Valg af lamper til hængende og hængende loft

Nylige tendenser i skabelsen af ​​belysning - multi-element systemer, der bruger et stort antal små belysningsarmaturer. Massive lysekroner er ikke alle interiører, og selvom de er, suppleres de stadig med belysning fra LED-stripe eller spotlights. Alt dette skaber mange muligheder. Men at vælge spotlights er endnu sværere end en lysekrone - der er for mange nuancer at overveje.

Lidt af terminologi

Med fremkomsten af ​​suspenderede og nedhængte lofter opstod et sådant koncept som spotlights. Først i loftet ser de ud som en lysende prik, og for det andet er der også en plet på gulvet, men med en meget større diameter.

Spotlights er ikke altid umærkelige.

Der er et andet navn - pletter. Dette er transliteringen af ​​det engelske ord "spot", som oversætter som "point", det er i dette tilfælde det samme om samme slags armaturer - punktlys. Nogle af dette ord indebærer at dreje modeller, men det er ikke helt korrekt.

Vi forstår typerne og sorterne

Går ind i en mere eller mindre stor butik, der sælger belysningsarmaturer, kan du blive forvirret af overflod af forskellige punktlamper. Vælg meget svært. Der er forskellige designs, forskellige tykkelser, de er designet til at arbejde med forskellige typer lamper. For at kunne vælge spotlights, er det nødvendigt at sortere alle disse finesser.

Det er ikke let at vælge spotlights: der er mange af dem, de er af flere typer til forskellige lyspærer

Vi siger straks, at der ikke er nogen officiel klassifikation. Der er en del opdeling i typer accepteret fra sælgere og fagfolk. Ikke desto mindre er det hun, der hjælper med at navigere i et stort antal modeller.

Installationsmetode: Embedded og overhead

Først og fremmest bør du vide, at spotlights er forskellige i monteringsmetoder, og der er overhead og indbyggede.

 • Bygget. Under installationen af ​​disse belysningsarmaturer i loftets plan gøres et hul i hvilket det er installeret. Samtidig er en del af kroppen gemt bag loftet, og en del er udragende. Der er modeller, hvor kun en dekorativ bezel forbliver udenfor, og lampelampen er kun lidt synlig. Der er dem, hvor kroppen / loftet stikker ud over loftet. Kernen i dette ændres ikke - lampen er indbygget i loftet og kaldes indbygget.

Inline dele delvist bag loftet.

Overflademonteret spotlight på loftet fastgjort til overfladen

Det er nemt at vælge drejede lamper med denne attribut. For hævede lofter er dit ønske vigtigt, fordi du kan installere ethvert udseende - både indlejret og overhead. Til stræklofter er kun egnede indbyggede modeller, og endda ikke alle.

Indbyggede armaturer til ophængte og nedhængte lofter

Indbyggede spotlights er opdelt efter formål: Til hængende og nedhængte lofter. De adskiller sig i fiksering og design. Lad os begynde med fastgørelsesmetoden.

Punktlamper til gipsplader eller andet ophængt loft på sagen har fjederbelastede stivere. Når de sættes i hullet, spændes afstandsstykker med fingrene. Når de fjernes, fjernes fjedrene disse "vinger". Det er dem, der holder lampen på grund af elasticitetskraften.

Spotlys til gipspladens lofter har fjederbelastede stop

En sådan konstruktion på stræklofter er uacceptabel - en film eller et stof har tydeligvis ikke tilstrækkelig bæreevne. Derfor er der til stræklofter produceret modeller, hvor en justerbar ophæng er boltet. Suspensionen selv er fastgjort til hovedloftet. Derefter skal du indstille den ønskede højde efter montering af film eller stof.

Indretningen af ​​den indbyggede lampe til et strækloft

Det betyder ikke, at det er umuligt at tilpasse de modeller, du kan lide til hængende konstruktioner til spændingsstrukturer. Til salg finder du individuelle beslag med justerbar højde. Også til disse formål er egnede perforerede suspensioner anvendt til gipsvægsarbejde. Med dem er det meget sværere at indstille den krævede højde, men du kan klare det.

Kan tilpasse en anden model

Dette er ikke alle forskellene spotlights for hævede lofter. Der er designforskelle. De er lavet således, at lyset ikke trænger ind i loftrummet. Ellers vil det "fremhæve entrails" og snavs, som i sidste ende viser sig at være på stof eller film. Hvis du oplever et sådant problem, er der to måder. Den første er enkel - sæt en pære med en spejlbelagt pære. Deres lys er rettet, dybest set, kun fremad, og belysningen virker forsvinder.

Den anden mulighed er at forlade de gamle pærer, men luk kroppen udenfor med folie eller foliemateriale. Denne metode virker, men det er bedre ikke at bruge det. Det mindsker signifikant varmeafledning, hvilket vil føre til en stærkere opvarmning af den tilstødende film eller stof. Som følge heraf vises en mørk og / eller deformeret plet omkring lampen, og resultaterne kan være værre...

Det er også nemt at vælge spotlights til denne funktion - det anbefales at spændere vælges fra deres kategori. Ud over alle de beskrevne nuancer er de også forsynet med yderligere tætningsringe, der beskytter folien mod skader.

roterende

De fleste spotlights har en fast position af lyspæren. Men der er modeller, hvor de kan vende. De kaldes drejning.

Rotary modeller af spotlights med forskellige lamper (LED, halogen, glødelampe)

Anvendes på de steder, hvor du skal lægge vægt på nogle detaljer, fremhæve det. For eksempel, for ikke at udsende over billeder af sconces, kan du fremhæve dem ved hjælp af drejepunktlys. De kan også installeres i en indbygget eller almindelig garderobeskab - du kan rette lyset til det rigtige sted. Valg af spotlights på dette grundlag er simpelt - de placeres hvor det er nødvendigt. Det er usandsynligt, at alle vil kunne installere "ligesom" roterende modeller - de koster meget mere, fordi skrogdesign er mere kompliceret.

Sådan vælger du spotlights til tekniske parametre

For at vælge spotlights ud over funktionerne i enheden og designet er det nødvendigt at forstå mere med de tekniske parametre.

Valget af spotlights på tekniske parametre - dykke i detaljerne

Strømforsyning

Der er 220V-drevne pletter, der er lavspændingsenheder med 24V eller 12V strømforsyning. De første er installeret i sædvanlige "tørre" rum, den anden bruges oftest i badeværelser, til belysningsbassiner mv. Det betyder ikke, at belysning i et regulært rum ikke kan udføres ved brug af 12 V-spotlights. Det er endda muligt. Men deres drift kræver en spændingsomformer eller et batteri med de tilsvarende egenskaber, samt brug af ledninger med større tværsnit (på grund af underspænding øges strømmen, hvilket fører til en stigning i trådens tværsnit). Men hvis du bruger LED lamper, vil tværsnittet være lille.

12V-spotlights kan tilsluttes til en fælles høj-effekt transformer eller have en "individuel"

Så hvis du vil vælge spotlights til badeværelset og sikkerheden er vigtig for dig - kig efter passende modeller med strøm fra 12 V eller 24 V. De leveres med LED- eller halogenlamper. Brugen af ​​LED vil også spare på regninger, og halogener giver det mest behagelige lys og mere præcis farvegengivelse. Disse samme lyskilder kan bruges på gaden til at belyse, for eksempel hoveddøren og verandaen.

I almindelige stuer eller "tørre" tekniske lokaler (gang, korridor) er brugen af ​​lavspændingsarmaturer ganske sjældent, men udelukkende på grund af praktisk anvendelse af en sådan løsning.

Type lampe og base

For at vælge spotlights skal du bestemme typen af ​​lampe og base. I sådanne belysningsenheder installeres:

 • Low-power glødelamper. Deres maksimale effekt er 40-60 W, det er bedre at sætte modeller med spekulær sprøjtning for at danne en retningslysflux. Ulemperne er kendt - højt strømforbrug, en stor mængde varme frigivet under drift. Derfor er det uønsket at bruge denne type til stræklofter.

Det er bedre at bruge glødelamper med speciel sprøjtning i spotlights - i det mindste en form for lysdirektivitet

Halogenlamper kommer i forskellige typer.

LED pærer er der for at erstatte enhver form for lyskilde.

Hvordan vælger man spotlights i denne kategori? Llamas of incandescence bliver mindre og mindre populære: de er for uøkonomiske, selvom de giver et behageligt lys. Hvis du er meget vigtig øjenkomfort, sæt halogen, og pæren eller fingeren - uden forskel. Hvis der er for mange løg og endda halogenlamper er dyre, brug LED. Men det er værd at huske på, at llamas af høj kvalitet koster betydelige penge, og billige, der først og fremmest brænder hurtigt, og for det andet kan de være skadelige (på grund af den høje pulseringskoefficient). Men det er den eneste hidtil slags lampe, der kan give noget lys.

Dimensioner af spotlights

Ved montering af forsænket spotlights til et suspenderet eller nedhængt loft er en sådan parameter som højden af ​​belysningsenheden meget vigtig. Efter alt afhænger denne parameter af den højde, som det endelige loft skal sænkes. Og i forhold til vores lejligheder er det meget vigtigt.

Hovedtyperne af lamper og deres dimensioner

Hvis vi overvejer spotlights med lamper af forskellige typer, er der et generelt mønster:

 • Den laveste skal sænke loftet ved brug af glødelamper, husvogner eller halogenpærer. Minimum - 8-13 cm, afhængigt af lampens type. Den mest almindelige type spotlights i denne gruppe:
  • R-50, base E14, diameteren af ​​hullet under lampen er 50 mm, loftet sænkes med 10 cm;
  • R-39, E14 base, hul diameter i loftet 39 mm, "højde" fra hovedetagen ikke mindre end 80 mm;
  • R-63, base E-27, et hul i loftet 63 mm, afstanden til loftet - 13 cm.
 • Lige under loftet falder der halogenlampe med stikkontakter. Den mindste - med fingeren, den "højeste" - med hætten GU-10. Generelt falder loftet til 60-80 mm.

  Navn på spotlys med halogenlamper afhængigt af typen af ​​base

  LED spotlights "tabletter"

  • GX53, hul 90 mm, højde 38 mm;
  • GX70, hul 114 mm, højde 53 mm.

Dette er grundlæggende oplysninger om størrelsen af ​​spotlights afhængigt af den anvendte type lampe. Og vi husker igen: Der er LED-energibesparende lamper - fulde analoger med samme dimensioner og base.

Generelt forstår du - vælger spotlights vanskeligt. Vi skal tage højde for parameternes vægt. Og det er uden at tage hensyn til fabrikantens udseende og valg. Generelt er det stadig en opgave.

Beskyttelsesklasse

Denne parameter er vigtig, hvis du vælger spotlights til et badeværelse eller andet vådrum. I de tekniske specifikationer er der en sådan linje som beskyttelsesklassen. Der er to bogstaver IP og to tal, hvor information om lampens evne til at tolerere indgangen af ​​faste objekter (det første ciffer) og vandets indvirkning (det andet ciffer) er krypteret. Jo højere tal, jo større grad af sikkerhed. Til blanding på loftet på badeværelset - ikke lavere end IP 44.

Du kan sætte med større sikkerhed, men med mindre - det er bedre ikke at. Især hvis spotlightsne er placeret direkte over badeværelset - skal de beskyttes mod vand.

Udseende og lyseffekter

Belysning er ikke kun funktionel belastning. Ofte er det også en dekorativ komponent. For at vælge spotlights på dette princip var det lidt lettere at opdele dem i kategorier:

 • I nogle værelser - et badeværelse, for eksempel særlige designer lækkerier er ikke påkrævet. Her er de mest populære modeller, hvor kun ringen forbliver udenfor. De samme modeller er indstillet, hvis interiøret er designet i en stil, der ikke tåler "dekorationer" - minimalisme, hi-tech, loft. Modeller vælger det samme, kun tilgangen til valg af farveopløsning kan være anderledes.
 • Hvis du vil "genoplive" interiøret, vil spotlights med dekorative nuancer gøre. De er meget forskellige - med bolde, cylindre, udskårne nuancer. Styles - den mest forskellige.

Du kan bruge forskellige pletter i et interiør - det er vigtigt, at de er i samme stil.

Faktisk er valget af design - næsten det sværeste, fordi der også er drejningsmodeller, og to eller tre eller fire lyspærer i ét tilfælde og med forskellige indsatser af forskellig farve og med maleri, jagt osv.. etc.

Hvilke størrelser er spotlights afhængigt af destinationen

I dag er en meget god indstilling til lofter spotlights. De har små dimensioner, så de kan installeres på ethvert loftoverflade og samtidig høj kvalitet belyser hele rummets rum. For at gøre dette, er disse lamper placeret på en bestemt måde omkring loftet.

Spotlights i huset

Det vigtigste punkt i valg af spotlights er deres størrelser, som vælges afhængigt af typen af ​​enhed, samt typen af ​​loft (gipsplader, suspenderet eller spænding). Denne artikel vil blive brugt til dimensioner af spotlights og deres valg til en bestemt type loft.

Hvad er de

En spotlight er en lille belysningsenhed, hvori en eller flere pærer (halogen, lysdiode, glødelampe) er bygget. På grund af det specielle design er sådanne enheder nu aktivt brugt til at belyse et bredt udvalg af værelser. Men de fik den største popularitet i hjemmebelysning.
Disse er små enheder, der har en lille spredningsvinkel. I den forbindelse bør de ikke bruges alene, men i grupper. Samtidig kan de placeres i samme afstand fra hinanden, eller kombineres i grupper.

Spotlights i det indre af huset

Sådanne belysningsarmaturer anvendes i huset til:

 • skabe høj kvalitet indendørs belysning;
 • loft dekoration;

Vær opmærksom! Spotlights kan have et meget anderledes udseende. Derfor passer de perfekt ind i ethvert interiør.

 • visuel forandring af rummet. Ved hjælp af sådanne lamper er det således muligt at visuelt udvide rummet i et rum og også zoneere det til bestemte områder.

Sådanne belysningsinstallationer kan anvendes under forskellige typer lofter: suspenderet, stræk og gipsplader. Samtidig afhænger den type armatur, der vælges i hvert enkelt tilfælde, af både overlappens egenskaber og selve enhedens type. For at vælge korrekt ikke kun spotlights, men også deres størrelser, er det derfor nødvendigt at forstå deres typer.

Produktsortiment

Hidtil er spotlights til lofter (stræk, suspenderet og gipsplader) opdelt i to typer:

 • indbygget Dette er den mest almindelige type spotbelysningsinstallationer. Den indlejrede enhed vil være næsten usynlig. Det vil kun blive tildelt med sin dekorative del, og hele dens struktur, herunder lyskilden, vil blive anbragt inde i loftet. Dybden i dette tilfælde vil afhænge af størrelsen på den indbyggede pære samt den anvendte konstruktion. Installationen her er kompliceret af behovet for korrekt beregnet dybde såvel som den diameter, der skal indlejres i loftoverfladen;

Vær opmærksom! Den indbyggede type spotlight fixture bruges ofte til at skabe stræk- og loftslofter (især fra gipsvæg).

 • fragtbrevet. Den har en simpel installation, da den er fastgjort til loftets overflade. I dette tilfælde er hullerne her kun nødvendige til maskering af ledningerne. I dette er de mere attraktive end den indbyggede type lampe. Men de har en tydelig minus - de strækker sig markant over overfladen. De bruges i situationer, hvor det vil være meget vanskeligt eller umuligt at installere en integreret enhedstype.

Surface spot model

Hvis du vælger den indbyggede type armatur, skal du også kende designfunktionerne i forskellige modeller. Herved afhænger af, hvad den endelige indlejringsdybde vil være.
Af designfunktioner er denne type belysningsinstallation af følgende typer:

 • roterende. Sådanne lamper kan rotere og generere lys ved forskellige vinkler;
 • stationær (ikke drejning). De giver lys, der udelukkende går ned.

Desuden afhænger apparatets størrelse og dybden af ​​indlejring af forskellige typer (spænding, suspenderet og gipsplader) af antallet af lyskilder. Ifølge dette kriterium skelnes to grupper af spotlights:

 • Cardan. Installationen har flere stik til at skrue pærer i dem (LED, halogen osv.). Deres størrelser vil være mange gange større end de enkeltes;
 • single. Dette er standardversionen, hvor der kun er en lyspære. I denne henseende vil dimensioner her være minimal.

Du skal vide om alle typer spotbelysningsenheder, når armaturets dimensioner er vigtige for deres installation i loftet, samt dybden af ​​dens indlejring (hvis en indlejret type anvendes).

Yderligere aspekter af valg

Hvis du vælger et punktbelysningsprodukt til forskellige typer gulve (gipsplader, suspenderet eller spænding), skal du først og fremmest stole på, hvad enheden har et patrondesign. Den type pære, der skal skrues i patronen, afhænger af typen af ​​patron. Og dybden, hvor enheden vil blive placeret direkte, afhænger af dette (hvis den indlejrede type anvendes).

Lampholder

Sådanne enheder patroner er:

 • E27 - designet til en standard pære, derfor temmelig stor;
 • E14 - "Minion". Lille nok;
 • G4, G5, G9 - disse pærer har stifter, som gør det muligt at reducere de overordnede dimensioner.

Som du kan se, har patronernes størrelser en direkte indvirkning på dimensionerne af punktmodellerne.
Med udvalget af produktvalg valgte vi ud. Overvej nu hvilke enheder der skal bruges i hvert enkelt tilfælde.

Belysningsinstallationer og deres dimensioner for stræklofter

Stræklofter er meget populære i dag.

Vær opmærksom! Stræk gulve ser godt ud i kombination med spotlights.

Strækloft med spotlights

Ved at vælge sådanne belysningsinstallationer er det nødvendigt at vide, at der for spænding af lærred er specifikke krav til sådanne begreber som dybde og dimensioner. De er forbundet med den kendsgerning, at højspænding og overfladeopvarmning fra en arbejdslyspære er af særlig fare for spænding af lærred. Desuden er de samme krav relevante for plastgulve.
Her skal du overveje følgende krav:

 • plantedybde skal give varme fra en arbejdslygte ikke højere end 80 grader;
 • lyskilden skal være lav effekt (højst 60 W for stof og ikke mere end 40 W for en film). Derfor er det nødvendigt at foretrække modeller, der er små i størrelse som kroppen, og patronen med en pære. Lyspærer selv bør have et spejl eller sort belægning;

Vær opmærksom! For spændingstøj, ville den ideelle løsning være små LED spotlights.

 • Lyset fra lyskilden skal udelukkende komme fra dem. Derfor kan der kun anvendes ikke-drejelige modeller her.

Forberedelse af loftet for montering af inventar

Det er vigtigt at skabe de korrekte huller i spændevævet. For at skabe huller her på tidspunktet for forberedelsen af ​​nettet, skal fastgørelsesanordninger placeres på de rigtige steder, hvor lampehusene så bliver anbragt. Samtidig er det vigtigt at afgøre, hvilken dybde af deres indlejring er nødvendig i denne situation. Derefter strækker lærredet ud. På den i fastgørelsessteder er dekorative ringe etableret og åbninger skæres igennem. Når hullerne er dannet, vil ringen ikke tillade bladet at rive mere end nødvendigt for at placere den forsænkede type armatur.

Vælg monteringsstørrelsen for spændingsloftet

For ikke at beskadige spændevævet, skal passende modeller vælges ved fastgørelse. Til belysningsinstallationer installeret i spændingsloftet er der flere standardindvendige diametre: 60, 65, 70, 75, 80, 85 mm. Udvælgelsen af ​​fastgørelsesorganer udføres på en sådan måde, at de svarer til størrelsen af ​​indretningens indvendige diameter. Det samme skal overvejes, når der skabes huller i loftet.
Derudover er det nødvendigt at være opmærksom på, hvor stor placering lampen vil have. Den indbyggede type af enheden kan have to muligheder for at placere lyskilden:

 • ydre. Her er pæren placeret under spændingsstofets niveau. Fra den er den adskilt af et baldakin. Sådanne modeller har mindre dimensioner. Også dybden af ​​deres placering vil være mindre;

Udendørs placering af pærer

 • internt. Lyskilden er forsænket inde i sagen. På grund af dette øges dybden og selve arealet, som belysningsprodukterne besætter.

Intern version af placeringen af ​​pære

Når man vælger belysningsapparater til stræklofter, på samme måde som for suspenderede og gipsplader, er det nødvendigt at korrelere dimensioner af belysningsenheder (bredde, længde, dybde og diameter) med rummets dimensioner. Dette vil gøre det muligt at observere forholdet og give rummet større harmoni.

Dimensioner af belysningsanordninger til ophængte loftsstrukturer

Embedded sorter bruges mest til suspenderede strukturer. Her kan både gipsplader og plastik anvendes som efterbehandling.

Falsk loft i huset

Samtidig er der ikke så strenge begrænsninger i udvælgelsen af ​​belysningsinstallationer, som det er tilfældet med spænde dåser. Dybden af ​​indlejring af enheden, såvel som dens værdi i denne situation afhænger af typen af ​​lyskilde. Når du bruger glødelamper, vil lampens dimensioner være ca. 10 cm, og for halogen og LED-pærer - 2-3 gange mindre. Du skal også overveje patronen selv. Eksperter anbefaler ikke at bruge E27 og E14 patroner i denne situation.

Vær opmærksom! For en ophængt konstruktion kan afstanden til lanceringsfladen være fra 2 til 10 cm.

En sådan variation i dybden gør det muligt at bruge her enhver model af installationer, der spænder fra den mindste til den største.
Huller i hævede lofter skæres med en boremaskine og en speciel dyse. Husk i så fald, at hullernes dimensioner skal svare til målets dimensioner. Ellers kan alt falde ud på grund af dårlig fixering i hullet.

Gipsplademontering og passende lamper

Gipsplader lofter er en slags suspenderede strukturer. Derfor er der nøjagtigt de samme betingelser for udvælgelse. Normalt for sådanne strukturer anbefaler eksperter at bruge enheder på 3-5 cm i højden. I dette tilfælde er det nødvendigt at foretrække LED-lyskilder, der mest effektivt belyser enhver gipsvægskonstruktion.

Spotlys på et gipsplankloft

Med hensyn til placering af belysningsenheder er der følgende regler:

 • Den maksimale afstand mellem instrumenterne må ikke være mere end 120 cm;
 • mellem punktet at fastgøre enheden på gipsvæggen og væggen er ikke mere end 55-60 cm.

På gipsvæggen overlapper både indbyggede og overhead-modeller, med eller uden drejemekanismer, lige så godt ud. Men der er stadig præference for indlejrede modeller, da her skabes alle betingelserne for dette.

konklusion

Lygter med korrekt dimensioner vil ikke kun smukt fremhæve loftet for spændingen, gipspladen eller den suspenderede plan, men opretholde også udseendet i mange år.

Størrelser af indbyggede loftlamper - grundlæggende og udvælgelsesregler

Hej alle sammen! For nylig havde jeg et spørgsmål: om at hænge en lysekrone i stuen eller at vælge fashionable indbyggede lamper. Jeg indrømmer, jeg kan lide lysekroner mere. Men hustruen sagde, at de ikke er på mode nu, foruden skal de tørre støv væk. Jeg var nødt til at give ind og studere alle design muligheder, så rummet ikke lignede et kontor i slutningen. Til sidst besluttede jeg at købe forsænket lys og var tilfreds: du kan få den ønskede lysstyrke og spille med lyseffekter. Og så du kan forbedre udformningen af ​​dit interiør, deler jeg min erfaring.

Indbyggede armaturer

Valg af lamper, tage hensyn til faktorer, der påvirker, hvordan praktisk den videre operation. Parametre omfatter:

 • Størrelse (diameter);
 • skrive;
 • Funktionelt formål
 • Egenskaber - Vandtæt, udendørs brug. Indbyggede lys på gaden

Hovedvalgskriteriet er et funktionelt formål. Dette vil spare køberen penge ved at købe en bekvem enhed i hans tilfælde. Så til badeværelset er det ideelle valg - enheder, der er vandtætte, og til dekorativt design passer til små modeller. En separat type er designet til installation på gaden - for at belyse facade af bygningen.

Når installationsstedet og brugssagen er bestemt, skal du gå til valg af enheder fra kategorien.

Størrelse og design af indbyggede armaturer

I moderne indbyggede armaturer anvendes forskellige typer lamper, såsom: is, glødelamper, økonomi.

For at bruge glødelamper, skal du vælge en tilstrækkelig diameter af loftet. Is, husholdere tilbydes med samme type cap. Men at installere en glødelampe i loftet, designet til is - vil ikke fungere.

Oftere bruger indbyggede lamper islamper til arbejde, med fremkomsten af ​​hvilke de blev populære. Deres fordele omfatter:

 • Den lille størrelse af enheden;
 • Nem installation;
 • Nem udskiftning af lampen i tilfælde af fejl
 • Alsidighed.

En af de typer af inventar - faktura eller eksternt. Den bruges på grundlofter, da enheden er fastgjort til loftet. Sådanne modeller er relevante for værelser med betonlofter. Selvom de også er anvendelige til hævede lofter - ofte rumdesignere bruger dem til at dekorere et værelse på grund af ikke-standard design.

Indbyggede overlygter

Formularen tilbyder sådanne modeller i form af en terning, halvkugle eller højkvalitets bold. Deres diameter varierer fra 5 cm til 15, selv om der også er muligheder med store størrelser. Der er nok af sådanne enheder med minimale diameter for et værelse, så 4-6 er nok til et badeværelse. Til stuen bruges de som hovedbelysning - en lampe pr. 4 kvadratmeter, eller som en ekstra - i dette tilfælde tegner de en af ​​væggene i rummet.

Andre typer armaturer: Alternativ til forsænket

Almindelige typer er indlejret og suspenderet.

Forskellen mellem dem er ikke signifikant. Indbygget installeret i loftet på lærredet, monteret direkte på pladerne. Hvis du anvender vedhængsstråler, er selve kroppen, hvor lampen er placeret, fastgjort til det hængende loft. Men for fastgørere brugt basen, som er fastgjort til hovedloftet, skjult suspenderet.

Den anden type kaldes universel - det er let at fastgøre til enhver overflade, selvom indlejrede modeller er billigere.

Valget af lampens diameter er ofte forbundet med rummets designfunktioner, med behovet for at komme ind i enheden i det eksisterende interiør.

Hvis der købes indbyggede modeller til belysning, foretrækkes enheder med minimale dimensioner, så de er usynlige, men giver tilstrækkelig belysning.

Fælles modeller af forsænket armaturer tilbydes af butikker, med standardstørrelser. Afhængigt af den anvendte type lamper er følgende opdelt:

 • Dot diode - tilbydes med en diameter på 77mm, mortise diameter er 52mm;
 • For halogenpunkter er diameteren 110 mm, men de tager højde for, at standarden her ikke er præcis, så meget afhænger af basen og designelementerne;
 • Apparater med konventionelle glødelamper - diameter er mindst 8 cm.

Sørg for at tage højde for typen af ​​hætte. Så typen af ​​Gu5.3 vil ofte anmode om 7,5-8 cm, pin-basen tilbyder mindre størrelser.

Den samme gevindbaserede base betyder mange standarder - fra E5 (den mindste, såkaldte micro-cap) til E40 (stor størrelse). I det punkt brugte modellerne skruebase fra minimum til E27 (midterbase).

Loftsmodeller involverer brug af lamper med en stiftbase.

De er opdelt i flere typer, der adskiller sig i afstanden mellem kontakterne, eller som indebærer kontakter på bunden af ​​lampen og på siden. I loftet, de mest populære modeller i dag, oftere brugt pin base, placeret på bagsiden (bunden) af lampen.

Hvilken diameter af den indbyggede lampe at vælge

Vælg en lampe for diameteren af ​​slipset. Nogle gange er store diameter modeller ikke egnede til installation, da designfunktionerne i et hængende loft blander sig.

Med hensyn til diameteren af ​​det ydre panel (form) er det ikke vigtigt med hensyn til installation, men dette er hovedfaktoren for det æstetiske udseende. Derfor anbefales køberen først at bestemme sidebjælkens diameter og derefter i denne kategori for at bestemme den model der passer til designet.

Indbygget: dekorative elementer

En anden parameter er landingsdybden. Hvis det nedhængte loft er for tæt på hovedloftet, er det ikke værd at købe et stort armatur - dens dybde vil være for stor, og det vil være umuligt at fastsætte enheden på loftet.

Små spotlights af lille størrelse er ubelejligt for et stort rum, du bliver nødt til at installere nok af dem for at sikre et passende belysningsniveau.

Ofte anvendes loftslys i særlige dekorative elementer - udragende eller forsænkede fragmenter af loftet. Derefter er ikke kun diameteren af ​​bindingen vigtig, men også diameteren af ​​det dekorative panel. Et panel, der er for stort, passer ikke på et dekorativt loftelement. Loftet eller suspensionen stikker ud, eller omvendt åbner bredden af ​​åbningen ikke mulighed for at installere enheden, hvis diameter er eksternt.

Valget af et dekorativt element til den indbyggede lampe

Et særskilt element - udvælgelsen af ​​et dekorativt panel. Efter at de vigtigste egenskaber er etableret, hvilket vil sikre nem installation, vælger køberen at vælge enheden i udseende.

Her er hovedindstillingen valget med fokus på din egen smag eller baseret på indretningen og designen af ​​rummet, hvor det er planlagt at installere belysningsenheder.

En almindelig praksis er at vælge en enhed med samme farve som loftet. Lampen er som om den er forsænket og minimalt synlig i dagslys. I modsat fald købes lamperne med en kontrastfarve i forhold til loftet - for at matche væggene eller gulvet. Denne løsning bruges ofte af indretningsarkitekter.

Diameteren af ​​dekorationspanelet til et lille rum overstiger ikke 5-8 cm, ellers er lampen for mærkbar. Hvis dette er hovedmålet, så er der i butikkerne også lamper med paneler af store størrelser.

Ofte er et dekorativt element, som hele lampen, lavet af hvid plast. Sådanne indretninger er de mest almindelige og tilgængelige. Derfor vil fejlen i den eksisterende enhed give ejeren mulighed for hurtigt at finde en erstatning for ham, for at købe en lampe med lignende udseende.

Køb og enheder med det originale mønster eller farvepanel. Hvis rummet er beklædt med plastik med et mønster af naturligt træ, så brug lamper af den sædvanlige hvide farve, det betyder at ødelægge designet. Til sådanne formål tilbydes kun udstyr, design, tegning og farve, som er egnet.

Installation og diameter af den indbyggede lampe: Hvilken forbindelse

Der er ingen grundlæggende forskel på at installere en enhed med lille diameter og stor diameter. Ejeren tager højde for den faktor, at hvis du forbereder de hængende loftpaneler til installation af lamper af store størrelser, vil det være umuligt at installere enheder med mindre diameter. Det vil være nødvendigt at udskifte de paneler, hvor huller blev forberedt til installation af store lamper.

Beregn og tænk over placeringen på forhånd. Dette giver dig mulighed for at beregne den optimale mængde pr. Værelse, deres kraft, vælge den rigtige type og diameter og dybde.

Installationshastigheden afhænger af antallet af installerede armaturer. Enheder med stor diameter vil blive krævet i mindre mængder end lamper med lille diameter. Derfor øges installationshastigheden.

Hvis hovedkriteriet for køberen er hurtig og høj kvalitet installation, så foretrækker de simple modeller - lamper til G5.3 lampelampen. Samtidig bruger pærer af forskellige typer.

Fordele ved forsænket armaturer

Fordelene er:

 • Enkelhed af design;
 • Nem installation og tilslutning;
 • En bred vifte af modeller i design og farve;
 • Universitet - alt efter installationssted og størrelse. Dybden af ​​en sådan lampe er minimal, diameteren er standard.

Sådanne lamper vil forbinde til layoutet, selv en person, der aldrig har udført sådan arbejde før.

Nemligheden ved disse modeller ligger også i enkelheden ved at udskifte pæren eller selve apparatet i tilfælde af fejl: Få armaturet, bøj ​​klipperne på mindre end et minut og sluk for glødelampen ved blot at afbryde stikket.

Indbyggede loftlamper

Armaturer til loftkonstruktioner af spændingstypen er ikke udvalgt til dekorative formål. Blandt forbrugerne er de værdsat for det uklare design, kompakt størrelse og evnen til at opfylde formålet - at oplyse lokalerne.

Lamper i opbygningen af ​​hævede lofter har et beskedent design i forhold til lysekronerne, men de skaber en særlig atmosfære i rummet uden at tiltrække for meget opmærksomhed til sig selv.

Indbyggede spotlights

Ikke alle indlejrede enheder er standardiseret i den højteknologiske stil. Blandt dem er LED lamper med et klassisk design.

Klassificering af indbyggede loftarmaturer

Baseret på selve navnet er det klart, at designet af indlejrede enheder er skjult under overfladen af ​​strækloftet. Afhængigt af strukturen er den helt eller delvis skjult.

Den skjulte del af produktet er placeret i ledig plads, som er dannet mellem strækloftet og bunden. Derfor er lampens valg baseret på den afstand, der bruges til den efterfølgende installation.

LED-elementer har de mest kompakte dimensioner. De er meget populære og er præget af en blålig farvet lys. Den brede vifte af applikationer bidrager til installation af belysning af denne type på forskellige steder.

LED lamper er monteret i overfladen af ​​møbler, gulve, vægge.

Klassificering af enheder på grundlag af:

 1. Form - lamper (modular type) eller spot (møbler, med standard design).
 2. Tegn på belysning - LED-enheder af den rettede eller spredte luminescens.
 3. Type konstruktion - lamper af roterende type, der er udstyret med et hængselsystem til regulering af retningen af ​​lysstrømmen med en rotationsvinkel inden for 35-40 grader og fastgjort med retningsretningen ned vinkelret på loftoverfladen.
 4. Installationsdybde - Indbyggede LED-enheder eller produkter med delvis indlejring. Denne gruppe er opdelt i fjern- / overhead enheder og eksterne armaturer.

Indbyggede lys ledsages af varme i processen. Mængden af ​​denne varme afhænger af typen af ​​instrument. I modsætning til halogen eller glødelamper truer brugen af ​​ledede enheder ikke strækloftets form og levetid.

Specificitet af forsænket armaturer

LED lamper med en modulær struktur er arrangeret i form af et panel. Standardstørrelsen på et sådant objekt er 60x60 cm. Denne metode til at organisere belysning anvendes ved installation af komplekse lofter i spændingsstrukturer.

Specifik placering giver ingen restriktioner for installationen, som udføres på ethvert tidspunkt. Oftere findes sådanne indlejrede enheder i kontorlokaler præget af en konservativ tilgang til design ved hjælp af industriel stil. I stuer skaber panelet ikke en følelse af komfort, så det er bedre at montere det i offentlige bygninger.

Der er indbyggede stealth-enheder, hvis tilstedeværelse kun kan mærkes, når lyset er tændt. Dette kan være en fremragende interiørløsning.

Lyset fra panelerne går vinkelret eller reflekteres, diffunderes, for at opnå ensartet påfyldning af rummet, derfor er sådanne LED-forsænkede enheder minimalt installeret i to eksemplarer og mere.

Dot-enheder til et strækloft i husstandsapplikationen modtog navnet "downlight". De behøver ikke et ekstra køb af diffusoren, da den mejslede belysning, der kommer fra dem, er svag og dæmpet.

Organiseringen af ​​belysning på stiplede vis indebærer en lokal handling af enheder, der dækker et lille område. Samtidig er LED-indbyggede armaturer udstyret med spejlreflektorer, og på toppen har de en intensitetsbegrænser i form af en firkantet (sjælden version) eller rund diffusor.

Professionelle designere nægter ofte sådanne tricks, hvis vi kun taler om udsmykning. Potentialet for forsænket spotlights er lavt for at give et fuldt belysningsniveau.

Point-type LED-enheder er gavnlige i sådanne tilfælde:

 1. Organiseringen af ​​garderobeskabet eller et skab.
 2. Hyppigt brugt hylder i et spisekammer eller et skab, der har brug for belysning.
 3. Ikke-påtrængende tilføjelse til de vigtigste kilder til lys i rummet.

Montering af forsænket lys

For at ordentligt organisere belysningen tager de ikke kun hensyn til placeringen / effekten af ​​lamperne, men også størrelsen af ​​det indvendige loftrum til installation.

Hver type lampe til indbyggede armaturer monteret på sin egen måde. Til LED-belysning installeres lamperne på en dybde på 1-2 centimeter. Mens halogen synker til overfladen til en dybde på 4 til 9 cm. Glødelampe er helt monteret på en dybde på 20 til 30 cm. Ellers vil den varme, de genererer, beskadige loftet.

 1. Den primære fase af installationen af ​​indbyggede LED-lamper begynder inden strækloftet strækkes. Mærkerne påføres på de steder, hvor enhederne vil blive installeret i henhold til planen. Ledninger udføres, som er beregnet på forhånd, er profiler knyttet. Denne ramme vil danne grundlag for fastgørelse af armaturer.
 2. Stretched ceiling canvas (forud planlagte placeringer af profiler).
 3. På de punkter, der er angivet på markeringen, limes specielle ringe. De vil afholde weben fra at rive ved huller.

Videoen viser installationsprocessen:

Indbygget lysdesign

Ringe rundt om lamperne vil spille rollen som en slags dekorative profiler, som vil supplere design af enheder.

Brugen af ​​et stort antal punktdioder har sine fordele i sammenligning med højeffektenheder installeret i mindre mængder. På trods af sidstnævntes tilsyneladende produktivitet kan spotbelysning sikre ensartet påfyldning af rummet med lys.

Hvis du organiserer systemet, så visse områder styres adskilt fra hinanden, er det nemt at indstille den ønskede belysningsintensitet uden at forbinde alle enheder. Det er således muligt at styre elektrisk energi økonomisk kun ved hjælp af de dele af systemet, der virkelig er nødvendige.

Indbyggede loftlamper

Uanset hvilken type reparation du planlægger, skal du først forestille dig slutresultatet. Denne tilsyneladende uhyggelige detaljer, som fordybede spotlights, vælges også omhyggeligt i overensstemmelse med den generelle plan, fordi de produceres i forskellige typer og farver. Der er en bred vifte af produkter på markedet for belysningsprodukter, og det rigtige valg i denne situation er straks vanskeligt at gøre.

Indbygget Led

Bemærk at blandt de mange indbyggede lamper gør forbrugerne helt klart valg til ledede lamper til loftet.

Årsagerne til populariteten af ​​indbyggede armaturer

Der er mange faktorer her, vi opregner de vigtigste:

 1. LED-lamper er universelle - de er monteret næsten hvor som helst.
 2. Mindste strømforbrug. Ifølge denne indikator er indbyggede LED'er - det bedste der tilbyder markedet. Separate zoner er belyst med en eller to lamper, men et stort rum er grupperet.
 3. Sådanne lamper vil bidrage til at diversificere det indre rum og belysningsdesign. Uden overdrivelse ser de passende ud i det indre af enhver stilistisk retning, hvad enten det er højteknologisk eller moderne, i modsætning til de samme lysekroner eller sconces, der ikke kan prale af sådanne kvaliteter.

I første omgang blev installationen af ​​sådanne lamper udelukkende udført til funktionelle formål - med lave lofter eller af andre grunde, der tvinger til at opgive lysekronen, der hænger i rummet. Men snart blev nyheden værdsat af designerne, og i dag giver et stort udvalg af sådanne lamper mulighed for at beslutte sig for dristige eksperimenter i arrangementet af rummet. Ofte er sådanne led lamper installeret til yderligere belysning i køkkenområdet eller for at fremhæve individuelle hjørner af stuen.

Installationen af ​​disse belysningsenheder påvirker ikke størrelsen af ​​rummet eller designindretningen.

Forskellige forsænkede armaturer

Indbyggede LED-lamper er opdelt i følgende kategorier:

 • Af typen af ​​belysning er der lamper til rådighed, der spredter lys eller fremhæver et bestemt område (retningslys); hjemlige eller dekorative; lokal eller generel Lysstrømmen kan være direkte eller reflekteret.
 • Af typen af ​​base, som gentager bunden af ​​alle tidligere udviklede lysarmaturer, fra E27 til G13.

Det er bemærkelsesværdigt, at i lamper med fordybninger anvendes forskellige lamper: luminescerende, glødelamper, halogen og endog metalbaseret. En populær variant er, når flere typer lamper kombineres i et produkt for at diversificere belysningen af ​​et rum.

Oplysningerne er angivet i det tekniske dokument for produktet. Sådanne dokumenter omfatter et pas, brugsvejledninger, et kvalitetscertifikat.

Fordele ved valg af LED indbyggede armaturer

 • De er velegnet til dekoration af ethvert værelse.
 • LED-lamper overtræder ikke designindretningen, men fremhæver fortrinsvis fordelene. Sådanne lamper er højdepunktet i rumdesignet.
 • Ved hjælp af indbyggede ledelygter er det nemt at oprette individuelle belysningsløsninger til hjemmet. Til sådanne formål anvendes også matte pærer, som følge af, at lysstrømmen i rummet bliver ensartet og blød.
 • Brugen af ​​ledede pærer til loftet er både smuk og økonomisk. Du vil sætte pris på besparelserne i forbrugt elektrisk energi. En klar fordel er, at LED-lamper ikke går i stykker under spændingsstød.
 • En sådan detalje som LED-strimmel vil fremhæve detaljerne i interiøret og skabe unikke lyseffekter.

Og sidst men ikke mindst ved at vælge enheder til belysning af huset, bestemme den nødvendige effekt. Dette er vigtigt, fordi hvert værelse har sit eget formål og følgelig lyser anderledes. For eksempel i stuen har du brug for en masse lysstyrke og en lys lyseffekt. Men i soveværelset tværtimod kræves der ikke meget lys.

Design af indbyggede armaturer med loftslampe

LED lamper består af to dele. Den første er kilden til lyset selv, den anden er armaturet. Til gengæld er sidstnævnte udstyret med komponenter:

 • En patron, der er lavet af ubrændbart materiale: metal, porcelæn eller varmebestandig plast.
 • Reflektoren dirigerer en lysstrøm til det rettede sted. Denne del er lavet af plastik.
 • Diffuser i form af et loft. Dens opgave er at sprede og gøre lysfluxen ensartet.
 • Kropet, i hvilket faktisk samles elementer af forstærkning. Det er vigtigt, at sagen er pålidelig, holdbar, nem at installere og demontere.

Negative sider af forsænket ledede lys

LED'erne indbygget i loftet er tynde, så loftet forbliver mørkt. Men herrer rådgiver kun at løse dette spørgsmål - at dekorere loftet med strålende materialer. Dette multiplicerer lysstrømmen, udvider visuelt grænserne for rummet.

Sådanne lampemodeller er ikke billige. Men kast dem ikke straks, fordi omkostningerne ved produktet betaler energibesparelser.

For at få den sædvanlige strøm af belysning skal du installere et stort antal indbyggede LED-lamper.

Sådan installeres forsynet LED-lamper korrekt

LED-lamper er monteret i et allerede forberedt hul, som er lavet i fase af loftinstallationen. Træk ledningerne til installationsstedet på forhånd.

Inden installationen skal du slukke for strømmen i panelet!

Åbn lampenes omskifterboks, tilslut kablet og luk det. Det næste skridt er at fastgøre forbindelsesboksen til loftet og rette det med fastgørelsesklemmer. Med andre ord er kassen placeret direkte under plankerne af den hængslede struktur.

Løs derefter pæren, genindfør elforsyningen, og udfør en test for korrekt brug af produktet. Hvis arbejdet er uafbrudt - fortsæt til installationen af ​​loftet, hvis det er inkluderet i pakken af ​​ledlampen til loftet.

I design af en lampe? Det vil være nødvendigt at installere flere stykker på loftet for at skabe den nødvendige lysstrøm. Hvis der er 3-5 lamper i armaturet, skal du selv bestemme, om der er nok strøm til et design til at belyse rummet.

For korrekt og hurtigt at installere LED-lamper anbefaler elektrikere at lytte til et par tip:

 • Selvom enhederne er installeret i forskellige lokaler, skal du under alle omstændigheder vælge udstyr af samme type fra samme fabrikant. Når du vælger lamper, skal du være opmærksom på, at de er udstyret med reflektor- og køleelementer.
 • Hvis installationen af ​​lamper er planlagt til et loftsloft, er lampens optimale effekt op til 40 watt.
 • Med en lofthøjde på 2,5 meter er afstanden mellem de installerede ledlamper 55 cm.

Hvis anbefalingerne følges, vil spotlights vare i lang tid og blive en indretning.

Varianter af indbyggede lamper efter type lampe og metode til installation

Blandt produkterne skelner vi mellem to hovedtyper: roterende og faste spotlights. Den sidste mulighed bruges i stuen, soveværelset, rummelige værelser. Men i badeværelset eller i køkkenet, hvor du, afhængigt af situationen, skal ændre belysningsvinklen, passende lamper, så du kan tænde lyspæren 30-40 grader.

At skabe inventar bruger ofte krom metal. Rotationsstrukturer er optimale, da de giver mulighed for at fokusere belysningen på en bestemt overflade. Sådanne indretninger er udstyret med yderligere reflekterende elementer.

Lyset selv er skjult og åbent, som ofte bruges i soveværelset og stuen. I den første version gemmer enheden sig i nicher eller fremspring, hvilket skaber diffust lys i forskellige farver. Det bruger indbyggede elementer eller LED stripe. I anden version anvendes kun spotlights.

Sådanne anordninger anvender forskellige typer lamper:

 • Glødelamper. Den mest primitive og billig løsning. Plusser i billighed, minusser - i varmeelementer. Ikke egnet til alle overflader.
 • Energibesparende lamper. Ikke almindeligt på grund af deres store størrelse og varme.
 • Halogen i kraft ved 5 watt dårligere lygter lysere. Takket være de lysreflekterende elementer er spotlights i stand til at producere en lys, fokuseret lysstråle.
 • LED - den mest populære blandt forbrugerne. Brug mindst el, men lysstyrken er ikke ringere end glødelamper og opvarmer ikke.

Valg af spotlight - hvad er vigtigt at vide?

Nedhængt loft

Når du vælger belysningsarmaturer til et gipspladloft, skal du beslutte, for hvilket formål du skal installere dem:

 • dekorere huset med det korrekte arrangement af belysningsenheder;
 • skabelse af den kombinerede belysning og opdeling af rummet i zoner;
 • alternativ til fuld belysning fra lysekronen.

Dot lamper til falsk loft kan laves af ethvert materiale, der er ingen begrænsninger her. Du kan vælge produkter fra aluminiumlegeringer eller ekstruderet metal, og det eneste, du skal være opmærksom på, er andelen af ​​loftets lofthøjde til størrelsen af ​​den lukkede del af belysningsarmaturet. For forskellige produkter skal det frie rum bag gipspladens loft være fra 2 til 10 cm. Før du vælger og køber den model, du har brug for, skal du sørge for at finde ud af, hvilket hul du har.

Typer af lamper

For at vælge de rigtige armaturer til loftet på gipsplader, skal du selvfølgelig beslutte, hvilke typer produkter der er, så vi vil fokusere mere på dette problem mere detaljeret.

Efter installationstype er belysningsindretningerne opdelt i:

 • Indbygget - kun den dekorative del er synlig på loftet udenfor, alt andet er gemt bag loftet. Til installation i gips skal der laves et hul i overensstemmelse med spotlights diameter.
 • Overhead - monteret på en hård overflade med skruer, vil hullet kun være nødvendigt for ledninger.

Med design kan du vælge følgende typer spotlights:

 • Rotationsbelysning er mulig fra forskellige vinkler;
 • ikke dreje - lyset fra enheden går kun ned.

Ved antallet af lamper kan opdeles i:

 • single-one lyskilde;
 • Cardan - en model med flere pærer til pærer, sådanne produkter vil være ret store i størrelse.

Interessant video om emnet:

lamper

Vælg korrekt spotlyset for gipspladens loft - dette er selvfølgelig en vigtig begivenhed, men glem ikke at købe en højkvalitets og passende lampe. Halogen, LED, kviksølv (energibesparende) og glødelampe til glødelampe passer til disse belysningsenheder. Den mest succesfulde løsning ville være valget af LED-lamper, på trods af den højere pris sammenlignet med andre lyskilder. Disse pærer er sikre, med en lang levetid, og når du tilslutter en lysdæmper, kan du nemt justere lysstyrken i rummet.

Du kan også vælge en halogenlampe til spotlights. Det er ikke særlig økonomisk, men er ideelt til værelser, hvor du har brug for stærke belysnings- eller belysningselementer i interiøret. Kviksølvprodukter, derimod, er økonomiske at bruge, men deres lys er ikke særlig nyttigt for synet, og det er svært at afhænde dem. Hvad angår glødelamper, anbefaler vi ikke at bruge dem i princippet. De opvarmer hurtigt, ikke holdbare og ikke særlig effektive.

Lidt om design

Selvfølgelig ønsker vi alle at vælge ikke kun effektive, men også smukke spotlights, som passer indvendigt i rummet, og det er ligegyldigt hvilket rum du vil installere dem i - i stuen, i badeværelset eller i køkkenet. Du skal altid gøre alt med smag! Det drejer sig især om de tilfælde, hvor udformningen af ​​huset udføres i en hvilken som helst konkret stil.

Hvis du vil vælge belysningsarmaturer til et klassisk rum, anbefaler vi at købe varer i en bronzeramme. Det er også muligt at vælge modeller med ornament eller krystal nuancer. Til Provence-stil anbefales en oval gylden ramme med glasskærme. Til sådanne moderne stilarter som hi-tech eller minimalisme, vil kolde metalliske farver, firkantede eller runde former gøre. Af den måde er det for denne stil, at brugen af ​​Cardan-modeller vil blive vellykket. Som du forstår, er valg af spotlights til design en individuel proces, og det afhænger selvfølgelig af din subjektive vision og smag.

Mere detaljeret er dette problem overvejet i videoen:

Strekak

Hvad angår valg af spotlights til et strækloft, kan du her anvende alle regler for udvælgelse af gipspladens loftsrum. Der er dog stadig nogle nuancer forbundet med faren for at opvarme spændingsvævet (forresten vil disse tip passe til ejerne af plastloftet):

 1. Stræklofterne kan modstå temperaturer op til 80 grader, så når du vælger lyspærer, skal du vælge produkter med en kapacitet på højst 60 W for en stofklud og ikke mere end 40 W for en film. Effekten af ​​halogenlamper bør være 2 gange mindre (henholdsvis 30 W og 20 W).
 2. Lyset fra spotlights skal rettes nedad.
 3. Brug sorte løg eller speculum til at reducere risikoen for varme.
 4. Det er nødvendigt at skabe et pålideligt sæde i strækloftet med en speciel ring, der gemmer sig i siden af ​​produktet.
 5. Sørg for at vælge kvalitetsprodukter fra troværdige producenter.

Hvis du skal vælge spotlights til et strækloft, anbefaler vi dig at se en video, der sammenligner de forskellige versioner af spotlights:

Nu ved du alt om, hvordan man vælger spotlights til loftet. Produktets størrelse, form og materiale er meget forskelligartet, og prisen kan variere betydeligt afhængigt af den valgte enhed. Bevæbnet med vores råd, kan du vælge de bedste modeller til dit hjem!