Reparation af gipsplanklofter: årsager til fejl, korrektion af fejl i enheden, fjernelse af revner fra leddene af pladerne og reparation efter oversvømmelsen

Gipsplader suspenderede konstruktioner er en af ​​de mest pålidelige og praktiske måder at opbygge lofter i huset, men de kan muligvis kræve reparation over tid.

På grund af, hvad der kan være behov for at reparere loftet, samt metoder til fejlfinding, vil vores skole fortælle reparationer.

Reparation af loftet på gipsplader

Årsager til fejl i suspenderede gipsplader

Gipspladens loft må muligvis repareres af forskellige årsager.

Lad os stemme de mest grundlæggende af dem:

 • Forkert installationsteknologi. Reparation af gipspladens loft er oftest påkrævet på grund af den uprofessionelle indretning af gipspladekonstruktion på loftet.
  Problemet ligger normalt i den ukorrekte installation af profilrammen, som måske ikke er tydeligt justeret i et vandret plan, kan være dårligt fastgjort til loftet eller guideprofilerne.
  Derudover kan rammestemplet simpelthen være forkert beregnet (skrupelløse installatører gemt på profilen). Som et resultat kan loftet på ethvert sted saks, knække osv.
 • Forkert temperaturforhold i loftet.
  Med skarpe og konstante temperaturfald i rummet kan der forekomme revner i gipspladens samlinger, og så skal du reparere loftet med dine egne hænder eller ringe mesteren til huset.

Spræng i et gipsplankloft

 • Reparation af gipslofter er også nødvendigt i tilfælde af en oversvømmelse, der blev arrangeret på grund af unøjagtigheden af ​​naboerne ovenfor. Som følge heraf kan våde plader af gipsplader være buet.

Tip! Reparation af et gipsplankloft vil selvfølgelig også være nødvendigt med en lang levetid for den gamle ophængte struktur, men oftest er det simpelthen nødvendigt at fjerne hele systemet, herunder rammen, og bygge det ophængte loft på ny.

Metode til reparation af gipsplader

Vi har fundet ud af årsagerne til forekomsten af ​​fejl i gipsplader suspenderede strukturer, nu vil vi se på, hvordan loftet kan repareres i hvert af disse tilfælde.

Korrektion af fejl i enhedens gipsloft

Hvis det nedhængte loft ikke blev bygget korrekt, kan det repareres som følger:

 1. Sheets gipsvæg fri fra efterbehandling og inspicere. Hvert ark skal fastgøres rundt omkretsen med selvdrejende skruer med et trin på højst 30 cm.
  Hvis fastgørelsen er udført korrekt, skrues arkene ud for at diagnosticere slagtekroppen.

Hovedelementerne i rammens design gipsloft

 1. Profilinstallationstrinnet er normalt 60 cm, men ikke mere. Punkterne i den tværformede forbindelse af profiler (hvis nogen) skal tilvejebringes til fastgørelse til loftet ved hjælp af suspensioner.
  Trinnet med at fastgøre profilen til loftet skal under alle omstændigheder være 40-60 cm. Placeringen af ​​alle leddene skal være sikkert forbundet med selvskærende skruer.
  Rammen kontrolleres for brud og for overensstemmelse med designet med alle de angivne parametre.
 2. Efter at have rettet fejl i opbygningen af ​​rammen, er det muligt at fastgøre brugbare plader af gipsvæg på samme sted, og de defekte er udskiftet.
  Arklederne limes over med et byggemaske og puttyed (se hvordan man kan sætte et gipsplankloft). Efter at kittet er tørret, er leddene poleret med et fint sandpapir og lavet en finish.

Fjernelse af revner fra leddene af gipsloftfliser

Reparation af et sådant loft, når der opstår revner i leddene, er som følger:

 • Først er revnen "broderet", hvilket gør den lidt bredere for at give bedre vedhæftning, når der lægges et nyt lag af kittet. Sammenføjningen udføres ved hjælp af en sædvanlig kniv eller en negle, hvis ende med tryk drev langs en revne og strækker den med flere millimeter. Resultatet skal være en uddybning af en trekantet sektion.
 • Derefter behandles rillen med en opløsning af en primer med en tynd børste.
 • Efter at primeren tørrer, er sømmen fyldt med et kit langs niveauet af et ark pap.

Putty revner i gipspladen loftet

 • Når det første lag af kitt tørrer og lidt trækkes ind i revnen, sætter det andet - det sidste lag af kittet. Kittet skal lidt gå på plader af gips på hver side af sømmen.
 • Efter at have tørret, skal kittet males med et fintkornet sandpapir og derefter færdiggøres.

Reparation af suspenderet gipsplader efter oversvømmelsen

Efter en sådan ubehagelig begivenhed skal du være forberedt på det, der kræves i det væsentlige at genoprette reparationen af ​​loftet. Processen er dog ikke så kompliceret i forhold til loftet fra bunden.

Reparation udføres i henhold til følgende regler:

 • Efter at have fjernet finishen fra overfladen af ​​gipspladerne, vurderer de graden af ​​beskadigelse af materialet. Ark, vådt fugtigt, fjernet og bortskaffet.
 • Normalt er rammekonstruktionen af ​​gipsloftet ikke udsat for fugt, så efter at de fugtbeskadige plader er fjernet, er det nødvendigt at sørge for intensiv ventilation for at slippe af med fugtigheden i hulrummet i gipsloftet.

Udskiftning af skadede gipsplader

 • I slutningen af ​​tørringsprocessen i stedet for beskadigede gipsplader monteret nye. Derefter sætter kitteleddene og arrangerer loftet.

Tip! Reparation af loftet skal foretages, inden du sørger for pålideligheden af ​​det gamle rammesystem. Om nødvendigt bør den styrkes eller erstattes med upålidelige elementer.

Ingen er immun fra ovenstående problemer, men når det kommer til gipspladelofter, er eliminering af problemet næsten altid let at gøre, selv med dine egne hænder. Et mere levende studie af teknologien til reparation af loftet på gipsvæg hjælper med at se videoer om relevante emner.

Hvordan man laver et loft på gips med egne hænder - trin for trin instruktioner

Indsamlet til at lave et gipsloft med dine egne hænder? Du kan forstå: det er et pålideligt og økonomisk materiale, der giver dig mulighed for at oversætte til virkelighed den mest ikke-trivielle designidee. For ikke at lykkes, som i Viktor Tjernomyrdins udødelige erklæring - "Vi ønskede det bedste, men det viste sig som altid" - det vil være nyttigt at gøre sig bekendt med den trinvise instruktion, der detaljeret beskriver alle trin til afslutning af loftoverfladen.

For nemheds skyld og klarhed leverede vi den med 47 fotos, så du har ingen problemer med materialets opfattelse.

Værelse forberedelse

 • Fjern alle store genstande og møbler, der potentielt kunne forstyrre arbejde og bevægelse under installationen.
 • hvis det er umuligt at udføre den første handling, dække møblerne med en film for at beskytte den mod bygningsaffald, lim og støv;
 • Rens loftet for alt, der er overflødigt: det samme støv, små knuder og alt, hvad du sandsynligvis ikke vil nå i overskuelig fremtid efter installationen.

Værktøjsforberedelse

Hvordan man laver et loft på gipset med dine egne hænder korrekt, så at du senere ikke behøver at fortryde kurven med plademonteret og uorganiseret belysning? Det er rigtigt, nøglen til en vellykket installation er den kompetente markering og de nødvendige værktøjer til rådighed.

Først vil vi liste alt, hvad du behøver for at udføre det rigtige layout af rummet:

Og nu skal vi røre ved det obligatoriske sæt direkte nødvendige byggeværktøjer:

Som du kan se, er det ikke noget ualmindeligt at lave loftet på gipsvæggen med dine egne hænder, du behøver ikke. Et standard sæt af værktøjer, der kan købes hos enhver bygning supermarked.

Overholdelse af sikkerhedsforanstaltninger er grundlaget for enhver form for reparation, så tag denne anbefaling alvorligt.

Materiale forberedelse

I overensstemmelse med hvordan du ser dit fremtidige loft på HL'en, skal du lave en gipsplader af den ønskede størrelse. Det er ret nemt at beregne rummets samlede areal: længden multipliceres med bredden, og den præcise størrelse af materialematerialerne afhænger af gipspladestrukturens format, som du vil se i dit værelse.

Du skal også bruge:

 • UD loftsprofiler;
 • CD hoved loftprofiler;
 • direkte universelle suspensioner eller andre i overensstemmelse med layoutet
 • selvskærende skruer;
 • dyvler.

Det skal huskes, at UD profilerne er fastgjort til væggen omkring omkredsen, og cd'erne er allerede indsat i dem i længderetningen med det nødvendige trin i overensstemmelse med størrelsen af ​​gipspladens fragmenter.

Udgiftstabel

For at du groft kan forestille dig de fremtidige omkostninger og være i stand til at tilpasse dit budget forsigtigt, tilbyder vi dig et lille bord, der afspejler de gennemsnitlige faktiske priser på materialer, der bruges til at afslutte loftet med gipsplader.

mærkning

Et meget simpelt, men ret vigtigt skridt, om korrekt gennemførelse, som det endelige resultat afhænger af:

 • find det nederste hjørnepunkt på betonbunden af ​​loftet
 • Vi laver den nødvendige indrykning, styret af praktiske overvejelser: hvordan lysene vil blive monteret, hvor mange niveauer der kommer i det endelige design. Husk at der skal være en vis margen på nogle få centimeter, ellers bliver loftet af gipspap med dine egne hænder meget uhøfligt og uinteressant;
 • vi sætter et mærke ved hjælp af et niveau, hvis der er et hydraulisk niveau til rådighed, så kan problemet med glat overførsel af denne linje til hele planet betragtes som løst. Hvis ikke, så skal vi bruge den maskeringsledning, som vi har nævnt;
 • Vi forbinder alle mærker med hjælp af denne ledning og opnår en perfekt flad linje.

Mærkningens endelige slag tegner på loftet af det såkaldte gitter, som vil tjene som vejledning til installation af de forberedte suspensioner. Vær opmærksom på afstanden mellem linjerne, den er ca. 50 cm.

Det er hvad du skal have til sidst.

Hvis det samme er observeret på dit loft, tillykke med at du har gennemført det første skridt i vores trinvise vejledning.

ramme

Hvis markeringen er udført korrekt, skal konstruktionen af ​​rammen ikke give dig særlige problemer:

 • Start fra omkredsen, fastgør den forberedte UD vægprofil gennem et givet trin (op til 60 centimeter);
 • fortsæt med at fastsætte suspensionerne - brug dowels til dette, og igen skal forberedte suspensioner placeres i skæringspunktet mellem de langsgående og tværgående linjer af gitteret på loftets betonbase (se foregående afsnit);
 • forberede realkreditlån fra lysestagerne til lysekronen, hvis det vil blive brugt indendørs og også lede ledninger til de steder, hvor installation af pletter og andre typer belysningsarmaturer er planlagt;
 • Indsæt længdeprofilen af ​​cd'en i sporene på væggen og fastgør den med skruer. De burde være lige ved hånden, ikke?

Hvis du ikke vidste hvordan man laver et gipsloft med dine egne hænder korrekt, men fulgte de foreslåede trinvise instruktioner, er halvdelen allerede færdiggjort. Oprettelse af en ramme kronet med en montage kaldet drejning, på hvilket ark fra gipspap vil fastgøre.

Plader gipsplader

Sandsynligvis det mest grundlæggende og ukomplicerede trin, når du installerer gipsvæggen, som dog vil kræve hjælp i form af et par eller to ekstra hænder.

For at fremskynde eller endda forenkle loftets udsmykning med gipsplader med egne hænder, skal du bruge hjælp fra kamerater til at fastsætte lagnerne i loftet. Faktum er, at alene du næppe kan rette pladerne af gipsvæg med selvdrejende skruer.

 1. start fra en væg, systematisk at flytte til modsat;
 2. installationen af ​​det sidste fragment udføres ved at skære arket i overensstemmelse med dine målinger;
 3. læg fragmenterne i leddet, hvilket eliminerer forekomsten af ​​huller og uregelmæssigheder. Hvis vi taler om det sidste ark, anbefaler erfarne eksperter, at i dette tilfælde efterlade et lille hul.

dekoration

Steg-for-trin instruktioner om, hvordan man laver et gipspladerloft med egne hænder, logisk nærmede sig efterbehandling af en allerede monteret overflade. Ved antallet af mikrooperationer skubber denne fase imidlertid selvfølgelig tilbage alle de tidligere:

 • kitteledd og huller;
 • overflade primer;
 • dekorative trim.

Valget af at implementere sidstnævnte er udelukkende på din samvittighed. Typisk for at give loftet af gipsplader mere udtryksfuldhed bruge smukke tapet, anvende dekorative gips, male loftet bunden med vandbaseret maling. Vælg en eller anden løsning, lav rabat på rummets funktionelle formål.

Det siger sig selv, at for et køkken eller et badeværelse, hvor der er høj luftfugtighed, og temperaturvariationer ikke er ualmindelige, er det bedst at foretrække gipsvæg til den mest praktiske type finish - maleri med en pålidelig vandbaseret maling.

konklusion

Gipsplankloftet lavet med egne hænder er ikke kun færdiggørelsen af ​​et hvilket som helst stadium i din større revision i en lejlighed eller et hus, men også en fremragende grund til din stolthed. Det er altid behageligt at skabe noget nyttigt manuelt, baseret på erfaringer fra velrenommerede specialister. Den foreslåede trin-for-trin instruktion opfylder sin funktion på den bedst mulige måde - at hjælpe med installationen af ​​gipsvæg til de ejere, der ønsker at pumpe bestemte typer af deres monterings- og efterbehandlingskompetencer. Hvis du har gennemført alle trinene korrekt og helt tilfreds med resultatet, kan du lykønske dig med et andet besejret punkt på vej til den ønskede professionelle top. Men der er ingen grænser til perfektion, og derfor præsenterer vi dig næste højdepunkt for erobringen: artiklen er en instruktion om, hvordan man selv gør loftet til plastpaneler.

lofter

Ligesom ethvert loft skal gipsplankloftet repareres over tid. Der kan være flere grunde, fra simpel forældelse og ønsket om at ændre interiøret, indtil det bliver ubrugeligt. I sig selv er gipsvæggen ganske skrøbelig, hvilket betyder, at det kan sænke, revner, bukser eller huller på den. Derudover vil det efter overfyldning af naboer også kræves større reparationer eller fuld udskiftning. Artiklen vil diskutere, hvordan man laver reparationen af ​​loftet på deres gipsvæg.

Indhold:

Mulige fejl i loftet på gipsplader

Suspended loft system af GCR har en række fordele, der gør det populært. Men på grund af den lave styrke af gipsbasis er der ofte dannet defekter på den, hvilket kræver korrektion. Disse omfatter:

 • afbøjning af plader af gipsvæg, som kan opstå på grund af problemer med sin ramme, fastgørelse af ark af dårlig kvalitet eller på grund af selve bevægerens bevægelse;
 • befugtning gips forårsaget af oversvømmelser ovenfra. Afhængigt af hvor meget materialet bliver vådt, vælges reparationsarbejdet. Hvis befugtningen er ubetydelig, er det helt muligt at udføre restaureringen uden at fjerne alle lagnerne, med alvorlig skade, skal loftbeklædningen udskiftes med en ny;
 • revner i loftet af gipsplader. De forekommer på grund af dårligt udførte spacklingværker, kompositioner af dårlig kvalitet eller på grund af bygningens bevægelse som følge af krympning eller sæsonbestemt jordbearbejdning;
 • fremspring ved leddene af arkene. Vises også, når bunden er deformeret, til hvilken lathing er fastgjort;
 • mekanisk skade. Ofte, hvis der er børn derhjemme. Det er nok at kaste en tung eller skarpkantet genstand ind i loftet for at efterlade en bule på overfladen.

Inden arbejdet påbegyndes udføres en grundig inspektion af hele loftet for skade og deres mulige årsager. Dette vil tillade ikke kun at udvikle reparationsalgoritmen korrekt, men også at forberede i forvejen alle de nødvendige materialer og værktøjer. I tilfælde af mindre skader vil det ikke være svært at klare sig selv, ellers er det fornuftigt at ringe til specialister, som vil garantere deres arbejde. Nedenfor er de mest almindelige måder at reparere loftet på gipsplader, som gentagne gange testes i praksis af erfarne håndværkere.

Arched gipsvæg loft, hvordan man reparere?

Hvis dette ikke skyldes bevægelsen af ​​hele bygningen, kan der være to grunde:

 • installationsfejl, dårlig arkfiksering;
 • deformation af plader af gipsvæg, årsagen kunne være en høj fugtighed i rummet uden ordentlig ventilation, eller rummet havde en negativ temperatur i lang tid.

For små krumninger af overfladen, som ikke giver anledning til bekymring for hele strukturen, må man tyde på kittet. For at gøre dette, starter kittet, ret tykt, endda uregelmæssigheder. Og efter tørring, læg et lag af finish kittet

En anden måde at reparere afbøjningen af ​​GCR uden demontering er som følger:

 • du skal købe ikke de sædvanlige korte skruer, designet til gipsvæg og lang 90 mm. Det vil være dem, der vil trække arkene direkte op til loftet, og ikke til rammen;
 • stedet for den største afbøjning er markeret med en simpel blyant - dette vil lette arbejdet. Og i trin på 20 begynder at stramme skruerne. De kan ikke dybt fordybes, ellers kommer de simpelthen ind i GCR'en og forlader et hul. Derfor skrues de alle på en gang til det øjeblik, hvor hætten presses tæt på pladen uden tryk. Efter du kan allerede begynde at trække op. For at gøre dette, skrues hver skrue lidt efter hinanden lidt, og de skruer forsigtigt ombøjningen til loftet forsigtigt. Det er temmelig omhyggeligt og vanskeligt arbejde, hvor enhver uforsigtig eller for hurtig bevægelse kan føre til et hul fra skruen eller til et arkbrud;
 • en gipsvæg strammet på denne måde vil stadig ikke have en perfekt flad overflade og vil kræve yderligere puttying.

Men stadig har det ofte at holde større begivenheder.

Arbejdsfaser

 • Hvis installationen af ​​loftet ikke blev udført uafhængigt, skal du under alle omstændigheder løsne den bøjede plade og kontrollere, hvordan kassen er lavet. Dens installationsregler er forskellige fra dem, der anvendes til vægge. Så må skridtet mellem styreskinnerne ikke overstige 40 cm. Og selve konstruktionen udføres i form af kvadrater 40x40 cm.
 • Vægplader med en tykkelse på 12,5 mm passer ikke til loftet, og deres maksimale tykkelse må ikke overstige 9 mm for at lette vægten. Derudover er det bedre at vælge en fugtresistent GCR med et grønt ansigt. Det er optimalt ikke kun i et vådt besøg, men også ved mulige temperaturforskelle. Så almindelig gips absorberer meget fugt, som ved negative temperaturer fryser og kan forårsage deformation af arkene. Hvad vil være den mulige årsag til loftet bøjning.

Tip: Hvis årsagen er kun kasser af dårlig kvalitet, så er dette en garanti, og installationsfirmaet skal rette det gratis.

 • På grund af gipspladens plasticitet kan det foldede ark korrigeres. For at gøre dette er det demonteret og forsigtigt sænket på en flad vandret overflade. Efter at være rigeligt fugtet fra sprøjtepistolen og efterladt den i flere dage, er det sandsynligt, at det vil udjævne, og efter fuldstændig tørring er det igen egnet til installation. Men før det er det nødvendigt at afslutte rackprofilerne på loftet for at styrke batten.

Sådan repareres revner på loftet af gipsplader

Årsagerne til, at der var revner på GCR-loftet:

 • Afslutningsarbejdet blev gjort for tidligt i den nye bygning, hvilket ikke gjorde det muligt for huset at gennemgå en komplet krympning. Eller der blev lavet et forkert fundament for et privat hus, for hvilket det er berørt af jordens naturlige plage, og derfor bliver vægge og loft deformeret;
 • forkert kitteteknologi og intet forstærkningsbånd anvendt til plader
 • med stærke ændringer i temperatur eller fugtighed under installationen.

Tip: Arbejd ikke med gips i et uopvarmet rum i den kolde årstid. Det er det, der ofte forårsager problemer med gipspladens loft under yderligere drift. Det anbefales også at arbejde med det i slutningen af ​​den hårde finish af rummet, efter at betonte gulvet og fylde væggene.

Fjernelse af revner i leddene af to niveauer gipsplader strukturer

 • Det er nødvendigt at starte med et forstærkningsbånd, hvis det er selvklæbende, så påføres det straks på indersiden af ​​niveauerne. Foldet i halvdelen er den anbragt lidt længere, end den har en revne og er tæt limet.
 • Med et simpelt bånd skal du først lægge et tyndt lag af kitt og på toppen sætte et stykke serpyanka ned og trykke det med en spatel fra midten til kanterne. Du skal få en flad strimmel uden led og sømme. Alle tilbage til tørre i en dag.
 • Anvend derefter et andet lag af universal kittet. Her er det nødvendigt at sikre, at kanten af ​​den puttede blanding går "til nul" med resten af ​​loftet. Der skulle ikke være nogen riller. Hvis dette ikke kunne opnås, da reparationslaget var for tykt, blev hele området af loftet, herunder plasteret, lagt med en færdigspaltning, hvorved der blev skabt en enkelt glat bane.
 • Når du reparerer en revne i et udvendigt hjørne, skal du udskifte eller rette hjørneprofilen. Ofte ligner det et aluminium perforeret hjørne. For det første skrues det af, rengøres af den gamle belægning og sættes på plads, fastgøres med selvskærende skruer med et trin på 10-15 cm. Profilen er meget tynd, så den kan ikke strammes kraftigt, ellers vil kanten blive "bølger". Ovenfor er det puttied og forarbejdet med sandpapir.

Tips til tætning af revner i flyet:

 • For den ønskede indtrængning af kittens blanding i gipspladen er revnen lidt fordybet og udvidet. Kanterne skæres nøjagtigt med en skarp brevpapirkniv;
 • Som reparationsforbindelse anvendes kittet til led eller universal;
 • hvert tørret lag (ensartet træk) skal omhyggeligt forarbejdes med en rivemaskine med fint metalnet;

Reparation af gipsplader lofter foto

 • Det anbefales at forstærke en meget bred revne yderligere med forstærket glasfiber. Det er fastgjort til et tykt lag lim lige langs åbningens kanter. Når dette lag tørrer, er revnen fyldt med kitt og efterladt til tørring.
 • Efter tørring skal du male og forberede dig til maling. Sådanne reparationer forbliver som regel ubemærket.

Reparation af loftet med gipsvæg video

Sådan repareres et hul i loftet af gipsplader

 • Hvis det er nødvendigt, forsegle et lille område og ikke-gennemgående dent, er det nok at smøre dette sted med en primerforbindelse (PVA lim fortynet med vand vil passe) og kitt med et stykke serpyanka. En dag senere sættes et andet lag kitt og sand ned efter tørring.
 • For at reparere gennemhullet skal du bruge en brevpapirkniv, en linjal, profilstykker (træplader eller stænger af den ønskede tykkelse vil gøre), primer og kitt.

Arbejdsfaser

 • Uden at afmontere hele pladen af ​​gipsplader, ledes gennemgående hul lige på loftet. Dette skal ske med små kvoter og i form af et fladt firkant eller rektangel. I et af hjørnerne med en kniv skal skæres gennem. Derefter skæres en linjal eller en anden hård stencil, for eksempel en profil, en cirkelformet form med en kniv til den fulde dybde af gipsvæggen. Det resulterende stykke trækkes forsigtigt ud.
 • Så kan du gå på to måder. I det første tilfælde laves en ramme under det udskårne stykke, og styringer af den krævede størrelse skrues til loftet. Eller små stykker er skåret ud af tynd krydsfiner, deres antal svarer til antallet af sider af figuren, derfor kræves 4 stykker til et rektangel. Halvdelen kommer under gipsplankloftet, de fastgøres direkte til gipset på skruerne. Til deres anden fremspringende halvdel bliver en reparationspatch fastgjort.
 • Efter montering anbefales det at blive lidt begravet for at gøre dem nemmere at putte (som flade kanter af gipsplader).
 • Endvidere udføres alt arbejde som sædvanligt: ​​kitt i flere lag med serpyanka og yderligere polering.

Gipsloftet er forældet og kræver udskiftning

Det er muligt, at udseendet af fejl ikke reparerede loftet. De ophobede, og over tid blev alle loftsdæksler krakket eller deformeret. Hvis der ikke er noget ønske eller hensigtsmæssighed til at foretage en delvis reparation, er det værd at udskifte hele loftet.

Arbejdsfaser

 • Overfladen rengøres fra maling og kitt på de steder, hvor der skal være selvlukkende skruer. Hvis det ikke er muligt at finde dem på denne måde, vil løsningen være at blot bryde arkene. Dette gøres omhyggeligt for ikke at beskadige den kommunikation, der er skjult bag den.

Tip: Ved denne demonteringsmetode dannes der meget gipsstøv, som hurtigt fylder hele rummet. Derfor er det bedre at gøre dette i den varme årstid, med vinduerne åbne og i form af individuel beskyttelse. Værelset er også helt rengjort af møbler og interiørartikler.

 • Kontroller tilstanden af ​​kasser. Hvis disse er træplader, er det ønskeligt at behandle dem med antiseptisk imprægnering, hvis der er tale om en metalprofil, kræves der ingen yderligere foranstaltninger.
 • Rammen under loftet er ikke rørt, de skruer kun nye ark HL 9 mm på den. Begynd arbejde fra hjørnet af rummet. Det er mest bekvemt at gøre dette sammen, mens en fastgøres, den anden understøtter. Derfor skal du fylde op på geder eller to stiger.
 • Skæring af gipsvæg i størrelse er let med en regelmæssig kontorkniv, men gipset knækker meget hurtigt knivene, så du skal have dem på lager og ændre dem med jævne mellemrum. I modsat fald vil det gøre skåret ragged.
 • Efter at have monteret hele strukturen, fortsæt til primer, forstærkning og kitt.

Reparer gipsplankloft i vand i lejligheden

Måske er dette den alvorligste skade, som et gipspladloft kan få. Gips er et porøst materiale og absorberer let vand. På grund af hvad det bliver vådt og kollapser.

 • Med en høj grad af reparationsskade er den ikke længere underlagt, men kun en komplet udskiftning. Men inden du lægger nye ark, fjernes de gamle, og loftet tørres i flere dage med luftning af rummet.

Tip: nogle herrer rådgiver at forsøge at genoprette det. Til dette slukker strømmen straks ved påvisning af oversvømmelser. Gennem huller laves i loftet. Når detekteres afbøjningen af ​​arket fra den største akkumulering af vand, sæt stiver. Det skal bemærkes, at det burde være med en bred "sole" for ikke at gennembore materialet. Fra to fjerne kanter af rummet er hullerne skåret ud og en bygnings hårtørrer er placeret i en af ​​dem, eller en varmepistol er rettet. Dette vil medvirke til at tørre underkapitalområdet hurtigere.

 • Lidt befugtning forårsager ikke mange problemer. Som regel i lofterne af gipsmonterede spotlights. I tilfælde af oversvømmelse ovenfra fjernes lysene, hvorved der dannes ventilationskanaler. Efter et par dage kan de sættes tilbage, og de dannede pletter (hvis nogen) er plasterede og malede over.
 • Den gennemsnitlige grad af befugtning er heller ikke en sætning for gipsloftdesign. Som i det foregående tilfælde fjernes alle spotlights og vedhængskroner. Derudover laves huller gennem aske, skruetrækker eller kniv. Dette er nok til at tørre ud. I fremtiden kan disse små huller ikke engang kittet, men simpelthen maskeret med akryl silikone, hvilket ikke er svært at afhente farven. Eller simpelthen genfortæt loftet helt. Steder med et beskadiget papirlag forstærkes med en særlig net serpyanka

Sådan fjerner pletter og pletter fra loftet på gipsvæggen

Nogle gange kan gule pletter efter oversvømmelser endda vise gennem et lag af kitt og vandbaseret maling. I disse tilfælde anbefales det at gøre følgende:

 • at rense pletten af ​​pletter, fjerne det beskadigede lag af maling og kitt til gipspladerne;
 • Derefter slibes med en flyde eller finkornet sandpapir;
 • pryder hele overfladen af ​​loftet;
 • Hvis rengøringen af ​​gipsblandingen blev beskadiget under rengøringen, kan den gendannes ved hjælp af glasfiber eller forstærkningsnet (afhængigt af sektionens størrelse, men nettet skal være det samme). Den er monteret på et tyndt lag af kittet, og efter tørring sættes det med et lag med hele loftet;
 • en dag senere efter fuldstændig tørring sætte den endelige sammensætning og bringe overfladen ved slibning. Over sæt et lag maling eller pasta over med vægpapir (den anden variant er mere at foretrække).

Når pletten er en eller meget få af dem, er det muligt at reparere kun disse beskadigede områder uden at påvirke hele loftdækket med kitt.

 • Først er pletten også ryddet af efterbehandling og gnides med sandpapir til gipsvæg.
 • Startkittet fyldte disse riller med et lille tillæg på siderne, som skulle have glatte kanter.
 • Efter tørring skal du male. Du kan klæbe tapetet ovenpå, hvis loftet er malet, så skal du også anvende et lag af efterbehandlingstætning.

Tip: Selv med den fulde match af farvefarven anbefales det ikke at male kun de reparerede områder. Frisk farvning vil skille sig stærkt ud fra den generelle baggrund.

Efter denne behandling vises der ingen pletter på det friskmalet loft.

Ved første øjekast kan det virke som om reparation af et gipsloft loft er meget besværligt og tidskrævende. Men under alle omstændigheder vil det kræve mindre indsats end den komplette udskiftning. Derudover vil det give mulighed for at spare familiebudgettet godt. Så i gennemsnit vil installation af en enkeltstrøm fra et professionelt team uden kittelse koste fra 500 rubler / m2.

Reparation gipsplankloft: alle måder at eliminere revner

Det er ikke længere overraskende nogen at finde ud af gipspladens lofter. Disse suspenderede strukturer er monteret i lang tid og overalt. Af disse og andre grunde er det ofte nødvendigt at reparere gipsplader i de fleste tilfælde.

Hvad du behøver at vide om gipsplader lofter

Gipsplankloft - ophængt struktur. Det kan være single-tier eller multi-tier, men består altid af et metal (i sjældne tilfælde - træ) ramme og dets hud: ark af GCR. Når man laver en renovering af lejlighederne, bliver gipsplankloftet delvist demonteret for at erstatte dets sagke, revnede eller deformerede elementer.

For at udføre arbejdet korrekt er det vigtigt at vide, hvilke materialer rammen består af, og hvad hver af dens elementer er beregnet til. Ordningen med ethvert loft indbefatter:

 • Længde- og tværgående strimler af loftmetallprofilen (hovedsagelig brug PP 60/27);
 • guide metal profil (PN 27/28), som er en støtte til loftet;
 • suspensioner - fleksible perforerede plader, der fastgøres til bundloftet
 • stik, der fastgør rammens skærende linjer;
 • plating - ark GCR.

Afslutning af suspensionen kan være anderledes. Traditionelt er denne farvning eller wallpapering. Men ofte sætte dekorative gips eller flydende tapet. Hvis du reparerer køkkenet, er gipsloftet normalt malet med fugtfaste maling.

Spræng i loftet. Hvad skal man gøre

Sprækker i huset kan ødelægge udseendet af nogen, selv det mest spektakulære design. Situationen forværres af den kendsgerning, at kunstig belysning sænker dem, hvilket gør det endnu mere mærkbart. De mest almindelige årsager til revner:

 • Under installationen af ​​beklædningen blev mellemrummet mellem gipspladerne, der kræves af teknologien, ikke efterladt;
 • ramme deformation;
 • bygning krympning.

Processen med at finde ud af årsagerne til dannelsen af ​​en defekt

Trin 1. Demontering.

Reparation af hængende gipsplader lofter i lejligheden begynder med demontering af ydre trim. Hvis det er tapet, fjernes de, fugtes med vand med en rulle eller børste. Hvis det er dekorativt gips, fjern det med en spatel.

Det er nødvendigt at fjerne efterbehandlinglaget fra hele overfladen af ​​den del af loftet, hvor revnen er placeret. Herefter skal du tage en skruetrækker eller skruetrækker og skrue skruerne, der holder arket GKL med en revne. Fjern lærredet.

Trin 2. Præcisering af årsagen til dannelsen af ​​en defekt.

For at afklare årsagerne til det triste resultat er følgende fakta og omstændigheder konsekvent udelukket:

 • er det muligt at tegne bygningen (dette er vigtigt for nye bygninger);
 • om der er vibrationer på grund af nærliggende spor eller sporvognskinner, større motorveje
 • har der tidligere været en oversvømmelse ovenfra, som følge af, at GCR er blevet opsvulmet på grund af fugt, efterfulgt af dets tørring;
 • hvorvidt der er spjældled mellem gipsplader (der skal være huller på 2-3 mm)
 • om teknologien kræver den nødvendige sammenføjning af sømene mellem pladerne af gipsplader
 • Er metalprofilen bøjet i fejlområdet?
 • om suspensionen med fastgørelsesrammen hviler fast på bundloftet.

Fejlrensningsproces

Der lægges særlig vægt på, om GKL-arkene ligger korrekt i forhold til hinanden. Ved montering eller reparation er det gjort, at leddene på gipsplankloftet skal placeres med forskydning: vzbezhku. Hvis dette krav ikke er opfyldt, opnås lange mellemrum mellem plader af gipsplade, hvilket fremkalder udbrud af revner.

Hvis dette er forkert, placeringen af ​​sømme, kan situationen afhjælpes ved fuldstændig udskiftning af huden. Samtidig behøver du ikke købe nye plader gips. Det er nok at fjerne de eksisterende og sætte dem på den rigtige måde. I dette tilfælde skal du skære nogle ark. På de steder, hvor der ikke er nogen fabriks docking riller, chamfer.

Dette slutter ikke reparationen af ​​loftet. Gipsplader beklædt, og fortsæt med at forsegle spjældene. For at gøre dette skal du udføre følgende arbejde konsekvent:

 • en klud eller en pensel renser overfladen af ​​huden fra støv;
 • På sømene holder de et glas klud selvklæbende spjæld tape (i almindelig folk - "serpyanka");
 • Spatel sat på tape kittet (oftest brugt af Fugenfuller);
 • efter tørring kittet tag rifler med slibemiddel eller sandpapir fint korn, og niveau overfladen;
 • fjern støv og påfør primer.

Så gør reparationen af ​​loftet på gipsvæg med egne hænder. Den næste fase - efterbehandling arbejde. GKL-maling, pasta over med vægpapir, læg på det dekorative gips.

Gipsloft sank. Hvad skal man gøre

Reparation af gipsplader lofter er sværest i tilfælde af deres sagging. For at løse problemet skal du udføre hele komplekset af værker om demontering af huden, svarende til arbejdet med eliminering af revner. Men det er kun det første skridt.

Udsættelse af rammen, fortsæt med at afklare årsagerne til dens deformation. Her er flere muligheder.

 1. Anvendes ved installation af for tynd metalprofil, der ikke er i stand til at modstå vægten af ​​pletterings- og finishmaterialer. Faktum er, at mange ejere køber en billigere profil med en metal tykkelse på 0,35-0,5 mm for at spare. En stærkere profil er til salg, med en metal tykkelse på 0,65-0,7 mm. Disse produkter er dyrere, men de skal købes for at undgå senere deformationer af rammen.
 2. Dårlig suspension mount.
 3. Manglen på guider omkring omkredsen af ​​rummet.
 4. Dårlig installation af stik, som følge af, at der var et skift af metalprofilerne.

Reparation af gipsplader lofter i lejligheden, hvor der var oversvømmelser ovenfra, kræver ofte demontering af hele rammen og fjernelse af gipslaget på bundloftet. Med den efterfølgende tegning et nyt lag og dets priming. Herefter samles rammen igen.

Hvis loftets tak er forårsaget af ovenstående problemer, skal du udskifte metalprofilen eller forstærke monteringen. Sæt derefter pladerne på gipsvæg og fastgør dem med skruer.

For at udføre arbejdet skal du bruge følgende værktøjer:

 • skruetrækker eller boremaskine;
 • skruetrækker;
 • tænger;
 • en hammer;
 • spatel;
 • Bulgarsk med en disk til metal;
 • saks til metal (hvis der ikke er slibemaskine).

Det er ønskeligt at have en stabil trinladder, da alt arbejde vil blive udført i højden.

Stadier eliminerer det klæbende gipsloft.

Trin 1. Fjern efterbehandlinglaget (tapet eller dekorative gips).
Trin 2. Løsn skruerne og fjern arkene GCR.
Trin 3. Find årsagen til deformationen af ​​rammen.
Trin 4. Hvis dette er en upålidelig fastgørelse af suspensionen på basisfladen, fortsæt som følger.

 1. Løsn skruerne og fjern denne suspension.
 2. Skift hans punkt (suspension) fiksering til højre eller venstre med 5-7 cm.
 3. På dette sted skal du bore et hul til dykkeren.
 4. Støvfri hul.
 5. Kør i dowel.
 6. Kombiner hullet i suspensionen med et hul i dowel.
 7. Skruet ind i dybeskruen.
 8. Fastgør sidesideens perforerede hylder, fastgør dem med skruer til rammens metalprofil.

Trin 5. Hvis sænkning af gipsloftet skyldes afbøjningen af ​​metalprofilstrimlerne, skal du fjerne den og udskifte den med en ny stærkere. Til denne opgave kan det være nødvendigt at demontere en stor del af rammen. For at undgå en stor mængde arbejde, fortsæt som følger.

 1. På begge sider af afbøjningen i en afstand på 10-15 cm indstilles til yderligere suspension. De (suspensioner) skal fastholde rammebjælken, der skal udskiftes.
 2. Med saks til metal eller slibemaskine med en skive til metal afskåret den deformerede del af sladen.
 3. Afskåret en stribe af tilsvarende længde fra en ny metalprofil og sæt den på plads bøjet.
 4. På steder af samlinger fastgør profiler to-niveau-stik.

Trin 6. Reparation af gipspladens loft kan kræve demontering af belysningsarmaturer. Denne opgave udføres i overensstemmelse med alle elektriske sikkerhedskrav.

Hul i et gipsplankloft. Hvad skal man gøre

Et stort hul kan kun forekomme i et gipspladloft på grund af et slag. I sådanne situationer dannes enten en dent eller et hul i hudarket med et stykke GCR. Metoden til at eliminere disse problemer er den samme. For at udføre arbejdet skal du bruge et nyt ark med gipsvæg.

 1. Afrundningsmaterialet fjernes rundt i bruddet.
 2. Sluk skruerne, og fjern holderen GCR.
 3. Kontroller rammens styrke ved pausen. Om nødvendigt forstærkes remmen med ekstra bøjler eller stik (to niveauer eller fire niveauer).
 4. Udfør målinger og skåret ud af det nye ark GKL stof til plettering.
 5. Fastgør gipsvæggen til rammen med skruer.
 6. Støvfri trim og læg en primer på den.
 7. Start færdiggørelsen.

Eliminering af små revner og pletter

Eliminering af små revner og pletter er en nem og hurtig proces. Ingen demontering arbejde kræves. Små revner kan opstå på grund af en overtrædelse af efterbehandlinglaget (kittet, dekorativt gips, maling) eller en lille deformation af huden på grund af forskellige faktorer:

 • vibrationer fra arbejdsperforatoren (herunder naboerne);
 • dårlig kvalitet af efterbehandling værker;
 • force majeure, som følge af, at der var skarpe temperaturfald i rummet.

Reparation af gipsloftet i sådanne tilfælde er kosmetisk. I problemområder udfører:

 • fjernelse af det gamle finishlag;
 • feje;
 • Shpatlevanie;
 • slibning;
 • ny finish.

Hvis loftet er malet, kan pletter vaskes. Hvis tapetet er klistret, kan du prøve at skrubbe pletten med en fugtig klud eller pletfjerner.

Under drift rengøres gipsloftet periodisk med støv, og styrken af ​​rammen kontrolleres. Hvis installationen af ​​den suspenderede struktur blev udført korrekt, vil den trofast tjene sine ejere i mange år.

Nyttig video

I videoen ses en mesterklasse om installation af gipsvægssømme:

Detaljerede instruktioner til reparation af gipspladens loft vil hjælpe med at klare ethvert problem, der opstår under driften af ​​disse strukturer. For at udføre arbejdet skal du bruge de værktøjer, som hver ejer har. Takket være de trinvise instruktioner kan reparationen af ​​loftet udføres selv af en nybegynder uden erfaring.

(1 bedømmelse, gennemsnit: 5.00 ud af 5)

Hvordan reparere lofter lavet af gipsplader?

Gipspladens loft er et ret stærkt og pålideligt design. Af forskellige årsager kan det dog opstå fejl, der ødelægger udseendet. Du kan selv reparere gipsvægens lofter.

Et lille hul i gipsvæggen kan repareres af dig selv, stor skade, normalt ikke repareret, og ændre hele pladen af ​​GCR.

Sådanne lofter er enkle i design. Før du begynder at reparere gipspladens lofter, skal du vurdere dens nødvendighed. Nogle gange er det lettere at demontere et ødelagt loft og installere en ny.

Design funktioner gips loft

Processen til at tilslutte huller til gipsvæggen.

Det mest almindelige design af gipsloft baseret på skabelsen af ​​et hæftet loft, foret med plader af gips. Grundlaget for et sådant loft er en ramme af metalprofiler. Rammen er fremstillet som følger. Rundt omkredsen af ​​rummet i en afstand på 5-10 cm fra loftet er faste styringsprofiler (U-formet profil). Fastgørelse til væggen - skruer, skruet ind i dowels. Endene af loftsprofilerne (C-formet profil) er fastgjort i disse profiler. Profiler er placeret i længderetningen og tværretningen og danner en rutet struktur. Installationsstrinnet af profilerne i begge retninger er 40-60 cm. For at forhindre bøjning af loftsprofilerne skal de fastgøres til loftet med suspensioner. Suspension mount - skrue, snoet i en dowel. Afstanden mellem bøjlerne må ikke overstige 60 cm. Ved krydset af profilerne indbyrdes forbundne ved at fastgøre "krabben".

GKL gipsplader på 9 eller 12,5 mm tykke installeres oven på rammen. Arkene er fastgjort til profilerne med selvlukkende skruer. Afstanden mellem skruerne er ca. 30 cm. Leddens samlinger og skruernes skruer er dækket med kitt. På toppen af ​​loftet på gipsplader pålægges efterbehandling kitt og ydre belægning.

Inde i rammen er faste elektriske ledningslygter. Ledningerne i de indbyggede armaturer er bundtet og anbragt i en bølgepap.

Med et loftsdesign på to eller to niveauer svarer antallet af loftprofilniveauer til antallet af loftniveauer. Hele profilprofilerne er fastgjort parallelt i flere rækker.

Typer af mulig skade

Sprækket på loftet af gipsplader, du kan bare putty

Den mest almindelige skade på et hæftet loft er revnen af ​​gipsvæggen. Sådanne revner kan have forskellige størrelser. Deres primære placering er i zonen af ​​krydset af plader af gipsvæg og i stedet for deres vedhæftning til rammen. Sprækker kan dog udvikles på overfladen af ​​arket. Den mest almindelige årsag til en sådan skade er en overtrædelse af installationen af ​​loftteknologien, især forkert fastgørelse. En betydelig indvirkning på krakningen af ​​gipsvægslofter har en lokal manglende overholdelse af vandret overflade. Materialets aldring kan også medføre revner på loftets overflade, især i varmezonen fra en tilstrækkelig kraftig belysningsenhed.

Af åbenbare fejl indgår stratifikationsark. Der kan være en lokal sagge gips. Denne skade kan skyldes installation af en suspension med en stærkt overvurderet stigning eller ødelæggelsen af ​​suspensionen under drift af loftet.

En af de farligste årsager til skade på loftet er dens oversvømmelse. Langvarig eksponering for vand fører til en synlig deformation af gipsvæggen. Desuden kan en sådan deformation påvirke både det ydre kartonlag og hele volumenet af arket. En sådan gradvis forvrængning af materialet kan observeres i badeværelset, hvis du bruger en regelmæssig, snarere end fugtbestandig gipsvæg.

Små reparation af loftet gør det selv

Tæt små huller i gips.

Hvis der ikke blev forudboret hul til skruen under installationen af ​​gipsplader, og det blev vridd med en anstændig belastning, er materialets revner i fastgørelsesområdet uundgåeligt. I dette tilfælde er der i en afstand på 3-5 cm fra dette sted boret et hul i gipsvæggen under den nye skrue, afskæringen fjernes under skruehovedet. Den nye skrue er skruet. Den gamle skrue skrues af en skruetrækker. Stedet for dets vedhæftning, herunder hele krakningszonen, er forsigtigt poleret med smørklud. Hulet og det tilstødende område er spatel. Efter tørring er dette sted gnides og poleret. Sådanne mindre reparationer udføres på alle identificerede fastgørelsesområder.

Svag revnedannelse kan forekomme nær krydsning af ark. For reparationer skal du fjerne monteringsgitteret og den gamle kitt. Derefter behandles hele sømmen mellem arkene ved hjælp af en kværn. Det første lag af kittet påføres for at fylde mellemrummet mellem arkene. En ny stribe af malegitter sættes i afstanden til sømmen. Efter at det første lag er tørret, påføres en finish.

I tilfælde af større revner, både ved fugen mellem arkene og langs pladens plan, bliver arbejdet lidt mere kompliceret. Ved hjælp af en kniv eller en øl udvider cracken sig således, at løsningen går dybere ind i revnen og mere sikkert fastholder den. Du kan udvide sprængen op til 2-3 mm. I dette tilfælde er det nødvendigt at stræbe efter at revnet i tværsnittet har form af en trekant. Derefter påføres en primer på de udvidede revner med en tynd pensel. Derefter påføres et lag af kittet, som efter hærdning gnides og poleres.

Reparation af loftet med delvis demontering

Eliminering af bobler på leddene af gipsplader.

I tilfælde af mærkbar deformation eller ødelæggelse af plader er det nødvendigt at reparere gipspladerloft, i hvert fald med delvis demontering af konstruktionen. Et ark med gipsvæg med skader fjernes ved at skrue skruerne ud med en skruetrækker. Nøje inspiceret og målt rammen, som var placeret under det beskadigede ark.

Hvis rammen er i perfekt rækkefølge, og kun gipsvæggen er beskadiget, repareres den ikke, men erstattes simpelthen af ​​en ny af samme størrelse (ved udskiftning skal arktykkelsen overholdes specielt).

Det nye ark fastgøres forsigtigt med selvdrejende skruer til rammen af ​​det hængende loft.

Visse vanskeligheder kan opstå, hvis grunden til deformationen af ​​gipsvæggen var oversvømmelse. I dette tilfælde kan der forekomme spor af mug eller mugg på overfladen af ​​loftet ved langvarig udsættelse for fugt. Det er nødvendigt at vurdere tilstanden af ​​hovedloftet og om nødvendigt at behandle det. Den beskadigede overflade skal rengøres og derefter behandles med en opløsning af kobbersulfat. Efter fuldstændig tørring skal der påføres et lag af gips. Først efter dette er der fastgjort et nyt plader af gipsvæg.

Udskiftning fastgørelsesgips.

Hvis det er mærkbart at beskadige eller ukorrekt montering af rammen er fjernet, er det nødvendigt at reparere det. Den mest karakteristiske type skader på rammen kan tilskrives ødelæggelse eller fravær af en suspension. I dette tilfælde fjernes den beskadigede suspension, og på sin plads i dybden fastgøres en ny suspension. Hvis fastgørelsespunktet til dowel (for eksempel under fugtighedens virkning) er blevet ødelagt, fjernes suspensionen fra loftprofilen. Det beskadigede sted i loftet er spatteret. Det anbefales at forberede et nyt sted til hængning 4-5 cm væk fra det tidligere fastgørelsessted. Et nyt hul bores ved hjælp af en perforator eller elektrisk boremaskine, og en dowel er fastgjort i den. Gimbal (nyt eller gammelt) er fastgjort i den nye dowel. På suspensionen er fast loftprofil. Lignende skal gøres, hvis suspensionen ikke af en eller anden grund blev installeret tidligere under installationen af ​​rammen. Efter installationen er suspensionen monteret på plader af gipsvæg.

Ved påvisning af ødelæggelsen af ​​loftprofilen, montering dem sammen, samt om installationstrinnet af profilerne ikke overholder standarderne, demonteres loftsprofilerne. De undersøges nedenfor omhyggeligt og repareres, hvis det er muligt. Reparation består som regel i at skære ud af det beskadigede område og tilslutte profiler. Profiler er docket med et standard U-formet fastgørelsesmiddel eller metalstrimmel. Det vigtigste er, at loftsprofilen bevarer sin stivhed langs hele længden.

Nødvendigt værktøj

Hvis du selv skal reparere gipspladebelægningen, skal du forberede det nødvendige værktøj:

Seal revner på hjørnet foring.

 • bulgarsk;
 • Punch;
 • slibemaskine;
 • elektrisk boremaskine;
 • nedstryger;
 • nedstryger;
 • elektriske puslespil;
 • saks til metal;
 • en hammer;
 • en kniv;
 • syl;
 • skruetrækker;
 • tænger;
 • koblinger;
 • målebånd;
 • linjemåler;
 • bygning niveau;
 • maling pensel;
 • rullelejer;
 • slibeskind
 • slibemiddel
 • spatel.

Gipspladens loft skaber originalitet i interiøret. Hvis nogen omstændigheder fører til hans skade, så skal du ikke være ked af det. Reparation af loftet på gipsplader er en ret simpel og overkommelig begivenhed.