Beregning af gipsvæg på væggen

Beregningen af ​​væggen på gipsvæggen er at bestemme det krævede antal ark og en metalprofil til rammeanordningen, selvlukkende skruer til fastgørelse og andre beslægtede materialer.

Forbruget af gipsvæg bestemmes ret let, da det svarer til arealet af skillevægge.

Antallet af selvskærende skruer og andre materialer afhænger direkte af skillevæggen og rammeskemaet. Derfor er hovedindikatoren for deres anordning det krævede volumen af ​​metalprofiler.

Baseline data for at bestemme antallet af metalprofiler

Først og fremmest bestemmes partitionstykkelsen. Afhængig af tykkelsen anvendes metalprofiler af følgende størrelser:

 • UW50, CW50 til enkeltlags skillevægge op til 75 mm tykke og to lag op til 100 mm tykke.
 • UW75, CW 75 til enkeltlagsskillevægge op til 100 mm tykke og tolags skillevægge op til 175 mm.
 • UW 100, CW 100 til enkeltlags partitioner op til 150 mm tykke og tolags skillevægge op til 200 mm.

Bestemmelse af antallet af materialer, der kræves til udsmykning af væggene med en hyprokom eller installation af en hygrochny partitioner, udføres efter valg af mulighed for opførelse af skillevægge og dækker væggene med en hyprok.

Beregning af profil og andre materialer

Efter bestemmelse af profilens egenskaber udføres målinger af rummets vægge afhængigt af den valgte indstilling af enhedskomponenterne eller vægbeklædningen med opførelsen af ​​rammeplanlægningen.

Afhængigt af vægernes højde og længde er det muligt at bestemme den omtrentlige mængde materiale, der kræves til installation af en hygroskopisk belægning i overensstemmelse med bordet, idet der for eksempel tages et værelse med en væghøjde på 2,5 m og en længde på 16 m:

Også i beregningerne af gipsvæg på væggene tages ikke hensyn til åbningerne dannet af vinduer og døre, beregningen af ​​forbruget af materiale til indramning af disse bør foretages yderligere under hensyntagen til deres antal og størrelse.

Beregning af rammens ledningselementer

Hvis det er nødvendigt at udføre arbejde på enheden af ​​gyrogens vægge, er det vanskeligste og samtidig kræver den største nøjagtighed beregningen af ​​rammelementerne. For en mere præcis beregning kan du anvende følgende metode.

Rummets omkreds skal divideres med længden af ​​et element, som normalt er 3 m. Derefter multipliceres resultatet med en faktor, der tager hensyn til affaldet af affald på affald, hvilket antages at være følgende værdier:

 • 1.075 til beregning i et rum på mere end 20 m2
 • 1.175 - fra 10 m2 til 20 m2;
 • 1.275 - mindre end 10 m2.

Hvis længden af ​​det anvendte element er forskellig fra 3 m, er det naturligvis nødvendigt at bruge den faktiske længde af den påførte profil i beregningen. For detaljer om hvordan man beregner en profil, se denne video:

Alle resultater opnået ved beregning skal afrundes op til et helt tal.

Anvendelsen af ​​formlerne til beregning af antallet af profiler til enheden af ​​rammen for de høje vægge og partitioner af disse formler giver dig mulighed for korrekt at bestemme den krævede mængde materiale, der kræves til arbejdet.

Beregning af bæreprofilen

For at bestemme nummeret på bærerprofilen og for at opnå en mere nøjagtig værdi af forbruget af væggenheden er det nødvendigt, som angivet ovenfor, at udføre et rammeplanlægningsskema.

De værdier, der benyttes ved udarbejdelsen af ​​ordningen, kan antallet af profiler bestemmes af formlerne:

 • Q = (P / 0,6 + 4) * K - ved valg af metalstyringer til vægge med en højde på mindre end 3 meter;
 • Q = ((P / 0,6 + 4) * H / 3) + P * K - ved beregning af en gipspladepartition med en højde på mere end 3 meter.

I disse formler er følgende værdier:

 • Q er antallet af bæreprofil;
 • K - affaldskoefficient, taget afhængigt af rummets rum og svarer til ovennævnte værdier for styringsprofilen;
 • P-perimeter af rummet.
 • 0,6 er den anbefalede hældning af stativene i meter;
 • 4 - angivet i stykker antallet af stativer, som skal installeres i hjørnerne af rummet.

Formlen til beregning af metalprofilen til gipsvæg på mere end 3 m højde tager desuden hensyn til materialet forbrug i rammens tværgående forstærkning, som er lig med værdien af ​​perimeteren, idet der tages hensyn til materialeaffald (P * K). For information om, hvordan du arbejder på en speciel regnemaskine, se denne video:

Den korrekte beregning af materialet bidrager til en korrekt tilrettelæggelse af arbejdet og reducerer kompleksiteten og de økonomiske omkostninger.

Gør beregningen af ​​profilen til gipsvæg selv

Af alle de moderne beklædningsmaterialer skelner faglige eksperter opbygningen af ​​gipsplader. Med en meget høj funktionalitet skelnes de af en relativt lav pris og nem beregning og installation.

Som du ved, bruges gipsvæg til fremstilling af vægge og skillevægge, klædningsflader og lofter. Ved hjælp af det kan du nemt og hurtigt arrangere overfladen af ​​næsten enhver form. Hertil kommer, at når du arbejder med dette materiale, er det muligt at øge støjisoleringen, brandmodstanden og varmebesparelsen til næsten ingen ekstra omkostninger.

Hvis vi sammenligner det med andre færdige materialer, der anvendes i dag, som f.eks. Bygningssten, betonkonstruktioner eller skumblokke, vil det betydeligt gå ud af konkurrenterne, være mindre vægt og omkostninger, og installationen af ​​strukturer er meget hurtigere. Han arbejder også i den sidste fase af arbejdet positivt med konkurrenterne, idet det eliminerer plastering. Det er bare fyldt.

Sådan beregnes en profil

Næsten enhver struktur, uanset om det er en skillevæg (væg), foring eller det såkaldte gardinloft, kan beregnes og monteres hjemme. Samtidig er hovedproblemet ikke i samleprocessen, hvis arbejde er samlet og kræver kun engangsmemorisering, men i den korrekte beregning af behovet for komponenter og materialer.

De fleste gipsvægskonstruktioner er monteret på en ramme, for hvilken der anvendes et metal eller, sjældnere, en træprofil.

De teknikker og formler, der følger med nedenfor, giver dig mulighed for hurtigt at vælge det ønskede sæt gipsvæg, metalprofil og komponenter til afslutning af lofter og vægge, afhængigt af størrelsen af ​​de rum eller overflader, der skal udføres.

Beregningsformler

Beregning for styringsprofilen

Vejledningsprofilen, som har nomenklaturen UD27, beregnes ved hjælp af formlen:

 • Rummets omkreds (P) divideret med længden af ​​en profil (som regel er den tre meter) og multipliceret med korrigeringskoefficienten for affald ().
 • Ved beregning af antallet af profiler anvendes den tidligere beregnede koefficient til installation af hævede lofter, og ved beregning af det krævede tal anvendes dobbeltværdien af ​​den samme koefficient til vægbeklædning - 2

Værdien af ​​koefficienten " tages:

 1. Når rummets rum er mellem 10 og 20 m 2 - 1.175;
 2. Med en større 20 m 2 - 1.075;
 3. På mindre end 10 m 2 - 1.275.

Således, formlen til beregning af behovene i guideprofilen for gipsvæggen:

 • til hængende lofter: X = P: 3 * ;
 • til vægbeklædning: X = P: 3 * 2.

Hvis en profil anvendes med enheder af forskellig længde (mere eller mindre end tre meter, erstattes tallet "3" i formlen med længden af ​​den anvendte profil).

Resultatet afrundes altid op til et helt tal.

Beregning for bæreprofilen

Lejerprofilen med nomenklaturen, som regel - CD 60 beregnes som følger:

 1. Til lofter med 9,5 mm tykt gipsplank: X = (A: 0,6 + 1) * (B: 3) * ;
 2. Ved anvendelse af gipsloft - 12,5 mm (fugtbestandigt): X = (A: 0,4 + 1) * (B: 3) * ;
 3. Ved beregning af den bærende profil for vægge op til tre meter høj: X = (P: 0,6 + 4) * ;
 4. Med en væghøjde på mere end tre meter: X = ((P: 0,6 + 4) * h: 3) + P *
 • "X" er det krævede antal profilenheder på tre meter længde;
 • "A" er længden af ​​væggen;
 • "B" - bredde;
 • "H" er højden;
 • "P" - omkredsen af ​​de lokaler, hvor arbejdet udføres
 • " - en forudbestemt korrigeringskoefficient for affald afhængigt af rummets rum:
 1. Når rummets rum er mellem 10 og 20 m 2 - 1.175;
 2. større end 20 m 2 - 1,075;
 3. mindre end 10 m 2 - 1.275.

Værdierne på 0,6 og 0,4, der er angivet i beregningen, er den anbefalede profilhøjde (afstanden mellem de faste enheder) afhængigt af tykkelsen af ​​den anvendte gipsvæg.

Ved arbejde med en fugtbestandig paptykkelse på 12,5 mm blev der tilføjet fire mere profilenheder i hjørnerne af rummet (se formlen).

Hvis væggene er mere end tre meter høje, skal rummets omkreds tages i betragtning igen for at tage højde for det ekstra materialeforbrug under tværgående docking.

Nå er alle resultaterne afrundet op til et helt tal (antal enheder) på en stor måde.

Beregning af behovsark

Beregningen udføres for ark med standardstørrelser 12,5 x 1200 x 2600 mm. og 12,5 x 1200 x 3000 mm.

Hvis vi taler om lofter i loftet: så er antallet af gipsplader (X) det område af rummet (S) divideret med faktoren beregnet afhængig af standardstørrelsen af ​​pladerne af gipsvæg (K) og multipliceret med korrigeringskoefficienten for affald ().

Koefficienten "K" af arkets størrelse bestemmes på forhånd og er:

 • når du bruger ark 12,5 x 1200 x 2600 mm - 3,12;
 • når du bruger plader på 12,5 x 1200 x 3000 mm - 3,6.

Affaldsændringen " er:

 1. Når rummets rum er mellem 10 og 20 m 2 - 1.175;
 2. Med en større 20 m 2 - 1.075;
 3. Med mindre end 10 m 2 - 1.275.

Således kommer vi til formlen til beregning af antallet af ark: X = S: K *

Resultatet afrundes op til et helt tal.

Ved beregning af behovet for gipsvæg til vægbeklædning:

 • til ark 12,5 x 1200 x 2600 mm (med en højde af vægge op til tre meter eller mere): X = P * h1 * : 3,12
 • til plader af gipsvæg 12,5 x 1200 x 3000 mm: X = P * h2 : 3,6

I dette tilfælde:

Koefficienterne indført 3,12 og 3,6 bestemmes på forhånd og er forbundet med profilstrinnet for gipsvæg. Resultaterne af beregningerne afrundes altid op til et helt tal og opefter.

Det ser ud til at være alt! Det angivne materiale vil være en værdig hjælp til beregning af antallet af profiler til gipsvæg og andre komponenter under installationen af ​​strukturer.

Beregning af profiler til gipsvæg

Reparation - et erhverv, der kan gå ganske anstændigt beløb. Selv om der på vores hjemmeside er fortalt om gipsvæg, men selv et relativt økonomisk materiale, både hvad angår midler og forbrug pr. Kvadratmeter, kan koste dig i mindst et lille, men ikke lille beløb. I artiklerne fortæller vi om, hvordan og hvor du kan spare penge i reparationsprocessen, og hvor du ikke behøver at gøre det, fordi du kan miste meget i produktets kvalitet.

Et andet råd, der hjælper dig med at spare nogle af de midler, der er afsat til reparationer, er oprettelsen af ​​den korrekte beregning for forbrug af metalprofiler, der bruges til at skabe et skelet af et produkt, der er beklædt med plader af gips. Beregninger hjælper dig med at bestemme antallet af den ønskede profil, som giver dig mulighed for at nægte at købe en ekstra profil, "bare hvis der pludselig ikke er nok".

Men advarsel omgående, at beregningen altid er en ganske vanskelig opgave, og beregningen af ​​profiler til gipsvæggen er nogle gange endnu sværere end at skabe en ramme fra denne profil. Derfor er det bedre at bruge en lommeregner, der findes på sådanne ressourcer til komplekse beregninger, både rack- og guideprofiler. Det giver dig mulighed for at udføre beregningen meget hurtigere, nemmere og mere præcis, du behøver kun at levere kildedataene.
Bemærk, at standardprofillængden er 3 meter; det er denne figur, der skal tages i betragtning ved beregningen. Også dimensionerne af et gipsvæg ark er 1200x3000 millimeter. Du skal vide dette for at udføre beregningerne korrekt, fordi alle målinger vil blive udført på grundlag af størrelsen af ​​et enkelt ark med gips.

Formler og beregningsprocedure

Vi vil straks forklare, at guideprofilen (UD) bruges til at skabe grundlaget for den fremtidige ramme, først efter installationen kan rackprofilen bruges. Styringsprofilen er fastgjort til væggen, og allerede til ham rack. Rackprofilen bruges igen til at oprette en platform, på hvilken gipsvæg monteres, den er placeret mellem styringsprofilen. Vær også opmærksom på, at vi ikke beskriver processen med komplekse beregninger, da det ikke giver mening, for nu er der så mange specialprogrammer, der kan klare denne opgave meget mere effektivt end en person, endda en erfaren specialist.

Så for at beregne antallet af profiler, der skal bruges til dit produkt, skal du måle størrelsen af ​​overfladen, som du skal oprette rammen på. Når dimensionerne er kendt, kan du begynde at beregne antallet af profiler. Til dette vil vi bruge formler, der ikke er de eneste, du kan finde andre, men vi anbefaler dig at bruge dem, da de blev kontrolleret af mange eksperter, hvorefter de ikke havde nogen klager over nøjagtigheden. Vi bemærker også, at det er ønskeligt at anvende disse formler til gipsplader af standardstørrelser, ellers kan det være svært at installere det på rammen.

For at finde ud af det krævede antal UD profilskinner, skal du bruge denne formel. Højden og længden af ​​væggen tilføjes, hvorefter resultatet multipliceres med 2. Derefter multipliceres dette beløb med korrektionsfaktoren, hvilket er 1,2. Det resulterende tal skal divideres med profilens længde, dvs. 300 centimeter. Således får du et nummer, hvilket vil betyde det ønskede antal skinner UD-profil.

En lidt anderledes formel bruges til at beregne cd-profiler. Du har brug for et tal, der betyder længden af ​​rummet, divideret med 60 centimeter, derefter multipliceret med en korrektionsfaktor, som stadig er lig med 1,2. Det er også vigtigt at bemærke, at alle de numre, du modtager som følge af beregningerne, skal afrundes, da profilen vil være nok til nogle uforudsete tilfælde. For eksempel kan du bruge små stykker af profilen til at styrke rammen.

Hvis du læser andre artikler på vores hjemmeside, ved du sikkert, at der ud over profiler i rammen også anvendes suspensioner, hvoraf også antallet skal læses. For sit nummer, som angiver antallet af alle cd-profiler, multipliceres det med 5, da der er behov for så mange suspensioner pr. Profilskinne, hvis længde er 3 meter.

Generelt er det hele. Selvfølgelig er disse formler ikke ideelle, med hjælp fra dem er det umuligt at beregne og tage højde for alle funktionerne i rammen, men de er meget alsidige. Hvis du har brug for at kende antallet af profiler i en mere kompleks ramme, så skal du som beskrevet ovenfor kontakte de programmer, der findes på næsten alle sider om konstruktion for at få hjælp. Vi har beskrevet de grundlæggende principper, der hjælper begyndere til at beregne profilen, både for gipspladens loft og til væggen. Men for komplekse og indviklede designs, hvor der er mange bøjninger, er de ikke designet.

Lommeregner beregner komponenter til partitioner

Som du kan se, er der ikke noget særligt vanskeligt her, ja, du bliver nødt til at gøre lidt beregning, men det korrekte resultat giver dig mulighed for effektivt at bruge metalprofilen, da du vil vide det nøjagtige beløb.

Regnemaskine til beregning af gipsplader, gipsplader og tilbehør

For nemheds skyld præsenterer vi en lommeregner til beregning af gipsvægskonstruktioner:

 • gipsplader og GVL partitioner,
 • gipsplader gipsplader eller GVL,
 • gipsplader lofter.

Det vil give nogenlunde beregne den nødvendige mængde materiale til din partition eller gipsplader, beregninger er omtrentlige, kan nøjagtig beregning kun predvatirelno måle rummet og lave en plan diagram af rammen, men stadig på regnemaskinen kan du finde ud af den omtrentlige pris af materialet og til at vurdere deres potentiale eller kontrollere guiden Query.

Skillevæg med 2 sider i 1 lag gipsvæg på en metalramme

Skillevæggen på begge sider i to lag af gipsvæg på en metalramme

Kappevægge i 1 lag på en metalramme

Advarsel! Alle resultater er omtrentlige - nøjagtigheden afhænger af vægmaterialet, tilstanden og formen af ​​rummet

Installation af lofter på 1 niveau

Send din ansøgning nu!

Her kan du sende en anmodning om enhver form for reparation, stille et spørgsmål eller anmode om et opkald fra vores specialist til konsultation

Sådan beregnes mængden af ​​profil for gipsvæg

Sendt den 31/10/2017 i kategorien Byggematerialer // 0 kommentarer // Indsendt af admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 stemmer, gennemsnit: 0 ud af 5)

Ved opførelse af gipsvægkonstruktioner opstår spørgsmålet normalt, hvordan man beregner mængden af ​​profil for gipsplader for at minimere arbejdsomkostninger og materialomkostninger og samtidig sikre den pålidelighed, der kræves. Lad os se nærmere på, hvor mange af disse eller andre komponenter der skal bruges, når du installerer komplette gipsvægssystemer. Afhængigt af den valgte byggemodel kan vi have brug for skinner, stativer, loftsprofiler, bøjler, stik og forlængerledninger.

Beregning af styringsprofilen

Ved tilpasning af beklædnings- og skillevægge til gipsplader, som styrer stativrammen, fastgøres gulv og loft over hele konstruktionens længde. Den dobbelte længde svarer til antallet af guider, udtrykt i meter. Hvis dette tal er divideret med standardlængden på 3 m, får vi værdien i stykker. Ved beregning er det nødvendigt at foretage en korrektion for vandrette linter, der forbinder tilstødende stativer i dør, buede eller vinduesåbninger og forskellige nicher.

Ved montering af lofter behøves der kun vejledninger til en ramme med enkeltstående stik - krabber. For at beregne den rigtige mængde, for enkle enkeltniveau lofter, måler du blot omkredsen af ​​loftets kontakt med væggen. For lofter på flere niveauer (ikke forveksles med to niveauer), herunder komplekse konfigurationer, skal der ved beregning af gipsvæg guider opstilles strukturens fordoblet kontur, der ikke grænser op til væggene, til den beregnede omkreds.

Beregningsstativprofil

Sideposterne på facings og skillevægge er monteret og fastgjort på væggen, resten er monteret i en vis afstand fra hinanden, kaldet et trin. Du skal vide størrelsen, når du beregner det samlede antal rackprofiler til gipsvæg på vægge. Længden af ​​stativet er valgt ud fra strukturens højde.

Når du vender mod gipsplader, er GVL-skridt 600 mm. Værdien af ​​denne parameter, når den anvendes til beklædning af gipsplader, samt ved opførelse af skillevægge af et af disse to materialer, kan være forskellige, men altid taget flere af bredden af ​​pladen. En komplet liste over gyldige værdier er angivet i tabellen.

Beregning af forbrug af materialer til gipsplader gipsplader vægge på loftet profil

Regnemaskine til beregning af forbrug af materiale til gipsplader (skillevægge, lofter, vægge)

Knauf gipspladeregnemaskiner.

 • Lommeregner - beklædningsvægge med gipsplader. Knauf til lim.
 • Lommeregner - Gipsplader vægbeklædning på en metalramme af loftprofilen.
 • Lommeregner - vægbeklædning på en metalramme 5 cm
 • Regnemaskinen - en skillevæg fra gipsplader i et lag
 • Lommeregner - Gipsvægspartition i to lag
 • Regnemaskine - gipsplader partition på en dobbelt metal ramme
 • Regnemaskine - gipsplankloft på en enkelt metalramme

Kalkulator til beregning af de nødvendige materialer til beklædningsvægge med gipsplader (hl) på en ramme af loftsprofilen i 2 lag gipsplader Konstruktionsmærkning C623.

Vægbeklædning med gipspladerplader (HL) på en ramme af loftsprofilen i 2 lag. Markeringsdesign C623
Den bruges i lokaler af forskellige formål, både under renovering og i nybyggeri for at færdiggøre væggene samt forbedre varme- og lydisoleringen af ​​lokalerne. Overfladen af ​​vægbeklædningen med gipspladerplader HCl Knauf involverer efterfølgende efterbehandling af overfladen, for eksempel maling, vægpapir, fliser.

Beregning af gipsplader partitioner (gipsplade): regnemaskine

Omkostningerne ved materialer vil være: 0 rubler.

* Omkostningerne til materialer til en partitionstykkelse på 100 mm fra almindelige Knauf ark (12,5 mm) på en ramme fra Knauf profiler er angivet.

Leveringsomkostninger inde i Moskva Ringvejen vil være 0 rubler. (Total vægt af materialer 0 kg)

Levering til Moskva Ringvej + 30rub./km

Omkostninger ved losning og løft (i nærværelse af en arbejdsgods): 0 gnidning.

Spørgsmålet om beregning af forbrugsstoffer er meget vigtigt, når gipsplastepartitionerne installeres. For at beregne mængden korrekt og hurtigt skal du bruge vores regnemaskine. GKL partitions calculator har en enkel grænseflade og kræver et minimum af data til præcis beregning af byggematerialer. Overvej hvordan du korrekt bruger denne regnemaskine og udfør målinger af overflader til installation af skillevægge.

Material beregning kan ikke udføres uden først at vide parametrene i partitionen. For at bestemme dem skal du have en almindelig målebånd. For at beregne FCL er der kun brug for to værdier - længden og højden af ​​den fremtidige partition. De måles ved hjælp af et målebånd og skriver til arket.

Beregningen af ​​gipsvægskomponentregner udføres på tre hovedparametre:

 • længde;
 • højde;
 • type plating (enkelt eller dobbelt lag).

- Hvis højden af ​​rummet er større end den maksimale højde af pladen af ​​gipsplader (3 meter), regner räkneren materialerne til forbrug, hvilket er angivet i firkantede parenteser. Dette skyldes det faktum, at der er behov for at skabe hoppere fra profilen i leddene, såvel som efterfølgende efterbehandling.

- Hvis lofthøjden er op til 2,5 meter, regner regnemaskinen plader af gipsvæg i stykker på 1,2 x 2,5 m (S = 3m2) i størrelse og i en højde på over 2,5 m - ark på 1,2 x 3 m (S = 3,6 m ).

Efter indledende målinger kan du indtaste data i formularen. Vores regnemaskine giver dig mulighed for at beregne ikke kun mængden af ​​gipsvæg, men også de øvrige materialer, der er nødvendige til opførelse af skillevæggen - guider, skruer, kitt, primer mv. det vil være muligt at gemme.

RIVERLØSNINGER

Sådan beregnes mængden af ​​profil for gipsvæg

Beregning af profilen til gipsvæg: video instruktion hvordan man beregner dine egne hænder, installationsfunktioner, pris, foto

Hvor begynder konstruktionen? Det er rigtigt! Med beregning og skøn. Selvom vi taler om en så enkel konstruktion som en gipspladepartition. Så i dag analyserer vi spørgsmålet om, hvordan man beregner profilen for gipsvæg.

Indhold:

For nemheds skyld er det bedre at bruge tegninger eller diagrammer.

Beregning for en skillevæg med døråbning

På billedet er der et generelt overblik over designet

Ved hjælp af eksemplet på en partition for et rum med en højde på 3 m og en bredde på 5 m, viser vi, hvordan man beregner antallet af profiler til gipsvæg. Så som det ses på billedet er døråbningen i en afstand af 1 m fra højre væg, en højde på 210 cm og en bredde på 80 cm.

Den brede linje angiver rammen, der er fastgjort til væggen og består af en UD-profil. Omkredsen af ​​denne ramme er 5 × 2 + 3 × 2-0,8 m = 15,2 m. Vi løber op og får 16 m. Hvis vi bruger 3 meter skinner, får vi: 16/3 = 5 (3). Runde op og få 6 stykker UD-strimler på rammen. (Se også artiklen Profil for drywall: funktioner.)

Tip!
På vores hjemmeside kan du finde online regnemaskiner til beregning af mængden af ​​materiale, herunder for gips.

Dette er en teori. Lad os nu se på den praktiske side.

Instruktioner til beregningen under hensyntagen til skæringen:

 • På væggene har vi 2 lameller helt uden at trimme. da højden af ​​rummet er lig med profilens længde - 3 m.
 • På loftet er der placeret 1 hel skinne og 1 underskæring - 3 + 2 = 5 m. Resten forbliver 1 m lang.
 • Hvis vi ser på gulvet, vil vi se, hvor denne rest vil gå. mellem væggen til venstre og åbningen er en måler span.
 • Næste har vi en døråbning. for hvilket der stadig er 5-1-0,8 = 3,2 m. Dette er 1 hel skinne og en anden 20 cm lang stykke.
 • I alt til rammen har du brug for fem faste strimler UD 3 m lange og et stykke på 20 cm.

Ja, til tider for en sådan balance skal du købe en hel størrelse, men vi vil se nærmere - måske vil vi være heldige, og der vil være et skrot et sted?

Enhver kompleks form kan opdeles i individuelle elementer og beregnes

Så, efter logikken ved montering af rammen. Gå til næste element - åbningen. Som allerede nævnt skal dette element styrkes ved hjælp af dobbeltsystemer - indsættes i hinanden CW og CD strimler.

Her ser vi, at beregningen af ​​antallet af profiler til gipsvæg i praksis kan afvige fra den elegante formel, der er afledt teoretisk.

På siderne installerer vi 2 dobbelte lameller. Det betyder, at vi skal bruge: 2 cd'er og 2 CW profiler, hver 3 m lange. Jumperen er lavet af en cd-skinne, og dette tilføjer en anden standardstørrelse. (Se også artiklen Udsmykning af en stue med gipsvæg: funktioner.)

Det er vigtigt!
Glem ikke at styrke rammen på døråbningen, ellers vil din væg skælve med hver bevægelse af døren.

Efter montering af jumperen forbliver 3-0.8 = 2,2 m af CD-formeskinnen. Men vi husker at over den vandrette bjælke sætter vi endnu 2 vertikale, som i billedet:

Som regel er den horisontale jumper øverst forbundet med to vertikale til loftstanden.

Længden af ​​hver lodret jumper er 3-2,1 = 0,9 m. To sådanne jumpers vil kræve en længde på 1,8 m, og vi har en balance på 2,2 m, vi har investeret, og der er ikke behov for at købe en anden standardstørrelse.

På åbningen tog det os 2 CW og 3 CD lameller. I balancen på 2,2-1,8 = 0,4 m CD-lameller. Det er synd, at ikke UD, husk, vi mangler 20 cm? Fortsætter.

For at forstå, hvordan man beregner profilen for gipsvæggen, skal du kende rækkefølgen af ​​installationen af ​​rammen. Vi gør mentalt denne vej i trin. Efter montering af åbningen, fortsæt til stativene. På billedet anførte vi hvilke elementer af strukturen der hedder rackmontering og hvilke guider.

Vi ved, at rackelementerne er monteret i trin på 60 cm. Døren brækkede væggen i to dele: 1 m til venstre og 3,2 m til højre (se figuren i begyndelsen af ​​artiklen).

GCR-arkets bredde er 1,2 m, hvilket betyder at den ene meter spænding overlapper hinanden. En lodret jumper over døren placeres i en afstand på 20 cm fra sidestativet for at tilslutte GCR-arket.

Det er indlysende, at vi i dette mellemrum placerer 1 rack i midten på en afstand af 50 cm fra væggen. Gå videre.

På den anden side har vi 3,2 m partitioner. 3,2 / 0,6 = 5 (3). Fem stativer og 20 cm i balance. Overlap 20 centimeter spændingsbehovet ikke.

Så vi har brug for 6 hele rack-mount lameller, som vil gå uden spor.

Gå til butikken

Til høje konstruktioner kan vandrette lintel være nødvendige for at tilslutte plader.

For at opsummere: Hvis du beslutter dig for at opbygge en partition med dine egne hænder, men ikke ved hvordan man beregner profilen for gipsvæggen, må du ikke blinde stole på online regnemaskiner. Disse programmer er unøjagtige og tager ikke højde for nuancerne, og ikke kun prisen på arrangementet, men også byggeperioden vil afhænge af nuancerne.

Efter at have overvejet beregningen i detaljer modtog vi:

 1. Rammen kræver 6 UD-strimler.
 2. På døråbningen forlades 2 CW og 3 CD-racks.
 3. Racks kræver 6 CW profiler.

konklusion

Det vil være nyttigt at studere tabellerne, der letter beregningen af ​​forbrugsstoffer. Vi anbefaler også at se videoen, hvor det bliver fortalt, hvordan det er bedre og mere praktisk at tælle mængden af ​​nødvendigt materiale. Til beregningen er det bedre at have tegning, du har stadig brug for det til arbejde.

Optimal dowel til installation Så lad os opsummere. Til opførelse af den partition, vi havde brug for: Profil PN-50x50 - 7 stykker til prisen på 64 rubler. til.

Gipspladedesign giver dig mulighed for helt at dele rummets rum, men i intet tilfælde kan du ikke glemme planlægningen af ​​passagen eller.

Installation af vertikale stativer Ved hjælp af et niveau eller lodret indstilles de lodret. Derefter fastgøres med skruer med en pressevask til.

Beregning af gipsvæg til skillevægge, vægge, lofter

Forfatter: Bakumenko Valentina

Opførelse af gipsvægskomponenter

Opførelsen af ​​gipsvægskomponenter - arbejdet er ikke det sværeste, ikke det mest støvede og ikke for tidskrævende. Det kan ikke kun udføres af en specialist inden for bygge- og reparationsarbejde, men også af nogen med lige arme. Alt du behøver er et par ledige fridage, lyst, tålmodighed og tilgængeligheden af ​​de nødvendige materialer og værktøjer.

Materialer og værktøjer

I arbejdet har du brug for følgende materialer: • Vejledningsprofil (UW) - til montering af partitionsrammen; • Rack profil (CW) - også til installation af en partition ramme; • Dowel - til fastgørelse af profiler til gulv og loft (valgt afhængigt af materialet på disse overflader); • Plader af gipsvæg - for at danne den faktiske partition (beklædningsramme); • Selvskærende skruer LN9 eller en penetrator - til fastgørelse af gipsplader til styrene; • Lydisoleringsmaterialer (kantbånd, mineraluld, skum osv.) - valgfrit. Mens du arbejder med disse materialer, skal du bruge følgende værktøjer: • Niveau - for at danne partitionens plan • Roulette - at måle de nødvendige segmenter; • Kniv eller en skærekniv til gipsvæg - til skæring af HL; • Jigsaw - til skæring af komplekse former (zigzags, buer, etc.) - om nødvendigt. Stående alene beskyttelsesmidler: briller, maske / åndedrætsværn. Hvis du skal gøre krøllede skillevægge eller skære nicher i skillevægge - er det meget ønskeligt at beskytte øjnene og lungerne fra støv.

Vægtykkelse

Før du køber et materiale, skal du bestemme formålet og ønsket tykkelse af den fremtidige partition. Dekorativ skillevæg, der er lavet med det formål at skille rummet i rummet, kan være ret tyndt, mens interroom GKL-væggen skal se grundigt ud (og være sådan), især hvis man antager, at der er en døråbning. Både profiler og gipsplader ark fremstilles i flere standardiserede størrelser: • Guide profiler: 50 * 40mm / 75 * 40mm / 100 * 40mm; • Gipspladeplade: længde 2m / 2,5m / 3m / 3,5m / 4m (længden er 2,5 mm), bredde 0,6 m / 1,2 m, tykkelse 6,5 mm / 9,5 mm / 12,5 mm. Tykkelsen af ​​de fremstillede skillevægge kan varieres ved hjælp af styrprofiler af forskellige bredder. Så hvis det er nødvendigt at montere en væg med en tykkelse på 100 mm, er der installeret en 75 mm UW-profil, hvortil gipsplader er fastgjort på begge sider (12,5 * 12,5 mm = 25 mm). Hvis du har brug for en stærkere og bredere partition - tag en 100mm profil. Plader af gipsvæg kan fastgøres i to lag (og både på begge sider og med kun en), hvilket også vil øge tykkelsen af ​​den opførte struktur. Generelt er der mange variationer.

Rammontering

Så fra guiden og rackprofilerne skal vi montere skeletet i den fremtidige partition. For at reducere lydledningsevnen er guideprofilerne klistret på ydersiden med kantbånd. Fremstillingen af ​​den fremtidige mur er markeret på gulvet, føringsprofilen er fastgjort til gulvet på dykkerne med et interval på 40-50 cm mellem dem, så måles overfladen med en lodret linje og en anden profil fastgøres til loftet på samme måde. Ved at gå fra væggen ved blot at indsætte i styrene i trin på mindst 60 cm, monteres rackprofiler, der er skåret til rummets højde. Steder af forbindelser er fastgjort med metal skruer eller en cutter. Hvis belastningen på den fremtidige partition antages, anbefales det at installere vandrette broer i det mindste i midten af ​​dens højde, hvilket øger rammens stivhed. Jumperne kan fremstilles på tre måder: 1. Et stykke af styreprofilen af ​​den ønskede længde skæres i højden i en vinkel på 45 °, de snitede kanter er bøjet ned og jumperen er fastgjort mellem dem mellem rammens stativprofiler på de selvlukkende skruer. 2. I profilprofilens afsnit er V-formede snitt lavet langs højden, kanterne er bøjet op, sammenkoblet til større pålidelighed, og jumperen er også fastgjort mellem rackprofilerne. 3. Længden af ​​stativprofilen er fastgjort mellem to små segmenter af styreprofilen, så hele strukturen er fastgjort til rammen på en måde svarende til den ovenfor beskrevne.

GCL rammeforing

Stort gipsplader ark er præ-cut til højden af ​​rummet med solide plader. Hvis rummets højde er mere end størrelsen af ​​GCR-arket, skal det desuden skæres i små stykker, hvilket tager tid og gør trimning mere arbejdskrævende. I tilfælde af store og små lærred foretages pletteringen på en forskudt måde: Et stort plader af gipsplader er fastgjort til rammen på gulvet med underkanten, og et lille lærred er fastgjort over det. Den nærliggende store plade af gipsplader er fastgjort med den øvre kant til rammen nær loftet, og under den er fastgjort et lille segment, og så videre. Det er nødvendigt at have ekstra vandrette broer langs hele længden af ​​rammen i en afstand af højden af ​​det store gipsvæg fra gulv og loft. Nabørplader af gipsvæg skal fastgøres til samme rackprofil. Skruerne skal skrues mindst 25-30 cm fra hinanden. Efter at den ene side af rammen er beklædt, placeres lydisoleringsmateriale (glasuld, mineraluld, skumplast osv.) Indvendigt efter ønske. Så er den anden side af rammen beklædt. Hvis du under konstruktionen af ​​skillevægge planlægger at bruge to lag gipsvæg på hver side, skal du huske på, at toplaget også skal fastgøres i bunden også på forskudt måde, dvs. at leddene i bundlaget skal falde på de centrale dele af gipspladerne, der er fastgjort ovenfra. Denne metode til installation hjælper med at undgå fremtidige revner på skillevæggen på leddene.

Nuancerne af montering af skillevægge med døråbning

Hvis partitionen er monteret "fra væg til væg", står vi over for spørgsmålet om korrekt installation af døråbningen. I stedet for fastgørelsen af ​​dørkarmen skal rammen have øget stivhed. Dette problem kan løses ved hjælp af skrotmaterialer, hvor rackprofilerne rundt om døråbningens omkreds er forforbundet til kanalen ved at indsætte den ene i den anden og fastgøres med skruer eller en skæremetode. For at øge stivheden kan du lægge en træbjælke inde i kassen på den side, hvor døren vil blive hængt senere. Det er tilrådeligt at skære døråbningen selv i en hel plade med gipsvæg for at undgå ledd på stedet for fastgørelse af dørkarmen og løsne strukturen på grund af belastningen og udseendet af revner ved disse samlinger. Af samme grund, hvis det af en eller anden grund ikke er muligt at lave døråbning i hele GKL-arket, skal den laves i det mindste mellem to ark, skære åbningen i dem, så krydset af disse ark løber lodret over midten af ​​fremtidens dørramme. Du kan ikke gøre nogen af ​​siderne af åbningen på kanten af ​​hele pladen af ​​GCR, på trods af at det teknisk set er denne indstilling mindst tidskrævende. Når du har dækket rammen, kan du begynde færdiggørelsen: puttying og derefter male væggen eller vægpapiret.

Beregning af gipsvæg på væggen

Disse beregninger er omtrentlige og kan variere afhængigt af det anvendte materiales egenskaber.

Også i beregningerne af gipsvæg på væggene tages ikke hensyn til åbningerne dannet af vinduer og døre, beregningen af ​​forbruget af materiale til indramning af disse bør foretages yderligere under hensyntagen til deres antal og størrelse.

Beregning af rammens ledningselementer

Beregning af guider er en af ​​de sværeste og vigtigste

Hvis det er nødvendigt at udføre arbejde på enheden af ​​gyrogens vægge, er det vanskeligste og samtidig kræver den største nøjagtighed beregningen af ​​rammelementerne. For en mere præcis beregning kan du anvende følgende metode.

Rummets omkreds skal divideres med længden af ​​et element, som normalt er 3 m. Derefter multipliceres resultatet med en faktor, der tager hensyn til affaldet af affald på affald, hvilket antages at være følgende værdier:

 • 1.075 til beregning i et rum på mere end 20 m2
 • 1.175 - fra 10 m2 til 20 m2;
 • 1.275 - mindre end 10 m2.

Hvis længden af ​​det anvendte element er forskellig fra 3 m, er det naturligvis nødvendigt at bruge den faktiske længde af den påførte profil i beregningen. For detaljer om hvordan man beregner en profil, se denne video:

Alle resultater opnået ved beregning skal afrundes op til et helt tal.

Anvendelsen af ​​formlerne til beregning af antallet af profiler til enheden af ​​rammen for de høje vægge og partitioner af disse formler giver dig mulighed for korrekt at bestemme den krævede mængde materiale, der kræves til arbejdet.

Beregning af bæreprofilen

For at bestemme nummeret på bærerprofilen og for at opnå en mere nøjagtig værdi af forbruget af væggenheden er det nødvendigt, som angivet ovenfor, at udføre et rammeplanlægningsskema.

De værdier, der benyttes ved udarbejdelsen af ​​ordningen, kan antallet af profiler bestemmes af formlerne:

 • Q = (P / 0,6 + 4) * K - ved valg af metalstyringer til vægge med en højde på mindre end 3 meter;
 • Q = ((P / 0,6 + 4) * H / 3) + P * K - ved beregning af en gipspladepartition med en højde på mere end 3 meter.

I disse formler er følgende værdier:

 • Q er antallet af bæreprofil;
 • K - affaldskoefficient, taget afhængigt af rummets rum og svarer til ovennævnte værdier for styringsprofilen;
 • P-perimeter af rummet.
 • 0,6 er den anbefalede hældning af stativene i meter;
 • 4 - angivet i stykker antallet af stativer, som skal installeres i hjørnerne af rummet.

Formlen til beregning af metalprofilen til gipsvæg på mere end 3 m højde tager desuden hensyn til materialet forbrug i rammens tværgående forstærkning, som er lig med værdien af ​​perimeteren, idet der tages hensyn til materialeaffald (P * K). For information om, hvordan du arbejder på en speciel regnemaskine, se denne video:

Den korrekte beregning af materialet bidrager til en korrekt tilrettelæggelse af arbejdet og reducerer kompleksiteten og de økonomiske omkostninger.

Beregning af profilen til gipsvæg til loftet - alle nuancer af korrekt arbejde

Du ved ikke, hvordan du korrekt beregner antallet af profiler til gipsvæg og komponenter til det? Denne gennemgang vil hjælpe dig med at forstå dette problem og foretage en nøjagtig beregning uden involvering af eksterne specialister.

Rammens styrke afhænger af loftets pålidelighed, så det skal monteres meget omhyggeligt

Aspekter af korrekt afvikling

Lad os først se på, hvad der er nødvendigt for at samle strukturen:

 • Main CD racks;
 • Guideelementer UD;
 • Lige suspension
 • Tilslut single-level "krabbe";
 • Fasteners.

Lad os sortere alle elementer i rækkefølge.

Hovedprofil

Overvej funktionerne ved udvælgelse og beregning af denne type produkter:

Til beregninger bruger vi den mest almindelige type med en længde på 3 meter, du kan købe den hos enhver hardware butik.

Minimumstykkelsen på det materiale, hvorfra produkterne fremstilles, skal være mindst 0,55 mm. Dette er den eneste måde at sikre den nødvendige stivhed af rammen.

Vægprofil

Guide elementer beregnes som følger:

Det vil sige, at profilforbruget pr. 1m2 gips ikke er bestemt her, men længden af ​​alle overflader ved siden af ​​loftet opsummeres.

Hangere og stik

Uden disse elementer er det umuligt at opbygge et skelet, så lad os finde ud af, hvordan man gør alle de nødvendige beregninger med egne hænder:

Jumpers er ikke knyttet til suspensioner, så de behøver ikke at blive overvejet.

Bruges, hvis længden af ​​standardprodukter ikke er nok. Det nøjagtige beløb beregnes ved hjælp af forbindelse.

Hvad angår beregningen, er det nødvendigt at bestemme rummets areal i kvadratmeter, og multiplicere derefter denne indikator med en faktor på 1,7.

fastgørelsesmidler

Med hensyn til dette aspekt fungerer instruktionen til afregningen som følger:

 • Dyvel-negle. Anvendes til fastsættelse af styringer, samt til fastgørelse af direkte suspensioner. Mængden bestemmes simpelthen: Afstanden mellem trinnene, når skinnerne monteres på væggene, er 40 cm, og hver dyvel skal have 2 dowels. Længden er normalt 40-50 mm, diameter - 6 mm;

Dowel-negle sikkert fastgør rammen i beton

 • Selvdrejende skruer til profilen. De kaldes også bugs eller frø, de har normalt en længde på 9 til 12 mm. Der er to typer produkter - med en boremaskine og en skarp spids, den anden mulighed er at foretrække, da det giver en mere sikker vedhæftning af elementer. For forbrug er der ca. 10 stk. Pr. Kvadratmeter, deres pris er lav, så du kan tage fastgørelsesanordninger med en lille margin;

Ved hjælp af fejl er metalelementer forbundet

 • Selvdrejende skruer
 • til gips. Den mest anvendte variant er 3,5x25 mm, som er velegnet til begge plader med en tykkelse på 9 og plader med en tykkelse på 12 mm. Hvis du har en standard profilhøjde på 60 cm, bruges der i gennemsnit 23 skruer pr. Kvadratmeter.

Selvskærende skruer med finhældning fastgør gipsvæggen til metalrammen godt

Det er alt hvad du behøver at vide om beregningen af ​​gipsvæg og profilen i loftet, alt er ret simpelt, og arbejdet på enhver persons kræfter.

konklusion

Nu kan du nemt beregne profilen og komponenterne til den uden involvering af specialister. Videoen i denne artikel vil fortælle dig mere information om emnet, og hvis du har spørgsmål, skriv dem i kommentarerne.

Drywall Calculator til beregninger i processen

Sommetider kan du tage fejl og tage ekstra materiale, eller i modsætning hertil, ikke nok af det, og for at forhindre dette, bliver du tilbudt en enkel gipsvægsberegner.

Tørvægsberegner starter med målinger

For at bestemme, hvor meget materiale du har brug for, skal du kende det nøjagtige areal af overfladen, der skal trimmes. I dette tilfælde er det tilrådeligt at anskue målingerne i detaljer, og hvis du for eksempel skal dække væggen med gipsplader, skal du ikke begrænse dig til to sider af loftet eller væggen. Det skal huskes, at rummets geometri sjældent er perfekt, hvilket betyder at den øvre kant af væggen og den nedre kan variere i længden. Derfor måler vi den samlede omkreds af hver overflade og beregner området, som vi derefter kommer ind i gipsvæggen kalkulatoren.

Drywall Calculator

Sørg for at tage højde for alle afvigelser fra perpendiculars, som skal dannes af de tilstødende sider af væggene og loftet. I hvert sådant tilfælde er det bedre at skære lidt fra hele pladen end at tilføje en smal strimmel, så vi straks foretager et forhold med gipsvæggenes dimensioner. Pladerne er af forskellig længde, både 2500 og 3000 millimeter, men deres bredde er som regel typisk - 120 centimeter. På baggrund af afstanden til loftet er det derfor bedre at vælge indstillingen nærmest i højden. Med andre ord, hvis der er en 2,4 meter mellem gulvet og loftet, tager vi et ark på 2500, med en større afstand bruger vi plader på 3000 millimeter. Nogle gange er det bedre at lægge gipsvæggen på tværs, så den samlede højde på 3 ark bliver 3600 mm.

Hvad er den nemmeste måde at beregne gipsvæg på?

Den mest elementære beregning er at opdele væggenes område uden at trække vindue- og døråbninger med henholdsvis 3 eller 3,6 for ark 2500x1200 og 3000x1200. Dette vil dog betyde yderligere omkostninger, da fragmenterne, der er skåret på åbningerne, kan bruges i fremtiden. For eksempel til skråninger i åbninger, der er begrænset af profiler, når udjævningsark installeres i en betydelig afstand fra væggene (ved hjælp af hoppere). Det vil også være muligt at supplere de smalle striber ark, hvor materialets længde eller bredde ikke er nok.

Hvis hele værelset er færdigt med gipsplader, skal du huske at rammen på lænderne reducerer rummets rumfang, og dækningsområdet bliver derfor mindre end væggets og loftets overflade. Så hvis f.eks. Monteringsprofilerne fjernes fra transportørerne med 10 centimeter, vil målingen over området reduceres med 20 centimeter vandret og 10 centimeter lodret. I sådanne tilfælde udføres beregningen af ​​materialet bedre på rammen, som imidlertid er konstrueret på basis af dimensionerne af gipspladerne.

Alle beregninger foretages, afhængigt af hvordan profilerne er monteret. Hvis styrene monteres vandret, vil arkarket blive orienteret i overensstemmelse hermed. Det samme med den vertikale installation af rammen. Som sædvanlig placeres profilerne hver 600 millimeter, så de sammenføjede ark er sammenføjet nøjagtigt i midten af ​​føringen. Hvis flere plader af tør gips ikke passer helt på væggen eller loftets overflade, skal der afsættes afskåret overskydende fragment i beregningerne som et ekstra materiale. Med andre ord kan næsten alle beskæringer sættes i gang.

Hvis hele ark er monteret på rammen hver 600 millimeter og guider er indstillet på dette grundlag, er der behov for yderligere profiler svarende til bredden af ​​fragmenterne til trimning.

Detaljerne i beregningen af ​​tør gips

Ovennævnte var en enkel måde at beregne gipsvæg på, men på den måde vil det være svært at undgå store mængder affald. Så lad os gå den klassiske måde. Så vi behøver ikke det samlede areal af de færdige overflader, det vil sige kun væggene eller komplet med loftet, men minus vinduet og døråbningerne. Få en formel af formularen Spom = a. h. 2 + b. h. 2 + a. b, hvor a og b er længden af ​​to tilstødende vægge, h er højden af ​​rummet.

Hvis en af ​​væggene eller loftet ikke er beklædt, skal du fjerne en af ​​to eller den sidste del af formlen. Derudover skal du straks tilføje på skråningerne af de samme åbninger, samt alle nicher og vægge af gipsplader, som du vil gøre indendørs. Materialet åbner ganske vidt muligheder, herunder indførelse af en indbygget reol med et stort antal hylder i vægbeklædningen. Specielt er de nuancer, der opstår under konstruktionen af ​​figurpier eller nicher.

Faktum er, at alle delikate mønstrede skæringer vil betyde, at fragmentet adskilt fra materialepladen praktisk talt ikke anvendes overalt. Derfor antager vi straks, at der skal kræves mindst én skive til hver mølle, og du skal bare lukke øjnene på affaldet. Det samme gælder for formede nicher i form af hjerter, cirkler og trekanter - sådan trimning er ubrugelig. En undtagelse kan være brugen af ​​de modtagne figurer som udsmykning af et børnerum. Det er lige så svært at beregne området af krøllede lofter, især - med en bølget kontur.

Det er bedst at undgå affald, skære hvert ark sammen, præcis i halvdelen, og brug begge halvdele. Det er lidt nemmere at beregne lofter med flere niveauer med simpel geometri, da der findes særlige formler til bestemmelse af cirkel- og firkantområder. Den runde form beregnes som følger: S = πR 2, hvor R er radius, og vi har allerede overvejet rektanglet ovenfor: S = ab. Hvis du læner mod et ikke-standarddesign, og du planlægger et trekantet design af det andet hængslede niveau i loftet, vil formlen være som følger: S = bh / 2, hvor b er bunden og h er højden.

Bestem forbruget af materiale på partitionen

Gipsvæg er stor ikke kun for vægbeklædning og loft, men også for at afgrænse et stort rum til flere små. Der er mange typer af skillevægge og vægge af tørgips, de to hovedtyper er kontinuerlige og intermitterende, ligesom sidstnævnte kan tilskrives molen og måske kolonner. Desuden er den anden type struktur også opdelt i to muligheder - lukket (som ligner faste partitioner) og åbent arbejde. I dette tilfælde kan rammerne enten være enkelt eller dobbelt for at forbedre lydisoleringsegenskaberne.

Uanset hvad mellemrummet mellem profilerne er fyldt, lukker gipsvæggen altid de to sider af rammen, så alle beregninger er nødvendigvis ganget med 2. Derudover har dobbeltrammen også en dybde, det vil sige, når den ses fra siden af ​​muren, er den tyk. Dette betyder, at enderne skal være klæbte i smalle strimler, og i tilfælde af intermitterende lav eller åben konstruktion, den øverste del samt omkredsen af ​​de gennemgående åbninger.

Uregelmæssigt formede kolonner er altid opdelt i separate enkle tal, hvorefter overfladearealet af hvert segment beregnes. Og det er altid tilrådeligt at erhverve yderligere 10-15% af materialet i tilfælde af uforudsete fejl i arbejdet, tilfældige deformationer. Dette gælder både gipsvæg og profiler. Det er muligt, at det vil tage så meget affald, når du afslutter en høj grad af kompleksitet.