Gipsplankloft

Gør det indre af rummet, skal der lægges særlig vægt på lofterne. Det er dem, der "fanger øjet", når de kommer ind i lokalet og understreger originaliteten af ​​designet. Det traditionelle hvide loft har mistet sin relevans, og de blev erstattet af strakte lærred og gipsplader.

Til oprettelsen af ​​originale kompositioner er i dag massivt brugte "monterede" nicher og kasser, hvis udseende har udvidet mulighederne for reparationsarbejde. Hvordan man korrekt opretter en kasse med GVL på loftet med egne hænder beskrevet i artiklen.

Fordele ved gulvbelægning i flere niveauer

Spørgsmålet om valg af loftets overflade opstår altid under reparationen. En meget populær løsning var arrangementet af gipskasser. Brug af gipsplader viser sig at udgøre de mest usædvanlige designs af designere - gipsdug er nemme at behandle og nem at installere. Lofoten på loftet udfører ikke kun æstetisk, men også praktisk funktion.

Konstruktionen af ​​kassen fra gipsvæg har en række væsentlige fordele:

 • muligheden for at placere på loftet et stort antal lysarmaturer til hoved- og sekundære formål;
 • ved hjælp af kassen vil det vise sig at skjule uregelmæssigheder og fejl i loftet;
 • inde i gipspladekonstruktionen vil det være muligt at skjule ventilationskanaler, rør og anden kommunikation;
 • Oprettelsen af ​​den oprindelige "relief" af alle former og størrelser;
 • brugen af ​​kasser til den visuelle opdeling af lokalerne i funktionelle områder.

Gipsplader selv er et miljøvenligt materiale, fleksibelt og fleksibelt at bøje. Gipspladens overflade kan behandles med gips, kitt, revet med fliser eller klistres over med tapet.

Tørvægsvalg

For at gennemføre projektet er det nødvendigt at vælge den rigtige gipsvæg. Gipsbaseret efterbehandling er opdelt i fire typer:

 1. GKL - standard gipsvæg, der anvendes til reparation af kontor- og boligområder. Denne type gipsvæg er acceptabel til brug, hvis temperatur og fugtighed er i overensstemmelse med standarderne. For stuer er det optimale fugtighedsniveau ikke mere end 70%. Gråplader af "gips" er markeret med blå.
 2. GKLO er et brandhæmmende materiale. Gipsens sammensætning tilsatte forstærkende komponenter, som øger modstanden af ​​finishen til en åben flamme. GKLO er optimalt egnet til indretning af ventilationsaksler, elektriske paneler og loftsrum. Ark er grå med røde markeringer.
 3. GKLV - fugtbestandigt efterbehandlingsmateriale indeholdende silikone granulater og antifungale stoffer. Gips på begge sider er dækket af imprægneret pap, neutral til høj luftfugtighed. GKLV bør bruges ved afslutning af toiletter, puljer, køkkener mv. Vandtætte grønne ark har blå bogstaver.
 4. GKLVO - det universelle gipskort kombinerer kvalitative egenskaber ved GKLV og GKLO. Som regel anvendes sådant materiale til konstruktion af strukturer i industrielle bygninger. Panelerne er grønne med røde markeringer.

Ud over typen GKL ved køb, skal du være opmærksom på materialets størrelse. Standardarklængde - 2,5 m eller 3 m, bredde - 1,2 m, tykkelse - 6 mm, 9 mm eller 12,5 mm. Tynde plader er egnede til "tør" udjævning af overfladen. Til afdækning af loftet ved hjælp af tykkere plader af gipsvæg.

Udformningen af ​​kanalen fra gipsvæg: hovedkomponenterne

Det optimale grundlag for fastgørelse af gipsvæg på væggen, loftets metalkasse. Designet er let at montere og nemt. Det er tilladt at fastgøre gipsvæg på loftet på træplader, men denne mulighed er ikke stærk nok. Træ er tilbøjelig til at forfalde og under påvirkning af temperaturudsving kan rammen "føre".

Samlingen af ​​strukturen er bedst udført af metalprofiler. Galvaniseret tinmateriale er kendetegnet ved pålidelighed, stivhed og korrosionsbestandighed. Profiler er opdelt i to typer:

 • Basic (CW / CD) - bruges som grundlag for fastgørelse af gipsplader, "C" -formede elementer med buede kanter;
 • guider (UD / UV) - vandrette guider, de sætter hovedprofilen; har en "P" -formet form.

Hoved CD-profilen med en størrelse på 28 * 27 mm, længden på 3 m eller 4 m bruges til at skabe skelet på den ophængte struktur. Den vandrette UD-profil bruges som vejledning til cd-profilen.

Ved arrangement af et bue eller krøllet design anvendes en buet profil. Standard dimensioner af buede elementer er vist i tabellen.

Ud over profiler skal du bruge komponenter til at oprette en boks:

 • to-niveau stik til cd-profilen - til fastgørelse af vinkelret rettede elementer;
 • CD-profil på en niveau, den såkaldte krabbe - for at forbinde elementerne på samme niveau; fastsættelse med låse eller skruer;
 • direkte suspension - modulet er fastgjort til loftet med to skruer; belastningens bæreevne - ca. 40 kg;
 • ankerophæng til tilslutning af bærerbase og CD-profil; modulet er udstyret med en fjeder og er egnet til situationer hvor længden af ​​en konventionel ophæng ikke er nok; Suspensionens bæreevne - 25 kg, stræklængde - 25-100 cm;
 • langsgående stik for at udvide profilen;
 • hjørne stik erstatter krabbe modulet.

Fastgørelse af gipsplader til loftet: vigtige punkter

Arrangement af kanaler på loftet - ikke en vanskelig proces. Du vil selv kunne gøre arbejdet, hvis du først forstår teknologien og tager højde for nogle nuancer.

 1. Bundens overflade inden installationen af ​​kassen skal udjævnes og tilberedes (pudset og behandlet med kittet).
 2. Til fremstilling af rammen er det nødvendigt at bruge kun fabriksprofiler af høj kvalitet. Kvalitetsmodulet er ensartet galvaniseret over hele overfladen, der er ingen hvide pletter på den.
 3. Hvis profilguider er placeret i nærheden af ​​vandrør, skal afstanden mellem dem øges. Denne foranstaltning beskytter rammen mod overdreven opvarmning og udvidelse af metalelementer.
 4. Når du placerer boksen, er det vigtigt at give adgang til kommunikation.
 5. Hvis der i fremtiden er planlagt at finere kassen med fliser, så skruerne fastgøres tættere på væggen. Fastgørelsesanordninger behøver ikke at lægge fliser, det resterende hul er bedre at lukke den aftagelige sokkel.
 6. Montering af gipsvæg på et træloft er uacceptabelt at udføre med lim. Fugt, trænger ind i træ, udvider materialets struktur. Efter tørring vender træet tilbage til dets oprindelige størrelse. Sådanne dråber vil føre til udbrud af revner på overfladen af ​​gipsvæggen.
 7. Fastgørelse af gipsvæg til loft uden ramme er tilladt, hvis hovedformålet er at niveauere overfladen, og ikke at skabe en kanal eller en flerniveaustruktur. Rammeløs metode indebærer brug af lim, mastik eller skruer. Hovedbetingelsen for vellykket arbejde er den ideelle glatte overflade af basen.

Faseteknologi til fastgørelse af gipsvæg til loftet

Værktøj og tilbehør

Til opbygningen af ​​gipspladen skal du forberede:

 • plader af gipsvæg - er valgt ud fra type lokaler og driftsbetingelser;
 • profil guider / transportører;
 • krabber stik, beslag;
 • fastgørelseselementer: dykker og skruer;
 • mesh for at styrke sømme;
 • tænger, metal skære saks, konstruktion kniv;
 • primer, gipsgips.

Det er vigtigt! Plader af gipsvæg anbefales at købes med en lille margen - plus 3-5%.

Forberedende aktiviteter

Det er først nødvendigt at udvikle en ordning til fastgørelse af gipsvæg til loftet. Det er tilrådeligt at lave en tegning og grafisk vise boksens hovedparametre:

 • gipsvæg tykkelse;
 • højde og bredde af kassen;
 • fastsættelse af gipsplader
 • boks dybde, osv.

Fremgangsmåden til fremstilling af loftoverfladen afhænger af den fremtidige efterbehandling. Hvis kassen er monteret til montering af en spændeklæde, er der ingen grund til at nive basis. I tilfælde af maleri er loftet planlagt, skal du udøve maksimal indsats og udføre en række obligatoriske foranstaltninger:

 1. Fjern det gamle låg. Kalk hvidkalk er godt fugtet, og fjern derefter spatelen. Tør overskydende materiale af med en fugtig klud. Afslutning af udvidede polystyrenplader er nok til at afhente en kniv og rive. Fjern limrester med en spatel.
 2. Undersøg overfladen og kontroller gipsets tilstand. Fjern om nødvendigt det gamle gips.
 3. Prime loftet med en vandbaseret eller alkydbaseret forbindelse. Det er nødvendigt at anvende mindst to lag.
 4. At klæbe store revner med et forstærkende net og anvende et lag af startkittet. Lad overfladen tørre helt.
 5. Gentag behandlingen med en hård kit.
 6. Efter tørring, "walk" på loftet med groft sandpapir.
 7. Påfør en dyb penetrerings primer på overfladen.
 8. Dæk loftet med en færdigspartel, vent indtil det er helt tørt og gnid af med en "finkornet" sandpapir.
 9. Kontroller fladheden af ​​overfladen under god belysning.

Før du fortsætter med "skæring" af profiler og fastgørelse af kassen, skal du markere loftet og væggene.

Rammeinstallation

 1. Installation af guideprofiler langs markeringslinjer.
 2. Forkonstruktion er ønskeligt at sætte på gulvet, og bevæg det ønskede mærke på loftet. Læg metalprofilen ud i skitse og fastgør de enkelte elementer med skruer.
 3. Overfør strukturen til loftet - bor et hul ved hjælp af en perforator og hammer i dowels.
 4. Kontroller overensstemmelsen mellem de installerede markup-monteringer.
 5. Skær suspensionerne.
 6. Fastgør de forberedte elementer på de installerede styringer med selvlukkende skruer.
 7. Det næste skridt er at skabe bunden af ​​boksen. Vedhæft en guideprofil til suspensionsne. Det er vigtigt at kontrollere, at alle suspensioner var af samme længde, og guiden blev placeret strengt vandret uden bøjninger.
 8. På dette tidspunkt er det nødvendigt at sørge for placering af elektriske ledninger under lamperne, at lægge og fastgøre kablet.
 9. "Cut" kryds og fix dem på den installerede ramme vinkelret på væggen. Den maksimale tilladte afstand mellem tværbjælkerne er 60 cm. Fastgør tværstykkerne med selvskærende skruer.

Gipspladedesign

Sheets gipsvæg skåret i kasser. For det første udføres pletteringen af ​​det vandrette plan og derefter den lodrette. Fastgør det første stykke med skruer i hjørnet af væggen. Hattefastgørelser skal skrues, så de ikke stikker ud over gipsvægens overflade.

Efterfølgende ark er monteret med et lille hul fra hinanden - inden for 2-3 mm. I slutningen af ​​foringen af ​​bunden af ​​kassen kan du fortsætte til afslutningen af ​​siderne.

Det er vigtigt! Trinet med fastgørelse af gipsvæg til loftet - ikke mere end 170 mm. Når du dækker væggen, er afstanden mellem selvskærende skruer acceptabel - 250 mm.

Afslutningsstadium - efterbehandling

Efter færdiggørelsen af ​​installationsarbejdet skal kassen primeres og anbringes. Fremgangsmåde:

 1. Omhyggeligt behandle gipsvægsprimeresammensætning - dette vil øge overhøjningen af ​​overfladen væsentligt.
 2. Putty til håndtering af hjørner, ender, caps skruer og sømme.
 3. Påfør et selvklæbende tape på leddene af plader af gipsvæg og genindsæt boksen. Resultatet skal være en glat overflade uden tilslutning af strimler.
 4. Tør kittet af finkornet sandpapir.
 5. Fjern støv fra overfladen med en støvsuger og genoprettet.

Den sidste fase af boxkonstruktionen er installationen af ​​belysning og dekoration.

Gipsvæg Loftkasse: Foto Idéer

En kasse med lamper på loftet omkring omkredsen af ​​rummet er en fortsættelse af vægnichen. Designeren fremhævede hovedfokuset - en rød linje på en mælkehvid baggrund.

U-formet niche til placering af yderligere belysning. Usædvanlig form vil ændre opfattelsen af ​​rummet og forstørre rummet visuelt. Blødt lys gør soveværelset hyggeligt og behageligt.

Fastgørelse gipsvæg til loftet på profilen giver dig mulighed for interessant at slå en niche under tagene. Denne mulighed er bedst egnet til værelser med et stort vindue.

Radiokanalen går glat fra det lodrette plan af væggen til loftets vandrette plan. Konstruktionslinjerne opdeler rummet i forskellige funktionelle områder.

Hvordan laver man en kasse med gipsplader i loftet?

Loftet i andre rum er overmættet med alle former for kommunikation: ventilationssystemer, udstødningsbeholdere, rørledninger, elektriske ledninger, kommunikationskabler. Alle disse elementer ser uattraktivt ud, der er behov for at forkæle dem. Den nemmeste måde at forkæle dem på er at lave en gipspladeboks på loftet. Ved hjælp af gipsplader (GCR) er det muligt at konstruere strukturer af stort set alle dimensioner og konfigurationer. Dette design vil udføre en praktisk funktion samt dekorere interiøret.

Særlige egenskaber

Gipsplankasse på loftet er et lyst element i rummet, det skjuler alle slags problemområder, herunder elektriske ledninger og kommunikation. En stor fordel er muligheden for at installere yderligere belysningsenheder i kassen, hvilket er særligt vigtigt for mange værelser. I dette design kan du sætte stort set et hvilket som helst antal lyspærer og skifter til at fremhæve et bestemt område i rummet.

Det er muligt at montere en en- og to-niveau gipspladekonstruktion i ethvert rum. Det kan være dekorative vægge og skillevægge, ikke-standardiserede lofter, krøllede strukturer, forskellige dekorative detaljer. Overvej hver især mere detaljeret.

Loftsstruktur

Denne kategori af strukturer er den mest populære og kører. På deres grundlag dannelsen af ​​et-og to-niveau suspenderede lofter. Oprettelse af en simpel boks, du vil sikkert skjule ruheden og små fejl i loftet, dække den enkelte kommunikation. Designet på to-niveau belyste kasser gør det muligt at nyde dæmpet, jævn dekorativ belysning, der spredes fra spotlygter indbygget i gips. Kun en god specialist er i stand til at udføre et så vanskeligt og tidskrævende arbejde korrekt, selvom du har forsøgt, vil du selv kunne oprette en sådan struktur.

På væggen

Teknikken til at lave gipsplader på væggen er enklere end loftdesignet, men det kræver grundlæggende færdigheder til at arbejde med gipsplader, maksimal nøjagtighed i beregninger og scrupulousness under drift. En kasse lavet af gipsplader på væggen løser foruden udjævning og termisk isolering af overfladen andre opgaver: det skaber ikke-standardiserede hylder og nicher, dekorative komponenter i indretningen (for eksempel en gipspladerkasse til en fjernsynsmodtager).

kantet

Et illustrativt eksempel på en vinkeludformning er en dekorativ pejsekasse. Oprettelsen af ​​et sådant design udføres af en særlig teknologi efter detaljeret udvikling. Samtidig tages der hensyn til beregningen af ​​parametre, mængden af ​​råmaterialer og en række traditionelle arkitektoniske og konstruktionsmomenter.

Til badeværelset

VVS- eller sanitetsboks - en gipspladestruktur i form af en specialafdeling til afløb, vandtryksrør og ventilationssystemer. Ofte er det monteret i toiletterum for at skabe udseendet af indbygget VVS, når toilettet eller sinken er fragmenteret placeret i væggen. Gennem disse kasser i badeværelset maskeringsinstrumenter og kraner, dekorere interiøret med nye mezzaniner, hylder. Det er værd at huske at for at skabe sådanne strukturer i badeværelset eller toilettet, skal du bruge et materiale, der er modstandsdygtigt over for høj luftfugtighed.

Under emhætten

Emhættens design er en simpel konstruktion af en nøjagtig rektangulær konfiguration, som gør det muligt at gemme ventilationskanalen eller grillen sikkert. Designet omfatter et skelet af metalprofiler og gipsplader.

Den monterede kasse under emhætten kan have:

 • L-formet konfiguration og ved siden af ​​væggenes hjørne;
 • U-formet og fastgjort på loftet;
 • at blive konfronteret fuldstændigt med gipsplader og fastholdt på specialiserede indretninger til hængning.

Til opvarmning af radiator

Designet under batteriet har den enkleste struktur, som selv en begynder kan samle. Dette produkt er en konventionel ramme kasse baseret på en metalprofil belagt med zink og forskåret med gipsvægdele. Kassen til radiatoren er monteret rundt om radiatorens omkreds, fastgørelsen er lavet til gulvet og nederste del af vindueskarmet eller til vægfladen bag batteriet. I den samlede struktur laves der specielle slots for at afslutte strømmen af ​​opvarmet luft. Den dekorative finish af kassen passer perfekt til designet i rummets overordnede indretning.

Sådan beregnes materialet forbrug?

Ved beregning af de materialer, der er nødvendige for arbejdet, skal man tage hensyn til typen og typen af ​​gipsvæg, dens metriske område og formålet med rummet. Normalt producerer arkene en standardlængde. Materialet kan variere i tykkelse, bredde og vægt. Den optimale tykkelse for et ophængt loft er 8-9,5 mm. Overvej to måder at beregne forbruget af materialer - grafisk og matematisk.

Grafisk teknik

Beregningen af ​​gipspladen til loftet på denne måde indebærer at skabe et visuelt billede på papir. Dette gør det muligt at placere profiler korrekt, tælle dem, placere FCL korrekt, så mængden af ​​affald er minimal.

Det grafiske projekt består af flere faser:

 • Tegn en plan af loftet, anbring et gitter på det med tynde linjer på 10 cm og fede linjer - 1 m.
 • Udfør GCR distributionen, først af hele ark og derefter fragmenter.
 • Afrund de resulterende beregninger for heltalet. Hvis det er vanskeligt at forestille sig denne proces visuelt, er det værd at sprede GCR på gulvet i det rum, hvor det er planlagt at oprette en hængende boks.
 • Derefter skal du overføre resultatet i form af et diagram på et ark papir. I sindet kan du foretage beregningen som følger: Opdel den samlede optagelse i kvadratet af en GCR (3 m2).
 • Derefter skal du tegne linjerne for placeringen af ​​profilerne. Disse beregninger bør rationaliseres, styret af den skematiske tegning af placering af gipsvæg.
 • Sæt mærkerne på monteringspunkterne på suspensionerne. Hvis dette beløb fordobles, frigives det krævede antal dowels.
 • Markér kryds medlem fra CD eller PP profil. Ved skæringspunktet af konjugeringslinjerne af metalprofiler skal der monteres "krabber" (fire 18 mm skruer for hver).

Rummets omkreds er den kumulative længde af PN (eller UD-27) profilen. Beregn de perpendikulære og langsgående PP-60 metalprofiler (eller CD-60). Antallet af profiler er opsummeret, antallet af ledninger taget væk multipliceret med 6 cm (bredden af ​​guiden). Alt dette skal opdeles i 3 eller 4 m og afrundet.

Fastgørelsesguider udføres med et hul på 25 cm. I 1 meter skal de have 4 stk. Heraf følger, at hele omkredsen skal divideres med 4 og det tilføjede nummer 8 tilføjes (armatur til hjørner). Denne enkle beregningsmetode vil medvirke til korrekt at bestemme antallet af materialer, der kræves til en suspenderet gipspladekasse.

Sådan laver du en kasse med gipsplader i loftet med dine egne hænder

Gipspladerkasse giver dig mulighed for at skjule fejlene og uregelmæssighederne i loftet. Komplekse kommunikationssystemer på loftet i dag er ikke ualmindelige. Derfor er de ofte nødt til at gøre ly for dem, så de ikke forkæler hele æstetikken af ​​billedet af loftet og rummet som helhed. Dette er enten en slags niche eller et projektion, men oftere er det en gipspladekasse.

Fordele og ulemper: en kasse omkring periferien af ​​loftet på gipspladen

Gipsvæg giver dig mulighed for at skabe en næsten perfekt overflade, selv med enhver form. Hvis du laver et smukt loft på flere planer, indeholder det allerede en boks, der vil skjule alle kommunikationer. Og dette tager højde for det faktum, at sådan ekstra arbejde, som at lave et loft for ledningen, behøver du ikke.

En oplyst kasse giver en ekstra design effekt, og giver dig mulighed for at placere belysningen, hvor det er nødvendigt - for eksempel et spejl eller skab. Enhver bredde og højde, enhver størrelse, alt strengt i overensstemmelse med funktionerne i dit værelse.

En gipskasse kan også fungere som en ekstra dekoration til loftet.

Hvis vi taler om manglerne, så lægger kassen, som en gipsvægskonstruktion, højden af ​​loftet. Derfor, hvis dit værelse i starten er lavt, bør denne mulighed forlades. Ja, og installation af en sådan kasse, selvom du selv kan gøre det selv med dine egne hænder, men det er lettere at samle dette design sammen - alene er det næsten umuligt.

Hvilket materiale er der brug for til en kasse med gipsplader

For at oprette en sådan boks har du brug for specielle gipsplader. For at lave en kasse i badeværelset eller køkkenet, køb fugtbestandigt gipsplader (grønne ark). For andre værelser er standard gips også egnet. Køb altid materiale med en lille margin.

For at lave en kasse af gipsplader skal du kun købe kvalitetsmaterialer til arbejde.

Ud over gipsvæg har du brug for:

 • Bærende og vejledende profiler;
 • Sådanne fastgørelsesanordninger som skruer, krabber, beslag, stik, dowels;
 • Det vil også kræve et laser- eller vandniveau;
 • Kniv til skæring af gipsplader;
 • primer;
 • skruetrækker;
 • pudset;
 • spatel;
 • Galvaniserede hjørner.

Når du køber gipsvæg, skal du kigge på emballagen. Under transport er bundpladen ofte beskadiget, og i henhold til reglerne skal den afskrives som emballage. Men ikke alle sælgere gør det. Og du skal arbejde helt og holdent, ikke deformerede ark.

Forbereder loftet til at installere boksen

Du skal rengøre loftet fra den foregående finish. Du skal også reparere revner og store huller i loftet og i røret. Ledninger er placeret i en bølgepude, den er fastgjort i loftet for ikke at sænke. Basisoverfladen og rørene er belagt med en primer, dette er nødvendigt for yderligere at undgå udseendet af rust.

Mens primeren tørrer, skal du klargøre gipsvæggen. Sæt pladerne af gipsplader ind i stuen og lad dem ligge på gulvet i et par dage. Materialet skal tilpasse sig rummets mikroklima, det er meget vigtigt.

Inden du installerer gipsvægboksen, skal du helt rense loftet og montere layoutet af den fremtidige gipsvæg

Derefter skal du lave en tegning af den fremtidige boks. Et rammediagram er tegnet, dimensioneret, kanalenes bund er markeret, huller til rør eller armaturer tages i betragtning på tegningen. I den færdige boks kan disse huller ikke slås ned tilfældigt.

Størrelsen af ​​kassen af ​​gipsplader til loftet

Normalt for små kasser bruger en bredde på 45 cm, mindre ofte - 40 cm. Denne bredde er tilstrækkelig til dannelsen af ​​den såkaldte zakarniznoy niche. Dybden bestemmes som følger - hængende gardiner bør ikke deformeres ved kontakt med batteriet eller vindueskarm. Denne indikator afhænger af typen af ​​taggrunde.

Som regel afhænger gipspladens størrelse af rummets størrelse og egenskaber.

For at bestemme bredden af ​​kassen med lys, der ligger under garderoben, skal du tage højde for en bekvem afstand, når du åbner og lukker dørene. Bredden og dybden af ​​den fremtidige konstruktion vælges således, at pletteringen ikke støder op til rørene. Før rørene skal være mindst 4 cm.

Gipsplade loft finish

Når kassen er monteret, skal du putte. Til dette formål har du brug for to spatler, den første arbejder og hjælper. Arbejderen har en bredde på 200 mm, og der kræves en hjælpeplade til at anvende kittet til overfladen med en bredde på 50-100 mm. Under arbejdet i dine hænder vil du have to spatler på én gang. Så du kan overføre blandingen til en arbejdspatel og rense spatelen fra den allerede tørrede kitt.

Du skal blot trykke spatelen på overfladen og trække den langs flyet. Putty fylder alle rillerne, godt, overskydende skal fjernes. Sandt på boksen er det sværere at vise hjørnerne. For at få en klar geometrisk kant skal du have en perforeret malingsvinkel. For at sikre det påføres to bunker af blandingen på begge sider af ansigtet tæt på karmens kant.

Før afslutning er det nødvendigt at fjerne alle uregelmæssigheder og ruhed fra overfladen.

Derefter presses hjørnet ind i tyndlaget. På grund af perforeringen vil overskydende blanding bevæge sig ud - smøre kittet med en spatel. På samme tid huske på overholdelsen af ​​strukturens geometri.

Rådgivning fra professionelle: Hvis du først anvender start- og efterbehandlingsblandingen, skal du bruge materialer fra et firma, så når blandingen tørrer ud, skruler de ikke af hinanden (og det sker).

Kassen på loftet af gipsplader gør det selv (video)

Dernæst er fugematerialet lavet først med et stort mesh, derefter med et lille gitter, og specielle hjørner er fastgjort i alle vinkler for at udglatte hullerne. Når alle krav er opfyldt, fungerer designet i mange år.

Gipspladen i loftet med egne hænder

Ved reparationer er der altid mulighed for at afslutte loftet. Høje krav til rummets æstetik tillader ikke åbne rør, ventilation og anden kommunikation. Du kan skjule alle ledninger og motorveje ved at installere en gipskasse. Dette design ser spektakulært ud på loftet i ethvert rum: køkken, hall, stue, soveværelse. Det færdige design ligner et loft med to niveauer, men installationen bliver billigere. Boksens form er valgt i overensstemmelse med det samlede indre af rummet, spotlights vil være den økologiske tilsætning.

I denne artikel vil vi forklare, hvordan du laver en kasse med gipsvæg selv, overvej de forskellige muligheder, samt vis billeder og videoinstruktioner.

Fordelene ved efterbehandling

Du kan indlejre baggrundslyset

 • Gipsvæg - et sikkert og miljøvenligt materiale, dets brug er sikkert for helbredet.
 • Designet giver dig mulighed for at skabe enhver geometrisk form og er et vigtigt element i loftindretningen.
 • Evne til at indlejre yderligere belysning.
 • Nem at behandle og installere.
 • Høj grad af brandsikkerhed.

Typer af gipsvæg

Hvordan man vælger gips

Gipsplader er et byggemateriale, baseret på det hærde lag af gips med fyldstof. Begge sider af arket er dækket af papir, der beskytter indersiden og giver strækning af materialet under drift. Alsidigt og billigt materiale er udbredt. Afhængigt af formålet er det opdelt i vandtæt materiale, der er designet til normal fugtighed og brandhæmmende. Cellulosearmeret gipsfiberplade har fremragende styrkeegenskaber.

Materialer der kræves til installation

UD- og cd-profiler

Grundlaget for installationen af ​​loftboksen er en ramme lavet af en metalprofil, den skal bruge:

 • guide profil UD;
 • CD bærende profil;
 • beslag og krabber stik;
 • fiksering materialer (skruer, dowels);
 • plader af gipsplader med en tykkelse på 12 mm, svarende til niveauet af fugtighed i rummet;
 • primer;
 • gips gips;
 • maske til sømme.

Når du vælger et materiale, er det nødvendigt at være opmærksom på dens kvalitet: plader af gips skal ikke have chips, galvaniserede overfladeprofiler skal være ensartede. Stivheden af ​​metalrammen sikrer sikkerheden for hele konstruktionen, det er bedre at købe materiale fra kendte producenter. Fastgørelseselementer og profiler skal være af samme mærke.

Før du installerer boksen, skal du udfylde en tegning, der giver dig mulighed for at beregne mængden af ​​materiale, der er nødvendigt.

Indtil arkplader kun opbevares i vandret position.

Regler for installation af boksen

 • Loftet, som gipspladestrukturen er installeret på, skal være fladt, for dette forberedende arbejde udføres.
 • Pålideligheden af ​​konstruktionen garanteres kun af en aluminiumprofil, der er fremstillet på fabrikken. Kun højkvalitetsmateriale kan modstå belastningen og giver installation af en struktur af enhver form.
 • Hvis rammestyrene passerer tæt på varme rør, er det nødvendigt at øge afstanden mellem dem, ellers vil opvarmningen fremkalde metaludvidelsen og forringelsen af ​​kasseformen.
 • Før påføringens lining påføres arket.
 • Efter fastsættelse af arkene udføres puttying og maling af overfladen af ​​strukturen.

Enhedsboksen vil kræve at forberede forskellige værktøjer til arbejdet:

 1. Måleinstrumenter: målebånd, plumb, niveau.
 2. Sakse til metal.
 3. Puncher.
 4. Skruetrækker.
 5. Spatler.
 6. Hammer.
 7. Byggekniv.

Arbejdsfaser

Loftslayout

 1. Før du samler kassen på loftet, er det nødvendigt at foretage en markering. Linjerne er tegnet i blyant, paralleliteten af ​​markeringen styres af et boble- eller laserniveau. Linjer til efterfølgende monteringsstyringer trækkes på væggene og loftet. Rør, der vil skjule boksen, skal du ordentligt primeres og males, efter at have monteret designet, vil de være vanskelige at få adgang til.
 2. For nemheds skyld kan du udvide profilerne til rammen på gulvet og overføre markeringerne til loftet. Langs fastgørelseslinierne fremstilles hullerne til dowels ved hjælp af en perforator.
 3. Skinnerne, der danner toppen af ​​kassen, er fastgjort til loftet.
 4. Suspensioner til fastgørelseselementer fremstilles uafhængigt, styreprofilen skæres i segmenter af den ønskede længde.
 5. Langs omkredsskruen UD-profil. Det danner strukturens plan, afhænger boksens form af nøjagtigheden af ​​det vandrette niveau, når det er fastgjort. Fastgørelse af galvaniserede skinner sker med skruer. Monteringstrinet skal være fra 30 til 60 cm, det afhænger af vægten af ​​konstruktionen. Hvis der er huller i startprofilen, vil dette lette installationen.
 6. Suspensioner er fastgjort til loftet. De skæres let med saks langs længden af ​​kassen. En selvbærende cd-profil er fastgjort til deres nederste del med skruer. Hovedbelastningen af ​​strukturen falder på dette element, fordi pladerne af gipsvæg er skruet på den. Alle dele skal være i samme plan, ingen bøjninger er tilladt.
 7. Det er nødvendigt at forberede ledninger til spotlights, der markerer stedet for deres installation. Ledningerne er fastgjort for ikke at beskadige dem ved yderligere installation af kassen.
 8. Til sidst skrues de tværgående dele fast, de er monteret vinkelret på væggen med et trin på 60 cm. Rammen er klar, du kan sy den med ark.

Box trim

Før fastgørelse af beklædningsgenstandens isolering, hvis den leveres. Plader af gipsvæg er skåret til boksens størrelse. Samlingerne af to tilstødende ark skal placeres på samme cd-profil. Indledningsvis sys den nedre del af strukturen og derefter den ene side.

Materialet er fastgjort ved selvdrejende skruer, hvis hoveder er indlejret med 1-2 mm for at lette putten.

På stederne for installation af lamper skæres runde huller.

dekoration

Gipsplader efterbehandling arbejdet begynder med en primer af hele overfladen. Efter tørring kommer afgangen af ​​startkittet. At sætte en kitt er en ansvarlig og kompliceret procedure, ukorrekt efterbehandling vil ødelægge det overordnede indtryk af udseendet af strukturen. For kvalitetsarbejde bruger professionelle håndværkere to spatler - arbejde og hjælpere, det er værd at overveje deres erfaring og lave en bred og smal spatel. Hjælpeværktøjet påføres et lag af kitt og hovedniveauet.

Hjørnerne af strukturen er lavet af en metalvinkel, der er fastgjort på startkittet. Det er nødvendigt at trykke på elementet for at sikre en god pasform til kassen. Efter at have fjernet hjørnerne, limes forbindelsessømmene med et gitter og fyldes med et kit. Når sømmen er tør, vil hele overfladen af ​​kanalen blive tømt. Denne procedure forekommer mere end én gang, hvert lag fjerner gradvist alle uregelmæssigheder. Efterbehandlinglaget er meget tyndt. En anden hemmelighed er brugen af ​​start og afslutning af kittet fra en producent, hvilket garanterer materialernes kompatibilitet. Tørret kittet kræver slibning af overfladen. For at gøre dette skal du først bruge et stort og derefter fint sandpapir.

Installationsboks med baggrundsbelysning

Montering af kassen foregår på samme måde som beskrevet ovenfor. Men der er nogle detaljer, der bør overvejes. Det er nødvendigt at lave loftssuspensioner af loftprofilen. Til dette formål skal profilen skæres, størrelsen svarer til boksens højde. På den ene side skal du lave snit langs folderne, 40-50 mm høje, og fold bagvæggen indad. Antallet af sådanne emner skal beregnes, så de installeres hver 60 cm langs længden af ​​hele kassen. Indsæt den forberedte stativophæng i styrprofilen på loftet med en ukendt side og fastgør den med en selvdrejende skrue.

Nu skal du lave et blanke loftprofil. Fra det klipper du profilen langs længden lig med bunden af ​​kassen. Overvej det faktum, at den nedre længde vil være forskellig fra den øverste, da der skal være en hylde nedenfor for at installere baggrundslyset. Dvs. længden af ​​profilens profil skal være mere end 5 cm fra længden af ​​bunden af ​​boksen. Denne afstand er ret nok til at placere LED stripen der. Med den ene ende indsættes emnet i ledeprofilen på væggen med hylderne op og fastgøres med skruer. Den anden ende er fastgjort med en stativophæng. Det er vigtigt at opretholde en vinkel på 90 °.

Resultatet er en kasse med udragende profil. Talerne skal tavs. For at gøre dette skal du indsætte dem på stykker af profilen svarende til længden. Dette vil tjene som grundlag for fastgørelse af gipsvægsstrimlen, og LED-strimlen monteres ovenpå.

Nu kan du sheathe boxen. Afslutningsvis forbliver det at bygge baggrundslyset. For at gøre dette skal du først købe:

 • 220 V strømforsyning til 12 V LED stripe
 • LED stripe, som kan være den samme farve eller skift farve.

Valg af tape effekt

For at vælge den rigtige strømforsyning, skal du bestemme LED-strimlens effekt. For at gøre dette måles omkredsen af ​​hele nichen og formere den resulterende figur med effekten af ​​en måler tape. Men det er ikke alt, da sådanne nuancer skal tages i betragtning:

 • Det anbefales ikke at tilslutte båndet til strømforsyningen i serie, da den næste del af båndet skinner svagere.
 • Hvis enheden er for stor, så afspejles dette væsentligt i størrelsen. Derfor skal du overveje dette, når du arrangerer rammen. Der er en anden mulighed, for eksempel at købe en strømforsyning til hvert stykke tape, det har små dimensioner.

Båndet skal limes til den lagrede hylde. Når alt er pakket, kan du tilslutte det til strømforsyningen.

dimensioner

Hvis vi taler om boksens størrelse, afhænger det af, hvad du vil forkæle ham. For eksempel kan det være ledninger, vandrør, gasrør, ventilationskanaler og så videre. Hvis baggrundsbelysningen er installeret, skal størrelsen være tilstrækkelig, så du kan installere strømforsyningen og lysdioden.

Korrekt monteret kasse vil dekorere rummet og vil vare i mange år.

video

Dette er den måde at lave en gipsvæg på selv:

I kombination med strækloft

Med strækloft

Skjult LED-baggrundsbelysning

Bagbelysning i køkkenet

Langs nichens omkreds til belysning

Ventilationsboks

Oplyst kasse

Boks med side spot belysning

ordninger

Boxens design

LED strip layout

Ordning af gipsplader

Loftinstallation

Gipsvæg konstruktion

Baggrundsbelyst boks layout

Skema af loftet boks uden belysning

Sådan laver du en kasse med gipsplader i loftet, og hvilke funktioner skal overvejes under installationen

Et smukt designet og høj kvalitet loft passer nemt ind i rummets overordnede indretning og bliver hurtigt en integreret del af det. Novice mestre foretrækker enkle strukturer, fordi ikke alle kan klare installationen af ​​loftoverfladen i flere niveauer.

Enkle, enkeltstående lofter er selvfølgelig lettere at udføre end komplekse i flere niveauer, men hver ejer ønsker at give originalitet til sit værelse og gøre det så individuelt som muligt. Derudover giver et simpelt loft dig ikke altid mulighed for at skjule nogle af værkets funktioner i form af et udragende rør eller kommunikationsnode.

Det er imidlertid ikke værd at komplicere processen med at installere en ophængt loftsstruktur i flere niveauer. Det er nok at lave en kasse med gipsplader i loftet, som vil skjule støv og udragende dele samt gøre loftet usædvanligt og originalt.

Der er flere muligheder for at placere kassen, med det første at designet kan have en bred vifte af geometriske former og indbygget belysning.

Artiklen vil give et par tips og anbefalinger til installation af suspenderede strukturer i form af kasser.

Regler for installation af boksen

Installation af kasser med enhver konfiguration skal udføres under hensyntagen til designfunktionerne samt i overensstemmelse med almindeligt anerkendte regler for udførelse af sådant arbejde:

 1. Den primære tier skal være helt flad og glat, kun i dette tilfælde kan du begynde at installere kassen.
 1. For at installere rammen anbefales det at bruge en speciel profil af aluminium, som er let og holdbar. Dårlig kvalitet kan påvirke hele strukturen negativt og forårsage yderligere skader og deformation.

 1. Efter installationen af ​​rammen af ​​den fremtidige kasse er det nødvendigt at forberede gipsvæg og markere strukturen til montering. I gips skal der være præfabrikerede huller til inventar.
 2. Ark er fastgjort på den forberedte ramme og først efter at alle revnerne omhyggeligt forarbejdes med kitt og maling.

Alle disse regler følges bedst, da deres overtrædelse kan føre til deformation af arkene og overtrædelsen af ​​det generelle loftramme.

Nødvendige værktøjer

Enheden af ​​gipsvægskassen er ikke særlig forskellig fra standardprocessen for montering af denne type loftplade, så du kan bruge standard sæt af nødvendige værktøjer og materialer. Listen over krævede værktøjer skal omfatte:

 • målebånd, blyant, gon, maling ledning;
 • vand eller laser niveau;
 • skruetrækker, borer med kroner og øvelser;
 • saks til metal, kniv til skæring gipsvæg;
 • hammer skruetrækker;
 • spatel pensel

Ud over værktøj, kan du fylde med efterbehandling materialer inden installation arbejde:

 • gipsvæg standard størrelse og en bestemt type, under hensyntagen til rummets individuelle karakteristika, fugtighedsniveauet og temperaturen;
 • start og styring af profiler;

Beregningen af ​​det krævede antal materialer udføres efter projektets udvikling og måling af rummet. I betragtning af disse størrelser kan du nøjagtigt beregne mængden af ​​gipsvæg, skruer og profil, som skal bruges til enheden af ​​den ophængte boks.

Monteringskonstruktion

Installationen af ​​kassen bør først startes, efter at den første tier er færdiggjort, og overfladen er blevet udarbejdet på det sted, hvor kassen selv er placeret.

Alt arbejde på enhedsbokse udføres i flere faser:

Arbejdet udføres i den angivne rækkefølge og i overensstemmelse med de generelle regler for installation.


mærkning

Arbejdet med hovedloftets layout skal begynde, når det er forberedt til yderligere installation. Det er meget vigtigt at nøjagtigt bestemme de linjer, som profilen vil blive lagt i fremtiden. Dette giver dig mulighed for at skære profilen og klargøre gips.

Rummet er oprindeligt markeret på den fremtidige kanals omkreds, og derefter markeres linjer for fremtidige bøjninger og dråber.

Efter færdiggørelsen af ​​markeringen kan du fortsætte med fastgørelsen af ​​profiler, installation af rammen og yderligere afdækning af kassen.


beklædning

Når rammen til kassen er samlet, kan du gå videre til trimmen. Her skal mesteren ikke have nogen problemer, fordi elementerne til trimning af kassen er små, og han kan godt klare arbejdet selv.

Trimmen skal udføres forsigtigt og meget omhyggeligt, da overdreven kraft kan føre til overdrevent skruen på skruerne og beskadigelse af arkets papiroverflade.

Det er yderst vigtigt at skære gipset korrekt i passende elementer, og også lave huller til armaturerne ved hjælp af specielle gipskroner.


dekoration

Efterbehandling er færdig, efter at alle installationsaktiviteter er gennemført. leddene mellem arkene og de selv er dækket af en kittet med to spatler: en smal (10 cm), med hvilken den pastaformede sammensætning påføres og en bred (fra 20 cm.), som fordeler kittet over loftoverfladen.

Efter tørring skal overfladen gå gennem et fint net for at eliminere defekter og derefter dække med akrylmaling.

Hvad skal man overveje til installation af en kasse med belysning?

Installationen af ​​den oplyste boks har ingen særlige forskelle fra oprettelsen af ​​en simpel boks, bortset fra to punkter:

 • i gips skal du lave huller til lamperne med en særlig krone og boring;
 • Inden i kassen skal der placeres ledninger, der vil være til rådighed til enhver tid.

Hvis vi taler om LED-strimler, skal du desuden indlejre et specielt relæ for at skifte belysningsniveauet.

Det er vigtigt at bestemme placeringen af ​​lamper på designniveau. Dette vil give dig mulighed for at pre-markere gipskrateret, bor huller og også lave mærker på rammen og arrangere det med hensyn til placeringen af ​​det primære elektriske kabel. Niveauet af naturlig belysning i rummet bør også tages i betragtning.

Hvilken størrelse skal kassen være?

En meget vigtig nuance i fremstillingen af ​​kassen er den korrekte bestemmelse af størrelsen. Ofte for små kasser er der brugt en bredde på 40-45 cm, som giver dig mulighed for at danne en lukket niche, idet du tager hensyn til gardinens placering og ved kontakt med batteriet.

Hvis vi taler om kassen, som ligger over klædeskabet, skal du tage højde for det øjeblik, hvor afstanden ved åbning og lukning af dørene skal være ganske behagelig.

Ved udførelse af grundlæggende beregninger er det også nødvendigt at tage højde for tykkelsen og typen af ​​huden. Desuden bør størrelsen af ​​de forsænkede armaturer overvejes.

Installationen af ​​en gipskasse er i sig selv en udførelsesform af et figureret loftelement, men her er der nogle nuancer og funktioner, som begyndere burde vide.

På grund af disse vigtige punkter kan du nemt nå succes og som et resultat få et smukt designet og pålideligt loft med en kasse.

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.