Enhed til skæring ved 45 grader

Overvej i en publikation flere modeller af apparater til jævn skæring af emner i en vinkel på 45 grader. De er nyttige til arbejde med træ og metalemner samt til skæring af rør.

Til tømrerarbejde. Dette er en enhed til cirkulære at lave vinkler i krydsfiner og træblanker.

Der var et problem med lange snit ved 45 grader. Profilrør 60 x 60, nødvendigt at skære træ. Hvordan gør man det? Der er en håndholdt cirkelsag, som også kan justeres, men det medfører ikke høj nøjagtighed. Lavet en armatur Mesteren talte om, hvordan han gjorde det, og hvordan det fungerer. Tog osb, krydsfiner. Lavet to emner fra 2 sider. Disse tæpper vil blive på kanterne til pladsen. Tilsluttet skruerne i to strimler.

Hjørne - en linjal, den har to huller. Borede huller, gennem dem på skruerne fastgjort armatur.

Derudover monteret på klemmen. Hvorfor er hun Dette er den nederste stop. For at holde emnet tilstødende til enheden, skal du styre bundstøtten.

For en professionel skal du købe en mølle, og for amatører kan du gøre med en sådan enhed. Det er praktisk, når det bruges sjældent, for ikke at bruge penge på et dyrt værktøj.

Hvordan virker det? Denne video vises fra 5 minutter.
Der er en justeringslinje og skruer, som du kan løsne, flytte enhederne lidt længere eller tættere på. Du kan skamme lidt eller helt ved 45 grader. I en sådan plan er ledelsen.

Hvis du skal omhyggeligt klippe vinklen fra røret.

Alexey Dornyakov. En indretning til savning af hjørner i metalemner med en mølle.

Hvad er enheden til skæring i en vinkel på 45 og 90 grader?

Enheden, som gør det muligt at lave gash i en vinkel, hedder en muskus. Den enkleste blok er en bakke med slidser i sine vægge ved vinkler på 90 og 45 grader.

Men der er mere komplekse enheder - svingende monteringer, så du kan skære i forskellige vinkler med sving i forskellige planer.

Vi har i husstanden en sådan enhed, som er en plastbakke med slidser, som er placeret i en vinkel på 90 eller 45 grader. Min mand brugte det, da han satte soklen, men for dørbeklædningen passede denne enhed ikke - størrelsen af ​​bakken viste sig at være mindre end dørbeklædningen.

En sådan anordning kaldes en blok, og det letter arbejdet for nogen, der har behov for at skære flere af samme type på en gang i en vinkel.

En bestemt erstatning til miterboksen er tilvejebragt til cirkulære håndsave, hvor skærevinklen reguleres af specielle skruer og en skala. Nå, den professionelle blok indeholder også selve saven.

Skæring rør i en vinkel: fordele og ulemper ved forskellige metoder + et eksempel på at udføre arbejde

Rør - et udbredt byggemateriale. De bruges til installation af forskellige systemer. Den sædvanlige ting i installationen er situationen, når røret skal dockes i en vinkel. Teknologien til produktion af sådanne værker er imidlertid ikke helt sædvanlig.

For at skabe en lignende fælles konfiguration er det nødvendigt at skære rørene i en vinkel. Overvej hvordan sådanne operationer udføres, og hvilke former for skæring der findes.

Vinkelrørskæringsteknikker

I betragtning af arbejdsmetoderne - skære direkte eller i vinkel - bør man tage hensyn til de forskellige materialer af de produkter, der behandles. Så er ærmerne lavet af polypropylen eller tyndt kobber nemmere og lettere at skære end tykke vægge stålrør.

Plastprodukter med små diametre skæres i den rigtige vinkel ved hjælp af speciel sakse. Samtidig kan du styre vinklen med en almindelig protractor.

Det hyppigste behov for installation er skærevand eller andre rør i en vinkel på 45º. Find ud af, hvilke værktøjer der kan bruges til at skære i denne og en anden vinkel.

Papirform til rør

For at udføre en relativt præcis udskæring kan du bruge en ukompliceret teknik, hvor et almindeligt papir tjener som et slags mønster. For eksempel er den velegnet til at skabe papirmønstre A4-papir. Forark er markeret under firkanten med en linjal. Størrelsen af ​​firkantets diagonal skal svare til længden af ​​rørets omkreds, der skal skæres. De overskydende dele af arket er trimmet.

Yderligere følgende handlinger:

 1. Bøj arket diagonalt og juster de modsatte hjørner.
 2. Drej den resulterende trekant således, at linjen af ​​hypotenus er vinkelret på rørets akse.
 3. I denne position skal du pakke røroverfladen med papir og tilpasse de ekstreme punkter i hypotenussen sammen.
 4. Markér skæremærket med en markør langs linjen af ​​nogen af ​​benene i trekanten.
 5. Trim røret langs den tilsigtede linje.

På denne måde er det ret praktisk at markere og skære rør i en vinkel på 45º i intervallet mellem diametre fra 32 til 63 mm. For mere bekvemmelighed anbefales det at markere at tage et tykt, men blødt papir. Du kan også bruge paronit og lignende materialer.

Programmer til beregning af skærevinkler

Klippeteknologi gør det muligt at opnå forskellige vinkler. Men for at danne en kurve for andre vinkler end 45º er det allerede nødvendigt at udføre matematiske beregninger og skære et mønster ud af papir eller lignende materialer fra de beregnede data. Sandt nok er der computerprogrammer designet til at redde skibsføreren fra at lave beregninger. Mønstre til skæring af rør, sådanne programmer udskriver på printeren.

Et simpelt beregningsprogram, der er oprettet på grundlag af MS Excel, giver dig mulighed for at beregne og oprette en skabelon til stort set alle værdier af rørdiametre og nødvendige skæringsvinkler. Alt brugerne skal gøre er at bringe de tilsvarende værdier ind i cellerne "Yder diameter" og "Skærevinkel". Ifølge disse parametre vil der danne et stykke, der kan sendes til udskrivning.

Ulempen ved programmet er, at den ikke tager højde for tykkelsen af ​​arket på stykket, hvilket fører til mindre unøjagtigheder.

Rørskærebjælke

Der er et enkelt værktøj, der ofte bruges i hverdagen, hovedsagelig til arbejde med træ. Kaldet - stouslo. Så den samme enhed er egnet til skæring af rør og fra forskellige vinkler. Kroppen er kommercielt tilgængelig, men hvis du ønsker det, kan du altid gøre det selv og justere strukturen til den ønskede rørdiameter:

 1. Tag et træplade med en bredde svarende til rørets diameter, længde 400-500 mm.
 2. Tag to flere brædder af samme størrelse, men bredden øges med tykkelsen af ​​det første bræt.
 3. Af de tre plader samles strukturen i form af en omvendt "P", hvor det første bræt er installeret som bunden.
 4. I den centrale del af konstruktionen markerer du rektanglet, hvis to sider løber langs sidernes inderside.
 5. Opdel rektanglet ved hjælp af diagonalerne og langs linjerne opnået på sidekanternes øvre kanter, lav nedskæringer ned til bunden.

På denne måde laves en skabelon til skæring i en vinkel på 45º. Men ved hjælp af en grader kan du markere næsten enhver vinkel og lave snit under snit af røret for en bestemt vinkel. Fordelen ved mollusk - værktøjet er egnet til gentagen brug. Arbejde med værktøjet er tilladt i en sådan grad af slid på slidsens vægge, så længe de kan sikre høj skæringsnøjagtighed. Det anbefales at gøre værktøjets vægge af et materiale med højere styrke end træ.

Fordelene ved metoden er indlysende - enkelhed, brugervenlighed af værktøjet (miter), omkostningseffektivitet, alsidighed. Ulempen ved at arbejde med denne mulighed er behovet for at justere skibets dimensioner til rørdiameteren, forudsat at det nøjagtige snit udføres. Det vil sige, for hvert rør skal du lave dit eget værktøj.

Også ved hjælp af dåsen kan røret kun skæres med et savværk til metal eller snegler (til plastprodukter). For at arbejde med tykke vægge rør under kværnen fungerer dette værktøj ikke.

Enkelt udstyr til skæring

Metalprodukter af runde og rektangulære figurer, der har ret tykke vægge, skæres bekvemt i en vinkel ved hjælp af et simpelt elektromekanisk værktøj. Skæreelementet i et sådant værktøj er en skæreskive eller en cirkelsag monteret på motorakslen. Til gengæld er elmotoren med en kutter en del af hele rigget, som omfatter et skrivebord, en pendulstøtte, en klemme.

For at installere røret i den rigtige vinkel med den efterfølgende fastgørelse anvendes der en konventionel klemme og to metal hjørner. Et hjørne (kort) er fastgjort til bunden af ​​rotationsmekanismen - pendulet. Det andet hjørne (lang) er i fri tilstand.

Rørlægning og skæreprocedure:

 1. Drejemekanismen indstiller den krævede skæringsvinkel (f.eks. Ved hjælp af en linjal og en grader).
 2. Den fundet position er fastgjort af klemskruer.
 3. Et rør lægges mellem de korte og lange hjørner og presses mod klemskruen.
 4. Spændingen påføres motoren.
 5. Ved at anvende en lavtrykskraft til fakkelskiven, skæres røret på det rigtige sted.

Fordelene ved denne teknik er hurtig arbejde, en pæn snit, evnen til at behandle et stort antal rør på kort tid. Ulemper: begrænsninger til brug i hjemmet, øget støj, kun med rør med små og mellemstore diametre. Desuden udføres skæreprocessen stationært i en afstand fra installationsstedet, hvilket ikke altid er acceptabelt.

Nuancer at arbejde med en rektangulær sektion

For at udføre opskæring af produkter med rektangulært tværsnit anbefales det at udarbejde skabeloner i skabelonen. De er nemme at lave fra et metalhjørne, der præ-markerer samme protractor.

Mærkning kan foretages i forskellige vinkler. Til brug i en skabelon er det nok at fastgøre det på et rektangulært rør på det rigtige sted og markere skærelinien. Brug derefter ethvert egnet værktøj til at skære langs den påtænkte linje.

Precision skæremaskiner

Blandt de mærkevarer, der kan bruges i hverdagen til at skære i en vinkel, kan du være opmærksom på italiensk fremstillet udstyr. Bandsaw Mini Cut fra firmaet "MASS" - en lille enhed med manuel klemme, der ikke kun arbejder med rør, men også vinkler, stænger, profilelementer.

Maskinen understøtter indstillingen af ​​skæringsvinklen fra 0 til 45º. Fremgangsmåden udføres ved hjælp af en båndbane med en hastighed på 45 frem og tilbage bevægelser pr. Minut. Enheden er udstyret med en 370 W elektrisk motor, der drives af et husholdningsnetværk. Den maksimale tilladte diameter på det beskårne runde rør er 65 mm.

Industrielle modeller (for eksempel BSM)

Der er specielle industrimaskiner til at udføre præcise skæreoperationer i en vinkel. Et godt eksempel: enheder solgt under mærket "BSM". Fabrikanten af ​​maskinerne er det tyske firma Rexinger. BSM-serien er dog udelukkende designet til arbejde med polypropylenrør med temmelig store diametre. Behandlingen af ​​produkter som PP, PVC, PE, PVDF understøttes.

Maskinens skæreværktøj er en båndsav, hvorved skæringen udføres i vinkler fra 0 til 67,5º. Nøjagtigheden af ​​processen er tilvejebragt af en laserskærende genkendelse. På trods af konfigurationen af ​​enheden til produkter med store diametre kan der anvendes en specialbord, hvorved små diameter rør (50-200 mm) også med succes skæres. En bred vifte af BSM-enheder er til rådighed.

Anvendelsen af ​​termiske metoder

Udover mekaniske metoder anvendes termiske metoder ofte, hvor svejsning eller skæremaskiner fungerer som værktøj. For eksempel autogen skærbrænder eller konventionel svejsemaskine (DC / AC). Ved hjælp af sådanne skæremaskiner er der tykke vægge rør. Det er dog yderst vanskeligt at opnå en perfekt glat, høj kvalitet skæring ved hjælp af metoden for elektrisk svejsning eller gas autogen.

Efter termisk opskæring udsættes produkterne normalt for yderligere behandling. Klippelinjen er justeret, værdierne for den ønskede vinkel justeres. Denne fremgangsmåde er økonomisk ugunstig, da den ledsages af yderligere omkostninger til mekanisk behandling. Som regel anvendes den termiske teknik til at skære i forholdene til industriel produktion. Sandt nok, bolig og kommunale tjenester ofte også ty til denne metode.

Termisk snit bruges også til at arbejde med plastmateriale. Der er enheder - termiske guillotiner. Den skarpe tynde klinge af sådanne anordninger opvarmes til en høj temperatur, hvorefter der skæres.

Termiske guillotiner understøtter skæring i en vinkel, og dette er deres fordel. Men for at arbejde med mere stive materialer end polyvinylchlorid, træ, spånplader, kan disse enheder ikke bruges.

Nyttig video om emnet

Videoen viser beregningerne og viser et værksted om, hvordan man skærer et rør i vinkler på 45 og 90:

For hvert tilfælde af installation kan du vælge den mest bekvemme og billigere metode til skæring. Det specifikke valg afhænger af rørmaterialet, dets diameter, vægtykkelse. Ved hjælp af enkle metoder til markering kan du få en ret præcis vinkel, hvor du vil klippe emnet. Samtidig er det muligt at skære til ikke-standardiserede vinkler med høj præcision til en kompleks beregningsmetode.

Sådan skæres basispladen i hjørnerne - de vigtigste muligheder for arbejdsgangen

Med uafhængigt arbejde med montering af soklen til uerfarne udviklere er det vanskeligst at skære hjørnet sammen. Meget ofte er hjørnerne ikke så attraktive - der er et mellemrum mellem elementerne, eller de skæres af skævt. For at undgå dette skal du kende funktionerne i workflowen, det er det, artiklen skal omhandle.

På billedet: Det er på hjørnene, at man får mest opmærksomhed, og hvis de er perfekte, så ser hele strukturen ud.

Vigtige nuancer at vide

For at opnå et fremragende resultat er det ikke nok kun et hjørnesnit, du skal observere en række vigtige forhold:

Desuden er stiftenes stilistiske kompatibilitet med interiøret også vigtig, for eksempel er det usandsynligt, at massive polyurethanelementer ser godt ud i et lille rum med lave lofter.

Ud over det sædvanlige sæt roulette og blyant anbefaler vi at strømpe op med en firkant for at styre hjørnerne, da de også kan være ujævne.

Derudover skal du sørge for, at arbejdet er praktisk for dig, det bedste er, hvis der er et skrivebord på værelset

Det er vigtigt! Hvis du selv beslutter at udføre arbejdet selv, er det bedre at lære alle oplysningerne at kende, vælge den mest optimale løsning for dig selv og derefter starte forberedelsen og indsamle alt nødvendigt udstyr. At håndtere dette problem allerede i færd med installation er ikke den bedste løsning.

De vigtigste muligheder for arbejde

Vi vil se på, hvordan man skar en sokkel i en vinkel på tre forskellige måder. Hver af dem har sine egne egenskaber, så vi vil fortælle om dem i detaljer. Det er værd at bemærke, at den mest foretrukne og enkleste variant vil blive beskrevet først, og vi anbefaler at bruge det for at opnå det bedste resultat.

Brug af speciel armatur

Sådanne systemer anvendes af dem, der beskæftiger sig med konstruktion professionelt; det er upraktisk at erhverve dem til at skære bundplader derhjemme.

Alle specialister i udførelse af sådant arbejde ved hjælp af en sådan struktur som en miter box. Ofte er det en professionel enhed, hvor saven er fast fast og vinklen er indstillet ved hjælp af en skala.

Denne mulighed koster meget, så vi overvejer en mere budgetløs løsning, der ikke rammer budgettet og giver dig mulighed for at arbejde med egne hænder på højeste niveau:

 • Det er nødvendigt at købe en plastikblok, mens det er vigtigt at tage hensyn til bredden af ​​de savne elementer, hvis du har en bred sokkel, så er det vigtigt, at det passer ind i bakken. Vælg produkter lavet af slidstærk plastik, det skal være svært, hvis væggen bøjer, er det bedre at se efter en anden mulighed;
 • Med hensyn til en hacksav, bør den komme komplet med en hæfteklammer, men hvis den ikke er der, så vil et lille småt instrument med en fin tand passe (jo mindre er det, jo klarere klippet).

Enheden til at skære bundplader i en vinkel er meget enkel, men med det kan du opnå gode resultater.

 • Hvis det er nødvendigt at skære det indvendige hjørne, så måles elementet i kassen efter måling, så den side der grænser op til loftet ligger på bunden, og siden ved siden af ​​væggen presser mod konstruktionens væg. Hvis du blander situationen, skal du skære et helt andet hjørne og ødelægge soklen, husk dette og følg omhyggeligt denne nyanse;
 • Skæring sker med en hacksav, du behøver ikke trykke den, for ikke at forårsage rive og chippe, køre værktøjet med moderat indsats, skal tænderne selv indtaste materialet, hvilket sikrer den bedste kvalitet af klippet;

Processen kræver nøjagtighed og nøjagtighed.

 • Det tilstødende element skæres på en lignende måde, kun den anden slids i strukturen anvendes til drift. Når du laver mindst en forbindelse, går arbejdet meget hurtigere, da processen bliver klar.

Det er vigtigt! Ved skæring skal elementet fastgøres meget godt, hvis det bevæger sig, kan der dannes en forspænding, og der vil blive dannet en krumning eller mellemrum ved krydset.

Overflademærkning

Lad os nu finde ud af, hvordan man skærer hjørnerne på basispladerne, hvis der ikke er nogen løs hånd i hånden.

Markup versionen ser sådan ud:

 • For det første tages en sokkel med en flad ende tæt på på installationsstedet, og linjer trækkes på væg og loft. Det er meget simpelt, og hvis du ikke forstår noget, se på billedet nedenfor;

Det er vigtigt at præcist angive placeringen af ​​elementet, kvaliteten af ​​arbejdet afhænger af det.

 • På den anden side udføres markeringen også, vi får to skærende linjer, dette sted er det yderste punkt i den fremtidige fælles;
 • Derefter anbringes elementerne skiftevis, og punkterne er markeret ved hvilke punkter der skal skæres. Det er vigtigt at overføre alle dimensioner korrekt, ellers vil resultatet være langt fra det ideelle;
 • Eksterne hjørner måles på samme måde, kun hvor skæringspunktet bliver bragt ud.

Udvendige elementer skrives på samme måde.

Malet kiste

Lad os nu finde ud af, hvordan man skår bundpladerne i hjørnerne uden nogen armaturer og linjer på væggene.

Instruktioner til arbejdet ser sådan ud:

 • Først og fremmest tegner du to parallelle linjer på en afstand på 100-150 mm fra hinanden på et stykke krydsfiner eller en anden solid overflade, de tjener som hovedretningslinjen;
 • Dernæst tegnes en vinkelret akse, for det er det nemmest at bruge en byggeplads;
 • Så skal du tegne vinkler på 45 grader, for det er bedst at bruge en grader, da nøjagtigheden er vigtig her;
 • Arbejdsstrømmen fortsætter som følger: soklen måles, hvorefter den skal indstilles langs linjerne på overfladen. For nemheds skyld kan du spik små lameller langs parallelle linjer, de tjener som stop, men i dette tilfælde skal du lave snit langs linjerne. Skæring sker med en hacksav eller med en kniv, hvis elementerne er små.

Denne enkle mulighed hjælper dig med at skære rumpen korrekt.

konklusion

Korrekt afskæring af hjørner er en forudsætning for højkvalitets installation af både lofts- og gulvstifter. Vær så opmærksom på dette problem. Videoen i denne artikel viser tydeligt arbejdsgangen, og hvis du har spørgsmål, skriv dem i kommentarerne under anmeldelsen.

Sådan skæres hjørnerne af loftsplinterne: ved hjælp af kroppen eller uden den

Når man planlægger installationen af ​​loftsplinter i deres lejlighed, tænker mange på, hvor svært arbejdet kan være. Alt er dog ikke så skræmmende: Loftplinten kan installeres med dine egne hænder - det vigtigste er at vide om nogle funktioner i de materialer, hvorfra dette efterbehandlingselement er lavet.

Forskellige materialer og deres egenskaber

 • Træ. Det mest holdbare materiale i forhold til de andre to nedenfor, hvis fordele er hårdhed, slagfasthed og evnen til at modstå visse mekaniske belastninger. Træplinter (andre navnefileter), limet til loftet, er dog også forholdsvis nemme at behandle - de kan skæres (til dette formål anvendes en savsav), lakeret. Træ vil give varme til interiøret. Minuserne kan kaldes en højere pris end skummet. Udseendet af træfileter bevarer imidlertid længere tid end skummet.

 • Skum. Måske er dette materiale den mest skrøbelige - det er ustabilt for mekaniske skader, ridser og endda lyschok. Af fordelene - let vægt, muligheden for farvning i forskellige farver og nem behandling (det kan skæres med en brevpapirkniv - sandt, meget omhyggeligt).

 • Styrofoam. Dette materiale kan betragtes som en slags skum, men dets styrkeegenskaber er noget højere (ekstruderet polystyrenskum er mere tæt end skum). Med hensyn til forarbejdning er udvidet polystyren lige så nemt skåret med en regelmæssig skarp kniv og har også en lav vægt, og det er en vigtig faktor, når man overvejer belastningen på væggene.

  Både polyfoam og polystyrenskum har en væsentlig fordel: Materialets blødhed gør det muligt at presse soklen så tæt som muligt til hjørnerne og til hinanden, hvilket resulterer i, at der ikke er huller. Derudover er moderne polystyren skørtplader lavet på en sådan måde, at de har en lille recess - især for skjulte ledninger.

  Nyttigt. Polyuretanstik kan omdanne udseendet til en standard lejlighed til et elegant stilfuld interiør.

  Stuslo - værktøj til skæring af baseboard hjørner

  Der er to måder at skære hjørner på - ved hjælp af værktøjet (miterboksen) og uden den. Vi vil overveje begge metoder.

  En miter boks er en snedker værktøj, som er en lille rektangulær bakke (den kan laves uafhængigt af træ eller købt af plast eller metal), i væggene, hvor der er riller. Sporene styrer hacksagbladet i en vis vinkel på bakken af ​​aksen.

  Vigtigt: Skærekanten er altid skrå og svarer til 45 °, når elementerne beregnet til stødmontering i loftets hjørner behandles. Skrå snit giver en strammere passform af fileterne.

  Gør håndværket med egne hænder

  Desværre har ikke alle boliger et helt arsenal af tømrerværktøjer, men lighedskabens lighed kan dog laves selvstændigt. For at gøre dette sammensætter de en rektangulær bakke af plader, så sporer savnes ind i væggene i en vinkel på 45 °.

  For at måle vinklen kan du bruge 2 nedklapte plader og en grader eller en almindelig højre trekant - det er tilfældet, og du er færdig!

  1 metode - trimmer kanten af ​​soklen med mousse

  Det skal bemærkes, at loftets hjørner kan være både interne og eksterne, og forskellen mellem dem ligger i metoderne til sammenføjning og forskellige snitskæringer. De første er i leddene af to vægge og loftet, det andet i udformningen af ​​fremspring, søjler, yderkanter af nicher, pilasters osv.

  Hældningsvinklen i rillen i sagen kan være 45 ° og 60 ° og 90 °. Professionelle tømrere erhverver stål med en drejemekanisme - i dette meget bekvemme at dreje skæreværktøjet, når der skæres i soklen.

  Skæring "indre" hjørner

  Det er vigtigt! For at skære det "indre" hjørne skal fileterne placeres på bunden af ​​kroppen med den øverste del - den der skal limes til loftet. I dette tilfælde skal den nederste del af planken være tæt presset mod bakken.

  Trin 1: Korrekt måling af længden af ​​soklen i henhold til dets markeringer på væggen, tegner en "serif" med en blyant på materialet til fremtidig skæring.

  Trin 2: Installer materialet i kassen. Korrektheden ved at skære kantene på fileterne og følgelig er nøjagtigheden af ​​at placere dem på loftet afhængig af den korrekte placering af soklen i bakken.

  Trin 3: Når soklen er monteret og fastgjort i stoffet (du kan blot trykke materialet fast med en hånd), sættes en håndsav i sporet ved 45 °. Nu kan materialet skæres. Kanten af ​​den anden sokkel, som vil blive installeret ved siden af ​​den første, skæres på samme måde, kun som i spejlbillede (soklen er sat i den modsatte retning, kan kantene skæres i samme vinkel på 45 °).

  Vigtigt: Ved trimning af kantene på fileterne behøver du juvelerens nøjagtighed - ellers vil materialet blive beskadiget og også soklernes udseende i væggenes samlinger. Hvis der anvendes skumpolystyrenlister, kan kantene skæres af med en regelmæssig skarp kniv uden en køje. Det skal dog huskes at skære hjørnerne skal laves fra forsiden.

  Skæring "ydre" hjørner

  Forskellen i at skære det "ydre" hjørne fra det "interne" er, at bundpladerne skal stikke lidt ud fra væggen - til den såkaldte overlapning.

  Gentag trin 1, 2, 3 på samme måde som at skære "indre" hjørner. Det skal dog huskes, at den øverste del af soklen (en af ​​kanterne) skal have et lille tillæg. Den anden (tilstødende) overlejring er skåret på samme måde, kun spejlet til den første.

  At skære kantene i træloftets sokkel er lettere (og bedre) med bare en hacksav - med små hyppige tænder. Derefter bliver skiverne mere præcise og jævne. Og skummet er godt skåret og den sædvanlige skarpe kniv (eller konstruktion) - men bladet skal være godt honet, ellers vil materialet smuldre, når det skæres.

  Hvis skæringen var nøjagtig og pæn, vil de to tilstødende planker ideelt set falde sammen med hinandens kanter. Hvis der er stød eller ruhed på kanterne, kan de skæres med en skarp kniv for en god pasform.

  2 metode - trimning af soklens kant uden hjælp af tønde

  Hvis du ikke ønsker at bruge tid på fremstilling af mos, så kan du lave markering direkte på loftet! For at gøre dette skal du klippe kanten af ​​sokklen i en ret vinkel, så søjlen påføres på hjørnet som planlagt til at blive installeret, og soklens kant er markeret.

  Tilsvarende kommer med den anden linje.

  Når linjerne er adskilt, markeres skæringspunktet mellem de to linjer direkte på lamellerne - dette vil være den skårne linje af kanterne af tilstødende basisplader.

  3 metode - trimning af soklens kant ved hjælp af en "skabelon"

  Hvis der ikke er noget ønske om at tinker med fremstilling af sprængeren, eller du sætter soklerne "i århundreder" (det vil sige blokken vil aldrig komme i brug andre steder), så kan du lave et regelmæssigt mønster af tykt pap. Især denne metode er velegnet til dem, der har ujævne vægge og stød hjørner (for eksempel er væggen af ​​vægsamlinger ikke rektangulære).

  Karton skal måle og markere snitlinjerne på soklen (som vejledning).

  Trin 1. Forbind to planker i rette vinkler, fastgør dem med negle.

  Trin 2. Installer bundkortet i denne "bakke", som om det var installeret på loftet, læg "bakken" sig selv langs kanten af ​​kartonskabelonen.

  Trin 3. Fokuser på markeringen, afkanten af ​​soklen. På samme måde skal du klippe en anden filet og sætte begge ender sammen.

  Vigtigt: Når klippe kanter på kniven (hacksav) bør holdes strengt opretstående!

  Anbefaling til udsmykning af baseboard hjørner

  For meget dovne producenter har kommet op med en sådan metode som at dekorere hjørnesamlinger med overlejrede hjørner. Samtidig er det ikke nødvendigt at måle kanterne på basisplader til smykkedesign - det er nok at klæbe strimlerne og lukke ujævne led med dekorative hjørner af samme farve som fileterne selv.

  Det vil ikke være så billigt, men det vil spare meget tid - især hvis lejligheden har ujævne vægge.

  I den næste artikel vil vi forklare, hvordan man laver et fladt loft i lejligheden eller på balkonen.

  Joiner's blok i mesterens arsenal

  Hvad er det nødvendigt for?

  Miterboksen er et håndtværnværktøj til præcis skæring af brædder og andet savet træ i den ønskede vinkel. Ved at lave en træramme, installere platebåndene og bundpladerne eller udføre andre arbejde i forbindelse med skærebræt, er du sikker på at møde behovet for at skabe et perfekt vinkelsnit - den såkaldte forbindelse til "overskæget". Til leddene af dele var tæt monteret og havde ingen huller, skal skærevinklen være så nøjagtig som muligt. Her bliver den ideelle assistent en halv sag.

  Der er flere design muligheder for denne enhed. I vores artikel vil vi dvæle på de vigtigste typer af sagerne, vi vil fortælle dig, hvordan du vælger og korrekt bruger dette håndværktøj til at skabe en fejlfri understøttelse.

  Box Stuslo

  Kasse-type blæksnitter er et klassisk og enkleste design, som er en kasse med riller til saven, som er placeret i strengt fastsatte vinkler. Værktøjet bruges til at skære træ og plastemner i den ønskede vinkel og skabe led på mustachen.

  Moderne boks modeller er lavet af høj effekt ABS plast, mindre almindeligt træ og metal. De er udstyret med justerbare klemmer til fastgørelse af emnet, de har også ofte en montering til montering på et arbejdsbord. Værktøjet er universelt. Med det kan du lave hjørnerne på skæret i både lodrette og vandrette planer. I den standard boksformede model er der tilvejebragt riller til at skabe vinkler på 22,5 °, 45 °, 90 °, 135 ° (i vandret plan) og 45 ° (i lodret plan).

  Fordele: overkommelighed, mulighed for fiksering på enhver overflade, lille størrelse og vægt, der sikrer let transport, evnen til at skære hjørner i to plan.

  Ulemper: Dimensionerne af den savne billet er begrænset af bredden af ​​stouslaen; nøjagtigheden af ​​bagsiden er meget middelmådig, glatheden af ​​savskåret forlader også meget at ønske; der er ingen mulighed for at indstille den krævede værdi af skæringsvinklen; Såringen foregår i korte bevægelser, hvorved banen ofte hopper ud af guiderne, og selve arbejdet tager meget tid.

  Med alle sine mangler er det tilrådeligt at vælge et sådant værktøj til husholdningsbrug: reparationer, husarbejde i landet mv.

  Hvilken sav er bedre at bruge med stussel?

  Inkluderet med møllen bruger normalt en speciel kantsav. Takket være stålrampen bøjes ikke saven under arbejdet, hvilket bidrager til en mere præcis og præcis udskæring. Samtidig fungerer pickaxen selv som en dybdebegrænser.

  Du kan skære med en almindelig hacksav, men skærekvaliteten i dette tilfælde vil efterlade meget at ønske. Den mest rene og præcise udskæring er tilvejebragt af knive med små tænder, et stort antal TPI (antal tænder pr. Tomme) og minimale ledninger (eller endda uden det).

  Dreje mekanisk blok

  Når der opstår behov for høj præcisionskæring under et af hjørnerne i lodret og vandret plan, bliver kassens stousla kapacitet utilstrækkelig. I dette tilfælde er det tilrådeligt at købe en justerbar mekanisk blok - et præcisionshåndværktøj til høj præcisionskæring af træ, plast og lige metalblanker af lille og medium tykkelse.

  Den mekaniske blok består af en metalramme, en drejevogn og en sav, der netop er fastgjort i svingningsaggregatets styringer. Sågning sker ifølge forudbestemte parametre. Fastspændingssystemet fastgør støbt arbejdsstykket for at forbedre bekvemmeligheden og nøjagtigheden af ​​savning. Precisionstøbte dele er lavet med hængelås eller bueskydningssave med mulighed for at justere webspændingen. Ved brug af højkvalitetsfiler sørger den mekaniske blok for at skære ikke værre end endesaven.

  Fordele: Nøjagtigheden af ​​savning Den lange løbetid af en klud øger kvaliteten og hastigheden af ​​et snit; evnen til at justere dybden af ​​snit og lave snit i enhver vinkel; evnen til at arbejde med emner af forskellig længde og tykkelse klippekvaliteten er ikke ringere end endeværdien.

  Ulemper: Ved masseproduktionsstandarder tager savning på et sådant værktøj lang tid.

  Kompakt magnetisk stusla

  Enkle og funktionelle indretninger til skæring af træplader i en given vinkel. De er plast eller metal guider, der kan justeres. Indbyggede magneter i styret tiltrækker savbladet og sikrer dets fiksering under drift. Hvordan man afskærer en vinkel med det krævede antal grader ved hjælp af en sådan dåse er tydeligt vist på billedet.

  Fordele: lave omkostninger; kompakthed; nøjagtighed ikke ringere end box-formet suslo; muligheden for at skære i en given vinkel Mindste trin af divisioner.

  Ulemper: arbejde med brædder af begrænset bredde; dårlig skærekvalitet i sammenligning med drejemomlom; lav produktivitet.

  Med alle dets fejl er sådanne anordninger optimalt til husholdningsbrug. Med dem kan du altid nøjagtigt skære kappen, loftet eller gulvplinten uden at skulle købe en fuld størrelse blok.

  Stusla til at skabe en "svalehale" og lige tornede forbindelser

  Et sæt ukomplicerede metalførere, der er fastgjort med en skrueklemme, hjælper med at skabe en fejlfri svalehale. Tilpasninger giver dig mulighed for at lave glatte og præcise nedskæringer meget hurtigere og med mindre indsats. Magneter indlejret i produktets krop, hold sagen i kontakt med styreoverfladen, hvilket giver nemhed og nøjagtighed af kuttet.

  Der er to typer af sådan stusel: med en skrånende føringsflade for at skabe svalehaleforbindelser og med en ret vinkel til skæring af lige spikesamlinger. Valget af træ mellem piggerne sker manuelt ved hjælp af en skarpt skærpet mejsel.

  lofter

  Loftplinten udfører ikke kun en dekorativ funktion, der visuelt adskiller væggene fra loftet, men det kan også skjule leddene i forskellige loft- og vægdekorationsmaterialer. Ikke alle indretninger indebærer brug af loftsplint, men oftest synes den generelle opfattelse af værelset at være ufuldstændig uden den. Ved fastgørelsen af ​​dette element - filet - er der intet kompliceret, næsten alle typer bundplader er fastgjort til limen. Men spørgsmålet om, hvordan man korrekt skærer loftplinten i hjørnerne af værelser, kan sætte mange i en blindgyde. Selv i det enkleste rum er der indvendige hjørner, hvor loftsplintens lameller skal være præcist og smukt forbundet. Og i en mere kompleks konfiguration af rummet bliver nødt til at dockke basispladerne og udføre det ydre hjørne. I denne artikel vil vi se på forskellige muligheder for at skære loftplint med og uden værktøj.

  Først skal du håndtere spørgsmålet om, hvordan man klipper loftplinten, svaret afhænger af det materiale, hvorfra fileten er lavet. I øjeblikket sælges loftsplinter af polyvinylchlorid (PVC), polystyrenskum (polystyren), polyurethan og træ.

  PVC loftsplinter er de billigste. De er let dannede buer og folder, der ikke kan fjernes, så produktet skal smides væk. Desuden er deres ulempe elektrostatisk - evnen til at tiltrække støv. Du kan skære dem med en skarp konstruktion kniv eller hacksav.

  Loftsbeklædning af udvidet polystyren er også billigt. Dette materiale er meget skrøbeligt, det smuldrer nemt under behandlingen, så du skal skære polystyrenskummet med en skarp kniv eller hacksav til metal uden at presse for meget.

  Loftsbeklædning af ekstruderet polystyren er lidt dyrere end polystyrenskum, deres tættere og sværere at skære. Men de smuldrer mindre, så det er nemmere og mere bekvemt at arbejde med dem. De er skåret med en byggekniv og en hacksav.

  Polyurethan loft sokler er de dyreste i øjeblikket. De er holdbare, fleksible og fugtighedsbestandige, kan nemt skæres med en byggekniv og ikke smuldrer. Ulempen ved polyurethan sokler er deres afhængighed af temperatur ekstremer. For eksempel over en gaskomfur vil en polyurethan bundplade erhverve resterende deformationer og begynde at knække lidt. Hvis du forsøger at behandle eller skære sådan sokkel, kan den blive snoet eller på anden måde deformeret.

  Træloftstænger er tætte tunge produkter, der kun kan trimmes med en hacksav, helst med små hyppige tænder. Du kan også bruge lærredet til metal.

  Før jeg går videre til opgørelsen af ​​måder til korrekt skæring af loftsplinten, vil jeg gerne bemærke, at der er mulighed for ikke at skære soklen med særlig præcision. Til salg er der specielle hjørneelementer, i hvilke soklens kanter er indsat. I dette tilfælde er det nok at trimme bundkortstrimlen i en vinkel på 90 °, og hjørneelementet vil skjule alle fejlene. Men denne metode anvendes ikke altid, da hjørneelementernes dimensioner er noget større end basispladerne selv, så hjørnerne i rummet vil skille sig ud over den generelle baggrund. Nogle gange kan det se nalyapisto. Men hvis designen af ​​rummet tillader brugen af ​​hjørneelementer til loftsplinterne, giver det mening at bruge dem. Yderligere anvisninger vil være nyttige for dem, der alligevel besluttede at præcist trimme bundkortene i en given vinkel.

  Sådan skæres hjørnet af loftplinten med mousse

  Stuslo er et simpelt snedkeredskab, der gør det muligt at skære emnet i den ønskede vinkel. Ofte er det en bakke lavet af plast, træ eller metal med lodrette spalter til skæring i en vinkel på 90 ° og 45 °. Der er også mere komplekse konstruktioner af miterboksen - til skæring i vinkler på 90, 60 og 45 grader. Til mere professionelt arbejde anvendes miterboksen med en drejemekanisme, hvor hacksaven kan fastgøres i alle vinkler til emnet.

  Sådan skåres en loftsplint ved hjælp af kroppen - det indre hjørne:

  • Vi anvender soklen i loftet, måler den ønskede længde.
  • Derefter sætter vi bundplanken i blokken, så stillingen falder sammen med bundpladens placering i loftet.
  • Skørtpladen skal presses mod farvandsens fjerne væg.
  • Hold baseboard med din venstre hånd.
  • Vi vælger positionen af ​​hacksaven, når vinklen er 45 grader, og samtidig kommer hacksaggrebet så tæt som muligt på venstre hånd.
  • Vi skærer emnet uden at lægge for højt tryk på saven.
  • Det næste trin er at trimme baseboard sokkel. Vi installerer den også til den høje væg på squat.
  • Vi trykker og holder med højre hånd.
  • Vælg en position for en hacksav, når vinklen på 45 grader og hacksaw håndtaget kommer tættere på højre hånd.
  • Skær soklen.

  Derefter går vi sammen med de trimmede skørtplanker og kontrollerer skæringsnøjagtigheden. For en mere præcis orientering er det også sagt, at for at opfylde det indvendige hjørne er det nødvendigt at begynde at skære fra forsiden af ​​soklen. Træplader efter trimning, vil sandsynligvis stadig være nødt til at passe filen.

  Sådan afmonteres loftsplinten ved hjælp af miterboksen - udvendigt hjørne:

  • For ikke at forveksle med dimensionerne, er det bedre at begynde med at markere det indre hjørne og derefter skære det ydre hjørne ud. Ellers er det muligt, at stangen måske ikke er tilstrækkelig i længden.
  • Det er nødvendigt at fastgøre stangen til loftet og skitsere dimensionerne.
  • Sæt loftsstøbestiften og tryk den på nærmeste væg.
  • Vi holder det med venstre hånd og vælger positionen til hacksaven i en vinkel på 45 grader, når håndtaget bevæger sig tættere på venstre hånd.
  • Skær emnet.
  • Indstil den gensidige stang til nærmeste væg, hold den med din højre hånd.
  • Monter hacksaven i 45 graders vinkel, når håndtaget bevæger sig tættere på højre hånd.
  • Skær arbejdsstykket af og tag hjørnet.

  At skære emnet med kludens hjælp er kun egnet, hvis vinklen mellem væggene er flad - 90 grader. Hvis nøjagtigheden efterlader meget at ønske, skal du bruge andre metoder.

  Sådan trimmer du hjørnet af loftsplinten med markeringer på loftet

  Markeringen af ​​soklen i loftet giver dig også mulighed for jævnt og præcist at afskære hjørnet. Den eneste ulempe ved denne fremgangsmåde er, at det er vanskeligt og ubelejligt at holde basispladen på vægten under skæreprocessen. For resten kan vinklen til skæring på denne måde være endnu mere præcis end på andre måder. Ved at sætte soklen til installationsstedet tages der straks hensyn til alle fejlene i væggene og afvigelserne i vinklen.

  Skæring hjørnet af loftplinten:

  • Den første ting, to emner skal skæres i en vinkel på 90 grader.
  • Så anvender vi først en stang og skubber dens ende i en vinkelret væg. Tegn en linje i loftet, der beskriver konturen af ​​soklen.
  • Vi fjerner denne stang og fastgør den gensidige stang og trykker også sin stød mod væggen. Planlægningslinje.
  • Krydsningspunktet for de markerede linjer bliver det mærke, hvormed basispladen skal trimmes.
  • Igen anvender vi hver stang skiftevis og markerer skæringspunktet på dem.
  • Tegn en linje fra dette punkt til den anden kant af soklen.

  Vi afskår basispladerne langs de planlagte linjer, vi slutter dem sammen og anbringer dem til installationsstedet. Vær opmærksom på at ved hjælp af denne metode er det mere bekvemt at skære de indvendige hjørner.

  Sådan trimmer du loftplinten med formskabelonen

  Noget der ligner en afføring kan gøres ved at anvende de nødvendige skærevinkler på papir, pap eller træ. Det er nødvendigt at tegne to parallelle linjer, bestemme midten og derefter afsætte de nødvendige vinkler ved hjælp af en grader. Fordelen ved denne metode er, at du kan afskedige enhver vinkel, herunder en større 90 grader. Selvfølgelig, før du skærer hjørnerne af loftsplinten, skal du kontrollere vinklen mellem væggene på forhånd ved hjælp af et hjørne og måle det med en vinkel.

  Teknikken til at skære loftpladen med det malede lærred er nøjagtig det samme som ved hjælp af selve linnedet. Vi trykker planken på soklen på en af ​​de parallelle linjer, og sæt derefter hacksaven i den ønskede vinkel, som allerede er skitseret, og skær den af.

  En improviseret bakke med dine egne hænder

  Det er også nemt at lave en sag med egne hænder.

  Metode 1. Du skal bruge tre træplader eller plader, der skal flises i en U-formet kasse. Så på væggene af kassen er de nødvendige vinkler markeret, og en hacksav er skåret. Resultatet skal være en træblok med riller udskåret.

  Metode 2. Kombinationen af ​​en improviseret rassla og skabelon med markerede linjer. For at gøre det lettere at skære, skal du bygge noget, der bekvemt holder loftplintstangen, da det er svært at holde det på vægten. Det er nok at sammensætte et hjørne fra to træplanker eller brædder. På papir skal du tegne linjer med vinkler til skæring ved 45 grader eller under andre. Derefter anvender vi soklens forberedelse til hjørnet, trykker den med hånden, som beskrevet i teknologien for at bruge skibet, flytter papiret med skabelonen til kanten, hvor vi skal skære og klippe det af. I færd med at skære fokus på linjen tegnet på papir.

  Metode 3. Du kan bruge alt hvad du kan lide, alt det vi laver som en vinkel som en improviseret klud. For eksempel skubbede et bord på væggen.

  Det er vigtigt! Vær opmærksom på målreglen for at trimme loftplinten. For at skitsere den indvendige vinkel er det nødvendigt at måle længden direkte fra selve hjørnet. For at skitsere den ydre vinkel er det nødvendigt at navigere, at soklen stikker ud i rummet på en afstand svarende til dens bredde.

  Det er ikke nødvendigt at fastgøre lamellerne i loftsplinterne før afskæring af den gensidige plank og forsøger på deres placering. Først efter de to strejker har perfekt matchet i hjørnet, kan du begynde at montere dem i loftet. Mindre fejl kan ændres med en fil eller en neglefil i tilfælde af træ- og polyurethanskørt. For at passe til skumprodukterne skal der skiftes en skarp kniv.

  Hvis pludselig, selv efter montering af bundpladerne mellem dem, forbliver der et lille hul, fortvivl ikke, du kan forsegle det med kitt. Trim loft soklen alene er ikke svært. Men for ikke at ødelægge mange produkter, er det bedre at øve på små emner.

  Sådan klippes et rør i 45 grader med høj nøjagtighed derhjemme

  Ved arbejde på installation af gas- eller vandledninger er det ofte nødvendigt at ændre retningen af ​​linjen, mens rørledningen er afskåret og derefter svejset i den rigtige vinkel. Ofte ændrer retningen med 90 grader, hvilket rejser spørgsmålet om, hvordan man skærer et rør ved 45 grader for præcist at komme sammen i leddene under svejsning.

  For at klare problemet ved hjørnerne af den trimmet kant på 45 eller 90 grader er det muligt at besidde relevant viden og teknikker, der vil hjælpe med at spare ikke kun tiden, men også materialer under arbejdet. I andre hjørner af turnen er det umuligt at løse problemet med en linjal og et ark papir - du skal ringe computerudstyr til at hjælpe.

  Fig. 1 Sådan skæres røret i en vinkel på 45 grader

  45 graders skæring

  For at rotere røret med 45 grader anvendes der normalt beslag, bøjninger med en rotationsvinkel på 45 grader, lavet af samme materiale som rørene selv, hvis rørene er stål, så bliver svingene svejset af stål. Til HDPE-rør er der elektrofusion eller kastede albuer på 45 grader (bemærk at det er næsten umuligt at finde kompressionsbeslag med en sådan drejevinkel i Rusland).

  Men hvis du stadig skal skære et rør med cirkulært tværsnit af stål eller forskellige plasttyper, skal du have en form til at skære rør i en vinkel, hvis form beregnes manuelt eller ved maskine. Opgaven er meget forenklet, hvis det er nødvendigt at afskære en metalprofil af kvadratisk sektion i en vinkel på femogtyve grader.

  For en hurtig skæring kan du bruge et almindeligt ark papir foldet diagonalt for at markere overfladen til fremtidige nedskæringer. Når du bruger foldet papir, fortsæt som følger:

  • bruge på en lige overflade af profilen på det sted, hvor klippet udføres, strengt vinkelret linje
  • anbring et foldet diagonalt ark papir på sidens overflade med en skarp ende på linjen, så at den øverste kant af papirtrekanten er flush med den øverste side af metalprofilen.

  Fig. 2 Hjemmelavet skabelon til skæring af rør ved 45 grader

  • tegne en blyant linje på siden af ​​arket i en vinkel på 45 grader, hvorefter papirvinklen påføres på den anden side og omslutte den med en blyant (det er bedre at bruge en tynd markør).

  Til savning kan du bruge en mølle med en disk på metal, tegne en tynd linje langs mærket i begyndelsen, og derefter gradvist fordybe det, indtil kanterne er helt adskilt.

  Når der arbejdes med en mølle, er det nødvendigt at overveje følgende faktor - hvis kantene er fuldstændigt afskåret, kan skiven blive beskadiget med en spids vinkel, hvilket vil medføre fejl, og i mangel af beskyttelse på kværnen, selv til medarbejderskade. Derfor er det tilrådeligt ikke at skære hjørnet kanterne til enden, men at forlade en smal rille og derefter bryde af, slip senere fremspringet.

  Lav en skabelon til skæring af metalprofil

  Hvis du skal klippe et stort antal rør, kan du lave en skabelon fra en metalprofil med større diameter på et papirark på den måde, der er beskrevet ovenfor. Hældningsvinklen kontrolleres med en grader eller en konstruktionskvadrat - i dette tilfælde forbindes de to kanter af de skårne dele af skabelonen.

  Når man arbejder på den del, der skæres på det rigtige sted, sættes en skabelon på og presses tæt, mærkningen påføres med en skarpt skærpet skribent, når skabelonoversigten er skitseret. Delen er skåret i flere passager med en gradvis fordybning af rillen.

  Fig. 3 Skæring af metalprofiler med kroppen

  Værktøj til skæring af rør med egne hænder

  Brug af skabelonen er ikke særlig praktisk - du skal lave et snit langs linjen, og holde kværnen på vægten, hvilket fører til store fejl. Hvis du har en svejsemaskine, kan du lave enkle blokguider til slibeskiven, som ikke tillader det at gå til siden.

  For at gøre dette skal du bruge den tidligere lavede skabelon, på hvilken side et hul er boret og møtrikken er svejset. Ved arbejde sættes en hjemmelavet blok på profilen, en bolt skrues i møtrikken og enheden presses mod profiloverfladen. En kværn med en disk på metalet er skåret, lidt trykke på disken mod enhedens sideflade. Det er klart, at kantene i kluden ved langvarig arbejde gradvist formales, og selv om processen foregår samtidigt på alle kanter, vises nogle fejl over tid. Derfor er det bedre at gøre enheden ud af et hårdt slidstærk metal for at øge levetiden og få et mere præcist værktøj.

  Fig. 4 Eksempel på et snit i en vinkel på 90 grader

  90 graders skæring

  For at skære en cirkulær rørledning eller en metalprofil med rektangulært tværsnit smidigt anvendes et ark almindeligt papir. De indpakker emnet, så papirarkets kanter matcher, hvorefter det fastgøres på den side med tape eller lim. Slibemaskinen udføres tæt ved kanten af ​​papirarket en tynd linje, hvorefter den gradvist fordybes for at færdiggøre skæringen.

  Metalprofil eller rundrør kan skæres med en skabelon, idet de præcist skærer elementet med en stor indvendig diameter.

  Kraveramme

  For at opnå grene af metalrørledninger i form af te, påføres en kraveindsats, for hvilken det er nødvendigt at skære kanten af ​​et cirkulært rør støder op til en anden vinkel i en ret vinkel. For at implementere metoden, fortsæt som følger:

  • klippe kanterne af emnet i en ret vinkel i den tidligere beskrevne metode.
  • På en rund endeflade er fire ligestillingspunkter markeret med en markør, der ligger i vinkler på 90 og 180 grader til hinanden.
  • Målingen af ​​cirkelstørrelsen er lavet, diameteren er divideret med 3. Den resulterende afstand er deponeret fra to diametralt placeret punkter, hvorefter disse punkter er forbundet med to andre glatte buer og tegner en linje med en markør.

  Fig.5 Eksempel krave rør sektion

  • Ifølge mærkningen er kværnen udskåret og halvcirkelformede segmenter adskilt, hvorefter delen er klar til svejsning. Med små unøjagtigheder i parringen kan den forsegles med en slæbhammer, idet den sættes på den anden overflades overflade.

  Tips til skæring af rør i en vinkel med cirkulært tværsnit

  Runde rør med forskellige diametre skæres i en vinkel, når rørledningen ændres, det skal bemærkes, at en lige snit i den rette vinkel, i modsætning til et rektangulært tværsnit, ikke vil føre til en tæt forbindelse af kanterne. Derfor anvendes specielle mønstre, hvor mærkningskanten har en krøllet form, som gør det muligt at opnå en høj densitet af leddet.

  Papirform til rør

  En af de almindelige måder at lave på rør med en rund overflade af støbeformen er den metode, som du har brug for et foret papirark, en linjal og en blyant på. For at få et papirmønster, fortsæt på følgende måde:

  1. Tegn en cirkel på papirarket, hvor rørets diameter skæres, divider cirklen i 16 lige store segmenter, hver gang de deler store segmenter i to identiske.

  Fig. 6 Sådan klippes et rør ved 45 grader - et stykke papir

  1. Omkredsen måles ved at multiplicere dens diameter ved hjælp af Pi nummer, svarende til 3,14. Denne størrelse er anbragt på begge sider af cirkelaksen i lige store segmenter, som hver er opdelt i 8 lige store dele.
  2. En lodret linie er tegnet fra lige linjesegmenter og vandrette linjer fra punkter sat på en cirkel.
  3. Krydsens steder er forbundet med en glat linie, og de får derfor et mønster på papiret, som er skåret og limet til skærefladen. Til trimning er det bedre at bruge en mølle med en lille diameter disk - overfladen bliver krøllet, og en fejl vil stige, når du bruger en stor disk.

  Brugte værktøjer

  Der er flere måder at skære et rør på, og i dette øjemed bruger de konstruktions- og industriværktøjer til metalbearbejdning. Af alle typer giver kun bulgarerne mulighed for at opnå buede overflader uden videre forarbejdning med det nærmeste arrangement af kanter.

  Til individuel brug

  Følgende værktøj bruges til at skære stålrør i en husstand:

  Manuelle rørskærere. Lad klippe runde dele for at opnå en jævn retvinkel, der skæres af rullernes skærekanter. Der findes flere typer produkter af denne type, der består af enkeltruller eller deres serie, monteret på en kæde. I hverdagen er sådanne anordninger ret sjældne og mere egnede til professionel ydeevne.

  Bulgarsk. Det er et universelt værktøj til at skære alle metaldele med forskellige vinkler; specialdiske til metal anvendes til arbejde, der udslettes ret hurtigt under drift. Takket være dette er det muligt at præcis skære en buet linje med en lille diameter disk.

  Fig. 7 Individuelt rørskæringsværktøj

  Gasbrænder. En hurtig og effektiv metode til at skære metaloverflader med en varm flammeflamme, ulemperne omfatter smeltede kanter, der komplicerer yderligere svejsning. Det er svært at skære et produkt ved hjælp af en gasbrænder med en gasbrænder, der brænder, og hvis en linje trækkes, vil den være praktisk taget usynlig i en flammeflamme.

  Elektriske rørskærere. Til arbejde med rørledninger med små diametre kan kompakte elektriske rørskærere anvendes, i princippet ligner de en bulgarsk. Enheden kaldes en rulle maskine, når arbejdet er installeret på rammen og tænder rulleførerne, på toppen af ​​overfladen skæres af en elektrisk enhed. Hovedforskellen på rørskæreren ligger i metalskiven, som har en særlig holdbar belægning til metalskæring.

  Til industriel brug

  I industrien er rørledninger med stor diameter brugt til at transportere væsker og gasser, og derfor har rørskæremaskiner stor vægt og overordnede dimensioner. Der er også manuelle rørskærere af rotoren og homutny-princippet om drift. I det første tilfælde drejer skærevalserne på en rund overflade med et justerbart håndtag, i det andet tilfælde udføres skæringen af ​​bueformede plader, der gradvist skifter, når de roterer.

  Fig. 8 Industrial Pipe Cutters

  Sådan skæres et rør under 45 grader med stor diameter

  At afskære et stort produkt i leveforhold er bedre med en stor slibemaskine eller en gasbrænder - vægge med store diametre er sædvanligvis tyk. Skæring er bedst udført med segmenter, hvilket efterlader smalle overgange, der fjernes i slutningen.

  Sådan skæres et støbejernsrør

  Hovedforskellen mellem støbejern og almindeligt stål er høj brølhed og stor vægtykkelse. Den præcise skæring skal udføres i følgende rækkefølge:

  • Markeringsvinklen er tegnet ved hjælp af en scriber, for

  understøtter under detaljerne omslutter et træskærm eller bord.

  • Udfør grinder lavt skåret overfladen omkring omkredsen.
  • Dernæst fordybes sporet i adskillige gange indtil den fuldstændige adskillelse af de to dele.

  Nogle tips til rørskæring

  Nogle gange er det nødvendigt at skære i en husstand for at forbinde rørledningen i forskellige vinkler eller langs aksen. Hovedværktøjet til at udføre disse værker er universalskiver og metalskiver.

  Fig. 9 Langskæring af rørledningen

  Longitudinal cut

  For at kvalitativt udføre en glat længdesnit kan du bruge en simpel enhed i form af en metalvinkel. Det er sikkert fastgjort på en flad træoverflade med skruer og et rør er presset til det med en tung belastning. En vinkelslibemaskine laver en langsgående sektion af rørpladen, hvorefter disken hviler lidt på hjørnet.

  Hjørnet kan fastgøres til røret med klemmer og gøre et snit på hjørnet af hjørnet på samme måde.

  Skrå snit

  Når retningen af ​​rørledningen ændres med en vinkel på mere end 90 grader, bliver manuelle metoder til at lave skabeloner for komplicerede. Brugen af ​​et særligt program til beregning og oprettelse af mønstre på en computer til enhver vinkel kan hjælpe. Metoden er god, fordi den har en høj nøjagtighed ved at skabe papirskabeloner og let implementeres med en printer.

  For at få et papirstykke, indtastes de nødvendige data på bøjningsvinklerne og rørdiameteren i programmet, hvorefter der opnås en skabelon, der udskrives på printeren i fuld størrelse. Det er kun at skære det, holde det på det trimmet element og markere dets kontur.

  Yderligere skæring foretages ved hjælp af kværnen på en standard måde. En vigtig fordel ved maskinskabeloner er evnen til at skære dem i ubegrænsede mængder med samme nøjagtighed.

  Fig. 10 Prøveberegningsprogram

  For højkvalitetsforbindelse af cylindriske elementer af rørledninger er deres nøjagtige skæring i vinkler på 45 og 90 grader påkrævet. For at udføre disse værker anvendes specielle mønstre, hvis kurver formes manuelt eller konstrueres af en computer. De skæres ud på papir og limes på røroverfladen, så skæres elementet langs papirets kontur af en mølle med en lille disk. Det er således muligt at opnå en høj præcisions hjørnesamling med så tæt som muligt kanter.