Forbindelsesdiagrammer for spotlights

Efter at vi lavede en plan for placeringen af ​​spotlights på loftet, i kabinets belysning, skal vi tænke på deres elektriske forbindelse. Hvordan tilsluttes spotlights, ifølge nogle ordninger, hvilke ledninger og kabler - alt dette videre.

Seriel forbindelse

Tilslut spotlights kan konsekvent, selvom det er - ikke den bedste måde. På trods af at denne type forbindelse kræver et minimum af ledninger, er det praktisk taget ikke brugt i hverdagen. Alt fordi det har to væsentlige ulemper:

 1. Lampene gløder ikke i fuld styrke, da de er underspænding. Hvor meget der er reduceret afhænger af antallet af tilsluttede pærer. For eksempel er tre lamper forbundet til 220 V - det er nødvendigt at opdele med 3. Dette betyder at 73V kommer til hver lampe. Hvis 5 lamper er tilsluttet, divideres med 5 osv.

Princippet om seriel forbindelse

Af denne årsag anvendes denne type forbindelse udelukkende i juletræskranser, hvor der samles et stort antal lavenergikilder. Du kan selvfølgelig bruge den første ulempe: Tilslut til netværket 220 V 12 V pærer i mængden 18 eller 19 stykker. I alt giver de 220 V (med 18 stk. 216 V, med 19 - 228 V). I dette tilfælde behøver du ikke en transformer, og dette er et plus. Men hvis en af ​​dem brænder ud (eller endda forringelse af kontakt), vil det tage lang tid at søge årsagen. Og dette er en stor minus, som negerer alle de positive aspekter.

Diagram af serieforbindelsen af ​​pærer (spotlights)

Hvis du beslutter at tilslutte projektørene i serie, gør det enkelt: Fasen omkalder alle lysene en efter én, nul tilføres til den anden kontakt af den sidste lyspære i kredsløbet.

Hvis vi taler om den faktiske implementering, bliver fasen fra forbindelsesboksen ledet til kontakten, derfra til den første spotlight fra den anden kontakt til den næste.... og så videre til enden af ​​kæden. Den neutrale ledning er forbundet til den anden kontakt i den sidste armatur.

Diagram over den serielle forbindelse af spotlights gennem en enkelt trykknapkontakt

Denne ordning har en praktisk anvendelse - i verandaerne af huse. Du kan forbinde to glødelamper parallelt med et normalt 220 V netværk. De vil gløde i gulvet, men de vil sjældent blive brændt ud.

Parallel forbindelse

I de fleste tilfælde anvendes en parallelforbindelsesordning med spotlights (lamper). Selvom der kræves et stort antal ledninger. Men spændingen på alle belysningsenheder er den samme, når den udbrændes, fungerer den ikke alene, resten er i drift. Derfor er der ingen problemer med at finde placeringen af ​​en sammenbrud.

Ordning for parallelforbindelse af spotlights

Sådan tilsluttes spotlights parallelt

Der er to måder til parallelforbindelse:

 • Stråling. Der er et separat kabel til hver belysningsenhed (to eller tre kerner - afhængigt af om du har en jordforbindelse eller ej).
 • Stub. Fasen, der kommer fra kontakten og neutralen fra tavlen, går ind i den første lampe. Fra denne lampe er et stykke kabel til det andet og så videre. Som følge heraf er hvert armatur, bortset fra det sidste, forbundet med to stykker kabel.

Måder at implementere en parallel forbindelse

stråling

Den radiale forbindelsesordning er mere pålidelig - hvis der opstår problemer, lyser kun denne pære ikke op. Der er to minusser. Den første er et stort kabelforbrug. Du kan klare det, da ledningerne gøres en gang og i lang tid, og pålideligheden af ​​en sådan implementering er høj. Den anden minus - på et tidspunkt konvergerer et stort antal ledninger. Deres kvalitative forbindelse er ikke en let opgave, men løselig.

Et stort antal ledninger kan tilsluttes ved hjælp af en konventionel klemme. I dette tilfælde leveres fasen fra den ene side, den skilles i det nødvendige antal kontakter ved hjælp af jumpers. Fra den modsatte side er ledninger forbundet med pærerne.

Metoder til tilslutning af ledninger til radial ydelse

På næsten samme måde kan du bruge Vago's terminalblokke til det tilsvarende antal kontakter. Du skal vælge en model til parallelforbindelse. Det er bedre, at de er fyldt med en anti-oxidationspasta. Denne metode er god - nem at udføre (at strippe ledningerne, indsætte i stikkontakterne og alt), men mange lavkvalitetsforfalskninger, og originalerne er dyre (og det er ikke et faktum, at originalen bliver solgt til dig). Fordi mange mennesker foretrækker at bruge den sædvanlige terminalblok. Forresten er der flere typer af dem, men carbolites med en beskyttende skærm anses for at være mere pålidelige (i ovenstående figur er de sorte).

Og den sidste acceptable måde er at vride alle ledere med efterfølgende svejsning (lodning fungerer ikke her, da der er for mange ledninger, er det meget svært at sikre pålidelig kontakt). Ulempen er, at forbindelsen er opnået all-in-one. I så fald skal du fjerne den svejsede del, fordi du har brug for en "strategisk" forsyning af ledninger.

Et eksempel på udførelsen af ​​den radielle forbindelse af spotlights

For at reducere forbruget af kablet med den radiale forbindelsesmetode, fra omskifteren til midten af ​​loftet trækker de en linje, fastgør den der og trækker ledninger fra den til hver lampe. Hvis du har brug for at lave to grupper, skal du sætte en to-knap (toposition) kontakt, trække en separat linje fra hver tast, og sluk derefter lysene i henhold til det valgte skema.

Loopback forbindelse

Et tog bruges, når der er mange armaturer, og det er meget dyrt for hver enkelt motorvej. Problemet med denne implementeringsmetode er, at med et forbindelsesproblem på ét sted, viser alle de andre også at være ubrugelige. Men lokalisering af skader er simpel: efter en normal arbejdslampe.

Den egentlige gennemførelse af en parallelforbindelse i en plume-metode

I dette tilfælde kan du også opdele lamperne i to eller flere grupper. I dette tilfælde har du brug for en switch med det passende antal nøgler. Forbindelsesordningen i dette tilfælde ser ikke ud til at være meget vanskelig - en gren vil blive tilføjet.

Sådan tilsluttes en spotlight til en dobbeltkontakt

Faktisk er ordningen gyldig for begge måder at implementere en parallelforbindelse på. Om nødvendigt kan du lave tre grupper. Sådan - tre-position - skifter også. Hvis du har brug for fire grupper, bliver du nødt til at sætte to to positioner.

Tilslut de indbyggede loftslamper med LED-pærer 12 i

Spotlights kan arbejde på underspænding 12 V. De sætter derefter LED-pærerne. De er forbundet i parallel kredsløb, strøm fra transformatoren (spændingsomformeren). Den er placeret efter afbryderen, fra dens udgange forsyner de spænding til lamperne.

12V spotarmaturforbindelse gennem en fælles transformer

I dette tilfælde er transformatorens effekt fundet som den samlede effekt af den belastning, der er forbundet med den, med en margin på 20-30%. For eksempel skal du installere 8 lyspunkter ved 6 watt (dette er strømmen af ​​LED-pærer). Den samlede belastning er 48 W, marginen er taget 30% (for at trance ikke skal fungere på grænsen af ​​mulighederne og tjene længere). Det viser sig, at det er nødvendigt at kigge efter en spændingsomformer med en effekt, der ikke er lavere end 62,4 W.

Hvis du vil bryde lyskilder i flere grupper, skal du bruge flere transformere - en for hver gruppe. Du skal også bruge en multi-position switch (eller nogle få ordinære).

Tilslutning af 12 V lamper via en dobbeltkontakt

Begge disse ordninger har en ulempe - når adapteren fejler, virker en gruppe lamaer eller endda dem alle ikke. Hvis det ønskes, kan du tilslutte en 12 volt spotlight for at øge pålideligheden af ​​deres arbejde. For at gøre dette skal du installere sin transformator for hver lyskilde.

Tilslutning af 12 V spotlights med personlig transformer

Fra driftens synspunkt er en næsten ideel tilslutningsordning til 12 volt armaturer med en transformer til hvert belysningselement.

Tilslutningsdiagram på 12 V spotlights med personlig transformer

I dette tilfælde forbindes transformatorer parallelt, og armaturerne selv er forbundet til deres udgange. Denne metode er dyrere. Men når en transformer fejler, lyser kun en lampe, og der er ingen problemer med at identificere skadeområdet.

Vælg trådstørrelse

Når der anvendes en lavspænding, går strømmen til lamperne højt, og tabene i længden vil være signifikante. Derfor er det vigtigt at vælge det korrekte kabeltværsnit for at forbinde 12 V-spotlights. Den nemmeste måde at gøre dette på bordet er at fokusere på længden af ​​kablet lagt til hver lampe og den aktuelle forbrug.

Tabel til bestemmelse af kabletværsnit ved tilslutning af 12 V spotlights

Strømmen kan beregnes: divider strømmen til spænding. For eksempel forbinder vi fire spotlights med 7 W LED lamper. Spænding - 12 V. Den samlede effekt - 4 * 7 = 28 watt. Strøm - 28 W / 12 V = 2.3 A. I tabellen tager vi nærmeste større værdi af strømstyrken. I dette tilfælde er det 4 A. Med en længde på op til 8,5 meter kan du tage et kobberkabel med et tværsnit på 0,75 mm 2. En sådan lille sektion opnås udelukkende på grund af LED-lampernes lave effekt. Ved brug af husholdere, halogenhætter eller glødelamper, vil tværsnittet være meget større, da strømmen stiger betydeligt.

Denne metode til beregning af kabeltværsnit er egnet til en stub-type parallelforbindelse med en transformer. Ved stråling skal de samme handlinger udføres for hver lampe.

Installationsfunktioner

Mount spotlights normalt i suspenderede eller spændingsstrømme. En anden mulighed - belysningskabe. Under alle omstændigheder er pakningen i henhold til PUE skjult, og det anbefales at anvende kablet i en ikke brændbar kappe. Den mest populære mulighed er at forbinde punktlamper med et VVGng-kabel. Hvis det ønskes, kan du vælge en endnu mere sikker version af det - VVGNG Ls, der udsender lidt røg under brand.

Brug af kabler eller ledninger, der ikke indeholder bogstaverne NG i mærkningen, er kun på egen risiko og risiko. Da belysningen frembringer varme, der kan føre til brand.

Hvis spotlights er monteret i et ophængt loft, kan kablet lægges i tværprofilerne, som gipsvæggen ikke er fastgjort til. Du bør ikke lægge den i længderetningen, da der er en høj chance for at beskadige isolationen med en selvdrejende skrue, når du installerer gipsplader. En anden mulighed er at fastgøre kablerne til profilerne på siden og trække dem med plastikbånd.

Du kan lægge kablet til tilslutning af spotlights i tværgående profiler, som er højere

I dette tilfælde skal du først montere rammen og derefter strække ledningerne og efterlade enderne i 20-30 cm for nem installation. Ved brug af 12 V armaturer placeres transformatorer i umiddelbar nærhed af et af hullerne. Hvis skader eller vedligeholdelse er nødvendige, kan du nå det ved at trække lampen ud.

Hvis du planlægger at strække loftet, er kablerne først og fremmest fastgjort direkte til loftet. I dette tilfælde bliver de ofte lagt i gofroshlang - for at forbedre brandsikkerheden. Du kan bruge en hvilken som helst egnet armatur til ledninger, dowels, bånd, klip af passende størrelse, wirebakker osv.

Funktioner af elektriske ledninger til spotlights

Nyhedsbrev Abonnement

Spotlights er forsænket modeller, der udelukkende er installeret på hule loftsstrukturer. Da spotlights er designet til at sikre ensartet lysstrøm, er det nødvendigt at beregne deres nummer i overensstemmelse med indikatorerne: type lamper; lampeffekt; værelse kategori; belyst område.

Afhængigt af typen af ​​lamper bestemmes ledningerne for eksempel for at installere halogenlamper med driftsspænding

12V vil have brug for en transformer.

Distribution af spotlights - hvor skal man starte?

Hvis du er interesseret i, hvordan du udfører spotlights, så skal du først installere en forbindelsesboks og sørge for, at adgangen til den er åben under drift. Derefter trækkes kabellinjer fra boksen til installationsstederne.

Hvis du vælger at bruge spotlights som hovedbelysning, er det bedre at arrangere dem, så der for 1m2 er der en lampe med en effekt på 35W eller til 3m2 to lamper med en lampeffekt på 50W. Det er også nødvendigt at vælge en ledning til spotlights på forhånd - den fleksible ledning PVA 3 x 1,5 er bedst.

Da armaturerne er indbyggede strukturer, trækkes ledningerne til spotlights i et korrugeret rør og fastgøres til konstruktionselementerne og udføres til forbindelseskassen og fra den til kontakten.

Armaturforbindelsesordningen er ret simpel og indeholder en forbindelsesboks, lamper og en switch og selve ledningen.

Hvordan monteres ledningerne til spotlights?

Efter installation af grenboksen, over overheadbelægningen, skal du strække kablet (ledningen), beskyttet af bølgepap, til stederne til lampens angivne placering. Derefter umiddelbart efter installationen af ​​den første del af det nedhængte loft (for eksempel gipsplader) med en krone med centreringsbor, laves huller gennem hvilke kablet trækkes. Hvis der er mange armaturer, så gøres dette hver gang for ikke at "tabe" kablet.

Derefter skal du tilslutte kablet til armaturet, og selve lampen sættes i hullet med komprimerede klemmer. Når lampeklipsene kommer i det frie rum over loftsbeklædningen, vil de rette sig og fastgøres til loftet.

Installation af lavspændingslygter med halogenlamper

I tilfælde af at du beslutter dig for at installere spotlights med halogenlamper, skal du desuden bruge en 220/12 volt nedkonverter til installation. Transformatoren skal placeres direkte foran armaturerne, som i diagrammet. Det er også værd at overveje, at transformatorens effekt bør overstige armaturernes kraft med 10-15%.

Installation af ledninger til spotlights gør-det-selv

Statistikker viser, at ejerne af deres eget hjem forsøger at skabe et behageligt individuelt indretning, der ville tilfredsstille behovene og ønskerne. Mange typer arbejde, de gør alene, men installationen af ​​ledninger til spot LED lamper er et stort problem.

Det er selvfølgelig bedre at udføre arbejde på kapital eller renoveringsstadiet, men det er ikke altid muligt. Fortvivl ikke, der er et stort antal tilgængelige løsninger, der helt sikkert kommer til smag. Fra nu af er der ingen grund til at rive lejligheden for at gøre installation af spotlights.

Find ud af, hvor godt du er bekendt med belysningen! Besvar 7 spørgsmål (test)

Navigation (kun mission nummer)

0 ud af 7 opgaver udført

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

oplysninger

Testen vil vise dig: ved du meget om belysning?

Du har allerede bestået testen før. Du kan ikke køre det igen.

Du skal logge ind eller registrere for at starte en test.

Du skal gennemføre følgende tests for at starte dette:

resultater

Korrekte svar: 0 fra 7

Du scorede 0 ud af 0 point (0)

kategorier

 1. Ingen rubrik 0%

Tillykke med, du har bestået testen!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med et mærke til visning

Bordlampe er en lampe

 • Generel belysning
 • Lokal belysning

Den vigtigste type belysning er

 • lokal
 • overordnet
 • silke

Lokale belysningsarmaturer omfatter

 • Gulvlampe
 • Sconce
 • lysekrone
 • Bordlampe
hjælpe

Du kan vælge flere muligheder.

Belysningen, der fremhæver rummets æstetiske udseende, kaldes

 • naturlig
 • lokal
 • festlig
 • Dekorative
 • kombineret

Lamper, der skaber en smal lysstrøm giver

 • Arbejdslys
 • Lokal belysning
 • Retningsbelysning

Lamper, der varer i lang tid og forbruger fem gange mindre energi

 • Glød stik
 • Energibesparelse
 • fluorescerende

Indstil korrespondancen mellem typer af lamper (klik på "tip" nedenfor)

Sortering af varer
 • Sconce
 • Bordlampe
 • Gulvlampe
 • lysekrone
hjælpe

Træk de valgte svar med en mus (gulvlampe, lysekrone,...), så de er til højre modsat lyskilder (væg, bord,...)

Vi bestemmer på installationsstedet

Absolut enhver form for byggearbejde skal begynde med omhyggelig planlægning på papir eller ved andre tilgængelige midler. Mange kunder foretrækker at spare på udgiften, og efter at have afsluttet en del af arbejdet er der derfor mangler og fejl.

Hvis vi taler om installation af spotlights, så er der en liste over de sædvanlige steder, hvor de ofte installeres:

 • Over sengen;
 • Over arbejdsområdet;
 • I rekreativt område og et sted at læse;
 • I køkkenet eller rummet over borde.

Den højde, hvorpå ledningerne til husholdningslygter udføres, er omkring to eller to og en halv meter. Denne indikator er optimal, da lampehuset ikke forstyrrer daglig brug, og lysstrømmen bliver jævnt rettet til det rigtige sted.

Installation af en lysekrone er forskellig fra montering spotlights - de gør helt forskellige ting, der ligner hinanden udefra. Til en spotlight kan ledninger vises direkte fra distributionsboksen i et hus eller lejlighed. Du kan også tænde denne type belysning fra stikkontakten.

Generelle principper for installation af en spotlight

I henhold til gældende standarder og standarder er ledningerne til sådanne lamper gemt direkte i væggen. Denne tilgang giver dig mulighed for at slippe af med de hængende ledninger, som visuelt "kuld" indersiden af ​​rummet. Ikke desto mindre er det ikke bare nødvendigt at beregne trådens passage, men også dokumentere det på en bekvem måde.

Ofte er der problematiske situationer, når strømkablet er beskadiget under det ekstra arbejde. Ved reparationer er det nødvendigt at ødelægge en del af væggen for at udskifte den beskadigede ledning. Af denne grund bør du omhyggeligt kontrollere hvert trin for at undgå en fejltagelse.

For at gøre en fur til at lægge strømkablet, skal du have en slag eller en boremaskine med et stødfladje. Gutterens tykkelse skal være omkring et par centimeter, da nogle modeller af spotlights er udstyret med et tykt kabel.

Der er situationer, hvor ledningens længde ikke er nok til at tænde lyskilden. Det anbefales ikke at lave "hjemmelavede" og tilslut flere ledninger til en. I specialbutikker solgte kabler af forskellig længde, så du skal bruge den færdige løsning. Hvis det ikke desto mindre blev besluttet at bruge denne indstilling, skal du sørge for, at forbindelsen virker, og at forbindelsen er isoleret.

Korrekt tilslutning af spotlights med egne hænder

I moderne design bruger de væglamper, en lysekrone og også spotlights, som kan levere et bestemt område med den nødvendige strøm af lys. Alle elektriske apparater, som omfatter belysning, har deres egen egenskaber under installationen. Tilslutning af spotlights med egne hænder er dog helt mulig, men underlagt arbejdsteknologi samt sikkerhedsforanstaltninger.

Tilslutning af et punktloftlys til en strøm på 220V.

Nogle nuancer af installation

Når du installerer pletter, bør du overveje funktionerne i loftet. Så hvis f.eks. Det byggemateriale, der anvendes til loftets afslutning, tilhører brændstof, skal følgende tages i betragtning:

Til ledningsføring af belysningsarmaturer er det nødvendigt at anvende specielle varmebestandige ledninger.

 • at udføre ledninger til belysningsanordninger, skal du bruge specielle ledninger, der er varmebestandige;
 • ledningsforbindelse ved tilslutning af spotlights skal være pålidelig og isoleret;
 • Effekten af ​​de lygter, der anvendes, skal overholde specifikationerne for ledningerne, ellers vil de blive udsat for overdreven overophedning.

Når du vælger ledninger til tilslutning af spotlights, skal du styres af følgende kriterier:

 • de burde ikke brænde;
 • skal være resistent over for langvarig eksponering for høje temperaturer.

Disse krav svarer til kablet, hvor det ydre lag af flettet er lavet af glasfiber, og den indre isolering er lavet af organisk gummi med høj styrke. Disse ledninger giver dig mulighed for at installere en projektør i lokalerne til ethvert formål, såsom køkkener, saunaer, badeværelser, badeværelser samt ubegrænsede mængder inden for rimelige grænser.

For at sikre forbindelsestrådens pålidelighed under installationen, kan du bruge et specielt værktøj - krympepresse. Det forbinder kabler med hule kobberskaller, der tjener som pålidelig isolering. Et alternativ til pressen kan være tang, som i princippet er identisk med dens drift.

Nødvendige materialer og værktøjer

Tilslutningslygter kræver følgende værktøjer og materialer, såsom:

Tilslutningsmuligheder til spotlights.

 • belysningsudstyr;
 • netledning, switch;
 • Særlige forbindelseselementer (klemmer eller ærmer);
 • isoleringstape eller varmekrympeslange;
 • tænger;
 • bor med en speciel dyse (hvis loftet er lavet af gipsplader, laminat, krydsfiner);
 • målebånd, blyant.

Spotlights inden for samme rum er valgt det samme. Dette giver mere præcis belysning i rummet og opretholder det overordnede billede af interiøret.

Det er nødvendigt at tage hensyn til tilstedeværelsen af ​​det reflekterende lag i lampen, hvilket giver øget lysudgang. Til spotlights vælges oftest en lampe, hvis effekt ikke overstiger 40 watt. Det giver god belysning på grund af, at sådanne belysningsanordninger er installeret på en forholdsvis tæt afstand fra hinanden.

Installationsfaser af spotlights

Forbindelsesprocessen reduceres til den sekventielle udførelse af følgende trin:

Trin til tilslutning af en spotlight.

 • design og layout
 • lægge og trække kabler til installationsstedet;
 • hulfremstilling og tilslutning;
 • forbindelse test.

En sådan detaljeret opdeling i etaper skyldes, at en del af arbejdet skal udføres, når loftet dannes.

Planlægningen af ​​placeringen af ​​armaturerne udføres, før den er trimmet med et færdiggørelsesmateriale, det vil sige under montering af rammen.

Design erhverver en særlig betydning i nærværelse af flere niveauer i loftet. I dette tilfælde er det nødvendigt at sørge for ledninger i lygternes fastgørelsespunkter på hvert niveau under hensyntagen til fordelingen af ​​lysstrømmen. Armaturer, der er placeret inden for samme niveau, skal danne et enkelt kredsløb.

Ved planlægning af antallet af spotlights, der giver den nødvendige belysning af rummet, er det nødvendigt at tage højde for, at afstanden fra væggen til dem ikke skal være mere end 60 cm, og afstanden mellem centrene skal være 25-30 cm. Samtidig skal lampen være mindst 30 se. Hvis lampen er placeret tættere på rammen, kan det være svært at installere det på det sidste trin.

Tilstedeværelsen og placeringen af ​​resten af ​​belysningen i rummet påvirker det endelige antal armaturer. Spotlightet kan udstyres med en drejemekanisme, med hvilken retningen af ​​lysstrømmen kan ændres. Derfor kan de trækkes tilbage, når du bruger flere lamper på samme tid.

Ledningerne er lagt under montering af rammen. Den er anbragt i en specialkasse eller fastgjort på den på en sådan måde, at det ikke er svært at få fat i huller til pletter. Hvis det ikke er muligt med valg af steder til installation af spotlights under installationen af ​​rammen, kan du køre kablet til kun 1 lampe. Og hver af de følgende punktlampe, der skal fastgøres til den forrige, trækker ledningen allerede i det monterede loft. Men denne metode til ledningsføring strider mod sikkerheden, da ledningerne forbliver liggende direkte på det nedhængte lofts overflade.

Kabel, når det ligger på rammen eller i beskyttelseskasser, kan bruges med 2 eller 3 ledere. Løkken til fastgørelse af hver spotlight er 10-15 cm i størrelse. Den er fastgjort til rammen ikke langt fra spotlightens placering ved hjælp af en plastikbinding. Men fastgørelsen bør ikke være stram, for ikke at forårsage vanskeligheder under afmontering under endelig tilslutning.

Boringshuller for hver spotlight udføres i slutningen af ​​loftets indretning. Korrekt design af stedet steder undgår deres placering på metalelementerne i rammen. Hvis punktlampen er placeret ved krydset mellem beklædningsarkene, skal det desuden flyttes eller omfordeles ark, så leddet flyttes til den ønskede afstand.

Så alle steder er placeret lige efter linjen, mærker de først med et målebånd og en blyant.

Forbindelsesdiagram over flere grupper af inventar.

Hullerne bores af en boremaskine med en speciel dyse - en hulsave, hvis centrale bor er installeret i midten af ​​lampens placering. Dannet en perfekt glat cirkel, som undgår unødige huller. Diameteren af ​​en sådan sav skal være 3-4 mm mindre end lampens tilsvarende ydre størrelse, men 3-4 mm større end de indre dimensioner.

Efter at alle hullerne er boret, skal du få en sløjfe af ledning, der blev tilbage for at rette stedet. Hvis sådanne sløjfer ikke er lavet, eller ledningerne til hver spotlight ikke er tilsluttet, skal du strække kablet til dem. Broaching tråden skal begynde med den sidste lampe, som gradvist bevæger sig videre langs deres installationslinie. Dette kan gøres med en krog, der er lavet af stærk ledning.

De sidste øjeblikke i arbejdsgangen

Efter at have lagt ledningen eller trækker sløjfen, er det nødvendigt at frigøre ledningen fra det isolerende lag for yderligere fastgørelse. Disse ledige ledninger er fastspændt i armaturklemmen i henhold til ledningsdiagrammet, som er fastgjort til enheden. På stedet er der betegnelser, hvorefter det er nødvendigt at lave forbindelser: L-fasetråd, N-neutral ledning, PE-jordforbindelse. På dette stadium er det nødvendigt at udføre alt omhyggeligt, omhyggeligt og teknisk korrekt, efter alle sikkerhedsforanstaltninger.

Efter tilslutning til strømforsyningen er det nødvendigt at sætte en spotlight ind i hullet, og bøj lidt på klip af strukturen. Dette vil gøre det muligt for ham at komme ganske tæt ind uden at danne huller mellem låget på lampen og hullet i loftet. I dette tilfælde er det nødvendigt at sikre, at fastgørelsestrådene ikke falder mellem beslagene.

Derefter tilsluttes netledningen til kontakten, lamperne skrues ind og testkørslen udføres. Så snart alle lysene lyser, betragtes installationen som komplet.

Ledninger til spotlights

Indsendt af Syma, 2. februar 2011 i Elektrika, lav strøm

Udvalgte indlæg

For at sende meddelelser, opret en konto eller log ind

Du skal være en registreret bruger for at skrive en kommentar.

Opret en konto

Tilmeld dig i vores fællesskab. Det er meget nemt!

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind på systemet.

Eller log ind med en af ​​disse tjenester.

Google anbefaler

Vores anbefalinger

Sådan skæres hængsler i indvendige døre.

Sano offentliggjorde en artikel i School of Repair, 15. juni 2007, artikel

Gipsplade loftsinstallation

andral udgav et emne i gipspladerlofter, 17. januar 2005, emne

Sommerhus i skoven: Som kunstner forvandlede Igor Shubin skovplottet. Layfkhaki til sommerboere

KGB udgivet en artikel i Country House, Dacha, tirsdag kl 08:49, artikel

Hvor bedst kan du lave en gipspladspartition

Sander har udgivet et emne på Work with Drywall, 3. marts 2005, emne

Trådløs hammerboremaskine TE 30-A36

Sano offentliggjorde en artikel i Instrument og Udstyr, 29. april 2013, artikel

Testtests savner SCW 22-A og SCM 22-A

Sano offentliggjorde en artikel i Instrument og Udstyr, 24. december 2012, artikel

Hjemmelavet beklædning på kværnen til en diamantkop eller børste

FugenFührer skrev en blogindlæg på FugenFührer Blog den 13. februar 2017, blog indlæg

Gas samling pistol HILTI GX 120

Sano offentliggjorde en artikel i Instrument and Equipment, 11. marts 2012, artikel

Sådan tilsluttes spotlights - ledningsdiagrammer og nyanser

For at forstå, hvordan man forbinder spotlights på et gipspladens falske loft eller i en dekorativ væg niche, er det ikke nødvendigt at afslutte elektrikerbaner. Det er nok at læse artiklen omhyggeligt, hvor "på fingrene" vil blive malet alle detaljer i denne simple besættelse.

Med fremkomsten af ​​teknologien til at afslutte loftet ved hjælp af gipsplader, plastpaneler og strækpolymerfilm er spotlights bygget direkte i finishmaterialet blevet anvendt til at belyse enheden. Foretrukken af ​​"point" til omfangsrige lysekroner, der hænger over dit hoved og opsamler støv, kan forklares ikke kun af en hyldest til fashionable trends inden for indretning, men også af rent praktiske overvejelser som:

 • kvaliteten af ​​belysningen er meget bedre (ensartet over hele området, lyset er diffunderet (sætter ikke pres på visionen);
 • evnen til at skabe zoner med forbedret (reduceret) belysning inden for samme rum
 • sparer elektricitet på grund af brugen af ​​energibesparende lamper og evnen til at slukke grupper af armaturer med separat tilslutningssystem;
 • optimal belysning i værelser med lave lofter
 • For at installere loftbelysning behøver du ikke at lave kraftfulde fjederanordninger.

Spotlight vil dekorere loftet

Desuden kan du korrekt og smagfuldt placere "point" på loftet, du kan oprette designer touches, der organisk komplementerer det indre af rummet. I overensstemmelse med de individuelle præferencer vælger tæthedsmaterialets egenskaber og ønsket om at spare på elforbruget, at der vælges tre typer lamper, der anvendes i spotlights.

Konventionelle wolframfilamenter anvendes som lyskilde i glødelamper. Disse lamper bruger meget elektricitet, opvarmer meget (de er ikke egnede til polymerelofter), oftere brænder de ud, de er mindre kompakte (en betydelig afstand fra loftet til loftet i det hængende loft er påkrævet). Fordelene er forholdsvis lave omkostninger og blødt, naturligt lys.

Halogen lyskilder kræver mindre strøm ved samme lyskraft, de er mere kompakte, holdbare, mindre opvarmede. Manglen på meget højere omkostninger (sammenlignet med almindelige lamper) og ubehageligt for mange af spektret af det udsendte lys.

LED-lamper er i dag det mest optimale valg. Disse lyskilder er meget energieffektive (ca. ti gange mindre end spirallamper), opvarmes næsten ikke (optimalt i kombination med polymerlofter), har et stort udvalg af forskellige modeller og kan udskiftes med glødelamper.

For at reducere energiforbruget betydeligt, udskiftes de gamle lamper med LED lamper, og det er ikke nødvendigt at ændre selve basen og lampens dekorative del. Det er kun nødvendigt at vælge LED kilder suiter med den relevante standard på basen: E-27 (fortykket) eller E-14 (tyndere).

I flere år blev LED-lyskilder designet primært til lavspænding (12-36 V), så det var nødvendigt at også installere en adapter i loftet, som forvandler netstrømmen. Moderne LED-lamper er designet til almindelig husholdningsspænding på 220 V, hvilket i høj grad forenklet opgaven, når du tænder enheden. Nu er forbindelsesskemaet med 220V LED spotlights det samme som for "point" med almindelige lamper.

Enkelt ledningsdiagram til installation af armaturer

I betragtning af det lave elforbrug af moderne punktlignende lyskilder (3-12 W) anvendes en simpel kredsløb med en serieforbindelse af lamper i strømfordelingen. Hvis loftet er lille og værelset ikke skal zoneres, er alle lamperne forbundet med samme elektriske kredsløb. Hvis der er et ønske og behov, kan du opdele alle "point" i flere grupper med evnen til at forbinde dem separat. Men for dette skal hver gruppe af pærer "plantes" på en separat elektrisk gren med installation af en kontakt med det passende antal nøgler.

Afstanden mellem spotlights kan være vilkårlig, men der er stadig rationelle punkter dikteret af optimering af belysning i rummet og forebyggelse af unødvendige omkostninger. Baseret på det faktum, at lyskeglerne udledes af "prikker", skal delvist overlappe hinanden på gulvniveau, for en standardloft på 2,5-2,6 m, er den optimale afstand for placering af armaturer 0,9-1,1 m. Med hensyn til tilstødende vægge bør afstanden være i området 0,4-0,8 m.

Når man vælger afstanden, styres de ikke blot af den indbyrdes indretning af loftlysene, men også af behovet for belysning, som er forskellig for værelser med forskellige funktionelle formål. For børnehaven og stuen vil have den maksimale lysintensitet. I køkkenet kan du fokusere lys tættere på arbejdsområdet (vask, bordplade til madlavning) og reducere belysningen over spisebordet. På gangen er det sjældent nødvendigt med intens belysning, så her kan du øge afstanden mellem "punkterne" eller installere mindre kraftige lamper.

Overvej rækkefølgen af ​​elektriske ledninger og den efterfølgende tilslutning af spotlights med egne hænder på eksemplet af hængende lofter fra gipspladen. Arbejdet er opdelt i tre faser, hvoraf den ene er udført før montering af rammen, den anden - efter færdiggørelsen af ​​installationen af ​​gipsvæg, den tredje - efter slutningen af ​​efterbehandling.

Det første trin består i at distribuere den elektriske ledning og fastgøre den til loftet. Før ledningsføringen skal den præcise placering af hvert armatur bestemmes, for hvilke mærker laves i loftet. Det er vigtigt at arrangere lyskilderne, så de ikke falder sammen med arrangementet af de bærende dele af loftrammen (bøjler, profil, tværgående skillevægge). Derfor laves først en tegning af loftbeklædningen og derefter layoutet af "punkterne".

Selvinstallation af lamper

For strømfordeling til loftbelysningselementer er det bedre at bruge en ledning med en kobberledersektion på 0,75 mm (helt nok til lyspærer med lav effekt). Hvis der er jordforbindelse, skal du bruge et trefjernet elektrisk kabel, hvis det ikke findes, en to-core ledning. Kabler sættes på loftet så meget som det menes at autonome belysningsområder er. Ledningen er den korteste vej fra placeringen af ​​et "punkt" til et andet.

En sløjfe af en sådan længde laves over hver lampes position, således at det ville være bekvemt at arbejde med kablet under det fremtidige lofts plan (20-25 cm). Tråden er fastgjort til overlapningen med vilkårligt fremstillede plader, fortrinsvis fra ikke-ledende strømmateriale (det er bekvemt at fastgøre med fragmenter af et plastperforeret hjørne, som anvendes ved afslutning af skråninger eller buer). Det er tilrådeligt at lægge kablet i en korrugeret polymerkabelkanal, som beskytter ledningen mod utilsigtet skade og letter muligheden for udskiftning i nærværelse af en færdig loftsstruktur.

Den anden fase er den enkleste og giver mulighed for fremstilling af huller i gipsvægge på stedet for fremtidig installation af spotlights. For at gøre dette skal du bruge en boremaskine (skruetrækker) med en dyse "krone". Diameteren af ​​dysen er valgt lidt større end lampens ydre omkreds, indstillet, når den er installeret til planet GKL (hvor fjederklip er fastgjort). Ved at lave et hul registreres og fjernes en kabelkrog. Det er stadig tidligt at fastgøre pærerne, men det anbefales at finde ledningen for at sikre, at hullet er korrekt.

Den tredje fase involverer tilslutning af lamper, installation af lampehuse og tilslutning af forsyningskabler til det elektriske husholdningsnetværk. Det er klart, at du først skal vedhæfte alle pærerne og kun derefter anvende strøm til dem.

Hvordan forbinder ledninger? Inkluderet med lampehusene er patroner til pærer. Hvis vi taler om LED-lamper, så er det en lille plastpatron med to udgående ledninger og to spalter i huset for at forbinde selve pæren selv. Trådpatroner bruges nu sjældent. Hvad skal man gøre?

 1. 1. En trådsløjfe tages ud gennem hullet og skæres i midten. Alle fire ledere er trimmet til 6-8 mm.
 2. 2. Det er praktisk at bruge klemmer til at forbinde ledninger. På den ene side indsættes par udskårne og strippede ledninger (rød med rød, blå og blå i forskellige klemmer) og fastgøres med skruer, på den anden side løber ledninger fra patronen. Derudover er der ingen grund til at isolere terminalblokken med tape.
 3. 3. Armaturhuset er installeret, for hvilket fjederklip er bøjet op, og produktet er forsigtigt indsat i hullet. Frigivede klip sikkert fastgør lampen til gipsplader.
 4. 4. Lampen er fastgjort til patronen (to stænger på lampen er indsat i slidserne) er monteret i stikket på kroppen og fastgjort med en fjederring, der passer ind i en speciel cirkulær rille på lampens indvendige overflade.

Det forbliver at forbinde alle de power points, der leveres af "points" -ordningen og nyde den håndoprettede belysning.

Armaturforbindelse

Tilslutning af en knapswitch

Mange boligejere skal ændre eller installere switches. Det mest anvendte forbindelsesprogram er en knapkontakt - en af ​​de enkleste ordninger til at tænde lys eller lamper. Denne artikel beskriver trin for trin, hvordan en sådan ordning går.

Før du begynder arbejde med elektricitet, er det første skridt at slukke for den elektriske ledningsføring - sluk for indtastningsautomaten og træffe også foranstaltninger, så ingen ved et uheld slår det på.

Dette er især vigtigt, hvis det elektriske panel er placeret på landingen i en højhus eller på gaden.

For at installere og tilslutte skal switchen have brug for:

 • - direkte skifte sig
 • - forbindelsesboks
 • - forbindende ledninger
 • - Isolerende PVC tape.

Ledningsdiagrammet til kontakten i forbindelsesboksen

Tilslut ledningen direkte til lampen, eller kontakten er ret enkel - det kræver ingen forklaring.

Denne artikel vil diskutere, hvordan du forbinder ledningerne fra lampen, det elektriske panel og skifter i en krydsningsboks.

Endnu en gang vil vi gerne minde om, at alt arbejde med at forbinde ledningerne i forbindelsesboksen, der forbinder kontakten og armaturerne, bør først begynde, efter at netværksspændingen er fjernet.

Kredsløbet til tilslutning af en omskifter er ret simpelt, men man bør ikke glemme en regel: Fasedråden er forbundet til armaturet via en omskifter, dvs. fasen skal altid forbindes til en pause.

Ved at følge denne enkle regel, når kontakten bryder præcist fasen, ikke nul, vil du sikre sikkerheden for dig selv, samt sørge for sikker drift af elektrisk udstyr i din lejlighed.

Hvis kontakten ikke afbryder fasen fra lasten, men den neutrale ledning, forbliver ledningerne altid energibesparende, hvilket ikke kun er ubelejligt, men også farligt.

For eksempel skal du udskifte lyspæren, der brænder ud i lysekronen. Hvis afbryderen slukkes for den neutrale ledning, er ikke fasen, hvis du ved et uheld berører lysdiodens strømbærende dele eller lyspæren, elektrolyt, fordi disse dele er under spænding.

Du kan bestemme faselederen i distributionskablerne ved hjælp af en indikatorskruetrækker.

Igen af ​​sikkerhedshensyn skal faselederen (sædvanligvis rød) være tilsluttet lampeholderen, så lyspæren er forbundet med fasen med stikkontakten.

Sandsynligheden for at en person rører fasetråden reduceres således.

Koblingsforbindelseskredsløbet består af en eller flere pærer, der er tilsluttet parallelt, en enkeltknapkontakt, en forbindelseskasse og en 220 volt strømforsyning.

Specialiserede butikker tilbyder en bred vifte af ledninger til ledninger, så for fase og nul er det bedre at tage ledninger af forskellige farver, for eksempel rød og blå.

Så fra et omstillingsbord er et to-ledningskabel egnet til en omskifterboks. Det er meget praktisk, hvis det er tofarvet. F.eks. Er fasetråden rød, og nulpiren er blå.

Ud over det er kablet fra lampen og kablet fra omskifteren velegnet til forbindelseskassen. Fasetråden fra omstillingsbordet (rødt) er forbundet til den røde ledning, der går til kontakten.

Den anden (blå) ledning fra kontakten er forbundet til den røde ledning, som er forbundet med belastningen (lampe, lysekrone). Som følge heraf lavede vi en fase, der går til lampen, skiftet.

Nulkablet (blå) fra det elektriske panel er forbundet til nulkablet, der går til lasten (pære).

Resultatet er, at den neutrale ledning fra forbindelsesboksen går direkte til lyspæren, og fasen er forbundet til lyspæren gennem en kontakt.

Ordningen fungerer som følger. Når kontakten trykkes, lukkes kredsløbet, og fasen fra det elektriske panel tilføres lampen, lyset begynder at skinne. Ved at trykke på tasten igen er det elektriske kredsløb brudt og lyset slukker.

Efter alle forbindelserne er snoetpunkterne godt isolerede og pænt stablet. Det er bedst at dreje ledningerne i forbindelseskassen med lodning.

Ledningsdiagram over stikkontakten og omskifteren i en forbindelsesboks

Meget ofte i hvert værelse i lejligheden er der en distributionskasse, hvor alle kontakter, lamper og stikkontakter i dette rum er forbundet.

I dette tilfælde er det på grund af det store antal ledninger, der passer til krydset, ret vanskeligt at finde ud af, hvad der skal forbindes til hvor.

Sådan tilsluttes stikkontakten og kontakten til krydsekassen?

Overvej muligheden, når stikkontakten og lampen er tilsluttet samtidigt til samme forbindelsesboks.

Så fra omstillingsbordet til boksen er der to ledninger - rødt (fase) og nul (blå).

Forbindelsesrækkefølgen for kontakten og lampen er nøjagtig den samme som beskrevet ovenfor.

Udgangen er forbundet parallelt med forsyningskablerne: Udgangsfasen er forbundet til forsyningsfasen (begge ledninger er røde), og nul fra udgangen er forbundet til nulforsyningskablet (begge ledninger er blå).

De tilsluttede ledninger skal komprimeres og loddes godt, hvorefter de er forsvarligt isolerede og pænt anbragt i en kasse.

Lignende materialer på stedet:

Sådan tilslutter du lysekronen med dine egne hænder: instruktioner og skema

Belysningsudstyret i huset skal være sikkert, og det afhænger som regel af spørgsmålet om, hvordan man kan tilslutte lysekronen korrekt under alle forhold. Selvfølgelig er enhver ejer klar til at sige, at en sådan procedure er ret simpel, men i starten af ​​installationen opstår der ofte vanskeligheder.

Meget meget i den sikre forbindelse med belysning afhænger af rigtigheden af ​​forbindelsen af ​​de elektriske ledninger med selve apparatet, derfor skal du være så opmærksom som muligt. Selvom den enkleste forbindelse af en lysekrone har en række nuancer, der skal implementeres korrekt.

Hvordan man vælger en lysekrone til lofter

Resultatet af designet afhænger af det nøjagtige valg af belysningsudstyr. Derfor bør lyskilden være behagelig og perfekt passe ind i interiøret, og før du køber, læs et par regler vedrørende designvalget:

Loftlysekrone til stuen

 • Først og fremmest være opmærksom på lampens design, ideelt, hvis enheden vil have samme palette med reparationen i rummet;
 • Overvej lysstyrken af ​​lysekronen og antallet af lyspærer, der er installeret i den, vores tidligere artikel, som du kan læse her, vil hjælpe med at bestemme dette;
 • lysekronens størrelse er bedre at forholde sig til de generelle parametre i rummet. Du er enig i, at det ikke vil være meget smukt, hvis et lille grimt loft kan udstyres med en meget stor stue. For det første er det ikke æstetisk, for det andet er det skadeligt for øjnene;
 • det mærke du vælger skal have et certifikat for produkterne og garantere driften af ​​enheden.

Takket være sådanne ukomplicerede nuancer gør du købet korrekt.

Lysekrone installation: typer og måder at oprette forbindelse til netværket

Vi vender direkte til spørgsmålet om, hvordan du forbinder lysekronen. Denne procedure er ikke dyr, men kræver stadig udførelse ifølge instruktionerne. Der er flere muligheder for at forbinde en lampe hjemme, hvoraf nogle stadig ikke ved det.

Tilslutningsdiagram over lysekronen med to kontakter til to ledninger

Denne mulighed giver ikke problemer med at forbinde enheden med det generelle boligsenergisystem. For at gøre en sådan forbindelse behøver du kun at forbinde ledere, men det er vigtigt at afgøre, om isolationsfarven matcher. For at gøre dette skal du tage en indikatorskruetrækker og kontrollere lederne på loftet, i ledningen, hvor dioden på indikatoren lyser og er en faseleder.

Lysekroner med to ledninger

I så fald er det nødvendigt at forbinde den neutrale ledning fra lysekronen til neutralen i loftet, der forlader krydsekassen, og tilslut den brune leder (fase) til fasen i loftet, der nærmer kontakten. Tilslutning af en lysekrone på denne måde er elementær, da den ikke kræver yderligere viden i elektriske apparater.

Advarsel! Alt arbejde med el bør kun udføres, efter at strømmen er slukket. Således følger du de elektriske sikkerhedsregler.

Montering af en lysekrone med to ledninger til tre kontakter

Ofte er årsagen til udgangen af ​​tre ledere fra loftet tilstedeværelsen af ​​ledninger med jordforbindelse eller tilslutning af lysekronen til en to-knapkontakt. Hvad skal man gøre i denne situation:

Tilslutning af to-pin lysekrone til tre ledninger

 • korrekt afgøre den fælles ledning: for dette skal du bruge indikatoren. Hvis du rører ved de to ledninger, bemærker du indikatorens skruetrækkerens glød, og i det tredje er der ikke sket noget, så er den sidste ledning almindelig;
 • Du kan også se gløden kun på en leder, og resten reagerer ikke på indikatoren af ​​skruetrækkeren, derfor er den første kerne almindelig.

Glem ikke, at når du tester ledere på denne måde, er det nødvendigt at bringe begge omskifter til arbejdsstilling. Dernæst udfører vi forbindelsen ved hjælp af klemmer. Vi fixer i klipet, den leder, der er fundet af os og enhver anden, der kommer ud af loftet. Så er det nødvendigt at forbinde til terminalen et par levede fra lysekronen.

Det er vigtigt! Hvis der er behov for at tænde og slukke lysekronen med to knapper på samme tid, kan du sætte en jumper på de to kontakter, der kommer ud af loftet eller forbinde dem med hinanden i klemblokken.

Tilslutning af en lysekrone med flere ledninger til tre ben

Normalt kan en lysekrone have flere ledninger på grund af tilstedeværelsen af ​​flere stik til tilslutning af lyskilder. Men før du gør denne installation, bør du studere en separat ordning for sådanne enheder. Du kan bekendtgøre det nedenfor.

Tilslutningsdiagram over lysekronen til de tre ledninger

I denne situation, hvis du ikke har en to-knappen switch installeret, bør de helt sikkert få en. Når alt udstyr er ordentligt forberedt, kan du installere lysekronen. I loftet finder vi den fælles leder, vi bruger den teknik, der blev brugt i den tidligere metode. Det er nødvendigt at forbinde til den fundne ven, en af ​​ledningerne, der kommer ud af hver patron, henholdsvis isoleringens farve.

Vi forbinder to ledere fra loftet med to kerner fra hver patron. For at styrke kontakten er det bedre at bruge metoden til vridning og lodning af ledninger, men det er ideelt at lave forbindelsesdækslerne.

Sådan tilsluttes flere lysekroner med en switch?

Når du planlægger at installere belysning i et overordnet rum, er det ofte nødvendigt at reparere flere lamper, men det er mere effektivt at bruge dem med en enkelt kontakt. Overvej tips til at forbinde det.

Tilslutning af flere lamper til en kontakt

 1. Alle lamper skal forbindes parallelt, men det er vigtigt at overveje, at det er bedre at forbinde lysekroner gennem distributionskassen og ikke direkte.
 2. Nogle gange bruge en distributør til alle lamper. Dette gøres afhængigt af ledninger i huset.
 3. Hvis hver af lysekronerne har flere horn, er de forbundet på samme måde som den forrige.

Det er vigtigt! Nogle gange har de mulighed for at bruge en switch med flere nøgler til brug af en gruppe af belysningsenheder.

Behovet for at udvide ledningerne ved tilslutning af belysning

De fleste foretrækker at designe loftet i suspenderede spændingsmuligheder. Dette er en ulempe for armaturer, især hvis de ikke tidligere er installeret. Imidlertid er denne minus let at rette, da elektrikere råder til at udvide ledningerne korrekt.

Ved første øjekast kan opgaven være svært. Så hvordan man kommer til kontakterne i loftet efter færdiggørelsen er umuligt uden at krænke materialets integritet.

Det er vigtigt! På vanskelige steder udføres forbindelsen og udvidelsen af ​​ledningerne så pålideligt som muligt, derfor anbefales det ikke at bruge klemmebånd og fjederklip.

Den er ideel til at foretage en forlængelse af elektriske kabler korrekt ved hjælp af tilslutningsmetoden med specielle isolerende hætter, der opfylder høje brandkvalitetsegenskaber eller brug varmekrympeslanger, der sikkert forbinder enderne af blanke ledninger og ikke løsner efter et stykke tid. For detaljer om forbindelsen på denne måde, læs her.

Dele af ledere til tilslutning af lysekroner

Til boligindretning mere egnede lysekroner med lyspærer med lav effekt. Armaturet kan indbefatte flere pærer samtidigt, men de vil blive drevet af en stabil spænding på 220 volt, og strømmen vil derefter nå 3 A. For sådanne lyskilder tilstrækkeligt ledere med et tværsnit på 0,5 mm2.

Taler om det traditionelle elnettet udføres det med en ledningsafsnit på mindst 2,5 kvadratmeter. mm. Dette giver dig mulighed for at forbinde lysekroner, selvom deres samlede behov er 2000 watt. Derfor kan vi med sikkerhed sige, at spørgsmålet om at ændre ledninger, der har et højere tværsnit, kan ikke bekymre sig.

Valget af trådstørrelse til tilslutning af lysekronen

Vær opmærksom på, at når du tilslutter armaturer med halogenlamper, anbefales det at genoverveje tværsnittet af elektriske ledere, da sådanne enheder bruger meget mere strøm. Vær sikker på at beregne det anslåede tværsnit af ledninger og sammenligne det med den eksisterende. Sådanne aktiviteter, du kan gøre ved hjælp af online-regnemaskinen, er det meget vigtigt at udføre dem korrekt.

Hertil kommer, at undgå yderligere omkostninger til udskiftning af sektionen ledninger, ideelle erstatning af lyskilder, hvis du har installeret glødelamper, og de er i alt overstiger det tilladte parametrene for netværket, er det ideelt at erstatte dem med en mere ergonomiske muligheder. Et fremragende alternativ er lysdioder eller fluorescerende lysstofrør.

Korrekt tilslutning af spotlights med egne hænder

 • Nogle nuancer af installation
 • Nødvendige materialer og værktøjer
 • Installationsfaser af spotlights
 • De sidste øjeblikke i arbejdsgangen

I moderne design bruger de væglamper, en lysekrone og også spotlights, som kan levere et bestemt område med den nødvendige strøm af lys. Alle elektriske apparater, som omfatter belysning, har deres egen egenskaber under installationen. Tilslutning af spotlights med egne hænder er dog helt mulig, men underlagt arbejdsteknologi samt sikkerhedsforanstaltninger.

Tilslutning af et punktloftlys til en strøm på 220V.

Nogle nuancer af installation

Når du installerer pletter, bør du overveje funktionerne i loftet. Så hvis f.eks. Det byggemateriale, der anvendes til loftets afslutning, tilhører brændstof, skal følgende tages i betragtning:

Til ledningsføring af belysningsarmaturer er det nødvendigt at anvende specielle varmebestandige ledninger.

 • at udføre ledninger til belysningsanordninger, skal du bruge specielle ledninger, der er varmebestandige;
 • ledningsforbindelse ved tilslutning af spotlights skal være pålidelig og isoleret;
 • Effekten af ​​de lygter, der anvendes, skal overholde specifikationerne for ledningerne, ellers vil de blive udsat for overdreven overophedning.

Når du vælger ledninger til tilslutning af spotlights, skal du styres af følgende kriterier:

 • de burde ikke brænde;
 • skal være resistent over for langvarig eksponering for høje temperaturer.

Disse krav svarer til kablet, hvor det ydre lag af flettet er lavet af glasfiber, og den indre isolering er lavet af organisk gummi med høj styrke. Disse ledninger giver dig mulighed for at installere en projektør i lokalerne til ethvert formål, såsom køkkener, saunaer, badeværelser, badeværelser samt ubegrænsede mængder inden for rimelige grænser.

For at sikre forbindelsestrådens pålidelighed under installationen, kan du bruge et specielt værktøj - krympepresse. Det forbinder kabler med hule kobberskaller, der tjener som pålidelig isolering. Et alternativ til pressen kan være tang, som i princippet er identisk med dens drift.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Nødvendige materialer og værktøjer

Tilslutningslygter kræver følgende værktøjer og materialer, såsom:

Tilslutningsmuligheder til spotlights.

 • belysningsudstyr;
 • netledning, switch;
 • Særlige forbindelseselementer (klemmer eller ærmer);
 • isoleringstape eller varmekrympeslange;
 • tænger;
 • bor med en speciel dyse (hvis loftet er lavet af gipsplader, laminat, krydsfiner);
 • målebånd, blyant.

Spotlights inden for samme rum er valgt det samme. Dette giver mere præcis belysning i rummet og opretholder det overordnede billede af interiøret.

Det er nødvendigt at tage hensyn til tilstedeværelsen af ​​det reflekterende lag i lampen, hvilket giver øget lysudgang. Til spotlights vælges oftest en lampe, hvis effekt ikke overstiger 40 watt. Det giver god belysning på grund af, at sådanne belysningsanordninger er installeret på en forholdsvis tæt afstand fra hinanden.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Installationsfaser af spotlights

Forbindelsesprocessen reduceres til den sekventielle udførelse af følgende trin:

Trin til tilslutning af en spotlight.

 • design og layout
 • lægge og trække kabler til installationsstedet;
 • hulfremstilling og tilslutning;
 • forbindelse test.

En sådan detaljeret opdeling i etaper skyldes, at en del af arbejdet skal udføres, når loftet dannes.

Planlægningen af ​​placeringen af ​​armaturerne udføres, før den er trimmet med et færdiggørelsesmateriale, det vil sige under montering af rammen.

Design erhverver en særlig betydning i nærværelse af flere niveauer i loftet. I dette tilfælde er det nødvendigt at sørge for ledninger i lygternes fastgørelsespunkter på hvert niveau under hensyntagen til fordelingen af ​​lysstrømmen. Armaturer, der er placeret inden for samme niveau, skal danne et enkelt kredsløb.

Når man planlægger antallet af projektører, som vil give den nødvendige belysning af rummet, er det nødvendigt at tage hensyn til, at afstanden fra væggen til dem ikke bør overstige 60 cm og afstanden mellem centrene -. 25-30 cm i dette tilfælde, lampen af ​​kroppen skal forsvare mindst 30 se. Hvis lampen er placeret tættere på rammen, kan det være svært at installere det på det sidste trin.

Tilstedeværelsen og placeringen af ​​resten af ​​belysningen i rummet påvirker det endelige antal armaturer. Spotlightet kan udstyres med en drejemekanisme, med hvilken retningen af ​​lysstrømmen kan ændres. Derfor kan de trækkes tilbage, når du bruger flere lamper på samme tid.

Ledningerne er lagt under montering af rammen. Den er anbragt i en specialkasse eller fastgjort på den på en sådan måde, at det ikke er svært at få fat i huller til pletter. Hvis det ikke er muligt med valg af steder til installation af spotlights under installationen af ​​rammen, kan du køre kablet til kun 1 lampe. Og hver af de følgende punktlampe, der skal fastgøres til den forrige, trækker ledningen allerede i det monterede loft. Men denne metode til ledningsføring strider mod sikkerheden, da ledningerne forbliver liggende direkte på det nedhængte lofts overflade.

Kabel, når det ligger på rammen eller i beskyttelseskasser, kan bruges med 2 eller 3 ledere. Løkken til fastgørelse af hver spotlight er 10-15 cm i størrelse. Den er fastgjort til rammen ikke langt fra spotlightens placering ved hjælp af en plastikbinding. Men fastgørelsen bør ikke være stram, for ikke at forårsage vanskeligheder under afmontering under endelig tilslutning.

Boringshuller for hver spotlight udføres i slutningen af ​​loftets indretning. Korrekt design af stedet steder undgår deres placering på metalelementerne i rammen. Hvis punktlampen er placeret ved krydset mellem beklædningsarkene, skal det desuden flyttes eller omfordeles ark, så leddet flyttes til den ønskede afstand.

Så alle steder er placeret lige efter linjen, mærker de først med et målebånd og en blyant.

Forbindelsesdiagram over flere grupper af inventar.

Hullerne bores af en boremaskine med en speciel dyse - en hulsave, hvis centrale bor er installeret i midten af ​​lampens placering. Dannet en perfekt glat cirkel, som undgår unødige huller. Diameteren af ​​en sådan sav skal være 3-4 mm mindre end lampens tilsvarende ydre størrelse, men 3-4 mm større end de indre dimensioner.

Efter at alle hullerne er boret, skal du få en sløjfe af ledning, der blev tilbage for at rette stedet. Hvis sådanne sløjfer ikke er lavet, eller ledningerne til hver spotlight ikke er tilsluttet, skal du strække kablet til dem. Broaching tråden skal begynde med den sidste lampe, som gradvist bevæger sig videre langs deres installationslinie. Dette kan gøres med en krog, der er lavet af stærk ledning.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

De sidste øjeblikke i arbejdsgangen

Efter at have lagt ledningen eller trækker sløjfen, er det nødvendigt at frigøre ledningen fra det isolerende lag for yderligere fastgørelse. Disse ledige ledninger er fastspændt i armaturklemmen i henhold til ledningsdiagrammet, som er fastgjort til enheden. På stedet er der betegnelser, hvorefter det er nødvendigt at lave forbindelser: L-fasetråd, N-neutral ledning, PE-jordforbindelse. På dette stadium er det nødvendigt at udføre alt omhyggeligt, omhyggeligt og teknisk korrekt, efter alle sikkerhedsforanstaltninger.

Efter tilslutning til strømforsyningen er det nødvendigt at sætte en spotlight ind i hullet, og bøj lidt på klip af strukturen. Dette vil gøre det muligt for ham at komme ganske tæt ind uden at danne huller mellem låget på lampen og hullet i loftet. I dette tilfælde er det nødvendigt at sikre, at fastgørelsestrådene ikke falder mellem beslagene.

Derefter tilsluttes netledningen til kontakten, lamperne skrues ind og testkørslen udføres. Så snart alle lysene lyser, betragtes installationen som komplet.