Oversigt over væg- og loftslibere

Vi vælger en slibemaskine til vægge og lofter uden støv, en gennemgang af kendte mærker og analoger. Slibning af væggene er en temmelig besværlig proces, dens kompleksitet er, at der udover hårdt arbejde også er en indikator for den negative virkning på menneskers sundhed på den enorme mængde støv, der frigives under troweling. Derfor er maskinen til slibevægge og lofter så relevant og nødvendig uden støvemission.

Gennemgang af berømte modeller

Festool PLANEX LHS 225.

Lederen i listen over efterspurgte produkter af høj kvalitet er Festool PLANEX LHS 225 Grinder.

Det er et alsidigt, kraftfuldt og slidstærkt system til slibning af støvfrie vægge. Det har forskellige muligheder for længden af ​​håndtagene, i et enkelt trin kan du lave et langt håndtag eller kort.

Inde i systemet er en to-trins gearkasse, som garanterer en høj ydeevne af enheden. Enheden er nem at styre på grund af den optimale placering af tyngdekraften og pålideligt drev med de optimale parametre for en given effekt.

Maskinen kan behandle kanterne, slibe gipsvæg og tør kitt, fjern rester af tapet og andet forældet modstående materiale. Den samlede masse af produktet er ca. 4,5 kg, og sættet indbefatter et mellemliggende substrat og selve anordningen.

Hvis vi taler om ulemperne ved systemet - det er en rimelig høj pris, 90.000 rubler. og over. Men på trods af dette vil værktøjet tjene i mange år og udføre opgaver på et højt fagligt niveau.

Festool PLANEX LHS 225-IP / CTM 36 E AC-sæt

Denne vægslibemaskine koster dobbelt så meget, fra 160.000 rubler. Hvad er årsagen til en sådan omkostning? Enheden i leveringssættet indbefatter en slibeplade med en diameter på 215 mm, et substrat, en støvfjernelsesindretning i systaineren.

Ved funktionelle funktioner, som ligner det ovennævnte produkt, holdbar, pålidelig, holdbar, har let vægt på grund af justerbar sugekraft, tillades behandling af de mest vanskelige steder, takket være børstesegmentet.

Systemet anvendes til førsteklasses efterbehandling af rummet, den mekaniske klemme forhindrer slangen fra at blive afbrudt under arbejdet, effektiv støvfjernelse opstår, skadelige partikler spredes ikke i luften, men placeres i et særligt rum.

Sikkert opbevares i en maxi-container, er der i denne "kuffert" et sted til den anden forlængerledning. Enheden bruges med en støttevest med et bælte, et ekstra håndtag installeres og fjernes om et sekund. Så enheden kan endda bruges af en nybegynder, være helt sikker og sikker, mens du sliber forskellige overflader.

MIRKA DEROS - elektrisk roterende kredsløbssander

Følgende væg- og loftssander imponerer med sine fordelagtige egenskaber:

 • kompakt;
 • ergonomisk;
 • stærk i sin klasse
 • har høj ydeevne;
 • børsteløs motor;
 • billige forbrugsvarer til produktet.

Produktets pris er fra 20.000 rubler, hvilket er en størrelsesorden, der er lavere end de ovenfor beskrevne strukturer. Leveres uden ekstern strømforsyning, der er en patenteret hastighedsregulator. Ja, niveauet af vibrationer er lidt lavere sammenlignet med analoger, men strømmen vil være nok selv for komplekse operationer.

Denne væg- og loftsslibemaskine har en innovativ sål til effektiv støvudsugning, en elektrisk motorbremse og en sålbremse. Hvad tillader at bruge enheden sikkert, selv for begynderen i denne virksomhed.

Maskinen er nem at holde med to hænder, den bekvemme starthåndtag, produktet kan let tændes og slukkes. En børsteløs motor sikrer konstant hastighed selv under tung belastning. Huset har et lukket design, motoren er godt beskyttet mod støv og snavs inde i systemet.

Den elektriske væg- og loftsslibemaskine er ideel til forskellige operationer, så du kan behandle forskellige overflader. Den er præget af høj ydeevne, giver fuld kontrol over slibeprocessen. Et mere detaljeret overblik over modellerne af kredsløbsmaskiner.

Sturm DWS6016 med en skive diameter på 225 mm

For dem, der vil gøre slibning af vægge uden støv, kan du anbefale at købe dette system med en pris på ca. 15.000 rubler. Prisen er overkommelig, maskinen er et ideelt værktøj til fremstilling af forskellige overflader til efterfølgende maling eller vægpapir.
Den store diameter på slibeskiven på 225 mm gør det nemt at overvinde store områder på kort tid, og takket være produktets velovervejede ergonomi øges sandsynligheden for komfortabel, sikker og effektiv slibning af tør gips.

Arbejdet udføres uden støv, risikoen for skadelige ting i menneskekroppen er reduceret. Følgende fordele:

 • Der er monteret et roterende stik på slangen, hvilket reducerer risikoen for tilstopning af slibeskiven og støv, der kommer ind i rummet.
 • Slibningshovedet har evnen til at rotere, efter overfladens konturer, takket være et sådant system kan vi tale om et højt professionelt resultat;
 • polering af kitt uden støv - rummet behøver ikke ekstra rengøring;
 • kontrolleret balance
 • Letvægt, ca. 3,5 kg, giver dig mulighed for at arbejde i lang tid uden at føle dig træt;
 • hastighedsregulatoren giver fra 600 til 1000 omdrejninger pr. minut.

Ved hjælp af et sådant system kan du stole på et anstændigt resultat for et rimeligt rimeligt beløb.

Slibemaskine Interskol UPM-200

Fordele og ulemper ved maskinen Interskol UPM video anmeldelse.

konklusion

Når du vælger en slibemaskine, skal du fokusere på enhedens, fabrikantens, leveringskomponenterne, tilgængeligheden af ​​et servicecenter for efterfølgende vedligeholdelse og også tage hensyn til omkostningerne ved selve produktet.
For så vidt angår prisjustering af maskinens funktionalitet, vil tiden fortælle, men garantien uden støvslibning af forskellige overflader er alle ovenstående modeller med deres værdifulde vejledende egenskaber.

Valget af slibemaskiner til vægge og lofter

Slibeprocessen hos mange, endda erfarne specialister forårsager ubehag. Det er trods alt en monotont, omhyggelig, støjende, men obligatorisk operation. Kravene til færdiggørelse af værker, der er blevet udviklet til dato, er særligt strenge med hensyn til glathed og ensartethed af flyene.

Højteknologiske belægninger med deres tynde lag fremhæver kun ujævnhederne af basen. Men selvom tykkere pladematerialer anvendes, slutter tætningen af ​​leddene altid i slibning. For at gøre basen perfekt glat, skal væg- og loftssliberen vælges nøjagtigt.

Variety Grinders

Slibning af loftet og vægfladerne med et specielt værktøj kan udføres af både en professionel bygherre og en hjemmeproducent. Af alle de forskellige værktøjer er hver den der bedst opfylder arbejdsopgaverne og arbejdsvolumenet.

Der er tre typer af slibemaskiner:

 1. tape;
 2. overflade slibning;
 3. Excentrisk.

Erfarne håndværkere, der specialiserer sig i slibning, har alle de listede slibemaskiner i deres arsenal. Men til lektier er de fleste af dem ikke nødvendige.

Bælte maskiner

Værktøjet fik sit navn på grund af arbejdsemnet - slibende tape, hvis modsatte ender limes sammen for at danne en ring. En sådan mølle til vægge og lofter giver dig mulighed for at fjerne et lag med nogle få millimeter. Værktøjet kan også let afrunde, fjerne den gamle lak, rester tilbage fra kontakt med fugt med jern.

En sådan vægslibemaskine arbejder med polymerer, træ, metal og endda mineralske byggematerialer. Men det har en fordel, der let bliver til en ulempe - høj hastighed. På grund af denne funktion på den behandlede overflade kan dækkes med ridser. Kun en anden mølle til vægge og lofter er i stand til at rette op på situationen.

Vibrationsapparat

Overflade slibning eller vibrerende maskine til slibevægge og lofter - et kryds mellem den første og tredje type værktøjer. Den er ideel til de tilfælde, hvor det er nødvendigt at foretage en endelig behandling af overflader med nul krumning, før de behandles med lakering eller andre efterbehandling materialer.

Enheden har et stort arbejdsplan, som gør det muligt at bruge det i et rum med et stort område. Vibrationsværktøjer er ret populære, især blandt hjemmeboende håndværkere.

Der er flere grunde til dette:

 • overkommelig pris;
 • værktøjsartikler er nemme at købe;
 • Funktionerne i den eneste geometri åbner mulighed for at håndtere vinkler af enhver kompleksitet.

Apparatets arbejdsstyrke er en plade, som udfører fremadgående bevægelse. I dette tilfælde er amplitude ubetydelig. Motoren er installeret i den, har en effekt, der spænder fra 150-300 watt. Selv om der er modeller, hvis effekt når 600 watt.

Nogle flere fordele:

 1. lethed og kompaktitet
 2. relativt lav amplitud af sårets slag, hvilket muliggør nøjagtig, men effektiv polering.

Vibrationsmaskinens sål kan være af to muligheder:

Den første mulighed er egnet til store værelser. Men hvis området er lille, er det bedre at foretrække mini-modeller.

Den ideelle ydersål er den lavet af magnesiumlegering med aluminium. Cast-muligheder betragtes også som nemme at bruge.

En separat variant af vibrationsmaskiner er udstyr udstyret med en platform, der ligner et jern med dets funktioner. De adskiller sig i lille størrelse, men fremragende "kryds". Disse modeller er ideelle til arbejde med komplekse overflader.

orbiters

Modeller, der er efterspurgt for højkvalitetsbehandling. Slibematerialet er forsigtigt poleret, det forbliver ikke ridser og anden skade. På trods af denne delikatesse er værktøjets ydeevne ikke ringere end vibrationmodellerne.

Vibrationssandere til vægge og lofter bruges oftest til bilmalere og tilsluttere. Ingen vil være i stand til at konkurrere med dem med hensyn til behandling af tredimensionale, profil og kurvede linjer. På grund af strukturens særpræg kan det vibrerende apparat imidlertid ikke klare vinkler og fordybninger af små størrelser.

Slibemaskine - et værktøj, der giver dig mulighed for at løse et stort antal opgaver. Det er nemt at vælge den rigtige fra en række enheder ved at kende de grundlæggende egenskaber ved hver af dem.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Korrekt sætning loftet er kun halvdelen af ​​kampen, for at gøre det perfekt glat, skal du polere overfladen. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvordan loftet skal formales og se, hvilke værktøjer og værktøjer der skal bruges til at opnå det bedste resultat.

Arbejdet er ikke svært, men det kræver nøjagtighed og omhyggelig overholdelse af den teknologiske proces.

Hvad er nødvendigt for arbejdet

Først og fremmest skal du beslutte dig for at male loftet.

Der er mange forskellige løsninger på markedet, alle kan opdeles i to grupper:

 • Specialudstyr til slibning;
 • Manuel armaturer.

Lad os overveje hver enkelt mulighed mere detaljeret.

Særligt udstyr

Hvis du straks foretager en reservation, hvis arbejdsmængden er lille, og du kun udfører dem én gang, så er der ingen grund til at købe et elværktøj - det koster meget, derfor vil du pådrage dig unødige omkostninger. Men hvis du konstant beskæftiger sig med plastering af vægge og lofter, kan du ikke undvære specialudstyr.

Der er en anden god mulighed - hvis du ikke ønsker at arbejde på overfladen selv, så kan du leje en sander. Lej omkostningerne lidt, men du forenkler dit job og reducerer den tid det er gjort. Det vigtigste er, at der i dit område bør være et selskab, der leverer sådanne tjenester.

Med hensyn til udstyrsoptioner kan vi skelne mellem to hovedtyper:

 • Pneumatiske indstillinger;
 • Elektriske slibemaskiner.

Vi vil håndtere hver art separat og begynde med pneumatiske enheder.

Deres hovedtræk er:

 • Den mest overkommelige løsning - kompakte excentriske slibemaskiner. De er en anordning med en blødsål, hvor der er en velcro til fastgørelse af slibeskiver. Udstyret har en lille størrelse og vægt, det er nemt at bruge. Af minerne kan du fremhæve det faktum, at arbejde på loftet ikke er meget praktisk - du skal hele tiden stå med dine hænder op;
 • Speciel maskine til udjævning af kittelag. Professionelle bygherrer kalder det en "giraf" til et langt håndtag, med hvilket slibende lofter og vægge kan gøres stående på gulvet. Dette er en bekvem løsning, som giver mulighed for støvfjernelse fra rummet, og selve enheden vejer meget lidt;
 • Udstyret arbejder på trykluft, og dette kan betragtes som både en fordel og en ulempe. Fordelen er, at værktøjet er meget let og let at bruge, og minus er behovet for at bruge en kraftig kompressor, som vejer meget og skaber meget støj. Derfor kan sådanne muligheder kun findes blandt fagfolk.

Elektriske slibemaskiner til vægge og lofter er af fire typer:

 1. Bæltemaskiner - de er meget kraftige og kraftfulde. Hovedværktøjet - båndet, som sættes på rullerne. Det roterer med høj hastighed i en retning, så det er ret vanskeligt at styre slibeprocessen, hvilket udstyr er velegnet til at behandle startlaget, men for at færdiggøre raffinement er det bedre at vælge noget andet;
 1. Vibrerende overfladeslibemaskiner virker ved at vibrere sålen, hvorpå sandpapir eller maske er fastgjort. Sålen kan have en rektangulær form (perfekt til flad overflade) eller trekantet (med hjælp, hjørner og anlæg behandles). Når du vælger det, er det bedre at finde en mulighed, hvor det er muligt at ændre sålen, så du kan udføre forskellige typer arbejde.
 1. Ekscentriske sanders kendetegnes ved, at disken roterer i en cirkel med små forskydninger, hvorfor kvaliteten og effektiviteten af ​​arbejdet mærkbart øges. Emery cirkler fastgøres med velcro, og håndtagene har et ergonomisk design for at forenkle arbejdet. Muligheden er perfekt til både finish og hård slibning af loftet.
 1. Særlige maskiner med en barbell og håndtag udvidelse (giraffe) på et elektrisk drev er mere mobile og skaber mindre støj end pneumatiske modstykker. Men de er meget sværere og koster fra 20.000 rubler. Denne mulighed vælges af efterbehandlere, som arbejder i lejligheder og huse og ikke ønsker at bære en kompressor med dem. Fremragende løsning med god ydeevne og høj kvalitet arbejde.

Følgende fordele er iboende i elværktøjet:

 • Høj mobilitet - der er et elektrisk netværk i hvert værelse, så der er ingen problemer med forbindelsen. Men lager med en forlængerledning gør ikke ondt;
 • God ydeevne - arbejdet tager flere gange mindre tid, og kvaliteten er ret høj;
 • Tilgængelighed snap - for hver option solgte deres slibende elementer. Du skal blot navngive mærket og typen af ​​udstyr, og du vil blive tilbudt alt hvad du behøver for arbejde.

Håndværktøj

Denne mulighed bruges meget oftere, da den har en række fordele:

 • Meget lille pris - prisen starter fra 100 rubler, så alle har råd til en sådan enhed;
 • Brugervenlighed. Overholde hvordan man udfører arbejde, enklere end simpelt, herunder vi undersøger arbejdsgangen, og du vil se det selv;
 • Tilgængelighed snap. På stængerne kan du bruge både papir og et specielt slibemiddel af forskellige kornstørrelser. Alle funktioner i hver af mulighederne er beskrevet nedenfor;
 • Højkvalitets arbejde. Mange håndværkere arbejder præcist med hånden, selvom det er langsomt, men du kan opnå perfekt glathed i loftet.

Til salg kan du finde flere muligheder for værktøjet:

 • Den klassiske version med håndtag og håndklip på siderne. Et simpelt design, der anvendes i årtier. Håndtaget er behageligt at holde, så du kan arbejde med stort pres. Den største ulempe er ikke en meget hurtig sandpapirudskiftningsproces: Du skal skrue vingemøtrikkerne forsigtigt ind i et nyt stykke, juster trykpladerne inden du sætter dem fast.
 • Slibeblok med automatisk fastgørelse af slibemidlet. En mere moderne løsning, hvor processen med udskiftning af papir eller net er stærkt forenklet. Når du arbejder med et værktøj, skal du holde det ved indsnittene på siderne, nogle kan ikke lide det meget, men i det hele taget er enheden praktisk og praktisk;

Tip! Kontroller altid klemmernes ydeevne. Ofte fungerer de ikke godt selv på en ny enhed, især hvis det er billigt. Åbn og luk systemet på hver side for at sikre, at alt er fint.

 • Graters til slibning med holderen under teleskophåndtaget. Meget bekvem løsning til lofter, der giver mulighed for at behandle et meget større område fra et sted. Du kan endda arbejde fra gulvet, hvis håndtagets længde er velegnet, og du ser overfladen godt. Ofte bruger sådanne konstruktioner praktiske automatiske låse, som i varianten ovenfor. Med hensyn til håndtaget sælges det på samme sted som gnisten;
 • Særlige slibesvampe er rektangulære elementer med en skrå kant. Med deres hjælp kan du perfekt justere vinklerne, der er umulige at nå med en regelmæssig flyde. De bruges som et ekstra element for bedre arbejdsindsats. Sådanne elementer er også hensigtsmæssige til at rense krydset af lysekroner og andre komplekse områder;

Med hensyn til slibematerialet, så på graters og barer, kan du bruge to hovedmuligheder:

 • Slibemiddel, der forårsagede fine partikler. Denne mulighed er god, fordi det ikke er så meget tilstoppet med støv og partikler af kitt. Men som øvelsen viser, går gitteret meget hurtigere end sandpapir, og til en pris er det højere. Mange foretrækker det, fordi det er nødvendigt at rense stangen mindre, og det er nemt at gøre det - man bør kun slå værktøjet let;
 • Sandpapir er tilgængelig i ruller, hvilket er meget praktisk, fordi du kan købe mindst en meter, mindst ti, det hele afhænger af behovet. Denne mulighed er anderledes billig, men hurtigere tilstoppet med kittet, på grund af hvad du regelmæssigt skal ændre det slidte element til en ny. Generelt, hvis du har erhvervet højkvalitets sandpapir, vil det ikke blive hamret meget hurtigt. Derfor, hvis der er et valg, så tag den billigste.

Og endnu en vigtig note - Slibevægge og lofter dækket med et kit er lavet med et slibemiddel eller papir med kornstørrelse på P120-P150. Hvis du behandler det første lag, og der er betydelige uregelmæssigheder på det, kan du bruge indstillingen P100.

Og hvis du har brug for at bringe flyet til det ideelle, og det er ret fladt i starten, så brug P180-P220 slibemiddelet.

Hvordan man arbejder

Vi vil analysere den enkleste og mest almindelige løsning ved brug af håndværktøj og sandpapir P150.

Slibning af loftet er som følger:

Slibemaskine til vægge og lofter - spar tid og kræfter

Væg- og loftssliberen gør det lettere og hurtigere slibeprocessen. Du kan meget omhyggeligt udføre kittet, men det samme på overfladen vil forblive alle slags defekter: strimler fra spatelens hjørner og sandkorn, hævelser, overgange mellem patched på forskellige tidspunkter. Efter malingen vil alle disse fejl blive særligt mærkbare.

Princippet om værktøjet

Arbejdets "krop" af enhver mølle er et plan med fast slibepapir. Papir kan fastgøres på to måder.

 1. Clamp - står på de fleste modeller af indenlandske klasse. Klipet ligner en slags lås med en fjeder. Til modeller med et klip kan du lave dine egne ud af Emery Paper "tøj" og dermed spare på forbrugsstoffer.
 2. "Velcro" - modeller med det er dyrere, men for dem er det ikke nødvendigt at skære et slibemiddel uafhængigt.

I alle typer af slibemaskiner leveres støvfjernelse. Dette kan være en støvsuger eller støvsuger. Mange modeller har en støvopsamler og en adapter til en støvsuger. Muligheden for at forbinde støvsuger er en meget nyttig løsning, fordi det giver dig mulighed for at øge driftstiden uden at rense beholderen, og dette øger sliphastigheden.

Slibemaskine typer

bælte

En båndslibemaskine kan bruges til at forberede overfladen til yderligere, finere slibning. Det er uegnet til allerede anbragte overflader, men med hjælp er det muligt at fjerne gammel maling sammen med et lag af kitt fra vægge og loft. Husholdningernes omkostninger er forholdsvis billige, men er kun beregnet til kortvarig brug. Den professionelle båndslibemaskine kan arbejde under de sværeste forhold.

Ekscentrisk kredsløb

Anvendes til det bedste arbejde. En excentrisk maskine såler langs en kompleks bane, takket være den kan efterlade næsten en perfekt overflade.

Flad vibratorisk

Nogle modeller af overfladeslibemaskiner når niveauet for kredsløb, men de arbejder for det meste mere frekt. Men PSM er billigere, samt forbrugsstoffer til dem. Fastgørelse "klip" findes netop i denne type værktøj, og for LSM og EShM er det nødvendigt at købe dyre mærkebånd med "Velcro".

Loftsslibningsregler

Det er muligt at starte maskine slibning af vægge eller lofter, når kittet er helt tørt og hårdt. Dette sker ikke tidligere end en dag efter anvendelsen af ​​det sidste lag.

Før arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at inspicere væggene og loftet og finde uregelmæssigheder og fremspring. Denne operation udføres bedst ved brug af en sidelampe eller en bærbar lampe. Uregelmæssigheder vil kaste en skygge.

En anden måde er at vedhæfte en lang linjal til væggen og belyse den fra den modsatte side. Uregelmæssigheder kan detekteres af lysstrålerne, der trænger ind i hullerne.

Alle fejl er straks markeret med en almindelig blyant. Således vil en slags "kort" af overfladen blive udarbejdet. Hvis der findes dybe hulrum, skal de desuden udfyldes.

Det færdige lag af kitt er meget blidt, derfor er det nok, når du arbejder med det, bare at holde værktøjet uden at gøre meget på det. Det er meget vigtigt, at arbejdsfladen er helt ved siden af ​​væggen, og sandpapiret er strengt parallel med planet på den behandlede overflade. Cirkulære bevægelser med ensartet tryk fører til de markerede steder, indtil de bliver glatte. Hvis du trykker ujævnt eller giver arbejdsfladen skæv, vises der nye bånd og uregelmæssigheder.

forebyggelse af ulykker

Slibning er den mest støvede operation i reparationsarbejde, og derfor er det nødvendigt at beskytte øjne og åndedrætsorganer med åndedrætsværn og tætte glas. Så at andre værktøjer og byggematerialer ikke er dækket af et støvlag, det er bedre at tage dem ud af rummet på forhånd.

Du skal passe på sikkerheden ved bevægelse med elværktøjer i deres hænder. Et rodet eller dårligt oplyst rum er i denne forstand en fare, og at arbejde i det kan føre til en ulykke.

Slibemaskiner, samt ethvert bygningsværktøj, der er en kilde til gnister, kan ikke betjenes i nærheden af ​​brændbart støv, dampe eller væsker. Inden afbryderen skal strømafbryderen være i "slukket" position. Du kan ikke distraheres fra processen, så børn og kæledyr skal fjernes fra lokalerne på forhånd.

Et særskilt problem er elektrisk sikkerhed. Stikket skal passe under stikket, det er forbudt at ændre det på nogen måde. Originale stik tjener som garanti for elektrisk sikkerhed. For maskiner med jordforbindelse kan der ikke anvendes adaptere.

Det er vigtigt! Brug aldrig et elværktøj, når låget er fjernet.

I tilfælde af fremmed lugt, gnister, stærk støj, skal du straks slukke for værktøjet og kontakte serviceafdelingen.

Tema video

På videoen kan du se, hvordan Bosch PEX 300 møllen klæder op med opgaven.

Slibemaskinen til vægge og lofter giver et hurtigt og højkvalitetsresultat uden væsentlig fysisk indsats, derfor i tilfælde af en stor mængde arbejde giver det mening at bruge penge ved køb

Hvordan vælger man en slibemaskine til kitt?

Når du udfører reparationsarbejde i lejligheden, er det simpelthen umuligt at undlade at slibe væggene og loftet, som et lag af kittede tidligere blev anvendt på. Vægernes justering er trods alt en ekstremt vigtig procedure, udført i flere trin, hvoraf den ene er slibning.

Ved udførelsen af ​​disse værker kan der anvendes almindelige slibestænger, både hjemmelavede og fabriksfremstillede. Denne metode er imidlertid forbundet med betydelig tid og kræfter, hvilket kan undgås ved anvendelse af slibemaskiner.

For at sikre lethed, samt forbedre pålideligheden af ​​disse enheder, er mange af dem udstyret med specielle støvopsamlere, hvor fint støv fra kittet falder. Også til disse formål bruges ofte til at forbinde til en skrivemaskine speciel konstruktion støvsuger.

Et andet træk ved slibemiddelet er tilstedeværelsen af ​​justeringen af ​​hastigheden af ​​dets bevægelige dele.

Slibemaskine typer

Ved driftsprincippet kan sådanne anordninger opdeles i to hovedtyper: pneumatisk og elektrisk.

Den største fordel ved pneumatiske modeller er deres lave vægt og relativt lave omkostninger. Sådanne indretninger bruges meget ofte som et professionelt værktøj, fordi selv med langtidsarbejde med dem, bliver hænderne ikke trætte og arbejdskraftens produktivitet falder ikke. Disse positive kvaliteter forklares meget enkelt - pneumatiske enheder har ikke motorer. Deres arbejdsmekanisme er drevet af trykket af trykluft, som kommer ind gennem en slange fra en speciel kompressor.

Den største ulempe ved pneumatiske slibemaskiner er tilstedeværelsen af ​​en stor kompressor. Med andre ord kan et sådant værktøj kun fungere i værkstedet, hvor der er mulighed for at levere trykluft. Derfor er anordninger af denne type hovedsagelig brugt i biltjenester og bruges sjældent til reparationer. Hvis sådant udstyr vil blive brugt til at udføre reparationer i din egen lejlighed, skal du desuden købe en dyr kompressor.

Hvad angår de elektriske modeller, kan deres største fordel kaldes høj mobilitet. Muligheden for at oprette forbindelse til strømforsyningen er næsten altid der, og ved hjælp af en forlængerledning er det absolut ingen problemer. Ulemperne ved elværktøjer omfatter dens relativt store vægt og overordnede dimensioner såvel som høje omkostninger.

Hvis slibemaskinen vælges til reparationsarbejde i et hus eller lejlighed og ikke vil blive brugt på store byggepladser i fremtiden, så er valget til fordel for elektriske modeller klart.

Ifølge indflydelsesmetoden på overfladen, der behandles, kan grinders opdeles i følgende grupper:

Lad os se nærmere på hver af disse sorter af slibemaskiner.

Tape modeller

Dette værktøj bruges normalt til at behandle store områder. En sådan slibemaskine anvender til arbejde et slibebånd strækket over specielle ruller, under hvis rotation der opstår en kontinuerlig ensrettet bevægelse af bæltet. Båndmodeller har den højeste præstation i forhold til deres modstykker, men de er ikke egnede til endelig polering af vægge.

Når du vælger en båndtype sander, skal du være opmærksom på følgende funktioner i den købte enhed:

 • Automatisk centreringstape. Ved hjælp af specielle ruller holdes den nøjagtigt langs bevægelsesaksen. En sådan funktion forhindrer båndet i at glide, derfor forbedrer dets tilstedeværelse væsentligt brugbarheden af ​​dette værktøj.
 • Rørforbindelse til støvsuger. Næsten alle moderne modeller af slibemaskiner er udstyret med et sådant produkt, men dette negerer ikke dets betydning for at forhindre udseendet af en stor mængde støv fra kittet i det rum, hvor reparationer udføres.
 • Yderligere ruller indgår i slibens design, gør det muligt at fjerne udseendet af de såkaldte døde zoner, når der slibes tæt på væggene.

Vibrationsmodeller

Dette er måske den mest almindelige form for slibeværktøj. Den mest typiske repræsentant for det er en overfladeslibemaskine. Det er en enhed udstyret med en rektangulær sål, hvorpå der ved hjælp af specialklip fastgøres et ark af papirpapir, der har det nødvendige grit. Forskellige typer af sandpapir anvendes til forskellige typer af kit. En anden type værktøj er slibemaskinen. Ifølge handlingsprincippet er det ikke anderledes end enhederne fra den foregående type, men det har en trekantet arbejdssål, som kan blive uundværlig, når man arbejder på vanskelige steder (for eksempel når der er slibevinkler).

Ekscentriske modeller

I hverdagen kaldes disse grinders ofte orbital. De modtog dette navn på grund af egenskaberne ved bevægelsen af ​​en cirkulær arbejdssål, der samtidigt drejer rundt om sin akse og udfører bevægelse i en kredsløb med en lille radius. Sandpapir er monteret i et sådant værktøj med velcro. Hovedformålet med excentriske slibemaskiner er efterbehandling af væggene, hvorpå kittet påføres, såvel som deres polering.

Der er specielle repræsentanter for slibeværktøjet, der er designet til at arbejde med store områder på vægge og lofter. Et kendetegn ved sådanne modeller er tilstedeværelsen af ​​et bekvemt teleskopgreb og gearkasse, samt muligheden for at installere dem på slibeskiver med stor diameter (som regel 215 eller 225 mm). Slibemaskiner til vægge og lofter kan ikke kun bruges til at give overfladiske glatninger, men også at fjerne gamle maling- og lakbeklædninger samt at male sten- eller betonvægge. Brugen af ​​et sådant værktøj vil betydeligt reducere den tid og det arbejde, der kræves for at udføre slibearbejde.

Det er værd at bemærke, at hvis den foreslåede reparation ikke giver mulighed for slibning af store arealer, kan det være værd at tænke på at købe en slibemaskine. Det er bedre at bare leje det på et af de mange udlejningssteder i bygningsværktøjet. Faktum er, at omkostningerne ved en sådan enhed er ret høje, så hvis der ikke er behov for hyppig brug af det, opstår spørgsmålet om hensigtsmæssigheden af ​​ekstra finansielle omkostninger.

Valget af den ønskede type mølle til hver enkelt sag udføres under hensyntagen til omfanget og arten af ​​det udførte arbejde, konfigurationen af ​​de overflader, der skal formales, samt de individuelle præferencer hos den person, der vil udføre dette arbejde. Under alle omstændigheder vil hovedkriteriet for rigtigheden af ​​det valgte valg være det endelige resultat.

Sådan vælges en slibemaskine til kitt

Ved spackling kan overfladen ikke uden at male den. Dette kan gøres både manuelt og ved hjælp af mekanisering. Manuel slibning er ret effektiv, især når man behandler vanskelige at nå områder, men tager meget tid og kræfter. At lette arbejdet vil hjælpe med at bruge en slibemaskine til kitt.

Slibemaskine Typer

Klassificeringen af ​​slibemaskiner sørger for adskillelse af deres kraft på princippet om elektrisk og pneumatisk.

Pneumatiske modifikationer har ikke motorer. De er ikke nødvendige, fordi mekanismen opererer under trykluftstyring rettet fra kompressorenheden. På grund af fraværet af en tungvægtsmotor har pneumatiske enheder lav vægt og overkommelige priser. En anden positiv kvalitet i pneumatikken skyldes også en lille vægt: Ved arbejde med sådant udstyr bliver hænderne ikke trætte, hvilket betyder en stigning i arbejdsproduktiviteten.

Den største ulempe ved pneumatiske slibemaskiner ligger i behovet for en volumetrisk kompressor. Det er netop på grund af behovet for en kompressor, at pneumatisk udstyr oftest er placeret i bilværksteder. På sådanne steder kan kompressoren bruges til to formål. Men erhvervelsen af ​​en sådan enhed kun med henblik på reparation er berettiget bortset fra at for meget store mængder arbejde.

Til elektriske modeller præget af høj mobilitet. En sådan mølle kan arbejde, hvor der er et elektrisk netværk. Ulemperne ved elektriske apparater bør indeholde deres ret betydelige vægt, stor størrelse samt betydelige omkostninger.

Tip! Hvis kværnen købes til arbejde i et privat hus eller lejlighed, snarere end store genstande, er det klogere at stoppe valget på en elektrisk mølle.

Ved overfladebehandling er slibemaskiner opdelt i tre grupper:

Nedenfor overvejer vi funktionerne i hver af disse typer udstyr.

Tape modeller

Denne type udstyr bruges til slibning af store arealer. Bæltemaskiner er sammensat af slibebånd, som er installeret på rullerne. Som et resultat af rotationen af ​​disse ruller bevæges båndet i samme retning. Bælte mekanismer er den mest produktive blandt alle slibemaskiner. Men for meget strøm af udstyret tillader det ikke at blive brugt til færdiggørelse af slibning.

Ved køb af en bæltetype slibemaskine anbefales det at være opmærksom på følgende egenskaber:

 1. Automatisk centreringstape. Særlige ruller understøtter båndets position nøjagtigt langs bevægelsesaksen. Dette undgår at glide båndet. Denne funktion giver en mere behagelig betjening af enheden.
 2. Rørforbindelse til støvsuger. Et sådant rør er tilgængeligt på næsten alle modifikationer af slibemaskiner. Denne kendsgerning understreger vigtigheden af ​​enheden, som beskytter rummet mod spredning af støv, der frigøres rigeligt under slibning.
 3. Yderligere ruller, hvorigennem du kan håndtere de døde zoner, der opstår, når der slibes i nærheden af ​​væggene.

Vibrationsmodeller

Denne type udstyr kan betragtes som den mest almindelige blandt slibemaskiner. Måske den mest berømte blandt enhederne af denne type overfladeslibemaskine. Enheden er udstyret med en sål i form af et rektangel, på hvilket et specielt gitter er fastgjort til sandpapiret med specielle klip. Kornstørrelser vælges afhængigt af opgaverne. For eksempel anvendes sandpapir med tal fra 100 til 120 til slibevægge, 40 til 80 til skrabning af metaloverflader og 180 til 240 til træforarbejdning.

En anden underart af vibrationsmodeller er en delta slibemaskine. Princippet om dets funktion er det samme som en overfladeslibningsanordning: den ene sele er lavet i form af en trekant. Brugt deltakværn til behandling af vanskelige områder (f.eks. Til slibekroge).

Vibro-slibemaskiner uden roterende plade er designet til slibning af flade overflader. Denne teknik anvendes til bearbejdning af loft, vægge samt alle former for træprodukter.

Når du vælger en mølle med en flad plade, anbefales det at være opmærksom på følgende nuancer:

 1. Som nævnt ovenfor er der to typer plader - rektangulære og trekantede. Selvom den rektangulære form bruges meget oftere, er der ofte behov for trekantede plader. Derfor sørger nogle producenter for installation af en plade af en anden type, hvis det er nødvendigt.
 2. Du bør se på metoden til fastsættelse af sandpapir. I lavprismodeller er mekanismen ofte ikke særlig bekvem, hvorfor slibemiddelet konstant løses. I en kvalitetsenhed skal sandpapir fastgøres sikkert.
 3. I sammenligning med excentriske modeller er vibrationsslibemaskiner mindre produktive. De er velegnede til efterbehandling, men ikke effektive på ujævne, buede overflader.

Ekscentriske modeller

Det alternative navn til excentriske slibemaskiner er orbital. Et sådant enhedsnavn modtaget i forbindelse med egenskaberne ved bevægelsen af ​​en afrundet arbejdsål. Dette element drejer samtidig om sin akse og bevæger sig i en omkreds af en lille radius. Sandpapir i denne enhed er fastgjort på velcroen. Hovedformålet med excentriske modifikationer er efterbehandling af kittens vægge og deres polering.

Der produceres også slibemaskiner, der har til opgave at behandle overflader på store områder. Sådanne anordninger adskiller ergonomisk teleskopgreb og gearkasse. Eventuelt kan slibemaskiner i denne klasse udstyres med stort slibeskiver (diameteren af ​​sådanne hjul er 215 eller 225 millimeter).

Et andet formål med excentriske slibemaskiner til vægge og lofter er fjernelse af gamle maling- og lakbeklædning. Det er også muligt at male sten og beton. Brug af excentriske modeller reducerer arbejdskraftomkostningerne væsentligt for implementeringen af ​​slibearbejde.

Vær opmærksom! Udførelsen af ​​excentriske modeller er stor, ligesom prisen er. Derfor er køb af sådant udstyr til slibning af et lille område ikke fornuftigt. Det anbefales at leje enheden i udlejning af byggemateriale.

Yderligere enheder

Slibemaskiner er udstyret med specielle støvopsamlere, der modtager fint støv, der eksfolieres fra kittet. Det skal bemærkes, at støvopsamleren kun fungerer, hvis der er specielle huller til støv i slibemiddelet. Du skal også se på det materiale, hvorfra filteret er lavet. Hvis det er papir, er det ikke genstand for vask, og derfor skal denne del ændres hyppigt. Plastfilteret giver ingen problemer: det kan vaskes og sættes på plads igen.

Beskrivelse af slibemaskinen "Makita BO3711"

Denne enhed er designet til efterbehandling af slibetræ. Grinder "Makita BO3711" er et højtydende udstyr til industriel brug. Dette udstyr kan dog også bruges i et lille rum.

Størrelsen af ​​slibepapiret til enheden er 228x93 millimeter. Papiret er fastgjort i specialklip. Oscillationsfrekvensen er fra 8 til 22 tusind pr. Minut. På samme tid i tomgangstilstand er antallet af oscillationer i intervallet mellem 4 og 11 tusind pr. Minut. Pladsens løbetid er 2 millimeter. For Makita BO3711 kræves et 190 watt elektrisk netværk.

Slibemaskinen er udstyret med et kraftigt støvfjernelsessystem. Støv udledes ved hjælp af en slibepude. Hvis du sliber et stort område, kan du installere en særlig taske til opsamling af støv.

Udstyr vægt - 1,6 kg. Designet er ergonomisk design, tilstedeværelsen af ​​et blødt greb, indrammet af gummi.

Valget af typen af ​​slibemaskinen og den specifikke model anbefales, idet der tages hensyn til arten og omfanget af det kommende arbejde. Du bør også overveje den type overflade, der behandles, og muligvis dine egne individuelle præferencer.

Tilpasning af vægge og lofter ved slibning

Ligegyldigt hvor hårdt du forsøger at få en glat overflade af væggene eller loftet, når der sættes i bund, vil mangler stadig forblive på overfladen: strimler af bakker fra hjørnerne af spatelbanen, uregelmæssigheder af overgange af væggen, fyldt på forskellige tidspunkter. For at eliminere disse defekter er det derfor nødvendigt at bringe overfladen til en perfekt overflade efter slibning med sandpapir eller mesh.

Af alle de operationer, der skal reparere væggene, er dette den mest ubehagelige, da det ledsages af udslip af en stor mængde gennemtrængende støv overalt. Det er obligatorisk at arbejde i en åndedrætsværn, ellers vil det være umuligt at trække vejret. Det er også nødvendigt at beskytte øjnene mod støv ved hjælp af tætte briller. Det er bedre at tage alle ting og værktøjer ud af lokalerne, ellers bliver de dækket af et tykt lag af støv.

Billedet blev taget et par timer efter, at væggene blev slået over, da støvet blev suspenderet i luften. Gulvene var rene før polering.

Slibevægge og lofter

Det er muligt at starte slibevægge eller lofter ikke tidligere end en dag efter påføring af det sidste lag af kitt, når det er helt tørt og fast.

Der er to måder til mekanisk slibning af vægge og lofter: manuel og ved hjælp af en elektrisk mølle. Valget af slibemetode afhænger af tyndens styrke, typen af ​​uregelmæssigheder og området af væggene eller lofterne.

Små stød og strimler efterladt af en bred trowel under accelerationen af ​​kittet kan let fjernes med cirkulære bevægelser af håndfladen, der let presser et stykke smørpapir med kornstørrelse nr. 60-80 til væggen. For at gøre det lettere at arbejde, er sandpapir fastgjort på en træbjælke eller bord. Men denne metode til slibning af væggene er ringe og giver ikke mulighed for at opnå en overflade af høj kvalitet.

Det er meget mere bekvemt at male vægge og lofter ved hjælp af en speciel maskine, som er en plade af træ eller metal, hvorpå sandpapir er fastgjort med klemmer. For nemheds skyld har maskinen håndtag. Billedet viser slibemaskinen til manuel slibning af væggene i den gamle struktur. Denne maskine er meget mere praktisk at arbejde end et stykke sandpapir i hånden. Efterbehandling kit er et meget blødt materiale og kræver ikke stor indsats ved slibning. Hænderne er mere trætte af at flytte maskinen selv.

Du kan yderligere reducere slibetiden og øge kvaliteten af ​​arbejdet ved hjælp af elektriske slibemaskiner. Ifølge princippet om drift er de tre typer: tape, excentrisk orbital og flad vibration. Bæltersandere har høj produktivitet, og deres brug er tilrådeligt, hvis du skal fjerne et tykt lag af materiale. Til afslutning af slibning, hvor det er nødvendigt at fjerne et meget tyndt lag, er de ikke egnede. Orbitalmaskiner tillader ikke slibning i hjørnerne. Derfor købte jeg en MAKITA BO3711 flad type vibrerende slibemaskine som en universel, billedet ovenfor.

Specifikationer og gennemgang
Slibemaskine MAKITA BO3711

MAKITA BO3711 har fremragende tekniske egenskaber: effekt 180 W, jævn justering af hastighed fra 4000 til 10.000 pr. Minut, montering af slipskiver på klemmerne, oscillations amplitude ved slibning 2 mm. Der er huller i sålen til fjernelse under slibestøv og samler det i posen-støvopsamleren. Vægt kun 1,6 kg.

Men desværre pegede arbejdspraksis på den lave effektivitet af det indbyggede støvopsamlingssystem. På grund af driften af ​​motorens luftkølesystem bliver en del af støvet, der genereres under slibning, samlet op af luftstrømmen og spredes i hele rummet. Der var ingen spørgsmål om kvaliteten og hastigheden af ​​slibning. Slibemaskine, langsom slibning "Rotband" og kittet, der er under betingelser med højt støvindhold i slibeprodukter, fungerede korrekt.

Ved afslutningen af ​​udførelsen af ​​slibearbejdet viste en anden ulempe ved MAKITA BO3711 sig - hold knappen på tænd / sluk-tasten begyndte at marmelade. Efter færdiggørelsen af ​​slibearbejdet skruede de fem skruer på det øverste dæksel ud, og det følgende billede blev åbnet.

Hele den indre overflade, ledninger og koblingselementer blev dækket af et tæt lag af slibestøv. Støv faldt ind i kløften mellem knappen og sagen, her er låseknappen og gik vanskeligt og stødte fast.

Ved hjælp af en ekstern støvsuger med en spaltedyse og en lille børste blev næsten alt støv fjernet. Indersiden af ​​kværnen blev ren, og knappen begyndte igen at bevæge sig let.

Perforeringshullerne til luftkøling af grinders motor var også halvt tilstoppede med støv, hvilket reducerede effektiviteten af ​​motorens afkøling og forkortede den tilladte tid for sandstrømens uafbrudte arbejde. Overophedning kan medføre, at motoren fejler for tidligt. Derfor, hvis du vil have en eklektisk slibemaskine af en hvilken som helst type for virkelig at tjene i mange år, skal du udføre vedligeholdelse uden fejl, efter at du har udført store mængder arbejde. Rengør ventilationshullerne fra støv.

Emery område når udjævning af vægge ved slibning

Som jeg allerede skrev, er det nødvendigt at anvende meget lille indsats, når du sliber det færdige lag af kittet med en elektrisk kværn, og forsøge at holde værktøjet således, at emery-kluden er parallel med vægplanet. Hvis du tillader forvrængninger eller blander værktøjet ujævnt, så kan du ikke få det forventede resultat. Manglerne vil forsvinde, men nye vil fremstå i form af strimler og uregelmæssigheder.

Størrelsen på arbejdsoverfladen af ​​emery klud MAKITA BO3711 er 9 cm × 19 cm (område 171 cm 2). Ca. samme størrelse og andre slibemaskiner. For at forenkle processen med slibevægge og øge produktiviteten af ​​arbejdet flere gange, kom jeg op på en simpel enhed i form af en dyse på slibensålen.

På en plade af tæt skum med en tykkelse på 2 cm, størrelse 30 × 33 cm (område 990 cm 2) sikrede et ark af papirpapir nr. 60-70. Armaturet holdes i arbejdsstilling på væggen ved hjælp af fire ekstra stifter installeret i stedet for standardskruerne til fastgørelse af slibepuden. Stifterne overfører også oscillerende bevægelser til enheden. Således er arealet af overfladearealet af vægslibningen med en maskine steget næsten seks gange.

Da jeg lavede armaturet, tænkte jeg mig ikke rigtig på den tilladte størrelse på pladerne, hvor møllekraften ville være nok og derfor lavede en plade ud af det skumstykke, der var til rådighed. Som praksis har vist, kan skumpladen tages større, da en mærkbar forøgelse af belastningen på slibemaskinen ikke blev observeret visuelt. Dette skyldes det faktum, at der til slibning af færdigbehandlingen er lidt strøm, og en hjemmelavet dyse af skum vejer ikke noget.

Gør dyser til slibemaskine

For at realisere den idé, der var opstået, var det første at løse spørgsmålet om, hvordan man fastgør dysen til mølleens sål.

Inspektion viste, at slibemaskinens vibrator er fastgjort ved hjørnerne ved hjælp af fire M4 skruer. Det blev besluttet at udskifte skruerne med stiver med M4 gevind på begge sider, på den ene side eksternt og på den anden side - internt. Derefter til stativene med skruer vil det være let at reparere enheden.

Til gengæld blev alle skruerne slået ud, og i stedet for dem - blev rackene skruet ned. Silikonrør blev båret på stativene for at forøge kontaktområdet med skumpladen. Slibemaskine til montering af dyser. Nu kan du lave fremstillingen af ​​dysen selv.

Som grundlag for dysen blev der valgt en del af skumabsorbereren fra sæt af husholdningsapparater. Flyet, hvorpå installationen af ​​sandpapir blev planlagt, blev udjævnet ved hjælp af et snit af et lille lag skum på en hjemmelavet maskine til skæring af skum.

Der var krave på den ene side af pladen, sandpapir blev fastgjort til dem ved hjælp af fire M3 skruer og møtrikker. Efter drejning af skuldrene med sandpapir blev der lavet fire huller, skruerne blev gevindskåret og fikseret med møtrikker. For at forhindre skruernes hoveder at bryde gennem sandpapiret blev der installeret brede skiver under dem.

Jeg brugte den skruede fastgørelse af sandpapir, fordi jeg troede, at jeg skulle skifte sandpapir flere gange under slibeprocessen på grund af slid. Men som det viste sig, slog det færdige kit næsten ikke ud i emerykludet og fik lov til at sandge væggene på 60 m 2 to gange. Derfor er det muligt at fixe Emery-papiret på armaturet ved hjælp af lim, klemmer, tråde.

Jeg planlagde at fastgøre armaturet på slibemaskinen platformen med skruer skruet ind i stativene. Men forsøgsoperationen viste, at enheden ikke nødvendigvis er skruet, og det er nok, hvis stativet er indsat i hullerne ekstruderet i skummet. Huller i armaturet må ikke bores, men presses ud, komprimerer skummet. Så vil de bryde mindre. For at gøre dette, er piercing gjort med en ale først, og derefter udvides hullerne til den ønskede størrelse med en konisk form. Racks skal passe tæt ind i skummet.

Slibning af væggene med en mølle ved hjælp af en dyse afslørede en anden af ​​dens fordele. Da melet, der blev skåret med sandpapir, faldt langt væk fra kværnets åbninger, tog luftstrømmen ikke længere støv op, og luften i rummet forblev gennemsigtig. Du kan endda arbejde uden åndedrætsværn.

Sådan slibes vægge

Før du begynder at slibe væggene, skal du undersøge dem for at identificere uregelmæssigheder og fremspring. Denne operation er bedst udført med sidelys på væggen. Det er nødvendigt at bære eller anden lyskilde, for eksempel en lommelygte, placere den i nærheden af ​​væggen og rette lysfluxet langs væggen. Så vil de mindste uregelmæssigheder kaste en skygge, det vil sige dele af væggen i uregelmæssigheder og fordybninger bliver mørkere end resten af ​​overfladen.

En anden måde er at vedhæfte en bred spatel eller bygningslinje til væggen og markere den på den modsatte side. Så vil selv den mindste ujævnhed af væggen være indikeret ved lysstråler, der trænger gennem hullet mellem linjalen og væggen.

Alle de registrerede fremspring og uregelmæssigheder, der skal fjernes ved slibning, er bedre at markere med en simpel blyant, da der begynder at blive slibning, vil der ikke være tid til undersøgelser. Hvis der findes neddybninger med en dybde på mere end 0,2 mm, er det nødvendigt, at de ikke behøver at blive poleret meget, derudover puttied. Således udarbejdes en slags arbejdsplan.

Slibeprocessen er ikke vanskelig, især ved brug af den foreslåede armatur. Det er nok at køre langs de planlagte områder af væggen med en slibemaskine med ensartet tryk i en cirkelbevægelse, og væggen bliver jævnt.

Hvis man sliber første gang, har man ikke opnået det ønskede resultat, så skal man igen udføre en massiv efterbehandlingsmure med særlig opmærksomhed på problemområder i form af hulrum. Udfør derefter slibeprocessen igen.

For at finjustere overfladen af ​​væggene til maling, måtte jeg lægge det færdige kit på steder tre gange efterfulgt af polering. Men væggene viste sig perfekt, uden en enkelt defekt.