Korrekt indsættelse af LED-strimlen i bundkortet

Når den eneste lysskilde i stuen var glødelamper. De blev erstattet af energibesparende lamper. Nu er der LED lamper og bånd. Dette giver mange muligheder for en række design ideer. En af dem er loftbelysningen med LED strip. For at installere et sådant baggrundsbelysning er der foruden LED'erne selv en filet (soklen monteret ved væg- og loftovergang) og en speciel indsats i soklen til LED-strimlen nødvendig.

Valg af materiale

Resultatet af ethvert arbejde afhænger af de anvendte materialer. For at installere LED-baggrundsbelysningen i soklen med en indsats skal du:

 • LED stripe med strømforsyning;
 • loftsplint eller filet med en indsats
 • gennemsigtig eller mat indsats
 • "Flydende negle", skruer eller andet materiale til fastgørelse af bundpladen til loftet eller væggene.

Valg af sokkel

Loftsstiften med en indsats er lavet af forskellige materialer - skum, polystyren, polyurethan, træ og mange andre. Til belysning anvendes polyurethan bundplade oftest (det korrekte navn er "filet").

Der skal være plads til at lægge en strimmel med lysdioder og (eller) til fastgørelsen. Der er forskellige måder at installere LED-baggrundsbelysning på:

 • På væggen eller loftet. I dette tilfælde limes strimlen med lysdioder til dem med et klæbende lag eller dobbeltsidet tape.
 • På bagsiden af ​​en filet. For en sådan fastgørelse langs den er der en speciel platform, som armaturerne er fastgjort til.
 • Fra forsiden. Ved valg af denne metode kan LED-stripen på forside af fileten placeres i en speciel rille eller direkte på overfladen. Når den er monteret på overfladen, limes den fast på den. Hvis LED-strimlen er lagt i en rille, kan den lukkes med en mat eller diffuserende dekorative indsats. Denne indføring lukker LED'erne og gør lyset mere behageligt.

Valget af bånd for at fremhæve

Valget af lysdioder og typen af ​​indsats afhænger af den ønskede lysstyrke af baggrundsbelysning og designløsninger.

Til standby og dekorativ belysning er det tilstrækkeligt at bruge en SMD 3528 LED-strimmel med en tæthed på 30 lysdioder pr. Målebånd, og når du bruger LED-belysning som hovedbelysning i værelser som et soveværelse eller en hallway, skal du muligvis have SMD 5060, en tæthed på 60 lysdioder pr.

Meget smuk dekorativ effekt giver brug af tape RGB med en speciel controller. Sådanne controllere giver dig mulighed for at indstille den ønskede farve og lysstyrke, samt bruge baggrundsbelysningen som en lysemusik enhed.

Advarsel! Når du installerer LED-baggrundsbelysningen, skal du give plads til strømforsyningen og kontrolpanelet

Kraften i hele baggrundsbelysningen kan være ret høj, og for at reducere strømforsyningens størrelse, i stedet for en enhed kan du installere to mindre strøm.

Belysningstape med strømforsyning

Neon ledning

I stedet for lysdioder kan du bruge en neonkabel. Dette er en PVC-wire, der gløder under påvirkning af et vekslende elektrisk felt. I modsætning til strimlen med lysdioder, der skinner med individuelle prikker, lyser den langs hele længden. Det kan også gemmes bag en plastindsats. Neonkabel er installeret på samme måde som LED-baggrundsbelysning.

Neon ledning til sokkel

Ud over den sædvanlige neon ledning, der giver et ensartet lys, er der en neon anaconda. Denne ledning består af tre ledninger i en fletning, der ved tilslutning til en speciel fører giver effekten af ​​løbelygter.

Andre lysarmaturer

Ud over LED strip og neon ledning kan du bruge:

 • Fleksibel DRL (dagslys). De ligner et silikone rør, der kan gløde i to farver - gul og hvid. De kan have forskellige længder (op til 85 cm) og højere lysstyrke i forhold til konventionelle lysdioder.
 • Cord Dyuralayt (Duralight). Dette er en silicone ledning med LED'er inde. Det kan enten være monokrom, forskellige farver eller RGB, der giver forskellige farveeffekter og til forbindelse, der kræver en speciel controller.

Køb en passende galtel

Før du køber basisplader med LED-strimmelindsatser, er det nødvendigt at bestemme den ønskede længde af fileterne. Det beregnes omkring rummets omkreds, og hvis belysningen kun er installeret på en væg, så langs længden af ​​denne væg.

Galtel bør være bred nok til at skjule lamperne, og når du installerer baggrundsbelysningen på forsiden, skal du have et godt sted for sin klistermærke. Galtel med indsats kan købes hos byggematerialer butikker.

montering

LED loftbelysning er installeret i en filet på to måder - på forsiden eller bagsiden.

Frontfilet

Ved montering af LED'erne på forsiden af ​​soklen med eller uden en indsats foretages montage til loft og vægge ved hjælp af flydende negle, efterbehandling af kitt eller anden lim afhængig af lokale forhold. Ved montering af fileterne er det nødvendigt at sørge for, at ledningens udgang for at forbinde båndet, samt muligheden for at skjule overskuddet efter installationen.

Når limen tørrer, fastgøres LED'erne med dobbeltsidet tape eller klæbende lag og forbindes med de tidligere trukkede ledninger, hvis overskud er skjult tilbage.

Hvis LED-strimlen er monteret på overfladen af ​​fileten, kan arbejdet betragtes som færdig. Når du installerer båndet i en speciel rille, er den desuden lukket med en mat eller diffuserende gennemsigtig indsats.

Fra væggen

Når du installerer båndet bag basispladen uden indsatsen, er det nødvendigt at bestemme placeringen af ​​båndet - på væggen, loftet eller en speciel kant på basispladen.

Lyset går ind i mellemrummet mellem bundpladen og loftet, så det skal være mindst 50 mm.

Før installationen trækkes parallelle linjer på væggen (eller loftet), hvorigennem LED-stripen og bundpladen bliver fastgjort.

Fastgørelsesstedet for båndet behandles med en primer til bedre fastgørelse af klæbemidlet, og selve fileten er fastgjort til limen med skruer. Da det er fastgjort med kun en kant, er det nødvendigt for større styrke. Hovederne til selvlukkende skruer kan sættes på eller dækkes af plastikpropper.

Loftpladen med en plastindsats kan installeres med egne hænder og koster billigt. Dette lys vil dekorere rummet og skabe en romantisk stemning i den.


LED-båndpriser:

LED gulvbelysning - fordele og ulemper. 3 monteringsmuligheder.

I dag er LED belysning i vid udstrækning brugt til belysning i lejligheden af ​​forskellige typer interiør - loft, nicher, møbler.

Især gulvbelysning bliver mere og mere populær. Særligt vigtigt er belysningen forbundet via bevægelsesfølere.

Ja, og gå selv til køleskabet, hvis du angrebet natten, vil det være meget bekvemt med en sådan lysende vej. Og hvis du installerer miniature bevægelses sensorer med jævne mellemrum, får du noget beslægtet med en smart baggrundsbelysning.

Artiklen vil overveje tre måder at implementere denne type belysning på.

Næsten i hver lejlighed, hvor der er gulvbelægning, er det ligegyldigt, om linoleum, fliser eller laminat er skørtet nødvendigvis til stede. De kan være lavet af forskellige materialer - træ, mdf, pvc.

Har en anden form og design. Alt du behøver er først at vælge de modeller, der har en integreret kabelkanal.

På den kan du lægge både lavstrøm og strømledninger 220V. Samtidig gør man uden kromende vægge.

Denne kabelkanal er lukket oven på beskyttelsesdækslet og fusionerer i en fælles baggrund med selve bordet. Sådanne sokler sælges i næsten alle hardwareforretninger.

For eksempel, som soklen Rico Leo.

Diffusoren købes separat. Fabrikslængde sok og matskærm 2,5 meter.

Forresten ser det ud til en meget god kombination af dele af gulvet med lys og uden. Når belysningen ikke er nødvendig, montere den oprindelige ikke-transparente indsats. På andre steder skal du udskifte det med et gennemsigtigt filter.

I sortimentet af producenter er der altid en tilstrækkelig bred vifte af farver. Så for at hente en kopi til dit interiør, vil det ikke være en big deal.

Og vigtigst af alt er der alle de nødvendige indretninger:

 • plugs
 • stik
 • ydre og indre vinkler

Installation af LED strip er ganske enkel og ligetil. Fjern klæbemidlet fra bagsiden, og jænt lim isbåndet ind i kabelkanalens spor.

Vigtigst er det, at alle stik nemt passer ind der, hvis du øger LED-båndet ikke ved lodning, men gennem dem.

Hvad er funktionerne i denne installation? Da dette er en PVC sokkel, og ikke aluminium, så er der naturligvis ingen kølelegem fra den.

Du kan helt sikkert bruge aluminiumstape som en varmespredningsbase. Men det vil stadig være en halv foranstaltning.

Hvorfor har du brug for en sådan dækning af kun ét køn?

Low-power SMD 3528 mærker er bedst egnet. Sådanne bånd forbruger 4,8 W / m. Selv belysning et sådant produkt omkring omkredsen af ​​hele rummet, skal du have en strømforsyning på op til 100 W.

Sådanne blokke er små og nemt gemt i et skab og andre afsondrede steder. Hvis vi taler om belysning af et lille halområde, så kan du generelt gøre med en slags adapter op til 40 W eller en batteripakke, som også vil blive gemt bag soklen.

Og hele sagen vil blive tændt gennem bevægelsesføleren, der sparer batteriets opladning og kapacitet.

Takket være den matte skærm vil pixeliseringen af ​​LED'erne være næsten usynlig, og lyset bliver jævnt og dæmpet. Hvis du køber for lette en hætte, så kan enkelte LED'er være helt synlige.

I almindelighed kræver gulvet ikke lyst lys til belysning. Hovedopgaven her er at skitsere konturerne og smukt fremhæve interiøret.

Hvis du søger godt, kan du helt sikkert finde lignende bundplader af aluminium. Men først er prisen på et sådant produkt meget dyrere. For det andet er de ikke meget almindelige, så du skal bestille med levering fra en anden region.

Anslå fragtomkostninger for sådanne to meter piske. Derudover er sandsynligheden for skade høj. Movers kan nemt bøje eller ridse dem.

Og også, hvis din væg ikke er helt perfekt, vil den fleksible PVC-profil passe der uden problemer, hvilket ikke kan siges om aluminium.

Du kan let se alle huller og revner. PVC-profilen har elastiske kanter, som tværtimod vil tage form af en væg.

Den største ulempe, som du vil støde på ved at gøre en sådan højdepunkt er den daglige rengøring af lokalerne. Fej gulvet vil have hver dag, hver anden dag.

Da støvets synlighed i det lave lys vises øjeblikkeligt. Især hvis du har kæledyr.

Alle deres spor og andre aftryk af aktivitet, der tidligere ikke er særligt skelnelige, vil blot få øje.

Hvad skal man gøre, hvis man ikke kunne finde et lignende mærke af sokkel? I dette tilfælde køb en regelmæssig, men igen med en åbning under kabelkanalen.

Kun i stedet for en ikke-gennemsigtig ansigtshætte, brug en mælkeagtig akrylplast. Bestil den ønskede bredde og længde i ethvert reklamebureau, hvor der er egen produktion af tegn.

Til installation af en sådan nederdel med Led baggrundsbelysning skal du bruge følgende materialer:

Sådan laver du en loftsplint med lys, fotodemonstrationer

Strenge krav til moderne reparation og ønsket om at gøre boliger eksklusive, originale og mere komfortable gør os til at søge nye designløsninger til indretning. Og med al tillid kan vi sige, at den mest relevante og spektakulære søgning i denne retning er søjlens fluorescerende, neon og LED-belysning.

I artiklen fortæller vi hvordan man realiserer denne ide i praksis, hvordan en baguette skal klistres, hvilken slags lys der kan bruges, og hvordan man laver belægningen baggrundsbelysning med egne hænder.

Lamper i soklen

Et kompetent spillet scenarie af lys dekorerer og forvandler rummet, lysprofilen ændrer rummets geometri, interiøret ophører med at være statisk. I dag er der udviklet flere typer lamper og bånd, hvorved det er muligt at organisere belysning, og hver af dem har sine egenskaber, som senere beskrives mere detaljeret.

Belyset loftsplint, fotoburvet design med diodebelysning

Lysstofrør

Fluorescerende lamper var blandt de første, der skulle bruges til lysstofplader. Disse er meget lyse lyskilder takket være fosfor. Sådanne armaturer er som regel installeret på væggen, før bundpladen er installeret til skjult belysning. Ulempen ved denne form for belysning er, at der opstår et lyskløft mellem lamperne - skyggefulde områder.

Rope

Duralight i den klassiske form - det er en krans af små glødelamper, i et gennemsigtigt rør af polyvinylchlorid. PVC hældes også mellem lamperne, hvilket gør kransen til en meget holdbar og praktisk lyskilde, der kan formes til enhver form. Rørets elasticitet gør det nemt at installere det, selv i en buet loftsplint med belysning. Sådanne rør er ikke bange for fugt og støv. I den moderne præstation har LED'erne erstattet de mini glødelamper, de er utvivlsomt meget foretrukne for pærerne: lysere, mere holdbare og forbruge meget mindre elektricitet.

Rope til lysstofplader

Neonrør

Skirting af loftet med belysning fra neon skaber følelsen af ​​at loftet er indhyllet omkring omkredsen af ​​en mystisk dråbe. Gasrøret har enorme farver og en blød luminescens uden pletter og skygger. På grund af dets elastik kan den bøje og skabe komplekse former. Loft og bundplade med baggrundsbelysning fra neon opvarmes ikke. Der er ingen glødetråd i neonrøret, hvilket betyder, at det ikke kan lukke eller brænde ud, hvilket er et stort plus: Vedligeholdelses- og vedligeholdelsesomkostningerne ved en sådan baggrundsbelysning under drift er meget lettere.

Tip: Da duralight- og neonrørene har en vis vægt, er det bedre at installere dem på væggen, i stedet for at sætte dem på basispladen. Til dette formål fastgøres specielle klemmer til væggen, som holder rørene.

Neonrør giver smukke dæmpet belysning

lysdioder

Loftplinten med LED-belysning holder i dag stadig lederskab blandt konkurrenter. Diodene er tynde, lette, energieffektive og langvarige, nemme at vedligeholde, varme ikke op, når de tændes, øjeblikkeligt lyser og blinker ikke.

LED-baggrundsbelysning er sort / hvid med varm eller kold glød samt fuld farve, som giver dig mulighed for at oprette originale lysforhold. RGB-tape forbinder strømme af tre grundlæggende farver, og ved hjælp af den indbyggede controller kan du skabe nogen skygge til dit interiør. Desuden kan du ved hjælp af en lysdæmper justere lysstyrken af ​​belysningen.

For skjult belysning er det bedre at bruge lysdioder i en speciel silikone skal, der beskytter dem mod fugt og snavs, hvilket i høj grad letter vedligeholdelsen af ​​udstyr uden frygt for gnidning eller støvsugning. For nem installation er der et specielt klæbelag på bagsiden.

Pro sokkel til belysning

Ofte er lysene arrangeret til polyurethan, plast eller polystyren skørt. Det er bedre at vælge tykvæggede strimler med sider på mindst 60 mm, bag dem kan du nemt skjule ethvert udstyr.

Skema, hvordan man installerer soklen

Montering af loftsplint med lys er lavet på samme måde som installation af en konventionel baguette, men der er vigtige funktioner: Profilen er kun fastgjort til væggen, og dens øvre kant skal falde ud fra loftet og danne en spids niche 50 mm bred og mere.

Tip: Polyurethan baguette er bedst egnet til montering af skjult belysning, men det er i sig selv tungere end analoger af polystyren eller skum. Derfor er polyurethanloftplinten med belysning på flere steder anbefales til fastgørelse af fastgørelsen, så den fastgøres til tømmerne, som derefter let maskeres af kitt og maling.

Hvordan man laver en fremhævning med egne hænder

Normalt er LED-strimlen monteret på væggen til soklen, men i salg kan du også finde specielle profilmodeller, der har en side til fastgørelse af baggrundslyset.

uddannelse

Mål rummets omkreds for at finde ud af den ønskede længde af LED'erne. Baseret på længden, driftsspænding og effektdensitet kan alle disse data findes på emballagen, strømforsyningen er valgt - en strømkonverter fra 220 til 12 eller 24 V. Hvis du har problemer, skal du kontakte sælgeren. Du skal også bruge en lysdæmper til at styre lysstyrken. For multikol baggrundsbelysning er der også behov for en controller.

Overfladen, hvorpå dioderne skal limes, skal være rene, uden skarpe fremspring, der kan beskadige printkortet. Sæt væggen eller bundpladen med et tyndt slibemiddel, og tør det derefter af med alkohol.

Vigtigt: Båndet kan kun skæres på specielle linjer. Multipliciteten af ​​skæring er bestemt af fabrikanterne og markeret med en speciel linje. Normalt kan du skære gennem 3 dioder, hvilket er 50 mm.

Du kan kun klippe båndet på specielle linjer.

Sådan loddes

Fjern beskyttelsen, lim båndet på installationsstedet. For at øge længden er det nødvendigt at lodde 2 stykker dioder. Til lodning udpegede særlige steder. Når selvmontering er bedre at bruge stik. Hvis du beslutter dig for lodning, skal solstrålens temperatur ikke være mere end 250 o C, lodningstidspunktet er 5-10 sekunder. Ved længere opvarmning forringes båndet.

tilslutning

For simpelt tape behøver kun strømforsyning. For at forbinde forbindelsen skal du bruge skrueterminaler. Opmærksomt: "+" på båndet - "+" på blokken, minus til minus.

For farvebånd skal du tilslutte en controller. Tilslut "+" på strømforsyningen til henholdsvis "+" på regulatoren, ulemper. Derefter er farvebåndet forbundet til controlleren, ledningerne er mærket R, G, B og V + på controlleren med henholdsvis samme betegnelser: R til R, G til G, B til B og V + til V +.

Kontroller forbindelsens polaritet. Enhver fejl vil deaktivere alt udstyr. Du kan forbinde højst 15 m bånd i serie. Det er bedre at forbinde hver 5 m fra controlleren til båndet parallelt med ledninger med et tværsnit på 1,5 mm 2.

Båndets længde må ikke overstige 5 m

Regulatoren, lysdæmper og strømforsyning kan gemmes bag basisplader. En almindelig ledning med stik er tilsluttet strømforsyningen, men det er bedre at udskifte stikket og stikkontakten med en kontakt, den skal være adskilt fra hovedlyset.

Diagram over, hvordan man korrekt forbinder udstyr

Efterbehandling berører

Moderne reparationer gør sjældent uden interessante designerfund, og dekorativ belysning åbner et stort løfte om interiørdesign. Denne zoneinddeling og accenter, hjælpelys og udvælgelsen samt evnen til at dempe nogle detaljer.

Skørt til skjult belysning til flere kilder

Ud over de sædvanlige sokler er der specielle modeller, hvor du kan indlejre spotlights og samtidig skjule andre lyselementer. Glem ikke belysningen af ​​gulvplinten. Vær ikke bange for at kombinere flere muligheder på én gang, dette vil medvirke til at skabe en særlig atmosfære, og det er gavnligt at understrege alle fordelene ved rummet.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

For at skabe et smukt loft i dit hus er det ikke nok bare at vælge hvilket materiale der skal bruges til dets udsmykning. Det er nødvendigt at tænke over, hvordan belysningen vil være - og endda ikke så meget det vigtigste som baggrundsbelysning. Med sin hjælp kan du dekorere og genoplive selv det mest almindelige, uhyggelige loft.

Hvis designet er multilag og har en kompleks konfiguration, vil baggrundslyset markere grænserne for niveauerne og fokusere på dets elegante former. For at løse dette problem vil det være rigtigt at vælge form, strøm og mængde af belysningsarmaturer - herunder belysningen af ​​loftsplinten.

For vores del vil vi forsøge at hjælpe med at finde ud af hvilken mulighed for at give præference, og hvordan man implementerer harmonisk belysning af interiøret med egne hænder.

Typer af lyskilder

Når man ser på eksemplerne i artiklen, bliver det klart, at perimeterbelysning ikke er den eneste designteknik, der kan bruges i loftets konstruktion. Her afhænger meget af sin form, såvel som det materiale der bruges til installation.

Derfor vil vi forsøge at overveje alle de vigtigste muligheder - og du selv bestemmer hvad der er bedst specifikt for dine lokaler. Som et eksempel tilbyder vi dig et foto med de mest interessante løsninger.

LED elementer

Populariteten af ​​denne type kunstig belysning skyldtes udviklingen og implementeringen af ​​LED'er med usædvanlig lysstyrke. Det mest vægtige argument til deres fordel er blevet, usædvanligt for andre lamper, omkostningseffektivitet.

 • Strømforbruget af produkter fra den foregående generation (glødelamper, lysbue, fluorescerende) er 5-6 gange højere end forbruget af LED-lamper med samme lyskvalitet. Deres relativt lave pris spiller også en rolle.
 • Og selv dette er ikke det vigtigste! LED-lampernes levetid er således, at besparelserne ved udskiftningen overstiger reduktionen af ​​elektrisk energi. Dette er meget mærkbart i masseanvendelse (for eksempel: i gadebelysning).
 • De har mange fordele. Dette er tilstrækkelig styrke, og en lille varmeoverførsel, og en lille størrelse, der giver mulighed for at installere dem overalt. I disse lamper er der ingen kviksølv, meget lave niveauer af infrarød og ultraviolet stråling.
 • Brug af polyurethan baguetter under baggrundslyset, skiftevis af forskellige farver, kan du få effekten af ​​festlig belysning.
 • Derfor har designerne enstemmigt taget LED'erne i brug, ikke kun for gaden, men også for indvendig belysning af værelserne såvel som belysning af lofter og andre elementer i interiøret. Belysede loftsplinter ser så originale ud, at dit loft kan være ret simpelt og se rigtigt ud.
 • LED'er bruges til belysning, både i form af spotlights og tape. Dette tape ser godt ud på suspenderet, især på flere niveauer, lofter - stræk eller gipsplader (se. LED-stripe til stræklofter - en blød og hyggelig lyskilde).
 • For at gøre en interessant belysning er det generelt ikke nødvendigt at lave et indviklet loftdesign. Det ville være rart at bare montere en cornice specielt designet til montering af baggrundslyset, hvilket danner en skjult niche omkring omkredsen.
 • Dette er måske den mest budgetmulighed. Hvis der ikke er planlagt andre reparationer i dit hjem, vil arbejdet i forbindelse med installation af lysdioder omkring loftet ikke tage mere end to dage.

Den mest acceptable måde at belyse tagene på er at bruge LED stripe, kan kombineres med lamper. Lidt senere vil vi tale om, hvilken slags loftsplint til LED-belysning der er behov for.

Hvad er LED stripe

LED-båndet (LED) er fleksibelt, monteret fra en lige fjern LED, et bord.

 • Båndet, 5m langt, sælges rullet op i bugten. Dens standarddimensioner er 3 mm tykke og 1 cm brede.
 • For at begrænse mængden af ​​indgående strøm tilvejebringer det elektriske kredsløb af båndet tilstedeværelsen af ​​en modstand på den. Det virker fra en likestrøm på 12 volt, nogle gange 24V. En strømforsyningsenhed er nødvendig for at forbinde båndet til en almindelig stikkontakt.

Tip! Fra mængden af ​​strømmen af ​​alle brugte bånd vil afhænge af enhedens effektivitet. Hvis denne mængde overstiger 50 watt, vil strømforsyningen være stor, og det bliver svært at maskere det. Bedre anvende et par små blokke.

 • Fremhævning af loftet under skørtpladen: lysstyrke og farve - reguleres af styreenheder monteret i båndet. Det er meget bekvemt, at dette kan gøres ved hjælp af fjernbetjeningen.
 • Monteringen af ​​LED-strimlen er meget enkel: På bagsiden af ​​dette produkt er der et universalklæbebånd, der gør det muligt at klare det på en hvilken som helst flad og glat overflade.

Der er to anvendte båndformer: enfarve og tofarve. I dette tilfælde kan farvemætningen være fra kold til varm tone. Som hovedbelysning kan en sådan enhed ikke anvendes på grund af den lille lysstyrke.

Lamper duralight

Sådanne lamper er et rør med små lamper placeret inde. Tidligere var disse almindelige glødelamper.

De så originale, men var ikke forskellige i længden af ​​levetiden. På grund af en lyspære var det nødvendigt at ændre et rørstykke med tilstødende lamper.

Med fremkomsten af ​​lysdioder har situationen ændret sig dramatisk. De blev brugt i duralight, hvilket signifikant øgede rørets levetid, strømforbrug og lysstyrke.

Spotlys

Spot-armaturer kan ikke kun bruges som separate lyskilder fordelt langs loftplanet. De kan være hjælpelysere til at korrigere lysstrømmen fra båndet. Denne version af baggrundslyset kan ses i nedenstående eksempel.

De kan monteres ikke kun på overfladen af ​​loftet, men også lige under baguetten. Loftplinten med belysning af to typer lamper gør konturerne i rummet usædvanligt bløde og spektakulære.

Samtidig er lysekronen, der er kendt for alle, som hovedkilden til lys, ikke blevet aflyst. Hvis den stil du har valgt til indretning, sørger for tilstedeværelsen af ​​en lysekrone, så kan det godt være.

Fleksibel neonrør

Gasrøret har langt flere farveindstillinger. Det kan ligesom hældet tape hældes rundt om loftets omkreds ved hjælp af en sokliste til belysning. Og du kan lave et lyst mønster af enhver konfiguration i selve loftets design (se. Neonlys på loftet understreger individualitet).

 • Der er ingen særlig grundlæggende forskelle i denne belysningsform fra versionen med bånd. I dette tilfælde kræver vejledningen til arbejde med udstyr til installation en omhyggelig undersøgelse. Endnu bedre, den elektriske del af baggrundslysinstallationen skal overlades til en specialist.
 • For at opnå den største harmoni i det indre af rummet er neonlamper placeret ikke kun i lofterne, men også på andre strukturelle elementer: søjler, vægnicher, karrevinduer.

Det mest harmoniske sokkelloft med belysning ser i spændingsstrukturer - især med tekstil- eller satinstof, samt med mat PVC-film. Hvis loftet er blankt, skal lyskildene lukkes ovenfra, så de ikke afspejler spejleoverfladen.

Valg af loftsplint til belysning

Så besluttede du stadig at realisere din plan på konturbelysningen af ​​stuen, gangen eller køkkenet og endda besluttet dig for valget af lyskilder. Det er fortsat at vælge de rigtige hjørner til dette formål.

Det er muligt at bruge loftsplinten under belysning, men ikke alle slags er egnet til dette:

 • Den sædvanlige sokkel (filet) er i sig selv en vinklet glidning, der lukker tæt sammen mellem væggene og loftet. Og du skal bruge en lidt anden konfiguration.
 • Skærmene, som vil blive installeret med den efterfølgende installation af baggrundslyset, burde ikke have høje sider. Det er nødvendigt for uhindret passage af lys.
 • Det er nemt at vælge produkter, her er flere muligheder mulige. Det vigtigste er at bruge produkter fremstillet af ikke-brændbare materialer.
 • Dette kan være en baguette af skum eller polystyren skum. Disse typer af materialer er billigere, de er lette i vægt og nem at montere. Et sådant valg er helt acceptabelt, hvis loftsplinter til belysning anvendes i gipsplader eller plastkonstruktioner.
 • Ofte er baggrundsbelysningen lavet til lofter. Polyurethan bundplade er bedst egnet til dette formål. Den polymer, hvorfra den er fremstillet, har en høj densitet og fuldstændig kemikaliesikkerhed. Det er meget fleksibelt, hvilket er meget praktisk, hvis rummets omkreds har en kompleks konfiguration. Denne cornice bruges ikke kun til loftet, men også til efterbehandling af dør og vinduesåbninger. Baguette lavet af polyurethan har en hvid farve, men den kan males så tæt som muligt på loftet eller vægdekorationens skygge.
 • Polyuretanloft med belysning kan købes i færdig form - lamperne er simpelthen indbygget i tagskægget. Nogle gange anvendes fluorescerende lamper til dette, de er økonomiske. Men det ser ikke altid smukt ud, da lyskilderne ligger i en vis afstand fra hinanden.
 • Det er meget mere bekvemt at bruge loftsplinten under LED-strimlen eller neonrøret. De oplyser cornice i hele rummet i rummet jævnt, og LED'erne giver også mulighed for at dæmpe.
 • Producenter af cornices har længe tænkt på, hvordan de gør dem mest egnede til elektrisk arbejde. For at gøre dette blev den normale form af fileten noget modificeret, den har et lille hak i kroppen for placeringen af ​​LED-strippen eller neonrøret i den.

Loftslister til belysning kan formes som en metalprofil. I en sådan cornice kan du arrangere ikke kun båndet, men også nogen lamper.

Sælg fileter to meter segmenter. Når de køber, skal deres samlede længde svare til rummets omkreds plus en margen for affald, der opstår ved skæring af hjørner.

Og nu, alle de nødvendige materialer købt. Nu kan du komme til arbejde.

Montering af fileter

Når installationen af ​​gardinbelysning er planlagt, monteres loftslister til belysning lidt anderledes: ikke tæt på loftets og væggenes samlinger, men i afstand af dem ikke over 20 cm. Denne værdi afhænger af rummets højde.

 • Vedhæftningsmetoden vælges afhængigt af sokkelstypen og overfladestrukturen, som den skal monteres på. Til et træ eller MDF kan filet skrues med skruer. Til beton og gipsvæg - gå i løbet af kitt og lim.
 • Lettere typer af tagskærme perfekt fastgjort med lim "flydende negle". Ved hjælp af en monteringspistol sættes den forsigtigt på bagsiden af ​​basispladen og presses mod vægoverfladen.
 • Almindelige polyurethan sokler skal fastgøres til både væggen og loftet på grund af den store vægt. Men vi har brug for adgang til dets indre hulrum for at installere båndet.
 • Polyuretan gardin stænger, der er specielt designet til belysningsanordningen, er kun fastgjort til væggen på grund af deres design. De for nylig gik på salg.

Vi præsenterer flere muligheder for montering og placering af belysningskilder:

 • LED tape klæbende side limes til væggen under loftet sokkel - baggrundsbelysningen vil fungere, så snart du forbinder segmenter af produkter, der er loddet til hinanden til strømforsyningen. Eller du kan ikke lodde, men brug en stik for at forbinde dem.
 • Med en neonrør er det endnu nemmere. Det er simpelthen lagt inden i tagskægget. Her ligger vanskelighederne andre steder: for nuværende transducere, inden der påbegyndes arbejde, laves specielle nicher, og. Og der skal du anvende spænding. Sådan gør du dette, du kan se mere detaljeret på videoen.

Hvis du indser, at dit værelse har brug for belysning, skal du under ledningsplinten lede ledningerne eller udskifte en eksisterende. Og udskift også de gamle kontakter med nyere modeller (mindst 3 nøgler). Dette vil spare dig for efterfølgende reparationer i mange år.

Konturbelysningsloft: montering af bundplade til LED-bånd

Loftplinten bruges som et dekorativt element, som ikke kun hjælper med at supplere denne eller den indvendige stil, men også effektivt skjuler samlingen mellem loftet og væggene, hvilket gør overgangen mindre mærkbar. I dag har interiørdesignere med succes brugt loftsplint til LED-belysning for at skabe dekorative, zonede eller natbelysning.

Belysningsbånd kan placeres rundt om rummet, i et hjørne eller et separat segment i et bestemt område, og fremhæve og fokusere på et af indretningens objekter. Afhængigt af lysstyrken og andre båndparametre, samt baseboardets type og placering kan du oprette forskellige belysningsalternativer: diffus eller retningsbestemt, enkelt eller flerfarvet, dæmpet eller intens, kontur eller punkt.

Konturbelysning ser godt ud med enhver form for loft, herunder med stræk, multi-niveau, gipsplader.

Typer af loftstik til LED-strimmel

materiale

Dekorativ bundplade til loftet kan være lavet af forskellige materialer: MDF, PVC, massivt træ, polyurethan, plast, skum. Til dekorativ LED-belysning af loftet er en strimmel fremstillet af ubrændbart materiale, såsom polystyrenskum, duropolymer, polystyren eller polyurethan bedst egnet. I stedet for en sokkel kan du lave en skrå plank af gipsvægge, men det vil være lidt sværere at montere en sådan konstruktion end en almindelig filet.

Plint form

I modsætning til de klassiske fileter, der er tætte på hjørnet, har plankerne en udsparing eller specielle riller på indersiden. Afhængig af installationsmetoden kan dette bånd både indeholde båndet selv og ledninger samt andre lyskilder.

Med hensyn til profilen kan det være næsten alt: figureret, rektangulært, glat osv. Båndet kan samtidig fastgøres til en væg og til en baguette (sokkel).

Vigtigt: Strålens indfaldsvinkel afhænger af LED-strimlens placering og afstanden mellem den øverste kant af bundpladen og loftet og dermed lysets type: blødt diffus, lys retning osv.

Valg af LED strip til baggrundsbelysning

I dag er rækkevidde af LED'er ikke kun fantastisk, men får os også til at tænke på den akutte undersøgelse af specialiseret litteratur. Nå, hvis du ved hvad du har brug for til dine opgaver. Hvis ikke, så kan du bruge de mindste tips nedenfor. Så når du vælger lysdioder til loftbelysning, skal du være opmærksom på følgende kriterier:

 • Type LED: Den mest anvendte model SMD 3525 og SMD 5050, de adskiller sig i størrelsen af ​​dioderne og antallet af krystaller.
 • Antal farver: Der er monokrome bånd af forskellige nuancer samt RGB-modeller, hvor du kan skifte farver ved hjælp af en speciel controller (fjernbetjening).
 • Tæthed pr. 1 m: Lysstyrke og ensartethed af luminescens afhænger af densitet, oftest anvendes bånd med 30, 60, 120 og 240 LED'er / meter. Bånd med en høj densitet af dioder kan udføre ikke blot en dekorativ funktion, men også blive en ekstra kilde til belysning i rummet.
 • Fugtmodstand: IP-parameteren angiver graden af ​​beskyttelse, og både fugt- og almindelige modeller kan bruges til at belyse loftet med LED-strimmel under basispladen.

Du kan købe et færdigt bånd af den ønskede længde med en strømforsyningsenhed, eller du kan selv konfigurere kredsløbet, idet du tidligere har beregnet den nødvendige strømforsyningskapacitet, baseret på båndets længde.

For øvrig har du brug for en temmelig stor blok, der er svært at forklare, for at levere 5 meter tape, så du kan klippe båndet i stykker og forbinde dem med flere små strømforsyninger.

Belysning af loftet med LED-strimmel under bundkortet gør det selv

Først skal du måle rummet og beregne den ønskede optagelse af soklen og båndet, vælg strømforsyningen og køb alt, hvad du har brug for til installation. Hvis du køber stykker tape og selvstændigt forbinder alt i en enkelt kæde, så skal du passe på at isolere stederne med vedhæftning med krympeslanger.

1 trin. Bestem afstanden fra loftet til soklen: Jo større afstanden er, desto mere diffunderer lyset, og jo bredere lysstrimlen vil være på loftet. Følgelig er jo mindre spaltet, jo lysere baggrundsbelysningen vil være. Mindst afstanden mellem soklen og loftet er 50 mm! Maksimumet afhænger af lofterne i rummet og de ønskede lyseffekter, det er normalt ikke mere end 20 cm.

2 trin. Vi bestemmer fastgørelsesstedet for LED-strimmel: retningen af ​​lyskilden, refleksionsvinklen og dispersionsgraden afhænger af dette. Den kan monteres på: en væg, sokkel, loft (hvis soklen er fastgjort til loftet og lyset er rettet mod væggen). Eksemplet viser flere muligheder for placeringen af ​​lyskilder.

3 trin. Løs basispladen under LED-båndet kan være på flydende negle eller lim afhængigt af overfladetype. For at gøre dette skal du omhyggeligt påføre klæbemiddelsammensætningen på basispladen, og tryk derefter på den på en tidligere forberedt overflade, og hold den i et bestemt stykke tid (læs vejledningen til klæbemiddelsammensætningen).

LED-båndet kan fastgøres direkte til væggen, hvis afstanden mellem bundpladen og loftet er ret lille. Hvis der er mulighed for at gøre dette, efter at soklen er fastgjort, vil dette være en mere acceptabel løsning, da du selvstændigt kan justere båndets fikseringspunkt afhængigt af det ønskede resultat (intensitet og lysstyrke). Den anden mulighed er at fastsætte båndet på basispladen selv i en speciel rende.

Der er tape på bagsiden af ​​LED-båndet, men når man køber det, er det bedre at sikre sig dets kvalitet, da ikke alle producenter finder det nødvendigt at tage sig af styrken af ​​den fremtidige vedhæftning.

Loftplade med lys. Trimming hjørner og montering på væggen. Vælg, tilslut og installer baggrundslyset

Polyuretan skørt med kombineret belysning gør det selv

For radikalt at omdanne rummets design i dit hus eller lejlighed - du kan montere soklen med lys på loftet med dine egne hænder. Montering af loftsplint, i modsætning til montering af et loftsloft med belysning, indebærer ikke store reparationer, men resultatet i rumdesign er mindst lige så godt.

I denne artikel vil vi beskrive, hvordan du monterer det baggrundsbelyste skørtbræt uafhængigt, samt hvordan du vælger og forbinder elementer i belysningssystemet.

Skirting - grundlaget for LED-baggrundsbelysningen

Generelle oplysninger om loftsplinterne

Hvis vi besluttede os for at indse rummets konturbelysning, vil vi helt sikkert have brug for loftet polyurethan sokkel selv. Lad os se, hvad han er?

Baggrundsbelysning skemaet

Klassisk loftsplint (korrekt kaldet "filet") er en hjørneplade, der skal dække væggen og loftet. Hvis du planlægger at installere baggrundslyset, er loftsplinten til dette monteret ikke tæt på loftet, men i en afstand på 70 - 100 mm fra det - til lysets gennemgang.

Loftstifter er som regel lavet af skum, polystyrenskum eller polyurethan, men for at installere baggrundslyset er det bedre at vælge den sidste mulighed.

Med hensyn til designet er det bedre at vælge en bundplade med et ikke meget højt bord (for ikke at blokere lyset) såvel som med minimal relief. Det sidste ønske skyldes, at prægede sokkler (også kaldet skumstøbning) kræver regelmæssig rengøring af støv.

Derudover afhænger størrelsen af ​​soklen direkte på rummets højde: Jo højere rum, jo ​​bredere soklen kan være.

Erhvervet loftsplint til belysning i hardwareforretninger. Når du vælger et design, skal du beslutte dig for den rigtige mængde sokkel. Stiften sælges som regel individuelt i 2-meters striber, så det handler ikke om at beregne mængden af ​​købt arbejdskraft.

Vær opmærksom! Det er bedre at købe en sokkel til belysning og til normal loftsskæring med en lille margen, da en vis del af det vil "gå" væk, når man trimmer hjørner. Heldigvis er baseboard ganske billigt.

Så er soklen til installation af vores baggrundsbelysning valgt - du skal rette den. Og det første problem, vi møder på dette stadium, er at trimme hjørnerne (se også Sådan klippes hjørnet af loftplinten fra første gang).

Trimming hjørnerne af loftet sokkel

For at komme i gang med bundbordet for at lægge baggrundslyset i hjørnerne af rummet, er det nødvendigt at klippe det korrekt. For at trimme soklen bruges et sådant værktøj som en blok.

Tønde til skæring af sokkel

Kroppen er en U-formet stang med riller savet i visse vinkler.

Vi bruger blokken som følger:

 • Til at begynde med laver vi en skabelon (vi skal bruge det for at undgå at spilde materiale). Vi sætter to korte stykker sokkel i kassen og skærer dem i den rigtige vinkel.
 • Til skæring af polyurethan skørt kan bruges eller en kniv med udskiftelige knive eller sav til metal med fine tænder. Skæring er nødvendig med langsgående bevægelser uden stærkt tryk, da tryk fører til afskæring langs skærelinien.
 • Så vi "dock" "test" segmenterne på loftet. Hvis alt fungerede - dvs. samlingen har ingen slots - det betyder, at skabelonen er lavet korrekt.
 • Nu, ved hjælp af skabelonen og kluden, skar vi basispladen i hvert hjørne af rummet.

Montering af soklen på væggen

Montering af loftsplinten, som efterfølgende vil være skjult konturbelysning af rummet, skal laves i et fuldt renoveret rum. Soklen kan limes både oven på tapetet og uden dem (hvis vægpapiret er planlagt efter fastsættelse af soklen).

Vi monterer soklen som følger:

 • Efter at have trukket fra loftet den krævede afstand (op til 100 mm), tegner vi hovedlinjen - det er på den, at vi vil installere soklen. For linjen bruger vi niveauet.
 • Placér limpinden umiddelbart før klæbende procesprimer.
 • Hvis soklen er limet til den "blotte" væg, anvendes den til fastsættelse af fortyndet kitt. Det er også muligt at montere soklen ved hjælp af klæbemidler til polyurethan eller akrylkonstruktion.
 • Vi begynder at klæde bundpladen fra hjørnerne. Skær skørtdele skåret i henhold til ovenstående skema med lim og gælder på hjørnet. Vi trykker på bordpladen, og fjern overskydende lim med en spatel.
 • Efter limning af hjørnerne limer vi flade dele af soklen. Vi laver også leddene på basispladerne med et klæbemiddel, og tør dem med en fugtig klud.

Så halvdelen af ​​arbejdet er færdigt - soklen er fast. Næste fase er baggrundsbelysningen.

Plint belysning

Fremhæv markering

Baggrundsbelysningen er valgt efter dine personlige præferencer.

Ofte bruges som baggrundsbelysning:

 • Lysstofrør med lille diameter og effekt
 • LED strip

I princippet er begge muligheder levedygtige, men baggrundsbelysningen af ​​fluorescerende lamper har en stor ulempe - lysets "brud" ved krydset mellem to lamper. Så hvis du vil have baggrundsbelysningen under soklen til at være ensartet - vælg alternativet med lysdioder.

LED-strimler til dekoration af konturbelysningen egnede:

 • Magna S (lysere muligheder - Magna 2S og Magna 4S, men det er nok for meget)
 • Magna L (henholdsvis Magna 2L)
 • Magna RGB

For at belyse RGB-flerfarvede LED-strimmel - har du brug for en RGB-controller. Som en god mulighed kan vi anbefale controllere fra LEDX Radio med fjernbetjening fra Traxon eller lignende modeller fra samme prissegment.

Alt hvad du behøver for farvebelysning

Vær opmærksom! Strømforsyningen afhænger af den totale effekt af alle bånd. Hvis kraften i en blok overstiger 50 W, er det bedre at bruge flere mindre blokke, da en stor blok er vanskelig at forklare bag en sokkel.

Tilslutning og montering af baggrundsbelysning

Så soklen er fastgjort på væggen, det rigtige udstyr er købt - det er på tide at fortsætte med at forbinde LED'erne. Lidt mere - og vores oplyste loftsplint vil skinne (måske med alle regnbuens farver!)

LED tape på selvklæbende

 • Fastgørelsen af ​​LED-strimlen selv er ikke vanskelig. Fjern beskyttelsesfilmen fra det selvklæbende lag, tør den indvendige overflade af bundkortet ud af støv og snavs - og efter et par sekunder er båndet fastgjort.
 • Til montering af båndet i soklen kan det være nødvendigt at trimme. For at gøre dette bruger vi de sædvanlige sakse, vi skærer kun langs de steder, der er specielt markeret på båndet.
 • Dock tape mellem dem ved hjælp af stik. Men hvis der ikke er nogen stik, eller hvis du ikke kommer ind i meget god kvalitet, kan du simpelthen lodde dem med ledninger og observere polariteten.

Vær opmærksom! Ved lodning af LED-strimler bør loddetemperaturen ikke være mere end 250 grader, og lodningstiden må ikke overstige 10 sekunder.

Tilslut ledninger til tape

 • Du kan forbinde båndet til strømforsyningen med de samme stik, eller du kan simpelthen ved at forbinde ledningerne til de relevante terminaler. Forbindelse forkert er ret vanskeligt, da hver kontakt normalt er mærket.
 • RGB-baggrundsbelysninger kræver også installation af en controller.

Vi skjuler controlleren og strømforsyningen bag soklen - og vores belysning er klar!

Hvis værelset ikke kræver andre reparationer, skal du installere en loftsplint med belysning i rummet på mindre end en dag. Så nu ved du, hvor hurtigt og med det mindste omkostning for at omdanne dit hjem!

Valg af bordplade med belysning til gulv og loft

Nu er der mange efterbehandlinger, der giver dig mulighed for at udføre arbejde med høj kvalitet og smuk. Men i en sådan sort er det meget nemt at gå vild. Derfor er mange ikke engang klar over, at der er lister med belysning. Sådanne muligheder gør det muligt at forenkle alle designhændelser betydeligt, hvilket eliminerer behovet for at installere en falsk kasse lavet af gipsplader. Selvom det skal tages i betragtning, at gulv- og loftprodukter har betydelige forskelle.

Valg af lyskilde

For at få en fremragende loftsplint med belysning, skal du omhyggeligt vælge belysningskilden. I øjeblikket er der flere muligheder, men det mest populære er brugen af ​​LED tape. Den har følgende funktioner:

 1. Fleksibilitet. LED'erne er monteret på et meget fleksibelt bånd af små størrelser. Det skal huske på, at det ofte sælges i 5 meter bugter.
 2. Lysstyrke og stort farveområde. Du kan skabe et interessant spil farve, fordi du har brug for et kontrolpanel, der giver dig mulighed for at vælge en tilstand.
 3. Nem installation. Fastgør båndet er meget simpelt: Du skal bare fjerne tape fra sin forkerte side.
Ofte skjult under baseboard baggrundsbelysning skabt ved hjælp af LED tape

Det er vigtigt at bemærke, at denne indstilling skal begrænse den indgående strøm, fordi den fungerer på 12 eller 24 V strøm, så en strømforsyning er nødvendig for forbindelsen. Men jo større kraften af ​​alle installerede bånd er, desto mere massive er en sådan adapter. Derfor bør du passe på den skjulte placering.

Tip! For at undgå sådanne problemer anbefaler mange mestere at bruge flere små blokke.

Plint til belysning: loft og gulv

Gulv- og loftsplint til belysning - disse er to helt forskellige produkter, der adskiller sig i udseende og tekniske egenskaber.

Loftfilet

Designere bemærker, at den rigtige placering af lyskilder kan omdanne selv det mest kedelige interiør. Derfor er loftsplinten med belysning en integreret del af mange moderne stilarter. Man bør huske på, at denne mulighed tjener mere som et dekorativt element, som skal suppleres med en permanent lyskilde.

I øjeblikket kan du finde to praktiske måder at opnå det nødvendige resultat på:

 1. Den første er, at specielle baguetter bruges til arbejde, som har en niche til at installere båndet. De er firkantede eller halvcirkelformede dele, der udelukkende er fastgjort til væggen. Der er færdige muligheder, men det vil være meget mere effektivt at gøre installationen af ​​lysdioder på egen hånd. Små vanskeligheder kan opstå, når der tilsluttes to tilstødende elementer, men det løses let ved at lodde båndet. Et træk ved sådanne produkter er, at de er fastgjort i en lille afstand fra loftet, men på grund af formen skabes illusionen om fuldstændig fuldstændighed.

Særlige baguetter med niche til indlejring af skjult belysning

 • Den anden metode er meget enklere, men ikke meget sofistikeret. Til processen bruges en almindelig klassisk baguette, som simpelthen er placeret i en afstand fra loftet. Det resulterende hul tjener som et installationssted for lyskilden. Denne mulighed har en stor ulempe: LED'erne vil være synlige, hvilket noget svækker den ønskede effekt.

  Oprettelse af en skjult baggrundsbelysning ved hjælp af almindelige nederdel

 • Baseret på den specifikke situation vælges materialet af produktet. Dette skal gøres under hensyntagen til, at loftsplinten til LED-belysning skal have fuld brandsikkerhed. Derfor bør der foretrækkes produkter fremstillet af polyurethan, polystyren og PVC.

  Tip! Det er vigtigt at være opmærksom på gennemsigtigheden af ​​delene. Det bedste er fileter, der ikke har gennemsigtighed.

  Produkter til gulvet

  Stiften under LED-strimlen til gulvet er meget lettere at vælge, fordi den for det meste allerede har en speciel rille, hvor belysningen er installeret. Der er hovedvarianter:

  1. PVC. Dette er den mest populære mulighed, som har mange teksturer. Omkostningerne ved dette produkt er lave, hvilket giver dig mulighed for let at bekymre sig om den finansielle komponent. PVC-element har en speciel indsats, under hvilken båndet er installeret.
  2. Træ. Dette er en klassiker med en højere pris. Det antages, at denne mulighed ikke er egnet til installation af belysning, fordi materialet er brændbart.
  3. Polyurethan. Faktisk bliver dette materiale stadig mere populært for alle typer finish. Det har alle de fordele, der er nødvendige, så stiften til LED-strimlen ikke forårsager problemer. Meget ofte bliver vedhæftningen af ​​lyskilden udført direkte på toppen af ​​delene, hvilket kræver forsigtighed og forsigtighed.
  4. Aluminium. Mange mestre foretrækker denne særlige sort. Aluminiumsplinten ser godt ud, og giver dig også mulighed for hurtigt at gennemføre alle trin i installationen. Men der er en række funktioner. Således kan prisen på elementer være højere end ved træprodukter, og fastgørelsesanordninger udføres kun på velforberedte vægge.
  Aluminium baggrundsbelyst sokkel har mange fordele, men adskiller sig i en forholdsvis høj pris

  Hvis der ikke er noget ønske om at ødelægge med tilslutning af elektriske ledninger og lodning af båndet, er det bedre at overbetale lidt, men vælg et helt færdigt produkt, som du bare skal installere og tilslutte til netværket.

  Plinth installation

  Montering er ret simpelt. Alt går glat, hvis du følger nogle regler.

  Fastgørelse af loftfileterne

  Loftplinten under belysning er installeret som følger:

  • På grund af det faktum, at lyskilden er placeret direkte bag den del, skal den limes væk fra loftet. Afstanden bestemmes af hvilket resultat du vil have. Det er vigtigt at huske på, at små værelser kræver fastgørelse af en baguette i en mindste afstand med et lille mellemrum.
  Installationsdiagram over loftsplinten med lys
  • Alle færdige prøver har en stor del, som er fastgjort til væggen, fordi fikseringen kun udføres på denne overflade. Hvis værkerne udføres med standardfileter, vælges de ud fra denne funktion.
  • Fastgørelse udføres direkte på belægningen, som endnu ikke er dekoreret. Det vil sige, at tapetsticket eller andre procedurer udføres sidst.
  • Til installation, vælg et pålideligt klæbemiddel: det kan være et kit med tilsætning af PVA eller hurtigtørrende lim.
  • Afsluttede versioner kræver lodning af kontakter i tilstødende fragmenter. Selvbelægningsbånd kræver planlægning og forankring af alle handlinger.
  Montering af soklen med belysning på loftet: 1 - installation af LED-strimmel, lodningskontakter; 2- fastgørelsesfilet

  Tip! Et fleksibelt neonrør kan bruges til at belyse loftet. Men det kræver erfaring og specialværktøjer.

  Installation af produktet på gulvet

  Installationen af ​​dette design er en række successive faser:

  • Det hele starter med foreløbige beregninger, der hjælper med at få det nøjagtige beløb af alle de nødvendige materialer.
  • Få bedre muligheder, der har en rille med en sikker lukningsskærm. Det er bedre at overbetale lidt, men eliminere situationen, når det gennemsigtige panel falder ud med en vis effekt på gulvet.
  • LED-soklen er fastgjort til gulvet på skruer og dowels. To-element valgmuligheder er meget bekvemme, når den forreste del blot klikker på monteringspladen.
  • Hvis trimning er påkrævet, udføres den af ​​en hacksav. Men her er det vigtigt at være opmærksom på båndet, hvis det allerede er indsat i designet. Du bør altid følge de instruktioner, der skal vedhæftes. Når en separat metode anvendes og LED-produktet købes separat, er det bedre at kontakte sælgeren.

  Således belyser loftet med LED-strimmel under bundkortet eller bruger en ufuldstændig version med en speciel rille, der er en glimrende løsning til indvendig omdannelse, som du kan gøre med dine egne hænder.