Rackloft på badeværelset: hvordan man installerer gør det selv

Den ophængte struktur på badeværelset udfører en lang række tekniske funktioner: det maskerer defekten af ​​loftoverfladen, fungerer som en fremragende ramme for den indbyggede belysning og giver dig mulighed for at skabe et unikt projekt i den stil du kan lide.

Professionelle kan nemt klare både gipsplader og spændingsstrukturer, og for amatører er det bedre at starte med en enklere mulighed: at installere loftet i badeværelset på egen hånd - hurtigt og uden ekstra omkostninger.

Typer af suspenderede strukturer af skinner

Prototypen af ​​moderne plast- og aluminiumpaneler er den sædvanlige træforing, som stadig bruges til vægbeklædning og lofter.

Smalle lange lameller af forskellig længde er nemme at installere, så de bruges ofte til efterbehandling af huse, udhuse, kældre, loftsrum.

Med fremkomsten af ​​lysere og dekorative plastpaneler på markedet er valget af udsmykning af ophængte strukturer blevet udvidet - mest egnet til reparation af badeværelser, toiletter og køkkener.

Ifølge fremstillingsmaterialet er alle de populære paneler, som vores supermarkeder tilbyder, opdelt i plast og aluminium. PVC lameller har en standardlængde på 2,5 m - 3 m - 4 m (der er også 6 meter dele, men de vil ikke være nødvendige for standard badeværelser), men de varierer i bredde.

Paneler 25-30 cm brede efter installationen ligner en solid belægning, da de ikke har udtalt grænser eller indsatser. Vi vil dvæle på de elementer, der ligner smalle lameller, det vil sige de har en bredde på 85 mm, 100 mm og 150 mm.

Reiki afviger ikke kun i størrelse, men også i form. Blandt bygherrer er der "deres" opdeling i kategorier.

Eksempelvis er elementer med retvinkler og en klar konfiguration sædvanligvis kaldt tysk, med afrundede kanter, italienske og usædvanlige, karakteriseret ved en kompleks form og yderligere vanskeligheder under installationen, er designelementer.

Her er nogle typer dekorative plastpaneler:

Når man vælger disse eller andre detaljer, er det nødvendigt at fokusere på væggens beklædning, møblens farve, belysningsfunktioner og for at sikre, at skinnerne ikke strider imod den valgte stil.

Rackloft gør-det-selv: detaljerede fotoinstallationsinstruktioner

Overvej hvordan man hurtigt installerer et rackloft på badeværelset ved at bruge et minimum af billige reservedele. Denne vejledning er nyttig for begyndere at gøre sig bekendt med detaljerne i suspenderede strukturer.

Installationsproceduren er den samme uanset brugen af ​​aluminium, stål eller plastikdele.

Valget af tid til at installere strukturen

Glem ikke, at opførelsen af ​​et ophængt loft - kun et af stadierne ved reparation af et badeværelse, derfor er det på forhånd nødvendigt at bestemme sit sted blandt andre værker.

Konstruktionsaktiviteterne bevæger sig oftest i retning af bunden, det vil sige at lægge gulvet først og derefter revne væggene og endelig oprette en ophængt struktur. Dette er den mest korrekte og logisk forklarbare rækkefølge.

Montering af travers og montering af skinnerne er en hurtig og "ren" proces i sammenligning med, lad os sige, dekoreret med granitvægge. Der er næsten ingen snavs og snavs, og den sværeste begivenhed er den præcise installation af perimeteren og installationen af ​​suspensioner.

Afslutningsarbejde på loftet giver dig mulighed for at justere væggenes højde, maske fejlene i deres udsmykning. For eksempel er et lille mellemrum mellem flise og loft let at dække den hængende struktur.

Og her er det ikke overflødigt at huske en anden fordel ved rackloftet. Det kan altid gøres uden forudgående forberedelse, blot ved at installere en profil og "skrive" det nødvendige antal paneler.

Kort sagt, dette er en budgetversion af loftet, som kan bygges eller demonteres på et hvilket som helst tidspunkt i byggeprocessen.

Forberedende fase - materialer og værktøjer

Først og fremmest kræves der markeringsværktøjer, da korrekt målte afstande og intervaller er en garanti for et smukt resultat. Så er det nødvendigt:

 • markør;
 • square;
 • målebånd;
 • byggekabel (valgfri);
 • niveau (helst laser).

Ved hjælp af disse enkle armaturer kan alt forudgående arbejde udføres. Det første skridt er installationen af ​​en guideprofil, der løber langs hele rummet, så det er vigtigt at beregne højden af ​​den fremtidige struktur.

Vejledningen kan tjene som den øverste keramiske flise, og dens kant - en slags vejledning.

Hvis der er plastpaneler eller et lag af gips på væggene, skal du regne fra gulvet. Hvorfor ikke fra loftet?

Faktum er, at loftpladerne i nogle huse er ujævne, og hvis du fokuserer på dem, kan du lave et design med en hældning - denne fejl vil straks være tydelig.

Udover markeringsværktøjer skal du have en saks (eller en byggekniv), en boremaskine (perforator), en skruetrækker og en skruetrækker. Plast er let skåret med en almindelig byggekniv.

Men hvis du vælger aluminiumspaneler, bliver du nødt til at få specielle saks til metal. Som du kan se, er der få værktøjer.

Liste over krævede materialer:

 • loftpaneler - lameller af plast eller aluminium fra 85 til 150 mm brede
 • guide metal profil;
 • Traverse (støtte dæk til monteringsskinner) og suspensioner for dem;
 • dekorative sokkel;
 • fastgørelsesdele (dowels, skruer).

Før du køber, skal du beregne den omtrentlige mængde dele. Hvordan kan jeg spare? Vær opmærksom på længden af ​​produkterne.

Hvis badeværelsens bredde kun er en og en halv meter, er det fornuftigt at købe 3 meter dele, opdele dem i halvdelen og vælge et "cross" -design.

Beregningen af ​​transportørprofilen er som følger: Hvis badeværelsens længde ikke overstiger 2,5 m, er der 2 rækker nok, det vil sige maksimalt 5 m. Ved at kende antallet og længden af ​​dæk beregner vi rene suspensioner - med et let loft, 2-3 suspensioner pr. Dæk.

Ved køb af et sæt dele skal du tage vare på reservedele, der kan komme i brug ved næste reparation.

Installation af perimeter guider

Antag, at vi målte højden af ​​strømmen og markerede linjen langs hvilken styrene på alle fire sider ville passere. Afstanden til loftet - fra 10 til 20 cm.

Nedenfor er det umuligt, da værelset vil se trange, anbefaler de heller ikke det ovenfor, for at give plads til tekniske manøvrer - enheden af ​​belysningssystemet. Før installationen kontrolleres nøjagtigheden af ​​målinger med et niveau.

Skær lejeprofilen i segmenter svarende til længden af ​​siderne ved hjælp af metalskærer.

Hvis profilen er placeret oven på flisen, skal du sørge for, at mærkerne ikke falder på tværs af to fliser. I dette tilfælde er det bedre at bruge ikke et slag til boring, men en boremaskine og en speciel øvelse til keramik.

Resultatet skal være en flad ramme, der omgiver hele rummet. Det vil tjene som støtte til installation af skinner og udføre en dekorativ funktion.

Installation af suspensioner og traverser

Suspensioner (metalperforerede plader, på hvilke dæk monteres) er fastgjort på strømmen og borer huller i dykens overflade.

Hammer ind i de specielt designet huller med en dowel, så indsæt 2 skruer hver og stram dem med en skruetrækker eller skruetrækker.

Vi tager dæk, vi bringer dem til suspensioner og reparerer dem pålideligt med skruer i den krævede højde. De resterende frie ender af suspensionerne er bøjet opad, så de ikke forstyrrer fastgørelsen af ​​skinnerne.

Det sker så, at dækket ikke er nok til hele længden af ​​rummet. I dette tilfælde skal det øges. I slutningen af ​​den installerede traverse monterer vi en anden fjeder, lader ned det manglende segment og fastgør strukturen.

Ved dette udkast er arbejdet afsluttet, er det fortsat at samle loftet, og lægge lamellerne ud ifølge det planlagte projekt (langs, tværs, diagonalt, kombineret).

Loftmontering

Vi tager lamellerne ud af pakningerne, fjern beskyttelsesfilmen. Indtil dette punkt anbefales det ikke at udpakke plast- eller aluminiumpaneler for ikke at beskadige kanterne eller det øverste dekorative lag ved et uheld.

Skær i sektioner langs længden eller bredden af ​​rummet.

Den sidste rake passer ikke altid i bredden, nogle gange skal den trimme. Snap sidste detaljer - loftet er klar.

Det er fortsat at afslutte installationen af ​​belysningssystemet.

Installation af armaturer

Installationen af ​​lysekronen interesserer os ikke, da det ikke passer godt med stativtækket. Den enkleste og bedste løsning er et sæt spotlights. Deres placering kan være enhver:

 • omkring rummets omkreds;
 • langs lange vægge
 • diagonalt;
 • over arbejdsområder
 • forskudt osv.

Faktisk udarbejdes løveparten af ​​systemet på forhånd. Allerede inden fastgørelsen af ​​skinnerne er det nødvendigt at lægge ledningerne, bringe det til armaturernes fikseringspunkter og skære huller i panelerne i størrelse.

I dette tilfælde forbliver installationen af ​​loftet for at fastgøre lamperne og skrue lampen.

Udseendet af lampen kan være noget, men det skal kombineres i farver med panelerne og opfylde stilen på rummet.

De mest populære modeller er runde sølv eller guld, men der er hundredvis af originale lamper dekoreret med rhinestones, tjekkisk glas, farvede nuancer eller vedhæng.

Hemmeligheder af designet af slattedlofter

Efter at have besluttet at bygge et fladt loft i badeværelset eller på toilettet med egne hænder, tænk over dens design, selv før arbejdet begynder. Du kan opnå en utrolig effekt, i betragtning af tekstur eller placering af skinnerne.

Den enkleste løsning, der kan kaldes universal, er hvide paneler uden indsatser og tegninger, med indbyggede lamper. Det passer til et badeværelse i klassisk stil eller i en moderne version.

Sort loft med smalle indlæg af samme farve ser præsentabel ud, især på baggrund af forkromede tilbehør og skinnende VVS.

Populært rackloft med sølv eller guld accenter. Det har to fordele: det øger de dekorative muligheder i paneler af enhver farve og passer godt ind i fyldt med forkromede detaljer.

Hvis du har tilstrækkelig dygtighed til at installere suspenderede strukturer, kan du eksperimentere og skabe en kompleks kombination af design, lege med tekstur og arrangement af skinner i forskellige farver

Endelig - en af ​​mulighederne for at installere en kombineret ophængningsstruktur.

Sådan installeres et slattedæksel på badeværelset, gør det selv (instruktion)

Alt arbejde på arrangementet af loftet i badeværelset udføres i sidste omgang.

På badeværelset ville en god løsning være at installere et slattedak. Før installationen tegner de et diagram over rummet, markerer hvor lamperne skal være og beregner den nødvendige mængde væghør, bærehjul (stringer), suspensioner og paneler.

Det næste trin vil være forberedelsen under loftrummet, overfladen behandles med antifungal primer eller en opløsning af "anti-mold".

Dernæst gør ledningerne under lamperne, ifølge skemaet er alle ledninger gemt i korrugeringen og sikkert fastgjort til loftet.

Rammeinstallation

For at udføre installationen skal du købe sådanne materialer og have følgende værktøjer:

 • rackloft, dets kit indeholder bærende kamme, vægprofil og lameller;
 • suspensioner;
 • plug;
 • Punch;
 • skruetrækker;
 • vandstand
 • bygning niveau;
 • sakse eller håndsav til skæring af metal;
 • måleinstrumenter;
 • markør.

Hvis du opretter et loft på flere niveauer, bliver beregningerne og layoutet mere komplicerede.

Påfør mærkning for lejekamme, tegne linjer parallelt med hinanden og i forhold til panelerne, i en ret vinkel.

Vægprofilen er fastgjort til væggen med et trin på 40-50 cm, efterfølgende installeres suspensioner i henhold til mærket. Fra væggen skal ekstreme suspensioner forkortes med 30-40 cm, og afstanden mellem tilstødende elementer fra 1,2 til 1,5 meter.

Efter installation af suspensioner er der fastgjort dæk med riller.

Panelmontering

Du skal skære panelerne, husk at de er lavet nogle få millimeter kortere end afstanden mellem de understøttende profiler. Ind i sporene af bærerkammen indsættes panelerne før den karakteristiske spalte, hvilket indikerer deres fiksering.

Sjældent, når det er muligt at installere hele det sidste panel, bliver det normalt afskåret. For at lette installationsprocessen er det trimmede panel monteret næstsidste, og længden af ​​sidstnævnte gør 14 mm mindre.

Ekspertrådgivning

For at sikre en lang levetid på rackloftet er det nødvendigt at udføre sin installation med høj kvalitet og ordentligt pleje det:

 • Plast- og metalplader er ikke bange for vand, de kan rengøres med en fugtig klud fugtet med et ikke-slibende rengøringsmiddel;
 • til køkkenet er aluminiumkonstruktion bedst egnet;
 • Metalelementer er miljøvenlige, derfor bruges de både i beboelsesområder og lokaler;
 • For køkkenet er det nødvendigt at vælge paneler med en beskyttende film.

konklusion

Da montering af rackloftet er simpelt, vil enhver hjemmehåndværkere være i stand til at håndtere det med egne hænder. Det vigtigste: at overholde instruktionerne, udføre markeringen korrekt og pålideligt fastsætte suspensionerne.

Rackloft på badeværelset - udvælgelse og installation

Suspended strukturer på loftet i brusebad kan ikke kun dekorere rummet, men også udføre praktiske funktioner. Den funktionelle ramme skjuler pålidelig kommunikation. Et andet spørgsmål er, hvilken design eller model der skal vælges? For at gøre dette skal visse betingelser være opfyldt, for eksempel muligheden for montering manuelt. Derudover skal du overveje at badeværelset er et bestemt sted.

Drift af efterbehandling materialer og husholdningsartikler i brusebadet er kompliceret af rummets egenskaber. Som regel opstår der vanskeligheder med øget fugtighed, temperaturændringer, forekomst af svamp eller skimmelsvamp, samt andre negative faktorer. Desuden skal det fremtidige slattedæksel til badeværelset have holdbarhed, holdbarhed, pålidelighed og andre fordele. Hvorfor skal valget af suspensionsstruktur henvises i detaljer.

styrker

Racklofter til et badeværelse skal have mange fordele for at kunne klare forskellige negative forhold. Separat skal det bemærkes, at loftets udseende i dette tilfælde skal opfylde høje standarder og opfylde sin direkte funktion. Det er ønskeligt, at installationen kunne laves manuelt. Efter alt er installationen af ​​rammen en af ​​de vigtigste begivenheder.

 1. Modstand mod fuld kontakt med vand. Denne type gulve ruster ikke med tiden, oxiderer ikke og rotter ikke. Du skal dog være opmærksom på bøjler lavet af galvaniseret stål, hvilket er et svagt punkt i designet.
 2. Masking kommunikation. Rack loft i badeværelset godt gemmer alle former for kommunikation i form af vandrør eller elektriske ledninger. Derudover er der fri adgang til dem, hvilket eventuelt kan være nødvendigt.
 3. Ukompliceret pleje. Den nemme funktion af denne ramme er i selve materialet. Uhøjtidelige produkter giver dig mulighed for at tage en pause fra konstant rengøring til deres ejere, da alt hvad der kræves af dem er at tørre loftet en gang om året.
 4. Masking defekter. Det er ingen hemmelighed, at mange lofter i boliger ikke opfylder høje kvalitetsstandarder. For at eliminere mangler kræver ofte betydelige midler. Rackloft på badeværelset hjælper med at løse dette problem med dets design, da det helt skjuler uregelmæssigheder og har ingen sømme.

Disse teknologiske og operationelle egenskaber hjælper jernbanen til at forblive en af ​​lederne på hjemmemarkedet. De vigtigste fordele i form af nem montering med egne hænder samt uundværlig pleje tillader rammen at forblive et ønskeligt erhverv. Derudover gør det attraktive udseende og det brede udvalg det muligt at eksperimentere med designet på badeværelset. Hvilket loft er bedre at vælge?

arter

Rackloft på badeværelset kan overraske ikke kun en række forskellige former og størrelser, men forskellige anvendte materialer. Dækbeklædningen udføres af forskellige produkter. For at kunne bestemme hvilket materiale der er bedre, skal du kende alle fordele og ulemper ved hver af dem.

træ

Træ har altid været betragtet som de mest populære materialer til dekoration. I øjeblikket anvendes træprodukter ikke kun som gulvbelægning, men også som loftafsnit. Et levende eksempel på den vellykkede anvendelse af træ er badet. Forskellige racer bruges til brug under det hængslede loft, så deres kvaliteter opsummeres. Styrker:

 • Miljøvenligt materiale.
 • Naturlig farve og struktur.
 • Høj lydisolering.
 • Ekstern æstetik.

Træbelægningen er velegnet til elskere af rustik eller naturlig stil i udsmykningen. Men i tillæg til sine fordele har træet sine egne svagheder som ethvert andet materiale. ulemper:

 1. Lav grad af brandmodstand.
 2. Høj pris
 3. Kort levetid.
 4. Godt absorberer vand.
 5. Svage kæmper mikroorganismer.
 6. Til plejen har du brug for specielle formuleringer.
 7. Yderligere belysning kræves.

aluminium

Metalophænget loft er nu vendt fra en eksotisk variant til en daglig rutine. Hvis det tidligere var svært at forestille sig, at loftet i brusebadet ville være lavet af aluminium, nu er det i rækkefølge af tingene. Dette materiale har en hel liste over fordele, der gør det muligt at bruge det i badeværelset.

 • Modstår høje belastninger.
 • Lang levetid.
 • Ukompliceret pleje.
 • Omfattende udvalg.
 • Præsentabel udseende.
 • Brandsikkerhed.
 • Det er en kilde til yderligere belysning på grund af den reflekterende overflade.
 • Samler ikke støv.
 • Det har gode lydisoleringsegenskaber.
 • Det er ikke underlagt korrosion.

Aluminiumsprodukter kan installeres manuelt. Installation er forholdsvis simpel, da elementerne er monteret analogt med designeren kun store størrelser. Derudover kan metalloftet dekoreres med forskellige billeder og dekorative mønstre, hvilket gør det muligt for designet at have en ekstra effekt. Men alle fordelene vil ikke skjule ulemperne ved rammen. Svagheder:

 1. Høj nok pris.
 2. Ved behandling af materialet er der visse vanskeligheder.
 3. Nogle multi-level designs vil kræve deltagelse af specialister.

Normalt købere af aluminium gulve er velhavende mennesker. Men endnu mindre velhavende borgere har råd til at købe et metalloft, da det vil betale sig over tid. Udvendigt ser aluminium ud spektakulært og passer til dem, der foretrækker højkvalitets og holdbare materialer med en vis grad af raffinement eller endda luksus.

plast

Hvilket andet materiale kan du vælge, om ikke plast? Disse produkter er præget af højeffektive egenskaber, attraktivt udseende og funktionalitet. Montering af en struktur med egne hænder er en ægte aftale. Installation kan ske uden at ansætte arbejdstagere, hvilket tilføjer fans til denne type loft.

 • lav pris;
 • lethed at behandle produkter;
 • let pleje;
 • høj vandmodstand
 • bredt udvalg;
 • nem installation

For at vælge plastik skal du veje alle fordele og ulemper. Evnen til at installere med egne hænder tiltrækker mange, men samtidig skal du forsøge at samle hele strukturen korrekt. Skønt dette også skulle opstå specielle problemer. Plastloftet har dog stadig sine svage punkter og er ikke altid behageligt. ulemper:

 1. materiale skrøbelighed;
 2. kort levetid
 3. brændbarhed;
 4. dårligt modstår mekanisk stress.

De fleste forbrugere vælger loftet i brusebadet fra plastik. Dette skyldes de lave omkostninger ved produktet i forhold til dets modstykker fra andre materialer. Det skal bemærkes, at andre fordele er i tilstrækkelige mængder. Derudover er nem vedligeholdelse og lang levetid også på siden af ​​plastkonstruktionen.

Installation af rackloftet i badeværelset: en liste over materialer og instruktioner til arbejdet

Det er en meget rimelig løsning at montere et loftplade på badeværelset, i køkkenet eller i et andet rum med høj luftfugtighed, da der under sådanne forhold ikke er nogen anden finish som holdbar.

Desuden vil den ophængte konstruktion have en perfekt flad overflade og give dig mulighed for at placere stilfulde indbyggede lys.

Vi tilbyder læseren at kende bekendtskab med teknikken til montering af rackloftet i badeværelset, som som han kan se, ikke er svært selv for en nybegynder.

Udvælgelse af aluminiumspaneler

Først og fremmest skal du bestemme, hvordan loftet vil være.

Aluminiumsplader fås i en ret forskellig ydeevne:

 1. Farve. En bred vifte af matt hvid til guld er tilgængelig.
 2. Form.
 3. Størrelse.
 4. Tilstedeværelsen af ​​perforering. Giver ventilation mellem lamellerne og gulvpladen.

Formen skelner mellem tre typer skinner:

 • klassisk rektangulær form uden afrunding (de hedder "tysk");
 • med afrundede hjørner (italiensk ");
 • med en speciel formular ("designer"): normalt lidt mere kompliceret at installere.

Længden af ​​skinnerne (standardområde - 2,5, 3, 4 og 6 m) skal vælges under hensyntagen til badeværelsens størrelse, så trimningen forbliver så lille som muligt.

Aluminiumpladerophæng

Bredden af ​​panelet er opdelt i:

 • bred (25 - 30 cm): ingen visuelt afgrænsende elementer, så overfladen af ​​loftet ser solid ud;
 • smal (85, 100, 150 mm): Har klart definerede kanter, så grænserne på hver skinne er let at se efter installationen.

Derudover kan du installere en række indsatser mellem smalle lameller, der gør konstruktionen af ​​konstruktionen mere spektakulær.

Hvad er nødvendigt for installation?

Udover skinnerne vil mesteren have brug for flere elementer såvel som værktøjer. Men først skal du svare på spørgsmålet: Hvornår skal du starte installationen?

Valget af tid til at installere strukturen

Et positivt træk ved slattedækket er, at dets installation ikke finder anvendelse på enten "våde" processer eller at beskidt generelt. Derfor kan du engagere dig i sin enhed i slutningen af ​​reparations epic.

Denne taktik er helt i overensstemmelse med den almindeligt accepterede rækkefølge af indretning: de starter normalt fra gulvet og bevæger sig fra bunden op til loftet.

Nødvendige materialer og værktøjer

Ud over panelerne skal du købe:

 • guider (metalstrimler med en speciel profil);
 • Traverse (elementer til hvilke lamellerne vil blive fastgjort);
 • suspensioner for traverse (i mængden 2 - 3 for hver passage);
 • dowels og skruer.

Den samlede længde af traversen bestemmes ud fra, at de vil blive installeret i trin på 1 - 1,2 m.

Alle materialer skal som altid købes med en vis margen. Det vil være nødvendigt, hvis nogle elementer ved et uheld bliver beskadiget under installationen, samt i tilfælde af udskiftning af beskadigede elementer i fremtiden.

Du skal også sørge for tilgængeligheden af ​​sådanne værktøjer:

 • niveau: det er bedre at tage ikke boble, men vand (to glasrør forbundet med en lang gummi);
 • markeringsværktøj: markør, ledning;
 • Punch;
 • skruetrækker eller skruetrækker;
 • konstruktion kniv (hvis PVC paneler anvendes);
 • saks til metal;
 • roulette hjul

Installation af perimeter guider

Arbejdet begynder med fastgørelsen af ​​guider til væggene, som samtidig fungerer som den dekorative indramning af loftet. Alle skal være placeret:

 • strengt vandret
 • i en afstand på ca. 10 cm fra gulvpladen.

Den anden ting er en anbefaling: 10 cm - det er den optimale værdi, som ikke reducerer højden af ​​rummet væsentligt og samtidig giver dig mulighed for nemt at placere alle elektriske og armaturer.

Om nødvendigt kan den justeres i enhver retning.

Hvordan opnår man en strenge horisontal position af guiderne? Det er ikke fornuftigt at afsætte lige afstande fra hovedloftet - der er ingen garanti for, at pladen selv ligger strengt i vandret plan. Du kan "danse" fra gulvet, da det altid er justeret med niveauet.

Men den mest pålidelige måde er at lave mærker med vandstand. Brugen af ​​dette værktøj eliminerer enhver fejl, der ville have været opstået, når afstanden blev forsinket med et målebånd eller ved hjælp af et laserniveau af bobletypen.

Vi markerer mærkerne lavet med lige linjer, afbrudt ved hjælp af en spændet ledning, hvorefter vi fastgør dykkerne langs guiderne langs dem (bred side). Monteringsfasen af ​​fastgørelsesanordninger er 40 cm.

Rack loftsinstallationsskema

Hvis guider er monteret oven på en flisebelagt foring, er det meget ønskeligt at undgå at fastgøre huller i sømene mellem fliserne. Hvis du stadig havde det, skal du bore et hul med en speciel øvelse til keramik og uden perforeringstilstand.

Hvis metalstangen skal trimmes, kan dette ske med metal saks.

I hjørnerne er guiderne indsat i den anden.

Blandt loftsystemer er lamperne i badeværelset valgt på grund af den relative let installation og æstetiske udseende af konstruktionen.

På hvordan man blæser loftet i badeværelset, kan du læse her.

Gipsvæg - et materiale, hvorfra du kan skabe et interessant dekorativt loft på badeværelset. Du kan læse mere om egenskaberne af gipsvægslofter.

Montering af suspensioner og traverse

Denne fase af installationen af ​​aluminiumsloftet er lavet i denne rækkefølge:

 1. På pladen slår vi af lige linjer vinkelret på skinnerne i det fremtidige loft. Afstanden mellem linjerne er 1 - 1,2 m, i samme afstand skal den første og den sidste af dem adskilles fra de nærmeste vægge. Dette er markeringen til transverse installation.
 2. Langs hver linje installerer vi ensartet 2 - 3 suspensioner, skruer dem på gulvpladen med to dowels. Efter at have fastgjort en suspension, skal begge "benene" bøjes ned.
 3. Mellem de øverste kanter af styrene mod hinanden, der tidligere er boltet til væggene, strækker vi ledningen eller tråden for at indikere horisontalplanet.
 4. Vi installerer traverserne, placerer dem mellem "benene" af suspensionerne i den ønskede højde og skruer dem med selvlukkende skruer. Traverses skal ligge langs flyet angivet ved anstrengte tråde. Således vil de være over guiderne installeret langs rummets omkreds. I længden skal hver traverse være næsten fra væg til væg (efterlade små huller). Den kan bestå af flere korte strimler, der sikrer hver af dem på deres egne suspensioner og holder dem sammen.

Enderne af "benene" af suspensioner under traversbøjningen opad (de ville forhindre installation af lamellerne).

Loftmontering

Så overvej hvordan man monterer og monterer et slattedæksel. Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

 1. Beskyttelsesfilmen fjernes fra strimlerne. Dette skal ske i sidste øjeblik for at forhindre skade på grund af uforsigtige handlinger af kanterne eller dekorative belægninger.
 2. Skær med en byggekniv (PVC-skinne) eller med et saks til metal (aluminium) et fragment af den ønskede længde.
 3. Hvis der monteres et armatur i dette panel, skal der skæres i et rundt hul: en cirkel er trukket, flere små huller bores gennem den. Mellemrummet mellem hullerne skæres, hvorefter kanten af ​​det resulterende runde hul er jordet.
 4. Den forberedte skinne vikles med begge ender i styrprofiler på modsatte vægge, og i midterdelen snaps til tværstængerne (de er udstyret med specielle tænder).

Visuel layout af rackloftet

Installation af armaturer

Lyskilder kan arrangeres på forskellige måder:

 • langs væggene omkring omkredsen;
 • langs kun lange vægge;
 • forskudt over loftet;
 • asymmetrisk med koncentration over arbejdsområder.

I tilfælde af PVC-paneler bør lamperne ikke udstråle for meget varme.

Lofter lavet af plastpaneler har fremragende fugtresistens, så de anvendes meget i badbehandling. Hvordan man laver et loft på plastpaneler, læses på vores hjemmeside.

Tips til installering af et loftsloft på badeværelset findes her.

I et fugtigt rum anbefales det at installere et lavspændingsbelysningssystem, for hvilket der kræves en spænding på 12 eller 24 V. Derudover er det mere økonomisk. Nogle halogenlamper er designet til en sådan strøm samt lamper af den nye generation - LED'er. Sidstnævnte er karakteriseret ved særligt lavt strømforbrug og betydelig ressource.

Rackloft på badeværelset. Fordele og regler for installation

Rackloft på badeværelset - ikke kun dekoration. Dette er en funktionel suspension struktur, der gør det nemt at forkæle stygge kommunikationsveje. Valget af materiale til indretning af loftet i badeværelset bør tages med helt ansvar, da høj luftfugtighed i sådanne rum er bogstaveligt destruktiv for en række efterbehandling materialer. Loftet lavet af aluminium lameller er perfekt til brug i dette fugtige mikroklima.

En smuk kombination af matte og spejl aluminiumslister

Rackloft på badeværelset. Nøglefordele

Aluminiumsplankloft er en næsten perfekt ophængt struktur til brug i badeværelser. Dette skyldes følgende fordele:

 1. Det forringes ikke af for høj fugtighed. Suspensionssystem af denne type oxiderer ikke og ruster ikke. Suspensioner fremstillet af galvaniseret stål kan betragtes som en af ​​de svage punkter i hele strukturen, men de vil også vare 15-20 år.
 2. Det er værd at bemærke de forholdsvis lave omkostninger. Rack loft i badeværelset af aluminium vil koste ikke mere end en strækning.
 3. Afhængige systemer af denne type er ret nemme at vedligeholde. Har ikke brug for specielle rengørings- og rengøringsprodukter. De kan vaskes med en almindelig klud.
 4. Rackloft er let at installere med egne hænder, da princippet om samling af strukturen er elementær.

På listen over fordele ved sådanne loftsystemer kan du tilføje et utrolig smukt udseende, et stort udvalg af farver og evnen til at designe komplekse strukturer.

Design funktioner i et rack loft til et badeværelse

Den simple konstruktion af det hængende loft består af kun nogle få grundlæggende elementer:

 • aluminium lameller;
 • stringer (transportdæk);
 • startprofil (væg)
 • suspensioner.

Farve løsninger til aluminium lofter

Slatene selv kan opdeles i flere typer. De er åbne, med indsatser og lukkede. Når du installerer åbent, kan der opstå et lille mellemrum, lukket lukkes tæt sammen. Slats med indsatser er mere praktiske, fordi de giver dig mulighed for helt at lukke den resulterende led, hvilket signifikant forbedrer udseendet af loftet.

Bredden af ​​prøverne på markedet kan være anderledes, den varierer inden for 9-20 cm. Den mest populære er størrelsen 10 cm. Længden af ​​sådanne produkter er 3 eller 4 m. Det er meget nemt at skære dem ved hjælp af et elektrisk stiksav eller en håndsav til metal.

Installation af et slattedæksel

En stringer er en slags erstatning for en konventionel metalprofil, der bruges til at oprette suspenderede gipsplader. Han opsamler lameller på samme niveau. De kommer også i tre eller fire meter. Vægprofilen er nødvendig for at sikre, at ophængningssystemet er helt klæbet til væggene omkring omkredsen. Ved hjælp af suspensioner hæftes loftsloft sikkert til loftet. Moderne bøjler hjælper med at regulere højden på stingeren og den ophængte struktur selv.

Aluminiumsloft på badeværelset

Gode ​​råd! For at fastsætte rammen af ​​den ophængte struktur, bør du ikke vælge sorte metalskruer. Høj luftfugtighed og temperaturvariationer vil hurtigt fremkalde ætsende fænomener og derefter ikke undgå rustne dryp.

Nøjagtighed installation rack loft

Som allerede nævnt er det ikke let at installere et loftloft på badeværelset. Hele processen er opdelt i flere successive faser, hvor du kan oprette en smuk og original loftkonstruktion:

 • mærkning. Afgang af den ønskede afstand fra loftet, på væggene omkring omkredsen tegner en linje, hvor bunden af ​​den ophængte struktur vil blive placeret. Dette gøres bedst ved brug af vand eller laser niveau. Det er også værd at bemærke på forhånd de steder, hvor suspensionerne vil blive placeret;

Rack loftsmonteringselementer

 • installation af vægprofilen. Hjørnet eller profilen skæres til en forudbestemt længde og fastgøres til væggen i henhold til en forudtegnet markering. For at gøre dette skal du bruge klumper eller skruer. I hjørnerne af rummet laves dockeprofilen i en vinkel på 45º;
 • mount suspensioner. Dowels bruges også til fastgørelse af dem. Suspensioner skal installeres, så deres kroge er placeret lige over væggen hjørnet;
 • montering stingers. De afskærer krydset af den ønskede længde, men kun så der er et lille hul på ca. 5 mm fra væggene på begge sider. Så er de monteret på skure. Til dette formål er der tilvejebragt særlige huller i konstruktionen af ​​stingerne;

Forskellige stilløsninger på badeværelset

 • Stingerjustering. Dette gøres ved hjælp af fjedre på suspensionerne. Alternativt klemmer du nødt til at installere dem, så hele strukturen var lige over væg hjørnet omkring 1 cm;
 • montering af rackloft. Hver skinne er trimmet til den ønskede størrelse, hvorefter den lægges på hjørnerne ved hver kant og klikker på stingeren. Det sværeste at installere den nyeste skinne, det er sværere at fastsætte i profilen.

Gode ​​råd! Hvis du planlægger at installere loftlamper, skal hullerne til dem forberede sig på forhånd, inden du installerer hele konstruktionen.

Rack loftsinstallationsskema

Rackloft på badeværelset ifølge disse instruktioner til indsamling er ikke vanskeligt. Den fasede udførelse af arbejdet letter installationen og giver dig mulighed for at samle en virkelig høj kvalitet konstruktion uden deltagelse af en professionel mester.

Relateret artikel:

Sådan vælges en smuk og praktisk dør til badeværelset og toilet. Valget af materiale og design af døre. Krav og egenskaber ved installation af døre i badeværelset og toilet, foto.

Plastic rack loft

Ud over aluminiumsloftlofterne i badeværelset bruger ofte deres plastikskifte. Suspenderet konstruktion af PVC-skinner adskiller sig næsten ikke fra udseendet af sine aluminiumkongenere og har også et vist antal positive kvaliteter.

Plastic rack loft

Plast er et unikt materiale. Det er modstandsdygtigt over for ekstreme temperaturer, er ikke underkastet rottende eller ætsende fænomener. Upretensiøs i drift, har en relativt lavere vægt, hvilket væsentligt lindrer belastningen på loftet. Montering af sådanne skinner ligner installationen af ​​et aluminiumophæng, kun i dette tilfælde kan rammen samles fra en konventionel metalprofil eller endda en trælad. Plastprodukter er fastgjort med skruer. Du kan bruge en konstruktion hæftemaskine.

Loft lavet af plast lameller i badeværelset

Plastplader kan dog blive beskadiget af skarpe genstande. De kan ikke installeres i sådanne bygninger som dampbad, bad, saunaer, fordi materialet ikke tåler ganske høje temperaturer. Plastskinnen kan også ødelægge de kemiske opløsningsmidler, der anvendes i reparationen.

Men den vigtigste fordel ved et rackloft i et badeværelse fra PVC er det lave omkostninger. Prisen på det færdige design vil være 2-3 gange mindre end med arrangementet af aluminiumsophængssystemet. Hvis budgettet til reparation er fattigt, er det muligt at bruge en lignende analog.

Sådan laver du et kladde loft på badeværelset

Overraskende, men den sværeste reparation i lejligheden er reparation på badeværelset. Og efter alle de arbejdskrævende stadier af reparation står mange over for spørgsmålet om hvad man skal gøre med lofter.

I øjeblikket er der et stort udvalg af forskellige loftkonstruktioner, men det er racklofter til badeværelset, der anses for at være en af ​​de mest populære og sikreste løsninger. I denne artikel vil vi forklare, hvordan man udfører en uafhængig installation af stativkonstruktionen.

Rackloft - hvad er det

Loftet på slattestrukturen er en modulopbygning, der er ophængt fra bundloftet. Det vil ikke kun lade dig skjule alle kommunikationer i badeværelset, men vil også fungere som et dekorativt element.

Hele opførelsen af ​​rackloftet i badeværelset indeholder to dele:

 • smalle paneler, op til 20 cm brede og op til 4 meter lange. Materialet til fremstilling af letvægts og fleksibelt aluminium;
 • profilerede dekorative lameller (layouts).

Takket være aluminium er konstruktionen let at installere på tværs uden brug af fastgørelsesdele. For at gøre loftet i badeværelset ser mere elegant og attraktivt, er der monteret en speciel indsats (layout) mellem lamellerne. Det er dem, der giver hele slattedækket et præsentabelt udseende.

Udvælgelse af aluminiumspaneler

Ved valg af en rackkonstruktion skal der tages hensyn til aluminiumpaneler. De skal være tæt pakket i film, fri for ridser og andre defekter.

Vigtige kriterier, som du bør være opmærksom på, når du vælger batten paneler til loftet i badeværelset er:

 • Længde. Standardpladestørrelsen er som regel 4 meter, men der kan også findes 3 meter skinner.

Når man vælger paneler til et slattedæksel, skal man også være opmærksom på den eksterne type paneler. Byggemarkedet tilbyder i dag tre typer aluminiumslister:

 • Lukket type. Fastgørelsesanordningen er en stød-til-skud-ledd, visuelt ligner en vægpanel af træ;
 • Åben type Når du installerer en sådan loftstruktur mellem panelerne, skal du forlade et hul. Sådanne paneler er som regel sjældent installeret i badeværelset, de er mere egnede til høje lokaler;
 • Rackloft med indlæg. Et sådant loft i badeværelset ligner en åben udsigt, men spalten lukkes med smalle aluminiumsstrimler. Denne type er ideel til et badeværelse.

Styrker og svagheder

At kende alle fordele og ulemper ved rackstrukturer, vil valget blive meget lettere og lettere. Desuden sammenligner ydeevnenes ydeevne visuelt med andre loftkonstruktioner.

Lad os overveje fordelene ved loftstativstrukturer:

 • Alsidighed. Rackloft kan installeres i ethvert rum, uanset fugtighed, temperatur, areal mv. Sådanne lofter er især populære i kommercielle og industrielle lokaler, i ikke-boligbyggeri og boliger. Takket være det store udvalg, kan du hente absolut belægning på smag og farve;
 • Miljøvenlighed. Til fremstilling af slattedele anvendes kun højkvalitets miljøvenlige materialer.
 • installation kræver ikke særlig opmærksomhed og dygtighed, er let og enkelt. Alt hvad du behøver til installation, kan købes i butikken til en overkommelig pris;
 • holdbarhed. På grund af sin høje ydeevne, høj brandmodstand og fugtighedsbestandighed kan et sådant loft tjene dig i mere end 10-15 år;
 • Underliggende plads på stativkonstruktionen vil være i stand til at skjule forskellige kommunikationer.

Taler om fordelene ved slattedækket, er det nødvendigt at sige om dens ulemper. Desværre er den eneste ulempe ved sladder lofter en reduktion i loftets højde i badeværelset. Imidlertid har ethvert loftdesign sådan en iboende fejl.

Hvad er nødvendigt for installationen

Før du går til butikken eller til byggemarkedet skal du sørge for at måle bredden og længden af ​​badeværelset. Spørg hvorfor? Det er meget enkelt. Størrelsen på badeværelset vil kunne fortælle dig, hvilken mængde materiale du skal købe, og hvor lang række paneler du skal vælge. Derudover glem ikke hjørnerne til dekoration, suspensioner og dæk.

Installer rammen

Installation af et nyt loft i badeværelset kræver ikke visse færdigheder og færdigheder. Derfor overvejer vi alle de vigtigste faser af installationen af ​​loftet internt.

Den første fase. Før du foretager målinger, skal du bestemme mærket for den fremtidige loftsstruktur. I dette tilfælde er det nødvendigt at tage hensyn til: Dimensionerne af al kommunikation, der vil blive gemt mellem bundloftet og den nye rackkonstruktion, tykkelsen af ​​kanalen og racket til lamper.

Det andet stadium. Ved hjælp af en bygning eller et laserniveau, ud fra det tildelte mærke, er det nødvendigt at mærke rundt om hele rummet.

Den tredje fase. Efter at have bestemt retningen af ​​loftkonstruktionen er det nødvendigt at installere støttehjul vinkelret på det. Mellem dem skal der ikke være mere end 120 cm.

Fjerde etape På det gamle loft, der afgår fra modsatte sider af 30 centimeter, skal du notere to linjer. Hvis der mellem dem er en afstand på mere end 100-120 centimeter, skal der trækkes flere linjer, samtidig med at man opretholder den ønskede afstand. Som regel er to til tre guider nok til standard badeværelser. Den samme mærkning foretages på vinkelrette linjer.

Femte etape. Mange kan spørge: "Hvad er alle disse linjer til?" Punktet er, at takket være sådanne manipulationer er det muligt præcist at bestemme punkterne til fastgørelse af suspensionerne, som i fremtiden vil gøre det muligt hurtigt at montere lamperne i rummet. På de markerede punkter er det nødvendigt at lave et hul, hvis diameter ikke må overstige 6 mm, hvorefter ophængsklemmer monteres på hele loftkonstruktionen.

Den sjette fase. I dag på internettet kan du finde nogen video relateret til installationen af ​​slattedlofter. Hvis du kigget igennem mindst en, så har du sikkert bemærket, at der er et dekorativt hjørne rundt om rummet. Installation af sådanne elementer foretages på den tidligere markerede omkreds. Afstanden mellem fastgørelseselementerne skal også opbevares i 30-40 cm.

Fastgørende dekorative hjørner skal udføres skiftevis med skruer og dowels.

Syvende fase. Ved brug af metalskærer er det nødvendigt at afskære styrene med den ønskede længde og efterlade specielle fremspring til fastgørelsesanordninger.

Det ottende stadium. Efter at have spredt vejledninger vinkelret på den nødvendige retning, fastsæt dem på suspensioner. Monteringen af ​​rammen er afsluttet.

Facing frame

Efter montering af rammen skal du ikke have flere problemer. Den sidste etape - skærepaneler og montere dem på monteringsfanerne. Men for at udføre denne procedure korrekt skal du følge nogle regler:

 • For at måle korrekt og præcist, og derefter skære panelerne, brug en speciel byggevinkel;
 • du skal koble panelerne op til et bestemt klik
 • Indlæg mellem lamellerne kan installeres i enhver rækkefølge;
 • Inden du installerer et nyt loft på badeværelset, bør det give spotbelysning. For at gøre dette er det nødvendigt at bore huller med den ønskede diameter i panelerne, og sæt derefter lampen i. Fastgør panelet til bundloftet og tilslut lysapparatet.

Hvis den sidste skinne ikke passer til bredden, eller du skal gå rundt om en vinkel, ville den eneste korrekte løsning være at skære panelet langs længden.

For at trimme panelet er det på indersiden nødvendigt at markere skærelinien. Vedhæft et bygningsniveau eller linjal til mærket, træk derefter en linje og lav et snit med et skarpt metalobjekt.

Fra klippens side til den ønskede linje skal du lave vinkelrette snit, hvor afstanden ikke må overstige 12 cm. Derefter kan du afbryde snittet. Klippelinjen bliver jævn og jævn.

konklusion

Som du kan se, gør installationen af ​​et slattedække ikke meget færdighed, dygtighed og professionalisme. Alle nødvendige værktøjer og materialer findes i specialbutikker og byggepladser. Og du har allerede de detaljerede installationsinstruktioner.

Rackloft på badeværelset: installationsfunktioner, installationsregler og optimale kombinationer af materialer (125 billeder)

Et af de mest almindelige lofter på badeværelset er et loft loft. Suspended strukturer gør et fremragende arbejde med deres dekorative udvendige trim funktioner. Den installerede ramme er funktionel, den skjuler vægternes mangler, de udførte kommunikationer: Elektriske ledninger, ventilationselementer, belysningselementer monteres i loftets design.

Værelset på badeværelset er kendetegnet ved høj fugtighed og temperaturændringer. Racklofter i badeværelset, der er lavet af slidstærke, holdbare materialer, klare de samme forhold og fungerer i mange år.

I denne lille anmeldelse vil blive givet en beskrivelse af materialer og design af slattedlofter, deres fordele og ulemper.

Resume af artiklen:

Fordele ved hængende lofter

Slattedækkene dækket af beskyttende belægninger er modstandsdygtige over for vand. De forringes ikke ved konstant høj luftfugtighed og i tilfælde af lækager fra de øverste etager. Suspensioner af galvaniseret stål er ikke modstandsdygtig over for ydre påvirkninger, men med et stærkt ønske kan de være belagt med beskyttende maling.

Racklofter i badeværelsemaskefejl og kommunikation under loftet: ventilation, skilt elektrisk ledningsføring til belysning og vandrør. Samtidig kan et sådant loft let adskilles, hvilket giver den nødvendige adgang til kommunikation.

Det er nemt at installere belysningselementer i badeværelset på badeværelset. De er let indlejret og ser organisk ud. Normalt brugte spotlights, jævnt fordelt over området.

Sådanne lofter har overkommelige priser, et stort udvalg af farver og størrelser, installationen af ​​et slattedloft er nemt at gøre med egne hænder, og det kræver minimal vedligeholdelse, på trods af den lange levetid. Det er nok at tørre det en gang om året med en våd klud.

Typer af slattedlofter

Tilgængelige designs af slattedlofter adskiller sig ikke kun i former og størrelser, men også i materialer, der anvendes til fremstilling. Der er kun tre hovedstrukturer: træ, aluminium og plast. For at hjælpe med at vælge det mest egnede materiale til et bestemt rum, bør styrken og svaghederne i hvert materiale beskrives.

Træ var tidligere det eneste materiale til færdiggørelse af loftet, før tilkomsten af ​​plastik og aluminium til overkommelige priser. Træet har både positive og negative sider.

De positive sider omfatter naturlige æstetiske egenskaber og god lydisolering. De negative sider er lav brandmodstand, høj pris, modtagelighed for fugt og lækage, behovet for at bruge beskyttende forbindelser.

Hængende loft lavet af aluminium har en stor liste over positive egenskaber. Først og fremmest er det holdbarhed, brandmodstand, inertitet mod fugt og nem installation.

Aluminiumsloft monteres nemt i badeværelset med egne hænder. Med deres hjælp kan du indse et andet design af slattedlofter i badeværelset, fordi de er produceret i forskellige farver og størrelser, dekoreret med forskellige dekorative billeder og mønstre.

Den største og eneste ulempe ved sådanne strukturer er den høje pris. Et sådant loft er dyrt, men kan betale sig over tid på grund af muligheden for langvarig brug.

Plastlofter er de mest nemme at installere, har lavere omkostninger og er meget nemme at installere. Det kan gøres selvstændigt med egne hænder uden at ansætte medarbejdere.

Ulemperne omfatter følgende egenskaber: mindre holdbarhed, brændbarhed, lavere styrke og et mindre antal farver af materialet. Det skyldes, at metal, i modsætning til plast, er lettere at anvende forskellige farver.

Ofte er plastlofter tilgængelige i standard hvid med små dekorative elementer, såsom guldstriber.

Installation af flodlofter

Før arbejdet er nødvendigt for at overveje loftets konstruktion. Efter at have studeret billedet af lamelloftene i badeværelset, kan du vælge dit individuelle design og opnå en utrolig effekt, hvor man spiller sted, mønster og tekstur af skinnerne.

Installation afhænger ikke af de anvendte materialer. Aluminium, stål og plastelementer er monteret på lignende måde. Installationen af ​​loftet er mest tilrådeligt at udføre ved slutningen af ​​reparationen af ​​badeværelset efter reparation af gulv og vægge.

De sværeste og afgørende faser er installationen af ​​en vandret styringsprofil langs loftets perimeter og monteringen af ​​suspensioner. Du skal sørge for, at føringsprofilen er vandret, den kan vippes til betonggipset, da lofterne ikke gipses glat og ikke vandret.

Det er ikke svært at montere skinnerne i profilen og deres fastgørelsesanordninger til suspensionerne. For at spare materiale er det nødvendigt at forudbestemme fremadrettede retning af skinnerne. Det definerer placeringen af ​​styreskinnerne, som skal installeres vinkelret på det fremtidige skinnes fremtidige skinner.

Mere tidskrævende drift er installation af belysning. Spotlights er bedst kombineret med slattedækket end den vedhængte lysekrone.

For at installere armaturerne er det nødvendigt at lede ledningerne til de planlagte installationssteder for lamperne og skære præcise og pæne huller til dem i lamellerne. Efter montering af skinnerne kan en dekorativ sokkel monteres rundt om loftets omkreds.

Installationen af ​​reolloftet udgør således ikke noget problem, det kan gøres alene. Dens vigtigste fordele er holdbarhed og skønhed. Harmonisk udvalgt design af badeværelset loftet vil helt sikkert venligst sin ejer.