavet i cylindrisk form.

Ud over godt udseende har monteringstape fremragende tekniske kvaliteter. For eksempel indeholder den færdige hængsler til hængende gardiner på tagskægget. Samtidig har disse sløjfer forskellige længder, som giver dig mulighed for at placere gardiner på forskellige niveauer - det gør det muligt at justere deres højde.

Ud over det gode udseende har monteringsbåndet fremragende tekniske kvaliteter.

Hvis du vil finde ud af, hvordan du hænger gardiner på et gardinbånd, skal du huske på, at der i dag er ca. 70 forskellige typer monteringstrimler, blandt hvilke der er to grupper: gennemsigtig - til tyl og tynde gardiner og uigennemsigtige - til tykke gardiner.

Disse løkker har forskellige længder, som giver dig mulighed for at placere gardiner på forskellige niveauer - dette gør det muligt at justere deres højde

Tekniske specifikationer tape

Når man bestemmer sig for at hænge gardiner på et gardinbånd, skal man tage højde for ikke blot deres udseende, men også dets tekniske egenskaber. For eksempel spænder broderens bredde fra 2,5 til 10 centimeter, hvor de mest populære dimensioner er 4-8 centimeter. Denne omstændighed skal tages i betragtning ved at vælge mulighederne for fastsættelse af gardiner på en eller anden type af cornice.

Hvis gardinerne er lavet af uigennemsigtigt stof, skal løkkerne være de samme, ellers vil gardinerne se grimme ud.

Samtidig kan gardinbåndet selv være udstyret med en velcro, krogsløjfer, være på klæbebelægningen eller fastgjort.

Vælg en eller anden mulighed, det er udelukkende nødvendigt på grundlag af egenskaberne af stoffet, hvor gardinerne er lavet, såvel som udformningen af ​​den cornice, som de vil blive hængt på.

Normalt sys monteringsstrimlen fra indersiden af ​​produktet langs den øverste snit. Samtidig er det nødvendigt at lave et hul omkring to millimeter fra kanten, så det ikke er synligt fra siden.

Udover brug af en symaskine er det også nødvendigt at påføre et klæbemiddel, som skal genopvarmes ved hjælp af et varmt jern.

I samme tilfælde, når dit bånd er for bredt, gør arrangementet af løkker to niveauer.

Gardinbåndsmønster

Det er vigtigt! Korrekt valgt gardinbånd giver dig mulighed for at udføre et ensartet og originalt draperi såvel som folder i form af buer og puffer, hvilket reducerer den tid, der kræves for at sy hele produktet.

Denne usædvanlige draperi gør det muligt at skabe et raffineret interiør i rummet. Hvis den bruges korrekt, kan du fremhæve rummets layouts styrke og skjule sine fejl.

Gør gardiner med fletning

For at forstå, hvordan man korrekt hænger gardinerne på gardinbåndet, efter at du har gennemført alle forberedende procedurer, bør du bestemme, hvilken slags cornice du vil bruge i dit værelse.

For eksempel er det meget nemt at hænge gardiner på snore eller runde gardinstænger. For at gøre dette vil det være nok, at du jævnt fordeler alle fastgørelseselementer langs en sådan skinne.

Gardinerne fastgøres simpelthen ved hjælp af disse elementer til en sådan cornice, og hele operationen anses for at være afsluttet.

For at forstå, hvordan man korrekt hænger gardinerne på gardinbåndet, efter at du har gennemført alle forberedende procedurer, bør du bestemme, hvilken slags cornice du vil bruge i dit værelse.

Hvis du vil hænge gardiner på plastloftlisterne, der er populære i dag, er dette en ret kompliceret operation. Faktum er, at de har specielle plastik kroge til hængende gardiner, gardinerne selv er bevæbnet med monteringsfletning. I den forbindelse skal sådanne kroge klæbe til båndet, hvilket er ret vanskeligt.

Når du har hængt gardinerne, skal du prøve at kontrollere styrken af ​​deres vedhæftning til bunden

For at hele proceduren skal kunne udføres korrekt, skal du overholde følgende algoritme:

 • Kontroller først pålideligheden af ​​at fastgøre båndet på stoffet;
 • For at reducere gardinens bredde for at danne samlingen af ​​den korrekte form, er det nødvendigt at trække snørebåndene strakt gennem fletningen og fastgøre det fra den ene kant;
 • kroge af plast bør fastgøres til et tæt gardin med sløjfer af speciel form, syet ind i monteringsbåndet, og det er nødvendigt at holde et trin mellem dem på ti centimeter;
 • i sidste etape klæber fastgørelseselementerne sig på kronen, og alt arbejde betragtes som afsluttet.

Når du har hængt gardinerne, skal du prøve at kontrollere styrken af ​​deres vedhæftning til bunden. Dernæst skal du enten styrke stedet for upålidelig fastgørelse af gardiner eller udskifte defekte fastgørelsesdele.

Korrekt hængende gardiner skal hænge så meget tid som du har brug for.

Hvis du laver en fejl i sin installation, vil den svigte på det mest upassende tidspunkt, for eksempel under en højtidelig begivenhed.

Tip! Forresten er det nødvendigt at hænge gardiner på plads i slutningen, efter at du har gennemført alt arbejde med at dekorere og dekorere rummet.

Dette vil give dig mulighed for at passe gardinerne i det indre af rummet så harmonisk som muligt for at bringe de afsluttende detaljer til dannelsen af ​​dens udseende. Hertil kommer, at hængende gardiner i sidste øjeblik undgår at forurene dem fra det støv, som du afhenter, hvilket vil påvirke renheden af ​​både rummet og gardinerne positivt.

Et andet vigtigt punkt, der gør det muligt at gøre gardinerne så "indskrevne" som muligt i indretningen er det korrekte syning af båndet på gardinens stof.

Et andet vigtigt punkt, der gør det muligt at gøre gardinerne så "indskrevne" som muligt i indretningen er det korrekte syning af båndet på gardinens stof. Det skal syes, så det ikke er synligt i princippet. I dette tilfælde vil du skabe en følelse af soliditet i gardinerne og fuldstændigheden af ​​hele vinduets åbning.

Båndet skal syes, så det ikke er synligt.

Typer af fastgørelsesgardiner til tagene

Fastgør gardinerne til cornice kan være anderledes. I mange henseender afhænger det af ejerens indstillinger, fordi det er den æstetiske komponent, der normalt er vigtigst. Også den afgørende faktor er typen af ​​cornice.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger?

Fastgørelsesgardiner på afsatsen er et ret vigtigt spørgsmål, fordi det forkerte valg helt kan forkæle indtryk af skønhedens skønhed og indretningen som helhed.

Når man vælger en passende fastgørelsesmetode, styres de ikke kun af rummets generelle stil, men også af tætheden af ​​materie, typen af ​​cornice. For eksempel kan gardiner på snoet kun være på de rørformede taghuler. For gardinstænger, der er fastgjort i loftet, er der kun sådanne metoder som kroge og gardinbånd.

Nogle typer af fastgøring giver dig mulighed for at forlade gardinet lige, andre bidrager til dannelsen af ​​smukke lodrette folder. I nogle værelser foretrækkes strengere muligheder, i nogle enkeltheder anbefales det.

Du skal i forvejen nøjes med at tænke på, hvordan du vil se dit vindue, om der kommer lambrequins, om vinduesdekoration vil være en accent i interiøret, eller om det blot vil supplere det overordnede design. Overvej om bygningen generelt vil være tung eller lys.

Vigtigt er spørgsmålet om finansiering. Nogle af typerne af fastgørelsesanordninger er billige, installationen af ​​andre er ret anstændig, og der kan stadig være andre, der fremstilles af stofklister.

Installationsfunktioner

Alle varianter af tagskæggene er opdelt i to store grupper i henhold til fastgørelsesmetode: loft og væg. Loftsmodeller vælges, når det ikke er muligt at montere en vægkornet. Normalt er skrøbelige gipsplader vægge eller utilstrækkelig plads til en væg cornice begrænsninger for deres installation. Takkonstruktioner vælges også, hvis loftet ikke er højt nok, og det er nødvendigt at visuelt "trække" rummet opad.

For nylig er lofterne blevet populære. De er normalt udstyret med plastbøsninger, som kun kan modstå en vis vægt af gardiner.

I udseende er kløften opdelt som følger:

 • Runde. Varianten ser ud som et rør og findes på markedet i forskellige diametre. Runde cornices er normalt dekoreret med forskellige dekorative tip på hver side. Tubular cornice er lavet af træ, metal, plast.
 • Baguette. De ligner en rektangulær eller figuren rem, som dækker hele "stuffing", pålideligt skjule guiden og kroge. De er lavet af både plastik og dyrebare træer (ret en dyr mulighed).
 • String. Den "yngste" af typer af cornices, det er et metal kabel, som gardinet er monteret. Lavet af metal.
 • Profil. Sådanne taghuller bøjer let, med det resultat at de kan gives nogen form. Efterspurgt buet cornice er lavet lige fra aluminiumsprofilen.
 • Rail (dæk). Designet er udstyret med en rille, hvorpå kuglerne med kroge er fastgjort. I øjeblikket er dæk gardin stænger lavet hovedsageligt af plast.

Hver af disse typer har begge sine fordele og ulemper, som skal overvejes ved valg. Prøv at lære mere information om den valgte cornice at vide om alle styrken og svaghederne i favoritindstillingen.

Interessante muligheder

Hver type gardin kræver et individuelt valg af typen af ​​vedhæftning. Disse typer kan variere. Nogle af dem er velegnet til montering af alle gardiner, andre giver dig mulighed for kun at vedhæfte gardiner eller gardiner. For at kunne bestemme sorten korrekt skal du svare på en række spørgsmål.

Først og fremmest er det logisk at identificere stilistikkens spørgsmål. Hver stil pålægger sine egne begrænsninger for valget af fastgørere. For at få gardinerne til at se smukke og harmoniske, er det nødvendigt at bemærke rummets stilfunktioner som helhed og at vælge i overensstemmelse med dem.

Det er også nødvendigt at notere funktionerne i det materiale, som gardinerne er lavet af. For eksempel ser bomuldsgardiner sig ret underligt, hvis de er fikseret på grommets, men montering på magneter eller gardinbånd er perfekt til dem.

Vinduesfunktioner skal også tages i betragtning. Plastruder er normalt mere moderne kroge og armaturer og træ - traditionelle muligheder.

bånd

Pas på, når du bruger strenge. De er ikke egnede til enhver stil. For eksempel kan i et klassisk værelse, Loft stil, Minimalisme, denne type vedhæftning ikke bruges.

Materiale til fremstilling af strenge kan hentes næsten alle, alt fra tyll og slutter med en fletning. Ofte er de imidlertid fremstillet af samme stof, hvor gardinerne syes.

Båndene kan fastgøres med buer eller enkle knuder, mens de i begge tilfælde ser romantiske og livlige ud. Ofte er valget til fordel for en sådan vedhæftning givet i rustik stil.

Men nogle gange er valget af enhver anden mulighed, snarere end strenge, umulig, som i ovenstående billede. Båndene hjælper med at understrege skønhedens usædvanlige design og ser meget passende ud.

loops

Bandesting passer til ethvert interiør. Raid af romantik og legesyge er fraværende her. Ligesom trækstrengene er sløjferne normalt lavet af samme materiale som gardinerne, men nogle gange er det bedre at vælge et andet stof. Normalt gælder denne regel for børn.

Alle slags dekorative sløjfer er velkomne, for eksempel applikationer. Afhængigt af stilen på rummet er valgt og metoden til dekoration.

Denne type fastgørelse er populær, fordi den er meget praktisk: at hænge gardinerne på hængslerne, skal du bare springe over gardinstangen gennem dem. Loops er døve eller med en fastgørelse. I det andet tilfælde er sløjfen ved bunden udstyret med en velcro eller en knap, så du kan løsne det fra tagskægget uden at fjerne tagskæggene selv.

Det er muligt at "blande" de forskellige gardiner med hinanden, hvilket resulterer i en meget interessant effekt som i ovenstående billede.

snørehuller

Dette er en universel form for fastgørelse, der passer helt til ethvert interiør. Grommets holder stoffer af enhver tæthed godt, mens gardins øvre kant ikke deformeres, men delikat foldes i ensartede samlinger.

Vinduesporte og gardiner er fastgjort på grommets for at afgrænse det indvendige rum. Denne mount ser meget elegant og beskeden ud, mens den udviser en lys accent i hele interiøret.

Cringles kan indskrives i ethvert interiør afhængigt af indretningen af ​​stoffet selv. For eksempel passer et dekoreret gardin på grommet perfekt ind i det provencalske interiør.

løbegang

Gardinet er en "lomme", hvorigennem tagene er passeret. Gardinens top er ubetydelig.

Ofte kan du finde gardiner på snoet, da denne type fastgøring er bedst egnet til let tynde stoffer. Tunge gardiner med snoetrør må ikke findes, da de ikke anvendes i klassiske interiører såsom barok eller rokoko.

Ofte hænger gardinerne på vingerne i rustikke interiører. Denne fastgørelsesmetode anvendes også til fastgørelse af gardiner "cafe" som i billedet.

fletning

Oftere kan du finde en sådan navngivning af en webbing som et gardinbånd. Det er fastgjort fra indersiden af ​​gardinerne, så du kan justere deres bredde. En af fordelene ved gardinbåndet er, at efter vask er sådanne gardiner ikke nødvendigt at "tilpasses" igen til størrelsen af ​​tagene. Samtidig er den samme kvalitet en minus: Strygning af gardinerne på bandet er ikke særlig praktisk.

Tæppetape giver dig mulighed for at hænge gardinerne på kroge og fastgøre dem på dækkene. Passer også til montering og andre typer gardinstænger.

Normalt er gardinerne på flettet hængt i flere rækker: tyll, gardiner, pelmetri. Billedet viser en af ​​disse muligheder.

ringe

Siden sovjetiden var gardinerne på ringene meget populære, og ikke uden grund. Denne type er ikke værre end grommets, men giver dig samtidig mulighed for at vælge ringe eller kombinere dem med hinanden, for eksempel, hvis værelset er lavet i Boho-Chic stil.

Oftest bruges ringene i Techno-stilrummet, men du kan også finde dem i det klassiske interiør (eksempel på billedet). Ringe, syet til gardinerne, kræver helt sikkert evnen til at fjerne gardinet helt. Bedste af alt, de ser på en rørformet cornice.

magneter

Fastgør gardinerne med magneter er et alternativ til den sædvanlige fastgørelse med kroge. I dette tilfælde spiller magneten samme rolle som velcro til hængslerne: det giver dig mulighed for nemt og hurtigt at fjerne gardinerne fra tagskæggene. Valget af forskellige muligheder her er enormt. Du kan give fortrins til næsten usynlige fastgørelsesdele, og du kan foretrække dekorative magneter dekoreret med rhinestones. Afhængig af stemningen, som skal skabes i rummet, vælges også magneter.

Bedste af alt ser gardinerne på magneterne på den moderne snorede cornice. Denne kombination ser meget stilfuld ud. Billedet viser cornice og magneter, lavet i et tema.

Ofte magnetiske monteringer komplementere klip til gardiner af samme design.

Klip, kroge, tøjspidser

Som sædvanlig blev gardinerne fastgjort med denne type fastgørelse. Til dato er tøj og clips lavet af både metal og plast. De er meget ubelejlige at bruge, fordi de ødelægger gardinens stof og efterlader puffer på det. For et tyndt stof er denne type vedhæftning kategorisk upassende, med eksisterende alternativer, hvor det er mere logisk at vælge magneter som en vedhæftning.

Klip, tøj og kroge vælges som fastgørelsesdele, når værtinden gør gardinerne på egen hånd. Gør det nemt nok. Billedet viser muligheden for at fastgøre gardinerne ved hjælp af tøjspidser.

Hvordan til at dekorere brugerdefinerede vinduer?

I huse eller lejligheder er det ikke ualmindeligt at finde vinduer af andre former end de rektangulære.

Nu meget almindelige panorama åbninger. Hvis indstillingen med traditionelle glidende gardiner ikke appellerer til dig, skal du være opmærksom på timeglasstullen. Den er velegnet til både lige og skrå vinduer. Ved hjælp af tyll, monteret på lignende måde, kan du dekorere døren, fordi den er monteret direkte på rammen på specielle hjørner.

Trekantede vinduer er normalt lavet ved hjælp af plissede persienner. Denne type kaldes så, fordi det er et ark specielt behandlet stof, trykket i form af et accordeon. Plisserede persienner kan stables i enhver form, herunder en fan. De er fastgjort med dobbeltsidet tape.

Til udformningen af ​​de halvcirkelformede vinduesåbninger anvendes ikke kun buede cornices. Gardinerne fastgjort til den sædvanlige murskårne ser smukke ud. Desuden kan tagskærerne installeres både over den buede kant og nedenunder.

Det vil være interessant at se, om du laver gardinerne ved hjælp af smedede taggrunde.

Ved indramning af vinduer, der er signifikant højere end en mands højde, er der en peger til fastgørelsesgardiner i fastgørelsesdesignet. Med sin hjælp kan du nemt og nemt skubbe eller trække gardinerne uden at trække kluden selv. En sådan indretning er meget bekvem. Pegeren kan nemt gemmes bag gardinet og om nødvendigt komme tilbage.

På hvordan man korrekt hænger gardinerne på gardinbåndet, vil du lære af følgende video.