Tilslutning spotlights til gipsplader lofter

Eventuelt loft, uden ekstra dekorative elementer, ser ærligt ud kedeligt. Derfor anbefaler professionelle designere at vælge den rigtige belysning, som helt kan ændre både loftets udseende og den samlede atmosfære i rummet.

En af de mest populære belysningsmuligheder for værelser er forsænket spotlights, som giver mulighed for at løse to hovedopgaver på én gang: Sikring af ensartetheden af ​​lysfluxen over hele rummet og forbedring af æstetiske egenskaber ved et standard enkeltgipsgipspladeloft.

Spotlights har flere fordele, for eksempel kan du arrangere yderligere belysning for bestemte zoner, eller installere dem i grupper med separate forbindelser til det elektriske netværk. Det er værd at bemærke, at installationen af ​​denne type belysningsarmaturer er meget enklere, end det forekommer ved første øjekast, og kræver et minimum af viden om elektroteknik fra installatøren. For deres vellykkede installation er det nok at studere flere grundlæggende funktioner ved installationen.

Hej kære læsere af Electric in House hjemmeside, i dag vil vi overveje en anden artikel om emnet belysning, nemlig installation og ledningsdiagram for tilslutning af spotlights til gipspladens lofter til en to-knap switch.

LED spotlights

I butikker, der sælger belysningsarmaturer, er der en bred vifte af indlejrede drejede lys, designet til at arbejde med forskellige typer lamper. Formen, farven og størrelsen kan også variere betydeligt, men installationen gøres altid ved hjælp af samme teknologi.

Jeg foreslår at overveje standardmetoden til installation af denne type belysningsenheder. Eksempelvis vil spotlights til gipslofter i SVETOKOMPLEKT mærket, udstyret med en G5.3 base, blive brugt.

Det er nødvendigt at præcisere, at de brugte lamper med G 5.3 base kan være af forskellige typer: fluorescerende, halogen eller LED. For nylig er LED-lamper med en række fordele populære:

 • - Lyset fra lampen er rettet i en retning (der er ingen omvendt glød) - en vigtig faktor ved montering i hængende og nedhængte lofter
 • - kompaktitet, lampens installationshøjde overstiger normalt normalt ikke 50 mm;
 • - høje lysstrømhastigheder;
 • - Effektivitet, LED-lampe med en effekt på kun 4 W, i henhold til parametrene for lysstrømmen er sammenlignelig med en standard 60 watt glødelampe. Lamper er ideel til den praktiske gennemførelse af begrebet energibesparelse, som bliver stadig vigtigere hver dag;
 • - lav varmeemission i forhold til halogenlamper;
 • - der er ingen flimmer effekt karakteristisk for kompakte fluorescerende lamper;
 • - Moderne LED lamper kan bruges ikke kun til at fremhæve bestemte områder i rummet, men også som den vigtigste kilde til belysning;

I retfærdighed kan du se, at halogenlamper har et bredere spektrum af lysemissioner, men denne egenskab spiller ikke en særlig rolle, når du vælger en kilde til belysning.

Valget af installationssted og installation af huller i loftet

Så hvad kan man sige om stedet for installation af point. Den første er, at det er nødvendigt at bestemme på forhånd, hvor de vil blive installeret i hvilken rækkefølge og i hvilken mængde. Det er i færd med at installere rammen (før gipspladepanel), du kommunikerer med mesteren (elektriker) og siger, hvor mange lamper du vil have, og hvordan de skal medtages, generelt diskuterer alle arbejdsmomenter.

Dette giver dig mulighed for at forudinstallere flere uafhængige lyskredse og distribuere kilder korrekt. Den bedste mulighed er at markere installationsstedet på arbejdsskitse.

For eksempel at designe hele ting på computeren. På samme tid og se, hvordan placeringen af ​​lyskilderne på den ønskede loftsfigur vil se ud. Det er ikke så svært i vores tid.

Når du vælger et installationssted, er det meget vigtigt, at hullet under lampen ikke falder på rammelementerne (metalprofil). Nå, forestil dig, når rammen er klar, kommer en elektriker ind, skærer et hul under prikken og får en krone i metalprofilen. Selvfølgelig skal hele denne forretning blive redone, og det er ikke nødvendigt for nogen.

Afstanden til nærmeste profil skal være 2-3 centimeter fra hullets kant. Ellers vil armaturet ikke kunne fastgøres med en standardlås.

Efter installation af plader af gipsvæg kan du gå videre til skærehullerne for lamper. Der er flere måder at skære huller på, men det er bedst at bruge en særlig krone til gips. For det første er det praktisk, og for det andet svarer diameteren af ​​hullet fuldt ud til det valgte spotlys. Inden du skærer hullerne, skal du omhyggeligt dobbelttjekke kronens størrelse og sørge for, at det er den rigtige diameter.

Du skal ikke være bekymret, hvis der sker små skævheder eller uregelmæssigheder i processen med at skære igennem hullerne, bliver de lukket af den ydre del af sagen. Nogle herrer bruger en almindelig kontorkniv, men det er ikke altid praktisk, og nogle gange traumatisk.

Jeg har set tilfælde, hvor mine kolleger ikke havde en krone ved hånden, vejen ud var ret simpel. Vi trækker lampen ud af lampen, sæt den i loftet, cirkulerer den rundt om perimeteren med en blyant og derefter borer hullerne i gipset med en regelmæssig øvelse langs den tilsigtede linje. Brug derefter en brevpapirkniv til at afskære alt overflødigt langs kanterne.

Et vigtigt punkt: Hvis placeringen af ​​spotlights ikke blev fastlagt på forhånd, og der er en chance for at komme på metalprofilen, skal du selv angive placeringen af ​​strukturelementerne selv. Der er to muligheder: spørg arbejdstagerne, der monterede loftet, eller brug en magnet.

Efter at hullerne er skåret igennem, er loftet færdigt - maleri, klæbende tapet.

Jeg var heldig, jeg så strukturen i færd med at installere, det vil sige rammen selv inden gipsplader. Under installationen skal du enten sprede ledningen jævnt over hele overfladen, eller spørg installatørerne om det.

Ledning i rammen

Det er også tilrådeligt at lægge ledningerne under montering af rammen, igen opmærksom på dette punkt - det er bedst at bestemme på forhånd, hvor spotlightsne til gipspladens lofter vil blive installeret, og hvilken slags tilslutningssystem vil blive brugt! Dette vil betydeligt fremskynde forbindelsesprocessen og undgå uønskede vanskeligheder.

Hvis du installerer mange prikker på et hængende loft i tæt afstand fra hinanden, kan du lægge en ledning til kun en (det nærmeste hul på loftet til indgangspunktet for ledningerne er valgt). Så er loftet monteret, og hullerne skæres igennem, og tråden trækkes simpelthen fra punkt til punkt.

Men det er dog bedre at lægge kablet på forhånd til alle installationssteder, så det sikres til rammen med plastikbånd. Ledningen er fastgjort uden at strække, jeg anbefaler at aflade en lille sagging.

I mit tilfælde strækkede ledningerne langs væggen fra forbindelseskassen og blev bragt ind i kassen. Han lagde en tre-core wire, da det var planlagt at placere seks spotlights på rammen, opdele dem i to grupper og forbinde dem til en to-knap switch. Tilslutningsskemaet til 220 volt spotlights blev monteret på en sådan måde, at en gruppe (tre lamper) blev tændt med en kontaktnøgle, den anden gruppe - med den anden.

Og selvfølgelig spørgsmålet med valget af kabel, hvilken skal man bruge? Kablet til at forbinde til at vælge, baseret på kriterierne for pålidelighed og kvalitet.

Det er bedst at bruge en kobberkabelserie VVGng. Problemet med aluminiumskablet er ikke engang overvejet. Over tværsnittet kan jeg sige for de nuværende økonomiske lamper med et tværsnit på 1,5 mm2 ville være nok. I dette eksempel brugte jeg kablet VVGNG 3 * 1.5 (tre-core, som tilsluttet en to-knap switch).

Installation af spotlights i gips

Når hullerne er klare, er loftet malet, så vi kan fortsætte med installation af spotlights. Dette arbejde kræver øget opmærksomhed, da det er nemt at beskadige loftets dekorative belægning.

Først og fremmest skal du strække ledningerne i de skårne huller, og kun derefter fortsætte direkte til installationen. På sagen er der specielle fjederbelastede antenner, som fastgør den til gipsvæggen.

Installationsteknologien er meget enkel: antennerne bringes sammen, så er lampen indsat i hullet i loftet. Under fjedrenes virkninger divergerer antennerne og presser kroppen tæt på pladen af ​​gipsvæggen.

Da fjedrene er stærke nok, holder du dem med dine hænder meget ubelejligt, og du kan også beskadige loftet.

Og hvis lampen ikke kunne installeres fra første gang, er det ret problematisk at fjerne det. Derfor skal alt gøres langsomt og omhyggeligt. For nemheds skyld kan du trække lampen ud af huset (hvis designet tillader det) og allerede justere installationen med fingrene indefra.

Sådan monteres forbindelsesdiagrammet for spotlights 220V

Den sidste fase af vores arbejde er at forbinde bunden af ​​rampelyset til hovedkablet og feste lamaen i sagen med en speciel låse.

Forbindelse til hvert punkt vil blive lavet af en loop uden at bryde hovedledningen.

Først skal du justere længden af ​​strømkablet (efterlader en margen for yderligere installation i loftet), fjern derefter beskyttelsesskappen og tag isoleringen fra de ønskede kabelkerner.

Så forbinder vi ledningerne fra bunden til de ledige ledninger. Alle forbindelser er lavet ved lodning. Anbring forbindelsen korrekt, isoler. Så gør med hvert punkt.

Det sidste skridt er at indsætte lampen i patronen og fastgøre den i lampehuset med en speciel låse.

Og det er det, det udførte arbejde ser ud (en omskifter er tændt)

Og så fungerer belysningen med fuld kapacitet. (S. S. En lampe var endnu ikke blevet indsat i kassen)

Jeg håber, at disse tip hjælper dig med hurtigt og præcist at installere spotlights til gipspladens lofter og fuldstændig omdanne det indre af rummet.

Forbindelsesdiagrammer for spotlights

Efter at vi lavede en plan for placeringen af ​​spotlights på loftet, i kabinets belysning, skal vi tænke på deres elektriske forbindelse. Hvordan tilsluttes spotlights, ifølge nogle ordninger, hvilke ledninger og kabler - alt dette videre.

Seriel forbindelse

Tilslut spotlights kan konsekvent, selvom det er - ikke den bedste måde. På trods af at denne type forbindelse kræver et minimum af ledninger, er det praktisk taget ikke brugt i hverdagen. Alt fordi det har to væsentlige ulemper:

 1. Lampene gløder ikke i fuld styrke, da de er underspænding. Hvor meget der er reduceret afhænger af antallet af tilsluttede pærer. For eksempel er tre lamper forbundet til 220 V - det er nødvendigt at opdele med 3. Dette betyder at 73V kommer til hver lampe. Hvis 5 lamper er tilsluttet, divideres med 5 osv.

Princippet om seriel forbindelse

Af denne årsag anvendes denne type forbindelse udelukkende i juletræskranser, hvor der samles et stort antal lavenergikilder. Du kan selvfølgelig bruge den første ulempe: Tilslut til netværket 220 V 12 V pærer i mængden 18 eller 19 stykker. I alt giver de 220 V (med 18 stk. 216 V, med 19 - 228 V). I dette tilfælde behøver du ikke en transformer, og dette er et plus. Men hvis en af ​​dem brænder ud (eller endda forringelse af kontakt), vil det tage lang tid at søge årsagen. Og dette er en stor minus, som negerer alle de positive aspekter.

Diagram af serieforbindelsen af ​​pærer (spotlights)

Hvis du beslutter at tilslutte projektørene i serie, gør det enkelt: Fasen omkalder alle lysene en efter én, nul tilføres til den anden kontakt af den sidste lyspære i kredsløbet.

Hvis vi taler om den faktiske implementering, bliver fasen fra forbindelsesboksen ledet til kontakten, derfra til den første spotlight fra den anden kontakt til den næste.... og så videre til enden af ​​kæden. Den neutrale ledning er forbundet til den anden kontakt i den sidste armatur.

Diagram over den serielle forbindelse af spotlights gennem en enkelt trykknapkontakt

Denne ordning har en praktisk anvendelse - i verandaerne af huse. Du kan forbinde to glødelamper parallelt med et normalt 220 V netværk. De vil gløde i gulvet, men de vil sjældent blive brændt ud.

Parallel forbindelse

I de fleste tilfælde anvendes en parallelforbindelsesordning med spotlights (lamper). Selvom der kræves et stort antal ledninger. Men spændingen på alle belysningsenheder er den samme, når den udbrændes, fungerer den ikke alene, resten er i drift. Derfor er der ingen problemer med at finde placeringen af ​​en sammenbrud.

Ordning for parallelforbindelse af spotlights

Sådan tilsluttes spotlights parallelt

Der er to måder til parallelforbindelse:

 • Stråling. Der er et separat kabel til hver belysningsenhed (to eller tre kerner - afhængigt af om du har en jordforbindelse eller ej).
 • Stub. Fasen, der kommer fra kontakten og neutralen fra tavlen, går ind i den første lampe. Fra denne lampe er et stykke kabel til det andet og så videre. Som følge heraf er hvert armatur, bortset fra det sidste, forbundet med to stykker kabel.

Måder at implementere en parallel forbindelse

stråling

Den radiale forbindelsesordning er mere pålidelig - hvis der opstår problemer, lyser kun denne pære ikke op. Der er to minusser. Den første er et stort kabelforbrug. Du kan klare det, da ledningerne gøres en gang og i lang tid, og pålideligheden af ​​en sådan implementering er høj. Den anden minus - på et tidspunkt konvergerer et stort antal ledninger. Deres kvalitative forbindelse er ikke en let opgave, men løselig.

Et stort antal ledninger kan tilsluttes ved hjælp af en konventionel klemme. I dette tilfælde leveres fasen fra den ene side, den skilles i det nødvendige antal kontakter ved hjælp af jumpers. Fra den modsatte side er ledninger forbundet med pærerne.

Metoder til tilslutning af ledninger til radial ydelse

På næsten samme måde kan du bruge Vago's terminalblokke til det tilsvarende antal kontakter. Du skal vælge en model til parallelforbindelse. Det er bedre, at de er fyldt med en anti-oxidationspasta. Denne metode er god - nem at udføre (at strippe ledningerne, indsætte i stikkontakterne og alt), men mange lavkvalitetsforfalskninger, og originalerne er dyre (og det er ikke et faktum, at originalen bliver solgt til dig). Fordi mange mennesker foretrækker at bruge den sædvanlige terminalblok. Forresten er der flere typer af dem, men carbolites med en beskyttende skærm anses for at være mere pålidelige (i ovenstående figur er de sorte).

Og den sidste acceptable måde er at vride alle ledere med efterfølgende svejsning (lodning fungerer ikke her, da der er for mange ledninger, er det meget svært at sikre pålidelig kontakt). Ulempen er, at forbindelsen er opnået all-in-one. I så fald skal du fjerne den svejsede del, fordi du har brug for en "strategisk" forsyning af ledninger.

Et eksempel på udførelsen af ​​den radielle forbindelse af spotlights

For at reducere forbruget af kablet med den radiale forbindelsesmetode, fra omskifteren til midten af ​​loftet trækker de en linje, fastgør den der og trækker ledninger fra den til hver lampe. Hvis du har brug for at lave to grupper, skal du sætte en to-knap (toposition) kontakt, trække en separat linje fra hver tast, og sluk derefter lysene i henhold til det valgte skema.

Loopback forbindelse

Et tog bruges, når der er mange armaturer, og det er meget dyrt for hver enkelt motorvej. Problemet med denne implementeringsmetode er, at med et forbindelsesproblem på ét sted, viser alle de andre også at være ubrugelige. Men lokalisering af skader er simpel: efter en normal arbejdslampe.

Den egentlige gennemførelse af en parallelforbindelse i en plume-metode

I dette tilfælde kan du også opdele lamperne i to eller flere grupper. I dette tilfælde har du brug for en switch med det passende antal nøgler. Forbindelsesordningen i dette tilfælde ser ikke ud til at være meget vanskelig - en gren vil blive tilføjet.

Sådan tilsluttes en spotlight til en dobbeltkontakt

Faktisk er ordningen gyldig for begge måder at implementere en parallelforbindelse på. Om nødvendigt kan du lave tre grupper. Sådan - tre-position - skifter også. Hvis du har brug for fire grupper, bliver du nødt til at sætte to to positioner.

Tilslut de indbyggede loftslamper med LED-pærer 12 i

Spotlights kan arbejde på underspænding 12 V. De sætter derefter LED-pærerne. De er forbundet i parallel kredsløb, strøm fra transformatoren (spændingsomformeren). Den er placeret efter afbryderen, fra dens udgange forsyner de spænding til lamperne.

12V spotarmaturforbindelse gennem en fælles transformer

I dette tilfælde er transformatorens effekt fundet som den samlede effekt af den belastning, der er forbundet med den, med en margin på 20-30%. For eksempel skal du installere 8 lyspunkter ved 6 watt (dette er strømmen af ​​LED-pærer). Den samlede belastning er 48 W, marginen er taget 30% (for at trance ikke skal fungere på grænsen af ​​mulighederne og tjene længere). Det viser sig, at det er nødvendigt at kigge efter en spændingsomformer med en effekt, der ikke er lavere end 62,4 W.

Hvis du vil bryde lyskilder i flere grupper, skal du bruge flere transformere - en for hver gruppe. Du skal også bruge en multi-position switch (eller nogle få ordinære).

Tilslutning af 12 V lamper via en dobbeltkontakt

Begge disse ordninger har en ulempe - når adapteren fejler, virker en gruppe lamaer eller endda dem alle ikke. Hvis det ønskes, kan du tilslutte en 12 volt spotlight for at øge pålideligheden af ​​deres arbejde. For at gøre dette skal du installere sin transformator for hver lyskilde.

Tilslutning af 12 V spotlights med personlig transformer

Fra driftens synspunkt er en næsten ideel tilslutningsordning til 12 volt armaturer med en transformer til hvert belysningselement.

Tilslutningsdiagram på 12 V spotlights med personlig transformer

I dette tilfælde forbindes transformatorer parallelt, og armaturerne selv er forbundet til deres udgange. Denne metode er dyrere. Men når en transformer fejler, lyser kun en lampe, og der er ingen problemer med at identificere skadeområdet.

Vælg trådstørrelse

Når der anvendes en lavspænding, går strømmen til lamperne højt, og tabene i længden vil være signifikante. Derfor er det vigtigt at vælge det korrekte kabeltværsnit for at forbinde 12 V-spotlights. Den nemmeste måde at gøre dette på bordet er at fokusere på længden af ​​kablet lagt til hver lampe og den aktuelle forbrug.

Tabel til bestemmelse af kabletværsnit ved tilslutning af 12 V spotlights

Strømmen kan beregnes: divider strømmen til spænding. For eksempel forbinder vi fire spotlights med 7 W LED lamper. Spænding - 12 V. Den samlede effekt - 4 * 7 = 28 watt. Strøm - 28 W / 12 V = 2.3 A. I tabellen tager vi nærmeste større værdi af strømstyrken. I dette tilfælde er det 4 A. Med en længde på op til 8,5 meter kan du tage et kobberkabel med et tværsnit på 0,75 mm 2. En sådan lille sektion opnås udelukkende på grund af LED-lampernes lave effekt. Ved brug af husholdere, halogenhætter eller glødelamper, vil tværsnittet være meget større, da strømmen stiger betydeligt.

Denne metode til beregning af kabeltværsnit er egnet til en stub-type parallelforbindelse med en transformer. Ved stråling skal de samme handlinger udføres for hver lampe.

Installationsfunktioner

Mount spotlights normalt i suspenderede eller spændingsstrømme. En anden mulighed - belysningskabe. Under alle omstændigheder er pakningen i henhold til PUE skjult, og det anbefales at anvende kablet i en ikke brændbar kappe. Den mest populære mulighed er at forbinde punktlamper med et VVGng-kabel. Hvis det ønskes, kan du vælge en endnu mere sikker version af det - VVGNG Ls, der udsender lidt røg under brand.

Brug af kabler eller ledninger, der ikke indeholder bogstaverne NG i mærkningen, er kun på egen risiko og risiko. Da belysningen frembringer varme, der kan føre til brand.

Hvis spotlights er monteret i et ophængt loft, kan kablet lægges i tværprofilerne, som gipsvæggen ikke er fastgjort til. Du bør ikke lægge den i længderetningen, da der er en høj chance for at beskadige isolationen med en selvdrejende skrue, når du installerer gipsplader. En anden mulighed er at fastgøre kablerne til profilerne på siden og trække dem med plastikbånd.

Du kan lægge kablet til tilslutning af spotlights i tværgående profiler, som er højere

I dette tilfælde skal du først montere rammen og derefter strække ledningerne og efterlade enderne i 20-30 cm for nem installation. Ved brug af 12 V armaturer placeres transformatorer i umiddelbar nærhed af et af hullerne. Hvis skader eller vedligeholdelse er nødvendige, kan du nå det ved at trække lampen ud.

Hvis du planlægger at strække loftet, er kablerne først og fremmest fastgjort direkte til loftet. I dette tilfælde bliver de ofte lagt i gofroshlang - for at forbedre brandsikkerheden. Du kan bruge en hvilken som helst egnet armatur til ledninger, dowels, bånd, klip af passende størrelse, wirebakker osv.

Sådan tilsluttes loftlamper: ordning

Belysning lofts enheder er installeret på enhver konstruktion, uanset hvilken type loft. Fastgørelseselementer er ofte skjult i mellemrummet mellem bundloftet og det ophængte stof. Vi ser kun den dekorative del af belysningen. Vi vil forstå mere detaljeret med tilslutning af loftlys med egne hænder.

uddannelse

Hvis du beslutter dig for at installere lampen i et hængende loft, skal du vide, at alt installationsarbejde er færdigt, inden du monterer det hængende loft og i henhold til ledningsdiagrammet.

Det er nødvendigt at bestemme i hvilken højde og på hvilket sted belysningsenhederne vil blive placeret.

Beregn antallet af inventar på forhånd, tildel pladsen i loftet til deres installation. Tegn et diagram for at gøre det klart, hvordan du forbinder. Tænk på belysningsstyrken, i betragtning af materialet i loftet. Du kan få brug for en transformer.

Til placeringen af ​​den foreslåede installation af loftbelysningsarmaturer, skal du føre ledninger på forhånd. Ledninger vil passere gennem det bølgede rør for ikke at komme i kontakt med rammestrukturen. I hvert tilfælde har du brug for en ordning.

instrumenter

Til installation af loftlamper med egne hænder skal du bruge følgende værktøjer:

 1. bore;
 2. distributionskasser;
 3. kabel med valgt længde;
 4. skruetrækker;
 5. konstruktion kniv;
 6. tænger;
 7. terminaler.

Nogle af disse værktøjer er normalt i alle hjem.

Valg af lysarmatur

At vælge loftet eller lysekronen under det hængslede lærred, skal du forestille dig, hvilken slags belysning du vil se i rummet. Lysekroner og lamper adskiller sig i følgende parametre:

 • antal lyspærer. Når det er tilsluttet, er det hensigtsmæssigt at lave to grupper af lyspærer med en separat to-knap switch. Så du kan nemt justere lysstyrken af ​​belysningen;
 • ammunition. Når du køber lyspærer, skal du se, at de passer til basen.

Når du køber lyspærer, skal du være opmærksom på deres strøm.

installation

Under loftet er der installeret en skjult type ledninger, som vises i midten af ​​rummet i henhold til ledningsdiagrammet. Vi anbefaler dig at se de trinvise instruktioner om, hvordan du tilslutter loftlysene i videoen nedenfor. Og læs følgende oplysninger om forbindelsesordningen.

Installation af loftbelysningsanordninger kræver præcis udførelse i henhold til ledningsdiagrammet. De udføres i flere versioner.

Overvej på diagrammet, hvordan man forbinder taklamper:

 1. Lamperne er opdelt i to grupper og er forbundet til en to-knap switch. Her er alle nulkontakter forbundet til den almindelige ledning. Derefter skal terminalblokken forbindes til neutral. Faserne er forbundet med de interne ledninger i henhold til deres valgte grupper og derefter til to ledninger, der er tilsluttet kontakten. Gennem kontakten - på fasen og til hjemmet elektrisk netværk;
 2. dimmer forbindelsesskema. Dimmer - en speciel elektronisk enhed, der gør det muligt at justere lyspærernes lysstyrke. Enheden kan ikke kontrollere alle pærer, det afhænger af deres strøm. Du skal forbinde via en transformer;
 3. Sådan tilsluttes lamperne på et falskt loft ifølge skemaet ved hjælp af skruer. Alle lysekroner og loftlamper er udstyret med specielle armaturer til montering på bundloftet. Fastgørelseselementet kan være en speciel sløjfe forbundet med lampens krop. Lysekronen er meget nem at vedhæfte - løkken er hængt på en krog. Krogen skal installeres på forhånd ved ledningsføring;
 4. Følgende ledningsdiagram for loftlamper er mere kompliceret. Armaturerne er fastgjort til loftet med huller i bunden af ​​kabinettet. Ved fastsættelse af en lysekrone anvendes en speciel strimmel, som er monteret på loftet.

Monteringspunkt og LED belysning

Forbindelsesplanen med punktmonterede loftslamper frembyder heller ingen særlige vanskeligheder. Når du installerer, skal du observere afstanden (minimum 10 cm) mellem bunden og det hængende loft.

Korrekt installation af belysningsarmaturer lukker alle ledningsforbindelser. Sager vil ikke være synlige.

Til spotpladearmaturer kræves en vis spænding. For at gøre dette skal du bruge flere transformatorer, der reducerer spændingen og ikke påvirker loftet.

 • enkel installation - forbinder til en ledning nogle løg, går separat. For at forhindre lygter at brænde ud, skal du tage sig af ensretterne i kredsløbet;
 • en anden mulighed. Fra fordelingsboksen er der tilsluttet en separat ledning til hver lyspære. I dette tilfælde er ensretteren ikke nødvendig.

Tilslutning LED-loftslamper kræver ikke særlige færdigheder. Installation er ikke svært at udføre selvstændigt.

LED belysning loftarmaturer er forskellige fra andre muligheder, fordi LED'erne er monteret direkte i lampehuset. Hvis lyset er ophørt, fungerer det ikke for at erstatte det - du skal have en komplet udskiftning af den mislykkede lampe.

For at forbinde LED-lysene i loftet skal du beregne deres nummer og bestemme placeringen i loftet. Diagrammet skal være, hvordan man forbinder lyspærer i et falsk loft. Vælg pærer med hensyn til strøm.

Tilslutningsledninger kan ikke kaldes let. Sådan udføres:

 1. i det hængende lærred til at lave huller til LED-stik;
 2. Efter tilslutning af ledningerne skal du sætte dem fast med dykker på basisfladen;
 3. Tilslutningen af ​​alle armaturer skal ske med multicore wire og i henhold til ordningen. Lodning ledninger skal installere suspension belægning;
 4. Efter tilslutning til netværket skal du sætte LED'erne i loftet ved at snappe.

Sørg for, at lysene ikke er meget varme. Ellers kan loftet blive beskadiget.

Fordele og ulemper

Du ved, hvordan du forbinder taklamper, det er fortsat at vælge hvilke.

At vælge mellem forskellige muligheder for loft og lysekroner til loftet, skal du vide, hvad der kan opstå i forbindelse med driften. Lad os se hvilke fordele der er i loftlamper:

 • stort udvalg;
 • anden installationsmetode
 • mulighed for installation i ethvert rum
 • udstråle diffust lys, der ikke skærer øjne.
 • Det er svært at udskifte lyspærerne, der kom ud af dem. Men det afhænger af typen af ​​armatur;
 • Kablet lagt på kontakten skal forlænges.

Alt tales til fordel for installationen af ​​belysningsanordninger til hængende belægninger.

Tips

Forbindelsesordningen af ​​lamper i det falske loft kan variere afhængigt af loftets type.

Sådan tilsluttes spotlights

Spotlights er installeret i bolig- og kontorbygninger. I lejligheder og private huse kan de ses i stuer, soveværelser og badeværelser samt i køkkenet for at fremhæve arbejdsområdet for køkkenenheden.

Lampene er nemme at installere på egen hånd, hvis du kender installationssekvensen. De er anbragt på gipsplader og polymeroverflader. Se flotte elementer af belysning på trævægge og paneler af metal.

Sådan tilsluttes spotlights

Når du begynder at reparere loftet, husk at placeringen af ​​lamper kræver plads. Når du går efter dette, sænk strækloftet eller gipspladekonstruktionen lidt, så passer lamperne og ledningerne frit ind indeni. Bygherrer anbefaler følgende.

 1. Hvis du købte halogenlamper, sænk loftet med 6 centimeter.
 2. Bestemmer at installere glødelamper, øg loftets dybde. Den optimale afstand er 12 centimeter.

Spotlights i interiøret

Hvad er et spotlight

Standardlampen bruges overalt og er en struktur bestående af følgende elementer:

 • boliger;
 • tråd;
 • patron (kan være elektrisk);
 • klemmer (2 stk.).

Måske kompleksiteten af ​​designet, i dette tilfælde er det suppleret af hængsler. Med deres hjælp justering udføres, ændrer retningen af ​​belysning. Armaturerne selv er kilder, hvorfra lys udledes retningsmæssigt.

Industrien tilbyder forbrugerne forskellige glødelamper, hvoraf mange er designet specielt til individuelle pletter. Hver lampe består af en flad pære med en speciel reflektor. Der er også halogenprodukter til salg, sådanne lamper har et ekstra glashus.

Enheden og valg af spotlights

Armaturer, hvor halogenlamperne er skruet, er mindre. Hvis vi sammenligner med konventionelle produkter, er sådanne belysningsapparater mindre end to gange. Halogenpærer varer to til tre gange længere end enkle.

Virksomheder producerer og LED-lamper, de erstatter fremragende alle ovenstående. Sådanne lamper har kraftige lysdioder, som erstatter den sædvanlige wolframfilament. Produkterne er energieffektive og har ikke lige stor levetid. Eksperter siger, at fremtiden er netop for sådanne lyskilder.

Tabel. Matchende LED lamper og glødelamper.

Selv den smukkeste lysekrone vil ikke redde loftet fra skyggernes udseende. Sagen er, at lyset, der kommer fra en enkelt kilde, ujævnt belyser midten og hjørnerne af rummet. Ved at installere spotlights, der også kaldes pletter, vil du skabe ensartet belysning, understrege indre værdighed.

Ved brug af en enkelt lyskilde vises skygger i loftet, og selve rummet er ujævnt oplyst.

Hvad skal man se efter, før man starter arbejdet

Det skal bemærkes, at de fleste nedhængte lofter er lavet af de materialer, der brænder.

Du kan liste følgende typer af overflader, der har denne ulempe:

 • plast paneler;
 • klæder, der er nødvendige for at skabe stræklofter
 • paneler til produktion af hvilken MDF blev brugt.

Derfor bør du ikke glemme brandsikkerheden. Når du installerer ledningerne, skal du sikre dig, at de er sikkert tilsluttet.

Typer af spotlights

Brug varmebestandige ledninger, der ikke brænder. Dette gælder især hvis du installerer ikke LED, men halogen eller almindelige glødelamper. Faktum er, at de opvarmer rummet omkring dem. Ledninger skal være modstandsdygtige over for varme. Hvis du vælger produkter, der ikke opfylder ovenstående krav, kan isoleringen blive ødelagt. Dette fører ofte til kortslutning og brand.

Køb lamper i butikken, være opmærksom på deres magt. Jo større det er, desto mere intens bliver opvarmningen. Sørg for at overveje dette punkt, når du designer et belysningssystem.

Sådan vælger du en ledning

Industrielle virksomheder leverer forskellige mærker af ledninger til markedet, men du skal finde produkter, der strengt opfylder sikkerhedskravene.

Køb ledning med følgende specifikationer:

 • modstand mod høje temperaturer
 • brændbarhed.

RKGM-ledningen har vist sig godt, dette mærke er efterspurgt blandt specialister. Kobberledning, varmebestandig. Produktet har to lag isolering. Tråden brænder ikke, den er modstandsdygtig over for varme. Det ydre isoleringslag er repræsenteret af lakeret glasfibervikling, og siliconegummi blev brugt til fremstilling af den indre. Dette gjorde det muligt at give særlig styrke til det indre lag af isolering.

En sådan ledning kan bruges ved installation af lamper i en sauna eller et bad, da produktet har fungeret godt ved temperaturer fra - 60 til +180 grader Celsius.

Hvordan sætter du stedet gør det selv

Installation af belysning i et loftsloft er meget simpelt.

Trin 1. Du skal sende de elektriske ledninger til de steder, hvor lampene skal placeres. Og det skal gøres inden loftet er installeret.

Trin 2. Når du har gennemført dette trin, skal du bore huller til pletter. Skær dem i loftet. Det er bedst at bruge en cirkelsag til dette. Derefter fastgør ledningerne og indsæt belysningen, til dette formål klemme klip og bringe dem til toppen. Når du lægger dem i hullerne, klipper du klipene. Så lampen vil blive sikkert fastgjort på plads.

Montering af spotlights i loftet

Trin 3. Skru glødelamperne. Det er nødvendigt at arbejde med halogenlamper, ikke som med standard glødelamper. Først installeres plug-in-stikene, og sæt derefter lamperne ind i lamperne. Til låsning, brug låseringe, fabrikanterne supplerer hvert sæt belysningsanordninger.

Trin 4. Glem ikke beskyttelse, arbejd med handsker fremstillet af klud. Det anbefales ikke at berøre glaset halogenlampe med bare hænder, fordi produkterne kan miste deres arbejdskapacitet for tidligt.

Sådan laver du markering

Da alle de pletter du har inde i, er det ikke overraskende, at belysningsvinklen på rummet vil være begrænset. I nærheden af ​​lampen når den 30 grader, og i en kort afstand spredes lyset. For at undgå skygger, og rummet var fyldt med stærkt lys, placer belysningsarmaturerne på en sådan måde, at lysstrømmene skærer hinanden. Dette trick vil sikre, at rummet bliver tændt jævnt. For eksempel i lofterne er standardhøjden, så skal du trække sig tilbage 60 centimeter fra væggen. Spot hvert sted i en afstand af 1 m.

Populære placeringsmuligheder for spotlights

Påfør etiketter inden arbejdet påbegyndes. De er nemme at lave ved hjælp af stykker isoleringsbånd. Skær to små strimler og lim dem tværs på det sted, hvor du skal installere lampen. Gentag handlingen, antallet af klistermærker skal svare til antallet af lamper.

Når du markerer, skal du se på placeringen af ​​tags. Dette skal ske, når krydsene er jævnt fordelt over loftet. Tag et målebånd og måle afstanden mellem tilstødende mærker. Foretag en korrektion, hvis det er nødvendigt.

Placer ikke lys ved forbindelsen mellem de to paneler. Når markeringen er færdig, kan du fortsætte til næste trin.

Loftslayout under lamperne

Hvordan man laver huller til pletter

For at lave hullerne skal du forberede følgende værktøjer.

 1. Køb en elektrisk boremaskine. Hvis ikke, brug en almindelig skruetrækker.
 2. Forbered en krone, det skal være et træ. Fokus på diameteren af ​​stedet, det er normalt lig med 6,8 ​​centimeter.

Indsæt kronen i apparatet, klipp hullerne med den. Hvis kronen ikke er, vil cirklerne gøre det sværere. I dette tilfælde skal du købe en boremaskine til træ eller metal. Har også brug for en brevpapirkniv.

Drywall Crown

Tegn en cirkel med den ønskede diameter. Det skal være lidt mindre end diameteren af ​​den ydre del af belysningsenheden, så vil lampen ikke falde indeni. Bor et hul ved hjælp af en tynd borekrone. Brug en stationær kniv til at fjerne burrs på overfladen af ​​materialet. Når alle hullerne er klare, kan du gå videre til næste trin.

Sådan tilslutes ledningerne

For at forbinde ledningerne skal du bruge ærmet. Det er bedst at købe kobber-tinnede eller kobberprodukter. For at udføre arbejdet skal du også bruge en presse. Denne metode er god til at forbinde kobberledninger. Kun lodning med tin kan sammenlignes med den.

Hvis du ikke har en presse, skal du bruge elektrisk tang. I deres fravær vil tænger være nyttige, deres driftsprincip svarer til princippet om klempressen.

Trådkrympning

Mange lejlighedsejere ønsker at rummet skal tændes jævnt. Hvis du vil opnå denne effekt, skal du i en specialbutik købe samme type lamper. Når du vælger et valg, skal du sørge for at se, at pærens kraft ikke overstiger 40 watt. Dette er et vigtigt punkt, fordi stærke lamper opvarmer materialet intensivt. Som følge heraf kan strukturen deformeres.

Køb specielle terminalblokke. De er, som den boltede forbindelse, nødvendige for at forbinde ledninger til spotlights. Kontroller, hvor godt fastgørelserne er strammet to gange om året. Kobber-tin skaller er bedst egnet til montering.

Ledningerne skal være slukket, først efter at du kan deltage i tilslutningspunkter. Brug isolerende tape og varmekrympeslanger til isolering af ledninger.

Video - Installation og tilslutning af pletter

Sådan tilsluttes lys i et falskt loft

Forbindelsesprocessen består af flere trin.

Trin 1. Først skal du mærke på loftet monteringsstedet for lamperne såvel som punkterne til fastgørelse af ledningerne. Så at ledningerne ikke sænker senere, skal de fastsættes i trin på 40-50 cm (en bestemt figur afhænger af deres stivhed).

Vær opmærksom! Der er specielle dowel clamps og neglebeslag, der er designet til fastgørelse af ledninger til loft og vægge. Disse enheder kan have forskellige størrelser.

Dowel-clamp 11-18 mm

For at fastgøre ledningerne med dowel-klemmerne, bor huller i loftet, sæt klemmen på ledningen og kør i dowel. Med en sømbøjle er alt anderledes: tryk det med en ledning til loftet eller væggen og kør et søm. Disse elementer kan bruges til enhver overflade.

Neglebeslag til fastgørelse af ledninger

Trin 2. Gør alle tilslutninger så pålidelige som muligt, da ledningerne vil være utilgængelige efter installation af det hængende loft. Ofte anvendes terminaler (for eksempel Wago) til dette, men lodningen betragtes stadig som den mest pålidelige. Tilslut de færdige ledninger til lejligheden: Løs isoleringen, lodd trådene, tilslut dem til netledningen og sæt isoleringsrørene på.

Suspension af ledningsforbindelser ved hjælp af klemme med skruer til loftets overflade. Faktisk er denne ledning afsluttet.

Trin 3. For at angive de steder, hvor lamperne skal monteres, skal du bruge en lodret bob: hæng den på hver fremtidig lampes placering og markér den på gulvet.

Trin 4. Når du har færdiggjort installationen af ​​det hængende loft, skal du bore huller til apparaterne ved hjælp af et stiksav og foretage forbindelsen. Gør det nemt, for tidligere har du allerede taget hånd om landmærkerne. Fjern først patronen, og centrer derefter platformen.

Installation af lampen i et gipspladens falske loft

Trin 3. Fastgør spotlights. Kontroller betjeningen af ​​belysningssystemet.

Du skal lede kablet til alle steder, hvor enhederne skal installeres. Bøj kablet i en loop, i slutningen skal være omkring 20 cm af ledning. Så du skal gøre på ethvert tidspunkt. Fastgør ledningerne med specielle klip, du kan også bruge plastikbånd.

Tilslutning af halogenlamper på 220 volt

Ledningen fastgjort til rammen bør ikke hænge for tæt. Du skal videresende den på en sådan måde, at der er en lille sag. Dette skal gøres af flere grunde. Først under drift af belysningssystemet varmes kablet op. For det andet, når den opvarmes, kan dens længde ændre sig. For at forhindre ledningen i at blive beskadiget på grund af for stor spænding, er det bedre at forlade en lille længde.

Derefter kan du fortsætte til direkte forbindelse af lamper. Tag de kabler, du tidligere har lavet, og send dem gennem hullerne i loftet. Du kan gøre dette ved at tråde to ledninger på én gang. Den nemmeste måde at starte er fra den ekstreme, nemlig den er forbundet til strømkablet. Hver sløjfe skal skæres i en bøjning, og enden af ​​ledningen skal udsættes for 15 mm. Gør dette med alle ledninger snoet i en loop.

Tråd fører til stikkontakten, den anden side drejer den med et strømkabel. Du skal oprette forbindelsen i henhold til ordningen, sørg for at se på mærket på enheden.

For at gøre montering af spotlights så let som muligt, leverer produktionsselskaber enhederne med to beslag. De er placeret på begge sider af enheden. Det er med disse beslag, at lampen er sikkert fastgjort i hullet.

Når du installerer enheden, må du ikke lade ledningen falde under klemmerne. For at lampen nemt kan komme ind i hullet, bøj ​​parenteserne så meget som muligt. Når alle elementer i belysningssystemet er installeret, kan du gå videre til sluttrinnet. Det består i at forbinde hovedledningen. Du skal lede ham til kontakten. Derefter skal du bringe det til krydset.

Monteringsfaser af det indbyggede armatur

Husk at alle lavspændingslamper, for eksempel mange LED-enheder, er bekendt med, skal tilsluttes en strømforsyning med lav spænding. Når du er færdig med installationen, skal du kontrollere installationen og evaluere belysningsenhedernes arbejde.

Disse lys er gode til at skabe grundlæggende belysning i et værelse. Spots kan også supplere lysekronerne og sconces kendt for alle, der er en ekstra kilde til lys. Derfor er det ikke overraskende, at designere og bygherrer højt værdsat mulighederne for pletter. Det er værd at nævne nogle af fordelene ved sådan belysning.

 1. Moderne LED-pletter bruger lidt strøm. De er økonomiske.
 2. Lille størrelse. Sådanne spotlights passer overalt. Du vil gøre baggrundslyset i køkkenet og badeværelset, og placere pletter selv på de mest utilgængelige steder.
 3. Udførelsen af ​​fed designudvikling. Ved hjælp af spotlights vil du oprette en "stjerneklar himmel" i soveværelset, gøre belysningen af ​​væggene og gulvet.

Loft "Starry Sky"

Spots præsenteres i en suspenderet og punktvisning. Produkterne har en anden form og størrelse. Virksomheder producerer ikke kun standard, men også drejelamper. Sådan en række valg giver dig mulighed for at bruge pletter overalt.

Placeringen af ​​punktlys på strækloftet

Detaljeret information om placeringen af ​​pletter på strækloftet samt installationsanvisninger findes i denne artikel. Du skal også være interesseret i artiklen om spotlights til gipspladerlofter.

konklusion

Tilslutningspunkter er ganske let at gøre på egen hånd, hvis du handler strengt efter ordningen. Af stor betydning er den indledende markering, det afhænger af hvor meget rummet vil tændes. Arbejd uden at glemme sikkerheden.

Korrekt tilslutning af spotlights med egne hænder

I moderne design bruger de væglamper, en lysekrone og også spotlights, som kan levere et bestemt område med den nødvendige strøm af lys. Alle elektriske apparater, som omfatter belysning, har deres egen egenskaber under installationen. Tilslutning af spotlights med egne hænder er dog helt mulig, men underlagt arbejdsteknologi samt sikkerhedsforanstaltninger.

Tilslutning af et punktloftlys til en strøm på 220V.

Nogle nuancer af installation

Når du installerer pletter, bør du overveje funktionerne i loftet. Så hvis f.eks. Det byggemateriale, der anvendes til loftets afslutning, tilhører brændstof, skal følgende tages i betragtning:

Til ledningsføring af belysningsarmaturer er det nødvendigt at anvende specielle varmebestandige ledninger.

 • at udføre ledninger til belysningsanordninger, skal du bruge specielle ledninger, der er varmebestandige;
 • ledningsforbindelse ved tilslutning af spotlights skal være pålidelig og isoleret;
 • Effekten af ​​de lygter, der anvendes, skal overholde specifikationerne for ledningerne, ellers vil de blive udsat for overdreven overophedning.

Når du vælger ledninger til tilslutning af spotlights, skal du styres af følgende kriterier:

 • de burde ikke brænde;
 • skal være resistent over for langvarig eksponering for høje temperaturer.

Disse krav svarer til kablet, hvor det ydre lag af flettet er lavet af glasfiber, og den indre isolering er lavet af organisk gummi med høj styrke. Disse ledninger giver dig mulighed for at installere en projektør i lokalerne til ethvert formål, såsom køkkener, saunaer, badeværelser, badeværelser samt ubegrænsede mængder inden for rimelige grænser.

For at sikre forbindelsestrådens pålidelighed under installationen, kan du bruge et specielt værktøj - krympepresse. Det forbinder kabler med hule kobberskaller, der tjener som pålidelig isolering. Et alternativ til pressen kan være tang, som i princippet er identisk med dens drift.

Nødvendige materialer og værktøjer

Tilslutningslygter kræver følgende værktøjer og materialer, såsom:

Tilslutningsmuligheder til spotlights.

 • belysningsudstyr;
 • netledning, switch;
 • Særlige forbindelseselementer (klemmer eller ærmer);
 • isoleringstape eller varmekrympeslange;
 • tænger;
 • bor med en speciel dyse (hvis loftet er lavet af gipsplader, laminat, krydsfiner);
 • målebånd, blyant.

Spotlights inden for samme rum er valgt det samme. Dette giver mere præcis belysning i rummet og opretholder det overordnede billede af interiøret.

Det er nødvendigt at tage hensyn til tilstedeværelsen af ​​det reflekterende lag i lampen, hvilket giver øget lysudgang. Til spotlights vælges oftest en lampe, hvis effekt ikke overstiger 40 watt. Det giver god belysning på grund af, at sådanne belysningsanordninger er installeret på en forholdsvis tæt afstand fra hinanden.

Installationsfaser af spotlights

Forbindelsesprocessen reduceres til den sekventielle udførelse af følgende trin:

Trin til tilslutning af en spotlight.

 • design og layout
 • lægge og trække kabler til installationsstedet;
 • hulfremstilling og tilslutning;
 • forbindelse test.

En sådan detaljeret opdeling i etaper skyldes, at en del af arbejdet skal udføres, når loftet dannes.

Planlægningen af ​​placeringen af ​​armaturerne udføres, før den er trimmet med et færdiggørelsesmateriale, det vil sige under montering af rammen.

Design erhverver en særlig betydning i nærværelse af flere niveauer i loftet. I dette tilfælde er det nødvendigt at sørge for ledninger i lygternes fastgørelsespunkter på hvert niveau under hensyntagen til fordelingen af ​​lysstrømmen. Armaturer, der er placeret inden for samme niveau, skal danne et enkelt kredsløb.

Ved planlægning af antallet af spotlights, der giver den nødvendige belysning af rummet, er det nødvendigt at tage højde for, at afstanden fra væggen til dem ikke skal være mere end 60 cm, og afstanden mellem centrene skal være 25-30 cm. Samtidig skal lampen være mindst 30 se. Hvis lampen er placeret tættere på rammen, kan det være svært at installere det på det sidste trin.

Tilstedeværelsen og placeringen af ​​resten af ​​belysningen i rummet påvirker det endelige antal armaturer. Spotlightet kan udstyres med en drejemekanisme, med hvilken retningen af ​​lysstrømmen kan ændres. Derfor kan de trækkes tilbage, når du bruger flere lamper på samme tid.

Ledningerne er lagt under montering af rammen. Den er anbragt i en specialkasse eller fastgjort på den på en sådan måde, at det ikke er svært at få fat i huller til pletter. Hvis det ikke er muligt med valg af steder til installation af spotlights under installationen af ​​rammen, kan du køre kablet til kun 1 lampe. Og hver af de følgende punktlampe, der skal fastgøres til den forrige, trækker ledningen allerede i det monterede loft. Men denne metode til ledningsføring strider mod sikkerheden, da ledningerne forbliver liggende direkte på det nedhængte lofts overflade.

Kabel, når det ligger på rammen eller i beskyttelseskasser, kan bruges med 2 eller 3 ledere. Løkken til fastgørelse af hver spotlight er 10-15 cm i størrelse. Den er fastgjort til rammen ikke langt fra spotlightens placering ved hjælp af en plastikbinding. Men fastgørelsen bør ikke være stram, for ikke at forårsage vanskeligheder under afmontering under endelig tilslutning.

Boringshuller for hver spotlight udføres i slutningen af ​​loftets indretning. Korrekt design af stedet steder undgår deres placering på metalelementerne i rammen. Hvis punktlampen er placeret ved krydset mellem beklædningsarkene, skal det desuden flyttes eller omfordeles ark, så leddet flyttes til den ønskede afstand.

Så alle steder er placeret lige efter linjen, mærker de først med et målebånd og en blyant.

Forbindelsesdiagram over flere grupper af inventar.

Hullerne bores af en boremaskine med en speciel dyse - en hulsave, hvis centrale bor er installeret i midten af ​​lampens placering. Dannet en perfekt glat cirkel, som undgår unødige huller. Diameteren af ​​en sådan sav skal være 3-4 mm mindre end lampens tilsvarende ydre størrelse, men 3-4 mm større end de indre dimensioner.

Efter at alle hullerne er boret, skal du få en sløjfe af ledning, der blev tilbage for at rette stedet. Hvis sådanne sløjfer ikke er lavet, eller ledningerne til hver spotlight ikke er tilsluttet, skal du strække kablet til dem. Broaching tråden skal begynde med den sidste lampe, som gradvist bevæger sig videre langs deres installationslinie. Dette kan gøres med en krog, der er lavet af stærk ledning.

De sidste øjeblikke i arbejdsgangen

Efter at have lagt ledningen eller trækker sløjfen, er det nødvendigt at frigøre ledningen fra det isolerende lag for yderligere fastgørelse. Disse ledige ledninger er fastspændt i armaturklemmen i henhold til ledningsdiagrammet, som er fastgjort til enheden. På stedet er der betegnelser, hvorefter det er nødvendigt at lave forbindelser: L-fasetråd, N-neutral ledning, PE-jordforbindelse. På dette stadium er det nødvendigt at udføre alt omhyggeligt, omhyggeligt og teknisk korrekt, efter alle sikkerhedsforanstaltninger.

Efter tilslutning til strømforsyningen er det nødvendigt at sætte en spotlight ind i hullet, og bøj lidt på klip af strukturen. Dette vil gøre det muligt for ham at komme ganske tæt ind uden at danne huller mellem låget på lampen og hullet i loftet. I dette tilfælde er det nødvendigt at sikre, at fastgørelsestrådene ikke falder mellem beslagene.

Derefter tilsluttes netledningen til kontakten, lamperne skrues ind og testkørslen udføres. Så snart alle lysene lyser, betragtes installationen som komplet.