Elektriske ledninger i lejligheden på loftet

Enhver, der har besluttet at revidere lejligheden eller kontoret, bliver ved at opbygge et privat hus før eller senere at udskifte ledningerne. Det faktum at dette spørgsmål er seriøst, tvivler det på få mennesker. I dag uden strøm, ingen steder. Husholdningsapparater, TV, computer, aircondition, fyrkedler, vandpumper - alt kræver elektricitet.

Tjenesteorganisationen tager sig af, hvordan elektricitet kommer ind i din lejlighed. Jeg har dette for eksempel - Energosbyt plus, Orenburg afdeling. Det er nok at ringe til en elektriker og en 220v eller endda 380v vises i dit tavle. Hvad skal man gøre næste? Hvordan bringe elektricitet til dine forbrugere?

Alternativt kan du bestille et strømforsyningsprojekt til din lejlighed. En specialuddannet person, til et relativt "lille" gebyr, vil tegne og skrive detaljeret, hvordan ledningsføringen af ​​din lejlighed skal være placeret. Det vigtigste, der vil gøre det som krævet af byggekoder og regler for elektriske installationer (PUE).

I praksis bruges designerne ikke meget ofte. Lidt mere end nogensinde.

Nogle gange giver de en løsning på dette spørgsmål til designeren.

Generelt tænker folk ikke engang på, hvordan man korrekt placerer ledningerne. Det vigtigste er, at stikkontakterne er på de rigtige steder. Hvordan ledningen falder fra distributionspanelet til stikkontakten er et mindre problem.

Sandsynligvis er derfor nogle gange ledninger placeret på objekter på en diagonal fundet.

Som dette:

Hvorfor ikke gøre det her?

For det første forbyder diagonalarrangementet af ledningerne i væggen PES.

For det andet risikerer du at skade dem selv ved at placere ledningerne på denne måde. Et år efter slutningen af ​​reparationen vil du hænge en hylde eller et ur, lige hvor ledningen går. Fordi det er svært at huske placeringen af ​​alle elektriske ledninger, hvis det er gemt i væggen og lavet alligevel. Usikre og upraktiske.

Den korrekte placering af ledningerne i væggen Vandret eller lodret.

Den første mulighed, vi forsøger ikke at bruge. Af en enkelt grund. Vandret lokalisering er vanskeligere at opdage og lettere at beskadige. Især hvis stikkene er på flere niveauer i højden. Det er meget mere pålideligt, når alle elektriske punkter er stikkontakter eller kontakter, går ledningerne lige op. At blive forvirret i denne sag er meget vanskeligere. Må ikke bore, hamre ikke tappen over stikkontakten - og dit ledninger vil være fint!

I praksis ser det sådan ud.

Med placeringen i væggen er alt klart.

Nu spørgsmålet. Hvordan skal tråden gå fra fordelingsboksen til den vertikale rille?

Der er flere muligheder.

De første læggede ledninger bølgede på gulvet.

Det ligner dette. Ja, moderne ledninger er en hel masse ledninger.

Det ser smukt ud, men der er ulemper.

For det første, hvis du lægger ledningerne på denne måde, skal du fylde gulvet med et rejsel på mindst 5 cm tykt. Derudover er kabellængden 25-50 mm. Det vil sige, vi får gulve 10 cm tykke. Dette er ikke kun ubehageligt. Det er også ret dyrt. Nå, du vil helt sikkert rette tærsklen på døren med en lang skrue. Lige ind i kablet. Det er også upåliteligt. Derfor bruger vi ikke denne metode.

Gør vandret shtroba under loftet.

Det ligner dette.

Omkring omkredsen af ​​lejligheden, i en afstand på 20-30 cm fra loftet, er der lavet en vandret kanal til at lægge ledningerne. På samme kanal vælges nicher til distributionskasser. Fra dem går tråden lodret ned.

For kunder er det praktisk. Du ved, at ledningerne fra stikkontakten er strengt op i en højde på 30 cm fra loftet - en ledning af ledninger. Der er ikke behov for at bore. Og for hævede lofter er ikke en hindring. For dem er det nok at trække sig tilbage fra loftet 7-10 cm. Denne metode er god for alle.

En minus. Laboratorisk og derfor dyr.

En meter penne nu værd 100-150r. Og sådanne målere omkring omkredsen af ​​lejligheden løber op anstændigt. Denne indstilling vælges i tilfælde af, at der ikke er stræk- eller loftslofter.

Og endelig, den mest bekvemme, sikre og relativt billig metode.

Elektriske ledninger i loftet.

Sådan ser det ud.

Ledninger er stablet i en beskyttende korrugering og monteret direkte på loftet. Der er også distributionskasser. I slutningen af ​​reparationen er hele denne skønhed lukket med et strækloft. Mindre ofte suspenderet eller konstruktion af gipsplader.

Fordelene ved denne metode.

Hovedparten af ​​ledningerne er uden for væggene. Der er kun lodrette ledninger i væggen. Det er meget svært at beskadige sådanne ledninger. Ring en elektriker vil have mindre.

Billigere end den foregående metode.

Hvis det er nødvendigt, foretag ændringer i ledningerne, fx tilføj et par stikkontakter eller installer en gennemløbskontakt, skal du bare fjerne strækloftet, foretage de nødvendige ændringer og installere loftet på plads.

Enig, det er billigere end at bryde en halvvæg på jagt efter en krydsningsboks.

Elektrisk udstyr, lys, belysning

Selv for 15-20 år siden var belastningen på gitteret relativt lille. I dag har tilstedeværelsen af ​​et stort antal husholdningsapparater fremkaldt en stigning i belastninger til tider. Gamle ledninger er ikke altid i stand til at modstå en stor belastning, og over tid er der behov for at erstatte dem. At lægge elektriske ledninger i et hus eller lejlighed er et spørgsmål, der kræver en vis viden og færdigheder fra mesteren. Først og fremmest vedrører det kendskabet til ledningsregler, evnen til at læse og skabe ledningsdiagrammer samt ledningsfærdigheder. Selvfølgelig kan du gøre ledningerne med dine egne hænder, men for dette skal du overholde reglerne og anbefalingerne nedenfor.

Elektriske ledningsregler

Alle byggevirksomheder og byggematerialer er strengt reguleret af et sæt regler og krav - SNiP og GOST. Med hensyn til installation af elektriske ledninger og alt relateret til elektricitet skal du være opmærksom på reglerne for enhedens elektriske installationer (forkortet PUE). Dette dokument foreskriver hvad og hvordan man skal gøre, når man arbejder med elektrisk udstyr. Og hvis vi ønsker at lægge ledningerne, skal vi studere det, især den del der vedrører installation og valg af elektrisk udstyr. Nedenfor er de grundlæggende regler, der skal følges ved installation af elektriske ledninger i et hus eller lejlighed:

 • Nøgleelementer i elektriske ledninger, såsom distributionskasser, måleinstrumenter, stikkontakter og kontakter skal være let tilgængelige.
 • installation af kontakter sker i en højde på 60-150 cm fra gulvet. Skifterne selv er placeret på steder, hvor den åbne dør ikke forhindrer adgang til dem. Dette betyder, at hvis døren åbnes til højre, er kontakten på venstre side og omvendt. Ledningen til omskifterne er lagt fra top til bund;
 • stikkontakter skal installeres i en højde på 50 - 80 cm fra gulvet. Denne tilgang er dikteret af oversvømmelsens sikkerhed. Også stikkontakter er installeret i en afstand på mere end 50 cm fra gas- og elkomfurer samt radiatorer, rør og andre jordforbindelse. Ledningen til udløbet lægges opad;
 • Antallet af stikkontakter i rummet skal svare til 1 stk. på 6 m2. Køkken er en undtagelse. Det fastsætter antallet af afsætningsmuligheder som nødvendigt for at forbinde husholdningsapparater. Det er forbudt at installere udløb i toilettet. For udløb i badeværelset uden for det, sætter en separat transformator sig ned;
 • ledninger i eller udenfor væggene udføres kun lodret eller vandret, og ledningsstedets placering vises på ledningsplanen;
 • ledninger ligger i en vis afstand fra rør, gulve og andre ting. Til vandret er en afstand på 5 til 10 cm fra bjælkerne og tagskæggene og 15 cm fra loftet påkrævet. Fra gulvet er højden 15-20 cm. Lodrette ledninger placeres i en afstand på mere end 10 cm fra kanten af ​​døren eller vinduesåbningen. Afstanden fra gasrørene skal være mindst 40 cm;
 • Når der lægges eksterne eller skjulte ledninger, er det nødvendigt at sikre sig, at det ikke kommer i kontakt med metaldele af bygningskonstruktioner;
 • Når der lægges flere parallelle ledninger, skal afstanden mellem dem være mindst 3 mm, eller hver ledning skal være skjult i en beskyttelsesboks eller korrugering;
 • ledninger og tilslutning af ledninger udføres indenfor specialfordelingsbokse. Krydsene er omhyggeligt isolerede. Forbindelsen af ​​kobber- og aluminiumskabler mellem dem er strengt forbudt;
 • jordforbindelser og neutrale ledninger er boltet til enhederne.

Design og ledningsplan

Elektrisk ledningsarbejde begynder med oprettelsen af ​​et projekt og ledningsdiagram. Dette dokument er grundlaget for fremtidige husledninger. Oprettelse af et projekt og en ordning er ret alvorligt, og det er bedre at overlade det til erfarne specialister. Årsagen er enkel - det afhænger af sikkerheden ved at bo i et hus eller lejlighed. Projektoprettelsestjenester koster et vist beløb, men det er det værd.

Dem, der er vant til at gøre alt med egne hænder, bliver nødt til at overholde de ovenfor beskrevne regler, samt at have studeret grunduddannelsen inden for elteknik, selvstændigt lave en tegning og beregninger for belastningerne på netværket. Der er ingen særlige vanskeligheder i dette, især hvis der i det mindste er en vis forståelse for, hvad elektrisk strøm er, og hvad konsekvenserne af unøjagtig håndtering er. Den første ting du behøver er en legende. De er vist på billedet nedenfor:

Ved hjælp af dem laver vi en tegning af lejligheden og planlægger lyspunkterne, installationsstedet for kontakter og stikkontakter. Hvor meget og hvor de er installeret er beskrevet ovenfor i reglerne. Hovedformålet med en sådan ordning er en angivelse af enhedernes installationsplacering og lægning af ledninger. Når der opstilles et ledningsdiagram, er det vigtigt at tænke på forhånd hvor, hvor meget og hvilken slags husholdningsapparater vil stå.

Det næste trin i oprettelsen af ​​et kredsløb er ledningerne til forbindelsespunkterne på kredsløbet. På dette tidspunkt skal du bo. Årsagen er i typen af ​​ledninger og tilslutning. Der er flere sådanne typer - parallelle, sekventielle og blandede. Sidstnævnte er den mest attraktive på grund af den økonomiske brug af materialer og maksimal effektivitet. For at lette installationen af ​​ledninger er alle forbindelsessteder opdelt i flere grupper:

 • belysning af køkkenet, korridoren og stuerne
 • belysning toilet og badeværelse;
 • strømforsyninger stue og korridor;
 • strømforsyning af køkkenforretninger;
 • stikkontakter til elkomfurer.

Ovennævnte eksempel er blot en af ​​mange muligheder for belysningsgrupper. Det vigtigste, der skal forstås, er, at hvis du grupperer tilslutningspunkter, bliver mængden af ​​anvendte materialer reduceret, og selve kredsløbet bliver enklere.

Det er vigtigt! For at forenkle ledningerne til stikkontakten kan der lægges under gulvet. Ledninger til overbelysning lægges inde i gulvpladerne. Disse to metoder er gode at bruge, hvis du ikke vil lave vægge. I diagrammet er en sådan ledning markeret med en prikket linje.

Også i projektet indikerer ledninger beregningen af ​​den estimerede strøm i netværket og de anvendte materialer. Beregningen udføres i henhold til formlen:

I = P / U;

hvor P er den samlede effekt af alle anvendte enheder (Watts), U er netspænding (Volt).

For eksempel en kedel med 2 kW, 10 60 W pærer, en mikrobølgeovn på 1 kW, en 400 W køleskab. Nuværende 220 volt. Som følge heraf (2000+ (10x60) + 1000 + 400) / 220 = 16,5 Ampere.

I praksis overstiger den nuværende styrke i netværket for moderne lejligheder sjældent 25 A. På basis heraf vælges alle materialer. Først og fremmest vedrører det elektriske ledninger. For at lette udvælgelsen viser nedenstående tabel de vigtigste parametre for ledning og kabel:

Tabellen viser ekstremt nøjagtige værdier, og da det ofte ofte er strømens styrke kan variere, kræves der en lille margin for selve ledningen eller kablet. Derfor anbefales alle ledninger i en lejlighed eller hus til at udføre følgende materialer:

 • ledning VVG-5 * 6 (fem kerner og et tværsnit på 6 mm2) anvendes i huse med trefaset strømforsyning for at forbinde belysningspanelet med hovedskærmen;
 • ledning VVG-2 * 6 (to ledninger og et tværsnit på 6 mm2) anvendes i huse med 2-faset strøm til at forbinde belysningspanelet med hovedkortet;
 • ledning VVG-3 * 2.5 (tre kerner og et tværsnit på 2,5 mm2) bruges til de fleste ledninger fra belysningspanelet til forbindelsesbokse og fra dem til udgange;
 • ledning VVG-3 * 1,5 (tre ledninger og et tværsnit på 1,5 mm2) anvendes til ledninger fra forbindelseskasser til lyspunkter og omskiftere;
 • ledning VVG-3 * 4 (tre ledninger og et tværsnit på 4 mm2) anvendes til elektriske ovne.

For at finde ud af den nøjagtige længde af ledningen skal du løbe lidt med målebåndet rundt om huset og tilføje endnu en 3-4 meter margen til resultatet. Alle ledninger er tilsluttet lyspanelet, som er installeret ved indgangen. I en vagt er automatiske beskyttelsesmaskiner monteret. Dette er normalt en 16 A og 20 A RCD. Den første bruges til belysning og switches, den anden til stikkontakter. For en elkomfur er der installeret en separat RCD på 32 A, men hvis pladens effekt overstiger 7 kW, er RCD'en indstillet til 63 A.

Nu skal du beregne, hvor meget du har brug for stikkontakter og distributionskasser. Det er alt ret simpelt. Se bare på diagrammet og foretag en simpel beregning. Ud over de ovenfor beskrevne materialer kræves forskellige forbrugsstoffer, såsom elektriske tape og PPE-hætter til tilslutning af ledningerne såvel som rørledninger, kabelkanaler eller ledninger til elektrisk ledningsføring, podrozetniki.

Elektrisk installation

I arbejdet med installation af elektriske ledninger er intet for kompliceret. Det vigtigste ved installationen er at følge sikkerhedsinstruktionerne og følge instruktionerne. Alt arbejde kan gøres alene. Fra værktøjet til installation skal du bruge en tester, en hammerboremaskine eller en mølle, en boremaskine eller skruetrækker, tænger, tang og en kryds og slidsskruetrækker. Ikke være overflødigt laserniveau. Siden uden det er ret vanskeligt at lave lodret og vandret markering.

Det er vigtigt! Ved reparation med udskiftning af ledninger i et gammelt hus eller lejlighed med skjulte ledninger skal du først finde og om nødvendigt fjerne gamle ledninger. Til disse formål skal du bruge sensorkablet.

Layout og kanal forberedelse til ledninger

Start installation med markup. For at gøre dette skal du bruge en markør eller blyant til at sætte et mærke på væggen, hvor ledningen lægges. Samtidig følger vi reglerne for placering af ledninger. Det næste skridt er at markere stederne til installation af belysningsarmaturer, stikkontakter og kontakter og belysningspanel.

Det er vigtigt! I nye hjem er der en speciel niche til belysningspanelet. I den gamle sådan flap hanges kun på væggen.

Når vi er færdige med mærkning, fortsætter vi enten til installationen af ​​ledningerne på en åben måde, eller til bruddet af væggene til skjult ledninger. For det første ved hjælp af en perforator og en speciel dysekroner skæres huller til montering af stikkontakter, kontakter og forbindelsesbokse. For ledningerne selv gøres aksler ved hjælp af en kværn eller en perforator. Under alle omstændigheder vil der være meget støv og snavs. Dybden af ​​portens rille skal være ca. 20 mm, og bredden skal være sådan, at alle ledninger let kan placeres i rillen.

Hvad angår loftet, er der flere muligheder for at løse problemet med at placere og fastgøre ledningerne. Den første - hvis loftet er monteret eller spændt, så er alle ledninger simpelthen fastgjort til loftet. Den anden er en overfladisk strobe til ledninger. Tredje - ledninger gemmer sig i loftet loftet. De to første valgmuligheder er meget enkle i udførelse. Men for det tredje er det nødvendigt at lave nogle forklaringer. I panelhuse anvendes overlapninger med indre hulrum, det er nok at lave to huller og strække ledningerne inde i overlapningen.

Når vi er færdige med barberingen, går vi videre til den sidste fase af forberedelsen til installation af ledninger. Ledninger for at få dem ind i rummet, du skal strække sig gennem væggene. Derfor er det nødvendigt at slå igennem hullestemplet. Normalt er sådanne huller lavet i hjørnet af rummet. Vi laver også et hul til plantetråden fra distributionspanelet til belysningspanelet. Efter at have afsluttet væggen, begynder vi at installere.

Installation af åbne elektriske ledninger

Start installationen med installationen af ​​belysningspanelet. Hvis der blev oprettet en særlig niche til det, så placerer vi den der, men hvis ikke, så hænger vi bare på væggen. Inden for skærmen indstilles RCD'en. Deres antal afhænger af antallet af belysningsgrupper. Skærmen monteret og klar til tilslutning ser sådan ud: i øverste del er der nulterminaler, jordforbindelse nedenunder, automatiske maskiner installeres mellem klemmerne.

Nu kommer vi ind i ledningen VVG-5 * 6 eller VVG-2 * 6. På siden af ​​distributionsbrættet udfører elektriker ledningerne, så vi vil for tiden lade det være uden forbindelse. Inden for belysningspanelet er ledningsledningen forbundet som følger: Den blå ledning er forbundet til nul, den hvide til den øverste kontakt på RCD'en, og den gule ledning med en grøn stribe er forbundet til jord. RCD'er er sammenkoblet i serie øverst med en jumper fra hvid ledning. Gå nu til ledningsføringens åbne vej.

Vi fastgør kanal- eller kabelkanalerne til elektriske ledninger langs de ovenfor beskrevne linjer. Ofte med åbne ledninger forsøger kabelkanalerne sig selv i nærheden af ​​basispladen, eller omvendt, næsten under selve loftet. Vi fastgør rørkassen med selvskærende skruer med et 50 cm trin. Det første og sidste hul i kassen er lavet i en afstand på 5 - 10 cm fra kanten. For at gøre dette borer vi huller i væggen ved hjælp af en perforator, hammer dyvelen indeni og fastgør kabelkanalen med selvdrejende skruer.

Et andet særpræg ved åbne ledninger er stikkontakter, kontakter og distributionskasser. Alle er hængt på væggen, i stedet for vmurovyvatsya indeni. Derfor er det næste skridt at installere dem på plads. Det er nok at fastgøre dem på væggen, markere stederne til fastgørelsesanordninger, bor huller og fastgør dem på plads.

Fortsæt derefter til ledningerne. Vi starter med lægningen af ​​hovedlinjen og fra stikkene til belysningspanelet. Som allerede nævnt bruger vi denne tråd VVG-3 * 2.5. For nemheds skyld starter vi fra forbindelsesstedet i panelets retning. I slutningen af ​​ledningen hænger vi en etiket, der angiver, hvad ledningen er, og hvor den kommer fra. Derefter lægges ledningerne VVG-3 * 1.5 fra kontakter og belysningsenheder til forbindelsesbokse.

Inde i distributionskasserne forbinder vi ledningerne med PPE eller forsigtigt isolerer det. Inden for belysningspladen er hovedkablet VVG-3 * 2.5 tilsluttet som følger: Brun eller rød kernefase, der er forbundet til bunden af ​​RCD'en, blå-nul, forbundet med nulbussen øverst, gul med en grøn stribe - jordet til bussen nedenfor. Ved hjælp af testeren kalder vi alle ledninger for at eliminere mulige fejl. Hvis alt er i orden, kalder vi elektrikeren og forbinder til tavlen.

Installation af skjulte ledninger

Udførelse af skjulte ledninger er ret simpelt. Betydelig forskel fra det åbne kun i vejen for at skjule ledninger fra øjnene. Resten af ​​handlingen er næsten den samme. Først installerer vi belysningspanelet og UZO-automaterne, så starter og forbinder du indgangskabel fra siden af ​​distributionspanelet. Lad det ligeledes være uden forbindelse. En elektriker vil gøre det. Dernæst skal du installere indenfor distributionskasser og indbyggede nicher.

Gå nu til ledningerne. Den første til at lægge hovedlinjen fra ledningen VVG-3 * 2.5. Hvis det er planlagt, læg derefter ledningerne til udløbene i gulvet. For at gøre dette, starter wire VVG-3 * 2.5 i et rør til elektrisk ledning eller en særlig korrugering og kører den til det punkt, hvor ledningen bringes til udgangene. Der sætter vi tråden inde i rillerne og springer den ind i undersiden. Det næste skridt er at lægge ledningen VVG-3 * 1.5 fra kontakterne og belysningspunkterne til forbindelsesbokse, hvor de er forbundet til hovedkablet. Alle forbindelser er isoleret med PPE eller tape.

I slutningen kalder vi hele netværket ved hjælp af en tester for mulige fejl og forbinder til belysningspanelet. Tilslutningsmetode ligner den, der er beskrevet for åbne ledninger. Når vi er færdige, lukker vi rillerne sammen med en gipsstikket og inviterer en elektriker til at forbinde den til omstillingsbordet.

At lægge elektrikere i et hus eller en lejlighed til en erfaren mester er ret let. Men for dem, der er dårligt kyndige i el, bør du tage hjælp fra erfarne fagfolk fra begyndelsen til slutningen. Dette vil selvfølgelig koste penge, men på den måde kan du beskyttes mod fejl, der kan forårsage brand.

Sådan ledes ledningerne under strækloftet?

Krav til elektrisk arbejde

Det første, jeg gerne vil fortælle dig, er hvordan man gør det elektriske ledninger under spændingsloftet sikkert. Som du ved, kan dirigentens spænding varme op, især hvis du vælger den forkerte kabelstørrelse for strøm og strøm.

Hvis installationen af ​​elektrikere vil blive lavet på en brændbar overflade, fx træ, skal du overveje følgende punkter:

 • Kabelføring skal nødvendigvis ske i et stålrør eller en hylster, som, når kablet opvarmes, vil forhindre tænding af trægulve, vægge eller det samme strakte loft.
 • Samlingerne mellem rørene skal også beskyttes med ikke-brændbare materialeforseglinger.
 • Kablet til ledninger under strækloftet skal være ubrændbart, ideelt også med lave røgemissioner. I dette tilfælde er egnet kabel VVGNG, VVGng-ls eller importeret leder - NYM.

Hvis du beslutter at lægge ledningerne på betonloftet, så allerede i stedet for stålrør, kan du bruge en korrugering. Dens formål er at beskytte ledningerne fra flammespredning under en kortslutning, samt at beskytte strækloftfilmen mod smeltning, når lederen er meget varm. Det skal også bemærkes, at for at installere en spotlight i det nedhængte loft er der ingen grund til at beskytte kablet med et bølgepap, som i dette tilfælde passerer elen gennem en transformator, der konverterer 220 volt til en sikker 12 V. Under reduceret spænding bliver kablet næsten ikke opvarmet, hvis det er korrekt tilsluttet.

Funktioner af elektriske ledninger

Så nu skal vi snakke om, hvordan du gør ledningerne under strækloftet med dine egne hænder. I trin-for-trin vil der blive lavet instruktioner om installation af betongulve, som findes både i lejligheder og i private hjem.

Faser af elektrisk arbejde:

 1. Tegn ledningsplanen for loftledningerne fra distributionsbrættet. Vi gør opmærksom på, at ledningen skal være strengt parallel og vinkelret på væggen og loftet. Distributionsbokse skal placeres, så de altid kan åbnes til reparation og vedligeholdelse. Det bør ikke være uagtsomt at udarbejde en installationsordning, da Uden det kan du have forvirring, og ledninger vil ikke kun være ubelejligt, men også usikre. Sammenligning af gode og dårlige ledningsoptioner, som du kan se på billedet nedenfor.
 2. Overfør tegningen til overfladen ved hjælp af et bygningsniveau (normalt laser).
 3. Ved hjælp af en perforator skal der laves huller til klammerne eller klipene (afhængigt af hvad du vil bruge til fastgørelse af elektriske ledninger). Afstanden mellem fastgørelseselementerne skal være sådan, at ledningen ikke sænker efter installationen. Som regel skal du tage afstand fra 50 til 90 cm.
 4. Monter forbindelsesbokse i henhold til diagrammet, klip og fastgør ledningerne under spændingsloftet. Først skal du passere ledningen gennem korrugeringen ved hjælp af en ledning (wire) installeret indeni. Derefter fastgøres det korrugerede rør i klip og forbindes til distributionskasser. Frigivelsen af ​​ledningen fra hver ende af korrugationerne skal være mindst 15 cm for at forbinde ledningerne, som vist på billedet.
 5. Tilslut ledningerne til hinanden og kontroller rigtigheden af ​​det arbejde, der udføres ved visuel inspektion, samt et multimeter (for at bestemme om ledningerne er kortsluttet).

Det er hele teknologien for elektrisk arbejde. Som du kan se, er ledningen under det hængende loft nemt at håndtere, det vigtigste er at være forsigtig og overveje de anbefalede anbefalinger. Vi anbefaler dig straks at se et videoeksempel, som viser et færdigt billede af ledningens ledning i loftet.

Alternative overlapningsmuligheder

Så du ved, hvordan du selvstændigt kan udføre installationen af ​​ledninger i andre versioner af gulve - armeret beton og træ under et strækloft, nu skal vi kort diskutere nuancer under installationen. Så overvej følgende tips fra fagfolk for at gøre ledninger sikkert og nemme at vedligeholde:

 • Hvis overlapningen er repræsenteret af en plade med hulrum indeni, er det bedre at køre kablet inde i de eksisterende hulrum, som normalt er placeret hver 100-140 mm. Strobenie under ledninger i dette tilfælde er strengt forbudt. Du ønsker ikke at bruge hulrum, du kan lave åbne ledninger ved hjælp af korrugerings- eller kabelkanaler.
 • Tilslutning af metalrør til ledning af det elektriske netværk på et træloft skal svejses. I dette tilfælde skal distributionskasser også være lavet af metal, med en grad af beskyttelse på mindst IP 65.
 • Så at gipset ikke smuldrer på kabels beliggenhed, hvilket vil varme op, om end lidt, men stadig, derudover bruge et forstærkningsnet på ledningsstederne.
 • Det anbefales generelt ikke at køre kablet under et strakt loft uden korrugeringer på grund af at der altid er fare for oversvømmelser ovenfra. For at beskytte ledningerne igen fra fugt, anbefales det at placere det i korrugeringen alligevel, især på badeværelset.

Det var alt, hvad jeg ønskede at fortælle om, hvordan man ledede ledningerne under loftspændingen. Vi håber at nu ved du, hvordan elektrisk arbejde skal udføres, og hvad man skal gøre, så det elektriske hjemmenetværk er sikkert!

Kvalitet ledninger under spænding loftet: 3 fejl

Ledninger under strækloftet er fastgjort med specielle fastgørelsesanordninger. I dag er en almindelig metode til efterbehandling at installere stræklofter. Denne type finish gør det muligt at glemme overfladenes yderligere justering, dets udseende er originalt og æstetisk. Men du skal installere ledningerne i overensstemmelse med alle reglerne, ellers er der mulighed for hurtig fejl. Ledninger under spændingsloftet må muligvis repareres eller udskiftes - dette skal tages i betragtning på forhånd.

Fejl ved installation af ledninger i loftet

Når man installerer hævede lofter, tænker mange ikke på ledningskvaliteten, selv om det er værd at lægge særlig vægt på det. Ikke kun den uafbrudte forsyning af elektricitet, men også sikkerheden for beboerne i huset afhænger af ledningsføringens gode tilstand. Nogle gange kan en simpel fejl bryde hele systemet.

Den mest almindelige og enkle fejl er den forkerte placering af den monterede baguette.

I mangel af erfaring anbefales ledninger i loftet ikke.

Ved installation af stræklofter er der ikke mange mestere opmærksomme på, om monteringsprofilen og forbindelsesboksen på væggen skærer. Loftet bør kun udføres ved hjælp af specielt fagligt udstyr. Dette er især værd at være opmærksom på, når du installerer en skjult ledningsdetektor.

Fejl ved installation af stræklofter:

 • Hvis masteren ikke tidligere har kontrolleret loftet for tilstedeværelsen af ​​ledninger, der er skjulte, kan det simpelthen beskadige de allerede installerede ledninger.
 • Mange følger ikke ledningsreglerne. Kabler i ledninger skal lægges i specielle bølgepapir af plast.
 • Ved installation af lofter er det vigtigt at overveje muligheden for brud på ledningerne og dens reparation. For at gøre reparationer bekvemme er det vigtigt, at du kan fjerne et stykke klud og ikke hele loftet.

For at undgå fejl er det nødvendigt at omhyggeligt studere installationen af ​​hævede lofter. Før du installerer lofterne, er det vigtigt at være opmærksom på, hvor alle belysningsenheder og enheder, der er tilsluttet strømnettet, vil blive placeret. En foreløbig plan vil undgå de fejl, der ofte gøres, mens du lægger ledningerne.

Tips til ledningsføring af loftet i lejligheden

Før installation af stræklofter er det vigtigt at være særlig opmærksom på ledninger. Det er nødvendigt at udarbejde en komplet elektrisk kredsløbsplan på forhånd. Sørg for at overveje alle brandsikkerhedsregler.

Før du installerer lærredene, er det vigtigt at foretage beregningerne korrekt, hvilket gør det muligt at etablere et stramt rum på den korrekte afstand fra hinanden, hvilket vil påvirke lysindretningens korrekte placering.

Før du installerer kabelføringen, skal du kontrollere, om der er sket skade.

Under ingen omstændigheder kan vi forsømme sikkerhedsreglerne for æstetiske formål. Hvis det i henhold til reglerne er nødvendigt at holde en afstand på 15 cm mellem spændingstankens plan og basisoverlapningen, skal dåvene installeres i denne afstand, men ikke mindre. Trådene opdrættes normalt med en vis margen.

Tips til installation af lofter og ledninger:

 • Der skal tages hensyn til, at korrugeringen ikke sager. For at undgå unødvendig afdækning skal du sørge for at installere specielle fastgørelsesdele til ledninger, f.eks. Plastikklip eller et anker, der fastgør kablet.
 • Kabler skal installeres i henhold til den specifikke armaturtype.
 • Det er vigtigt, at armaturernes kraft vælges korrekt, ellers kan filmen smelte.
 • Som belysningsanordninger på loftslofter er det bedst at anvende LED-strimler. Deres installation er meget enkel, og brugen er sikker.
 • Ved ledning af ledninger er det vigtigt at sikre, at ledningerne ikke skærer hinanden.
 • Hvis der er kryds mellem ledningerne, skal de beskyttes yderligere for at forhindre kortslutninger.

Moderne lejligheder er i stigende grad udstyret med loftslofter. Det er nemt og nemt at installere dem, men det er værd at overveje at i tilfælde af ledningsbrud skal strukturen fjernes helt eller delvist. Derfor, før du installerer loftet, er det vigtigt at installere ledningerne korrekt.

Almindelige fejl ved montering af elektriske ledninger på loftet

Under ingen omstændigheder skal ledninger udføres uden professionel hjælp. Ledninger må ikke laves uden brug af specielle installationsbokse og beskyttende korrugerede rør. Forkert ledning kan forårsage en ild, der spredes til loftet og kan føre til meget triste konsekvenser.

Hvis den elektriske ledning er beskadiget, antændes det uundgåeligt de tilstødende dele af hele loftkonstruktionen.

Kabelføring i loftet må ikke komme i kontakt med efterbehandling materialer

Efter reglerne skal ledningerne lægges ved hjælp af en speciel beskyttende metalslange eller korrugering, der er fremstillet på basis af plastik, som har egen slukning. For at undgå kortslutning bør du aldrig tilslutte belysningsenheder til en enhed, der er ansvarlig for en beskyttende forbindelse. En sådan forbindelse medfører altid ulejlighed.

Fejl under ledninger:

 • Nogle mestere begår en fejl ved at forbinde en switch ikke til fasetråden, men til nul. Dette fører til, at selv i off-state belysningsapparater udgør en fare for elektrisk stød.
 • Mange mennesker begår en fejl, når de vælger en sektion for ledningerne. Ofte afhænger det af ønsket om at redde. Dårlige kvalitetsledninger overophedes konstant, hvilket øger belastningen på netværket.

For at undgå de mest almindelige fejl skal du omhyggeligt læse instruktionerne før installation af ledninger. Udfør ikke installationen manuelt. Nå, hvis installationsarbejdet vil blive udført af professionelle elektrikere. En vigtig faktor er det korrekte valg af ledninger - de skal være af høj kvalitet.

Er det muligt at lægge kablet VVGNG uden korrugeringer

Mange mennesker, der har stødt på installation eller udskiftning af ledninger for første gang, undrer sig over, om det er nødvendigt at lægge elektriske kabler ved hjælp af en korrugering. Det er vigtigt, at ledningerne er lagt af en professionel mester. Mange samvittighedsfulde arbejdere kan ignorere reglerne, hvilket ikke kun kan føre til manglende belysning, men også til brand.

Ledningerne afhænger stort set af om det udføres i en boligbygning eller i en industribygning.

I henhold til reglerne for brandsikkerhedskabel anbefales VVGNG at placeres i korrugeringen

Fastgørelse af ledninger afhænger af typen af ​​base. Ledninger kan lægges på en beton eller træbase. Ledninger kan også installeres i en rende, der er dækket af et tykt lag af gips eller på en synlig overflade. Hvis kablet har en brandsikker kappe, så kan den fastgøres uden brug af korrugeringer.

I så fald er korrugeringen nødvendig:

 • Skjulte ledninger med brændbare baser;
 • Hvis du har brug for en brandsikker pakning.

Bølgepap kan ikke opretholde forbrænding. Når det drejer sig om et træhus eller rammestruktur, tillader reglerne ikke at lægge elektrisk kabel ved hjælp af et bølgepap. For at lære mere detaljerede oplysninger kan du lære reglerne for design og installation af elektriske ledninger.

Elektrisk installation under strækloftet (video)

For at lede ledningerne under ophængt eller nedhængt loft, skal du søge hjælp fra professionelle elektrikere. Det er vigtigt at overholde alle forholdsregler: Den mindste fejl kan føre til kortslutning. Vedhæft trådene skal være omhyggeligt, så de ikke skærer hinanden. De slingende ledninger skal fastgøres med specielle klip. At bane lyset kvalitativt, vil kræve visse viden og færdigheder.

Elektriske ledninger på loftet: 4 måder at gøre det selv

Et eksempel på de enkleste ledninger til installation af et strækloft

Hej I dag vil jeg tale om, hvordan en elektriker passer over loftet med kvalitet og sikkerhed. Valget af loftet som monteringsoverflade er ikke tilfældigt, da det gør det muligt at lægge kommunikation langs den korteste vej og dermed spare et dyrt kabel. Derudover er et sådant arrangement af kommunikation den sikreste i form af langsigtet drift.

Og endelig er det i loftet, at belysningsenhederne er placeret, til installationen som du skal tilslutte det relevante kabel. Men for at kunne bruge ledningerne på overlappene, forskelligt effektivitet og sikkerhed, skal du kende installationsmetoderne og reglerne for kvaliteten af ​​det færdige resultat.

Parametre, der påvirker valget af metode til lægning af kommunikation

Blandt de parametre i overensstemmelse med hvilke metoden til lægning af kommunikation er bestemt, vil jeg bemærke følgende:

 • Type konstruktion objekt (specificitet af byggematerialer anvendt, objektets funktionelle formål osv.);
 • Placering af hovedtavlen (MSB) eller distributionskassen (YAR);
 • Udstyr placering;
 • Design sektion og mærke af kabel.

Blandt de faktiske typer af lofter, hvor installation af strøm og lavt strømforsyning udføres, vil jeg bemærke følgende:

 • Forstærket betonplader;
 • Exposed trægulve;
 • Pudset trægulve.

Hver af disse typer lofter har kendetegnene ved ledninger.

Af den måde spørger venner hvad der er bedre for en elektriker på gulvet eller loftet?

Læg kommunikation i plastrør på loftet

På den ene side afhænger det hele af, hvor det er lettere for dig at lægge kablet. Det vil sige, at hvis overfladen af ​​loftet er plasteret og slibet, og gulvet indebærer en hurtig reparation, vil det være klogt at lægge kommunikation i skræftet.

Læg kommunikation i plastrør på gulvet

På den anden side er et gulvbelægning ikke en ideel løsning til lægning af ledninger, da mekaniske belastninger er uønskede for kabelstrukturen. Og endelig er der et gulv, der er bygget på bjælkerne, og i dette tilfælde truer den mekaniske belastning ikke kablet, men der er en anden fare - gnavere, der beskadiger ledningenes isolering, hvilket kan medføre kortslutning og brand.

Konklusionen fra følgende, hvis der er et presserende behov, skjuler vi kommunikationen til gulvet, men vi gør det i rør, der er resistente over for deformation. I andre tilfælde er det ønskeligt at anvende overlappende og vægge til installation af kommunikation.

Kablingsmetoder

Tabellen viser de typer ledninger og funktioner i deres implementering.

Af forskellige typer af placering:

 • Skjulte ledninger, når det elektriske kabel er indsat i hulrummet af overlapningen eller skilt på beskyttende strukturer;
 • Eksterne ledninger, når kommunikation er fastgjort direkte til loftet.

Beskyttelsesudstyr til lægning af kommunikation på lyskilder

Skjult kabling kan udføres som følger:

 • på monteringsbeslag eller isolatorer
 • i fleksible ærmer (plast eller metalliseret);
 • i tyndvæggede stålrør;
 • i elektriske plastrør;
 • i kabelkanaler (kasser).

Tabel over valg af beskyttelsesrør i overensstemmelse med kabelparametrene

Som regel anvendes skjult kabelføring i loftet i professionel ydeevne af elektrisk arbejde. Når alt kommer til alt, er det ikke nemt at have en ordentlig oplevelse at strække ledningen gennem hulrummet inde i gulvet. Jeg vil dog understrege en simpel instruktion til at trække et kabel inde i en betonplade.

Metode en - en skjult strimmel til belysningsanordningen langs hulrummet inde i pladen

Udbredelsen af ​​kommunikation i kanalerne af armeret betongulve udføres med elektrificering af nye huse før idriftsættelse. Distributionen af ​​kommunikationer, der er fastsat ved denne metode, registreres i projektdokumentationen. Derfor kan du om nødvendigt finde placeringen af ​​kanalerne og trække for eksempel den gamle beskadigede tråd, træk den nye.

Overvej eksemplet på en fotorapport om arbejdet, hvordan med dine egne hænder hurtigt og effektivt at lede elektricitet til en lyskilde gennem hulrummet i gulvpladen.

Til installation kræves følgende værktøjer og materialer:

 • Perforator med en mejsel og en boremaskine til diameteren af ​​fastgørelsesanordninger;
 • hammer;
 • Mærkningsledning;
 • Fastgørelseselementer til ophængning af lysekrone eller andet belysningsudstyr;
 • Skruer med plastforseglinger;
 • Kabel til forsyning af el til belysningsenheden;
 • Tynd men hård tråd.

Installationsvejledning for følgende:

Denne mærkning er relevant, hvis de elektriske loftlamper er installeret i midten.

 • Ved hjælp af en mærkningsledning bestemmer vi centrum for rummet.

For at bestemme midten af ​​loftet fastgøres skruerne på to hjørner på samme væg. Ledningen er bundet til skruerne en ad gangen, og diagonalen er skåret af. Korset mellem de to afviste diagonaler er midten af ​​rummet, hvor det er almindeligt at montere belysningsudstyr.

Bor et hul og bestem - slå den faste beton eller ind i hulrummet af pladen

 • I det markerede centrum borer vi et hul til kabeludløbet;

Skæring beton med en mejsel på det påtænkte center

 • Med en mejsel udvider vi hullet i pladen til 3 cm i diameter
 • Ved siden af ​​forbindelsesboksen i loftet finder vi et punkt, som vil blive placeret langs den samme længdegående linje med det centrale hul;

Udvidelse af hullet med en mejsel for nem at trække

Hvordan bestemmer man, at begge huller er i niveau med samme hulrum? Det er nødvendigt at måle afstanden fra sømmen til det centrale hul. Den samme afstand skal måles fra sømmen til det planlagte sted, hvor kablet skal indsættes.

 • Vi bore og udvide hullet for at komme ind i hulrummet, der passerer gennem midten af ​​rummet;
 • Vi binder en tynd hård ståltråd til kablet;

Vi starter et banner, der starter fra en distributionskasse

 • Bøj den frie ende af ledningen, skub den ind i hullet og skub den, indtil du tror at den når hullet i midten;
 • Bøj et stykke hårdt ledning med en krog og skub det ind i hullet i midten af ​​loftet;

Træk tråden forsigtigt, og tag tråden forsigtigt

 • Flytning af krogen i pladens hulrum, skal du fange forstyrrelsen der kører der og forsigtigt trække den ud;
 • Derefter skal du sammen med ledningen gennem hulrumene til den ønskede længde trække kablet ud;

Gennem hulledningen

 • Når kablet er fjernet, kan du installere en krog under lysekronen eller lignende fastgørelsesanordninger for at installere andre belysningsarmaturer.

Problemet med denne vejledning er, at ledninger, der er lavet i overensstemmelse med byggekoder, ikke altid svarer til ejendomsindehaverens behov.

Hvis du er interesseret i et ikke-standard arrangement af belysningsenheder, skal du bestemme placeringen af ​​belysningsenheder. Derefter bores det nødvendige antal huller til kabeludgangen på markeringen. Dernæst bestemmes fra hvert af de borede huller af hulrummets placering i retning af væggen og allerede på disse hulrum er det nødvendige antal kabler trukket.

Metode to - åben lægning på betongulve

Hvis du ikke klarer at skubbe ledningen gennem hulrummet i loftet, kan du forsøge at løse kommunikationen udefra.

Denne metode til installation er nemmere at gøre med egne hænder, men det kabel, der ligger i syne, er usandsynligt at dekorere boligens indre. Derfor anvendes åbent kabelføring enten ved tilrettelæggelse af industri- og lagerlokaler, eller hvis meddelelser fastgjort til loftet efterfølgende lukkes med hævede lofter.

Den nemmeste mulighed for ekstern ledning er montering med beslag på loftet. Jeg tilbyder dig de relevante instruktioner.

For at lægge ledningen på loftet, som senere bliver syet med gipsvæg, skal du:

 • Puncheren med en boremaskine på 6 mm;

Ved boring af lofter falder en stor mængde støv, er det derfor nødvendigt at bruge sikkerhedsbriller.

 • hammer;
 • Dowel-fir-tree (diameter 6 mm, længde 40 mm);

Kabelmonteringsinstruktionen er som følger:

 • Vi er fast besluttede på ledningen af ​​ledningerne;

Dowel hull boring

 • Perforatorborer huller til en dybde på 50 mm i en afstand på ikke mere end en halv meter fra hinanden;
 • Vi strækker kablet, så der ikke er nogen bølger på det;
 • Spred plastikpladen og sæt kablet ind i det;

Tråd fastgjort til dowel

 • Vi holder fat i hullet og om nødvendigt hammer det ind;
 • Lignende handlinger udføres på tværs af ledningen.

Som et alternativ foreslår jeg en wire fastgørelse instruktion med specielle bånd til en skrue. Skruer, hvis pris er lav, har en karakteristisk sløjfe, hvori skruen er indsat.

 • Som i den foregående instruktion på ledningen af ​​ledningsenheden borer vi huller i en lille afstand fra hinanden;

Screed fastgjort til dowel

 • Sæt de sædvanlige plastdykninger i hullerne;
 • I dybdrevet kører en skrue, der er gevindindstillet i loopløkken;

Tråd sikret med plastik slips

 • Efter fastgørelsen er fastgjort, binder vi en ledning over alle hullerne;
 • Enderne af slipset skæres af med tang.

Metode tre - lægger kablet i rillerne

Er det muligt at lægge kablet i betonplader i præfabrikerede riller? Ifølge bygningskoder og forskrifter (SNiP) er det ikke tilladt at lægge kommunikation over armeret betongulve gennem barbering, da dette svækker pladen og kan føre til en ulykke. Strobit i loftet kan kun gipslag, hvis der er en.

At udføre strobe i loftet vil kræve:

 • LBM Bulgarsk og skæreskive til beton;
 • Monteringsbeslag
 • Hammer.

Installationsvejledningen til installation er som følger:

 • På væggene og i loftet markerede ledningsretningen;

Skæring af vægporte med overgangen til loftet

 • Dernæst skærer vi gipsens overflade og placerer kværnen i en vinkel, så den færdige strobet har et trekantet tværsnit med en dybde på højst 2 cm.

Lofter i gipslaget

 • Kablet er nivelleret, så der ikke er nogen bølger, og vi ligger i rillerne;
 • Kablet i riller fastgør beslag til beton;
 • I slutningen af ​​det elektriske arbejde er pennene med de ledede ledninger fyldt med gipsmørtel.

Metoden har en væsentlig ulempe, at ledningen lagt på denne måde ikke kan fjernes for senere udskiftning i tilfælde af skade. På den anden side, forudsat korrekt valg og korrekt installation, vil kablet vare i lang tid uden behov for reparation.

Metode Fire - Kabelføring i fleksible plastmuffer

Sammen med strømkabler blev fjernsynskablerne til distributøren fastgjort på loftet dirigeret gennem den korrugerede slange.

Den fleksible bølgepude er et universelt middel til at lægge både strøm og lavt strømforbindelse. Muffen er bekvem, fordi trådbrættet er forsynet indeni allerede fra fabrikken. Det vil sige, du kan fastsætte slangen i loftet og derefter binde ledningen til taljen og trække gennem disse eller andre kommunikationer.

Ledninger anbragt i loftet i en fleksibel bølgepap

På billedet kan vi se ledninger udført i loftet. Det vil sige, at ledningen fra skjoldet kommer til forbindelsesboksen installeret på loftet og derfra divergerer den til udløbene i forskellige dele af rummet.

Nu ved du, hvad el-boksen i loftet er til - for at sprede strømmen gennem flere afsætningsmuligheder fra kablet, der leverer elektricitet. Men denne ordning har en ulempe - adgangen til boksen bør gives.

Overgang ledninger fra vægporte til loft

Derfor er installationen af ​​kassen ikke tilladt, hvis du planlægger at installere et strækloft. I gipsplader og andre suspenderede strukturer tværtimod er det muligt at forudse tilstedeværelsen af ​​en luge, gennem hvilken det vil være muligt at komme tæt på krydsekassen.

Ofte stillede spørgsmål

Flad ledningskabel VVGNG Ls - smolder ikke og spredes ikke i strålen

Hvilket kabel er at foretrække til at lægge uden et beskyttelsesrør? Den bedste mulighed for kabelføring er kablet VVGng med kobberleder.

Ledningerne fremstillet af sådanne materialer, når de lukkes, brænder ikke eller smolder, hvilket er vigtigt, hvis kommunikationen er dækket af et loft. Forresten er kablet fladt, hvilket forenkler installationen i det åbne eller i overfladiske strober.

Hvad er den sikre afstand fra den elektriske bakke til loftet?

Det hele afhænger af typen af ​​loftkonstruktion. Hvis der anvendes vinylspændingsstrukturer, skal afstanden være 15 cm. Hvis der anvendes en gipspladerophæng, er afstanden til den lukkede bakke ikke reguleret.

I billedlægningen på et træloft med brug af metalrør

Er det muligt at åbne kablet på træbjælker?

Trægulve er let brændbare strukturer, og derfor er installation uden beskyttelsesrør eller bakker forbudt. Lavspændingsledninger kan monteres på træflader uden beskyttelsesrør.

Et eksempel på fordelingen af ​​strømkablet over metalprofilen

Har jeg brug for et beskyttelsesrør, når du installerer kablet på en metalbeklædningsprofil? Hvis kablet er færdigt langs hele længden og ikke har nogen isolationsskader, er det muligt at undvære et beskyttelsesrør ved at binde kommunikationen med plastikbinder til profilen eller ved at fastgøre den på loftet.

konklusion

Nu ved du, hvordan du kan kabelføring på loftet med dine egne hænder og være i stand til selv at klare denne opgave.

Hvis der er spørgsmål, der kræver præcisering, så spørg dem i kommentarerne til vejledningen. Jeg anbefaler også at se videoen i denne artikel, hvor du sikkert finder en masse interessante ting.

Hej Vi ledede ledningerne på væggene, elektrikere sagde, at dette er den mest pålidelige løsning. Og alle siger, at der i korrugeringen ikke er ledninger nu, er det sandt?

Anna, din elektriker ligger på den mest uberørte måde. De ønsker at gøre deres arbejde nemmere. Elektriske ledninger ligger nu i korrugeringen, og dette er den mest pålidelige måde.

Er det altid tilladt at lægge ledninger i armeret betongulve i panelhuse?

Sergey, hvis du mener barbering eller boring af en armeret betonplade for at sætte elektriske ledninger ind i det, er der ikke brug for tilladelse herfor. Du er velkommen til at udføre disse operationer.

Horisontal roning af armerede plader er forbudt. Vær opmærksom på dette ved reparation.

Hej. Ethvert sådant spørgsmål: Skift alle ledninger i lejligheden. Jeg er interesseret i at kablet skal være (nå for eksempel i lokalet) fast eller er det muligt at dele det i stykker og gøre viklingen i et bestemt rum?

Tatiana, her er 10 regler for elektriske ledninger i lejligheden:

Nr. 1. Stikkontakter, elmålere og skillelinjer skal installeres på lettilgængelige steder til vedligeholdelse og reparation.

№ 2. De ledende elementer skal lukkes og isoleres fra udenforstående.

3. Afbrydere er placeret i en højde på 0,9 meter fra gulvet og i en sådan afstand fra døren, at adgangen til kontakten ikke er blokeret, når døren åbnes. Nogle gange er alle kontakter installeret på samme side i alle rum.

Nr. 4. Sokler skal installeres i alle værelser undtagen badeværelset; der må kun installeres specielle stikkontakter til elektriske apparater (barbermaskiner, hårtørrer og vaskemaskiner).

I modsat fald er stikkene monteret på et niveau på 30 centimeter fra gulvet placeret således, at det under drift vil være hensigtsmæssigt at forbinde enheder til dem eller på grundlag af hvor udstyret skal placeres.

Installer ikke udgange på et niveau mindre end 50 centimeter fra hardware: batterier, rør, dræn osv. på vægge-skillevægge. Det er bedst at montere stikkontakterne i væggen på begge sider gennem et fælles hul.

Regler for elektrisk kode 7.1.50. Den minimale afstand fra lysafbrydere, beholdere og elektriske komponenter til gasledninger skal være mindst 0,5 m.

I et rum på 6 m2 i henhold til sikkerhedsstandarder skal hvert rum have mindst et udløb, og i køkkenet skal deres samlede antal være mindst tre. Stikkontakter skal tilsluttes en dobbeltisoleret separator, dens placering skal være uden for disse rum.

Nr. 5. Placering af ledningerne skal være på klart definerede linjer, vandret eller lodret. Og det er nødvendigt at huske sin placering, især når andre efterbehandling og dekoration virker, for ikke at ved et uheld hamre et søm i væggen og beskadige den elektriske ledning.

Således udføres elektrisk ledninger i en afstand på 5-10 centimeter fra bjælker og hjørner, 20 centimeter fra loftet, 15-20 centimeter fra soklen, lodret skal være mindst 10 centimeter fra skærmens vinkler af døre, døre og vinduer.

№ 6. Fra metalgenstande, rørledning med brandfarlige stoffer, er elektriske ledninger lagt i en afstand på mindst 40 centimeter. Hvis der er en varmtvandsledning i nærheden af ​​det, anvendes beskyttende ledninger under installationen af ​​elektriske ledninger, eller det er beskyttet med asbestpakninger.

Nr. 7. Afstanden mellem ledningerne må ikke være mindre end 3 millimeter. Som nævnt skal ledningerne være forsynet med forbindelsesbokse eller distributionskasser.

8. Installation af åben kabler (ikke forveksles med ledningen) Elektrisk ledning er tilladt i alle rum til madlavning og spisning, undtagen køkkener af lejligheder. dvs. I køkkenernes lejligheder er det ikke tilladt at lægge kabler på plads. Installation og ledninger i form af åbne ledninger i disse rum er forbudt. I lejlighedskøkkener bør den elektriske ledningsføring være den samme som i stuerne.

Fodnoter fra PUE på grund af reglerne for installation af åbne elektriske ledninger:

PUE 7.1.39. I lokalerne til madlavning og spisning, med undtagelse af lejlighedernes køkkener, er der tilladt åbning af kabler.

9. I rum med høj luftfugtighed, som bad, saunaer, brusere, kun skjulte ledninger eller åben kabellægning skal anvendes.

Det er forbudt at lægge ledninger med en metalkappe i metalrør og ærmer.

Nr. 10. Opdelingen af ​​den kombinerede PEN-leder til nulbejdende og nul beskyttende ledninger udføres på dæk, der er specielt udpeget til dette formål. Desuden er nulbeskyttelses- og arbejdstråden forbundet med forskellige bolteforbindelser.