Hvordan man laver lydisolering af loftet i lejligheden

Irriterende støj fra naboerne på gulvet ovenfor er en almindelig klage fra lejere i boligblokke. For at løse dette problem kan du bruge lydisolerende loft. Hvordan og hvordan du beskytter din lejlighed mod støj fra naboer ovenfor, læs vores artikel.

Lydisolerende materialer til loft

For lydisolering af loftet er det bedre at vælge lette materialer, der ikke overbelaster rammen og afrives under egen vægt.

 • MaksForteSoundPro - Roll lydisolering ny generation. Oprettet under hensyntagen til teoretiske udviklinger inden for akustikområdet. Med en tykkelse på 12 mm giver den en effektiv beskyttelse mod stød og luftbåren støj. Maksimum klasse "A" i lydabsorption. Ideel til små lejligheder, hvor hvert centimeter tæller. Uden lim i sammensætning og kemi. Materialet er fuldstændig ubrændbart.

Velegnet til lydisolering af loftet, vægge og gulv. Det kan bruges i ramme og rammeløse ordninger. Ruller er ikke bange for fugt, må ikke tiltrække insekter og gnavere.

 • Maksforte EcoPlate - Basalt vulkanske stenplader har fremragende akustiske egenskaber. Lugtfri. Der er ingen urenheder af slagge og blast affald i materialet. Det bruges til lydisolering på de mest komplekse genstande: biografer, optagestuer, restauranter. Høj lydabsorptionskoefficient αW på alle frekvenser (inklusive lav). Helt ubrændbart materiale.

 • Maksforte Eco Acoustics - Polyesterplader (akustisk syntetisk vintervindue). For maksimal lydabsorption anvender produktionen aerodynamisk fiberlægning. Materiale fra homogene råmaterialer udsender ikke skadelige stoffer uden lim i struktur. Ved installation er de ikke bruser, ikke støvede og ikke stikkende. Arbejde med materialet kræver ikke overalls, handsker og åndedrætsværn. Velegnet til allergikere og astmatikere. Ikke bange for fugt.
 • Vibrostop Pro - Anti-vibrationsbeslag for at eliminere støjen. Giver mulighed for at reducere vibrationerne, der passerer til en profil, og for at give yderligere lydisolering af loft og vægge i niveauet 21 dB.
 • Sealant Maxforte - Anvendes til at forsegle led, søm og huller. Passerer ikke lyd og vibrationer. Højt vandtætningsegenskaber. Indeholder skimmel- og meldug-hæmmere. Høj vedhæftning til alle typer overflader.
 • Lydabsorberende plader af syntetiske fibre.

Fra forbrugsvarer skal du:

 • Anti-vibrations loftshængere.
 • Anti-vibration pakning.
 • Metal profil.
 • Dowel skruer.
 • Skruer skruer.
 • Clay.
 • Gipsblanding.
 • Vibrationstætningsmiddel.

Afhængigt af den valgte installationsmetode kan listen over forbrugsvarer variere.

Måder lydisolering loft

Der er flere måder at installere lydisolering på loftet. Grundlæggende afhænger valget af reparation af lejligheden og finansielle muligheder. For eksempel, hvis du lige er begyndt at revurdere et værelse, er det ikke svært at producere lydisolering til loftet ved hjælp af metoden til at lave et skelet og installere gipsark på det. Hvis behovet for lydisolering er opstået efter reparationen, kan du anvende metoden til limning af plader eller membraner i loftet for at undgå det "beskidte" trin i installationen.

Montering af lydisolering på rammen

Lydisolering af loftet på en ramme måde at producere i begyndelsen af ​​reparationen. For hurtig og høj kvalitet skal arbejdet kræve hjælp fra en partner. Montering af isolering er som følger:

 1. Fjern fra loftet den gamle belægning (kalk, emulsion, dekorative fliser osv.).
 2. Dæk alle revner mellem væggene og gulvpladerne med cementmørtel.
 3. Bearbejd loftslimskompositionen.
 4. Påfør en lydisolerende membran over hele overfladen af ​​loftet.
 5. Lav en markering på loftet under rammestyrene. Placer styrene i en afstand på 30-40 centimeter fra hinanden.
 6. Med fokus på markeringen skal du installere suspensioner for hjælpelinjer. Fastgør bøjlerne til loftet ved hjælp af en skruelåse, der tidligere har bearbejdet skruen og forbindelsen med en lim, der isolerer vibrationer.
 7. Ved hjælp af skruer skal guiderne monteres på bøjlerne. Under installationen skal du kontrollere, at guidernes horisonter er korrekte ved hjælp af et niveau.
 8. Monter på skinner, fastgørelsesanordninger til isolering. Til fremstilling af fastgørelsesanordninger kan du bruge metalbånd til suspensioner.
 9. Anbring lydisoleringsmateriale mellem rammestyrene.
 10. Installer lydisolerede gipsplader eller andre trimpaneler på rammen.
 11. Tæt sømene mellem arkene og påfør en topcoat.

Under installationen af ​​lydisolering må du ikke glemme at fjerne alle ledninger rettidigt for at belyse de nødvendige punkter og lave huller til lamper eller en lysekrone.

Lydisolering loft uden ramme

Lydisolering af loftet uden at gøre rammen, det er bedst at producere ved hjælp af IPPS paneler. Denne type lydisolering er et sandwichpanel bestående af et lydabsorberende lag, vægtede gipsplader og vibrationssikre fastgørelsesanordninger.
Installationen af ​​et lydisoleringspanelsystem består af følgende:

 1. Forbered loftets overflade: Fjern den gamle belægning, dække alle revner, niveauer ujævnhederne på overfladen.
 2. Langs loftets omkreds skal du holde fast på isoleringsvæggen, hvis bredde overstiger paneltykkelsen med 1-2 centimeter.
 3. Start installationen fra hjørnet af rummet og ved hjælp af en partner, fastgør panelet til loftet.
 4. Gennem hullerne i panelet, lav en markering for skruer fastgørelsesanordninger.
 5. Læg panelet og bor huller i loftet for skruer.
 6. Monter panelet i loftet ved hjælp af specielle vibrationssikre fastgørelsesdele, der følger med panelerne.
 7. Monter så panelerne på hele overfladen af ​​loftet.
 8. Efter installation af alle panelerne skal du installere stræk eller loftet.

Udover at bruge ZIPPS-paneler, til lydisolering uden ramme, bruger de også plader lavet af mineralske og syntetiske fibre, som installeres i loftet ved hjælp af lim eller plastikpuder, paraplyer.

Lydtæt kassetteplade

Hvis du allerede har installeret et kassettehæftet loft, så overvej dig selv heldig, fordi det er lettere end nogensinde at gøre lydisolering på en allerede færdig ramme:

 1. Træk kassettepladerne ud af cellerne eller skinnerne.
 2. Lim det lydisolerende materiale til loftet mellem skinnerne.
 3. Udskift paneler.

Rammen på det suspenderede kassette loft må ikke udformes til den ekstra vægt af lydisolering. Prøv derfor at rette isoleringsmaterialet direkte på loftet uden at bruge rammen som en understøtning.

Lydisolering på naboen

Hvis du absolut ikke ønsker at lave lydisolering loftet i din lejlighed, kan du overtale naboerne, der lever over dig, til at acceptere at gennemføre lydisoleringsarbejder derhjemme. Når du modtager samtykke, skal du lave lydisolering er ikke loftet, og naboens gulv. Detaljerede instruktioner om, hvordan man laver lydisoleringsgulve.

Hvordan man laver lydisolering af gulvet i lejligheden. Moderne materialer til lydisolering.

Hvilke materialer kan lave lydisolerende vægge i lejligheden, for ikke at høre naboerne. Moderne, billige og ikke-standardiserede metoder til støjisolering. Fastgørelsesteknik af isoleringsmaterialer med og uden ramme.

Sådan selvstændigt lydisolerede lejlighed. Teknologien til lydisolering af vægge, gulv og loft med moderne materialer og ikke-standardiserede metoder.

Hvordan man laver loftstøjsisolering: alle moderne måder

Problemet med præfabrikerede huse er fremragende hørbarhed. Selv respektable og rolige naboer, der ikke arrangerer støjende fester og ikke borer væggene hver weekend, forårsager ulejlighed. Gennem interroom skillevægge og interfloor plader trænger til en række lyde: en høj samtale, lyden af ​​faldende objekter, og selv lyden af ​​trin og stole bliver flyttet. For at skabe et roligt og behageligt miljø i lejligheden vil der kræves lydisoleringsloft. Lad os finde ud af, hvordan du gør det selv og hvilke materialer du skal vælge til forskellige lejligheder.

Vi vælger beskyttelsesniveauet

Effekten af ​​lydisoleringskonstruktionen afhænger af flere faktorer, herunder:

 • Udvalgt isoleringsmateriale. Hver type har en anden støjabsorptionsevne.
 • Lagtykkelse Nogle ny generationens isolatorer giver et højt niveau af støjbeskyttelse selv i tynde tykkelser. Men for traditionelle materialer virker princippet: jo tykkere jo bedre.
 • Lagets antal og sammensætning. Øvelsen viser, at kombinationen af ​​forskellige materialer med forskellige egenskaber og oprettelsen af ​​en flerlags "kage" giver de bedste resultater.
 • Type finish.

For en lejlighed med højt til loftet, kan du vælge enhver type støjisoleringssystem, uanset tykkelse. Den mest effektive vil være en flerlags konstruktion, der kombinerer rullede lydreflekterende materialer, lydabsorberende plader og GCR eller GF. I dette tilfælde vil loftet være lavere med 7,5-12 cm.

For et værelse med lave vægge lydisolering under loftet. Det kan også være flerlags, men i dette tilfælde anvendes tyndere materialer. Som et resultat dråber loftet til maksimalt 6 cm, gennemsnittet er kun 3 cm.

Hvis loftets højde tillader det, har ingen problemer med at anvende en rammekonstruktion med stor tykkelse, forstærket med gipsplader, i kombination med et strækloft.

Typer af støj og funktioner i fordelingen i forskellige huse

For fuldt ud at forstå problemet, skal du vide, at 2 typer støj trænger ind i rummet gennem loftet:

 • luftbårne, forårsaget af luftfluktuationer (taler, sang, musik, græd, hundebarking osv.);
 • chok, der genereres af mekaniske effekter på loftet (stempling, bevægelse af møbler, strejker på gulvet).

Herefter finder du ud af, hvilke teknologier og materialer der skal hjælpe med at beskytte lejligheden mod begge typer støj.

Og endnu et vigtigt punkt. Før du påbegynder lydisoleringen af ​​loftet, skal du forstå, hvordan lyden formerer ovenfra i forskellige typer bygninger.

 • I panelhuset transmitteres lyden fra naboerne gennem selve loftet og gennem væggene, så ideelt kræves isolering ikke kun for gulvet, men også for skillevægge.
 • I murstenhuse slukker væggene lydene, så det er nok til at isolere kun loftet.
 • I monolitiske rammebygninger er skillevæggen tyndere end loftpladen, så lydene formerer sig primært gennem dem. I dette tilfælde beskytter væggene i første omgang mod støj.

Hvilken lydisolering: dit loft eller gulvet i naboerne ovenfor?

Ud fra effektivitetssynspunktet er det meget bedre at udstyre lydisoleringen af ​​gulvet i lejligheden placeret ovenfor. Hvis der er mulighed for at forhandle med naboerne, vil det være billigere at betale for lydisolering af gulvet i deres hjem. Beskyttelse mod støjen med denne fremgangsmåde vil være meget højere. Om metoderne til lydisolering af gulvet er beskrevet detaljeret i denne artikel.

Lydisoleringssystemer: ramme og rammeløs

Hvis det blev besluttet at beskytte gulvpladen fra bunden, fra sin lejlighed, fra støj, forbliver det at vælge den type system, der kan ramme og rammeløst.

Ramme

Rammen versionen, når den er korrekt designet, giver mere pålidelig beskyttelse end den rammeløse. Designet består af et tilstrækkeligt stort antal elementer, og det indebærer derfor betydelige lønomkostninger. Men på trods af en vis kompleksitet af installationen er den baseret på teknologien til at arrangere et gipspladens falske loft, som er kendt for hver mester.

Elementer af rammesystem:

 • metal guider danner kassen;
 • ramme bøjler;
 • forseglingstape, der forhindrer transmission af lyd gennem profilerne
 • lydisolerede materialer - lydabsorberende plader, skjolde, lydisolerende paneler eller membran i forskellige kombinationer;
 • vibroakustisk fugemasse
 • gipsvæg, standard eller tykkere lydisolering eller gipsfiber i 1 eller 2 lag.

Tykkelsen af ​​strukturen varierer mellem 75 og 120 mm. Indekset for ekstra lydisolering er 11-21 dB (uden at tage højde for lydens isoleringskapacitet i selve loftet).

Modifikationen af ​​rammesystemet anvendes også i arrangementet af strækloftet, men i dette tilfælde anvendes i stedet for profilerne træplader omkring 2,5 cm tykke.

Denne rammeteknologi giver dig mulighed for at beskytte rummet mod alle typer støj, både luftbårne og stød.

rammeløse

Det rammeløse system bruges hyppigere under spændingsdugen. Men der er en separat version af det, hvor den samme gipsvæg spiller rollen som finishlag.

Situationen med strækloftet er som følger: lydbølgen, der kommer fra loftoverlappene, afspejles fra den strakte film, når igen pladen og hopper ud igen. Der er en "tromme" effekt. Lydisolering i en lignende situation eliminerer denne effekt og beskytter mod luftbåren støj, men effektiviteten er lav mod chok.

Elementer af det rammeløse system under strækloftet:

 • støjisoleringsmateriale - membran, plader eller paneler;
 • lim;
 • skålformede dowel-negle;
 • spændings lærred.

Indekset for yderligere støjreduktion overlapper, når du bruger dette design, er omkring 7-9 dB. Dens tykkelse er 14-40 mm.

Den anden version af det rammeløse system består af følgende elementer:

 • ZIPS sandwichpanel (lydisoleret panelsystem) med specielle vibrerende vedhæftede filer;
 • anti-vibration pakning;
 • fugemasse;
 • særlige fastgørelsesanordninger;
 • det færdige lag af gipspap boltet til sandwichpaneler.

Yderligere lydisolering af loftet, der leveres af konstruktionen ved hjælp af ZIPP, er 11-18 dB. Tykkelse - 55-133 mm.

Støjisoleringsmaterialer

Overvej funktionerne i fælles lydreflekterende og lydabsorberende materialer.

 • Plader af basalt (mineraluld), polyester eller glasfiber. De har en fremragende støjabsorptionskoefficient - op til 85%. Effektiv mod enhver form for støj. Monteret som regel ramme metode. Den eneste ulempe er en stor tykkelse. Berømte mærker - Rockwool Acoustics, "Schumanet", "Stopzvuk", "Aku-Light".
 • Lydisoleringsmembran. De har en høj densitet og en lille tykkelse - 2,5-14 mm. På grund af dets struktur absorberer de ikke støj, men reflekterer, de tillader at opnå højkvalitets lydbeskyttelse. Ulempen er den høje pris. De mest kendte repræsentanter er Tecsound (selvklæbende ultrafine tung membran lavet af aragonit mineral), Max Forte (bestående af aluminosilicatfibre, enkeltkomponentgummi lag), Fkustik-metal slik (polyethylenskum og blyplade 0,5 mm tykt).
 • Lydisoleringspaneler. På grund af massiviteten, multilagstrukturen, elastisk-viskositetskonsistensen og fyldstofens fyldte partikler reduceres både stød og lydenergi. For eksempel har SoundGuards "EcoZvukoIzol" en syv-lags papprofil fyldt med kvartssand.
 • Lynlåse. Sandwichpanelerne i dette system består af gipsfiber og mineraluld, der er udstyret med vibreringsanordninger til fastgørelse, monteres på specielle fastgørelsesdele uden ramme, og gipspladerne er beklædt ovenpå.
 • "Penoplex". Den primære funktion af dette materiale er varmeisolering, men det reducerer også lydniveauet med held. Solgt relativt billigt i forhold til mineraluld eller moderne rullematerialer. Monteres let, hovedsagelig rammeløs. Det skal dog huske på, at pladerne af udvidet polystyren godt dæmper støjen, men værre at klare lyden.
 • Cork. Naturkorkmateriale giver god støjisolering, men for at opnå en betydelig effekt er der behov for en tykkelse på nogle få cm. Ved anvendelse af en teknisk rullekork med en tykkelse på 10 mm er et lag ikke tilstrækkeligt.
 • Skum. Budgetversionen af ​​støjbeskyttelse, effektivitet i forhold til ovenstående materialer er lav. Men det vil være billigt og vil ikke forårsage problemer under installationen. Men det skal huske på, at skummet er brændbart og frigiver skadelige stoffer, når de opvarmes.

Ud over disse materialer til lofterne anvendes kokosnødder, filt, flydende lydisolering og andre.

Yderligere metoder til lydisolering

Som allerede nævnt afhænger graden af ​​beskyttelse af rummet fra fremmede lyde af det endelige loftbeklædning. Til disse formål skal du bruge:

 • forhøjet densitetshyposcarp, for eksempel Giprok Aku-Line, Knauf Diamant;
 • akustisk triplex - 2 vægtede gipsfiberark med høj fugtbestandighed (HLVD), forbundet med et specielt fugemasse. Samlet tykkelse -16,5 mm. Top syet med et finishlag GCR;
 • Knauf Piano lydabsorberende plader.

Installation af lydisolering ramme teknologi

Instruktioner til oprettelse af et ramme system støjisolering loft:

 • Basisfladen rengøres grundigt og primeres.
 • Alle åbninger og huller i loftpladen er fyldt med fugemasse. Dette vil forhindre indtrængning af luftbåren støj gennem dem.
 • En lydabsorberende matte eller Teksaund-type multifunktionsmembran limes til loftet.
 • I en afstand af 50 cm fra hinanden er monteret vibropodvesdy.
 • Profiler til rammen er tapet med tætningsbånd.
 • Ifølge standardteknologi er rammen monteret, som sænkes i forhold til loftoverfladen med 5-15 cm, afhængigt af den krævede tykkelse af lydisoleringslaget.
 • Lydtæt materiale lægges i ramcellerne.

Derefter kan du vælge en af ​​flere muligheder for de sidste lag (arrangeret i stigende rækkefølge af lydbeskyttelse):

 1. To lag med gipsvæg eller gipsfiber.
 2. Lydisoleringspanel + lag HL eller GVL.
 3. GCR-lag + tung lydabsorberende membran + et andet GCR-lag.

Lag af "kagen" kan variere, især da nye forbedrede materialer konstant fremkommer. Du kan finde effektive løsninger til selvrealisering på hjemmesider for virksomheder, der beskæftiger sig med lydisolering på professionelt niveau.

Rammeløs installation af støjisolering

Den normale sekvens af handlinger ved arrangering af et rammeløst system:

 • Loftrensning, priming.
 • Lim den valgte lydisolator. Det kan rulles sorter, paneler eller plader. Strikning starter fra hjørnet, materialet presses tæt.

Vær opmærksom! Lim påføres ikke over hele overfladen af ​​panelet, men kun omkring omkredsen og midten. Selv de mindste huller mellem elementerne kan ikke afvises.

 • Yderligere fastgørelse af panelerne med de skålformede dowel-nails (de kaldes "paraplyer" eller "svampe"), som er placeret i hjørnerne og i midten.
 • Installation af strækloft.

Vigtige punkter

Hvis du skal lave støjisolering af loftet, skal du huske at:

 • De bedste resultater er givet ved kombinationen af ​​flere materialer med forskellige egenskaber - lydabsorberende og lydreflekterende;
 • Selvmontering er kun mulig med omhyggelig overholdelse af teknologien. Det er nok at glemme at lim spjældet tape eller at lægge materialet løst, og den ønskede effekt vil ikke blive opnået.

Og endelig anbefalingen: Da lydisoleringen af ​​loftet er en dyr begivenhed, bør du konsultere en specialist inden du vælger materiale og installation. Still dine spørgsmål i kommentarerne og få et detaljeret svar. De finesser af selvforbedrende lydisolerende lejligheder - i videoen nedenfor.

Isoleringsmaterialer

Moderne boliger er efter vores opfattelse en harmonisk kombination af et storslået interiør, suppleret med moderne og komfortable møbler, stilfulde indretningsprodukter og en række højteknologiske udstyr designet til at lyse og forenkle vores liv. Ved første øjekast ser det ud til, at disse tegn er helt nok til at skabe en behagelig og hyggelig atmosfære i huset, men hvis støj er en konstant følgesvend i dit hjem, så er det usandsynligt, at du vil opleve positive følelser og tænke på, om det er hensigtsmæssigt med lydisolering af høj kvalitet i lejligheden.

Indhold:

Lyde: Hovedtyper og metoder til eliminering

Mere end halvdelen af ​​lejere i moderne fler-etagers bygninger lider af lydkomplementering: En lille bevægelse af møbler på gulvet over eller falder til gulvet i et lille stykke interiør i strid med teknologien for lydisoleringsarbejde slår hensynsløst til vores trommehinde. Ekstraordinære lyde (fodspor, klap, hårde skrig, musik) trænger ind i vores hus ikke kun gennem vinduer og vægge, men gennem overfladen af ​​gulv og loft, hvilket forstyrrer den normale livsstil og leverer mange negative følelser.

Eksperter skelner mellem luft og strukturelle støj.

Luftstøj kan tilskrives støj forårsaget af lydbølger af oscillationer af luftstrømme, som transmitteres gennem væggene i nærværelse af en stærk kilde, for eksempel høj lyd eller lyde fra dynamikken i en arbejdsbåndoptager.

Strukturelle støj er klassificeret som støj forårsaget af enhver mekanisk handling, såsom at ramme en faldende genstand eller at bore en overflade. I dette tilfælde dannes en lydbølge på en fast overflade (loft), og da lydbølgernes hastighed i faststoffer er mere end 12 gange lydens hastighed i luften, kan sådan støj helt klart høres, for eksempel lyden af ​​en boremaskine.

Der er 2 muligheder for at beskytte værelset mod støj ovenfra:

1. Fuld lydisolering

Fuld isolering leveres af alle overflader i lejligheden: loftet, gulvet og væggene. Denne metode er forbundet med gennemførelsen af ​​et komplet udvalg af bygge- og reparationsarbejde, hvilket betyder, at det for sin effektivitet er ret dyrt. Derudover optager lydisoleringsmaterialer plads i rummet, så fuld lydisolering udføres bedst i rummelige værelser.

2. Kombination af delvis lydisolering med loft af spændingstypen

Hvis du begyndte at bemærke ekstern støj fra naboerne ovenfor først efter alle reparationer, er det tilrådeligt at bruge delvis lydisolering af rummet, især for at give lydisolering til loftet ved hjælp af specielle lydisolerende plader, som er installeret i loftrummet mellem spændingen og bundloftet.

Ved at vælge de optimale og pålidelige midler og metoder til støjbeskyttelse af rummet skal du være opmærksom på byggematerialet til opførelse af hele boligkomplekset, da hvert materiale har sine egne karakteristiske funktionsegenskaber og forskellige lydisolering.

Panelhuse. Utvivlsomt er den bedste løsning til lydisolering af lejligheder i huse af paneltype den metode til komplet lydisolering. Dette forklares ganske enkelt. På grund af den omtrent lige massivitet af væggene og interfloor overlappings overføres den støj, der er opstået, fra den øverste lejlighed ned til alle vægkonstruktionerne. Isolering af et enkelt loft fører som regel ikke til den forventede effekt - ud over det nedhængte loft er yderligere isolering af væggene og endda gulvet nødvendigt.

Mursten huse. For lydisolering af lejligheder beliggende i murstenbygninger med tykke vægge, er delvis lydisolering ret nok, for eksempel er installation af et lydisoleret loft garanteret at løse problemet med uønsket støj "fra naboer ovenfor."

Monolitiske rammehuse. Tunge interfloor overlapninger og lette indvendige skillevægge, der er kendetegnet ved monolithic-frame huse, bidrager til hurtig spredning af lydbølger. Desuden er lette materialer (hul mursten, skumbeton), hvoraf ydervæggene er lavet, øget isolering og niveauet for indirekte støjoverførsel.

Støjloft: metoder

Lydisolering af loftet i en lejlighed kan med rette tilskrives den vigtigste fase af færdiggørelsen, fordi kvaliteten og læsefærdigheden af ​​henrettelsen afhænger af fred og ro på alle beboere. Dagens moderne materialer og innovative konstruktionsteknologier gør det muligt at løse dette problem uanset kompleksiteten og tidspunktet for detektering..

Blandt de mest almindelige metoder til lydisolering af et loft på loftet skelner eksperter installationen af ​​akustiske lofter og gipsplader efterbehandling med lydisolerede materialer, som kan være:

 • skummet glas
 • basalt uld,
 • celluloseuld,
 • reed plade,
 • ildfast ler,
 • tørvisoleringsplade,
 • polyurethanskumblokke,
 • hæftefiberglas,
 • sengetøj mv
 • korkbelægning
 • kokosfibre.

For at lave et lydisoleret loft skal du installere et ekstra loftsystem. Det kan være:

 1. hængende loft - en metalramme, som pladerne ligger på, er fastgjort til loftet
 2. hemming - metalramme beklædt med gipsvæg.
 3. strækloft - stof eller filmbeklædning er strakt på de installerede specialbeslag.

Det frie rum mellem konstruktionerne og hovedloftet er fyldt med et særligt lydisoleringsmateriale.

Lydisolering ved at øge lydabsorptionen

Hvis reparationen allerede er gennemført, eller der ikke er noget ønske om at gøre det, vil det være et forholdsvis effektivt middel til at reducere støj ved at installere et akustisk strækloft baseret på et specielt perforeret stof, som absorberer støj godt. Hovedbetingelsen for vellykket brug og samtidig er grænseværdien højden af ​​loftet. Da tykkelsen af ​​den færdige struktur, der garanterer en betydelig reduktion i støjniveauet, når 120-170 mm, anbefales det at installere det i værelser med en højde på mindst 3 meter.

Kombinationen af ​​et akustisk hængende loft og et lag lydabsorberende mineraluld placeret i det frie rum mellem det hængende loft og loftet danner en lydabsorberende struktur. I forhold til rummet fungerer strukturen som lydabsorberende: støj, der kommer ind i rummet gennem gulv og vægge, absorberes af loftoverfladen som en lugtabsorber i køleskabet. Effektiviteten ved at reducere uønsket støj gennem lydabsorberende strukturer bestemmes af graden af ​​ekko i rummet og tykkelsen af ​​arbejdslaget på det installerede akustiske loft.

Et stort antal fans lykkedes at få et korkloft. Fremragende lydisoleringskvaliteter sikrer naturlig oprindelse, en særlig molekylær struktur af korken og dens porøse struktur.

Den hurtige udvikling i byggebranchen, fremkomsten af ​​innovative teknologier og højteknologiske råmaterialer gør det muligt at skabe et omfattende lydabsorberende system baseret på brug af flere støjisolerende materialer. Det skal bemærkes, at specialister ofte bruger specielle lydisoleringsplader, som desuden installeres i en hvilken som helst loftstruktur. Sådanne plader absorberer ikke kun lyde udefra, men også de lyde, der dannes indendørs.

Så der er mange måder at lydisolere loftet med dine egne hænder. Dit valg er kun bestemt af den krævede grad af beskyttelse og højden af ​​lofterne.

Materialer til lydisoleringsloft

Det moderne marked tilbyder en bred vifte af lydisoleringsmaterialer til vægge, gulv og loft. Materialer af høj kvalitet til lydisolering, en række designløsninger og fremragende tekniske og operationelle egenskaber gør det muligt at opnå høj lydisolering i ethvert rum. Lad os stoppe med de grundlæggende, mest udbredte støjisolerende materialer.

Umiddelbart bemærk: Decibel er en relativ værdi, såsom procentsatser eller multiplicitet. Decibel måler lydtrykniveauet, svarende til lydstyrken på lyden. For tydelighed oversætter vi dB til "tider" og forstærker lydisoleringen af ​​loftet med 1 dB ved at forbedre lydisoleringen 1,25 gange (i dette tilfælde), 3 dB - 2 gange, 10 dB - 10 gange.

Lydisoleringsmateriale ISOTEX (Isotex).

At gøre en effektiv lydisolering af loftet uafhængigt og uden pladsforløb blev muligt med fremkomsten af ​​innovative lydisoleringsprodukter ISOTEX (Isotex). Høj effektivitet med en let højdehulde (12-25 mm).

Installation af lydabsorberende loftpaneler giver en lydisoleringskoefficient på -23 dB med en belægningstykkelse på 12 mm. Bunden af ​​panelerne består af ISOTEX varme- og lydisoleringsplader (Isotex), og foliepapir fungerer som en topcoat, hvilket reducerer varmetabet gennem loftet. Forbedret støjisolering opnås ved at montere rammeløse ISOTEX-paneler (Isotex) direkte på loftoverfladen ved hjælp af flydende negle og panelmontage ved hjælp af tunge- og rillefremgangsmåden, der sikrer mangel på huller og revner, de vigtigste kilder til lydindtrængning.

Panelernes effektivitet har i praksis vist sig: Panelsystemet øger lydisoleringen af ​​loftet, når et væsentligt mindre område går tabt end ved montering af rammekonstruktioner.

Lydisolering loft ISOPLAAT (Isoplat)

Anvendelsen af ​​ISOPLAAT (Isoplat) 25 mm varme- og lydisoleringskort + smedede / suspenderede lofter giver pålidelig lydisolering i rummet. ISOPLAAT-paneler (Isoplat), lavet af naturligt nåletræ uden syntetiske og klæbende tilsætningsstoffer, forbedrer rummets akustik og absorberer effektivt støj, drukner stød og luftstøj og forsøger at bryde ind i din hvile udefra. ISOPLAAT (Isoplat) 12 mm plade giver dig mulighed for at opnå en støjisoleringskoefficient på -23 dB, og et 25 mm panel er lydisolering - 26 dB.

Fastgørelsen af ​​ISOPLAAT-pladen (Isoplat) til limning uden forudgående udjævning af overfladen gør processen praktisk og økonomisk. Pladerne kendetegnes ved tilstedeværelsen af ​​en grov, bølget overflade, på grund af hvilken lydbølger er spredt og en glat overflade, der er genstand for yderligere plastering, maling eller vægpapir i lofter.

Lyd akustik til tapet. Lydisoleringsmembran til lydisolering af vægge og lofter. Effektivt reducerer husstandsstøj til 21 dB. Med to sider beskyttet af et lag papir. Det er lavet tapet. Rullelængde: 14 m. Størrelse: 5х500 mm

Grøn Glu (Grøn Lim). Højkvalitets vibrations- og støjisoleringsmateriale, som absorberer vibrationer og lydbølger, anvendes i tynde rammetypesystemer. Fastgjort mellem ark GVL eller GKL. Forbruget er 1 rør på 1,5m2. Rør: 828 ml.

Topsilent Bitex (Polipiombo). Lydisoleringsmembran med en tykkelse på kun 4 mm, som ikke har en "kritisk frekvens" i frekvensområdet. Tillader dig at opnå et niveau af lydisolering af vægge og lofter op til 24 dB. Størrelse: 0,6 x 11,5 m og 0,6 x 23 m.

Teksound (Tecsound). Innovativ udvikling for at skabe de mest subtile og effektive systemer til lydisolering af vægge, loft og gulv. Det bedste materiale til beskyttelse mod højfrekvent støj. Det er en tung mineralstøjisoleringsmembran fra den sidste generation. Den har en stor volumetrisk vægt og viskoelastiske egenskaber, som giver mulighed for effektiv lydisolering af vægge og loft - op til 28 dB. Materialetykkelse - 3,7 mm. Størrelse: 5мх1,22м.

Ecotishin lyder. Ikke-vævet støjisolerende materiale lavet på basis af polyesterfibre med høj styrke anvendes til højkvalitets lydisolering af vægge, loft og gulv. Brugt med succes til at skabe dobbeltvægsstrukturer og partitioner. Materialetykkelse - 40 mm. Størrelse: 0,6 x 10 m.

Lydisolerede komfortpaneler. Pålidelig støjisoleringsmateriale fra stød og luftbåren støj. Anvendes til lydisolering af vægge, gulv og loft. Giver dig mulighed for at opnå et lydisoleringsniveau på op til 45 dB. Tykkelsen af ​​materialet varierer fra 10 til 100 mm. Størrelse: 2,5 mx 0,6 m og 3 m x 1,2 m.

EkoAkustik. Moderne støjisolerende materiale af en ny generation, fremstillet af polyesterfiber, til højkvalitets lydisolering af vægge, loft og gulv. Bonded uden brug af lim, varmebehandlingsmetode. Materialetykkelse: 50 mm. Størrelse: 600mm x 1250mm. Farve: grøn, hvid, grå. Emballage: 7,5 m2.

Lydisolering Phonestar. Moderne materiale til lydisolering af vægge, gulv og loft. Indeholder flere lag. Giver dig mulighed for at opnå et lydisoleringsniveau på op til 36 dB. Materialetykkelse - 12 mm. Størrelse: 1195x795mm.

Shumanet-BM. Basaltbaserede mineralplader til lydisolering af vægge, lofter, skillevægge. Den gennemsnitlige lydabsorptionskoefficient når 0,9. Pladetykkelsen er 50 mm. Dimensioner: 1000x600 mm. Emballage rummer 4 plader. Emballage: 2,4 m2.

Fkustik-metal slam. Den lydisolerede membran bestående af 2 lag polyethylen skummet med en blyplade er designet til lydisolering af vægge, loft og gulv. Giver dig mulighed for at opnå et lydisoleringsniveau på op til 27,5 dB. Lagens tykkelse er 3 mm / 0,5 mm / 3 mm. Størrelse: 3x1m.

Akustik-stop. Højteknologiske støjabsorberende pyramider baseret på polyurethanskum anvendes til lydisolering af vægge og lofter i studio-værelsestuer. Lydabsorptionen når 0,7-1,0. Tykkelse: 35/50/70 mm. Størrelse: 1x1 m; 2x1 m

Takket være moderne teknologi og støjisoleringsmaterialer fra den nye generation kan du med succes kombinere forskellige former for isolering. Kombinationen af ​​en lydabsorberende membran og plader med et sådant funktionelt formål giver dig mulighed for at skabe et yderst effektivt støjisolerende system, som pålideligt beskytter mod både ekstern støj og lyde indefra i lejligheden.

Hvordan man laver lydisoleringsloft?

Så hvis du ikke er tilfreds med støj fra gaden eller fra naboerne fra lejligheden ovenfor, er det tid til at komme i hånd med lydisoleringen af ​​loftet. For at gøre dette kan du bruge tjenester fra en professionel mester - han vil rådgive dig og hjælpe dig med at vælge den bedste metode til lydisolering, købe de nødvendige materialer, og du skal bare nyde den længe ventede stilhed i sin lejlighed. Men tjenester af denne art vil koste dig dyrt. Er det værd at overpaying, hvis du kan gøre hele komplekset af enkle værker selv?

Vi vil forsøge at hjælpe dig i denne sag og overveje de vigtigste muligheder for at lave et effektivt lydabsorberende loftsystem.

Det mest effektive støjabsorberende loftsystem betragtes som et ramme lydisoleringssystem af et gipspladens loft, baseret på brug af støjisolerende membraner. Takket være brugen af ​​en lille mængde moderne materialer og pålidelige fastgørelsesmetoder får du optimal effektivitet med en lille tykkelse af den færdige struktur.

Premium Ceiling Soundproofing System

For at installere Premium lofts lydisoleringssystem lavet af gipsplader med 2 lag Teksaund 70 membran og 2 GCR lag, skal du færdiggøre følgende arbejdsrækkefølge:

 • holde Thermo Sound Aid på loftoverfladen;
 • på toppen af ​​dowels og lim for at fastgøre det første lag af membranmateriale Teksaund 70;
 • installere bøjler på loftet eller direkte bøjler;
 • Fix profilen 60x27 og kassen mellem profilerne. Da designet lover at være ret tungt, skal du kontrollere pålideligheden af ​​alle fastgørelserne og bruge mindst 5 suspensioner pr. 1 m².
 • Fyld den ledige plads mellem profilerne af støjabsorberende materiale fra Rockvul-mineralpladen (tæthed 40-60 kg / kubikmeter);
 • står over for profilens overflade, som "ser" i retning af vægfladen, pastaer over med Teksaund 70 membranmaterialebånd;
 • sæt på profilen det første ark GKL. Derefter fikseres sammensætningen af ​​det andet lag GCR og det andet lag af Teksaund 70 membran.

Den højeste effektivitet af Premium-støjisoleringssystemet vil blive tilvejebragt af et luftgab på 50-200 mm mellem Teksound 70-laget af membranmateriale og mineraluldslaget. Det skal bemærkes, at tykkelsen af ​​luftgabet bestemmer tykkelsen af ​​det færdige støjisoleringssystem "Premium" - 90 - 270 mm. Her er du nødt til at gøre et vanskeligt valg til fordel for stilhed eller rummets størrelse.

Komfort loft lydisolering system

Installationsteknologien i Comfort lydisoleret loftsystem med 2 lag membran Teksaund 70 ligner installationen af ​​Premium-systemet, men der er flere grundlæggende forskelle:

 1. fraværet af en luftgab mellem det første lag af Teksaund 70 membranmateriale og mineralpladelaget;
 2. GKL plader med Teksaund 70 membran erstattes med en sammensætning fra et gipsplader og et Teksaund 70 membranlag. Tykkelsen af ​​det færdige Comfort lydisoleringssystemloft er kun 80 mm.

System støj isolering loft "økonomi"

Installeringsteknologien i "Economy" støjisoleringsloft med 1 membranlag Teksaund 70 ligner installationen af ​​Comfort-systemet med kun små forskelle:

 • et lag af TermoZvukoIzol og Teksaund 70 membranmateriale installeres ikke direkte på gulvpladen;
 • Direkte suspensioner er nødvendigvis indpakket på alle sider med en Teksaund 70 membran. Tykkelsen af ​​det færdige loftisoleringssystem "Economy" er kun 66 mm.

Kompleksiteten af ​​lydisoleringsloft

Når du installerer loftstøjsisoleringssystemet, kan du støde på nogle ulemper og problemer:

1. Alt arbejde udføres i højden, og derfor vil installationen kræve deltagelse af to eller endog flere mennesker, brugen af ​​stilladser, som du skal leje eller købe;

2. Omkostningerne til højkvalitets lydisolerende materialer fra pålidelige producenter samt omkostningerne ved lydisolering af loftet kan sammenlignes med omkostningerne ved den efterfølgende dekoration;

3. I tilfælde af fugtindtrængning på den lydisolerede konstruktion er der stor sandsynlighed for skader på mineral- eller basaltulden. For at undgå sådanne risici skal du bruge dyrere og fugttætte materialer, f.eks. Kork.

Visuelt kendskab til skabelsen af ​​den bedste lydisolering af loftet, du kan se videoen på youtube.

Hvordan laver man i 1 dag lydisoleringen af ​​loftet i lejligheden under loftet med egne hænder

Hvis du bor i en lejlighedsbygning eller en fleretagers bygning, kan støj fra dine naboer ikke undgås. For et behageligt ophold i en lejlighed skal du løse hovedopgaven - for at slippe af med nabostøj ovenfra, fordi enhver bevægelse eller støj skaber det største problem, hvilken lydisolering der skal vælges til loftet i lejligheden, og hvilken lydisolering der er bedre.

For et behageligt ophold i en lejlighed skal du løse hovedopgaven - for at slippe af med naboens støj ovenfra, fordi enhver bevægelse eller støj skaber det største problem

Kvaliteten af ​​lydisolering efterlader meget at ønske i enhver form for hus: mursten, blok, panel og endog monolitisk. Alle huse er forenet af et problem - dårlig interfloor lydisolering af gulve. Om lydisolering af vægge er der en separat stor artikel.

Støj fra enhver kilde kommer ind i overlapningen, hvilket igen forårsager oscillering og re-udstråling af støj til den nederste lejlighed. Der er ingen at komme væk fra den mekaniske effekt på interfloor partitionen.

Hvad er forskellen mellem materialer til lydisolering af loftet?

For at arrangere loftet under lydisoleringen egnede materialer med lydabsorptionseffektivitet. Arrangementet af loftet produceret ved forskellige metoder, for hver metode, producenter af lydisoleringsmaterialer har fået deres egen version.

Men uanset hvor godt det støjabsorberende materiale er, skal det have følgende egenskaber:

 • Lydisolering - lydbølgen absorberes ikke, men reflekteres. Lydbølgen rocker ikke overlapningen, fordi materialet har en anstændig masse og internt tab.
 • Lydabsorberende - lydbølgen absorberes ved hjælp af specielle kanaler-porer. Materialet har en fibrøs sammensætning, i porerne er der friktion, som har en funktion, der hæmmer lydbølgen.

For at arrangere loftet under lydisoleringen egnede materialer med lydabsorptionseffektivitet.

Når du vælger et materiale, skal du være opmærksom på indikatorerne:

 • Materialets tykkelse.
 • Lydisoleringskoefficient.
 • Brændbarhed.
 • Certifikat for fravær af stoffer, der er skadelige for kroppen.
til indhold ↑

Hvordan vælger du det rigtige materiale?

De mest populære i dag er følgende materialer:

 • mineraluld. Materiale fra råmaterialer med ikke-brændbare egenskaber. Krympes ikke, det kan købes i plader med en tykkelse på 5 cm.
 • Mineralplader er et praktisk materiale til brug, og lydisoleringsmetoden med bomuld betragtes som den mest effektive. Men kun loftet i dette tilfælde vil være lavere med 15-20 cm. Så den øgede tykkelse af loftkonstruktionen er ikke altid en god mulighed, især hvis højden af ​​lofterne ikke behager.

En anden minus uld er en fare for menneskers sundhed. Du skal bruge højkvalitetsisolering, så materialet ikke har en negativ indvirkning på personen.

 • polyurethanskum. Lydabsorberende materiale har et tæt greb, så det kan beskytte mod stød og luftbåren støj. Materialet absorberer ikke kun støj fra naboer, men lyder også fra din lejlighed. Ulempen ved polyurethanskum er dens toksicitet i tilfælde af brand. Derfor anses dette arrangement af støjisolering for at være farligt.
 • selvklæbende tætningsbånd. Dette materiale er lavet af miljøvenlige råmaterialer og bevarer jævnligt selv varmen i huset.

Du skal bruge højkvalitetsisolering, så materialet ikke har en negativ indvirkning på personen.

En god mulighed er brugen af ​​varme, lydisoleringspaneler lavet af økologiske fibre af nåletræ.

Der er alternative materialer til lydisolering af loftet. Til loftplader anvendes f.eks. Kork, skumplader. Selv med fremkomsten af ​​mere avancerede materialer ændres ikke trafikken i trafikpropper.

Men korklydisolering er kun egnet, hvis dine naboer har en betonplade eller laminatgulv ovenpå, og korken sparer kun fra støjen. Barnets skrig, høj musik, gøende hunde - vil være til rådighed for dine ører med en kork lydisolering.

3 af de mest succesfulde metode til lydisolering af lofter i lejligheden

Selv med god kvalitet og effektivitet af lydabsorberende materiale er den teknologiske proces med at montere strukturen af ​​afgørende betydning, når man forstår de akustiske fysiske processer. Til akustik er der ingen lydisolerende materialer - der er lydisolerende strukturer.

Med det forkerte design og fra materialet bliver det ikke forvirret, så du skal vælge en effektiv metode til lydisolering af lofter og korrekt henvende dig til teknologien til at installere en støjreducerende ramme.

I dag kan lydisoleringslofter udføres på forskellige måder: Brug af lydisoleringsplader ved hjælp af isolerende komposition eller ophængt konstruktion. Hver metode har sine fordele og ulemper, og er anvendelig i en bestemt sag. For at opnå en støjreduktionseffekt skal følgende betingelser være opfyldt:

 • Anvend teknologi klog installation.
 • Vælg de mest effektive lydisoleringsmaterialer.
 • Vælg den rigtige måde at montere lydisoleringsdesign på til loftet.

Med det forkerte design og fra materialet bliver det ikke forvirret, så du skal vælge en effektiv metode til lydisolering af lofter og korrekt henvende dig til teknologien til at installere en støjreducerende ramme.

Den mest populære metode til lydisolering af loftet er plader med gipsplader med lydisoleret materiale. Basalt uld, kork, polyurethanskumblok eller kokosfibre anvendes til gipsvæg. Loftkonstruktionen kan laves i tre versioner:

 • Suspenderet loft med en ramme af støjisoleringsplader.
 • Gipsplankloft med metalramme.
 • Stretchloft med en film eller stofbelægning, der strækkes på specialbeslag.

Enhver af disse muligheder er installeret i henhold til ordningen: Installation af en vibrationsisoleret struktur eller en uafhængig ramme, derefter ethvert lydabsorberende materiale, som er beklædt med gipsplader eller gemmer under et akustisk strækloft.

NYHED! Et eksempel på lydisolering strækloft gør det selv

Ved lydisolering af et strækloft er hovedopgaven at fylde det tomme mellemrum mellem gulvpladen og strækloftet med et specielt lydabsorberende materiale, som:

 1. Giver maksimal absorption af støj, der trænger ind i rummet fra naboerne
 2. Damper det nedhængte loft, så det ikke resonerer
 3. Det vil skabe et gunstigt akustisk miljø i rummet, dæmpe den støj, der er kommet ind i lokalet.

Støjdæmpende loftbelastning indebærer høje krav til materialets miljøsikkerhed, da installationen af ​​lærredshullerne forbliver, hvorved skadelige stoffer kan trænge ind i stuen.

Det bedste lydabsorberende materiale er MaxForte EcoAcoustic - hvide hypoallergeniske plader lavet af polyesterfiber eller SoundPRO (tyndt 12mm materiale af en ny generation). Begge materialer er miljøvenlige og indeholder ikke skadelige phenol-formaldehydharpikser.

Eco Acoustics og SoundPRO varierer i tykkelse, 50 mm og 12 mm, så hvis der ikke er nogen begrænsning på tykkelsen af ​​lydisolering, bruges Eco Acoustics, hvis du skal gøre det "tyndere", så bruges SoundPRO.

Begge materialer er monteret på samme måde:

 1. Baguette af et strækloft er installeret (dette er hvad lærredet skal fastgøres til)
 2. Til den forberedte overflade af loftet (plader) er faste eller Max Forte Eco Acoustics plader eller Max Forte SoundPRO ruller. Fastgørelse udføres ved hjælp af almindelige dowel-svampe.
 3. Efter at loftets overflade er helt dækket af støjabsorberende materiale, udføres selve strækloftet.

Fordelen ved denne metode er at spare højde, fordi Eco Acoustics eller SoundPRO fylder det tomme mellemrum mellem gulvpladen og strækloftet og dermed ikke tager højden af ​​rummet.

Omkostningerne til lydisoleret materiale til et værelse med et areal på 18-19 m 2:

Mulighed 1

Mulighed 2

Steg-for-trin vejledning: Lydisolering gipsplader lofter

Denne metode er populær blandt folk, der planlægger forbedring af lydisolering med egne hænder. Plader af gipsvægte stablet simpelthen, byggeri færdigheder, mens du ikke kan have. En sådan metode kræver ikke anvendelse af et bestemt materiale, forskellige lydisoleringsmaterialer vil være egnede: mineraluld, polyurethanskumblokke, kork, kokosfibre osv.

Rammeisolering af loftet med egne hænder udføres som følger:

Loftbelastningsisolering er et helt system - "lagdelt kage", hvor hvert "lag" udfører sin opgave.

 1. Rammen er samlet fra en almindelig loftsmetalprofil (for eksempel KNAUF 60x27),
  dette er fremtiden "skelet" af støjisolering: noget, som alle andre lag vil blive vedhæftet.
 2. Rammen er fastgjort til loftet ved hjælp af VibroStop PRO vibropodvodovs. Deres opgave er at bryde den stive forbindelse mellem gulvpladen og metalrammen og langs omkredsen er profilguiderne fastgjort til væggen gennem 2 lag spjældtape (gennem hvilken gipsvæggen senere kommer i kontakt med væggen). Som følge heraf vil vibrationerne (og lyden først og fremmest vibrationerne) ikke skifte til et nyt gipspladloft. For at sætte det i enklere ord er VibroStop PRO's opgave at fjerne de perkussionslyde, der opstår ved at trampe, falde objekter og slibe møblerne på naboens gulv ovenfra.
 3. Inde i den monterede ramme er der installeret særlige Maxforte ECOplita-60 akustiske plader, de har maksimal klasse "A" hvad angår lydabsorption, de fjerner luftbårne lyde: disse er råber, græder, højt TV eller musik.
 4. Ved siden af ​​metalpladerne er vedhæftede plader GVL (gipsfiberark). Alle ledd af lak skal fløves med et vibro-akustisk silikonehærdende tætningsmiddel.
 5. Det sidste efterbehandlingslag er GCR ark (gipsplader). De er knyttet til GVL, mens GVL og GKL leddene er lavet i en scramble.
til indhold ↑