Typer af PVC paneler: størrelser og fordele

Når man udfører reparationer på våde områder, vælger mange PVC-paneler som beklædningsmateriale, dimensioner og design, der tillader at skabe bemærkelsesværdige overflader, der er opmærksomme. Plastpaneler er mest efterspurgte efter færdiggørelse af sådanne lokaler som et badeværelse, toilet, køkken, korridor og balkon. Ofte anvendes PVC-paneler til indvendig og udvendig udsmykning af gadebygninger. Overfor boder, butikker, lager og skur med dette materiale tager lidt tid og sparer penge.

Enhed og egenskaber af plastpaneler

Plastpaneler er fremstillet af polyvinylchlorid ved ekstrudering.

Produkterne består af to plader forbundet med ribber. En af deres plader er forsiden, som har en indretning svarende til den udviklede model. PVC-paneler er specielt fremstillet, så deres forbindelse er holdbar og ubemærket. For at gøre dette er deres sidekanter udstyret med fremspring og riller.

Plastpaneler har sådanne fordele:

 1. Præsentabel udseende. Moderne design tillod at skabe overflader med en høj kunstnerisk komponent.
 2. Vandtæt. Polymer lameller absorberer ikke fugt og er modstandsdygtig overfor mugg.
 3. Tilstrækkelig mekanisk styrke. Denne faktor gør det muligt at vaske det færdige plan med et bestemt tryk.
 4. Fleksibilitet, der forhindrer brud på skinner under transport og installation.
 5. Lav specifik vægt. Der er ingen ekstra belastning på lejefladen.
 6. En række parametre, tekstur og farveinterval af produkter. Denne kvalitet gør det muligt at vende om designernes fantasi.
 7. Økologisk renhed. PVC paneler kan bruges i alle lokaler, herunder i hospitalet afdelinger og børnehaver.
 8. Nem i forarbejdning og installation. Skæremateriale kan være en almindelig brevpapirkniv.
 9. Evnen til at adskille den færdige overflade. Dette er nyttigt, når du har brug for adgang til kommunikation eller at erstatte fragmenter af et ophængt loft eller væg.
 10. Brandsikring. Materialet understøtter ikke forbrænding.
 11. Lav pris Plastprodukter er tilgængelige for alle segmenter af befolkningen.
 12. Holdbarhed. Plastpaneler installeret i rummet kan vare i flere årtier. Bredt arbejdstemperaturområde. Produkter mister ikke deres kvaliteter, både i kulde og i et varmt miljø.
Stor efterspørgsel og distribution af paneler af denne størrelse.

Plastpaneler har visse ulemper, som består i, at deres overflade let kan ridses eller presses. Desuden er materialet deformeret og smelter på grund af stærk opvarmning.

Parametre af plastpaneler

PVC paneler bruges normalt til loft dekoration. Men der er vægplastikplader, der bruges til at dække lodrette overflader.

Størrelserne af plastpaneler er ganske forskellige:

 1. Længden af ​​panelerne er 270, 300, 595 og 1200 cm. Dette gør det muligt at afslutte overfladen af ​​et stort område uden led. De mest almindelige plastpaneler har en længde på 595 cm. De er velegnede til både lejligheden og de store lokaler. For at lette transporten skæres panelerne ind i de ønskede segmenter på salgsstedet.
 2. Bredden af ​​produkter varierer fra 10 cm til 50 cm. Som regel har lameller med en bredde på 10 cm og 12,5 cm en synlig forbindelse. De efterligner træ clapboard. Med en bredde på 18 cm eller derover forbliver der et næsten usynligt mellemrum ved grænsefladen. De mest almindelige er PVC-paneler med en bredde på 25 cm. De er ret let bøjede og skaber ikke for meget hyppige sømme.
 3. Tykkelsen afhænger af destinationen. Plastpaneler til loftet har en tykkelse fra 5 mm til 8 mm. For dem betyder styrke ikke noget. Produkter til vægge har større tykkelse og antal ribber. Dette gør det muligt for dem at modstå stød, der uforsigtigt kan påføres deres overflade.

Til tilslutning og fastgørelse af skinnerne fremstilles PVC profiler, hvis dimensioner er tilpasset deres parametre. Forskellige profilmodeller har en længde fra 270 cm til 600 cm. Åbningens størrelse svarer til tykkelsen af ​​det modstående materiale.

Indretning af plastpaneler

Da alle værelser har en vis indretning og konfiguration, er ikke alle lining muligheder egnet til deres efterbehandling. Før du køber et produkt, bør du lære bekendtskab med dets sorter.

Overfladens tekstur af PVC-paneler er som følger:

 1. Glossy. Denne overflade ser ret præsentabel ud. Den har en god reflekterende overflade. Glatte lofter ser godt ud, både i bryggerier og i stuer. Visse minus er de pletter, der forbliver på den glatte overflade.
 2. Matt. Sådant materiale anvendes af tilhængere af klassikerne til at beklæde deres hjem. Da denne plastik har en lav pris, anvendes den i vid udstrækning til efterbehandling af husholdningsgenstande og udhus i handelsområdet.
 3. Texture. Prægning på overfladen giver loftets karakter og personlighed. Som regel anvendes forskellige ornamenter og symmetriske mønstre.

Farveområdet af dette produkt er ret stort. Farvningen af ​​panelerne kan være meget forskelligartet.

I bygningen fremlagde en bred vifte af plastpaneler til enhver smag.

Fabrikanter tilbyder sådanne farvemuligheder:

 1. Hvid. Denne farve er den mest alsidige. Det passer godt med enhver form for rum.
 2. Sort. Bruges til at adskille fly og skabe en kontrast effekt.
 3. Farve. En monokromatisk farveskema eller slørede kombinationer af flere nuancer påføres.
 4. Under træet, sten, læder og andre materialer. Disse modeller ser temmelig elegante og eksotiske ud.
 5. Med et billede. Afbildet på panelerne kan himmel, blomster, insekter og dyr.
 6. Paneler. Et enkelt billede er samlet fra flere fragmenter. Billedet kan anvendes på den sædvanlige eller holografiske måde.

Sådanne modeller vil tilfredsstille den mest raffinerede smag.

Størrelser af PVC vægpaneler

Dimensionerne af plastpaneler til vægge påvirker installationshastigheden, lamellernes placering på hegnets lodrette plan (lodret, vandret og diagonalt) samt metoden til fastgørelse af foringen.

Ved hjælp af plastpaneler kan du smukt dekorere væggene i badeværelser, korridorer, køkkener og boligområder. Hvis du har nogle erfaringer med værktøjer, kan du helt revne væggene i dit hjem.

Det moderne marked i sine kvadrater tilbyder forbrugeren en bred vifte af plast vægpaneler af forskellige farver og størrelser.

Typer af plast vægpaneler

Ved den type forbindelse mellem panelerne er de opdelt i tre kategorier:

 • sømløse lameller;
 • relief paneler;
 • plastikstrimmel med afskærmning.

Sømløse lameller

De uklare samlinger af panelerne er forsynet med tunge- og spærlåsesystemet.

Et panel af den sideudragende kant kommer ind i sporet af den næste lamell, på grund af dette er den dannet praktisk talt i form af et fast foringsplan.

Det anbefales ikke at feste panelerne direkte på væggene. Brug tid og materialer til at få den perfekte glatte overflade af hegnet, for at lukke den med foring er det ikke værd.

Sømløs beklædning monteret på en forberedt kasse.

Relief paneler

På siden har panelet en tynd kant, der passer helt ind i rillen i den næste stang 5 mm bred.

Lodrette riller på målets plan udformes visuelt af fældning af træplader (foring).

Foring af sådanne plastplader har tilstrækkelig stivhed og kan modstå virkningerne af små mekaniske belastninger.

Bevel plast paneler

Paneler af denne type kan være ret brede. Sidens overflade slutter med en dekorativ strimmel (facet). Metoden til tilslutning svarer til sammenføjningen af ​​reliefpaneler.

Væggene er foret med mørke paneler med skinnende metalfelter.

Ekstern belægning af plastikbeklædning

For det meste fremstilles plastpaneler med tre muligheder for ekstern belægning.

termisk tape

Den malede overflade af plast er dækket af termofilm. Filmen har et limlag på bagsiden. Det opvarmede materiale rulles med en rulle og derved tilvejebringe en tæt pasform af folien til plasten.

Dekorativ belægning giver panelerne en bred vifte af farver og udgør samtidig et fugtighedsikkert lag, som også beskytter mod mindre mekaniske skader.

Vægbeklædning sådan plastik anbefales at gøre i badeværelset, på toilettet, i køkkenet.

Direkte udskrivningsmetode

En særlig printer anvender tegninger af forskellige farver og halvtoner til lamellen. Den lakeret tegning tørres ved ultraviolet bestråling.

Materialet er imidlertid modtageligt for fugt og kan let ridses. Vægpaneler med direkte tryk kan dekorere interiøret i køkkener og spisestuer.

Laminerede lameller

Farvning og tegning af sådanne paneler er skabt af rullende PVC film. Styrken karakteristisk for en tæt film beskytter overfladen af ​​plastik fra mindre ridser.

Brugen af ​​en eller anden type plastforing afhænger i vid udstrækning af rummets mikroklima og på den økonomiske mulighed for at anvende denne type materiale. Laminerede paneler er perfekte til bad.

Størrelser af vægplastbelægninger

Fabrikanter af byggematerialer fylder hele tiden detailnetværk med nye modeller af PVC vægpaneler. Typiske størrelser af plastpaneler til vægge er præsenteret i tabellen:

Teknologien til færdiggørelse af væggene med plastpaneler

Montering af plastindhegning direkte på væggen sker i meget sjældne tilfælde. Under alle omstændigheder anbefaler vi dig ikke at gøre dette arbejde selv. For mere information om, hvordan man skal færdiggøre væggene i badeværelset på en dag, se denne video:

Selvom det skal bemærkes, at bjerget direkte på væggen af ​​plast vil holde mængden af ​​et lille rum uden at indsnævre det knappe rum i rummet.

Fastgørelse af plastlameller til vertikale hegn indvendige rum udføres normalt på en tidligere forberedt ramme. Kassen er lavet af to typer: et træslattegitter og en ramme fra en letmetalprofil.

Montering af trækasser

Til den ramme, der anvendes træplader sektion på 20 x 40 mm. Fastgør kassen som følger:

 1. Lav markeringer på væggens overflade. I overensstemmelse med markeringen skæres træet med en savsås i stykker af den ønskede længde.
 2. Reiki vedhæfter dowels. For at gøre dette skal du bruge en hammerboremaskine og hammer.
 3. Vandrette rækker af lameller placeres i trin på 40 cm - 50 cm.
 4. Sæt yderligere floder på steder for fremtidige fastgørelser af hængslede emner.
 5. Lodrette stænger af samme tværsnit placeres i rummets ydre og indre hjørner.

Montering af en metalramme af letvægtsprofil

Den brede profil er installeret i de vandrette hjørner af væggenes tværsnit til loftet og til gulvet.

I de indvendige hjørner sættes to stativer på hver af de tilstødende sider.

På samme måde gør det med ydre hjørner.

Montering af plastpaneler på en metalramme

Horisontale profiler er fastgjort til væggen med monteringsplader på dowels.

 1. I de vertikale og vandrette vinkler indsættes på skruerne to-pen plast hjørner.
 2. Panelerne er fastgjort med skruer gennem "fjeder" af lamellerne i profillegemet. Naboplanker er forbundet med tornsporetlås.
 3. Installation af modstående start fra hjørnerne, indsættelse af siden af ​​det første panel mellem fjerene af det dekorative hjørne. Indsæt også nederste og øvre ender af lamellerne i de vandrette støttelinjer. For detaljer om hvordan man monterer paneler på vægge og lofter, se denne video:

Hvis metalrammen er installeret i et rum med høj luftfugtighed, skal du arrangere vandrette huller i sokler og pilasters af plastbeklædning. Dette vil give naturlig ventilation af det lukkede rum mellem væggen og rammen.

Typer og størrelser af PVC vægpaneler

Vægplastikplader - et af de mest praktiske og uhøjtidelige materialer til efterbehandling.

De er lette, meget nemme at installere - ingen professionelle værktøjer eller særlige færdigheder er nødvendige, de er meget forskellige i udseende og har brug for minimal vedligeholdelse. Udskiftning i tilfælde af skade er let. Derfor bruges de så ofte til indretning.

Først og fremmest er det nødvendigt at skelne PVC-produkter til loft og vægge. Bruges også PVC-paneler til udvendig bolig.

I udseende, og ofte i størrelse materiale kan ikke skelnes. Men loftet plastbeklædning er tyndere - 4-5 mm og mindre holdbart, fordi det ikke udsættes for store mekaniske belastninger. På væggene kan det ikke siges, så vægpanelerne er tykkere og stærkere. For at vælge et materiale er det nyttigt at læse om dimensioner af væggipsplader.

Ifølge metoden til at forbinde lamellen med hinanden er materialet opdelt i tre grupper.

 • Sømløs - rillen forbinder til rillen og med korrekt installation danner en helt flad, glat overflade med subtile led. Materialets kvalitet påvirker kraftigt resultatet af installationen: Den mindste deformation af panelerne forvandler leddet til en tydelig synlig ujævnt søm.
 • Relief - sutur. Som regel efterligner destillationen, som er karakteriseret ved en sådan forbindelse. Sømmen er godt markeret og er en del af designet. Lameller af denne type har størst stivhed og er meget modstandsdygtige over for mekaniske skader.
 • Den afskårne variant - som en sammensætning, er et sømløst materiale, men i enderne af produktet dannes en dekorativ indrykning - en afskærmning, som giver en jævn overfladeaflastning.

I videoen - størrelsen af ​​PVC vægpaneler:

Farvepaletten og evnen til at efterligne forskellige naturlige materialer gør PVC lameller til en ægte velsignelse for designere. Metoden til at anvende billedet på overfladen eller maleriet påvirker imidlertid finishens kvalitet.

På dette grundlag er der tre kategorier.

 • Pamel med en termisk film - grundlaget er en hvid lamell, som er malet den krævede farve. Brug derefter en speciel rulle på produktrullen termofilm. Det tjener som en fremragende beskyttelse mod fugt og mekanisk skade.
 • Direkte udskrivning - i dette tilfælde påføres tegning eller farve på overfladen af ​​produktet, derefter belagt med lak og tørret med UV-bestråling. Dekorative muligheder for en sådan løsning er rigere, men selve materialet er ustabilt til fugt og er ret nemt at ridse. På billedet - PVC paneler til køkkenet med et billede.
 • Laminerede paneler - farve og mønster definerer PVC film fastgjort på overfladen. På grund af filmens styrke og tykkelse er sådanne PVP pladeplader meget ridsefast. Farvepaletten her er dog mest begrænset.

dimensioner

PVC-finish klassificerer og afhænger af formfaktoren, der afviger i størrelse og følgelig i form.

pinion

Lamellae - eller slattede, oftest efterligner foring, og derfor har de tilsvarende størrelser. De ligner velkendte efterbehandlingskort:

 • længde - fra 90 cm til 3 m:
 • Bredden varierer fra 13,5 til 30 cm. Parameteret afhænger af hvilken profil lamellen gengiver: skibets træ - enkelt eller dobbelt, sildben og så videre.

væg

Tykkelsen af ​​vægpaneler er standard for enhver formfaktor og er 8-12 mm.

Andre dimensionelle parametre har et raket materiale sømløst:

 • længde - 260, 270 og 300 cm;
 • bredde - fra 15 til 50 cm.

flise

Flisebelagt materiale er sædvanligvis sømløst, da det efterligner stenflader, pudset samt flise. Designet er usædvanligt forskelligt - fra enhver skygge til ethvert mønster eller mønster dannet af fliser lagret i den rigtige rækkefølge.

De mest populære størrelser omfatter følgende:

 • 30 * 30 cm - ofte kombineret: monofonisk og med et mønster, monofonisk og efterligende sten;
 • 98 * 98 cm - bruges til at lave malerier og komplekse tegninger.

ark

Sheet finish - forskellige største størrelser. For at lægge på væggen er den mindst tidskrævende mulighed, da den dækker et stort område. Designet kan være meget originalt:

 • længde - fra 98 til 244 cm;
 • bredde - fra 50 til 122 cm;
 • Tykkelsen af ​​arkmaterialet er som regel mindre - 3-6 mm. Ellers er monteringselementet - arket for tungt.

På videoinstallationen af ​​pvc vægpaneler:

montering

Takket være sin store lysstyrke kan PVC-paneler monteres direkte på væggen, hvis det er tilstrækkeligt glat. I praksis bruges denne metode sjældent, da installationen på rammen har flere fordele: bedre varme- og lydisolering, der er ikke behov for omhyggeligt at justere væggene, det er tilladt ikke at fjerne den gamle finish - tapet, maling osv.

Ramme konstruktion

I boliger, afhængigt af driftsforholdene i lokalerne, anvendes tre typer konstruktion.

 • Trækasse - det er uden tvivl plus nem montering og nem indstilling af højden. Således er det muligt at niveauere enhver ruhed af basisoverfladen. Minus - træet er bange for fugt og ændringer i volumen med temperaturfald. I rum hvor mikroklimaet er ustabilt - loggier, køkkener, badeværelser, er det bedre ikke at montere en trækasse. I stuer er rammen konstrueret af trætræ, forbehandlet med et antiseptisk middel. Listerne er fastgjort i trin på 60 cm i retning vinkelret på installationsretningen. Hvis vi taler om arkbehandling, så er retningen ligegyldig. Fastgørelsesanordninger med dykker, slagskruer, galvaniserede selvdrejende skruer - afhængigt af væggenes materiale.
 • Plastramme - Til fremstilling heraf anvendes U-formet profil. Fordelen ved løsningen er en stor lethed og perfekt ufølsomhed overfor fugt og temperatur. Derudover kan rilleprofilen anvendes som et hulrum til elektriske ledninger. Minus - rammen er ikke designet til en stor belastning, men da det drejer sig om lette vægpaneler, er ulempen i denne sag ligegyldig. Profilen er fastgjort med et trin på 30 cm, dowels eller selvdrejende skruer efter 1 m. En anden fordel ved materialet er nem behandling. Hvis det er nødvendigt at deltage i profilerne, vil almindelig mousse af høj kvalitet få glatte afdelinger af høj kvalitet i en vinkel på 30, 45 eller 90 grader.
 • Metalkasse - konstrueret fra UD- og CD-profil. Til lægger vægpaneler sjældent som regel til værelset, der er dårligt opvarmede - f.eks. En loggia. Galvaniseret profil er valgt til badeværelset og køkkenet, da det er modstandsdygtigt mod fugt.

Installation færdiggørelse

Mængden af ​​materiale, der er nødvendigt, bestemmes omtrent ved at dividere væggenes areal ved hjælp af PVC-produkter - lameller, plader eller plader. For at reducere forbruget skal der tages hensyn til metoden til lægning - lodret, vandret, diagonalt. Resultatet af beregningerne er øget med 15% - fejl i samlingen eller dårlige kvalitetspaneler i festen er altid mulige.

Før installationen er det ønskeligt at give materialet til at vænne sig til rummets mikroklima - blød i rummet i omkring en dag.

Ud over beklædningspladerne vil der være behov for yderligere elementer. Det indvendige hjørne er under alle omstændigheder nødvendigt, og også start- og efterbehandlingsprofilen, hvis lægningen skal gøres vandret. For at dække leddene mellem væggen og gulvet vil væggen og loftet have brug for en sokkel.

 1. Installationen begynder fra hjørnet i retning af åbningsvinduet eller døren. Den første sætter det indvendige hjørne.
 2. Slats er skåret i længde, plader - afhængigt af installationsmetode.
 3. Plastlamellen eller fliserne er indsat i hjørneprofilen og fastgjort til beklædningen. Konstruktionskonsoller kan bruges, men klammerne er den bedste løsning - de er monteret på den nederste del af rillen, og fastgørelsen sker gennem hullerne i randen. Denne metode beskadiger ikke panelet og giver en ikke-stiv fiksering.
 4. Alle efterfølgende lameller er installeret på den sædvanlige måde - spidsen i sporet. Panelerne skal passe tæt, så brug om nødvendigt en gummihammere.

Sømløs materiale kræver omhyggelig montering og kontrol af vertikaliteten af ​​hver lamell. Ellers vil sømmen være mærkbar.

Efter at have dækket hele rummet, er samlingen mellem gulvet og væggen maskeret med en sokkel. At forsegle sømmen mellem loftet og væggen ved hjælp af en mere dekorativ loftsplint. Men her afgøres alt af rummets design, det er muligt, at vi har brug for den samme finish.

PVC-paneler har et ret bredt driftstemperaturområde, men er ikke universelle. Den øvre grænse er begrænset til + 40-50 ° C, så huden til et dampbad er for eksempel ikke længere egnet. Nedre - -5 C: Efterbehandling af loggia eller glaseret balkon er stadig muligt, men åben - nej. Læs også, hvordan man klæber PVC-paneler til beton.

Producenter og priser

At lave plast efterbehandling er en simpel proces fra et teknologisk synspunkt. I grund og grund afhænger prisen af ​​produkter på størrelse og indretning. Der er dog undtagelser, når det gælder specielt materiale. Valget er enormt.

 • Produkterne fra den russiske fabrik TAGinterio afviger ikke kun af mangfoldigheden af ​​design, men også af deres høje lydabsorberende egenskaber. Panelerne er akustiske materialer og bruges til efterbehandling ikke kun boliger, men også musikstudier og industrielle laboratorier. Omkostningerne ved fliser afhænger af design og yderligere funktioner - mikroperforering til bedre lydabsorption, for eksempel. Minimumspris - 4500 s. for kvartalet. m.
 • Ressourcefirmaet tilbyder arkfinisheringsmateriale. Panelerne gengiver strukturen af ​​natursten og træ, men der er også originale fantasy farver.
 • "Decor-panel" producerer plastfolie til vægge og lofter af de mest forskelligartede typer. Traditionelle samlinger, der efterligner forskellige stenbelægninger kompletterer unikke designs med ornamenter eller mønstre. I "Prestige" -serien tilbydes paneler med tredimensionel udsmykning opnået ved en kombination af prægning og aluminiumsfolie. Pris - fra 935 s. for kvartalet. m.
 • Decostar præsenterer sømløse brede lameller, der efterligner fliser, murværk, dekorativt sten, træ og mønstret dekorationsmateriale af enhver art. Omkostningerne til panelerne er ret overkommelige - fra 231 s. for kvartalet. m.
 • "Europlast" er specialiseret i produkter fra polyvinylchlorid. Samlingen af ​​PVC-paneler til vægdekoration omfatter en række dekorative løsninger opnået ved metoden til laminering, termisk udskrivning, med en metalbelægning og så videre. Pris - fra 140 s. for kvartalet. m. Fotografiet - Europlast vægpanel:

En bred vifte af PVC vægpaneler er præsenteret i Leroy Merlin.

PVC-paneler er ikke for ingenting betragtes som en af ​​de mest populære metoder til afslutning af både stuer og arbejdsområder. En række udseende og overkommelig pris giver dig mulighed for at opgradere dit værelse, selv med det mest beskedne budget. Du kan også være interesseret i oplysninger om, hvad der er inkluderet i MDF-panelerne. Linket beskriver finishpanelerne til indretningsindretning MDF. Læs også, hvilke størrelser mdf paneler er tilgængelige. Her kan du se et billede af PVC vægpaneler til badeværelset, her - et billede af korridorens afslutning med vægpaneler.

Hvad er størrelserne af PVC-paneler?

Fremskridt står ikke stille, teknologier inden for byggematerialer forbedres. Som et resultat, for nylig for 10-12 år siden, blev der opstillet polyvinylchloridpaneler i Rusland til efterbehandling, udsmykning af mure, lofter i stuer og badeværelser, på balkonen og loggier. PVC-paneler vandt kundens opmærksomhed med enkelhed, nem installation og dets fordele.

Egenskaber: fordele og ulemper

Polyvinylchloridpaneler er kendetegnet ved et stort antal fordele.

 • Smukt udseende vedvarer i lang tid. Hvis du rengør regelmæssigt, ved hjælp af rengørings- eller sæbeopløsninger, vil kvaliteten og nyheden være behageligt i lang tid.
 • Rimelig pris. Tilladt at genoplive lejligheden med et moderat budget.
 • Forskellige typer, konfigurationer, kategorier.
 • Farvelægens alsidighed hjælper med at vise alle slags ideer fra designere.
 • Tolerere forøgede belastninger, temperaturfald. Hertil kommer, holdbar og sikker. Brændtemperaturen er meget høj - over 399 ° C.
 • Modstandsdygtighed mod fugt, mange typer svampe, skimmel.
 • Nemt at vaske og rengøre med enkle vaskemidler.
 • Reparation sker hurtigt og nemt ved brug af PVC paneler. Slutresultatet er praktisk og ryddeligt. At installere speciel viden er ikke nødvendig.
 • Det er ikke svært at udskifte, hvis der opstår skade.
 • Designet er let og nemt at installere.
 • Afviger i god zvuko-og termisk isolering.
 • Miljøvenligt materiale. Polyvinylchlorid er en termoplastisk plast fremstillet af naturgas eller olie og salt ved elektrolyse. Denne inerte, slidstærke kemikalie er absolut uskadelig. Den bruges til fremstilling af børns legetøj, emballage til mejeriprodukter, beholdere til opbevaring af vand og mad.

Men PVC-paneler har ulemper:

 • skrøbelighed (panelerne er hule inde, konfigurationen understøttes af stivere);
 • frigivelse af giftige gasser i tilfælde af brand.

PVC plader adskiller sig i formål og metode til tilslutning.

Strukturen af ​​panelerne består af to plastikplader stift forbundet med hinanden ved små langsgående broer. Det tilsvarende mønster påføres på forsiden, og sidekanterne er lavet med fremspring og riller.

arter

Efter aftale er der to kategorier: væg og loft.

Den første er kendetegnet ved en lang levetid, holdbarhed og modstandsdygtighed over for fugt (de lader endda ikke vand gennem leddene). Deres vægt er væsentligt forskellig fra loftet.

De er forskellige i form af styrke og er i sin tur opdelt i flere underarter.

Paneler med 3D-effekt eller offset print

Perfekt 3D-tegning, brandfarve i fuld farve, isolerende lag af lak, gør dem til at ligne natursten, træ, keramisk flise eller højkvalitativ realiseret grafik. Ultraviolette malinger, der påføres panelerne, tørres øjeblikkeligt, det næste lag af lak tillader ikke at komme ind i kemisk interaktion med luft.

Tegning billeder, malerier, ornamenter, kompositioner af paneler vil bidrage til at gøre interiøret unikke, originale, unikke.

Paneler 3D - en vidunderlig løsning på problemet, når du opretter et nyt, komfortabelt interiør i en lejlighed, kontor, butik.

Paneler med termisk tryk eller termotranslation

Teknikken til at anvende indretningen på PVC-pladerne kaldes termisk udskrivning og overfører alle mulige tegninger, farver at vælge imellem. Der tegnes en tegning på polymerfilmen, og derefter på specialudstyr ved høj temperatur fjernes den til panelets overflade. Den modtagne forside af panelet behandles ikke med lak: film belagt med maling er modstandsdygtig over for slid, fugt og ultraviolette stråler.

Let installation, fugtmodstand, modstand mod temperatur ekstremer - alt dette gør panelet til en anerkendt leder i design af individuelle studier, offentlige institutioner, stuer.

Laminerede paneler

En fremgangsmåde til fremstilling af laminerede PVC-paneler består af limning af en film med et mønster og præget tekstur (fremstilling) på en plade. En film påføres på forsiden med en specifik klæbemiddelsammensætning og vikles om bagsiden. Filmen eksfolierer ikke langs kanterne, og materialet modtager yderligere tekniske egenskaber: holdbarhed, praktisk og holdbarhed over for ufrivillige handlinger (designet forringes ikke over tid, det er svært at ødelægge det og endda ridse det).

PVC laminerede paneler bruges i køkkenet, i toilettet eller badeværelset, kontorlokaler. Derudover er det en god mulighed for brug på balkonen, loggia: temperaturstyring påvirker ikke panelerne af denne type. Panelerne er belagt med et særligt antistatisk middel, derfor støder støvpartikler ikke på overfladen. Panelernes kvalitet er som regel certificeret af et passende certifikat.

Hvad angår PVC-loftspladerne, er de noget tyndere end væggen. De kan være af følgende størrelser: bredde - 25 cm, 37 cm, 50 cm, længde - 2 m, 7 m, 3 m, 6 m; tykkelse - 4-10 mm. Ved design er der to- og tre-sektioner i farve og tekstur - mat og blank, hvid og med efterligning af naturlige materialer, lyse og pasteltoner.

Polyvinylchloridpanelpaneler har følgende positive egenskaber:

 • når de anvendes, er de ikke underkastet mekanisk handling;
 • Produkter kan monteres i lokaler med forskellige formål: bolig og offentlig, kontor og detailhandel;
 • ikke tilbøjelige til dannelse af svampe, forme anvendes derfor i værelser med høj luftfugtighed;
 • giver lejligheden et æstetisk udseende, pladerne gør kommunikationen usynlig for øjet: elektrisk, ingeniørvirksomhed;
 • vedligeholdelse er let: enkle nok sæbeopløsninger til at rengøre overfladen mod forurening.

Enhedsindstillinger

Når du vælger vægpaneler, PVC, bør du overveje, hvordan de vil være placeret: lodret eller vandret.

Panelernes størrelse afhænger af valg af designbeslutninger:

 • til valgmuligheder med 3D-effekt eller offsettryk: bredde - 25, 37, 50 cm, længde - 2,7 eller 3 m, tykkelse - 8-10 mm;
 • til paneler med termisk udskrivning eller termisk overførsel: bredde - 25 cm, længde - 2,7, 3, 6 m, tykkelse - 8-10 mm;
 • til laminerede modeller: bredde - 25 cm, længde - 2,7, 3 meter, tykkelse - 8-12 mm.

Forbindelsen af ​​pladerne udføres på to måder: De er enten limet til væggen eller fastgjort på den forberedte kasse.

I den første metode skal væggene have en ideel flad og glat overflade. For at gøre dette skal de være forberedt på forhånd: Fjern forsigtigt den gamle foring, fjern fedt, snavs, udfyld hullerne, applicer en primer sammensætning og niveau. Størrelsesforskel inden for 5 mm er tilladt. Hvis mere, så efter et stykke tid er panelet deformeret og kan komme ud.

Reparation af pladerne ved hjælp af lim er uforligneligt enklere og billigere: Behovet for konstruktion af rensestrukturen er endelig tabt.

For at installere panelerne behøver du ikke bruge en masse tid og kræfter - med denne opgave begynder enhver nybegynder at klare. Men denne mulighed har en betydelig ulempe: i tilfælde af brud eller beskadigelse er det svært at fjerne det skadede panel fra væggen og udskifte det med en ny.

Metoden til fastgørelse af PVC-paneler med en batten har en række positive aspekter: bedre lyd og varmeisolering, der er ingen grund til at niveauere væggene, du kan ikke fjerne den gamle maling, tapet.

Der er tre typer kasser design afhængigt af den type materiale, hvorfra den er lavet.

 • Wood. I dette tilfælde består strukturen af ​​træplader og planker, der skrues til flyet i lige stor afstand fra hinanden. Afstanden mellem lamellerne til vægge - højst 30-40 cm, til loftet - ikke mindre end 30 cm - dette er hovedstandarden. Kassen i forhold til panelerne er fastgjort på vægoverfladen vinkelret. Fastgørelsesdele er lavet med selvdrejende skruer, hvilket er meget pålideligt og praktisk.
 • Metal. At bygge en metalkasse vælger en metalprofil. Selvskærende skruer udskiftes med specielle beslag, der giver hurtig og sikker fastgørelse på væggen. Kleimer - monteringsbeslag, som er skabt af en metalperforeret plade. Klemmer anvendes til indbygning ved montering af plastpaneler, hvor forbindelsesdelene er usynlige på bygningens overflade.

Opbygningen af ​​rammen i form af flåder hjælper med at klare isoleringen på balkonen og loggia. Hulrum i kassen er fyldt med isolering, derefter beklædt med PVC-paneler.

 • Plast. Til fremstilling af en plastramme med en U-formet profil. Fordelene ved denne løsning: let konstruktion, absolut modstandsdygtighed mod fugt og forskellige temperaturforhold, plasticitet ved forarbejdning. Profilen er fastgjort til bunden med skruer eller dykker med et interval på 30 cm.

En minus af alle disse metoder i opførelse af kasser, hvilket indebærer en ekstra udgift af tid, penge og et fald i boligareal.

Panelindstillinger

Parametrene afhænger af typen af ​​forbindelse og forskellige størrelser af PVC-paneler.

Metoder til at forbinde paneler med hinanden er opdelt i tre grupper.

 • Sutur- eller slattelameller kopierer foringen, som er karakteristisk for en sådan forbindelse. Sømmen er tydeligt synlig, er en del af designet. Paneler er præget af høj stivhed, modstand mod ufrivillige krænkelser. Ligner almindelige efterbehandlingstavler. Standard størrelse: bredde - fra 12-30 cm, længde - fra 0,9-3 m, 6 m, tykkelse - 4-10 mm.
 • Sømløs tilslutning uden synlig ledning, med korrekt installation, viser det sig en glat overflade med knap synlige tilslutninger. Materialets kvalitet afhænger af resultatet af installation, montering. Standard størrelse: Bredde - fra 15-50 cm, længde - 2,7 m, 3 m, tykkelse - 4 -10 mm.
 • Rust version. Til forbindelsen af ​​denne gruppe laves en dekorativ reces i profilen - en rille, der har form af et fremspring, som følge af hvilken en flad overflade opnås.

Afhængigt af PVC-panelets størrelse er der flere typer.

flise

Flisebelagt materiale svarer til keramiske fliser. For at skabe et usædvanligt interiør er det muligt at kombinere monokromatiske versioner med stabling, efterligning af natursten, mønster eller dekoreret med mosaikker.

Standardstørrelse: 30x30 cm, 98x98 cm, 100x100 cm, tykkelse 1-5 mm.

Hvad er størrelserne af PVC-paneler?

Til dato er stor efterspørgsel efter indvendig og udvendig dekoration af PVC-paneler, hvis dimensioner er af stor betydning, når man vælger dette byggemateriale. Dette multifunktionelle produkt bruges i alle lokaler og skaber et unikt billede i interiøret.

Standardparametre

PVC-paneler er to polyvinylchloridplader, sammenkoblet med stivere. Et af ansigterne er forsiden, dekoreret af en specialiseret teknologi, det vil sige, har en indretning. PVC-paneler udfører ikke kun en dekorativ funktion, når du laver et værelse, men skaber også ekstra isolering i huset. K

Hertil kommer, at plastprodukter beskytter loftoverfladen mod virkningerne af aggressivt miljø og skjuler også nogle af ulemperne ved loftet (uregelmæssigheder, lækager).

Producenter producerer ikke kun PVC-paneler til loftoverflader, men også til lodret (væg). Når du vælger et efterbehandlingsprodukt lavet af polyvinylchlorid, skal du være opmærksom på de almindelige dimensioner af lamellerne. Men producenterne producerer dekorative paneler ikke kun i henhold til standarden, så det er muligt at bestille et panel af enhver størrelse.

Længden af ​​lamellerne kan være anderledes - 270 cm, 3 m, 395 cm og 1,2 meter. Takket være denne mangfoldighed er det muligt at montere på den nødvendige overflade, som har et stort område. De mest efterspurgte paneler er 595 cm lange, fordi de kan bruges som færdiggørelsesmateriale til små og store værelser.

Bygningsmaterialets bredde kan variere fra 10 til 50 cm. Generelt har paneler med en produktbredde på 10 og 12,5 cm en synlig forbindelse. Lamellae 25 cm brede anses for at være de mest populære, med deres installation er næsten ingen synlige dockingspunkter skabt. 300 og 375 mm brede paneler anvendes som overfladebehandling til alle overflader, men de skal være mindst 10 mm tykke.

Tykkelsen af ​​produkterne afhænger helt af deres formål. Loft lameller har en tykkelse på fra 5 til 8 mm. For sådanne produkter styrker ikke noget. Vægbyggematerialer har den største tykkelse (10 mm) i modsætning til tidligere variationer, fordi de skal modstå mekaniske skader og udsættelse for UV-stråler.

For at fastgøre og sikre paneler fremstiller producenterne PVC-profiler, der svarer til parametrene for lamellerne. Længden af ​​sådanne profiler varierer fra 270 til 600 cm.

Afhængigt af parametrene kommer PVC lameller i flere sorter.

flise

Flisebelagt materiale ligner keramiske fliser. Standard dimensioner af dette produkt er 30x30 cm, 98x98 cm, 100 x 100 cm. Deres tykkelse er fra 1 til 5 mm. Fliserne kan bruges i kombination med monokromatiske variationer af fliser, der efterligner natursten.

væg

Væglister bruges til at dekorere vægoverflader. Takket være et stort udvalg af produkter er det muligt at oprette et originalt billede i det indre af rummet. Produktets bredde varierer fra 15 til 50 cm, værdien - 2,6 m, 2, 7 m, 3 m, tykkelse - fra 6 til 10 mm.

ark

Disse paneler adskiller sig fra tidligere variationer i store parametre. Under arbejdet med sådan type produkter bliver det store område af en arbejdsflade dækket. Standardbredden af ​​lamellerne er 50-122 cm, værdien er 0,9 -2,44 meter, tykkelsen er 1-6 mm.

Bladprodukter efterligner ofte forskellige materialer:

Støbt

Denne slags plastprodukter har en poleret overflade. Producenterne foretager foring af forskellige farver og teksturer. Forbindelsen af ​​produkter udføres ved hjælp af de eksisterende pigge, hvilket medfører, at selv en uerfaret mester kan udføre monteringen. Bredde af produkter - 10-30 cm, størrelse - 90 cm - 3 m, tykkelse - fra 4 til 8 mm.

PVC foring er lavet i 2 variationer:

 • "Foring" - et produkt af en standardiseret størrelse med et bredt låsende design. Bredde - 10 cm, bredde - 3 m.
 • "Polka" - et produkt af standardiseret størrelse med et smalt låsesystem. Længde - 3 meter, bredde -10 cm.

Polyvinylchloridvægspaneler er også forskellige i forbindelsemetoden:

 • lameller med reliefbelægning;
 • sømløse plast byggematerialer;
 • paneler, der forkæles.

Sømløse efterbehandling materialer bruges normalt til at dække loftet i forskellige rum. Med en korrekt installation kan du opnå en effekt, hvor samlingen mellem delene vil være næsten umærkelig. Den sømløse bindingsmetode giver dig mulighed for at skabe kontinuerlige linjer og mønstre, når du dækker forskellige overflader.

Bevel paneler ligner noget på sømløse produkter. Den eneste forskel er, at der i den første udgave er en afskærmning i bygningsmaterialets endelige del. En afskærmning er en udsparing, der er designet til at forbinde plastpaneler i en enkelt enhed.

Lameller med en reliefoverflade anvendes normalt til færdiggørelse af vægoverflader. I udseende er de ligner klapbræt. Reliefprodukter adskiller sig fra de tidligere variationer i høj styrke og slidstyrke. På grund af sådanne tekniske egenskaber har de en høj pris.

PVC paneler fås i et stort antal farver og en række forskellige teksturer.

Med 3D-effekt

Denne type produkt anvendes ikke kun i udformningen af ​​boliger og lejligheder, men også i kontorbygninger og forretninger. Den oprindelige tegning giver dig mulighed for at skabe et unikt design på værelset. Lamellae med denne effekt efterligner naturligt træ, natursten, keramiske fliser. Standardparametre: bredde - 25 cm, 37 cm, 50 cm, størrelse - 2,7 m, 3 m, tykkelse - fra 8 til 10 mm.

Termisk fortolket

Produktionsteknologi af denne type produkter udføres på en sådan måde, at et billede eller mønster vises på polymerfilmen, hvorefter det specialiserede udstyr overfører dette billede under påvirkning af høje temperaturer til plastmateriale. Termiske oversættelsespaneler anses for at være de mest populære blandt husejere, fordi de har en høj indikator for styrke til virkningerne af høje temperaturer, og installationen leverer ikke meget besvær selv til en nybegynderbygger. Bredden af ​​panelerne - 25 centimeter, størrelse - 2,7, 3 og 6 meter, tykkelse - fra 8 til 10 mm.

Laminerede produkter

Metoden til fremstilling af laminerede paneler er, at en film med et billede og dressing limes til forsiden. En sådan fremstillingsmetode giver efterbehandlingsmaterialet yderligere præstationsegenskaber, sådan tegning eller billede er ret vanskeligt at ødelægge. Laminerede paneler behandles med antiseptisk materiale, som ikke tillader små støvpartikler at komme sig på overfladen af ​​produkterne. Kvaliteten af ​​panelerne af denne type er certificeret af det relevante kvalitetscertifikat. Bredde - 25 centimeter, størrelse - 2,7 og 3 m, tykkelse - fra 8 til 12 mm.

Hvordan beregner du det rigtige beløb?

Før du går videre til beregningen af ​​den nødvendige mængde byggemateriale, skal du kende omkredsen af ​​arbejdsfladen, hvorpå PVC-panelerne installeres senere. Efter den samlede omkreds af behovet for at beregne området for eksisterende åbninger, skal den resulterende forskel divideres med omkredsen af ​​et færdigprodukt.

Overvej et eksempel på hvor den ydre beklædning af væggene i en en-etagers bygning med et areal på 6x8 meter og en højde på 2,5 meter vil blive lavet med PVC lameller. Dette værelse har 4 vinduesåbninger og 1 dør. I dette tilfælde anvendes polyvinylchloridpaneler med parametre på 2,5 x 30 cm.

Den samlede omkreds af vægoverfladen: (6 + 6 + 8 + 8) x2,5 = 70 m2.

Vi beregner forskellen mellem bygningens samlede areal og rummets åbninger: 70-10.62 = 59.38 m2.

Arealet af 1 PVC-produkt: 2,5x0,3 = 0,75 m2.

Beregn det ønskede antal paneler til arbejde: 59.38 / 0.75 = 79.17 stk.

Det resulterende nummer skal afrundes. Som følge heraf vil 80 stykker af PVC-paneler blive påkrævet til beklædning af en etagers bygning.

Når man køber plastiske dekorative paneler, er det nødvendigt at tage højde for ikke kun parameteren i rummet, men også metoden til deres lægning. Det bør tage højde for priskategorien af ​​dele, fordi de lange paneler er signifikant forskellige fra korte lameller, men det påvirker igen ikke produktkvaliteten. Når du slutter væggene, skal du også bestemme tykkelsen af ​​det færdige byggemateriale, da jo tykkere panelerne jo bedre lyd og varmeisolering vil blive produceret i rummet.

Anbefalinger til arbejde med plastik

Inden montering af færdiggørelsesproduktet er det nødvendigt at placere panelerne i det rum, hvor en sådan installation er påkrævet. Produktet skal akklimatisere. Dette er nødvendigt, så byggematerialer er vant til temperaturen i rummet.

Ud over færdige materialer vil der være behov for yderligere elementer:

 • indre hjørne
 • indledende profil;
 • efterbehandling profil;
 • sokkel.

Installation begynder med et hjørne af rummet i retning af vinduet eller døråbningen. Den første er monteret inde i hjørnet. Slats skal skæres til den ønskede størrelse, og pladerne skæres afhængigt af installationsmetoden.

Plastproduktet indsættes i vinkelprofilen og monteres på batten. Til dette formål kan du bruge en konstruktion hæftemaskine, men cleats betragtes som den bedste variation. De er installeret i sporet nedre spalte, og fastgørelseselementer er lavet gennem et hul i klemmen. Denne fastgørelsesmetode deformerer ikke plastproduktet, men giver også et hundrede procent fiksering af byggemateriale. Fastgørelsesanordninger vælges med en hastighed på 2 dowels pr. 1 meter profil og 2 selvtagsskruer med store hætter pr. 1 meter PVC-lamellestørrelse.

Efterfølgende elementer monteres ved hjælp af "torn til slot" -metoden. Samtidig skal panelerne passe så tæt som muligt. Ved enden af ​​beklædningen mellem vægoverfladen og gulvet dannes sammen, som skal lukkes ved hjælp af soklen. Til tætning af led i loftet anvendes en mere dekorativ loftsplint, som skal være i harmoni med loftets generelle trimme.

Antallet af bundplader beregnes ud fra det samlede areal af loftet. Den standardiserede størrelse af soklen er 3 meter. Den samlede omkreds af loftoverfladen skal divideres med mængden af ​​soklen, hvorefter den resulterende værdi afrundes op til et tal, der er et flertal på 3.

Arbejde med plastprodukter kan udføres ved en temperatur på -5 til +50 grader, så vægdekoration i bade og saunaer udføres ikke. På steder, hvor der er kontakter og stikkontakter, skal du først installere specielle kasser og holde elkablet. Ved montering af lameller er det nødvendigt at skære åbninger til kontakter og stikkontakter.

Der er 2 metoder til fastgørelse af plastprodukter:

 • på kassen;
 • på klæbemiddelopløsningen.

Montering af foring eller plade kan kun udføres på rammen. Dette skyldes de store dimensioner af produkterne. Rammen i dette tilfælde kan være lavet af træ eller metal lameller. Rammens højde afhænger af antallet af uregelmæssigheder på arbejdsfladen.

Plastkonstruktioner i form af fliser er hovedsageligt fastgjort til limen. I dette tilfælde er det nødvendigt at udføre forberedende arbejde. Overfladen skal rengøres af forskellige forurenende stoffer, jævnt og behandles med specielle midler. De limer fliserne så tæt som muligt, så der ikke dannes hulrum under produkterne.

Pro tips

Når du vælger dette efterbehandlingsprodukt, anbefaler eksperter at være opmærksomme på følgende nuancer, som vil hjælpe dig med at beslutte kvaliteten af ​​det valgte produkt:

 • I første omgang skal du inspicere overfladen af ​​produktet. I perfekt stand skal den have en glat overflade uden fejl. Der bør ikke være huller i stivere inde i materialet.
 • Forbind flere elementer, mens forbindelsen skal foretages med lethed og uden dannelse af sømme. Kvalitetsprodukter samles uden store vanskeligheder.
 • Når du klikker på sletten, må det ikke danne revner og bukser. Vær særlig opmærksom på vægprodukter, som ifølge normen bør karakteriseres af en høj styrkeindikator.
 • Kontroller også plastmateriale til bøjning. Hvis produktet ikke er revnet eller brudt, når det er bøjet, anses produktet for at være af høj kvalitet.
 • Hvis du ikke har erfaring med plastprodukter, er det bedre at købe dyre produkter. I dette tilfælde vil arbejdet med sådanne produkter blive mere forenklet. Arbejde med billige produkter, der er risiko for, at fugt kommer ind i hele strukturen, hvilket yderligere vil føre til deformation af produkter.
 • Plastpaneler er installeret vinkelret på rammens skinner.
 • Hvis du bruger paneler med et mønster eller mønster, skal installationen starte fra venstre hjørne til højre.
 • Mellem de færdige elementer skal der være en afstand på 5 mm. Dette er nødvendigt, så plastikken kan ændre sig, når temperaturen i rummet øges.
 • Ved afslutning af vægge i lokaler, hvor der er høj luftfugtighed (badeværelse, toilet), skal der laves ventilationshuller, ellers vil fugt ophobes under konstruktionen, hvilket resulterer i skimmel og svamp.

Smukke eksempler på finish

PVC dekorative paneler i dag betragtes som de mest populære blandt købere. Takket være beklædningen af ​​forskellige overflader med sådanne produkter kan du selvstændigt skabe et unikt udseende i interiøret.

soveværelse

Soveværelset kræver beroligende og afslappende nuancer, så i dette tilfælde er det nødvendigt at vælge paneler med lys nuancer. Det anbefales ikke at bruge glatte overflader med reflekterende virkning. Et sådant design vil kun bære ejerne. En fremragende mulighed er at færdiggøre væggene med paneler, der efterligner træet. Du kan også sheathe en af ​​væggene i rummet, med al opmærksomhed til det.

Størrelser af plastik (væg) paneler. Kort og til det punkt!

Indsendt af: Folk windows, udgivet den 01/05/2015

PVC paneler er et efterbehandling materiale, der bruges til at dække vægge af balkoner, badeværelser og andre værelser. På grund af deres design kaldes de også sømløst.

Plastpaneler består af to lag: eksternt og internt, adskilt af stivere. Der er et fremspring på den ene ende af panelet og en hul på den anden side. En sådan forbindelse kaldes torn-groove.

Plastpladetykkelse

Tykkelsen af ​​PVC-panelerne er oftest 8 mm, mindre ofte 10 mm. Sjældent brugte tynde vægpaneler, 4 mm - 6 mm tykke.

Jeg må sige, at standard kropsstørrelse - 8 mm. Disse paneler er ret stive, de bøjer ikke eller deformeres, når de opvarmes af solen.

Paneler 10 mm tyk bedre kvalitet. Men de koster mere end 8 millimeter.

Og alt det, der er tyndere end 8 mm, kan kaldes i et ord - forbrugsgoder. Sådanne vægpaneler er de billigste, men på grund af den lille tykkelse kan de ikke fungere.

Produkter med en tykkelse på 4 mm -6 mm meget ofte sag, bøjning, brud fra let tryk. Vi anbefaler ikke at købe sådanne paneler.

Længde af plastpaneler

Fabrikkerne produceres normalt i en længde, denne størrelse er 6 meter. Så er de skåret. Ofte 2,7 meter lang, bliver de mindre kortere 3 meter lange.

Dette skyldes det faktum, at højden af ​​væggene sjældent overstiger 2,7 m. Men i nogle industrielle lokaler er lofterne højere end 2,7 m. Og for at imødekomme efterspørgslen produceres en del af panelerne med 3 meter pinde.

Sjældent, for små detailkunder sænkes stængerne endnu kortere. I bygningen lagrer Leroy Merlin, Costora og andre. Der er pakker af panelek størrelse på 1,5 meter.

Disse vægpaneler bruges til lofter i badeværelser og toiletter. Der er så længe nok. Og at bringe dem til din egen maskine er nemmere end 2,7 m.

PVC paneler bredde

Panelernes mindste bredde er 250 mm. Mere smal jeg har ikke mødt. Stingbredde mindre end 250 mm kaldes plastklapplade.

En størrelse på 250 mm er optimal. Sådanne paneler holdes godt både på væggene og i loftet. De har ingen bølgeeffekt. Denne effekt stammer fra panelernes sankning i midten.

Der er også paneler med en bredde på 300 mm, 375 mm, 390 mm, 450 mm, 500 mm.

Produkter på 300 mm og 375 mm kan bruges som væg og loft med en tilstand. Deres tykkelse skal være mindst 10 mm og i sig skal de være stive.

Paneler 390 mm brede mm gælder for installation af skråninger og andre ting, hvor den brede enkeltstribe af plast er nødvendig. De er ikke egnede til at dække lokalerne.