Er det muligt at sandge vægge uden kitt uden støv?

Jeg vil lave reparationer i lejligheden alene og der er ingen mulighed for at forlade for denne gang, dvs. Vi vil kaste, sand til maleri i et rum. Da jeg ikke har meget erfaring med konstruktion, har jeg brug for oplysninger om følgende spørgsmål: Kan jeg sandge vægge uden kitt efter støv?

Jeg tror her er det nødvendigt at definere begrebet "intet støv" klart.

Helt 100% støvfri vil ikke fungere, men du kan reducere mængden drastisk.

Der er to muligheder:

Den første er polering på våd, der er en sådan metode, selvom kvaliteten af ​​polering er ujævn, vil der ikke være støv, men snavs er muligt.

Hvis du går på denne måde, skal du ikke glemme at du har brug for sandpapir til slibning på vådt, det sædvanlige vil ikke fungere.

Den anden mulighed er at sandge væggene og lofterne ved hjælp af en sander.

Inkluderet med dette værktøj er en almindelig pose støvopsamler, her skal du bare rense det med støv i tide, det skal bemærkes, at det er fyldt ganske hurtigt.

Og du kan tilslutte en støvsuger til det samme værktøj,

Absolut slippe af med støvet vil ikke fungere, du kan minimere.

Uanset støv kommer ind i det næste rum, kan du bruge den "gamle" metode, nemlig en fugtig klud mellem bunden af ​​dørene og gulvet. En fugtig klud er en pålidelig barriere for støv.

Og selvfølgelig, efter at have slibet et værelse, skal du foretage en grundig rengøring for ikke at sprede støv rundt i lejligheden.

Og hele situationen er ret almindelig, 80% af befolkningen bevæger sig ikke ud af lejlighederne på reparationstidspunktet.

Slibning af loftet. Værktøj til manuel slibning. Sammenligning af slibemaskiner. Instruktioner til behandling af loft og vægge

Slibning udføres som regel efter loftet og væggene er kitt. Dette arbejde er ret besværligt, og blandt andet når det ofte udføres, er det forbundet med sundhedsfarer for plasterer-maleren på grund af den store mængde støv. Men hvis du lige har besluttet at gøre færdiggørelsen i din lejlighed, skal du ikke være bange, det er nok at tage maksimale forholdsregler for at beskytte mod støv.

I denne artikel vil vi snakke om, hvordan man måler loftet med maksimal effektivitet og hastighed, og vi beskriver hvilke værktøjer og metoder der findes for dette.

Manuel slibning af loftoverfladen

Funktioner af slibevægge og lofter manuelt

Loftet og væggene skal poleres både efter starten og i slutningen af ​​efterbehandlingstætningen. Slibning af loftet anses for at være den mest problematiske samt rengøring af loftet fra hvidvaskning, da det tykke støv, der genereres i processen, flyver direkte på kværnen, sætter sig på hovedet og kommer i øjnene og luftveje i mangel af tilstrækkelig beskyttelse.

Støvbeskyttelse ved slibning af loftet

For at beskytte mod støv, når der slibes manuelt uden brug af støvsuger, er det nødvendigt at bruge åndedrætsværn og beskyttelsesbriller.

Derudover er det nødvendigt at anvende kittelaget så forsigtigt som muligt for at reducere mængden af ​​tid, der kræves til at sænke vægge og lofter.

Værktøj til håndslibning

Slibning af loftoverfladen med en speciel rist

Det enkleste middel til slibning af færdige overflader er en speciel rifler med et håndtag, som anbefales at blive brugt, når ikke meget store arealer skal jordes, da processen vil kræve stor tid og kræfter for at opnå et kvalitetsresultat.

Funktioner ved brug af en manuel slibestiver er som følger:

 • På trods af den yderste bekvemmelighed fungerede et solidt gitter med forsynede indskæringer til fingrene på håndtaget ikke meget godt med hensyn til bekvemmelighed.
 • Slibning af loftet vil være mere bekvemt, når du bruger en almindelig rist, med et slibetråd eller sandpapir, der er fastgjort til det, ved hjælp af specielle fastgørelsesdele.

Slibning med hånden med almindelig emery klud

 • At vælge mellem sandpapir og maske, sandpapir ser mere fortrinsvis ud, da slibemiddelet slides hurtigt ud og bliver ubrugeligt.
 • Emery på kludbasis er bedre end andre, fordi det er mere behageligt og holdbart.
 • Til overflader af forskellige typer bør du vælge sandpapir af forskellige kornstørrelser - nr. 60 til at starte gips og finkornet til færdigbehandling af kitt til maling.

Slibning uden støv ved hjælp af en mølle

Slibemaskine med en støvsuger fastgjort til den - det vigtigste værktøj til slibning af store områder - lofter og vægge. Dette værktøj bruges af næsten alle professionelle mestere af dekoration.

Men inden du beslutter dig for at male loftet, må du muligvis forlænge støvsugerslangen, som normalt gøres ved brug af en sanitetsbølgepapslange.

Dyser til slibemaskiner

Det anbefales at klæbe en selvklæbende isoleringsplade med en isolon 3-4 mm tykkelse til sålens størrelse med huller, der er forskåret igennem til slibensålen.

Dette beskytter sålen mod for tidlig slitage og reducerer vibrationsniveauet, når værktøjet kører.

Slibemaskine sammenligning

Karakteristisk for slibemaskinen Makita:

 • Makita-kværnen er kendetegnet ved en kraftig intern støvsuger, men samtidig er beskyttelsesniveauet mod lejer og gearreducer noget svagt.

Makita Grinder

 • Med næsten daglig brug er maskinens levetid maksimalt et år.
 • Slibespidsen på denne slibemaskine vibrerer ved arbejde, hvilket kræver yderligere brug af anti-vibrationshandsker.

Maskinens egenskaber Hilty:

 • Omkostningerne til Hilti slibemaskinen er ret høje og betaler sig med konstant brug i omkring en måned, men der er faktisk noget at betale for.
 • Med hensyn til holdbarhed, arbejdskvalitet, masse, vibrationsniveau og afbalancering, har Hilty-kværnen simpelthen ikke lige stor.

Hilti Grinder

Kort vejledning til slibning af loft og vægge

Overvej hvordan man skal male loftet og væggene korrekt med en mølle:

 1. Før der slibes til loftet, installeres en pære på en speciel stativ, hvis lys angiver uregelmæssigheder, der skaber skygger.
 2. På maskinen sætter de på slibemuren med grit afhængigt af formålet med overfladen:
  • Slibemiddel nr. 60-80 er egnet til grov rensning af vægge til efterfølgende limning af tapet.
  • Gitter nr. 100 er egnet til finish polering af loftet.

Slibning med planhedskontrol med spotlys

 1. Afhængigt af maskinens design, er loftet malet med en hvilken som helst form for at nå overfladen, eller hvis maskinen med en speciel stang er jordet direkte fra gulvet.
 2. Slibning udføres ved at udføre cirkulære bevægelser, indtil området bliver helt lige (det støtter ikke skygger fra pæren).
  Det er nødvendigt at konstant overvåge slidens slidstyrke og ændre det i tide.

Slibemaskiner til vægge og lofter kan anvendes forskelligt, men resultatet skal under alle omstændigheder opnås konstant - ideelt glat overflade.

Uanset værktøjets område og andre egenskaber ved den behandlede overflade vil slipningen af ​​loftet være mere komfortabelt og af høj kvalitet med erhvervelsen af ​​en del erfaring i dette vanskelige, omhyggelige arbejde samt ved at vaske loftet med hvidvask og rengøringsstræk.

Oversigt over væg- og loftslibere

Vi vælger en slibemaskine til vægge og lofter uden støv, en gennemgang af kendte mærker og analoger. Slibning af væggene er en temmelig besværlig proces, dens kompleksitet er, at der udover hårdt arbejde også er en indikator for den negative virkning på menneskers sundhed på den enorme mængde støv, der frigives under troweling. Derfor er maskinen til slibevægge og lofter så relevant og nødvendig uden støvemission.

Gennemgang af berømte modeller

Festool PLANEX LHS 225.

Lederen i listen over efterspurgte produkter af høj kvalitet er Festool PLANEX LHS 225 Grinder.

Det er et alsidigt, kraftfuldt og slidstærkt system til slibning af støvfrie vægge. Det har forskellige muligheder for længden af ​​håndtagene, i et enkelt trin kan du lave et langt håndtag eller kort.

Inde i systemet er en to-trins gearkasse, som garanterer en høj ydeevne af enheden. Enheden er nem at styre på grund af den optimale placering af tyngdekraften og pålideligt drev med de optimale parametre for en given effekt.

Maskinen kan behandle kanterne, slibe gipsvæg og tør kitt, fjern rester af tapet og andet forældet modstående materiale. Den samlede masse af produktet er ca. 4,5 kg, og sættet indbefatter et mellemliggende substrat og selve anordningen.

Hvis vi taler om ulemperne ved systemet - det er en rimelig høj pris, 90.000 rubler. og over. Men på trods af dette vil værktøjet tjene i mange år og udføre opgaver på et højt fagligt niveau.

Festool PLANEX LHS 225-IP / CTM 36 E AC-sæt

Denne vægslibemaskine koster dobbelt så meget, fra 160.000 rubler. Hvad er årsagen til en sådan omkostning? Enheden i leveringssættet indbefatter en slibeplade med en diameter på 215 mm, et substrat, en støvfjernelsesindretning i systaineren.

Ved funktionelle funktioner, som ligner det ovennævnte produkt, holdbar, pålidelig, holdbar, har let vægt på grund af justerbar sugekraft, tillades behandling af de mest vanskelige steder, takket være børstesegmentet.

Systemet anvendes til førsteklasses efterbehandling af rummet, den mekaniske klemme forhindrer slangen fra at blive afbrudt under arbejdet, effektiv støvfjernelse opstår, skadelige partikler spredes ikke i luften, men placeres i et særligt rum.

Sikkert opbevares i en maxi-container, er der i denne "kuffert" et sted til den anden forlængerledning. Enheden bruges med en støttevest med et bælte, et ekstra håndtag installeres og fjernes om et sekund. Så enheden kan endda bruges af en nybegynder, være helt sikker og sikker, mens du sliber forskellige overflader.

MIRKA DEROS - elektrisk roterende kredsløbssander

Følgende væg- og loftssander imponerer med sine fordelagtige egenskaber:

 • kompakt;
 • ergonomisk;
 • stærk i sin klasse
 • har høj ydeevne;
 • børsteløs motor;
 • billige forbrugsvarer til produktet.

Produktets pris er fra 20.000 rubler, hvilket er en størrelsesorden, der er lavere end de ovenfor beskrevne strukturer. Leveres uden ekstern strømforsyning, der er en patenteret hastighedsregulator. Ja, niveauet af vibrationer er lidt lavere sammenlignet med analoger, men strømmen vil være nok selv for komplekse operationer.

Denne væg- og loftsslibemaskine har en innovativ sål til effektiv støvudsugning, en elektrisk motorbremse og en sålbremse. Hvad tillader at bruge enheden sikkert, selv for begynderen i denne virksomhed.

Maskinen er nem at holde med to hænder, den bekvemme starthåndtag, produktet kan let tændes og slukkes. En børsteløs motor sikrer konstant hastighed selv under tung belastning. Huset har et lukket design, motoren er godt beskyttet mod støv og snavs inde i systemet.

Den elektriske væg- og loftsslibemaskine er ideel til forskellige operationer, så du kan behandle forskellige overflader. Den er præget af høj ydeevne, giver fuld kontrol over slibeprocessen. Et mere detaljeret overblik over modellerne af kredsløbsmaskiner.

Sturm DWS6016 med en skive diameter på 225 mm

For dem, der vil gøre slibning af vægge uden støv, kan du anbefale at købe dette system med en pris på ca. 15.000 rubler. Prisen er overkommelig, maskinen er et ideelt værktøj til fremstilling af forskellige overflader til efterfølgende maling eller vægpapir.
Den store diameter på slibeskiven på 225 mm gør det nemt at overvinde store områder på kort tid, og takket være produktets velovervejede ergonomi øges sandsynligheden for komfortabel, sikker og effektiv slibning af tør gips.

Arbejdet udføres uden støv, risikoen for skadelige ting i menneskekroppen er reduceret. Følgende fordele:

 • Der er monteret et roterende stik på slangen, hvilket reducerer risikoen for tilstopning af slibeskiven og støv, der kommer ind i rummet.
 • Slibningshovedet har evnen til at rotere, efter overfladens konturer, takket være et sådant system kan vi tale om et højt professionelt resultat;
 • polering af kitt uden støv - rummet behøver ikke ekstra rengøring;
 • kontrolleret balance
 • Letvægt, ca. 3,5 kg, giver dig mulighed for at arbejde i lang tid uden at føle dig træt;
 • hastighedsregulatoren giver fra 600 til 1000 omdrejninger pr. minut.

Ved hjælp af et sådant system kan du stole på et anstændigt resultat for et rimeligt rimeligt beløb.

Slibemaskine Interskol UPM-200

Fordele og ulemper ved maskinen Interskol UPM video anmeldelse.

konklusion

Når du vælger en slibemaskine, skal du fokusere på enhedens, fabrikantens, leveringskomponenterne, tilgængeligheden af ​​et servicecenter for efterfølgende vedligeholdelse og også tage hensyn til omkostningerne ved selve produktet.
For så vidt angår prisjustering af maskinens funktionalitet, vil tiden fortælle, men garantien uden støvslibning af forskellige overflader er alle ovenstående modeller med deres værdifulde vejledende egenskaber.

Forskellige måder at male loftet på

Juster loftet er altid meget vanskeligt. Slibning af betonlofter er særligt vanskeligt. Men selv tilsyneladende glatte gipspladekonstruktioner er ikke lette at gøre helt glatte - efter deres putty skal du altid planere flyet til en glat tilstand. Om hvad og hvordan man gør for at fjerne fejl - senere i materialet.

Måder og enheder

For at lette en så vanskelig opgave som at polere loftet, er der flere enheder. Nogle er designet til udelukkende at arbejde for hånd, den anden - til maskinplanering. Begge muligheder kan anvendes i praksis, men hver af dem har sine egne positive aspekter og karakteristiske ulemper.

Hænderne kan håndtere ikke for store områder, hvis rummet er stort nok til at gøre arbejdet hurtigt, vil det ikke fungere. Fysisk er denne mulighed meget vanskelig - selv mennesker med god fysisk form kan ikke modstå langslibning med hænderne over hovedet. Flydende støv på toppen øger kun ulejligheden.

Muligheden ved brug af slibemiddel synes mere acceptabel. Men med tilsyneladende enkelhed vil der også her være nogle vanskeligheder. Ikke for erfaren person kan simpelthen ødelægge det påførte lag af gips, og presser for hårdt på værktøjet i processen. Hvilken mulighed at vælge, og hvilke hovedproblemer der er forbundet med, lad os overveje yderligere.

Manuel tilstand

Den nemmeste mulighed for justering er brugen af ​​et specielt slibegitter og en håndtaglignende enhed, som den er fastgjort til. Dette er en af ​​de mest tidskrævende og tidskrævende måder. Sådan slibning af loftet er oftest gjort for hånden, og der kræves ingen speciel viden her - du skal bare være tålmodig og gøre alt meget omhyggeligt.

Arbejdet vil kræve et par armaturer:

 • Håndtag til fastgørelse af slibestrimlen
 • Et sæt af flere metalslibningslister
 • Øjenværn briller
 • Åndedrætsværn, for ikke at indånde fint støv, som vil overstige

De sidste to elementer i listen vil være nødvendige for enhver justeringsmetode. Beskyttelsesbeklædning gør også ikke ondt, da der vil være meget støv, og når du udfører arbejde på hovedet, vil det helt sikkert alle falde på polermaskinen.

Slibning udføres i cirkulære bevægelser med et lille tryk. Det er produceret for at opnå et helt glat plan. Den bedste måde at kontrollere glatheden på er at bruge en konventionel pære.

Hvis du tænder lampen, så vil små skygger være synlige på ujævne fly. Det er nødvendigt at male, indtil skyggerne forsvinder fuldstændigt.

Den anden mulighed er manuel slibning

Du kan bruge næsten det samme værktøj til manuel slibning af loftet, med den eneste forskel, at i stedet for gitteret er en speciel skrue fastgjort til håndtaget. Det vil gøre det muligt at få ikke mindre glat, og i de fleste tilfælde - et mere jævnt plan.

Ved at ændre kornet på den påførte smør, kan du ændre graden af ​​fjernelse af gipslaget. Et grovere korn bruges til udgangslaget af finishen, medens mindre kornet emery bruges til finish af kittet. Dette giver dig mulighed for ikke at risikere at fjerne for meget og dermed beskadige den trimmet overflade.

Desuden har sandpapir på kludbasis en anden fordel - den bærer mindre. Det betyder, at det bliver nødt til at blive ændret meget sjældnere end et metalnet. Det er også løst lettere, derfor er det generelt mere hensigtsmæssigt at anvende Emery.

Slibning ved maskine

Meget mere effektivt vil maling loftet med en mølle. De sælges i hardwareforretninger, eller du kan leje en sådan enhed, hvis du ikke behøver købe den.

Et træk ved denne udjævningsmetode vil være muligheden for at anvende støvsuger til at fjerne støv, der genereres under overfladebehandling. Ikke alle modeller af slibemaskiner har en dyse til fastgørelse af støvsuger. Derfor, når du køber eller lejer, skal du præcisere denne nuance.

Det kan forekomme, at mange, der arbejder med et sådant værktøj, er meget nemmere end at udføre manuel justering. Dette er ikke ligefrem tilfældet. Med et tilstrækkeligt tyndt lag af gips er det muligt at lave et tilstrækkeligt dybt hul på overfladen med et uforsigtigt forsøg. I dette tilfælde. Bliver nødt til at gendanne det beskadigede område igen

En sådan fejl er mest typisk for nybegyndere, der stræber efter at gøre alt så hurtigt som muligt uden at bekymre sig om nøjagtigheden af ​​arbejdet. På trods af alt ønske om at færdiggøre slibning hurtigt, er det derfor bedre at bruge værktøjet omhyggeligt og kun fjerne et meget tyndt lag i ét pas.

Ellers vil slibning af loftet med et mekaniseret værktøj ikke være for forskelligt fra den manuelle metode. Det er også nødvendigt at fjerne et tyndt lag af gips i en cirkulær bevægelse, hvilket giver en fuldstændig glat tilstand af overfladen. Det er nemmest at kontrollere arbejdet på samme måde som i det første tilfælde - med en almindelig lampe.

Putty slibning uden støv.

Reparation og udsmykning af vægge, loft, kittil loft 50 m² pr. Time et lag. Værktøj: trowel, falcon, halv liter, mixer. Canvas halve længde 670; 780 mm. Teknik ved alle, det vigtigste er en lille færdighed. Vi arbejder med en og en halv med en kant (side) af arbejdsbanen. Fordi løsningen stikker, tørrer osv. På håndtaget er det derfor nødvendigt at lave mærker på halvpanens arbejdsside. Opløsningen fremstilles til den ønskede konsistens, ikke tykk. Start med et håndstykke med en halv liter fra et hjørne. Kittet anbringes med en trowel fra en spand på en falk 2 - 3 trowels. En halvstok fjernes fra falken ved at trække lidt under en skråning, en del af opløsningen. Det anbringes i loftet og strækker sig fra væggen. Flytter til hjørnet. Og fra hjørnet overlappes det med det overlejrede lag, som visuelt korrigerer bevægelsen med en halv kadaver. Periodisk afskalning af overskydende opløsning fra halvpennen på falkeribben tages en ny del af opløsningen. Den gennemsnitlige længde af halvlinjen giver dig mulighed for at justere alle de mindre fejl. Gipsplanklofter er anbragt i følgende rækkefølge: primer, sammenføjning af sømmen med slutkittet med tilsætning af en primer langs bredden af ​​et glasfiberbånd, ikke-vævet stof 100 mm. På en frisk kittet påføres et bånd på 1,5-2 meter, presses og glattes med en spatel og overlappes langs længden af ​​sømmen. Der er lim til glas tapet. På hjørnerne af papirtape eller serpyanka gitter. Det er godt at bruge på leddene og hjørnerne af en avisstrimmel (og ved reparation af revner) papir limet i to lag med PVA-lim. Total kittet satin-gips (dogan, euro, øko...) med tilsætning af primer 300 gr. 15-20 kg. løsning til en pålidelig forbindelse med gipsplader og mellem lag (til vandtæt gipsplader 500 gr.) er bedre trukket, men det er sværere at arbejde uden mølle. Nem, hurtig rengøring med en Hilti slibemaskine med en slibemaskine fraktion 80, priming, kittet af acryl putsch (fortyndet med vand), slibning med en slibemaskine fraktion 100 (forbrug - et gitter pr. 20 m²). Ved høj hastighed forbliver spor af tekstur af gitteret ikke. På gipsplankloftet er der et lag af gipsafslutning og et lag akryl efterbehandling.

På håndtag af en halvliner fremstilles mærker af arbejdskant. Halvkroppen fjernes fra falken, lidt trækker under en skråning, en del af opløsningen.

Den er trukket overlappende af det overlejrede lag, og visuelt korrigerer bevægelsen med en halv liter.

Reparation og efterbehandling, befæstning af vægge 100 m² pr. Time et lag. Start fra øverste venstre hjørne (arbejder med højre hånd). Fra oven kan du se, hvordan lagene af kitt falder. Den ene hånd skal lære at dreje halvlinjen. For at arbejde med den ene side af en halvsked fra venstre hjørne og længere langs området. Fra det venstre hjørne af væggen trækkes det ud med en meter opløsning, halvtimeren udfolder sig og fra top til bund, på toppen af ​​en strimmel, ca. en meter, hvor en og en halv er trukket fra hjørne til hjørne. Og allerede fra højre hjørne trækkes løsningen fra bunden op til det lagte lag. Visuelt ovenfra er det let at kontrollere kittens lag. Strimler på en meter og en halv kommer vi til gulvet.

Fra venstre hjørne af væggen er tegnet med en meter løsning på toppen. Og allerede fra højre hjørne trækkes løsningen fra bunden op til det lagte lag. Mørk farve er en frisk kitt.

Gipsloft. Gips, udjævning af gipsloft m. b. overlappe på vandstanden. Monteringsmetode for fyrtårne. 1. Mulighed. Langs omkredsen af ​​ledningen er strakt på niveauet af loftet på skruerne. Sæt teleskopskiven i hjørnet af skruen. Fra kontrolpunktet springer den på skinnen, og fra skinnen er målebåndet af samme størrelse i alle hjørner og på et hvilket som helst punkt i loftet. Disse ledninger er installeret fyrtårne.

2. Mulighed. I midten af ​​fyrets arbejdshylde er der lavet et hul til midlertidig fastgørelse af fyret (installation foretages af en person). Eller midlertidigt støttet af en teleskopskinne. Efter fastgørelse med to selvdrejende skruer, er installationen lavet i henhold til niveauet af to ekstreme bakker. Referencepunktet (slange med et mærke) er monteret separat på en væg eller stativ. Og ved hver yderste kant af fyret er der skiftevis stillet stand. På rack bounces (eller det er fast på det) niveau. Størrelsen fjernes fra loftet til det niveau, den valgte størrelse trækkes fra, størrelsen opnås fra det gamle loft til fyrets arbejdshylde og det nye loftniveau på dette tidspunkt til den efterfølgende justering af fyret. Efter installation af ekstrem spændetråd og installeret mellemliggende. Når beacons er installeret med strimler med en spatel, anbringes trowel med mørtel og overskuddet fjernes af reglen På store lag er der lavet et hak, det er renset, masken er fyldt i gips, en crumb eller polystyren granulat tilsættes for at lette og gemme gips. For at redde løsningen på en regel med en fremspringende kant, skæres kanten af ​​den lange bredde af fyrens arbejdshylde 45 mm. - dette er 2,5 kg. løsning på en kvadratmeter.


Slibning uden støv af vægge, lofter ved slibemaskine med støvsuger. Vi arbejder uden støv. Du kan udvide slangen VVS bølgepapir. Lim på selvklæbende isoleringsplade "isolon" med en tykkelse på 3-4 mm på grindersålen (periodisk udskiftning). størrelsen af ​​sålen, præfabrikat huller perforeringer. Det fjerner desuden vibrationer og beskytter sålen. Slibemaskine "Hilty" du kan gå til hjørnet af skumpakken uden frygt for at beskadige det. Perfekt afbalancering. Ikke tilstoppet. På håndtaget kan du holde en stribe af samme selvbinding og dække med topbånd. Et par ord om slibemaskinen "Makita". Denne slibemaskine har en meget kraftig intern støvsuger og en meget svag støvbestandig beskyttelse af gearkassen og lejerne. Jeg arbejdede med en stor slibemaskine "Makita" i et år, den anden i to dage. For "Makita" tror jeg, vi har brug for en meget kraftfuld støvsuger. For hende købte jeg specifikt anti-vibrationshandsker (mine hænder "faldt"). "Hilty" Jeg har arbejdet i fem år (se prisen på internettet). Hun betalte for sig selv i en måned (der var en god mængde). Det er simpelthen umuligt at beregne det område, hun lagde. Sammenlign med: arbejde, vægt, balancering, vibrationer - med ingenting, bortset fra det for prisen. Slibemaskeforbrug. Nr. 100 - nok til at afslutte loftet, 20 m² vægge. På grund af høje omdrejninger forbliver der ingen tekstur på gitteret. Nr. 60 - 80 til grov stripping af vægge til tapet eller, om nødvendigt, trimme væggen, inden afslutning af akrylkittet varer 15 m².

Bosch støvsugeren kan gøres mere støvsikker og behagelig i dette område. En pakning skæres ud af tagdækket på perimeterstøvpanden. To pads af fleecy stof, såsom en cykel, er skåret ud. Størrelse med et tillæg på 50-100 mm. indeni. En pose er syet på denne del. Tæppepakninger limes til arket af tagplader, øverst og nederst. Posen sys i en hvilken som helst form, omtrent på støvopsamlingsvolumen og syet rundt om omkredsen til servietstungen inden i støvopsamleren. Nogle fragmenter af topdækket ved siden af ​​pakningen trimmes af pumpehjulet eller afbrydes med tang. Gummi, nativ pakning forbliver. Der er ikke brug for poser og filteret er rent. I løbet af en time åbnes to job (hvis støvet ikke absorberes) åbent og ryster posen, indtil støvopsamleren er helt fyldt. Meget praktisk og praktisk.

Pære på et teleskopben. To lameller af samme bredde. I bunden er to beslag fastgjort fra strimler af tagmetal og en skrue til fastgørelse af den øverste, som er inkluderet i beslagene. Øverst er der en pære fastgjort lige under den øvre kant, som et blødt, elastisk materiale er fastgjort (substrat for laminatet). Stativet strækker sig lidt mere end rummets højde, er fastgjort med en tappeskrue (med krumt håndtag) og hviler mod loftet og gulvet på ethvert tidspunkt i rummet. Og på niveauet af pærebenene fra ledningen. Ben - afhængighed af væggen, gulvet, når man lægger fliser.

På bordet gør gedene fremspringende sider, halvdelen af ​​kluden bliver ren. Geitens højde kan øges aftagelige ben. For at udvide slangen på kværnen kan der være bølgepapir.

6 tanker om "Putty slibning uden støv. "

Forklar venligst... om slibning. Hvor mange gange skal jeg male? 1. lag Primer-filler-slibning. 2. lag primer-kit-slibning. 3. lag primer-kit-slibning. Eller mellem 1 og 2 lag er det ikke nødvendigt at male? Tak!

Gipsplankloft: primer, tætningsforbindelser, satengips 1 lag, primer, akrylfolie 1 lag, polering.
Paneler, gulve: primer, iso-gips, satin 1 lag, primer (hvis ikke primet kitt kan "koge") akryl 1 lag, polering.
Under maling af topping, ridser, efter slibning.

og acryl putsch du putty det andet lag eller er det anden vej? og hvad laver du på rotbandet? tak!

Akryl-coup sidste lag. Hvis loftgipspladen satin gips og akryl kup. Hvis loftet af armeret beton kan være 1. Gipsgips (fra gips, perlit, rotbånd), 2. Satin Gips (Gipsgips) og 3. Akrylpuds.

Ja, jeg kan virkelig godt lide! Jeg er mig selv ikke en mester, men jeg skal selv pakke væggen, så jeg søger på internettet for, hvordan man kan tømme væggene.
Og efter at have malet min væg, leder jeg efter vand-uld emulsionsmaling, væggen viser sig at være en slags raps som en orange hud, men kun nogle steder.
Giv råd om, hvordan man maler væggen, du vil selv gøre det.

Før maling er væggen støvfri, den skal primeres med en akrylprimer. Efter tørring er den malet. Hvis det andet lag er malet med en rulle, skal den første være tør. Så som rullen kan undergrave den friske maling og nødt til at sætte på en ny. Mit valg af maling "Matlatex." Køb ikke maling frosset.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Korrekt sætning loftet er kun halvdelen af ​​kampen, for at gøre det perfekt glat, skal du polere overfladen. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvordan loftet skal formales og se, hvilke værktøjer og værktøjer der skal bruges til at opnå det bedste resultat.

Arbejdet er ikke svært, men det kræver nøjagtighed og omhyggelig overholdelse af den teknologiske proces.

Hvad er nødvendigt for arbejdet

Først og fremmest skal du beslutte dig for at male loftet.

Der er mange forskellige løsninger på markedet, alle kan opdeles i to grupper:

 • Specialudstyr til slibning;
 • Manuel armaturer.

Lad os overveje hver enkelt mulighed mere detaljeret.

Særligt udstyr

Hvis du straks foretager en reservation, hvis arbejdsmængden er lille, og du kun udfører dem én gang, så er der ingen grund til at købe et elværktøj - det koster meget, derfor vil du pådrage dig unødige omkostninger. Men hvis du konstant beskæftiger sig med plastering af vægge og lofter, kan du ikke undvære specialudstyr.

Der er en anden god mulighed - hvis du ikke ønsker at arbejde på overfladen selv, så kan du leje en sander. Lej omkostningerne lidt, men du forenkler dit job og reducerer den tid det er gjort. Det vigtigste er, at der i dit område bør være et selskab, der leverer sådanne tjenester.

Med hensyn til udstyrsoptioner kan vi skelne mellem to hovedtyper:

 • Pneumatiske indstillinger;
 • Elektriske slibemaskiner.

Vi vil håndtere hver art separat og begynde med pneumatiske enheder.

Deres hovedtræk er:

 • Den mest overkommelige løsning - kompakte excentriske slibemaskiner. De er en anordning med en blødsål, hvor der er en velcro til fastgørelse af slibeskiver. Udstyret har en lille størrelse og vægt, det er nemt at bruge. Af minerne kan du fremhæve det faktum, at arbejde på loftet ikke er meget praktisk - du skal hele tiden stå med dine hænder op;
 • Speciel maskine til udjævning af kittelag. Professionelle bygherrer kalder det en "giraf" til et langt håndtag, med hvilket slibende lofter og vægge kan gøres stående på gulvet. Dette er en bekvem løsning, som giver mulighed for støvfjernelse fra rummet, og selve enheden vejer meget lidt;
 • Udstyret arbejder på trykluft, og dette kan betragtes som både en fordel og en ulempe. Fordelen er, at værktøjet er meget let og let at bruge, og minus er behovet for at bruge en kraftig kompressor, som vejer meget og skaber meget støj. Derfor kan sådanne muligheder kun findes blandt fagfolk.

Elektriske slibemaskiner til vægge og lofter er af fire typer:

 1. Bæltemaskiner - de er meget kraftige og kraftfulde. Hovedværktøjet - båndet, som sættes på rullerne. Det roterer med høj hastighed i en retning, så det er ret vanskeligt at styre slibeprocessen, hvilket udstyr er velegnet til at behandle startlaget, men for at færdiggøre raffinement er det bedre at vælge noget andet;
 1. Vibrerende overfladeslibemaskiner virker ved at vibrere sålen, hvorpå sandpapir eller maske er fastgjort. Sålen kan have en rektangulær form (perfekt til flad overflade) eller trekantet (med hjælp, hjørner og anlæg behandles). Når du vælger det, er det bedre at finde en mulighed, hvor det er muligt at ændre sålen, så du kan udføre forskellige typer arbejde.
 1. Ekscentriske sanders kendetegnes ved, at disken roterer i en cirkel med små forskydninger, hvorfor kvaliteten og effektiviteten af ​​arbejdet mærkbart øges. Emery cirkler fastgøres med velcro, og håndtagene har et ergonomisk design for at forenkle arbejdet. Muligheden er perfekt til både finish og hård slibning af loftet.
 1. Særlige maskiner med en barbell og håndtag udvidelse (giraffe) på et elektrisk drev er mere mobile og skaber mindre støj end pneumatiske modstykker. Men de er meget sværere og koster fra 20.000 rubler. Denne mulighed vælges af efterbehandlere, som arbejder i lejligheder og huse og ikke ønsker at bære en kompressor med dem. Fremragende løsning med god ydeevne og høj kvalitet arbejde.

Følgende fordele er iboende i elværktøjet:

 • Høj mobilitet - der er et elektrisk netværk i hvert værelse, så der er ingen problemer med forbindelsen. Men lager med en forlængerledning gør ikke ondt;
 • God ydeevne - arbejdet tager flere gange mindre tid, og kvaliteten er ret høj;
 • Tilgængelighed snap - for hver option solgte deres slibende elementer. Du skal blot navngive mærket og typen af ​​udstyr, og du vil blive tilbudt alt hvad du behøver for arbejde.

Håndværktøj

Denne mulighed bruges meget oftere, da den har en række fordele:

 • Meget lille pris - prisen starter fra 100 rubler, så alle har råd til en sådan enhed;
 • Brugervenlighed. Overholde hvordan man udfører arbejde, enklere end simpelt, herunder vi undersøger arbejdsgangen, og du vil se det selv;
 • Tilgængelighed snap. På stængerne kan du bruge både papir og et specielt slibemiddel af forskellige kornstørrelser. Alle funktioner i hver af mulighederne er beskrevet nedenfor;
 • Højkvalitets arbejde. Mange håndværkere arbejder præcist med hånden, selvom det er langsomt, men du kan opnå perfekt glathed i loftet.

Til salg kan du finde flere muligheder for værktøjet:

 • Den klassiske version med håndtag og håndklip på siderne. Et simpelt design, der anvendes i årtier. Håndtaget er behageligt at holde, så du kan arbejde med stort pres. Den største ulempe er ikke en meget hurtig sandpapirudskiftningsproces: Du skal skrue vingemøtrikkerne forsigtigt ind i et nyt stykke, juster trykpladerne inden du sætter dem fast.
 • Slibeblok med automatisk fastgørelse af slibemidlet. En mere moderne løsning, hvor processen med udskiftning af papir eller net er stærkt forenklet. Når du arbejder med et værktøj, skal du holde det ved indsnittene på siderne, nogle kan ikke lide det meget, men i det hele taget er enheden praktisk og praktisk;

Tip! Kontroller altid klemmernes ydeevne. Ofte fungerer de ikke godt selv på en ny enhed, især hvis det er billigt. Åbn og luk systemet på hver side for at sikre, at alt er fint.

 • Graters til slibning med holderen under teleskophåndtaget. Meget bekvem løsning til lofter, der giver mulighed for at behandle et meget større område fra et sted. Du kan endda arbejde fra gulvet, hvis håndtagets længde er velegnet, og du ser overfladen godt. Ofte bruger sådanne konstruktioner praktiske automatiske låse, som i varianten ovenfor. Med hensyn til håndtaget sælges det på samme sted som gnisten;
 • Særlige slibesvampe er rektangulære elementer med en skrå kant. Med deres hjælp kan du perfekt justere vinklerne, der er umulige at nå med en regelmæssig flyde. De bruges som et ekstra element for bedre arbejdsindsats. Sådanne elementer er også hensigtsmæssige til at rense krydset af lysekroner og andre komplekse områder;

Med hensyn til slibematerialet, så på graters og barer, kan du bruge to hovedmuligheder:

 • Slibemiddel, der forårsagede fine partikler. Denne mulighed er god, fordi det ikke er så meget tilstoppet med støv og partikler af kitt. Men som øvelsen viser, går gitteret meget hurtigere end sandpapir, og til en pris er det højere. Mange foretrækker det, fordi det er nødvendigt at rense stangen mindre, og det er nemt at gøre det - man bør kun slå værktøjet let;
 • Sandpapir er tilgængelig i ruller, hvilket er meget praktisk, fordi du kan købe mindst en meter, mindst ti, det hele afhænger af behovet. Denne mulighed er anderledes billig, men hurtigere tilstoppet med kittet, på grund af hvad du regelmæssigt skal ændre det slidte element til en ny. Generelt, hvis du har erhvervet højkvalitets sandpapir, vil det ikke blive hamret meget hurtigt. Derfor, hvis der er et valg, så tag den billigste.

Og endnu en vigtig note - Slibevægge og lofter dækket med et kit er lavet med et slibemiddel eller papir med kornstørrelse på P120-P150. Hvis du behandler det første lag, og der er betydelige uregelmæssigheder på det, kan du bruge indstillingen P100.

Og hvis du har brug for at bringe flyet til det ideelle, og det er ret fladt i starten, så brug P180-P220 slibemiddelet.

Hvordan man arbejder

Vi vil analysere den enkleste og mest almindelige løsning ved brug af håndværktøj og sandpapir P150.

Slibning af loftet er som følger:

Slibning af loftet efter tømning

Sendt 06/23/2017 i loftet kategori // 0 kommentarer // Indsendt af Admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 stemmer, gennemsnit: 0 ud af 5)

Uanset hvilken spackling blanding, som poleret loftet, vil overfladen ikke være i stand til at niveau helt. Der forbliver alle slags stød, uregelmæssigheder, som er resultatet af at arbejde med en spatel. Spørgsmålet opstår - hvordan man tørrer tømmeret i loftet og hvilket sandpapir der skal sænke loftet til maleri. Efter en dag eller to er det sædvanligt at male overfladerne. Fortsæt derefter til primeren.

Materialer og værktøjer

Sørg for at forberede de nødvendige værktøjer:

 • Special bar
 • Sandpapir eller slibemiddel
 • Slibesvamp
 • ophøjelse
 • Belysningsarmatur
 • spatel
 • Øjenværn beskyttelsesbriller
 • respirator

Det er også ønskeligt at lukke håret med en hat.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/shlifovka-pozvolyaet-vyrovnyat-mesto-remonta-do-osnovnoy-ploskos- 600x408.jpg "alt =" loft som skjuler efter kit støv "width =" 600 "height =" 408 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/ 06 / shlifovka-pozvolyaet-vyrovnyat-mesto-Remonta-do-osnovnoy-ploskos-600x408.jpg 600 W, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/shlifovka-pozvolyaet-vyrovnyat-mesto-remonta -do-osnovnoy-ploskos-600x408-300x204.jpg 300w "størrelser =" (maks bredde: 600px) 100vw, 600px "/>

Om slibemiddel og sandpapir

Gode ​​resultater opnås ved brug af en speciel slibemaskine, men er ofte begrænset til den manuelle metode. Til den anden metode, hvis du ønsker at fordybe loftet efter kittet, resorter fagfolk oftest, fordi det er den nemmeste mulighed for at fjerne grovhed i områder, der er vanskelige at få adgang til. Valget til maskinpoleringsmetoden er logisk, hvis du skal behandle et stort område. Men selv efter et sådant arbejde kan det være nødvendigt at manuelt behandle det - alligevel, når der kontrolleres, registreres bump i forskellige størrelser.

Før du køber materialet, skal du overveje overfladen. Så vil du forstå, hvordan man skal male loftet efter kitt uden afbrydelser. Hvis det virker kompliceret og ujævnt, vil det store masket net have brug for mere.

Lad os se, hvad du kan sænke loftet til maleri.

Slibemiddel

Slibenet - et materiale med mange fordele. Støv tilstopper ikke de celler, som det består af, lige så meget som sandpapir. Fjernet kittet går igennem det. Hvis det er slidt, er det let at forstå i udseende, og så er det bedre at bare erstatte det. Slibemaske er vandafvisende.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/Kak-pokrasit-stenyi-v-kvartire-samomu-8.jpg " alt = "hvordan man overskrive gips på loftet" width = "664" height = "636" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/Kak-pokrasit- stenyi-v-kvartire-samomu-8.jpg 664w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/Kak-pokrasit-stenyi-v-kvartire-samomu-8-300x287.jpg 300W " størrelser = "(maxbredde: 664px) 100vw, 664px" />

Detailnet sælges i størrelser under baren. Det er bedre at vælge materialer, der matcher i størrelse. Baren skal være mindre end gitteret. Bøjede kanter fastgøres ved hjælp af negle. Også i butikkerne sælger en særlig indehaver.

Slibemaske fås i flere burstørrelser. Ved arbejde med en normal overflade er to slags nok.

Den største ulempe ved slibemasken er dens høje omkostninger.

sandpapir

Sandpapir er anderledes, fordi overfladen er fyldt med støv hurtigere. Det skal udskiftes oftere. Men prisen på materialet er betydeligt mindre. Det er også lettere med sandpapir end at male hjørner.

Hvis du vælger, hvad sandpapir der skal sættes i loftet, skal du fokusere på kornstørrelsen - denne indikator vil fortælle dig, hvilken type arbejde der kan gøres. Forstå mærkning. I vores land er der en særlig GOST, FEPA og ISO 6344 standarder, der anvendes i udlandet, gælder også. Graden af ​​"korn" er angivet med et tal. Jo større slibemiddelet er, desto mindre angives det.

Du kan spare penge ved at vælge rullepapir - forbruget af materialet er ikke lille, og sandpapiret, der er skåret under sandpapirbaren, er dyrere (selvom prisen er den sparede tid, som du ikke behøver at bruge til at skære papiret).

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/90bf4b42-1f5d-11e3-9bd7-902b345e1895_1b916bfe-198c-11e5-a063- 902b345e1895.png "alt =" hvordan at male loftet efter kit "width =" 601 "height =" 351 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/ 90bf4b42-1f5d-11e3-9bd7-902b345e1895_1b916bfe-198 C-11e5-a063-902b345e1895.png 601w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/90bf4b42-1f5d-11e3-9bd7-902b345e1895_1b916bfe-198c -11e5-a063-902b345e1895-300x175.png 300W "størrelser =" (max-width: 601px) 100vw, 601px "/>

Sandpapir er opdelt i kategorier:

 • sandpapir størrelse, grit
 • anvendelsesområde
 • udgivelsesformular

På en kvadrat tomme af papirpapir er der en vis mængde slibende partikler. De siger antallet af sandpapir. Ifølge denne indikator er materialet opdelt i flere kategorier:

 • grovkornet

Sandpapir, rengøring af overfladen af ​​gamle belægninger (lak, maling) og spor af indledende behandling. Den består af grove slibemidler, store fraktioner, og efter at have fjernet toplaget på materialet er der riller og ridser. Yderligere behandling er påkrævet. Med dette materiale er overfladen godt slibet, men det er meget svært at opnå en endelig fladhed. Med sin hjælp er den første slibning lavet. Nummer 12-80.

 • Mellemkornet

Flerlagsbehandling bliver glattere, bedre. Overfladen kan glattes og udglattes, men spor vil stadig forblive. Nummer 80-160.

 • finkornet

Det er nødvendigt at fjerne fejl fra tidligere polering, når overfladen skal være forberedt til endelig forarbejdning (for eksempel inden påføring af maling). En passende mulighed er nul. Nummer 160-4000.

Hvert materiale har forskelle, men arbejdsordenen for dem er det samme. Når man beslutter, hvilken hud der skal sænke loftet før maling, er det vigtigt at huske at de først bruger skindene med de hårdeste partikler. Så gå til brug af papir med et mindre slibemiddel, og i den sidste fase er poleret.

Sådan rengøres loftet efter kitt: processen med slibning

Så hvordan man sænker loftet efter tømning? I det første trin beregner du, hvor meget sandpapir eller mesh der skal bruges. De bliver tilstoppet hurtigt nok, og de skal ofte opdateres.

I anden etape skal du direkte sænke loftet før malingen. Glatte bevægelser, med et lille tryk, begynder at male overfladen af ​​loftet. Det er vigtigt at skelne mellem det allerede polerede område - det er ikke nødvendigt at behandle det endnu en gang.

Hvis et stort hulrum er fundet, kan du springe over det. Efter behandling af hele loftet, gå tilbage og genbehandle det, og når det tørrer, skal det poleres individuelt.

Efter at have gned hele overfladen med et grovkornet slibemiddel, gentager vi alt ved hjælp af fintkornet sandpapir. Hvis ridser forbliver, skal du vælge et mindre slibemiddel.

Slibning med en mølle

Meget praktisk slibemaskine. På kort tid behandles et stort område, og de høje omkostninger ved arbejde er begrundet i produktivitet.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/8982cfc9907e4d437ea55f17bf2ccd9ffc671010.jpg "alt =" overskrive nogle sandpapir gips på loftet "width = "640" højde = "428" content / uploads / 2017/06 / 8982cfc9907e4d437ea55f17bf2ccd9ffc671010-300x201.jpg 300w "størrelser =" (max bredde: 640 pixels) 100vw, 640 pixels "/>

Efter forarbejdning af kværnen skal du stadig arbejde med dine hænder i slutningen, men det kan du stoppe ved at finde ud af, hvordan du kan sænke loftet efter kitt. Og selv på en højde arbejder det ikke med en slibemaskine.

Der sættes et slibemiddel på maskinen (for at starte slibning - fra nr. 60 til nr. 80 til efterbehandling - nr. 100). Du skal også bruge en trinladder eller et bord. Vi behandler loftet i cirkulære bevægelser, der starter med de største fejl. På et sted forbliver vi ikke for længe, ​​på grund af dette kan der forekomme uregelmæssigheder. Fjern støv, reparer små fejl med en spatel og udfør færdiggørelsesmørtel med finkornet sandpapir.

Støvbeskyttelse

Hvis du er interesseret i at sande loftet efter kitt uden støv, så er svaret ingen måde, det vil stadig vises. Alle ting, der kan overføres, tages ud af rummet. Hvis der er noget tilbage - genstande er beskyttet med plastik eller papir.

Glem ikke om beskyttelse af åndedræt og syn. Brug også specielle briller samt åndedrætsværn. Brug en passende hovedbeklædning.

Sådan slår du loftet efter kitt - video:

Er det muligt at sandge vægge uden kitt uden støv?

Jeg vil lave reparationer i lejligheden alene og der er ingen mulighed for at forlade for denne gang, dvs. Vi vil kaste, sand til maleri i et rum. Da jeg ikke har meget erfaring med konstruktion, har jeg brug for oplysninger om følgende spørgsmål: Kan jeg sandge vægge uden kitt efter støv?

Jeg tror her er det nødvendigt at definere begrebet "intet støv" klart.

Helt 100% støvfri vil ikke fungere, men du kan reducere mængden drastisk.

Der er to muligheder:

Den første er polering på våd, der er en sådan metode, selvom kvaliteten af ​​polering er ujævn, vil der ikke være støv, men snavs er muligt.

Hvis du går på denne måde, skal du ikke glemme at du har brug for sandpapir til slibning på vådt, det sædvanlige vil ikke fungere.

Den anden mulighed er at sandge væggene og lofterne ved hjælp af en sander.

Inkluderet med dette værktøj er en almindelig pose støvopsamler, her skal du bare rense det med støv i tide, det skal bemærkes, at det er fyldt ganske hurtigt.

Og du kan tilslutte en støvsuger til det samme værktøj,

Absolut slippe af med støvet vil ikke fungere, du kan minimere.

Uanset støv kommer ind i det næste rum, kan du bruge den "gamle" metode, nemlig en fugtig klud mellem bunden af ​​dørene og gulvet. En fugtig klud er en pålidelig barriere for støv.

Og selvfølgelig, efter at have slibet et værelse, skal du foretage en grundig rengøring for ikke at sprede støv rundt i lejligheden.

Og hele situationen er ret almindelig, 80% af befolkningen bevæger sig ikke ud af lejlighederne på reparationstidspunktet.

Slibning af loftet: Hvordan man korrekt male sine egne hænder, video instruktion, foto

Slibning af loftet: Arbejdets egenskaber

Slibning af loft og vægge udføres som regel efter at de er blevet kittede. Dette arbejde er ret besværligt, og blandt andet når det ofte udføres, er det forbundet med sundhedsfarer for plasterer-maleren på grund af den store mængde støv. Men hvis du lige har besluttet at gøre færdiggørelsen i din lejlighed, skal du ikke være bange, det er nok at tage maksimale forholdsregler for at beskytte mod støv.

I denne artikel vil vi snakke om, hvordan man måler loftet med maksimal effektivitet og hastighed, og vi beskriver hvilke værktøjer og metoder der findes for dette.

Funktioner af slibevægge og lofter manuelt

Loftet og væggene skal poleres både efter starten og i slutningen af ​​efterbehandlingstætningen. Slibning af loftet anses for at være den mest problematiske samt rengøring af loftet fra hvidvaskning, da det tykke støv, der genereres i processen, flyver direkte på kværnen, sætter sig på hovedet og kommer i øjnene og luftveje i mangel af tilstrækkelig beskyttelse.

Støvbeskyttelse ved slibning af loftet

For at beskytte mod støv, når der slibes manuelt uden brug af støvsuger, er det nødvendigt at bruge åndedrætsværn og beskyttelsesbriller.

Desuden er det nødvendigt at anvende kittelaget så forsigtigt som muligt for at reducere mængden af ​​tid, der kræves til slibning af vægge og lofter.

Værktøj til håndslibning

Slibning af loftoverfladen med en speciel rist

Det enkleste middel til slibning af færdige overflader er en speciel rifler med et håndtag, som anbefales at blive brugt, når ikke meget store arealer skal jordes, da processen vil kræve stor tid og kræfter for at opnå et kvalitetsresultat.

Funktioner ved brug af en manuel slibestiver er som følger:

 • På trods af den yderste bekvemmelighed fungerede et solidt gitter med forsynede indskæringer til fingrene på håndtaget ikke meget godt med hensyn til bekvemmelighed.
 • Slibning af loftet vil være mere bekvemt, når du bruger en almindelig rist, med et slibetråd eller sandpapir, der er fastgjort til det, ved hjælp af specielle fastgørelsesdele.

Slibning med hånden med almindelig emery klud

 • At vælge mellem sandpapir og maske, sandpapir ser mere fortrinsvis ud, da slibemiddelet slides hurtigt ud og bliver ubrugeligt.
 • Emery på kludbasis er bedre end andre, fordi det er mere behageligt og holdbart.
 • Til overflader af forskellige typer bør du vælge sandpapir af forskellige kornstørrelser - nr. 60 til at starte gips og finkornet til færdigbehandling af kitt til maling.

Slibning uden støv ved hjælp af en mølle

Slibemaskinen til vægge og lofter med en støvsuger fastgjort til den er hovedværktøjet til slibning af store områder. Dette værktøj bruges af næsten alle professionelle mestere af dekoration.

Men inden du grinder loftet, kan det være nødvendigt at forlænge slangen på en støvsuger, som normalt gøres ved hjælp af en sanitetsbølgepap.

Dyser til slibemaskiner

Det anbefales at klæbe en selvklæbende isoleringsplade med en isolon 3-4 mm tykkelse til sålens størrelse med huller, der er forskåret igennem til slibensålen.

Dette beskytter sålen mod for tidlig slitage og reducerer vibrationsniveauet, når værktøjet kører.

Slibemaskine sammenligning

Karakteristisk for slibemaskinen Makita:

 • Makit loftsmølle kendetegnes af en kraftig intern støvsuger, men samtidig er beskyttelsesniveauet mod støv fra lejer og gearkasse noget svagt.

Makita Grinder

 • Med næsten daglig brug er maskinens levetid maksimalt et år.
 • Slibespidsen på denne slibemaskine vibrerer ved arbejde, hvilket kræver yderligere brug af anti-vibrationshandsker.

Maskinens egenskaber Hilty:

 • Omkostningerne til Hilti slibemaskinen er ret høje og betaler sig med konstant brug i omkring en måned, men der er faktisk noget at betale for.
 • Med hensyn til holdbarhed, arbejdskvalitet, masse, vibrationsniveau og afbalancering, har Hilty-kværnen simpelthen ikke lige stor.

Hilti Grinder

Kort vejledning til slibning af loft og vægge

Overvej hvordan man skal male loftet og væggene med en mølle:

 1. Før der slibes til loftet, installeres en pære på en speciel stativ, hvis lys angiver uregelmæssigheder, der skaber skygger.
 2. På maskinen sætter de på slibemuren med grit afhængigt af formålet med overfladen:
  • Slibemiddel nr. 60-80 er egnet til grov rensning af vægge til efterfølgende limning af tapet.
  • Gitter nr. 100 er egnet til finish polering af loftet.

Slibning med planhedskontrol med spotlys

 1. Afhængigt af maskinens design, er loftet malet med en hvilken som helst form for at nå overfladen, eller hvis maskinen med en speciel stang er jordet direkte fra gulvet.
 2. Slibning udføres ved at udføre cirkulære bevægelser, indtil området bliver helt lige (det støtter ikke skygger fra pæren).

Slibemaskiner til vægge og lofter kan anvendes forskelligt, men resultatet skal under alle omstændigheder opnås konstant - ideelt glat overflade.

Uanset værktøj, areal og andre egenskaber ved den behandlede overflade bliver slipning af loftet mere komfortabelt og af høj kvalitet med erhvervelsen af ​​en del erfaring i dette vanskelige, omhyggelige arbejde samt ved at vaske loftet med hvidvask og rengøringsophæng.