Stræklofter

Hvorfor er den rigtige placering af armaturerne på strækloftet så vigtigt? Og fordi det ikke kun afhænger rummet af belysningen af ​​dette, men også den visuelle effekt af interiøret som helhed og endda levetiden for dit strækloft.

I dag vil vi se på alle mulige finesser, der er forbundet med dette problem, samt give dig et visuelt layout, understøttet af rigtige billeder i interiøret.

Funktioner ved valg af armaturer til hævede lofter

Stræklofter er forskellige, lamper - også. Det mest afgørende øjeblik i udvælgelsen af ​​pletter til et strækloft er ikke deres yderlige tiltrækningskraft og størrelse, men magt. Fra det og skal "danse", da der er stor sandsynlighed for at beskadige belægningen gennem varmen.

Et smeltet ophængt loft er ikke genstand for reparation, du forstår. Så vær forsigtig i dette øjeblik, så det senere ikke ville være uhyggeligt smertefuldt.

Hvilke stræklofter er: film (PVC) og stof. Samtidig, den ene, at en anden mulighed ikke tåler stærk opvarmning, men stoffet er lidt mere stabilt. Desuden vil du, hvis du stærkt opvarmer filmloftet, foruden hurtig forringelse få en daglig del af formaldehyddamp i luften, da den frigives ved en temperatur på mere end 70 grader.

Så hvad er den optimale effekt mulig for punktlys?

Til stoflofter:

 • Galogenki - op til 35 W
 • Glødelamper - op til 60 W

Til filmlofter:

 • Galogenki - op til 20 W
 • Glødelamper - op til 40 W

Der er også en anden stor mulighed - LED lamper. Deres omkostninger er lidt mere end ovenstående, men:

 • tjene meget længere;
 • smelte loftet ikke på nogen måde;
 • da de næsten ikke udsender nogen varme.

Men her er der også et lille øjeblik: For at "lancere" disse lamper er det nødvendigt at forbinde dem med en speciel adapter, som ikke kun opvarmes, men bogstaveligt talt "tændt". Derfor må du under ingen omstændigheder placere denne enhed på loftet selv under filmen!

Det er bedre at placere det et sted på væggen, i hjørnet bag gardinet. Det vil være endnu mere bekvemt for dig, da adaptere jævnligt har brug for reparation, og at adskille strækloftet til dette formål er ikke sjovt for svagt af hjertet, for det mindste.

Derudover har vi ikke noget mere at tilføje. Du er fri til at vælge absolut ethvert design og størrelse af pletter, der udelukkende afhænger af din egen smag og tegnebog.

Beregning af det krævede antal armaturer

Til væggene om aftenen syntes ikke dyster, og værelset ubehageligt, belysning skulle være nok. Det er værd at spare på nogle ti pletter og alt, udseendet af rummet mister sin friskhed om aftenen.

Ikke kun at lamperne skal være nok, så de skal også grupperes korrekt. Den optimale løsning er placeringen af ​​en armaturgruppe over rummets "arbejdsområder". Det vil sige, hvis vi taler om køkkenet - er det vigtigste beløb placeret over spisepladsen og arbejdsbordet, hvis vi drejer om soveværelset - vi grupperer dem i skabet, påklædningsbordet og sengen mv. Afhængigt af hvilken type værelse og dets møbler.

Hvad angår den rigtige mængde lumen, er alt ekstremt simpelt:

På 1 kvadratmeter er nok 20W, bare.

Det vil sige, hvis du tog en spotlight med en effekt på 35 W, kan du sikkert øge dækningen med en og en halv gang. Det vil sige, 35W er nok til 1,5 meter af loftet.

Det følger simpel matematik. Tag loftets samlede kubiske kapacitet og divider den med 20 (35 W). Hvis du har et loft på 10 kvadratmeter, så skal du bruge 10 armaturer på 20 watt hver eller 6-7 armaturer på 35 watt hver.

Overvej at vi taler om den lette trafik fra udelukkende punktpunkter. Hvis du har en lysekrone eller en anden lyskilde, kan nummeret sikkert opdeles i tre, idet de har mere til skønhed end for et funktionelt formål.

Grundlæggende regler for placering af spotlights

Reglen her er en - har ikke lamper tættere end 15 cm til sømmen af ​​strækloftet. Fordi, hvis du ellers gør det, er der stor risiko for at beskadige spændedækslet under installationen.

Resten er fuldstændig handlingsfri, men hvis man vil observere i det mindste noget geometri, er det fornuftigt at holde fast ved nummer to - ikke at placere lamper tættere end 20 centimeter til hinanden.

Og hvis den nøjagtige afstand ikke er din sag, og du vil skildre kaotisk kaos i loftet, så stole udelukkende på din smag.

Og alligevel, inden du laver huller i strækloftet, er det bedre at forsigtigt krise ud cirkler på overfladen af ​​gulvet i stedet for de påståede punkter. Så du kan se meget bedre end at tegne på papir. Billedet er altid det samme, men i virkeligheden - alt ser helt forkert ud, og du får ikke et hul i et hul!

Det er bedre at tilbringe den ekstra halv time, tegne alt og se nærmere på, hvad der kommer ud. Som regel forsvinder ønsket om at eksperimentere med asymmetri med det samme.

Analoger af spotlights

Udover punktbelysning er der noget andet, endnu bedre. Disse er lange LED-pærer, der kan placeres direkte under stretch-loftfilmen.

Virkningen af ​​en sådan belysning er simpelthen fantastisk, og med den korrekte fordeling af lysstrålerne ser det ud til, at du ikke er i rummet, men i rumfartøjets rum.

En dristig beslutning, men ganske interessant og ret budget.

Kombinationen af ​​lamper med lysekroner og andre belysningskilder

I nedenstående diagrammer kan du se mulighederne for placeringen af ​​lamper i kombination med lysekroner. Men før vi ser på billederne, vil vi gerne understrege, at lysekronen og pletterne i princippet er en vanskelig ting at kombinere.

Spots ser meget moderne ud, og lysekroner - ofte med et klassisk udseende. Derfor tænk hårdt, før du laver et punkt, der lyser stuen, som pryder vintage, kobber lysekrone. For at få lyset i dette tilfælde er det bedre ikke fra loftet, men fra sconces der matcher stilen, der ligger på væggen. Hvis du ejer en moderne lysekrone, så vedrører dette ændringsforslag dig ikke.

Interessante spot layouter

Og her kan du vælge en af ​​de ordninger, som du "ligger" til sjælen. Overvej dit overordnede rumdesign og stræk lofttekstur.

Hvis du har det blankt, så husk at spotlyset giver en temmelig ubehagelig blænding og placerer dem i den zone, som øjet konstant rusher på - er uklogt. Med stof - ikke noget problem. Spotlys på dem ser nøjagtigt ud som på et malet loft.

Spotlights i det indre:

Og nu får vi se specifikationerne og se på virkelige eksempler, hvordan kan de arrangeres. Som vi har sagt, er det skematiske billede meget forskelligt fra virkeligheden, og du kan se dette ved at se vores udvalg af fotos.

køkken

Normalt er spørgsmålet om, hvordan man lægger lys i køkkenet ikke for kompliceret. Værelset er normalt lille og placeringslamper omkring omkredsen eller på en eller anden måde udtænkt - det giver ingen mening.

Praktik er vigtig i køkkenet, hvilket betyder at du bare skal lave et "slag" af lumen over arbejdsområderne: bordpladen og bordet.

Der er ingen andre funktionelle steder i køkkenet. Sandt, hvis du har det stort, har en "ø" og andre usædvanlige elementer, så sørg for at overveje deres tilstedeværelse og ikke lade det være uden belysning. Dystert køkken - et dyster skuespil.

badeværelse

På badeværelset er det nødvendigt at belyse badet selv, vasken, og resten er valgfri. Generelt er badeværelserne sjældent særligt store, derfor er standard 3 - 4 pladser nok til 5 små lamper, der er arrangeret i en cirkel.

Stue

Der skal lægges særlig vægt på placeringen af ​​pletter i hallen, da romets stil og generelle udseende direkte afhænger af dette. Et punktbelysning her er ikke nok, af en enkelt grund, at det vil se kedeligt ud.

Det er bedre at kombinere punktbelysning med andre belysningsenheder, mens det er ønskeligt at have dem langsigtet i særlige loftnicher, der skal laves i forvejen, i planlægningsfasen af ​​loftet selv.

Dagligstue ser meget interessant ud i hvilke zoner fremhæves ovenfra ved hjælp af loftdråber. For eksempel over sofaen - over spisebordet - en cirkel med pletter mv.

soveværelser

Spots i soveværelset - mesteren. Men i dette rum, som i andre er det vigtigt at huske højdepunkterne.

Hvis strækloftet er blankt, bør du ikke i almindelighed kontakte spotbelysningen. For en lounge er en højdepunkt en aggressiv og irriterende ting, der vil forstyrre søvn.

I denne artikel så vi på alt og endnu mere på et givet emne. Vi håber, at efter læsning af vores materiale er placeringen af ​​lamperne på strækloftet ikke længere et problem for dig!

Spotlights - valgtips, designfunktioner og installation (120 billeder)

I indretningen af ​​en moderne lejlighed har spotlights et meget vigtigt sted. De giver ikke kun den nødvendige belysningskvalitet, men også dekorere lokalerne og fungerer ofte som et integreret element i indretningen, dekorere det eller adskille funktionelle områder. Hvilke typer findes, og hvordan man monterer korrekt, vil vi fortælle i denne artikel.

Hængende loftarmaturer

Varianter af disse enheder og deres anvendelighed afhænger af typen af ​​loftkonstruktion, som det kan ses på billedet af spotlights. Hvis du installerer dem på en gipspladeoverflade, er det tilrådeligt at vurdere i forvejen formålet med et sådant system:

 • fuld udskiftning af hovedbelysningen;
 • indretning;
 • arrangement af et kombineret lyssystem og zonering.

I gipsvæggen er armaturerne fastgjort med fjederbelastede ben, som er fastgjort indefra. Derfor er det nødvendigt at forudse det frie rum mellem bunden af ​​loftet og gipsvæggen. For forskellige modeller kræves 20-100 mm.

Og som et materiale til fremstilling er forskellige modifikationer egnede fra for eksempel aluminium, dets legeringer eller stemplet metal.

Populære sorter

Ved udarbejdelse af et lejlighedskonstruktionsprojekt er det nødvendigt at bestemme på forhånd hvilke typer belysningsenheder der skal bruges i forskellige rum og værelser. For eksempel afhænger af installationsmetoden, at der er:

Indbyggede armaturer - hele hoveddelen af ​​konstruktionen er placeret bag loftfladen, og kun den dekorative komponent er installeret på selve gipsvægsoverfladen. Før installationen er det nødvendigt at arrangere hullet i arket i overensstemmelse med sædets diameter.

Overlygter - monteret i loftet med selvdrejende skruer, og hullet er lavet, er nødvendigt for at fastgøre ledningerne.

Designet adskiller sig i retning af lysstrømmen. Enhederne kan drejes med belysning i en valgt vinkel og uigenkaldelig, når strømmen går lodret nedad.

Du kan vælge modeller med en patron eller cardan-type produkter, der har flere patroner. Sidstnævnte mulighed vil være mere massiv i størrelse.

Løgvalg

Det er vigtigt ikke kun at vælge det rigtige design, men også at vælge den bedste kvalitetslampe til dem. Til disse formål, halogen, LED, kviksølv energibesparende. Ordinære spejlede glødelamper anbefales ofte.

Ved beslutningen er ikke den sidste parameter graden af ​​opvarmning. Forhøjet temperatur fører trods alt til opvarmning af efterbehandling og dets deformation. I dette tilfælde løser en beskyttende pakning problemet delvis, da opvarmet luft kan akkumulere bag loftrummet.

Halogenlamper overophedes nok og ikke meget økonomisk. De er vant til at skabe en kraftig lysflux eller til at belyse interiøret.

En fremragende mulighed er LED-lamper. De er sikre, har en lang levetid, og ved brug af en lysdæmper kan du justere belysningen. Kviksølvlamper er økonomiske, men lysparametrene er ikke så behagelige for øjnene.

Modeller til spændingsstrukturer

Disse lamper har et stativ, som er monteret på hovedloftets overflade. Med sin hjælp kan du indstille den ønskede højde af fiksering. Når du vælger styret af de samme principper som i det foregående tilfælde, men der er nogle funktioner.

Spændingsstrukturer har en temperaturgrænse på 80 grader. Derfor bør du købe for klud eller filmlamper op til 60 W og 40 W. For halogenprøver er grænsen to gange mindre.

Lys fra enheden er rettet lodret nedad, og for at bekæmpe overophedning anbefales det at bruge et spejlbelægning eller sorte kolber. Sædet skal fastgøres ved hjælp af en ring med den nødvendige diameter.

Når du besvarer spørgsmålet om hvilke spotlights der er bedre, er det tilrådeligt at fokusere på velkendte mærker af kendte producenter.

Installationsfunktioner

For at installere en belysningsenhed i en ophængt konstruktion skal du først markere stedet, lede ledningerne med en korrugeret beskyttelse og rette den. Ved hjælp af en krone og en boring skæres et hul med en given diameter i gipsvæggen eller plastpanelet.

Når sædet er klar, skal armaturet tilsluttes ledningerne, trykke på fanerne, trykke på lampens krop og løsne klemmerne. Benene presser designet ind i loftet.

For at minimere opvarmning anbefales det at anvende en varmeisolerende type pakning, som f.eks. Paronitisk. Det er placeret mellem beklædningen og loftet.

Montering af spotlights for stræklofter begynder også med mærkning. Derefter forbereder et land for landing. Suspensionen er givet et U-formet billede med bøjning af lodrette stænger for at justere højden.

Ved enderne af pladerne er bøjninger lavet 90 grader, og der er fastgjort en kvadratisk krydsfiner med et udskåret hul. Diameteren skal tillade fri passage af lampen, men samtidig sætte stopet op.

Det byggede sted skal presses til loftet. Efter installation af spændingsstrukturen skal denne platform være et par millimeter bagved. Efter spænding af lærredet er der markeret pladser, og en PVC-ring er fastgjort til overfladen. Dens diameter skal være mindre end den ydre foring.

Et hul skæres inden i ringen og ledninger til tilslutning trækkes ud. Ringen af ​​PTFE eliminerer lampens kontakt med lærredet. Lokal belysning ved hjælp af spotlights giver dig mulighed for at skabe et unikt interiør indendørs uden tab i kvaliteten af ​​lyskilden.

Hvordan placeres stræklampe?

I indretningen af ​​rummet spiller en vigtig rolle belysning. Et ordentligt udvalgt arrangement af armaturer på et strækloft eller en anden finish kan omdanne et rum uden for anerkendelse, i en stor hal kan du zonen rumme, og et lille område kan udvides visuelt. Som et eksempel vil vi nævne flere typiske layoutmønstre til armaturer, samt præsentere interessante designløsninger til forskellige typer lokaler. Da indvendig belysning nu er populær spotlights (pletter), betalte hun den maksimale opmærksomhed.

Grundlæggende regler, anbefalinger og funktioner ved placering

Hvor man placerer belysningsenheder på loftet, er alle frit til at vælge sig selv, men det skal tage højde for de tekniske nuancer såvel som de grundlæggende regler for mærkning:

 1. Belysningsenheder skal skabe en vis belysning for en bestemt del af rummet. For eksempel er det bedre at lave "dæmpet" belysning på et hvilested, hvis der ikke er nok lys på et lyst sted, kan du altid installere ekstra belysning (bordlampe, gulvlampe, væglampe osv.).
 2. Det er nødvendigt at overholde de generelle regler ved placering af loftslygter:
 • Hvis belysningen er placeret omkring rummets omkreds, skal minimumsafstanden fra pletter til væggene være mindst 20,0 cm. Afvigelse fra denne regel vil medføre forringelse af lysdisplayet og mulig overophedning af vægoverfladen.
 • Mellem de nærmeste lamper bør der ikke være mindre end 30,0 cm. Afhængigt af belysningsdesignernes konstruktion kan loftets overflade samt andre faktorer, som regel, revideres i stor retning.

Vi har opført de grundlæggende standarder for alle typer loftspændingsdæksler, nu vendes vi til oplysningerne.

Udvælgelse af armatur til lofter

Separat bør nævnes effekten af ​​belysningsanordninger monteret på spændeklæder. Da sidstnævnte er kritiske for en kraftig stigning i temperaturen, skal der tages højde for en række begrænsninger. Til PVC-film er de som følger:

 • Kraften i glødelampe (LF) må ikke overstige 40 watt.
 • Halogenlampe - 20 watt.

Til satinplader:

 • LN - højst 60 watt.
 • Armaturer til lofter på halogenlamper - højst 35 watt.

I dag bruges LED-pærer og bånd mere og mere, da deres varme- og strømforbrug er meget lavere end for andre loftlamper med samme niveau af lysstrøm. Ved tilrettelæggelse af en LED-baggrundsbelysning skal det tages i betragtning, at der er behov for specielle strømforsyningsenheder (driver) til at binde båndene, som skal placeres på et tilgængeligt sted. Hvad angår lamper af samme type, er deres chauffører indbygget i stikkontakterne.

Populære armatur layout mønstre

Der er mange muligheder for belysning design, men det er ikke muligt at nævne det mest optimale arrangement af loftlamper. Dette skyldes, at det er nødvendigt at tage højde for mange faktorer, der spænder fra rummet i rummet og slutter med placeringen af ​​vinduerne. Du bør også bestemme, om spotlights vil blive brugt som ekstra belysning (i forbindelse med hængende lysekroner) eller hovedbelysningen.

Hvis der er mulighed for det, er det bedre at rådføre sig med belysningsdesigneren om placeringen af ​​armaturerne. For dem, der beslutter at behandle dette problem alene, kan vi tilbyde flere typiske muligheder for placering af loftlamper.

Figur 1. De mest almindelige ordninger til yderligere belysning til den centrale lysekrone.

Sådanne valgmuligheder bidrager ikke kun til den ensartede fordeling af belysning over hele området, men giver også mulighed for at gøre lysbelysning af arbejdsområder om nødvendigt.

Spots kan også fungere som hovedbelysningsarmaturer. I dette tilfælde er det vigtigt at distribuere dem på en sådan måde, at de ikke kun ser smukke ud, men også opfylder deres direkte formål, der passer ind i indretningen.

Foto eksempler på interessante muligheder

Vi præsenterer flere succesfulde belysningsdesignløsninger til forskellige typer lokaler. Blandt eksemplerne vil være til stede både typiske ordninger og originale kompositioner.

Til korridoren og gangen

I sådanne rum er der ikke behov for at lave lys belysning, derfor kan den centrale lysekrone ikke installeres. Kilder installeres langs væggene eller rundt omkredsen, hvis der er spejle, er det ønskeligt at belyse dem yderligere ved hjælp af væglamper.

Det klassiske system med belysning af korridoren, der passer til næsten ethvert interiør

Nedenfor er en lignende mulighed, men med en central lysekrone.

Mulighed med central lysekrone

Hvis korridoren er smal, skal du placere spotlyset i midten af ​​den og skabe en lysbane. Om nødvendigt kan du lave den nederste ekstra belysning på væggene, som vist nedenfor.

Et eksempel på en lysbane i midten af ​​loftet i et smalt rum

Et sådant arrangement er også muligt på et loft på flere niveauer, som det kan ses fra figuren, er en sådan udførelsesform mere original.

Multi-niveau hævet loft med en lys vej

Hvis der er et blankt strækloft i korridoren, ser opadlygterne sig som ekstra belysning. Deres stråler reflekteres i loftet vil skabe et interessant lysstykke.

Brug af lygter (spotlights) til yderligere belysning

Armaturerne på strækloftet behøver ikke installeres på lige afstande fra hinanden, den asymmetriske ordning ser ret oprindelige ud.

Asymmetrisk hallway belysning skema

Til små firkantede gange kan vi anbefale en klassisk ordning til 5 lamper. Det er vist i figur 1 (A), mens lysekronen kan udskiftes med en loftslampe.

Til køkkener

Denne type værelse anses for at være den letteste, det er problematisk at lave mad i skumringen, især for at producere skæregrøntsager. Derfor bør der lægges særlig vægt på korrekt belysning af køkkenet. Dette gøres lettere ved at opdele rummet i zoner, i den ene er der madlavning, i den anden er der et spisebord mv. I sådanne tilfælde installeres lamperne i overensstemmelse med rummets indvendige layout og niveauet af naturlig belysning.

Af de typiske muligheder i figur 1 er "I" og "K" ordningerne bedst egnet til sådanne formål.

Et eksempel på gennemførelsen af ​​ordning I for 10 lamper

Mulighed "K" er mere velegnet til rummelige værelser.

Det er ikke nødvendigt at bruge ovenstående ordninger, du kan finde andre løsninger, så længe der er nok lys i arbejdsområdet.

Køkkenets arbejdsområde bør altid være godt oplyst.

Det er lige så vigtigt, at lamper også sendes til spisebordet, som vist i eksemplet nedenfor.

Spisebordet er placeret under den centrale lysekrone.

Det er slet ikke nødvendigt at bruge en suspenderet lysekrone med den rigtige placering af pletterne, du kan klare sig uden.

Køkkenbelysning uden vedhæng lysekrone

Nedenfor er en anden version af "non-flush" -skemaet til et køkken med et loftblad.

Løsning til multi-level stretch loft

Til hallen

Dette er det største rum i huset, og da det anses for at være den vigtigste forudsætning, skal den svare til denne status. For store områder er det klassiske system med hovedlampen i form af en vedhængslysekrone og yderligere belysning af zonerne muligvis ikke effektiv. I sådanne tilfælde er det bedre at anvende et ensartet arrangement af lamper på strækloftet.

Ensartet belysning af hallen

Alternativt kan du overveje ordningen med ujævnt arrangement af lamper i loftet. I sådanne tilfælde kan pletterne koncentreres i forskellige dele af rummet, hvilket skaber zoneinddeling.

Eksempel Ujævnt arrangement af lamper

Denne måde at bo på er fantastisk til studielejligheder, der hovedsagelig består af en stor hal. Med den korrekte placering af pletterne er et stort rum let opdelt i flere zoner.

Et eksempel på zoneinddeling i en studie lejlighed

En god mulighed ville være at installere flere lamper i loftet med en oval, mens figuren kan opdeles i flere segmenter, der indgår separat.

Lamper kan arrangeres i form af geometriske former.

Løsninger med lofter på flere niveauer, hvor der er installeret pletter, ser godt ud.

Belysning af hallen med et loft på flere planer

Når man vælger en ordning, er det nødvendigt at tage hensyn til indretningen, da valg af en anden løsning vil kræve større reparationer.

Lys skema skaber zonalitet

Til soveværelset

Faktisk er dette rum et kontinuerligt rekreativt område, derfor er det nødvendigt at holde sig til moderat belysning.

Lyset i soveværelset skal være moderat

Hvis lyset ikke er nok, kan du altid installere ekstra kilder i form af en sconce eller gulvlampe.

Om nødvendigt kan du installere en sconce eller gulvlampe nær sengen.

Hvis vi overvejer de klassiske ordninger (se figur 1), anbefales det at være opmærksom på to muligheder "E" (8 armaturer) og "H" (12 armaturer). Også en lille pendant lysekrone i udkanten af ​​flere figurer fra LED stripen ser godt ud.

Lysekrone, LED strip og et par spotlights

Du kan vælge en variant med en efterligning af den stjerneklare himmel, et eksempel på implementering er præsenteret nedenfor.

Grupperede små kilder til virkningen af ​​den stjerneklar himmel

Bemærk at interiøret også kan påvirke belysningen. Lys reflekteret fra draperiet, erhverver sin skygge. Dette ses tydeligt i figur 24, hvor almindelige "varme" hvid-hvide lamper bruges til at belyse rummet. Interiøret tilføjer røde undertoner.

Et eksempel på indflydelse af indvendig belysning

Der er ingen begrænsninger for fantasier, du kan skabe noget fabelagtigt og usædvanligt.

Futuristisk stil soveværelse belysning

Til stuer

Denne type værelse adskiller sig fra hallen af ​​et mindre område, derfor er det bedre at bruge ordninger med en central kraftig kilde (lysekrone) midt i rummet med flere pletter. Sidstnævnte kan placeres omkring omkredsen eller fremhæve hjørnerne af rummet. Hvis vi overvejer de klassiske varianter (se figur 1), så kan vi vælge ordningerne: A, C, D, F, G, J og L. Hver af dem opfylder fuldt ud betingelserne for problemet.

Et eksempel på et klassisk belysningssystem "C"

I dette tilfælde behøver omkredsen ikke at have den rigtige form, mangler retvinkler et helt andet humør.

En interessant løsning til perimeterbelysningen

Over siddeområdet kan du ikke installere baggrundslyset, det vil med held erstatte sconce.

Sconce i rekreativt område

I stuen såvel som i hallen er det muligt at forlade de vedhængende lysekroner helt, hvis du bruger flere kraftfulde armaturer med et eksternt arrangement.

Oval fra udendørs lyskilder

LED-stripe i et gipsloft på flere niveauer for at klare stuen er ikke værre end en lysekrone.

Lys skema med indbyggede lys og LED stripe

Hvis stuen er lille, er det nok bare at installere pletter omkring omkredsen.

Klassisk ordning uden lysekroner

For et barns værelse

Sådanne værelser er som regel zonet til et sted til at sove, studere og en legeplads. Derfor bør en gruppe af ekstra lamper installeres på strækloftet over bordet, og en væglampe bør placeres i nærheden af ​​sengene.

I soveområdet skal du installere sconces

Alternativt kan en bordlampe installeres på skrivebordet.

Bordlampe som en ekstra lyskilde

Da børnehaven ikke er sjældent en legeplads, er lysekronen i rummet ikke ønskelig. Spille rundt, børn kan såre hende. Ensartet placering af kraftfulde pletter giver dig mulighed for at gøre uden voluminøse lysekroner.

I børnehaven er det bedre ikke at installere en suspenderet lysekrone

Korrekt belysning vil medvirke til at skabe en lys, fabelagtig atmosfære i børnehaven.

Den korrekte ordning vil fylde med farver stræklofter med fotoudskrivning Foto tapet vil få et mere realistisk udseende Flerfarvede lys vil skabe illusion af et eventyr

Til badeværelse

Da dette rum i typiske panelhuse ikke er stort, er det muligt at vælge option B med 6 lamper (se figur 1). For en sådan situation er det ikke engang nødvendigt at gennemføre ordningen fuldt ud, det er tilstrækkeligt at vælge en af ​​to typer armaturer til loftet. Om nødvendigt kan der i nærheden af ​​spejle installeres sconces eller drejelygter.

En af de enkle badeværelsesbelysning muligheder

Hvis badeværelset er større, udvides mulighederne for fantasi betydeligt. Du kan bruge den klassiske version med jævnt fordelte pletter.

Jævnt fordelt badeværelse armaturer

Lys kan markere zoneinddeling.

Let zoneinddeling En anden zoneinddeling understreger

At bruge modtagelse med at give lys af den nødvendige skygge.

På grund af farven på flisen og strækloftet får lyset en salatskygge. En variant med en varm blå farvetone.

Lygternes layout på loftet.

Korrekt belysning af det indre af rummet og korrekt placering af spotlights på loftet er et meget vigtigt spørgsmål, som du bør tænke på i de indledende stadier af reparation.

Selv når du selv skaber et godt, smukt interiør, kompetent layout, kan du arrangere belysningen, så hele den oprindelige idé af designet forsvinder, og rummet vil virke ubehageligt.

Spotlights er ideelle som ekstra belysning i store rum. Disse omfatter:

 • stue
 • børns værelse
 • soveværelset
 • køkkenet

Og som den vigtigste kilde til belysning er de velegnede til små rum:

 • badeværelse
 • korridoren

Hvorfor så? For det første har enhver spotlight en vis størrelse af indersiden, som er skjult i en niche.

På grund af dette er det nødvendigt at reducere den samlede højde af loftet i lokalet. Størrelsen af ​​nicheen vil afhænge af typen af ​​stedet.

 • for glødelamper vil loftet falde med så meget som 12cm
 • med halogenlamper - fra 4 til 8 cm
 • med LED - 5-6cm

Det anses ikke for en god beslutning at sænke loftet med 12 cm i hele rummet. I dette tilfælde ville det være korrekt at vælge en lysekrone som hovedbelysning eller en stor loftslampe, der er fastgjort til nulpunktet.

Og prikkerne som ekstra. Samtidig sænke loftet for dem, kun i de nødvendige dele af rummet.

I badeværelserne er hæftet loft monteret rundt omkretsen og indledningsvis sænket til en vis højde. Resultatet er den niche, der er ideel til indlejrede pletter.

Men hvis dit badeværelse har en kongelig størrelse, så er det her fornuftigt at gøre det samme som i store værelser. Det vil sige det vigtigste punkt i belysningen i midten plus yderligere omkring omkredsen.

Desuden er forsænket lys ideelle til små og aflange korridorer. De kan let fordeles over hele området og dermed opnå ensartet belysning.

Faktisk er korridoren et passageområde. Og det lave loft her er ikke særlig tiltrækkende opmærksomhed.

En af de vigtige fejl, der kan ødelægge hele designet, er farven på lampens hus.

Det er hvidt, da denne lampe bliver til en del af loftet og vil være helt usynlig.

I modsætning til punktmønstre af guld, sølv eller bronzefarve.

Her ses forskellen med det blotte øje.

Her er de vigtigste afstande, der skal følges, når du vælger placeringen af ​​spotlights i strækloftet:

 • fra kanten af ​​væggen til den første lampe skal du overholde et minimumsindhold på 20cm
 • Den minimale afstand mellem de indbyggede loftslamper er 30 cm
 • Hvis loftet består af flere svejsede knive, skal lampehusene være placeret 15 cm fra sømmen

I store områder med en central lysekrone skal lamperne installeres i hjørnerne og de mindst oplyste dele af loftet.

Krydsbelysning i et smalt rum, udvide det visuelt.

Og når du bruger 20 eller flere lyspunkter, anbefales det at gruppere dem i zoner med separat uafhængig effekt.

Når du installerer lysekronen, placeres den som sædvanlig i midten. Med hensyn til dette punkt, og bygger alle yderligere sammensætninger. Det kan dog være:

 • symmetrisk
 • asymmetrisk

Men uanset dette er lysekronen altid udgangspunktet for hele billedet.

Overvej en særlig ordning, der i vid udstrækning anvendes i praksis.

Disse ordninger №1,2 med et mindste antal punkter og en lysekrone i midten er velegnet til relativt små værelser.

For eksempel, hvis du har et ikke-vinklet køkken sæt, der er bygget langs en enkelt væg, så vælg skema nummer 2.

Skema nummer 4 justerer belysningen. Det kan også bruges til køkkenet, men kun med et skrå arrangement af skabene.

Selv ved hjælp af det er det hensigtsmæssigt at fremhæve alle individuelle områder i værelserne - spisning i køkkenet eller i rekreativt område i hallen.

Strek-loftslygter

For at afslutte arrangementet af rummet, inden installationen af ​​strækloftet tages op, er det nødvendigt at overveje hovedproblemet - belysning. Typisk anvendes i rum med spændingsstrukturer, spot- eller vedhængslamper. Til dekorativt lys og brug led strip. Selvfølgelig vil alle ejere i huset se et smukt design, der kan realiseres ved hjælp af lys. Men eksperter anbefaler først og fremmest at være opmærksom på typerne af lamper.

For hvert specifikt interiør skal du vælge en bestemt type.

Særlige egenskaber

På planlægningen af ​​belysningen af ​​ethvert værelse skal du følge særlige regler, der forbedrer rummets ergonomiske egenskaber.

Det er vigtigt at overveje følgende kriterier:

 • Lampens placering bør bidrage til ensartet belysning i hele lokalet;
 • Lampens lysstyrke skal ikke være for høj, så lyset ikke irriterer øjnene;
 • Farverne bør forblive naturlige og ikke forvrænges fra belysningen.

Desuden bør belysningselementer ikke have en ødelæggende virkning på lærredet, se harmonisk ud i design og også have en bekvem metode til vedhæftning.

Derfor er det nødvendigt at fremhæve spotlights. De opfylder alle de angivne krav og er perfekte til spændingsstrukturer.

funktion

Der er flere specifikke kriterier, der hjælper med at vælge den mest passende belysningsindstilling:

 • Strålingsintensitet;
 • magt;
 • Varmeoverførsel med minimal ydeevne;
 • En harmonisk kombination med det generelle indre af rummet.

For at kunne vælge lyssignaler skal du være opmærksom på kælderen, beskyttelsesniveauet, strømmen, spændingen og lysstrømmen.

Strømforsyningen gælder ikke for alle lyselementer. For eksempel kræver diode og halogenlamper undertiden tilslutning af en strømforsyningsenhed. Det er muligt at finde ud af om en sådan forbindelse er nødvendig, ved at undersøge alle enhedens egenskaber i detaljer. Indgangsspændingen kan være 12 eller 24 volt.

Desuden er det vigtigt at overveje lampens design. Forsinkelse af denne parameter kan påvirke kombinationen med interiøret negativt, og baggrundsbelysningen mislykkes. Også vigtig er lampens størrelse.

Elementer af LED og halogen type bør vælges under hensyntagen til behovet for at tilslutte strømforsyningen til dem. For at gøre dette skal du bestemme det sted, hvor strømkilden er placeret.

Den mest korrekte placering vil være taggen. I så fald skal udskiftningen ikke nødvendigvis afmontere hele strukturen.

I dag tilbyder producenter af spotlights deres kunder en ret bred vifte af disse produkter. Derfor kan alle selv vælge enhederne efter deres ønsker og angivne krav. De har forskelle ikke kun i udseende, men også i tekniske parametre.

Således kan vi skelne adskillige parametre, hvormed disse enheder kan variere:

 • Ved installation
 • Ifølge de anvendte lamper;
 • I form
 • Ved magten;
 • Efter størrelse og andre parametre.

For at installere lysarmaturer vil det være nødvendigt at bryde spændingsstofets integritet. Derfor er det først og fremmest nødvendigt at være opmærksom på typen af ​​installation af elementer. Sådanne lyskilder kan være tætsiddende (indbygget) og monteret (ekstern). I den første udførelsesform finder anlægget sted i særlige nicher, og i det andet udføres monteringen på en hvilken som helst overflade, forudsat at den er flad.

Det næste skridt er at vælge lampens type.

De er opdelt i følgende typer:

 1. glødelampe;
 2. halogen;
 3. LED (LED);
 4. energibesparelse.

Glødelampe anses for at være en budgetmulighed, da deres omkostninger er flere gange mindre end andre. For præcisionsanordninger anbefales brug af en pære lampe. De er i stand til jævnt at sprede lys og varme op mindre. Denne type lampe er egnet til punkt og lukket belysningsarmaturer.

Der er dog en vis mangel på deres anvendelse. De er for store. Længden af ​​patronen, hvor basen er placeret, når 12 centimeter. På grund af dette bør afstanden mellem loftets overflade og den dekorative belægning være omtrent den samme. Selvfølgelig kan alle disse mangler elimineres ved hjælp af riller lavet med et fræser.

Men sådanne radikale foranstaltninger kan erstattes med at bruge lamper med en enklere monteringsmetode.

Halogenlamper i deres egenskaber ligner den tidligere form. Der er dog en væsentlig forskel - der er en buffergas inde i kolben.

På grund af det har de nogle fordele:

 • Med samme grad af lysstyrke har pæren med tråden mindre dimensioner;
 • indeholder et stort udvalg af former og størrelser.

Det viser sig således, at disse produkter giver mere lys, men samtidig kan de monteres i mere kompakte armaturer. Det er især bekvemt, at de er egnede til sådanne anordninger, som har støv- og vandafvisende egenskaber. Desuden er patronen, som er nødvendig for dem, også meget mindre i størrelse. Den afstand der kræves mellem overlapningen og den dekorative belægning er 5-6 centimeter.

Halogenlamper kan også betjenes i op til 4000 timer.

Hvad angår LED-lamperne, er de samlet i strålediodene. I modsætning til andre fungerer sådanne lamper på likestrøm. De giver en kontinuerlig strøm af lys. De er imidlertid forbundet via en vekselstrømstransformator.

En anden fordel ved LED'er er øget levetid. De kan bruges op til 5 år. Samtidig er forbruget af forbrugt energi betydeligt lavere end i tidligere arter.

Energibesparende (fluorescerende) lamper er kendetegnet ved deres evne til ikke at varme op. Derudover forbruges de en meget lille mængde elektrisk energi. Det tager imidlertid tid for dem at blusse op.

En anden form for klassificering anses for at være form af belysningselementer. For at undgå sprængstofs brud er det bedre at bruge lamper, der har form som en cirkel. Det er værd at bemærke, at i dette tilfælde handler det ikke om hele elementet, men kun om landingsplatformen. At hun er ansvarlig for at installere lampen.

Et af de vigtigste parametre ved valg af belysning er strøm. Det er vigtigt at overveje dets maksimale ydeevne og afstanden fra overfladen til lampen.

De etablerede effektgrænser skyldes, at PVC-film, som anvendes i loftkonstruktioner, har tendens til at smelte og deformere ved en temperatur på mere end 60º.

For at fjerne sådanne uønskede effekter anbefales det at installere lamper med en effekt på op til 60 watt. Nogle gange kan du installere mere kraftfulde armaturer. Men i dette tilfælde er det nødvendigt at levere varmeisolering på stederne for installerede enheder.

At være involveret i udvælgelsen af ​​lamper, er det værd at overveje deres placering. Det er nødvendigt at udelukke lærredets berøring med belysningselementet. Så du kan undgå den mulige deformation af loftet. Derfor er det nødvendigt at forlade et lille mellemrum mellem landingsplatformen og tætningsringen.

Separat er det værd at fremhæve de punktlydende lys, som har hængsler i deres design. De kaldes pletter. Deres hovedformål er at belyse både hele rummet som helhed og dets separate del (zone).

En anden interessant belysningsmulighed er repræsenteret af dobbelt (dobbelt) spot type lamper. De har fået stor popularitet blandt brugere på grund af muligheden for at installere flere løg i dem på én gang.

form

Ofte bruger ejere af loftkonstruktioner af spændingstypen standardlyset for spotlights - runde. Det opfylder alle de nødvendige krav, giver mulighed for normal belysning og ser harmonisk ud i ethvert interiør.

Der er dog andre former for belysningselementer. Særligt populære er firkantede lamper. De ser usædvanlige ud og giver dig mulighed for at tilføje en vis charme til designet. Det er værd at bemærke, at når du vælger en bestemt form for belysningsenhed, skal du nøje overveje dens relevans i det generelle indre af rummet. Det er ikke nødvendigt at fokusere på at finde en ikke-standardiseret løsning, så i fremtiden vil loftet på dit hus være attraktivt.

I dag på markedet kan du finde produkter, ikke kun runde og firkantede, men også andre geometriske former. Også ikke sidst i listen er mere raffinerede former, såsom en blomst.

tegninger

Den næste originale tilføjelse til interiøret er tegningerne på spotlights. I dette tilfælde kan du give din fantasi gratis tøj. Du kan vælge forskellige farver og mønstre til belysningselementer.

Med denne innovation bliver rummet mystisk og unikt. Fremragende malede lamper vil ikke forlade nogen ligeglade. Derudover vil en bred vifte af mønstre finde sin anvendelse i enhver stil: fra klassisk til moderne.

dimensioner

For spotlights antages en standarddiameter. Dens indeks varierer fra 60 til 85 millimeter. Det er takket være sådanne dimensioner, at denne type belysning er egnet til at arrangere spændeklæder. Store størrelser er ikke tilstrækkelige nok under installationen. De kræver ekstra plads og synes besværligt.

Størrelsen af ​​punktelementerne skal vælges afhængigt af rummets egenskaber. For eksempel i små værelser er det bedre at installere lamper med mindre diameter for at spare plads.

Materialer og farver

Udover sit hovedformål udfører lyset en dekorativ funktion. Derfor er det vigtigt at overveje belysningselementernes materiale og farve.

For at gøre det rigtige valg i forhold til dette kriterium kan enheder opdeles i bestemte kategorier:

 • I visse lokaler, såsom et badeværelse, er der ikke behov for speciel design. Til belysning i et sådant rum benyttes ofte konventionelle lamper med en ydre ring. Desuden vil særlige lækkerier være overflødige i interiøret designet i minimalistisk stil. I dette tilfælde kan du kun eksperimentere med farve.
 • Hvis du vil genoplive interiøret, kan du bruge lamper, der er dekoreret med dekorative nuancer. Sortimentet af deres former giver dig mulighed for at finde den mest passende mulighed. Derudover er de relevante i mange stilarter.
 • Hvis du vil have en slags lys- og skyggespil, anbefales det at dreje øjnene mod loftlamperne med krystal. De tilbydes også i forskellige varianter.

Det er værd at bemærke, at de ofte bruger i samme rum forskellige i deres designelementer af belysning. Men vi må huske på, at de skal laves i samme stil. Som praksis viser, er det valg af udseendet af lamperne en af ​​de sværeste, fordi det er ret vanskeligt at bestemme med sådan mangfoldighed.

Separat bør glas eller krystal spotlights udpeges. Producenter med deres hjælp var i stand til at kombinere alle fordelene ved kompakte lamper og skønheden af ​​chic lysekroner.

Ved at vælge sådanne modeller får du høj kvalitet belysning med et elegant design.

Til en interessant lysforsyning anbefales armaturer med hvid eller sort belægning også. Med et sådant design bliver belysningen blød og dæmpet, ikke irriterende for øjnene.

Den næste variation er punktet af belysningselementerne, som har en blank finish. De er kendetegnet ved deres alsidighed, fordi de passer ind i næsten enhver form for rumdesign.

For elskere af luksus er der lygter med bronzeoverflade. Bronze giver luksus og er i stand til at understrege loftet, for eksempel i den klassiske stil af dekoration.

Hvad angår farveskemaet, afhænger det i alt af ejerens personlige præferencer såvel som designideer. Moderne producenter er klar til at tilbyde deres kunder en bred palette af farver.

Med deres hjælp kan du gøre belysningen i dit hjem oprindelige og usædvanligt.

Placering muligheder

For at spotbelysningsanordninger skal kunne fremhæve det mest gunstige indretning, mens det er til gavn, er det nødvendigt at planlægge deres arrangement på forhånd. Der er flere variationer af belysningselementernes layout. Her er nogle af dem:

 • Oval placering - elementerne er placeret på loftets overflade og danner en oval. Denne fordeling forlader midten af ​​rummet uden lys eller i mørk tilstand. For at udfylde dette tomrum kan du installere en smuk lysekrone;
 • Cirkulær - i dette tilfælde sker alting omvendt: centrum er så belyst som muligt, hjørnerne forbliver mørke;
 • Hjørne - bruges hovedsagelig i forbindelse med lysekronen;
 • To halvcirkler - indebærer også tilstedeværelse af en lysekrone, da hovedfokuset falder på hjørnerne;
 • Korsformet position - er et alternativ til hovedbelysning. Den optimale afstand mellem lamperne giver dig mulighed for at dække hele rummet med lys.
 • Rektangel - gør rummet visuelt større;
 • Arc - deler rummet i flere zoner. Dens installation finder sted på det sted, du vil vælge;
 • Bølgen er en glimrende løsning på problemet med uregelmæssigheder i loftet;
 • Tegning - giver dig mulighed for at give originalitet til værelset. Ved hjælp af en omhyggeligt gennemtænkt ordning kan belysningsanordninger arrangeres i enhver form, som om der vises et bestemt billede på loftet. Men når man bruger denne metode, er det nødvendigt at huske om sådanne parametre som højde, dimensioner og type af valgte armaturer. Med forbehold for disse kriterier vil du være i stand til at skabe en unik loftindretning i dit hjem.

Hvordan vælger man et loftlys til forskellige rum?

Når det er på tide at installere belysningselementerne på spændingsstrukturen, bør du studere nogle tips om valg af optimal belysning i hvert enkelt rum.

Først skal du forstå nuancerne af monteringsarmaturer, afhængigt af antallet af niveauer i spændende lærred. Så et loft på et niveau har mange fordele. Derfor er det ret populært, når man vælger spændingsstrukturer. Det er nemt at installere og samtidig understreger meget godt designen af ​​rummet. På et loft på et niveau kan du installere lamper af enhver type, i form af rummet og dets højde.

To-niveau loft er præget af kompleksitet af former. Med det kan du nemt opdele rummet i separate zoner. Det samme kan ske med belysning. Desuden giver installationen af ​​lamper på lofterne af denne type plads til din fantasi. I dette tilfælde kan du indse den mest originale idé til at dekorere loftoverfladen.

Hvis rummet indeholder belysning med en lysekrone, så er det bedre at vælge en metode til at placere punktelementer, hvor den centrale del af overfladen forbliver fri.

I dette tilfælde skal både hoved- og ekstra lyskilder kombineres med hinanden i form og størrelse.

Det næste kriterium er formen på rummet. Så for et rektangulært rum er det bedre at bruge den korrekte type instrumentlayout. For små og smalle, ovale lysfordeling er perfekt. Således vil det være muligt at visuelt udvide det og gøre det lettere og mere rummeligt.

Måske er den vigtigste parameter, der skal studeres i detaljer, formålet med rummet. I forskellige rum kræves der en vis grad af lys samt antallet af belysningsarmaturer.

Belysningen i soveværelset skal være blød og dæmpet. Derfor er det ofte muligt at undvære hovedkilden til lysekroner. Denne opgave er helt i stand til at håndtere spotlights. Med deres hjælp kan du vælge enhver zone i rummet. Derudover kan de placeres i enhver form. Der er ingen grund til at overholde en bestemt sekvens og symmetri.

Hallen er et originalt visitkort af ejere af huset. Det første, som gæsterne ser, når de kommer ind i lejligheden er trods alt dette værelse. Smukt og vigtigst af alt vil komfortabel belysning imponere og danne en mening om tilstedeværelsen af ​​smag fra ejeren. Lyset her er ikke nødvendigt for lyst, men det skal dække hele rummet.

I et sådant rum anbefales den belgiske placering af belysningselementerne i betragtning af sin lille størrelse.

Også i korridoren må man ikke misbruge et stort antal lyskilder. Da dette er en form for fortsættelse af gangen, skal designet fortsætte plottet, taget fra det.

Hvad angår badeværelset og toilet, er der heller ikke noget passende sæt lyskilder. Bare nogle få lamper, der vil være i harmoni med interiøret og ikke irritere øjnene med overdreven lysstyrke.

I hovedrummet - stuen, bør belysningen være så korrekt som muligt. Det er trods alt, hvor en person tilbringer det meste af dagen. Hertil kommer, at i moderne boliger ofte fundet union hall og spisestue. Ved hjælp af spotbelysning kan du nemt dele rummet i flere komfortable zoner. Det er også meget vigtigt at være opmærksom på valget af lysekronen, som spiller rollen som hovedlyskilden. Hvad angår elementerne af punkttypen, vælges deres placering under hensyntagen til typen af ​​spændingsstruktur såvel som rummets dimensioner.

Når man vælger belysning til børnehaven, er det vigtigt at tage højde for det faktum, at man ofte skal bruge det midt om natten. For ikke at irritere barnet med lysstyrke, men samtidig er det nemt at se alt, hvad du har brug for, kan du vælge et bestemt antal enheder til belysning af et bestemt område, som vil have en separat strømforsyning. Således kan du lave en slags natlys. Resten af ​​lysfordelingen afhænger også af rummets egenskaber.

Derudover kan du vælge de originale former og typer af elementer, der vil dekorere det og komplementere rummets design.

Et andet område der kræver passende opmærksomhed med hensyn til lys er terrassen. Beslutter om belysningen af ​​belysning til hende, bør du overveje dens relevans. Selvfølgelig gør i denne situation uden hovedkilden til lys.

Spotlights fuldt ud klare denne opgave. Det er nok at tænke på variationen i den optimale placering af hvert element. For at gøre dette skal du beregne det korrekte antal enheder samt udarbejde et diagram over deres distribution. Effektindikatorer er bedre at vælge medium, og dermed opnå en diskret, men samtidig ret stærkt lys.

Smukke interiørdesign ideer

Efter at have gennemgået de forskellige punkter, samt de forskellige muligheder for deres placering på spændingsloftets overflade, kan du begynde at designe dit hjem. Du kan altid selv designe et smukt interiør. Hvis du ikke er helt sikker på dine kreative evner, kan du søge hjælp fra specialister. Professionelle designere er altid klar til at arbejde på et nyt projekt og vil tage hensyn til dine ønsker.

Det er også værd at lære nogle succesfulde design ideer. Dette gør det muligt at sikre, at belysningen med spotlights ikke kun er smuk, men også en praktisk løsning.

I dette tilfælde er lysets design lavet i minimalistisk stil. Det er dog ret nok til at belyse et behageligt rekreativt område. Lyset er diskret og suppleres med gulvlamper.

Et glimrende eksempel på hvordan ved hjælp af punktelementer er det muligt at rationelt bruge plads. På trods af forekomsten af ​​mørke farver i interiøret viste belysningen sig blød og harmonisk. Desuden tilladt spotlights at dele rummet i separate komfortzoner.

Denne type design vedrører ikke-standardiserede løsninger. Ved hjælp af punktlyskilder har designere omsat til virkelighed den såkaldte effekt af den stjerneklar himmel. Sådan belysning vil efterlade få mennesker ligeglade og vil tilføje speciel originalitet til interiøret.