Den nødvendige afstand mellem suspensionerne på rammen under gipsvæggen


Rammens styrke for gipsvæggen afhænger af mange faktorer, hvoraf den ene er antallet af fastgørelsespunkter. Afstanden mellem suspensionerne bestemmer, hvor stiv og stabil strukturen vil være. En sådan grunddefinition for gipsplader er imidlertid af flere typer og anvendes i to typer af loft- og vægkonstruktioner. Afhængig af dette kan afstanden mellem dem være anderledes. Hvad er værd at vide om et sådant element af rammen, som suspensionen og reglerne for dens installation?
Sådan er suspensionen til montering af rammerne for gipsvæggen

Fuldt materialeindhold

Væg- og loftbøjler

Der er flere typer suspensioner, der bruges ved montering af rammen til gips. Til reparationer til vægge og lofter i private lejligheder og huse anvendes en direkte oversigt over denne del. Hvis kaldet korrekt ved klassificering af den U-formede suspension.

Ydermere er det en metalplade 0,6-1 mm tykk, af forskellige længder og med perforeringer langs overfladen. Den særlige egenskab er, at den kan have formen af ​​bogstavet "P", hvis øverste er fastgjort til bærende vægge eller lofter, og de frie ender er forbundet med stativprofilerne.

Ved hjælp af dette enkle element kan du placere rammen på en afstand fra lejefladerne. Samtidig installeres en varmelegeme eller lydisolering af førvæggen i det resulterende rum, kommunikationslinjer lægges.
Eksempel på installation af isolering på loftet gennem suspensioner

Dimensionel plan for montering af gipsplankloft

Dimensionerne af den direkte suspension er forskellige, bredden er 60 mm, men længden kan variere og varierer fra 75 mm til 250 mm. Bæreevne af en sådan "plade" er fra 30 til 50 kg, hvilket gør det muligt at skabe temmelig tunge flertallede strukturer på væggene, især på loftet.

Tegning med dimensioner af direkte suspension
Der er andre typer af sådanne dele til rammen. For eksempel justerbare typer af suspensioner: drej og med en stang. Den sidste mulighed med en længde på op til 1 meter bruges meget sjældent i boligbyggeri, men der kan monteres justerbar ophæng med stang, når Armstrong-loftet monteres.

Og en anden form for suspensioner er dele med lydisolerende elementer, der kan absorbere næsten alle lydvibrationer. Det er også værd at nævne, at nogle gange mestere på tidspunktet for montering af rammen til gipsvæg kan lave hjemmelavede suspensioner fra UD-profilvejledningen.


For at gøre dette skal du klippe den ønskede længde af stykket, skære sidehylder og bøje det i en ret vinkel. Et sådant element i hverdagen kaldes "støvler". På grund af hvor ofte suspensionerne placeres på væggene og i loftet, vil stivheden og styrken af ​​hele konstruktionen såvel som dens bæreevne afhænge. Så, hvilke afstande opretholdes ved montering af væg- og loftrammer?

Vægramme

Disse typer af baser kan opdeles i to typer - selve væggen langs husets overfladeflader og indvendige skillevægge. For at fastgøre rammen fast anvendes den mest almindelige U-formede direkte suspension af den krævede længde. Med et højdepunkt fastgøres den på en solid understøttende væg med dovelsnagler, og et stativ af rammen sættes ind i de frie ender og fastgøres ved hjælp af "loppe" eller presseskiver.
Eksempel på montering af suspensioner på væggenIfølge almindeligt anerkendte standarder antages det, at direkte suspensioner skal placeres på rammens stativ med et trin på 700-800 millimeter. Normalt er det 3-4 stk. Pr. Rack.
Størrelsesskema til montering af suspensionen
Suspension montering på væggen

Nogle mestere kan tilføje en anden femte suspension, det vil sige at skridtet mellem dem vil være omkring 500-600 millimeter i en sådan ramme. For at skabe et solidt og pålideligt design er det tilstrækkeligt at opretholde afstanden mellem de lige suspensioner som i den første variant (70 cm).

Ved konstruktion af vægbaser anvendes denne mulighed. Det samme princip overholdes ved montering af sidespor på væggen. Men hvis en tyngre metal sidespor er monteret på facaden, kan skridtet mellem lige bøjler opdeles op til 500-600 mm.

Armstrong loftsramme og loft

Suspended gipsvægge strukturer har en vis vægt, hvilket betyder, at kravene til styrken af ​​en sådan ramme vil være højere. De afgørende faktorer for afstanden mellem bøjlerne på gipsplankloftet er følgende:
Afstanden mellem suspensionerne på loftet

Tegningen og størrelsen af ​​indrykket mellem suspensionerne i loftet

 1. Tykkelsen af ​​gipsvæggen og tilstedeværelsen af ​​yderligere niveauer.
 2. Tykkelsen af ​​metalprofilerne bruges til at samle rammen.
 3. Suspension på loftet af elementer, der øger dens vægt - lamper og lysekroner.

Hvilken afstand skal opretholdes mellem direkte suspensioner under hensyntagen til disse faktorer?
Masters anbefaler at installere disse dele i 600 millimeter trin på loftet. Hvis der anvendes en billigere (tynd) profil, øges trinnet ved at placere suspensionerne i en afstand på 400-500 mm. Det samme sker med det planlagte flertallede falske loft. Videoen viser processen med montering af loftrammen på bøjlerne.

Armstrong loft

Armstrong loft type er en suspenderet ramme type, som er fastgjort til støtteloftet på justerbare suspensioner. Pletteringsrollen spilles af specialplader lavet af forskellige materialer. Både let mineral og heavy metal plader.

Afstanden mellem ophængene ved montering af Armstrong-loftet afhænger af den planlagte vægt og kvaliteten af ​​profilerne. Den almindeligt accepterede standard er en stigning på 1000-1200 mm, men hvis overlapningen er tung, reduceres denne parameter.

Armstrong ophængt loft monteringsskema
Armstrong loftsafstande

Ved montering af justerbare ophæng i Armstrong type lofter til leje gulvet, er det værd at nøje overveje valget af dowels. De skal overholde loftets materiale og sikre pålidelig fiksering. På trods af om rammen er monteret - loft eller væg, er det vigtigt at omhyggeligt vælge kvaliteten af ​​suspensionerne og deres nummer. Du bør ikke spare på holdbarhed, det er bedre at være sikker på at blive over-fastgjort end at eliminere konsekvenserne.

afstand mellem suspensioner!

afstand mellem suspensioner!

q1op »Jan 11 2015, 02:47

afstand mellem suspensioner!

Gipsomaster »Jan 11, 2015, 13:56

afstand mellem suspensioner!

q1op »14. jan 2015, 00:47

afstand mellem suspensioner!

Gipsomaster »14. jan 2015, 01:19

afstand mellem suspensioner!

q1op »Jan 14 2015, 21:36

afstand mellem suspensioner!

Gipsomaster »15. jan 2015, 00:20

afstand mellem suspensioner!

q1op »15. jan 2015, 09:27

afstand mellem suspensioner!

q1op »15 jan 2015, 09:37

afstand mellem suspensioner!

Gipsomaster »Jan 15, 2015, 4:48 pm

På hvilken afstand til at montere suspensionerne for profilen

Hvad skal afstanden mellem bøjlerne være på loftet af gipspladen

Ud over rammen afhænger pålideligheden af ​​fastgørelsen af ​​gipspladens loft af suspensionerne. Jo mere kvalitetsfremstillede monteringspunkter, jo stærkere loftet. Det bliver jævnere og vil ikke bøjes under vægens vægt. Derudover justeres højden af ​​fastgørelsespunktet på bæreprofilen og dermed loftplanets position ved hjælp af loftophænget.

Afhængig af beregningen af ​​belastningen i loftet og kvaliteten af ​​de anvendte materialer ændres installationstrinnet - afstanden mellem suspensionerne og profilerne. Jo oftere de bliver sat, jo stærkere loftet.

Typer af suspensioner til loftet

De vigtigste typer af bøjler, der bruges til at samle gipspladerammen i loftet, er som følger:

 • Direkte. Dette er en metalprofileret plade med en længde på 30 og en bredde på 3 cm med huller og indhak. Materialet til fremstilling er i de fleste tilfælde galvaniseret stål. Tykkelsen varierer fra 0,6 til 1,1 mm. Før installationen er den bøjet i form af et bogstav P med parametrene: højde 12,5 cm og basisbredde - 6 cm. En suspension er konstrueret til belastninger på op til 25 kg. Den bruges, hvis afstanden mellem det understøttende og ophængte loft ikke er mere end 12,5 cm (10 cm anbefales), og højdeforskellen mellem pladerne er højst 3 cm. Den forkortede version anvendes også, hvilket giver en hængde på 7,5 cm. Suspensioner under en profil med forskellig bredde anvendes, samt suspension.
 • Suspension PP2. Den er lavet af galvaniseret stål med en tykkelse på 1,5-2 mm. Den er bøjet i fabrikken på et specialark bøjningsudstyr. Kan rumme op til 45 kg. I hjemmet repareres sjældent.
 • Justerbar - stang og suspension med en tonehøjde.

Sidstnævnte bruges ikke ofte i boligbyggeri. Den er designet til et stort mellemrum mellem overfladerne. Faktisk er det et stykke 4 mm wire, den ene ende er bøjet af en løkke, der anvendes til forankring, og den anden er fastgjort i et klip, som er skruet til profilen. Længden når 1 m. Reguler skærmen af ​​en overskydende ledning. Designet til 25 kg belastning. Stangen er også lavet af tråd, men er udstyret med en fjeder, der udfører loftets nivellering med større nøjagtighed. Denne visning bruges ofte i lejligheder.

Der er kommercielt tilgængelige justerbare U-formede fastgørelsesanordninger CD-60. Den består af to dele, som er enkle og nemme at justere niveauet og højden af ​​strukturen fra 5,9 til 10,8 cm. Den er forbundet med metalstifter. Designet sikrer forebyggelse af glidning, med det formål at placere og fastgøre suspensioner. Vedligeholder belastning over 40 kg.

CD-60 to-tier hurtigkoblingsklemmer er designet til at forbinde rammeniveauer. Den er forbundet med enkle snapprofiler.

Anti-vibrations sorter med en særlig base af mikroporøs polyurethanelastomer er i stand til at absorbere op til 90% af vibrationerne i gipsvægsstrukturer. Lydisolerende egenskaber i panelhuse fortsætter i 10 år. Anvend når du har brug for at forbedre lydisoleringen.

Hvis det er nødvendigt, gør suspensionen for gipsvægge deres egne hænder ved hjælp af tilgængelige værktøjer. Det er nødvendigt at tage et afsnit af føringsprofilen, klippe siderne og bøje ved 90 grader. "Opstart", som det også kaldes, er praktisk, hvis profilen er fastgjort ved overgangen af ​​overflader. Tilbyder større end fabrikens stivhed ved fastgørelsen.

Generel installationsprocedure

Udfør markeringspunkter i loftet. Derefter, efter mærkning, bor hullerne til fastgørelse til loftet. Derefter fortsæt til installation. Vedhæft med dykker eller ankerforbindelser. Bedre end sidstnævnte, da de opfylder kravene til brandsikkerhed - vil loftet ikke falde sammen, selvom plastikbunken af ​​dowel brænder. Efter fastgørelsen af ​​bæreprofilerne til antennene kontrolleres loftets loft ved hjælp af et niveau. Efter montering er profilerne fastgjort til suspensionerne med selvlukkende skruer, og de ekstra dele af "antennerne" bøjes, presses og fastgøres til profilen med selvlukkende skruer.

Montering justerbar omtrent det samme. Først indstiller du øverste trækkraft. Fastgør til loftet med ankre. Efter at profilerne er installeret, sættes suspensionerne simpelthen på trækkraften og indsættes i profilen, nogle er fastspændt. Derefter justeres ledningens længde for at sikre den nødvendige højde og overflade på gipsvæggen. Derefter fastgøres alt ved skruer.

Installationstrin med direkte suspensioner

Den første skinne i loftslejerprofilen er monteret i en afstand på 10-30 cm fra væggen. Følgelig er den første række af suspensioner, eller rettere deres centre, installeret på denne linje. Hvad er afstanden mellem bøjlerne langs linjen bedre? Det anbefales at gøre 60 cm. Det er muligt og mere (op til 1 m), men styrken af ​​strukturen vil lide. Hvis fastgøreren er lavet af tyndt metal, sættes oftere.

Rammerne for loftet falske

Den næste række af suspensioner placeres i en afstand på 40-60 cm, da en sådan afstand er lavet mellem parallelle profiler. Installeringstrin - 60 cm. Det kan være mere eller mindre. Dette afhænger af tykkelsen af ​​fastgørelsens metal og beregningen af ​​installationen af ​​rammeprofilerne, hvilket afhænger af tykkelsen af ​​gipspladerne og kravene til belastningen på konstruktionen. Nogle mestere overvejer den optimale afstand på 65-70 cm, forudsat at profiltykkelsen er 0,55 mm. Ved installation af et loft på flere niveauer reduceres afstanden mellem suspensionerne.

Rummets geometri og dimensioner er forskellige, så afstanden mellem den sidste end en profil og væggen er mere end 60 cm. I dette tilfælde er ekstremprofilen og en række fastgørelsesanordninger installeret i en afstand på 60 cm uanset den resterende afstand til væggen.

Trin af installation af justerbare suspensioner

De bruges til opførelse af lofter med flere niveauer. Sådanne lofter er tunge. Derfor øger stivhedens stivhed, og derfor reducerer afstanden mellem fastgørelseselementerne. Arbejde med sådanne suspensioner udføres af mestere.

Installation af direkte suspensioner

Installationslinjerne for akslerne i suspensionerne falder sammen med positionen af ​​bæreprofilerne. Hvis der opbygges et simpelt loft, anbefaler mesterne at gøre afstanden mellem skruerne mindre. Den første er installeret i en afstand på højst 40 cm (anbefales) fra væggen og resten - i trin på 120 cm. Her skal man også tage højde for de nuancer, der er forbundet med rammens beregnede stivhed, vægten af ​​gipsplader osv. De er fastgjort med metalanker af ankertype.

Videoen viser monteringen af ​​loftet på ophængskinnerne:

konklusion

Til design af gipsvæg i lang tid beholdt det oprindelige udseende, gem ikke på suspensioner. Erhverve dem i specialforretninger og efter samråd med eksperter. De burde have ligefremskæringer, fuldt borede huller, ensartet farve og ikke være for bløde.

Hvis du planlægger at opbygge et loft for kompleks konstruktion, skal du kigge efter den omtrentlige layout af rammelementerne, som altid "beregner" det korrekte installationstrin. Brug også tabellerne til at beregne installationstrinnet. Eksempelvis angiver vi de anbefalede af en af ​​fabrikanterne: med en belastning på op til 0,15 kN / m² M er denne afstand 90 cm, hvis belastningen er op til 0,3 kN / kvm, derefter 75 cm, og hvis op til 0,5 kN / kvm - 60 cm. Under alle omstændigheder er det bedre at være sikker og styret af princippet "Du vil ikke ødelægge grød med smør". Valget af justerbare fastgørelsesdele er bedre at give til gavn for fagfolk.

Kan gnavere komme i basalt bomuldsuld? Metoder til gnaver kontrol Karakterisering af lim Moment Joiner, omfang, sammensætning Omfang af lim Super Moment, regler for arbejde med lim

Nu fremstiller russiske producenter skønt skum, Kudo, Proffleks, TechnoNIKOL, I Volgograd, bag russisk skum, omkring 70% af markedet for 2017

I den første video af den dårlige kvalitetsprofil, vil jeg i det andet gerne se, hvordan enkeltstikforbindelserne vil blive installeret.

Så jeg besluttede at male køkkenet med vandbaseret maling. Mange forskellige farver, jeg kan bare ikke gøre mit valg. Sådan finder du ud af, hvordan...

Mineralulden er meget ligesom en varmelegeme er forbudt, når man bygger objekter relateret til mad. Isolering er meget dårlig, bange...

Katalog over reguleringsdokumenter De mest populære gæster og bygningskoder

Eventuelle spørgsmål?
Spørg eksperten

En lille beskrivelse af afsnittet med spørgsmål og svar. På tilbudet for eksempel

Profilhængere: sorter, monteringsmetoder

Moderne metoder til færdiggørelse af vægge og lofter kræver oprettelse af en ramme fra en metalprofil. For at gøre strukturen stiv og pålidelig fast, er det nødvendigt at anvende suspensioner. De forbinder profilen og hovedloftet eller væggen. De bestemmer rammens bæreevne.

Suspension lige

Disse er specielle metalplader med perforeringer og skær. De er tynde, lette at bøje, men samtidig holdbare. Ved fremstilling af galvaniseret stål anvendes.

Direkte til væg eller loft fastgørelsesanordninger er knyttet. Så monterer de profilen på dem ved hjælp af specielle metalskruer. Resultatet er et lille mellemrum mellem loftet og væggen og deres dekoration. Her kan du placere al kommunikation, mens de ikke ses og ødelægge designet. Også dette rum kan bruges til at lægge et ekstra lag varme- eller støjisolering. Omslaget må holdes maksimalt 12 cm fra væg eller loft. Der er også forkortede lige suspensioner, i så fald vil afstanden ikke overstige 7,5 cm.

Direkte suspensioner til en profil anvendes normalt i bolig- og boligområder, når det er nødvendigt at sænke loftet lidt eller flytte væggene. For eksempel til udjævning, gipsplader efterbehandling eller ægisolering.

Ifølge markeringen bores huller til ankre i vægge eller loft. Der er modeller af suspensioner, hvor i midten er der kun 1 hul, er der fra 2. Den anden mulighed er mere pålidelig. Montering i loftet skal kun ske ved brug af metalfastgørere. Nylonpropper kan trækkes ud under belastning. Profilbøjlerne er skruet på vægge eller loft.

Sidene er bøjet ned i 90 ° vinkel. For at kontrollere pålidelighedens pålidelighed kan du trække suspensionerne ned, de må ikke falde uden for deres pladser. Indstil derefter profiler i den ønskede højde. Hvis suspensionerne har "ører", det vil sige en ekstra længde af siderne, skal de bøjes i modsat retning, så de ser indad og ikke forstyrrer pletteringsprocessen.

Suspension med

Sådanne fastgørelsesanordninger i almindelige lejligheder anvendes ikke. Trådbøjler er designet til konstruktioner med en betydelig lofthøjde. For eksempel kan de ses i indkøbscentre, industrielle lokaler, festlokaler.

Traction er en ledning med en diameter på 4 mm. I den ene ende har den en løkke (øje), som bruges til at fastgøre suspensionen til bunden med en ankerbolt. Mindre ofte til disse formål brug skruer. Den anden ende af ledningen er fastgjort i klipset. I dette tilfælde kan suspensionerne for profilen have en længde på 50 og 100 cm. Hvis mindre er nødvendigt, er overskuddet afskåret. På denne måde kan du få enhver højde, du har brug for.

Denne type suspensioner bruges til at arbejde med en cd-profil. Det bruges til at samle rammen under det hængslede loft. Bæreevnen på 1 suspension er 25 kg. Profilen er også fastgjort med klemmer.

Rod suspension

Dette er en solid ståltråd, men i modsætning til den tidligere type er der stadig en fjeder, der forbinder de øvre og nedre dele. Du kan justere længden med stor præcision. Derfor er en sådan suspension særligt populær ved installation af hævede lofter. Det giver dig mulighed for at oprette flerniveau, skrå og kuppelformede strukturer.

Nonius suspension

Forstærket version, der kan bære en stor belastning - op til 40 kg. Dens design er ret simpelt. Det er en kanal med perforerede hylder. Suspensionen består af øvre og nedre dele, som er forbundet med klemmer. På den første er der en fastgørelse til loft bjælker, på den anden - en lås til profil installation.

På grund af det sammensatte design giver nonius-suspensionen dig mulighed for at ændre og vælge den ønskede højde. På det ønskede niveau er begge dele forbundet med en klemme. Hul er placeret ganske ofte, så du kan vælge længden med stor nøjagtighed. Dette er en meget pålidelig suspension for profilen. Prisen for dem vil naturligvis være noget højere. Så en del af nonius suspensionen (øvre eller nedre) koster fra 20 rubler og mere.

De bruges i industrielle virksomheder og i butikker, indkøbscentre, biografhaller og andre dimensionelle lokaler. I boligområder benyttes sjældent, fordi taket på grund af designfunktionerne sænkes straks over en lang afstand.

Sådan monteres suspensioner for profilen

Den generelle opbygning af suspensioner med justerbar længde er ens for alle typer. Indstil først toppen eller trækkraften. Det er fastgjort til loftet med ankre. Derefter er profilen monteret. Suspensioner for profilen er installeret på trækkraften og indsat i profilen. Først efter en sådan foreløbig fastgørelse er valget af ledningens længde og den endelige fiksering af strukturen.

Hjemmelavet suspension

Sommetider af en eller anden grund er fabrikssuspensionerne for profilen ikke egnet eller ikke opfyldt. I dette tilfælde kan du selv gøre fastgørelseselementerne. Det er nødvendigt at tage et stykke profil af den ønskede længde og bøje den i form af bogstavet "G". Bygherrer kaldes også "støvler". Bæreevne og stivhed af en sådan "hjemmelavet" er ikke ringere end fabriksprodukter.

Uforgivelige fejl i film, som du sandsynligvis aldrig har lagt mærke til. Sandsynligvis er der meget få mennesker, der ikke gerne vil se film. Men selv i den bedste film er der fejl, som seeren kan bemærke.

I modsætning til alle stereotyper: En pige med en sjælden genetisk lidelse erobrer modeverdenen Denne piges navn er Melanie Gaidos, og hun brød hurtigt ind i modeverdenen, chokerende, inspirerende og ødelæggende dumme stereotyper.

10 charmerende stjernebørn, der i dag ser meget anderledes ud, tiden flyver, og en dag bliver små berømtheder voksen personligheder, der ikke længere er genkendelige. Søde drenge og piger bliver til en.

Hvad siger næsens form om din personlighed? Mange eksperter mener, at man ved at se på næsen kan sige meget om en persons personlighed. Derfor skal du på det første møde være opmærksom på en fremmeds næse.

Hvorfor har jeg brug for en lille lomme på jeans? Alle ved, at der er en lille lomme på jeans, men få mennesker spekulerede på, hvorfor han måtte være nødvendig. Interessant nok var det oprindeligt et sted for xp.

Hvorfor er nogle babyer født med et "kys af en engel"? Engle, som vi alle ved, er venlige overfor mennesker og deres helbred. Hvis dit barn har et såkaldt engel kyss, så er du ikke.

Overvej hvordan man løser profilen til gipsvæg på væggen

Fastgøringsprofil til væggen under gipsvæggen

Installation af profilen under gipsvæggen på væggen er nødvendig for pålidelig fiksering af ark. Gipsvæg kan fastgøres til træplader, holde sig direkte på væggen. Men det bruges, når det er umuligt på grund af en eller anden grund at anvende en profil til gipsplader til metalvægge. Hvordan gøres det korrekt, vil artiklen spørge.

Funktioner af gipsplader

Gipsplader eller gipsplader anvendes på mange områder under bygge- og reparationsarbejder, såsom:

Den klassiske version af gipsvæg er et ark lavet ved presning, med en kerne af gips og pap til foring. Gipsvæg er klassificeret efter formål.

 • Walling. Den er lavet i hvid og grå farve, 12,5 mm tykt. Deres pris er mindre end andre typer gipsplader. Anvendes når:
 1. reparation og installation af vægge eller interroom partitioner;
 2. skabe nicher;
 3. fremstilling af hylder;
 4. udformning af suspenderede strukturer.
 • Loft. Den har en mindre tykkelse, ikke mere end 9,5 millimeter, hvilket i høj grad letter den monterede struktur. Anvendes af:
 1. til headlining;
 2. at skabe strukturer på flere niveauer;
 3. når man skaber buer og andre krøllede strukturer.
 • Arch. Den har den mindste tykkelse af lignende materialer, ikke mere end 6,5 millimeter. Det bruges til at skabe forskellige radiusstrukturer med forskellig krumning.
 • Fugtresistent. Mærket som GKLV, er de ydre plader malet i grønt. Materialet absorberer næsten ikke fugt, så det bruges til at afslutte badeværelset, toiletter og andre rum, hvor luftfugtigheden er forhøjet.
 • Brandsikker GKLO har en overflade af rød farve. Den har en forstærket indre struktur, som giver materialet modstand mod brand og høj temperatur.
 • Facade. Plader af gipsvæg på begge sider er dækket af glasfiber. Standardtykkelsen på 12,5 millimeter, overfladen er malet i lyse gule.
 • Med isolering. Det er en modifikation af et standardark, hvortil en skum-polystyrenblok er fastgjort med lim. Tykkelsen af ​​isoleringslaget kan være op til 60 millimeter, de vægge, de er færdige med, har de højeste isoleringsparametre.
 • Vinylcoated. Dette er en moderne løsning med øget fleksibilitet af finishmaterialet. På den ene side af pladen er der en dekoreret vinylcoating. Når det leveres i et sæt, indeholder GKL universelle profiler og de samme farveelementer til sammenføjning af ark, hvilket gør det muligt at installere vægge til fremstilling af færdige løsninger til farve.

Plader af gipsvæg kan være:

 • Mere end 60 centimeter bredt.
 • Over 2,5 meter lang.

De egenskaber af gipspladerne bestemmer den forskellige måde at fastgøre med egne hænder.

På hvilken profil kan du rette gipsvæggen

For at lette installationen kan du bruge en profil til en væg af gipsplader, der kan bestå af fire typer:

 • To af dem bruges til montering af rammen på væggene og til fremstilling af skillevægge.
 • To - til enhedens ramme på loftet.

Standardlængden af ​​elementerne er tre eller fire meter. Tykkelsen anvendt til fremstilling af metal - fra 0,4 til 0,8 mm. Den bedste mulighed med en profil tykkelse på mindst 0,55 millimeter. Derudover anvendes to typer af elementer til efterbehandling af gipsplader.

Til destinationsprofiler er:

 • Rack eller PS. De er C-formede med langsgående riller. Basen af ​​elementet er "tilbage", bredden varierer mellem 50-100 millimeter, og siderne er "hylder", deres størrelse er altid 50 millimeter, der bruges til montering af skillevægge og vender mod rummet. Bruges ved installation af lodrette stativer.
 • Guider eller Måned. Fremstillet U-formet med dimensioner:
 1. 40 mm bredde på hylder, altid konstant;
 2. fra 50 til 100 millimeter, størrelsen af ​​basen.

Bruges til at oprette skillevægge og vægramme. Når den er monteret, er den fastgjort til loftet og gulvet, hvilket skaber en stiv ramme til hovedstrukturen.

 • Loft eller PP, med dimensioner: 60x27 millimeter, har tre identiske langsgående riller. Bruges til enhedens hængende struktur.
 • Loftsskinner eller PNP, deres dimensioner: 28x27 millimeter. Bruges til montering af rammer på lofter og som vertikalt element til vægge.
 • Vinkel eller PU, dimensioner, der er: 31x31, 25x25 millimeter. Bruges til at styrke hjørnerne. De er lavet eksterne eller interne, som adskiller sig i parametre og formål.
 • Bøjede eller PA har en buet eller konveks form. De er vant til at designe døråbninger og skabe komplekse suspenderede strukturer af en bølgeform.

Profiler til montering af gips

Som yderligere elementer anvendes:

 • Kobling, for at øge PP profilernes længde.
 • Krabben er lavet af korsformet form og anvendes ved skærmens profilelementer, som i billedet, hvilket øger styrken af ​​strukturen. To-niveau krabbe er monteret på øverste niveau PP og fastgør metalprofilen på det lavere niveau.

Krabbe profil tilslutning

 • Det lige hængende element er fastgjort til overfladen og er bøjet langs specielle linjer. Derefter installeres og fastgøres profiler i den U-formede åbning. Overskydende "ører" forsigtigt ubøjet eller afskåret.

Tip: Ved anvendelse af et sådant fastgørelseselement er det nødvendigt, at undergrundsrummet ikke er mere end 6 centimeter.

 • Klips og trækkraftankere. Med deres hjælp kan du justere højden af ​​mellemrummet i området fra 25 til 100 centimeter. Den understøttende del af elementet giver en stabil placering af PP'en.

Sådan vælges hardware til montering af profiler

Hardware til fastgørelse af styringer og suspensioner bør vælges ud fra den type overflader, som de er beregnet til.

 • For vægge og lofter lavet af beton, fastgøres ankerprofiler eller -ophængninger med dowels, hvis dimensioner er 6x60 eller 6x40 millimeter, hvilket afhænger af overfladens kvalitet.
 • Skruer, størrelser 6x70, 6x80 millimeter, bruges til træfastgørelser.
 • Alle metalkonstruktionselementer, såsom: ophængninger lige til loftsprofiler, profiler, der er monteret på styrene, koblingskoblinger, krabber, skal fastgøres indbyrdes med selvdrejende skruer med en spids ende, dimensioner 3,5 x 11 millimeter.
 • Gipsvæggen er fastgjort til metalprofilerne med selvdrejende skruer med en fin gevind på 3,5 x 25 mm, fremstillet af galvaniseret stål. I dette tilfælde er der ikke behov for forudgående hul.
 • Profilvejledninger til fremstilling af stativer til loftet på gipspladen kan fastgøres med specielle drop-in dowels, der sikrer pålidelig fastgørelse.

Hvilke værktøjer er nødvendige, når du installerer profilelementerne

Profil til vægge lavet af gipsplader monteret på:

 • Direkte suspensioner.
 • Anker suspensioner.
 • Krabbe stik.

Til montering af rammen og lægning skal isolationen blive forberedt:

 • Perforator til boring af huller til montering af dowels.
 • Skruetrækker.
 • Elektrisk boremaskine med speciel dyse til fastgørelse af gips.
 • Skruetrækker.
 • Scrapprofile eller cutter.
 • Rasp.
 • Jigsaw.
 • Clippers.
 • Konstruktionsniveau med magnetisk side.
 • Vandniveauet.
 • Laser niveau.
 • Chockline eller maling ledning.
 • Bluing.
 • Styrtdykke.
 • Metallisk eller træplads.
 • Dowel og bor til dem med en diameter på 6 millimeter.
 • Selvdrejende skruer med en diameter på 4 millimeter.
 • Til skæring profil saks til metal.
 • Dobbeltsidet tape.
 • Beskyttelseshandsker.
 • Mask for at beskytte ansigtet, når du arbejder med isolering.

Sådan monteres profilen på loftet

Tip: Før du køber en metalprofil til montering af gips, skal du korrekt beregne mængden.

 • Rummets dimensioner måles.
 • Udformningen af ​​profilerne er tegnet under hensyntagen til placeringen af ​​stativelementerne med et trin på 40 eller 60 centimeter, dimensioner er taget langs elementernes akser, underlagt vedhæftning til rammen af ​​hele plader gips. Dette skyldes, at der typisk laves et gipsplader 1,2 meter bredt, og det skal monteres på tre og helst på fire rackdele. Samtidig skal leddene af gipsplader placeres midt i profilen for at efterfølgende undgå revner på væggen.

Efter erhvervelse af materialer og værktøjer kan du gå videre til arbejde.

Tip: Når du planlægger færdiggørelsen af ​​hele rummet, skal arbejdet begynde med enhedens ramme på loftet. Meget ofte har overfladen en afvigelse fra vinklen på 90 °. Hvis man på samme tid begynder at udføre arbejde fra væggene, vil det være ret svært at justere gipspanelerne øverst.

Arbejdsordren er endvidere som følger:

 • Elektrisk arbejde udføres, kablet leveres til placeringen af ​​belysningsenheder. Ledningens længde tages med en kant på op til 15 centimeter.
 • Kontrollerer ydeevnen for alle ledningsforbindelser. Når du monterer spotlights, planlægger du omhyggeligt passage af metalstrukturelementer.
 • Det bestemmes, hvor langt det nye loft vil falde. I dette tilfælde skal installation af spotlights tages i betragtning, du skal vide deres højde, som kan variere fra 5 til 15 centimeter.
 • Et punkt er markeret på væggen, hvorfra alle markeringer skal foretages. Ved hjælp af et laserniveau er en vandret linje markeret med blyant eller polstring.
 • Båndmålingen måler den nødvendige længde af delen og skærer den med metal saks. Profiler kan let sammenføjes ved at indsætte den ene ende i den anden, med en overlap på mindst 30 millimeter, så er dette punkt fastgjort af et tilsvarende fastgørelseselement.
 • Langs de linjer, der på forhånd anvendes på væggene, monteres PNP'en gennem de eksisterende arbejdshuller på profilen, i deres fravær bores de i halv meter med en perforator eller elektrisk boremaskine, der afhænger af bunden af ​​væggen, som rammen er fastgjort på.
 • Mærkning til fastsættelse af loftsprofiler. Til dette:
 1. fra væggen skal du trække sig omkring 60 centimeter på grund af vægternes ruhed;
 2. niveauet kontrollerer nøjagtigheden af ​​trickles placering
 3. den profil, der bruges som linjal, forbinder risiciene på modsatte vægge - denne linie vil være referencepunktet;
 4. parallelt med det med et trin på 60 centimeter, trækkes linjer over hele loftet.
 • På samme måde er loftet lagt ud langs rummet.
 • Dowels er fastgjort i trin med 60 centimeter lige suspensioner, midten af ​​deres base skal placeres langs den markerede linje. Ved montering af instrumenter eller udstyr er det bedre at også installere traversen.

Tip: For at forberede "til fremtiden" er loftprofiler til installation af gips ikke nødvendigt, afstanden mellem væggene på forskellige steder i lokalet kan variere betydeligt. For hver profil skal længden måles separat, og størrelsen skal være mindre med ca. 2 centimeter end rummets bredde.

Montering af suspensioner til loftsprofiler

 • Loftsprofiler er monteret i styrene, så den centrale rille er i fare. Fastgjort deres stilling med en enkelt skrue. Brug om nødvendigt koblingen.
 • Fra loftet profil skæres med sakse, metal banerne 60 centimeter lang og traversen, der vil være behov for montering af væggen til den første langsgående element, to centimeter længde mindre strøm afstand.
 • Under arbejdet er det nødvendigt at kontrollere sammenfaldet af profilsporet og mærkerne på væggene.
 • På steder, hvor tværelementet er forbundet med længden, anvendes en enkelt-niveau "krabbe" og fastgøres med selvdrejende skruer.
 • Monterede loftsprofiler til suspensioner. Med dette:
 1. at PP er sat til hvert punkt af forbindelsesniveauet;
 2. Efter kontrol af alle steder er afvigelsen justeret;
 3. alle elementer er sikkert fastgjort.
 • Monterede plader af gipsvæg.

Sådan monteres en metalprofil på væggen

Tip: Før montage af ramme af en metalprofilvæg, udføres alt arbejde relateret til elektricitet: ledninger er forbundet til kontakter, stikkontakter, lyspunkter for belysningsarmaturer, alle husholdningsapparater.

Teknologien til montering af vægrammen består i at færdiggøre hver væg separat.

Montering af metalprofil på væggen

Monteringsvejledningen til rammen på profilens vægge til gipsvæg giver følgende arbejdsordre:

 • Kræv særlig opmærksomhed ved opbygning af en vægramme med vinduer. Hvis du skal isolere væggene, installeres lodrette profiler i en afstand af 50 millimeter fra de gamle bakker.
 • Bredden af ​​vinduesvinduet påvirker, når rammen er færdig efter installationen, starter rammemarkeringen fra vinduet. Men dette bør tage højde for tykkelsen af ​​pladen af ​​gipsvæg, den kan være 12,5 eller 9,5 millimeter.
 • En firkant påføres rammen, og den nødvendige afstand måles, idet der tilføjes 5 centimeter på den anden side af åbningen. Det er muligt at installere et PN straks til "bunden" af vindueskarmet, med en stigning på oprejste indlæg op til 60 centimeter.
 • Konstruktionsniveauet anvendes på de risici, der vil hjælpe med at overføre dem til vindueskarmens sidevæg.
 • Tilslut mærker på gulv og loft.
 • Profilguiderne er installeret langs disse linjer:
 1. På siderne af vinduet er vertikalerne i dette tilfælde lagt ud af disse profiler i trin på 60 centimeter;
 2. en af ​​dem skal installeres i hjørnet af rummet.
 • Suspensioner er monteret i trin på 60 centimeter, med centret strengt langs linjen.
 • Rackprofiler er installeret i guider, så deres mellemrille falder sammen med mærket på gulv og loft, og så er de sammenkoblet.
 • Niveauet er reguleret af de vertikale elementer på hylderne og bunden.
 • Afsluttende fastgørelse med selvskærende skruer.
 • Tværbjælkerne er fastgjort ved hjælp af "krabbe". En vandret jumper er installeret over åbningen.
 • Når du har monteret metalrammen helt på væggen, skal du skitsere placeringen af ​​tværgående og langsgående profiler. Denne ordning vil være nødvendig, hvis der er behov for at placere på væggen et billede, en ekstra hylde eller vedhæftning til loftet af dekorative blomsterpotter.
 • I dette tilfælde er fastgørelsesorganer anvendes såkaldte "paraply", "butterfly" og andre lignende elementer, som er monteret på det samme princip: plast anker, når der skrues skruer, spreder sine "vinger", som giver en pålidelig fastgørelse af bagsiden af ​​gipspladen.

Hvordan gipspladgodsplasteringen er lavet på en træprofil, vises i detaljer i videoen i denne artikel. Ved korrekt installation af alt installationsarbejde er afslutningen af ​​lokalerne med plader af gipsplader af god kvalitet.

Han blev uddannet fra arkitekturfakultetet i Penza State Institute of Architecture and Construction. I de sidste ti år har han været en førende specialist i et stort byggefirma i byen Penza, der beskæftiger sig med opførelse af fleretages beboelsesejendomme. Den samlede erhvervserfaring i specialet er 18 år. Rådgivning om design, valg af materialer til indvendig og udvendig dekoration, teknologi til efterbehandling.

Afstanden mellem bøjler på gipsplanklofter - hvordan vælges monteringstrinnet?

Nu gips er betragtes som et fremragende efterbehandling materiale, og suspenderede strukturer lavet af det bruges ganske bredt. GCR'ens loft er blevet populært på grund af den attraktive pris, fysiske egenskaber og miljømæssig renlighed.

Gipsplankloft er fastgjort til den grove bund. For at gøre dette skal du bruge en profil af aluminium eller plast. Det er at foretrække at bruge metal. For forskellige værelser anvendes de relevante typer af materiale. Så den grønne gipsvæg er modstandsdygtig over for høj luftfugtighed, som gør det muligt at montere det på loftet i badeværelset eller i køkkenet. Materiale med hvid eller lysegrå farve anvendes i tørre rum.

Montering af rammen indebærer brug af klemmer. Hver profil har flere monteringer, hvis beregning udføres på forhånd. Hver suspension er installeret på en bestemt afstand. Til køjelofter anvendes flere fastgørelsesdele, og afstanden mellem dem er lavet mindre end ved opbygning af et enkelthængssystem.

materialer

De vigtigste forbrugsvarer - gipsvæg. Vi bemærker her, at beregningen af ​​det krævede område af materialet og beregningen af ​​den suspenderede struktur er to forskellige ting. Det lader til at beregne forbruget af gipsvæg, du skal kun beregne området, men langt fra det. Dette skyldes, at dimensionerne af lokalerne ikke er et flertal af dimensionerne af GCR'et. Fordi enheden kræver skæreelementer.

Gipsvægsledningerne bør falde på stålrammens elementer. Hvis dette ikke er tilfældet, tilpasses materialet. For ikke at opfylde dette krav betyder det at få revner i strukturen i fremtiden. Tag gipsvæg med et lager. Det er bedre, hvis det samlede areal overstiger rummets størrelse med 1 m 2. Tillad ikke en mindre værdi. Dette er fyldt med mangel på materiale.

For et loft på flere niveauer bliver der brug for flere forbrugsstoffer. Dette skyldes ikke kun området, der er besat af komplekse geometriske former. Laterale dele af komplekse former kræver foring. Tallens bredde afhænger af indrykket mellem tierne. Beregning af mængden af ​​materialer kan let udføres uafhængigt. Det vigtigste - at huske om bestanden.

Hvad med komponenterne?

Suspension - En enhed, der bruges til at reparere andre dele. Gipsplankloft er bygget af forskellige elementer. Dette omfatter også profilen. På grund af det faktum, at rammen - understøttende struktur af systemet, er det nødvendigt at bruge materialer med høj stivhed. Derfor skal profilen være stål. Til disse formål gælder:

 • galvaniseret loft og guide profil;
 • krabber;
 • Suspension direkte eller justerbar.

UD profil bruges til installation omkring omkredsen. Montering udføres på væggene. CD-profilen er systemets skelet. Den bruges til konstruktion af rammestyrene. For at forstå, hvordan du installerer dele, skal du være opmærksom på dimensionerne af et ark gipsvæg.

Typer af profiler til det suspenderede gipspladesamlingssystem

Plader på 1200 x 2500 x 9,5 mm anvendes mest. Materialets bredde er 1200 mm. Den samme profil fordeler gipsvæggen i 2 dele. I alt 3 dele anvendes - 2 ved kanterne og en i midten af ​​arket. Fordi de forlader 600 mm mellem dem.

Montering af fastgørelseselementer udføres med en afstand på 300 mm fra væggen. Derefter installeres de i trin på 60 cm. Krabber monteres mellem monteringerne.

Trin enhed direkte suspensioner

Den første suspension på bæreprofilen er monteret i en afstand på 100-300 mm fra væggen. Montering af fastgørelseselementer udført direkte på samme linje. Det skal forstås, at i lige linje er elementernes centre, og ikke hver suspension.

Hvad er den bedste afstand til at vælge at placere bjerget under profilen på loftet? Det anbefales at vælge mellemrum mellem fastgørelser på 60 cm. Hvis du vælger en større afstand, reducerer du styrken af ​​strukturen. Og hvis profilen og suspensionen er for tætte, vil der opstå en betydelig overbetaling.

Direkte suspensioner på gipsplankloftet

Den næste række af fastgørelsesanordninger er placeret i 40-60 cm. Dette skyldes, at hver efterfølgende profil er installeret med samme tonehøjde. Afstanden afhænger af tykkelsen af ​​gipsvæggen, bæreprofilen og suspensionen. Nogle gange i et trin på 700 mm monteringselementer med en tykkelse på 0,55 mm.

Det er vigtigt! Rummets dimensioner og geometri er forskellige, og afstanden mellem den næstsidste del af rammen og væggen kan være over 60 cm. Derfor er den ekstreme profil indstillet fra den forrige med et trin på 600 mm. Hver suspension på et gipsplankloft er monteret i samme afstand.

Trin af fastgørelse af justerbare suspensioner

Dette element bruges til opførelse af et loft på flere niveauer. Sådanne strukturer har stor vægt, så du har brug for en stiv, holdbar ramme. Hvis du placerer hver suspension med et stort trin, så er det umuligt at opnå. Det følger heraf, at det er nødvendigt at modstå den kortest mulige afstand.

Suspension ramme

Når du installerer, skal du følge reglerne:

 • installationen udføres på linjen af ​​lejeprofilerne;
 • Hvis loftet er lavet i 1 tier, anbefales det at lave en mindre afstand mellem armaturerne;
 • den første suspension er installeret ikke mere end 40 cm fra væggen;
 • Hver efterfølgende suspension anbringes i trin på 120 cm.
Justerbar montering på gipsplankloft

Installationen indebærer beregning af rammens stivhed under hensyntagen til, hvor meget gipspladens loft vejer. Fastgør justerbar ophæng med ankerdykler. Afstanden mellem fastgørelser spiller en stor rolle i konstruktionen af ​​strukturen. Tag det ansvarligt, følg installationsvejledningen, så installationen er vellykket, og bygningen varer lang tid.

resultater

Hver suspension er værd at have vægt i guld, hvis et gipsplankloft er installeret. Jo højere kvaliteten af ​​produkterne og jo mere præcis beregningen er, jo stærkere design. Gem derfor ikke. Vælg hver gimbal og profil i samråd med en professionel. Bemærk venligst følgende:

 • Suspensionen og profilen på gipspladens loft må ikke være defekt;
 • udskæringer skal være glatte;
 • huller - helt boret;
 • Maling på elementerne skal påføres jævnt og ikke afskalning.
Installation af GCR

Hvis du ønsker at bygge et loftspladetak på to eller flere niveauer, skal du kigge efter det bedst egnede layout. Så vil hver profil og suspension straks falde på plads. Derudover er det meget nemmere at følge den færdige ordning end at tegne en ny. Valget af justerbare dele er bedre at skifte til en specialists skuldre.

For nemheds skyld anbefales det at bruge tabeller til beregning af tonehøjde mellem armaturer. De beskriver, hvilken afstand der anvendes til en bestemt belastning. Så hvis belastningen er lig med 0,15 kN / m², ligger den efterfølgende suspension efter 90 cm. De resterende data skal tages fra tabellerne og installationsteknologien skal følges.

Hvordan installationen af ​​systemet udføres, og hvilken afstand mellem fastgørelserne leveres af eksperter, vil du se i følgende video:

Afstand mellem gipsplader

Artiklen er en mesterklasse på vægbeklædning med gipsvæg. Vi har forsøgt at fokusere udelukkende på de praktiske aspekter af installationen af ​​gipsvægssystemer.

Vægbeklædning med gipsplader kan laves på en metalramme eller ved hjælp af monteringslim. Begge metoder er fuldt teknologisk avancerede og anvendes med succes i lokaler med ethvert formål. Hvis basen ikke har store dråber, og det er muligt at lave riller til lægning af kommunikation i det, er det hurtigere og mere økonomisk at fastgøre gipspladen med lim. Men nogle gange limning er umuligt at bruge, og du skal samle rammerne. Metallsystemet er uerstatteligt, hvis:

· Det er nødvendigt at skjule ledninger, rør, tekniske kanaler, som af en eller anden grund kun kan udføres over bunden;

· Facing sheets er langt væk fra bunden (ujævne fly, det er nødvendigt at genoprette rummets kendetegn);

· Du skal udføre yderligere isolering / lydisolering af bygningskonstruktioner.

Kappe gipsplader vægge ved hjælp af metal profiler er dyrere og vanskeligere end lim option. Her udfører installatøren mange flere forskellige operationer, hvor kontrolpunkterne ikke er, hver af dem kræver den største nøjagtighed og omfattende "viden om emnet" fra den udøvende kunstner. Der er flowblader til installation af gipsvæg, men de er for generelle og bruges hovedsageligt af entreprenører som referencegivende dokument. Mange af nuancerne til at samle GCR'en, selv for en veluddannet bygherre, bliver tydelige først efter at have opnået tilstrækkelig erfaring, men vi vil forsøge at skitsere og overveje dem.

Arbejdsordre

Produktion af gipsvalser bør udføres efter udførelse af almindelige byggearbejder og operationer i forbindelse med en betydelig stigning i luftfugtigheden og en skarp temperaturændring i værelserne - hældningsskranker, plastering, udskiftning af ruder.

Det er mest rationelt at producere vendingen af ​​rummet vendt skiftevis: først er rammen monteret og et plan er beklædt med gipsplader, så begynder arbejdet på rammen af ​​den tilstødende væg efter færdiggørelsen - fortsæt til den næste overflade. Denne omstændighed dikteres af de teknologiske krav, som det indre og ydre hjørne af gipsvæggen er dannet af.

Gipspladerne er således opdelt i flere hovedtrin, som vi vil tale om i detaljer nedenfor:

· Installation af startprofiler;

· Installation af stativprofiler;

· Installation af direkte suspensioner

· Indlæg af yderligere kommunikation, fastgørelse af isolerende materialer

· Sheets-undersystemark.

Gør gipsvægsarbejde, herunder vægbeklædning, er mere bekvemt end et topersons link. Der er erfarne specialister, som med succes arbejder alene, men selv de har brug for hjælp til mærkning eller baitingark på rammer.

Forbereder plads til montering af rammen

Hovedformålet med dette trin er at rense installationsområdet. Det meste af alt ulejlighed skyldes tilstrømningen af ​​cementmørtel eller beton, hvor vægbeklædningen passer sammen med loftet, gulvet og tilstødende vægge. Eventuelle fremspringende elementer vil forstyrre layoutet og rette startprofil UD. Den mest bekvemme måde at rengøre er at bruge en tre-mode punch med en blæsefunktion.

Nogle gange kan stedet til montering af UD ikke holde dowel eller andre fastgørelsesanordninger, så skal du desuden styrke dem, hvilket gør metal- eller træforpagtningselementer. I dette tilfælde skal spørgsmålet omtales kreativt afhængigt af problemets art.

Hvis lokalerne bliver repareret, er det bedre at rengøre væggene i alle færdiglagene (fliser, gips...) før arbejdet påbegyndes. For det første vil det være muligt at spare plads, og for det andet vil konsoller (suspensioner) blive mere sikkert fastgjort. Hvis gipset stadig er på plads, så er det nødvendigt at lave en prøve på selve basisen ved fastgørelsen af ​​suspensionerne.

Værelset, hvor vi arbejder, skal være fri for affald og byggematerialer. Gulve bør forsigtigt fejes væk - ellers bliver det simpelthen umuligt at lave høje kvalitetsmærker.

Vi hænger op på væggen, markér rammen

Mærkning af rammens kontur er et meget vigtigt stadium, hvis vi begår en fejl her, så vil vi ikke kunne få en flad væg. Du må under ingen omstændigheder spare tid på markeringen, dobbeltkryd dig selv, pas på.

Først skal du inspicere den mur, som vi skænder. Vores vigtigste opgave er at finde det mest fremtrædende punkt på flyet. Her kan du bruge rørledningen og spændingen af ​​fyrtrådene tæt på væggen, men det hurtigste resultat opnås, hvis du anvender en lang regel med et bobleniveau. Regel 2,5 meter lang på forskellige steder lægger vi væggen lodret og bestemmer hvor den er "fyldt". Det er nødvendigt at flytte reglen vandret (i forskellige højder), såvel som diagonalt, for at finde ud af om der ikke er nogen flybrud eller lokale tuberkler. Den generelle linje af lange vægge kan kun kontrolleres ved at trække ledningen langs dem. En god mulighed er brugen af ​​laser og optiske bygningsenheder.

Fra det fremspringende punkt af flyet til gulvet overfører vi kortt mærket lodret. Vi trækker sig tilbage i rummet på 30 mm og sætter et andet mærke - dette kompenserer vi for bredden af ​​styringsprofilen (27 mm) og "tykkelsen" af vores ramme som helhed. På den anden side af væggen sætter vi en anden risiko, også i betragtning af at DD og derefter CSD-profilerne ikke hviler på basen.

Vi anbefaler at lave tags kort, tæt på punktet i form. For at gøre dem nemme at finde, cirkulere etiketterne eller sæt pilene på dem. Brug en fint skærpet blyant.

Gennem disse to mærker, ved hjælp af en belagt piskeslange, laver vi en linje - arbejdet, yderplanet på vores ramme vil blive placeret langs den. Nu skal vi lave et spejlbillede af denne linje på loftet. Den nemmeste og mest pålidelige måde er at bruge en plumb bob. I nærheden af ​​hjørnet leder vi plumbens arbejdstip til linjen, der ligger på gulvet, og trykker ledningen til loftet, sætter et mærke. Den samme procedure gentages nær den anden kant af væggen. Nu forbinder vi to mærker på loftet med en frynse.

Vær opmærksom på, at strygebåndet, når "klikker" ligger på en ren overflade, ikke vrider ud, forvrider linjen. Endnu en gang feje gulvet nær væggen.

Undertiden står installatører over for opgaven at vende mod væggene, så de er gensidigt vinkelret. Derefter skal mærkningen foretages for hele værelset på en gang, og det er nødvendigt at starte fra ydervæggen, hvor vinduet er placeret (derfor er skråninger og en vindueskarm monteret).

Montage startprofil

UD profiler er skåret i størrelse. For en væg har vi brug for 2 profiler for rummets højde og to profiler for længden af ​​vores væg (som regel skal vi nå 3 meter over standarden for UD).

Knauf anbefaler at klæbe en "Dichtung" skumstrimmel på bagsiden af ​​UD (og på den direkte suspension), som giver et lydisolerende udveksling mellem beklædningen og de bærende bygningskonstruktioner.

For at få startprofilerne let at falde på plads, gør dem lidt kortere, minus 5-10 mm.

Det første faste spor på gulvet. Den er eksponeret langs linjen med en ydre kant (lukk ikke mærket), gennem hullerne i UD's indre hylde en borekrone gør huller i gulvet. Indsæt nylonpropper med dowels i de borede huller, anvend en regel på siden af ​​UD-profilen, og kun så vi hammer i alle negle. Reglen tillader, som det er fastgjort, at kontrollere installationens ensartethed, og vigtigst af alt vil vi straks se, om linjen blev forvrænget under slag.

Det er praktisk at hamre negle i dowels inde i UD med en meget lille hammer. Desuden kan de strammes med en skruetrækker eller være hamret med en boremaskine, omarrangeret i percussionstilstand.

Startprofilen skal fastgøres på ikke mindre end tre punkter, kantene skal fastgøres. Afstanden mellem dowels bør ikke overstige 1 meter (det er sædvanligt at bore gennem 40-60 cm).

Hvis profilerne ikke har fabrikshuller til boring, så bores de bedst med en boremaskine. Nogle mestre gennembler UD på stedet "gennem kroppen", men markeringslinjen bliver hurtigt gnidnet af vibrationerne.

Nu, ved samme princip monterer vi DD på loftet.

Hvis vi starter fra loftet, falder materialet boret af sneglen af ​​og skjuler bundlinjen, som vi har søgt efter.

Når under- og loft-UD er på plads, indsættes sideprofiler i dem og bruger reglen (vi sætter den på siden og styrer den, så der ikke er huller), vi borer og fixer det med dowels.

Skær og arranger racket

CD'ens bæreprofiler ved hjælp af saks til metal forbereder vi højden på rummet, kun for at de kan indsættes i styrene og bevæge sig der, skal rackene gøres 10 mm kortere. Efter skæring er det nødvendigt at trimme profilen i snitpunkterne med tang for at genskabe de deformerede kanter.

Ofte er gulvet og loftet ikke parallelle i rummet, så du skal måle den nødvendige designlængde på hver cd, vi tager målinger på flere punkter.

Nu kan vi udskyde 1150 millimeter fra et af hjørnerne med et målebånd og sætte risikoen på DD monteret på gulvet (med plummet overfører vi det til loftets startprofil). Ved hjælp af disse mærker begynder vi et stativ i guiderne, hvorpå de første og næste plader af huden vil blive tilsluttet. Skal matche profilens etiket og akse. Vi tager 115 cm i stedet for 120, da den tynde kant af det yderste ark (5 cm) er skåret for at gøre det let at sætte.

Vi fastgør CSD-profilen i styrene ved hjælp af selvdrejende skruer LN 3.5x9 mm, skru dem i midten af ​​søjlerne så højt som muligt (så presses de ind i rammen, når de vender ud og ikke forvrider flyet).

Fra denne indledende profil, ved hjælp af et målebånd (du kan hekte det over siden af ​​stativet og måle det "ved kanterne"), i begge retninger placerer vi alle de andre cd'er. Pladsen mellem indlægene er valgt afhængigt af væggenes formål, både de tilgængelige muligheder (400 og 600 mm) har vist sig godt. Hvis elementerne i delsystemet er af høj kvalitet, går CSD'erne i guiderne ret tæt og fast i deres steder. Alle racks er fastgjort i designpositionen med selvdrejende skruer.

Sørg for at kontrollere afstanden mellem profilerne "på centrene" med et målebånd. Vær særligt opmærksom på den CSD, som arkene er forbundet med - mellem deres akser skal være nøjagtigt 1200 mm.

I vægens indre hjørne er det nødvendigt at installere en ekstra CSD, som vil spille rollen som et pantelement til at arrangere det indre hjørne. Det er simpelthen bragt ind i siden UD, nogle gange fastgjort med suspensioner på den ene side.

Ekstra stativer kan placeres i vinduet og døråbning på kanten af ​​bakkerne. Vi vil se på disse knuder i en af ​​følgende artikler.

Installer direkte suspensioner

Vi anbefaler at montere beslagene efter installation og fastgørelse af profilerne med selvlukkende skruer, ellers skulle de være særskilt mærket på væggen, hvilket ofte fører til fejl - efterfølgende forvrængninger af lugs.

Suspension plader skal være tydeligt vinkelret på basen.

I vores version bøjer vi den direkte suspension i en vinkel og bringer den tæt på profilen. Gennem de ekstreme huller til dowels med en blyant på væggen sætter vi mærker til boring. Med hensyn til den tonehøjde, som beslagene er placeret på, kan en afstand på 60-80 cm betragtes som optimal, selv om nogle teknologiske kort tillader montering på væggen selv efter 1500 mm, med mindst tre bøjler pr. Profil.

Først bore vi huller til de nedre rækker af suspensioner, klatre gradvist op. Så vi spilder ikke vores tags. Til boring af huller er det nødvendigt at bruge en boremaskine med en tykkelse på 6 mm og en længde på 160 mm, den passerer frit i nærheden af ​​profilen.

Gennem de ekstreme monteringskanter af de direkte suspensioner indsætter vi 6x40 "bystromontazh" dowels og fastsætter beslagene på deres steder. Hvis afstanden fra bundvæggen til hylderne på rackprofilerne er mere end 125 mm, skal der bruges hjemmelavede konsoller lavet af CSD eller DD.

Vi udsætter rammen i flyet

Dette er den sværeste og meget ansvarlige operation. For at udføre det hurtigt og korrekt, skal du have nogle færdigheder og vide, hvordan man gør det. Der er herre, der bruger en laserplanbygger til at indstille profiler, der er dem der kun bruger tråde eller kun en regel. Den mest pålidelige og produktive måde - kombineret.

Tidligere trykker vi hver metalprofil på væggen og gennem den mellemste række af direkte suspensioner stopper vi i denne position ved hjælp af negle eller skruer på 80 mm i længden, som vi sætter ind i åbningerne af begge øjne på beslaget.

Nu strammer vi kraftigt kapron-tråden, såsom en sko, fra den ene side UD til en anden (du skal fastgør LN selvstikskruer midlertidigt til startprofilerne). Vi strækker tråden 10-15 cm højere, end der er en række af beslag, hvor stativene er fastgjort.

Advarsel! Ingen profil skal røre ved tråden!

Udsæt en af ​​stativerne, som ligger tættere på midten af ​​væggen. Vi trækker neglen ud af beslaget, vi bringer profilen til tråden næsten tæt (når ikke 1 mm). Vi vrider den 9 mm selvskærende skrue LN, først på den ene side af stativet og derefter på den anden. Fastgørelsen kan ske enten gennem standardhuller med to "frø" eller gennem beslagets krop med en enkelt skrue.

Vi tager vores regel og sætter den i stativet lodret. Hvis skinnen presses tæt på profilen, betyder det, at du ikke lavede fejl i de foregående trin (mærkning, installation af omkredsen). Tilstedeværelsen af ​​dråber under reglen angiver problemer, stopper arbejdet med at indstille flyet, juster omkredsen af ​​styringsprofilerne.

Hvis alting er godt, frigiver vi og ruller gennem profilerne en efter en, glem ikke at kontrollere dem med reglen. Når du bevæger dig, kan du kontrollere flyet og på tværs af stativerne.

Kontroller regelmæssigt, at ingen af ​​profilerne berører tråden, ellers vil den blive presset ind i rummet, og flyet vil blive forvrænget.

Når en række direkte suspensioner er rullet, fjernes tråden, hylderne på parenteserne er bøjet ud over delsystemplanet. Vi flytter til en anden række:

· Vi trykker profiler på væggen, fastgør dem med negle

· Personligt frigiv og rul profiler

· Kontroller regelmæssigt deres arbejdsregel.

Når alle vægbeslagene er rullet, igen kontrollerer vi alt med reglen. Vi kører det langs profilerne lodret, vandret og diagonalt. Alle start- og rackelementer i rammen skal have kontakt med reglen, stængerne skal røre lamellerne i begge hjørner (ellers vil tolerancen være 0,5 mm ved tilslutning af arkene, der vil falde på efterbehandlingsplanet).

Jumper Installation

Enhver sammenføjning af pladerne skal laves på rammens metal, så under gipspladens korte sider er jumpere monteret mellem stativene. Målte segmenter af CSD'en er fastgjort til støtteholdere ved hjælp af hjørneforbindelser til et niveau (krabber, halvkrabber). Det er muligt at benytte DD-segmenterne til fastgørelsen af ​​jumperne, som er skruet på siden af ​​stativene.

Vær opmærksom på at i henhold til alle regler skal de vandrette samlinger af arkene placeres i forhold til hinanden "i et tavlermønster". Åbningen af ​​sømmen skal være mindst 400 mm.

Størstedelen af ​​jumpers har samme størrelse, så de kan hurtigt skæres ved hjælp af kværnen.

Installation af skjulte elementer

På dette stadium udføres kommunikationer, der ikke tidligere er blevet lagt - ledninger, rør, luftkanaler. Hvis det er nødvendigt at montere volumetriske elementer i den falske væg, kan stængerne lokalt skæres ud af kværnen - så skal direkte suspensioner tilføjes i enderne af cd'en, og indramningen af ​​den resulterende åbning kan laves af profilerne.

Kabler og rør må ikke placeres inde i stativene, kommunikationen skal være mellem dem eller vinkelret på profilerne.

Til efterfølgende hængning på væggen af ​​tunge genstande (skabe, vask, kedel, radiatorer...) kan rammen styrkes med pantelementer. Til dette formål anvendes målte stykker krydsfiner med en tykkelse på 20-30 mm, de fastgøres mellem stolpen ved hjælp af UD-trimning, svarende til installationen af ​​jumpere.

Hvis projektet giver mulighed for at lægge isoleringsmaterialer, skal disse ark opvikles ved rammeposterne og fastgøres til væggen med lim eller skålformede dowels. For information om hvordan du gør dette, læs artiklen "Opvarmning af væggene indefra."

Rammehus

Til rammens overfladebehandling anvendes et almindeligt gipsplade, fugtbestandigt gipsplader, gipsplader eller specialpaneler med en tykkelse på 12,5 mm eller derover. Længden af ​​arkene er valgt fra 2 til 4 meter, bredde - fra 0,6 til 1,2 m.

Ark er fastgjort til rammen, under hvert panel er det nødvendigt at midlertidigt lægge en stiv pakning, så der er et hul på ca. 10 mm mellem gulvet og beklædningen, det samme mellemrum ligger i loftet. Kanten med den tynde kant skal passere tydeligt langs midten af ​​CD-racket, den korte side langs jumpernes akse.

Separat skal du sige om trimmen i nærheden af ​​åbningerne. Det er forbudt at docke GKL på lodret fremspring af bakkerne, sømmen skal sættes på åbningen.

Mellem tilstødende paneler er det nødvendigt at forlade et hul på ca. en millimeter.

GKL er fastgjort på metalundersystemet ved hjælp af selvdrejende skruer til metal TN 25 mm lang. Hvis beklædningen er single-layered, skal pitchen på selvdrejende skruer være 250 mm På tynde kanter skal selvskærende skruer placeres 10 millimeter fra kanten og på skærekanter - ca. 15 mm. Mellem skruerne i de tilstødende plader er det nødvendigt at lave et løb på 50 mm.

Hvis beklædningen udføres i to lag, er tændskruen på den første på 50-70 cm, og den forreste en - 25 cm. Skruer til montering af det andet lag skal være 35 mm lange. Ark af begge lag skal føjes på forskellige profiler, fortyndet med mindst 400 mm og vandrette sømme.

For ikke at skabe i panelerne med intern spænding, skal fiksering af arkene udføres i en retning: bund-op, top-down, sidelæns eller diagonalt. Drej skruerne "mod" - er forbudt.

For at tydeligt få skruerne i profilerne, som er placeret bag pladen, foretrækker mange herre at lave yderligere lodrette markeringer på panelet (vedligeholdelse af en 40 cm højde). GCR fabrikanter markerer normalt kun midten af ​​arket og kanterne.

Under skeden er det vigtigt, at skruerne kommer ind i gipsvæggen i en ret vinkel. Den selvlukkende skrue skal presses ind i pladen, så den ikke går gennem pap, men hovedet er forsænket i flyet.

Når vægbeklædningen er fast, skal vandrette sømme med en lige kant broderes til en dybde på ca. 8-9 mm (fabrikantens anbefalinger - 2/3 af arktykkelsen, 22 grader) og en bredde på 10-12 mm. Denne afskærmning er påkrævet for at fylde leddet med en kitt. At gøre kanten er lavet med en kniv eller et plan på gipsvæggen.

Tilrettelæggelse af adjunktioner

Det indre hjørne i rummet kan kun dannes, når det er færdigt med at dække en af ​​væggene. Vi minder om, at i det indre hjørneszone installerer vi de indlejrede elementer - det kan enten være en lodret stativ, skubbet ind i siden UD eller en "stige" af kort vandret CSD, rekrutteret af jumpersprincippet.

Disse elementers opgave er at sikre pålidelig fastgørelse af side UD-profilerne på det nye plan, der bearbejdes til den forede væg (skruerne skal falde ind i metallet).

Versioner med samtidig vægsting og foreløbig hjørneformation med teknologiske kort understøttes ikke, men de bruges aktivt. Sandt nok sker dette med varierende succes, da installatører skal styrke denne knude for at undgå dannelse af revner.

Det ydre hjørne er dannet meget enkelt. UD profil på gulvet og på væggen er tilgængelig rundt om hjørnet til skæringspunktet.

I en afstand på ca. 100-200 mm fra bunden af ​​hjørnet er der placeret en CSD-holder, som er fastgjort til væggen med en direkte suspension (dette indryk er nødvendigt, så materialet ikke skaler af, når det bores).

På lodret, hvor to rammer skal krydse, er der installeret et andet rack, det er ikke fastgjort til bunden.

Når en af ​​væggene er klædt, klæber hun til pladen med skruer. Lodret montering af hjørneholderen styres af en lodret og regel. Denne CSD-profil er samtidig en del af rammen af ​​den tilstødende væg, og pladerne vil også blive monteret på denne rack, kun på sin 27 mm brede hylde.

Hvor meget materiale er nødvendigt

Dette spørgsmål er interesseret i de fleste nybegyndere og selvfølgelig udviklere. Nøjagtige data kan kun opnås, hvis strukturen på hver væg og hver grænseflade er skematisk tegnet, men det er også nødvendigt at tage højde for mulig affald af profiler og beklædningsark. Producenter af gipspladesystemer giver forbrugerne mulighed for at udnytte tabellerne, hvor nomenklaturen for basismaterialer og deres optimale mængde pr. Kvadratmeter er angivet. For at beregne forbruget af materialer kan du også bruge online-kalkulatoren fra firmaet Gyproc.

Vi overvejede valget af materialer til oprettelse af gipsvægskonstruktioner i vores sidste artikel "Valg af materialer af høj kvalitet til gipsværker". Den følgende publikation vil blive brugt til installation af et hævet loft.

Turischev Anton, rmnt.ru

http: // www. rmnt. ru / - RMNT hjemmeside. ru