Vi hænger korrekt gardinerne og tyllen på gardinbåndet

Hvis du planlægger at hænge et gardin eller tyl på et gardinbånd selv, så skal du kende nogle få meget vigtige faktorer, der afgør det endelige resultat.

For nylig blev processen med at hænge nye eller bare vaskede gardiner til virkelige angst, for du behøver ikke bare at hænge op, men også at drape en smuk klud, ellers vil den helt tabe sin æstetiske funktion. Derfor var det nødvendigt at lide betydeligt, beregne de nødvendige intervaller og fastgøre gardinerne.

Men med fremkomsten af ​​gardinbåndet er denne proces meget enklere, fordi dette tilbehør giver dig mulighed for fuldt ud at forberede lærredet, alt, hvad der er tilbage, er bare at sætte det på tagene. For at redde dig fra unødvendige problemer og glemme, at du står lang og står højt med hovedet og hænderne for evigt, vil vi forsøge at sortere de ønskede egenskaber så meget som muligt og også fortælle dig, hvordan du hænger gardiner på et gardinbånd.

Typer af monteringsbånd

Fremgangsmåden ved montering af gardinstoffet foregår af en lang periode med at vælge alt det nødvendige tilbehør, herunder gardinbåndet, en række modeller, som kan føre til en blindgyde for nybegyndere. Du kan forstå, for hvilket stof dette eller det bånd allerede er visuelt: Gennemsigtigt bruges på lysgardiner (maske, slør, organza, silke), hvor tæt vil være synligt, mens hvid i sin tur er egnet til gardiner af tætte, ikke gennemskinnelige stoffer.

Bredden, som kan være fra 2,5 til 10 centimeter, er også vigtig. Som regel anvendes smalle (2,5-4 cm) bånd på gardiner, hvor der ikke er brug for draperi: med en baguette cornice eller en niche indlejret i loftet, er de også velegnede til tynde stoffer, som er let drageable. Bånd med en bredde på 5 centimeter har ikke kun en fikseringsfunktion, men også en dekorativ, da de med deres hjælp kan skabe forskellige typer folder, som bliver mere komplekse, da bredden af ​​båndet øges.

Bredt bånd anvendes på tætte stoffer, for at skabe et smukt mønster, og med deres hjælp kan du skjule en uhøjtidelig cornice, blot ved at skifte kroge til et lavere niveau. Således vil den stabile overdel af gardinet simpelthen skjule røret bagved det, og behovet for at købe det sammen med de nye gardiner forsvinder. Afhængig af mønsterets bredde og kompleksitet kan der være 2, 3 eller 4 rækker af kroglommer, som varierer gardinens højde.

Båndene varierer også i henhold til fastgørelsesmetoden, afhængigt af typen af ​​gardiner og gardinstænger, som de skal hænge på. Ved at købe et bånd, der ikke passer til din hylde, kan du aldrig finde ud af, hvordan man hænger gardiner på et gardinbånd af denne type. For eksempel er en model med indbyggede grommets egnet til rørstængerstænger; for strenge er der også et specielt udseende, der har sløjfer, hvor tråden trækkes, der er velcro, som gør det muligt at fastgøre både hårde bånd og bløde lamrequins samt muligheder for gardiner med lodret samling, hvor særlige ringe syes, hvorigennem et løftekabel passeres, løfter de romerske gardiner. Denne model kan bruges på persienner.

Byg faktor

Dette udtryk refererer til forholdet mellem glat stof til gardiner til dem, der allerede er monteret med tape. Afhængigt af mønsterets kompleksitet forekommer det at være 1,5, 2, 2,5 og 3. Det vil sige, når du køber et bånd med en monteringsfaktor på 2, får du 2 meter draperede gardiner fra et 4 meter bredt stof.

Denne indikator indikeres som regel oprindeligt på pakken. Det skal tages i betragtning ikke kun ved beregning af den nødvendige mængde stof, men også når man køber båndet selv, fordi det sys på et fladt lærred og strammes lige inden man lægger gardiner på gardinbåndet. Du kan lære den ønskede længde ved at multiplicere bredden af ​​tagbøjlerne ved hjælp af samlingskoefficienten + 6-8 centimeter pr. Kant.

For eksempel, for en eave 3 meter bred, køber vi et bånd med en monteringsfaktor på 2. Vi beregner det rigtige beløb som følger: 2 * 3 + 0,8 = 6,8 meter bånd, vi har brug for, og gardinerne henholdsvis 2 * 3 = 6 meter.

Monteringsmuligheder

Afhængigt af båndets bredde og tæthed kan den bruges til at skabe et antal forskellige mønstre fra de mest almindelige bølger til rigtige mesterværker. De mest populære er sådanne:

 1. Den nemmeste løsning er designet til at opnå ensartede folder. Som regel er samlefaktoren i denne model 1,5. Det mest enkle og ukomplicerede mønster, foruden ikke at kræve et stort stofforbrug. For at oprette et sådant draperi, skal du tilslutte det smaleste bånd. På sådan et gardinbånd til at hænge tyll vil være mest hensigtsmæssigt;
 2. Band fold. Den har form af enkelt- eller dobbeltbuer, der ligger tæt på hinanden. Minimumskoefficienten i dette tilfælde er 2,5, nogle gange kan den nå 3;
 3. Vinbriller. Meget raffineret og sofistikeret type folder. Tøjet opfanget nedenunder med en tredobbelt tucking, der øverst udgør som et glas. For at oprette dem behøver du et bånd med to rækker ledninger og en faktor på 2,5;
 4. Puf. Et ret frodigt og originalt mønster i form af flere rækker af rhombusser kan kun dannes med et bredt bånd med mindst 4 rækker af ledninger. Smukt ser på tætte dyre stoffer. Bygningsfaktoren starter også fra 2,5;
 5. Den mest kostbare i form af stofforbrug, men samtidig utrolig elegant og elegant - franske eller tredobbelte folder. Her er koefficienten 3, det vil sige at få 1 meter gardiner draperet på denne måde, skal vi købe 3 meter stof. Den bruges som regel på tætte gardiner. Den har flere rækker lommer til justering af landingshøjden;
 6. Vafler eller flæser tilføjer pomp og luftighed til interiøret, og modklapper, der minder om lavvandede rippler har en lignende virkning. For at skabe dem har du brug for et tæt og bredt bånd, som har en koefficient på 2.

Montering og installation af gardiner

Det betyder ikke noget, du har købt et gardin allerede indbygget tape eller selvstændigt vælge alle detaljer, er spørgsmålet om, hvordan man kan hæve gardinerne på båndet snaps foran dig selvfølgelig, fordi detaljerne i denne proces, ikke alle ved. Så hvordan skaber vi en smuk drap med tape? Lad os skrive denne proces i etaper.

 1. I de allerede syede tapekontrolkabler. De skal være bundet, ellers vil de blot trække sig ud, når de er stive og kun føjer til hovedpine. Ubundne ledninger (ledninger), vi strammer ind i en stram knude og tjekker dens tæthed.
 2. Fortsæt nu til forsamlingen. Det er nødvendigt at tage højde for den bredde, som vi vil samle, justere mønsterets tæthed tilsvarende. Som regel er gardinerne, der ofte flyttes fra hinanden, enten ikke samlet, eller størrelsen af ​​folderne på dem er minimal. Det er bedst at binde med en assistent til at trække fra to sider. Hvis der ikke er sådanne personer i huset, så har vi ved at fastgøre trådene på begge kanter begyndt at danne de mest tætte folder, idet de gradvist flyttes til den modsatte kant.
 3. Efter at have samlet båndet, kontrollerer vi ensartetheden og densiteten af ​​det opnåede mønster, hvorefter det allerede er muligt at fortsætte med installationen. Vi anbefaler dig at være opmærksom på stivheden af ​​folderne, selv når du køber et bånd, trækker det lige i butikken. Det er bedre ikke at erhverve en utilstrækkelig stærk model, da det ikke vil være i stand til at opretholde tegningen normalt.
 4. Og det sidste skridt er fastgørelsen af ​​vores folder, fordi den ikke-faste tråd sikkert falder på plads, hvilket reducerer til ingen indsats. Efter at have opnået det ønskede mønster, fastgør kanten af ​​bundtet. Så at resten af ​​tråden ikke hænger ned langs gardinerne, vinder vi den rundt adskillige fingre i en pæn hank, hvor midteren er bundet med en fri kant. Det viser sig en slags trådbukke. Vi kan også "sikkert" skjule det og gemme det fra ydersiden, bare ved at passere den øvre kant under overkredsen og den nederste kant - under den nederste.

Ikke at vide, hvordan man korrekt hænger gardinerne på gardinbåndet, mange forsøger at sætte kroge på snoren. Dette trin er grundlæggende forkert, for under lærredens vægt begynder trådene at sænke og derved fuldstændig ødelægge gardinens udseende. Kroge og andre låseelementer er kun gevind i specielle stoflommer, som kan være flere rækker.

En sådan anordning er meget bekvem, idet den giver dig mulighed for at justere gardinens højde. For eksempel, hvis du ikke har gættet lidt med højde gardiner eller forhæng, bare omarrangere krogene på den øverste række, for at skjule grimme gesims kan være den samme manipulation, men efter at have inddraget den nederste række af lommer. Positionering kroge bedre i en afstand på 5-6 centimeter, så du beskytte dig selv fra slap af internettet.

Hvordan hænger gardinerne?

Moderne vinduer er blevet så pålidelige og smukke, at gardins beskyttende funktion falder ind i baggrunden, og deres dekorative egenskaber er førende. Korrekt udvalgte gardiner er en organisk del af interiøret, hvilket skaber en følelse af komfort og harmoni. Da der er mange varianter af gardiner, viser spørgsmålet om, hvordan man hænger dem korrekt, meget relevant. Moderne gardiner kan være både tunge flerlags og luftige, både klassiske lodrette og rulle, og hver af dem kræver sin egen fastgørelsesmetode.

Typer af monteringer

Valget af fastgørelse til gardiner bestemmes af både stoffets egenskaber og dekorative opgaver. Der er et stort udvalg af traditionelle og innovative tilbehør til salg:

 • kroge;
 • klip;
 • tøjnåle "krokodiller";
 • ringe og øjenlåg;
 • Velcro.

Kroge - dette er en af ​​de mest kendte typer fastgørelsesgardiner. For alle enkeltheden af ​​denne metode har den også visse ulemper: i fastgørelsesstedet udtrækkes tykt stof, tynde plastik kroge brydes og de dekorative egenskaber ved denne type fastgørelse er små. Du kan undgå at trække materialet ved at hænge gardinerne på et bånd eller på et gardinbånd. Klip er gode, fordi de giver dig mulighed for nemt at fastgøre gardinerne og styre dem med specielle kabler, men du kan kun bruge klip til lette stoffer. Flere tætte gardiner kan hænge på tøj, der har små tænder. Ulempen ved denne metode er, at selv med en lille spænding af stoffet, kommer den ud af klipet.

Til tykke stoffer med en overflod af folder anvendes der ringe og øjenlåg, som syes ind i gardinens overkant. Denne fastgørelsesmetode er kun egnet, hvis du bruger en cornice-barbell. Et lige antal grommets giver dig mulighed for at skabe voluminøse fluffy draperier med et stort antal lige foldninger. Ringe og grommets er gennemsigtige, farvede, færdige under metal. Det anbefales at vælge dem i overensstemmelse med farven på tagbøjlerne.

For at beskytte materialets øvre kant skal du bruge et gardinbånd. Der er specielle bånd til grommets, hvilket letter arbejdet med delikate stoffer. Denne metode er imidlertid langt fra universel - den er ikke egnet til gennemsigtige lette stoffer. Gardiner kan også hænges på specielt sømte lygter af stof, der matcher gardinens materiale eller af et stof af anden type og skygge. Gardiner med hængsler kan bekvemt hænges, flyttes fra hinanden og skubbes ind uden frygt for at beskadige stoffet, men denne metode kræver en stang i form af en stang. På den anden side er net, der er pænt fremstillet og dekoreret med knapper eller buer, fantastisk.

En meget enkel og nem måde at fastgøre gardinerne på med borrelås. Selvklæbende velcro kan modstå en tilstrækkelig stor belastning, holdbar, så du nemt kan fastgøre gardinerne på stangen eller stangen. En sådan montering kan dekoreres med en fin indretning. Denne metode er imidlertid velegnet til gardiner, der ikke går i stykker, så det er bedre at bruge det til lambrequins.

En moderne, meget dekorativ type fastgørelse er brugen af ​​specielle magneter. Den øverste kant af gardinen er fanget af store eller små magneter, og ledningen kastes over baren. Metoden til at hænge gardiner på magneter er god, fordi det giver dig mulighed for hurtigt at løse ikke for tunge gardiner og samtidig dekorere dem i stil med interiøret.

En anden mulighed for fastgørelse af gardiner uden brug af tilbehør er en "snor", som helt gemmer stangen eller stangen. Hvis stoffet er let nok, så kan et sådant gardin opsamles i smukke folder.

En separat type gardiner er rullede gardiner. De er meget funktionelle, nemme at vedligeholde, godt beskyttet mod sollys, hvilket er vigtigt for lokaler rettet mod sydvest. Derudover kan de monteres både over vinduet og direkte til vinduet, hvilket gør dem til en analog af persienner. Valsede gardiner fungerer perfekt som natgardiner i soveværelset og i børnenes værelse, og de mange farver, mønstre og typer af materiale giver dig mulighed for at vælge den bedste løsning.

Vi vælger efter type vindue

Valget af den måde, hvorpå du effektivt kan hænge gardinerne, afhænger ikke kun af personlig smag eller økonomi, men også om vinduets type og design, loftets højde og materiale, tilstedeværelsen af ​​en niche, vægens styrke osv. Hvis du bruger gardiner til almindelige plastruder hænge ved hjælp af en af ​​de eksisterende taghuler, så skal du på den buede eller på hjørnet vindue vælge din vedhæftningsmetode.

En af de mest almindelige og pålidelige tagskinner er en cornice-bar, som er lavet af træ, metal, plast.

Gardiner er fastgjort til det med ringe, øjenlåg, sløjfer, velcro, magneter eller snore. Det kan bestå af flere rækker, hvorefter tylgardiner, tykke gardiner og lambrequin. De to rørformede hjørner forbundet på en særlig måde bruges til at hænge gardinerne på hjørnevinduet.

Den komplekse geometri af vinduerne findes ofte i landejendomme på øverste etage. Vinduets ikke-standardform gør det vanskeligt at vælge gardiner og metoden til fastgørelse af tagskægget, fordi det i sig selv tiltrækker opmærksomhed og kræver enkelhed og organiske løsninger. På et skråt vindue bør du ikke vælge for komplekse frodige gardiner - det er sværere at klare dem, desuden dæmper de lysene meget. Stoffet til dormer-vinduer er bedre at vælge en lysere, så den holder sin form godt og glider ikke fra tagene.

På de fasade eller på de trekantede vinduer er det nødvendigt at installere en speciel profilskive med klemmer, der forhindrer stoffet i at glide. Sådanne cornices installeres på loftet eller monteres på væggen ved hjælp af beslag. Gardiner til sådanne ikke-standardvinduer har en særlig forstørret side på toppen og er ikke designet til at blive forskudt. Lambrequins i sådanne tilfælde er planlagt, hvis der er plads nok til dem.

Hvis vinduet har en indviklet form og installere tagbøjlerne, synes irrationelle, kan du bruge specielle dekorative holdere - spiraler eller kroge, som gardinet er hængt på. Som et resultat dannes der glatte, lidt uforsigtede folder. For at undgå at sænke stoffet anbefales gardinerne at blive lavet længere, så deres nederste kant ligger på gulvet.

Romersk gardiner eller persienner kan bestilles til skrå og trekantede vinduer, som både er smukke og funktionelle.

Hvis rummet har to vinduer side om side, kan du bruge en fælles tagbøjle, der skaber en enkelt sammensætning ved hjælp af en enkelt lambrequin. Tykke gardiner er placeret på den ene side af hvert vindue. Disse vinduer giver dig mulighed for at hænge gardin gardiner med masser af folder. Hvis vinduerne har en anden bredde af vindueskarmet, er det nødvendigt at fokusere på det bredeste. Gardiner skal hænge løs uden at røre ved vindueskarmens kant. For at hænge gardinerne på bugten eller på de buede vinduer, er det bedre at bruge fleksible polymere metalskårer.

Høje vinduer giver dig mulighed for at eksperimentere med antallet af folder, kaskader og festoner. Cornice til høje vinduer skal ofte vælge loftet, fordi der måske ikke er nok vægplads over vinduet til sikker montering af cornice.

Interessante måder

I dag er mulighederne smukke og originale hængedragt er så mange, at valget virkelig viser sig at være svært. Hovedbetingelsen er at tage højde for vinduets geometri og indretningens overordnede stil. Hvis du planlægger at installere gardinstængerne selv, skal du tage højde for hvor let det er at hænge og fjerne gardinerne, uanset om gardinerne glider fra hinanden, hvor mange gardiner som gardinstangen skal klare.

Hvis du foretrækker den klassiske stil, hjælper baguette cornice dig med det rette og nemt at placere både lyse tule og indviklede gardiner med flæser eller puffer. Du kan oprette dit eget unikke ensemble under hensyntagen til pålideligheden af ​​parenteserne. Hvis standardvinduer kræver installation af 2 parenteser, kan det være nødvendigt at montere flere panoramavinduer. Det skal også bemærkes, at tagskæggene skal være 15-20 cm for at stikke ud på vinduesåbningens grænser.

Med et strækloft er kronen skjult, og gardinerne falder som om de er direkte fra loftet, hvilket ser ganske usædvanligt og smukt ud. En lignende effekt kan opnås ved hjælp af loftet taggrunde. Lange gardiner under loftet øger visuelt det vertikale rum, hvilket er vigtigt i små lejligheder.

Hvis værelset er indrettet i stil med minimalisme eller i en forretningsstil, vil det være helt passende, at den runde metal cornice og cornice-streng, som gennemsigtige lysgardiner er placeret på.

I interiøret, dekoreret i stil med land eller Provence, anvendes hyppestænger, der efterligner kunstnerisk smedning med patina og smedede dekorative elementer på siderne, oftere. Med hensyn til stil skal gardinerne svare til taggen: relativt let naturlige stoffer med blomstermotiver vil være passende.

Optimal afstand

For at beregne længden af ​​tagskæggene korrekt og installere det under hensyntagen til væggen og vinduets funktioner, skal du måle:

 • afstanden fra vinduets øvre grænse åbner til loftet;
 • vindue bredde;
 • afstand fra væggen til gardinet;
 • total væglængde.

Gardinerne skal hænge glat og ikke ligge på vindueskarmet. Når man beregner afstanden fra væggen, skal man derfor tilføje 5 cm til vindueskarmets kant og batteriet.

Gardinens højde kan variere ganske stærkt. Hvis i stuen eller i køkkenet er der nok længde til vindueskarmet, så i soveværelset og i stuen er gardinerne i de fleste tilfælde lange på gulvet. Hvis gardinerne går ned under sillet, så skal du få dem et pænt udseende i udvidet stilling, skal du bruge magnetiske eller stofholdere. Sådanne gardiner bør komme til en ende på niveauet af en radiator af opvarmning.

Gardiner "cafe" - den mest beskedne af de eksisterende muligheder. De dækker kun nederste del af vinduet og passer godt ind i køkkenets design. Imidlertid antages det ikke i alle tilfælde at nedre kant af draperiet ligger på gulvet. For at undgå at hæve gardinerne efter at de er blevet hængt, skal du beregne den optimale afstand fra gulvet til bunden af ​​alle gardinlagene, som ikke må overstige 3-5 cm. Når du skærer stoffet, skal du sørge for at give en kvote for kantbehandling.

Populære modeller

At vælge en gardinmodel er en fascinerende, men ikke en let opgave. Ud over det dekorative stof skal du tage højde for, hvordan den version du kan lide passer ind i det allerede oprettede interiør. I soveværelset, med udsigt over den solrige side eller på en gade godt oplyst om natten, vil tunge mørklægningsgardiner være et must. På den anden side er små, smalle vinduer, der tillader lidt lys, uønsket at lukke flerlaget draperingen. Gardiner til brede panoramavinduer kan bestå af tre dele - lige sidegardiner og centrale, udvalgt i form af et elegant glas.

Den klassiske fransk stil draperi består af mindst 3 lag - en lys blonde eller tyl gardin, samlet i elegante folder, tykke gardiner på siderne og en udsmykkede lambrequin. Hvis der ikke er nok naturlig belysning eller en malerisk udsigt åbner fra vinduet, kan du uden gardiner. På nuværende tidspunkt er forskellige typer gardiner populære - frodige i barokstil, elegant italiensk, hyggelig østrigsk, koncis romersk, minimalistisk japansk. Valget af stil er dikteret af formålet og designfunktionerne i rummet.

For nylig er improviserede gardiner blevet moderigtige og skaber en afslappet atmosfære i hjemmet komfort. De er som regel ikke adskilt og holder adskilte kroge eller spiraler. Deres fastgørelse og design åbner brede rum for fantasi.

Eksempler i interiøret

De rigeste muligheder for gardin design er i hallen eller i stuen, hvor vinduerne er brede nok til at rumme ikke kun klassiske gardiner, men også usædvanligt skræddersyede lambrequins, kaskader og kranser. Det er fordelagtigt at kombinere tunge og lette stoffer, opnå effekten af ​​monumentality eller omvendt, luftighed og dynamik. I soveværelset bør du hænge tykke gardiner, der vil drukne lyset fra gadelamper om natten og beskytte mod det lyse lys om morgenen. I et lille rum kan gardinerne udskiftes med romersk- eller rullegardiner, som med succes udfører samme funktion uden at optage meget plads. Blonde eller tule gardiner vil beskytte rummet fra nysgerrige øjne uden at skjule det.

Hvordan hænger gardiner i huset og skaber en hyggelig atmosfære?

Hyggeligt og komfortabelt hjem skaber mange detaljer og baggrunde. I dag er der en million forskellige egenskaber, som supplerer og fuldender indretningens image, for eksempel gardiner.

Sandsynligvis gik alle nogensinde til butikken, hvor øjnene fløj fra et stort udvalg af trinkets til huset. Og med det samme vil jeg købe og bringe ind i huset.

Selvfølgelig, for et par årtier siden var der ingen sådan overflod at forankre familiens reden, men nu har vi så mange muligheder, at vi vil drømme og eksperimentere, introducere nye ideer og muligheder.

At skabe komfort i huset

For hver husmor er det vigtigt at udstyre dit hjem og føle sig godt tilpas. Hvad giver lejligheden komfort? Naturligvis har hver lille detalje et vigtigt bidrag, det er som i designeren. Ingen unødvendige elementer, hver har sin egen rolle. Men stadig...

Lad os tale om, hvordan man hænger gardiner smukt. Nok dybt og interessant emne for moderne kvinder.

Det er svært at forestille sig, at lejligheden har alt hvad du behøver, men der er ingen gardiner eller tyll. Vinduet ser falmet ud og rammer alle forbipasserende. Som en torn.

Al skønhed taber sin betydning. Et blott tomt vindue kan ikke kombineres med et hyggeligt, varmt hjem. Det er straks klart, hvad der mangler.

Hver dag er der flere og flere nye stilfulde gardiner, der passer perfekt ind i dit interiør.

Markeder, butikker, internettet er fyldt med lyse og farverige nyheder. De mest uforudsigelige og ekstraordinære muligheder vises.

Hvad er gardins hemmelighed?

 1. Gardiner beskytter værelset perfekt mod solens stråler, kedelig varme.
 2. Fremhæve udseendet af rummet.
 3. Lav et komplet billede af værelset.
 4. Perfekt kombineret med møbelsættet, supplerer det.
 5. De er det såkaldte højdepunkt i interiøret.

Nogle gange behøver du ikke bruge mange penge for at omdanne dit værelse. Skift tapet, møbler sæt - det er ret dyrt og ikke alle har råd til. Det er nok at nærme sig valget af nye gardiner, og din lejlighed vil skinne med nye farver.

En sådan sort og sort vil ikke forlade dig ligeglad. Tiden er kommet, når du kan vælge noget. Det er ikke nødvendigt at investere mange penge. Enkelt og smagfuldt skabt interiør er værdsat og værdsat til enhver tid.

Gardinudvælgelsesregler

 1. Vær opmærksom, når du vælger gardiner til huset på belysningsfaktoren. Hvis du har solsiden, er hovedfunktionen solbeskyttelse. Solstråler kan beskadige dyre møbler (normal udbrændthed) og forårsage ubehag.
 2. For børnenes værelse skal du vælge noget gennemsnitligt, da barnet har brug for ekstra dagslys og en god sund søvn. Farveskemaet skal være moderat.
 3. For lyse og fængende farver i lang tid kan negativt påvirke barnets psyke, selv for aggression.
 4. Hvis du vælger en designudgave af gardinerne, behøver du ikke glæde dig over tid og skynde dig at tale om at købe en ven. Hovedopgaven er, hvordan man skal hænge gardinerne korrekt. Efter at have set den nyeste mode på internettet, hvorefter det er meget nemt at bestille i løbet af få sekunder. Men meget få mennesker kender retningslinjerne for hængende gardiner.
 5. Alle ved at cornice er grundlaget for gardinerne. Der er flere typer af cornice: træ, aluminium, plast. I de senere år er smedede stålmodeller blevet mere og mere almindelige. Tagene kan fastgøres både til loftet og til væggen.

Valget er dit, men det er stadig nødvendigt at tage højde for, hvad væggene er lavet af, da takkonstruktionen selv har en vis vægt plus et gardin. Sørg for at være opmærksom på dette for ikke at blive fanget.

Den mest almindelige mulighed - klip. Meget nem at bruge og besætte lejonens andel af markedet. Til sådan vedhæftning passer lette tylgardiner. De er lette at klare, da der er specielle kabler i bunden, og det er ikke nødvendigt at røre selve lærredet.

"Crocodiles" vil være i stand til at modstå en stor belastning. De er identiske med klipklipet, men de har tænder, hvor de holder tyngre stoffer.

Men når du vælger sådanne muligheder, skal du huske på, at du nemt kan trække lærredet ud af tænderne og efterlade en fejl på selve produktet ved en unøjagtig bevægelse: stramning, pil, hul. Derefter vil værtinde have et nyt problem.

Hvordan hænger gardiner på tagskægget?

"Kuliska" skjuler perfekt tagene. Det ser originalt ud, hvis du tager meget stof, så kan du fantasere med forskellige typer folder, give produktet et usædvanligt udseende og dermed understrege stilen.

Hængslerne er et relativt nyt og pålideligt udseende. Hovedtræk er, at de kan bruges i kombination med absolut alle stoffer. De sætter hurtigt på tagskægget, med det resultat at arrangementet ikke tager meget tid fra værtinden. Materialet anbefales at samle gardinerne i tone, så det ser mere harmonisk ud. Men i hvert fald er valget dit!

Ringe og øjenlåg. Denne type anvendes til bulkstoffer. Tidligere har de brug for at sy i gardinet, og derefter sætte på tagene. Grommets er perfekte til rørformede gardinstænger og giver mulighed for at lave usædvanlige folder. Det er bedst at bruge en mængde, der er et flertal af to, det vil sige et par, da lærredet bliver jævnt fordelt over hele bredden af ​​vinduet.

Det sidste hit er rullegardiner. De kan bruges i forskellige variationer, selv som persienner. Sortimentet omfatter farver og mønstre, som har en væsentlig rolle i udvælgelsen.

Nogle nyttige tips

Hængende et gardin er et meget sartt spørgsmål. Bare vedhæft lidt, du skal oprette et færdigt udseende, hænge det korrekt. Det sker ofte, at kvinder ikke ved, hvordan man kan hænge gardinet. Dette er forståeligt, fordi der ikke er særlige kurser.

Men du skal være opmærksom på indretningens generelle udseende, de farver der råder over i møblerne, vinduernes størrelse og tagbøjlerne. Stoffet polstrede møbler - en af ​​de vigtigste komponenter i interiøret i stuen. Glem derfor ikke dette, når du vælger en kjole til vinduet. Stuen skal give et specielt indtryk på gæsterne, så prøv at overraske dem.

Du skal være venner med smag og harmonisk vælge eksklusive muligheder for dit hjem. Kombiner chic og originalitet. Realiser dine drømme. Efter besværligt arbejde kan du sikkert nyde dine præstationer.

Et kompetent valg af gardiner til hjemmet vil i det mindste skabe hyggelighed og en hjemlig atmosfære, hvor det er behageligt at komme efter arbejde og nyde komfort og skønhed. Undlad at spare kræfterne, deltage fuldt ud i forfining af din familiesamfund.

Brug rådgivning fra stylister og designere, deres store erfaring hjælper med at samle alle puslespil i et enkelt billede og opfylde dine behov.

Sådan hænger gardiner på loftet cornice - trin for trin instruktioner

Der er mange måder at hænge gardiner på. Det kan være takflader af en stavtype, generelt uden en tagbøjle, aluminiumsklodser.

Men i det seneste er de mest almindelige cornices næsten. Loft. Men ikke alle ved, hvordan man korrekt fastsætter selv de enkleste gardiner på dem.

Jeg oplevede endda en situation, da gardinerne blev hængt på en tråd af en fletning eller hængt op, næsten gennemsøgt på loftet.

Hængende gardiner på loftet tagger er meget nemmere end det forekommer nogle gange ikke-professionelle.

Og for at forklare, hvordan man hænger gardinerne på loftet, har jeg lavet en lille træningsvideo specielt til dig, hvor du vil lære om den enkleste og mindre energiforbrugende måde at gardin gardinerne på.

Så se videoen nedenfor:

Nå lærte du den nemmeste måde "Sådan hænger gardiner på loftet cornice." Jeg håber du finder denne metode nyttig, og du vil ikke længere køre på væggene og loftet for at kroge krogen på løkken. Det er så ubehageligt!

Nå og glem ikke at besøge min blog. Jeg venter på dig i nye artikler og videoer, samt skrive dine kommentarer.

Og velkommen til Min gruppe V Kontaktte.

Vi installerer også nogle gardinstænger i Kirov. Kontakt tlf: +79091429941

For at skabe et harmonisk interiør, og værelset var hyggeligt og komfortabelt, bør du overveje alle detaljer i arrangementet.

Der skal lægges særlig vægt på gardinerne. Gardiner spiller en vigtig rolle i udformningen af ​​rummets overordnede stil. Valget bør foretages på baggrund af deres specifikke lokaler samt tage hensyn til de fremherskende farver og teksturer i interiøret.

For eksempel er der indrettede værelser med minimalisme, egnede japanske gardiner, ruller eller plastikgardiner. For værelser i den klassiske stil, hvor der er et stort antal forskellige dekorative elementer, anbefales det at vælge romerske eller elegante franske gardiner. Når du vælger det, er det nødvendigt at være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​alle fastgørelseselementer, design og dimensioner af tagskæggene.

Montering af tagskinner

Når du vælger en tagplade, skal du sørge for, at kittet indeholder den rigtige mængde skruer og dykker. Overvej følgende punkter under installationen:

 1. Hvis længden af ​​tagskæggene overstiger 2 meter, skal du sørge for en yderligere fastgørelse i midten for at forhindre brud.
 2. Hvis gardinstangen og gardinerne er tunge, i stedet for tre monteringer, lav 5 eller 6.

Formarkering på vedhæftningsstedet. Hvis tagskæggene er monteret uden beslag på loftet, skal du først bore huller og derefter fastgøre det i loftet og markere fastgørelsespunkterne. Cornice bør installeres på en sådan måde, at den er 15 cm bredere end vinduet, vindueskarmet og radiatoren på begge sider.

Når du har boret hullerne, skal du montere dowelsne omhyggeligt. Herefter monteres beslag. Hvis de ikke bruges, skal tagskærerne fastgøres til loftets overflade med skruer.

Hvis du har valgt de sædvanlige stofgardiner, er det vigtigt at bestemme, på hvilket højde der skal installeres tagskæggene. Designere rådes til at trække sig tilbage ca. 15 cm fra toppen af ​​vinduesåbningen.

Hvis på grund af højden af ​​loftet for at trække sig tilbage så meget, virker det ikke, skal du installere cornice midt på højden (fra vinduets øverste kant til loftet). Under alle omstændigheder tilbagetog mere end 15 cm for at installere væggardin stænger anbefales ikke.

Sådan hænger gardiner

Med gardinskinner er hængende gardiner ret simple. For at gøre dette skal de samles ved hjælp af et gardinbånd. Tråde i båndets kanter skal binde i knuder.

For at gardinerne skal se smukke ud, er det nødvendigt at stramme trådene på båndet. Hæng plastik kroge efter gardin samling. Overvej i det følgende følgende punkter:

 • afstanden mellem hver to kroge bør ikke være mere end 10 centimeter;
 • de bør hænge på specielle løkker på båndet.

Hængende kroge på tråden er ikke det værd.

Når du har hængt gardinet, kan du justere længden. Men dette bør ske senest to dage efter installationen. I løbet af denne tid vil gardinet rette sig, og du vil nøjagtigt bestemme den ønskede længde.

Sådan hænger du en bomuldsgardiner

Disse gardiner skal hænge på gardinbåndet. På en bred base er det nødvendigt at sy et tape med lommer til kroge. Så du kan justere gardinens bredde.

Til sådanne gardiner anbefales det at købe en cornice med ringe (stang) eller en profil type cornice. For at gøre gardinerne mere imponerende anbefales det at vælge et tykt uigennemsigtigt gardinbånd. På grund af den øgede tæthed og store størrelse vil det skabe lige foldninger.

Se også: Sådan hænger du et fuglehus i kardinalretningen

Persienner

Hvis du vælger gardiner til køkkenet, skal du overveje muligheden for rulleskodder. Til salg er de tilgængelige i en bred vifte, og du kan nemt vælge det mest passende materiale, størrelse og farve. Sådanne gardiner er fastgjort på vinduet (ramme), i vinduets åbning på væggen eller i loftet.

Det er vigtigt at vælge typen af ​​installation. For at gøre dette skal du først undersøge installationsstedet for hindringer for at sænke og hæve gardinet. Hvis du ser at den kommer til at berøre vindueshåndtaget, skal installationen udføres på en sådan måde, at rullen drejes mod uret.

For at installere på vinduesrammen skal du korrekt bestemme gardins optimale bredde.

På hver side af rammen trækkes tilbage med 5 centimeter. Den resulterende bredde - gardiner med beslag. Typisk er styringsmekanismen for sådanne gardiner placeret ved siden af ​​beslaget.

Hvis du monterer beslaget på vinduesrammen (kun til trævinduer), skal du lave det ønskede antal huller ved hjælp af en tynd borekrone (2,5 millimeter). Ved montering på en væg skal du bruge en boremaskine til mursten (6 millimeter) og dowels af samme størrelse. Efter montering af 1 beslag skal du skrue på skruerne.

For at justere akslen vandret, brug en træplank. Marker derefter punkterne for boring af huller under det andet beslag. Først indsættes gardinens kant med kontrolmekanismen i beslaget, og indsæt derefter den anden ende af gardinet i den anden beslag.

≡ 13 februar, 2015 · Kategori: Vinduesarbejder

Hvordan hænge gardiner på loftet cornice? -Windows

Udførelse af reparationer i lejligheden, mange mennesker står over for spørgsmålet om, hvordan man korrekt hænge gardinerne. Specielt kan de give indretningen af ​​dit værelse unikke og stil, og desuden beskytte det mod solens stråler under søvn. For at gardinerne skal have et smukt udseende, skal du vide, hvordan du korrekt fastsætter taggarnerne og hænger gardinerne på det.

Udvælgelsen af ​​tagbøjlerne afhænger af gardinmodellen.

Installation arbejde loftet takhugger

Disse møbler elementer bruges ofte i værelser med lavt loft, fordi de skyldes den store suspension af gardiner visuelt multiplicere højden af ​​rummet.

Før du installerer tagskæggene, skal du sørge for, at det ikke forhindrer åbningen af ​​et vindue eller balkondøre.

Igen skal han være ret fjern fra væggene og vindueskarmet, så gardinerne ikke kobler sig til de blomster der står på den. Det er bedre at markere installationsstedet, så gardinerne hænger på det, er placeret i forhold til karmen og batterierne i en afstand på mindst 40 mm.

For at fastgøre cornice med egne hænder skal du forberede disse værktøjer:

Mønster 1. Ordningen med fastgørelseselementer dækker.

 • elektrisk boremaskine-
 • nozhovku-
 • roulette hjul
 • screwdriver-
 • konstruktion niveau-
 • lineyku-
 • karandash-
 • skruer og dowels.

Dowels og skruer, som vil blive brugt ved montering af loftet, skal opfylde det materiale, hvorfra loftet blev oprettet.

Før du monterer det, skal du sørge for, at længden af ​​tagskæggene anses for at være mindre end rummets højde. I et andet tilfælde vil gardinerne visuelt gøre rummet meget lavt og mindre behageligt.

Når du starter installationsarbejdet, skal du markere stedet for fastgørelseselementer.

Så på de markerede steder borede huller til dowels, hvorigennem cornice er fastgjort til loftet. Hvis for eksempel dens længde er mere end 200 cm, så i midten skal du fiksere cornice desuden, så den ikke bøjer under sin egen vægt og som har vægten af ​​gardiner. Fastgørelsen af ​​loftets tagriller er vist i billede 1.

Gardinmontering på tagskæggene

For at hænge gardinerne på loftet cornice, skal du tage højde for visse punkter:

For at bruge kroge til hængende gardiner skal du sy et tape med snørebånd (lus) til gardinet.

 • værelse design-
 • antallet af lag af tilstedeværelse og gardiner lambrequins-
 • metode til fastgørelseselementer -
 • former for cornice-
 • vægt gardiner.

Hvis vinduet f.eks. Bliver dækket på samme tid med dekorative arbejdstoler og gardiner, så skal der i dette tilfælde anvendes en tre-rækket cornice. Hvis der for eksempel er planlagt tilstedeværelse af en lambrequin, er det nødvendigt at købe en fire-rækken cornice.

Gardiner skal købes i en sådan bredde, at når de lukker et vindue, stikker de ca. 20 cm fra vinduets sider. Derfor vil de se godt ud, og plus hele vindueskarmet og radiatoren kan lukkes.

Fastgør gardinerne til loftets tagriller ved hjælp af følgende fastgørelseselementer:

 1. "Krokodiller". Ifølge reglen om deres eget arbejde ligner de på samme måde som almindelige tøjspidser, bare på grund af deres tænder, bliver gardinerne mere pålidelige.
 2. Kroge og ringe. De er i stand til at gå begge i et sæt med en cornice og separat. Plus, kroge bruges som separate elementer af fastgørelsesanordninger, og sammen med ringe. Brugen af ​​denne opsætning fastgørelses gardiner indebærer tilstedeværelsen af ​​sløjfer i dem, som vil blive sat på kroge. Denne mount er perfekt til lys gardiner.
 3. Kulisok. Under fremstilling af gardiner sys specialiserede lommer, hvorimod cornice sættes. Plus, dette er virkningen af ​​dets fravær.
 4. Klip. Ifølge fastgørelsesreglen er klip ligner # 8220-krokodiller # 8221-, kun de har ikke tænder, og derfor er det bedre at hænge tyl og lysgardiner på dem.
 5. Øjer. Denne mount er en jernringe, som er placeret specifikt i gardinet. Ved hjælp af dem er det ret nemt at samle stoffet i folder. Øjenåger kan kun anvendes med rørformede gardinstænger.
 6. Tøjsløjfer. Denne montage har et smukt og naturligt udseende, det passer perfekt til tagene af en rund form.

For at opnå tilstedeværelse af folder på gardinerne er det nødvendigt at fixe ringene i samme afstand som lig med ca. 100 mm. Hvis gardinerne f.eks. Er fastgjort til klip, kan de ændres med afrundede ringe. Dette kan medvirke til at gøre mere god kvalitet mount.

Hvor langt fra gulvet skal gardinerne hænge?

Layout af gardinskinner til gardiner.

Når man hænger gardiner, er afstanden fra gulvet til gardinerne en yderst vigtig indikator, fordi denne mængde spiller en vigtig rolle ved udformningen af ​​hele rummets design. Gardiner ligger på gulvet, giver værelset komfort og hygge. I de fleste tilfælde er dette design brugt til soveværelset og stuen.

En meget populær mulighed er gardiner, hvis tip er placeret i en bestemt afstand fra gulvet. Denne afstand er som regel ca. 3-6 cm.

Med dette kan gardinens spidser beskyttes mod tilstopning. Det er ikke let at sy sådanne gardiner på grund af det faktum, at du absolut skal vide, hvor langt de kommer fra gulvet. Den mindste fejl fører til, at den færdige kant skal broderes og gendannes.

I værelser med et lavt loft vil denne mulighed se dårlig ud, fordi den visuelt reducerer rummet endnu mere, berøver det af komfort. Og derfor i lave rum er det bedre at hænge gardinerne, så deres kant grænser på gulvet, idet man antager, at du med dette kan øge lofthøjden visuelt.

Efter at have hentet et passende loftet cornice, fastgørelse og smukke gardiner til dem, kan du lave en vidunderlig visuel effekt, der kan ændre dit boligareal og gør det moderne og elegant.

Montering af en plastikflise i loftet. Kiev

Ceiling cornices overvinder i stigende grad købernes hjerter på grund af deres funktionalitet, samt evnen til visuelt at tilføje højde til rummet. Men før du køber en sådan struktur, bør du tænke på, hvilken slags gardiner eller gardiner der vil blive hængt på, hvor mange lag, hvilken vægt, hvilke fester vil der være ved gardinerne. For at få det perfekte udseende af vinduer, behøver du ikke bare at hænge gardinerne på loftet, men i overensstemmelse med alle de angivne funktioner.

Hvad er nogle måder at hænge gardiner på?

Før du beslutter dig for typen af ​​tagskinner, som vil blive erhvervet i et bestemt tilfælde, er det værd at huske på, hvordan vinduet tekstiler kan monteres på dem. Så, fastgørelse gardiner kan være som følger:

 • Brug af gardinbåndet;
 • På dekorative sløjfer;
 • På bånd;
 • På store grommets;
 • På kroge, klip eller klip;
 • På bagsiden.

Hvordan vælger loftet cornice?

Nu er det værd at sammenligne den valgte mulighed for at fastgøre gardinerne med evnen til tagskinneskonstruktionerne.

Eaves-rod (stok) er en bar monteret på parentes. Det er praktisk at hænge gardiner på en sådan struktur, som har store grommets, dekorative sløjfer eller bånd og en vinger som fastgørelser.

Det vil sige, at stangen sættes direkte ind i sløjferne (eller de er fastgjort på den, hvis de har en velcro eller en dekorativ knap), i grommets eller snoet (sidstnævnte vil helt skjule stangen). På vingerne kan man for eksempel hænge bomuldsgardiner - de har det konstrueret konstruktivt. I enden af ​​sådanne tagskærer sætter sædvanligvis specielle tip, stik, nogle gange meget dekorative.

Søjlebåndet er en ståltråd, fastgjort fra siderne til specielle holdere. Det er kun godt for vinduer mindre end 3 m brede (under hensyntagen til fjernelsen af ​​tagbøjlerne fra siderne).

Ellers begynder tråden at sænke under gardinens vægt, selvom stoffet er tyndt og let. String modeller er designet til tynde tyll, gardiner, slør. Sammensætningen kan være multilag (så trækker de flere strenge), men det er usandsynligt, at det bliver uigennemtrængeligt.

Profillisten giver dig mulighed for at skabe flere lag strukturer, mens tykkelsen og vægten af ​​stoffer kan være store. På sådanne modeller kan du samtidigt hænge tyll (måske endda i 2 lag), gardiner og pelmets. Det er praktisk at hænge japanske gardiner paneler eller modeller monteret på gardin fletning på sådanne gardin stænger (de vigtigste fastgørelser af profilerne er kroge).

Hvis du vælger en bestemt mulighed, er det vigtigt at huske, at gardinerne skal være lette at fjerne fra loftets tagbøjler. Kroge eller klip skal være uden grove kanter, hak og forvrængninger. Taghullerne skal give en behagelig afstand, ikke kun for at skjule projektionen af ​​karmen eller radiatoren, men også for at fjerne tekstilmaterialet nemt. Dette er finesserne ved beregning, før du installerer tagbøjlerne.

Forresten, så gardinerne nedenunder slutter nøjagtigt "til gulvet", er det vigtigt at måle gardinens længde og derefter måle afstanden ikke til tagene, men til fastgørelseselementerne - kroge, clips osv.

Hvordan man syer og hænger vindues tekstiler smukt?

Ikke altid vælge det rigtige par taggardin gardiner betyder allerede at sikre skønhed og pæne udseende af vinduet. Loops, drawstring eller grommets klare deres opgave som standard.

Men hvad skal man gøre, hvis tekstilerne bliver fastgjort til klip eller kroge? Det vil være nødvendigt at jævnt fordelte det mellem disse fastgørelser, så intet sager så at lærredet jævnt fordeles. Hvordan gør man det?

Hvis værtinden har syning erfaring, er det selvfølgelig bedst at sy gardiner til loftgardinet selv. Det er billigere og vil give mulighed for at realisere enhver ide.

Med denne tilgang vil der ikke være nogen vanskeligheder med designet af det ønskede draperi. Den nemmeste og mest hensigtsmæssige løsning er at fastgøre et gardinbånd til gardinens overkant. Det vil give en ensartet samling uden sagging: Trækbåndets særlige tråde, lærredet strammes til den ønskede bredde.

Eller det er muligt at lægge ensomme folder over hele bredden af ​​gardinerne (bedre end de modsatte) og sy dem. Hvis nybegyndere nåler med syning har nogen problemer, kan du finde og se den tilsvarende træningsvideo, og følg derefter de modtagne råd.

Men generelt vil skræddersyet vinduet tekstiler i den simpleste version af de særlige vanskeligheder ikke levere. Det er nødvendigt at måle den korrekte længde (se ovenfor), tilføje tillæg for at behandle toppen med et bånd til den, læg den nødvendige monteringsfaktor i lærredets bredde (gardinens krumningsgrad afhænger af den), idet der tages højde for fremspringene på tagene uden for vinduet.

Efter skæring, sy side og bund snit med en søm, og top med gardin tape, bøje kanten.

Det er kun vigtigt at tage højde for, at længden af ​​sådanne gardiner vil være længere end til fastsættelse på en almindelig vægkanten, da sidstnævnte altid er lidt lavere. For at hænge vinduestekstiler korrekt på loftet, skal du tage højde for denne nyanse. Ellers vil vinduet se ud som "skudt ned".

Mere komplekse gardiner - med draperede detaljer, foringer osv. Anbefales ikke til nybegyndere at sy, da der er stor risiko for fejl.

Og hvad med gardiner? De syes i samme mønster som gardinerne.

Men hvis cornice ikke indebærer tilstedeværelsen af ​​et dekorativt panel, bag hvilket du kan skjule fastgørelseselementer, så lægger du en gardinduge på gardinbåndet, vil det ikke virke: båndet vil skinne gennem det delikate materiale. Der er en anden mulighed for montering. Det er nødvendigt at klæbe lærredet fra siderne med et par centimeter og fastgør det med et klip eller klip.

Find så midten af ​​stykket og fast, læg en lille fold, midterklip eller klip (deres nummer for dette skal være underligt).

Derefter fastgøres venstre og højre dele efter samme princip: de finder den midterste klemme og fixer med den en lille fold i midten. Dette gøres indtil alle fastgørelsesanordninger er brugt. Denne metode kræver et godt øje.

Tip: Det er bedre for uerfarne dressmakers at nægte, når man symer ikke kun komplicerede modeller, men også vanskelige stoffer at behandle: løs, for elastisk (forvrænget uundgåeligt), for tekstureret (sømene bliver ru) eller tynde (de "går" under behandlingen, derfor klippe og sy dem pænt også vil ikke fungere).

I sådanne tilfælde er det fornuftigt at benytte professionelle skræddersydere, selvom det skal betale et særskilt beløb. Men den upåklagelige udsigt over hele rummet afhænger i høj grad af vinduesindretningens upåklagelighed. Derfor vil ofrene være berettigede.

At lave vinduesåbninger med tekstiler ved hjælp af loftkorn har sine egne finesser. Men hvis du tager dem i betragtning, vil værelset sikkert vinde og finde den slags, som dens ejere ønskede at opnå.

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.

Sådan hænge tule på gardin tape: de grundlæggende regler

Forud for opfindelsen af ​​gardinbåndet blev installationen af ​​gardiner på cornice omdannet til ægte mel. Det var nødvendigt at dække stoffet ordentligt, beregne den nødvendige afstand mellem kroge og fastgør gardinet sikkert. I dag er der mange måder at hænge tyl på et gardinbånd og danne folder. Openwork tulle med original fletning vil være en elegant udsmykning til ethvert interiør.

Typer af fletning

Før du fastgør gardiner, gardiner eller gardiner på ledgen, skal du vælge den kvalitet og det nødvendige tilbehør til dem. Et af disse elementer vil være gardinetape. Det er et bånd inde i hvilket specielle ledninger er passeret. Sådanne strømpebånd har følgende funktioner:

 • form klare sløjfer til kroge
 • regulere antallet og størrelsen af ​​lærets folder.

Vælge et gardinbånd, vær opmærksom på sådanne parametre:

 • densitet og kvalitet af materialet
 • strimmel bredde;
 • type fastgørelser;
 • mulige måder at drape et stof på.

På markedet for boligtekstiler er der et stort udvalg af gardinbånd, omkring 100 sorter. Du kan nemt afhente:

 1. Gennemsigtige modeller. De bruges på tynde tylgardiner. De syes af mesh, slør, organza eller silke.
 2. Uigennemsigtige modeller. Disse bånd er designet til gardiner og gardiner af tykke stoffer, såsom fløjl, fløjl, jacquard og brokade.

Hvis du vil beholde gardins æstetiske udseende og spare i pris, er det bedre at bruge nylon tape. Teknikken til at sy det vil imidlertid ikke være let. Den største fordel ved denne mulighed er, at krogsløjferne på den er næsten umærkelige.

Når der ikke er behov for at skjule sløjferne, kan du bruge bomuldsfletning. Det er mere bekvemt at sy, men det har en "vanskelig" funktion. Ved vask vaskes materialet med næsten 20%. Det er meget vigtigt at vaske det, før du tørrer et sådant gardinbånd, tør det og damp det forsigtigt med et jern.

Også båndet under tagene varierer i bredde:

 1. Smal 2,5-4 cm. Sådanne modeller vil være nyttige, når forbindelsen mellem nettet og krogen er placeret bag dekorationsstrimmelen. Det smalle bånd er egnet til gardiner med lambrequin, til baguette cornice og dem, der er placeret i en niche. Ofte er det brugt til at forhindre en lille klud syet af letvægtsstof.
 2. Bred 10-17 cm. Det er bedre at bruge et sådant bånd, når tagskæggene har en ikke-standardform. Den er designet til at holde toppen af ​​gardinerne og eliminere dens sagging, især hvis der er mange monteringer og kroge på den. Det brede bånd er egnet til designløsninger, hvor accenterne placeres på folderne.

Det er vigtigt! For at få den samme afstand mellem folderne, er det bedst at bruge et målebånd og forudberegne antallet af elementer.

Det endelige resultat påvirkes af antallet af sløjfer. For at skabe enkle folder på tule eller gardiner er det tilstrækkeligt at begrænse til 2 rækker. Mere end 3 - vil tillade at samle et lærred med dekorative drop-flounce og voluminous folds fra produktets øvre kant. De kan dannes:

 • lodret for gardiner af typen romersk og fransk;
 • vandret for klassiske gardiner, tyl, gardiner med pelmets, italienske gardiner.

Endelig kan båndet være forskelligt i typen af ​​fastgørelse og fiksering:

 1. Kroge og løkker. Dette er en blød hardware, der giver dig mulighed for at danne folder af forskellige typer. Op til 2 rækker af løkker kan placeres her, hvor tyl eller et lyst gennemsigtigt gardin er hængt. Til 4 rækker, der er beregnet til at hænge tykke gardiner og gardiner uden yderligere bøjninger og hemming.
 2. Øjer. Hvis du har tænkt dig at bruge eyelets, er gardinbåndet fastgjort på metalringe. Fold vil blive dannet manuelt.
 3. "Krits-Kratz" eller tape-tape. På sømmen af ​​båndet er der en klæbrig strimmel til fastgørelse af båndet på selve lærredet. Et af dets sorter er velcro-velcro, som består af 2 elementer (sløjfer og kroge).
 4. Selvklæbende Dette er en hårdere version af gardinbåndet, lavet på princippet om "Kritz-Kratz."
 5. Interlining. I dette tilfælde opvarmer jernet klæbebåndet. Laget bliver flydende, og under indflydelse af temperaturen limes båndet straks til gardinet.

Tip! Brug modeller til grommets til rørskovler og fletning med sløjfer til tagbøjler med kroge.

fordele

Den bekvemmelighed af gardin tape er, at det er meget nemt at sy på en skrivemaskine til ethvert stof, hvilket skaber folder af forskellig densitet. Du kan også justere deres størrelse og nummer ved hjælp af ledninger, passeret langs båndet. Med fremkomsten af ​​sådanne tilbehør blev det meget lettere at hænge tyl, gardiner, gardiner og gardiner på tagskægget.

Gardin tape har flere fordele, med hvilke:

 • der er ikke behov for manuel syning af sløjfer (de er allerede til rådighed i de færdige varianter af bånd);
 • forenkler processen med at sy gardiner af varierende kompleksitet;
 • Justerbar bredde og længde af tyl, gardiner og gardiner uden radikale foranstaltninger (syning, beskæring osv.);
 • Båndet eller beslagene slides ikke ud og forringes over tid;
 • strammes i minutter på grund af ledninger;
 • giver en klar og pæne folder i tonen i "stemningen" i rummet selv;
 • Udsmykket og usædvanligt draperet stof af enhver struktur og densitet.

Med gardinflettet er det muligt at dekorere vinduesåbningen på en original måde samt drastisk ændre indretningens stil.

Monteringsmuligheder

Så snart du vælger en almindelig fletning, skal den forsigtigt fastgøres til den øverste kant af gardinet på den forkerte side. Indrykket skal være 5 mm fra kanten. Båndets kanter bevæger sig i 1,5 cm indad. Dernæst skal du trække ledningerne sammen, så du får den ønskede form af folderne.

For en bestemt type draperi er kendetegnet ved dens "monteringsfaktor" (CS). Dette udtryk betyder forholdet mellem lærredets størrelse og den allerede monterede version af tyll på gardinbåndet. CS-området går fra 1,5 til 3 m. For eksempel køber du et bånd med en samlingsfaktor på 3. Dette betyder at et 3 m draperet gardin er lavet af en 6 m bred web.

Der er flere muligheder for montering af tyl og gardiner:

 1. "Blyant". Denne alsidige type rynke udviser smalle gentagende elementer. Monteringsfaktoren er 1,5, så der vil ikke være noget stort materialeforbrug. På sådan en gardin tape er lettest at hænge tyl.
 2. "Bars". Du får ensartede rækker af folder. Deres antal og densitet afhænger af styrken af ​​ledningerne.
 3. "Boupha". Volumetriske ujævne folder vil se spektakulært på strikkede stoffer på grund af materialegenskaberne strækker sig. Virkningen af ​​luksus vil bringe et stof med metalliske glans eller lurex tråde. Fold er dannet ved hjælp af et bredt bånd og 4 rækker af ledninger. Monteringsfaktoren er bedre at hente fra 2,5. Mere elegant og dyrt vil se i denne udførelsesform, tykke gardin gardiner eller østrigske gardiner, som i billedet.
 4. "Veer". En sådan type danner raffinerede ventilatorfoldninger. Som regel består de af 3-5 fjer.
 5. "Butterfly". Opret bånd i form af diamanter vil vise sig takket være slipset af 4 ledninger på båndet.
 6. "Shot glas". Foldene er som et langstrakt glas med et ben. Tape i bunden skal være dobbelttipet for at opnå den ønskede form. Det er bedst at vælge et bånd med en KS 2.5 og en dobbelt række løkker til dette formål.
 7. "Bows". Ved hjælp af snørebånd fremstilles mønstre i form af enkelt- eller dobbeltbuer, som ligger tæt på hinanden. Vælg et gardinbånd af chiffon, mesh eller organza med en COP på 2,5 til 3.

Med en af ​​disse muligheder kan du arrangere en vinduesåbning til den ønskede interiørstil.

Hvordan man laver gardinerne?

For at hænge lange gardiner eller gardiner med et gardinbånd, er det vigtigt at hæve lærredet lidt. Hvis vi taler om tyll, er det nødvendigt at hæve undersiden af ​​lærredet mindst 5 cm fra gulvet. Overlock er først og fremmest brug for de produkter, der har meget smuldrende materiale. Det er vigtigt at lave en enkelt søm, for ellers risikerer du at få en tyk og sjusket kant.

Syning af båndet er som følger:

 1. Tekken er nivelleret, stryges.
 2. Den syes med et bånd indrykket 2 cm fra gardinens kant. I processen er det vigtigt at bøje kanterne og sikre, at linjerne er parallelle.
 3. Så snart båndet er syet, skal du kontrollere ledningerne. De skal være stramme.
 4. Kroge og clips er fastgjort for at forhindre tulle i at falde ud af løkkerne. I dette tilfælde observeres reglen af ​​det samme antal løkker på kroge. Dette gør det muligt for gardinet at give et komplet og pænt udseende.
 5. Fold er dannet. Ved at gøre det skal du overveje materialet såvel som strukturen af ​​stoffet. Det er bedst at skabe et skræl på begge sider på samme tid, så du har brug for en assistent. Du skal danne de mest tætte folder og skubbe dem fra den ene kant til det modsatte.

Alle gardiner med bånd er hængt både på dæktæppet og på stangen. Hvis du overdriver det med gardinens eller tylens højde, skal du hæve kroge på en række ovenfor. På denne måde gemmer du den uhæmmede cornice.

Tips

Hæng forsigtigt gardinet på gardinbåndet på forskellige måder. Du bør vide, at afstanden mellem kroge ikke må overstige 6 cm. Først efter at de er fastgjort på hængslerne, ligger det færdige lærred på corniceen.

Alle skabte folder på gardiner dikterer en bestemt stil i indretning:

 • "Pencil" -type samling med neutral farve er egnet til klassisk stil til kontorer eller kontorer;
 • ventilator samlingen vil se godt ud i stuen eller soveværelset med et luksuriøst og dyrt interiør;
 • "Glas" med gardiner eller tyll i gulvet vil dekorere de rummelige haller, haller og et hvilestue;
 • lys "puffer" vil se passende ud i børnehaven eller i køkkenet;
 • "buen" samlingen passer perfekt ind i det romantiske indre af soveværelset.

Det er muligt at sy et gardinbånd enten ved hjælp af en skrivemaskine eller manuelt ved hjælp af følgende regler:

 1. Sømme. De skal ikke skille sig ud på forsiden af ​​gardiner eller tyl.
 2. Kroge og ringe. Hvis du bruger lignende beslag, skal du placere dem over hele bredden af ​​gardinstrengen. Det eneste er, at de ikke kan hænges på en tråd, for det vil gøre det grimt at stramme tyllen selv.
 3. Virkningen af ​​luftighed fra folderne. For at gardiner eller gardiner let falder smukke haler, sy gardinetape indrykket til 20 cm fra den øverste kant. Så gardinet af selv det mest holdbare stof vil få effekten af ​​airiness.
 4. Tulle homogenitet. Hvis du vælger monofonisk, gennemskinnelig eller nylon tyl uden mønstre, er det bedre at skjule gardintape fra den forkerte side af gardinet.

Brug interessante måder at samle tyl, gardiner og gardiner på for at skabe en behagelig og stilfuld atmosfære i dit hjem.