Tilslutning spotlights til gipsplader lofter

Eventuelt loft, uden ekstra dekorative elementer, ser ærligt ud kedeligt. Derfor anbefaler professionelle designere at vælge den rigtige belysning, som helt kan ændre både loftets udseende og den samlede atmosfære i rummet.

En af de mest populære belysningsmuligheder for værelser er forsænket spotlights, som giver mulighed for at løse to hovedopgaver på én gang: Sikring af ensartetheden af ​​lysfluxen over hele rummet og forbedring af æstetiske egenskaber ved et standard enkeltgipsgipspladeloft.

Spotlights har flere fordele, for eksempel kan du arrangere yderligere belysning for bestemte zoner, eller installere dem i grupper med separate forbindelser til det elektriske netværk. Det er værd at bemærke, at installationen af ​​denne type belysningsarmaturer er meget enklere, end det forekommer ved første øjekast, og kræver et minimum af viden om elektroteknik fra installatøren. For deres vellykkede installation er det nok at studere flere grundlæggende funktioner ved installationen.

Hej kære læsere af Electric in House hjemmeside, i dag vil vi overveje en anden artikel om emnet belysning, nemlig installation og ledningsdiagram for tilslutning af spotlights til gipspladens lofter til en to-knap switch.

LED spotlights

I butikker, der sælger belysningsarmaturer, er der en bred vifte af indlejrede drejede lys, designet til at arbejde med forskellige typer lamper. Formen, farven og størrelsen kan også variere betydeligt, men installationen gøres altid ved hjælp af samme teknologi.

Jeg foreslår at overveje standardmetoden til installation af denne type belysningsenheder. Eksempelvis vil spotlights til gipslofter i SVETOKOMPLEKT mærket, udstyret med en G5.3 base, blive brugt.

Det er nødvendigt at præcisere, at de brugte lamper med G 5.3 base kan være af forskellige typer: fluorescerende, halogen eller LED. For nylig er LED-lamper med en række fordele populære:

 • - Lyset fra lampen er rettet i en retning (der er ingen omvendt glød) - en vigtig faktor ved montering i hængende og nedhængte lofter
 • - kompaktitet, lampens installationshøjde overstiger normalt normalt ikke 50 mm;
 • - høje lysstrømhastigheder;
 • - Effektivitet, LED-lampe med en effekt på kun 4 W, i henhold til parametrene for lysstrømmen er sammenlignelig med en standard 60 watt glødelampe. Lamper er ideel til den praktiske gennemførelse af begrebet energibesparelse, som bliver stadig vigtigere hver dag;
 • - lav varmeemission i forhold til halogenlamper;
 • - der er ingen flimmer effekt karakteristisk for kompakte fluorescerende lamper;
 • - Moderne LED lamper kan bruges ikke kun til at fremhæve bestemte områder i rummet, men også som den vigtigste kilde til belysning;

I retfærdighed kan du se, at halogenlamper har et bredere spektrum af lysemissioner, men denne egenskab spiller ikke en særlig rolle, når du vælger en kilde til belysning.

Valget af installationssted og installation af huller i loftet

Så hvad kan man sige om stedet for installation af point. Den første er, at det er nødvendigt at bestemme på forhånd, hvor de vil blive installeret i hvilken rækkefølge og i hvilken mængde. Det er i færd med at installere rammen (før gipspladepanel), du kommunikerer med mesteren (elektriker) og siger, hvor mange lamper du vil have, og hvordan de skal medtages, generelt diskuterer alle arbejdsmomenter.

Dette giver dig mulighed for at forudinstallere flere uafhængige lyskredse og distribuere kilder korrekt. Den bedste mulighed er at markere installationsstedet på arbejdsskitse.

For eksempel at designe hele ting på computeren. På samme tid og se, hvordan placeringen af ​​lyskilderne på den ønskede loftsfigur vil se ud. Det er ikke så svært i vores tid.

Når du vælger et installationssted, er det meget vigtigt, at hullet under lampen ikke falder på rammelementerne (metalprofil). Nå, forestil dig, når rammen er klar, kommer en elektriker ind, skærer et hul under prikken og får en krone i metalprofilen. Selvfølgelig skal hele denne forretning blive redone, og det er ikke nødvendigt for nogen.

Afstanden til nærmeste profil skal være 2-3 centimeter fra hullets kant. Ellers vil armaturet ikke kunne fastgøres med en standardlås.

Efter installation af plader af gipsvæg kan du gå videre til skærehullerne for lamper. Der er flere måder at skære huller på, men det er bedst at bruge en særlig krone til gips. For det første er det praktisk, og for det andet svarer diameteren af ​​hullet fuldt ud til det valgte spotlys. Inden du skærer hullerne, skal du omhyggeligt dobbelttjekke kronens størrelse og sørge for, at det er den rigtige diameter.

Du skal ikke være bekymret, hvis der sker små skævheder eller uregelmæssigheder i processen med at skære igennem hullerne, bliver de lukket af den ydre del af sagen. Nogle herrer bruger en almindelig kontorkniv, men det er ikke altid praktisk, og nogle gange traumatisk.

Jeg har set tilfælde, hvor mine kolleger ikke havde en krone ved hånden, vejen ud var ret simpel. Vi trækker lampen ud af lampen, sæt den i loftet, cirkulerer den rundt om perimeteren med en blyant og derefter borer hullerne i gipset med en regelmæssig øvelse langs den tilsigtede linje. Brug derefter en brevpapirkniv til at afskære alt overflødigt langs kanterne.

Et vigtigt punkt: Hvis placeringen af ​​spotlights ikke blev fastlagt på forhånd, og der er en chance for at komme på metalprofilen, skal du selv angive placeringen af ​​strukturelementerne selv. Der er to muligheder: spørg arbejdstagerne, der monterede loftet, eller brug en magnet.

Efter at hullerne er skåret igennem, er loftet færdigt - maleri, klæbende tapet.

Jeg var heldig, jeg så strukturen i færd med at installere, det vil sige rammen selv inden gipsplader. Under installationen skal du enten sprede ledningen jævnt over hele overfladen, eller spørg installatørerne om det.

Ledning i rammen

Det er også tilrådeligt at lægge ledningerne under montering af rammen, igen opmærksom på dette punkt - det er bedst at bestemme på forhånd, hvor spotlightsne til gipspladens lofter vil blive installeret, og hvilken slags tilslutningssystem vil blive brugt! Dette vil betydeligt fremskynde forbindelsesprocessen og undgå uønskede vanskeligheder.

Hvis du installerer mange prikker på et hængende loft i tæt afstand fra hinanden, kan du lægge en ledning til kun en (det nærmeste hul på loftet til indgangspunktet for ledningerne er valgt). Så er loftet monteret, og hullerne skæres igennem, og tråden trækkes simpelthen fra punkt til punkt.

Men det er dog bedre at lægge kablet på forhånd til alle installationssteder, så det sikres til rammen med plastikbånd. Ledningen er fastgjort uden at strække, jeg anbefaler at aflade en lille sagging.

I mit tilfælde strækkede ledningerne langs væggen fra forbindelseskassen og blev bragt ind i kassen. Han lagde en tre-core wire, da det var planlagt at placere seks spotlights på rammen, opdele dem i to grupper og forbinde dem til en to-knap switch. Tilslutningsskemaet til 220 volt spotlights blev monteret på en sådan måde, at en gruppe (tre lamper) blev tændt med en kontaktnøgle, den anden gruppe - med den anden.

Og selvfølgelig spørgsmålet med valget af kabel, hvilken skal man bruge? Kablet til at forbinde til at vælge, baseret på kriterierne for pålidelighed og kvalitet.

Det er bedst at bruge en kobberkabelserie VVGng. Problemet med aluminiumskablet er ikke engang overvejet. Over tværsnittet kan jeg sige for de nuværende økonomiske lamper med et tværsnit på 1,5 mm2 ville være nok. I dette eksempel brugte jeg kablet VVGNG 3 * 1.5 (tre-core, som tilsluttet en to-knap switch).

Installation af spotlights i gips

Når hullerne er klare, er loftet malet, så vi kan fortsætte med installation af spotlights. Dette arbejde kræver øget opmærksomhed, da det er nemt at beskadige loftets dekorative belægning.

Først og fremmest skal du strække ledningerne i de skårne huller, og kun derefter fortsætte direkte til installationen. På sagen er der specielle fjederbelastede antenner, som fastgør den til gipsvæggen.

Installationsteknologien er meget enkel: antennerne bringes sammen, så er lampen indsat i hullet i loftet. Under fjedrenes virkninger divergerer antennerne og presser kroppen tæt på pladen af ​​gipsvæggen.

Da fjedrene er stærke nok, holder du dem med dine hænder meget ubelejligt, og du kan også beskadige loftet.

Og hvis lampen ikke kunne installeres fra første gang, er det ret problematisk at fjerne det. Derfor skal alt gøres langsomt og omhyggeligt. For nemheds skyld kan du trække lampen ud af huset (hvis designet tillader det) og allerede justere installationen med fingrene indefra.

Sådan monteres forbindelsesdiagrammet for spotlights 220V

Den sidste fase af vores arbejde er at forbinde bunden af ​​rampelyset til hovedkablet og feste lamaen i sagen med en speciel låse.

Forbindelse til hvert punkt vil blive lavet af en loop uden at bryde hovedledningen.

Først skal du justere længden af ​​strømkablet (efterlader en margen for yderligere installation i loftet), fjern derefter beskyttelsesskappen og tag isoleringen fra de ønskede kabelkerner.

Så forbinder vi ledningerne fra bunden til de ledige ledninger. Alle forbindelser er lavet ved lodning. Anbring forbindelsen korrekt, isoler. Så gør med hvert punkt.

Det sidste skridt er at indsætte lampen i patronen og fastgøre den i lampehuset med en speciel låse.

Og det er det, det udførte arbejde ser ud (en omskifter er tændt)

Og så fungerer belysningen med fuld kapacitet. (S. S. En lampe var endnu ikke blevet indsat i kassen)

Jeg håber, at disse tip hjælper dig med hurtigt og præcist at installere spotlights til gipspladens lofter og fuldstændig omdanne det indre af rummet.

Do-it-yourself spotlights installation

Spotlights kan bruges både som primær og som hjælpelys. Takket være disse kvaliteter og kompakte design er spotlights blevet udbredt. Fordelene ved spotlights omfatter muligheden for at anvende lamper med forskellige baser, og det er meget vigtigt at montere og tilslutte strømmen. Dette kan gøres manuelt.

indhold

Montering af spotlights

Spotlights er installeret i loftophænget konstruktion. De kan installeres i plast, lath, stretch eller gipsplankloft.

Installation af spotlights kan opdeles i to faser: ledningsføring og installation af spotlights. Det er vigtigt at bemærke, at ledningen af ​​elektriske ledninger og bestemmelse af placeringen af ​​spotlights er udført inden montering af loftet.

Elektriske ledninger til spotlights

Spotlights kan tilsluttes på forskellige måder. Det afhænger af tilstanden af ​​belysning i rummet. Generelt er der to muligheder for arbejde belysning: alle på én gang og i grupper.

Hvis en driftsmåde er tilvejebragt, dvs. Alle lamper tændes samtidigt, og der trækkes en to-core tråd fra kontakten. Fra denne ledning udfører han tapper til stedet for installation af spotlights.

Hvis lamperne arbejder i grupper, dvs. vil ikke tænde samtidigt, afhængigt af antallet af grupper, skal den centrale ledning have det tilsvarende antal kerner. Brug normalt 2 - 3 grupper. Til dette benyttes to og tre nøgleafbrydere.

For at forbinde armaturerne er det normalt brugt ledningsafsnit 1,5 mm.kv. For de fleste lamper er dette tilstrækkeligt. Anvendelsen af ​​en tykkere ledning er ikke tilrådelig, da det begrænsende element er en kontakt, der har en maksimal tilladelig effekt på 1000 watt.

Til luminaries med høj effekt (mere end 50 W) med høj varmeafledning anvendes specielle varmebestandige ledninger. Denne ledning er ikke nødvendig til brug for alle ledninger, det er nok at have bøjninger 10 - 20 cm fra lampen.

Det skal bemærkes, at nogle typer kælder regelmæssigt er udstyret med sådanne haner. I dette tilfælde giver brug af ekstra ledninger ikke mening.

Transformer tilslutningsmuligheder

Et vigtigt skridt i installationen af ​​ledninger er at bestemme antallet og placeringen af ​​transformatorer, når du bruger halogenpærer ved 12 V. Selvom du ikke har planer om at bruge lamper af denne type, bør du overveje dette spørgsmål, hvis du ændrer lampetypen i fremtiden.

Dette spørgsmål er vigtigt, fordi transformatorer også brænder som pærer. Lad det ikke ske ofte, men regelmæssigt skal de skifte.

Transformatorer kan installeres separat på hver spotlight. Kan installeres på en gruppe. Hvis en transformer er installeret pr. Gruppe, skal adgang til den leveres. Det er vigtigt, at dette gøres i ledningsleddet.

Montering af spotlights

Montering af spotlights er meget enkel og er at skabe et hul til lampen og tilslutningen til ledningerne.

Hvis ledningerne blev gjort korrekt, så tilslutte lamperne ikke er et stort problem. For armaturer uden en transformer, betyder ordren til at forbinde ledningerne ikke noget. Når den er tilsluttet via en transformer, er den mærket. Her er det vigtigt ikke at forveksle fase og nul. Fasen kan bestemmes af testeren. Den anden mulighed er at markere fasen på scenen for at lægge ledningerne og forbinde dem til kontakten.

Den mest alsidige mulighed er at lave huller i loftet ved hjælp af en krone på et træ med passende diameter. Størrelsen på det krævede hul er angivet på emballagen og i instruktionerne til lampen.

I mangel af et specielt værktøj kan du lave et hul med en bor og en kniv. For at gøre dette skal du bruge et kompas til at trække diameteren af ​​hullet. Bor huller langs denne linje med den mindste mulige afstand imellem dem. De resterende huller skæres gennem med en kniv.

Tips til installation af spotlights

Hvis loftet er lavet af plastpaneler, så:

 • Brug af armaturer med en effekt på mere end 50 watt bør undgås. Sådanne lamper kan smelte loftet.
 • Du bør ikke lave huller under rampelyset ved panelernes samling. Paneler kan sprede sig og en uklar sprængform. Huller skal placeres tættere på panelernes centrum.
 • Montering af rammen under plastpanelerne skal udføres under hensyntagen til installation af lamper. Det er vigtigt, at profilen ikke passer i stedet for armaturerne.

Hvis loftet blev monteret, men armaturernes placering ikke blev taget i betragtning, så er der mulighed for at komme ind i metalprofilen, når boringen af ​​hullet til armaturet udføres. Dette kan undgås med en simpel magnet. Hvor profilen passerer, vil magneten tiltrækkes.

Det er muligt at strække de elektriske ledninger under det allerede lavede loft ved hjælp af en krog lavet af tykk tråd.

Sådan tilsluttes spotlights - ledningsdiagrammer og nyanser

For at forstå, hvordan man forbinder spotlights på et gipspladens falske loft eller i en dekorativ væg niche, er det ikke nødvendigt at afslutte elektrikerbaner. Det er nok at læse artiklen omhyggeligt, hvor "på fingrene" vil blive malet alle detaljer i denne simple besættelse.

Med fremkomsten af ​​teknologien til at afslutte loftet ved hjælp af gipsplader, plastpaneler og strækpolymerfilm er spotlights bygget direkte i finishmaterialet blevet anvendt til at belyse enheden. Foretrukken af ​​"point" til omfangsrige lysekroner, der hænger over dit hoved og opsamler støv, kan forklares ikke kun af en hyldest til fashionable trends inden for indretning, men også af rent praktiske overvejelser som:

 • kvaliteten af ​​belysningen er meget bedre (ensartet over hele området, lyset er diffunderet (sætter ikke pres på visionen);
 • evnen til at skabe zoner med forbedret (reduceret) belysning inden for samme rum
 • sparer elektricitet på grund af brugen af ​​energibesparende lamper og evnen til at slukke grupper af armaturer med separat tilslutningssystem;
 • optimal belysning i værelser med lave lofter
 • For at installere loftbelysning behøver du ikke at lave kraftfulde fjederanordninger.

Spotlight vil dekorere loftet

Desuden kan du korrekt og smagfuldt placere "point" på loftet, du kan oprette designer touches, der organisk komplementerer det indre af rummet. I overensstemmelse med de individuelle præferencer vælger tæthedsmaterialets egenskaber og ønsket om at spare på elforbruget, at der vælges tre typer lamper, der anvendes i spotlights.

Konventionelle wolframfilamenter anvendes som lyskilde i glødelamper. Disse lamper bruger meget elektricitet, opvarmer meget (de er ikke egnede til polymerelofter), oftere brænder de ud, de er mindre kompakte (en betydelig afstand fra loftet til loftet i det hængende loft er påkrævet). Fordelene er forholdsvis lave omkostninger og blødt, naturligt lys.

Halogen lyskilder kræver mindre strøm ved samme lyskraft, de er mere kompakte, holdbare, mindre opvarmede. Manglen på meget højere omkostninger (sammenlignet med almindelige lamper) og ubehageligt for mange af spektret af det udsendte lys.

LED-lamper er i dag det mest optimale valg. Disse lyskilder er meget energieffektive (ca. ti gange mindre end spirallamper), opvarmes næsten ikke (optimalt i kombination med polymerlofter), har et stort udvalg af forskellige modeller og kan udskiftes med glødelamper.

For at reducere energiforbruget betydeligt, udskiftes de gamle lamper med LED lamper, og det er ikke nødvendigt at ændre selve basen og lampens dekorative del. Det er kun nødvendigt at vælge LED kilder suiter med den relevante standard på basen: E-27 (fortykket) eller E-14 (tyndere).

I flere år blev LED-lyskilder designet primært til lavspænding (12-36 V), så det var nødvendigt at også installere en adapter i loftet, som forvandler netstrømmen. Moderne LED-lamper er designet til almindelig husholdningsspænding på 220 V, hvilket i høj grad forenklet opgaven, når du tænder enheden. Nu er forbindelsesskemaet med 220V LED spotlights det samme som for "point" med almindelige lamper.

Enkelt ledningsdiagram til installation af armaturer

I betragtning af det lave elforbrug af moderne punktlignende lyskilder (3-12 W) anvendes en simpel kredsløb med en serieforbindelse af lamper i strømfordelingen. Hvis loftet er lille og værelset ikke skal zoneres, er alle lamperne forbundet med samme elektriske kredsløb. Hvis der er et ønske og behov, kan du opdele alle "point" i flere grupper med evnen til at forbinde dem separat. Men for dette skal hver gruppe af pærer "plantes" på en separat elektrisk gren med installation af en kontakt med det passende antal nøgler.

Afstanden mellem spotlights kan være vilkårlig, men der er stadig rationelle punkter dikteret af optimering af belysning i rummet og forebyggelse af unødvendige omkostninger. Baseret på det faktum, at lyskeglerne udledes af "prikker", skal delvist overlappe hinanden på gulvniveau, for en standardloft på 2,5-2,6 m, er den optimale afstand for placering af armaturer 0,9-1,1 m. Med hensyn til tilstødende vægge bør afstanden være i området 0,4-0,8 m.

Når man vælger afstanden, styres de ikke blot af den indbyrdes indretning af loftlysene, men også af behovet for belysning, som er forskellig for værelser med forskellige funktionelle formål. For børnehaven og stuen vil have den maksimale lysintensitet. I køkkenet kan du fokusere lys tættere på arbejdsområdet (vask, bordplade til madlavning) og reducere belysningen over spisebordet. På gangen er det sjældent nødvendigt med intens belysning, så her kan du øge afstanden mellem "punkterne" eller installere mindre kraftige lamper.

Overvej rækkefølgen af ​​elektriske ledninger og den efterfølgende tilslutning af spotlights med egne hænder på eksemplet af hængende lofter fra gipspladen. Arbejdet er opdelt i tre faser, hvoraf den ene er udført før montering af rammen, den anden - efter færdiggørelsen af ​​installationen af ​​gipsvæg, den tredje - efter slutningen af ​​efterbehandling.

Det første trin består i at distribuere den elektriske ledning og fastgøre den til loftet. Før ledningsføringen skal den præcise placering af hvert armatur bestemmes, for hvilke mærker laves i loftet. Det er vigtigt at arrangere lyskilderne, så de ikke falder sammen med arrangementet af de bærende dele af loftrammen (bøjler, profil, tværgående skillevægge). Derfor laves først en tegning af loftbeklædningen og derefter layoutet af "punkterne".

Selvinstallation af lamper

For strømfordeling til loftbelysningselementer er det bedre at bruge en ledning med en kobberledersektion på 0,75 mm (helt nok til lyspærer med lav effekt). Hvis der er jordforbindelse, skal du bruge et trefjernet elektrisk kabel, hvis det ikke findes, en to-core ledning. Kabler sættes på loftet så meget som det menes at autonome belysningsområder er. Ledningen er den korteste vej fra placeringen af ​​et "punkt" til et andet.

En sløjfe af en sådan længde laves over hver lampes position, således at det ville være bekvemt at arbejde med kablet under det fremtidige lofts plan (20-25 cm). Tråden er fastgjort til overlapningen med vilkårligt fremstillede plader, fortrinsvis fra ikke-ledende strømmateriale (det er bekvemt at fastgøre med fragmenter af et plastperforeret hjørne, som anvendes ved afslutning af skråninger eller buer). Det er tilrådeligt at lægge kablet i en korrugeret polymerkabelkanal, som beskytter ledningen mod utilsigtet skade og letter muligheden for udskiftning i nærværelse af en færdig loftsstruktur.

Den anden fase er den enkleste og giver mulighed for fremstilling af huller i gipsvægge på stedet for fremtidig installation af spotlights. For at gøre dette skal du bruge en boremaskine (skruetrækker) med en dyse "krone". Diameteren af ​​dysen er valgt lidt større end lampens ydre omkreds, indstillet, når den er installeret til planet GKL (hvor fjederklip er fastgjort). Ved at lave et hul registreres og fjernes en kabelkrog. Det er stadig tidligt at fastgøre pærerne, men det anbefales at finde ledningen for at sikre, at hullet er korrekt.

Den tredje fase involverer tilslutning af lamper, installation af lampehuse og tilslutning af forsyningskabler til det elektriske husholdningsnetværk. Det er klart, at du først skal vedhæfte alle pærerne og kun derefter anvende strøm til dem.

Hvordan forbinder ledninger? Inkluderet med lampehusene er patroner til pærer. Hvis vi taler om LED-lamper, så er det en lille plastpatron med to udgående ledninger og to spalter i huset for at forbinde selve pæren selv. Trådpatroner bruges nu sjældent. Hvad skal man gøre?

 1. 1. En trådsløjfe tages ud gennem hullet og skæres i midten. Alle fire ledere er trimmet til 6-8 mm.
 2. 2. Det er praktisk at bruge klemmer til at forbinde ledninger. På den ene side indsættes par udskårne og strippede ledninger (rød med rød, blå og blå i forskellige klemmer) og fastgøres med skruer, på den anden side løber ledninger fra patronen. Derudover er der ingen grund til at isolere terminalblokken med tape.
 3. 3. Armaturhuset er installeret, for hvilket fjederklip er bøjet op, og produktet er forsigtigt indsat i hullet. Frigivede klip sikkert fastgør lampen til gipsplader.
 4. 4. Lampen er fastgjort til patronen (to stænger på lampen er indsat i slidserne) er monteret i stikket på kroppen og fastgjort med en fjederring, der passer ind i en speciel cirkulær rille på lampens indvendige overflade.

Det forbliver at forbinde alle de power points, der leveres af "points" -ordningen og nyde den håndoprettede belysning.

Do-it-yourself spotlights installation

Installation af spotlights med egne hænder, i modsætning til folkelig mening, er ikke en kompliceret elinstallationsproces, tager lidt tid og kræver ingen speciel special træning. Denne artikel indeholder et detaljeret trin for trin foto af installationsmanualen, efter at have læst hvilket, hvis du installerer prikker med dine egne hænder, vil det ikke medføre problemer eller problemer.

Det er værd at bemærke, at den største fordel ved spotlights i forhold til andre belysningsenheder (lysekroner, væg- og loftlamper) er ensartet belysning af hele rummet og næsten fuldstændig mangel på skygge fra genstande, hvilket har en meget gavnlig indvirkning på vores vision.

Der er mange forskellige muligheder for montering af spotlights, som hver især bruger sit eget specifikke mærke af ledninger, metoder til fastgørelse af dem til loftet og tilslutning til lamper og mellem dem. Også lamper kan have forskellige lamper, for eksempel ved 12 volt, hvor forbindelsen er lavet gennem en down-current transformer, ved 220 volt, og LED-lamper bliver meget populære nu. I vores eksempel overvejer vi muligheden for at montere 220 volt spotlights med glødelamper, som er den enkleste, sikreste, mest pålidelige og praktiske.

Hvad er det nødvendigt at overveje inden installationens start?

Som regel er løveens del af ophængte lofter monteret af materialer, der er modtagelige for brænding; disse kan være plastpaneler, MDF-paneler, alle former for stræklofter, krydsfiner eller spånplader. I vores eksempel er loftet lavet af plastpaneler.

Denne type loft er særligt brændbart, så der skal lægges særlig vægt på brandsikkerhed. For denne sag er det:

 • ikke brændbare, varmebestandige ledninger
 • pålidelig metode til at forbinde ledningerne sammen
 • det rigtige valg af strømlampe, der vil blive installeret i lamperne

Kravet om anvendelse af ikke brændbare ledninger gælder for alle typer lofter, især når de anvendes i glødelamper og halogenlamper i spotlights. Da deres brug er en stærk varme udsendt af lampen på begge sider af loftet. Ledninger udsættes konstant for stærk varme, skal modstå langvarig temperaturbelastning, ellers kan isoleringen bryde, kortslutning og brand. Jo større lampeffekten er installeret i rampelyset, desto stærkere er den varme, som ledningerne udsættes for.

Vælg en ledning

Der er mange ubrændbare eller upåvirkede brændende mærker af ledninger, men vi skal finde en, der specifikt opfylder vores kriterier:

 • brænd ikke
 • modstå langvarig udsættelse for høje temperaturer

Disse egenskaber er fuldt besiddet af trådmærke RKGM.

Wire RKGM - blødstrenget, kobbertråd, varmebestandig, varmebestandig, ikke brandfarlig.

Det har to isolerende lag:

 • ydre, består af lakeret glasfibervikling
 • intern, lavet af silikongummi med særlig styrke

Temperaturegenskaber fra -60 til +180 grader Celsius. Det store omfang af denne ledning omfatter bade og saunaer, hvor opvarmning af luft og temperaturfald går op til kritiske værdier.

Trådforbindelse

For at forbinde ledningerne til hinanden skal du bruge en håndkrympning af håndpresser og kobberhinde.

For blød kobbertråd er denne metode til tilslutning næsten perfekt, som kun kan rides ved lodning med tin.

Hvis der ikke er nogen pres på hånden, kan en elektrisk tang eller wire cutters tjene som et alternativ til det, hvis funktionsprincip ikke adskiller sig fra princippet om ledningskrympepressen.

På hvilken afstand skal der placeres spotlights på loftet

Da spotlights er strukturelt installeret inde i loftet, har de en begrænset belysningsvinkel, lige ved siden af ​​armaturet er det 30 grader, og begynder derefter at sprede sig.

For optimal belysning skal armaturerne placeres således, at den lysfløde, som de udsender, nødvendigvis skærer hinanden. Således opnås en ensartet fordeling af en lysstrøm.

For eksempel; Med en lofthøjde på 2,5 meter er det ønskeligt at fordele lamperne fra hinanden ikke mere end 1 meter og højst 60 centimeter fra væggen.

Nu har vi mulighed for at se hele billedet og se, hvordan spotlysene vil se ud og om nødvendigt rette deres placeringer. Efter krydsene efterligner spotlysene jævnt fordelt på loftet, er det nødvendigt at udføre nøjagtig mærkning ved brug af et målebånd.

Vi laver nøjagtige markeringer af loftlamper

Først måler afstanden fra væggen til den sidste lampe. Derefter opdele afstanden mellem de andre lamper jævnt. Med en lofthøjde på 2,5 m anbefales det at installere de yderste spotlights i nærheden af ​​væggene i en afstand på højst 60 cm. Væggen må ikke forblive mørk og ubelyst, mellem resten ikke mere end 1 meter. For ensartet belysning skal lampens lysflader krydse.


Hvis loftet består af dockede paneler, som i vores tilfælde og lampens placering falder på samlingen, skal du flytte den lidt til siden. Hvis dette ikke er gjort, kan der laves et hul under lampen med stor sandsynlighed, at de to paneler kan beskadiges.

Vi laver huller til spotlights

Vi begynder at lave huller til lamper.

For ham har vi brug for:

 • elektrisk boremaskine eller skruetrækker
 • krone på træet af den krævede diameter, med de fleste armaturer er den lig med 68 mm

I vores eksempel anvendes en sådan krone, 68 diametre.

Her er alting enkelt og klart, vi sætter kronen ind i boret eller skruetrækker og på de steder, der er markeret på forhånd, laver vi huller og borer cirklerne i loftet.

Men hvis der ikke er nogen krone, vil processen med at lave huller være mere arbejdskrævende.

 • elektrisk boremaskine eller skruetrækker
 • tynd bore til metal eller træ
 • kontorkniv

For at gøre dette skal du tegne en cirkel, der er nødvendig for installationen af ​​lampediameteren. Jeg bemærker, at diameteren af ​​den ydre del af lampen, som vil være placeret på forsiden af ​​loftet, ikke bør falde sammen med hullet. Hullet skal være lidt mindre, ellers kommer lampen bare ind i loftet. Spotlampens ydre nederdel, der kommer ind i hullet, støder mod forsiden af ​​loftet, og fjedrene er designet til at fastgøre lampestøtten mod indersiden af ​​loftet. Således trykkes lampen pålideligt fra to sider til loftet.

En cirkel blev tegnet, nu med en tynd bore borer vi huller langs linjen i en cirkel. Jo tættere hullerne er til hinanden, jo lettere bliver det at lave et hul. Til den næste handling har vi brug for en kontorkniv. Ved hjælp af en kniv forbinder vi de borede huller med hinanden og skærer åbningerne mellem dem. Det viser sig et rundt hul. De resterende burrs fjernes med en kniv eller en fil.

Og så hullerne er alle huller klar, gå til næste trin.

Tråd installation

Alle spotlights skal forbindes med ledninger, de vil blive forsynet med elektricitet.

Først og fremmest laver vi jumpers mellem lamperne. Ved hjælp af et målebånd måler vi afstanden mellem hullerne.

Vi tilføjer til de modtagne 40 centimeter, måler ledningerne med de opnåede dimensioner og skærer dem af. Vi skal bruge to ledninger af samme længde, en vil blive brugt til at levere en nul til lampen, den anden til fasen.

Da ledningen er blød, kan der opstå problemer med ledningen. For at gøre dette, laver vi en broach fra et stykke hårdt stål eller kobbertråd krog. Med det vil vi strække ledningerne mellem de huller, vi har lavet under lamperne. I vores eksempel anvendes en hård, kobber, trefjernetråd med et tværsnit på 2,5 kvadrater. Ideelt, til dette formål, passende wire mærke PV1, sektion 6 firkant.

Vi maksimerer vores wire broach, så det ville være så fladt og lige som en antenne. Nu laver vi en krog i en af ​​dens ender.

Vi glider broachen ind i det første hul, så dets retning falder sammen med den anden og fanger krogen af ​​brochetråden i den. Hvis du har problemer med at trække, kan du lave en modkrog. Det er lavet ligner wire broach, har kun en kortere størrelse. Det er lanceret mod brochens wire og ved at fange det klæber til brochens krog, og det er helt presset mellem hullerne.

Nu, på den forberedte på forhånd, målt ved størrelsen af ​​ledningerne på en af ​​siderne, laver vi en lille loop.

Da ledningen er blød, bør sløjfen sikres med elektrisk tape.

Vi hakker sløjfen til brokekablets krog og trækker det meget let ind i loftet ved at trække broken sammen med ledningen.

Vi udfører lignende handlinger for alle lamper.

Ledningerne lægges af et tog, der forbinder alle lamperne til hinanden langs kæden. For klarhed overvejer vi alt i vores eksempel. På billedet nedenfor er der fire ledninger. To faser og to nuller. Strømmen skal komme til den første armatur, fasen fra kontakten og nul direkte fra forbindelsesboksen. For et specifikt eksempel vil der blive lavet spotlights ved hjælp af en enkelt nøgleafbryder, en detaljeret beskrivelse af kredsløbets funktionsprincip og dens visuelle, trinvise implementering; Den første armatur skal forbinde fra forsyningskablet, så hopperen (nul og fase) skal gå til næste andet armatur. Hvor alt er gjort analogt med 1 lampe, kom to strømledninger nul og fase fra den første til den anden lampe, to gik til den tredje, plus til disse ledninger, så vil punktlampen ved nummer to blive tilsluttet. I slutningen af ​​artiklen kan du se forbindelsesprogrammet for spotlights.

For at gøre det lettere at forstå, er kun jumperne vist på billedet nedenfor, to ledninger kom (nul og fase), lad det være strøm, vi markerer det med gul elektrisk tape, og de to ledere er væk (fase og nul) til den anden lampe. Hvilken ledning er nul, og hvilken fase er kun relevant for armaturer med gevindskår, i dette eksempel vises dette. For andre typer patroner, der normalt har en fabrikspatron med ledninger, der allerede er opladet, er det ligegyldigt. Undtagelser kan kun foretages, kun nogle typer LED-lamper, de skal være mærket kontaktbetegnelser.

Dette billede skal gentages på alle lamper, det vil sige i alle huller undtagen den sidste, vil der kun være strøm, fase og nul, en jumper fra den næstsidste lampe.

I vores eksempel er eksemplet kun to lamper.

Advarsel! Før du udfører elektrisk arbejde, bør du tage sig af deres sikkerhed. Derfor skal alle tilslutninger, ledere og ledninger, til hvilke forbindelsen skal foretages, afbrydes fra strømforsyningen. Så uden at fejle, sørg for at der ikke er spændinger på dem, og først derefter begynder arbejdet. Det er muligt at kontrollere tilstedeværelsen eller fraværet af spænding ved hjælp af en spændingsindikator, da spændingsindikatorer, sorter og brugsanvisninger er beskrevet detaljeret i artiklen.

Tilslutning af spotlights

Nu går vi videre til forberedelsen af ​​armaturer til installation. Afskåret to identiske stykker wire 20 cm lang, fjern isoleringen fra begge ender. På den ene side 7 mm på den anden 5 cm.


Wire stripping RKGM har sine egne egenskaber, det handler kun om glasfiberlakeret vikling, det er meget dårligt rengjort, shaggy og efterlader glasfiberhår, som derefter bliver meget forstyrret ved at forbinde ledningerne sammen.

Hvad du skal gøre for at undgå disse vanskeligheder.

Skær den nødvendige længde af ledningen, i vores tilfælde er det 20 cm, forbered isoleringsbåndet og kniven.

Vi måler den nødvendige afstand fra begge sider, som skal rengøres og vi vind elektrisk tape rundt om ledningen. Vi har disse dimensioner er 7 mm og 5 cm.

Derefter laves et snit langs kanten af ​​isoleringsbåndet rundt om ledningen, og fjern isoleringen fra ledningen. Det er unødvendigt at skære isolationen for meget, da de tynde vener og vores ledning fra 1,5 mm tværsnit vil blive beskadiget, så de bliver 1 mm allerede. Vores opgave er at omhyggeligt trimme glasfiberviklingen, den anden isolering af kernen, der består af silikongummi, fjernes godt.

Efter isolering af ledningen skal isoleringsbåndet på den side, hvor vi har fjernet 7 mm, fjernes, da denne del af ledningen forbindes til armaturet. I driftstilstanden udsættes kontaktlampens kontakter for langvarig varmeeksponering, især når der anvendes glødelamper og halogenlamper i lamper. Nogle typer af isoleringstape, når de udsættes for varme, producerer en ubehagelig ejendommelig lugt.

Den anden side af ledningen forbindes med de ledninger, som vi strakte sig mellem hullerne til armaturerne, her kan du ikke fjerne isoleringstapen.

Tilslut ledningerne til lampens kontakter. Spotlights kommer som regel i to versioner:

 1. Den første, med kontaktterminaler, som i vores eksempel.
 2. Den anden med færdige fabrikkledninger fastgjort til patronen. I dette tilfælde har trådene allerede fabriks-, ikke-brændbar og temperaturbestandig isolering.

Vi skruer klemskruerne på lampholderen og forbereder kontakterne for at forbinde ledningerne.

Nu forsegler vi trådens trådstreng, der består af små tynde hår af kobber, for vi twist dem med fingrene i en tæt fletning og trækker dem op med tænger. Dette gøres for at sikre, at kontakten i klemmen klemmer det maksimale antal vener. Vi sætter ledningen ind i klemmerne og stram skruerne, hvorefter vi sørger for at kernen er godt fastgjort i kontaktterminalen, da vi trækker den i modsat retning fra kontakten.

Som et resultat af alle manipulationerne viser det sig, at en punktformet lampe, der er forberedt til installation, er fyldt med ledninger.

Vores lampe har en standard patron med en skruegevind, som har to kontakter, den ene går til tråden, den anden er forbundet med den centrale lob med en kontakt inde i patronen. Når det er korrekt tilsluttet, skal nul være på tråden og fasen på kronbladskontakten inde i patronen. Dette er for at sikre, at ved udskiftning af lamaer ikke falder under spændingen, ved et uheld at røre tråden.

Slut den til strømkablerne.

Forbindelsesvenerne vil udføre metoden til krympning af ærmer. Først og fremmest forbindes nullederne. For at gøre dette tager vi en kerne fra hver retning, som vi har defineret som nul, en fra forsyningskablet, en fra jumperen til den næste lampe og en fra lampen. Vi slutter sig sammen med dem sammen med uret mellem hinanden, først med hænder og derefter med tænger.

I analogi med nulvridning forbinder vi fasen. Det skulle vise sig to drejninger på tre ledninger.

Udførelse af ledningsforbindelser. Vær opmærksom! Drej ikke fasen og nulet sammen, ellers sker der en kortslutning, når kontakten tændes. Vi har to indkommende ledninger, to udgående og to til lampen, i hver retning, en levet fase, den anden nul.

For at gøre det lettere at krympe, kan du reparere ledningerne, før du drejer med elektrisk tape. Så kler vi på twisthylsen. De kan være både kobber og kobber-dåse.

Muffernes tværsnit bestemmes af trådens samlede tværsnit. I vores eksempel, til belysning, bruger vi en wire RKGM sektion på 1,5 mm kvadrat. Vi overvejer: 1,5 + 1,5 + 1,5 = 4,5 mm, vi tager ærmernes størrelse opad, så det kan drejes frit, den nærmeste størrelse er 6 mm firkantet.

Ærmerne er klædt. Nu er de nødt til at blive komprimeret, en manuel presse eller tænger bruges til denne handling.

Vi laver to klemme i begyndelsen af ​​ærmet og i slutningen skal du trække sig 2-3 mm fra kanten, ellers kan ærmet bryde.

Bide off ved hjælp af wire cutters fremspring fra liner wire ledninger og isolere den færdige forbindelse med isoleringstape.

Tilsvarende forbinder vi alle de andre ledninger med lamper.

Armaturerne er tilsluttet, nu skal du installere spotlights i hullerne i loftet. Vi trykker de fjederbelastede ben på lampens indside og sætter det forsigtigt ind i hullet.

Nu skrue i lyspæren. For vores eksempel bruges 40 watt glødelamper hver.

Når du køber lamper til spotlights, skal du være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​en spejlreflektor.

For glødelamper og halogenlamper, der anvendes på brændbare loftsmaterialer (plastophæng, lofter), må du ikke bruge pærer med en kapacitet på mere end 40 watt. Siden brugen af ​​mere kraftfulde lamper er der risiko for at ødelægge loftmaterialet under påvirkning af varmeflow. Som et alternativ til glødelamper og halogenlamper kan LED-lamper bruges.

Skru pærer i lamperne og tænd lyset.

Installation er færdig. Alt fungerer, tænder og slukker. I denne artikel undersøgte vi i detaljer spørgsmålet om, hvordan man forbinder spotlights med egne hænder.

Mere detaljeret og tydeligt om tilslutning og installation af enkelte ledninger af elektriske ledninger (stikkontakter, kontakter, herunder kontakter med lys, lysekroner, vedhængslampe og udstødningsvifte) her.

Tilslutningsdiagram på 220 volt spotlights, via en enkelt-knap switch

Tilslutning af to armaturer, vi diskuterede i artiklen, for større klarhed og klarhed nedenfor er et diagram over forbindelsen mellem tre spotlights til en spænding på 220 volt (uden trin-down current transformer).

Installation af ledninger til spotlights gør-det-selv

Statistikker viser, at ejerne af deres eget hjem forsøger at skabe et behageligt individuelt indretning, der ville tilfredsstille behovene og ønskerne. Mange typer arbejde, de gør alene, men installationen af ​​ledninger til spot LED lamper er et stort problem.

Det er selvfølgelig bedre at udføre arbejde på kapital eller renoveringsstadiet, men det er ikke altid muligt. Fortvivl ikke, der er et stort antal tilgængelige løsninger, der helt sikkert kommer til smag. Fra nu af er der ingen grund til at rive lejligheden for at gøre installation af spotlights.

Find ud af, hvor godt du er bekendt med belysningen! Besvar 7 spørgsmål (test)

Navigation (kun mission nummer)

0 ud af 7 opgaver udført

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

oplysninger

Testen vil vise dig: ved du meget om belysning?

Du har allerede bestået testen før. Du kan ikke køre det igen.

Du skal logge ind eller registrere for at starte en test.

Du skal gennemføre følgende tests for at starte dette:

resultater

Korrekte svar: 0 fra 7

Du scorede 0 ud af 0 point (0)

kategorier

 1. Ingen rubrik 0%

Tillykke med, du har bestået testen!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med et mærke til visning

Bordlampe er en lampe

 • Generel belysning
 • Lokal belysning

Den vigtigste type belysning er

 • lokal
 • overordnet
 • silke

Lokale belysningsarmaturer omfatter

 • Gulvlampe
 • Sconce
 • lysekrone
 • Bordlampe
hjælpe

Du kan vælge flere muligheder.

Belysningen, der fremhæver rummets æstetiske udseende, kaldes

 • naturlig
 • lokal
 • festlig
 • Dekorative
 • kombineret

Lamper, der skaber en smal lysstrøm giver

 • Arbejdslys
 • Lokal belysning
 • Retningsbelysning

Lamper, der varer i lang tid og forbruger fem gange mindre energi

 • Glød stik
 • Energibesparelse
 • fluorescerende

Indstil korrespondancen mellem typer af lamper (klik på "tip" nedenfor)

Sortering af varer
 • Sconce
 • Bordlampe
 • Gulvlampe
 • lysekrone
hjælpe

Træk de valgte svar med en mus (gulvlampe, lysekrone,...), så de er til højre modsat lyskilder (væg, bord,...)

Vi bestemmer på installationsstedet

Absolut enhver form for byggearbejde skal begynde med omhyggelig planlægning på papir eller ved andre tilgængelige midler. Mange kunder foretrækker at spare på udgiften, og efter at have afsluttet en del af arbejdet er der derfor mangler og fejl.

Hvis vi taler om installation af spotlights, så er der en liste over de sædvanlige steder, hvor de ofte installeres:

 • Over sengen;
 • Over arbejdsområdet;
 • I rekreativt område og et sted at læse;
 • I køkkenet eller rummet over borde.

Den højde, hvorpå ledningerne til husholdningslygter udføres, er omkring to eller to og en halv meter. Denne indikator er optimal, da lampehuset ikke forstyrrer daglig brug, og lysstrømmen bliver jævnt rettet til det rigtige sted.

Installation af en lysekrone er forskellig fra montering spotlights - de gør helt forskellige ting, der ligner hinanden udefra. Til en spotlight kan ledninger vises direkte fra distributionsboksen i et hus eller lejlighed. Du kan også tænde denne type belysning fra stikkontakten.

Generelle principper for installation af en spotlight

I henhold til gældende standarder og standarder er ledningerne til sådanne lamper gemt direkte i væggen. Denne tilgang giver dig mulighed for at slippe af med de hængende ledninger, som visuelt "kuld" indersiden af ​​rummet. Ikke desto mindre er det ikke bare nødvendigt at beregne trådens passage, men også dokumentere det på en bekvem måde.

Ofte er der problematiske situationer, når strømkablet er beskadiget under det ekstra arbejde. Ved reparationer er det nødvendigt at ødelægge en del af væggen for at udskifte den beskadigede ledning. Af denne grund bør du omhyggeligt kontrollere hvert trin for at undgå en fejltagelse.

For at gøre en fur til at lægge strømkablet, skal du have en slag eller en boremaskine med et stødfladje. Gutterens tykkelse skal være omkring et par centimeter, da nogle modeller af spotlights er udstyret med et tykt kabel.

Der er situationer, hvor ledningens længde ikke er nok til at tænde lyskilden. Det anbefales ikke at lave "hjemmelavede" og tilslut flere ledninger til en. I specialbutikker solgte kabler af forskellig længde, så du skal bruge den færdige løsning. Hvis det ikke desto mindre blev besluttet at bruge denne indstilling, skal du sørge for, at forbindelsen virker, og at forbindelsen er isoleret.

Korrekt tilslutning af spotlights med egne hænder

I moderne design bruger de væglamper, en lysekrone og også spotlights, som kan levere et bestemt område med den nødvendige strøm af lys. Alle elektriske apparater, som omfatter belysning, har deres egen egenskaber under installationen. Tilslutning af spotlights med egne hænder er dog helt mulig, men underlagt arbejdsteknologi samt sikkerhedsforanstaltninger.

Tilslutning af et punktloftlys til en strøm på 220V.

Nogle nuancer af installation

Når du installerer pletter, bør du overveje funktionerne i loftet. Så hvis f.eks. Det byggemateriale, der anvendes til loftets afslutning, tilhører brændstof, skal følgende tages i betragtning:

Til ledningsføring af belysningsarmaturer er det nødvendigt at anvende specielle varmebestandige ledninger.

 • at udføre ledninger til belysningsanordninger, skal du bruge specielle ledninger, der er varmebestandige;
 • ledningsforbindelse ved tilslutning af spotlights skal være pålidelig og isoleret;
 • Effekten af ​​de lygter, der anvendes, skal overholde specifikationerne for ledningerne, ellers vil de blive udsat for overdreven overophedning.

Når du vælger ledninger til tilslutning af spotlights, skal du styres af følgende kriterier:

 • de burde ikke brænde;
 • skal være resistent over for langvarig eksponering for høje temperaturer.

Disse krav svarer til kablet, hvor det ydre lag af flettet er lavet af glasfiber, og den indre isolering er lavet af organisk gummi med høj styrke. Disse ledninger giver dig mulighed for at installere en projektør i lokalerne til ethvert formål, såsom køkkener, saunaer, badeværelser, badeværelser samt ubegrænsede mængder inden for rimelige grænser.

For at sikre forbindelsestrådens pålidelighed under installationen, kan du bruge et specielt værktøj - krympepresse. Det forbinder kabler med hule kobberskaller, der tjener som pålidelig isolering. Et alternativ til pressen kan være tang, som i princippet er identisk med dens drift.

Nødvendige materialer og værktøjer

Tilslutningslygter kræver følgende værktøjer og materialer, såsom:

Tilslutningsmuligheder til spotlights.

 • belysningsudstyr;
 • netledning, switch;
 • Særlige forbindelseselementer (klemmer eller ærmer);
 • isoleringstape eller varmekrympeslange;
 • tænger;
 • bor med en speciel dyse (hvis loftet er lavet af gipsplader, laminat, krydsfiner);
 • målebånd, blyant.

Spotlights inden for samme rum er valgt det samme. Dette giver mere præcis belysning i rummet og opretholder det overordnede billede af interiøret.

Det er nødvendigt at tage hensyn til tilstedeværelsen af ​​det reflekterende lag i lampen, hvilket giver øget lysudgang. Til spotlights vælges oftest en lampe, hvis effekt ikke overstiger 40 watt. Det giver god belysning på grund af, at sådanne belysningsanordninger er installeret på en forholdsvis tæt afstand fra hinanden.

Installationsfaser af spotlights

Forbindelsesprocessen reduceres til den sekventielle udførelse af følgende trin:

Trin til tilslutning af en spotlight.

 • design og layout
 • lægge og trække kabler til installationsstedet;
 • hulfremstilling og tilslutning;
 • forbindelse test.

En sådan detaljeret opdeling i etaper skyldes, at en del af arbejdet skal udføres, når loftet dannes.

Planlægningen af ​​placeringen af ​​armaturerne udføres, før den er trimmet med et færdiggørelsesmateriale, det vil sige under montering af rammen.

Design erhverver en særlig betydning i nærværelse af flere niveauer i loftet. I dette tilfælde er det nødvendigt at sørge for ledninger i lygternes fastgørelsespunkter på hvert niveau under hensyntagen til fordelingen af ​​lysstrømmen. Armaturer, der er placeret inden for samme niveau, skal danne et enkelt kredsløb.

Ved planlægning af antallet af spotlights, der giver den nødvendige belysning af rummet, er det nødvendigt at tage højde for, at afstanden fra væggen til dem ikke skal være mere end 60 cm, og afstanden mellem centrene skal være 25-30 cm. Samtidig skal lampen være mindst 30 se. Hvis lampen er placeret tættere på rammen, kan det være svært at installere det på det sidste trin.

Tilstedeværelsen og placeringen af ​​resten af ​​belysningen i rummet påvirker det endelige antal armaturer. Spotlightet kan udstyres med en drejemekanisme, med hvilken retningen af ​​lysstrømmen kan ændres. Derfor kan de trækkes tilbage, når du bruger flere lamper på samme tid.

Ledningerne er lagt under montering af rammen. Den er anbragt i en specialkasse eller fastgjort på den på en sådan måde, at det ikke er svært at få fat i huller til pletter. Hvis det ikke er muligt med valg af steder til installation af spotlights under installationen af ​​rammen, kan du køre kablet til kun 1 lampe. Og hver af de følgende punktlampe, der skal fastgøres til den forrige, trækker ledningen allerede i det monterede loft. Men denne metode til ledningsføring strider mod sikkerheden, da ledningerne forbliver liggende direkte på det nedhængte lofts overflade.

Kabel, når det ligger på rammen eller i beskyttelseskasser, kan bruges med 2 eller 3 ledere. Løkken til fastgørelse af hver spotlight er 10-15 cm i størrelse. Den er fastgjort til rammen ikke langt fra spotlightens placering ved hjælp af en plastikbinding. Men fastgørelsen bør ikke være stram, for ikke at forårsage vanskeligheder under afmontering under endelig tilslutning.

Boringshuller for hver spotlight udføres i slutningen af ​​loftets indretning. Korrekt design af stedet steder undgår deres placering på metalelementerne i rammen. Hvis punktlampen er placeret ved krydset mellem beklædningsarkene, skal det desuden flyttes eller omfordeles ark, så leddet flyttes til den ønskede afstand.

Så alle steder er placeret lige efter linjen, mærker de først med et målebånd og en blyant.

Forbindelsesdiagram over flere grupper af inventar.

Hullerne bores af en boremaskine med en speciel dyse - en hulsave, hvis centrale bor er installeret i midten af ​​lampens placering. Dannet en perfekt glat cirkel, som undgår unødige huller. Diameteren af ​​en sådan sav skal være 3-4 mm mindre end lampens tilsvarende ydre størrelse, men 3-4 mm større end de indre dimensioner.

Efter at alle hullerne er boret, skal du få en sløjfe af ledning, der blev tilbage for at rette stedet. Hvis sådanne sløjfer ikke er lavet, eller ledningerne til hver spotlight ikke er tilsluttet, skal du strække kablet til dem. Broaching tråden skal begynde med den sidste lampe, som gradvist bevæger sig videre langs deres installationslinie. Dette kan gøres med en krog, der er lavet af stærk ledning.

De sidste øjeblikke i arbejdsgangen

Efter at have lagt ledningen eller trækker sløjfen, er det nødvendigt at frigøre ledningen fra det isolerende lag for yderligere fastgørelse. Disse ledige ledninger er fastspændt i armaturklemmen i henhold til ledningsdiagrammet, som er fastgjort til enheden. På stedet er der betegnelser, hvorefter det er nødvendigt at lave forbindelser: L-fasetråd, N-neutral ledning, PE-jordforbindelse. På dette stadium er det nødvendigt at udføre alt omhyggeligt, omhyggeligt og teknisk korrekt, efter alle sikkerhedsforanstaltninger.

Efter tilslutning til strømforsyningen er det nødvendigt at sætte en spotlight ind i hullet, og bøj lidt på klip af strukturen. Dette vil gøre det muligt for ham at komme ganske tæt ind uden at danne huller mellem låget på lampen og hullet i loftet. I dette tilfælde er det nødvendigt at sikre, at fastgørelsestrådene ikke falder mellem beslagene.

Derefter tilsluttes netledningen til kontakten, lamperne skrues ind og testkørslen udføres. Så snart alle lysene lyser, betragtes installationen som komplet.