Hvor længe skal gardinerne være: Korrekt beregning

Vinduets åbning har en betydelig indvirkning på udseendet af det indre og rummets opfattelse af rummet. Ud over det korrekte udvalg af stof, stil og ekstra tilbehør er det nødvendigt at forstå, hvor længe gardinerne skal være i et rum af en eller anden type. Ved hjælp af størrelsen på lærredene kan du styre mikroklimaet i rummet, hvilket giver det komfort, blødhed, et strejf af luksus, højtidelighed og pomp. Hver længde af gardinerne har sine fordele og ulemper. Beregn optimal ydeevne er ret simpel, du behøver kun at bestemme det ønskede slutresultat.

Hvor længe kan gardiner være?

Blandt de traditionelle indikatorer på længden af ​​gardinpaneler kan opdeles i fire hovedgrupper.

 1. Lange indrykkede gardiner 5-6 cm fra gulvniveau. Den mest almindelige mulighed for dato. Den største fordel ved løsningen er praktisk. Gardinens bund bliver ikke snavset, selv under rengøring. Ulempen er den visuelle reduktion af lofternes højde. Denne længde anbefales ikke til lofter under 2,5 m.
 2. Gardiner til gulvet (1 cm fra den vandrette overflade). Strenge klassiker, der er attraktiv og relevant hele tiden. En sådan løsning øger visuelt lofternes højde, men kan skabe yderligere vanskeligheder ved syning af gardiner (hvis loftet ikke er helt glat).
 3. Tøj, den nederste del ligger på gulvet. Til dette formål tilføjes fra 10 til 20 cm til den klassiske længde. Ideelt med hensyn til indretning er det en mulighed for et soveværelse eller en stue. Med det rette udvalg af stof skabes en atmosfære af komfort eller kongelig luksus. Storslåede folder af materiel er tilbøjelige til ophobning af støv, snavs og dyrehår. Designet skaber visse vanskeligheder ved rengøring.
 4. Gardiner til vindueskarmet. Indsæt et par centimeter op eller ned fra midten af ​​en vandret overflade. Sådanne produkter anvendes normalt i køkkenet eller i badeværelset. De har udtalt praktiske egenskaber, men de er dårligere end lange modeller med hensyn til indretning.

Når du vælger en bestemt type gardinlængde, er det vigtigt at overveje behovet for at bruge tilbehør. Mens gardiner liggende på gulvet har brug for minimal ekstra dekorativ støtte, korte gardiner uden accenter og ekstra detaljer ofte ser elendige og ikke æstetisk glædeligt.

Kort gardiner: fordele og egenskaber ved brug

Kurket korte gardiner, som ofte findes i køkkenet, har en række fordele, som gør dem til brug som dekoration af husholdninger:

 1. At lave malerier kræver et minimum af spørgsmål.
 2. Klæder frigør arbejdsfladerne så meget som muligt, tag ikke meget plads.
 3. Korte gardiner er lettere at fjerne til rengøring.
 4. Lignende gardiner bliver snavset mindre under madlavning og rengøring.
 5. Køkkener er små værelser, hvorfor meget sollys er særligt værdsat i dem. Lys og ofte gennemskinnelige gardiner giver fuldt naturligt lys, mens du lader i frisk luft.

Korte gardiner kan bruges i soveværelset og stuen, men de skal forsynes med passende dekorative elementer, der vil skabe den ønskede atmosfære og vil ikke se kedeligt i forhold til andre møbler.

Det er værd at bemærke, at gardinens gennemsnitlige længde kan "skære" højden af ​​rummet i halvdelen, så korte gardiner bør ikke være af tykke, mørke kontrasterende med rummets materialer.

Typer og træk af lange gardiner

Lange gardiner betragtes som klassikere af indretningen, som aldrig mister sin popularitet. De aflange paneler ser altid elegant og elegant ud, visuelt øger loftets højde, og med det rigtige valg af ornament og materie udvides også rummet.

 • Gardiner i gulvet kan forklare fejl i udformningen af ​​basisplader under vinduet, uklare ujævne sømme på væggene og andre kosmetiske defekter. Hvis gulvet i rummet er fladt og ikke har mærkbare forskelle i højden, vil denne designopløsning med held passe ind i det meste af interiøret. Selv en professionel dekoratør eller skrædder vil ikke kunne beregne længden af ​​gardiner i gulvet med uregelmæssigheder på en vandret overflade. Uoverensstemmelser vil være tydelige, ødelægge hele billedet. Hvis der opdages uoverensstemmelser efter gardinens hængning, anbefaler eksperter at forkorte panelerne, hvis lofternes højde tillader det, eller brug dekorative striber, hvis dette ikke modsiger rummets stilstand.
 • Portier relateret til gulvet giver ensemblet udseende en særlig blødhed og den indvendige elegance. Designbeslutningen er lige så passende i den elegante stue og hyggelige soveværelse. Det er vigtigt at huske, at en sådan indretning vil kræve et betydeligt forbrug af stof. På den anden side vil der ikke være behov for yderligere elementer og komplekse tilbehør i dette tilfælde. For at give billedet af harmoni og fuldstændighed ret beskedne pickups fra samme sag som gardinerne selv. Det er værd at tænke et par gange, før du bruger en sådan dekoration i et hus, hvor der er dyr. En anden ulempe ved meget lange gardiner er behovet for hyppig rensning og grundig regelmæssig vask af klud. Efter hver rengøring skal stoffet genudlægges smukt og genoprette luftbilledet.
 • De mest populære er gardiner, hvis længde ikke når nogle få centimeter til gulvet. De er ret økonomiske, når de bruger dem, er uregelmæssighederne på den vandrette overflade ikke så mærkbare, størrelserne på panelerne tillader tør og våd rengøring, det frie hængende stof opsamler ikke meget støv. Sandt nok er det ikke så nemt at beregne længden, designe og lave sådanne gardiner. Målinger skal udføres på flere steder, man må ikke glemme indrykninger for sømme: unødigt forkortede paneler ser temmelig patetiske og sjusket ud.

Før man vælger en funktionelt egnet variant, er det nødvendigt at sammenligne gardinens længde med det anvendte materiales tekstur og farve. Jo lettere stoffet er, desto kortere kan gardinerne være.

Grundlæggende målinger før sy gardiner

Sådan beregnes længden af ​​panelerne?

For at beregne længden af ​​gardiner og finde ud af mængden af ​​materiale, der kræves, er det nødvendigt at konsekvent producere en række handlinger.

 1. Afstanden fra gulvet til tagene måles.
 2. Afhængig af typen af ​​fastgørelser (øjenlåg, løkker, ringe) er det nødvendigt at tilføje eller trække fra 2 til 10 cm stof.
 3. Afhængigt af stoffets tæthed, tilføj fra 2 til 4 cm på kvoterne øverst og nederst på lærredet.
 4. Hvis gardinerne er i gulvet, trækker du 1 cm, hvis du er i afstand fra gulvet - trækker 5-6 cm, hvis på gulvet - tilføj 10-20 cm.

Ved design af korte gardiner udføres de samme manipulationer, men allerede med orienteringen på vindueskarmet.

Stol ikke på loftets ensartethed, vinduesåbning og gulv - målinger tages mindst fem point. Det er nødvendigt at købe stof med en lille bestand. Dette vil undgå fejl, og om nødvendigt vil det være muligt at ændre stilen. Når du bruger en foring, er det værd at overveje, at det lidt trækker hovedtøjet væk, lidt løfter det over de planlagte indikatorer.

konklusion

På de lange gardiner bruger ofte den originale finish. Hvis dette element er til stede, skal det være synligt. Gardiner til gulvet, du skal give en pæn og indlysende dekorative form, ellers vil de ligne en irriterende fejl ved beregning af materialet. Denne type dekoration skal præsenteres med et smukt, godt draperet stof.

Før du beregner længden af ​​dåserne, skal du overveje, at du bruger ekstraelementer. Hvis gardinerne er fastgjort ved hjælp af grib, vil dette også påvirke den endelige præstation.

Hvilken længde og bredde skal der være gardiner? Bestem højden fra gulvet

Når man vælger gardiner, fokuserer mange moderne forbrugere primært på farve, mønster, mindre ofte på tekstur, idet man glemmer at design af vinduet tekstiler også er længde med bredde. Samtidig er det næsten umuligt at vælge et sådant tilbehør korrekt uden korrekt beregning af størrelsen, så overvej hvad produktparametrene skal være.

Højde klassificering

Det er ikke helt korrekt at sige, at der findes standardstørrelser af gardiner i højden - deres længde afhænger faktisk af lofternes højde.

Men der er standarder defineret af designere af, hvor langt et gardin kan gå ned.

 • De korteste og derfor billige gardiner er begrænset til karmen, og mere præcist når den ikke engang omkring 1-2 cm. Denne løsning anvendes ikke i små værelser, fordi den skærer lodret. Men i den samlede version og i et lyst farveskema er en lignende ide perfekt til et middelhavsstil køkken eller spisestue.
 • En interessant, men relativt sjælden mulighed er at bruge færdige kits, der lukker karmen med en margen på 10-20 cm. Løsningen kan være interessant at passe ind i næsten ethvert interiør, men der er mange restriktioner for bare en sådan længde - f.eks. Børden ikke anvendes, og ved siden af med vinduet kan du ikke have elektriske apparater, for ikke at nævne komfuret.
 • En af de mest populære løsninger er gardiner, hvor højden fra gulvet er begrænset til kun 5-7 cm. I betragtning af denne længde skal du huske at med en betydelig bredde af vinduet og en overflod af tunge folder, vil du altid føle at loftet er lavere end det er faktisk. Men for standard lejligheder i den gamle bygning med en højde på 240-250 cm, er denne løsning ret passende.
 • Der er også en efterspørgsel efter længden, som kaldes "til gulvet", selvom minimumsafstanden fra gulvet i intervallet 1,5-2 cm normalt opretholdes selv her. Mange mennesker kan lide denne løsning på grund af deres grundighed - sådan design kan ofte findes i hallen, og den valgte længde indebærer normalt en fuld åbning af åbningen og bredden.

Ved hjælp af sådanne lange gardiner maskerer ofte små uregelmæssigheder af gulvet, der finder sted langs soklerne.

 • De mest elegante ser især lange gardiner med folder, som delvis ligger på gulvet - søgelængden kan være fra 10 til 30 cm, og den samlede længde af gardinet henholdsvis 3 meter i lave rum og op til 4 meter høj. Det skal tages i betragtning, at det er ubelejligt at tage sig af dette tilbehør, fordi det hurtigt er forurenet og kræver konstant pleje, herunder vask og udfoldning på gulvet. Men for badeværelset er en sådan løsning optimal, fordi den giver dig mulighed for at beskytte rummet fra stænkvand.

Hvad angår tyl, er det næsten altid hensigtsmæssigt, og i alle de beskrevne varianter, bortset fra den første, da dens længde skulle falde sammen med længden af ​​hovedgardinet.

Hvordan bestemmer du længden af ​​stoffet til gardiner?

I dag er afvisningen af ​​færdige kits til fordel for brugerdefineret skræddersyet en stofvare valgt af kunden meget almindelig. Det skal forstås, at det vil være problematisk at øge den manglende længde - i det mindste vil det oprindelige design gå tabt, og meget få mennesker vil overpay for en betydelig mængde overskydende stof. Derfor skal du forstå, hvordan du vælger længden af ​​klippet.

Først skal du beslutte dig for en af ​​de typer gardiner, der er beskrevet ovenfor. Det skal bemærkes, at der i de fleste tilfælde dog vælges lange gardiner - de er kun hensigtsmæssige, når vindueskarmens rum anvendes aktivt. Under alle omstændigheder er korte gardiner normalt nødvendige for enten at understrege stilens stilhed eller som at opfylde strenge sikkerhedskrav.

Det næste skridt er at bestemme størrelsen på området, som er planlagt til at lukke gardinet. Højden måles fra loftet til vindueskarmet eller gulvet (afhængigt af længden, som foretrækkes), og målingerne skal udføres på flere kontrolpunkter, som skal være mindst fem. Dette gælder især i gamle huse, der er karakteriseret ved synkende processer, hvoraf kokonåbningen kan skævt. Gentagen måling af højde på forskellige punkter vil også give dig mulighed for at skjule eventuelle ujævnheder i gulvet eller i det mindste ikke stå over for en ubehagelig overraskelse, der allerede har færdige gardiner.

Afstanden fra tagene til gulvet er ikke den sidste længde af gardinerne, fordi du skal tage højde for nogle få vigtige punkter. I det mindste er stoffets overdel delvis hæmmet, og nogle få centimeter kan gå til fastgørelseselementerne. For eksempel kræver gardiner med øjenlåg sædvanligvis en reserve med en god 10 cm længde, men et par centimeter kan være nok til kroge.

En lille procentdel af længden er garanteret at niveauer foldene, fordi normen er at øge længden med en anden 2-4 cm. Dette øjeblik er ret vanskeligt for en nybegynder, derfor anbefales det at rådføre sig aktivt med sælgeren i en stofbutik. Hvis gardinet skal være bogstaveligt længden af ​​gulvet, er det ønskeligt at gøre det kortere med en eller to centimeter - når stoffet ikke trækkes langs gulvet, vil det gøre det renere, og interiøret vil ikke ødelægge noget.

Dagens mode er usædvanlige gardiner, som er asymmetriske i modsætning til det klassiske rektangel, og nogle gange endda har formede stykker af kompleks form. Hvis det er meningen at syde sådanne portier i rummet, er det allerede uønsket at komme forbi med minimale målinger som dem, der er beskrevet ovenfor. Det er værd at tegne en detaljeret oversigt over produktet med dimensioner, flere gange at have kontrolleret alt.

Valg bredde

Hvad angår bredden, er den vigtigste afgørende faktor loftkanten. Gode ​​gardiner skal give mulighed for at fortynde vinduet helt langs hele taglængden, så du skal begynde med at måle den sidste indikator. De ekstreme positioner i venstre og højre kroge vælges som startpunkter; hvis enheden er beregnet til en krølle, tages der målinger fra de punkter, ud over hvilke de ikke længere kan indtaste.

Det er forkert at tænke på, at længden af ​​tagskægget betyder gardinens bredde, da man næppe kunne se et vinduesgardin med et helt lige gardin et eller andet sted. Der kan undtages en undtagelse for de smaleste vinduer med en bredde på højst en og en halv meter. I alle andre tilfælde tages stoffet nødvendigvis med en margin for at give mulighed for at danne attraktive folder.

Der er en fælles formel, ifølge hvilken en cornice på 1,5-2 meter indebærer et gardin, der er en og en halv gange længere end denne størrelse. Og med længden af ​​cornice over to meter, bør gardinet være to eller flere gange bredere, og indikatorerne vokser proportionelt - mange fold er nødvendige for et stort vindue. Dette er imidlertid allerede et smag af enhver forbruger.

Tips til valg

For en person, der ikke er fremmed for den medfødte skønhedssans, er det muligt at skabe et indre på egen hånd uden at være styret af visse almindeligt anerkendte normer. De fleste vil imidlertid med glæde hilse på at få et tip om valget af gardinstil.

Vi hentede flere populære anbefalinger til alle værelser i en typisk lejlighed.

 • For et typisk soveværelse er den mest fordelagtige løsning gardinerne til gulvet, som i det minimalistiske design af soveværelset er hovedfokus. Tilstedeværelsen af ​​tyl af samme længde i dette tilfælde er nødvendig - sådan opnås en konstant dæmpet belysning og en følelse af ensomhed. Den eneste undtagelse fra reglen er placeringen af ​​sengen lige under vinduet - i dette tilfælde vil lange gardiner sandsynligvis blande sig, fordi det er bedre at vælge dem op til vindueskarmet.
 • Børns principper svarer overvejende til soveværelset til voksne, men i tilfælde af meget små indbyggere er der særlige krav. Så lange gardiner er bogstaveligt kontraindiceret her - selvom ejerne ikke har nok styrke til at rive dem sammen med tagskæggene, vil de være mindst permanent snavset. Af denne grund er det for børneværelset meget ofte at vælge korte vinduesgardiner eller endnu mere moderne muligheder som rulleskodder, der kun dækker vinduesåbningen.

Gardiner fra gulvafstanden

At lave en vinduesåbning påvirker rummets rumlige opfattelse og indretningens udseende. Længden af ​​gardinet fra gulvet spiller en vigtig rolle i denne sag, såvel som det korrekte valg af stof og ekstra tilbehør. Du kan styre mikroklimaet i rummet, hvilket giver det blødhed, komfort, mysterium ved hjælp af størrelsen af ​​lærredene. Denne mulighed er kontroversiel og afhænger af din smag og ønsker. Overvej de mest populære muligheder i moderne interiører.

Hvor længe kan gardiner være?

Tekstilstofens tekstur og størrelse påvirker komforten i rummet og giver det et strejf af luksus. Hvad skal gardinens længde være fra gulvet? For hvert værelse beregnes deres indikatorer afhængigt af det ønskede resultat.

Der er traditionelle indikatorer for panelernes længde, som er opdelt i fire hovedgrupper:

 • Gardinelængde fra gulvniveau på 5-6 cm. I dag er det - den mest almindelige løsning. Den største fordel er praktisk. Tekstilens bund bliver ikke snavset, selv under rengøring af rummet. Men samtidig reduceres rummet visuelt.

Det er vigtigt! Det anbefales ikke at bruge en sådan længde med en lofthøjde under 2,5 m.

 • Gardiner til gulvet. Dette er en klassiker, der altid er relevant. Denne løsning øger visuelt højden af ​​lofterne, med det rigtige valg af stof og ornament udvider rummet. Tekstilstoffer i gulvet maskerer manglerne i installationen af ​​bundplader under vinduet og blokerer kosmetiske defekter på væggene.

Det er vigtigt! Denne mulighed passer perfekt ind i indretningen af ​​værelser, der har et fladt gulv, fordi det med meget uregelmæssigheder er meget svært at beregne gardinens længde korrekt, så der ikke længere kan ses uoverensstemmelser.

 • Tulle ligger på gulvet - det er moderigtigt. Denne teknik er ideel til en stue eller soveværelse. Det er nødvendigt at tilføje fra 10 til 20 cm til den klassiske længde. Sådanne gardiner ser luksuriøse ud, men er tilbøjelige til ophopning af snavs, støv og dyrehår. Der er nogle problemer under rengøring.
 • Gardiner til vindueskarmet. Oftest anvendes sådanne produkter på badeværelset eller i køkkenet. Meget praktisk, men med hensyn til indretning er de dårligere end lange modeller.

Det er vigtigt! Når du vælger gardiner, overvej behovet for at tilføje tilbehør. Lange gardiner har kun minimal dekorativ støtte, og korte dem uden at det ser kedeligt og uæstetisk ud.

Hvordan beregner du den ønskede længde?

Vi overvejede hvad der kunne være gardinens højde fra gulvet. Nu lærer vi at beregne det korrekt:

 1. Mål afstanden fra tagskægget til gulvet.
 2. Træk eller tilføj 2-10 cm, afhængigt af typen af ​​dine beslag - ringe, øjenlåg, hængsler.
 3. Tilføj 2 til 4 cm for kvoterne i lærredets nedre og øvre del - alt afhænger af densiteten af ​​det anvendte materiale.
 4. Hvis gardinerne er i gulvet, trækker du derefter 1 cm, hvis du er i afstand fra gulvet - ca. 6 cm, og hvis du er på gulvet, så tilføj ca. 20 cm.

Det er vigtigt! Hvis du skal beregne længden af ​​korte gardiner, skal du lave de samme mål, men ikke navigere ved gulvet, men ved vindueskarmet.

Køb stof med en lille margen.

Hvordan undgår man fejl?

Brug disse retningslinjer:

 • Dyrt stof til gardiner har en original finish. Overvej denne kendsgerning, når du vælger et færdigt produkt for at understrege det.
 • Gardiner, der ligger på eller berører gulvet, skal have en dekorativ udseende. Det er bedre at have en smuk draperi, når du vælger en sådan mulighed.
 • Overvej behovet for tilbehør på forhånd.
 • Forhold til det generelle design af rumtegningen på tekstil lærred.
 • Kombiner farve løsninger korrekt.
til indhold ↑

Videooptagelser

Vi overvejede, hvor højt gardinerne er fra gulvet i værelserne. Der er et bredt udvalg af gardiner af forskellig struktur, længde og formål. Fremstil valget langsomt og bevidst, og du vil være i stand til at vælge din egen version, ideel, som vil dekorere og færdiggøre interiørets stil i dit hjem!

Hvad skal være den rigtige længde af gardiner

Mange mennesker indser, at gardinerne spiller en afgørende rolle i indretningen, hvilket giver det fuldstændighed og organisk karakter. Men i dette spørgsmål er vigtigt ikke kun gardinens stil, men deres længde. På billedet kan du tydeligt se, at gardiner af forskellig længde ser helt anderledes ud, hver gang de giver værelserne enten legende eller mystik eller højtidelighed afhængigt af dets funktionelle formål.

Det er også værd at bemærke, at spørgsmålet om, hvordan den rigtige længde af gardiner skal være ens, er meget kontroversiel. Denne parameter afhænger altid af dine ønsker og smag, men muligheder, der især efterspørges i moderne interiør, vil blive diskuteret nedenfor.

Fælles muligheder

Oftest for udformningen af ​​vinduesåbningen i forskellige rum i lejligheden anvendes gardiner:

 • længe til gulvet;
 • liggende på gulvet (ca. 20 centimeter);
 • lige over gulvet (2-6 centimeter).

Gardiner til gulvet er en klassisk mulighed, der simpelthen ikke kan miste sin relevans. Gardiner af denne længde ser altid elegant ud og æstetisk glædeligt. Hertil kommer, at loftets højde øges visuelt. Men hvis du ønsker at sy gardiner nøjagtigt til gulvlængden selv, så vær klar til at møde nogle vanskeligheder. Det største problem her ligger i, at lofterne næsten aldrig er helt glatte, så lærredens højde kan variere.

Gardinerne ligger på gulvet vil give en særlig blødhed og nåde til interiøret. Denne mulighed er ideel til formelle, elegante stuer og hyggelige værelser. Men vi bør ikke glemme, at dette design af gardiner ikke er godt for alle. For det første kræver sådanne lange gardiner et stort forbrug af stof. For det andet er denne stil ikke acceptabel, hvis der er dyr i huset. Og for det tredje vil støv ophobes i draperier, og hvis du ikke har mulighed for at vakuum og vaske portier ofte, er det bedre at stoppe ved en anden mulighed.

De mest populære i dag er gardiner, hvis højde er et par centimeter fra gulvet. Det er også ret vanskeligt at sy sådanne gardiner alene, da målerbejdet kræver den højeste præcision og håndværk. Husk også, at gardinens længde reducerer lofternes højde noget.

På billedet kan du se en anden interessant og usædvanlig mulighed, ideel til køkkenet eller badeværelset - gardiner op til vindueskarmet. For at gøre sådanne gardiner til at se smukke ud i den udvidede form anbefales det at bruge nogle ekstra tilbehør: holdere, stilfulde holdere mv.

Sådan beregnes længden

For selvstændigt at måle gardinens korrekte længde og beregne mængden af ​​materiale, du skal sy, følg disse trin i rækkefølge:

 • måle afstanden fra gulvet til loftet;
 • trække to eller tre centimeter til skråningerne;
 • Tilføj et par centimeter på begge sider for kvoter.

Hvis du vil have gardinerne at ligge elegant på gulvet, skal du tilføje et par flere centimeter i længden af ​​materialet, og hvis du vil have gardinerne lidt højere end gulvet, skal du tage et par centimeter. På grund af den mulige ujævnhed af loftoverfladen, må man foretage målinger på flere steder og også købe stof til gardiner med en lille margen.

Husk, at gardinens længde er mindre vigtig end deres stil eller farve, så tag de rigtige dimensioner alvorligt men kreativt. Glem ikke også om beklædningen og forskellige dekorative tilbehør, der vil give vinduesindretningen endnu mere komfort og elegance.

Alt om, hvor længe gardinerne skal være.

Gardinens længde er næsten den første ting at gøre, før du begynder at sy en given indvendig genstand. Forresten er designet af rummet og dets tilsigtede formål afgørende for valget af gardinens størrelse i forhold til gulvet. Før du vælger den ønskede type, anbefales det at gøre dig bekendt med alle mulige muligheder.

Curtain Length Options

Alle gardiner kan opdeles i to kategorier:

 • dem, hvis længde måles fra gulvet
 • og dem, for hvilke det beregnes i forhold til vindueskarmet.

Disse to grupper kan i sin tur også opdeles i flere typer. Gardiner, hvis længde måles afhængigt af placeringen i forhold til gulvet, kan opdeles i tre kategorier, og dem, hvis længde beregnes afhængigt af vinduesværdets niveau med to. Nedenfor er en kort beskrivelse af alle fem typer og muligheder for deres placering. Spørgsmålet om fordele og ulemper ved hver bestemt art hæves også.

Gardiner hænger og ligger på gulvet

I denne stil, ofte dekoreret enten luksuriøse stuer, eller komfortable soveværelser. Når man vælger tunge stoffer med et strikt eller fraværende mønster, skabes der en atmosfære af en vis luksus og komfort i hjemmet. Desuden vil tæt materiale hænge smukt og danne folder på gulvet.

Lærredens længde beregnes på en sådan måde, at den var på gulvet fra 10 til 20 cm materiale. Illustrationen nedenfor viser, hvordan denne indstilling ser ud i rummets design:

Når du vælger denne indstilling, skabes der visse vanskeligheder under rengøringen af ​​rummet (da materialet skal fjernes fra gulvet for fuld vådrensning), kan der desuden nemt opsamles støv og snavs i stoffets folder på gulvet.

Hvis der er kæledyr i huset, er der yderligere vanskeligheder. Ud over det faktum, at uld nemt akkumuleres på stoffet, er kæledyr ofte ikke vildt for at lege med hvad der ligger på gulvet, hvilket ofte fører til dannelse af puster eller endda huller.

Gardiner med en kant i 1 cm fra gulvet

Dette er en ret almindelig mulighed, da det betragtes som en klassiker og skaber en vis stringens i designen af ​​rummet. Et eksempel på et værelse med valget af denne designvariation er vist på billedet nedenfor:

Når man vælger gardiner af en sådan længde, øges loftets højde visuelt, hvilket er særligt værdifuldt for lokaler, hvor de ligger mindre end 2,5 m fra gulvet.

Rengøring af rummet med sådanne gardiner er nemmere end hvor de ligger på gulvet, men den nederste kant forbliver dog i farezonen under rengøring. Derfor anbefales sådanne gardiner enten at blive fjernet eller løftet og placeret i et niveau på mindst 5-6 cm fra gulvet.

Gardiner faldende 5 cm fra gulvet

Dette er den mest almindelige og enkle løsning, som undertiden kaldes "standard curtain". For det første er dette niveau af dangling af stoffer det mest praktiske, da det ikke er nødvendigt at rengøre eller løfte lærredet ved rengøring af lokalerne. Da deres kontakt med gulvet er udelukket, bliver de desuden snavset mindre, og støv ophobes ikke på dem.

En af de væsentligste mangler af denne type er, at visuelt sænker loftets højde. Dette betyder, at denne type er acceptabel for værelser, hvor afstanden fra gulv til loft er mindst 2,5 m.

Gardiner til vindueskarmen

Ved denne beregning er materialet syet således, at stoffets nederste kant ikke når vindueskarmet med 1-2 cm. Denne type er praktisk, bruges ofte til køkkener eller lukkede vinduesåbninger i badeværelset.

Det skal bemærkes, at en sådan designmulighed sjældent vælges til brug i stuen eller i soveværelset, da der på dette niveau er overhæng af materialer, kan rummet se ufuldstændigt ud, og selve gardinet er ret ringe. Nogle gange er det acceptabelt at anvende en sådan sort i et rum, hvor vindueskarmet bruges som en ekstra hylde, såvel som i børns soveværelser, hvor vinduerne er lave.

Gardinlængde under vindueskarmet

Denne designmulighed bruges ofte til børnelokaler, hvor det er umuligt for stoffet at nå gulvet. Ved beregning af materialet til syning beregnes afstanden fra begyndelsen til slutningen af ​​lærredet således, at gardinet er 10-15 cm hængende nede under vindueskarmet. Denne mulighed er mere praktisk, æstetisk og smuk i forhold til hvor materialet ikke er nok til vindueskarmet.

Det er også acceptabelt at bruge denne visning, når du lukker vinduesåbningen i køkkenet. I eksemplet illustreret nedenfor er der ingen tyll, og materialet til syning er koordineret med hele køkkenets farveskema.

Desuden, hvis der på vinduet, ud over gardinerne, er der også tulles, så forpligter den tidligere at helt dække sidstnævnte. Dette betyder, at hvis der er tyll på vinduet, skal gardinet vælges længere, så indstillingen før vinduesbrættet vil ikke være egnet.

For at bestemme typen og afstanden fra begyndelsen til slutningen af ​​lærredet, skal du udføre en generel analyse af rummet og korrekt måle det. Det første du skal være opmærksom på er formålet med dette værelse. Brugt i børnenes soveværelse vil afvige væsentligt fra køkkengardinerne, og gardinet på vinduet i badeværelset vil have et helt anderledes udseende end i receptionen. Desuden skal der laves målinger, der skal hjælpe til beregning af det krævede materiale, inden der købes eller behandles et materiale. For at beregne, skal du vide, hvor mange centimeter fra gulv til eave, hvilken højde af loft (for at vælge en type) og også for at analysere, om den valgte indstilling er passende, og om det er hensigtsmæssigt for designet af dette rum.

Som det fremgår af de oplysninger, der fremlægges i denne artikel, bør gardinerne som et uundværligt element i interiøret koordineres med rummets design, og valget af deres længde afhænger stort set af rummets formål.

Fortæl mig, hvad gardinens længde skal være: Til gulvet eller gardinerne skal ligge på gulvet?


Jeg ved ikke. Hvilken længde gardiner skal du lave: Skær i gulvet eller lad dem ligge på gulvet? Og hvis de ligger på gulvet, hvor mange centimeter?

Bedste svar

Interessante tilbud

Andre spørgsmål om dette emne

Hej Jeg kan ikke vælge farverne til at farve tapet i en 1-værelses lejlighed. En masse nuancer, men jeg kan ikke forestille mig dem på væggene. Jeg er bange for at savne - vælg enten for mørkt eller lyst, hvilket hurtigt vil kede sig. I vores by.

God eftermiddag, kære elskere! Vi skal dekorere balkonen med efterligning af tømmer med yderligere maling, fortæl mig venligst, hvad er den bedste måde at behandle og male træet på, så det holder længere? Tak!

I børnehave klæbte den sædvanlige lyse tapet uden et mønster og glitter. Vi ønsker at sætte et trukket billede af berømte atleter. Kunstner tegner - sort og hvidt billede, kontur. Jeg vil have filer med et billede på mine hænder. Men hvordan man overfører til væggen? Til.

God aften, aften Vsevoleschiki! Der var et spørgsmål om murens design: hvor er USSR-væggen sådan en sofa. Jeg vil have en mursten, men jeg ved ikke hvordan man distribuerer den korrekt: på hele væggen eller bare kolonnen til venstre? Fortæl mig mulighederne. Tak på forhånd.

God dag! Ideen til at indsætte over væggen bag tv'et med tapet efterligner træ, forlader mig ikke alene. Jeg ville være meget taknemmelig for råd og feedback: hvilke er bedre at vælge, hvor kan jeg købe overhovedet, er der nogle finesser.

Hvor længe skal gardinerne være?

Når man korrekt har valgt vinduesåbningens design, er det muligt at vælge rentable og indvendige områder i rummet eller skjule fejl. Ud over farve og stil er det vigtigt at overveje gardinens længde.

Uhensigtsmæssigt korte eller for lange gardiner eller tyl, de kan skade det samlede udseende af rummet. Hvad er sorterne, og hvordan man vælger de rigtige gardiner er vigtigt at kende hver værtinde.

Tylens længde og gardiner

Blandt de forskellige produkter skelnes hovedgrupperne langs materialets længde:

 1. Kort gardiner "på vindueskarmen". Størrelsen beregnes under hensyntagen til progul mellem stoffets ende og vindueskarmet på 1,5-2 cm. Ofte hænges de sammen med lamrequins, tulles osv. Hvis du bruger mørke materialer, synker de visuelt rummet, det er ikke fordelagtigt for små og lave rum. Flørtende gardiner i køkkenet, der samles på siderne med klistermærker, vil skabe en følelse af legethed og lethed. De vil ikke blande sig i hverdagen og blive mindre beskidte;
 2. Tæppe under vindueskarmet i en afstand på 10-20 cm. Denne mulighed er kun egnet til værelser, hvor vindueskarmet ikke bruges som brugbart rum, og der er ingen gas- eller elapparater i nærheden;
 3. Længden fra gulvet er 5-7 cm. Denne mulighed anses for at være den mest populære, men man bør huske på, at med sådanne gardiner reduceres højden af ​​rummet visuelt. Dette er især ufordelagtigt for lejligheder med lofter under 2 meter. Et stort antal folder i tunge lærred gør også vinduets rums tyngde tyngre. Tulle i sådanne tilfælde er hængt på et niveau med længden af ​​et tungt gardin;
 4. Tøj "i gulvet" - den mest rentable og populære mulighed for lejligheder. Gardiner placeret i en afstand af 1-1,5 cm fra gulvet, der visuelt skaber indtryk af et gulvstop, hvis belægningen ikke er ens, skal dette tages i betragtning ved måling. I dette tilfælde kan du rette op på manglen på ujævnheder på gulvet. Stoffet bruges med en margen eller præcis afstanden fra væggen til væggen. Hvis der er et strækloft, er nuansen placeret i gardinens placering - den kan gemmes under loftet (så stoffet skal tages med en margen) eller under loftet;
 5. Stoffet ligger på gulvet i 10-30 cm. Sådanne muligheder benyttes sjældent på grund af deres hurtige forurening og upraktiske egenskaber. Under rengøring skal de løftes, og efter - også omhyggeligt lagt ud. Særligt fordelagtige, disse modeller ser i elegante værelser. De kræver ikke tilføjelser i form af tilbehør, men udfører selvstændigt funktionen af ​​komplet dekoration.

Forskellen i størrelsen på tyll og gardiner kan kun være i den første variant, i resten falder de sammen. I version 5 kan tyllen være kortere, længden er skabt af gardinerne selv.

Gardinens længde i hjemmet

Det traditionelle design af vinduesåbningerne i soveværelserne er en kombination af tyll og gardiner til gulvet. Dette giver rummet privatliv og komfort. Farveskemaet er valgt afhængigt af interiøret.

Pastel og kølige farver øger visuelt rummet. Når vinduesåbningen er placeret direkte over sengen, er det bedre at hente gardinerne før vindueskarmet eller bruge rulleindstillingerne med muligheden for fuld blackout.

Soveværelset er et særligt sted i huset, hvor det er nødvendigt at grundigt opretholde renlighed. Lange gardiner kan være ubehagelige - det er svært at fjerne og vaske dem regelmæssigt.

Gardiner i køkkenet

Gardinens længde i dette rum afhænger af flere forhold på én gang:

 • Loftshøjde;
 • Værelses størrelse;
 • Placeringen af ​​kogezonen.

Når køkkenet er lille, og hvert hjørne er givet til funktionelle bordplader, hvor elektriske apparater og andre nyttige køkkenartikler er placeret, er det bedre at bruge gardiner op til vindueskarmet eller rullede modeller, der kun dækker glas. Den anden mulighed er den mest praktiske, det frigør vindueskarmet, og gør det til et andet nyttigt rum.

Advarsel! Gardinversionen under vindueskarmet nogle få centimeter er måske ikke praktisk, hvis der er køkkenredskaber på vindueskarmet eller der er blomster. Hyppig kontakt med kluden kan hurtigt føre til beskidte kanter.

Hvis køkkenet er stort nok eller opdelt i en spisestue og en madlavningszone, kan du anvende enhver designmulighed til vinduesåbning - fra rulle til tunge gardiner til gulvet.

Gardiner i stuen

At lave vinduet i stuen er en rigtig kunst. Her er ejernes fantasi ikke begrænset, og du kan sikkert implementere forskellige designideer.

Gardiner på gulvet ser fordelagtige og solide i store stuer. Men det skal huskes, at denne mulighed er egnet til produkter fremstillet af lys og blødt væv: organza, chiffon, muslin, satin. Hvis gardinerne er lavet af tung, stiv klud, vil de rynke og danne grimme folder og en følelse af uorden.

Korrekt længdevalg

Korrekt vælge gardinens længde, givet flere faktorer:

 • Rummets område;
 • Sill funktioner;
 • Det indre af rummet;
 • Placeringen af ​​møblerne i forhold til vinduet.

Beregning af materiale til gardiner

Hvis du planlægger at lave en uafhængig sy- eller ordsyningsgardiner, skal du korrekt beregne mængden af ​​materiale. Forkert køb af et mindre stofskår kan føre til en misforhold mellem ideen og resultatet.

Inden du går på materialet, skal du bestemme, hvor længe gardinerne behøver, og gå videre til målingen:

 • Måling af afstanden fra tagskægget til gulvet;
 • Tilføj fra 2 til 10 cm afhængigt af typerne af fastgørelseselementer - grommets, kroge mv.
 • Tilføj 2 til 4 cm, afhængigt af stoffet;
 • Når du vælger gardiner i gulvet, skal du tage væk 1 cm, hvis længden er opfattet på gulvet - tilføje op til 30 cm;
 • Bredden skal tage hensyn til antallet og dybden af ​​de påståede folder.

Alle længde målinger skal tages ved 4-5 kontrolpunkter over hele bredden. Dette vil hjælpe i tilfælde af ujævnt gulvniveau. Hvis gardiner er udformet med asymmetri eller med skåret snit, er det bedre at tegne et diagram på et ark med detaljerede karakterer af længder og kvoter.

Advarsel! På trods af planen for korrekt måling af stoffet er det nødvendigt at erhverve materiale med en kant på op til 10 cm, det er let at lave fejl i målinger, og overskydende materiale kan være nyttigt.

Yderligere elementer af dekorationsgardiner er ikke medtaget i deres længde. Fringe, flæser eller satin striber fremstilles først, når gardinerne er lavet og syet. Hvis de tages i betragtning i længden af ​​produktet, kan udseendet af de færdige gardiner måske ikke matche forventningerne - frynsegmentet er næsten gennemsigtigt og vil ikke tilføje den ønskede størrelse.

Dekorative elementer i form af rhinestones, stripes, etc. nødt til at tilføje i moderation. Oversættelse af sådanne smykker kan føre til pretentiøsitet. Øverst på lærredet kan du dekorere med elegante folder af samme materiale. I dette tilfælde er bestanden ovenfor mere, og fastgørelsen sker direkte i materialet.

fund

Udvælgelsen af ​​gardinens længde spiller en stor rolle i designet af rummet. Funktionen af ​​dette element af interiøret kan ikke overvurderes. Ud over den direkte funktion at beskytte rummet mod sollys eller mørkere i søvn, går gardiner fra 1/7 til ¼ af vægområdet. Lyse, mørke gardiner passer indvendigt i den originale stil.

Rolige toner af materialer giver plads elegance og tilbageholdenhed. Almindelige stoffer hjælper visuelt med at forøge højden af ​​rummet. Mønstre på materialet vil føje til det overordnede udseende af rummets unikke.

Hvad skal gardinens længde på gulvet være?

Det endelige tryk i design af lejligheden er det korrekte udvalg af gardiner. Det er nødvendigt at tage højde for ikke kun farven, men også længden af ​​lærredet, som spiller en vigtig rolle i det indre af værelserne. Det er gardinens højde, der vil medvirke til at skabe en helt anden stil i huset. Tekstilstørrelsen er i stand til at skabe hygge og luksus eller praktisk og enkelhed. Vi vil forstå, hvad gardinens længde skal være på gulvet.

Gardiner er opdelt i flere typer:

 • under gulvet
 • til gulvet;
 • under vindueskarmet
 • før vindueskarmet;
 • i "kaffestil".

Hvis du vælger draperi på vinduerne, skal du overveje:

 • indvendige rum;
 • loft højde;
 • vinduestørrelse.

køkken

 1. For vinduer, der er aflange i højden, er gardinens længde op til vindueskarmet bedst egnet. I dette tilfælde kan de enten røre vindueskarmen eller være 1-1,5 centimeter højere. Sådanne gardiner anvendes normalt på vinduerne i køkkenet. De er mere praktiske, de er lettere at slette;
 2. Hvis køkkenet er stort og det har flere vinduer, kan gardinet udvides. Det hele afhænger af ejerskabets ønske;
 3. For et lille køkken, der tjener som spisestue og et sted til familiekommunikation, skal valget af gardiner kontaktes kompetent. Her skal du vælge en stilfuld draperi, mens de visuelt skal udvide rummet. Sådanne gardiner vil ikke være korte, men ikke meget lange (højst 20 cm under vindueskarmet). I dette tilfælde kan du bruge et sted nær vinduet. Her kan du sætte bordet og spise frokost på de begivenheder, der finder sted på gården.
  Derudover er ikke store gardiner ikke så beskidte, hvilket er vigtigt for et lille køkken. Mange mennesker kan ikke lide det, når de korte gardiner er adskilt. I denne tilstand ser de ikke æstetisk glædeligt ud. Derfor foreslår designerne at bruge originale holdere eller holdere.

Afstand fra gulvet

 1. Den mest anvendte længde indrykket fra gulvet med 5-6 centimeter. Denne mulighed har sine fordele. For eksempel er det praktisk ved rengøring af lokalet, og også støv eller uld fra kæledyr vil ikke samle på den.
  Gardiner til gulvet er bedre at købe til små vinduer. Så indendørs kan du holde den klassiske stil, eller hvis du kan lide dekorativt tilbehør. En god mulighed for et barns værelse;
 2. Gardiner med en længde under gulvet hænge ud i store rum med buede vinduer. Det hele afhænger af tekstilens struktur. Silke gardiner sænkes under gulvet med 25-30 cm, fra brokade - med 20-25 cm. Det er bedre at distribuere sådanne gardiner til hele væggen, hvor vinduet er. Det ser ud til, at du har et stort vindue på dit værelse.
  For stuen og soveværelset er det sædvanligt, at gardinet på vinduerne ligger på gulvet (10-20 centimeter). Denne størrelse skaber en særlig luksus og komfort i rummet;
 3. Der er også en klassisk mulighed: gardiner med en gulvlængde. De pynter rummet og ser meget æstetisk glædeligt ud og kan også øge rummets højde visuelt. Denne mulighed kan anvendes i et hus med ideelt vandrette lofter, ellers vil tekstilernes højde svinge rundt. Ved syning er gardinerne vanskelige.

Kaffestil

Der er også "kaffestil" gardiner. De er hooked på et reb i midten af ​​vinduet, så kun den nederste del er lukket. Den øverste del forbliver åben og tillader lyset at komme ind i rummet. Det er muligt at tilføje sådanne gardiner med gardiner af anden længde.

Lad os opsummere

Fashion ændres oftere, end vi gerne vil. Må ikke modløses, hvis i morgen dine gardiner ikke vil være populære, og når du ser på dem, er dine øjne ikke glade. At ændre "tøj" til et vindue er nemmere end selve interiøret.
Hvilken højde af tekstiler at vælge er op til dig. Vær ikke bange for at drømme og eksperimentere. Under alle omstændigheder kan gardinerne ændre vinduernes proportioner. Og vigtigst af alt, skabe komfort og varme i huset.

Ønsker at arrangere et vindue alene, er hver mester bange for at begå en fejl

Interiør design, især valget af gardiner er ikke en nem opgave;

Korrekt vinduemåling til gardiner er den første måde at spare på. For eksempel, hvis

Hvor længe skal gardinerne være?

Skal gardinerne røre gulvet let eller grundigt?

Gardiner bør ikke nå et gulv med flere centimeter?

Efter min mening bør gardinerne ikke være meget korte, ellers hvad dyre materiale du ikke ville vælge, vil visningen ikke blive, hvad det kunne være.

Den bedste mulighed, efter min mening, dækker basispladen, men gulvet rører ikke. Æstetiske og komfortable.

Men nogle husmødre mener tværtimod, at den bedste slags skaber et gardin, der strømmer langs gulvet.

Lad alligevel gardinerne være lidt længere end kortere.

Selv om alle har forskellige smag, og indgangen til interiøret er den samme.

Nu er der så mange gardiner af forskellige stilarter, at vi kan tale om en hvilken som helst længde af dem. Hvis du bor på den klassiske version, skal gardinerne være så lange som muligt, men nå ikke gulvet ca. 2-5 cm.

Der er også en sådan mulighed, når gardinerne ligger direkte på gulvet, kan jeg slet ikke lide denne mulighed, jeg vil bare hente dem op eller hæve dem. Selvom det selvfølgelig er et smage, og selvfølgelig er der en undtagelse, når alt er perfekt matchet og supplerer hinanden i interiøret.

Hvis der er små børn i huset, vil jeg anbefale gardiner af en sådan længde, at de ikke ligger på gulvet, så børnene ikke går rundt om dem og ikke river dem mens de spiller (for eksempel skjul og søge). Ja, og de vil ikke samle støv fra gulvene og briste.

Den optimale længde af gardinerne, dette er når gardinet ikke når gulvet to centimeter. Denne afstand giver dig mulighed for at skabe effekten af ​​et højt rum, men gardinet ligger ikke på gulvet som en støvopsamler.

Men der er gardiner med en længde under gulvet. De er smukke i et stort rum, i stuen eller i soveværelset, hvis vinduerne er lavet i form af en bue og materialets tekstur er vigtig.

Silke gardiner sænket 25 cm under gulvet, brokade gardiner sænket med tyve centimeter

Værelser med så lange gardiner giver rigdom til interiøret.

I køkkenet er det bedre at gøre gardinerne ikke så lange, gardiner med draperier passer til køkkenet, og deres længde skal derfor være 20 centimeter lavere end vindueskarmet.

Gardiner bør ikke nå til gulvet.

Hvis gardinerne er på gulvet, er det ubelejligt at vaske gulvene, du kan plette gardinerne.

Hvis der er en kat i huset, så vil det hele tiden spille med gardiner og blive forvirret i dem, og når børn leger indbyrdes, begynder de at skjule hinanden bag gardiner og kan også træde på enderne og falde.

Gardinerne skal derfor ikke nå gulvet med 2 cm.

Der er mindst 3 muligheder, gardinens længde.

Den første er, når gardinerne ikke når gulvet med ca. 2 til 5 centimeter.

Den anden er længden til gulvet.

Den tredje mulighed - gardinerne ligger på gulvet.

Hver mulighed har sine ulemper og fordele.

Den første mulighed, når gardinerne ikke når gulvet, har en ulempe - denne længde reducerer visuelt rummets højde og er derfor ikke egnet til værelser med lave lofter. Og fordelen er, at ved rengøring er sandsynligheden for farvningsgardiner reduceret til nul.

Gardinens længde i gulvet passer til værelser med lave lofter, da det visuelt øger loftets højde. Blandt manglerne kan det bemærkes, at med ujævnt loft kan der være forskellige længder af gardiner, hvilket vil være mærkbart.

Men muligheden når gardinerne er på gulvet til 10 - og selv jeg kan ikke lide 20 centimeter. Men også samle støv og forårsage ubehag ved rengøring. Men nogle mennesker kan lide denne mulighed, de siger, at det er så mindre formelt og romantisk.

Gardiner, hvor længe de skal være: den afgørende faktor i stilfulde gardiner

Efterbehandling reparationer, folk uundgåeligt nærmer sig scenen af ​​at dekorere et værelse med forskellige tilbehør, der gør rummet virkelig bolig, varm og komfortabel. Blandt de dekorative elementer i gardinerne er grundlæggende og kræver større opmærksomhed. Først og fremmest er det nødvendigt at finde svaret på spørgsmålet: Hvor lang tid skal gardinerne være for at passe perfekt ind i design og interiør?

Gardinens længde: specielle øjeblikke

For at vinduet åbner for at være æstetisk glædeligt, og det overordnede indtryk af at blive i et rum for at være ekstremt positivt, skal man huske på, at der er en vis længde for gardiner, der afhænger af den påtænkte anvendelse af rummet og vælges som hovedform.

Det er også vigtigt, at det er gardinerne, der stort set bestemmer sådanne komfortindikatorer som:

 • indeklima;
 • mængden af ​​sollys
 • privatliv.

Smagfuldt gardiner kan fortælle mere om en person end han tror, ​​fordi harmoni i et hus er et tegn på god forældre, der har sin egen stil og udsigter over livet. Gardinens længde og deres stil er også uløseligt forbundet - sommer små gardiner til køkkenet kan ikke være under vindueskarmet, og klassiske gardiner fra den victorianske æra går op til halvdelen af ​​vinduet. Derfor er det meget vigtigt at vide, hvad gardinet skal være i længde, selv før købet af stoffet.

Længde: Positiv og Negativ

Det er ingen hemmelighed, at hver længde valgt til gardiner vil have sine egne positive øjeblikke og negative sider. For korte gardiner skaber en hyggelig atmosfære, men vil ikke beskytte mod solen eller nysgerrige øjne, der flyder, lange er designet til at blive en del af en privat indstilling, men fordi de ofte bogstaveligt talt ligger på gulvet, har de brug for hyppig vask eller kemisk rengøring. I mellemtiden, korrekt beregne gardinens længde er ikke så svært som det kan synes.

I dag er det sædvanligt at opdele det i 4 hovedgrupper:

 • lange gardiner, indrykket på gulvet til 6 cm;
 • gardiner "i gulvet" med et langt indtryk til 20 cm;
 • Gardiner af mellemlang længde (op til vindueskarmet);
 • små gardiner, hvis længde er en fjerdedel af hele vinduets åbning.

Den første mulighed betragtes som den mest almindelige og populære i dag, da den er praktisk at bruge og visuelt ser godt ud i de fleste værelser. Bunden af ​​gardinerne af denne længde bliver næsten ikke snavset, hvilket gør det muligt at rense rummet. Ulempen er den visuelle reduktion af højden, som ikke tillader at vælge den i lejligheder med lave lofter.

Det er bedst at vælge den første og anden længde, hvis højden af ​​lofterne ikke er mindre end 2,5 meter.

Gardiner til gulvet bør være en klassiker, som er attraktiv og relevant. En sådan længde øger visuelt lofternes højde. Men hvis du vil sy dem selv, så kan der opstå problemer. Gardiner, hvis nederste ligger på gulvet, er ideelle til et soveværelse eller stue. Med det rigtige valg af stof skabes en atmosfære af komfort og luksus med lethed. I mellemtiden er der også en minus, hvilket er, at mange fold er tilbøjelige til støvophopning, så der kan være vanskeligheder ved rengøring af lokalet.

Valget af gardiner til vindueskarmen giver dig mulighed for at indrykke et par centimeter op eller ned fra midten af ​​vinduet. Sådanne gardiner bruges oftest til udsmykning i køkkenet, spisestuen eller badeværelset, hvis det har en vinduesåbning. Sådanne gardiner er praktiske i drift, hvilket er et positivt valgmoment, men de taber til lange gardiner i skønhed og visuel effekt.

På tidspunktet for bestemmelsen af ​​gardinens længde er det nødvendigt at tage hensyn til brugen af ​​tilbehør, som f.eks. Trikotage, hvilket vil reducere det lidt. Hvis du lader de lange gardiner ligge på gulvet, kan de miste deres tiltrækningskraft eller hurtigt blive beskidte.

Korte gardiner har tværtimod meget visuel ekspertise: de giver dig mulighed for at skabe en atmosfære af coquetry og romantik. Desuden vil deres egen skræddersyning kræve et lille stof, og arbejdet er komplekst. Sådanne gardiner bliver beskidt mindre, så de er ideelle til et køkken eller et landhus. De er helt åndbare, fordi de kan blive en del af den naturlige ventilation i soveværelset. Børn vil ikke være i stand til at male dem, så for børnehaven bliver de også en god mulighed for vinduesindretning. Det skal bemærkes, at gennemsnitslængden kan reducere højden af ​​rummet visuelt, så de bør ikke være lavet af tætte, mørke materialer.

Sådan beregnes længden korrekt: funktioner og nuancer af målinger

Længden af ​​de fremtidige gardiner bestemmer rummets overordnede stemning, så beregningerne skal kontaktes med alt ansvar. For at gøre alle målinger korrekt og erhverve det nødvendige materiale i tilstrækkelig mængde for ikke at skynd dig erhverve den manglende mængde, er det nødvendigt at gennemføre flere enkle, men meget vigtige handlinger konsekvent:

 • den første er den samlede afstand fra gulvet til tagene, hvor gardinerne bliver fastgjort;
 • den anden er at tage hensyn til vævets tæthed;
 • Den tredje er at overveje metoder og typer fastgørelsesgardiner.

Afstanden fra gulvet til tagene - de basisnumre, som du skal tilføje eller trække nogle få centimeter i under hensyntagen til de resterende indikatorer. Så lukning, om øjenhår eller hængsler kræver, at man tilføjer til de opnåede værdier eller reducerer dem med 2-10 cm. Afhængigt af materialets tæthed tilføjer de også op til 4 cm på tillæggene øverst og nederst på det fremtidige gardin. Generelt kan det være op til 8 cm

Hvis gardinerne er lange til gulvet, er det tværtimod nødvendigt at tage 1 cm væk, hvis det er i afstand af det - minus 5-6 cm, hvis det er direkte på gulvet, så skal du tilføje op til 20 cm. I tilfælde af korte gardiner udføres de samme manipulationer men hovedguiden er ikke et gulv eller en cornice, men en vindueskarm.

Ofte er fladheden af ​​gulv, loft, vindueskarm eller vinduesåbning langt fra ideel, for at man ikke skal forveksle i beregningerne og få det perfekte resultat, vil det være nødvendigt at tage målinger i mindst 5 point.

Det er også vigtigt ikke at glemme, at køb af stof skal laves med en margen, for at garantere at undgå fejl eller hvis der er et ønske om at ændre stilen lidt, behøver du ikke købe mere materiale. Glem ikke om beklædningen. Denne del af gardinet strammer basismaterialet lidt, så lager er en nødvendighed for at ende med en smuk gardin.

Således afhænger meget af længden, så dens målinger bør næres omhyggeligt, ikke travlt og tage højde for alle nuancer og træk. De kan skelnes fra gardinens stil og den ønskede længde af det fremtidige produkt. Det er vigtigt at huske, at uanset længden, nøjagtigheden og kvaliteten af ​​målearbejdet vil sikre, at en person får et gardin, der bliver en rigtig udsmykning af ethvert rum.