Hvordan og hvilke materialer til at gøre isolering lejlighed

Stilhed i lejligheden er et løfte om sund søvn og ikke løs nerver. Men for at opnå fuldstændig stilhed i en moderne lejlighedskompleks er det meget svært. For at slippe af med støj, skal du udføre et sæt værker om delvis eller fuld lydisolering af din lejlighed, hvilket kræver betydelige økonomiske omkostninger og tid. Men hvis ønsket om at leve i stilhed er dyrere for dig, anbefaler vi dig at lære dig vores artikel, hvorfra du vil lære at isolere din lejlighed fra støj udefra og hvilke materialer du skal bruge.

Typer og støjkilder

Før vi fortsætter med lydisoleringen af ​​lejligheden, lad os se på de typer og kilder til irriterende støj. Når alt kommer til alt for at slippe af med støj, er det til tider nok at isolere et bestemt element i opførelsen af ​​lejligheden og bruges ikke på fuld lydisolering.

Støj er af to typer:

 • Bølgelyd transmitteres gennem luften, fra kilden til trommehinden, ved hjælp af lydbølger. Bølgelyd indeholder høj musik, højhøjde snak, hundens gøen og så videre.
 • Vibrationstøj - overført af vibrationer på vægge, der kommer fra kilden. Vibrationstøj omfatter - et slag med en slæthammer på væggen, arbejdet med en puncher eller en vaskemaskine.

Lad os nu se på støjkilderne:

 • Støj fra gaden - kommer hovedsageligt gennem vinduerne. Lyden af ​​skrigende bremser, lyden af ​​skrigende børn og bedstemødre, en flyvende planes buzz - alt dette er støj fra gaden. Slap af med gadestøj, du kan installere vinduer af høj kvalitet med triple-vinduer. Et ekstra lydisolerende element kan tjene som et gardin af tæt materiale.
 • Støj fra indgangen - kommer gennem hoveddøren. For ikke at høre lyden fra en arbejdslifte eller naboer, der skælder på landingen, er det nok at lydisolere hoveddøren. Udover dørbeklædningen med lydabsorberende materialer er det nødvendigt at installere pakninger mellem bladet og kassen, ellers vil støjisoleringen være ineffektiv.
 • Støj fra tilstødende lejligheder - strømmer gennem væggene gennem stikkontakter og mellemrum mellem gulvpladerne. Støj fra naboer er den hyppigste årsag til ønsket om at producere lydisolering af lejligheden. Hvis kilden til den konstante irriterende støj er en, er det tilstrækkeligt at producere lydisolering af væggene ved siden af ​​kilden. Hvis du er uheldig, og støjende naboer omgiver dig fra alle sider, så skal du i dette tilfælde lave en komplet lydisolering af lejligheden.
 • Støjen fra din lejlighed - kommer til naboerne på de ovenfor anførte måder og irriterer dem. Hvis du ofte samler støjende virksomheder, hvis du er musikere, der træner hjemme, hvis du har børn, der elsker at hoppe og have det sjovt højt, så for at opretholde gode relationer med dine naboer har du bedre lydisoleret væggene, loftet og gulvet uden at vente på det besøgte sted.

Lydisoleringsmetoder

Lydisolering af vægge, loft og gulv er lavet på tre måder:

  • Ramme - denne metode indebærer installation af guider på væggen til montering af beklædningsplader. Mellem guider placeres lydabsorberende materiale, efter at der er installeret lydreflekterende paneler. I nogle tilfælde, for eksempel i indspilningsstudier, har paneler en overflade, der ikke afspejler, men absorberer snarere lyd.
   Fordelen ved denne metode er den høje kvalitet af lydisolering, og ulemperne er de høje omkostninger ved arbejde og reduktion af rummets anvendelige rum.
  • Installation af plader og membraner - på denne måde er lydisoleringsmaterialet installeret eller limet direkte på væggen, gulvet eller loftet. Hvorefter pladerne og membranerne er plasterede eller dækket af tynde paneler.
   Ved korrekt overholdelse af teknologien til installation af plader eller membraner er kvaliteten af ​​lydisolering ikke ringere end rammetoden, og de økonomiske omkostninger er betydeligt mindre.
 • "Flydende" - denne metode bruges kun til lydisolering af gulvet. Isoleringsmateriale spredes på gulvet og er dækket af et vandtætlag. Top er lavet forstærket screed og installeret gulvbelægning. Fordelen ved denne metode, i mangel af stive monteringer, hvilket bidrager til en signifikant reduktion af vibrationsstøj.

Lydisoleringsmaterialer


Lydisoleringsmaterialer er af følgende typer:

Blød isolering

Blød lydisolering omfatter materialer fra forskellige typer af fibre, der sælges i ruller:

  • Lydisoleringsmembraner er selvklæbende og konventionelle, fremstillet af syntetiske og naturlige fibre. Bruges til vægge, loft og gulv. Separat til gulvisolering, membraner er lavet af bituminøse polymerer med et lag af polyesterfilt.
  • Nålstøbt glasfiber materiale - Anvendes til vægge og lofter. God isolering til rammekonstruktioner.
  • Underlaget i polyestervævet - fremstillet specielt til det "flydende" gulv, godt som et substrat for laminatet.
 • Mineraluld er et simpelt og overkommeligt varme- og lydisoleringsmateriale, der anvendes i rammeisoleringsmetoden.

MaxForte SoundPro

Materialet i den nye generation skabte under hensyntagen til teoretiske udviklinger inden for akustikbygning og praktisk erfaring inden for installationsarbejde. Med en tykkelse på mindst 12 mm giver materialet maksimal beskyttelse mod luftbåren og støjen og er uundværlig i små lejligheder, hvor hvert centimeter tæller! Helt miljøvenlig: indeholder ikke lim og andre kemikalier. Maksforte-SoundPRO - ideel til alle lokaler: lejligheder, børnehaver, skoler. Materialet fungerer også som brandbeskyttelse (fuldstændig ubrændbar) og varmeisolering!

Maksforte EcoPlate 60

Maksforte-Ekoplita materiale er lavet af 100% vulkansk rock (uden urenheder, slagge og blastovneaffald). Maksforte-EKoplita har fremragende akustiske egenskaber, som gør det muligt at anvende dette produkt med succes til lydisolering af de mest komplekse akustiske genstande: multimediebiografer, optagestuer, lytterum, hjemmebiografer mv.

Maksforte Eco Acoustics

Den er lavet af 100% polyester (polyesterfiber) uden tilsætning af klæbemidler. En nyskabende teknologi til termisk binding (smeltning af polyesterfibrene selv) anvendes til formgivning. Materialet er lavet på moderne udstyr SIMA (Italien). Produktionen bruger kun primære råmaterialer. EcoAcoustic er helt sikkert for menneskers sundhed: pladerne udsender ikke og indeholder ikke skadelige stoffer!

Sealant MaxForte

Maksforte fugemasse er designet til at forsegle led, samlinger, huller, når lydisolering vægge og lofter, samt i opførelsen af ​​"flydende" gulve og gulve på logs. På grund af den lave elasticitetsmodul har tætningsmidlet fremragende vibroakustiske egenskaber og giver en signifikant reduktion af vibrationsbelastningen mellem bygningskonstruktioner, der fungerer som et dæmpelag.

VibroStop Pro

Anti-vibrationsbeslag designet til at bekæmpe stødstøj, der trænger ind i gulvplader og vægge. Brug af VibroStop PRO kan reducere vibrationsbelastningen væsentligt på profilen og give yderligere lydisolering til loftet og væggene ved 21 dB.

Maksforte Shumoizol

Rolls spredes blød side til gulvet, kanterne fører til væggene. Efter arbejde kan alt overskud let afskæres. Samlinger mellem ruller er belagt med MaxForte Hydrostop flydende gummi.

 1. Fald i niveauet af støjstøj 27 dB.
 2. Materialet revner ikke og springer ikke, når det lægges på grund af tilsætningen af ​​importerede blødgørere.

MaxForte SoundPro

Installationen udføres analogt med Shumoizol, kantene sættes på væggene, rullerne selv overlappes med 5 cm, og samlingerne mellem dem er belagt med MaxForte Hydrostop flydende gummi. Derefter lægges byggeprøven, dette gøres, så skrælens opløsning ikke trænger ind i laget af lydisolering.

 1. 34 dB støtreduktion.
 2. Reduceret luftbåren støjniveau på 10 dB.
 3. Ruller er modstandsdygtige over for fugt. Må ikke rådne.
 4. Det tilhører lydabsorptionsklassen "A" af de fem mulige.
 5. Materialet tiltrækker ikke gnavere.

MaxFort EcoPlate 110 kg / m 3

Til at begynde med, omkring perimeteret, er MaxForte tape lagt i to lag. Plader placeres på gulvet tæt på hinanden og lukkes med en konstruktionsfilm.

 1. Det tilhører lydabsorptionsklassen "A" af de fem mulige.
 2. Helt ubrændbart materiale.
 3. Indeholder ikke phenolharpiks.
 4. På grund af den optimalt valgte tæthed på 110 kg / m3 fjeder kobleren ikke og brister ikke med tiden.
 5. Lydisolering i niveauet 36-38 dB.

Hvis det viste sig, at der allerede er et skræl i lejligheden, eller det er et gammelt boligbestand, hvor loftet simpelthen ikke kan modstå vægten af ​​skræftet - en effektiv mulighed er gulvet på bjælkerne.

Massiv isolering

Til den type solide lydisolering indbefattes simple plader og kombinationsplader lavet af lydabsorberende materialer:

  • De kombinerede paneler - repræsenterer et design fra to ark og et lag. Ark er lavet af spånplader, kork eller syntetiske materialer. Kvarts sand og mineraluld anvendes ofte som mellemlag.
  • Basaltplader - lavet af basaltfiber. Derudover kan pladerne behandles med vandafvisende.
  • Plader af polyesterfiber - syntetisk lydisolering, let skåret til den ønskede størrelse, anvendes meget i rammekonstruktion.
  • Fiberglass stift vævning plader er designet til at fylde inter-profil rummet, isolere falske lofter og vægmonterede rammer.
  • Korkplader - lavet af korkfibre. Vægpaneler og korklaminat kan installeres uden ekstra lydisoleringsmaterialer.
 • Skumplader - det billigste og mest kendte materiale til lydisolering. Plader af skumplast, der er dårligere i lydisoleringens kvalitet til mere moderne materialer, men takket være en overkommelig pris forbliver en populær mulighed for billige reparationer.

Improviseret lydisolering

Få mennesker ved, at nogle møbler kan tjene som gode lydabsorbenter og reducere støjniveauet med 20-30 procent:

  • Stort tæppe - lagt på gulvet eller hængt på væggen, kan reducere niveauet for indgående eller udgående støj betydeligt.
  • Møbler væg - installeret langs den fælles væg med naboer, vil spare dig for højt støj, så det bliver blødt.
 • Gardiner af tæt materiale - kan dæmpe lydene fra gaden.

Lydisolering af vægge, loft og gulv

Lydisoleringsteknologierne af gulv, vægge og loft er forskellige fra hinanden, derfor vil vi overveje hver proces separat.

Lydisolering gulv

Lydisolering af gulvet er lavet til at blokere støj fra lejligheden placeret på gulvet nedenfor eller omvendt, så den støj, der produceres i din lejlighed, ikke irriterer naboerne fra bunden. For at isolere gulvet kan du bruge metoden til "flydende" gulv eller lave lagets ramme.

I den første version skal du lægge lydisoleret materiale over hele overfladen af ​​gulvet og derefter lave en betonplade. Derefter lægges laminat på skræftet eller en anden type gulvbelægning. I rammetoden er det nødvendigt at lave en kasse af træstænger (log). Isoleringsmateriale er lagt mellem lagene, feltet af denne kasse er lukket af spånplader eller brædder. For at reducere vibrationsstøj anbefales det at placere specielle vibrationsdæmpende puder under lågene.
Detaljeret artikel om lydisoleringsgulv.

Lydisolerende vægge

Du kan blokere lyde fra dine naboers lejligheder på gulvet ved hjælp af lydisolering af tilstødende vægge. Overvej at isolere alle væggene i lejligheden, herunder de indre skillevægge, giver ikke mening.
Til vægisolering kan du bruge selvklæbende lydisolerede membraner, kombinerede paneler eller plader installeret i en speciel ramme. Husk at jo tykkere lydisoleringslaget er, desto mindre forbliver det anvendelige område i din lejlighed.
En anden vigtig faktor i lydisolering af vægge er gennem stikkontakter, for at blokere lyde der kommer igennem dem, er det nødvendigt at fylde det tomme mellemrum mellem dit og nabokontakten med lydisolerende materiale, såsom skum.
Detaljeret vejledning til lydisolering af vægge.

Lydisolering loft

For lydisolering af loftet er det bedre at vælge lette materialer, der ikke skal skrælle på grund af sin egen vægt eller tungt belastning rammen af ​​loftet.
Hvis du allerede har installeret et hæftet loft, skal du bare fjerne panelerne og installere isolering på hovedloftet, og monter derefter panelerne på plads.

Husk den "gyldne" regel - lydisolering er meget nemmere og billigere at gøre, inden du er færdig med arbejdet, end efter reparationen!

Lydisolering loft i lejligheden

Til lydisolering af loftet i lejligheden på nuværende tidspunkt anvendes to versioner af mønstre - ramme- og rammeløse systemer med lofter.

Vi bemærker også, at der er en tredje, ofte den mest succesfulde mulighed for lydisolering af loftet i en lejlighed - isolering af gulvet fra en nabo ovenover. Desværre er denne mulighed ofte ikke anvendelig af objektive grunde. Samtidig er det nødvendigt at erkende, at det er betydeligt billigere, og for at beskytte det mod støjen er det også meget mere effektivt. Derfor, hvis din nabo er klar til at møde dig og den nuværende SNIP "Beskyttelse mod støj", anbefaler vi dig at løse problemet fra hans side.

Rammeløse lydisoleringssystemer

Den mest berømte blandt de moderne materialer til indbygget lydisolering på det russiske marked er det rammeløse system af støjisolering af lofter kaldet ZIPS og afkodes som Sound Insulating Panel System. Lydisoleringsstrukturen består i dette tilfælde af et ZIPP sandwichpanel med otte vibrationssikre fastgørelsesanordninger og et AKU-Line-vægtet gipsvægsplade. Sandwichpanelet uden huller er monteret direkte på loftet gennem de vibrerende knuder ved hjælp af specielle fastgørelsesanordninger, og gipsvæggen skrues til panelet. Docking paneler mellem dem sker på princippet om "rille-højderyg".

Fig. 1 Et eksempel på en rammeløs lydisoleret loftsbeklædning af IPPS-Vector. Lydtæt rammeløs foring (53 mm)

Afhængigt af systemets tykkelse (fra 53 til 133 mm) er indekserne for yderligere isolering af luftbåren støj 9-18 dB for overlapninger af den oprindelige 50 dB lydisolering. Vær opmærksom! Angivelse af typen af ​​overlapning, for hvilken værdierne for yderligere isolering af luftbåren støj er yderst vigtige, da forskellige producenter taler om "resultaterne" af deres strukturer på understøttende strukturer med deres egen støjisolering mindre end 40 dB, hvor tilsætning af 15 dB er meget lettere, for ikke at nævne 10 dB. De vigtigste egenskaber ved ZIPP-systemer - tykkelse og effektivitet er vist i tabel 1.

Tabel 1 Sammenligning af rammeløse lydisolerede loftsstrukturer

* ΔRw - indekset for ADDITIONAL isolering af luftbåren støj fra designet

Et særpræg ved ZIPPS er den komplette beredskab af dette system til hurtig og høj kvalitet installation: vibrationssikre fastgørelseselementer indbygget i designet, et sæt specielle fastgørelsesanordninger til forskellige typer gulve og vibrationssikre puder. Derfor er sandsynligheden for en fejl under installationen af ​​IPDS-systemet minimeret. Dette er et godt grundlag for brug af IPPS for dem, der bekymrer sig om det endelige resultat, og nemlig et højt niveau af lydisolering af rummet. Det er vigtigt, at disse systemer er blevet fremstillet i 17 år, og det samlede metriske areal på isolerede overflader har allerede overskredet 2 millioner kvadratmeter. I begyndelsen af ​​2016 introducerede producenten det tredje generationens ZIPP-system - model ZIPPS-III-Ultra. Designet har en tykkelse på kun 55 mm, men det giver op til 13 dB ekstra luftbåren lydisolering.

Video om lydisolering panel system ZIPS-III-Ultra:

VIGTIG BEMÆRK: På grund af ZIPPs store popularitet på markedet for moderne materialer til støjreduktion producerer og distribuerer et stort antal forskellige producenter i øjeblikket deres sandwichpaneler, der ligner meget ZIPP-paneler. Sådanne produkter er fremstillet af kombinationer af forskellige materialer, men de mangler den vigtigste komponent til støjreduktion - vibrationssikre fastgørelsespunkter. Kun en konstruktion, der indeholder vibroaggregater, giver virkelig høj akustiske egenskaber ved rammeløse systemer med et yderligere niveau af støjreduktion. I mangel af vibrationssikre fastgørelsesanordninger er noget sandwichsystem ikke meget forskelligt fra den sovjetiske version af et yderligere niveau af støjreduktion i form af tør gips på gipsbønner, og dens virkning overstiger ikke 2-4 dB.

Ramme lydisolerede lofter

Ramme lydisoleringssystemer består traditionelt af et større antal elementer end rammeløse. For at opnå den angivne akustiske effekt skal de monteres korrekt, hvilket øger lønomkostningerne og indflydelsen af ​​installationens kvalitet på det endelige resultat markant. Imidlertid har disse systemer en ubestridelig fordel: Sådanne løsninger er baseret på gips-kartoteksteknologi, der er almindeligt kendt for hver bygherre, og er faktisk en slags "tuning" af de velkendte moderne konstruktioner af loftslofter lavet af gipsplader. En anden vigtig fordel ved rammemængder er muligheden for samtidig at anvende dem, ikke kun for at reducere støj, men også for at niveauet på lofterne overføres.

Sættet af komponenter, der udgør et effektivt lydisolerende loft i en lejlighed, er en kombination af både generel konstruktion og specielt lydabsorberende moderne materialer. Så i orden:

Metalramme. Til installation af rammer til suspenderede lydisolerede lofter anvendes metalprofiler Ultra Steel fra Gyproc. Profilelementer er produceret i Rusland, og valget af denne producent på grund af produkter af høj kvalitet. Metalrammen er et strukturelt element i det hængende loft og bruges også til almindelige facings, skillevægge og lofter.

Akustisk triplex Soundline-dB 17 mm. Dette materiale er et af de vigtigste elementer i trimmen, når enheden støjisolering af loftet. Akustiske triplexplader er præget af højere lydisoleringsevne på grund af højere overfladetæthed (1220 kg / m² mod 680 kg / kvm) end standard gipsplader. Fysisk sammenkoblet, men akustisk ubundet ved hjælp af en elastisk forbindelse, øger to 8 mm LVL ark Soundline-dB hver sin lydisolering ved mellem- og højfrekvenser.

Lydisoleret gipsplader AKU-line 12,5 mm. Materialet bruges som finishark, der dækker loftdesignet. På grund af den højere bulkdensitet har plader (950 kg / m2 mod 680 kg / kvm almindeligt gipsplader) forbedret lydisoleringsegenskaber kombineret med bekvemmeligheden af ​​efterbehandlingsarbejder, der er karakteristiske for gipsplader af høj kvalitet.

Lydabsorberende plade Shumanet-BM / -EKO / -CK 50 mm. Premium akustiske plader. Ud over stabile lydabsorberende egenskaber kombinerer dette moderne materiale andre lige vigtige højtydende indikatorer: ubrændbarhed, holdbarhed, miljøvenlighed, høj mekanisk styrke. Disse plader afhænger af kundens præferencer (mineralfiber, stiftfibre eller plade uden et fenolbindemiddel), som bruges til at fylde det indvendige rum i det hængende loft.

Loft vibrationsisolerende suspensioner Vibroflex. Det er også et af de vigtigste elementer i strukturer, der tilvejebringer vibrationsisolering af den ophængte loftsstruktur fra det beskyttede loft. Samtidig giver Vibroflex bøjler en holdbar og pålidelig fastgørelse af strukturer til gulvet med hensyn til bygningsteknologier. Produkterne bruger elastiske elementer lavet af speciel elastomer Sylomer, som er kendt for et materiale med lang levetid uden nedbrydende vibroakustiske og operationelle egenskaber.

Anti-vibrationspakning Vibrostek-M 4 mm. Universal anti-vibration pakning lavet af multi-layered høj kvalitet glasfiber. Vibrostek-M bruges på de steder, hvor de ophængte loftsstrukturer i lejligheden støder op til alle tilstødende overflader: vægge og søjler. Med en tilstrækkelig lille tykkelse isolerer dette materiale effektivt transmissionen af ​​lydvibrationer fra en struktur til en anden.

Vibroakustisk forseglingsvibrosil. Hårde kitt og fugemasse reducerer signifikant den akustiske ydeevne af lydisolerede strukturer. Dette skyldes forekomsten ved krydset af den såkaldte "lydbroer" med andre byggekuverter. Silikoneforseglingsmiddel på neutralt grundlag af mærket Vibrosil anvendes til højkvalitetsforsegling af led mellem lydisolerende strukturer og andre overflader uden at gå på kompromis med den opnåede isolering af luftbåren støj.

For bedre at forstå, hvordan rammens isolering af loftet er arrangeret, se videoinstruktionerne:

Det er nødvendigt igen at bemærke, at det akustiske resultat, der er angivet af producenten, kun kommer med den korrekte anvendelse af alle ovennævnte moderne materialer i overensstemmelse med deres installations teknologi. For dette har virksomheden Akustik Group for næsten 10 år siden udviklet og løbende forbedret Albumet af ingeniørløsninger. Lydisoleringsdesign. Albummet indeholder de nøjagtige ordninger af det anbefalede sæt lydisolerede lofter med deres knuder tilstødende andre vægkonstruktioner. I april 2015 blev den 4. udgave af dette album udgivet under koden ASP-401-0415.

Ud over dette album er værdierne for ekstra støjisolering og konstruktioner af hængelofter med angivelse af deres tykkelse vist her i tabel 2.

Tabel 2 Sammenligning af moderne ramme loft lydisolering strukturer

Lydisolering loft i lejligheden - moderne materialer

Hvem ønsker ikke at komme hjem efter en hård dag, for at slappe af i fred og ro fra alle ting? Men ofte støj fra naboer eller fra gaden interfererer med realiseringen af ​​denne drøm. En historie kendt for næsten alle lejere af boligblokke. Korrekt beskyttelse af gulvet, vægge, og vigtigst af alt, vil loftet beskytte dig mod dine naboer med deres højt tv, børns tramp eller støjende fester.

Og her står ejeren af ​​lejligheden over for et nyt problem - og fra hvad der faktisk gør støjisolering af loftet i lejligheden? Pointen er ikke, at der ikke er plads til at købe materialer til dette, snarere tværtimod er deres valg så omfattende, at man kan blive forvirret. Derfor er det tilrådeligt at lære mere om moderne materialer til lydisolering og vælge den løsning der passer bedst til dit loft og budget.

Lydisolering loft i lejligheden

Hvad er lydene, og hvor går de hen

Men først, lad os kende vores "modstander" og overveje, hvilke typer støj du kan mødes i din lejlighed.

Alle kan være af tre typer:

Separat kan denne slags støj skelnes som akustisk (eller bedre kendt som ekko), men dette er mere et problem for en koncertsal og ikke for en lejlighed i et panelhus. Overvej dem nu mere detaljeret.

Luftstøj - luftvibrationer skabt af en persons samtale, tv-arbejde, en låst dør og andre objekter og emner. Og hvis du hører stærk trampning på dit loft eller en søm drevet ind i det - det er slagljud skabt af en mekanisk effekt på loftet. Den tredje type uønskede lyde - strukturelle, hvis kilder er ventilation, elevatorer, VVS og andre systemer i en lejlighedsbygning.

Lydisolering loft i lejligheden - moderne materialer

Så med de typer af støj fundet ud, men hvordan får de oven på din lejlighed? For det første kan de passere gennem loftet selv, især hvis der ikke blev givet opmærksomheden om lydisolering ved byggeri af huset (eller bygherrer overtrådte byggeteknologien). For det andet kan forskellige revner og huller tjene som støjledere. For det tredje kan lyden gå gennem ventilation og leddene med VVS og varmeledninger.

Materialer til lydisolering af loftet i lejligheden

Nu er det tid til at tale om moderne materialer, der kan bruges til at lydisolere dit hjem.

Disse omfatter:

 • skumplast;
 • mineraluld;
 • akustiske plader;
 • træbaseret isolering;
 • korkplader;
 • ecowool;
 • filt;
 • kokosfibre;
 • membran lyd isolatorer;
 • væskeisolering.

Desuden er hver af dem beskrevet mere detaljeret med at bringe fordele, ulemper og hovedkarakteristika.

Skumplast

Skum omfatter materialer, der er skumplast, der består af mange porøse celler. På grund af en sådan struktur har polystyrenskum og polyurethanskum lang tid været brugt som varme- og lydisolatorer, derfor er det næppe muligt at kalde dem "moderne" materialer. Men for ikke at nævne skum er det også umuligt - materialet bruges meget ofte til lydisolering af loftet.

Anvendelse af skum til lydisoleringsloft

På mange måder er brugen af ​​den på grund af dens billige og brugervenlige - det er ikke for svært at vedhæfte skumplader til loftet ved hjælp af "flydende negle", og de fungerer som et lydisolerende materiale helt op til deres opgave.

Men han har to store ulemper, fordi de nu forsøger at opgive skumplast. Den første ulempe er, at materialet brænder meget godt. Den anden - selv med relativt svag opvarmning af skummet udsender skadelige stoffer i luften.

Hvad angår tal har polyurethanskum en lydabsorptionskoefficient på 0,4 ved en lydfrekvens på mindre end 500 Hertz (i det følgende henvist til Hz) og 0,95-1 ved højere frekvenser. Denne koefficient viser, hvilken del af lydenergien der absorberer dette eller det pågældende materiale. I denne situation betyder 0,4, at skummet absorberer 40% af lydenergien med en frekvens på mindre end 500 Hz.

Mineraluld og akustiske plader

Et andet udbredt materiale til lydisolering lofter i lejligheder er mineraluld. Det er et fibrøst materiale fremstillet af rocksmelt eller glas og monteret i fleksible plader eller ruller. Med en gennemsnitlig lydfrekvens (ca. 1000 Hz) giver et lag af mineraluld 50 mm tykt en lydabsorptionskoefficient på 0,76.

Sammenlignet med polyfoam, er dette materiale meget sikrere - det brænder ikke i en ild, men kun smolders, og selv ved meget høje temperaturer. Derudover er mineraluld ikke underkastet rådner eller eksponering for svampe og bakterier. Men det kræver god vandtætning, da den er tilbøjelig til at absorbere fugt og mister sine varme- og lydisoleringsegenskaber fra den.

Det er vigtigt! Mineraluld har evnen til at udskille i luften de mindste partikler, der kan komme ind i øjet eller lungerne. Derfor er det nødvendigt at sikre ikke kun vandtætningen, men også god forsegling ved installationen. Derudover kan du arbejde med det kun ved brug af handsker, åndedrætsmaske og beskyttelsesbriller.

Den videre udvikling af mineraluld er akustiske plader - et materiale skabt til mere effektiv lydabsorption. Som regel leveres de med eksterne lag, der udfører rollen som vandtætning og forsegling og arbejder som lydisoleret materiale. Derudover imprægneres de akustiske plader med hydrofobe forbindelser, som ikke tillader dem at absorbere vand.

Hvis vi for eksempel tager Maksforte EKOPLITA, så er der i sin produktion, i modsætning til den konventionelle mineraluld, taget følgende vigtige støjisoleringskriterier i betragtning:

 • metode til lægning af fibre
 • fiber længde;
 • fiber tykkelse;
 • fiber elasticitet;
 • tæthed (ikke for tæt, men ikke blød);
 • kvalitet og mængde af bindemiddel
 • grad af luftstrøm.

Derfor absorberer MaxForte-EKoplita støj til maksimum og har en maksimal klasse "A" i støjisolering (NRC indeks 0.96). Øko-plade kan bruges selv ved konstruktion af støjreduktionssystemer i biografer, teatre, optagestuer. Maksforte ECOplita er lavet af 100% vulkansk rock, basalt. Det har tre sorter, der kendetegnes ved massefylde: 60; 80; 110.

Maksforte ECOplita lavet af basalt

Et eksempel på et sådant materiale kunne være "Shumanet-BM" - en akustisk minplate 50 millimeter tyk med en lydabsorptionskoefficient på 0,9-1 ved mellemfrekvenser, lavet af basaltfiber. Ifølge dets egenskaber er disse materialer mere effektive, men samtidig er deres omkostninger højere end almindeligt skum eller mineraluld.

Akustiske skabeloner Schumanet-BM

Lydisolerende materialer baseret på træ og kork

Sikkert nu bliver læseren overrasket - hvordan kan træ betragtes som et moderne materiale til lydisolering, fordi det har været brugt i konstruktion i tusindvis af år? Med den rigtige tilgang - kan du. Eksempler på denne tilgang kan betragtes som "Isoplat" - lydisoleringspaneler lavet i Israel, baseret på træ. For at være mere præcis er dette en miljøvenlig fiberplade, lavet uden tilsætning af lim og tilsætningsstoffer, der er skadelige for mennesker. Du kan møde Isoplat-panelerne med en tykkelse på 12 og 25 millimeter, i versionen med imprægnering med paraffin (for at beskytte mod fugt) og uden det. Lydisoleringskoefficienten for "Isoplat" laget med en tykkelse på 25 mm er 0,95.

Isotex loftsstøj isolering paneler serie

Der er også en mere avanceret version af dette materiale - "Izotex" panelet, som er en sandwich lavet af en papirbase, to lag fiberplade, et lag aluminiumsfolie og en udvendig dekorative belægning. "Isotex" er limet til loftet som skumplader, men samtidig har paneler en "torn-groove" -forbindelse. Dens fordel er, at hullerne i lydisoleringsmaterialet overlapper gennem hvilken uønsket støj kan trænge igennem. Som det er tilfældet med akustiske minipaneler, er dette materiale mere effektivt og miljøvenligt, men samtidig har det en høj pris.

Egenskaber ved montering af ISOTEX paneler

Men det dyreste lydabsorberende materiale er korkpaneler. Deres største fordel er en relativt lille lagtykkelse, som vil være nok til højkvalitets lydisolering af loftet. Men du skal tage højde for en nyansering - panelet bør ikke fastgøres til loftet selv, men til pladerne af gipsvæggen, som igen er monteret på en ramme placeret under loftet. Ellers giver du høj lydisolering ikke til dig selv, men til din nabo ovenfra.

Video - Ecowool støjisoleringstest

Miljøvenlige støjabsorberende materialer

Nu vil vi overveje meget sjældne, men meget effektive lydabsorberende materialer med deres fordele - ecowool, filt og kokosfiberplader.

Den første i denne opgørelse er miljøvenlig bomuldsuld, fremstillet af naturlig cellulose imprægneret med antiseptika og brandhæmmende midler (tilsætningsstoffer, der beskytter materialet mod råtning og brænding). Ud over sikkerheden for andre, især for børn, er fordelene ved materialet god ydelse som lydisolator - ifølge producenten har et lag af materiale 25 mm tykt en lydabsorptionskoefficient på 0,98.

Miljøvenlige støjisoleringsmaterialer

Men den største ulempe ved ecowool er metoden til dens installation. For at gøre dette skal du ansætte arbejdstagere med specielt udstyr, der vil fugte materialet og sprøjte det under tryk på loftets overflade. Derfor vil deres ydelser ikke være gratis, hvilket vil påvirke de endelige omkostninger ved lydisolering af lejlighedsloftet med økould.

Hvad angår filten, er det for nylig blevet begyndt at blive aktivt brugt som materiale til lydisolerende biler. Som det er tilfældet med korkpaneler, er dens største fordel den relativt lille tykkelse af laget, der kræves for højkvalitets lydabsorption. Men i modsætning til ham er støjisoleringsfilen relativt billig - et ark 10 mm tykt og med et område på 0,75 m 2 vil koste fra 150 til 250 rubler.

Et relativt sjældent materiale til lydisolering er plader af kokosfibre. Sjældenhed skyldes stort set prisen - en kvadratmeter kokosnødder kan koste 400-700 rubler. Den største fordel er sikkerhed og økologisk renlighed, det er derfor, det bruges ofte som lydisoleringsmateriale til soveværelser og børns værelser.

Maksforte EcoAcoustic er et miljøvenligt, hypoallergent lydabsorberende bord af polyesterfibre (akustisk sintepon). I modsætning til mineraluld er de baseret på plastiske elastiske fibre, der ikke skrælner, når de anvendes. Der er ingen klæbemidler i sammensætningen, og fibrene limes under anvendelse af termisk bindingsteknologi.

MaxForte Eco Acoustics plader er helt hypoallergeniske

Ved installation af støjisolering under strækloftet er MaxForte Eco Acoustics-plader fastgjort til loftet ved hjælp af plastikplugger af svampe. Når pladerne lukker hele området af pladen, er strækloftets lærred installeret nedenfor.

Installationen af ​​lydisolering Maksforte

Membran og flydende lydisolatorer

Nu vil vi overveje de mest moderne materialer - membran og væske lydisolatorer. Hvis de tidligere materialer beskytter mod støj ovenfra, absorberer lydenergi, så afspejler disse materialer det.

Lydisoleringsmembraner er lavet af tætte gummi, polymerer og mineraler. Resultatet er en meget tynd, men samtidig en forholdsvis tung overflade, der afspejler alle de andre lyde og ikke tillader dem at komme ind i lokalet.

Ved at kombinere sådanne membraner med mineraluld eller fiberplade kan du opnå den største effekt og sikre en lydisolering af loftet. Et eksempel på lydisolerende membraner er Teksound coating og PSHE klud.

Karakteristik af Tecsound lydisoleringsmembran

Vi bør også tale om metoden til dens installation, som er arbejdskrævende.

 1. På loftet fastgøres rammen af ​​en træstråle med en sektion på 2x3 cm. Ved installation skal du bruge et stort antal fastgørelsesanordninger - lydisoleringsmembranen er ret tung, og belastningen på rammen vil være alvorlig.
 2. Fastgør membranen under rammen. For at gøre dette skal du have en midlertidig fastgørelse af kroge eller andre dele. I dette tilfælde skal membranpladerne overlappes.
 3. Nu skal du montere en anden ramme fra samme stråle. Som et resultat vil membranen blive presset mellem den første og den anden kasse. For at fastgøre rammerne sammen skal du ved hjælp af lange skruer.
 4. Et selvklæbende lydtæt tape tætner alle sømme mellem membranpladerne samt forskellige åbninger og områder, der kan fungere som "kanaler" for støj ovenfra.

Som du kan se, kræver denne metode til beskyttelse mod uønskede lyde ovenfra meget plads, da to kasser er monteret på en gang. Derfor bør den kun bruges i værelser med højt nok lofter.

Montering af Tecsound membran på et ophængt loft

Maksforte SoundPRO er det seneste kompositmateriale designet specielt til lydisolering af lejligheder. Giver beskyttelse mod støj forårsaget af trampling, faldende genstande eller skør af møbler (percussion noise), samt skrige, græde, et højt tv eller musik (luftstøj) og har vibrationsbeskyttende egenskaber. Med en tykkelse på kun 12 mm kan SoundPROs lydisoleringsevne sammenlignes med lydisoleringen af ​​en klassisk fem-centimeter plade.

Strukturen af ​​den tynde rulle lydisolering MaxForte SoundPRO

installation:

 1. Maksforte SoundPRO er fastgjort til loftet ved hjælp af en svampedampe (3-4 stykker pr. M 2).
 2. Sømene mellem rullerne limes med konstruktionsbånd.
 3. Et strækloft er installeret, eller en ramme fremstillet af metalprofiler er monteret til yderligere fastgørelse af gipsvæg.

Et alternativ til membranen kan fungere som flydende lydisolerende materialer, såsom Green Lim. De er lavet på basis af polymerer eller bitumener og sælges i form af rør, som "flydende negle" eller polyurethanskum. Et sådant materiale er velegnet til at skabe højkvalitets lydisolering af lofter, når en "pie" er skabt af et eksternt ark med gipsvæg, et lag af flydende lydisolering og et indvendigt lag af gipsvæg. Og allerede fra de resulterende paneler opretter et ophængt loft.

Støjisolering i lejligheden under loftet

Detaljerede instruktioner om lydisolering under strækloftet findes i denne artikel. Også du spekulerer sikkert på, hvilket system du skal vælge for lydisolering af loftet.

resultater

For at afslutte en sammenligning af materialerne til lydisolering af loftet i en lejlighed, præsenterer vi en sammenligningstabel med prisen (priserne er for 2016 og kan variere) for hver af dem for 1 m 2.

Tabel. Priser på populære støjisoleringsmaterialer.

Hvordan man laver loftstøjsisolering: alle moderne måder

Problemet med præfabrikerede huse er fremragende hørbarhed. Selv respektable og rolige naboer, der ikke arrangerer støjende fester og ikke borer væggene hver weekend, forårsager ulejlighed. Gennem interroom skillevægge og interfloor plader trænger til en række lyde: en høj samtale, lyden af ​​faldende objekter, og selv lyden af ​​trin og stole bliver flyttet. For at skabe et roligt og behageligt miljø i lejligheden vil der kræves lydisoleringsloft. Lad os finde ud af, hvordan du gør det selv og hvilke materialer du skal vælge til forskellige lejligheder.

Vi vælger beskyttelsesniveauet

Effekten af ​​lydisoleringskonstruktionen afhænger af flere faktorer, herunder:

 • Udvalgt isoleringsmateriale. Hver type har en anden støjabsorptionsevne.
 • Lagtykkelse Nogle ny generationens isolatorer giver et højt niveau af støjbeskyttelse selv i tynde tykkelser. Men for traditionelle materialer virker princippet: jo tykkere jo bedre.
 • Lagets antal og sammensætning. Øvelsen viser, at kombinationen af ​​forskellige materialer med forskellige egenskaber og oprettelsen af ​​en flerlags "kage" giver de bedste resultater.
 • Type finish.

For en lejlighed med højt til loftet, kan du vælge enhver type støjisoleringssystem, uanset tykkelse. Den mest effektive vil være en flerlags konstruktion, der kombinerer rullede lydreflekterende materialer, lydabsorberende plader og GCR eller GF. I dette tilfælde vil loftet være lavere med 7,5-12 cm.

For et værelse med lave vægge lydisolering under loftet. Det kan også være flerlags, men i dette tilfælde anvendes tyndere materialer. Som et resultat dråber loftet til maksimalt 6 cm, gennemsnittet er kun 3 cm.

Hvis loftets højde tillader det, har ingen problemer med at anvende en rammekonstruktion med stor tykkelse, forstærket med gipsplader, i kombination med et strækloft.

Typer af støj og funktioner i fordelingen i forskellige huse

For fuldt ud at forstå problemet, skal du vide, at 2 typer støj trænger ind i rummet gennem loftet:

 • luftbårne, forårsaget af luftfluktuationer (taler, sang, musik, græd, hundebarking osv.);
 • chok, der genereres af mekaniske effekter på loftet (stempling, bevægelse af møbler, strejker på gulvet).

Herefter finder du ud af, hvilke teknologier og materialer der skal hjælpe med at beskytte lejligheden mod begge typer støj.

Og endnu et vigtigt punkt. Før du påbegynder lydisoleringen af ​​loftet, skal du forstå, hvordan lyden formerer ovenfra i forskellige typer bygninger.

 • I panelhuset transmitteres lyden fra naboerne gennem selve loftet og gennem væggene, så ideelt kræves isolering ikke kun for gulvet, men også for skillevægge.
 • I murstenhuse slukker væggene lydene, så det er nok til at isolere kun loftet.
 • I monolitiske rammebygninger er skillevæggen tyndere end loftpladen, så lydene formerer sig primært gennem dem. I dette tilfælde beskytter væggene i første omgang mod støj.

Hvilken lydisolering: dit loft eller gulvet i naboerne ovenfor?

Ud fra effektivitetssynspunktet er det meget bedre at udstyre lydisoleringen af ​​gulvet i lejligheden placeret ovenfor. Hvis der er mulighed for at forhandle med naboerne, vil det være billigere at betale for lydisolering af gulvet i deres hjem. Beskyttelse mod støjen med denne fremgangsmåde vil være meget højere. Om metoderne til lydisolering af gulvet er beskrevet detaljeret i denne artikel.

Lydisoleringssystemer: ramme og rammeløs

Hvis det blev besluttet at beskytte gulvpladen fra bunden, fra sin lejlighed, fra støj, forbliver det at vælge den type system, der kan ramme og rammeløst.

Ramme

Rammen versionen, når den er korrekt designet, giver mere pålidelig beskyttelse end den rammeløse. Designet består af et tilstrækkeligt stort antal elementer, og det indebærer derfor betydelige lønomkostninger. Men på trods af en vis kompleksitet af installationen er den baseret på teknologien til at arrangere et gipspladens falske loft, som er kendt for hver mester.

Elementer af rammesystem:

 • metal guider danner kassen;
 • ramme bøjler;
 • forseglingstape, der forhindrer transmission af lyd gennem profilerne
 • lydisolerede materialer - lydabsorberende plader, skjolde, lydisolerende paneler eller membran i forskellige kombinationer;
 • vibroakustisk fugemasse
 • gipsvæg, standard eller tykkere lydisolering eller gipsfiber i 1 eller 2 lag.

Tykkelsen af ​​strukturen varierer mellem 75 og 120 mm. Indekset for ekstra lydisolering er 11-21 dB (uden at tage højde for lydens isoleringskapacitet i selve loftet).

Modifikationen af ​​rammesystemet anvendes også i arrangementet af strækloftet, men i dette tilfælde anvendes i stedet for profilerne træplader omkring 2,5 cm tykke.

Denne rammeteknologi giver dig mulighed for at beskytte rummet mod alle typer støj, både luftbårne og stød.

rammeløse

Det rammeløse system bruges hyppigere under spændingsdugen. Men der er en separat version af det, hvor den samme gipsvæg spiller rollen som finishlag.

Situationen med strækloftet er som følger: lydbølgen, der kommer fra loftoverlappene, afspejles fra den strakte film, når igen pladen og hopper ud igen. Der er en "tromme" effekt. Lydisolering i en lignende situation eliminerer denne effekt og beskytter mod luftbåren støj, men effektiviteten er lav mod chok.

Elementer af det rammeløse system under strækloftet:

 • støjisoleringsmateriale - membran, plader eller paneler;
 • lim;
 • skålformede dowel-negle;
 • spændings lærred.

Indekset for yderligere støjreduktion overlapper, når du bruger dette design, er omkring 7-9 dB. Dens tykkelse er 14-40 mm.

Den anden version af det rammeløse system består af følgende elementer:

 • ZIPS sandwichpanel (lydisoleret panelsystem) med specielle vibrerende vedhæftede filer;
 • anti-vibration pakning;
 • fugemasse;
 • særlige fastgørelsesanordninger;
 • det færdige lag af gipspap boltet til sandwichpaneler.

Yderligere lydisolering af loftet, der leveres af konstruktionen ved hjælp af ZIPP, er 11-18 dB. Tykkelse - 55-133 mm.

Støjisoleringsmaterialer

Overvej funktionerne i fælles lydreflekterende og lydabsorberende materialer.

 • Plader af basalt (mineraluld), polyester eller glasfiber. De har en fremragende støjabsorptionskoefficient - op til 85%. Effektiv mod enhver form for støj. Monteret som regel ramme metode. Den eneste ulempe er en stor tykkelse. Berømte mærker - Rockwool Acoustics, "Schumanet", "Stopzvuk", "Aku-Light".
 • Lydisoleringsmembran. De har en høj densitet og en lille tykkelse - 2,5-14 mm. På grund af dets struktur absorberer de ikke støj, men reflekterer, de tillader at opnå højkvalitets lydbeskyttelse. Ulempen er den høje pris. De mest kendte repræsentanter er Tecsound (selvklæbende ultrafine tung membran lavet af aragonit mineral), Max Forte (bestående af aluminosilicatfibre, enkeltkomponentgummi lag), Fkustik-metal slik (polyethylenskum og blyplade 0,5 mm tykt).
 • Lydisoleringspaneler. På grund af massiviteten, multilagstrukturen, elastisk-viskositetskonsistensen og fyldstofens fyldte partikler reduceres både stød og lydenergi. For eksempel har SoundGuards "EcoZvukoIzol" en syv-lags papprofil fyldt med kvartssand.
 • Lynlåse. Sandwichpanelerne i dette system består af gipsfiber og mineraluld, der er udstyret med vibreringsanordninger til fastgørelse, monteres på specielle fastgørelsesdele uden ramme, og gipspladerne er beklædt ovenpå.
 • "Penoplex". Den primære funktion af dette materiale er varmeisolering, men det reducerer også lydniveauet med held. Solgt relativt billigt i forhold til mineraluld eller moderne rullematerialer. Monteres let, hovedsagelig rammeløs. Det skal dog huske på, at pladerne af udvidet polystyren godt dæmper støjen, men værre at klare lyden.
 • Cork. Naturkorkmateriale giver god støjisolering, men for at opnå en betydelig effekt er der behov for en tykkelse på nogle få cm. Ved anvendelse af en teknisk rullekork med en tykkelse på 10 mm er et lag ikke tilstrækkeligt.
 • Skum. Budgetversionen af ​​støjbeskyttelse, effektivitet i forhold til ovenstående materialer er lav. Men det vil være billigt og vil ikke forårsage problemer under installationen. Men det skal huske på, at skummet er brændbart og frigiver skadelige stoffer, når de opvarmes.

Ud over disse materialer til lofterne anvendes kokosnødder, filt, flydende lydisolering og andre.

Yderligere metoder til lydisolering

Som allerede nævnt afhænger graden af ​​beskyttelse af rummet fra fremmede lyde af det endelige loftbeklædning. Til disse formål skal du bruge:

 • forhøjet densitetshyposcarp, for eksempel Giprok Aku-Line, Knauf Diamant;
 • akustisk triplex - 2 vægtede gipsfiberark med høj fugtbestandighed (HLVD), forbundet med et specielt fugemasse. Samlet tykkelse -16,5 mm. Top syet med et finishlag GCR;
 • Knauf Piano lydabsorberende plader.

Installation af lydisolering ramme teknologi

Instruktioner til oprettelse af et ramme system støjisolering loft:

 • Basisfladen rengøres grundigt og primeres.
 • Alle åbninger og huller i loftpladen er fyldt med fugemasse. Dette vil forhindre indtrængning af luftbåren støj gennem dem.
 • En lydabsorberende matte eller Teksaund-type multifunktionsmembran limes til loftet.
 • I en afstand af 50 cm fra hinanden er monteret vibropodvesdy.
 • Profiler til rammen er tapet med tætningsbånd.
 • Ifølge standardteknologi er rammen monteret, som sænkes i forhold til loftoverfladen med 5-15 cm, afhængigt af den krævede tykkelse af lydisoleringslaget.
 • Lydtæt materiale lægges i ramcellerne.

Derefter kan du vælge en af ​​flere muligheder for de sidste lag (arrangeret i stigende rækkefølge af lydbeskyttelse):

 1. To lag med gipsvæg eller gipsfiber.
 2. Lydisoleringspanel + lag HL eller GVL.
 3. GCR-lag + tung lydabsorberende membran + et andet GCR-lag.

Lag af "kagen" kan variere, især da nye forbedrede materialer konstant fremkommer. Du kan finde effektive løsninger til selvrealisering på hjemmesider for virksomheder, der beskæftiger sig med lydisolering på professionelt niveau.

Rammeløs installation af støjisolering

Den normale sekvens af handlinger ved arrangering af et rammeløst system:

 • Loftrensning, priming.
 • Lim den valgte lydisolator. Det kan rulles sorter, paneler eller plader. Strikning starter fra hjørnet, materialet presses tæt.

Vær opmærksom! Lim påføres ikke over hele overfladen af ​​panelet, men kun omkring omkredsen og midten. Selv de mindste huller mellem elementerne kan ikke afvises.

 • Yderligere fastgørelse af panelerne med de skålformede dowel-nails (de kaldes "paraplyer" eller "svampe"), som er placeret i hjørnerne og i midten.
 • Installation af strækloft.

Vigtige punkter

Hvis du skal lave støjisolering af loftet, skal du huske at:

 • De bedste resultater er givet ved kombinationen af ​​flere materialer med forskellige egenskaber - lydabsorberende og lydreflekterende;
 • Selvmontering er kun mulig med omhyggelig overholdelse af teknologien. Det er nok at glemme at lim spjældet tape eller at lægge materialet løst, og den ønskede effekt vil ikke blive opnået.

Og endelig anbefalingen: Da lydisoleringen af ​​loftet er en dyr begivenhed, bør du konsultere en specialist inden du vælger materiale og installation. Still dine spørgsmål i kommentarerne og få et detaljeret svar. De finesser af selvforbedrende lydisolerende lejligheder - i videoen nedenfor.