Instruktioner for korrekt installation af dampspærre i loftet

For at forhindre kondensatdampe i at komme ind i isolationslaget, er der brug for ekstra materiale, som vil fungere som en pålidelig barriere og forhindre isolationsblokerende. At lægge dampspærren i loftet løser fuldstændigt problemet med at fugte det varmeisolerende materiale og forhindre dannelsen af ​​mug.

Ukorrekt lag af dampspærre eller dets fravær kan negere isolationsens varmebesparende egenskaber på grund af dets befugtning, beskadige finishen og ødelægge mikroklimaet i rummet.

Hvornår har jeg brug for en loftsdampbarriere

Det er nødvendigt at lægge et dampspærrelag, hvis det materiale, hvorfra pladepladen er lavet, kommer i kontakt med et uopvarmet rum: loft eller loft eller direkte med tagpladen ved konstruktion af flade tage uden skråninger.

Apparatets dampbarriere udføres typisk til private boliger. Der er ikke behov for at opvarme gulvpladerne i en højhus, da de ligger i bygningens termiske kontur, med undtagelse af gulvpladen i den gamle serie af masselegeme 60-80 år.

Det er meget vigtigt at lægge en dampspærre korrekt i rum med høj luftfugtighed: bade, saunaer, spa-områder, svømmebassiner, eller når man glasker en balkon eller loggia med bindemiddel og loftisolering.

Filmdampbarriere bruges ofte før installation af stræklofter, hvilket skaber et beskyttende lag, ikke kun for kondensat, men for byggestøv, fordi selv ubetydelige millimeterfragmenter af eksfolieret loftgips forvrænger spændingsfladen meget og ødelægger dens fladhed. Dette er især mærkbart på blanke stræklofter.

Afhængig af typen af ​​loftmateriale, den tilsigtede finish og brugte isolering anvendes forskellige typer dampspærre materialer.

Valg af dampbarriere materiale

Når man vælger en dampspærre, spiller der foruden funktionaliteten og funktionerne i applikationen en lille rolle for prisen på det valgte materiale samt omkostningerne ved installationen. Dampspærren, der bruges til at isolere loftet, kan ikke henføres til særligt dyre byggematerialer. Produktionen af ​​højteknologiske film, herunder film af diffuse membraner, eksisterer i Rusland, hvilket forhindrede en stigning i priserne på denne gruppe af materialer forårsaget af valutakursudsving.

Lad os dvæle på hovedtyperne af dampbarrierematerialer med en vurdering af deres positive og negative egenskaber:

Et lag af tungt teknisk papir imprægneret med bitumenmaterialer. Leveres i ark, monteret på almindelige træ negle. Den åbenlyse ulempe er en høj sandsynlighed for frigivelse af skadelige stoffer ved opvarmning. Desuden er asfalt og dets analoger meget kortvarige, sådan en dampbarriere er god til sekundære strukturer eller udhus i landet eller haveplottet. Fordelen er kun materialets billighed.

Fås i forskellige tykkelser i ruller op til 2m brede. Den største fordel ved lave omkostninger og nem installation. Men dampspærren, der er lavet med hjælp, er fuldstændig forseglet, den naturlige luftudveksling er forstyrret i rummet, konstant luftning er påkrævet, ellers er der en følelse af stuffiness. Situationen vil blive rettet af en særlig perforeret polyethylenfilm. Dens installation kræver særlig pleje, da materialet kan rives langs perforeringslinierne.

Mest effektive, hvor du vil opretholde en høj temperatur. Det blanke lag afspejler de infrarøde varmestråler tilbage i rummet. Uundværlig for dampspærren i saunaer, badeværelser, svømmebassiner. For at kunne stabile foliematerialer korrekt er det nok færdigheder hjemme håndværker. Ulempen ved materialet er den relative høje pris.

 • Malte mastik og lakker.

Sørg for god dampbarriere tæt på de "åndbare" filmmembraner. Manglen på applikationskompleksitet, som kræver professionelle færdigheder og ubelejlig pakning i plastikpande. Når man arbejder i små områder, for eksempel lofter af opvarmede loggier og balkoner, forbliver meget ubrugt materiale. Ulempen er, at det tager tid at tørre og i nogle tilfælde anvende et sekundært lag. Det meste af materialet er egnet til at arrangere dampbarrieren på store områder under større reparationer, når tørretiden af ​​laget ikke er så kritisk, kan du udføre andet arbejde.

 • Flerlagsfilm - membraner, diffuse membraner.

Effektivt, let at sætte materiale, med en meget lang levetid, som giver dig mulighed for at "trække vejret" af hele kageisoleringsloftet. Effektiviteten af ​​sådanne film er en multifunktionel handling. Tolagsstrukturen beskytter isoleringen fuldstændigt: den fleecy side absorberer og fordamper kondensatet, det vanddampimpermeable lag tjener som en pålidelig barriere for dens indtrængning. Ved installation skal du omhyggeligt overvåge hvilken side for at sætte dampspærren på. Den fleecy side skal installeres udenfor.

Efter at have valgt det materiale, der er optimalt med hensyn til dets egenskaber og pris, er det nødvendigt at sikre korrekt installation.

Sådan isoleres loftet fra kondens og fugt

Manglende overholdelse af principperne om korrekt installation kan udgøre alle de anvendelige funktioner i dampspærren. Der er flere principper, hvis overtrædelse er meget uønsket:

Dampbarriere er altid det første lag af "tærte" af integreret loftsisolering. I områder med et skarpt kontinentalklima med betydelige temperaturforskelle mellem vinter og sommer placeres dampspærrelaget to gange før og efter installation af isoleringen. I dette tilfælde anbefales det at placere et ventilationshul på et par centimeter mellem loftoverfladen, isolering med dampspærre og finish.

Dampbarrieren skal lægges på en sådan måde, at det isolerende tæppe er et uadskilleligt panel, filmbanerne er forbundet med en overlapning med et mellemrum på 10-15 cm med dimensionering med et specielt tape-tape. Regelmæssigt papirbånd er ikke egnet til dette formål!

Dampbarrieresæppet skal være let savet, op til 10-20 mm i midten for at forhindre brud under påvirkning af varme.

Arbejdssekvensen, når du lægger dampspærre

Installation af dampspærre begynder med en grundig rydning af loftfliserne, så:

 • Luk forsigtigt alle hullerne, hvis der er behov for svampeimpregnering
 • Rullematerialet skæres under hensyntagen til det faktum, at dampspærren skal lægges langs loftsens lange side uden en kludets tværgående støvled;
 • En klud, der er skåret i størrelse, fastgøres efterhånden med negle med brede hoveder eller med en byggestift med bøjler. Fastgør dampspærren til loftet i trin på højst 30 centimeter. Det er nødvendigt at lægge små stykker materiale under fastgørelsespunkterne for at forhindre, at filmen trækkes fra fastgørelseselementerne;
 • Efter at have helt rullet ud af panelet og har fikset det fra to sider, skal man fortsætte med at lægge overlappende det næste måle lærred. Det er ikke tilladt at lægge filmen fra forskellige sider af loftet, på trods af at filmen er et ikke-vævet materiale, kan det stadig have en retning i spænding. Forskellige vektorer af sådan strækning i tilstødende dåser kan forstyrre sømkvaliteten. Selvklæbende tape på samlingen kan påføres efter lægning af alle lærredene. Det afhænger af arbejets bekvemmelighed;
 • På steder, hvor væggene og loftet er parret, skal en dampspærre limes rundt om omkredsen.

Ved indføring af et trækloft er dampspærrefilmen fastgjort til batten af ​​galvaniserede stålprofiler.

I træhuse er drejebænk til installation af dampspærre lavet af træstænger.

Korrekt udført dampspærre ud over de vigtigste funktioner til at skabe et behageligt mikroklima i huset vil øge bygningens samlede energieffektivitet.

Korrekt anbragt loftsdampbarriere

For at beskytte loftets konstruktion fra kondensat vil det hjælpe dampspærrenes loft.

Dette skal tages i brug ved bygning af en bygning, eller når reparationer udføres.

Hovedopgaven er ikke bare at sætte en dampspærre i loftet, men at gøre det rigtigt - så er et behageligt ophold i rummet garanteret.

Det er kun for at forstå, hvorfor vi har brug for en dampspærre, hvordan man lægger den korrekt på bunden af ​​loftet, hvilke typer beskyttende belægninger er tilgængelige, og hvilket materiale der er bedre.

Brug af dampspærre og dens rolle

Dampbarriere til loftet, især i et træhus, bruges til at forhindre dannelse af fugt i loftet.

Hvis dette ikke er muligt, kan der danne kondens på loftets overflade, hvilket vil påvirke loftets og tagets design.

For at undgå hurtig aldring af strukturelle elementer anvendes dampgennemtrængeligt materiale.

En sådan isolering skal lægges i byggeprocessen, eller rettere i sidste fase. Hvis huset allerede er købt i færdig form, skal denne beskyttelse anvendes under reparationsprocessen.

Dampspærren udvider ikke kun servicen til alle de strukturelle elementer - den har stadig mange formål, som f.eks.:

 • forhindrer indtrængen af ​​fugt i det isolerende lag, som bevarer kvaliteten af ​​varmeisoleringen af ​​taget
 • skaber et gunstigt indeklima, reducerer varmetabet væsentligt, uanset vejrforhold
 • øger levetiden for tagmaterialer;
 • giver dig mulighed for at spare på opvarmning.

Som det viser sig, er loftdampbarrieren en meget nyttig ting, hvilket betyder, at det simpelthen er nødvendigt i hvert hjem.

Med sin hjælp kan du øge effektiviteten af ​​varmeapparater og opretholde en varm atmosfære i rummet for at undgå udseende af formdannelse på træelementerne, der er til stede i tagkonstruktionen, hvilket vil bidrage til at forlænge deres levetid.

Alt dette vil skabe en hyggelig og varm atmosfære i dit hjem.

At lægge dampspærren i loftet er slet ikke kompliceret, du skal bare holde fast ved teknologien og vælge det rigtige materiale, der passer til et bestemt rum.

Når alt kommer til alt, er der nu på byggemarkedet et stort udvalg af dampgennemtrængeligt materiale, som afhængigt af sammensætningen spiller en eller anden rolle.

Nu skal vi forstå, hvad der er typer af dampspærre og adskille deres vigtigste kvaliteter.

Typer af materiale til beskyttelse mod kondensering

Et stort udvalg af beskyttelsesmateriale gør det muligt for enhver forbruger at erhverve præcis den type, der er bedst egnet til opførelse af en dampspærre.

Tidligere var valget begrænset til kun film eller tagmateriale, men nu kan du finde sådanne typer som:

 • polyethylenfilm, som er forstærket med et mesh eller fibrøst stof. Filmen er af to typer: perforeret og ikke. Den, der ikke har perforering, tillader ikke fugt at trænge ind i isolationslaget, forhindrer dannelsen af ​​kondensat. Den perforerede film har en kapacitet, som gør det muligt for kondensat at fordampe;
 • Der er en anden slags polypropylenfilm til salg, hvoraf en del er dækket af cellulosefibre. Et sådant materiale har god styrke og følgelig et længere levetid;
 • termisk aluminiumsfolie. Den består af skummende polyethylen, som bidrager til opbevaring af varme i rummet, har høje dampisolerende egenskaber;
 • diffusion membranfilm. Ser som dampspærre og giver ikke kun dampspærre, men også vandtætning;
 • nogle gange bruges til at beskytte lakker eller mastik;
 • Det mest almindelige materiale er asphamin, som udføres på kartonbasis, imprægneret med bitumenmastik. Glassine - selvom det er tilgængeligt materiale, men ikke praktisk.

Som det fremgår af praksis, er plastfilm ikke det bedste materiale til dampspærre, fordi dens svage kapacitet ofte fører til at ventilere rummet.

Sådanne negative kvaliteter er også iboende i glasmåtte, men på grund af den lave pris bruges den ofte i praksis.

Det mest effektive materiale er membranfilm, som ikke kun er berømt for deres gode bæreevne, men giver også beskyttelse til tagelementerne.

Efter at have læst dette afsnit lærte du, hvilke typer dampspærre der er bedre for loftet.

Hvordan laver man et dampspærre materiale?

Installering til loftets dampspærre foretages hovedsagelig fra indersiden af ​​huset, når der lægges isolering, men i nogle områder, hvor klimaet er for koldt, anbefales det at lægge materiale på begge sider, hvilket ikke kun holder varmen i huset, men skaber også maksimal beskyttelse.

For at udføre udendørsisolering af bygningen anvendes følgende aktionsrækkefølge: For det første bør dampspærren fastgøres, hvorefter isoleringsmaterialet skal lægges, og derefter skal der pålægges et andet lag af dampspærre.

Betonbunden af ​​loftet er mindre genstand for ødelæggelse end træ, hvilket betyder at en dampspærre til trækonstruktioner ikke kun er nødvendig, men nødvendig.

Det skal forstås, at installationen af ​​et isolerende lag på loftet forhindrer vind i at blæse varm luft.

Men forsvind ikke dampspærren og på en betonbase, som, selvom den ikke vil blive meget ødelagt under indflydelse af fugt, men det kan forekomme skimmeldannelse, hvilket ville medføre spredning af svampen.

I rum med høj luftfugtighed, hvor det er nødvendigt at skabe det maksimale varmeniveau (som regel er et bad eller et dampbad), er et dampspærremateriale med en reflektor, dvs. folie, fastgjort til loftet.

En sådan beskyttelse beskytter strukturen mod udseendet af svampe og opretholder den maksimale mængde varme inde i rummet. Aluminiumsfolie er den bedste dampspærre for sådanne lokaler.

Når du installerer loftisolering, skal du vide, hvilken side du skal sætte dampspærren på, fordi det ofte sker, at filmen eller membranen er fastgjort til den forkerte side - så dækker det beskyttende lag ikke dets funktioner.

Det er altid nødvendigt at lægge filmen med den uslebne del ud, hvilket gør det muligt at fordampe fugtigheden på overfladen med tiden.

Nyttige tips

For at forstå, hvordan man laver en dampspærre, skal man kende teknologien for ikke kun at lægge, men også forberede basen af ​​strukturen til isolering.

Hele overfladen af ​​loftet skal renses for kontaminering og tørres, hvis der er fugt. Ved anvendelse af lakker eller mastik på basis af eliminere uregelmæssigheder og ru fremspring. Efter færdiggørelsen af ​​det forberedende arbejde kan du fortsætte til dampspærren.

Det er nødvendigt at lægge dampspærren på loftet efter isoleringen er blevet lagt ud.

For at forhindre dannelse af revner mellem filmen, bør leddene fastgøres med scotch tape og lavet af materiale på væggen. På steder med kontakt af dampspærren med bjælker er folien fastgjort med en hæftemaskine.

Hvis der anvendes tagmateriale, skal overfladen smøres med mastiks, så skal tagmaterialet lægges.

I stedet for mastik kan du bruge opvarmet bitumen, som også skaber en god isolationsbeskyttelse.

Mastik eller bitumen skal påføres basen med et specielt værktøj (skraber), som vil bidrage til at undgå skader under arbejdet.

På betonfundamentet bør dampspærren sikres med bånd eller skinner. Det lagt materiale kan stadig løses ved hjælp af en metalprofil.

Sommetider anvendes arkisoleringsmateriale til fastgørelse, som bruger en speciel profil med forberedte riller - det gør det muligt at lægge arkene så tæt som muligt.

Hvert materiale har sine egne specifikationer og passer derfor i overensstemmelse med dets tekniske egenskaber.

Det eneste du skal være opmærksom på under installationen er, at hele isoleringsmaterialet er lagt tæt på.

Så, efter at have overvejet processen med installation af beskyttende materiale, nu ved du, hvordan du korrekt gør loftet dampbarriere.

Det viser sig, at det ikke er svært - installationen af ​​dampspærren kan udføres uafhængigt uden hjælp fra eksperter, uanset hvilket materiale der købes.

Men for at vælge det rigtige materiale, bør du overveje sådanne faktorer som:

 • dampspærre bruges til at beskytte isoleringen og for at forhindre indånding af damp, derfor skal filmen placeres på indersiden;
 • filmen skal lægges i en obligatorisk grov del ud. Dette gælder også for dampspærre med aluminiumsfolie;
 • lavet dampspærre bør ikke have huller og skal fastgøres fast på loftet;
 • Sæt en dampspærre i loftet skal være et helt lag, og ikke at samle et beskyttende lag stykker;
 • i hårde klimazoner er det nødvendigt at lægge et ekstra lag af dampspærre;
 • Du bør altid forstå formålet med den beskyttende belægning.

Efter at have læst artiklen lærte du, hvordan du laver en dampspærre, og i tilfælde af reparation vil du være i stand til selv at gøre dette arbejde.

Det vigtigste er at have de nødvendige værktøjer og vælge det rigtige materiale.

Husk at den forkerte tilgang kan negere hele resultatet af arbejdet, så hvis du selv beslutter at købe beskyttende materiale, er det bedst at konsultere sælgeren om, hvilken type isolering der bedst bruges i en bestemt situation.

Nøjagtigheden af ​​dampspærren til loft i hårdttræsgulv

Næsten alle typer isolering skal beskyttes mod fugtindtrængning og fordampning. At udstyre barrieren mod damp bør ikke være "tilfældigt", da dampspærrenes rolle ikke er mindre end vandtætning. Det er vigtigt at kende subtiliteterne i enhedens dampspærre for loftet i trægulve, da de anvendes til konstruktion af materialer med øget følsomhed over for fugtighed.

Særlige egenskaber

I ethvert rum, især boliger, dannes vanddamp. Dette er en uundgåelig proces, da mad er kogt, vaskeri udføres, og vådt rengøring sker i værelserne. I denne henseende er dampspærre for loft og tag en nødvendighed.

Hvad angår bygningerne af belukket beton, hævder dampbarrieren indenfor forhøjelse af fugtighedsniveauet af blokkene ifølge nogle eksperter, hvilket forringer deres varmeafskærmningsegenskaber.

Damp stiger tæt på loftet, og mere præcist til bjælkerne, takket være dets sikkerhed og stabilitet sikret. For at passere gennem bjælkerne er urealistisk, bliver beklædningen af ​​isolering en hindring for dampene, og de slår sig ned i ham, ødelægger den først og derefter forårsager råtningen af ​​alle træelementer. Som følge heraf går hele dekorationen ned i afløbet på grund af rotting ned.

Hvis du forstår terminologien i detaljer, er en dampspærre for et loft i et træloft et sæt foranstaltninger, der tager sigte på at forhindre rydning af gulve, reducerer muligheden for en muggen svamp og hjælper også med at øge sikkerhedsniveauet i dit hjem.

Ved implementeringen af ​​loftets dampspærre skal du overveje en række funktioner:

 • Loftet indeholder flere lag, hvilket betyder, at alt det vigtigste arbejde udføres på loftet
 • hvis det er nødvendigt, er det også muligt at beskytte trægulve og at fylde alle hullerne med specielle forbindelser;
 • Installation af dampspærre er kun mulig efter, at overfladen tørrer helt ud.

materialer

For at beskytte loftet skal enheden behandles grundigt.

For at udstyre isoleringslaget anvendes forskellige materialer med lignende egenskaber. For at vælge et sådant materiale korrekt, lad os undersøge dets klassificering.

Universal materiale - dampspærrefilm. Da den er forstærket med stof eller mesh, har den en høj holdbarhed. To typer dampspærre er perforeret: perforeret og ikke-perforeret. Og for operationelle egenskaber spiller den ikke en stor rolle.

Den foliebelagte film har en metaloverflade, som ikke kun kan beskytte mod damp, men også for at spare på varme. Dette materiale er korrekt lagt ned metal side. Således er varmetabet væsentligt reduceret.

Polypropylenfilm er også efterspurgt på markedet. De har et specielt lag for at absorbere fugt. Den består af fibre af viskose og cellulose. Når kondensat ophobes på overfladen absorberes fugt af dette lag. I isoleringslaget er penetrationen umulig.

Derefter opstår der fordampning på grund af ventilation mellem dampspærren og isoleringen. Det anbefales at anvende en film af denne type i rum med et støt høj luftfugtighedsniveau.

På den anden side har filmen betydelige ulemper:

 • skabe en drivhuseffekt
 • kort driftsperiode
 • kondensatakkumulering på forskellige steder.

Asphamin kan også indgå i antallet af dampbarriere materialer. Dens grundlag er pap, mættet med bitumen mastik. Han har dårlig båndbredde. Efter installation er det nødvendigt at ventilere rummet. Dette materiale er efterspørgslen hovedsagelig på grund af dets lave omkostninger.

Populariteten af ​​åndedrætsmembraner vokser. Det er et uvævet dobbelt materiale, der beskytter strukturer mod kondens og damp. De har høj dampevne. Lav sådan isolation fra materiale med speciel struktur. I dette tilfælde påvirker temperatur- og fugtighedsniveauet i rummet dampkapaciteten.

Membraner kan opdeles i flere typer:

 • Med aluminiumsfolie. Frigør ikke varme fra rummet. Perfekt til badeværelse eller bad.
 • Med variabel evne til at springe over par. Det giver dig mulighed for ikke at bekymre dig om svingninger i luftfugtigheden i rummet, det virker og tilpasser sig forskellige processer.
 • Med begrænset dampgennemtrængelighed. Ofte bruges i huset, hvor ejerne ikke bor permanent.

Praksis tyder på, at dampbarriamembranen er meget mere effektiv og pålidelig end konventionel film. Derudover er det lettere at arbejde med (stak). For at organisere en pålidelig barriere for damp, er det nok at lægge kun et lag.

En alternativ beskyttelse kan kaldes en speciel lak eller mastik. Også som en dampbarriere kan man se tagmateriale og tagfelter.

Dampbarrierematerialer kan også klassificeres efter følgende princip:

 • Standard. Princippet om anvendelse af sådanne materialer ligger i, at de ikke tillader et par at trænge ind i isoleringen. Den største placering af sådanne dampisolatorer er inde i husstrukturen.
 • Isolatorer med et reflekterende lag. Disse omfatter membrantype materialer, som er beskyttet mod eksponering for vanddamp og kan også afspejle varme.
 • Med kontrol over den fugtighed, der passerer. Denne mulighed bliver relevant i sommerhuset, når rummet ikke bruges om vinteren eller bruges sjældent.
 • Materialer med variabelt niveau af permeabilitet. Denne mulighed er egnet til genopretning af gulve mellem gulve.

Hvilken man skal vælge?

Både globale og producenter af materialer fra Den Russiske Føderation tilbyder deres kunder en bred vifte af dampbarriere typer. Hver af dem, der udfører sin hovedfunktion, tillader at løse en ekstra arbejdsgruppe.

Før du vælger en bestemt type, er det værd at udforske alle materialets egenskaber. Det er også nyttigt at tage højde for budgettets størrelse for arbejdet.

Når du vælger, bør du overveje et par punkter:

 • Funktionen af ​​det rum, hvor materialet vil blive brugt. Hvis det er et bad, er det nok nok en plastikfilm.
 • Hvis du planlægger at installere et lag på loftet i et privat hus, så kan du give fortrins til dyrere materialer.
 • Klimaforhold i området. I kolde områder bør en fugtig isolator ikke anvendes, da overophedning af tagets tag naturligvis ikke truer. I et varmt klima er valget bedre at stoppe på materialet med en høj evne til at passere luft.

Ud over de angivne genstande skal dampspærrematerialet opfylde følgende kriterier:

 • nem installation (sandt hvis du beslutter dig for at installere med dine egne hænder uden at tiltrække hyrede fagfolk);
 • højt niveau af styrke (selv med en stærk mekanisk effekt, materialet bør ikke blive beskadiget);
 • elasticitetsniveau (det er især vigtigt, når filmen er spændt og fastgjort: materialet skal omfavne selvdrejende skruer og ikke rive).

I træhusbygningsindustrien anbefaler bygningseksperter at bruge disse typer dampspærre materialer:

 • Penofol A - materialet er let at installere, det har et selvklæbende lag;
 • Penofol B - med foliebelagt
 • Penofol C - med selvklæbende lag;
 • isospan B - med en tolags struktur og muligheden for kondensatfordampning;
 • Aukraft - består af tre lag, der er velegnet til værelser med høj fugtighed.

Med installationsprocessen forstås det videre.

montering

Dampspærren skal laves inde fra rummet sammen med isolering.

Hvis i den region, hvor bygningen er placeret, er vinterluftemperaturen lavere end -30, så er det lettere at montere dampbarrierelaget både ovenfra og nedenunder. Dette er en form for beskyttelse af gulve fra damp og samtidig en måde at holde den varm.

Og lad os nu se nærmere på installationsprocessen.

Folkemusik

I oldtiden brugt de nordlige folk, der beboede Finlands territorium, at beskytte loftet i badet, en "ånde" membran - bark.

På nuværende tidspunkt er det først og fremmest bedre at lægge dampbarrierematerialet på samme tid som isoleringsmaterialet i kassen. Derfor skal det i første omgang monteres. Derefter er loftrammen fastgjort ved hjælp af selvdrejende skruer og plastdykler. Efter monteringen af ​​batten er der skabt et varmeisolerende lag, så er loftet straks isoleret. Bemærk at hvert træelement skal behandles med en antiseptisk opløsning og brandhæmmende middel.

Installationsproceduren indeholder flere trin:

 • Dampbarrierematerialet bør ikke fastspidses, men fastgøres med hæfteklammer til det yderste element i batten. Sørg for at tage højde for vægge inden for 15 - 20 cm.
 • Det er bedre at udfolde filmen til den modsatte side og skære med samme tillæg.
 • Materialet skal fastgøres ikke kun langs omkredsen, men også på mellemliggende skinner. Det er ikke nok en strimmel til at lukke loftet helt, derfor er det nødvendigt at stable film med overlappende strimler på 15-20 cm. Det anbefales at fastgøre kanterne med tape eller specialtape.
 • For at sikre et normalt niveau af ventilation, skal du lægge en afstand mellem den og loftet, når du sætter en dampspærre.

Det sidste punkt kan sikkert placeres blandt de vigtigste regler for installation af højkvalitets dampspærre. Med samme formål skal du installere et tællergitter i hele rammen. Det er næsten identisk med konfigurationen af ​​det første lag. Skinnernes tykkelse er ca. 40 cm. Fastgørelsen udføres ved hjælp af selvdrejende skruer.

Noget mere værd at overveje dampisolering til bade og saunaer. I disse rum er fugtigheden altid øget, og luften er en kontinuerlig damp. Hvis dampbadets vægge ikke er beskyttet, vil de før eller senere gennemgå svampesygdomme eller rådne.

For at beskytte badets træstrukturer anbefales det ikke at anvende en dampspærre fremstillet af polyethylen, da dette materiale ikke er i stand til at modstå høje temperaturbelastninger.

For at reparere dampspærren skal du bruge følgende sæt værktøjer:

 • selve materialet (under hensyntagen til dets evner og behov);
 • hæftemaskine / konstruktion hæftemaskine (til negle hæfteklammer);
 • nedstryger;
 • saks til skæring af metal;
 • scotch tape;
 • selvskærende skruer;
 • skruetrækker;
 • negle med en bred hætte;
 • hammer.

Vi har angivet de værktøjer, der vil være nyttige under forskellige måder at installere. Og din opgave er at vælge, hvad der er nødvendigt for en bestemt situation.

producenter

Og nu er det værd at analysere flere virksomheder, der er førende på markedet for dampbarriere materialer.

Så det første sted i vores unikke rating er taget af firmaet "Ursa PureOne". Ifølge versionen af ​​"Test Purchase" -programmet er isoleringsmaterialerne fra dette firma anerkendt som det bedste i Den Russiske Føderation.

For det andet sætter eksperter virksomheden "Technonikol." De nyeste teknologier anvendes til fremstilling af materialer, og kvaliteten har været på et højt niveau i mange år.

Ecolife-selskabet producerer materialer til beskyttelse mod fugt såvel som mod forekomst af tagtakskondensat i både boliger og industrielle lokaler. Den eneste ulempe er, at dette materiale er kategorisk ikke egnet til brug som et midlertidigt tag.

Det polske firma Fakro har fundet anerkendelse fra den indenlandske forbruger. Dens produkter er modstandsdygtige over for lave temperaturer, hvilket gør det muligt at installere arbejdet hele året rundt.

Ondutis producerer et billigt materiale med specielle fugtbestandige bånd til sammenføjning af klæder.

Virksomheden "Hex" producerer materiale under mærket "Izospan." Tilbyder købere af film og membraner i ruller af forskellig størrelse. Det bruges i kapitalbyggeri.

Tyvek (Tyvek) er en high performance nonwoven stof membran fremstillet i Luxembourg. Beskytter ikke kun damp, men også stærk vind.

DELTA - dampspærre fremstillet i Tyskland. Beskytter bygningskonstruktioner og isolering fra vind og damp.

Professionelle tips

At lægge en dampbarriere kan ikke kaldes en ekstremt vanskelig proces, men for at gøre jobbet kvalitativt, skal du læse en række ekspertanbefalinger:

 • Før dampspærren installeres, fjern alt snavs og støv fra alle overflader, dække alle huller med tætningsmiddel;
 • læg filmen, ikke strække den unødigt, den skal ligge, lidt svag;
 • Hvis lærredet er fastgjort med en hæftemaskine, er det bedre at lægge pap eller andet tæt materiale under hæfteklammerne;
 • fast materiale skal lægges i hjørnerne for at dække hjørnet;
 • for helt at eliminere kløften, samt øge niveauet af forsegling, lægge lærredet, fange væggene;
 • passe på materialet, ikke pierce det med negle;
 • Lav et ventilationsgab mellem filmen og loftet;
 • læg en dampspærring ikke tæt på varmeapparatet.

Pas på: Efter at isoleringsmaterialet er lagt, skal du kontrollere om leddene og installationerne af forbindelsesbokse, elektriske kabler og rørledninger er stramme.

Og de vigtigste råd: hvis producenten har udarbejdet instruktionerne, skal du studere det i detaljer inden lægningen. Alle materialer har deres egenskaber, for at gøre alt rigtigt - ignorér ikke dem.

Det sker også, at loftet allerede har arkiveret og glemte at sætte dampspærren eller vidste slet ikke om det. For panik er det naturligvis ikke det værd. Men for at finde ud af, præcis hvilket materiale der blev brugt til arkivering, har du brug for det. Hvis dette er gipsvæg, kan du sige, at du er heldig - det absorberer fugt ganske godt.

Hvis spånplader blev brugt, er der heller ingen grund til at bekymre sig. Dette er et tæt materiale, hvor lim anvendes som bindende element. I princippet er almindelig maling også et godt forsvar.

Hvis du omhyggeligt følger råd fra eksperter, er det muligt, især ikke generer at installere en dampspærre i huset på loftet og på loftet. Føreren forstår, at damp- og loftsdampen er nødvendig for at skabe komfort og et fremragende mikroklima i huset.

Sådan forhindrer du fejl ved installation af en dampspærre, kan du se i den næste video.

Anvendelsen af ​​dampspærre til loftisolering

Ved bygning eller reparation af et hus ved første øjekast ser det ud til at hovedopgaven med at arrangere lofterne er deres ansigtsdekoration eller dekoration. Faktisk er det ikke tilfældet - Takkonstruktioner er som regel et ret komplekst multikomponent system. Ved isolering af bygninger for at opretholde optimal luftudveksling og yderligere sikre bygningens styrke er det vigtigt at udføre loftsdampens barriere korrekt, hvilket beskytter bygningens struktur mod fordampning og fugt. Kompetent udførelse af sådanne værker vil give mulighed for at give varme og en hygge i huset.

Hvorfor har jeg brug for et dampspærrede loft

Ved den afsluttende fase af konstruktionen eller i færd med reparation under isolering af forskellige overflader af huset, er der ofte et problem med opvarmning af rummet. Det er vigtigt at være opmærksom på spørgsmålet om, hvordan man lægger en dampspærre i loftet. Det skal bemærkes, at indemiljøet er væsentligt påvirket af indeklimaet, dvs. fugt og damp. Hvis dampspærren er fraværende, kan kondensat ophobes i loftet, hvilket medfører negative konsekvenser i form af fugtindtrængning i det dampgennemtrængelige isoleringsmateriale og negative virkninger på strukturelementerne. Fugt deponeret på loftet vil få bygningen til at blive våd. Ved at installere den korrekte loftsdampbarriere kan du undgå sådanne fænomener.

Dampbarrierematerialet udfører følgende funktioner:

 • Beskytter isolationslaget mod penetration og absorption af fugt fra opstigning af fugtig luft, hvor vanddamp ophobes og hjælper med at bevare tagets isolerende egenskaber.
 • sammen med isoleringsmaterialet giver et optimalt indendørs mikroklima, der bidrager til at opretholde en stabil luftfugtighed og reducere varmetab, uanset temperaturudsving udenfor bygningen;
 • beskytter bygningskonstruktionens elementer ud fra udseendet af svampe og skimmelsvamp, øger levetiden for de brugte byggematerialer;
 • kan også fungere som en ekstra hydro- og vindisolering af rummet fra vejrvirkninger.

Ved hjælp af omhyggelig planlægning, hvordan man lægger en dampspærre i loftet og omhyggeligt installerer den sammen med isolering, kan du øge effektiviteten af ​​varmekilder i bygningen betydeligt. Som et resultat af det udførte arbejde er det ret realistisk at reducere omkostningerne ved opvarmning og elektricitet betydeligt.

Typer af materialer til loftdampbarriere

Tidligere var valget af dampbarrierematerialer lille - til indretning af loftkonstruktioner, der anvendte tagmateriale, plastfolie og glassin. I øjeblikket er der en betydelig mængde moderne materialer til loftdampbarriere med forskellige permeabilitetsindikatorer. Når man vælger det mest egnede materiale, er det nødvendigt at overveje, hvilke overflader dets brug er planlagt, samt den nødvendige gennemstrømning af en sådan isolering. For at det kan vare i lang tid, er det nødvendigt at tage højde for de materielle styrkeindikatorer.

For dampspærre kan loftet bruge følgende materialer:

 • plastfilm - til hærdning forstærkes det med en maske eller klud. En standard polyethylenfilm (ikke-perforeret) er en uigennemtrængelig barriere, som tæt isolerer fugt og forhindrer kondens på tagkonstruktioner og isolering. Desuden producerer de perforeret polyethylenfilm med mikrohuller for bedre fordampning af kondensat;
 • glassin - det rullede materiale lavet af den tætte karton imprægneret med bitumen. Dette materiale er karakteriseret ved lav pris og lav holdbarhed;
 • polypropylenfilm - en af ​​siderne er dækket af cellulose- eller viskosefibre for optimal absorption af fugt. Vanddråber fanges således af materialet og fordampes gradvist. Dette materiale har en højere styrke med hensyn til polyethylen-dampbarriere;
 • aluminiumsfolie, der virker som reflektor af termisk stråling, på en papirbase eller på et lag af polyethylenskum. Disse materialer er kendetegnet ved høje dampspærreegenskaber og opretholder varme i opvarmede rum med høje fugtighedsforhold. Den mest relevante anvendelse af sådanne dampspærre til lofter bade og saunaer;
 • diffusion membranfilm - dette mikroperforerede materiale, der kombinerer ikke-vævet polypropylen og polymerfilm, er enkeltlagret og flerlagret, enkelt- og dobbeltsidet. Moderne membranmaterialer på loftkonstruktionerne skaber en dampbarriere præget af begrænset permeabilitet og giver høj kvalitet damp og vandtætning. Diffus film holder ikke overskydende fugt - falder på en sådan overflade, de fordamper hurtigt. En meget effektiv og økonomisk dampbarriere kan opnås ved anvendelse af dobbeltsidede membraner;
 • lakker og mastik med en membranvirkning, som ikke lader fugt ind udefra og forhindrer ikke udstrømning af damp fra rummet.

Plastfilm betragtes ikke som en meget god mulighed for montering af loftsdampisolering, da bygningen bliver en hermetisk lukket kasse, der kræver konstant ventilation (ellers kan fugt i rummet opsamles på væggene i form af kondens og fremkalde svamp eller skimmel). Asphamin giver en lignende effekt - men det bruges ofte på grund af dets lave omkostninger. Den mest effektive dampspærre er tilvejebragt af membranmaterialer, som pålideligt beskytter loftet mod fugt og forhindrer ikke udstrømning af overskydende damp fra rummet til ydersiden.

Sådan installeres en dampspærre

I de fleste tilfælde monteres den beskyttende dampspærrebelægning fra indersiden af ​​huset, når der lægges isoleringsmateriale. Hvis det område, hvor bygningen er placeret, adskiller sig under svære klimatiske forhold (i tilfælde, hvor lufttemperaturen falder under -30 ° C om vinteren), anbefales det at installere loftsdampbarrieren på begge sider - denne installationsmetode giver den mest pålidelige beskyttelse mod damp og holder hus maksimal varme. Ekstern isolering af bygningen skal udføres med de strukturelle komponenter som følger: dampbarriere, isolering og et andet lag af dampspærre materiale.

Trælofter kan udstyres både i træhuse og i mursten - som et alternativ til armeret betonplader. Under fugtens virkninger underkastes træet deformation, rådner og ødelæggelse. Desuden kan træstrukturerne opstå et betydeligt varmetab. Således er installationen af ​​dampspærre trælofter i opvarmede boliger en nødvendighed. Dette er især tilfældet for værelser beliggende under steder af mulig lækage af vand (under køkkenet, badeværelse, badeværelse). Derudover vil et lag af dampspærre, der er installeret over loftet eller loftet med et fladt tag, også blive brugt til at forhindre, at varmen blæser ud og beskytter mod vind.

Forstærket betonlofter kræver også højkvalitets dampspærre, ellers kan kondensatet, der akkumulerer på dem, forårsage svamp og skimmelsvamp.

Der er karakteristiske træk ved installation af dampspærre på badets loft. Det er nødvendigt, at en sådan bygning opretholder maksimal varme, så det er nødvendigt at skabe en "termoseffekt" i den. Til dette, selv i byggestadiet, er det nødvendigt at levere højkvalitetsisolering fra vanddamp. Som regel placeres en dampspærre i form af en uigennemsigtig energibesparende film eller Kraftpapir med et metalliseret reflekterende lag (folie) på loftet for et bad. Sådan materiale vil pålideligt beskytte bygningen af ​​bygninger mod udsættelse for høj luftfugtighed og vil tjene til at bevare varmen inde i lokalerne såvel som beskyttelse mod vinden og indtrængen af ​​kold luft udefra.

Installation af dampspærre materiale: nyttige tips

Dampisoleringsmaterialer kan købes i form af plader eller ruller. Teknologien til deres installation er enkel, men der er visse nuancer, der skal overvejes, når de udfører arbejde. Når du planlægger at sætte en dampspærre i loftet, er det værd at overveje følgende funktioner:

 • Dette materiale skaber beskyttelse mod isoleringen fra våd damp, så det skal lægges på isoleringen fra indersiden af ​​et varmt rum;
 • Mange nybegyndere har svært ved at afgøre, hvilken side der skal ligge dampspærren på loftet. Ved installation er det værd at overveje følgende - membranmaterialet skal placeres ned mod rummet med en rosenrød overflade, der bevarer fugt, mens den glatte side vil være ved siden af ​​isoleringen. Materialer med folie side beregnet til at afspejle varmestråling bør placeres med folien ud;
 • Filmen skal lægges på en sådan måde, at den helt dækker hele overfladen af ​​loftet og samtidig ligger lidt løs, uden unødig spænding, ellers kan materialet bryde som følge af temperaturdeformationer;
 • For at sikre en pålidelig dampbarriere på loftoverfladen er det nødvendigt at lægge beskyttelsesmaterialet i et integreret kontinuerligt lag uden huller eller revner. Separate plader af dampspærre skal overlappes med mindst 10-15 cm - bedst af alt med hæftekonsoller og på en tynd skinne, der trykker fast materialet til loftkonstruktionens elementer. For at sikre fuldstændig tæthed skal dampspærrematerialet i områder ved siden af ​​vinduer og døre forsigtigt limes med specialtape. I hjørnet skal der lægges et solidt lærred, som kvalitativt overlapper hele vinklen.

Sekvensen af ​​handlinger for at installere en dampspærre

Før du lægger dampspærrematerialet, skal du lave loftets overflade. For at gøre dette skal du rense det fra snavs og støv. Dampbarriere skal installeres, efter at loftet er helt tørt fra fugt. Hvis det er planlagt at anvende maling dampspærre materialer, vil det også være nødvendigt at reparere overflade uregelmæssigheder.

Arbejdsfaser:

 • På det installerede isoleringslag er det nødvendigt at lægge dampspærrefilmen overlappende, fastgør den på leddene med tape eller dobbeltsidet tape. For at eliminere udseendet af revner rundt om loftets omkreds og korrekt forsegle konstruktionen, skal materialet lægges og gribe en del af væggene;
 • Mellem loftbjælkerne skal dampspærrematerialet fastgøres med negle med brede hætter eller med en konstruktion hæftemaskine i trin på 30-40 mm;
 • til fastgørelse af dampspærrematerialet på trækbelægningen anvendes en kasse af tynde træ- eller plastlameller, det er også muligt at anvende en metalprofil. I tilfælde af arkdampbarriere skal du opbygge en ramme med en speciel profil med riller, i hvilke arkene er indsat. Derefter bør dampspærren fastgøres til skruerne.

Indpakning af loftet med tagpap til dampspærre udføres ved hjælp af opvarmet bitumen eller bitumen-kukersol mastik, påført jævnt og uden huller på overfladen, der skal behandles. I hjørneområderne og i leddene bør ruberoidet placeres med en overlapning på flere centimeter og fastgøres med negle med brede hætter. Kanten af ​​tagmaterialet skal fastgøres med specielle lameller eller hak under et lag af isoleringsmateriale.

Flydende dampspærre materialer (forvarmet bitumen eller bitumen-coopersol mastik) påføres med en scraper eller ved anvendelse af en asfalt sprinkler ved hjælp af en slange med en diameter på 28 mm. Lakker på basis af chloreret gummi eller polyvinylchlorid lægges i to lag, mens den anden skal påføres, efter at den forrige er helt tør.

Hvordan laver man en dampspærre i loftet?

Afslutningen af ​​opførelsen af ​​huset, bør du tænke på dampspærren. Det beskytter bjælkerne og andre træelementer af konstruktion på loftet fra dannelsen af ​​kondensat, på grund af hvilket træ er beskadiget. Derudover er fugt en ideel yngleplads til skimmel og meldug. På dette grundlag bliver det klart, at brugen af ​​dampspærre ved isolering af loftet er en absolut nødvendighed. Hvis du gør dette arbejde uden involvering af specialister, vil omkostningerne være minimal.

Sådanne faktorer som vejrforhold, kvaliteten af ​​byggematerialer, damp og vand påvirker husets driftstid uden større reparationer. Fra for tidlig aldring og ødelæggelse af træstrukturer, redd dampspærre materialer. De kan tjene som varmeapparater. Et sådant energibesparende lag har dog stadig brug for yderligere varmeisoleringsmaterialer.

Ved korrekt beregning og det rigtige valg af materiale, bogstaveligt om en halv time, bliver dampspærren i loftet almindeligt. Det ser ud til at du har gjort dette hele dit liv. Det er lige så simpelt som at lægge et tæppe på gulvet. Kun i det første tilfælde skal materialet lægges overlappende og fastgøres til loftet. Udover det faktum, at en sådan isolering gentagne gange udvider træstrukturen, hjælper det også med at spare en betydelig del af midler til opvarmning.

Hvilken side at lægge?

Den, der besluttede at bruge den sædvanlige homogene film, kan lægges af enhver side. Det er også muligt at isolere trægulve med dampspærre membraner lavet af polypropylen. På den ene side er de helt glatte og på den anden side dækket af lur. Det er denne side af deres stak på gulvet.

Den accelererede proces med dannelse af kondensat på loftet strukturer bidrager til temperaturændringer. Dette gælder ikke for nogen lokaler, men til køkkener, badeværelser, badeværelser. Det samme gælder for landhuse. De trækker fugt ud af jorden, som i varme lokaler bliver til damp og springer op. For at forhindre uønskede udviklinger hjælper installationen af ​​dampspærrede loft ved hjælp af moderne materialer.

Sådan repareres?

Korrekt installation af de mest populære dampspærre materialer:

 • Izospan. Den består af to lag. Den ene side er ru og den anden er glat. Den presses mod træoverlapningen af ​​bunken hen mod placeringen. Det er nødvendigt at holde kondensatet, så det ikke kan klare sig på loftet på loftet. Termisk isolering er lagt på glat side.
 • Fastgør dampspærren til loftet er bedre metalbeslag, men du kan negle. Under kappen skal der indsættes fragmenter af solid karton, 5 × 5 cm i størrelse.
 • Membranmaterialer. De betjenes i henhold til piktogrammet på overfladen.
 • Penofol. Skummet polyethylen, på den ene side, er folie limet. I midten er et højstyrkepapir lavet af langfibersulfatmasse. Den er lagt med folie i retning af overlapning.
 • Polypropylenfilm. Den består af to lag - ru og glat. Monteret som izospan.
 • Metalliseret film limet til folien. Placeret med en film i retning af isolering.
 • Mikroperforeret membran. Dette flerlagsmateriale indeholder polypropylen og spunbond. Den markerede side skal stå over for isoleringen.
 • Polypropylen. Dens grundlag er det glatte laminat. Den anden side af kurven.

Se videoen om, hvordan du korrekt sætter en dampspærre i loftet i slutningen af ​​artiklen. Det viser trin for trin arbejde med lignende materialer. Fra filmen lærer du, hvordan værktøjet virker, som bruges til at køre hæfteklammer i et dampspærre materiale.

Efter slutningen af ​​det forberedende arbejde, fortsæt til den direkte installation. Først skal du bestemme hvilken side for at lægge dampspærren på loftet. Hvis du har til hensigt at bruge materiale, der ikke er på listen, så altid den ru eller fuzzy side, direkte inde i rummet.

I dag kan du lave en loftsdampbarriere hurtigt og omkostningseffektivt. Detaljerede oplysninger og trinvise instruktioner findes hovedsagelig på internettet, selvom du kan undvære dem.

Isolationslaget er monteret i overensstemmelse med det valgte materiale. Især er rulleisolering normalt overlappet, ikke at glemme at klæbe leddene med klæbebånd. Varmeapparatet er lagt på sin glatte side.

Ikke alle ejere af landejendomme ved, hvilken side af dampbarrieren der kryber, når man isolerer loftet, selvom der er flere oplysninger i det globale netværk end det kræves. Placeringen af ​​den rullede strimmel under det krævede niveau eliminerer indtrængen af ​​fugt og damp på loftet. Nogle boligejere løser dette materiale til præfabrikerede galvaniserede profiler, andre foretrækker en trækasse eller bare lameller. Det vigtigste ved at huske er, at krænkelse af materialernes integritet er helt uacceptabelt, ellers vil alt arbejde være forgæves. Hvis der opdages tårer, skal de straks forsegles med tape eller andet tape.

Prisen på dampspærre for et loft i trægulv kan variere fra et par hundrede til adskillige tusinde rubler. Alt afhænger af materialet selv, dets vægt, længde osv. Men køberne har altid et valg, da producenterne tilbyder en temmelig bred vifte af sådanne produkter. Og hvordan man arbejder med en eller anden dampspærre for et loft i et træloft viser videoen, da man har set det, er det muligt at isolere loftet hurtigt og uden kvalificeret hjælp.

For et sådant arbejde kræves et minimumsværktøj af værktøjer og hjælpematerialer:

 • Metal profil.
 • Træplader til kasser.
 • Hacksave til træ.
 • Konstruktion hæftemaskine og hæfteklammer. For at spare penge kan du bruge negle.
 • Skruer og galvaniserede skruer.
 • Sakse til metal.
 • Dobbeltsidet og almindeligt tape.

Hvis familiebudgettet ikke tillader brugen af ​​dyrt dampbarrieremateriale med reflekterende spejloverflade, kan du købe en regelmæssig, men forstærket polyethylenfilm. Med en lav pris er det utrolig effektivt.