Oversigt over væg- og loftslibere

Vi vælger en slibemaskine til vægge og lofter uden støv, en gennemgang af kendte mærker og analoger. Slibning af væggene er en temmelig besværlig proces, dens kompleksitet er, at der udover hårdt arbejde også er en indikator for den negative virkning på menneskers sundhed på den enorme mængde støv, der frigives under troweling. Derfor er maskinen til slibevægge og lofter så relevant og nødvendig uden støvemission.

Gennemgang af berømte modeller

Festool PLANEX LHS 225.

Lederen i listen over efterspurgte produkter af høj kvalitet er Festool PLANEX LHS 225 Grinder.

Det er et alsidigt, kraftfuldt og slidstærkt system til slibning af støvfrie vægge. Det har forskellige muligheder for længden af ​​håndtagene, i et enkelt trin kan du lave et langt håndtag eller kort.

Inde i systemet er en to-trins gearkasse, som garanterer en høj ydeevne af enheden. Enheden er nem at styre på grund af den optimale placering af tyngdekraften og pålideligt drev med de optimale parametre for en given effekt.

Maskinen kan behandle kanterne, slibe gipsvæg og tør kitt, fjern rester af tapet og andet forældet modstående materiale. Den samlede masse af produktet er ca. 4,5 kg, og sættet indbefatter et mellemliggende substrat og selve anordningen.

Hvis vi taler om ulemperne ved systemet - det er en rimelig høj pris, 90.000 rubler. og over. Men på trods af dette vil værktøjet tjene i mange år og udføre opgaver på et højt fagligt niveau.

Festool PLANEX LHS 225-IP / CTM 36 E AC-sæt

Denne vægslibemaskine koster dobbelt så meget, fra 160.000 rubler. Hvad er årsagen til en sådan omkostning? Enheden i leveringssættet indbefatter en slibeplade med en diameter på 215 mm, et substrat, en støvfjernelsesindretning i systaineren.

Ved funktionelle funktioner, som ligner det ovennævnte produkt, holdbar, pålidelig, holdbar, har let vægt på grund af justerbar sugekraft, tillades behandling af de mest vanskelige steder, takket være børstesegmentet.

Systemet anvendes til førsteklasses efterbehandling af rummet, den mekaniske klemme forhindrer slangen fra at blive afbrudt under arbejdet, effektiv støvfjernelse opstår, skadelige partikler spredes ikke i luften, men placeres i et særligt rum.

Sikkert opbevares i en maxi-container, er der i denne "kuffert" et sted til den anden forlængerledning. Enheden bruges med en støttevest med et bælte, et ekstra håndtag installeres og fjernes om et sekund. Så enheden kan endda bruges af en nybegynder, være helt sikker og sikker, mens du sliber forskellige overflader.

MIRKA DEROS - elektrisk roterende kredsløbssander

Følgende væg- og loftssander imponerer med sine fordelagtige egenskaber:

 • kompakt;
 • ergonomisk;
 • stærk i sin klasse
 • har høj ydeevne;
 • børsteløs motor;
 • billige forbrugsvarer til produktet.

Produktets pris er fra 20.000 rubler, hvilket er en størrelsesorden, der er lavere end de ovenfor beskrevne strukturer. Leveres uden ekstern strømforsyning, der er en patenteret hastighedsregulator. Ja, niveauet af vibrationer er lidt lavere sammenlignet med analoger, men strømmen vil være nok selv for komplekse operationer.

Denne væg- og loftsslibemaskine har en innovativ sål til effektiv støvudsugning, en elektrisk motorbremse og en sålbremse. Hvad tillader at bruge enheden sikkert, selv for begynderen i denne virksomhed.

Maskinen er nem at holde med to hænder, den bekvemme starthåndtag, produktet kan let tændes og slukkes. En børsteløs motor sikrer konstant hastighed selv under tung belastning. Huset har et lukket design, motoren er godt beskyttet mod støv og snavs inde i systemet.

Den elektriske væg- og loftsslibemaskine er ideel til forskellige operationer, så du kan behandle forskellige overflader. Den er præget af høj ydeevne, giver fuld kontrol over slibeprocessen. Et mere detaljeret overblik over modellerne af kredsløbsmaskiner.

Sturm DWS6016 med en skive diameter på 225 mm

For dem, der vil gøre slibning af vægge uden støv, kan du anbefale at købe dette system med en pris på ca. 15.000 rubler. Prisen er overkommelig, maskinen er et ideelt værktøj til fremstilling af forskellige overflader til efterfølgende maling eller vægpapir.
Den store diameter på slibeskiven på 225 mm gør det nemt at overvinde store områder på kort tid, og takket være produktets velovervejede ergonomi øges sandsynligheden for komfortabel, sikker og effektiv slibning af tør gips.

Arbejdet udføres uden støv, risikoen for skadelige ting i menneskekroppen er reduceret. Følgende fordele:

 • Der er monteret et roterende stik på slangen, hvilket reducerer risikoen for tilstopning af slibeskiven og støv, der kommer ind i rummet.
 • Slibningshovedet har evnen til at rotere, efter overfladens konturer, takket være et sådant system kan vi tale om et højt professionelt resultat;
 • polering af kitt uden støv - rummet behøver ikke ekstra rengøring;
 • kontrolleret balance
 • Letvægt, ca. 3,5 kg, giver dig mulighed for at arbejde i lang tid uden at føle dig træt;
 • hastighedsregulatoren giver fra 600 til 1000 omdrejninger pr. minut.

Ved hjælp af et sådant system kan du stole på et anstændigt resultat for et rimeligt rimeligt beløb.

Slibemaskine Interskol UPM-200

Fordele og ulemper ved maskinen Interskol UPM video anmeldelse.

konklusion

Når du vælger en slibemaskine, skal du fokusere på enhedens, fabrikantens, leveringskomponenterne, tilgængeligheden af ​​et servicecenter for efterfølgende vedligeholdelse og også tage hensyn til omkostningerne ved selve produktet.
For så vidt angår prisjustering af maskinens funktionalitet, vil tiden fortælle, men garantien uden støvslibning af forskellige overflader er alle ovenstående modeller med deres værdifulde vejledende egenskaber.

Hvordan vælger man en slibemaskine til kitt?

Når du udfører reparationsarbejde i lejligheden, er det simpelthen umuligt at undlade at slibe væggene og loftet, som et lag af kittede tidligere blev anvendt på. Vægernes justering er trods alt en ekstremt vigtig procedure, udført i flere trin, hvoraf den ene er slibning.

Ved udførelsen af ​​disse værker kan der anvendes almindelige slibestænger, både hjemmelavede og fabriksfremstillede. Denne metode er imidlertid forbundet med betydelig tid og kræfter, hvilket kan undgås ved anvendelse af slibemaskiner.

For at sikre lethed, samt forbedre pålideligheden af ​​disse enheder, er mange af dem udstyret med specielle støvopsamlere, hvor fint støv fra kittet falder. Også til disse formål bruges ofte til at forbinde til en skrivemaskine speciel konstruktion støvsuger.

Et andet træk ved slibemiddelet er tilstedeværelsen af ​​justeringen af ​​hastigheden af ​​dets bevægelige dele.

Slibemaskine typer

Ved driftsprincippet kan sådanne anordninger opdeles i to hovedtyper: pneumatisk og elektrisk.

Den største fordel ved pneumatiske modeller er deres lave vægt og relativt lave omkostninger. Sådanne indretninger bruges meget ofte som et professionelt værktøj, fordi selv med langtidsarbejde med dem, bliver hænderne ikke trætte og arbejdskraftens produktivitet falder ikke. Disse positive kvaliteter forklares meget enkelt - pneumatiske enheder har ikke motorer. Deres arbejdsmekanisme er drevet af trykket af trykluft, som kommer ind gennem en slange fra en speciel kompressor.

Den største ulempe ved pneumatiske slibemaskiner er tilstedeværelsen af ​​en stor kompressor. Med andre ord kan et sådant værktøj kun fungere i værkstedet, hvor der er mulighed for at levere trykluft. Derfor er anordninger af denne type hovedsagelig brugt i biltjenester og bruges sjældent til reparationer. Hvis sådant udstyr vil blive brugt til at udføre reparationer i din egen lejlighed, skal du desuden købe en dyr kompressor.

Hvad angår de elektriske modeller, kan deres største fordel kaldes høj mobilitet. Muligheden for at oprette forbindelse til strømforsyningen er næsten altid der, og ved hjælp af en forlængerledning er det absolut ingen problemer. Ulemperne ved elværktøjer omfatter dens relativt store vægt og overordnede dimensioner såvel som høje omkostninger.

Hvis slibemaskinen vælges til reparationsarbejde i et hus eller lejlighed og ikke vil blive brugt på store byggepladser i fremtiden, så er valget til fordel for elektriske modeller klart.

Ifølge indflydelsesmetoden på overfladen, der behandles, kan grinders opdeles i følgende grupper:

Lad os se nærmere på hver af disse sorter af slibemaskiner.

Tape modeller

Dette værktøj bruges normalt til at behandle store områder. En sådan slibemaskine anvender til arbejde et slibebånd strækket over specielle ruller, under hvis rotation der opstår en kontinuerlig ensrettet bevægelse af bæltet. Båndmodeller har den højeste præstation i forhold til deres modstykker, men de er ikke egnede til endelig polering af vægge.

Når du vælger en båndtype sander, skal du være opmærksom på følgende funktioner i den købte enhed:

 • Automatisk centreringstape. Ved hjælp af specielle ruller holdes den nøjagtigt langs bevægelsesaksen. En sådan funktion forhindrer båndet i at glide, derfor forbedrer dets tilstedeværelse væsentligt brugbarheden af ​​dette værktøj.
 • Rørforbindelse til støvsuger. Næsten alle moderne modeller af slibemaskiner er udstyret med et sådant produkt, men dette negerer ikke dets betydning for at forhindre udseendet af en stor mængde støv fra kittet i det rum, hvor reparationer udføres.
 • Yderligere ruller indgår i slibens design, gør det muligt at fjerne udseendet af de såkaldte døde zoner, når der slibes tæt på væggene.

Vibrationsmodeller

Dette er måske den mest almindelige form for slibeværktøj. Den mest typiske repræsentant for det er en overfladeslibemaskine. Det er en enhed udstyret med en rektangulær sål, hvorpå der ved hjælp af specialklip fastgøres et ark af papirpapir, der har det nødvendige grit. Forskellige typer af sandpapir anvendes til forskellige typer af kit. En anden type værktøj er slibemaskinen. Ifølge handlingsprincippet er det ikke anderledes end enhederne fra den foregående type, men det har en trekantet arbejdssål, som kan blive uundværlig, når man arbejder på vanskelige steder (for eksempel når der er slibevinkler).

Ekscentriske modeller

I hverdagen kaldes disse grinders ofte orbital. De modtog dette navn på grund af egenskaberne ved bevægelsen af ​​en cirkulær arbejdssål, der samtidigt drejer rundt om sin akse og udfører bevægelse i en kredsløb med en lille radius. Sandpapir er monteret i et sådant værktøj med velcro. Hovedformålet med excentriske slibemaskiner er efterbehandling af væggene, hvorpå kittet påføres, såvel som deres polering.

Der er specielle repræsentanter for slibeværktøjet, der er designet til at arbejde med store områder på vægge og lofter. Et kendetegn ved sådanne modeller er tilstedeværelsen af ​​et bekvemt teleskopgreb og gearkasse, samt muligheden for at installere dem på slibeskiver med stor diameter (som regel 215 eller 225 mm). Slibemaskiner til vægge og lofter kan ikke kun bruges til at give overfladiske glatninger, men også at fjerne gamle maling- og lakbeklædninger samt at male sten- eller betonvægge. Brugen af ​​et sådant værktøj vil betydeligt reducere den tid og det arbejde, der kræves for at udføre slibearbejde.

Det er værd at bemærke, at hvis den foreslåede reparation ikke giver mulighed for slibning af store arealer, kan det være værd at tænke på at købe en slibemaskine. Det er bedre at bare leje det på et af de mange udlejningssteder i bygningsværktøjet. Faktum er, at omkostningerne ved en sådan enhed er ret høje, så hvis der ikke er behov for hyppig brug af det, opstår spørgsmålet om hensigtsmæssigheden af ​​ekstra finansielle omkostninger.

Valget af den ønskede type mølle til hver enkelt sag udføres under hensyntagen til omfanget og arten af ​​det udførte arbejde, konfigurationen af ​​de overflader, der skal formales, samt de individuelle præferencer hos den person, der vil udføre dette arbejde. Under alle omstændigheder vil hovedkriteriet for rigtigheden af ​​det valgte valg være det endelige resultat.

Valget af slibemaskiner til vægge og lofter

Slibeprocessen hos mange, endda erfarne specialister forårsager ubehag. Det er trods alt en monotont, omhyggelig, støjende, men obligatorisk operation. Kravene til færdiggørelse af værker, der er blevet udviklet til dato, er særligt strenge med hensyn til glathed og ensartethed af flyene.

Højteknologiske belægninger med deres tynde lag fremhæver kun ujævnhederne af basen. Men selvom tykkere pladematerialer anvendes, slutter tætningen af ​​leddene altid i slibning. For at gøre basen perfekt glat, skal væg- og loftssliberen vælges nøjagtigt.

Variety Grinders

Slibning af loftet og vægfladerne med et specielt værktøj kan udføres af både en professionel bygherre og en hjemmeproducent. Af alle de forskellige værktøjer er hver den der bedst opfylder arbejdsopgaverne og arbejdsvolumenet.

Der er tre typer af slibemaskiner:

 1. tape;
 2. overflade slibning;
 3. Excentrisk.

Erfarne håndværkere, der specialiserer sig i slibning, har alle de listede slibemaskiner i deres arsenal. Men til lektier er de fleste af dem ikke nødvendige.

Bælte maskiner

Værktøjet fik sit navn på grund af arbejdsemnet - slibende tape, hvis modsatte ender limes sammen for at danne en ring. En sådan mølle til vægge og lofter giver dig mulighed for at fjerne et lag med nogle få millimeter. Værktøjet kan også let afrunde, fjerne den gamle lak, rester tilbage fra kontakt med fugt med jern.

En sådan vægslibemaskine arbejder med polymerer, træ, metal og endda mineralske byggematerialer. Men det har en fordel, der let bliver til en ulempe - høj hastighed. På grund af denne funktion på den behandlede overflade kan dækkes med ridser. Kun en anden mølle til vægge og lofter er i stand til at rette op på situationen.

Vibrationsapparat

Overflade slibning eller vibrerende maskine til slibevægge og lofter - et kryds mellem den første og tredje type værktøjer. Den er ideel til de tilfælde, hvor det er nødvendigt at foretage en endelig behandling af overflader med nul krumning, før de behandles med lakering eller andre efterbehandling materialer.

Enheden har et stort arbejdsplan, som gør det muligt at bruge det i et rum med et stort område. Vibrationsværktøjer er ret populære, især blandt hjemmeboende håndværkere.

Der er flere grunde til dette:

 • overkommelig pris;
 • værktøjsartikler er nemme at købe;
 • Funktionerne i den eneste geometri åbner mulighed for at håndtere vinkler af enhver kompleksitet.

Apparatets arbejdsstyrke er en plade, som udfører fremadgående bevægelse. I dette tilfælde er amplitude ubetydelig. Motoren er installeret i den, har en effekt, der spænder fra 150-300 watt. Selv om der er modeller, hvis effekt når 600 watt.

Nogle flere fordele:

 1. lethed og kompaktitet
 2. relativt lav amplitud af sårets slag, hvilket muliggør nøjagtig, men effektiv polering.

Vibrationsmaskinens sål kan være af to muligheder:

Den første mulighed er egnet til store værelser. Men hvis området er lille, er det bedre at foretrække mini-modeller.

Den ideelle ydersål er den lavet af magnesiumlegering med aluminium. Cast-muligheder betragtes også som nemme at bruge.

En separat variant af vibrationsmaskiner er udstyr udstyret med en platform, der ligner et jern med dets funktioner. De adskiller sig i lille størrelse, men fremragende "kryds". Disse modeller er ideelle til arbejde med komplekse overflader.

orbiters

Modeller, der er efterspurgt for højkvalitetsbehandling. Slibematerialet er forsigtigt poleret, det forbliver ikke ridser og anden skade. På trods af denne delikatesse er værktøjets ydeevne ikke ringere end vibrationmodellerne.

Vibrationssandere til vægge og lofter bruges oftest til bilmalere og tilsluttere. Ingen vil være i stand til at konkurrere med dem med hensyn til behandling af tredimensionale, profil og kurvede linjer. På grund af strukturens særpræg kan det vibrerende apparat imidlertid ikke klare vinkler og fordybninger af små størrelser.

Slibemaskine - et værktøj, der giver dig mulighed for at løse et stort antal opgaver. Det er nemt at vælge den rigtige fra en række enheder ved at kende de grundlæggende egenskaber ved hver af dem.

Slibevægge og lofter

Manuel Slibemaskine AGP
SM5
Power 2200W, max kop diameter 125mm, indbygget støvopsamlingssystem. Det unikke design af huset til arbejde på væggene og på trappen. Ved brug af vogne kan arbejde på gulvene.

Spec. pris: gnidning.
Mængden er begrænset!

Manuel Slibemaskine AGP
SM7
Power 2200W, max kop diameter 180mm. Det unikke design af huset til arbejde på væggene og på trappen. Ved brug af vogne kan arbejde på gulvene.

Spec. pris: gnidning.
Mængden er begrænset!

Spec. pris: gnidning.
Mængden er begrænset!

Skrubbemaskine
AGP SM125
Egnet til fjernelse af uregelmæssigheder og fremspring på gipsgulve samt udjævning af uregelmæssigheder på gammel beton. Effekt 1200W, 2800 omdr./min., Skive diameter 125mm, slibedybde 1-6mm, vægt 5,4kg.

Spec. pris: gnidning.
Mængden er begrænset!

Langslibeværktøj
AGP håndterer LG125
Velegnet til arbejde på vægge, lofter og gulve. Længde 1475mm, effekt 1200W, max kop diameter 125mm. Konstant rotationshastighed. Vægt 3,8 kg.

Spec. pris: gnidning.
Mængden er begrænset!

Spec. pris: gnidning.
Mængden er begrænset!

Hvordan man vælger en excentrisk mølle til vægge og lofter. Princippet om dets arbejde

Små hulrum på vægge og lofter elimineres ved at fylde dem med kitt. De, der har gjort dette mindst en gang, ved, at det ikke er muligt at anvende det ret jævnt. Derfor skal det reparerede område være slibet før maling. Dette kan endda gøres manuelt med en flad træbøjle indpakket i et slibemiddel. Men det er meget nemmere og hurtigere at opnå det ønskede resultat ved hjælp af en slibemaskine.

Oversigt over slibemaskinen til kitt

I henhold til typen af ​​drev er grinders opdelt i 2 grupper: pneumatisk og elektrisk. Men ingen af ​​dem overskrider den anden i alle henseender. Hvert drev har sine egne fordele og ulemper.

Fordelene ved pneumatiske værktøjer over el

 1. Lavere vægt med samme drevkraft.
 2. Mere simpelt motordesign.
 3. Lavere omkostninger for både værktøjet og reservedele til reparation.
 4. Større sikkerhed i arbejdet.

Svagheder i pneumotolen

 1. Kondensation af vanddamp under luftkompression.
 2. Behovet for en mobil kompressor med en kapacitet højere end strømningshastigheden af ​​trykluftværktøj.
 3. Komprimeret luftenergi er dyrere end elektrisk.
 4. Reduceret effektivitet på grund af energitab til opvarmning af luften under kompression.

Efter at have analyseret ovenstående oplysninger, kan du konkludere, at de oplistede fordele ved pneumotolen ikke er nok til fuldstændig overlegenhed over elværktøjet. Og for arbejde i forhold til en lejlighed eller kontor vil det være bedre at give fortrinsret til et elektrisk værktøj.

Roughing kit

For at justere startlaget skal du have en maskine med maksimal ydeevne. Bælte- og vibrationsslibemaskiner har denne kvalitet. Bæltemaskiner har lidt mere ydeevne. Men for deres arbejde kræves en speciel, limet ind i en ringstrimmel sandpapir. Og mange modeller af vibrationsmaskiner har klemmer til fastgørelse af slibepapir. Derfor kan de arbejde med sandpapir eller slibemiddel.

Finmalning. For at klare den færdige kitt passer det bedste af alle andre til en excentrisk maskine.

Grinder - "Giraffe"

Såkaldt værktøj, udstyret med et langt håndtag. Den bruges til at behandle loftet med tilstødende vægafsnit uden brug af en stige eller andre lignende anordninger. Afhængigt af værktøjets konfiguration kan håndtaget være variabel længde (teleskopisk) eller fast. Tilslutningen af ​​håndtaget med kværnen er artikuleret. Dette giver dig mulighed for at arbejde med håndtaget i forhold til loftet i en vinkel fra 90 til 45 ○. Teleskophåndtagets længde varierer oftest fra 1 til 2 m.

"Giraffen" er beregnet til efterbehandling af overfladebehandling af et stort område, derfor kompletteres det med en kredsløbssander med en basediameter på ca. 200 mm. For bedre gennemtrængning af arbejdspladen i hjørnerne, er en del af beskyttelseshylsteret aftageligt. Støvopsamling sker i en almindelig pose eller i en støvsuger, der er tilsluttet enheden.

Gipskværn

Til plastering af vægge og lofter anvendes oftest lime eller cement-sandmørtel. Det er også muligt at anvende blandinger baseret på gips. Derfor er slibningen af ​​gips praktisk taget ikke anderledes end behandlingen af ​​startkittet og er oftere ujævn, men ikke færdig. At håndtere gipset behøver ikke at kigge efter en speciel slibemaskine. Afhængig af sammensætningen og kvaliteten af ​​overfladen af ​​det behandlede lag, skal du bruge en maskine til skrubning eller efterbehandling.

Vægkværn med støvsuger

De fleste slibemaskiner har et rør til tilslutning af en støvsuger. Du behøver ikke at tro, at du aldrig vil bruge det. Selvfølgelig kan støvsugeren selvfølgelig ikke oprette forbindelse til en tom lejlighed eller et kontor. Men ofte skal du reparere værelset med møbler. Og i dette tilfælde vil støvsugeren, der er forbundet med kværnen, i høj grad forenkle rengøringen efter reparationen. Desuden øger fjernelsen af ​​støv fra mellemrummet mellem slibepladet og overfladen, som skal behandles, hurtig fremstillingsprocessen.

konklusion

Slibemaskiner kan betydeligt lette forberedelsen af ​​overfladen af ​​vægge og lofter til maling. Og for at kvaliteten ikke bør påvirkes, er det nødvendigt at opdele præparatet i groft (danner den nødvendige lindring) og endelige (udjævning af overfladenuhed). Og brug for hvert separat værktøj.

Sådan vælges en slibemaskine til kitt

Ved spackling kan overfladen ikke uden at male den. Dette kan gøres både manuelt og ved hjælp af mekanisering. Manuel slibning er ret effektiv, især når man behandler vanskelige at nå områder, men tager meget tid og kræfter. At lette arbejdet vil hjælpe med at bruge en slibemaskine til kitt.

Slibemaskine Typer

Klassificeringen af ​​slibemaskiner sørger for adskillelse af deres kraft på princippet om elektrisk og pneumatisk.

Pneumatiske modifikationer har ikke motorer. De er ikke nødvendige, fordi mekanismen opererer under trykluftstyring rettet fra kompressorenheden. På grund af fraværet af en tungvægtsmotor har pneumatiske enheder lav vægt og overkommelige priser. En anden positiv kvalitet i pneumatikken skyldes også en lille vægt: Ved arbejde med sådant udstyr bliver hænderne ikke trætte, hvilket betyder en stigning i arbejdsproduktiviteten.

Den største ulempe ved pneumatiske slibemaskiner ligger i behovet for en volumetrisk kompressor. Det er netop på grund af behovet for en kompressor, at pneumatisk udstyr oftest er placeret i bilværksteder. På sådanne steder kan kompressoren bruges til to formål. Men erhvervelsen af ​​en sådan enhed kun med henblik på reparation er berettiget bortset fra at for meget store mængder arbejde.

Til elektriske modeller præget af høj mobilitet. En sådan mølle kan arbejde, hvor der er et elektrisk netværk. Ulemperne ved elektriske apparater bør indeholde deres ret betydelige vægt, stor størrelse samt betydelige omkostninger.

Tip! Hvis kværnen købes til arbejde i et privat hus eller lejlighed, snarere end store genstande, er det klogere at stoppe valget på en elektrisk mølle.

Ved overfladebehandling er slibemaskiner opdelt i tre grupper:

Nedenfor overvejer vi funktionerne i hver af disse typer udstyr.

Tape modeller

Denne type udstyr bruges til slibning af store arealer. Bæltemaskiner er sammensat af slibebånd, som er installeret på rullerne. Som et resultat af rotationen af ​​disse ruller bevæges båndet i samme retning. Bælte mekanismer er den mest produktive blandt alle slibemaskiner. Men for meget strøm af udstyret tillader det ikke at blive brugt til færdiggørelse af slibning.

Ved køb af en bæltetype slibemaskine anbefales det at være opmærksom på følgende egenskaber:

 1. Automatisk centreringstape. Særlige ruller understøtter båndets position nøjagtigt langs bevægelsesaksen. Dette undgår at glide båndet. Denne funktion giver en mere behagelig betjening af enheden.
 2. Rørforbindelse til støvsuger. Et sådant rør er tilgængeligt på næsten alle modifikationer af slibemaskiner. Denne kendsgerning understreger vigtigheden af ​​enheden, som beskytter rummet mod spredning af støv, der frigøres rigeligt under slibning.
 3. Yderligere ruller, hvorigennem du kan håndtere de døde zoner, der opstår, når der slibes i nærheden af ​​væggene.

Vibrationsmodeller

Denne type udstyr kan betragtes som den mest almindelige blandt slibemaskiner. Måske den mest berømte blandt enhederne af denne type overfladeslibemaskine. Enheden er udstyret med en sål i form af et rektangel, på hvilket et specielt gitter er fastgjort til sandpapiret med specielle klip. Kornstørrelser vælges afhængigt af opgaverne. For eksempel anvendes sandpapir med tal fra 100 til 120 til slibevægge, 40 til 80 til skrabning af metaloverflader og 180 til 240 til træforarbejdning.

En anden underart af vibrationsmodeller er en delta slibemaskine. Princippet om dets funktion er det samme som en overfladeslibningsanordning: den ene sele er lavet i form af en trekant. Brugt deltakværn til behandling af vanskelige områder (f.eks. Til slibekroge).

Vibro-slibemaskiner uden roterende plade er designet til slibning af flade overflader. Denne teknik anvendes til bearbejdning af loft, vægge samt alle former for træprodukter.

Når du vælger en mølle med en flad plade, anbefales det at være opmærksom på følgende nuancer:

 1. Som nævnt ovenfor er der to typer plader - rektangulære og trekantede. Selvom den rektangulære form bruges meget oftere, er der ofte behov for trekantede plader. Derfor sørger nogle producenter for installation af en plade af en anden type, hvis det er nødvendigt.
 2. Du bør se på metoden til fastsættelse af sandpapir. I lavprismodeller er mekanismen ofte ikke særlig bekvem, hvorfor slibemiddelet konstant løses. I en kvalitetsenhed skal sandpapir fastgøres sikkert.
 3. I sammenligning med excentriske modeller er vibrationsslibemaskiner mindre produktive. De er velegnede til efterbehandling, men ikke effektive på ujævne, buede overflader.

Ekscentriske modeller

Det alternative navn til excentriske slibemaskiner er orbital. Et sådant enhedsnavn modtaget i forbindelse med egenskaberne ved bevægelsen af ​​en afrundet arbejdsål. Dette element drejer samtidig om sin akse og bevæger sig i en omkreds af en lille radius. Sandpapir i denne enhed er fastgjort på velcroen. Hovedformålet med excentriske modifikationer er efterbehandling af kittens vægge og deres polering.

Der produceres også slibemaskiner, der har til opgave at behandle overflader på store områder. Sådanne anordninger adskiller ergonomisk teleskopgreb og gearkasse. Eventuelt kan slibemaskiner i denne klasse udstyres med stort slibeskiver (diameteren af ​​sådanne hjul er 215 eller 225 millimeter).

Et andet formål med excentriske slibemaskiner til vægge og lofter er fjernelse af gamle maling- og lakbeklædning. Det er også muligt at male sten og beton. Brug af excentriske modeller reducerer arbejdskraftomkostningerne væsentligt for implementeringen af ​​slibearbejde.

Vær opmærksom! Udførelsen af ​​excentriske modeller er stor, ligesom prisen er. Derfor er køb af sådant udstyr til slibning af et lille område ikke fornuftigt. Det anbefales at leje enheden i udlejning af byggemateriale.

Yderligere enheder

Slibemaskiner er udstyret med specielle støvopsamlere, der modtager fint støv, der eksfolieres fra kittet. Det skal bemærkes, at støvopsamleren kun fungerer, hvis der er specielle huller til støv i slibemiddelet. Du skal også se på det materiale, hvorfra filteret er lavet. Hvis det er papir, er det ikke genstand for vask, og derfor skal denne del ændres hyppigt. Plastfilteret giver ingen problemer: det kan vaskes og sættes på plads igen.

Beskrivelse af slibemaskinen "Makita BO3711"

Denne enhed er designet til efterbehandling af slibetræ. Grinder "Makita BO3711" er et højtydende udstyr til industriel brug. Dette udstyr kan dog også bruges i et lille rum.

Størrelsen af ​​slibepapiret til enheden er 228x93 millimeter. Papiret er fastgjort i specialklip. Oscillationsfrekvensen er fra 8 til 22 tusind pr. Minut. På samme tid i tomgangstilstand er antallet af oscillationer i intervallet mellem 4 og 11 tusind pr. Minut. Pladsens løbetid er 2 millimeter. For Makita BO3711 kræves et 190 watt elektrisk netværk.

Slibemaskinen er udstyret med et kraftigt støvfjernelsessystem. Støv udledes ved hjælp af en slibepude. Hvis du sliber et stort område, kan du installere en særlig taske til opsamling af støv.

Udstyr vægt - 1,6 kg. Designet er ergonomisk design, tilstedeværelsen af ​​et blødt greb, indrammet af gummi.

Valget af typen af ​​slibemaskinen og den specifikke model anbefales, idet der tages hensyn til arten og omfanget af det kommende arbejde. Du bør også overveje den type overflade, der behandles, og muligvis dine egne individuelle præferencer.

Slibemaskiner til vægge og lofter

Under forberedelsen af ​​væggene til belægning efter udjævning med et kit er det vigtigt, at slibningen sker hurtigt og præcist med præcis afgrænsning af planer og vinkler og i nogle tilfælde buede overflader. Og jo dyrere genstanden, jo flere slags vanskelige steder ("tak" til kolleger for designere og arkitekter) og mere krævende kunder, både hvad angår udførelse og kvalitet.

slibende lofter, især høje,

slibning store områder

slibning af ikke-plane (konvekse og konkave) overflader,

slibevinkler og andre flaskehalse

slibning af krøllede overflader af vægge og lofter.

Løsningen af ​​disse problemer søger hver mester at finde en universel løsning. Her er det værd at bemærke vigtigheden af ​​at finde en systemløsning, der ikke kun omfatter udvælgelse af en slibemaskine eller et slibeværktøj, men også valg af passende udstyr: effektiv støvfjernelse, korrekt udvalgte slibemidler og hjælpemidler, der giver ekspansionsfunktioner.


For at sikre en effektiv løsning af ovenstående problemer, har du ideelt set brug for:

Høj fjernelse, som kun er mulig på kraftfulde maskiner med stort fodtryk og god støvudsugning.

Tilstedeværelsen af ​​udstyr til maskinen (for eksempel: forlængerledning eller stang), som øger din evne til at få adgang til og lette arbejdet på høje dele af væggene og på loftet.

Tilstedeværelsen af ​​sugemodus giver maksimal lethed til at formere loftet ved at kompensere for maskinens vægt.

Tilstedeværelsen af ​​en trekantet eller rektangulær sål vil give bekvemmelighed i hjørner og smalle steder.

Tilstedeværelsen af ​​en blød spacer (blødt substrat under slibeskiven) vil give mulighed for at arbejde på buede overflader.


I øjeblikket er der mange muligheder for at løse disse problemer. Eksperter "Arsenal Masters" gennemgik de vigtigste beslutninger på samme tid og sammenlignede dem.

Teknologi + værktøj + slibemiddel + støvfjernelse + armaturer.


Og det er bedre - i denne rækkefølge, fordi teknologien bestemmer alt andet. For eksempel er det mere effektivt at mølle den gamle maling fra væggene i stedet for at male af. Og disse teknologier kræver forskellige værktøjer og udstyr. Men dette er en diskussion for en anden artikel. Og lad os nu sammenligne slibeløsninger og det nødvendige udstyr.

Konkurrent - faktisk giraf. Producenten selv giver et billede i sort / hvid uden en underskrift, men det er muligt at gætte hvilken slags maskine det er.

Konkurrent + Konkurrent P120 er en maskine med papirbaserede slibeskiver.

CEROS 650CV - elektrisk roterende-orbital (excentrisk) maskine med et slibeslag på 5 mm.

Abranet-mesh slibeskiver.

Fra dette diagram ser vi følgende:

Sammenlignet med papirbaserede slibemidler har nettoslibning 27% mere ydeevne på grund af hurtigere og bedre støvfjernelse. Dette bekræfter endnu en gang det faktum, at et effektivt støvudsugningssystem øger produktiviteten betydeligt, ikke kun ved at øge sugekraften, men også ved at øge sugemidlets areal. Denne løsning er implementeret i slibemiddel.

Den excentriske maskine MIRKA CEROS, under lige betingelser, ligger bag i præstation, kun girafferne med kun 35%. Hvilket er forholdsvis lavere end Festool data.

Mesh slibende materiale på en større overflade af sålen giver et meget større resultat: på solen (pladen) med en diameter på 150 mm - plus 27% og på enzolen på 225 mm - to gange eller mere. På skrivemaskinen MIRKA MIRO 955 - to rækker huller, så er volumen suget luft pr. Minut højere med samme sugeffekt.


Nu vil vi kombinere disse tabeller og oplysninger, som vi kunne sammensætte om dette emne på Runets sider.

Vi mener, at vi i alle tilfælde anvendte slibemiddel med et P 120-korn på papirbasis. For at gøre dette antager vi, at jeg vil spise et slibemiddel med P80 grit mere produktivt end P120 med 30%.

Et tilsvarende slibemiddel blev anvendt til hver maskine: papirbase, åben fyldning, korn - aluminiumoxid.

Støvsugning - Professionel ved hjælp af en støvsuger med undtagelse af manuel slibning med slibning uden støvfjernelse.

Som en excentrisk maskine med en foddiameter på 150 mm i bordet blev den mest produktive indstilling taget (ifølge anmeldelser fra Masters selv) - MIRKA DEROS.

Vi går ud fra, at sugekraften er den samme (vi bruger den samme støvsuger).

Slibning af loftet. Værktøj til manuel slibning. Sammenligning af slibemaskiner. Instruktioner til behandling af loft og vægge

Slibning udføres som regel efter loftet og væggene er kitt. Dette arbejde er ret besværligt, og blandt andet når det ofte udføres, er det forbundet med sundhedsfarer for plasterer-maleren på grund af den store mængde støv. Men hvis du lige har besluttet at gøre færdiggørelsen i din lejlighed, skal du ikke være bange, det er nok at tage maksimale forholdsregler for at beskytte mod støv.

I denne artikel vil vi snakke om, hvordan man måler loftet med maksimal effektivitet og hastighed, og vi beskriver hvilke værktøjer og metoder der findes for dette.

Manuel slibning af loftoverfladen

Funktioner af slibevægge og lofter manuelt

Loftet og væggene skal poleres både efter starten og i slutningen af ​​efterbehandlingstætningen. Slibning af loftet anses for at være den mest problematiske samt rengøring af loftet fra hvidvaskning, da det tykke støv, der genereres i processen, flyver direkte på kværnen, sætter sig på hovedet og kommer i øjnene og luftveje i mangel af tilstrækkelig beskyttelse.

Støvbeskyttelse ved slibning af loftet

For at beskytte mod støv, når der slibes manuelt uden brug af støvsuger, er det nødvendigt at bruge åndedrætsværn og beskyttelsesbriller.

Derudover er det nødvendigt at anvende kittelaget så forsigtigt som muligt for at reducere mængden af ​​tid, der kræves til at sænke vægge og lofter.

Værktøj til håndslibning

Slibning af loftoverfladen med en speciel rist

Det enkleste middel til slibning af færdige overflader er en speciel rifler med et håndtag, som anbefales at blive brugt, når ikke meget store arealer skal jordes, da processen vil kræve stor tid og kræfter for at opnå et kvalitetsresultat.

Funktioner ved brug af en manuel slibestiver er som følger:

 • På trods af den yderste bekvemmelighed fungerede et solidt gitter med forsynede indskæringer til fingrene på håndtaget ikke meget godt med hensyn til bekvemmelighed.
 • Slibning af loftet vil være mere bekvemt, når du bruger en almindelig rist, med et slibetråd eller sandpapir, der er fastgjort til det, ved hjælp af specielle fastgørelsesdele.

Slibning med hånden med almindelig emery klud

 • At vælge mellem sandpapir og maske, sandpapir ser mere fortrinsvis ud, da slibemiddelet slides hurtigt ud og bliver ubrugeligt.
 • Emery på kludbasis er bedre end andre, fordi det er mere behageligt og holdbart.
 • Til overflader af forskellige typer bør du vælge sandpapir af forskellige kornstørrelser - nr. 60 til at starte gips og finkornet til færdigbehandling af kitt til maling.

Slibning uden støv ved hjælp af en mølle

Slibemaskine med en støvsuger fastgjort til den - det vigtigste værktøj til slibning af store områder - lofter og vægge. Dette værktøj bruges af næsten alle professionelle mestere af dekoration.

Men inden du beslutter dig for at male loftet, må du muligvis forlænge støvsugerslangen, som normalt gøres ved brug af en sanitetsbølgepapslange.

Dyser til slibemaskiner

Det anbefales at klæbe en selvklæbende isoleringsplade med en isolon 3-4 mm tykkelse til sålens størrelse med huller, der er forskåret igennem til slibensålen.

Dette beskytter sålen mod for tidlig slitage og reducerer vibrationsniveauet, når værktøjet kører.

Slibemaskine sammenligning

Karakteristisk for slibemaskinen Makita:

 • Makita-kværnen er kendetegnet ved en kraftig intern støvsuger, men samtidig er beskyttelsesniveauet mod lejer og gearreducer noget svagt.

Makita Grinder

 • Med næsten daglig brug er maskinens levetid maksimalt et år.
 • Slibespidsen på denne slibemaskine vibrerer ved arbejde, hvilket kræver yderligere brug af anti-vibrationshandsker.

Maskinens egenskaber Hilty:

 • Omkostningerne til Hilti slibemaskinen er ret høje og betaler sig med konstant brug i omkring en måned, men der er faktisk noget at betale for.
 • Med hensyn til holdbarhed, arbejdskvalitet, masse, vibrationsniveau og afbalancering, har Hilty-kværnen simpelthen ikke lige stor.

Hilti Grinder

Kort vejledning til slibning af loft og vægge

Overvej hvordan man skal male loftet og væggene korrekt med en mølle:

 1. Før der slibes til loftet, installeres en pære på en speciel stativ, hvis lys angiver uregelmæssigheder, der skaber skygger.
 2. På maskinen sætter de på slibemuren med grit afhængigt af formålet med overfladen:
  • Slibemiddel nr. 60-80 er egnet til grov rensning af vægge til efterfølgende limning af tapet.
  • Gitter nr. 100 er egnet til finish polering af loftet.

Slibning med planhedskontrol med spotlys

 1. Afhængigt af maskinens design, er loftet malet med en hvilken som helst form for at nå overfladen, eller hvis maskinen med en speciel stang er jordet direkte fra gulvet.
 2. Slibning udføres ved at udføre cirkulære bevægelser, indtil området bliver helt lige (det støtter ikke skygger fra pæren).
  Det er nødvendigt at konstant overvåge slidens slidstyrke og ændre det i tide.

Slibemaskiner til vægge og lofter kan anvendes forskelligt, men resultatet skal under alle omstændigheder opnås konstant - ideelt glat overflade.

Uanset værktøjets område og andre egenskaber ved den behandlede overflade vil slipningen af ​​loftet være mere komfortabelt og af høj kvalitet med erhvervelsen af ​​en del erfaring i dette vanskelige, omhyggelige arbejde samt ved at vaske loftet med hvidvask og rengøringsstræk.

ASpro-A1® - slibemaskine (giraf) til slibning af lofter og vægge.

8 (800) 555-09-74

Desuden:

Komfort og brugervenlighed (til brug af enheden behøves der ingen særlige færdigheder);

Høj pålidelighed (placering af motoren på håndtaget fjerner næsten muligheden for indtagelse af støv og snavs);

Evnen til at bruge enheden til at løse en lang række opgaver forbundet med slibeflader.

Himbalt Ltd. 2003-2018

Forlad en anmodning om tilbagekaldelse

Ved at indsende deres personoplysninger accepterer køberen at behandle, opbevare og bruge deres personoplysninger på grundlag af lov nr. 152-ФЗ "On Personal Data" dateret 27. juli 2006 til firmaet Himbalt LLC (TIN: 7811145377, Juridisk adresse: 193168, St. Petersburg, Antonov-Ovseenko St. 9/2, 217) til følgende formål:

 • Brugerregistrering på webstedet
 • Kundesupport
 • Modtagelse af brugeren af ​​oplysninger om markedsføringsbegivenheder
 • Opfyldelse af forpligtelser fra Sælger til Køber
 • Gennemføre en revision og anden intern forskning for at forbedre kvaliteten af ​​de leverede ydelser.

Med personlige data menes alle personlige oplysninger, der giver dig mulighed for at identificere køberen, såsom:

 • Efternavn, fornavn
 • Fødselsdato
 • Kontakt telefon
 • E-mail-adresse
 • Postadresse

Køberens personlige data gemmes udelukkende på elektroniske medier og behandles ved hjælp af automatiserede systemer, med undtagelse af tilfælde, hvor manuel behandling af personoplysninger er nødvendig i forbindelse med opfyldelsen af ​​lovkrav.

Sælgeren forpligter sig til ikke at overføre de modtagne personoplysninger til tredjemand, undtagen i følgende tilfælde:

 • På anmodning af Den Russiske Føderations bemyndigede statsstyrker, kun på grund af og på den måde, der er fastsat i lovgivningen i Den Russiske Føderation
 • Strategiske partnere, der arbejder med sælgeren om at levere produkter og tjenester, eller dem, der hjælper sælgeren med at sælge produkter og tjenester til forbrugerne. Vi yder tredjepart det mindste antal personlige data, der kræves kun for at levere den nødvendige service eller foretage den nødvendige transaktion.

Sælgeren forbeholder sig retten til ensidigt at ændre disse regler, forudsat at ændringerne ikke strider mod gældende lovgivning i Den Russiske Føderation. Ændringer i vilkårene i disse regler træder i kraft efter offentliggørelsen på webstedet.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Korrekt sætning loftet er kun halvdelen af ​​kampen, for at gøre det perfekt glat, skal du polere overfladen. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvordan loftet skal formales og se, hvilke værktøjer og værktøjer der skal bruges til at opnå det bedste resultat.

Arbejdet er ikke svært, men det kræver nøjagtighed og omhyggelig overholdelse af den teknologiske proces.

Hvad er nødvendigt for arbejdet

Først og fremmest skal du beslutte dig for at male loftet.

Der er mange forskellige løsninger på markedet, alle kan opdeles i to grupper:

 • Specialudstyr til slibning;
 • Manuel armaturer.

Lad os overveje hver enkelt mulighed mere detaljeret.

Særligt udstyr

Hvis du straks foretager en reservation, hvis arbejdsmængden er lille, og du kun udfører dem én gang, så er der ingen grund til at købe et elværktøj - det koster meget, derfor vil du pådrage dig unødige omkostninger. Men hvis du konstant beskæftiger sig med plastering af vægge og lofter, kan du ikke undvære specialudstyr.

Der er en anden god mulighed - hvis du ikke ønsker at arbejde på overfladen selv, så kan du leje en sander. Lej omkostningerne lidt, men du forenkler dit job og reducerer den tid det er gjort. Det vigtigste er, at der i dit område bør være et selskab, der leverer sådanne tjenester.

Med hensyn til udstyrsoptioner kan vi skelne mellem to hovedtyper:

 • Pneumatiske indstillinger;
 • Elektriske slibemaskiner.

Vi vil håndtere hver art separat og begynde med pneumatiske enheder.

Deres hovedtræk er:

 • Den mest overkommelige løsning - kompakte excentriske slibemaskiner. De er en anordning med en blødsål, hvor der er en velcro til fastgørelse af slibeskiver. Udstyret har en lille størrelse og vægt, det er nemt at bruge. Af minerne kan du fremhæve det faktum, at arbejde på loftet ikke er meget praktisk - du skal hele tiden stå med dine hænder op;
 • Speciel maskine til udjævning af kittelag. Professionelle bygherrer kalder det en "giraf" til et langt håndtag, med hvilket slibende lofter og vægge kan gøres stående på gulvet. Dette er en bekvem løsning, som giver mulighed for støvfjernelse fra rummet, og selve enheden vejer meget lidt;
 • Udstyret arbejder på trykluft, og dette kan betragtes som både en fordel og en ulempe. Fordelen er, at værktøjet er meget let og let at bruge, og minus er behovet for at bruge en kraftig kompressor, som vejer meget og skaber meget støj. Derfor kan sådanne muligheder kun findes blandt fagfolk.

Elektriske slibemaskiner til vægge og lofter er af fire typer:

 1. Bæltemaskiner - de er meget kraftige og kraftfulde. Hovedværktøjet - båndet, som sættes på rullerne. Det roterer med høj hastighed i en retning, så det er ret vanskeligt at styre slibeprocessen, hvilket udstyr er velegnet til at behandle startlaget, men for at færdiggøre raffinement er det bedre at vælge noget andet;
 1. Vibrerende overfladeslibemaskiner virker ved at vibrere sålen, hvorpå sandpapir eller maske er fastgjort. Sålen kan have en rektangulær form (perfekt til flad overflade) eller trekantet (med hjælp, hjørner og anlæg behandles). Når du vælger det, er det bedre at finde en mulighed, hvor det er muligt at ændre sålen, så du kan udføre forskellige typer arbejde.
 1. Ekscentriske sanders kendetegnes ved, at disken roterer i en cirkel med små forskydninger, hvorfor kvaliteten og effektiviteten af ​​arbejdet mærkbart øges. Emery cirkler fastgøres med velcro, og håndtagene har et ergonomisk design for at forenkle arbejdet. Muligheden er perfekt til både finish og hård slibning af loftet.
 1. Særlige maskiner med en barbell og håndtag udvidelse (giraffe) på et elektrisk drev er mere mobile og skaber mindre støj end pneumatiske modstykker. Men de er meget sværere og koster fra 20.000 rubler. Denne mulighed vælges af efterbehandlere, som arbejder i lejligheder og huse og ikke ønsker at bære en kompressor med dem. Fremragende løsning med god ydeevne og høj kvalitet arbejde.

Følgende fordele er iboende i elværktøjet:

 • Høj mobilitet - der er et elektrisk netværk i hvert værelse, så der er ingen problemer med forbindelsen. Men lager med en forlængerledning gør ikke ondt;
 • God ydeevne - arbejdet tager flere gange mindre tid, og kvaliteten er ret høj;
 • Tilgængelighed snap - for hver option solgte deres slibende elementer. Du skal blot navngive mærket og typen af ​​udstyr, og du vil blive tilbudt alt hvad du behøver for arbejde.

Håndværktøj

Denne mulighed bruges meget oftere, da den har en række fordele:

 • Meget lille pris - prisen starter fra 100 rubler, så alle har råd til en sådan enhed;
 • Brugervenlighed. Overholde hvordan man udfører arbejde, enklere end simpelt, herunder vi undersøger arbejdsgangen, og du vil se det selv;
 • Tilgængelighed snap. På stængerne kan du bruge både papir og et specielt slibemiddel af forskellige kornstørrelser. Alle funktioner i hver af mulighederne er beskrevet nedenfor;
 • Højkvalitets arbejde. Mange håndværkere arbejder præcist med hånden, selvom det er langsomt, men du kan opnå perfekt glathed i loftet.

Til salg kan du finde flere muligheder for værktøjet:

 • Den klassiske version med håndtag og håndklip på siderne. Et simpelt design, der anvendes i årtier. Håndtaget er behageligt at holde, så du kan arbejde med stort pres. Den største ulempe er ikke en meget hurtig sandpapirudskiftningsproces: Du skal skrue vingemøtrikkerne forsigtigt ind i et nyt stykke, juster trykpladerne inden du sætter dem fast.
 • Slibeblok med automatisk fastgørelse af slibemidlet. En mere moderne løsning, hvor processen med udskiftning af papir eller net er stærkt forenklet. Når du arbejder med et værktøj, skal du holde det ved indsnittene på siderne, nogle kan ikke lide det meget, men i det hele taget er enheden praktisk og praktisk;

Tip! Kontroller altid klemmernes ydeevne. Ofte fungerer de ikke godt selv på en ny enhed, især hvis det er billigt. Åbn og luk systemet på hver side for at sikre, at alt er fint.

 • Graters til slibning med holderen under teleskophåndtaget. Meget bekvem løsning til lofter, der giver mulighed for at behandle et meget større område fra et sted. Du kan endda arbejde fra gulvet, hvis håndtagets længde er velegnet, og du ser overfladen godt. Ofte bruger sådanne konstruktioner praktiske automatiske låse, som i varianten ovenfor. Med hensyn til håndtaget sælges det på samme sted som gnisten;
 • Særlige slibesvampe er rektangulære elementer med en skrå kant. Med deres hjælp kan du perfekt justere vinklerne, der er umulige at nå med en regelmæssig flyde. De bruges som et ekstra element for bedre arbejdsindsats. Sådanne elementer er også hensigtsmæssige til at rense krydset af lysekroner og andre komplekse områder;

Med hensyn til slibematerialet, så på graters og barer, kan du bruge to hovedmuligheder:

 • Slibemiddel, der forårsagede fine partikler. Denne mulighed er god, fordi det ikke er så meget tilstoppet med støv og partikler af kitt. Men som øvelsen viser, går gitteret meget hurtigere end sandpapir, og til en pris er det højere. Mange foretrækker det, fordi det er nødvendigt at rense stangen mindre, og det er nemt at gøre det - man bør kun slå værktøjet let;
 • Sandpapir er tilgængelig i ruller, hvilket er meget praktisk, fordi du kan købe mindst en meter, mindst ti, det hele afhænger af behovet. Denne mulighed er anderledes billig, men hurtigere tilstoppet med kittet, på grund af hvad du regelmæssigt skal ændre det slidte element til en ny. Generelt, hvis du har erhvervet højkvalitets sandpapir, vil det ikke blive hamret meget hurtigt. Derfor, hvis der er et valg, så tag den billigste.

Og endnu en vigtig note - Slibevægge og lofter dækket med et kit er lavet med et slibemiddel eller papir med kornstørrelse på P120-P150. Hvis du behandler det første lag, og der er betydelige uregelmæssigheder på det, kan du bruge indstillingen P100.

Og hvis du har brug for at bringe flyet til det ideelle, og det er ret fladt i starten, så brug P180-P220 slibemiddelet.

Hvordan man arbejder

Vi vil analysere den enkleste og mest almindelige løsning ved brug af håndværktøj og sandpapir P150.

Slibning af loftet er som følger: