Hvordan og hvilke materialer til at gøre isolering lejlighed

Stilhed i lejligheden er et løfte om sund søvn og ikke løs nerver. Men for at opnå fuldstændig stilhed i en moderne lejlighedskompleks er det meget svært. For at slippe af med støj, skal du udføre et sæt værker om delvis eller fuld lydisolering af din lejlighed, hvilket kræver betydelige økonomiske omkostninger og tid. Men hvis ønsket om at leve i stilhed er dyrere for dig, anbefaler vi dig at lære dig vores artikel, hvorfra du vil lære at isolere din lejlighed fra støj udefra og hvilke materialer du skal bruge.

Typer og støjkilder

Før vi fortsætter med lydisoleringen af ​​lejligheden, lad os se på de typer og kilder til irriterende støj. Når alt kommer til alt for at slippe af med støj, er det til tider nok at isolere et bestemt element i opførelsen af ​​lejligheden og bruges ikke på fuld lydisolering.

Støj er af to typer:

 • Bølgelyd transmitteres gennem luften, fra kilden til trommehinden, ved hjælp af lydbølger. Bølgelyd indeholder høj musik, højhøjde snak, hundens gøen og så videre.
 • Vibrationstøj - overført af vibrationer på vægge, der kommer fra kilden. Vibrationstøj omfatter - et slag med en slæthammer på væggen, arbejdet med en puncher eller en vaskemaskine.

Lad os nu se på støjkilderne:

 • Støj fra gaden - kommer hovedsageligt gennem vinduerne. Lyden af ​​skrigende bremser, lyden af ​​skrigende børn og bedstemødre, en flyvende planes buzz - alt dette er støj fra gaden. Slap af med gadestøj, du kan installere vinduer af høj kvalitet med triple-vinduer. Et ekstra lydisolerende element kan tjene som et gardin af tæt materiale.
 • Støj fra indgangen - kommer gennem hoveddøren. For ikke at høre lyden fra en arbejdslifte eller naboer, der skælder på landingen, er det nok at lydisolere hoveddøren. Udover dørbeklædningen med lydabsorberende materialer er det nødvendigt at installere pakninger mellem bladet og kassen, ellers vil støjisoleringen være ineffektiv.
 • Støj fra tilstødende lejligheder - strømmer gennem væggene gennem stikkontakter og mellemrum mellem gulvpladerne. Støj fra naboer er den hyppigste årsag til ønsket om at producere lydisolering af lejligheden. Hvis kilden til den konstante irriterende støj er en, er det tilstrækkeligt at producere lydisolering af væggene ved siden af ​​kilden. Hvis du er uheldig, og støjende naboer omgiver dig fra alle sider, så skal du i dette tilfælde lave en komplet lydisolering af lejligheden.
 • Støjen fra din lejlighed - kommer til naboerne på de ovenfor anførte måder og irriterer dem. Hvis du ofte samler støjende virksomheder, hvis du er musikere, der træner hjemme, hvis du har børn, der elsker at hoppe og have det sjovt højt, så for at opretholde gode relationer med dine naboer har du bedre lydisoleret væggene, loftet og gulvet uden at vente på det besøgte sted.

Lydisoleringsmetoder

Lydisolering af vægge, loft og gulv er lavet på tre måder:

  • Ramme - denne metode indebærer installation af guider på væggen til montering af beklædningsplader. Mellem guider placeres lydabsorberende materiale, efter at der er installeret lydreflekterende paneler. I nogle tilfælde, for eksempel i indspilningsstudier, har paneler en overflade, der ikke afspejler, men absorberer snarere lyd.
   Fordelen ved denne metode er den høje kvalitet af lydisolering, og ulemperne er de høje omkostninger ved arbejde og reduktion af rummets anvendelige rum.
  • Installation af plader og membraner - på denne måde er lydisoleringsmaterialet installeret eller limet direkte på væggen, gulvet eller loftet. Hvorefter pladerne og membranerne er plasterede eller dækket af tynde paneler.
   Ved korrekt overholdelse af teknologien til installation af plader eller membraner er kvaliteten af ​​lydisolering ikke ringere end rammetoden, og de økonomiske omkostninger er betydeligt mindre.
 • "Flydende" - denne metode bruges kun til lydisolering af gulvet. Isoleringsmateriale spredes på gulvet og er dækket af et vandtætlag. Top er lavet forstærket screed og installeret gulvbelægning. Fordelen ved denne metode, i mangel af stive monteringer, hvilket bidrager til en signifikant reduktion af vibrationsstøj.

Lydisoleringsmaterialer


Lydisoleringsmaterialer er af følgende typer:

Blød isolering

Blød lydisolering omfatter materialer fra forskellige typer af fibre, der sælges i ruller:

  • Lydisoleringsmembraner er selvklæbende og konventionelle, fremstillet af syntetiske og naturlige fibre. Bruges til vægge, loft og gulv. Separat til gulvisolering, membraner er lavet af bituminøse polymerer med et lag af polyesterfilt.
  • Nålstøbt glasfiber materiale - Anvendes til vægge og lofter. God isolering til rammekonstruktioner.
  • Underlaget i polyestervævet - fremstillet specielt til det "flydende" gulv, godt som et substrat for laminatet.
 • Mineraluld er et simpelt og overkommeligt varme- og lydisoleringsmateriale, der anvendes i rammeisoleringsmetoden.

MaxForte SoundPro

Materialet i den nye generation skabte under hensyntagen til teoretiske udviklinger inden for akustikbygning og praktisk erfaring inden for installationsarbejde. Med en tykkelse på mindst 12 mm giver materialet maksimal beskyttelse mod luftbåren og støjen og er uundværlig i små lejligheder, hvor hvert centimeter tæller! Helt miljøvenlig: indeholder ikke lim og andre kemikalier. Maksforte-SoundPRO - ideel til alle lokaler: lejligheder, børnehaver, skoler. Materialet fungerer også som brandbeskyttelse (fuldstændig ubrændbar) og varmeisolering!

Maksforte EcoPlate 60

Maksforte-Ekoplita materiale er lavet af 100% vulkansk rock (uden urenheder, slagge og blastovneaffald). Maksforte-EKoplita har fremragende akustiske egenskaber, som gør det muligt at anvende dette produkt med succes til lydisolering af de mest komplekse akustiske genstande: multimediebiografer, optagestuer, lytterum, hjemmebiografer mv.

Maksforte Eco Acoustics

Den er lavet af 100% polyester (polyesterfiber) uden tilsætning af klæbemidler. En nyskabende teknologi til termisk binding (smeltning af polyesterfibrene selv) anvendes til formgivning. Materialet er lavet på moderne udstyr SIMA (Italien). Produktionen bruger kun primære råmaterialer. EcoAcoustic er helt sikkert for menneskers sundhed: pladerne udsender ikke og indeholder ikke skadelige stoffer!

Sealant MaxForte

Maksforte fugemasse er designet til at forsegle led, samlinger, huller, når lydisolering vægge og lofter, samt i opførelsen af ​​"flydende" gulve og gulve på logs. På grund af den lave elasticitetsmodul har tætningsmidlet fremragende vibroakustiske egenskaber og giver en signifikant reduktion af vibrationsbelastningen mellem bygningskonstruktioner, der fungerer som et dæmpelag.

VibroStop Pro

Anti-vibrationsbeslag designet til at bekæmpe stødstøj, der trænger ind i gulvplader og vægge. Brug af VibroStop PRO kan reducere vibrationsbelastningen væsentligt på profilen og give yderligere lydisolering til loftet og væggene ved 21 dB.

Maksforte Shumoizol

Rolls spredes blød side til gulvet, kanterne fører til væggene. Efter arbejde kan alt overskud let afskæres. Samlinger mellem ruller er belagt med MaxForte Hydrostop flydende gummi.

 1. Fald i niveauet af støjstøj 27 dB.
 2. Materialet revner ikke og springer ikke, når det lægges på grund af tilsætningen af ​​importerede blødgørere.

MaxForte SoundPro

Installationen udføres analogt med Shumoizol, kantene sættes på væggene, rullerne selv overlappes med 5 cm, og samlingerne mellem dem er belagt med MaxForte Hydrostop flydende gummi. Derefter lægges byggeprøven, dette gøres, så skrælens opløsning ikke trænger ind i laget af lydisolering.

 1. 34 dB støtreduktion.
 2. Reduceret luftbåren støjniveau på 10 dB.
 3. Ruller er modstandsdygtige over for fugt. Må ikke rådne.
 4. Det tilhører lydabsorptionsklassen "A" af de fem mulige.
 5. Materialet tiltrækker ikke gnavere.

MaxFort EcoPlate 110 kg / m 3

Til at begynde med, omkring perimeteret, er MaxForte tape lagt i to lag. Plader placeres på gulvet tæt på hinanden og lukkes med en konstruktionsfilm.

 1. Det tilhører lydabsorptionsklassen "A" af de fem mulige.
 2. Helt ubrændbart materiale.
 3. Indeholder ikke phenolharpiks.
 4. På grund af den optimalt valgte tæthed på 110 kg / m3 fjeder kobleren ikke og brister ikke med tiden.
 5. Lydisolering i niveauet 36-38 dB.

Hvis det viste sig, at der allerede er et skræl i lejligheden, eller det er et gammelt boligbestand, hvor loftet simpelthen ikke kan modstå vægten af ​​skræftet - en effektiv mulighed er gulvet på bjælkerne.

Massiv isolering

Til den type solide lydisolering indbefattes simple plader og kombinationsplader lavet af lydabsorberende materialer:

  • De kombinerede paneler - repræsenterer et design fra to ark og et lag. Ark er lavet af spånplader, kork eller syntetiske materialer. Kvarts sand og mineraluld anvendes ofte som mellemlag.
  • Basaltplader - lavet af basaltfiber. Derudover kan pladerne behandles med vandafvisende.
  • Plader af polyesterfiber - syntetisk lydisolering, let skåret til den ønskede størrelse, anvendes meget i rammekonstruktion.
  • Fiberglass stift vævning plader er designet til at fylde inter-profil rummet, isolere falske lofter og vægmonterede rammer.
  • Korkplader - lavet af korkfibre. Vægpaneler og korklaminat kan installeres uden ekstra lydisoleringsmaterialer.
 • Skumplader - det billigste og mest kendte materiale til lydisolering. Plader af skumplast, der er dårligere i lydisoleringens kvalitet til mere moderne materialer, men takket være en overkommelig pris forbliver en populær mulighed for billige reparationer.

Improviseret lydisolering

Få mennesker ved, at nogle møbler kan tjene som gode lydabsorbenter og reducere støjniveauet med 20-30 procent:

  • Stort tæppe - lagt på gulvet eller hængt på væggen, kan reducere niveauet for indgående eller udgående støj betydeligt.
  • Møbler væg - installeret langs den fælles væg med naboer, vil spare dig for højt støj, så det bliver blødt.
 • Gardiner af tæt materiale - kan dæmpe lydene fra gaden.

Lydisolering af vægge, loft og gulv

Lydisoleringsteknologierne af gulv, vægge og loft er forskellige fra hinanden, derfor vil vi overveje hver proces separat.

Lydisolering gulv

Lydisolering af gulvet er lavet til at blokere støj fra lejligheden placeret på gulvet nedenfor eller omvendt, så den støj, der produceres i din lejlighed, ikke irriterer naboerne fra bunden. For at isolere gulvet kan du bruge metoden til "flydende" gulv eller lave lagets ramme.

I den første version skal du lægge lydisoleret materiale over hele overfladen af ​​gulvet og derefter lave en betonplade. Derefter lægges laminat på skræftet eller en anden type gulvbelægning. I rammetoden er det nødvendigt at lave en kasse af træstænger (log). Isoleringsmateriale er lagt mellem lagene, feltet af denne kasse er lukket af spånplader eller brædder. For at reducere vibrationsstøj anbefales det at placere specielle vibrationsdæmpende puder under lågene.
Detaljeret artikel om lydisoleringsgulv.

Lydisolerende vægge

Du kan blokere lyde fra dine naboers lejligheder på gulvet ved hjælp af lydisolering af tilstødende vægge. Overvej at isolere alle væggene i lejligheden, herunder de indre skillevægge, giver ikke mening.
Til vægisolering kan du bruge selvklæbende lydisolerede membraner, kombinerede paneler eller plader installeret i en speciel ramme. Husk at jo tykkere lydisoleringslaget er, desto mindre forbliver det anvendelige område i din lejlighed.
En anden vigtig faktor i lydisolering af vægge er gennem stikkontakter, for at blokere lyde der kommer igennem dem, er det nødvendigt at fylde det tomme mellemrum mellem dit og nabokontakten med lydisolerende materiale, såsom skum.
Detaljeret vejledning til lydisolering af vægge.

Lydisolering loft

For lydisolering af loftet er det bedre at vælge lette materialer, der ikke skal skrælle på grund af sin egen vægt eller tungt belastning rammen af ​​loftet.
Hvis du allerede har installeret et hæftet loft, skal du bare fjerne panelerne og installere isolering på hovedloftet, og monter derefter panelerne på plads.

Husk den "gyldne" regel - lydisolering er meget nemmere og billigere at gøre, inden du er færdig med arbejdet, end efter reparationen!

Lydisolering gulv i lejligheden

Desværre har lejligheder i flere etager bygninger et meget lavt niveau af støjisolering. Dette gælder især for bygninger bygget af armerede betonpaneler. Vægens indvendige paneler har ikke alene en meget lille tykkelse, men deres strukturelle struktur bidrager ikke til lydoptagelsen, og nogle af deres komponenter er endda dens leder, fx beslag. Derfor er isolering af gulvet i lejligheden blevet for mange et presserende behov.

Lydisolering gulv i lejligheden

For meget længe siden var det meget svært, og til tider var det næsten umuligt at købe materialer til lydisolering, og ejerne af lejligheden kom på forskellige måder at beskytte deres hjem mod blomstrende musik eller følelsesmæssige samtaler af deres naboer. Gamle tæpper, rester af skumemballage og ligefrem æggebakker blev brugt.

I dag er der et stort udvalg af forskellige lydisoleringsmaterialer i bygningsbutikkerne, og herrerne tilbyder mange måder at oprette et støjisoleringssystem på. For at vælge den mulighed der er mere egnet til et bestemt rum, skal du overveje nogle af deres egenskaber og hvordan de er anbragt på betonggulvet.

Typer af lydisolatorer og metoder til deres installation

Ikke alle lydisolerende materialer passer til en bestemt lejlighed. For at arrangere et lydabsorberende system ved hjælp af trækasser er det for eksempel nødvendigt at have højt nok lofter. Kassen vil være mindst fem centimeter i højden, plus tykkelsen af ​​krydsfiner lagt ovenpå - og rummets rum vil blive reduceret betydeligt, loftet bliver lavere. Derfor er det i dette tilfælde nødvendigt at vælge materialer, der har en lille tykkelse og samtidig større effektivitet af støjabsorption.

Lydisolering MaxForte

Lydisolering til flydende gulvbelægning fremstillet ved hjælp af moderne materialer MaxForte. Hvert materiale har sine egne egenskaber under installationen.

Maksforte Shumoizol. Rolls spredes blød side til gulvet, kanterne fører til væggene. Efter arbejde kan alt overskud let afskæres. Samlinger mellem ruller er belagt med MaxForte Hydrostop flydende gummi.

Lydisoleringsruller Maksforte Shumoizol

 1. Fald i niveauet af støjstøj 27 dB.
 2. Materialet revner ikke og springer ikke, når det lægges på grund af tilsætningen af ​​importerede blødgørere.
 3. Kan bruges som vandtæt materiale, vandtæt.
 4. Det tilhører lydabsorptionsklassen "A" af de fem mulige.
 5. Materialet kan anvendes til tørrør og under laminatet.

Maksforte Shumoizol tilhører klasse A med fem mulige lydabsorption

MaxForte SoundPro. Installationen udføres analogt med Shumoizol: kanterne fører til væggene, rullerne selv overlappes med 5 cm, og samlingerne mellem dem er belagt med MaxForte Hydrostop flydende gummi. Desuden holder bygningsfilmen sig indenfor. Dette gøres, så screed-opløsningen ikke trænger ind i laget af lydisolering.

Lydisolering Max Forte SoundPro

 1. 34 dB støtreduktion.
 2. Reduceret luftbåren støjniveau på 10 dB.
 3. Ruller er modstandsdygtige over for fugt. Må ikke rådne.
 4. Det tilhører lydabsorptionsklassen "A" af de fem mulige.
 5. Materialet tiltrækker ikke gnavere.

MaxForte SoundPro under installationen

MaxFort EcoPlate 110 kg / m 3. Til at begynde med, omkring perimeteret, er MaxForte tape lagt i to lag. Plader placeres på gulvet tæt på hinanden og lukkes med en konstruktionsfilm.

MaxFort EcoPlate 110 kg

 1. Det tilhører lydabsorptionsklassen "A" af de fem mulige.
 2. Helt ubrændbart materiale.
 3. Indeholder ikke phenolharpiks.
 4. På grund af den optimalt valgte tæthed på 110 kg / m3 fjeder kobleren ikke og brister ikke med tiden.
 5. Lydisolering i niveauet 36-38 dB.

MaxForte EcoPlate Lydisoleringsplader 110 kg

Hvis det viste sig, at der allerede er et skræl i lejligheden, eller hvis det er et gammelt boligbestand, hvor overlapningen simpelthen ikke kan modstå vægten af ​​skræftet, så ville en effektiv mulighed være et gulv på bjælkerne.

Lægning af lydisolering MaxForte EcoPlate på gulvet på bjælkerne

I dette tilfælde påføres MaxForte EcoPlate 60 kg / m 3.

MaxFort EcoPlate 60 kg

 1. Det tilhører lydabsorptionsklassen "A" af de fem mulige.
 2. Helt ubrændbart materiale.
 3. Indeholder ikke phenolharpiks.
 4. Ikke tiltrækker insekter og gnavere
 5. Pladerne er modstandsdygtige over for fugt. Må ikke rådne.

"Teksaund"

karakteristika

Ikke så længe siden opstod et moderne lydisoleringsmateriale på det russiske byggemarked - Teksaund, som det viser sig, er blevet produceret i mere end tyve år, og i løbet af denne tid berettigede det fuldt ud alle de egenskaber, som fabrikanten hævder. Med en tykkelse på kun 3,7 mm betragtes det som en af ​​de bedste lydabsorbenter.

Sådan ser Teksaund ud i ruller.

Dette materiale er mineralbaseret og er ideelt til boliggulve. Udover gulve er den monteret på lofter og vægge, hvorved der opnås maksimal beskyttelse mod støj og samtidig minimerer tabet af gulvplads og rumvolumen.

. og så - spredt ud på gulvet

Det må siges, at Teksaund har en høj densitet og derfor en betydelig masse, der er syv kilo pr. Kvadratmeter, derfor vejer den tungt på strukturen, hvilket er vigtigt, når det placeres på vægge eller loft. Men det er dens høje tæthed og skaber beskyttelse mod støjets indtrængning.

Positive og negative sider

Materialet har følgende fordele i forhold til andre støjabsorberende materialer:

1. Det er fleksibelt og elastisk, og har også tendens til at strække sig.

2. Dens installation er enkel og ligetil.

3. Materialet reagerer ikke på temperaturændringer.

4. "Teksaund" er ikke hygroskopisk, ikke modtagelig for dannelse af forme eller rottningsprocesser.

5. Tilhører kategorien lavbrændbare selvslukkende materialer.

6. Passer perfekt på enhver overflade.

7. Har et ubegrænset driftstid.

8. Og vigtigst af alt har den en stor absorptionskoefficient for luftbårne lydbølger.

Ulempen ved "Teksaund" kan kun kaldes det faktum, at den skal bruges sammen med en tynd isolering eller andet materiale, dvs. For at opnå den ønskede effekt anbefales det ikke at lægge det på en betonplade uden substrat.

montering

Når du sørger for lydisolering, vil du altid opnå den maksimale effekt, og for at opnå dette skal du handle i overensstemmelse med instruktionerne og anbefalingerne fra materialets fabrikant.

Ca. læggemønster "Teksaundu"

Som nævnt ovenfor bør Teksaund lægges på en forberedt base. Ethvert ark eller rullet isolering er perfekt til det - det kan være tyndt polyethylen skum - polyethylen skum, gipsvæg, plast eller krydsfiner. Hvis lofterne er høje og der er mulighed for at lave støjisolering fra et tykkere lag, så for en af ​​komponenterne kan du bruge mineralulden.

 • Betonplade grundigt rengjort med støvsuger.
 • Yderligere er grundlaget lagt på det. Hvis det er et elastisk materiale, så er det bedre at klare det på lim.

Skum vil hæve gulvet med kun tre til fem millimeter. Den bedste løsning betragtes stadig som gipsvæg. Det skyldes for det første, at gulvene ideelt og ens lukker pladens mangler, og dette vil beskytte Teksaund mod skade, og for det andet er det selv en god lydisolator.

 • Efter at basen er klar, er den belagt med speciel lim på toppen, de venter i 10 til 15 minutter, og så lægges Teksaund omhyggeligt ned og kalder vægge 10 til 12 centimeter.
 • Når materialet er lagt, skal du forsigtigt forbinde leddene mellem arkene med varmluft eller lim. Ark skal skabe en lufttæt belægning, ellers vil lydisoleringseffekten blive reduceret.
 • Næste "Teksaund" topdæksel med et andet lag gipsvæg eller 10 mm krydsfiner. I alt uden gulvbelægning vil gulvene stige med 23,7 millimeter.
 • På toppen af ​​gipsvæggen kan du lægge gulvbelægning - linoleum, laminat, tæppe eller andre - det vil også skabe yderligere lydisolering.

Hvis du øger antallet af lag og anvender materialer med forskellige densiteter for dem, vil lydisoleringen blive bedre flere gange.

Mineraluld

Tre typer mineraluld anvendes til lydisolering og opvarmning - stenuld, slaguld og glasuld. Alle kan have en anden tykkelse og komme i ruller eller i plader.

Minvat kan have forskellig densitet, som afhænger af termisk ledningsevne og dens evne til at bære eksterne belastninger. Derudover er materialet forskelligt fugt- og varmebestandighedskoefficient.

 1. Stenuld

Stenuld er et varmebestandigt materiale, og tåler tydeligt høje temperaturer og når op til 500 - 550 grader. Denne lydisolator er lavet af fibre, der opnås ved smeltende rock.

Basalt uldruller og plader

Den bedste type stenuld - basalt, det er en miljøvenlig lydisolator, samt fremragende isolering. En anden fordel ved det - det indeholder ikke bindemidler - formaldehydharpiks, i modsætning til nogle andre typer mineraluld.

Basaltuld, produceret i plader og ruller, kan bruges til lydisoleringsværker uden montering af beklædningen, da materialet har større densitet.

Dette er den mest overkommelige type mineraluld, men det er sværere at montere på grund af den spiny glasfiber. Installation skal udføres med handsker og beskyttelsesmaske på ansigtet, da de tynde hårde fibre, der udgør det materiale, der bidder ind i huden, kan komme ind i øjnene og luftveje.

Den billigste løsning - stelovata

Glasuld har en lavere densitet end sten, og den skal lægges i kassen. Denne type materiale anvendes hovedsagelig til lokaler, som f.eks. Værksteder, eller til ekstern isolering eller lydisolering.

Denne type mineraluld er fremstillet af højovne slagger, og den kan ikke bruges i rum med høj luftfugtighed, da materialet indeholder sådanne stoffer, der, når de interagerer med fugt, vil påvirke metallet aggressivt. Derudover kan den ikke bruges til eksternt arbejde, da det ikke vil være forsikret mod fugt.

Slag - har mange ulemper

Materialet er hygroskopisk, dvs. absorberer fugtbrønd, hvilket hurtigt reducerer kvaliteten. I princippet kan dette materiale bruges til lydisolering ved at placere det mellem lagene, der er arrangeret obreshetki, men det er uønsket at anvende dem i boliger.

Ud fra de præsenterede egenskaber kan det konkluderes, at af de tre typer mineraluld er ideel til lydisolering af gulvet i lejligheden kun stenbasaltuld.

montering

Montering af mineraluld på gulve til lydisolering er ret simpel og kan gøres på to måder: ved hjælp af kasser fra baren eller uden den.

Ca. plan med kasser

 • Det første, de gør med en støjisoleringsenhed, er at forberede overfladen af ​​basen. Det fjerner alt snavs og støv med en støvsuger.
 • Yderligere, hvis der findes revner på betonggulvet, skal de udvides og forsegles med cementmørtel eller speciel reparationstæt, så lad disse områder hærde godt.
 • Så er det bedre at lægge en tynd varme på betonpladen - og en lydisolator - skummet polyethylen.
 • Hvis det besluttes at lægge logfilerne, er det nødvendigt at beregne trinet på deres installation korrekt, det skal svare til bredden af ​​mineraluldspladerne, så de passer tæt mellem stængerne.

- Stænger vælger den samme tykkelse som tykkelsen af ​​det lydisolerede materiale. Efter at have markeret gulvet er stænger fastgjort til det, de skal være placeret ikke tæt på væggen, men i en afstand svarende til isoleringens tykkelse.

- Derefter skæres striber ud af basaltbomuldspladerne, som er installeret langs hele rummet, mellem væggen og bjælkerne.

- Det næste trin er lægningen af ​​plader mellem stængerne.

Placering af plader minvaty mellem lags

- Når alt materiale er lagt, lægges krydsfinerplader oven på det og fastgøres til skærebjælkerne med selvdrejende skruer.

- Hvis der er små spalter mellem pladerne af krydsfiner, skal de patcheres med trækul.

- Efter tørring af kittet kan du lægge linoleum, tæppe eller laminat oven på krydsfiner.

- Hvis du vil øge effekten af ​​lydabsorption, kan du lægge korkbeklædning oven på krydsfiner, som også har fremragende lydabsorberende egenskaber.

 • En anden mulighed kan være lydisolering uden brug af trækasser, og arbejdet med installationen udføres på følgende måde.

- Polyethylenskum er også anbragt på det rensede gulv, som skal binde til hinanden med tape. Dette materiale skal findes på væggene for tykkelsen af ​​hele lydisolerende lag.

- På væggene i hele rummets omkreds skæres strimler i plader af mineraluld, deres højde er ca. 15 centimeter.

Langs omkredsens vægge af materialestrimlen

- Plader af krydsfiner eller stærkt gipsplader lægges på underlaget tæt på lydisolatoren installeret på væggene.

- Næste trin, tæt på hinanden, stak pladelydisolator. Hans mest tæt presset til strimler af materiale monteret på væggen.

Lægeplader uden brug af kasser

- På toppen af ​​pladerne af mineraluld lægges et andet lag af krydsfiner og fastgøres til gulvet.

- Desuden afskæres den fremspringende del af lydisoleringen, der ligger på omkredsen af ​​rummet, af spidsen med den lagt krydsfiner.

- Hvis der er små huller mellem arkene af krydsfiner, skal de også sættes i gang.

- Efter tørring kan kittet fortsætte til apparatets dekorative gulvbelægning.

Som du kan se fra beskrivelsen af ​​arbejdsprocessen, kan alt ske med dine egne hænder og derved beskytte dig mod støjende naboer, der lever nedenunder.

Video - et eksempel på lydisoleringsplader

Cork lydisolering og belægning

Et sådant materiale som kork er en glimrende lydisolator. Det bruges til at lave en dekorativ belægning, som er lagt i overensstemmelse med laminatprincippet. Derudover er korkstoffet lavet, som kan lægges under et dekorativt gulvbelægning.

Cork er en god lyddæmper

Kork gulv absorberer støj i lejligheden godt og afspejler fremmede højt lyde udefra.

Hvis vi sammenligner beskyttelsesniveauet mod korkstøj med en betonvæg, så vil den overvældende fordel blive afsløret - to cm kork kan godt erstatte ti cm af en betonplade eller fem cm af en mur bygget af fyrretræ.

Med en 2 cm tykkelse af stikket vil lydniveauet, der kommer ind i lejligheden udefra, næsten halveres. Hvis der er et ønske om at reducere støj mere, så kan du bruge en kork som et af lagene i lydisoleringspuden, f.eks. Ved installation af "Teksaund" - forskellige materialetyper vil bidrage til at øge støjisoleringseffekten.

Dekorativ kork - højere kvalitet. Det er lavet i form af fliser, paneler og ruller. Det kan bruges separat fra kork substratet, og sammen med det - for at øge effekten af ​​støjabsorption.

Begge muligheder er en fremragende forsvarer mod ekstern støj, men desuden er korken en vidunderlig varmeisolator, selv om den har en lille tykkelse. Den store fordel ved dette materiale kan henføres til dets økologiske renhed og det faktum, at den kan "trække vejret".

For at belægningen og underlaget skal fungere effektivt, er det nødvendigt at samle dem ordentligt.

montering

Da installationen af ​​en dekorative belægning og korkens substrat kan gøres i et kompleks, kan de betragtes samlet.

- Den første, selvfølgelig, sætte kork substrat. For sin enhed skal du forberede overfladen såvel som for enhver anden type støjisolering. På basis heraf bør der ikke være noget, selv små affald.

- Det er vigtigt at lægge plader af skummet polyethylen eller andet lignende materiale under korksubstratet. Den skal klatre op ad væggene på 5-7 centimeter. Polyethylen er fastgjort sammen med et specialtape.

Båndet mellem substratstrimlerne

- Så kan du lægge kork substrat. Hvis det rullede materiale lægges, så er det nødvendigt at give tid, så det ligger frit og ret.

- Så lægges plader af krydsfiner på korken og fastgøres til gulvet.

- På dette solide fundament lægges en udvalgt dekorative belægning, som kan være et korkbelagt laminat eller flise af samme materiale.

Dekorative korkdæksel forbedrer lydisoleringseffekten

Video - den oprindelige løsning på problemet med støjisolering

Videoen, der præsenteres her, er en meget interessant måde at udføre gulvlydisolering ved hjælp af moderne materiale med udtalte anti-vibrationsegenskaber "Shumoplast". Hvis der er mulighed for at købe, er det helt muligt at udføre sådant arbejde selvstændigt.

Når du vælger støjisolering til gulvet, skal du overveje, hvor meget lyd der går gennem gulvene. Fra dette vil afhænge af valg af materiale og dens tykkelse. Derudover skal du tage højde for lofterne i lejligheden - hvis de er lave, skal du vælge en tynd lydisolator.

Hvad der skal huskes - hvis du skal gøre rummet så tavt som muligt, skal du installere lydisoleringen ikke kun på gulve, men også på væggene og endda på loftet.

Nikolai Strelkovsky chefredaktør

Forfatter af publikationen 10/21/2014

Kan du lide denne artikel?
Spar for ikke at tabe!

Hvordan man laver loftstøjsisolering: alle moderne måder

Problemet med præfabrikerede huse er fremragende hørbarhed. Selv respektable og rolige naboer, der ikke arrangerer støjende fester og ikke borer væggene hver weekend, forårsager ulejlighed. Gennem interroom skillevægge og interfloor plader trænger til en række lyde: en høj samtale, lyden af ​​faldende objekter, og selv lyden af ​​trin og stole bliver flyttet. For at skabe et roligt og behageligt miljø i lejligheden vil der kræves lydisoleringsloft. Lad os finde ud af, hvordan du gør det selv og hvilke materialer du skal vælge til forskellige lejligheder.

Vi vælger beskyttelsesniveauet

Effekten af ​​lydisoleringskonstruktionen afhænger af flere faktorer, herunder:

 • Udvalgt isoleringsmateriale. Hver type har en anden støjabsorptionsevne.
 • Lagtykkelse Nogle ny generationens isolatorer giver et højt niveau af støjbeskyttelse selv i tynde tykkelser. Men for traditionelle materialer virker princippet: jo tykkere jo bedre.
 • Lagets antal og sammensætning. Øvelsen viser, at kombinationen af ​​forskellige materialer med forskellige egenskaber og oprettelsen af ​​en flerlags "kage" giver de bedste resultater.
 • Type finish.

For en lejlighed med højt til loftet, kan du vælge enhver type støjisoleringssystem, uanset tykkelse. Den mest effektive vil være en flerlags konstruktion, der kombinerer rullede lydreflekterende materialer, lydabsorberende plader og GCR eller GF. I dette tilfælde vil loftet være lavere med 7,5-12 cm.

For et værelse med lave vægge lydisolering under loftet. Det kan også være flerlags, men i dette tilfælde anvendes tyndere materialer. Som et resultat dråber loftet til maksimalt 6 cm, gennemsnittet er kun 3 cm.

Hvis loftets højde tillader det, har ingen problemer med at anvende en rammekonstruktion med stor tykkelse, forstærket med gipsplader, i kombination med et strækloft.

Typer af støj og funktioner i fordelingen i forskellige huse

For fuldt ud at forstå problemet, skal du vide, at 2 typer støj trænger ind i rummet gennem loftet:

 • luftbårne, forårsaget af luftfluktuationer (taler, sang, musik, græd, hundebarking osv.);
 • chok, der genereres af mekaniske effekter på loftet (stempling, bevægelse af møbler, strejker på gulvet).

Herefter finder du ud af, hvilke teknologier og materialer der skal hjælpe med at beskytte lejligheden mod begge typer støj.

Og endnu et vigtigt punkt. Før du påbegynder lydisoleringen af ​​loftet, skal du forstå, hvordan lyden formerer ovenfra i forskellige typer bygninger.

 • I panelhuset transmitteres lyden fra naboerne gennem selve loftet og gennem væggene, så ideelt kræves isolering ikke kun for gulvet, men også for skillevægge.
 • I murstenhuse slukker væggene lydene, så det er nok til at isolere kun loftet.
 • I monolitiske rammebygninger er skillevæggen tyndere end loftpladen, så lydene formerer sig primært gennem dem. I dette tilfælde beskytter væggene i første omgang mod støj.

Hvilken lydisolering: dit loft eller gulvet i naboerne ovenfor?

Ud fra effektivitetssynspunktet er det meget bedre at udstyre lydisoleringen af ​​gulvet i lejligheden placeret ovenfor. Hvis der er mulighed for at forhandle med naboerne, vil det være billigere at betale for lydisolering af gulvet i deres hjem. Beskyttelse mod støjen med denne fremgangsmåde vil være meget højere. Om metoderne til lydisolering af gulvet er beskrevet detaljeret i denne artikel.

Lydisoleringssystemer: ramme og rammeløs

Hvis det blev besluttet at beskytte gulvpladen fra bunden, fra sin lejlighed, fra støj, forbliver det at vælge den type system, der kan ramme og rammeløst.

Ramme

Rammen versionen, når den er korrekt designet, giver mere pålidelig beskyttelse end den rammeløse. Designet består af et tilstrækkeligt stort antal elementer, og det indebærer derfor betydelige lønomkostninger. Men på trods af en vis kompleksitet af installationen er den baseret på teknologien til at arrangere et gipspladens falske loft, som er kendt for hver mester.

Elementer af rammesystem:

 • metal guider danner kassen;
 • ramme bøjler;
 • forseglingstape, der forhindrer transmission af lyd gennem profilerne
 • lydisolerede materialer - lydabsorberende plader, skjolde, lydisolerende paneler eller membran i forskellige kombinationer;
 • vibroakustisk fugemasse
 • gipsvæg, standard eller tykkere lydisolering eller gipsfiber i 1 eller 2 lag.

Tykkelsen af ​​strukturen varierer mellem 75 og 120 mm. Indekset for ekstra lydisolering er 11-21 dB (uden at tage højde for lydens isoleringskapacitet i selve loftet).

Modifikationen af ​​rammesystemet anvendes også i arrangementet af strækloftet, men i dette tilfælde anvendes i stedet for profilerne træplader omkring 2,5 cm tykke.

Denne rammeteknologi giver dig mulighed for at beskytte rummet mod alle typer støj, både luftbårne og stød.

rammeløse

Det rammeløse system bruges hyppigere under spændingsdugen. Men der er en separat version af det, hvor den samme gipsvæg spiller rollen som finishlag.

Situationen med strækloftet er som følger: lydbølgen, der kommer fra loftoverlappene, afspejles fra den strakte film, når igen pladen og hopper ud igen. Der er en "tromme" effekt. Lydisolering i en lignende situation eliminerer denne effekt og beskytter mod luftbåren støj, men effektiviteten er lav mod chok.

Elementer af det rammeløse system under strækloftet:

 • støjisoleringsmateriale - membran, plader eller paneler;
 • lim;
 • skålformede dowel-negle;
 • spændings lærred.

Indekset for yderligere støjreduktion overlapper, når du bruger dette design, er omkring 7-9 dB. Dens tykkelse er 14-40 mm.

Den anden version af det rammeløse system består af følgende elementer:

 • ZIPS sandwichpanel (lydisoleret panelsystem) med specielle vibrerende vedhæftede filer;
 • anti-vibration pakning;
 • fugemasse;
 • særlige fastgørelsesanordninger;
 • det færdige lag af gipspap boltet til sandwichpaneler.

Yderligere lydisolering af loftet, der leveres af konstruktionen ved hjælp af ZIPP, er 11-18 dB. Tykkelse - 55-133 mm.

Støjisoleringsmaterialer

Overvej funktionerne i fælles lydreflekterende og lydabsorberende materialer.

 • Plader af basalt (mineraluld), polyester eller glasfiber. De har en fremragende støjabsorptionskoefficient - op til 85%. Effektiv mod enhver form for støj. Monteret som regel ramme metode. Den eneste ulempe er en stor tykkelse. Berømte mærker - Rockwool Acoustics, "Schumanet", "Stopzvuk", "Aku-Light".
 • Lydisoleringsmembran. De har en høj densitet og en lille tykkelse - 2,5-14 mm. På grund af dets struktur absorberer de ikke støj, men reflekterer, de tillader at opnå højkvalitets lydbeskyttelse. Ulempen er den høje pris. De mest kendte repræsentanter er Tecsound (selvklæbende ultrafine tung membran lavet af aragonit mineral), Max Forte (bestående af aluminosilicatfibre, enkeltkomponentgummi lag), Fkustik-metal slik (polyethylenskum og blyplade 0,5 mm tykt).
 • Lydisoleringspaneler. På grund af massiviteten, multilagstrukturen, elastisk-viskositetskonsistensen og fyldstofens fyldte partikler reduceres både stød og lydenergi. For eksempel har SoundGuards "EcoZvukoIzol" en syv-lags papprofil fyldt med kvartssand.
 • Lynlåse. Sandwichpanelerne i dette system består af gipsfiber og mineraluld, der er udstyret med vibreringsanordninger til fastgørelse, monteres på specielle fastgørelsesdele uden ramme, og gipspladerne er beklædt ovenpå.
 • "Penoplex". Den primære funktion af dette materiale er varmeisolering, men det reducerer også lydniveauet med held. Solgt relativt billigt i forhold til mineraluld eller moderne rullematerialer. Monteres let, hovedsagelig rammeløs. Det skal dog huske på, at pladerne af udvidet polystyren godt dæmper støjen, men værre at klare lyden.
 • Cork. Naturkorkmateriale giver god støjisolering, men for at opnå en betydelig effekt er der behov for en tykkelse på nogle få cm. Ved anvendelse af en teknisk rullekork med en tykkelse på 10 mm er et lag ikke tilstrækkeligt.
 • Skum. Budgetversionen af ​​støjbeskyttelse, effektivitet i forhold til ovenstående materialer er lav. Men det vil være billigt og vil ikke forårsage problemer under installationen. Men det skal huske på, at skummet er brændbart og frigiver skadelige stoffer, når de opvarmes.

Ud over disse materialer til lofterne anvendes kokosnødder, filt, flydende lydisolering og andre.

Yderligere metoder til lydisolering

Som allerede nævnt afhænger graden af ​​beskyttelse af rummet fra fremmede lyde af det endelige loftbeklædning. Til disse formål skal du bruge:

 • forhøjet densitetshyposcarp, for eksempel Giprok Aku-Line, Knauf Diamant;
 • akustisk triplex - 2 vægtede gipsfiberark med høj fugtbestandighed (HLVD), forbundet med et specielt fugemasse. Samlet tykkelse -16,5 mm. Top syet med et finishlag GCR;
 • Knauf Piano lydabsorberende plader.

Installation af lydisolering ramme teknologi

Instruktioner til oprettelse af et ramme system støjisolering loft:

 • Basisfladen rengøres grundigt og primeres.
 • Alle åbninger og huller i loftpladen er fyldt med fugemasse. Dette vil forhindre indtrængning af luftbåren støj gennem dem.
 • En lydabsorberende matte eller Teksaund-type multifunktionsmembran limes til loftet.
 • I en afstand af 50 cm fra hinanden er monteret vibropodvesdy.
 • Profiler til rammen er tapet med tætningsbånd.
 • Ifølge standardteknologi er rammen monteret, som sænkes i forhold til loftoverfladen med 5-15 cm, afhængigt af den krævede tykkelse af lydisoleringslaget.
 • Lydtæt materiale lægges i ramcellerne.

Derefter kan du vælge en af ​​flere muligheder for de sidste lag (arrangeret i stigende rækkefølge af lydbeskyttelse):

 1. To lag med gipsvæg eller gipsfiber.
 2. Lydisoleringspanel + lag HL eller GVL.
 3. GCR-lag + tung lydabsorberende membran + et andet GCR-lag.

Lag af "kagen" kan variere, især da nye forbedrede materialer konstant fremkommer. Du kan finde effektive løsninger til selvrealisering på hjemmesider for virksomheder, der beskæftiger sig med lydisolering på professionelt niveau.

Rammeløs installation af støjisolering

Den normale sekvens af handlinger ved arrangering af et rammeløst system:

 • Loftrensning, priming.
 • Lim den valgte lydisolator. Det kan rulles sorter, paneler eller plader. Strikning starter fra hjørnet, materialet presses tæt.

Vær opmærksom! Lim påføres ikke over hele overfladen af ​​panelet, men kun omkring omkredsen og midten. Selv de mindste huller mellem elementerne kan ikke afvises.

 • Yderligere fastgørelse af panelerne med de skålformede dowel-nails (de kaldes "paraplyer" eller "svampe"), som er placeret i hjørnerne og i midten.
 • Installation af strækloft.

Vigtige punkter

Hvis du skal lave støjisolering af loftet, skal du huske at:

 • De bedste resultater er givet ved kombinationen af ​​flere materialer med forskellige egenskaber - lydabsorberende og lydreflekterende;
 • Selvmontering er kun mulig med omhyggelig overholdelse af teknologien. Det er nok at glemme at lim spjældet tape eller at lægge materialet løst, og den ønskede effekt vil ikke blive opnået.

Og endelig anbefalingen: Da lydisoleringen af ​​loftet er en dyr begivenhed, bør du konsultere en specialist inden du vælger materiale og installation. Still dine spørgsmål i kommentarerne og få et detaljeret svar. De finesser af selvforbedrende lydisolerende lejligheder - i videoen nedenfor.

Hvordan man laver støjisolering af vægge, loft og gulv i lejligheden

Hvor dejligt efter en hård dag at være hjemme, slappe af i ro og ro. Men er det altid muligt? Som regel er det i lejlighedskomplekser, især paneler, sjældent.

Højt samtaler, råber, musik (især med lave frekvenser), støjende samlinger - alt dette kan mørke aftenen tidsfordriv eller weekend.

Dette problem kan kun løses på en måde - at udføre støjisolering af væggene, loftet eller gulvet. Dette gælder især i panelhuse, hvor væggene og skillevæggen er tynde og lader gennem mange lige små, udenlandske lyde.

Hvad er støjisolering?

Dette er et komplekst arbejde for at reducere indtrængning gennem vægge, loft eller gulvlyd og støj. Til dette formål anvendes specielle lydabsorberende materialer.

Støjisolering har to funktioner:

 • Lydabsorption. Dette forhindrer spredningen af ​​støj og lyde fra din lejlighed.
 • Lydisolering. Begrænsning af lydbølger penetration i din lejlighed.

Det er umuligt at give lydisolering til 100%. Men korrekt udførelse af støjisolering af lejligheden, f.eks. I et panelhus ved hjælp af materialer af høj kvalitet, kan du reducere hørbarheden og reducere støjniveauet, der trænger ind i dig eller komme fra dig, indtil det stopper irriterende.

Tilladelige støjnormer

De er nyttige at vide, før du begynder at arbejde med lydisolering. I almindelige lejligheder er det tilladte støjniveau, der ikke skader menneskekroppen, 40-45 dB (decibel). Dette niveau kan sammenlignes med den stille samtale.

Dette tal er gældende fra kl. 07.00 til 23.00, og om natten er satsen 25-30 dB. Følger dine naboer altid disse indikatorer? Næppe. Derfor er det før eller senere vigtigt at tænke på arbejdet med støjisolering. Denne procedure er ikke kompliceret, og den kan nemt gøres manuelt.

Støjisolering af vægge og lofter i lejligheden: hvor skal man starte?

Sådanne småblade som stikkontakter, monteringsbokse, led i gulve, lofter, vægge, varmeledninger, stigerør osv. savner meget støj. Gennem sådanne steder trænger lyden uhindret.

Det er nødvendigt at dække alle huller og led med spartel, fjern forbindelsesbokse, kontakter, stikkontakter og lydisolerede hullerne under dem (glasfiber, skum, skum osv.). På toppen af ​​dette materiale skal være dækket med hurtigtørrende blanding (gips). Sæt rør i lydabsorberende og vibrationsabsorberende materialer, fyld hullerne på de steder, hvor de kommer ind eller forlader med skum eller fugemasse.

Til støjisolering af rør i byggeforretninger sælges specielle cylindre, hvilket letter arbejdet.

Det er vigtigt! Overhold sikkerhedsreglerne ved lydisolering af stikkontakter og ledningsbokse. Sørg for at sikre, at spændingen er helt slukket, brug dielektriske handsker og ikke-brændbare materialer.

I den sidste fase af forberedelsen er det nødvendigt at vælge lydisolering af lejligheden og materialerne.

Beregning af antallet af forbrugsstoffer til lydisolering i lejligheden

Først skal du beregne det overfladeareal, der skal behandles med lydisoleret materiale. Faktisk er intet kompliceret: Multiplicere længden af ​​rummet ved bredden, vi får loftet og gulvet. Tilsvarende med vægge, men du skal trække døre og vinduer fra det samlede areal.

Nu skal du på grundlag af kvadratur beregne mængden af ​​materiale og forbrugsstoffer. Hvis lydisoleringsmaterialet lægges under gipsvæggen, vil der være behov for suspensioner, skruer, dowels, profiler mv. Gipspladeets standardstørrelse er 1200x2500 mm. Profiler er monteret i en afstand af 60 cm fra hinanden. Hver profil holdes på 3-4 suspensioner. Næste er simpel aritmetisk.

Det er vigtigt! Husk på, at gulvpladsen efter installation af lydisolering for gipsvægge vil falde, da vægtykkelsen vil stige med 8-10 cm.

Måder at lydisolerede vægge

Gipsvæg konstruktion

Kort sagt: du er nødt til at bygge en ramme, lægge det lydisoleret materiale, monter gipsvægge, putty overfladen, sand op, lim derefter tapetet eller male væggene. Overvej denne proces mere detaljeret.

Fra værktøjerne er det praktisk:

 • skruetrækker;
 • Puncheren med boret (6 mm);
 • hammer;
 • Sakse til metal;
 • Cutter (skarp kniv);
 • spatel;

Fra materialer:

 • Gipsvæg (til vægge vælger normalt en tykkelse på 10 mm);
 • Profil;
 • guider;
 • Suspensioner med anti-vibrationspude (designet skal ikke være i direkte kontakt med vægoverfladen);
 • Dyvel-negle;
 • Selvdrejende skruer til gipsvæg;
 • Serpyanka tape og kitt (til tætning sømme);
 • Tapet eller maling;

Beskrivelse af installationen af ​​gipsvæg og lydisolering under den

Den første er udjævning, beacons er installeret og en ledning er trukket, langs hvilke guider er monteret (langs gulvet og loftet). Nu kan du vedhæfte profil. De er monteret på suspensioner i en afstand af 60 cm fra hinanden.

En membran er fastgjort til væggen, og rammens indre rum er fyldt med lydabsorberende materiale.

Forresten er mineraluld den mest overkommelige og effektive. Kun 5 cm tykt, det overfører ikke lydbølger op til 45 dB. Der er også en særlig mineraluld til lydisolering, dens effektivitet er endnu højere.

Derefter vedhæftede plader af gipsvæg. Leddene mellem dem er limet med serpyankoy tape og kitt. Dernæst skal du sande overfladen.

Lydisolerende vægge med dekorative paneler

I bygningsbutikkerne finder du specielle dekorative lydabsorberende paneler. De har originale overflader og farver. Monteres ganske enkelt - på flydende negle ved hjælp af "torn-groove" -metoden.

Takket være dette materiale kan du "dræbe" to fugle med en sten - for at øge lydisoleringen og skabe et originalt design af væggene.

Lydisoleringsplader til vægge

Disse er specialplader fremstillet ved at trykke stenuld eller flis. Sådanne paneler har ganske få fordele:

 • Nem at klippe og passe;
 • Har en lille tykkelse;
 • Beholder ikke kun lydisolerende, men også varmeisoleringsegenskaber;
 • Meget let, du kan klare installationen alene.

Roll materialer til lydisolering af vægge

Hørbarhed i præfabrikerede huse kan reduceres ved limning af rullestøjisolering til væggene. Denne mulighed er billigere, så enkel som muligt, men desværre ikke den mest effektive.

Nemt og enkelt klistermærke til lydisolering

Roll substrat vil reducere støj med kun 50-60%. Denne mulighed er egnet, hvis du ikke er for støjende naboer eller ikke har den finansielle kapacitet til at gøre en mere alvorlig lydisolering.

Støjisolering lofter i lejligheden

Den største lyd går gennem loftet - foden af ​​fødderne, lyden af ​​møbler flyttes, nogle objekter falder. Derfor er installationen af ​​et hængende loft med installation af lydabsorberende materiale i sin ramme normalt valgt til lydisolering.

Trin for trin Beskrivelse af rammekonstruktionen

Materialerne er de samme som i væggene. Med værktøjer på samme måde vil de blive tilføjet, medmindre en trinladder eller et andet objekt, som du kan stå op på og nå loftet. Processen er også ens, kun det vil næppe være muligt at gøre det alene, så du skal bruge en assistent.

 1. Langs loftets omkreds på et niveau svarende til tykkelsen af ​​det lydabsorberende materiale er guiderne fastgjort (til dowel-neglene gennem en pakning af gummi eller kork).
 2. Så i 40 cm trin er loftsprofiler monteret på suspensionerne langs rummet og derefter på tværs. Mellem sig er den tværgående profil fastgjort ved hjælp af kryds (krabber).
 3. Efter installation af rammen installerer vi (vi limer eller fastgør på negle-paraplyer) lydisoleringsmateriale. Hvis det er tæt, så ved kanterne kan du reparere det med monteringsskum.
 4. Det er nu at fastgøre gipsvæggen, kitt og sand sømme.

Tip! Beregn størrelsen af ​​gipspladerne for at rette yderligere profilen på deres ledd. Leddene, der er tilbage "i luften", begynder før eller senere at knække.

Materialer til lydisolering af vægge og lofter i lejligheden

Det rigtige valg af materiale er en garanti for en fremragende støjisolerende effekt. Uden at have trængt ind i egenskaberne og har valgt materialet tilfældigt, kan du få en mur fordoblet, hvorfra der vil være lidt.

Nu er der så mange lydisoleringsmaterialer på byggemarkedet, at det vil tage meget tid at liste dem. Vi begrænser os til den mest effektive.

 • Termozvukoizol. Tykkelse fra 10 til 14 mm. Indeholder støj op til 28 dB. Det har både lyd- og varmeisolerende egenskaber. Fremragende rullet materiale, der passer til vægge, lofter og gulve. I øvrigt opfylder alle standarder og brandsikkerhedskrav
 • Maksforte. Den er lavet i form af et rullet materiale (Standard). Lydabsorptionseffekt - op til 65 dB. Tykkelse - 12 mm. Og også i form af plader (Ecoplite), der består af fibre af vulkansk oprindelse.
 • Lydisoleret. Lydabsorption op til 28 dB. Tykkelse 4 mm. Det har ikke kun fremragende lydisolering, men også vandtætningsegenskaber. Derfor er det optimalt til brug i værelser med høj luftfugtighed.

Støjisolering af gulvet i lejligheden: hvordan man laver og hvilket materiale man skal vælge

Der er to hovedveje: "flydende gulv" og lægning af materialet i rammesystemet.

Flydende gulv

Dette er en konstruktion bestående af flere lag. Det første lag skal være meget tæt. Han hældte betonplade (tykkelse 3-5 cm). På toppen af ​​screed passer det underlag på hvilket gulvbelægningen er monteret. Processen er ikke kompliceret og samtidig effektiv.

Læg lydabsorberende materiale i lagsystemet.

For bedre effekt er det bedre at bruge gummiunderlag under lågene.

Den bedste mulighed, hvis du gør gulvene fra bunden. Lags er monteret på betonbunden (gulvplader) - normalt er disse træstænger på 50 + 100 mm i størrelse. Afstanden mellem lagene er ca. 50-60 cm. De er fastgjort til gulvet med metalhjørner og dykker med negle.

Lydisoleringsmateriale er placeret i mellemrummet mellem lagene. Ovenfor skal du lægge en membran, og kun derefter gulvbrædder. Dette er en af ​​de dyreste men effektive måder.

Lydisoleringsmaterialer til gulv

I moderne bygningsforretninger er materialevalget stort, som de siger, for enhver smag og tegnebog. Vi opregner de mest almindelige og effektive.

 • Mineralplader af 50-100 mm, bestående af glasfiber. Gå ikke glip af støjstyrken på 38 dB. Den bedste mulighed for at lægge mellem lag.
 • Vibrostek-V300. Valset materiale, 4 mm tykt. Perfekt til et "flydende" gulv.
 • NRM - elastisk lydabsorberende plade med en tykkelse på 20 mm. Modstår støj med op til 39 dB.
 • SCHUMANET er et andet godt valset materiale til det flydende gulv. Dens tykkelse er kun 3 mm, og samtidig undertrykker støj op til 23 dB.
 • ZIPS POL Vector, sandwichpanel. En effektiv løsning, der forhindrer støj i at komme ind i gulvet.

Et par nyttige tips i konklusion

 • Lyde og andre lyde stammer ikke kun fra naboer. Endnu mere irriterende støj kan høres fra gaden. Derfor skal du vælge tykkere vinduer, når du installerer vinduer.
 • Fra indgangen kan der også høres irriterende lyde, så det ville ikke være overflødigt at tænke på at vælge døre med et lydisolerende lag indeni.
 • Til lydisolering af vægge og lofter, med rammetoden, er det bedre at lægge en særlig akustisk mineraluld. Dette kan nemt findes i hardware butikker.
 • Lyd- og varmeisoleringsmaterialer er forskellige ting, overvej dette, når du vælger. Selv om der er dem, der udfører begge funktioner.
 • Hvis du ikke ved, hvilket materiale du skal vælge, hvilke parametre det skal opfylde, så inviter en specialakustik. Han vil hjælpe dig med at vælge den bedste løsning.

Som du kan se, kan du gøre lydisolering i et panelhus med dine egne hænder. Kun ønske og penge er nødvendige. Og husk, en sund, afslappet søvn og hvile er et løfte om liv uden stress og nerver.