Den nødvendige afstand mellem suspensionerne på rammen under gipsvæggen


Rammens styrke for gipsvæggen afhænger af mange faktorer, hvoraf den ene er antallet af fastgørelsespunkter. Afstanden mellem suspensionerne bestemmer, hvor stiv og stabil strukturen vil være. En sådan grunddefinition for gipsplader er imidlertid af flere typer og anvendes i to typer af loft- og vægkonstruktioner. Afhængig af dette kan afstanden mellem dem være anderledes. Hvad er værd at vide om et sådant element af rammen, som suspensionen og reglerne for dens installation?
Sådan er suspensionen til montering af rammerne for gipsvæggen

Fuldt materialeindhold

Væg- og loftbøjler

Der er flere typer suspensioner, der bruges ved montering af rammen til gips. Til reparationer til vægge og lofter i private lejligheder og huse anvendes en direkte oversigt over denne del. Hvis kaldet korrekt ved klassificering af den U-formede suspension.

Ydermere er det en metalplade 0,6-1 mm tykk, af forskellige længder og med perforeringer langs overfladen. Den særlige egenskab er, at den kan have formen af ​​bogstavet "P", hvis øverste er fastgjort til bærende vægge eller lofter, og de frie ender er forbundet med stativprofilerne.

Ved hjælp af dette enkle element kan du placere rammen på en afstand fra lejefladerne. Samtidig installeres en varmelegeme eller lydisolering af førvæggen i det resulterende rum, kommunikationslinjer lægges.
Eksempel på installation af isolering på loftet gennem suspensioner

Dimensionel plan for montering af gipsplankloft

Dimensionerne af den direkte suspension er forskellige, bredden er 60 mm, men længden kan variere og varierer fra 75 mm til 250 mm. Bæreevne af en sådan "plade" er fra 30 til 50 kg, hvilket gør det muligt at skabe temmelig tunge flertallede strukturer på væggene, især på loftet.

Tegning med dimensioner af direkte suspension
Der er andre typer af sådanne dele til rammen. For eksempel justerbare typer af suspensioner: drej og med en stang. Den sidste mulighed med en længde på op til 1 meter bruges meget sjældent i boligbyggeri, men der kan monteres justerbar ophæng med stang, når Armstrong-loftet monteres.

Og en anden form for suspensioner er dele med lydisolerende elementer, der kan absorbere næsten alle lydvibrationer. Det er også værd at nævne, at nogle gange mestere på tidspunktet for montering af rammen til gipsvæg kan lave hjemmelavede suspensioner fra UD-profilvejledningen.


For at gøre dette skal du klippe den ønskede længde af stykket, skære sidehylder og bøje det i en ret vinkel. Et sådant element i hverdagen kaldes "støvler". På grund af hvor ofte suspensionerne placeres på væggene og i loftet, vil stivheden og styrken af ​​hele konstruktionen såvel som dens bæreevne afhænge. Så, hvilke afstande opretholdes ved montering af væg- og loftrammer?

Vægramme

Disse typer af baser kan opdeles i to typer - selve væggen langs husets overfladeflader og indvendige skillevægge. For at fastgøre rammen fast anvendes den mest almindelige U-formede direkte suspension af den krævede længde. Med et højdepunkt fastgøres den på en solid understøttende væg med dovelsnagler, og et stativ af rammen sættes ind i de frie ender og fastgøres ved hjælp af "loppe" eller presseskiver.
Eksempel på montering af suspensioner på væggenIfølge almindeligt anerkendte standarder antages det, at direkte suspensioner skal placeres på rammens stativ med et trin på 700-800 millimeter. Normalt er det 3-4 stk. Pr. Rack.
Størrelsesskema til montering af suspensionen
Suspension montering på væggen

Nogle mestere kan tilføje en anden femte suspension, det vil sige at skridtet mellem dem vil være omkring 500-600 millimeter i en sådan ramme. For at skabe et solidt og pålideligt design er det tilstrækkeligt at opretholde afstanden mellem de lige suspensioner som i den første variant (70 cm).

Ved konstruktion af vægbaser anvendes denne mulighed. Det samme princip overholdes ved montering af sidespor på væggen. Men hvis en tyngre metal sidespor er monteret på facaden, kan skridtet mellem lige bøjler opdeles op til 500-600 mm.

Armstrong loftsramme og loft

Suspended gipsvægge strukturer har en vis vægt, hvilket betyder, at kravene til styrken af ​​en sådan ramme vil være højere. De afgørende faktorer for afstanden mellem bøjlerne på gipsplankloftet er følgende:
Afstanden mellem suspensionerne på loftet

Tegningen og størrelsen af ​​indrykket mellem suspensionerne i loftet

 1. Tykkelsen af ​​gipsvæggen og tilstedeværelsen af ​​yderligere niveauer.
 2. Tykkelsen af ​​metalprofilerne bruges til at samle rammen.
 3. Suspension på loftet af elementer, der øger dens vægt - lamper og lysekroner.

Hvilken afstand skal opretholdes mellem direkte suspensioner under hensyntagen til disse faktorer?
Masters anbefaler at installere disse dele i 600 millimeter trin på loftet. Hvis der anvendes en billigere (tynd) profil, øges trinnet ved at placere suspensionerne i en afstand på 400-500 mm. Det samme sker med det planlagte flertallede falske loft. Videoen viser processen med montering af loftrammen på bøjlerne.

Armstrong loft

Armstrong loft type er en suspenderet ramme type, som er fastgjort til støtteloftet på justerbare suspensioner. Pletteringsrollen spilles af specialplader lavet af forskellige materialer. Både let mineral og heavy metal plader.

Afstanden mellem ophængene ved montering af Armstrong-loftet afhænger af den planlagte vægt og kvaliteten af ​​profilerne. Den almindeligt accepterede standard er en stigning på 1000-1200 mm, men hvis overlapningen er tung, reduceres denne parameter.

Armstrong ophængt loft monteringsskema
Armstrong loftsafstande

Ved montering af justerbare ophæng i Armstrong type lofter til leje gulvet, er det værd at nøje overveje valget af dowels. De skal overholde loftets materiale og sikre pålidelig fiksering. På trods af om rammen er monteret - loft eller væg, er det vigtigt at omhyggeligt vælge kvaliteten af ​​suspensionerne og deres nummer. Du bør ikke spare på holdbarhed, det er bedre at være sikker på at blive over-fastgjort end at eliminere konsekvenserne.

Gipspladens loft - hvordan man laver sig selv

Gør-det-selv konstruktion af et gipsvæg loft - konsistens, tips, praktiske ideer.

Uafhængig konstruktion af et gipsplankloft er en proces, som utvivlsomt kræver visse færdigheder. Ikke desto mindre vil vi gerne dedikere dig til detaljerne i dens gennemførelse.

Så hvis du allerede har truffet beslutningen om at lave en sådan beslutning om afslutning, kan du straks komme til virksomhed.

Der er mange enheder til installation af gipset alene, men de har alle en minus: den tid og den indsats, der er involveret i ryggen i nakken og hovedet. Det vil være korrekt at installere et helt ark for at invitere en person. Det vigtigste - at agnarkene strammes, og kun da (uden assistent) vil det være muligt at stramme skruerne som forventet. Klip stykker af gipsplader, det er helt muligt at montere dig selv.

Af den måde, ifølge mange praktiserende læger, kan en hjælpestruktur til fastgørelse af gipsplader ark hurtigt bygges uafhængigt. Det kan være i form af U- eller T-formede træstativer (dog til disse formål er mange forskellige konstruktioner blevet opfundet). Men denne metode anses for ret arbejdskrævende, og det er tilrådeligt kun at ty til det, når der ikke er nogen anden vej ud.

Uanset antallet af niveauer i det kommende loft kan processen med oprettelsen opdeles i flere faser:

 • projektudvikling;
 • oprette markup;
 • ramme arrangement;
 • installation af elektriske ledninger og ligning isolering;
 • installation af gipsvæg på den forberedte ramme
 • maleri arbejde.

Til at begynde med beskriver vi den uafhængige konstruktion af det enkleste gipsloft.

Oprettelse af et etager loft

Opførelse af et loft på et niveau indebærer ikke udvikling af et projekt med et "sofistikeret" og unikt design. Det eneste der skal tages i betragtning er placeringen af ​​belysningsenhederne. Ofte er gipsloftet udstyret med spot-type lamper. Og det er meget vigtigt, at armaturernes placering ikke under installationen falder sammen med placeringen af ​​den understøttende metalprofil. I øvrigt kan du stole på din egen fantasi eller alternativt søge internettet til standardbelysningsarrangementer.

Hvis lysekronen skal monteres på en enkel krog, vil en profil være tilstrækkelig. For konsolmonteringer har du dog brug for to profilstrimler (som regel er disse tværgående broer skåret fra støtteprofilen). Alt dette vil medvirke til at undgå en række vanskeligheder senere (for eksempel brugen af ​​forankring).

Placeringen af ​​profilen skal planlægges på en sådan måde, at det maksimerer brugen af ​​gipsplader uden at ty til at skære dem igen.

I tilfælde af brug af spotlights mellem støtteprofilen og loftet, skal der være tilstrækkelig plads til at fremme effektiv varmeoverførsel og sikre brandsikkerhed.

Da halogenlamper kræver et rum på mindst 15 cm (til fjernelse af varme), trak jeg mig tilbage 20 cm fra trægulve med en margen.

Oprettelsen af ​​rammen starter som regel med installationen af ​​vægprofil UD (PPN) på rummets vægge. Dens placering bør strengt svare til det horisontale niveau, og dets installation skal starte fra nederste hjørne af rummet. Styringsprofilen er monteret rundt om rummet i rummet. Det vil efterfølgende indsættes bærebåndsprofil. Vægprofilen (også kaldet vejledninger) er som regel monteret på dowels (hvis materialet på vægoverfladen ikke indebærer andre fastgørelsesmetoder, f.eks. Ved brug af selvskærende skruer). Afstanden mellem dowels skal være 40... 50 cm.

I det næste trin kan du fortsætte til markeringen af ​​loftet, det vil sige at bestemme den fremtidige placering af transportørprofilen (direkte suspensioner). I betragtning af at gipsplader altid passer langs lokalerne, er bæreprofilen også monteret i overensstemmelse hermed.

Kanten af ​​to tilstødende plader af gipsvæg bør altid falde midt på bærerloftprofil-cd'en (PP). Sidebærende profiler skal udsættes i en afstand på højst 150 mm fra væggene. Fra alt dette er det nødvendigt at fortsætte ved at markere loftet. Mærkninger er lige linjer tydeligt markeret på loftet.

Ved hjælp af forberedte layouter kan suspensioner installeres i loftet. Afstanden mellem bøjlerne skal være 70... 100 cm (i overensstemmelse med teknologien for installation af gipsvæg). Installation af suspensioner gennem en mindre afstand er spild af tid og penge.

Hvis længden af ​​de sædvanlige U-formede bøjler er utilstrækkelig (på grund af den store afstand mellem loftet og metalprofilen), så kan du altid ty til brugen af ​​bøjler med clips. De giver dig mulighed for betydeligt at øge den angivne afstand.

Nå er alle målinger foretaget, suspensionerne er blevet monteret, nu kan du begynde at installere bæreprofilen. I alt skal længden af ​​bæreprofilen være en halv centimeter mindre end længden af ​​selve rummet. På grund af dette vil lejebåndene være mere bekvemme at indsætte i sporene på vægprofilen. I processen sættes cd-lameller i UD's riller og fastgøres med skruer. Hvis længden af ​​rummet overstiger længden af ​​cd'en, forbindes bærebåndene sammen med hjælp af specielle stik.

Når cd'en er indsat i UD'et, vil bæreprofilen nødvendigvis begynde at sænke. Derfor, før du udfører denne procedure, skal flere vandrette tråde trækkes over bærerprofilen (de vil fungere som vejledning under justering af cd'en). Dette kan gøres ved at skrue skruerne ind i vægprofilens nederste bund (det er for dem, at trådene skal klæbe). Umiddelbart efter installationen skal hver stang udjævnes i et vandret plan og samtidig fastgøre det til suspensionerne.

Efter dette skridt er installationen af ​​rammen slet ikke færdig. Vi har endnu et sidste arbejde, der skal udføres - afstivning af transportørprofilen. Til disse formål skal CD'en med langsgående strimler fastgøres til hinanden ved hjælp af tværgående fragmenter fremstillet af samme materiale. Kryds er installeret i en afstand på 50... 60 mm og er fastgjort til længdeprofilen med specielle forbindelseselementer (krabber).

Hvis disse fastgørelser af en eller anden grund ikke passer dig, så er der flere måder at gøre strukturen stiv på og undgå visse omkostninger. De er vist i illustrationerne nedenfor.

Hvis du er tilfreds med resultatet, kan du efter alle de ovennævnte operationer sikkert "scatter" de elektriske ledninger, læg isolering (om nødvendigt) og begynde at installere gipspladen. Selvom den bedste og mest pålidelige assistent i denne virksomhed er en specielt inviteret (ansat) person, foretrækker mange håndværkere at bruge specielt fremstillede enheder, og de er ret succesfulde.

Under installationen af ​​de skårne plader må man ikke glemme at rengøre gipspladens endeflader og skabe fladder på stederne for deres forbindelse.

Lad os nu tale om opførelsen af ​​et mere komplekst gipsloft, som også kan bygges uafhængigt.

Installation af et loft på flere niveauer

For at oprette et loft på flere niveauer skal du oprette en detaljeret tegning og foretage en præcis markering. Udformningen af ​​det fremtidige loft kan udvikles uafhængigt, og du kan finde en passende løsning på internettet.

Når projektet er klar, og markeringen er anvendt på udkastet til loftet, kan du begynde at skabe rammerne for første niveau (dette gøres i de fleste tilfælde). Sekvensen af ​​alle operationer relateret til første niveau arrangement er beskrevet i det foregående kapitel i denne artikel. I nogle tilfælde, efter at have skabt første niveau, er det straks beklædt med gips. Men en sådan tilgang fører til overskridelsen af ​​GCR'en, så det ville være at foretrække at montere multi-level-rammen med det samme og derefter sheath hele strukturen med gips. Forresten kan det eksisterende bundloft fungere som det første niveau af en kompleks struktur. Hvis det er glat og har ingen fejl, så vil denne mulighed gøre. I dette tilfælde begynder arbejdet med det samme med oprettelsen af ​​et andet niveau ramme.

Opsætning af en ramme til andet niveau begynder også med installationen af ​​en vægprofil (i hvilken en cd indsættes). Den er placeret under det første niveau i en valgt afstand (10... 15 cm). Derudover er styringsprofilen fastgjort til planet på første niveau, der danner de indre grænser på andet niveau. Hvis andet niveau har buede grænser, skal man under installationen bruge en særlig fabrik eller selvfremstillet profil (med tilsvarende snit).

Ligesom i tilfælde af et enkelt niveau loft, inden for rammerne af mere komplekse strukturer, brug tværstænger af støtteprofilen. Samtidig er de øvre og nedre niveauer af loftet forbundet med hinanden ved hjælp af suspensioner og vertikale broer lavet af en støtteprofil.

På samme måde kan du oprette både konventionelle kasser til sidelys og komplekse design med buede overflader.

Når rammen er fuldstændig beklædt med gipsplader, kan du fortsætte med at male.

Dette afsnit beskriver den enkleste konstruktionsteknologi for et gipspladeloft på flere niveauer. I tilfælde med mere komplekse designideer kræves der også en mere professionel tilgang. Derfor alene med gennemførelsen af ​​sådanne projekter kan du simpelthen ikke klare.

Vi anbefaler at besøge sektionen af ​​forumet dedikeret til konstruktion af gipsplader lofter. For målorienterede mennesker, der gerne vil montere et gipsplader på loftet på egen hånd til enhver pris, er der på vores forum et afsnit dedikeret til oprettelsen af ​​forskellige enheder designet til at hjælpe den "lone master". Du kan lære om vores geniale tekniske løsninger (herunder maskinen til at løfte gipsvæg til loftet), som kan anvendes under selvkonstruktion, fra vores video.

Gipsplankophæng

masse

konstruktion

Afslutningsarbejde

Ingeniørkommunikation

Byggematerialer

Indretningsdesign

Landskabsdesign

Boliger

Sitemap

Falsk loft gipsplad foto

I øjeblikket er det nedhængte loft af gipspladen blevet meget populært på grund af den rimelige pris, god kvalitet, miljømæssig renlighed og er et af de vigtigste materialer til at afslutte det indre af huset.

Det hængende gipsplankloft er fastgjort til rammen, som er lavet af metalprofiler. Farven på gipspladerne bestemmer betingelserne for dens anvendelse. Bladets grønne farve er beregnet til våde værelser og hvide til tørre rum.

Gipsvæg installation

Før du monterer rammen, skal du bestemme afstanden fra loftet til gipsvæggen. Gipsloft er ikke kun designet til at rumme lamper, men skjuler også elektriske ledningsnet, ventilationskanaler, vandforsyningsrør osv. Fra visning. I dette tilfælde kan afstanden fra loftet til gipsvæggen nå mere end 20 cm, og i tilfælde af installation af kun armaturer er en afstand på 10-12,5 cm tilstrækkelig. Et gipsloft er monteret med 2-3 personer (hvis der ikke er nogen elevator), da et standardark af gipsvæg vejer ca. 30 kg og har brug for hjælp i hans støtte.
Der er flere typer metalprofiler til installation. Disse er galvaniserede vægledende profiler, der er grundlaget for rammen. De mest almindelige af disse er profiler af typen UD (profilguide) og cd (profilbærer).

Nødvendige værktøjer og materialer:
Niveau (med en længde på mindst 2-2,5 m), skruetrækkere, øvelser, hammer, mekanisk elevator på gipsplader (det er muligt at leje), vinkelslibemaskine til skæring af profiler, sakse til skæring af metal, kniv til skæring af pap, metalprofiler, gipsvæg, anker, dowel, metal skruer og skruer til gips.
Afhængigt af monteringshøjden på gipsloftet kan det være nødvendigt: Enkeltnive stik til profiler - krabber, profilforlængere, direkte hænger (PP60-klip), dowel med en krog på enden og en hænge justerbar tonehøjde.

1) metal skruer, 2) gipsskruer

Hængende loftgipsplader - arbejdsordre.

For at begynde er det nødvendigt at tegne en strengt vandret linje langs rummets omkreds. Fortsæt derefter med installationen af ​​profiler med afstanden mellem hullerne til fastsættelse af 50-80 cm.

Bor huller i væggen gennem profilen.

Monteringsprofil til væggen. Faste vægafsnit danner grundlag for yderligere loftsinstallation.

Direkte suspensioner er fastgjort til loftet med to dowels. Afstanden mellem bøjlerne er 60 cm (dette vil også være afstanden mellem profilerne), som er halv bredden af ​​et standardark af gipsvæg. Suspensionernes monteringsafstand langs profilaksen er 1 meter.

Fastgørelse af den direkte suspension er udført med to dowels med skruer (dowel-negle).

Montering af direkte suspension til profilen udføres ved selvdrejende skruer gennem perforerede huller. Denne type montering er egnet til gipsvæg med en minimumsafstand fra loftet (op til 12,5 cm).

Afstanden mellem parallelle profiler er 60 cm.

Hvis loftet på gipspladen er monteret i en afstand på 20-25 cm fra loftet, så skal du i stedet for en direkte ophæng bruge en klap med en krog på enden og en hængelignende justering. Justerbar trækkraft giver dig mulighed for at indstille loftet i den rigtige højde.

Traktion og justerbar ophæng. Suspensionen er installeret i loftsprofilen.

Tilslutning via en to-niveau stik til profiler P60x27 (i "overlappende").

Rammen er monteret i en afstand på 25 cm fra loftet og 60 cm mellem profilerne

For at montere skruerne ikke skråt diagonalt, er det praktisk at bruge en magnetisk spids.

Spidsen retter straks skruen i den rigtige retning.

Hovedprofilerne indsættes i styrprofilen og fastgøres med skruer.

Mekanisk indretning til at løfte gipsplader til loftet.

Gipsvæg er fastgjort til profilerne med selvskærende skruer hvert 25 cm. Ved skruetrykning i selvskærende skruer skal kantene på gipspladen arket stramt fast på rammen.

Hovedskruen skal let "synke" i gipsvæggen.

Copyright © 2010 Home Construction. Genudskrivning af materialer er kun tilladt, når der lægges et direkte link til vores websted.
Alle rettigheder forbeholdes.

afstand mellem suspensioner!

afstand mellem suspensioner!

q1op »Jan 11 2015, 02:47

afstand mellem suspensioner!

Gipsomaster »Jan 11, 2015, 13:56

afstand mellem suspensioner!

q1op »14. jan 2015, 00:47

afstand mellem suspensioner!

Gipsomaster »14. jan 2015, 01:19

afstand mellem suspensioner!

q1op »Jan 14 2015, 21:36

afstand mellem suspensioner!

Gipsomaster »15. jan 2015, 00:20

afstand mellem suspensioner!

q1op »15. jan 2015, 09:27

afstand mellem suspensioner!

q1op »15 jan 2015, 09:37

afstand mellem suspensioner!

Gipsomaster »Jan 15, 2015, 4:48 pm

Afstanden mellem bøjler på gipsplanklofter - hvordan vælges monteringstrinnet?

Nu gips er betragtes som et fremragende efterbehandling materiale, og suspenderede strukturer lavet af det bruges ganske bredt. GCR'ens loft er blevet populært på grund af den attraktive pris, fysiske egenskaber og miljømæssig renlighed.

Gipsplankloft er fastgjort til den grove bund. For at gøre dette skal du bruge en profil af aluminium eller plast. Det er at foretrække at bruge metal. For forskellige værelser anvendes de relevante typer af materiale. Så den grønne gipsvæg er modstandsdygtig over for høj luftfugtighed, som gør det muligt at montere det på loftet i badeværelset eller i køkkenet. Materiale med hvid eller lysegrå farve anvendes i tørre rum.

Montering af rammen indebærer brug af klemmer. Hver profil har flere monteringer, hvis beregning udføres på forhånd. Hver suspension er installeret på en bestemt afstand. Til køjelofter anvendes flere fastgørelsesdele, og afstanden mellem dem er lavet mindre end ved opbygning af et enkelthængssystem.

materialer

De vigtigste forbrugsvarer - gipsvæg. Vi bemærker her, at beregningen af ​​det krævede område af materialet og beregningen af ​​den suspenderede struktur er to forskellige ting. Det lader til at beregne forbruget af gipsvæg, du skal kun beregne området, men langt fra det. Dette skyldes, at dimensionerne af lokalerne ikke er et flertal af dimensionerne af GCR'et. Fordi enheden kræver skæreelementer.

Gipsvægsledningerne bør falde på stålrammens elementer. Hvis dette ikke er tilfældet, tilpasses materialet. For ikke at opfylde dette krav betyder det at få revner i strukturen i fremtiden. Tag gipsvæg med et lager. Det er bedre, hvis det samlede areal overstiger rummets størrelse med 1 m 2. Tillad ikke en mindre værdi. Dette er fyldt med mangel på materiale.

For et loft på flere niveauer bliver der brug for flere forbrugsstoffer. Dette skyldes ikke kun området, der er besat af komplekse geometriske former. Laterale dele af komplekse former kræver foring. Tallens bredde afhænger af indrykket mellem tierne. Beregning af mængden af ​​materialer kan let udføres uafhængigt. Det vigtigste - at huske om bestanden.

Hvad med komponenterne?

Suspension - En enhed, der bruges til at reparere andre dele. Gipsplankloft er bygget af forskellige elementer. Dette omfatter også profilen. På grund af det faktum, at rammen - understøttende struktur af systemet, er det nødvendigt at bruge materialer med høj stivhed. Derfor skal profilen være stål. Til disse formål gælder:

 • galvaniseret loft og guide profil;
 • krabber;
 • Suspension direkte eller justerbar.

UD profil bruges til installation omkring omkredsen. Montering udføres på væggene. CD-profilen er systemets skelet. Den bruges til konstruktion af rammestyrene. For at forstå, hvordan du installerer dele, skal du være opmærksom på dimensionerne af et ark gipsvæg.

Typer af profiler til det suspenderede gipspladesamlingssystem

Plader på 1200 x 2500 x 9,5 mm anvendes mest. Materialets bredde er 1200 mm. Den samme profil fordeler gipsvæggen i 2 dele. I alt 3 dele anvendes - 2 ved kanterne og en i midten af ​​arket. Fordi de forlader 600 mm mellem dem.

Montering af fastgørelseselementer udføres med en afstand på 300 mm fra væggen. Derefter installeres de i trin på 60 cm. Krabber monteres mellem monteringerne.

Trin enhed direkte suspensioner

Den første suspension på bæreprofilen er monteret i en afstand på 100-300 mm fra væggen. Montering af fastgørelseselementer udført direkte på samme linje. Det skal forstås, at i lige linje er elementernes centre, og ikke hver suspension.

Hvad er den bedste afstand til at vælge at placere bjerget under profilen på loftet? Det anbefales at vælge mellemrum mellem fastgørelser på 60 cm. Hvis du vælger en større afstand, reducerer du styrken af ​​strukturen. Og hvis profilen og suspensionen er for tætte, vil der opstå en betydelig overbetaling.

Direkte suspensioner på gipsplankloftet

Den næste række af fastgørelsesanordninger er placeret i 40-60 cm. Dette skyldes, at hver efterfølgende profil er installeret med samme tonehøjde. Afstanden afhænger af tykkelsen af ​​gipsvæggen, bæreprofilen og suspensionen. Nogle gange i et trin på 700 mm monteringselementer med en tykkelse på 0,55 mm.

Det er vigtigt! Rummets dimensioner og geometri er forskellige, og afstanden mellem den næstsidste del af rammen og væggen kan være over 60 cm. Derfor er den ekstreme profil indstillet fra den forrige med et trin på 600 mm. Hver suspension på et gipsplankloft er monteret i samme afstand.

Trin af fastgørelse af justerbare suspensioner

Dette element bruges til opførelse af et loft på flere niveauer. Sådanne strukturer har stor vægt, så du har brug for en stiv, holdbar ramme. Hvis du placerer hver suspension med et stort trin, så er det umuligt at opnå. Det følger heraf, at det er nødvendigt at modstå den kortest mulige afstand.

Suspension ramme

Når du installerer, skal du følge reglerne:

 • installationen udføres på linjen af ​​lejeprofilerne;
 • Hvis loftet er lavet i 1 tier, anbefales det at lave en mindre afstand mellem armaturerne;
 • den første suspension er installeret ikke mere end 40 cm fra væggen;
 • Hver efterfølgende suspension anbringes i trin på 120 cm.
Justerbar montering på gipsplankloft

Installationen indebærer beregning af rammens stivhed under hensyntagen til, hvor meget gipspladens loft vejer. Fastgør justerbar ophæng med ankerdykler. Afstanden mellem fastgørelser spiller en stor rolle i konstruktionen af ​​strukturen. Tag det ansvarligt, følg installationsvejledningen, så installationen er vellykket, og bygningen varer lang tid.

resultater

Hver suspension er værd at have vægt i guld, hvis et gipsplankloft er installeret. Jo højere kvaliteten af ​​produkterne og jo mere præcis beregningen er, jo stærkere design. Gem derfor ikke. Vælg hver gimbal og profil i samråd med en professionel. Bemærk venligst følgende:

 • Suspensionen og profilen på gipspladens loft må ikke være defekt;
 • udskæringer skal være glatte;
 • huller - helt boret;
 • Maling på elementerne skal påføres jævnt og ikke afskalning.
Installation af GCR

Hvis du ønsker at bygge et loftspladetak på to eller flere niveauer, skal du kigge efter det bedst egnede layout. Så vil hver profil og suspension straks falde på plads. Derudover er det meget nemmere at følge den færdige ordning end at tegne en ny. Valget af justerbare dele er bedre at skifte til en specialists skuldre.

For nemheds skyld anbefales det at bruge tabeller til beregning af tonehøjde mellem armaturer. De beskriver, hvilken afstand der anvendes til en bestemt belastning. Så hvis belastningen er lig med 0,15 kN / m², ligger den efterfølgende suspension efter 90 cm. De resterende data skal tages fra tabellerne og installationsteknologien skal følges.

Hvordan installationen af ​​systemet udføres, og hvilken afstand mellem fastgørelserne leveres af eksperter, vil du se i følgende video:

Hvad skal afstanden mellem bøjlerne være på loftet af gipspladen

Ud over rammen afhænger pålideligheden af ​​fastgørelsen af ​​gipspladens loft af suspensionerne. Jo mere kvalitetsfremstillede monteringspunkter, jo stærkere loftet. Det bliver jævnere og vil ikke bøjes under vægens vægt. Derudover justeres højden af ​​fastgørelsespunktet på bæreprofilen og dermed loftplanets position ved hjælp af loftophænget.

Afhængig af beregningen af ​​belastningen i loftet og kvaliteten af ​​de anvendte materialer ændres installationstrinnet - afstanden mellem suspensionerne og profilerne. Jo oftere de bliver sat, jo stærkere loftet.

Typer af suspensioner til loftet

De vigtigste typer af bøjler, der bruges til at samle gipspladerammen i loftet, er som følger:

 • Direkte. Dette er en metalprofileret plade med en længde på 30 og en bredde på 3 cm med huller og indhak. Materialet til fremstilling er i de fleste tilfælde galvaniseret stål. Tykkelsen varierer fra 0,6 til 1,1 mm. Før installationen er den bøjet i form af et bogstav P med parametrene: højde 12,5 cm og basisbredde - 6 cm. En suspension er konstrueret til belastninger på op til 25 kg. Den bruges, hvis afstanden mellem det understøttende og ophængte loft ikke er mere end 12,5 cm (10 cm anbefales), og højdeforskellen mellem pladerne er højst 3 cm. Den forkortede version anvendes også, hvilket giver en hængde på 7,5 cm. Suspensioner under en profil med forskellig bredde anvendes, samt suspension.
 • Suspension PP2. Den er lavet af galvaniseret stål med en tykkelse på 1,5-2 mm. Den er bøjet i fabrikken på et specialark bøjningsudstyr. Kan rumme op til 45 kg. I hjemmet repareres sjældent.
Direkte suspension
 • Justerbar - stang og suspension med en tonehøjde.

Sidstnævnte bruges ikke ofte i boligbyggeri. Den er designet til et stort mellemrum mellem overfladerne. Faktisk er det et stykke 4 mm wire, den ene ende er bøjet af en løkke, der anvendes til forankring, og den anden er fastgjort i et klip, som er skruet til profilen. Længden når 1 m. Reguler skærmen af ​​en overskydende ledning. Designet til 25 kg belastning. Stangen er også lavet af tråd, men er udstyret med en fjeder, der udfører loftets nivellering med større nøjagtighed. Denne visning bruges ofte i lejligheder.

Der er kommercielt tilgængelige justerbare U-formede fastgørelsesanordninger CD-60. Den består af to dele, som er enkle og nemme at justere niveauet og højden af ​​strukturen fra 5,9 til 10,8 cm. Den er forbundet med metalstifter. Designet sikrer forebyggelse af glidning, med det formål at placere og fastgøre suspensioner. Vedligeholder belastning over 40 kg.

CD-60 to-tier hurtigkoblingsklemmer er designet til at forbinde rammeniveauer. Den er forbundet med enkle snapprofiler.

Anti-vibrations sorter med en særlig base af mikroporøs polyurethanelastomer er i stand til at absorbere op til 90% af vibrationerne i gipsvægsstrukturer. Lydisolerende egenskaber i panelhuse fortsætter i 10 år. Anvend når du har brug for at forbedre lydisoleringen.

Hvis det er nødvendigt, gør suspensionen for gipsvægge deres egne hænder ved hjælp af tilgængelige værktøjer. Det er nødvendigt at tage et afsnit af føringsprofilen, klippe siderne og bøje ved 90 grader. "Opstart", som det også kaldes, er praktisk, hvis profilen er fastgjort ved overgangen af ​​overflader. Tilbyder større end fabrikens stivhed ved fastgørelsen.

Generel installationsprocedure

Udfør markeringspunkter i loftet. Derefter, efter mærkning, bor hullerne til fastgørelse til loftet. Derefter fortsæt til installation. Vedhæft med dykker eller ankerforbindelser. Bedre end sidstnævnte, da de opfylder kravene til brandsikkerhed - vil loftet ikke falde sammen, selvom plastikbunken af ​​dowel brænder. Efter fastgørelsen af ​​bæreprofilerne til antennene kontrolleres loftets loft ved hjælp af et niveau. Efter montering er profilerne fastgjort til suspensionerne med selvlukkende skruer, og de ekstra dele af "antennerne" bøjes, presses og fastgøres til profilen med selvlukkende skruer.

Montering justerbar omtrent det samme. Først indstiller du øverste trækkraft. Fastgør til loftet med ankre. Efter at profilerne er installeret, sættes suspensionerne simpelthen på trækkraften og indsættes i profilen, nogle er fastspændt. Derefter justeres ledningens længde for at sikre den nødvendige højde og overflade på gipsvæggen. Derefter fastgøres alt ved skruer.

Installationstrin med direkte suspensioner

Den første skinne i loftslejerprofilen er monteret i en afstand på 10-30 cm fra væggen. Følgelig er den første række af suspensioner, eller rettere deres centre, installeret på denne linje. Hvad er afstanden mellem bøjlerne langs linjen bedre? Det anbefales at gøre 60 cm. Det er muligt og mere (op til 1 m), men styrken af ​​strukturen vil lide. Hvis fastgøreren er lavet af tyndt metal, sættes oftere.

Rammerne for loftet falske

Den næste række af suspensioner placeres i en afstand på 40-60 cm, da en sådan afstand er lavet mellem parallelle profiler. Installeringstrin - 60 cm. Det kan være mere eller mindre. Dette afhænger af tykkelsen af ​​fastgørelsens metal og beregningen af ​​installationen af ​​rammeprofilerne, hvilket afhænger af tykkelsen af ​​gipspladerne og kravene til belastningen på konstruktionen. Nogle mestere overvejer den optimale afstand på 65-70 cm, forudsat at profiltykkelsen er 0,55 mm. Ved installation af et loft på flere niveauer reduceres afstanden mellem suspensionerne.

Rummets geometri og dimensioner er forskellige, så afstanden mellem den sidste end en profil og væggen er mere end 60 cm. I dette tilfælde er ekstremprofilen og en række fastgørelsesanordninger installeret i en afstand på 60 cm uanset den resterende afstand til væggen.

Trin af installation af justerbare suspensioner

De bruges til opførelse af lofter med flere niveauer. Sådanne lofter er tunge. Derfor øger stivhedens stivhed, og derfor reducerer afstanden mellem fastgørelseselementerne. Arbejde med sådanne suspensioner udføres af mestere.

Installation af direkte suspensioner

Installationslinjerne for akslerne i suspensionerne falder sammen med positionen af ​​bæreprofilerne. Hvis der opbygges et simpelt loft, anbefaler mesterne at gøre afstanden mellem skruerne mindre. Den første er installeret i en afstand på højst 40 cm (anbefales) fra væggen og resten - i trin på 120 cm. Her skal man også tage højde for de nuancer, der er forbundet med rammens beregnede stivhed, vægten af ​​gipsplader osv. De er fastgjort med metalanker af ankertype.

Videoen viser monteringen af ​​loftet på ophængskinnerne:

konklusion

Til design af gipsvæg i lang tid beholdt det oprindelige udseende, gem ikke på suspensioner. Erhverve dem i specialforretninger og efter samråd med eksperter. De burde have ligefremskæringer, fuldt borede huller, ensartet farve og ikke være for bløde.

Hvis du planlægger at opbygge et loft for kompleks konstruktion, skal du kigge efter den omtrentlige layout af rammelementerne, som altid "beregner" det korrekte installationstrin. Brug også tabellerne til at beregne installationstrinnet. Eksempelvis angiver vi de anbefalede af en af ​​fabrikanterne: med en belastning på op til 0,15 kN / m² M er denne afstand 90 cm, hvis belastningen er op til 0,3 kN / kvm, derefter 75 cm, og hvis op til 0,5 kN / kvm - 60 cm. Under alle omstændigheder er det bedre at være sikker og styret af princippet "Du vil ikke ødelægge grød med smør". Valget af justerbare fastgørelsesdele er bedre at give til gavn for fagfolk.

Udformning af et enkeltgips gipspladerophæng

adgang

Hængende loft fra gips kan tilskrives den teknologisk komplekse bygningsstruktur. Loftets konstruktion er samlet i overensstemmelse med visse regulatoriske dimensioner, hvis overholdelse sikrer sin pålidelighed og lang drift. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvordan mærkning af et gipsplade med et niveau på et niveau er udført korrekt.

Loftslayout afhænger af den valgte konstruktion.

Ved loftmarkeringer betyder det at trække på bundloftlinierne til montering af profiler, monteringspunkter til suspensioner og linjer til installation af profiler på tilstødende vægge. For nemheds skyld er loftgipspladen lavet af to medarbejdere.

Til at begynde med bestemmer vi udformningen af ​​det fremtidige loft. Afhængigt af det valgte loftdesign opnår vi de teknologiske dimensioner af fastgørelserne af hoved- og understøttende loftsprofiler såvel som afstanden mellem fastgørelserne af suspensionerne. I figuren tages f.eks. Opførelsen af ​​et ophængt loft på to-niveau suspensioner.

I figuren kan du se det teknologiske distansdiagram:

 • Mellem bærerprofiler (b). Gipsvæg fastgøres på støtteprofilerne;
 • Mellem hovedprofiler (c);
 • Mellem suspensioner (a). Suspensioner holder hovedrammeprofilerne.

Jo tungere loftet er, desto mindre er afstanden mellem profilerne og suspensionerne.

I figuren har afstande a og c tre værdier.

 • Afstand 1 (a: b: c - 900: 500: 1000;) - til loftet i et ark gipsvæg med en tykkelse på 9,5-12,5 mm;
 • Afstand 2 (a: b: c - 750: 500: 1000) - til loftsplettering med en tykkelse på 12,5 til 25 mm;
 • Afstand 3 (a: b: c - 600: 500: 750) - til plettering tykkelse mere end 25 mm.

For boligområder et rimeligt valg, loftet med en beklædning i et enkelt lag (12,5 mm) eller to lag (9,5 mm). En sådan belastning svarer til afstanden mellem styrene i type 2 (a: b: c - 750: 500: 1000). Det vil sige, for lokaler i boligområder gør vi følgende markering:

 • Afstanden mellem hovedprofilerne (c): 1000 mm +;
 • Afstand mellem bæreprofiler (b): 500mm;
 • Afstand mellem bøjler (a): 750mm.

Under afstanden mellem profilerne er afstanden mellem deres midtpunkter, den såkaldte centerafstand, taget.

Afstanden mellem suspensionerne afhænger ikke af deres design. Hvis afstanden fra bunden til det nedhængte loft f.eks. Er minimalt, anvendes direkte suspensioner i stedet for suspensioner på stænger. Afstande mellem enhver bøjle varierer ikke med deres design.

Layout for hævet loft

Efter at have besluttet udformningen af ​​det nedhængte loft på gips, kender vi den krævede centerafstand og afstanden mellem suspensionerne af suspensionerne. Gå til markeringen. Til markering skal bygningsniveauet, helst en laser eller vandniveau anvendes til markering af vægge.

 • Der er lavet en vandret markering omkring rummets omkreds til fastgørelse af PNP loftsprofil guide. Mærket udføres strengt i henhold til niveauet og har passeret hele rummets omkreds, linjen skal lukke;

Først trækkes hovedlinjerne på hovedprofilerne på loftet (figur nedenfor). Vinkelret på dem linje af fastgørelse af lejer profiler. Vi afslutter markeringen ved at anvende fastgørelsespunkterne for suspensions. De vil være placeret på markeringslinjerne i hovedprofilerne, med afstande i parametrene ovenfor.

 • 1,2 - Central gensidigt vinkelrette akser
 • 11 - Udformning af hovedprofilerne
 • 21 - Udformning af transportørprofiler
 • 3- Suspension markup
 • 4- Horisontal markering på tilstødende vægge til PNP profilen

Hvad er afstanden mellem loftbøjlerne

Victor Danilovich, St. Petersborg spørger spørgsmålet: Hej! I lang tid turde jeg ikke lave et falsk loft, på trods af at nogle af mine venner endda formåede at ændre det flere gange. I lang tid var jeg en tilhænger af den traditionelle reparation, men jeg var træt af at gøre det kedelige forberedende arbejde, inden jeg sluttede loftet. Nu besluttede jeg at gøre det ud af gips, tillader fordelene ved højden af ​​rummet. Og alligevel tvivler jeg på pålideligheden af ​​fastgørelse af gipsvæg til loftet. Af en eller anden grund synes det mig, at dette materiale er tungt og samtidig skrøbeligt. Jeg ville ikke have en dag loftet var på gulvet. Måske kan du fortælle mig, hvad afstanden mellem suspensionerne på loftet vil sikre, at arkene over hovedet over mit hoved vil blive holdt som om de var indlejret. Venner rådgiver forskellige ting, så jeg vil lytte til råd fra eksperter.
Ekspert svar: Spørgsmålet om pålideligheden af ​​at fastsætte loftet i borgerloven er faktisk meget vigtigt. Gips er jo tyngre end for eksempel plast. Et utilstrækkeligt antal profilvedhæftningspunkter til loftet kan i det mindste føre til en sagging af strukturen eller endda til dens ødelæggelse. Det skal bemærkes, at mangler i arbejdet, selv i et lille område, påvirker styrken af ​​hele loftet som helhed.

Ordningen med installation af et ophængt loft af gipsplader.

Stivheden af ​​understøtningsrammen til gipsvæg sikres ved den korrekte afstand mellem ophængene i loftet. Suspensioner er U-formede metalprofiler, der er fastgjort til betonloftet med dowel-negle. De bruges, hvis afstanden mellem hoved og hængende loft ikke overstiger 125 mm. Med et større mellemrum anvendes regulerbare enheder med stænger, men afstanden fra suspension til et andet punkt forbliver den samme i begge tilfælde. Suspensionens elementer er beregnet til 9,5 mm gipsvæg, som hovedsagelig anvendes til efterbehandling af lofter.

Umiddelbart skal det bemærkes, at den første profilskinne til gruppen af ​​virksomheder er monteret under loftet i en afstand på højst 300 mm fra væggen, så den første række af suspensioner skrues 30 cm fra den. Hældningen mellem fikseringspunkterne langs profilen må ikke overstige 600 mm. De nabostillede skinner er også placeret ikke mere end 600 mm fra hinanden, derfor ligger intervallet mellem ophæng i denne retning ikke over 60 cm.

Størrelsen på værelserne kan være meget anderledes, så det er slet ikke rigtigt, at afstanden mellem den sidste profil og væggen med en 600 mm højde er 60 cm. Spalten kan være 80, 75 og 85 cm. I dette tilfælde bør du ikke stole dette trin er kun lidt større end nødvendigt. Øget det vil svække strukturen. Spændet mellem sidste og sidste profil skal efterlades ved 600 mm, og den endelige skal suspenderes, uanset hvor mange centimeter der er tilbage til væggen.

Nogle er fristet og tæller afstanden mellem lamellerne på en sådan måde, at de alle er i samme afstand fra hinanden. Hvis du træffer den samme beslutning, gør du en fejl, fordi standardbredden på gipsplader er 1200 mm.

Måske nu kan du opbygge en suspenderet struktur, der ikke får dig til at tvivle på din styrke.

På hvilken afstand til at montere suspensionerne for profilen

Hvad skal afstanden mellem bøjlerne være på loftet af gipspladen

Ud over rammen afhænger pålideligheden af ​​fastgørelsen af ​​gipspladens loft af suspensionerne. Jo mere kvalitetsfremstillede monteringspunkter, jo stærkere loftet. Det bliver jævnere og vil ikke bøjes under vægens vægt. Derudover justeres højden af ​​fastgørelsespunktet på bæreprofilen og dermed loftplanets position ved hjælp af loftophænget.

Afhængig af beregningen af ​​belastningen i loftet og kvaliteten af ​​de anvendte materialer ændres installationstrinnet - afstanden mellem suspensionerne og profilerne. Jo oftere de bliver sat, jo stærkere loftet.

Typer af suspensioner til loftet

De vigtigste typer af bøjler, der bruges til at samle gipspladerammen i loftet, er som følger:

 • Direkte. Dette er en metalprofileret plade med en længde på 30 og en bredde på 3 cm med huller og indhak. Materialet til fremstilling er i de fleste tilfælde galvaniseret stål. Tykkelsen varierer fra 0,6 til 1,1 mm. Før installationen er den bøjet i form af et bogstav P med parametrene: højde 12,5 cm og basisbredde - 6 cm. En suspension er konstrueret til belastninger på op til 25 kg. Den bruges, hvis afstanden mellem det understøttende og ophængte loft ikke er mere end 12,5 cm (10 cm anbefales), og højdeforskellen mellem pladerne er højst 3 cm. Den forkortede version anvendes også, hvilket giver en hængde på 7,5 cm. Suspensioner under en profil med forskellig bredde anvendes, samt suspension.
 • Suspension PP2. Den er lavet af galvaniseret stål med en tykkelse på 1,5-2 mm. Den er bøjet i fabrikken på et specialark bøjningsudstyr. Kan rumme op til 45 kg. I hjemmet repareres sjældent.
 • Justerbar - stang og suspension med en tonehøjde.

Sidstnævnte bruges ikke ofte i boligbyggeri. Den er designet til et stort mellemrum mellem overfladerne. Faktisk er det et stykke 4 mm wire, den ene ende er bøjet af en løkke, der anvendes til forankring, og den anden er fastgjort i et klip, som er skruet til profilen. Længden når 1 m. Reguler skærmen af ​​en overskydende ledning. Designet til 25 kg belastning. Stangen er også lavet af tråd, men er udstyret med en fjeder, der udfører loftets nivellering med større nøjagtighed. Denne visning bruges ofte i lejligheder.

Der er kommercielt tilgængelige justerbare U-formede fastgørelsesanordninger CD-60. Den består af to dele, som er enkle og nemme at justere niveauet og højden af ​​strukturen fra 5,9 til 10,8 cm. Den er forbundet med metalstifter. Designet sikrer forebyggelse af glidning, med det formål at placere og fastgøre suspensioner. Vedligeholder belastning over 40 kg.

CD-60 to-tier hurtigkoblingsklemmer er designet til at forbinde rammeniveauer. Den er forbundet med enkle snapprofiler.

Anti-vibrations sorter med en særlig base af mikroporøs polyurethanelastomer er i stand til at absorbere op til 90% af vibrationerne i gipsvægsstrukturer. Lydisolerende egenskaber i panelhuse fortsætter i 10 år. Anvend når du har brug for at forbedre lydisoleringen.

Hvis det er nødvendigt, gør suspensionen for gipsvægge deres egne hænder ved hjælp af tilgængelige værktøjer. Det er nødvendigt at tage et afsnit af føringsprofilen, klippe siderne og bøje ved 90 grader. "Opstart", som det også kaldes, er praktisk, hvis profilen er fastgjort ved overgangen af ​​overflader. Tilbyder større end fabrikens stivhed ved fastgørelsen.

Generel installationsprocedure

Udfør markeringspunkter i loftet. Derefter, efter mærkning, bor hullerne til fastgørelse til loftet. Derefter fortsæt til installation. Vedhæft med dykker eller ankerforbindelser. Bedre end sidstnævnte, da de opfylder kravene til brandsikkerhed - vil loftet ikke falde sammen, selvom plastikbunken af ​​dowel brænder. Efter fastgørelsen af ​​bæreprofilerne til antennene kontrolleres loftets loft ved hjælp af et niveau. Efter montering er profilerne fastgjort til suspensionerne med selvlukkende skruer, og de ekstra dele af "antennerne" bøjes, presses og fastgøres til profilen med selvlukkende skruer.

Montering justerbar omtrent det samme. Først indstiller du øverste trækkraft. Fastgør til loftet med ankre. Efter at profilerne er installeret, sættes suspensionerne simpelthen på trækkraften og indsættes i profilen, nogle er fastspændt. Derefter justeres ledningens længde for at sikre den nødvendige højde og overflade på gipsvæggen. Derefter fastgøres alt ved skruer.

Installationstrin med direkte suspensioner

Den første skinne i loftslejerprofilen er monteret i en afstand på 10-30 cm fra væggen. Følgelig er den første række af suspensioner, eller rettere deres centre, installeret på denne linje. Hvad er afstanden mellem bøjlerne langs linjen bedre? Det anbefales at gøre 60 cm. Det er muligt og mere (op til 1 m), men styrken af ​​strukturen vil lide. Hvis fastgøreren er lavet af tyndt metal, sættes oftere.

Rammerne for loftet falske

Den næste række af suspensioner placeres i en afstand på 40-60 cm, da en sådan afstand er lavet mellem parallelle profiler. Installeringstrin - 60 cm. Det kan være mere eller mindre. Dette afhænger af tykkelsen af ​​fastgørelsens metal og beregningen af ​​installationen af ​​rammeprofilerne, hvilket afhænger af tykkelsen af ​​gipspladerne og kravene til belastningen på konstruktionen. Nogle mestere overvejer den optimale afstand på 65-70 cm, forudsat at profiltykkelsen er 0,55 mm. Ved installation af et loft på flere niveauer reduceres afstanden mellem suspensionerne.

Rummets geometri og dimensioner er forskellige, så afstanden mellem den sidste end en profil og væggen er mere end 60 cm. I dette tilfælde er ekstremprofilen og en række fastgørelsesanordninger installeret i en afstand på 60 cm uanset den resterende afstand til væggen.

Trin af installation af justerbare suspensioner

De bruges til opførelse af lofter med flere niveauer. Sådanne lofter er tunge. Derfor øger stivhedens stivhed, og derfor reducerer afstanden mellem fastgørelseselementerne. Arbejde med sådanne suspensioner udføres af mestere.

Installation af direkte suspensioner

Installationslinjerne for akslerne i suspensionerne falder sammen med positionen af ​​bæreprofilerne. Hvis der opbygges et simpelt loft, anbefaler mesterne at gøre afstanden mellem skruerne mindre. Den første er installeret i en afstand på højst 40 cm (anbefales) fra væggen og resten - i trin på 120 cm. Her skal man også tage højde for de nuancer, der er forbundet med rammens beregnede stivhed, vægten af ​​gipsplader osv. De er fastgjort med metalanker af ankertype.

Videoen viser monteringen af ​​loftet på ophængskinnerne:

konklusion

Til design af gipsvæg i lang tid beholdt det oprindelige udseende, gem ikke på suspensioner. Erhverve dem i specialforretninger og efter samråd med eksperter. De burde have ligefremskæringer, fuldt borede huller, ensartet farve og ikke være for bløde.

Hvis du planlægger at opbygge et loft for kompleks konstruktion, skal du kigge efter den omtrentlige layout af rammelementerne, som altid "beregner" det korrekte installationstrin. Brug også tabellerne til at beregne installationstrinnet. Eksempelvis angiver vi de anbefalede af en af ​​fabrikanterne: med en belastning på op til 0,15 kN / m² M er denne afstand 90 cm, hvis belastningen er op til 0,3 kN / kvm, derefter 75 cm, og hvis op til 0,5 kN / kvm - 60 cm. Under alle omstændigheder er det bedre at være sikker og styret af princippet "Du vil ikke ødelægge grød med smør". Valget af justerbare fastgørelsesdele er bedre at give til gavn for fagfolk.

Kan gnavere komme i basalt bomuldsuld? Metoder til gnaver kontrol Karakterisering af lim Moment Joiner, omfang, sammensætning Omfang af lim Super Moment, regler for arbejde med lim

Nu fremstiller russiske producenter skønt skum, Kudo, Proffleks, TechnoNIKOL, I Volgograd, bag russisk skum, omkring 70% af markedet for 2017

I den første video af den dårlige kvalitetsprofil, vil jeg i det andet gerne se, hvordan enkeltstikforbindelserne vil blive installeret.

Så jeg besluttede at male køkkenet med vandbaseret maling. Mange forskellige farver, jeg kan bare ikke gøre mit valg. Sådan finder du ud af, hvordan...

Mineralulden er meget ligesom en varmelegeme er forbudt, når man bygger objekter relateret til mad. Isolering er meget dårlig, bange...

Katalog over reguleringsdokumenter De mest populære gæster og bygningskoder

Eventuelle spørgsmål?
Spørg eksperten

En lille beskrivelse af afsnittet med spørgsmål og svar. På tilbudet for eksempel

Profilhængere: sorter, monteringsmetoder

Moderne metoder til færdiggørelse af vægge og lofter kræver oprettelse af en ramme fra en metalprofil. For at gøre strukturen stiv og pålidelig fast, er det nødvendigt at anvende suspensioner. De forbinder profilen og hovedloftet eller væggen. De bestemmer rammens bæreevne.

Suspension lige

Disse er specielle metalplader med perforeringer og skær. De er tynde, lette at bøje, men samtidig holdbare. Ved fremstilling af galvaniseret stål anvendes.

Direkte til væg eller loft fastgørelsesanordninger er knyttet. Så monterer de profilen på dem ved hjælp af specielle metalskruer. Resultatet er et lille mellemrum mellem loftet og væggen og deres dekoration. Her kan du placere al kommunikation, mens de ikke ses og ødelægge designet. Også dette rum kan bruges til at lægge et ekstra lag varme- eller støjisolering. Omslaget må holdes maksimalt 12 cm fra væg eller loft. Der er også forkortede lige suspensioner, i så fald vil afstanden ikke overstige 7,5 cm.

Direkte suspensioner til en profil anvendes normalt i bolig- og boligområder, når det er nødvendigt at sænke loftet lidt eller flytte væggene. For eksempel til udjævning, gipsplader efterbehandling eller ægisolering.

Ifølge markeringen bores huller til ankre i vægge eller loft. Der er modeller af suspensioner, hvor i midten er der kun 1 hul, er der fra 2. Den anden mulighed er mere pålidelig. Montering i loftet skal kun ske ved brug af metalfastgørere. Nylonpropper kan trækkes ud under belastning. Profilbøjlerne er skruet på vægge eller loft.

Sidene er bøjet ned i 90 ° vinkel. For at kontrollere pålidelighedens pålidelighed kan du trække suspensionerne ned, de må ikke falde uden for deres pladser. Indstil derefter profiler i den ønskede højde. Hvis suspensionerne har "ører", det vil sige en ekstra længde af siderne, skal de bøjes i modsat retning, så de ser indad og ikke forstyrrer pletteringsprocessen.

Suspension med

Sådanne fastgørelsesanordninger i almindelige lejligheder anvendes ikke. Trådbøjler er designet til konstruktioner med en betydelig lofthøjde. For eksempel kan de ses i indkøbscentre, industrielle lokaler, festlokaler.

Traction er en ledning med en diameter på 4 mm. I den ene ende har den en løkke (øje), som bruges til at fastgøre suspensionen til bunden med en ankerbolt. Mindre ofte til disse formål brug skruer. Den anden ende af ledningen er fastgjort i klipset. I dette tilfælde kan suspensionerne for profilen have en længde på 50 og 100 cm. Hvis mindre er nødvendigt, er overskuddet afskåret. På denne måde kan du få enhver højde, du har brug for.

Denne type suspensioner bruges til at arbejde med en cd-profil. Det bruges til at samle rammen under det hængslede loft. Bæreevnen på 1 suspension er 25 kg. Profilen er også fastgjort med klemmer.

Rod suspension

Dette er en solid ståltråd, men i modsætning til den tidligere type er der stadig en fjeder, der forbinder de øvre og nedre dele. Du kan justere længden med stor præcision. Derfor er en sådan suspension særligt populær ved installation af hævede lofter. Det giver dig mulighed for at oprette flerniveau, skrå og kuppelformede strukturer.

Nonius suspension

Forstærket version, der kan bære en stor belastning - op til 40 kg. Dens design er ret simpelt. Det er en kanal med perforerede hylder. Suspensionen består af øvre og nedre dele, som er forbundet med klemmer. På den første er der en fastgørelse til loft bjælker, på den anden - en lås til profil installation.

På grund af det sammensatte design giver nonius-suspensionen dig mulighed for at ændre og vælge den ønskede højde. På det ønskede niveau er begge dele forbundet med en klemme. Hul er placeret ganske ofte, så du kan vælge længden med stor nøjagtighed. Dette er en meget pålidelig suspension for profilen. Prisen for dem vil naturligvis være noget højere. Så en del af nonius suspensionen (øvre eller nedre) koster fra 20 rubler og mere.

De bruges i industrielle virksomheder og i butikker, indkøbscentre, biografhaller og andre dimensionelle lokaler. I boligområder benyttes sjældent, fordi taket på grund af designfunktionerne sænkes straks over en lang afstand.

Sådan monteres suspensioner for profilen

Den generelle opbygning af suspensioner med justerbar længde er ens for alle typer. Indstil først toppen eller trækkraften. Det er fastgjort til loftet med ankre. Derefter er profilen monteret. Suspensioner for profilen er installeret på trækkraften og indsat i profilen. Først efter en sådan foreløbig fastgørelse er valget af ledningens længde og den endelige fiksering af strukturen.

Hjemmelavet suspension

Sommetider af en eller anden grund er fabrikssuspensionerne for profilen ikke egnet eller ikke opfyldt. I dette tilfælde kan du selv gøre fastgørelseselementerne. Det er nødvendigt at tage et stykke profil af den ønskede længde og bøje den i form af bogstavet "G". Bygherrer kaldes også "støvler". Bæreevne og stivhed af en sådan "hjemmelavet" er ikke ringere end fabriksprodukter.

Uforgivelige fejl i film, som du sandsynligvis aldrig har lagt mærke til. Sandsynligvis er der meget få mennesker, der ikke gerne vil se film. Men selv i den bedste film er der fejl, som seeren kan bemærke.

I modsætning til alle stereotyper: En pige med en sjælden genetisk lidelse erobrer modeverdenen Denne piges navn er Melanie Gaidos, og hun brød hurtigt ind i modeverdenen, chokerende, inspirerende og ødelæggende dumme stereotyper.

10 charmerende stjernebørn, der i dag ser meget anderledes ud, tiden flyver, og en dag bliver små berømtheder voksen personligheder, der ikke længere er genkendelige. Søde drenge og piger bliver til en.

Hvad siger næsens form om din personlighed? Mange eksperter mener, at man ved at se på næsen kan sige meget om en persons personlighed. Derfor skal du på det første møde være opmærksom på en fremmeds næse.

Hvorfor har jeg brug for en lille lomme på jeans? Alle ved, at der er en lille lomme på jeans, men få mennesker spekulerede på, hvorfor han måtte være nødvendig. Interessant nok var det oprindeligt et sted for xp.

Hvorfor er nogle babyer født med et "kys af en engel"? Engle, som vi alle ved, er venlige overfor mennesker og deres helbred. Hvis dit barn har et såkaldt engel kyss, så er du ikke.

Overvej hvordan man løser profilen til gipsvæg på væggen

Fastgøringsprofil til væggen under gipsvæggen

Installation af profilen under gipsvæggen på væggen er nødvendig for pålidelig fiksering af ark. Gipsvæg kan fastgøres til træplader, holde sig direkte på væggen. Men det bruges, når det er umuligt på grund af en eller anden grund at anvende en profil til gipsplader til metalvægge. Hvordan gøres det korrekt, vil artiklen spørge.

Funktioner af gipsplader

Gipsplader eller gipsplader anvendes på mange områder under bygge- og reparationsarbejder, såsom:

Den klassiske version af gipsvæg er et ark lavet ved presning, med en kerne af gips og pap til foring. Gipsvæg er klassificeret efter formål.

 • Walling. Den er lavet i hvid og grå farve, 12,5 mm tykt. Deres pris er mindre end andre typer gipsplader. Anvendes når:
 1. reparation og installation af vægge eller interroom partitioner;
 2. skabe nicher;
 3. fremstilling af hylder;
 4. udformning af suspenderede strukturer.
 • Loft. Den har en mindre tykkelse, ikke mere end 9,5 millimeter, hvilket i høj grad letter den monterede struktur. Anvendes af:
 1. til headlining;
 2. at skabe strukturer på flere niveauer;
 3. når man skaber buer og andre krøllede strukturer.
 • Arch. Den har den mindste tykkelse af lignende materialer, ikke mere end 6,5 millimeter. Det bruges til at skabe forskellige radiusstrukturer med forskellig krumning.
 • Fugtresistent. Mærket som GKLV, er de ydre plader malet i grønt. Materialet absorberer næsten ikke fugt, så det bruges til at afslutte badeværelset, toiletter og andre rum, hvor luftfugtigheden er forhøjet.
 • Brandsikker GKLO har en overflade af rød farve. Den har en forstærket indre struktur, som giver materialet modstand mod brand og høj temperatur.
 • Facade. Plader af gipsvæg på begge sider er dækket af glasfiber. Standardtykkelsen på 12,5 millimeter, overfladen er malet i lyse gule.
 • Med isolering. Det er en modifikation af et standardark, hvortil en skum-polystyrenblok er fastgjort med lim. Tykkelsen af ​​isoleringslaget kan være op til 60 millimeter, de vægge, de er færdige med, har de højeste isoleringsparametre.
 • Vinylcoated. Dette er en moderne løsning med øget fleksibilitet af finishmaterialet. På den ene side af pladen er der en dekoreret vinylcoating. Når det leveres i et sæt, indeholder GKL universelle profiler og de samme farveelementer til sammenføjning af ark, hvilket gør det muligt at installere vægge til fremstilling af færdige løsninger til farve.

Plader af gipsvæg kan være:

 • Mere end 60 centimeter bredt.
 • Over 2,5 meter lang.

De egenskaber af gipspladerne bestemmer den forskellige måde at fastgøre med egne hænder.

På hvilken profil kan du rette gipsvæggen

For at lette installationen kan du bruge en profil til en væg af gipsplader, der kan bestå af fire typer:

 • To af dem bruges til montering af rammen på væggene og til fremstilling af skillevægge.
 • To - til enhedens ramme på loftet.

Standardlængden af ​​elementerne er tre eller fire meter. Tykkelsen anvendt til fremstilling af metal - fra 0,4 til 0,8 mm. Den bedste mulighed med en profil tykkelse på mindst 0,55 millimeter. Derudover anvendes to typer af elementer til efterbehandling af gipsplader.

Til destinationsprofiler er:

 • Rack eller PS. De er C-formede med langsgående riller. Basen af ​​elementet er "tilbage", bredden varierer mellem 50-100 millimeter, og siderne er "hylder", deres størrelse er altid 50 millimeter, der bruges til montering af skillevægge og vender mod rummet. Bruges ved installation af lodrette stativer.
 • Guider eller Måned. Fremstillet U-formet med dimensioner:
 1. 40 mm bredde på hylder, altid konstant;
 2. fra 50 til 100 millimeter, størrelsen af ​​basen.

Bruges til at oprette skillevægge og vægramme. Når den er monteret, er den fastgjort til loftet og gulvet, hvilket skaber en stiv ramme til hovedstrukturen.

 • Loft eller PP, med dimensioner: 60x27 millimeter, har tre identiske langsgående riller. Bruges til enhedens hængende struktur.
 • Loftsskinner eller PNP, deres dimensioner: 28x27 millimeter. Bruges til montering af rammer på lofter og som vertikalt element til vægge.
 • Vinkel eller PU, dimensioner, der er: 31x31, 25x25 millimeter. Bruges til at styrke hjørnerne. De er lavet eksterne eller interne, som adskiller sig i parametre og formål.
 • Bøjede eller PA har en buet eller konveks form. De er vant til at designe døråbninger og skabe komplekse suspenderede strukturer af en bølgeform.

Profiler til montering af gips

Som yderligere elementer anvendes:

 • Kobling, for at øge PP profilernes længde.
 • Krabben er lavet af korsformet form og anvendes ved skærmens profilelementer, som i billedet, hvilket øger styrken af ​​strukturen. To-niveau krabbe er monteret på øverste niveau PP og fastgør metalprofilen på det lavere niveau.

Krabbe profil tilslutning

 • Det lige hængende element er fastgjort til overfladen og er bøjet langs specielle linjer. Derefter installeres og fastgøres profiler i den U-formede åbning. Overskydende "ører" forsigtigt ubøjet eller afskåret.

Tip: Ved anvendelse af et sådant fastgørelseselement er det nødvendigt, at undergrundsrummet ikke er mere end 6 centimeter.

 • Klips og trækkraftankere. Med deres hjælp kan du justere højden af ​​mellemrummet i området fra 25 til 100 centimeter. Den understøttende del af elementet giver en stabil placering af PP'en.

Sådan vælges hardware til montering af profiler

Hardware til fastgørelse af styringer og suspensioner bør vælges ud fra den type overflader, som de er beregnet til.

 • For vægge og lofter lavet af beton, fastgøres ankerprofiler eller -ophængninger med dowels, hvis dimensioner er 6x60 eller 6x40 millimeter, hvilket afhænger af overfladens kvalitet.
 • Skruer, størrelser 6x70, 6x80 millimeter, bruges til træfastgørelser.
 • Alle metalkonstruktionselementer, såsom: ophængninger lige til loftsprofiler, profiler, der er monteret på styrene, koblingskoblinger, krabber, skal fastgøres indbyrdes med selvdrejende skruer med en spids ende, dimensioner 3,5 x 11 millimeter.
 • Gipsvæggen er fastgjort til metalprofilerne med selvdrejende skruer med en fin gevind på 3,5 x 25 mm, fremstillet af galvaniseret stål. I dette tilfælde er der ikke behov for forudgående hul.
 • Profilvejledninger til fremstilling af stativer til loftet på gipspladen kan fastgøres med specielle drop-in dowels, der sikrer pålidelig fastgørelse.

Hvilke værktøjer er nødvendige, når du installerer profilelementerne

Profil til vægge lavet af gipsplader monteret på:

 • Direkte suspensioner.
 • Anker suspensioner.
 • Krabbe stik.

Til montering af rammen og lægning skal isolationen blive forberedt:

 • Perforator til boring af huller til montering af dowels.
 • Skruetrækker.
 • Elektrisk boremaskine med speciel dyse til fastgørelse af gips.
 • Skruetrækker.
 • Scrapprofile eller cutter.
 • Rasp.
 • Jigsaw.
 • Clippers.
 • Konstruktionsniveau med magnetisk side.
 • Vandniveauet.
 • Laser niveau.
 • Chockline eller maling ledning.
 • Bluing.
 • Styrtdykke.
 • Metallisk eller træplads.
 • Dowel og bor til dem med en diameter på 6 millimeter.
 • Selvdrejende skruer med en diameter på 4 millimeter.
 • Til skæring profil saks til metal.
 • Dobbeltsidet tape.
 • Beskyttelseshandsker.
 • Mask for at beskytte ansigtet, når du arbejder med isolering.

Sådan monteres profilen på loftet

Tip: Før du køber en metalprofil til montering af gips, skal du korrekt beregne mængden.

 • Rummets dimensioner måles.
 • Udformningen af ​​profilerne er tegnet under hensyntagen til placeringen af ​​stativelementerne med et trin på 40 eller 60 centimeter, dimensioner er taget langs elementernes akser, underlagt vedhæftning til rammen af ​​hele plader gips. Dette skyldes, at der typisk laves et gipsplader 1,2 meter bredt, og det skal monteres på tre og helst på fire rackdele. Samtidig skal leddene af gipsplader placeres midt i profilen for at efterfølgende undgå revner på væggen.

Efter erhvervelse af materialer og værktøjer kan du gå videre til arbejde.

Tip: Når du planlægger færdiggørelsen af ​​hele rummet, skal arbejdet begynde med enhedens ramme på loftet. Meget ofte har overfladen en afvigelse fra vinklen på 90 °. Hvis man på samme tid begynder at udføre arbejde fra væggene, vil det være ret svært at justere gipspanelerne øverst.

Arbejdsordren er endvidere som følger:

 • Elektrisk arbejde udføres, kablet leveres til placeringen af ​​belysningsenheder. Ledningens længde tages med en kant på op til 15 centimeter.
 • Kontrollerer ydeevnen for alle ledningsforbindelser. Når du monterer spotlights, planlægger du omhyggeligt passage af metalstrukturelementer.
 • Det bestemmes, hvor langt det nye loft vil falde. I dette tilfælde skal installation af spotlights tages i betragtning, du skal vide deres højde, som kan variere fra 5 til 15 centimeter.
 • Et punkt er markeret på væggen, hvorfra alle markeringer skal foretages. Ved hjælp af et laserniveau er en vandret linje markeret med blyant eller polstring.
 • Båndmålingen måler den nødvendige længde af delen og skærer den med metal saks. Profiler kan let sammenføjes ved at indsætte den ene ende i den anden, med en overlap på mindst 30 millimeter, så er dette punkt fastgjort af et tilsvarende fastgørelseselement.
 • Langs de linjer, der på forhånd anvendes på væggene, monteres PNP'en gennem de eksisterende arbejdshuller på profilen, i deres fravær bores de i halv meter med en perforator eller elektrisk boremaskine, der afhænger af bunden af ​​væggen, som rammen er fastgjort på.
 • Mærkning til fastsættelse af loftsprofiler. Til dette:
 1. fra væggen skal du trække sig omkring 60 centimeter på grund af vægternes ruhed;
 2. niveauet kontrollerer nøjagtigheden af ​​trickles placering
 3. den profil, der bruges som linjal, forbinder risiciene på modsatte vægge - denne linie vil være referencepunktet;
 4. parallelt med det med et trin på 60 centimeter, trækkes linjer over hele loftet.
 • På samme måde er loftet lagt ud langs rummet.
 • Dowels er fastgjort i trin med 60 centimeter lige suspensioner, midten af ​​deres base skal placeres langs den markerede linje. Ved montering af instrumenter eller udstyr er det bedre at også installere traversen.

Tip: For at forberede "til fremtiden" er loftprofiler til installation af gips ikke nødvendigt, afstanden mellem væggene på forskellige steder i lokalet kan variere betydeligt. For hver profil skal længden måles separat, og størrelsen skal være mindre med ca. 2 centimeter end rummets bredde.

Montering af suspensioner til loftsprofiler

 • Loftsprofiler er monteret i styrene, så den centrale rille er i fare. Fastgjort deres stilling med en enkelt skrue. Brug om nødvendigt koblingen.
 • Fra loftet profil skæres med sakse, metal banerne 60 centimeter lang og traversen, der vil være behov for montering af væggen til den første langsgående element, to centimeter længde mindre strøm afstand.
 • Under arbejdet er det nødvendigt at kontrollere sammenfaldet af profilsporet og mærkerne på væggene.
 • På steder, hvor tværelementet er forbundet med længden, anvendes en enkelt-niveau "krabbe" og fastgøres med selvdrejende skruer.
 • Monterede loftsprofiler til suspensioner. Med dette:
 1. at PP er sat til hvert punkt af forbindelsesniveauet;
 2. Efter kontrol af alle steder er afvigelsen justeret;
 3. alle elementer er sikkert fastgjort.
 • Monterede plader af gipsvæg.

Sådan monteres en metalprofil på væggen

Tip: Før montage af ramme af en metalprofilvæg, udføres alt arbejde relateret til elektricitet: ledninger er forbundet til kontakter, stikkontakter, lyspunkter for belysningsarmaturer, alle husholdningsapparater.

Teknologien til montering af vægrammen består i at færdiggøre hver væg separat.

Montering af metalprofil på væggen

Monteringsvejledningen til rammen på profilens vægge til gipsvæg giver følgende arbejdsordre:

 • Kræv særlig opmærksomhed ved opbygning af en vægramme med vinduer. Hvis du skal isolere væggene, installeres lodrette profiler i en afstand af 50 millimeter fra de gamle bakker.
 • Bredden af ​​vinduesvinduet påvirker, når rammen er færdig efter installationen, starter rammemarkeringen fra vinduet. Men dette bør tage højde for tykkelsen af ​​pladen af ​​gipsvæg, den kan være 12,5 eller 9,5 millimeter.
 • En firkant påføres rammen, og den nødvendige afstand måles, idet der tilføjes 5 centimeter på den anden side af åbningen. Det er muligt at installere et PN straks til "bunden" af vindueskarmet, med en stigning på oprejste indlæg op til 60 centimeter.
 • Konstruktionsniveauet anvendes på de risici, der vil hjælpe med at overføre dem til vindueskarmens sidevæg.
 • Tilslut mærker på gulv og loft.
 • Profilguiderne er installeret langs disse linjer:
 1. På siderne af vinduet er vertikalerne i dette tilfælde lagt ud af disse profiler i trin på 60 centimeter;
 2. en af ​​dem skal installeres i hjørnet af rummet.
 • Suspensioner er monteret i trin på 60 centimeter, med centret strengt langs linjen.
 • Rackprofiler er installeret i guider, så deres mellemrille falder sammen med mærket på gulv og loft, og så er de sammenkoblet.
 • Niveauet er reguleret af de vertikale elementer på hylderne og bunden.
 • Afsluttende fastgørelse med selvskærende skruer.
 • Tværbjælkerne er fastgjort ved hjælp af "krabbe". En vandret jumper er installeret over åbningen.
 • Når du har monteret metalrammen helt på væggen, skal du skitsere placeringen af ​​tværgående og langsgående profiler. Denne ordning vil være nødvendig, hvis der er behov for at placere på væggen et billede, en ekstra hylde eller vedhæftning til loftet af dekorative blomsterpotter.
 • I dette tilfælde er fastgørelsesorganer anvendes såkaldte "paraply", "butterfly" og andre lignende elementer, som er monteret på det samme princip: plast anker, når der skrues skruer, spreder sine "vinger", som giver en pålidelig fastgørelse af bagsiden af ​​gipspladen.

Hvordan gipspladgodsplasteringen er lavet på en træprofil, vises i detaljer i videoen i denne artikel. Ved korrekt installation af alt installationsarbejde er afslutningen af ​​lokalerne med plader af gipsplader af god kvalitet.

Han blev uddannet fra arkitekturfakultetet i Penza State Institute of Architecture and Construction. I de sidste ti år har han været en førende specialist i et stort byggefirma i byen Penza, der beskæftiger sig med opførelse af fleretages beboelsesejendomme. Den samlede erhvervserfaring i specialet er 18 år. Rådgivning om design, valg af materialer til indvendig og udvendig dekoration, teknologi til efterbehandling.