Valg af lamper til hængende og hængende loft

Nylige tendenser i skabelsen af ​​belysning - multi-element systemer, der bruger et stort antal små belysningsarmaturer. Massive lysekroner er ikke alle interiører, og selvom de er, suppleres de stadig med belysning fra LED-stripe eller spotlights. Alt dette skaber mange muligheder. Men at vælge spotlights er endnu sværere end en lysekrone - der er for mange nuancer at overveje.

Lidt af terminologi

Med fremkomsten af ​​suspenderede og nedhængte lofter opstod et sådant koncept som spotlights. Først i loftet ser de ud som en lysende prik, og for det andet er der også en plet på gulvet, men med en meget større diameter.

Spotlights er ikke altid umærkelige.

Der er et andet navn - pletter. Dette er transliteringen af ​​det engelske ord "spot", som oversætter som "point", det er i dette tilfælde det samme om samme slags armaturer - punktlys. Nogle af dette ord indebærer at dreje modeller, men det er ikke helt korrekt.

Vi forstår typerne og sorterne

Går ind i en mere eller mindre stor butik, der sælger belysningsarmaturer, kan du blive forvirret af overflod af forskellige punktlamper. Vælg meget svært. Der er forskellige designs, forskellige tykkelser, de er designet til at arbejde med forskellige typer lamper. For at kunne vælge spotlights, er det nødvendigt at sortere alle disse finesser.

Det er ikke let at vælge spotlights: der er mange af dem, de er af flere typer til forskellige lyspærer

Vi siger straks, at der ikke er nogen officiel klassifikation. Der er en del opdeling i typer accepteret fra sælgere og fagfolk. Ikke desto mindre er det hun, der hjælper med at navigere i et stort antal modeller.

Installationsmetode: Embedded og overhead

Først og fremmest bør du vide, at spotlights er forskellige i monteringsmetoder, og der er overhead og indbyggede.

 • Bygget. Under installationen af ​​disse belysningsarmaturer i loftets plan gøres et hul i hvilket det er installeret. Samtidig er en del af kroppen gemt bag loftet, og en del er udragende. Der er modeller, hvor kun en dekorativ bezel forbliver udenfor, og lampelampen er kun lidt synlig. Der er dem, hvor kroppen / loftet stikker ud over loftet. Kernen i dette ændres ikke - lampen er indbygget i loftet og kaldes indbygget.

Inline dele delvist bag loftet.

Overflademonteret spotlight på loftet fastgjort til overfladen

Det er nemt at vælge drejede lamper med denne attribut. For hævede lofter er dit ønske vigtigt, fordi du kan installere ethvert udseende - både indlejret og overhead. Til stræklofter er kun egnede indbyggede modeller, og endda ikke alle.

Indbyggede armaturer til ophængte og nedhængte lofter

Indbyggede spotlights er opdelt efter formål: Til hængende og nedhængte lofter. De adskiller sig i fiksering og design. Lad os begynde med fastgørelsesmetoden.

Punktlamper til gipsplader eller andet ophængt loft på sagen har fjederbelastede stivere. Når de sættes i hullet, spændes afstandsstykker med fingrene. Når de fjernes, fjernes fjedrene disse "vinger". Det er dem, der holder lampen på grund af elasticitetskraften.

Spotlys til gipspladens lofter har fjederbelastede stop

En sådan konstruktion på stræklofter er uacceptabel - en film eller et stof har tydeligvis ikke tilstrækkelig bæreevne. Derfor er der til stræklofter produceret modeller, hvor en justerbar ophæng er boltet. Suspensionen selv er fastgjort til hovedloftet. Derefter skal du indstille den ønskede højde efter montering af film eller stof.

Indretningen af ​​den indbyggede lampe til et strækloft

Det betyder ikke, at det er umuligt at tilpasse de modeller, du kan lide til hængende konstruktioner til spændingsstrukturer. Til salg finder du individuelle beslag med justerbar højde. Også til disse formål er egnede perforerede suspensioner anvendt til gipsvægsarbejde. Med dem er det meget sværere at indstille den krævede højde, men du kan klare det.

Kan tilpasse en anden model

Dette er ikke alle forskellene spotlights for hævede lofter. Der er designforskelle. De er lavet således, at lyset ikke trænger ind i loftrummet. Ellers vil det "fremhæve entrails" og snavs, som i sidste ende viser sig at være på stof eller film. Hvis du oplever et sådant problem, er der to måder. Den første er enkel - sæt en pære med en spejlbelagt pære. Deres lys er rettet, dybest set, kun fremad, og belysningen virker forsvinder.

Den anden mulighed er at forlade de gamle pærer, men luk kroppen udenfor med folie eller foliemateriale. Denne metode virker, men det er bedre ikke at bruge det. Det mindsker signifikant varmeafledning, hvilket vil føre til en stærkere opvarmning af den tilstødende film eller stof. Som følge heraf vises en mørk og / eller deformeret plet omkring lampen, og resultaterne kan være værre...

Det er også nemt at vælge spotlights til denne funktion - det anbefales at spændere vælges fra deres kategori. Ud over alle de beskrevne nuancer er de også forsynet med yderligere tætningsringe, der beskytter folien mod skader.

roterende

De fleste spotlights har en fast position af lyspæren. Men der er modeller, hvor de kan vende. De kaldes drejning.

Rotary modeller af spotlights med forskellige lamper (LED, halogen, glødelampe)

Anvendes på de steder, hvor du skal lægge vægt på nogle detaljer, fremhæve det. For eksempel, for ikke at udsende over billeder af sconces, kan du fremhæve dem ved hjælp af drejepunktlys. De kan også installeres i en indbygget eller almindelig garderobeskab - du kan rette lyset til det rigtige sted. Valg af spotlights på dette grundlag er simpelt - de placeres hvor det er nødvendigt. Det er usandsynligt, at alle vil kunne installere "ligesom" roterende modeller - de koster meget mere, fordi skrogdesign er mere kompliceret.

Sådan vælger du spotlights til tekniske parametre

For at vælge spotlights ud over funktionerne i enheden og designet er det nødvendigt at forstå mere med de tekniske parametre.

Valget af spotlights på tekniske parametre - dykke i detaljerne

Strømforsyning

Der er 220V-drevne pletter, der er lavspændingsenheder med 24V eller 12V strømforsyning. De første er installeret i sædvanlige "tørre" rum, den anden bruges oftest i badeværelser, til belysningsbassiner mv. Det betyder ikke, at belysning i et regulært rum ikke kan udføres ved brug af 12 V-spotlights. Det er endda muligt. Men deres drift kræver en spændingsomformer eller et batteri med de tilsvarende egenskaber, samt brug af ledninger med større tværsnit (på grund af underspænding øges strømmen, hvilket fører til en stigning i trådens tværsnit). Men hvis du bruger LED lamper, vil tværsnittet være lille.

12V-spotlights kan tilsluttes til en fælles høj-effekt transformer eller have en "individuel"

Så hvis du vil vælge spotlights til badeværelset og sikkerheden er vigtig for dig - kig efter passende modeller med strøm fra 12 V eller 24 V. De leveres med LED- eller halogenlamper. Brugen af ​​LED vil også spare på regninger, og halogener giver det mest behagelige lys og mere præcis farvegengivelse. Disse samme lyskilder kan bruges på gaden til at belyse, for eksempel hoveddøren og verandaen.

I almindelige stuer eller "tørre" tekniske lokaler (gang, korridor) er brugen af ​​lavspændingsarmaturer ganske sjældent, men udelukkende på grund af praktisk anvendelse af en sådan løsning.

Type lampe og base

For at vælge spotlights skal du bestemme typen af ​​lampe og base. I sådanne belysningsenheder installeres:

 • Low-power glødelamper. Deres maksimale effekt er 40-60 W, det er bedre at sætte modeller med spekulær sprøjtning for at danne en retningslysflux. Ulemperne er kendt - højt strømforbrug, en stor mængde varme frigivet under drift. Derfor er det uønsket at bruge denne type til stræklofter.

Det er bedre at bruge glødelamper med speciel sprøjtning i spotlights - i det mindste en form for lysdirektivitet

Halogenlamper kommer i forskellige typer.

LED pærer er der for at erstatte enhver form for lyskilde.

Hvordan vælger man spotlights i denne kategori? Llamas of incandescence bliver mindre og mindre populære: de er for uøkonomiske, selvom de giver et behageligt lys. Hvis du er meget vigtig øjenkomfort, sæt halogen, og pæren eller fingeren - uden forskel. Hvis der er for mange løg og endda halogenlamper er dyre, brug LED. Men det er værd at huske på, at llamas af høj kvalitet koster betydelige penge, og billige, der først og fremmest brænder hurtigt, og for det andet kan de være skadelige (på grund af den høje pulseringskoefficient). Men det er den eneste hidtil slags lampe, der kan give noget lys.

Dimensioner af spotlights

Ved montering af forsænket spotlights til et suspenderet eller nedhængt loft er en sådan parameter som højden af ​​belysningsenheden meget vigtig. Efter alt afhænger denne parameter af den højde, som det endelige loft skal sænkes. Og i forhold til vores lejligheder er det meget vigtigt.

Hovedtyperne af lamper og deres dimensioner

Hvis vi overvejer spotlights med lamper af forskellige typer, er der et generelt mønster:

 • Den laveste skal sænke loftet ved brug af glødelamper, husvogner eller halogenpærer. Minimum - 8-13 cm, afhængigt af lampens type. Den mest almindelige type spotlights i denne gruppe:
  • R-50, base E14, diameteren af ​​hullet under lampen er 50 mm, loftet sænkes med 10 cm;
  • R-39, E14 base, hul diameter i loftet 39 mm, "højde" fra hovedetagen ikke mindre end 80 mm;
  • R-63, base E-27, et hul i loftet 63 mm, afstanden til loftet - 13 cm.
 • Lige under loftet falder der halogenlampe med stikkontakter. Den mindste - med fingeren, den "højeste" - med hætten GU-10. Generelt falder loftet til 60-80 mm.

  Navn på spotlys med halogenlamper afhængigt af typen af ​​base

  LED spotlights "tabletter"

  • GX53, hul 90 mm, højde 38 mm;
  • GX70, hul 114 mm, højde 53 mm.

Dette er grundlæggende oplysninger om størrelsen af ​​spotlights afhængigt af den anvendte type lampe. Og vi husker igen: Der er LED-energibesparende lamper - fulde analoger med samme dimensioner og base.

Generelt forstår du - vælger spotlights vanskeligt. Vi skal tage højde for parameternes vægt. Og det er uden at tage hensyn til fabrikantens udseende og valg. Generelt er det stadig en opgave.

Beskyttelsesklasse

Denne parameter er vigtig, hvis du vælger spotlights til et badeværelse eller andet vådrum. I de tekniske specifikationer er der en sådan linje som beskyttelsesklassen. Der er to bogstaver IP og to tal, hvor information om lampens evne til at tolerere indgangen af ​​faste objekter (det første ciffer) og vandets indvirkning (det andet ciffer) er krypteret. Jo højere tal, jo større grad af sikkerhed. Til blanding på loftet på badeværelset - ikke lavere end IP 44.

Du kan sætte med større sikkerhed, men med mindre - det er bedre ikke at. Især hvis spotlightsne er placeret direkte over badeværelset - skal de beskyttes mod vand.

Udseende og lyseffekter

Belysning er ikke kun funktionel belastning. Ofte er det også en dekorativ komponent. For at vælge spotlights på dette princip var det lidt lettere at opdele dem i kategorier:

 • I nogle værelser - et badeværelse, for eksempel særlige designer lækkerier er ikke påkrævet. Her er de mest populære modeller, hvor kun ringen forbliver udenfor. De samme modeller er indstillet, hvis interiøret er designet i en stil, der ikke tåler "dekorationer" - minimalisme, hi-tech, loft. Modeller vælger det samme, kun tilgangen til valg af farveopløsning kan være anderledes.
 • Hvis du vil "genoplive" interiøret, vil spotlights med dekorative nuancer gøre. De er meget forskellige - med bolde, cylindre, udskårne nuancer. Styles - den mest forskellige.

Du kan bruge forskellige pletter i et interiør - det er vigtigt, at de er i samme stil.

Faktisk er valget af design - næsten det sværeste, fordi der også er drejningsmodeller, og to eller tre eller fire lyspærer i ét tilfælde og med forskellige indsatser af forskellig farve og med maleri, jagt osv.. etc.

Hældningshuldiameter til pletfældede armaturer

Montering af en spotlight

I værelser med lofter er det bedre at installere spotlights. Dette er den bedste belysningsmulighed, fordi sådanne lamper fordeler lyset jævnt i det største rum. Men inden installationen skal denne type armaturer forstå teknologien i deres installation.

For at installere en punktkilde for lys i loftet eller møbler tages der højde for diameteren af ​​dørhullerne. Det er angivet i produktets grundlæggende egenskaber.

Når du installerer sådanne produkter på et gipsplankloft eller en væg, skæres stedet til en lampe i det endelige designstrin (efter afslutning af finishen). Hvis sådanne lamper leveres i et strækloft, skal der laves huller i designfasen.

Bore diameter

Som praksis viser varierer hullets fælles diameter for en spotlight fra 60 mm til 75 mm. Denne størrelse bør ikke forveksles med produktets ydre diameter. For eksempel, hvis lampens bredde er 90 mm, vil rammens diameter være mindre - 60 mm. Derfor skal hullet udføres i størrelse 59-60 mm.

Bredden på 90 mm er størrelsen af ​​lampens ydre beklædning. Dette er en dekorativ detaljer, der skjuler den resulterende afstand mellem hullet (60 mm) og lampen.

Afhængig af rummets stil er lamperne tilgængelige med forskellige foringsformer: runde, firkantede, rektangulære. Når man vælger spotlights, tages der hensyn til deres antal. Og antallet af huller i gipsvæggen og andre overflader afhænger af dette.

Hvis lamperne er installeret i loftet, skal afstanden mellem rækkerne være ca. 1 m, og mellem lamperne i disse rækker - 1,5 m. Mindst 0,6 m skal trækkes tilbage fra væggen.

Før lampen indsættes er det nødvendigt at foretage præcise målinger af hullet, uanset at de allerede er angivet på pakken. På grund af dette kan mulige fejl under installation undgås.

Hvilke størrelser er spotlights afhængigt af destinationen

I dag er en meget god indstilling til lofter spotlights. De har små dimensioner, så de kan installeres på ethvert loftoverflade og samtidig høj kvalitet belyser hele rummets rum. For at gøre dette, er disse lamper placeret på en bestemt måde omkring loftet.

Spotlights i huset

Det vigtigste punkt i valg af spotlights er deres størrelser, som vælges afhængigt af typen af ​​enhed, samt typen af ​​loft (gipsplader, suspenderet eller spænding). Denne artikel vil blive brugt til dimensioner af spotlights og deres valg til en bestemt type loft.

Hvad er de

En spotlight er en lille belysningsenhed, hvori en eller flere pærer (halogen, lysdiode, glødelampe) er bygget. På grund af det specielle design er sådanne enheder nu aktivt brugt til at belyse et bredt udvalg af værelser. Men de fik den største popularitet i hjemmebelysning.
Disse er små enheder, der har en lille spredningsvinkel. I den forbindelse bør de ikke bruges alene, men i grupper. Samtidig kan de placeres i samme afstand fra hinanden, eller kombineres i grupper.

Spotlights i det indre af huset

Sådanne belysningsarmaturer anvendes i huset til:

 • skabe høj kvalitet indendørs belysning;
 • loft dekoration;

Vær opmærksom! Spotlights kan have et meget anderledes udseende. Derfor passer de perfekt ind i ethvert interiør.

 • visuel forandring af rummet. Ved hjælp af sådanne lamper er det således muligt at visuelt udvide rummet i et rum og også zoneere det til bestemte områder.

Sådanne belysningsinstallationer kan anvendes under forskellige typer lofter: suspenderet, stræk og gipsplader. Samtidig afhænger den type armatur, der vælges i hvert enkelt tilfælde, af både overlappens egenskaber og selve enhedens type. For at vælge korrekt ikke kun spotlights, men også deres størrelser, er det derfor nødvendigt at forstå deres typer.

Produktsortiment

Hidtil er spotlights til lofter (stræk, suspenderet og gipsplader) opdelt i to typer:

 • indbygget Dette er den mest almindelige type spotbelysningsinstallationer. Den indlejrede enhed vil være næsten usynlig. Det vil kun blive tildelt med sin dekorative del, og hele dens struktur, herunder lyskilden, vil blive anbragt inde i loftet. Dybden i dette tilfælde vil afhænge af størrelsen på den indbyggede pære samt den anvendte konstruktion. Installationen her er kompliceret af behovet for korrekt beregnet dybde såvel som den diameter, der skal indlejres i loftoverfladen;

Vær opmærksom! Den indbyggede type spotlight fixture bruges ofte til at skabe stræk- og loftslofter (især fra gipsvæg).

 • fragtbrevet. Den har en simpel installation, da den er fastgjort til loftets overflade. I dette tilfælde er hullerne her kun nødvendige til maskering af ledningerne. I dette er de mere attraktive end den indbyggede type lampe. Men de har en tydelig minus - de strækker sig markant over overfladen. De bruges i situationer, hvor det vil være meget vanskeligt eller umuligt at installere en integreret enhedstype.

Surface spot model

Hvis du vælger den indbyggede type armatur, skal du også kende designfunktionerne i forskellige modeller. Herved afhænger af, hvad den endelige indlejringsdybde vil være.
Af designfunktioner er denne type belysningsinstallation af følgende typer:

 • roterende. Sådanne lamper kan rotere og generere lys ved forskellige vinkler;
 • stationær (ikke drejning). De giver lys, der udelukkende går ned.

Desuden afhænger apparatets størrelse og dybden af ​​indlejring af forskellige typer (spænding, suspenderet og gipsplader) af antallet af lyskilder. Ifølge dette kriterium skelnes to grupper af spotlights:

 • Cardan. Installationen har flere stik til at skrue pærer i dem (LED, halogen osv.). Deres størrelser vil være mange gange større end de enkeltes;
 • single. Dette er standardversionen, hvor der kun er en lyspære. I denne henseende vil dimensioner her være minimal.

Du skal vide om alle typer spotbelysningsenheder, når armaturets dimensioner er vigtige for deres installation i loftet, samt dybden af ​​dens indlejring (hvis en indlejret type anvendes).

Yderligere aspekter af valg

Hvis du vælger et punktbelysningsprodukt til forskellige typer gulve (gipsplader, suspenderet eller spænding), skal du først og fremmest stole på, hvad enheden har et patrondesign. Den type pære, der skal skrues i patronen, afhænger af typen af ​​patron. Og dybden, hvor enheden vil blive placeret direkte, afhænger af dette (hvis den indlejrede type anvendes).

Lampholder

Sådanne enheder patroner er:

 • E27 - designet til en standard pære, derfor temmelig stor;
 • E14 - "Minion". Lille nok;
 • G4, G5, G9 - disse pærer har stifter, som gør det muligt at reducere de overordnede dimensioner.

Som du kan se, har patronernes størrelser en direkte indvirkning på dimensionerne af punktmodellerne.
Med udvalget af produktvalg valgte vi ud. Overvej nu hvilke enheder der skal bruges i hvert enkelt tilfælde.

Belysningsinstallationer og deres dimensioner for stræklofter

Stræklofter er meget populære i dag.

Vær opmærksom! Stræk gulve ser godt ud i kombination med spotlights.

Strækloft med spotlights

Ved at vælge sådanne belysningsinstallationer er det nødvendigt at vide, at der for spænding af lærred er specifikke krav til sådanne begreber som dybde og dimensioner. De er forbundet med den kendsgerning, at højspænding og overfladeopvarmning fra en arbejdslyspære er af særlig fare for spænding af lærred. Desuden er de samme krav relevante for plastgulve.
Her skal du overveje følgende krav:

 • plantedybde skal give varme fra en arbejdslygte ikke højere end 80 grader;
 • lyskilden skal være lav effekt (højst 60 W for stof og ikke mere end 40 W for en film). Derfor er det nødvendigt at foretrække modeller, der er små i størrelse som kroppen, og patronen med en pære. Lyspærer selv bør have et spejl eller sort belægning;

Vær opmærksom! For spændingstøj, ville den ideelle løsning være små LED spotlights.

 • Lyset fra lyskilden skal udelukkende komme fra dem. Derfor kan der kun anvendes ikke-drejelige modeller her.

Forberedelse af loftet for montering af inventar

Det er vigtigt at skabe de korrekte huller i spændevævet. For at skabe huller her på tidspunktet for forberedelsen af ​​nettet, skal fastgørelsesanordninger placeres på de rigtige steder, hvor lampehusene så bliver anbragt. Samtidig er det vigtigt at afgøre, hvilken dybde af deres indlejring er nødvendig i denne situation. Derefter strækker lærredet ud. På den i fastgørelsessteder er dekorative ringe etableret og åbninger skæres igennem. Når hullerne er dannet, vil ringen ikke tillade bladet at rive mere end nødvendigt for at placere den forsænkede type armatur.

Vælg monteringsstørrelsen for spændingsloftet

For ikke at beskadige spændevævet, skal passende modeller vælges ved fastgørelse. Til belysningsinstallationer installeret i spændingsloftet er der flere standardindvendige diametre: 60, 65, 70, 75, 80, 85 mm. Udvælgelsen af ​​fastgørelsesorganer udføres på en sådan måde, at de svarer til størrelsen af ​​indretningens indvendige diameter. Det samme skal overvejes, når der skabes huller i loftet.
Derudover er det nødvendigt at være opmærksom på, hvor stor placering lampen vil have. Den indbyggede type af enheden kan have to muligheder for at placere lyskilden:

 • ydre. Her er pæren placeret under spændingsstofets niveau. Fra den er den adskilt af et baldakin. Sådanne modeller har mindre dimensioner. Også dybden af ​​deres placering vil være mindre;

Udendørs placering af pærer

 • internt. Lyskilden er forsænket inde i sagen. På grund af dette øges dybden og selve arealet, som belysningsprodukterne besætter.

Intern version af placeringen af ​​pære

Når man vælger belysningsapparater til stræklofter, på samme måde som for suspenderede og gipsplader, er det nødvendigt at korrelere dimensioner af belysningsenheder (bredde, længde, dybde og diameter) med rummets dimensioner. Dette vil gøre det muligt at observere forholdet og give rummet større harmoni.

Dimensioner af belysningsanordninger til ophængte loftsstrukturer

Embedded sorter bruges mest til suspenderede strukturer. Her kan både gipsplader og plastik anvendes som efterbehandling.

Falsk loft i huset

Samtidig er der ikke så strenge begrænsninger i udvælgelsen af ​​belysningsinstallationer, som det er tilfældet med spænde dåser. Dybden af ​​indlejring af enheden, såvel som dens værdi i denne situation afhænger af typen af ​​lyskilde. Når du bruger glødelamper, vil lampens dimensioner være ca. 10 cm, og for halogen og LED-pærer - 2-3 gange mindre. Du skal også overveje patronen selv. Eksperter anbefaler ikke at bruge E27 og E14 patroner i denne situation.

Vær opmærksom! For en ophængt konstruktion kan afstanden til lanceringsfladen være fra 2 til 10 cm.

En sådan variation i dybden gør det muligt at bruge her enhver model af installationer, der spænder fra den mindste til den største.
Huller i hævede lofter skæres med en boremaskine og en speciel dyse. Husk i så fald, at hullernes dimensioner skal svare til målets dimensioner. Ellers kan alt falde ud på grund af dårlig fixering i hullet.

Gipsplademontering og passende lamper

Gipsplader lofter er en slags suspenderede strukturer. Derfor er der nøjagtigt de samme betingelser for udvælgelse. Normalt for sådanne strukturer anbefaler eksperter at bruge enheder på 3-5 cm i højden. I dette tilfælde er det nødvendigt at foretrække LED-lyskilder, der mest effektivt belyser enhver gipsvægskonstruktion.

Spotlys på et gipsplankloft

Med hensyn til placering af belysningsenheder er der følgende regler:

 • Den maksimale afstand mellem instrumenterne må ikke være mere end 120 cm;
 • mellem punktet at fastgøre enheden på gipsvæggen og væggen er ikke mere end 55-60 cm.

På gipsvæggen overlapper både indbyggede og overhead-modeller, med eller uden drejemekanismer, lige så godt ud. Men der er stadig præference for indlejrede modeller, da her skabes alle betingelserne for dette.

konklusion

Lygter med korrekt dimensioner vil ikke kun smukt fremhæve loftet for spændingen, gipspladen eller den suspenderede plan, men opretholde også udseendet i mange år.

Spotlights: Når størrelsen er vigtig

Nyhedsbrev Abonnement

Spotlights er normalt kompakte. Men for loftlamper og et par centimeter kan det være afgørende, så du skal være interesseret i størrelse - ønsket og muligt - selv i designfasen. Hvilke størrelser spotlights til lofter er vigtige for os?

Embed dybden

Dybde af indlejring - en vigtig størrelse af loftets spotlights, som er indbygget i det falske lofts overflade (spænding eller vedhæng). Husk på, at rummet på grund af det falske loft vil falde med dybden af ​​indlejring.

Huset af indbyggede modeller er helt eller delvis nedsænket i loftet, hvilket betyder, at mellem hoved- og falskloftet skal du forlade nok plads til montering af selve lampen. Minimal afstand er 2,5 cm, maksimum kan nå 10-12 cm, det afhænger af lampens størrelse og den type lampe der er installeret i den.

Diameter, bredde og længde af lampen

Hovedarmaturets dimensioner skal svare til rummets størrelse. En overdimensioneret armatur reducerer rummet visuelt. Og lyset for for lidt er simpelthen ikke nok, hjørnerne forbliver i mørket.

Ca. 100-150 W standardrum på 10 m2 beregnes sædvanligvis, men i køkkenet og i stuen kan belysningen forbedres, soveværelset kan dæmpes, og på kontoret eller på computeren kan gøres lyst men lokalt. Jo større armaturets loft, jo mere diffunderet og derfor blødt, behageligt for øjet, vil være lys.

I firkantede rum er det bedre at sætte runde spotlights for at skabe hovedlyset. I et rektangulært rum kan du indstille en firkantet model, oval eller uregelmæssig, kompleks form. Indbyggede loftslamper (normalt halogen) har som regel en rund form og er egnede til alle lokaler. Diameteren af ​​pletforsænket armaturer kan være så lille som 10 cm i miniatyrmodeller.

Stretch eller falsk loft hider monteringer, der er installeret til lamper på hovedbetonloftet. I det falske loft er der skabt specielle åbninger, små til udendørs armaturer, men hullets diameter for en spotlight er lig med diameteren af ​​huset på den indbyggede model.

Lampens højde

I fuldt indlejrede modeller er indlejringsdybden faktisk lig med armaturets højde. Udvendige modeller er lidt mere komplicerede.

Når du vælger en lampe i første omgang tage højde for loftet. Høje lofter kræver forholdsvis store og lyse inventar (eller et stort antal små i kombination med gulv- og vægmodeller). Ellers vil lyset blive "tabt" undervejs. Hvis lofterne er lave, så danner hængende lamper et deprimerende indtryk. Positionen er gemt af overhead modeller, loft eller væg (især væg, hvis lys er rettet mod loftet).

Udvælgelsen af ​​spotlights er enorm. Du kan altid finde en model, der passer til dig med hensyn til tekniske parametre og vil lang glæde med sin skønhed!

LED Ceiling Downlights

Indbyggede LED-loftlamper bruges til montering af ophængte strukturer og spændingsfilm. Ved hjælp af disse belysningsenheder kan du skabe den ønskede lyse atmosfære i rummet.

LED Ceiling Downlights

Loftregler med indbyggede LED-lamper

Spotlights er ideelle til installation af yderligere belysning i store områder (soveværelser, haller, køkkener) og de vigtigste i små værelser (badeværelser og gange). Men brugen af ​​indlejrede belysningsenheder har en ulempe - behovet for at sænke loftet med en afstand svarende til lampens højde. For enheder med glødelamper bør loftet sænkes med 10-12 cm, med halogenlamper - med 8 cm, med lysdioder - med 6 cm.

LED lamper er perfekte til ethvert interiør

Da den vigtigste retning af moderne interiørdesign er at stræbe efter at visuelt forstørre rummet, vil det være en uheldig beslutning at sænke loftet med 6-12 cm over hele rummet. Den rigtige løsning er at vælge en lysekrone placeret i den centrale del af loftet som hovedkilden til lys. Og forsænket lys bør installeres omkring rummets omkreds, samtidig med at loftet sænkes til den afstand, der kræves til installation af specifikke enheder.

LED lyser indvendigt

Ved brug af multi-level design med indbygget spotbelysning kan du skabe et bestemt humør og visuelt ændre mængden af ​​plads. Ved samtidig tilkobling af hoved- og ekstraudstyr er der skabt en atmosfære af en lys solskinsdag. Når man kun bruger ekstra lys, får de en hyggelig atmosfære, der bidrager til afslapning og samtale.

Spot belysning indstilling

I badeværelser, badeværelser og gange, er hængende eller spændingsstrukturer traditionelt monteret. I dette tilfælde falder bundfladeniveauet uundgåeligt. Derfor er det i disse værelser mest hensigtsmæssigt at bruge indbyggede LED-taklamper som hovedbelysning. Ved hjælp af lamper med forskellig lysstyrke kan du fokusere på nogle elementer i interiøret og skjule andre.

Strek-loftslygter

Typer af LED Ceiling Light

LED-lamper optager et af de første steder blandt apparaterne til indendørs og udendørs belysning. Loft indbygningsarmaturer producerer mange virksomheder, indenlandske og udenlandske. Men for alle typer produkter af disse virksomheder er der ensartede standarder for mærkning, størrelser af kolber og hætter.

Enheden af ​​LED-lampen Navigator NBL-R1-8-4K-WH-IP65-LED

Diode armatur til stræklofter Ecola GX53 H4

LED-belysningen er lys og jævn, og lamperne selv er energieffektive og holdbare

Indbyggede loftslamper på professionelle sprog har deres eget navn - "spot". Nogle modeller er udstyret med en beslag, der giver mulighed for at rotere og ændre indfaldsvinklen af ​​lysstråler. Lampene kan installeres ikke kun vandret, men også vertikalt.

Således kan alle indlejrede belysningsindretninger opdeles i to kategorier:

De første er udstyret med en bevægende øvre del, som styres i den rigtige retning.

Dot lampen den indbyggede roterende LED Paulmann 92024

Fabrikanter tilbyder spotbelysningsanordninger til forskellige typer lokaler: med normale og høje fugtighedsniveauer. Armaturets udside kan være lavet af gips, glas, krystal eller aluminium. I konstruktionen af ​​apparatet kan der anvendes en række krystaller, indfarvede glasindsatser, træ eller glasforing.

LED-lamper ECOLA GX-53

Design af lamper kan være meget anderledes: fra højteknologiske til antikke. Der er modeller, hvis opgave er at minimere tilstedeværelsen af ​​enheden på loftet. Disse lamper er forskellige minimalistiske design. På grund af de mange forskellige stilarter og farver kan du vælge præcis den model, som harmonisk passer ind i rummet.

Enheden er indbygget LED-taklamper

Ifølge fremstillingsmetoden er alle spotlights opdelt i to grupper: stemplet og støbt. Den første er let at skelne fra den anden: du skal tænde lampen og overveje sit sæde. I stemplet er det det samme omkring hele omkredsen. Siddets bredde skal være mindst 9 mm. I støbte lamper er tekniske tidevand synlige på overfladen af ​​sædet - områder af en lysere og mørkere farve.

Cast Spot Lampe

Til belysningsapparater kan stræklofter kun benyttes stemplet lamper.

Badeværelsesarmaturer

Instrumentbasisene er af to typer: gevind og stift. Den første er mærket E, den anden - G. Ved siden af ​​bogstavbetegnelsen af ​​typen af ​​base angiver dimensionerne i tal. For eksempel, E27, GU5. G-type bundplader er mere moderne. Men i indretningen af ​​de indbyggede armaturer anvendes lamper med begge typer socles.

Typer af lampe base

Tabel. De vigtigste typer af socles.

Dimensioner af spotlights

En spotlight er en lille belysningsenhed, hvor en eller flere pærer (halogen, LED, glødelampe) er monteret. Produkterne har små dimensioner, de kan installeres på ethvert loft for at belyse rummet.

De sandsynlige dimensioner af spotlights:

Produkterne er klassificeret efter konstruktionstype for udførelse: roterende, stationær, åben, lukket.

 • Stationær spotlight NR-L50: 83x95 (mm), diameteren af ​​monteringshullet er 65 (mm), patronen E 14.
 • Dot drejelys NR-LS-0178-g: 88x30 (mm), monteringshullets diameter er 75 (mm), belysningsvinklen er 120 (grader), kroppens vinkel er 40 (grader).
 • TH-100-5W-w spotarmatur: 100x36 (mm), diameteren af ​​monteringshullet er 75 (mm), belysningsvinklen er 160 (grader).
 • Dot drejelampe XF-SLCR-P-70: 90x55 (mm), monteringshullets diameter er 72 (mm), belysningsvinklen er 30 (grader), kroppens drejningsvinkel er 30 (grader).
 • Dot drejelampe XF-SLSR-P-70: 90x50 (mm), monteringshullets diameter er 72 (mm), belysningsvinklen er 30 (grader), kroppens vinkel er 30 (grader).

Den største afstand mellem spotlights er 1200 (mm).

Vigtigt: Ved installation af produkter i gipsplader anvendes der et elektrisk kabel med et tværsnit på 1,5 mm (mm2), puder med klemmer, kobbermuffer, en down-down transformer, en nuværende omformer.

Hvad er størrelserne af loftindskæringsarmaturer, som de afhænger af

Indbyggede armaturer som belysningsudstyr bruges til at danne yderligere lys i rummet, dekorative indretning af rummet, der bruges til at belyse individuelle genstande eller bygninger.

En bred vifte af genstande til at bruge disse armaturer indebærer en bred vifte af modeller til køb. Søgningen udføres i henhold til de kriterier, hvor æstetikken i lokalet, hvor enhederne er installeret, afhænger af deres praktiske funktion - niveauet af belysning, de giver.

Hvad er parametrene for indbyggede lys

Valg af lamper, tage hensyn til faktorer, der påvirker, hvordan praktisk den videre operation. Parametre omfatter:

 • Størrelse (diameter);
 • Brugte lamper
 • Funktionelt formål
 • Egenskaber - Vandtæt, udendørs brug.
Gadebelysning

Hovedvalgskriteriet er et funktionelt formål. Dette vil spare køberen penge ved at købe en bekvem enhed i hans tilfælde. Så til badeværelset er det ideelle valg - enheder, der er vandtætte, og til dekorativt design passer til små modeller. En separat type er designet til installation på gaden - for at belyse facade af bygningen.

Når installationsstedet og brugen af ​​armaturer bestemmes, fortsætter de til valg af enheder fra kategorien.

Købere bestemmes af 2 kriterier: ved design og størrelse.

Jo mindre køb, desto mindre kraftfulde lamper bruges i den, men der er modeller, der har nok strøm til at tænde et lille rum - et badeværelse, et toilet.

Størrelse og design af lamper

I moderne indbyggede armaturer anvendes forskellige typer lamper, såsom: is, glødelamper, økonomi.

For at bruge glødelamper, skal du vælge en tilstrækkelig diameter på loftet, ellers installerer lampen ikke. Is, glødelamper, husholdere tilbydes med samme type base. Men at installere en glødelampe i loftet, designet til is - vil ikke fungere.

Oftere bruger indbyggede lamper islamper til drift, med fremkomsten af ​​hvilken de blev populære. Deres fordele omfatter:

 • Den lille størrelse af enheden;
 • Nem installation;
 • Nem udskiftning af lampen i tilfælde af fejl
 • Universalitet - sådanne lamper anvendes i bolig-, kommercielle, kontor- og industrielle lokaler.

Med hensyn til armaturets design og størrelse, tilbyder markedet i dag forskellige muligheder for design, form og vedhæftning.

En af de typer af inventar - faktura eller eksternt. Den bruges på grundlofter, da enheden er fastgjort til loftet. Sådanne modeller er relevante for værelser med betonlofter. Selvom de også er anvendelige til hævede lofter - ofte rumdesignere bruger dem til at dekorere et værelse på grund af ikke-standard design.

Formularen tilbyder sådanne modeller i form af en terning, halvkugle eller højkvalitets bold. Deres diameter varierer fra 5 cm til 15, selv om der også er muligheder med store størrelser. Der er nok af sådanne enheder med minimale diameter for et værelse, så 4-6 er nok til et badeværelse. Til stuen bruges de som hovedbelysning - en lampe pr. 4 kvadratmeter, eller som en ekstra - i dette tilfælde tegner de en af ​​væggene i rummet.

Andre typer af inventar

De kendte typer armaturer er forsænket og suspenderet.

Forskellen mellem dem er ikke signifikant. Indbygget installeret i loftet på lærredet, monteret direkte på pladerne. Hvis du anvender vedhængsstråler, er selve kroppen, hvor lampen er placeret, fastgjort til det hængende loft. Men for fastgørere brugt basen, som er fastgjort til hovedloftet, skjult suspenderet.

Den anden type kaldes universel - det er let at fastgøre til enhver overflade, selvom indlejrede modeller er billigere.

Valget af lampens diameter er ofte forbundet med rummets designfunktioner, med behovet for at komme ind i enheden i det eksisterende interiør.

Hvis der købes indbyggede modeller til belysning, foretrækkes enheder med minimale dimensioner, så de er usynlige, men giver tilstrækkelig belysning.

Fælles modeller af forsænket armaturer tilbydes af butikker, med standardstørrelser. Afhængigt af den anvendte type lamper er følgende opdelt:

 • Dot diode - tilbydes med en diameter på 77mm, mortise diameter er 52mm;
 • For halogenpunkter er diameteren 110 mm, men de tager højde for, at standarden her ikke er præcis, så meget afhænger af basen og designelementerne;
 • Apparater med konventionelle glødelamper - diameter er mindst 8 cm.

Sørg for at tage højde for typen af ​​hætte. Så typen af ​​Gu5.3 vil ofte anmode om 7,5-8 cm, pin-basen tilbyder mindre størrelser.

Den samme gevindbaserede base betyder mange standarder - fra E5 (den mindste, såkaldte micro-cap) til E40 (stor størrelse). I det punkt brugte modellerne skruebase fra minimum til E27 (midterbase).

Lampen til en lampe med en E27-standard

Loftsmodeller involverer brug af lamper med en stiftbase.

De er opdelt i flere typer, der adskiller sig i afstanden mellem kontakterne, eller som indebærer kontakter på bunden af ​​lampen og på siden. I loftet, de mest populære modeller i dag, oftere brugt pin base, placeret på bagsiden (bunden) af lampen. Denne løsning forenkler udskiftning af lampen.

Hvilken diameter at vælge

Vælg en lampe for diameteren af ​​slipset. Hertil kommer, afhængig af, hvilken type lamper der bruges i det, nem installation. Nogle gange er store diameter modeller ikke egnede til installation, da designfunktionerne i et hængende loft blander sig.

Med hensyn til diameteren af ​​det ydre panel (form) er det ikke vigtigt med hensyn til installation, men dette er hovedfaktoren for det æstetiske udseende. Derfor anbefales køberen først at bestemme sidebjælkens diameter og derefter i denne kategori for at bestemme den model der passer til designet.

Udvendigt panel af lampen (dekorativt element)

En anden parameter, der er vigtig for installation i tillæg til indbindingsdiameteren, er dybden af ​​pasform. Hvis det nedhængte loft er for tæt på hovedloftet, er det ikke værd at købe en stor lampe - dens dybde vil være for stor, og enheden vil ikke blive fastgjort på loftet.

Små spotlights af lille størrelse er ubelejligt for et stort rum, du bliver nødt til at installere nok af dem for at sikre et passende belysningsniveau.

Ofte anvendes loftslys i særlige dekorative elementer - udragende eller forsænkede fragmenter af loftet. Derefter er ikke kun diameteren af ​​bindingen vigtig, men også diameteren af ​​det dekorative panel. Et panel, der er for stort, passer ikke på et dekorativt loftelement. Loftet eller suspensionen stikker ud, eller omvendt åbner bredden af ​​åbningen ikke mulighed for at installere enheden, hvis diameter er eksternt.

Vælge en dekorativ genstand

Et særskilt element - udvælgelsen af ​​et dekorativt panel. Efter at de vigtigste egenskaber er etableret, hvilket vil sikre nem installation, vælger køberen at vælge enheden i udseende.

Her er hovedindstillingen valget med fokus på din egen smag eller baseret på indretningen og designen af ​​rummet, hvor det er planlagt at installere belysningsenheder.

En almindelig praksis er at vælge en enhed med samme farve som loftet. Lampen er som om den er forsænket og minimalt synlig i dagslys. I modsat fald købes lamperne med en kontrastfarve i forhold til loftet - for at matche væggene eller gulvet. Denne løsning bruges ofte af indretningsarkitekter.

Et eksempel på design af lamper med usædvanlige farver

Diameteren af ​​dekorationspanelet til et lille rum overstiger ikke 5-8 cm, ellers er lampen for mærkbar. Hvis dette er hovedmålet, så er der i butikkerne også lamper med paneler af store størrelser.

Ofte er et dekorativt element, som hele lampen, lavet af hvid plast. Sådanne indretninger er de mest almindelige og tilgængelige. Derfor vil fejlen i den eksisterende enhed gøre det muligt for ejeren hurtigt at finde en udskiftning, at købe en lampe med lignende udseende og anvende samme type lamper.

Køb og enheder med det originale mønster eller farvepanel. Hvis rummet er beklædt med plastik med et mønster af naturligt træ, så brug lamper af den sædvanlige hvide farve, det betyder at ødelægge designet. Til sådanne formål tilbydes kun udstyr, design, tegning og farve, som er egnet.

Afhængighed af nem montering på lampens diameter

Der er ingen grundlæggende forskel på at installere en enhed med lille diameter og stor diameter. Ejeren tager højde for den faktor, at hvis du forbereder de hængende loftpaneler til installation af lamper af store størrelser, vil det være umuligt at installere enheder med mindre diameter. Det vil være nødvendigt at udskifte de paneler, hvor huller blev forberedt til installation af store lamper.

Beregn og tænk over placeringen af ​​lamperne på forhånd. Dette gør det muligt for os at beregne deres optimale mængde pr. Værelse, deres magt, vælg den korrekte type både efter diameter og dybde.

Installationshastigheden afhænger af antallet af installerede armaturer. Enheder med stor diameter vil blive krævet i mindre mængder end lamper med lille diameter. Derfor øges installationshastigheden.

Hvis hovedkriteriet for køberen er hurtig og høj kvalitet installation, så foretrækker de simple modeller - lamper til G5.3 lampelampen. Samtidig bruger pærer af forskellige typer.

Lampen til en lampe med G5.3 socle

Sådanne enheder er ret nemme at installere og tilslutte. Deres dimensioner er ideelle til forskellige typer af hængende loft og til ethvert værelse.

Fordelene er:

 • Enkelhed af design;
 • Nem installation og tilslutning;
 • En bred vifte af modeller i design og farve;
 • Universitet - alt efter installationssted og størrelse. Dybden af ​​en sådan lampe er minimal, diameteren er standard.

Sådanne lamper vil forbinde til layoutet, selv en person, der aldrig har udført sådan arbejde før.

Nemligheden ved disse modeller ligger også i enkelheden ved at udskifte pæren eller selve apparatet i tilfælde af fejl: Få armaturet, bøj ​​klipperne på mindre end et minut og sluk for glødelampen ved blot at afbryde stikket.

Dimensioner af indbyggede loftslamper

Dimensioner af indbyggede loftslamper

Når man vælger en armatur, er det nødvendigt at tage hensyn til visse faktorer, der påvirker anvendeligheden af ​​fremtidig brug af enheder. De vigtigste egenskaber er:

 • Dimensioner af indbyggede loftslamper
 • Type lyspærer til enheden
 • Formålet med lampen
 • Forskellige funktioner (vandmodstand, slagfasthed osv.)

Det vigtigste kriterium er formålet med lysmekanismen. Du skal forstå for hvilket rum og for hvilket formål du vælger en lampe. Ved besøg med høj luftfugtighed (køkkener, badeværelser, gadebelysning) er designs med fugtbeskyttelse velegnet, og når de bruges i tørre besøg og med en dekorativ funktion, vil mindre versioner og udstyr med dekorative elementer gøre. For at belyse gaden er der specielle lamper, der er modstandsdygtige over for temperaturudsving, fugtighed og snavsbeskyttelse.

Du har bestemt præcis, hvor du skal installere lamperne og hvilken slags belysning du vil bruge dem. Nu skal du beslutte dig for designet og vælge størrelsen af ​​de indbyggede loftslamper.

Det skal tages i betragtning, at belysningsenheder med små dimensioner har en effekt, der er direkte proportional med dens størrelse. Således jo større størrelse, desto større plads kan den lyse op.

I bund og grund omfatter moderne loftslamper brug af moderne lamper, såsom LED-, halogen- og LED-lamper.

Fordelene ved denne type belysning er:

 • Lille størrelse design
 • Nem installation
 • Nem betjening og vedligeholdelse
 • Miljøvenlighed

Sådanne indretninger kan anvendes i private, offentlige og kommunale lokaler. De vil finde deres ansøgning overalt.

Med hensyn til størrelsen af ​​de indbyggede loftlamper og deres udseende er det ubrugeligt at argumentere. For hver kunde er der et unikt design og nem installation.

Designet af den indbyggede loftslampe er den mest alsidige og bekvemme. En sådan mekanisme er installeret i loftdækslet og fastgjort der med en speciel fjederfastgørelse. Hver type belægning har sin egen type fastgørelsesanordninger.

Valget af størrelsen af ​​de indbyggede loftslamper afhænger normalt af det indre rums egenskaber. Designeren eller dig selv tænker over, hvad der skal være det færdige udseende af loftet sammen med belysningen.

På markedet for belysningsarmaturer til indbyggede armaturer tilbyder producenter en række standardstørrelser, de afhænger af den type lampe, der bruges i enheden:

 • Dot dioder med en størrelse på 77 mm i diameter
 • Mortise med dimensioner på 52 mm
 • Punkt halogen ved 110 mm
 • Glødelamper mindst 8 cm

Ved at se standarddimensioner skal du huske på, at armaturets dimensioner kan gå ud over standarddimensionerne og have en anden base på 7,5 cm eller derover, skrives som et bogstav med det tilsvarende nummer fra E5

Hvilke størrelser af indbyggede loftslamper skal du vælge?

Beregn hvilken diameter der skal indsættes for den lygte, du kan lide, i nogle tilfælde passer den ønskede størrelse ikke til størrelsen af ​​det installerede loft på grund af dets design.

Den yderste størrelse af det dekorative panel er i de fleste tilfælde ikke særlig vigtigt, og her kan du kun styres af din smag.

Også en nyansering ved installationen er den nødvendige dybde af landingen af ​​lampen. Fra standard til ultra-tynd afhænger dit valg af den indstillede afstand mellem bunden af ​​loftet og loftdækket, så med utilstrækkelig dybde foretrækkes der ultra-tynde enheder. Igen, hvis dybden er tilstrækkelig, kan du vælge en armatur og en større, dens fastgørelser kommer stille ind i interceilrummet.

Det sker, at interiøret anvender separate dekorative strukturer i loftet, og du skal indlejre en belysningsenhed i henhold til designers idé. I dette tilfælde skal du være opmærksom på selve panelets diameter, og ikke kun selve lampen.

Indstillingerne til indretning af indbyggede armaturer er meget forskelligartede, men som praksis viser, vælger købere oftest lyselementer i loftets farve for ikke at synliggøre øjnene for besøgende på enheden visuelt, men at gøre opmærksom på mere interessante indvendige detaljer. Derfor vælges dimensionerne af de indbyggede loftslamper også meget gennemsnitlige.

Det er værd at huske det faktum, at hvis du allerede har forberedt et hul til montering af en stor loftslampe for at installere en lille en ind i den, når du skifter mening, vil det ikke fungere, for det bliver du nødt til at ændre en del eller endda hele dækpladen.

Når du vælger loftlamper og den samlede indretning af dit rum, skal du altid huske at gøre det så funktionelt som muligt i din gruppe og behageligt at blive.