Typer af tynd lydisolering til loftet

En af de ulemper ved at bo i lejligheder i højhuse er den overdrevne forekomst af fremmed støj. Og selv når reparationer ikke gøres i de omkringliggende lejligheder, og musikken ikke krøller, alligevel trænger unødige lyde ind i boligen. Dette problem løses ved at installere lydisolering, men her opstår et andet spørgsmål. Installationen vil fjerne det anvendelige rum, hvilket ikke er så meget, så en af ​​mulighederne er tyndt loftisolering. Dette beskytter lejligheden mod unødige lyde og sparer brugbart rum.

Typer af støj

Alle fremmede lyde, der trænger ind i lejligheden, kan opdeles i to typer:

 • strukturelle - det kaldes også konstruktivt. Opstår fra indvirkning på væggene, for eksempel under reparationer eller omlejringer i lejligheden. Den transmitteres gennem bygningens strukturelle elementer, dvs. gennem lofter og vægge
 • Akustisk - overføres også gennem vægge og lofter, men opstår fra eksterne kilder og transmitteres først gennem luften. Dette kan være en høj samtale, musik osv.

Det mest ubehagelige udseende er strukturelt. Og for at beskytte imod det er meget sværere end fra akustisk. Faktum er, at almindelige lyde, der transmitteres gennem luften, er delvist dæmpet, når de når forhindringer.

Og konstruktive der transmitteres derimod meget hurtigere siden i hjemmet er alle luftfartsselskaber sammenkoblet. Og meget afhænger af typen af ​​hus. Der er tre hovedtyper af højhuse:

 1. Mursten - den mest succesfulde med hensyn til lydisolering. På grund af tykke vægge og forskellige materialer er problemet med lydisolering ikke for akut.
 2. Panel - har et særdeles mislykket design. Tynde betonvægge leverer perfekt lyde. Derfor er højkvalitets lydisolering den eneste måde at sikre stilhed i lejligheden på.
 3. Ramme - vægge og lofter er tykkere end i panelhuse. Men lydene spredes stadig godt.

Således, hvis lejligheden er placeret i et panelhus, bliver du nødt til at prøve hårdt for at sikre fred og ro.

Lydisoleringsprincip

Jo tættere materialet er, desto bedre lyder det igennem. Derfor kan beton eller mursten ikke beskytte mod lydens indtrængning. Støjisolerende materiale skal have en porøs struktur og være blød - det gør det muligt at undertrykke støj. Jo mere heterogene strukturen af ​​materialet er, desto bedre undertrykkes akustikken.

Deres effektivitet måles ved absorptionskoefficienten. Den har en rækkevidde fra 0 til en. Jo højere det er, desto bedre fungerer materialet.

Således forhindrer de sædvanlige byggematerialer ikke indtrængen af ​​støj. Til dette skal absorptionskoefficienten overstige 0,5 enheder.

Generelt er eksisterende materialer opdelt i to typer:

Ideelt set bør højkvalitets lydisolering kombinere begge typer. Dette giver beskyttelse mod strukturel og akustisk støj.

Derudover er der stadig en division af stivhed:

 • hård - har den laveste absorptionskoefficient. Op til 50-60%, men deres plus er i kompaktitet, kan sådanne paneler være 1-2 cm tykke;
 • semi-rigid-medium version, har god absorption og en lille tykkelse;
 • blød - normalt har disse materialer den højeste effektivitet - de er i stand til at absorbere op til 90% af lyde. Men deres minus i tykkelse. For eksempel er en af ​​de mest populære repræsentanter mineraluld. Dens mindste tykkelse er 5 cm, og det optimale er 10 cm.

Således skal du altid vælge mellem at spare plads og lydisoleringseffektivitet.

Klassiske materialer

Nu har byggemarkedet et stort udvalg af lydisolerede materialer. Men der er de mest populære. Blandt dem er:

 • Polyfoam - oftest anvendt til isolering, men samtidig absorberer materialet uønsket støjbrønd. Den største fordel ved billighed og nem installation. Den største ulempe er den store tykkelse af det materiale, der er nødvendigt for at opnå resultatet, såvel som behovet for en finishbelægning;
 • mineraluld er en effektiv ikke-brandfarlig lydisolator, men dens installation kræver en rammekonstruktion og efterfølgende belægning;
 • Styrofoam - holdbart materiale, beskytter godt mod støj, men har en høj toksicitet;
 • Selvklæbende støjisolerende bånd - udover god varme- og lydisolering har en anden fordel - de er miljøvenlige.

Den største ulempe ved klassiske materialer i deres tykkelse. For eksempel kan den samme mineraluld tage ca. 10 cm i højden af ​​rummet. Derfor, når værelserne har lave lofter, er det bedre at se efter andre muligheder for at beskytte mod yderlige lyde.

Tynde materialer til lydisolering af loftet

Tynde lydisolerende materialer giver dig mulighed for at beskytte mod indbrud af forskellige lyde og samtidig spare værdifuldt plads. Selvfølgelig vil de ikke være i stand til at isolere et rum fra støj med 100%, men stadig er de ret effektive.

 • lydisoleret foring - det er faktisk en tynd polystyrenfilm. Tilvejebringer justering af bundfladen af ​​loftet, isoleringen og lydisoleringen. Tykkelsen af ​​materialet er ca. 5 mm, og det gør det muligt at opnå en mindste lydabsorptionskoefficient på ca. 20-30% af støj.
 • Cork er et efterbehandling materiale, men med sine tekniske egenskaber er det en fremragende isolator og lydisolator. Derfor kan tynde korkpaneler ikke blot dekorere rummet, men også beskytte det mod støj.
 • støjblok - et andet navn til dette materiale, lastet vinyl. Det har en høj lydabsorptions ydeevne, og samtidig trives den med en lille tykkelse - den er kun 2,5 mm;
 • lydisolerende membraner - har høj elasticitet og en lille tykkelse på 4 mm. Samtidig er det let monteret og afspejler effektivt lydbølger. Installationsprocessen i sig selv er ekstremt enkel, en kasse er monteret på bundloftet, og så er der monteret en isolator på den. Den eneste betingelse er, at lærredet skal være solidt og jævnt. dvs. alle ledd skal limes tape. Og selve membranen er god at trække;
 • Den sammensatte Green Glu er en mastik, der påføres på efterbehandling. Bruges normalt sammen med loftsystemer, såsom gipsvægge;
 • Penoplex er også et relativt nyt materiale. Faktisk kan det kaldes en forbedret version af skummet. Sammenlignet med ham har han større styrke og bedre tekniske egenskaber. På den anden side er omkostningerne også højere. For effektiv isolering og lydisolering er det nødvendigt at bruge plader med en tykkelse på 3-4 cm;
 • softboard - plader på basis af et naturligt træ. Et stort plus i materialets økologiske renhed og mekaniske styrke. Kan monteres uden ramme, og tykkelsen af ​​pladerne er fra 1 cm;
 • "Shumanet" - mineralplader baseret på basalt. De skelnes af et godt prisforhold, og har næsten 100% absorption af lyde.

Disse er moderne materialer, der giver dig mulighed for at beskytte rummet mod overdreven støj. Når du vælger, skal du tage hensyn til de tekniske egenskaber såvel som den specifikke situation, da de alle fungerer forskelligt.

Støjkilder

Før du arbejder på lydisolering af loftet, er det nødvendigt at forstå, hvor støj kan komme ind i rummet fra. Som allerede nævnt er det af to typer - strukturelle og akustiske. Fra akustisk, brønd hjælper lydisolering loftoverflade. Men for at beskytte mod strukturelle, bliver det nødvendigt at tage sig af væggene.

Derudover kan kilder være:

 • steder for passage af varme rør;
 • sockets;
 • eventuelle tekniske huller.

Man må huske på, at en bygning krymper over tid. Og dette fører til udbrud af revner i strukturelementerne, hvilket giver overskydende decibel fri passage til rummet.

Teknologien til at lægge støjisolering

Uanset det valgte materiale vil den grundlæggende teknologi til installation af støjabsorberende materialer være omtrent det samme. Det består af følgende faser:

 • Forberedelse af basisoverfladen - Loftet skal rengøres godt af den gamle finish og kontrolleres for revner og beskadigelser. Der lægges særlig vægt på hjørnerne, leddene i loftet og væggene og sømene mellem pladerne. Hvis der findes huller, er de nødvendigvis forseglet;
 • så bliver overfladen behandlet med en primer;
 • efter det er materialet til lydisolering monteret;
 • sidste loft bliver gjort.

Generelt er der to punkter, der skal være opmærksomme på, når man arbejder:

 • loftets overflade burde være uhugget
 • Lydisoleringen skal installeres i henhold til producentens anvisninger.

Overholdelse af sådanne regler sikrer, at målet nås. Derudover er det værd at kombinere forskellige materialer, når det er muligt. Dette opnår den maksimale effekt.

Installation under rammesystemet

Ofte lægges mineraluld eller skum under de hængende systemer. Installeringsteknologien består af følgende faser:

 • forberedelse af basisoverfladen;
 • installation af rammen af ​​profilsystemet. I dette tilfælde skal alle elementer i rammen, som er i kontakt med væggene eller loftet, limes med et specielt bånd. Hvis dette ikke er gjort, vises der såkaldte broer mellem bundfladen og finishen. Og dette vil betydeligt reducere effektiviteten af ​​lydisolering. Fordi lydene overføres meget godt langs disse broer;
 • så er isolatoren lagt. Afhængigt af det valgte materiale kan det enten limes eller fastgøres med dowels. Under alle omstændigheder er det vigtigt at sikre, at den passer tæt til loftet og ikke sitter overalt. Der lægges særlig vægt på leddene - der må ikke være huller.

Desuden lukker designet efterbehandling.

Montering uden ramme

Hvis du planlægger at bruge tætte materialer, for eksempel isolering af penoplex - så er det nemt at montere uden ramme. Som med ethvert andet materiale er forsigtig forberedelse af basisfladen nødvendig. Så er materialet selv monteret:

 • Penoplex plader limes til overfladen;
 • Om nødvendigt foretages yderligere forankring;
 • alle ledd er forseglet med skum eller andet fugemasse
 • Når tætningsmidlet hærder, bliver alt overskud afskåret, og sømene limes med et specialtape.

Næste er finishen.

Således tilbyder byggemarkedet i dag et bredt udvalg af materialer til støjisolering. Udover det klassiske skum og mineraluld er der moderne løsninger, der kan løse problemet med effektiv absorption af fremmede lyde og samtidig spare værdifuld plads. Og installationen af ​​sådanne belægninger er ret simpel og kan udføres personligt.

Hvordan man laver loftstøjsisolering: alle moderne måder

Problemet med præfabrikerede huse er fremragende hørbarhed. Selv respektable og rolige naboer, der ikke arrangerer støjende fester og ikke borer væggene hver weekend, forårsager ulejlighed. Gennem interroom skillevægge og interfloor plader trænger til en række lyde: en høj samtale, lyden af ​​faldende objekter, og selv lyden af ​​trin og stole bliver flyttet. For at skabe et roligt og behageligt miljø i lejligheden vil der kræves lydisoleringsloft. Lad os finde ud af, hvordan du gør det selv og hvilke materialer du skal vælge til forskellige lejligheder.

Vi vælger beskyttelsesniveauet

Effekten af ​​lydisoleringskonstruktionen afhænger af flere faktorer, herunder:

 • Udvalgt isoleringsmateriale. Hver type har en anden støjabsorptionsevne.
 • Lagtykkelse Nogle ny generationens isolatorer giver et højt niveau af støjbeskyttelse selv i tynde tykkelser. Men for traditionelle materialer virker princippet: jo tykkere jo bedre.
 • Lagets antal og sammensætning. Øvelsen viser, at kombinationen af ​​forskellige materialer med forskellige egenskaber og oprettelsen af ​​en flerlags "kage" giver de bedste resultater.
 • Type finish.

For en lejlighed med højt til loftet, kan du vælge enhver type støjisoleringssystem, uanset tykkelse. Den mest effektive vil være en flerlags konstruktion, der kombinerer rullede lydreflekterende materialer, lydabsorberende plader og GCR eller GF. I dette tilfælde vil loftet være lavere med 7,5-12 cm.

For et værelse med lave vægge lydisolering under loftet. Det kan også være flerlags, men i dette tilfælde anvendes tyndere materialer. Som et resultat dråber loftet til maksimalt 6 cm, gennemsnittet er kun 3 cm.

Hvis loftets højde tillader det, har ingen problemer med at anvende en rammekonstruktion med stor tykkelse, forstærket med gipsplader, i kombination med et strækloft.

Typer af støj og funktioner i fordelingen i forskellige huse

For fuldt ud at forstå problemet, skal du vide, at 2 typer støj trænger ind i rummet gennem loftet:

 • luftbårne, forårsaget af luftfluktuationer (taler, sang, musik, græd, hundebarking osv.);
 • chok, der genereres af mekaniske effekter på loftet (stempling, bevægelse af møbler, strejker på gulvet).

Herefter finder du ud af, hvilke teknologier og materialer der skal hjælpe med at beskytte lejligheden mod begge typer støj.

Og endnu et vigtigt punkt. Før du påbegynder lydisoleringen af ​​loftet, skal du forstå, hvordan lyden formerer ovenfra i forskellige typer bygninger.

 • I panelhuset transmitteres lyden fra naboerne gennem selve loftet og gennem væggene, så ideelt kræves isolering ikke kun for gulvet, men også for skillevægge.
 • I murstenhuse slukker væggene lydene, så det er nok til at isolere kun loftet.
 • I monolitiske rammebygninger er skillevæggen tyndere end loftpladen, så lydene formerer sig primært gennem dem. I dette tilfælde beskytter væggene i første omgang mod støj.

Hvilken lydisolering: dit loft eller gulvet i naboerne ovenfor?

Ud fra effektivitetssynspunktet er det meget bedre at udstyre lydisoleringen af ​​gulvet i lejligheden placeret ovenfor. Hvis der er mulighed for at forhandle med naboerne, vil det være billigere at betale for lydisolering af gulvet i deres hjem. Beskyttelse mod støjen med denne fremgangsmåde vil være meget højere. Om metoderne til lydisolering af gulvet er beskrevet detaljeret i denne artikel.

Lydisoleringssystemer: ramme og rammeløs

Hvis det blev besluttet at beskytte gulvpladen fra bunden, fra sin lejlighed, fra støj, forbliver det at vælge den type system, der kan ramme og rammeløst.

Ramme

Rammen versionen, når den er korrekt designet, giver mere pålidelig beskyttelse end den rammeløse. Designet består af et tilstrækkeligt stort antal elementer, og det indebærer derfor betydelige lønomkostninger. Men på trods af en vis kompleksitet af installationen er den baseret på teknologien til at arrangere et gipspladens falske loft, som er kendt for hver mester.

Elementer af rammesystem:

 • metal guider danner kassen;
 • ramme bøjler;
 • forseglingstape, der forhindrer transmission af lyd gennem profilerne
 • lydisolerede materialer - lydabsorberende plader, skjolde, lydisolerende paneler eller membran i forskellige kombinationer;
 • vibroakustisk fugemasse
 • gipsvæg, standard eller tykkere lydisolering eller gipsfiber i 1 eller 2 lag.

Tykkelsen af ​​strukturen varierer mellem 75 og 120 mm. Indekset for ekstra lydisolering er 11-21 dB (uden at tage højde for lydens isoleringskapacitet i selve loftet).

Modifikationen af ​​rammesystemet anvendes også i arrangementet af strækloftet, men i dette tilfælde anvendes i stedet for profilerne træplader omkring 2,5 cm tykke.

Denne rammeteknologi giver dig mulighed for at beskytte rummet mod alle typer støj, både luftbårne og stød.

rammeløse

Det rammeløse system bruges hyppigere under spændingsdugen. Men der er en separat version af det, hvor den samme gipsvæg spiller rollen som finishlag.

Situationen med strækloftet er som følger: lydbølgen, der kommer fra loftoverlappene, afspejles fra den strakte film, når igen pladen og hopper ud igen. Der er en "tromme" effekt. Lydisolering i en lignende situation eliminerer denne effekt og beskytter mod luftbåren støj, men effektiviteten er lav mod chok.

Elementer af det rammeløse system under strækloftet:

 • støjisoleringsmateriale - membran, plader eller paneler;
 • lim;
 • skålformede dowel-negle;
 • spændings lærred.

Indekset for yderligere støjreduktion overlapper, når du bruger dette design, er omkring 7-9 dB. Dens tykkelse er 14-40 mm.

Den anden version af det rammeløse system består af følgende elementer:

 • ZIPS sandwichpanel (lydisoleret panelsystem) med specielle vibrerende vedhæftede filer;
 • anti-vibration pakning;
 • fugemasse;
 • særlige fastgørelsesanordninger;
 • det færdige lag af gipspap boltet til sandwichpaneler.

Yderligere lydisolering af loftet, der leveres af konstruktionen ved hjælp af ZIPP, er 11-18 dB. Tykkelse - 55-133 mm.

Støjisoleringsmaterialer

Overvej funktionerne i fælles lydreflekterende og lydabsorberende materialer.

 • Plader af basalt (mineraluld), polyester eller glasfiber. De har en fremragende støjabsorptionskoefficient - op til 85%. Effektiv mod enhver form for støj. Monteret som regel ramme metode. Den eneste ulempe er en stor tykkelse. Berømte mærker - Rockwool Acoustics, "Schumanet", "Stopzvuk", "Aku-Light".
 • Lydisoleringsmembran. De har en høj densitet og en lille tykkelse - 2,5-14 mm. På grund af dets struktur absorberer de ikke støj, men reflekterer, de tillader at opnå højkvalitets lydbeskyttelse. Ulempen er den høje pris. De mest kendte repræsentanter er Tecsound (selvklæbende ultrafine tung membran lavet af aragonit mineral), Max Forte (bestående af aluminosilicatfibre, enkeltkomponentgummi lag), Fkustik-metal slik (polyethylenskum og blyplade 0,5 mm tykt).
 • Lydisoleringspaneler. På grund af massiviteten, multilagstrukturen, elastisk-viskositetskonsistensen og fyldstofens fyldte partikler reduceres både stød og lydenergi. For eksempel har SoundGuards "EcoZvukoIzol" en syv-lags papprofil fyldt med kvartssand.
 • Lynlåse. Sandwichpanelerne i dette system består af gipsfiber og mineraluld, der er udstyret med vibreringsanordninger til fastgørelse, monteres på specielle fastgørelsesdele uden ramme, og gipspladerne er beklædt ovenpå.
 • "Penoplex". Den primære funktion af dette materiale er varmeisolering, men det reducerer også lydniveauet med held. Solgt relativt billigt i forhold til mineraluld eller moderne rullematerialer. Monteres let, hovedsagelig rammeløs. Det skal dog huske på, at pladerne af udvidet polystyren godt dæmper støjen, men værre at klare lyden.
 • Cork. Naturkorkmateriale giver god støjisolering, men for at opnå en betydelig effekt er der behov for en tykkelse på nogle få cm. Ved anvendelse af en teknisk rullekork med en tykkelse på 10 mm er et lag ikke tilstrækkeligt.
 • Skum. Budgetversionen af ​​støjbeskyttelse, effektivitet i forhold til ovenstående materialer er lav. Men det vil være billigt og vil ikke forårsage problemer under installationen. Men det skal huske på, at skummet er brændbart og frigiver skadelige stoffer, når de opvarmes.

Ud over disse materialer til lofterne anvendes kokosnødder, filt, flydende lydisolering og andre.

Yderligere metoder til lydisolering

Som allerede nævnt afhænger graden af ​​beskyttelse af rummet fra fremmede lyde af det endelige loftbeklædning. Til disse formål skal du bruge:

 • forhøjet densitetshyposcarp, for eksempel Giprok Aku-Line, Knauf Diamant;
 • akustisk triplex - 2 vægtede gipsfiberark med høj fugtbestandighed (HLVD), forbundet med et specielt fugemasse. Samlet tykkelse -16,5 mm. Top syet med et finishlag GCR;
 • Knauf Piano lydabsorberende plader.

Installation af lydisolering ramme teknologi

Instruktioner til oprettelse af et ramme system støjisolering loft:

 • Basisfladen rengøres grundigt og primeres.
 • Alle åbninger og huller i loftpladen er fyldt med fugemasse. Dette vil forhindre indtrængning af luftbåren støj gennem dem.
 • En lydabsorberende matte eller Teksaund-type multifunktionsmembran limes til loftet.
 • I en afstand af 50 cm fra hinanden er monteret vibropodvesdy.
 • Profiler til rammen er tapet med tætningsbånd.
 • Ifølge standardteknologi er rammen monteret, som sænkes i forhold til loftoverfladen med 5-15 cm, afhængigt af den krævede tykkelse af lydisoleringslaget.
 • Lydtæt materiale lægges i ramcellerne.

Derefter kan du vælge en af ​​flere muligheder for de sidste lag (arrangeret i stigende rækkefølge af lydbeskyttelse):

 1. To lag med gipsvæg eller gipsfiber.
 2. Lydisoleringspanel + lag HL eller GVL.
 3. GCR-lag + tung lydabsorberende membran + et andet GCR-lag.

Lag af "kagen" kan variere, især da nye forbedrede materialer konstant fremkommer. Du kan finde effektive løsninger til selvrealisering på hjemmesider for virksomheder, der beskæftiger sig med lydisolering på professionelt niveau.

Rammeløs installation af støjisolering

Den normale sekvens af handlinger ved arrangering af et rammeløst system:

 • Loftrensning, priming.
 • Lim den valgte lydisolator. Det kan rulles sorter, paneler eller plader. Strikning starter fra hjørnet, materialet presses tæt.

Vær opmærksom! Lim påføres ikke over hele overfladen af ​​panelet, men kun omkring omkredsen og midten. Selv de mindste huller mellem elementerne kan ikke afvises.

 • Yderligere fastgørelse af panelerne med de skålformede dowel-nails (de kaldes "paraplyer" eller "svampe"), som er placeret i hjørnerne og i midten.
 • Installation af strækloft.

Vigtige punkter

Hvis du skal lave støjisolering af loftet, skal du huske at:

 • De bedste resultater er givet ved kombinationen af ​​flere materialer med forskellige egenskaber - lydabsorberende og lydreflekterende;
 • Selvmontering er kun mulig med omhyggelig overholdelse af teknologien. Det er nok at glemme at lim spjældet tape eller at lægge materialet løst, og den ønskede effekt vil ikke blive opnået.

Og endelig anbefalingen: Da lydisoleringen af ​​loftet er en dyr begivenhed, bør du konsultere en specialist inden du vælger materiale og installation. Still dine spørgsmål i kommentarerne og få et detaljeret svar. De finesser af selvforbedrende lydisolerende lejligheder - i videoen nedenfor.

Hvordan laver man i 1 dag lydisoleringen af ​​loftet i lejligheden under loftet med egne hænder

Hvis du bor i en lejlighedsbygning eller en fleretagers bygning, kan støj fra dine naboer ikke undgås. For et behageligt ophold i en lejlighed skal du løse hovedopgaven - for at slippe af med nabostøj ovenfra, fordi enhver bevægelse eller støj skaber det største problem, hvilken lydisolering der skal vælges til loftet i lejligheden, og hvilken lydisolering der er bedre.

For et behageligt ophold i en lejlighed skal du løse hovedopgaven - for at slippe af med naboens støj ovenfra, fordi enhver bevægelse eller støj skaber det største problem

Kvaliteten af ​​lydisolering efterlader meget at ønske i enhver form for hus: mursten, blok, panel og endog monolitisk. Alle huse er forenet af et problem - dårlig interfloor lydisolering af gulve. Om lydisolering af vægge er der en separat stor artikel.

Støj fra enhver kilde kommer ind i overlapningen, hvilket igen forårsager oscillering og re-udstråling af støj til den nederste lejlighed. Der er ingen at komme væk fra den mekaniske effekt på interfloor partitionen.

Hvad er forskellen mellem materialer til lydisolering af loftet?

For at arrangere loftet under lydisoleringen egnede materialer med lydabsorptionseffektivitet. Arrangementet af loftet produceret ved forskellige metoder, for hver metode, producenter af lydisoleringsmaterialer har fået deres egen version.

Men uanset hvor godt det støjabsorberende materiale er, skal det have følgende egenskaber:

 • Lydisolering - lydbølgen absorberes ikke, men reflekteres. Lydbølgen rocker ikke overlapningen, fordi materialet har en anstændig masse og internt tab.
 • Lydabsorberende - lydbølgen absorberes ved hjælp af specielle kanaler-porer. Materialet har en fibrøs sammensætning, i porerne er der friktion, som har en funktion, der hæmmer lydbølgen.

For at arrangere loftet under lydisoleringen egnede materialer med lydabsorptionseffektivitet.

Når du vælger et materiale, skal du være opmærksom på indikatorerne:

 • Materialets tykkelse.
 • Lydisoleringskoefficient.
 • Brændbarhed.
 • Certifikat for fravær af stoffer, der er skadelige for kroppen.
til indhold ↑

Hvordan vælger du det rigtige materiale?

De mest populære i dag er følgende materialer:

 • mineraluld. Materiale fra råmaterialer med ikke-brændbare egenskaber. Krympes ikke, det kan købes i plader med en tykkelse på 5 cm.
 • Mineralplader er et praktisk materiale til brug, og lydisoleringsmetoden med bomuld betragtes som den mest effektive. Men kun loftet i dette tilfælde vil være lavere med 15-20 cm. Så den øgede tykkelse af loftkonstruktionen er ikke altid en god mulighed, især hvis højden af ​​lofterne ikke behager.

En anden minus uld er en fare for menneskers sundhed. Du skal bruge højkvalitetsisolering, så materialet ikke har en negativ indvirkning på personen.

 • polyurethanskum. Lydabsorberende materiale har et tæt greb, så det kan beskytte mod stød og luftbåren støj. Materialet absorberer ikke kun støj fra naboer, men lyder også fra din lejlighed. Ulempen ved polyurethanskum er dens toksicitet i tilfælde af brand. Derfor anses dette arrangement af støjisolering for at være farligt.
 • selvklæbende tætningsbånd. Dette materiale er lavet af miljøvenlige råmaterialer og bevarer jævnligt selv varmen i huset.

Du skal bruge højkvalitetsisolering, så materialet ikke har en negativ indvirkning på personen.

En god mulighed er brugen af ​​varme, lydisoleringspaneler lavet af økologiske fibre af nåletræ.

Der er alternative materialer til lydisolering af loftet. Til loftplader anvendes f.eks. Kork, skumplader. Selv med fremkomsten af ​​mere avancerede materialer ændres ikke trafikken i trafikpropper.

Men korklydisolering er kun egnet, hvis dine naboer har en betonplade eller laminatgulv ovenpå, og korken sparer kun fra støjen. Barnets skrig, høj musik, gøende hunde - vil være til rådighed for dine ører med en kork lydisolering.

3 af de mest succesfulde metode til lydisolering af lofter i lejligheden

Selv med god kvalitet og effektivitet af lydabsorberende materiale er den teknologiske proces med at montere strukturen af ​​afgørende betydning, når man forstår de akustiske fysiske processer. Til akustik er der ingen lydisolerende materialer - der er lydisolerende strukturer.

Med det forkerte design og fra materialet bliver det ikke forvirret, så du skal vælge en effektiv metode til lydisolering af lofter og korrekt henvende dig til teknologien til at installere en støjreducerende ramme.

I dag kan lydisoleringslofter udføres på forskellige måder: Brug af lydisoleringsplader ved hjælp af isolerende komposition eller ophængt konstruktion. Hver metode har sine fordele og ulemper, og er anvendelig i en bestemt sag. For at opnå en støjreduktionseffekt skal følgende betingelser være opfyldt:

 • Anvend teknologi klog installation.
 • Vælg de mest effektive lydisoleringsmaterialer.
 • Vælg den rigtige måde at montere lydisoleringsdesign på til loftet.

Med det forkerte design og fra materialet bliver det ikke forvirret, så du skal vælge en effektiv metode til lydisolering af lofter og korrekt henvende dig til teknologien til at installere en støjreducerende ramme.

Den mest populære metode til lydisolering af loftet er plader med gipsplader med lydisoleret materiale. Basalt uld, kork, polyurethanskumblok eller kokosfibre anvendes til gipsvæg. Loftkonstruktionen kan laves i tre versioner:

 • Suspenderet loft med en ramme af støjisoleringsplader.
 • Gipsplankloft med metalramme.
 • Stretchloft med en film eller stofbelægning, der strækkes på specialbeslag.

Enhver af disse muligheder er installeret i henhold til ordningen: Installation af en vibrationsisoleret struktur eller en uafhængig ramme, derefter ethvert lydabsorberende materiale, som er beklædt med gipsplader eller gemmer under et akustisk strækloft.

NYHED! Et eksempel på lydisolering strækloft gør det selv

Ved lydisolering af et strækloft er hovedopgaven at fylde det tomme mellemrum mellem gulvpladen og strækloftet med et specielt lydabsorberende materiale, som:

 1. Giver maksimal absorption af støj, der trænger ind i rummet fra naboerne
 2. Damper det nedhængte loft, så det ikke resonerer
 3. Det vil skabe et gunstigt akustisk miljø i rummet, dæmpe den støj, der er kommet ind i lokalet.

Støjdæmpende loftbelastning indebærer høje krav til materialets miljøsikkerhed, da installationen af ​​lærredshullerne forbliver, hvorved skadelige stoffer kan trænge ind i stuen.

Det bedste lydabsorberende materiale er MaxForte EcoAcoustic - hvide hypoallergeniske plader lavet af polyesterfiber eller SoundPRO (tyndt 12mm materiale af en ny generation). Begge materialer er miljøvenlige og indeholder ikke skadelige phenol-formaldehydharpikser.

Eco Acoustics og SoundPRO varierer i tykkelse, 50 mm og 12 mm, så hvis der ikke er nogen begrænsning på tykkelsen af ​​lydisolering, bruges Eco Acoustics, hvis du skal gøre det "tyndere", så bruges SoundPRO.

Begge materialer er monteret på samme måde:

 1. Baguette af et strækloft er installeret (dette er hvad lærredet skal fastgøres til)
 2. Til den forberedte overflade af loftet (plader) er faste eller Max Forte Eco Acoustics plader eller Max Forte SoundPRO ruller. Fastgørelse udføres ved hjælp af almindelige dowel-svampe.
 3. Efter at loftets overflade er helt dækket af støjabsorberende materiale, udføres selve strækloftet.

Fordelen ved denne metode er at spare højde, fordi Eco Acoustics eller SoundPRO fylder det tomme mellemrum mellem gulvpladen og strækloftet og dermed ikke tager højden af ​​rummet.

Omkostningerne til lydisoleret materiale til et værelse med et areal på 18-19 m 2:

Mulighed 1

Mulighed 2

Steg-for-trin vejledning: Lydisolering gipsplader lofter

Denne metode er populær blandt folk, der planlægger forbedring af lydisolering med egne hænder. Plader af gipsvægte stablet simpelthen, byggeri færdigheder, mens du ikke kan have. En sådan metode kræver ikke anvendelse af et bestemt materiale, forskellige lydisoleringsmaterialer vil være egnede: mineraluld, polyurethanskumblokke, kork, kokosfibre osv.

Rammeisolering af loftet med egne hænder udføres som følger:

Loftbelastningsisolering er et helt system - "lagdelt kage", hvor hvert "lag" udfører sin opgave.

 1. Rammen er samlet fra en almindelig loftsmetalprofil (for eksempel KNAUF 60x27),
  dette er fremtiden "skelet" af støjisolering: noget, som alle andre lag vil blive vedhæftet.
 2. Rammen er fastgjort til loftet ved hjælp af VibroStop PRO vibropodvodovs. Deres opgave er at bryde den stive forbindelse mellem gulvpladen og metalrammen og langs omkredsen er profilguiderne fastgjort til væggen gennem 2 lag spjældtape (gennem hvilken gipsvæggen senere kommer i kontakt med væggen). Som følge heraf vil vibrationerne (og lyden først og fremmest vibrationerne) ikke skifte til et nyt gipspladloft. For at sætte det i enklere ord er VibroStop PRO's opgave at fjerne de perkussionslyde, der opstår ved at trampe, falde objekter og slibe møblerne på naboens gulv ovenfra.
 3. Inde i den monterede ramme er der installeret særlige Maxforte ECOplita-60 akustiske plader, de har maksimal klasse "A" hvad angår lydabsorption, de fjerner luftbårne lyde: disse er råber, græder, højt TV eller musik.
 4. Ved siden af ​​metalpladerne er vedhæftede plader GVL (gipsfiberark). Alle ledd af lak skal fløves med et vibro-akustisk silikonehærdende tætningsmiddel.
 5. Det sidste efterbehandlingslag er GCR ark (gipsplader). De er knyttet til GVL, mens GVL og GKL leddene er lavet i en scramble.
til indhold ↑

Hvad er den bedste isolering til loftet

Støjisoleringsloft i en lejlighed eller et hus - hvordan man laver egne hænder og lydisoleringsmaterialer

Anvendelsen af ​​moderne lydisoleringsmaterialer giver mulighed for fremragende lydisolering af loftet, selv i tilstedeværelsen af ​​trægulve. Ingen opførelse af huse giver ikke deres beboere en absolut garanti for beskyttelse mod støj. Som følge heraf er lydisoleringen af ​​loftet i lejligheden meget relevant. Det er helt muligt at reducere støjniveauet til acceptable decibel, hvis lydisoleringsbeskyttelsen er korrekt udstyret.

Hvad er loftisolering

Lydabsorption og isolering er ikke det samme. Ved den første parameter estimeres graden af ​​reduktion af lydbølgens energi, når den passerer gennem loftet eller væggen. Og lydisolering er hvor meget trykket af en lydbølge falder, når det passerer gennem forhindringer i form af lofter. Lydisoleringen af ​​loftet estimeres af hjemmebyggere, der bruger en bestemt koefficient (RW) i frekvensområdet fra 100 til 3000 Hz. Hvis RW er lig med en, er lejligheden helt lydisoleret. Dette sker dog ikke.

Lydisolering loft i lejligheden

Når det kommer til at sænke niveauet af desibel, trænger ind i lejligheden fra eksterne kilder, så taler de om lydisolering. For at isolere hele rummet fra indtrængende eksterne lydbølger betyder at udstyre beskyttelsen mod støj på væggene, gulvet og loftet korrekt. Støjisolering af loftet i lejligheden udføres ved højteknologiske metoder ved hjælp af lydabsorberende materialer af en ny generation.

Bygherrer skelner mellem 4 typer støj, som det er nødvendigt at kæmpe for:

 • Støjstøjstype. Opstår, når der oprettes en lydbølge fra at ramme gulvet eller partitionerne. I boligstrukturer er det foden af ​​fødderne, støj fra bevægelsen af ​​møbler, arbejdet med et slag eller en boremaskine.
 • Luftstøj fremkommer, når lyden formidler sig gennem luften under forhold med dårlig lydisolering af vægge, utilstrækkelig lydabsorption gennem lofter. Disse kan være høje stemmer, musik, hundens gøen, fuglesang.
 • Strukturel type støj forekommer ved resonans fra højfrekvente vibrationer af luftkanaler, elevatoraksler. Samtidig kan lydbølger udbrede sig meget langt.
 • Et ekko eller akustisk støj vises i et tomt rum.

Fra naboer over

Folk, der bor i den nederste lejlighed, lider af stød og luftbåren støj, der kommer fra gulvene ovenfor. Støj fra naboerne på toppen er ofte arrangeret så dårligt, at du lægger øret på vægge, du kan høre nogen sidde ovenpå i en stol. Den mest succesrige løsning til lydisolering af loftet fra naboerne ovenfor er arrangementet af lydisolering af gulve i den øverste lejlighed. Dette skaber et flydende gulvdesign. Det er lavet på basis af en betonplade med tilsætning af gips, som er lagt på et lag af lydabsorberende mineralulds Akustik-stop.

Fra støjen stød

Desværre er naboerne ikke altid enige om omkostningerne ved at skabe et lydabsorberende lag på deres gulv, så loftet er isoleret fra støjstøj alene. Den enkleste måde er enhedens rammeløse system. Den består af to elementer - et specielt sandwichpanel, som er monteret direkte på gulvet og et plader af gipsvæg, som skal fastgøres til panelet i slutningen af ​​arbejdet. Installationsprocessen og rækkefølgen af ​​lagene kan ses på billedet.

Under strækningstaket

Rammetypesystemet er et konventionelt strækloft med støjisolering GVL eller HL. Fordelene ved metoden er den kendsgerning, at overfladerne er nivelleret, primet, alle revner og revner er forseglet i dem, og kun så bliver installation og isolering af strækloftet lavet. Når der indstilles lydisolering, er det nødvendigt at placere lydabsorberende materialer med en overlapning, idet der ikke er huller mellem dem, ellers vil alt arbejde gå ned i drænet, og for at opnå effektiv lydisolering virker det ikke.

I huset med trægulve

Træet fungerer som en meget god dirigent af lydbølger, og i tidens løb begynder sådanne gulve at knuse, så lydisoleringen af ​​loftet i huset med trælofter er meget relevant. For at sikre støjreduktion lægger bygherrer et lag lydabsorberende materiale på gulvet i overetagen, fastgør det med sokler og sørg for lydisolerede stræklofter i underetagen fra flere materialer stablet oven på hinanden i lag.

I panelhuset

Den værste situation i panel-type huse skyldes det store antal huller mellem panelerne og den lave RW. En enkelt lydisolering af loftet i et panelhus bidrager ikke til at opnå et effektivt niveau af støjreduktion. Du skal også forsøge at isolere vægge og skillevægge i lejligheden udefra for at opnå det ønskede resultat.

Lydisolering materialer til loftet i lejligheden

Afhængigt af opgaverne er materialer, der er i stand til at give stilhed i lejligheden, opdelt i to typer: lydisolerende materialer til lofter og lydabsorberende. Effekten af ​​støjisolerende materialer er at afspejle lydbølgen tilbage til kilden, så de har en høj densitet. Disse omfatter plader af gipsvæg, fiberboard og spånplade.

Lydabsorberende materialer spredte lyden gennem hele lydstyrken og reducerede antallet af decibel med ca. halvdelen. Disse omfatter:

 • Bløde materialer baseret på filt, mineraluld, glasfiber. RW de når 70%. De produceres i ruller med forskellige reliefs - i form af pyramider, kiler, bølger.
 • Komprimerede halvstive materialer består af glasfiber, mineraluld eller polyurethanplader. RW når de 75%.
 • Faste materialer baseret på vermiculit eller pimpsten. Deres ulemper omfatter relativt lav støjisolering.
 • Sandwich paneler, som er en "lag kage", inden for hvilke der er flydende eller bløde lydisolatorer, og udenfor - fast.

Lydisolering loftspaneler

Støjisolering fra naboer ovenfor kan opnås ved hjælp af følgende lydisoleringspaneler til loftet:

 • Phonestar, som er træplader, mellem hvilke mineralaggregatet er lagt. De har et RW-støjisoleringsindeks på op til 75%.
 • Аkustik-stop - polyuretan brandsikre paneler med celler.
 • Аkustik-metal sli - sandwichpaneler bestående af blyplader med indsatser af polyurethan. De har en høj koefficient på RW, der når op til 80%, men deres omkostninger er høje.
 • Comfort premium - sandwichpaneler lavet af MDVP, fyldt med polystyrenskum eller glasmagnesitark.

Rollisoleringsloft

Sørg for, at stilheden i lejligheden ikke kun kan med store plader eller paneler. Større popularitet er ved at opnå rollisoleringsloft. Denne metode er klæbning af loftlofter med specielle materialer, der er højdensitetsmembraner fremstillet af ikke-vævede polyesterfibre. Disse omfatter:

 • Topsilent bitex;
 • Polipiombo;
 • Tecsound (Teksaund);
 • Grøn lim (Green Glu);
 • Akustik lyder;
 • En økotisk lyder.

Lydisolering loft uden ramme

Ved hjælp af specialpaneler, kaldet ZIPP, er rammeløs lydisolering af loftet lavet. De er et sandwichpanel med en tykkelse på 120 mm, der består af GPL, inden for hvilken der er en stiftglasfiber. Hvert panel har en speciel vibroulae til fastgørelse til loftet. Efter installation af IPPC er det nødvendigt at færdiggøre konstruktionen af ​​støjisoleringen ved at fastgøre den til HL panelet.

Lydisoleringskort til loftet

Udstyr lydisolering med lydisolering plader til loftet er meget efterspurgt. De vigtigste fordele ved basaltbaserede mineralplader Schumanet-BM, Eco Acoustics og Knauf er den økologiske renhed af det materiale, der er sikkert for menneskers sundhed. Mineralplader er modstandsdygtige over for brænding, rådner, fugt. De bliver ikke spist af gnavere, de dyrker ikke en svamp, og minplits levetid er sammenlignelig med ressourcen af ​​loftet, som de er knyttet til.

Selvklæbende isolering til loftet

Ny innovativ udvikling - en billig klæbebånd af specielt behandlet polyethylen Izolonape - hjælper med at skabe selvklæbende lydisolering til loftet. Denne måde at skabe stilhed i huset er praktisk, praktisk og vil være billigt. De utvivlsomme fordele ved arrangementet af støjisolering med selvklæbende tape er dens miljøvenlighed.

Kork på loftet for lydisolering

Plader af knust og presset egetræbark hjælper kun med at forbedre rummets varmeisoleringsegenskaber, og korkisoleringen på loftet vil være ineffektiv fra eksterne stød og luftbårne lydbølger. På denne måde kan du kun beskytte dine naboer mod lydene fra din lejlighed. Korkplader kan kun bruges i kombination med andre lydisoleringsmaterialer.

Hvad er den bedste isolering til loftet

Hvordan vælger du det bedste lydabsorptionssystem til en lejlighed, hvis de materialer, der sikrer beskyttelse mod stød og luftlydbølger, er så forskellige? Den bedste lydisolering af loftet opnås, når alle teknologier blev observeret ved installation af plader, sandwichpaneler eller rullestøjisolering, og installationen af ​​lydisoleringssystemer blev udført af fagfolk. Hvis selv den mindste afstand mellem panelerne eller pladerne forbliver, så kan vi sige, at alt arbejdet er blevet gjort forgæves - i virkeligheden vil lyden stadig trænge ind i revnerne og sprede sig i rummet.

Prisen på loftstøj isolering

Da materialer og mængden af ​​arbejde til at isolere rummet fra indtrængen af ​​eksterne lyde er forskellige, kan priserne for lydisolering af loftet i Moskva variere. Støjabsorberende materialer kan købes online eller bestilles i kataloger på byggemarkeder. Prisen på værker på lydisolering af loftet i lejligheden er angivet i tabellen:

Hvordan man laver støjisolering af loftet i lejligheden - de bedste materialer og installationsmetoder

Loftet er en af ​​de vigtigste "syndere" af indtrængningen af ​​fremmed støj i lejligheden. Du kan installere tykke døre, fem kammer termoruder, sheathe vægge med gipsplader, men hvis du ikke lydisoleret loftet, vil lejligheden ikke være rigtig stille.

For lydisolering af loftet vil der være brug for et materiale med gode støjreducerende egenskaber, men temmelig tyndt, ikke brandfarligt og udsender ikke giftige stoffer. Til denne rolle passer:

 • mineraluld,
 • skumplast
 • polyurethanskumplader,
 • kokosnød klud,
 • trafikpropper.

Hver af dem har sine egne fordele. For eksempel deformeres mineraluld ikke og ændrer ikke størrelsen og reducerer niveauet af transmitteret støj med 90%, og polyurethanskum med polyurethanskum er lettere at installere og bedre beskytter mod støjen. Ved en korrekt organisering af lydisolering af loftet kan støjniveauet i rummet reduceres med 20-25 dB.

Anvendelsen af ​​ethvert lydisoleret materiale indebærer anbringelse af et ophængt loft. Lydisoleringslaget kan dækkes med gipsplank eller strækloft.

Forberedende arbejde

For arbejde vil der kræves et standardværktøj og tilbehør, trinladder eller stilladser. Minimal loftsforberedelse er påkrævet: den skal være ren og forholdsvis jævn. Du kan desuden prale loftet: det vil ikke støv og vedhæftning, når du bruger lim bliver højere. Hvis der er revner eller revner i loftet, er de forseglet med anti-vibrationsforsegling. Overvej de optimale materialer til støjisolering og funktioner i deres installation.

En af de nemmeste og hurtigste måder at lydisolere på loftet er at klæbe loftets overflade med plader af skumplast. For at gøre dette behøver du kun lim, universal eller skum og skum med en tykkelse på 2-3 mm. Teknikken til limning af polystyren er den samme som for styrofoampolystyrenplader (læs om det her), med den eneste forskel at leddene måske ikke justeres så omhyggeligt - de vil stadig være gemt af gipsvæg eller vinyl.

Fordelen ved kork er dens miljøvenlighed og evne til at trække vejret. Mikroklimaet i lejligheden vil ikke ændre sig, og støjniveauet vil falde. På grund af korkens lille tykkelse vil lofthøjden falde en smule. Laget af korklydisolering er normalt lukket med gipsvæg eller efterladt som en usædvanlig indvendig løsning. Den største ulempe er den høje pris for korken og behovet for at bruge en dyre speciel lim, da korken deformeres fra det sædvanlige.

Mineraluld

Ved anvendelse af mineraluld som lydisolering er først en profil fastgjort til loftet. Mellem ham og muren omkring omdrejningsbåndets omkreds er lagt til absorption af vibrationer. Afstanden mellem styrene skal være 2-3 mm mindre end rullens bredde, således at materialet fylder hele rummet uden huller. I fremtiden kan den samme profil bruges til fastgørelse af gips på den sædvanlige måde. Faktisk er dette et standardophæng. hvis indre rum er fyldt med mineraluld. Der skal lægges særlig vægt på at sikre, at alle hulrum er fyldt med lydisolerende materiale, ellers fungerer de som resonatorer, der forstærker støj.

Akustisk ophængt loft

Installation af det akustiske loft giver mening, hvis støjniveauet er højt på toppen, for eksempel er der et kommercielt rum, eller i lejligheden er der allerede blevet renoveret. Den største ulempe er, at det tager 15-18 cm fra rummets højde, så det anbefales i en lofthøjde på mindst 250 cm.

Hele strukturen er en kombination af et akustisk loft, for eksempel Ecophon, og et lag mineraluld mellem den og gulvpladen. Maksimal lydisolering kan opnås ved at kombinere flere materialer, f.eks. Limning af en kork eller skum på loftet og anbringelse af et lag mineraluld nedenfor.

Det er vigtigt! Husk at de flere lag af lydisolerende materiale vil blive brugt, jo lavere loft vil være.

Lydisolering loftet alene vil kun være tilstrækkeligt i en mursten eller panelhus. I panel- og monolitiske huse udbreder lydene langs væggene og for at beskytte effektivt mod støj, er det nødvendigt at lydisolere væggene og gulvet (læs om det her).

Materialer til lydisolering af loftet i lejligheden: Et overblik over de mest relevante og moderne

God lydisolering er tavshed og stille tidsforbrug i lejligheden. For at opnå sådanne forhold hjælper forskellige former for isolering med det formål at reducere støjniveauet i rummet. For at finde ud af, hvilke materialer til loftisolering der anvendes i moderne konstruktion, lad os se på de mest populære til dato.

Typer af støj

Ved valg af materialer til lydisolering er det nødvendigt at overveje deres effektivitet. Dette skyldes de slags støj, der skal absorberes. Alle nye lyde er opdelt i to typer:

 • luftstøj frembringes fra luftvibrationer skabt af den mekaniske handling af enhver genstand, for eksempel en lukkedør. De trænger ind i rummet gennem revner og endda stikkontakter;
 • støjen stød fra mekaniske effekter på loftet. Stærk fodstempel spredes over loftet på den nederste lejlighed. Men med dårlig lydisolering kan det høres i lejligheden, der ligger på gulvet ovenfor.

Det maksimale niveau af stilhed kan opnås ved lydisolering ikke kun loftet, men også væggene sammen med gulvet.

Konstruktioner til loftslydisolering

At lægge materialer til lydisolering af loftet, kan du lave yderligere design:

 • Monter det hængende loft på metalrammen. Det er fastgjort til gulvpladerne med suspensioner;
 • installer et ophængt loft, som er fastgjort med specielle beslag omkring rummets omkreds. Moderne producenter tilbyder et stort udvalg af spændeskiver baseret på stof eller PVC;
 • Det er muligt at lave en drejelig struktur fra ethvert arkmateriale fastgjort til metalrammen på loftet.

Hvis du laver nogen af ​​konstruktionerne mellem den og gulvpladerne, skal du give et hul til installation af lydisoleret materiale.

Arrangement af lydisolering uden rammefremstilling

Gør dine egne hænder i lejligheden lydisolerende loftet, kan du undgå den tidskrævende og dyre proces at gøre rammen. Denne metode er egnet til at lægge støjisolering under strækloftet. Der er to måder at gøre dette på:

 • En almindelig metode til fastgørelse af lydisoleret materiale er plastdowels. Deres brede hætter ligner paraplyer. Lydisolerede plader er fastgjort med dykker i hjørnerne og i midten. Desuden kan binding af plader desuden anvendes;
 • En anden måde at fastgøre materialet på er at anvende klæbemiddelblandinger. Plader limes til loftet og efterlades til lim for at tørre;
 • gode anmeldelser er moderne materialer på basis af lim, kræver ikke yderligere køb af lim. Til installation skal du blot trykke dem med klæbende side til loftet.

Adskillelsen af ​​lydisolerede materialetyper

Strukturen af ​​hvert materiale har sine egne egenskaber, som bestemmer procentdelen af ​​støj eliminering i lejligheden. Det rigtige materiale kan give 99% stilhed beskyttelse. For at forstå strukturen af ​​hele systemet mod beskyttelse mod støj, skal du vide, at funktionaliteten af ​​materialerne er opdelt i to typer:

 • Strukturen af ​​det lydabsorberende materiale i basen har et blødt, porøst eller fibrøst fyldstof. Lydbølgen, der passerer gennem materialet, bremses oprindeligt og absorberes derefter helt. Sådanne materialer indbefatter plader på en filt, basalt og sinteponovoy basis, mineraluld;
 • lydisoleret. Dens funktionalitet er direkte modsat den betragtede type. Den tætte og stærke struktur absorberer ikke lyd, men afspejler det fra sig selv. Sådant materiale er beton, mursten og andre analoger.

Den bedste effekt af beskyttelse mod støj opnås ved kombineret brug af begge typer materiale. Dette er en slags sandwichkonstruktion med to ydre lag af lydisolering og et indre lag af lydabsorption.

Varianter af materialer

God isolering af lejligheden, lavet for hånd, afhænger af tykkelsen og kvaliteten af ​​det anvendte materiale. I dag tilbydes forbrugeren et stort udvalg af kendte produkter og nye produkter, for eksempel membraner, kork og andre.

Basalt uld

Basaltuld har en høj grad af støjabsorption på grund af, at den har en særlig lydabsorptionsstruktur, der adskiller sig fra basaltisoleringspaneler. Materialerne på et sådant grundlag er plader af forskellige fabrikanter, for eksempel "Schumanet BM" eller "Acoustic Butts". Pladerne er modstandsdygtige over for ild og råtning. Deres ulempe er frigivelsen af ​​små partikler og en ubehagelig kemisk lugt. Men dette problem løses let med arrangementet af yderligere forsegling. Basaltuldens lydabsorptionseffektivitet observeres ved anvendelse af plader med en tykkelse på 50 mm.

Isolering "Sound Universal"

Denne type isolering er lavet på basis af glasfiber. Fjorten millimeter fyldstof er lukket i en beskyttende kappe - en polypropylenmembran. Efter installationen kræver isoleringen ikke forsegling, hvilket reducerer arbejdet kompleks med deres hænder og omkostningseffektive.

Fabrikanten anbefaler at lægge isolationen i to lag: langt og bredt. Den resulterende lille tykkelse kan reducere loftenes lydgennemtrængelighed med 22 dB.

Sandsynligvis det første og mest almindelige lydisolerede materiale kan betragtes som mineraluld. Ud over at absorbere støj, reducerer det varmetab, er det let at installere, har en lavere pris i forhold til anden moderne isolering. Forbruger mineraluld er tilgængelig i form af en mat eller en rulle.

Til installationen skal du konstruere en træramme i loftet med dine egne hænder. Hans lameller skal have en mindre afstand for at bomulden passer tæt ind under dem. Til pålidelighed er mineralulden negliseret med negle eller plastikdæmpere, paraplyer.

Ulempen ved mineraluld er ustabilitet for fugt. Så det ikke svulmer fra fugt, er vandtætningen placeret under den, og toppen er dækket af en dampspærrefilm. Dette er især vigtigt i sådanne værelser som badeværelse og køkken.

Traditionel Styrofoam

Lidt forældet, men ikke ringere i popularitet af lydisoleret materiale - polystyrenskum. Han er også en fremragende isolerende. Og selv om det ikke kan henføres til miljøvenlige råmaterialer, er det desuden brandfarligt og udsender giftige stoffer under forbrændingen, og ekspanderet polystyren er efterspurgt. Dette skyldes dens lave dampgennemtrængelighed, nem montering med egne hænder uden hjælp.

Dens struktur består af bolde, der øges i volumen fra gasmætning, hvilket giver dem større elasticitet. Plader producerer en tykkelse på fra 20 til 100 mm. Deres lydabsorptionsniveau er 23-25 ​​dB.

Ved montering er pladen fastgjort til loftet med monteringsskum eller flydende negle. Plastikpuder, paraplyer bruges til pålidelighed.

Træbaseret isolering

Miljøvenlige plader Isoplat og Isotex er lavet på basis af træfibre uden tilsætning af fastgørelseslim. Nåletræ bruges i deres produktion. Pladetykkelsen på 125 mm reducerer lydgennemtrængeligheden med 23 dB, og den dekorative overflade er præsenteret i fire farver. Dens kanter har en rille-ryg-forbindelse, som giver dig mulighed for at lave dine egne hænder problemfri installation. Pladerne er fastgjort til loftet med lim eller fastspændt på trærammen med hæfteklammer.

Hvad er Isotex loftpanel?

Naturkork på grund af den porøse struktur reducerer indtrængningen af ​​støj med en lille tykkelse. Pladerne er miljøvenlige, har lav vægt, men er bemærkelsesværdige for deres høje omkostninger. For at beskytte din lejlighed mod støjgennemtrængning limes korkpladerne til et gipsplader, hvorefter denne sandwich er fastgjort til rammen til gulvloftet med isolering isoleret indad. Hvis korken blot limes til loftpladerne, så beskytter den lejligheden, der ligger på gulvet ovenfor. Dette er en funktion af korkbræt.

Softboard MDF, for eksempel "Softboard" er lavet af træaffald uden syntetiske tilsætningsstoffer. Træet er opdelt i fibre og dumpet som uld. Færdige plader med en tykkelse på 8-20 mm er fastgjort til loftet med plastikdæmpere, paraplyer.

Ecowool er en overkommelig isolator. Selv om den er lavet af affaldspapir, er materialet modstandsdygtigt over for rotte og beskadigelse af gnavere. Ecowool bruges ved montering af et hemmedloft, der blot hældes på gipsvæg med en tykkelse på op til 70 mm.

Naturfiberisolering

Naturlige og miljøvenlige lydabsorberende materialer omfatter plader af filt, kokosnød og hørfibre. Isolering anbefales til brug i børns, medicinske og beboelsesområder.

Miljøvenlig isolering og isolator Cocos, brandklasse G3-G4

For nylig er lydabsorberende membraner i popularitet. En lille tykkelse på 3 mm PVC kan reducere støjniveauet med 26 dB. Den kan bruges som hovedisolator ved indretning af et hemmedloft eller som et beskyttende lag af basaltisolator. Installation er let med dine egne hænder. Det eneste negative er en masse vægt, så for arbejde skal du bruge 2-3 personer.

Loft lydisolerende membran

Væskeisolering

Nem at bruge væskeisolering er pakket i specielle beholdere, hvorfra en monteringspistol er fodret til loftet. En god effekt af lydisolering opnås ved at arrangere et tolags hemmedloft. Væskeisolering påføres mellem to plader gipsvæg og skruer den resulterende kage med skruer til rammen.

Moderne miljøvenlig isolering

Endelig vil jeg gerne være opmærksom på to mere miljøvenlige og moderne materialer:

 • EcoPlate - isolering på vulkansk basis, som er forseglet med PVA lim. Dette er den eneste lim tilladt til brug i børns institutioner. Pladen er i høj grad i stand til at absorbere lyd af forskellige frekvenser, og over tid går det ikke som en mineralbølge;
 • EcoAcoustic er lavet på basis af polyesterfiber. Det er velegnet isolator i lejligheden, hvor allergiske mennesker bor, da de har antiallergiske egenskaber. Materialet er ikke slibet, modstandsdygtigt over for ild og fugt, skaber ikke støv.

Efter at have overvejet mange typer støjisoleringsmaterialer, vil jeg gerne tilføje, at denne liste kan være langt ufuldstændig, da fremskridt ikke står stille, og over tid vil der blive vist nye former for isolering.