Hvordan man laver et loft på gips med egne hænder - trin for trin instruktioner

Indsamlet til at lave et gipsloft med dine egne hænder? Du kan forstå: det er et pålideligt og økonomisk materiale, der giver dig mulighed for at oversætte til virkelighed den mest ikke-trivielle designidee. For ikke at lykkes, som i Viktor Tjernomyrdins udødelige erklæring - "Vi ønskede det bedste, men det viste sig som altid" - det vil være nyttigt at gøre sig bekendt med den trinvise instruktion, der detaljeret beskriver alle trin til afslutning af loftoverfladen.

For nemheds skyld og klarhed leverede vi den med 47 fotos, så du har ingen problemer med materialets opfattelse.

Værelse forberedelse

 • Fjern alle store genstande og møbler, der potentielt kunne forstyrre arbejde og bevægelse under installationen.
 • hvis det er umuligt at udføre den første handling, dække møblerne med en film for at beskytte den mod bygningsaffald, lim og støv;
 • Rens loftet for alt, der er overflødigt: det samme støv, små knuder og alt, hvad du sandsynligvis ikke vil nå i overskuelig fremtid efter installationen.

Værktøjsforberedelse

Hvordan man laver et loft på gipset med dine egne hænder korrekt, så at du senere ikke behøver at fortryde kurven med plademonteret og uorganiseret belysning? Det er rigtigt, nøglen til en vellykket installation er den kompetente markering og de nødvendige værktøjer til rådighed.

Først vil vi liste alt, hvad du behøver for at udføre det rigtige layout af rummet:

Og nu skal vi røre ved det obligatoriske sæt direkte nødvendige byggeværktøjer:

Som du kan se, er det ikke noget ualmindeligt at lave loftet på gipsvæggen med dine egne hænder, du behøver ikke. Et standard sæt af værktøjer, der kan købes hos enhver bygning supermarked.

Overholdelse af sikkerhedsforanstaltninger er grundlaget for enhver form for reparation, så tag denne anbefaling alvorligt.

Materiale forberedelse

I overensstemmelse med hvordan du ser dit fremtidige loft på HL'en, skal du lave en gipsplader af den ønskede størrelse. Det er ret nemt at beregne rummets samlede areal: længden multipliceres med bredden, og den præcise størrelse af materialematerialerne afhænger af gipspladestrukturens format, som du vil se i dit værelse.

Du skal også bruge:

 • UD loftsprofiler;
 • CD hoved loftprofiler;
 • direkte universelle suspensioner eller andre i overensstemmelse med layoutet
 • selvskærende skruer;
 • dyvler.

Det skal huskes, at UD profilerne er fastgjort til væggen omkring omkredsen, og cd'erne er allerede indsat i dem i længderetningen med det nødvendige trin i overensstemmelse med størrelsen af ​​gipspladens fragmenter.

Udgiftstabel

For at du groft kan forestille dig de fremtidige omkostninger og være i stand til at tilpasse dit budget forsigtigt, tilbyder vi dig et lille bord, der afspejler de gennemsnitlige faktiske priser på materialer, der bruges til at afslutte loftet med gipsplader.

mærkning

Et meget simpelt, men ret vigtigt skridt, om korrekt gennemførelse, som det endelige resultat afhænger af:

 • find det nederste hjørnepunkt på betonbunden af ​​loftet
 • Vi laver den nødvendige indrykning, styret af praktiske overvejelser: hvordan lysene vil blive monteret, hvor mange niveauer der kommer i det endelige design. Husk at der skal være en vis margen på nogle få centimeter, ellers bliver loftet af gipspap med dine egne hænder meget uhøfligt og uinteressant;
 • vi sætter et mærke ved hjælp af et niveau, hvis der er et hydraulisk niveau til rådighed, så kan problemet med glat overførsel af denne linje til hele planet betragtes som løst. Hvis ikke, så skal vi bruge den maskeringsledning, som vi har nævnt;
 • Vi forbinder alle mærker med hjælp af denne ledning og opnår en perfekt flad linje.

Mærkningens endelige slag tegner på loftet af det såkaldte gitter, som vil tjene som vejledning til installation af de forberedte suspensioner. Vær opmærksom på afstanden mellem linjerne, den er ca. 50 cm.

Det er hvad du skal have til sidst.

Hvis det samme er observeret på dit loft, tillykke med at du har gennemført det første skridt i vores trinvise vejledning.

ramme

Hvis markeringen er udført korrekt, skal konstruktionen af ​​rammen ikke give dig særlige problemer:

 • Start fra omkredsen, fastgør den forberedte UD vægprofil gennem et givet trin (op til 60 centimeter);
 • fortsæt med at fastsætte suspensionerne - brug dowels til dette, og igen skal forberedte suspensioner placeres i skæringspunktet mellem de langsgående og tværgående linjer af gitteret på loftets betonbase (se foregående afsnit);
 • forberede realkreditlån fra lysestagerne til lysekronen, hvis det vil blive brugt indendørs og også lede ledninger til de steder, hvor installation af pletter og andre typer belysningsarmaturer er planlagt;
 • Indsæt længdeprofilen af ​​cd'en i sporene på væggen og fastgør den med skruer. De burde være lige ved hånden, ikke?

Hvis du ikke vidste hvordan man laver et gipsloft med dine egne hænder korrekt, men fulgte de foreslåede trinvise instruktioner, er halvdelen allerede færdiggjort. Oprettelse af en ramme kronet med en montage kaldet drejning, på hvilket ark fra gipspap vil fastgøre.

Plader gipsplader

Sandsynligvis det mest grundlæggende og ukomplicerede trin, når du installerer gipsvæggen, som dog vil kræve hjælp i form af et par eller to ekstra hænder.

For at fremskynde eller endda forenkle loftets udsmykning med gipsplader med egne hænder, skal du bruge hjælp fra kamerater til at fastsætte lagnerne i loftet. Faktum er, at alene du næppe kan rette pladerne af gipsvæg med selvdrejende skruer.

 1. start fra en væg, systematisk at flytte til modsat;
 2. installationen af ​​det sidste fragment udføres ved at skære arket i overensstemmelse med dine målinger;
 3. læg fragmenterne i leddet, hvilket eliminerer forekomsten af ​​huller og uregelmæssigheder. Hvis vi taler om det sidste ark, anbefaler erfarne eksperter, at i dette tilfælde efterlade et lille hul.

dekoration

Steg-for-trin instruktioner om, hvordan man laver et gipspladerloft med egne hænder, logisk nærmede sig efterbehandling af en allerede monteret overflade. Ved antallet af mikrooperationer skubber denne fase imidlertid selvfølgelig tilbage alle de tidligere:

 • kitteledd og huller;
 • overflade primer;
 • dekorative trim.

Valget af at implementere sidstnævnte er udelukkende på din samvittighed. Typisk for at give loftet af gipsplader mere udtryksfuldhed bruge smukke tapet, anvende dekorative gips, male loftet bunden med vandbaseret maling. Vælg en eller anden løsning, lav rabat på rummets funktionelle formål.

Det siger sig selv, at for et køkken eller et badeværelse, hvor der er høj luftfugtighed, og temperaturvariationer ikke er ualmindelige, er det bedst at foretrække gipsvæg til den mest praktiske type finish - maleri med en pålidelig vandbaseret maling.

konklusion

Gipsplankloftet lavet med egne hænder er ikke kun færdiggørelsen af ​​et hvilket som helst stadium i din større revision i en lejlighed eller et hus, men også en fremragende grund til din stolthed. Det er altid behageligt at skabe noget nyttigt manuelt, baseret på erfaringer fra velrenommerede specialister. Den foreslåede trin-for-trin instruktion opfylder sin funktion på den bedst mulige måde - at hjælpe med installationen af ​​gipsvæg til de ejere, der ønsker at pumpe bestemte typer af deres monterings- og efterbehandlingskompetencer. Hvis du har gennemført alle trinene korrekt og helt tilfreds med resultatet, kan du lykønske dig med et andet besejret punkt på vej til den ønskede professionelle top. Men der er ingen grænser til perfektion, og derfor præsenterer vi dig næste højdepunkt for erobringen: artiklen er en instruktion om, hvordan man selv gør loftet til plastpaneler.

Gør-det-selv-gipsloft - alle de hemmeligheder og nuancer, du ikke vidste om

Hvis du vil have et smukt og perfekt fladt loft i dit værelse, så prøv at lave det selv. Vis din fantasi!

Til gennemførelse af de mest komplekse og usædvanlige ideer er gipsvæg perfekt.

Med det kan du samle forskellige typer af loftcoating, blandt hvilke følgende designs er meget populære:

 • dobbelt (den fremragende beslutning for at modtage lydisolerede egenskaber);
 • køje (ideel til rummelige værelser med høje vægge);
 • figur (giver dig mulighed for at give den indre dynamik, der bruges til yderligere dekoration af værelser);
 • spænding (alternativ til dem, der ikke ønsker at arbejde med leddene).

Hvad er gipsvæg?

Gipsvæg tilhører kategorien universelle byggematerialer, der er meget udbredt til efterbehandling af vandrette, lodrette og skrånende overflader.

Designet af gipspladerne (GCR) indeholder to lag tykt karton, mellem hvilket der er en kerne. Hovedindholdet i det indre fyldstof er en frosset gipsopløsning, som kan indeholde forskellige modifikationsadditiver.

Plaster gipsplader, i modsætning til andre lignende byggematerialer, har fugtbestandige kvaliteter, relativt lav vægt og en række størrelser, hvilket gør den ideel til ruvning og efterbehandling lofter.

Ved hjælp af GKL er det muligt at konstruere både et klassisk enkeltniveau loft med belysning, og at installere et to-niveau loft med skjulte lyselementer.

Fordele og ulemper ved gips

Korrekt arbejde med gips er udført i nøje overensstemmelse med de foreskrevne tekniske normer, krav og sikkerhedsregler.

Specialister inden for kapitalreparationer og konstruktion skelner mellem følgende positive kvaliteter af materialet:

 1. Alsidighed i brug Velegnet til efterbehandling af opvarmede og uopvarmede lokaler til forskellige formål (stuer, badeværelser, husholdning og garageudvidelser, loggier)
 2. Lydisoleringseffekt kombineret med god luftudveksling og minimalt varmetab - Gipslofter er populære i private huse og landhuse med tagdækning af bølgepap eller metalfliser.
 3. Nem at indlejre punkt og hovedbelysning. Det er muligt at diskret udføre elektriske ledninger, telefonlinjer, ventilationssystemer og anden ingeniørkommunikation over gipspladerne uden at skade den æstetiske komponent af problemet.

Kompleksiteten af ​​installationsarbejdet er behovet for højkvalitetsbehandling af leddene. Afslutning af loftet med gips kræver en aktiv deltagelse af mindst to personer. Ved montering af rackkassen til loftet er fejl i beregningerne uacceptable, selv små defekter kan føre til dannelse af revner og deformation af pappladerne.

Nødvendige materialer til montering af gipsloftkonstruktion

For at skabe et hængslet loft på GCR skal du:

 • plader af gipsvæg (deres type er valgt ud fra de enkelte tekniske specifikationer og rummets format);
 • metalprofil (med hjælp er et skeletskelet skabt til en fremtidig struktur);
 • loftankerkile (giver dig mulighed for hurtigt og sikkert at fastgøre metalprofiler i loftet);
 • konstruktion kniv med udskiftelige blade (til at skære HL i nødvendige fragmenter);
 • Trådløs skruetrækker og skruer med en pressevasker (til fastgørelse af gipsvæg på profilen);
 • perforator (for at skabe huller til ankerbolte);
 • ekspansionspropper;
 • Specialtape til tætning af gipsplader;
 • smal konstruktion spatel;
 • kitt til efterfølgende efterbehandling.

Preliminære beregninger, mærkning og overfladebehandling

Inden du begynder at skære loftet, er det nødvendigt at bestemme den laveste zone af udkastet til loftet i rummet. Herfra er det nødvendigt at bemærke afstanden i højden, hvor det er planlagt at montere den fremtidige struktur. Dette er påkrævet for at gipsvægsrammen kan installeres korrekt.

I overensstemmelse med accepterede standarder bør afstanden mellem loftbunden og loftet af gipsplader være mindst 5 cm. I tilfælde, hvor interceilrummet fungerer som en slags kasse til maskering af tekniske netværk og store belysningselementer, skal niveauet af det dekorative loft mindst sænkes af 15-20 cm

Fra det opnåede punkt er det nødvendigt at tegne en jævn kontinuerlig linje, hvorved hele rummets omkreds indfanges. Den nemmeste måde at gøre dette på er ved hjælp af et bygningsniveau (en laser er egnet til et stort område, det er tilstrækkeligt boble til små rum).

Det næste trin er at anvende konstruktion mærkning på de steder, hvor installationen af ​​profilskelet er planlagt. Afstanden mellem de langsgående profiler skal være et flertal af gipspladens bredde. Materialets standardbredde er 120 cm, så installationen af ​​en metalkonstruktion med en afstand på 40 cm anses for at være ideel: to guider er fastgjort i kanterne, en - i midten. Vedhæftede punkter skal også noteres på forhånd. Deres intervalhøjde skal være fra 40 til 50 cm.

Et eksempel på markering er præsenteret på billedet.

På det afsluttende trin af forberedende arbejde er det nødvendigt at markere hvert gipsplader i overensstemmelse med den godkendte plan for deres installation. Yderligere oplysninger om markeringen findes i videoen nederst på denne side.

At skabe en pålidelig metalramme til loftet på HL

Fremstilling af loftet begynder med installationen af ​​understøtningsbasis. Vejledningen til at skabe en metalramme indeholder 5 hovedpunkter.

På den forberedte linje bores huller på de angivne punkter. En UD-profil er fodret til udkastet, som er fastgjort ved hjælp af dykker-negle.

Installation af suspensioner pågår. Deres hovedformål er at fastgøre de vigtigste langsgående metalprofiler. For tværgående strukturelle elementer er de ikke nødvendige. Suspensioner er fastgjort med almindelige dowel-negle. Ved detektering af hulrum er det rationelt at anvende et loftankerkile.

Det næste skridt er at installere en cd-profil. Før du suspenderer dem, er det nødvendigt at bestemme et fladt vandret plan, der passerer gennem hele arbejdsområdet. Det er nok at stramme kapron-tråden.

Den langsgående CD-profil er i første omgang fastgjort mellem de modsatte UD-dele (specifikt er den indsat i rillerne specielt designet til dette formål). Derefter monteres det sekventielt i forberedte suspensioner. De frie ender af suspensionerne er bøjet lodret nedad, fuldstændigt indpakning af profilen og fastgjort med små universalskruer.

Det sidste trin i skabelsen af ​​rammen indebærer installation af tværgående profiler, som anbefales at være placeret i en afstand af en halv meter fra hinanden.

Den færdige ramme skal forsigtigt trækkes ned på hver side. Denne teknologi giver dig mulighed for at justere alle suspensionerne i samme længde og hjælper med at identificere mulige uregelmæssigheder i rammens vandrette plan.

De grundlæggende principper for arbejde med gipsplader

Inden montering af det suspenderede gipsplankloft er det nødvendigt at designe og organisere loftet over loftet. Alle elektriske ledninger og kabler er anbragt i fleksible korrugerede rør og fastgjort med metalklip til den hårde finish. På GKL er zonernes placering af lamperne angivet langs konturen af ​​den konturerede figur, hvor de tilsvarende huller skæres.

Steg-for-trin instruktioner om, hvordan du reparerer gipsvæggen er som følger:

 1. Skær arkene for nem fastgørelse.
 2. Tæt metalprofilen med tape for at give yderligere dæmpning og lydisolering.
 3. Fastgør arkene ved kanterne til rammen. Afstanden fra kanten til fastgørelsespunktet skal være ca. 2 cm. Afstanden mellem skruerne skal være 10-15 cm.
 4. I henhold til installationsreglerne fastgøres panelerne først tæt ved hjørnesektionerne af væggene. Dernæst skal du fiksere de resterende ark omkring rummets omkreds. De centrale elementer i loftet strukturen er vedlagt sidst.

Efter færdiggørelsen af ​​installationsarbejdet skal det færdige loft være "forsvaret" inden for 48 timer. Dernæst kan du fortsætte til mål. En primer bruges til behandling af leddene, hvorefter installationssømmene skal anbringes (en gipsblanding af Knauf-varemærket vil være perfekt til dette formål).

For at give yderligere stivhed og holdbarhed af overfladen anbefales det at bruge et forstærkningsnet.

For at gøre dette er det nødvendigt at påsætte 60% kittet, drukne masken med den stadig ikke frosne blanding, udjævne uregelmæssighederne med en spatel, fyld det resterende volumen af ​​fællesudsparingen med et andet lag af kitt. Rammen på loftet af gipspladen klar.

Hvordan finder man en profil under gips?

For ikke at overskride og få fastgørelsesudstyret nøjagtigt ind i metalrammen anbefaler vi at bruge kraftfulde neodymmagneter.

Med det kan du nemt finde under gipspladerens overflade, vejledende profil eller hjælpemetal lintel. Søgningen efter en profilrammeramme er nødvendig for at hænge belysningsindretningerne eller andre dekorative elementer i interiøret.

I tilfælde af en fejl i beregningerne vil hele strukturen falde sammen på gulvet før eller senere, så det er meget vigtigt at bestemme det korrekte punkt for fastgørelseselementer. Til dette har du brug for:

 1. Vælg den omtrentlige placering af den fremtidige vedhæftning.
 2. Fastgør et tyndt ark papir eller klud til loftet, så magneten ikke klæder overfladen.
 3. Anbring en neodymmagnet på stoffet og begynd at køre det langsomt langs den påtænkte søgesone.
 4. Når en magnetisk reaktion opstår, markere stedet med en blyant.

Vi gør opmærksom på, at det er bedre at bruge en stor magnet til den mest effektive søgning efter en metalprofil. Det er i stand til at dække en større radius ad gangen, og derfor vil detektion af metal ikke tage lang tid.

Video tutorial om emnet: "Sådan laves et niveau gipsplader loft med dine egne hænder"

Vi tilbyder dig at gøre dig bekendt med det nyttige videomateriale, der giver dig mulighed for visuelt at vurdere de kommende arbejdsvolumener samt at håndtere alle nyanser af enheden på enkeltniveau og på flere niveauer.

Hvordan man laver et loft på gipsvæg med egne hænder?

På kort tid er gipsplade blevet ændret fra et materiale, der næsten ikke kan repareres til en af ​​de mest krævede. Kolonner, buer, lofter på flere planer, falske ildsteder - materialets lethed i arbejdet tillader mesteren at dreje fantasien i fuld kraft. Selv en begynder kan lave gipsplader, samtidig med at man overholder alle anbefalinger og regler.

Særlige egenskaber

Suspenderet loft er en enkelt eller multi-level ramme lavet af metal, forstærket på lofterne og vægge i rummet, beklædt med plader GKL. En forudsætning er også tilstedeværelsen af ​​lyskilder monteret i den.

Først og fremmest skal du beslutte, hvad der er et ark af gipsvæg. Hvis du ikke går ind i detaljer, kan du forklare dette: Dette er et ark tørt gips, dækket af pap på toppen.

På trods af den tilsyneladende enkelhed har materialet mange imponerende fordele:

 • Ved hjælp af FCL er det muligt at justere meget betydelige stød og hule i loftet uden at bruge meget arbejde. For at gøre dette skal du tage en væskeopløsning - og fordelen bliver endnu mere åbenlys.
 • Inde i rammen, på hvilken gipspladerne er monteret, kan du skjule alle ledninger og bringe al den ønskede kommunikation, samtidig med at de bliver usynlige for øjet. Og dette er et stort plus, hvad angår æstetik.
 • I loftet på dette materiale kan du montere enhver ønsket belysning, der giver dig mulighed for at opnå helt unikke lyseffekter.
 • Plader af gipsvæg gør det muligt at skabe et loft på flere plan, der realiserer ejerens fantasi.
 • På grund af det ledige rum i rammen kan du sørge for ekstra støj og varmeisolering. Det er nok at lægge et ekstra lag mineraluld mellem loftet og det falske loft.
 • GKL er monteret uden brug af væske, tør, hvilket garanterer en minimal mængde støv og snavs.

Alt relateret til gipsvæg er helt muligt at holde arrangementer med egne hænder. Så det er muligt at lave et originalt design med minimale udgifter i overensstemmelse med dine ideer.

Selvfølgelig kan man ikke sige, at gips er et materiale uden fejl. Selvfølgelig eksisterer de, men de vedrører mere til installationen af ​​materialet end til sig selv.

For eksempel:

 • På grund af det faktum, at loftets højde falder, når du installerer loftet på det gipsplader, der anvendes. Og hvis lofterne er så lave, kan det være et problem.
 • Hvis du ikke har evnen til at arbejde med dette materiale, kan du tage lang tid med rammen: installation alene vil være svært, det er bedre at indhente hjælp fra en partner.
 • Det er umuligt at bryde efterbehandlingsteknologien, ellers vil der sandsynligvis forekomme revner i sømme og mellem dem.

enhed

GCR-plader repræsenterer det bredeste udvalg af muligheder for at skabe et loft.

Gipsloftets hovedkomponenter er følgende materialer:

 • GCR ark. De vælges afhængigt af det rum, hvor loftet er installeret, samt arkets funktionalitet. Derfor er det tilrådeligt at installere fugtisolerede HL-plader i badeværelset, og ildfaste er perfekte til køkkenet.
 • Profil til rammen, det vil sige grundlaget for, at gipsplader er fastgjort. Det sikrer stabiliteten af ​​hele strukturen. Profiler er opdelt i to typer: start og bære. Startprofilen løber langs loften af ​​loftet, og gipspladerne er fastgjort til understøtningsstrukturerne.
 • Metalhængere, hvorpå profiler er fastgjort. Det er muligt at anvende konventionelle suspensioner eller suspensioner med en beslag.
 • Dowels og skruer til gipsvæg.
 • Materialer til efterbehandling: forstærkningstape, kit, primer, fintkornet sandpapir, hvilket niveau loftet efter kittet.

Det hængende loft kan monteres i mange forskellige konfigurationer. Ikke desto mindre er de vigtigste typer af tre, resten - grundlaget for mulighederne vanskeligere.

Loft kan være:

 • enkelt niveau
 • simple to eller tre niveauer;
 • kompleks.

Den mest budgetmæssige løsning er naturligvis enkel at installere og billig loft på et niveau. Anyway, dets installation niveauer overfladen af ​​loftet, så det let kan dekoreret.

På basis af første niveau, følgende linje op - således skabe forskelle i loftets højde.

Multi-level overflader kan også klassificeres i følgende kategorier:

 • ramme;
 • diagonal;
 • zone;
 • komplekse lofter af andre former.

Rammens struktur er repræsenteret af en kasse af gipsplader, der er placeret i form af en ramme omkring omkredsen af ​​loftoverfladen. En lysekrone, der hænger i midten af ​​loftet, passer harmonisk ind i kompositionen.

I det diagonale design adskiller hvert efterfølgende niveau loftet langs en konventionelt holdt diagonal og ikke nødvendigvis i en lige linje: den kan være en bølge eller en bue. Anyway markerer det ud halvdelen af ​​lokalet. Da GKL er et fleksibelt materiale, er det ikke svært at danne en krøllet linje.

Zonen design fremhæver et specifikt område, der fremhæver arbejdsområdet eller rekreativt område.

Komplicerede strukturer kan gives forskellige former: buet, mønstret, figured. Formularen kan også være i form af en blomst, en geometrisk form eller en spiral. Alt afhænger af ejerens fantasi og den stil, hvor det blev besluttet at arrangere lokalerne.

design

Designet af loftet på GCR kan have et uendeligt antal muligheder.

Der er en række nuancer:

 • Hvis rummet er rummeligt og har tilstrækkelig højde, er det tilladt at arrangere et loft på flere plan og dekorere det, f.eks. Ved at lægge støbte baguetter, friser, medaljoner, ovaler. Det er smukt, hvis mønsteret på gulvet duplikerer mønsteret af loftoverfladen.
 • Hvis rummet har et stort område, så kan det zones, fremhæve f.eks. Et rekreativt område med en hjemmebiograf eller spiseplads. I disse tilfælde er det også godt at give en passende belysning for hver sektion med mulighed for separat til og fra - rummet vil se endnu mere imponerende ud.
 • Hvis rummet er lille og lavt, er det bedre at ikke opbygge flere niveauer i det - et niveau er nok. Ikke til noget, og stort loft eller lysekrone med vedhæng. Harmonisk vil se de fleste spotlights, monteret i loftoverfladen.
 • "Air" rum plads vil tilføje en cornice, hvis du gør det lille og lade rundt om loftets omkreds.
 • Visuelt forstør rummet vil hjælpe denne teknik: at male overfladen af ​​loftet og væggene i en farve, helst en lys skala.
 • Efter rådgivning med en indretningsarkitekt kan du overveje at installere et spejl på loftet.
 • Visuelt kan du "hæve" loftet på en anden måde: ved at kombinere et strækloft med en blank og blank overflade og en ophængsstruktur lavet af gipsplader i det indre af et rum.
 • Loftet må ikke afvige i stil fra resten af ​​det indre rum. For eksempel i et værelse lavet i Provence stil, vil loftet med en spejloverflade se mærkeligt ud.
 • Den mest originale visning af loftet på GCR pladerne - buet. Det letteste bueloft er en halvcylindrisk. Hovedbetingelsen er at montere bunden til loftet korrekt.

Der er fire vigtigste loftsdesign muligheder:

 • enkelt niveau
 • duplex;
 • tre niveauer;
 • figured (dette omfatter buerne).

Enkeltniveau lofter er enkle og pålidelige. For mindre værelser er dette den bedste mulighed.

Dekorer det på følgende måder:

 • maling i forskellige farver;
 • dække med kitt;
 • maling for hånd;
 • indsæt over tapetet.

Hvis væggene i rummet under 3 meter, er det bedre at bruge lys nuancer. Mørke eller lyse farver kan visuelt reducere det allerede lille rum.

På trods af at loftet hedder single-level, bør det ikke have en perfekt flad overflade. Du kan gøre niveauet konveks eller konkav, hvilket vil give en helt usædvanlig effekt. Det skal bemærkes, at denne type af loftet er den nemmeste måde at gøre det selv.

Den mest populære mulighed er to-niveauet, som for tre-niveauet - det er ret svært at udføre.

To-niveau loft giver en masse forskellige muligheder, de kan bruges til at give forskellige former for loftoverfladen, og baggrundslyset kan give endnu større originalitet af designet. At opbygge et sådant loft er let, men det kræver stadig en vis indsats.

Hvis lofthøjden tillader det, kan du gøre noget som en "refleksion": Placer fremspringet på loftet over det tilsvarende podiumdesign på gulvet.

Design af plader GKL ledsaget af veldesignet belysning kan se usædvanligt imponerende. Flyvning af design ideer kan skabe originale kompositioner: bølger, en kombination af matte og glatte overflader, zigzags og ovaler, håndmalet, 3D-tapet ("træ", "himmel", "hav og palmer"). Selvfølgelig er designet ikke begrænset til et spil niveauer og farver, uden noget kan du ikke opnå den ønskede effekt. Og her bruges LED'er og halogen, lysekroner og loftlamper, spejle og punktlys.

Tiered design har et meget attraktivt udseende. Det er bedst at bygge dem i et værelse med højt og meget højt til loftet, for eksempel i et privat hus, da de "spiser op" en væsentlig del af rummets højde. Det er sværere at lave dem end for eksempel en todelt struktur, og da gipsvæg er et yderst praktisk materiale at arbejde med, kan det tage lidt mere tid, og resultatet vil blive en fantastisk effekt.

Trækelementer af gipsplader kan laves til individuel rækkefølge, ved at gemme sig i dem, f.eks. Loftbjælker eller ventilationshætte. Der bør ikke engang nævnes indbyggede lyskilder - de er en forudsætning for en flertrenget loftkonstruktion.

Det formede loft kræver betydelige færdigheder i design og installation, men ikke-standardelementer (blomst, solsystem, skyer, stjernehimmel) vil appellere til alle. Gipsvæg har egenskaber, der giver dig mulighed for at oprette den ønskede form eller figurer: Du kan opbygge en struktur af sammenflettede abstrakte former, det ser særligt godt ud i værelser med et stort område. Dyre, men effektiv løsning - mønstre med små celler. Den særlige elegante af dette loft vil give et "ringer" med små pletter af lignende mønstre på væggene.

En interessant mulighed er det såkaldte soaring loft. For at skabe det skal du vælge form (silhuet), som ligger under loftet. Den er lavet separat fra gipsplader og fastgjort til den allerede færdige konstruktion. Således skaber det udseendet at loftelementet flyder i luften. Denne metode kombineres som regel med fremhævning af det "flydende" element langs omkredsen, hvilket giver en yderligere effekt på strukturen.

montering

Efter at loftets overfladebehandling er færdig, er det tid til at starte installationen. Det er vigtigt at nøje følge rækkefølgen af ​​handlinger og teknologier, der er nødvendige for at gennemføre hvert trin.

GKL loftsplader kan være:

I en hemmed konstruktion er gipspladerne fastgjort til loftets overflade med en træbjælke eller en buet profil, som kaldes et arksæt. Dette er en god mulighed for værelser med en lille lofthøjde. Det er også velegnet til installation i et hus med trægulve. Ulempen ved denne type er manglende evne til at hæve plader af gipsvæg så høj kvalitet at få en perfekt flad overflade.

Til det nedhængte loft er gipspladerne monteret på en ramme lavet af profiler fastgjort på bøjler. Dette design er ideelt til at skjule ventilation, ledninger, belysning.

Klippede plader af gipsvæg er mest hensigtsmæssige, hvis de er arrangeret lodret og lænet mod væggen.

Installationen af ​​et hængende loft begynder med installationen af ​​rammen.

Hemmelighederne i denne fase er beskrevet i trin-for-trin instruktionerne:

 • Efter markeringerne på loftet er der foretaget fastgørelsesprofil (allerede boret) på væggene. Kanten er fastgjort til markeringslinjen. Under dette mærke vil du finde elementerne i rammen. Dette er et vigtigt skridt, hvis loftet er bestemt til at gøre det selv.
 • Efter at have limmet styrprofilerne ved hjælp af et tætningsbånd, er de fastgjort på dowels. Dowels skal skrues på forhånd.
 • Vedhæng af suspensioner hver 0.5 m. Det indledende trin fra væggen er 0,25 m. Fastgør suspensioner til ankre. Det er vigtigt at bemærke, at boring producerer støv, så alt arbejde i denne plan er bedst udført i sikkerhedsbriller og åndedrætsværn. Når hængerne er fikseret, skal deres kanter bøjes.
 • Det næste skridt er at installere loftprofilen. Efter installationen skal den fastgøres til guiden. Dette vil hjælpe skruer uden en boremaskine.
 • Derefter skal du lave jumpers - de styrker strukturen. Sørg for at kontrollere profilens position gennem niveauet. Jumpers er fastgjort ved hjælp af "krabber".
 • Hvis isolering er nødvendig, placeres mineralulden i lintelene. Den har egenskaben for termisk isolering og absorberer støj. Arbejde med mineraluld kræver også nødvendigvis brug af åndedrætsværn, derudover er handsker nødvendige.
 • Installationen af ​​batten er færdig, den næste ting du skal gøre er at tilslutte det elektriske kabel. Ledningerne skal være i en bølgepude - under ingen omstændigheder skal dele af kommunikationen knuses eller hænges på rammen.
 • Derefter kan du begynde at trimme rampladerne HL. Alle ark skal være forberedt: i den udsatte position bør de opbevares i et stykke tid i lokalet, hvor de vil blive monteret. Derudover skal de laves huller til lamper.
 • Sheathe gipsvæg starter fra hjørnet, fastgørelsen sker på skruerne hver 15 cm.
 • Butt ark er ikke installeret: det er nødvendigt at forlade mellem dem 4-5 mm.

Installationen af ​​loftet er forbi, det er muligt at fortsætte til efterbehandling, men først efter at leddene er afsluttet. Dette er meget vigtigt, fordi hvis sømmen er dårligt repareret, er den fyldt med revner i hele loftet. Du kan gøre dette ved hjælp af et serpyanka gitter eller kitt.

Hvis puttyingmetoden er valgt, er aktionssekvensen som følger:

 • imprægnering af leddene med primer med acrylater;
 • Når det er tørt, fortynd blandingen til kitt, for eksempel gips;
 • fyld sømmen med en blanding og niveau med en spatel (en bred en vil gøre);
 • Desuden gør det samme i hullerne mellem arkene og hætter skruer;
 • når det er tørt, lim serpyanka og kitt;
 • Anbring en top kitt med en maksimal tykkelse på 1,5 cm;
 • Gnid ruheden ved at male med et fint korn;
 • fjern støv med en tør svamp eller støvsuger;
 • Påfør primer med akryl.

Derefter har reparationen af ​​overfladen ikke brug for meget lang tid, og du kan begynde at færdiggøre arbejdet.

Projektet. Gipsvæggenes egenskaber er således, at de giver dig mulighed for at skabe strukturer af enhver kompleksitet. Men jo mere komplekse det fremtidige design, desto mere præcist skal beregningen og planen være. Som med ethvert andet arbejde er der brug for et projekt til at installere et hæftet loft. Dette omfatter et grafisk billede, måske et skøn eller en liste over nødvendige materialer, samt en række handlinger. Ud over listen over materialer skal du også beregne deres nødvendige mængde.

Projektet af loftet på gipsplader skal ideelt set omfatte:

 • En skitse (tegning), der indeholder et billede af den fremtidige konstruktion. Skitse skal være storskala og farve.
 • Tegning - en afspejling af alle elementer i den bærende struktur. Hvis der er to eller flere loftsniveauer, kan tegningen indeholde mere end et ark.
 • Beregning af materialer. Jo mere omhyggeligt det er opstillet, desto mindre sandsynligt er det, at overholdelse af installationsteknologien vil blive overtrådt.

Hvis du planlægger at gøre installationen selv, er det bedre at konsultere med de fagfolk, der tager med projektet. Så det bliver lettere for dem at finde fejlen og pege på det, hvilket vil bidrage til at undgå tab i kvaliteten af ​​den fremtidige struktur.

Når du opretter en skitse, skal du tage højde for følgende faste stillinger:

 • gulvplads
 • loftets højde og form
 • farver på gulvet og tapet, mønstre på dem;
 • den stil, hvor rummet er indrettet
 • design og størrelse af møblerne i rummet.

Efter at have tegnet en skitse er det tilrådeligt at overføre det til sporpapir. Efterfølgende vil sporingspapiret overlejres på tegningen af ​​rammen for at afklare det endelige design.

Næste er tegningerne. For rammen af ​​hver tier er din egen tegning, er det også praktisk at lave separate ark til mærkning af belysningsarmaturer og ledninger.

Hvis du lægger alle ovenstående på et ark, vil tegningen indeholde for meget information og se overbelastet.

I tilfælde af planlægning af et loft med et niveau er kuglens celle 0,5x0,6 m. Hvis der er flere niveauer planlagt eller noget massivt vil blive anbragt i loftet, for eksempel en lysekrone eller et spejl, sænker cellestørrelsen til 0,5x0,4 m. Tilsvarende afstanden mellem suspensioner - fra 1 m vil falde til 0,5-0,6 m.

I tegningen af ​​førstegangsrammerne skal den indeholde alle oplysninger om fastgørelsespunkterne og passagen af ​​profilerne, bogmærket for lamperne, suspensionsernes installationspunkter. Det samme skal findes på tegningerne af alle efterfølgende tier.

Efter færdiggørelsen af ​​tegningerne og justeringer til skitsen ved at overlejre dem på hinanden, er det nødvendigt at fortsætte til beregningerne. Alt skal tages i betragtning i dem: fra antallet af plader af gipsvæg til dåser med et kit. Desuden skal der udarbejdes en særskilt liste, hvis installationen er planlagt til hånden, hvilket skal afspejle tilgængeligheden af ​​de nødvendige værktøjer.

Efter afslutningen af ​​beregningerne skal du overføre den grafiske del af projektet til loftoverfladen. Jo mere præcist dette vil blive gjort, jo mere korrekt, glattere og stærkere vil være det fremtidige nedhængte loft. Når du har markeret loftet, kan du få en grov ide om, hvordan fremtiden skal se ud. Hvis dette ikke er det, du ønskede, skal du foretage justeringer.

uddannelse

Før du begynder, skal du lave en række forberedende aktiviteter på loftets overflade, nemlig:

 • Rens den gamle finish. Dette kan gøres med for eksempel en spatel.
 • Fjern forme, fedt, rust, svamp med specielle antiseptika.
 • At sætte de krakkede steder i. Til dette formål er det bedre at tage en cementbaseret kit.
 • Forsæt belægningen med en sammensætning, der indeholder et antiseptisk middel (det vil være korrekt at bruge "Farve" eller "Lacru"). Denne betingelse er obligatorisk, ellers er udseendet af pletter på loftet uundgåeligt. Derudover er dette en af ​​de aktiviteter, der hjælper med at niveauere overfladen.

Efter udførelsen af ​​alle disse handlinger er overfladen klar. Efter at have ventet på, at primeren tørrer, skal du desaktivere det rum, hvor du planlægger at installere loftet, og du kan starte installationen.

Tools. Forberedelse af værktøjer og udstyr er et vigtigt forberedende stadium af arbejdet. Desværre er der ikke altid betalt grundig opmærksomhed til ham, hvorved arbejdet skal afbrydes konstant, da der ikke er nok armaturer i tilstrækkelige mængder, så er rouletter på hånden. Derfor er det bedre at forberede i forvejen alt, hvad der måtte være nødvendigt, og ikke blive distraheret i processen.

For at installere et hæftet loft har du brug for følgende:

 • guide og loft profil;
 • U-formede suspensioner;
 • profil stik eller krabber;
 • dowels og skruer, og bedst af alt - ankre;
 • gipsplader;
 • selvdrejende skruer (både til metal og til GKL);
 • forseglingstape;
 • efterbehandling materiale;
 • hydro- og termisk isoleringsmateriale.

Der er et par regler, der skal følges ved reparation eller efterbehandling:

 • Du bør ikke forsøge at spare på materialer, for eksempel på metalprofiler. Jo billigere det er, desto tyndere er det, derfor vil det bøjes og dårligt holde strukturen. Korrekt valg af mester sikrer mesterens pålidelighed og holdbarhed.
 • Det er godt, hvis skibsføreren har niveauer i to størrelser: den ene er op til 1 m høj, den anden er 2-2,5 m. Hvis der er et laserniveau og færdigheder til at bruge det, behøver der ikke to niveauer.
 • Tykkelsen af ​​gipspladerne må ikke overstige 9 mm, ellers er der brug for en anden ramme (hårdere) og en anden rækkefølge af installationstrin.
 • Det er vigtigt at overveje formålet med det rum, hvor loftet er monteret, og vælg materialet med sin konto. For eksempel til installation i badeværelset ark af gipsvæg skal være fugt resistente, det vil sige, almindelige GCR plader vil ikke fungere.

belysning

Valget af belysning til et ophængt loft er et meget vigtigt punkt, fordi lamperne kan gøre sammensætningen til et "højdepunkt" af interiøret eller helt dræbe det med deres smagløse kombination.

Brug normalt spot forsænket lys, så belysningen kan foretages multi-position. Ofte bruger de halogenlamper, og kroppen - metal, glas, messing eller termoplast. Derudover kan lamperne males i forskellige udsøgte nuancer, fx poleret og børstet messing, bronze, mat eller sort krom - det vil gøre dem endnu mere attraktive.

Til baggrundsbelysning i baggrundsflader på flere planer anvendes fluorescerende lamper, undertiden neon og duralight.

Lyskilder med halogenlamper er at foretrække som punkten fordi lofthøjden ikke falder så meget som de er installeret, end når man installerer lamper med standardlamper - det er praktisk, når lofterne i rummet allerede er lave.

Halogenlamper klassificeres som kilder til varm tonnage nær det hvide spektrum og forvrænger derfor ikke nuancerne i rummet. Det er bedre at ikke røre glasoverfladen med dine hænder - det er sandsynligt, at der vil være fedtpletter. Dette vil igen føre til, at glasflasken på kontaktpunktet smelter. Det er bedre at bruge en ren kludhandske eller bare en ren klud til dette.

Når du installerer lamperne, skal du ikke glemme brandreglerne og reglerne, for eksempel om at sikre en tilstrækkelig afstand mellem loftet og loftet. Ved brug af en lysdæmper som omskifter (for at justere lysstyrken af ​​belysningen jævnt) er det ikke nødvendigt at beskytte lamperne.

Udvælgelsen af ​​spotlights udføres i overensstemmelse med formålet med rummet og tilstedeværelsen af ​​en række vinduer i den. Bedst egnet til denne LED eller energibesparende lamper. Takket være spotlights kan rummet inddeles i zoner, f.eks. I en studielejlighed.

Transformatorer er normalt placeret bag gipspladen på et falsk loft, adgang til dem kan opnås gennem hullerne til lamperne. Det er bedre, hvis der er flere transformere i samme rum - en for hver gruppe af inventar. Så i tilfælde af svigt af en, vil resten fortsætte med at arbejde. Sandsynligheden for, at alle transformatorer vil brænde på en gang, er ekstremt små. Derudover kan en stor og tung transformator have for meget punktpåvirkning på pladerne på gipsvæggen.

Transformatorer er opdelt i følgende typer:

Induktion er sværere, men sikrere og billigere. Elektronisk er lettere, men dyrere og oftere brudt.

Spørgsmålet "hvor mange lamper skal oplyse et rum" er individuel for hver ejer. Dette problem løses let, når man skitserer et skitse af det fremtidige loft og mærkning. På belysningen af ​​en stue i en gennemsnitlig bylejlighed kræves der i gennemsnit 12 lamper med en kapacitet på 50 watt. Og det er bedre, hvis kontakten er dobbelt- eller triple-tastatur, hvilket giver mulighed for at justere lysets intensitet eller fremhæve området i rummet, hvor det er nødvendigt.

Også en interessant løsning ville være at installere en lysdæmper, der regulerer lysets generelle lysstyrke i rummet. Det er funktionelt såvel som smukt. Desuden vil dimmeren reducere energiforbruget med mere end halvdelen og øge halogenlampens levetid. Dette skyldes, at lampens arbejde forekommer mere under milde temperaturforhold, da det opvarmer jævnt og gradvist reducerer lysstyrken.

Selvfølgelig vil installation af spotlights med halogenlamper være dyrere, men senere vil det skabe betydelige energibesparelser.

For at montere et hængende loft med lyskilder skal du markere pladerne af gipsvæggen under hullerne for dem og derefter fortsætte med at bore ved hjælp af en elektrisk boremaskine med en dysekrone. Borehuller behøver kun, efter at der er købt lamper, da der ikke er nogen standardstørrelse til huller. Putty er kun mulig efter boring af alle hullerne.

LED belysning er opdelt i følgende typer:

 • dome;
 • lineær;
 • LED retningslys;
 • LED paneler.

Hvide fluorescerende lamper bruges til det meste til at belyse fladens loftoverflade i baggrunden. Disse lamper er anbragt i nærheden af ​​hinanden for ikke at afbryde den lyse overflade på loftet. I betragtning af dette kan du beregne, hvor mange lamper der kræves. Som følge heraf bør belysningen være blød, diffus og behagelig for øjnene.

Hvis omkredsen af ​​loftoverfladen er for stor, og lamperne har brug for meget, kan du bruge alternativer. For eksempel duralight, som er en bøjning plast lys ledning-rør. I det er pressede miniature glødelamper, samlet i en krans. For lejligheden kan du bruge ændringen "fixering" - den lyser kontinuerligt.

Duralight er billigt, let at installere, holdbart, der er et stort udvalg af farver, kræver ikke en stor "visir" i loftet til installation, bruger en lille mængde elektricitet. Ulempen er svag belysning, men det er let at afhjælpe ved at pakke det to eller tre gange i stedet for en.

Når man taler om den elektroluminescerende ledning (kold neon), skal det bemærkes, at det i essensen er en fleksibel ledning fremstillet af polyvinylchlorid, hvori en ledning med en strøm er forseglet. Denne ledning er let at skære og lodde - det er forskellen med duralight. Det er holdbart, det kan lægges ud i konfigurationer af forskellige former, om natten er dets lys blændende smukt, om dagen er det usynligt. Anvendelsesområdet er meget bredt.

For at installere elektriske ledninger skal overholde en række nødvendige forhold:

 • Dette skal ske inden starten af ​​færdiggørelsen, inden du installerer plader af gipsvæg på beklædningen.
 • Som noget andet arbejde med elektrisk installation, skal du begynde at udvikle en plan, som skal sørge for, hvilken type ledninger der skal installeres, et kredsløb med det nødvendige antal afbrydere samt elfordelingsbokse, patroner og andre enheder. Også på ordningen bør bestemmes steder for deres installation, så de var behagelige at bruge.
 • Forbindelsen af ​​ledninger på steder, hvor de er brudt, skal du kun tilslutte via adapteren - vridning er uacceptabel, især for ledninger, hvor materialet var kobber eller aluminium.
 • Ledninger skal mærkes.
 • Ledninger må ikke komme i kontakt med metal. Det er muligt at lægge dem i nærheden af ​​rørledninger, for eksempel med gas, kun i et interval på mindst 40 cm.
 • Ledning af bundter er ikke tilladt. Derudover er det forbudt at lægge ledninger, hvis intervallerne er mindre end 3 mm mellem hver.
 • Forbindelses- og grenledninger i værelserne kan kun benyttes til kryds og kasser.

I moderne indretning indebærer tendenser ikke brug af lysekroner med vedhæng til belysning af værelset. Ikke desto mindre er der gode eksempler på klassisk stil løsninger, når lysekronen er meget passende. Men efter at have besluttet at hænge det op, skal du sørge for at styrke loftkonstruktionen på det sted, hvor dette sker, da gipspladerne ikke er konstrueret til at modstå sådan vægt.

Nøjagtigheder af drift og pleje

Pas på loftet på GKL er nemt. Så han ikke mister tiltrækningskraft i lang tid, skal du jævnligt tørre den med en ren, tør, fnugfri klud. Hvis der er meget støv, så kan loftet støvsuges, efter at du har sørget for, at børsten er ren. Hvis du er i tvivl, er det tilrådeligt at vaske børsten med sæbe og tørre grundigt. Hvis dette forsømmes, kan mørke linjer forblive på børstens loft.

Belysningskilder (det være sig lysekroner eller lamper) kræver også pleje. De skal tørres af med en tør klud, ikke glemme at de er under spænding. Hvis gullig plak er dannet omkring lamperne, så kan den fjernes med en speciel filtips.

Pletter af støv og snavs fjernes med en lidt fugtig klud eller viskose. Hvis forureningen er stærk, kan du prøve at bruge opvaskemiddelet, og i tilfælde af store pletter er det bedre at opdatere malingslaget på loftoverfladen.

Tips

For at undgå de fejl, der er særlige for begyndere, er det vigtigt at overveje nogle funktioner i gipsvæggen:

 • For at give gips unødvendig fugt skal den ligge ned. Derfor er der tid mellem levering af gipspladerne til det rum, hvor installationen vil blive udført og selve installationen. Ellers kan arkene deformeres.
 • Arbejde med gips skal udføres i et rum, hvis temperatur er konstant og ikke lavere end +10 C. Desuden skal HL-plader være under disse temperaturforhold i mindst 4 dage - to dage før installation og to dage efter, kun efter 2 dage kan det repareres sømme.
 • Hovedregelen er, at før du skærer, borer eller fastgør noget, skal du kontrollere og beregne alt. Det er ikke forgæves i installationen af ​​et hæftet loft, at der er så vigtigt etape som design. Først efter at have gennemført alle beregningerne, kombinerer skitse og tegninger, der markerer loftet selv, skal du fortsætte til handling.

Smukke eksempler i interiøret

To-niveau geometrisk loft af gipsplader med spotbelysning og LED-paneler.

Original blomstret loft. Baggrundsbelysningen går rundt omkretsen.

To-niveau loft, i lyset af hvilken en lysekrone og lamper er kombineret.

Geometrisk loft med spotbelysning.

Video instruktion om hvordan man monterer et gipspladloft, se nedenfor.