Regnemaskine til beregning af gipsplader, gipsplader og tilbehør

For nemheds skyld præsenterer vi en lommeregner til beregning af gipsvægskonstruktioner:

 • gipsplader og GVL partitioner,
 • gipsplader gipsplader eller GVL,
 • gipsplader lofter.

Det vil give nogenlunde beregne den nødvendige mængde materiale til din partition eller gipsplader, beregninger er omtrentlige, kan nøjagtig beregning kun predvatirelno måle rummet og lave en plan diagram af rammen, men stadig på regnemaskinen kan du finde ud af den omtrentlige pris af materialet og til at vurdere deres potentiale eller kontrollere guiden Query.

Skillevæg med 2 sider i 1 lag gipsvæg på en metalramme

Skillevæggen på begge sider i to lag af gipsvæg på en metalramme

Kappevægge i 1 lag på en metalramme

Advarsel! Alle resultater er omtrentlige - nøjagtigheden afhænger af vægmaterialet, tilstanden og formen af ​​rummet

Installation af lofter på 1 niveau

Send din ansøgning nu!

Her kan du sende en anmodning om enhver form for reparation, stille et spørgsmål eller anmode om et opkald fra vores specialist til konsultation

Gør beregningen af ​​profilen til gipsvæg selv

Af alle de moderne beklædningsmaterialer skelner faglige eksperter opbygningen af ​​gipsplader. Med en meget høj funktionalitet skelnes de af en relativt lav pris og nem beregning og installation.

Som du ved, bruges gipsvæg til fremstilling af vægge og skillevægge, klædningsflader og lofter. Ved hjælp af det kan du nemt og hurtigt arrangere overfladen af ​​næsten enhver form. Hertil kommer, at når du arbejder med dette materiale, er det muligt at øge støjisoleringen, brandmodstanden og varmebesparelsen til næsten ingen ekstra omkostninger.

Hvis vi sammenligner det med andre færdige materialer, der anvendes i dag, som f.eks. Bygningssten, betonkonstruktioner eller skumblokke, vil det betydeligt gå ud af konkurrenterne, være mindre vægt og omkostninger, og installationen af ​​strukturer er meget hurtigere. Han arbejder også i den sidste fase af arbejdet positivt med konkurrenterne, idet det eliminerer plastering. Det er bare fyldt.

Sådan beregnes en profil

Næsten enhver struktur, uanset om det er en skillevæg (væg), foring eller det såkaldte gardinloft, kan beregnes og monteres hjemme. Samtidig er hovedproblemet ikke i samleprocessen, hvis arbejde er samlet og kræver kun engangsmemorisering, men i den korrekte beregning af behovet for komponenter og materialer.

De fleste gipsvægskonstruktioner er monteret på en ramme, for hvilken der anvendes et metal eller, sjældnere, en træprofil.

De teknikker og formler, der følger med nedenfor, giver dig mulighed for hurtigt at vælge det ønskede sæt gipsvæg, metalprofil og komponenter til afslutning af lofter og vægge, afhængigt af størrelsen af ​​de rum eller overflader, der skal udføres.

Beregningsformler

Beregning for styringsprofilen

Vejledningsprofilen, som har nomenklaturen UD27, beregnes ved hjælp af formlen:

 • Rummets omkreds (P) divideret med længden af ​​en profil (som regel er den tre meter) og multipliceret med korrigeringskoefficienten for affald ().
 • Ved beregning af antallet af profiler anvendes den tidligere beregnede koefficient til installation af hævede lofter, og ved beregning af det krævede tal anvendes dobbeltværdien af ​​den samme koefficient til vægbeklædning - 2

Værdien af ​​koefficienten " tages:

 1. Når rummets rum er mellem 10 og 20 m 2 - 1.175;
 2. Med en større 20 m 2 - 1.075;
 3. På mindre end 10 m 2 - 1.275.

Således, formlen til beregning af behovene i guideprofilen for gipsvæggen:

 • til hængende lofter: X = P: 3 * ;
 • til vægbeklædning: X = P: 3 * 2.

Hvis en profil anvendes med enheder af forskellig længde (mere eller mindre end tre meter, erstattes tallet "3" i formlen med længden af ​​den anvendte profil).

Resultatet afrundes altid op til et helt tal.

Beregning for bæreprofilen

Lejerprofilen med nomenklaturen, som regel - CD 60 beregnes som følger:

 1. Til lofter med 9,5 mm tykt gipsplank: X = (A: 0,6 + 1) * (B: 3) * ;
 2. Ved anvendelse af gipsloft - 12,5 mm (fugtbestandigt): X = (A: 0,4 + 1) * (B: 3) * ;
 3. Ved beregning af den bærende profil for vægge op til tre meter høj: X = (P: 0,6 + 4) * ;
 4. Med en væghøjde på mere end tre meter: X = ((P: 0,6 + 4) * h: 3) + P *
 • "X" er det krævede antal profilenheder på tre meter længde;
 • "A" er længden af ​​væggen;
 • "B" - bredde;
 • "H" er højden;
 • "P" - omkredsen af ​​de lokaler, hvor arbejdet udføres
 • " - en forudbestemt korrigeringskoefficient for affald afhængigt af rummets rum:
 1. Når rummets rum er mellem 10 og 20 m 2 - 1.175;
 2. større end 20 m 2 - 1,075;
 3. mindre end 10 m 2 - 1.275.

Værdierne på 0,6 og 0,4, der er angivet i beregningen, er den anbefalede profilhøjde (afstanden mellem de faste enheder) afhængigt af tykkelsen af ​​den anvendte gipsvæg.

Ved arbejde med en fugtbestandig paptykkelse på 12,5 mm blev der tilføjet fire mere profilenheder i hjørnerne af rummet (se formlen).

Hvis væggene er mere end tre meter høje, skal rummets omkreds tages i betragtning igen for at tage højde for det ekstra materialeforbrug under tværgående docking.

Nå er alle resultaterne afrundet op til et helt tal (antal enheder) på en stor måde.

Beregning af behovsark

Beregningen udføres for ark med standardstørrelser 12,5 x 1200 x 2600 mm. og 12,5 x 1200 x 3000 mm.

Hvis vi taler om lofter i loftet: så er antallet af gipsplader (X) det område af rummet (S) divideret med faktoren beregnet afhængig af standardstørrelsen af ​​pladerne af gipsvæg (K) og multipliceret med korrigeringskoefficienten for affald ().

Koefficienten "K" af arkets størrelse bestemmes på forhånd og er:

 • når du bruger ark 12,5 x 1200 x 2600 mm - 3,12;
 • når du bruger plader på 12,5 x 1200 x 3000 mm - 3,6.

Affaldsændringen " er:

 1. Når rummets rum er mellem 10 og 20 m 2 - 1.175;
 2. Med en større 20 m 2 - 1.075;
 3. Med mindre end 10 m 2 - 1.275.

Således kommer vi til formlen til beregning af antallet af ark: X = S: K *

Resultatet afrundes op til et helt tal.

Ved beregning af behovet for gipsvæg til vægbeklædning:

 • til ark 12,5 x 1200 x 2600 mm (med en højde af vægge op til tre meter eller mere): X = P * h1 * : 3,12
 • til plader af gipsvæg 12,5 x 1200 x 3000 mm: X = P * h2 : 3,6

I dette tilfælde:

Koefficienterne indført 3,12 og 3,6 bestemmes på forhånd og er forbundet med profilstrinnet for gipsvæg. Resultaterne af beregningerne afrundes altid op til et helt tal og opefter.

Det ser ud til at være alt! Det angivne materiale vil være en værdig hjælp til beregning af antallet af profiler til gipsvæg og andre komponenter under installationen af ​​strukturer.

Beregning af gipsvæg på væggen

Beregningen af ​​væggen på gipsvæggen er at bestemme det krævede antal ark og en metalprofil til rammeanordningen, selvlukkende skruer til fastgørelse og andre beslægtede materialer.

Forbruget af gipsvæg bestemmes ret let, da det svarer til arealet af skillevægge.

Antallet af selvskærende skruer og andre materialer afhænger direkte af skillevæggen og rammeskemaet. Derfor er hovedindikatoren for deres anordning det krævede volumen af ​​metalprofiler.

Baseline data for at bestemme antallet af metalprofiler

Først og fremmest bestemmes partitionstykkelsen. Afhængig af tykkelsen anvendes metalprofiler af følgende størrelser:

 • UW50, CW50 til enkeltlags skillevægge op til 75 mm tykke og to lag op til 100 mm tykke.
 • UW75, CW 75 til enkeltlagsskillevægge op til 100 mm tykke og tolags skillevægge op til 175 mm.
 • UW 100, CW 100 til enkeltlags partitioner op til 150 mm tykke og tolags skillevægge op til 200 mm.

Bestemmelse af antallet af materialer, der kræves til udsmykning af væggene med en hyprokom eller installation af en hygrochny partitioner, udføres efter valg af mulighed for opførelse af skillevægge og dækker væggene med en hyprok.

Beregning af profil og andre materialer

Efter bestemmelse af profilens egenskaber udføres målinger af rummets vægge afhængigt af den valgte indstilling af enhedskomponenterne eller vægbeklædningen med opførelsen af ​​rammeplanlægningen.

Afhængigt af vægernes højde og længde er det muligt at bestemme den omtrentlige mængde materiale, der kræves til installation af en hygroskopisk belægning i overensstemmelse med bordet, idet der for eksempel tages et værelse med en væghøjde på 2,5 m og en længde på 16 m:

Også i beregningerne af gipsvæg på væggene tages ikke hensyn til åbningerne dannet af vinduer og døre, beregningen af ​​forbruget af materiale til indramning af disse bør foretages yderligere under hensyntagen til deres antal og størrelse.

Beregning af rammens ledningselementer

Hvis det er nødvendigt at udføre arbejde på enheden af ​​gyrogens vægge, er det vanskeligste og samtidig kræver den største nøjagtighed beregningen af ​​rammelementerne. For en mere præcis beregning kan du anvende følgende metode.

Rummets omkreds skal divideres med længden af ​​et element, som normalt er 3 m. Derefter multipliceres resultatet med en faktor, der tager hensyn til affaldet af affald på affald, hvilket antages at være følgende værdier:

 • 1.075 til beregning i et rum på mere end 20 m2
 • 1.175 - fra 10 m2 til 20 m2;
 • 1.275 - mindre end 10 m2.

Hvis længden af ​​det anvendte element er forskellig fra 3 m, er det naturligvis nødvendigt at bruge den faktiske længde af den påførte profil i beregningen. For detaljer om hvordan man beregner en profil, se denne video:

Alle resultater opnået ved beregning skal afrundes op til et helt tal.

Anvendelsen af ​​formlerne til beregning af antallet af profiler til enheden af ​​rammen for de høje vægge og partitioner af disse formler giver dig mulighed for korrekt at bestemme den krævede mængde materiale, der kræves til arbejdet.

Beregning af bæreprofilen

For at bestemme nummeret på bærerprofilen og for at opnå en mere nøjagtig værdi af forbruget af væggenheden er det nødvendigt, som angivet ovenfor, at udføre et rammeplanlægningsskema.

De værdier, der benyttes ved udarbejdelsen af ​​ordningen, kan antallet af profiler bestemmes af formlerne:

 • Q = (P / 0,6 + 4) * K - ved valg af metalstyringer til vægge med en højde på mindre end 3 meter;
 • Q = ((P / 0,6 + 4) * H / 3) + P * K - ved beregning af en gipspladepartition med en højde på mere end 3 meter.

I disse formler er følgende værdier:

 • Q er antallet af bæreprofil;
 • K - affaldskoefficient, taget afhængigt af rummets rum og svarer til ovennævnte værdier for styringsprofilen;
 • P-perimeter af rummet.
 • 0,6 er den anbefalede hældning af stativene i meter;
 • 4 - angivet i stykker antallet af stativer, som skal installeres i hjørnerne af rummet.

Formlen til beregning af metalprofilen til gipsvæg på mere end 3 m højde tager desuden hensyn til materialet forbrug i rammens tværgående forstærkning, som er lig med værdien af ​​perimeteren, idet der tages hensyn til materialeaffald (P * K). For information om, hvordan du arbejder på en speciel regnemaskine, se denne video:

Den korrekte beregning af materialet bidrager til en korrekt tilrettelæggelse af arbejdet og reducerer kompleksiteten og de økonomiske omkostninger.

Beregning af gipsvæg og profil med en lommeregner

Beregning af gipsvæg - et obligatorisk trin inden dækker vægge eller loftsgips. Uden en kompetent beregning af materiale, fastgørelseselementer og profiler er det vanskeligt selv for et erfarent gipsplade at gøre reparationer i kvalitet, for ikke at nævne reelle budgetbesparelser.

Beregningen af ​​antallet af profiler er nødvendig for at købe en tilstrækkelig mængde materialer til at lave den korrekte konstruktion af gipsplader. Beregningen af ​​gipspladen og profilen ved hjælp af en kalkulator er et obligatorisk trin, inden det dækker gipspladens vægge eller loft

Lad os f.eks. Tage en væg med en døråbning, hvor GHL 2,5x4m er monteret. To typer profiler bruges til vægmontering: UD-27 (vejledning) og CD-60 (loft).

Beregning guider

Profil UD-27 er fastgjort langs væggenes omkreds under hensyntagen til døråbningen. Beregn omkredsen: P = (5 + 3) x2 = 16 m; trækker døråbningen (0,8 m), får vi det endelige resultat på 15,2 m.

Højden af ​​væggene i eksemplet er 3m, så det er nok at købe 2 profiler på 3m hver og fiks dem lodret langs kanterne af væggen.

Summen af ​​længden af ​​de to sider minus døren er 5 + 5-0,8 = 9,2 m, åbningens dimensioner er 2,1 x 0,8 m, og omkredsen er 2,1 x 2 + 0,8 = 5 (undtagen gulvet). I alt - 9,2 + 5 = 14,2 m. Siden profilstørrelse 4m - 14,2: 4 = 3,5 eller 4 stykker (efter afrunding). De resterende dele af profilen efter skæring kan også anvendes.

Så til installation af gipsvæg på en 3x5m væg med en døråbning på 2.1x0.8 skal du:

 • profil UD-27, 2 stk. 3 m hver;
 • UD-27 profil, 4 stk. 4 (1,8 m i resten).

Beregning af rammeprofil CD-60

Profil CD-60 har form af et gitter med firkanter 0,6 x 0,6 m. Denne størrelse er den mest populære, men slet ikke obligatorisk. Valgmuligheder for afvigelser i vinduets side kan variere fra 10 til 20 cm.

Profiler CD-60 består af en rammeprofil og lintel, og det er kun nødvendigt at montere denne type kun langs GCR-omkredsen. Afhængigt af placeringen af ​​arket (vandret eller lodret) og profiler arrangeres og beregnes tilsvarende. Ofte monteres arkene lodret.

Da bredden af ​​GKL er 1,2 m, er rammeprofilerne monteret lodret i 0,6 m trin. Hvis væggen har en åbning, er det vanskeligt at nøjagtigt beregne profilens størrelse. Ved at holde intervallet til 0,6 m er det nødvendigt at skifte alle profiler lidt (ca. 0,1 m), så den første profil er 0,5 m væk fra murens kant, resten er i overensstemmelse med standarden.

CD-60 profiler består af en rammeprofil og lintel, og denne type skal kun monteres langs GCR-omkredsen.

Profil Kalkulator

Hvis bundvæggen er beklædt med gipsvæg, overlappes overfladen af ​​rammen på den ene side, lægger mineraluld eller anden isolering under gipsplade.

Med en simpel online regnemaskine kan du beregne mængden af ​​gipsvæg og komponenter.

 • Vejledningsprofilen på gulvet og loftet duplikeres af lydisolerende tape.
 • Med et trin på 0,4-0,6 m monteringsrammer.
 • Isolering er lagt mellem profilerne, så muren bliver syet med gipsvæg og puttied til tapet eller maleri.
 • Hvis der er kommunikation i væggen eller et for tykt lag af isolering, så flyttes 2 rækker af stativer adskillige centimeter og bundet med broer.

Nøjagtigt beregning forbruget af materialer er kun muligt ved opførelse af detaljerede tegninger.

Så hvis du fokuserer på regnemaskinen, så på 1 m² væg du har brug for:

 • gipsvæg -1,05 m²;
 • guide profil - 1,1 m;
 • rackprofil - 2 m;
 • selvskærende skruer - 17 stk. 25 cm hver;
 • kitt til sømme - 0,45 kg;
 • forstærkningsbånd - 1,1 m;
 • dowels til gulv og loft guider - 1,6 stk.
 • lydisoleringstape - 1,5 m²;
 • primere - 0,1 l;
 • isolering - 1 m²;
 • Endelig kitt (om nødvendigt) - 1,2 kg.

Beregning af materialer til loftet, regnemaskine - video instruktion

Beregning til vægge

For eksempel tage et standardark med gipsvæg med dimensioner på 3x1, 2x0, 1025 m.

Ved montering er arkene monteret i serie, fra venstre mod højre, uden forskydninger. Ved tegning kan det forstås, at de to første ark er fast uden affald, strengt langs konturerne af metalrammen. Ark, der dækker åbningen, skæres i 2 dele i henhold til billedet. Ved affaldet, mens du kan lukke øjnene. Så til installation af en væg på 5x3 m vil der kræves 4 ark gipsvæg.

Beregningen af ​​forbruget af materialer til vægbeklædning med gipsplade er et vigtigt skridt inden konstruktionen af ​​en gipspladervæg

Endelig nogle flere tips:

 • For at fikse profilen på væggen har du brug for en dowel størrelse 6x40 mm (størrelsen afhænger af vægtykkelsen).
 • Hylsteret til tilslutning af profilen er hamret i trin på 0,3-0,4 m. For at montere profilen på ophængningen har du brug for 4 skruer.
 • Krabben kan fastgøres med 4 dowels.
 • Profilen med stikket er fastgjort med 2 dowels.
 • Gipsplader med metalramme er forbundet med MN 25/30 selvskærende skruer med et trin på 0,25 m.

Hvis rummet er helt færdigt med gipsplader, er det nødvendigt at tage højde for, at rammen med broer reducerer rummets rum, og derfor vil mængden af ​​materiale kræves mindre end området af vægge og loft på basisfladen. I sådanne tilfælde fremstilles beregningen af ​​gipsplader på rammen, og installationen af ​​rammenettet skal igen være i overensstemmelse med gipspladens dimensioner.

I vores eksempel passede 2 ark gips ikke helt, så de skårne stykker skulle indgå i beregningerne som ekstra materiale. I dette tilfælde vil alt trimning være tilfældet. For at gøre det mindre spild, skæres arket sammen med hver halvdel.

Selvfølgelig, for at beregne mængden af ​​materialer til reparation, er der andre metoder til at tælle. For eksempel, en universel formel til beregning af et rums overfladeareal: S = 2ah + 2bh + ab, hvor a, b, h er længden, bredden og højden af ​​rummet. Hvis loftet eller en separat væg ikke er beklædt med gipsplader, fjernes en af ​​additiverne fra formlen. Ikke desto mindre vil de bedste beregninger være dem, der er forståelige og tilgængelige selv til en hjemmeværker, når man reparerer med familiekræfter. Det skal bemærkes, at alle data er vejledende og præsenteres for eksempel. En specifik mængde byggematerialer hjælper med at beregne skitserne og programkalkulatoren for gipsvæg.

Beregning af profilen til gipsvæg til loftet - alle nuancer af korrekt arbejde

Du ved ikke, hvordan du korrekt beregner antallet af profiler til gipsvæg og komponenter til det? Denne gennemgang vil hjælpe dig med at forstå dette problem og foretage en nøjagtig beregning uden involvering af eksterne specialister.

Rammens styrke afhænger af loftets pålidelighed, så det skal monteres meget omhyggeligt

Aspekter af korrekt afvikling

Lad os først se på, hvad der er nødvendigt for at samle strukturen:

 • Main CD racks;
 • Guideelementer UD;
 • Lige suspension
 • Tilslut single-level "krabbe";
 • Fasteners.

Lad os sortere alle elementer i rækkefølge.

Hovedprofil

Overvej funktionerne ved udvælgelse og beregning af denne type produkter:

Til beregninger bruger vi den mest almindelige type med en længde på 3 meter, du kan købe den hos enhver hardware butik.

Minimumstykkelsen på det materiale, hvorfra produkterne fremstilles, skal være mindst 0,55 mm. Dette er den eneste måde at sikre den nødvendige stivhed af rammen.

Vægprofil

Guide elementer beregnes som følger:

Det vil sige, at profilforbruget pr. 1m2 gips ikke er bestemt her, men længden af ​​alle overflader ved siden af ​​loftet opsummeres.

Hangere og stik

Uden disse elementer er det umuligt at opbygge et skelet, så lad os finde ud af, hvordan man gør alle de nødvendige beregninger med egne hænder:

Jumpers er ikke knyttet til suspensioner, så de behøver ikke at blive overvejet.

Bruges, hvis længden af ​​standardprodukter ikke er nok. Det nøjagtige beløb beregnes ved hjælp af forbindelse.

Hvad angår beregningen, er det nødvendigt at bestemme rummets areal i kvadratmeter, og multiplicere derefter denne indikator med en faktor på 1,7.

fastgørelsesmidler

Med hensyn til dette aspekt fungerer instruktionen til afregningen som følger:

 • Dyvel-negle. Anvendes til fastsættelse af styringer, samt til fastgørelse af direkte suspensioner. Mængden bestemmes simpelthen: Afstanden mellem trinnene, når skinnerne monteres på væggene, er 40 cm, og hver dyvel skal have 2 dowels. Længden er normalt 40-50 mm, diameter - 6 mm;

Dowel-negle sikkert fastgør rammen i beton

 • Selvdrejende skruer til profilen. De kaldes også bugs eller frø, de har normalt en længde på 9 til 12 mm. Der er to typer produkter - med en boremaskine og en skarp spids, den anden mulighed er at foretrække, da det giver en mere sikker vedhæftning af elementer. For forbrug er der ca. 10 stk. Pr. Kvadratmeter, deres pris er lav, så du kan tage fastgørelsesanordninger med en lille margin;

Ved hjælp af fejl er metalelementer forbundet

 • Selvdrejende skruer
 • til gips. Den mest anvendte variant er 3,5x25 mm, som er velegnet til begge plader med en tykkelse på 9 og plader med en tykkelse på 12 mm. Hvis du har en standard profilhøjde på 60 cm, bruges der i gennemsnit 23 skruer pr. Kvadratmeter.

Selvskærende skruer med finhældning fastgør gipsvæggen til metalrammen godt

Det er alt hvad du behøver at vide om beregningen af ​​gipsvæg og profilen i loftet, alt er ret simpelt, og arbejdet på enhver persons kræfter.

konklusion

Nu kan du nemt beregne profilen og komponenterne til den uden involvering af specialister. Videoen i denne artikel vil fortælle dig mere information om emnet, og hvis du har spørgsmål, skriv dem i kommentarerne.

Sådan beregnes mængden af ​​profil for gipsvæg

Sendt den 31/10/2017 i kategorien Byggematerialer // 0 kommentarer // Indsendt af admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 stemmer, gennemsnit: 0 ud af 5)

Ved opførelse af gipsvægkonstruktioner opstår spørgsmålet normalt, hvordan man beregner mængden af ​​profil for gipsplader for at minimere arbejdsomkostninger og materialomkostninger og samtidig sikre den pålidelighed, der kræves. Lad os se nærmere på, hvor mange af disse eller andre komponenter der skal bruges, når du installerer komplette gipsvægssystemer. Afhængigt af den valgte byggemodel kan vi have brug for skinner, stativer, loftsprofiler, bøjler, stik og forlængerledninger.

Beregning af styringsprofilen

Ved tilpasning af beklædnings- og skillevægge til gipsplader, som styrer stativrammen, fastgøres gulv og loft over hele konstruktionens længde. Den dobbelte længde svarer til antallet af guider, udtrykt i meter. Hvis dette tal er divideret med standardlængden på 3 m, får vi værdien i stykker. Ved beregning er det nødvendigt at foretage en korrektion for vandrette linter, der forbinder tilstødende stativer i dør, buede eller vinduesåbninger og forskellige nicher.

Ved montering af lofter behøves der kun vejledninger til en ramme med enkeltstående stik - krabber. For at beregne den rigtige mængde, for enkle enkeltniveau lofter, måler du blot omkredsen af ​​loftets kontakt med væggen. For lofter på flere niveauer (ikke forveksles med to niveauer), herunder komplekse konfigurationer, skal der ved beregning af gipsvæg guider opstilles strukturens fordoblet kontur, der ikke grænser op til væggene, til den beregnede omkreds.

Beregningsstativprofil

Sideposterne på facings og skillevægge er monteret og fastgjort på væggen, resten er monteret i en vis afstand fra hinanden, kaldet et trin. Du skal vide størrelsen, når du beregner det samlede antal rackprofiler til gipsvæg på vægge. Længden af ​​stativet er valgt ud fra strukturens højde.

Når du vender mod gipsplader, er GVL-skridt 600 mm. Værdien af ​​denne parameter, når den anvendes til beklædning af gipsplader, samt ved opførelse af skillevægge af et af disse to materialer, kan være forskellige, men altid taget flere af bredden af ​​pladen. En komplet liste over gyldige værdier er angivet i tabellen.

Beregning af profiler til gipsvæg

Reparation - et erhverv, der kan gå ganske anstændigt beløb. Selv om der på vores hjemmeside er fortalt om gipsvæg, men selv et relativt økonomisk materiale, både hvad angår midler og forbrug pr. Kvadratmeter, kan koste dig i mindst et lille, men ikke lille beløb. I artiklerne fortæller vi om, hvordan og hvor du kan spare penge i reparationsprocessen, og hvor du ikke behøver at gøre det, fordi du kan miste meget i produktets kvalitet.

Et andet råd, der hjælper dig med at spare nogle af de midler, der er afsat til reparationer, er oprettelsen af ​​den korrekte beregning for forbrug af metalprofiler, der bruges til at skabe et skelet af et produkt, der er beklædt med plader af gips. Beregninger hjælper dig med at bestemme antallet af den ønskede profil, som giver dig mulighed for at nægte at købe en ekstra profil, "bare hvis der pludselig ikke er nok".

Men advarsel omgående, at beregningen altid er en ganske vanskelig opgave, og beregningen af ​​profiler til gipsvæggen er nogle gange endnu sværere end at skabe en ramme fra denne profil. Derfor er det bedre at bruge en lommeregner, der findes på sådanne ressourcer til komplekse beregninger, både rack- og guideprofiler. Det giver dig mulighed for at udføre beregningen meget hurtigere, nemmere og mere præcis, du behøver kun at levere kildedataene.
Bemærk, at standardprofillængden er 3 meter; det er denne figur, der skal tages i betragtning ved beregningen. Også dimensionerne af et gipsvæg ark er 1200x3000 millimeter. Du skal vide dette for at udføre beregningerne korrekt, fordi alle målinger vil blive udført på grundlag af størrelsen af ​​et enkelt ark med gips.

Formler og beregningsprocedure

Vi vil straks forklare, at guideprofilen (UD) bruges til at skabe grundlaget for den fremtidige ramme, først efter installationen kan rackprofilen bruges. Styringsprofilen er fastgjort til væggen, og allerede til ham rack. Rackprofilen bruges igen til at oprette en platform, på hvilken gipsvæg monteres, den er placeret mellem styringsprofilen. Vær også opmærksom på, at vi ikke beskriver processen med komplekse beregninger, da det ikke giver mening, for nu er der så mange specialprogrammer, der kan klare denne opgave meget mere effektivt end en person, endda en erfaren specialist.

Så for at beregne antallet af profiler, der skal bruges til dit produkt, skal du måle størrelsen af ​​overfladen, som du skal oprette rammen på. Når dimensionerne er kendt, kan du begynde at beregne antallet af profiler. Til dette vil vi bruge formler, der ikke er de eneste, du kan finde andre, men vi anbefaler dig at bruge dem, da de blev kontrolleret af mange eksperter, hvorefter de ikke havde nogen klager over nøjagtigheden. Vi bemærker også, at det er ønskeligt at anvende disse formler til gipsplader af standardstørrelser, ellers kan det være svært at installere det på rammen.

For at finde ud af det krævede antal UD profilskinner, skal du bruge denne formel. Højden og længden af ​​væggen tilføjes, hvorefter resultatet multipliceres med 2. Derefter multipliceres dette beløb med korrektionsfaktoren, hvilket er 1,2. Det resulterende tal skal divideres med profilens længde, dvs. 300 centimeter. Således får du et nummer, hvilket vil betyde det ønskede antal skinner UD-profil.

En lidt anderledes formel bruges til at beregne cd-profiler. Du har brug for et tal, der betyder længden af ​​rummet, divideret med 60 centimeter, derefter multipliceret med en korrektionsfaktor, som stadig er lig med 1,2. Det er også vigtigt at bemærke, at alle de numre, du modtager som følge af beregningerne, skal afrundes, da profilen vil være nok til nogle uforudsete tilfælde. For eksempel kan du bruge små stykker af profilen til at styrke rammen.

Hvis du læser andre artikler på vores hjemmeside, ved du sikkert, at der ud over profiler i rammen også anvendes suspensioner, hvoraf også antallet skal læses. For sit nummer, som angiver antallet af alle cd-profiler, multipliceres det med 5, da der er behov for så mange suspensioner pr. Profilskinne, hvis længde er 3 meter.

Generelt er det hele. Selvfølgelig er disse formler ikke ideelle, med hjælp fra dem er det umuligt at beregne og tage højde for alle funktionerne i rammen, men de er meget alsidige. Hvis du har brug for at kende antallet af profiler i en mere kompleks ramme, så skal du som beskrevet ovenfor kontakte de programmer, der findes på næsten alle sider om konstruktion for at få hjælp. Vi har beskrevet de grundlæggende principper, der hjælper begyndere til at beregne profilen, både for gipspladens loft og til væggen. Men for komplekse og indviklede designs, hvor der er mange bøjninger, er de ikke designet.

Lommeregner beregner komponenter til partitioner

Som du kan se, er der ikke noget særligt vanskeligt her, ja, du bliver nødt til at gøre lidt beregning, men det korrekte resultat giver dig mulighed for effektivt at bruge metalprofilen, da du vil vide det nøjagtige beløb.

Beregning af forbrug af materialer til gipsplader gipsplader vægge på loftet profil

Regnemaskine til beregning af forbrug af materiale til gipsplader (skillevægge, lofter, vægge)

Knauf gipspladeregnemaskiner.

 • Lommeregner - beklædningsvægge med gipsplader. Knauf til lim.
 • Lommeregner - Gipsplader vægbeklædning på en metalramme af loftprofilen.
 • Lommeregner - vægbeklædning på en metalramme 5 cm
 • Regnemaskinen - en skillevæg fra gipsplader i et lag
 • Lommeregner - Gipsvægspartition i to lag
 • Regnemaskine - gipsplader partition på en dobbelt metal ramme
 • Regnemaskine - gipsplankloft på en enkelt metalramme

Kalkulator til beregning af de nødvendige materialer til beklædningsvægge med gipsplader (hl) på en ramme af loftsprofilen i 2 lag gipsplader Konstruktionsmærkning C623.

Vægbeklædning med gipspladerplader (HL) på en ramme af loftsprofilen i 2 lag. Markeringsdesign C623
Den bruges i lokaler af forskellige formål, både under renovering og i nybyggeri for at færdiggøre væggene samt forbedre varme- og lydisoleringen af ​​lokalerne. Overfladen af ​​vægbeklædningen med gipspladerplader HCl Knauf involverer efterfølgende efterbehandling af overfladen, for eksempel maling, vægpapir, fliser.

Gipspladematerialets størrelse: Typer, flowberegning og installation

Producenter tilbyder forskellige størrelser af gipsvæg. For korrekt beregning af den optimale mængde materiale, der kræves til opførelse af vægge, skillevægge eller loftet, er det nødvendigt at finde ud af, hvor længe arkene er, tykkelse og bredde.

Materialegenskaber

GKL er et kompositmateriale bestående af gips, på begge sider af pap foret med lærred. For at opnå optimale kvaliteter omfatter kernesammensætningen, ud over gips, specielle komponenter, der øger dets præstationsegenskaber: fleksibilitet, styrke og modstand mod aggressiv atmosfære.

Kombinationen af ​​gips og pap skaber et materiale, som har flere fordele og gør det muligt at bruge det som en forstærkende ramme og grundlaget for påføring af forskellige finishmaterialer.

fordele

Gipsvæg anvendes aktivt i reparationsarbejde, og anvendelsesområdet for dets applikation er utrolig bredt. GCR'ens succes er forklaret af en række fordele i forhold til andre materialer:

 • det er miljøvenligt og udsender ikke skadelige stoffer i luften;
 • gipsplader - ikke brændbart brandsikkert materiale;
 • Justering af væggene og loftet ved hjælp af gipspladen påvirker ikke ventilationen og skaber et gunstigt indeklima;
 • papbelægning er det optimale grundlag for brugen af ​​forskellige efterbehandling materialer - fra tunge keramiske fliser til et lag af maling;
 • overfladen af ​​arkene kan yderligere være overtrukket med sammensætninger, som har brandfaste, fugt- og dampbeskyttende egenskaber;
 • fleksibiliteten af ​​gipsvæg giver dig mulighed for at legemliggøre de mest dristige ideer i installationen af ​​strukturer;
 • har en relativt let vægt;
 • Tilstedeværelsen af ​​et mellemrum mellem betonfladerne og rammen, som gipspladen er fastgjort til, giver mulighed for at installere et system af spotlights og skjule ingeniørnetværk og -elementer.

De vigtigste fordele ved gipsvæg - lave omkostninger og nem installation. Skæreark kræver ikke brug af specielle dyre værktøjer - de kan nemt skæres med en almindelig skarp kniv.

anvendelsesområde

Særlige egenskaber ved GKL giver stor brug af materialet under reparationsarbejdet. Gipsvæg anvendelse:

 • til lukning af unødige åbninger og hulrum;
 • udjævningsvægge og lofter
 • opførelse af hylder, søjler, buer, basisplader og andre arkitektoniske elementer;
 • Opførelse af skillevægge og indbyggede reoler;
 • skabe lindring (for eksempel et loft eller et gulv på flere niveauer).

Producenter skaber nye typer af gipsplader, hvilket øger deres styrke og fugt-resistente egenskaber. Hvis der før tørring kun blev brugt i tørre rum, kan du nu købe lagner, der kan monteres i badeværelser, badeværelser og i køkkenet.

Typer af FCL

Hvad er typerne af GCR? Forskellige typer gipsvæg har forskellige egenskaber, og det er vigtigt at overveje, når man vælger et efterbehandlingsmateriale.

 1. Normal - bruges til udsmykning af bolig- og kontorlokaler med optimal fugtighed. Arkene har en relativt lav vægt og er billige.
 2. Brandsikker - normalt brugt til efterbehandling af ikke-boligområder, opførelse af skillevægge og teknologiske miner til at lægge ventilationssystemet og ledninger. Materialets brandsikkerhed gør det muligt at oprette dekorative og funktionelle arkitektoniske elementer nær en åben ild - nær komfurer og pejse.

Vandtæt - har specielle tilsætningsstoffer i gipskernen, hvilket reducerer fugtabsorptionen af ​​materialet. Disse plader svulmer ikke og stratificeres i rum med høj luftfugtighed, og de omfatter også stoffer, der forhindrer udvikling af svampe og bakterier.

Fugtbestandigt gipsplader vælges ikke kun til efterbehandling af køkkener og badeværelser - dette materiale anbefales til at blive brugt til ethvert arbejde i et privat hus, da fugtighedsniveauet i de enkelte bygninger som regel overstiger disse tal i lejlighedskomplekser.

 • Brandhæmmende modstandsdygtig - kombinerer brandsikre og fugtsikre egenskaber.
 • Når man vælger en type gipsvæg, skal man tage højde for hovedformålet. Nogle gange er det bedre at overbetale, men at bruge i udsmykningen af ​​høj kvalitet og pålideligt materiale.

  GCR størrelser

  Forskellige typer gipsplader fra forskellige producenter har deres egne dimensioner, kun produktets bredde er standard - det er 1,2 meter.

  tykkelse

  Denne figur afhænger af formålet med gipspladen:

  1. Arch - designet til at skabe buede åbninger og buer. Det er den tyndeste (det har en tykkelse på 6,5 mm) og er en let type ark, med et optimalt forhold mellem fleksibilitet og styrke.
  2. Loft - bruges til beklædning af hængende konstruktioner og fladt loftudstyr. Tykkelsen på 8-9,5 mm forhindrer sagning af materialet og sikrer samtidig lette rammesystemet.
  3. Væg - ved hjælp af det er skillevægge konstrueret, arkitektoniske elementer og vægge er udjævnet, har en tykkelse på 12,5 mm. Denne størrelse sikrer stabiliteten af ​​de monterede strukturer og deres styrke.

  længde

  Gipspladens længde kan variere fra 2,0 til 3,5 m fra forskellige fabrikanter. Et standardark med gipsvæg har et areal på 3 m 2 (2500 x 1200), sådanne produkter med forskellig tykkelse fremstilles af de populære firmaer Lafarge og Volma. Knauf-mærket giver igen forbrugeren et bredt dimensionsnet af produkter.

  GKL ark kan have følgende størrelser (LxW):

  For at vælge den optimale længde af gipspladen skal være baseret på formålet med materialet. Du behøver ikke købe for store plader, hvis du har brug for at lave en lille struktur, og brugen af ​​korte produkter ved opførelse af vægge eller lofter vil skabe stygge sømme, hvilket kan ses selv efter afslutning.

  Sådan beregnes strømmen?

  Valget af længden af ​​arkene skal foretages efter omhyggelig fjernelse af målingerne af det fremtidige design. Ved beregning af GKL forbruget skal man ikke fokusere på deres "kvadratur", men på de faktiske dimensioner af produkterne. Så hvis du har brug for at justere væggene i rummet med en lofthøjde på 2,7 m, er det bedre at købe en gipsvæg med en længde på 3 m - så du undgår sømme og installationsproblemer.

  Det er vigtigt! Du kan bruge beregningen af ​​materialet på området, i dette tilfælde til de faktiske tal skal tilføjes "på lager" yderligere 10-20%.

  For nemheds skyld kan du tegne rummets dimensioner og strukturen der skal bygges på et ark papir og vælge længden af ​​gipspladen og produktets optimale placering på det resulterende kort. Det er vigtigt, når man forskærer for at opnå det mindste antal sting mellem gipsplader.

  montering

  Når du monterer gipsplader på flade overflader, er det ikke nødvendigt at montere rammen. I et sådant tilfælde er gipspladerne fastgjort på et limbaseret klæbemiddel specielt designet til plader. Når man opretter arkitektoniske elementer eller udjævning af vægge og lofter, er det nødvendigt at bygge en kasse.

  Rammen, som gipsplade skal monteres på, er lavet af træplader eller en metalprofil. Hvert af materialerne har sine egne væsentlige fordele og ulemper, så valget er dit. Stævnens hældning afhænger af elementets funktionelle formål og kompleksiteten af ​​strukturenes geometri:

  • Rammens standardplade er 60 cm til styr og 40 cm til stativ;
  • i tilfælde af en kompleks geometri af strukturen anbefales det at reducere trinet af batten
  • Maks. stigningsværdier til montering af tynde buede eller loftsplader er 100 cm til styr og 60 cm til stativer.

  Det er bedre ikke at spare på arrangementet af batten - for stort et skridt imellem profilen vil føre til sagging gips.

  Det er vigtigt! Ved dannelsen skal rammen overvejes og placeringen af ​​arkene. Nabo GKL bør dockes og fastgøres direkte på profilen eller skinnen.

  Efter bedømmelsen af ​​kappen er gipset fastgjort til det ret hurtigt. Hvert ark skal boltes til rammen på 3-5 punkter, jævnt fordelt langs produktets længde. Mellem arkene skal der være et mellemrum på 2-3 mm. Disse samlinger limes først sammen med et bygningsbandage og sættes derefter i stykker.

  Ved konstruktion af en struktur med HL-bøjninger anbefales det, at materialet gennemblødes grundigt med en klud eller rulle med metalnåle. Det våde ark giver godt til deformation uden dannelse af revner og brud.

  Beregning af gipsplader partitioner (gipsplade): regnemaskine

  Omkostningerne ved materialer vil være: 0 rubler.

  * Omkostningerne til materialer til en partitionstykkelse på 100 mm fra almindelige Knauf ark (12,5 mm) på en ramme fra Knauf profiler er angivet.

  Leveringsomkostninger inde i Moskva Ringvejen vil være 0 rubler. (Total vægt af materialer 0 kg)

  Levering til Moskva Ringvej + 30rub./km

  Omkostninger ved losning og løft (i nærværelse af en arbejdsgods): 0 gnidning.

  Spørgsmålet om beregning af forbrugsstoffer er meget vigtigt, når gipsplastepartitionerne installeres. For at beregne mængden korrekt og hurtigt skal du bruge vores regnemaskine. GKL partitions calculator har en enkel grænseflade og kræver et minimum af data til præcis beregning af byggematerialer. Overvej hvordan du korrekt bruger denne regnemaskine og udfør målinger af overflader til installation af skillevægge.

  Material beregning kan ikke udføres uden først at vide parametrene i partitionen. For at bestemme dem skal du have en almindelig målebånd. For at beregne FCL er der kun brug for to værdier - længden og højden af ​​den fremtidige partition. De måles ved hjælp af et målebånd og skriver til arket.

  Beregningen af ​​gipsvægskomponentregner udføres på tre hovedparametre:

  • længde;
  • højde;
  • type plating (enkelt eller dobbelt lag).

  - Hvis højden af ​​rummet er større end den maksimale højde af pladen af ​​gipsplader (3 meter), regner räkneren materialerne til forbrug, hvilket er angivet i firkantede parenteser. Dette skyldes det faktum, at der er behov for at skabe hoppere fra profilen i leddene, såvel som efterfølgende efterbehandling.

  - Hvis lofthøjden er op til 2,5 meter, regner regnemaskinen plader af gipsvæg i stykker på 1,2 x 2,5 m (S = 3m2) i størrelse og i en højde på over 2,5 m - ark på 1,2 x 3 m (S = 3,6 m ).

  Efter indledende målinger kan du indtaste data i formularen. Vores regnemaskine giver dig mulighed for at beregne ikke kun mængden af ​​gipsvæg, men også de øvrige materialer, der er nødvendige til opførelse af skillevæggen - guider, skruer, kitt, primer mv. det vil være muligt at gemme.

  RIVERLØSNINGER