Sådan placeres lys på loftet

I de seneste år har belysningen af ​​lejligheder og private huse gennemgået dramatiske ændringer - det er blevet vanskeligere at konstruktivt, men mere praktisk og funktionelt. Moderne rumbelysning består sjældent af kun en lysekrone, der hænger i midten. Det kan være der, men der er også en række ekstra lyskilder, hvoraf de fleste er placeret i loftet. Det handler om, hvad arrangement af lamper på loftet vælger, og vil blive diskuteret yderligere.

Typer af loftbelysning

For at vælge placeringen af ​​lamperne i loftet, vil vi lære om de typer belysning, der bruges i huse og lejligheder. På loftet er der lamper af forskellige design:

 • Lysekroner. Traditionelle belysningsenheder, som normalt er placeret i midten af ​​loftet. De har som regel mange horn, lyser godt midt i rummet.

Lysekroner kombineres ofte med pletter.

Kun spotlights kan bruges uden andre lyskilder.

Belysning - for skønhed, funktionel belastning, bærer den næsten ikke

Derudover er der stadig væg, bordlamper samt gulvlamper. Kombinere og kombinere forskellige typer lamper, belysning og skabe moderne belysning på værelset.

Hvilke lamper kan bruges i indbyggede lys

Indbyggede lys på loftet er med forskellige sokler. Under enhver base er der forskellige lamper. Når du vælger dem, er det nødvendigt at fokusere på den nødvendige belysning og på den type loft, som armaturerne er indlejret i.

Der er begrænsninger i spændingsstrømmene: de stoffer og film der anvendes til dem tåler ikke varme. Derfor er halogen- og luminescerende lamper (med basis), hvis effekt ikke er mere end 20 watt, placeret på filmstrækloftene. Du kan også vride glødelamper - ikke mere end 40 watt. På stofstræklofterne kan du sætte kraftigere: henholdsvis 35 W og 60 W.

Ifølge denne tabel kan du sammenligne effektiviteten ved at bruge forskellige typer lamper. Men glem ikke at dataene her er givet til "ideelle driftsbetingelser." Faktisk er alt ikke så rosenrøst, men ikke dårligt

Der er stadig LED-lyskilder, men der er ingen begrænsninger på dem, da de opvarmer meget mindre. Derfor er valget her kun i form (standard type kolbe, majs, usædvanlige former), farvetemperatur og lysstyrke.

Lyskilder til baggrundsbelysning

Når man vælger placeringen af ​​lamper i loftet, er det nødvendigt at tage hensyn til alle kilder til lys. Og også baggrundslyset. Selvom hun spiller mest. dekorative rolle, men bidrager også til belysningen.

Til baggrundsbelysning anvendes lineære lamper mere almindeligt. De er fluorescerende, neon. LED-lineære lamper eller LED-bånd anvendes også. Den bedste mulighed i dette tilfælde - LED'er i enhver ydeevne. De har flere fordele. Den første er, at de er mere økonomiske (forbrug 3-4 gange mindre elektricitet end husholdersken), den anden er mere holdbar (sandt, hvis temperaturen observeres), bliver den tredje opvarmet meget mindre end de andre. De har også ulemper: de kræver en underspænding (24 V eller 12 V) for strømforsyning, og derfor har de brug for omformere. De koster også penge, de har brug for et sted at placere, og så de er tilgængelige til vedligeholdelse og reparation. Og en mere minus er den høje pris. Men hvis man overvejer, at deres arbejdsmæssige ressourcer vurderes i tusindvis af timer, viser det sig at være billigt.

Neonlys ser godt ud

Hvis en eller anden grund ikke passer til LED'erne, skal du vælge mellem fluorescerende og neonlys. Normalt vælges luminescerende, da installation og tilslutning er enkle, og du kan selv gøre det uden hjælp fra en specialist. Ulemper - flimrende lys og "kold" glød.

Neonlamper ser godt ud i baggrundslyset, men det er svært at installere dem, og det er ikke så nemt at regne ud. Derfor inviterer de enten specialister, eller vælger andre lyskilder.

Mindste afstande

Når man anbringer lamper i loftet, er det nødvendigt at tage højde for ikke kun lampens kraft, men også deres afstand fra væggene. De opvarmer også, og derfor, hvis der er en række lamper langs væggen, så fra ikke mindre end 20 cm. Ellers er der fare for opvarmning af væggene også.

Ved placering af lamper i loftet er det nødvendigt at opretholde mindste afstande

Det er også nødvendigt at huske, at minimumsafstanden mellem de indbyggede loftslamper er 30 cm. Dette er et nøglepunkt, der skal overvejes, når lamperne på loftet udvikles.

Sådan beregnes antallet af armaturer

Før du vælger lampens placering i loftet, skal du korrekt beregne deres nummer. Normalt er beregningerne baseret på standarder. For forskellige værelser er de forskellige - i udhusene (spisekammer, påklædningsrum mv.) Har du brug for mindre lyst lys i stuerne - mere lyse. De nuværende belysningsstandarder er i bordet, de er angivet i suiterne.

Belysningsstandarder pr. Kvadratmeter til lokaler til forskellige formål

Proceduren til beregning af antallet af lamper i loftet er:

 • Rummets areal multipliceres med belysningsraten. Vi får den samlede strømforsyning, der kræves.
 • Derefter skal du bestemme effekten af ​​lyskilderne og deres type for at finde ud af, hvilken lysstrøm de giver ud. For at hjælpe - tabellen nedenfor.
 • Den samlede effekt er divideret med lampens kraft, vi får deres nummer. Så er det kun et spørgsmål om at vælge en ordning for deres placering i loftet.

For at gøre det klart, giver vi et eksempel på beregning af antallet af lamper i loftet. Vi udvikler et belysningssystem til en stue på 16 kvadratmeter. Vi bruger 2W LED pærer. Dette er 200 lk. Her er beregningen:

 • Vi overvejer den nødvendige lysstrøm i normen: 16 kvadrater multipliceret med 150 Lx. 16 * 150 = 2400 Lk. Det vil sige, den samlede lysstrøm fra alle lyskilder bør ikke være mindre (mere).
 • Nu bestemmer vi mængden: divider den resulterende figur ved lampens lysstrøm. 2400 Lx: 200 Lx = 12 stk. Det vil sige, for alt dette rum er nok 12 LED-lamper af en sådan strøm.

Tabel over korrespondance af magt af lamper af forskellige typer

I denne takt er belysningen ret lys, og nogle gange vil du have et dæmpet, blødt lys. Dette skal tages i betragtning ved valg af lygternes placering i loftet: det er ønskeligt at lave det, så du kan variere belysningen. For at gøre dette er lamperne opdelt i flere grupper. Hvis to, skal du forbinde til samme linje gennem en og føde en to-knap switch. I dette tilfælde kan du tænde lampen gennem en og der vil være et svagt lys eller alt - så vil alt blive oversvømmet med lys. Lampene kan om ønsket opdeles i et større antal grupper, bringe dem separat til afbryderne og tænde som ønsket eller efter behov.

Generelle regler og tendenser

Placeringen af ​​lamperne på loftet vælges primært ud fra rummets form og tilstedeværelsen / fraværet af andre lyskilder og nogle andre faktorer.

Med lysekrone

Hvis rummet skal have en lysekrone, er det normalt placeret i centrum. Med hensyn til dette punkt og bygger videre sammensætning. Det kan være symmetrisk eller asymmetrisk, men lysekronen er altid udgangspunktet.

Layout af indbyggede lys i nærværelse af en lysekrone i midten

De to første ordninger er egnede til små værelser. Den første og fjerde "justerer" belysningen, som med den eneste stedets eneste lyskilde, er den mørk i hjørnerne. Forskellen er kun i størrelsen af ​​rummet: №1 for små, №4 for dem der er større.

Ordningen №5 vil bidrage til at korrigere den visuelle opfattelse af et langt og smalt køkken. Hvis du arrangerer baggrundslyset langs den korte side, bliver det visuelt lidt bredere.

Den anden ordning anvendes oftest i køkkener - med et lineært arrangement af køkkenenheden - langs en væg. Her langs headsettet og sætte yderligere lyskilder. Skema nr. 9 kan også bruges i køkkenet og også over sættet, men kun hvis det er vinklet. Også ved hjælp af et sådant arrangement af lamper er det muligt at tildele et rekreativt område i stuen. Eller hvis køkkenenheden har sin egen belysning, så "fremhæve" spisepladsen.

I ordninger 5, 6, 10 buer, cirkler og ovaler anvendes. Dette er også en ret almindelig type arrangement af lamper i loftet. Det passer godt i soveværelserne, stuerne, børnene, hvis i dem stilen af ​​dekoration med et strejf af romantik.

Ingen lysekrone

Hvis belysningen kun skal bygges på de indbyggede lysarmaturer, ikke mindre muligheder. Måske endnu mere. I dette tilfælde gør næsten altid lyskilder til grupper - i varierende grad af belysning. I diagrammerne er de markeret med lamper af forskellige farver (i ovenstående diagrammer findes der også et par diagrammer med opdeling i to grupper).

Placeringen af ​​lamperne på loftet uden lysekroner

Som du kan se, kan de enkelte kontakter slå på belysningen af ​​forskellige zoner. Også en meget interessant mulighed.

Flere muligheder for placering af lamper i loftet

Det er nødvendigt at tage hensyn til tilstedeværelsen af ​​forskellige zoner i rummet. Ofte er zoneinddeling fremhævet ved belysning. For eksempel er belysningen på kontoret høj. Men det betyder ikke, at arrangementet af lamper i loftet skal være ensartet. På kontoret er der normalt et opholdsområde, hvor der er en stol, måske en sofa. På dette område kan lyset være mere dæmpet og blødt, derfor kan antallet af lamper her være mindre. Over bordet er det fornuftigt at koncentrere dem i større mængder.

Spot loft i interiøret: fotos i forskellige rum

Hvis du ikke har set placeringen af ​​lamperne på loftet, er ordningen ret svært at forestille sig resultatet. Selv de enkleste ordninger - i hjørner, i en halvcirkel nær en af ​​væggene, langs modstående eller tilstødende vægge - er ret problematiske at præsentere. Desuden varierer udseendet betydeligt afhængigt af formen, lampens størrelse, på den type lampe, der er valgt i den. Der er trods alt de med forskellige spredningsvinkler - fra snævert rettede (ca. 30-40 °) til skinner i forskellige retninger (120-180 °). Derfor samledes vi i dette afsnit billeder af ordninger og grupperede dem efter typer af lokaler, fordi udseendet også ændres fra designet.

Stue

I stuen bruger de oftest en lysekrone, og oftest er den ret stor. Hvis rummet er firkantet eller tæt på pladsen, giver det mening at vælge symmetriske ordninger. De understreger den korrekte geometri.

Spotlights er placeret omkring lysekronen og i hjørnerne

Dette gælder kun for de tilfælde, hvor det ikke er nødvendigt at understrege zoneinddeling. I dette tilfælde er asymmetri mere egnet, og du kan bruge pletter, der adskiller sig i udseende.

I nogle områder kan antallet af pletter være større.

I stuer bruger oftest et stort antal lyskilder, der er opdelt i flere grupper. Dette gør det muligt at variere lysstyrken over et bredt spektrum.

Zoning understreges ikke kun af lys, men også af belysning.

Det er ligegyldigt med eller uden en lysekrone, men diagrammerne indeholder mere end et dusin pletter og oftere dusinvis. Så i dette tilfælde, for at spare energi, giver det mening at sætte LED-lamper. Ja, de er meget dyrere, men de er ikke lige store i økonomi. Anyway, bye.

soveværelse

Det er nødvendigt at vælge lampens placering i loftet under hensyntagen til, at atmosfæren skal være hyggelig og afslappende. Når man vælger lamper, er det derfor nødvendigt at vælge dem med en varm temperatur af lys, det vil sige dem, der giver et let gulligt lys. Sæt lamper med en blå eller lys hvid skygge i soveværelset er ikke det værd - det vil være svært at slappe af.

Lyset skal være varm skygge

Belysningsordninger for soveværelser er normalt ikke meget komplekse. Konturen af ​​små lamper omkring omkredsen af ​​rummet, måske nogle få af dem over sengen. Det er alle fornøjelser. Jo enklere jo bedre. Opgaven er at skabe en hyggelig atmosfære og alt er underordnet det.

Hvis du vil have noget originalt

Hvis der er andre områder i soveværelset - et toiletbord eller endda en arbejdsplads, kan du "få" belysningen ved hjælp af væglamper. Den anden vej ud er at installere et større antal belysningsenheder i dette område, introducere dem til en separat switch og tænde dem efter behov.

Ved sengens hoved hænger de normalt på en sconce eller sætte bordben på sengeborde.

Så når man vælger indretningen af ​​de indbyggede lys i soveværelset, er et af de grundlæggende regler konsistens.

køkken

Oftest er køkkenet, selv om det er lille, opdelt i to dele. I en koger de mad, i den anden tager de den. Når der udvikles et belysningssystem, understreges disse zoner ofte. I dette tilfælde placeres pletterne sædvanligvis langs køkkenet, og et rektangel, en oval og en vilkårlig figur er bygget over bordet.

Lampens placering i køkkenet: to zoner, to ordninger

Hvis køkkenet er ret lille, kan du ikke oprette komplicerede ordninger. I sådanne tilfælde er pletter fordelt rundt omkretsen eller langs to vægge - modsatte eller tilstødende. Det er allerede nødvendigt at se på situationen, men begge muligheder er ikke dårlige.

I køkkener anvendes simple ordninger ofte.

Også ser godt ovalt eller firkantet ud. Bare installer ikke i et lille rum store lamper med komplekse nuancer. Selvfølgelig ser de smukke ud, men mere egnet til stuen, i en lille mængde er gode i soveværelset. Selv i gangen og gangen er passende. Men ikke i køkkenet. For det første er det meget svært at vaske dem, og for det andet, i et lille rum ser de ikke ud. Her er koncise former mere egnede. Men cirklen eller firkanten - dette er valget for dig.

Sådan placeres spotlights i køkkenet korrekt

Du kan bruge lamper af forskellige typer. For eksempel som på billedet - på lange ben. Dette er forresten en af ​​tendenserne. Loftslamper kan være af nogen form, men de mest almindelige er cylindriske eller runde former.

Placering af spotlights på strækloftet - diagrammer med eksempler

Korrekt monteret PVC-klud vil sikre dig deres korrekte drift i mange år. Men hvordan de passer ind i dit indre, påvirkes af meget forskellige faktorer. Blandt dem er i første omgang den kompetente belysningsorganisation, hvor den generelle atmosfære i et rum ofte afhænger af, og det visuelle harmoni læser i det. Du hjælper med grundlæggende ordninger og billeder med eksempler fra interiøret, hvilket vil bidrage til at opnå den optimale placering af spotlights på strækloftet.

Installation specialister kalder disse armaturer anderledes: mortise, spot, spotlights, spotlights, forsænket, og så videre. Essensen ændres imidlertid ikke - i mange henseender er det de, der spiller hovedrollen i at opbygge et unikt lysforhold i rummet, hvilket hjælper med at fokusere på bestemte zoner.

I lyset af en sådan popularitet har mange på en eller anden måde helt glemt, at deres oprindelige formål var at udføre funktionen af ​​yderligere belysning i et boligområde, hvor en lysekrone i midten regner som en bold.

Men sidstnævnte som en kilde til lys bliver mere og mere ignoreret. Ikke i alle tilfælde kan det betragtes som berettiget, men ofte kan konstruktionen af ​​et lysmønster i et rum udelukkende ved hjælp af pletter anses for vellykket.

Spot placering regler

Men for at presse den maksimale æstetiske appel fra et monteret panel, skal du kende de grundlæggende regler for sikker placering af pletter på strækloftet. Lad os prøve at liste under dem, der anses for at være grundlæggende:

 1. hvis pletterne befinder sig langs væggen, så hold den minimale afstand, der er nødvendig for højkvalitetslysfordeling - 20 cm. Hvis du ignorerer denne anbefaling, vil du ikke kunne få niveauet af belysning, du vil have fra de monterede armaturer;
 2. Den anbefalede afstand mellem pletter er fra 30 centimeter, den optimale bestemmes af det lokale behov og typen af ​​strakt klud;
 3. Parallelt placerede spotlights forlænger visuelt rummet - dette kan med held bruges til værelser, der kræver visuel korrektion;
 4. Det rektangulære layout er ideelt til små og smalle rum, men kræver oftest støtte i form af "tungt artilleri" - en tung lysekrone i midten;
 5. hvis du bruger pletter i forbindelse med stræklofter lavet af konventionel PVC film, så er den maksimale tilladte effekt for halogenlamper op til 20 W, for et satinpanel lidt over 35 W;
 6. Det nøjagtige antal armaturer bestemmes altid af typen af ​​lysmønster i rummet, men et sted kan ikke belys mere end 2 m2 ledig plads. Denne figur skal tages i betragtning ved udarbejdelsen af ​​en plan for placering af spotlights på et strækloft.

Spotlights med lysekrone

Ligegyldigt hvordan lysekronen ser ud, undertiden arkaisk, men nogle gange uden at det ser nogle værelser udroligt kedeligt ud.

Brug af pletter som ekstra belysning mindsker ikke deres rolle som lyskilder. Som det fremgår af sætningen af ​​de mest almindelige ordninger, er de ansvarlige for zoneinddeling og den nødvendige belysning af visse områder, langt væk fra den centrale lysekrone.

Lad os se på, hvordan dette implementeres i praksis.

Spotlights uden lysekroner

I en række værelser tager spotlights hovedrollen i belysningen af ​​belysningen på grund af manglende muligheder for montering af den centrale lysekrone. Også sidstnævnte kan ofte ligne et fremmed element i separate interiører, for eksempel i en smal korridor eller et lille badeværelse. I tilfælde hvor brugen af ​​lysekronen er uhensigtsmæssig, får den korrekte placering af pletpletterne på strækloftet ekstra betydning.

De mest almindelige muligheder for brug af pletter i sådanne tilfælde beskrives detaljeret i skemaet nedenfor.

Igen, sådan ser det ud i en række interiører.

Varianter af placeringen af ​​lamper i forskellige rum

Det er ret nemt at lære at distribuere spotlights korrekt over hele området af strækloftet - du skal bare forsøge at forestille dig det endelige lysmønster i rummet. Men for at undervise dette - en tvivlsom ide. For mange forskellige faldgruber flyder til overfladen, og omstændigheder, der ikke er indlysende for alle, begynder at påvirke deres placering på strækloftet direkte. Ikke desto mindre forbliver nogle generelle tips til forskellige funktionelle vilkår for lokalerne fuldt ud gyldige.

I soveværelset

Forsøg ikke at bryde alle optegnelser på lysets kraft. Soveværelset er et soveværelse, et af de mest fredelige steder i din lejlighed eller hus, så den primære opgave er at skabe en rolig, afslappet atmosfære. Hvis du bruger en variant med en central lysekrone på et strækloft, kan du ved hjælp af spotlights understrege en zone nær spejlet eller et sengebord. Det er praktisk!

Ofte i soveværelset, og alt kan begrænses til nogle spotlights på stræklofterne. Gode ​​råd - brug det gule lys. Det er ikke så lyst som den klassiske hvide, og vil aldrig forårsage irritation.

I stuen

Hvis der er nogen faktor, der begrænser din kreative fantasi, når du fjerner spotlights i dette rum, så kommer det som det fremgår af billedet ned til loftoverfladen. Her kan du bruge en række forskellige belysningsmuligheder, herunder glødens dynamiske lysstyrke.

Store stuer kan deles med succes i zoner. Det valgte layout af spotlights på spændingsdækkerne afhænger oftest af indretningens stil. For minimalisme, som nu har fået særlig popularitet, er streng geometri og symmetri mest relevante. For klassikere - lidt glathed i hjørnerne.

køkken

Yderligere belysning af spisestue eller arbejdsområde på strækloftet ved hjælp af spotlights er en af ​​de teknikker, der giver dig mulighed for at skabe et særligt humør og komfort i dette rum.

Resten af ​​spotlights i køkkenet er ofte placeret langs det installerede headset - i denne version er der en slags tradition, men meget ofte på grund af den beskedne størrelse af køkkenet som helhed. Og som et resultat, et meget lille rum til manøvrer.

Men der er også ret originale måder at arrangere pletter på loftet på - på billedet nedenfor.

Badeværelse / toilet

Det endelige valg afhænger af dine personlige præferencer. Er du en dygtig for klar symmetri og perfektionisme? Den geometriske distribution passer nøjagtigt til dit smagsmønster.

Foretrækker bevægelsesfrihed og ikke-trivielle, undertiden endda uventede løsninger? Du kan gøre det, som i billedet nedenfor.

Alligevel er det svært at forsømme et råd, som for et rent funktionelt rum som et badeværelse, har en særlig betydning: hvis spejlet ikke har sin egen belysning, kan du bruge princippet om zoneinddeling med en klar samvittighed og sætte et sikkert fokus på dette emne i dit indre.

Gang / korridor

På nogle af nuancerne af placeringen af ​​lamperne på strækloftet i korridoren har vi allerede diskuteret ovenfor. Lad os tydeliggøre ideen mere bredt: En vis nøjagtighed i korridorrummet kombineret med dårlig belysning giver ubehag for både dig og dine gæster, hvilket er ret logisk. Dette kan undgås med et lille trick: sæt pletter i loftet vinkelret på korridorets vægge og derved danne et klassisk rektangel, og ideen om din svage og ubehagelige korridor vil ændre sig drastisk i et øjeblik.

På samme måde kan en lille sal laves visuelt lidt mere på grund af den nu parallelle placering af pletter på strækloftet - lige langs væggene. Rummet vil blive udvidet, og dine gæster vil være i stand til at føle sig mindst en smule, men friere. Ja, og du også!

konklusion

Som de mange billeder, vi har brugt, er placeringen af ​​spotlights på et strækloft i dag ikke en bagatel, som kun supplerer indretningen, men næsten det vigtigste kompositionsværktøj, hvis kompetente besiddelse giver dig mulighed for at gøre selv et meget kedeligt og usammenhængende interiør til et ægte slik. Har du mestret denne fantastiske evne til at programmere stemningen i et rum ved hjælp af sådanne tilsyneladende baggrunde som spotlights? Du har mulighed for at tjekke dette i praksis, hvis dagsordenen er reparation i dit eget hus eller lejlighed. Og fra denne artikel lærer du om, hvad der er typer af spotlights og funktioner i deres valg.

Regler for placering af lamper i loftet

Grundlæggende placeringsregler

Så det første du skal vide - kravene til belysningens placering. For at lyset skal være af høj kvalitet og mest effektiv, anbefales det at placere produkterne i henhold til følgende regler:

 1. Mindste afstand fra murens kant til spotlights på loftet skal være 20 cm.
 2. Hængende lysekrone behøver strengt i midten af ​​loftet. Hvis dette er et studie, er det bedre at placere det midt i en bestemt zone (stue eller køkken), der starter fra det indre af rummet.
 3. Ved nedhængte lofter skal afstanden fra forsænket armatur til sømmen af ​​PVC-film være mindst 15 cm.
 4. Et sted kan belyses ikke mere end 2 m 2 værelser. Ved beregning af antallet af spotlights er det bedre at gå ud fra antagelsen om, at et produkt vil give tilstrækkelig belysning på 1,5 m 2.
 5. Hvis du beslutter dig for at arrangere en symmetrisk placering af loftbelysning, skal du sørge for at produkterne installeres i samme afstand som muligt med hensyn til hinanden og væggene.

Hvad angår reglerne for placeringen af ​​lamper med hensyn til vinduer, især taler ingen om dette øjeblik. I forhold til vinduesåbningerne kan du placere produkter som du vil. Det vigtigste er, at belysningszonen er så effektiv som muligt, dvs. lyset faldt på nogen genstande.

I betragtning af disse anbefalinger vil det være lettere for dig at placere LED-stedet på et suspenderet, strakt eller endda fladt loft. Nu overveje, hvad der er layoutet af produkterne.

Toplayouts

Til dags dato bruger belysningsdesignet på loftet følgende muligheder for placering af pletter og lysekroner:

Derudover vises soffit placeringsordninger på video:

Hver metode til placering af spotlights er unik på sin egen måde og er ikke egnet til absolut ethvert værelse. Derfor vil vi nedenfor give eksempler på belysning for alle værelser i en lejlighed / hus: køkken, soveværelse, badeværelse, stue og endda en korridor. Under gennemgangen af ​​hver specifikke lokaliseringsindstilling vil vi også angive med den tilsvarende figur, ifølge hvilken ordning det er bedre at arrangere lamperne.

Eksempler på fotobelysning

Korridoren

Da korridorerne ofte er i lejligheder (især i Khrusjtsjovs) ikke særlig bekvem planlægning - lang og smal, T-formet eller lille firkant, er placeringen af ​​lamper på loftet i dette rum rent individuelt. I rektangulære og lange gange anbefales det at placere pletterne langs gipsloftet i midten eller symmetrisk modsat hinanden. Eksempler på placeringen af ​​produkter, du kan se i fotos og billeder nedenfor:

køkken

I køkkenet anbefales det at placere lysekronen over spisebordet og i arbejdsområdet for at gøre belysningen med spotlights. De mest relevante ordninger i dette tilfælde er 2, 5, 8 og 9. Vær opmærksom på placeringen af ​​belysningsarmaturer i et zigzag mønster. Vi råder dig til at bruge denne variant af arrangementet, således at pletterne kun belyser de mest nødvendige køkkenområder, omgå omklædningsrummet, emhætten osv.

I hallen kan du placere spotlights som du vil - omkring en lysekrone, i hjørner af en firkant, en oval i midten af ​​loftet og endda en rhombus. Du kan gøre uden en lysekrone ved at vælge placeringen af ​​loftfladerne rundt, hvilket vil gøre dempet belysning i stuen. Vi anbefaler dig at være særlig opmærksom på ordningen nummer 5 - det vil være behageligt for filmvisninger, fordi vil gøre det muligt at skelne rummet på den mørke og oplyste zone.

Hvis du ikke ved hvordan du arrangerer spotlights med en lysekrone i loftet, og du ikke har nogen specielle placeringskrav, anbefaler vi dig at vælge på skema 6, som er en klassiker i hallgenrenen. Også til læsning af bøger kan du placere sconces på væggen over sofaen.

soveværelse

I soveværelset er der slet ikke brug for lyse belysning, så her kan du tænke på, om du har brug for en lysekrone overhovedet. I moderne interiør af soveværelser er der mere og mere fundet indbyggede og overhead spotlights, som er placeret i en cirkel eller oval. Det anbefales også at placere pletterne i en zigzag eller forskudt måde for at give loftbelysningen en vis grad. Til læsning kan du placere over sconce bed, som vil være nok.

planteskole

Da planteskolen oftest er opdelt i 2 zoner: Til undersøgelse og søvn anbefales det at placere belysningsenhederne i henhold til skema 9. Spotlights kan installeres over skrivebordet for at gøre dette område lysere og bruge en lysekrone til generel belysning. De resterende anbefalinger om belysningen af ​​børnenes værelse, som vi har angivet i den relevante artikel.

badeværelse

Nå, den sidste af værelserne - badeværelse. Her afhænger alt igen af ​​layoutet. Hvis badeværelset er stort, anbefaler vi at placere vandtætte pletter symmetrisk rundt om loftets omkreds. For at belyse ansigtet i badeværelset behøver du ikke at bruge taklamper. Meget bedre og mere effektivt - hæng en sconce over ombordbordet. Vi gav de smukkeste placeringsmuligheder for punktprodukter i badeværelset i fotogalleriet:

Du kan også se flere ideer i videoen:

Det var alt, hvad vi ønskede at fortælle om den korrekte placering af pletter i soveværelset, køkkenet, hallen, badeværelset og gangen. Vi håber, nu ved du, hvordan du kan arrangere lamperne på loftet af gipsplader og PVC-film for at gøre det smukt og vigtigst - rigtigt!

Det vil være interessant at læse:

Lygternes layout på loftet.

Korrekt belysning af det indre af rummet og korrekt placering af spotlights på loftet er et meget vigtigt spørgsmål, som du bør tænke på i de indledende stadier af reparation.

Selv når du selv skaber et godt, smukt interiør, kompetent layout, kan du arrangere belysningen, så hele den oprindelige idé af designet forsvinder, og rummet vil virke ubehageligt.

Spotlights er ideelle som ekstra belysning i store rum. Disse omfatter:

 • stue
 • børns værelse
 • soveværelset
 • køkkenet

Og som den vigtigste kilde til belysning er de velegnede til små rum:

 • badeværelse
 • korridoren

Hvorfor så? For det første har enhver spotlight en vis størrelse af indersiden, som er skjult i en niche.

På grund af dette er det nødvendigt at reducere den samlede højde af loftet i lokalet. Størrelsen af ​​nicheen vil afhænge af typen af ​​stedet.

 • for glødelamper vil loftet falde med så meget som 12cm
 • med halogenlamper - fra 4 til 8 cm
 • med LED - 5-6cm

Det anses ikke for en god beslutning at sænke loftet med 12 cm i hele rummet. I dette tilfælde ville det være korrekt at vælge en lysekrone som hovedbelysning eller en stor loftslampe, der er fastgjort til nulpunktet.

Og prikkerne som ekstra. Samtidig sænke loftet for dem, kun i de nødvendige dele af rummet.

I badeværelserne er hæftet loft monteret rundt omkretsen og indledningsvis sænket til en vis højde. Resultatet er den niche, der er ideel til indlejrede pletter.

Men hvis dit badeværelse har en kongelig størrelse, så er det her fornuftigt at gøre det samme som i store værelser. Det vil sige det vigtigste punkt i belysningen i midten plus yderligere omkring omkredsen.

Desuden er forsænket lys ideelle til små og aflange korridorer. De kan let fordeles over hele området og dermed opnå ensartet belysning.

Faktisk er korridoren et passageområde. Og det lave loft her er ikke særlig tiltrækkende opmærksomhed.

En af de vigtige fejl, der kan ødelægge hele designet, er farven på lampens hus.

Det er hvidt, da denne lampe bliver til en del af loftet og vil være helt usynlig.

I modsætning til punktmønstre af guld, sølv eller bronzefarve.

Her ses forskellen med det blotte øje.

Her er de vigtigste afstande, der skal følges, når du vælger placeringen af ​​spotlights i strækloftet:

 • fra kanten af ​​væggen til den første lampe skal du overholde et minimumsindhold på 20cm
 • Den minimale afstand mellem de indbyggede loftslamper er 30 cm
 • Hvis loftet består af flere svejsede knive, skal lampehusene være placeret 15 cm fra sømmen

I store områder med en central lysekrone skal lamperne installeres i hjørnerne og de mindst oplyste dele af loftet.

Krydsbelysning i et smalt rum, udvide det visuelt.

Og når du bruger 20 eller flere lyspunkter, anbefales det at gruppere dem i zoner med separat uafhængig effekt.

Når du installerer lysekronen, placeres den som sædvanlig i midten. Med hensyn til dette punkt, og bygger alle yderligere sammensætninger. Det kan dog være:

 • symmetrisk
 • asymmetrisk

Men uanset dette er lysekronen altid udgangspunktet for hele billedet.

Overvej en særlig ordning, der i vid udstrækning anvendes i praksis.

Disse ordninger №1,2 med et mindste antal punkter og en lysekrone i midten er velegnet til relativt små værelser.

For eksempel, hvis du har et ikke-vinklet køkken sæt, der er bygget langs en enkelt væg, så vælg skema nummer 2.

Skema nummer 4 justerer belysningen. Det kan også bruges til køkkenet, men kun med et skrå arrangement af skabene.

Selv ved hjælp af det er det hensigtsmæssigt at fremhæve alle individuelle områder i værelserne - spisning i køkkenet eller i rekreativt område i hallen.

Hvordan placeres stræklampe?

I indretningen af ​​rummet spiller en vigtig rolle belysning. Et ordentligt udvalgt arrangement af armaturer på et strækloft eller en anden finish kan omdanne et rum uden for anerkendelse, i en stor hal kan du zonen rumme, og et lille område kan udvides visuelt. Som et eksempel vil vi nævne flere typiske layoutmønstre til armaturer, samt præsentere interessante designløsninger til forskellige typer lokaler. Da indvendig belysning nu er populær spotlights (pletter), betalte hun den maksimale opmærksomhed.

Grundlæggende regler, anbefalinger og funktioner ved placering

Hvor man placerer belysningsenheder på loftet, er alle frit til at vælge sig selv, men det skal tage højde for de tekniske nuancer såvel som de grundlæggende regler for mærkning:

 1. Belysningsenheder skal skabe en vis belysning for en bestemt del af rummet. For eksempel er det bedre at lave "dæmpet" belysning på et hvilested, hvis der ikke er nok lys på et lyst sted, kan du altid installere ekstra belysning (bordlampe, gulvlampe, væglampe osv.).
 2. Det er nødvendigt at overholde de generelle regler ved placering af loftslygter:
 • Hvis belysningen er placeret omkring rummets omkreds, skal minimumsafstanden fra pletter til væggene være mindst 20,0 cm. Afvigelse fra denne regel vil medføre forringelse af lysdisplayet og mulig overophedning af vægoverfladen.
 • Mellem de nærmeste lamper bør der ikke være mindre end 30,0 cm. Afhængigt af belysningsdesignernes konstruktion kan loftets overflade samt andre faktorer, som regel, revideres i stor retning.

Vi har opført de grundlæggende standarder for alle typer loftspændingsdæksler, nu vendes vi til oplysningerne.

Udvælgelse af armatur til lofter

Separat bør nævnes effekten af ​​belysningsanordninger monteret på spændeklæder. Da sidstnævnte er kritiske for en kraftig stigning i temperaturen, skal der tages højde for en række begrænsninger. Til PVC-film er de som følger:

 • Kraften i glødelampe (LF) må ikke overstige 40 watt.
 • Halogenlampe - 20 watt.

Til satinplader:

 • LN - højst 60 watt.
 • Armaturer til lofter på halogenlamper - højst 35 watt.

I dag bruges LED-pærer og bånd mere og mere, da deres varme- og strømforbrug er meget lavere end for andre loftlamper med samme niveau af lysstrøm. Ved tilrettelæggelse af en LED-baggrundsbelysning skal det tages i betragtning, at der er behov for specielle strømforsyningsenheder (driver) til at binde båndene, som skal placeres på et tilgængeligt sted. Hvad angår lamper af samme type, er deres chauffører indbygget i stikkontakterne.

Populære armatur layout mønstre

Der er mange muligheder for belysning design, men det er ikke muligt at nævne det mest optimale arrangement af loftlamper. Dette skyldes, at det er nødvendigt at tage højde for mange faktorer, der spænder fra rummet i rummet og slutter med placeringen af ​​vinduerne. Du bør også bestemme, om spotlights vil blive brugt som ekstra belysning (i forbindelse med hængende lysekroner) eller hovedbelysningen.

Hvis der er mulighed for det, er det bedre at rådføre sig med belysningsdesigneren om placeringen af ​​armaturerne. For dem, der beslutter at behandle dette problem alene, kan vi tilbyde flere typiske muligheder for placering af loftlamper.

Figur 1. De mest almindelige ordninger til yderligere belysning til den centrale lysekrone.

Sådanne valgmuligheder bidrager ikke kun til den ensartede fordeling af belysning over hele området, men giver også mulighed for at gøre lysbelysning af arbejdsområder om nødvendigt.

Spots kan også fungere som hovedbelysningsarmaturer. I dette tilfælde er det vigtigt at distribuere dem på en sådan måde, at de ikke kun ser smukke ud, men også opfylder deres direkte formål, der passer ind i indretningen.

Foto eksempler på interessante muligheder

Vi præsenterer flere succesfulde belysningsdesignløsninger til forskellige typer lokaler. Blandt eksemplerne vil være til stede både typiske ordninger og originale kompositioner.

Til korridoren og gangen

I sådanne rum er der ikke behov for at lave lys belysning, derfor kan den centrale lysekrone ikke installeres. Kilder installeres langs væggene eller rundt omkredsen, hvis der er spejle, er det ønskeligt at belyse dem yderligere ved hjælp af væglamper.

Det klassiske system med belysning af korridoren, der passer til næsten ethvert interiør

Nedenfor er en lignende mulighed, men med en central lysekrone.

Mulighed med central lysekrone

Hvis korridoren er smal, skal du placere spotlyset i midten af ​​den og skabe en lysbane. Om nødvendigt kan du lave den nederste ekstra belysning på væggene, som vist nedenfor.

Et eksempel på en lysbane i midten af ​​loftet i et smalt rum

Et sådant arrangement er også muligt på et loft på flere niveauer, som det kan ses fra figuren, er en sådan udførelsesform mere original.

Multi-niveau hævet loft med en lys vej

Hvis der er et blankt strækloft i korridoren, ser opadlygterne sig som ekstra belysning. Deres stråler reflekteres i loftet vil skabe et interessant lysstykke.

Brug af lygter (spotlights) til yderligere belysning

Armaturerne på strækloftet behøver ikke installeres på lige afstande fra hinanden, den asymmetriske ordning ser ret oprindelige ud.

Asymmetrisk hallway belysning skema

Til små firkantede gange kan vi anbefale en klassisk ordning til 5 lamper. Det er vist i figur 1 (A), mens lysekronen kan udskiftes med en loftslampe.

Til køkkener

Denne type værelse anses for at være den letteste, det er problematisk at lave mad i skumringen, især for at producere skæregrøntsager. Derfor bør der lægges særlig vægt på korrekt belysning af køkkenet. Dette gøres lettere ved at opdele rummet i zoner, i den ene er der madlavning, i den anden er der et spisebord mv. I sådanne tilfælde installeres lamperne i overensstemmelse med rummets indvendige layout og niveauet af naturlig belysning.

Af de typiske muligheder i figur 1 er "I" og "K" ordningerne bedst egnet til sådanne formål.

Et eksempel på gennemførelsen af ​​ordning I for 10 lamper

Mulighed "K" er mere velegnet til rummelige værelser.

Det er ikke nødvendigt at bruge ovenstående ordninger, du kan finde andre løsninger, så længe der er nok lys i arbejdsområdet.

Køkkenets arbejdsområde bør altid være godt oplyst.

Det er lige så vigtigt, at lamper også sendes til spisebordet, som vist i eksemplet nedenfor.

Spisebordet er placeret under den centrale lysekrone.

Det er slet ikke nødvendigt at bruge en suspenderet lysekrone med den rigtige placering af pletterne, du kan klare sig uden.

Køkkenbelysning uden vedhæng lysekrone

Nedenfor er en anden version af "non-flush" -skemaet til et køkken med et loftblad.

Løsning til multi-level stretch loft

Til hallen

Dette er det største rum i huset, og da det anses for at være den vigtigste forudsætning, skal den svare til denne status. For store områder er det klassiske system med hovedlampen i form af en vedhængslysekrone og yderligere belysning af zonerne muligvis ikke effektiv. I sådanne tilfælde er det bedre at anvende et ensartet arrangement af lamper på strækloftet.

Ensartet belysning af hallen

Alternativt kan du overveje ordningen med ujævnt arrangement af lamper i loftet. I sådanne tilfælde kan pletterne koncentreres i forskellige dele af rummet, hvilket skaber zoneinddeling.

Eksempel Ujævnt arrangement af lamper

Denne måde at bo på er fantastisk til studielejligheder, der hovedsagelig består af en stor hal. Med den korrekte placering af pletterne er et stort rum let opdelt i flere zoner.

Et eksempel på zoneinddeling i en studie lejlighed

En god mulighed ville være at installere flere lamper i loftet med en oval, mens figuren kan opdeles i flere segmenter, der indgår separat.

Lamper kan arrangeres i form af geometriske former.

Løsninger med lofter på flere niveauer, hvor der er installeret pletter, ser godt ud.

Belysning af hallen med et loft på flere planer

Når man vælger en ordning, er det nødvendigt at tage hensyn til indretningen, da valg af en anden løsning vil kræve større reparationer.

Lys skema skaber zonalitet

Til soveværelset

Faktisk er dette rum et kontinuerligt rekreativt område, derfor er det nødvendigt at holde sig til moderat belysning.

Lyset i soveværelset skal være moderat

Hvis lyset ikke er nok, kan du altid installere ekstra kilder i form af en sconce eller gulvlampe.

Om nødvendigt kan du installere en sconce eller gulvlampe nær sengen.

Hvis vi overvejer de klassiske ordninger (se figur 1), anbefales det at være opmærksom på to muligheder "E" (8 armaturer) og "H" (12 armaturer). Også en lille pendant lysekrone i udkanten af ​​flere figurer fra LED stripen ser godt ud.

Lysekrone, LED strip og et par spotlights

Du kan vælge en variant med en efterligning af den stjerneklare himmel, et eksempel på implementering er præsenteret nedenfor.

Grupperede små kilder til virkningen af ​​den stjerneklar himmel

Bemærk at interiøret også kan påvirke belysningen. Lys reflekteret fra draperiet, erhverver sin skygge. Dette ses tydeligt i figur 24, hvor almindelige "varme" hvid-hvide lamper bruges til at belyse rummet. Interiøret tilføjer røde undertoner.

Et eksempel på indflydelse af indvendig belysning

Der er ingen begrænsninger for fantasier, du kan skabe noget fabelagtigt og usædvanligt.

Futuristisk stil soveværelse belysning

Til stuer

Denne type værelse adskiller sig fra hallen af ​​et mindre område, derfor er det bedre at bruge ordninger med en central kraftig kilde (lysekrone) midt i rummet med flere pletter. Sidstnævnte kan placeres omkring omkredsen eller fremhæve hjørnerne af rummet. Hvis vi overvejer de klassiske varianter (se figur 1), så kan vi vælge ordningerne: A, C, D, F, G, J og L. Hver af dem opfylder fuldt ud betingelserne for problemet.

Et eksempel på et klassisk belysningssystem "C"

I dette tilfælde behøver omkredsen ikke at have den rigtige form, mangler retvinkler et helt andet humør.

En interessant løsning til perimeterbelysningen

Over siddeområdet kan du ikke installere baggrundslyset, det vil med held erstatte sconce.

Sconce i rekreativt område

I stuen såvel som i hallen er det muligt at forlade de vedhængende lysekroner helt, hvis du bruger flere kraftfulde armaturer med et eksternt arrangement.

Oval fra udendørs lyskilder

LED-stripe i et gipsloft på flere niveauer for at klare stuen er ikke værre end en lysekrone.

Lys skema med indbyggede lys og LED stripe

Hvis stuen er lille, er det nok bare at installere pletter omkring omkredsen.

Klassisk ordning uden lysekroner

For et barns værelse

Sådanne værelser er som regel zonet til et sted til at sove, studere og en legeplads. Derfor bør en gruppe af ekstra lamper installeres på strækloftet over bordet, og en væglampe bør placeres i nærheden af ​​sengene.

I soveområdet skal du installere sconces

Alternativt kan en bordlampe installeres på skrivebordet.

Bordlampe som en ekstra lyskilde

Da børnehaven ikke er sjældent en legeplads, er lysekronen i rummet ikke ønskelig. Spille rundt, børn kan såre hende. Ensartet placering af kraftfulde pletter giver dig mulighed for at gøre uden voluminøse lysekroner.

I børnehaven er det bedre ikke at installere en suspenderet lysekrone

Korrekt belysning vil medvirke til at skabe en lys, fabelagtig atmosfære i børnehaven.

Den korrekte ordning vil fylde med farver stræklofter med fotoudskrivning Foto tapet vil få et mere realistisk udseende Flerfarvede lys vil skabe illusion af et eventyr

Til badeværelse

Da dette rum i typiske panelhuse ikke er stort, er det muligt at vælge option B med 6 lamper (se figur 1). For en sådan situation er det ikke engang nødvendigt at gennemføre ordningen fuldt ud, det er tilstrækkeligt at vælge en af ​​to typer armaturer til loftet. Om nødvendigt kan der i nærheden af ​​spejle installeres sconces eller drejelygter.

En af de enkle badeværelsesbelysning muligheder

Hvis badeværelset er større, udvides mulighederne for fantasi betydeligt. Du kan bruge den klassiske version med jævnt fordelte pletter.

Jævnt fordelt badeværelse armaturer

Lys kan markere zoneinddeling.

Let zoneinddeling En anden zoneinddeling understreger

At bruge modtagelse med at give lys af den nødvendige skygge.

På grund af farven på flisen og strækloftet får lyset en salatskygge. En variant med en varm blå farvetone.

Armatur layout og markup layout

Stræklofter i mange år bruges til at designe interiører i forskellige stilarter og skabe et perfekt fladt loftrum. Lys, tekstureret, multi-level, udskåret, med kunstnerisk fotoudskrivning - disse er blot nogle få af mulighederne i dag. Men selv den mest usædvanlige og fashionable spændingsstruktur ville være svært at forestille sig uden belysningsarmaturer. Moderne spotlights af forskellige former, størrelser og designs bruges i vid udstrækning til at skabe primær og sekundær belysning af værelser med lofter. Installation af sådanne enheder kræver overholdelse af visse regler og instruktioner. For korrekt installation er det vigtigt at vide, hvordan man mærker på loftet under lamperne, og hvilke faktorer der bør overvejes, når ordningen opstilles. Lad os dvæle mere om disse spørgsmål.

Hvad skal i betragtning ved udarbejdelsen af ​​ordningen?

Inden du går over til spørgsmålet om placering af spotlights på et strækloft, bør du gøre sig bekendt med en række regler, hvorved overholdelse vil tillade, at der opnås højkvalitetsbelysning og bevare belægningenes integritet.

 • Afstanden fra kanten af ​​strækloftet til det første spotlys skal være mindst 20 cm.
 • Den minimale afstand mellem flere indbyggede lysindretninger må ikke være mindre end 30 cm.
 • Hvis strækloftet er lavet af flere klæder svejset på en HDTV-maskine, skal afstanden fra armaturet til svejsningen være mindst 15 cm.

Inden du laver markeringen i loftet, er det vigtigt at udarbejde et stykke papir på det præcise layout af armaturerne under hensyntagen til alle de anbefalede anbefalinger. Derefter kan du overføre layoutet til bundloftet.

Populære armaturplaceringsmønstre

Spotlights bruges oftest til at fremhæve visse funktionelle områder i rummet. I store rum, hvor det er planlagt at installere en central lysekrone, er sådanne belysningsanordninger placeret i de mindst oplyste dele af loftet (i hjørnerne af rummet eller langs væggene).

Før du laver et layout til lamperne i loftet, anbefales det at gøre dig bekendt med de mest populære ordninger for placeringen af ​​punktenheder.

 1. Oval. Luminarier, der danner ovalen, giver mulighed for ensartet belysning. Ofte er en lysekrone installeret i midten.
 2. Cirkulære arrangement. En sådan ordning kan bruges uden lysekroner. Det giver dig mulighed for at fremhæve den centrale del af rummet og forlade de mørke hjørner af loftet.
 3. To halvcirkler eller lamper i hjørnerne. Denne teknik bruges oftest til at belyse dele af loftet fjernt fra midten. Det anbefales at installere en lysekrone i den centrale del.
 4. Korsformet indkvartering. Hvis du installerer lamper i overensstemmelse med denne ordning, kan du opnå høj kvalitet belysning af hele rummet. I dette tilfælde er der ikke behov for at bruge den centrale lysekrone.
 5. Ordningen "rektangel". Det indebærer installation af spotlights langs væggene omkring omkredsen af ​​rummet. Denne teknik giver dig mulighed for visuelt at udvide rummet i rummet og opnå høj kvalitet belysning.
 6. Indkvartering i en bue. Denne ordning bruges oftest til zoneinddeling og skaber accentbelysning.

Hvordan man laver markering: livshagere

Når der er et spørgsmål om, hvordan man laver et layout for spotlights i loftet, hævder mange, at der ikke er noget svært i dette arbejde. Det ser ud til, det er nok at tage kridt og markere placeringen af ​​enhederne på loftet. For at lamperne skal være placeret i samme afstand fra væggene og hinanden for at danne en flad linje på loftet eller en bølge, skal du ty til nogle tricks.

Så hvis du skal arrangere punktenhederne i form af en flad linje, skal du måle mindst 20 centimeter fra væggen. Den samme etiket anvendes på den modsatte side. Så skal du tegne en lige linje på loftet. For at gøre dette skal du tage ledningen, gnides med kridt og trække den mellem to punkter. Det anbefales at arbejde med en partner. For at udføre markeringen skal du tage den strammede ledning, så din hånd er placeret en meter fra endepunktet og træk den omkring 40 cm. Hvis du pludselig slipper ledningen, vil den ramme loftet og efterlade en perfekt flad linje på den.

Denne metode anvendes i fravær af et laserniveau, hvilket vil forenkle opgaven betydeligt. Hvis du vil placere lampen strenge i midten, er det nødvendigt at tegne en diagonal linje fra hvert hjørne. Krydset mellem diagonalerne og vil være den centrale del af loftet. Hvis du planlægger at installere flere lamper i træk, udfører markeringen, anbefales det at holde den samme afstand mellem punkterne.

Bemærk: Fastgørelse af belysningsudstyr direkte på strækloftets overflade er forbudt. Derfor er det nødvendigt at installere specielle armaturer til lamperne på bundloftet efter udførelse af markeringen. Du kan købe komponenter til fremstilling af realkreditlån samt spotlights, der er sikre for stræklofter, på Ceiling-Shop hjemmeside.