Hvordan og hvilke materialer til at gøre isolering lejlighed

Stilhed i lejligheden er et løfte om sund søvn og ikke løs nerver. Men for at opnå fuldstændig stilhed i en moderne lejlighedskompleks er det meget svært. For at slippe af med støj, skal du udføre et sæt værker om delvis eller fuld lydisolering af din lejlighed, hvilket kræver betydelige økonomiske omkostninger og tid. Men hvis ønsket om at leve i stilhed er dyrere for dig, anbefaler vi dig at lære dig vores artikel, hvorfra du vil lære at isolere din lejlighed fra støj udefra og hvilke materialer du skal bruge.

Typer og støjkilder

Før vi fortsætter med lydisoleringen af ​​lejligheden, lad os se på de typer og kilder til irriterende støj. Når alt kommer til alt for at slippe af med støj, er det til tider nok at isolere et bestemt element i opførelsen af ​​lejligheden og bruges ikke på fuld lydisolering.

Støj er af to typer:

 • Bølgelyd transmitteres gennem luften, fra kilden til trommehinden, ved hjælp af lydbølger. Bølgelyd indeholder høj musik, højhøjde snak, hundens gøen og så videre.
 • Vibrationstøj - overført af vibrationer på vægge, der kommer fra kilden. Vibrationstøj omfatter - et slag med en slæthammer på væggen, arbejdet med en puncher eller en vaskemaskine.

Lad os nu se på støjkilderne:

 • Støj fra gaden - kommer hovedsageligt gennem vinduerne. Lyden af ​​skrigende bremser, lyden af ​​skrigende børn og bedstemødre, en flyvende planes buzz - alt dette er støj fra gaden. Slap af med gadestøj, du kan installere vinduer af høj kvalitet med triple-vinduer. Et ekstra lydisolerende element kan tjene som et gardin af tæt materiale.
 • Støj fra indgangen - kommer gennem hoveddøren. For ikke at høre lyden fra en arbejdslifte eller naboer, der skælder på landingen, er det nok at lydisolere hoveddøren. Udover dørbeklædningen med lydabsorberende materialer er det nødvendigt at installere pakninger mellem bladet og kassen, ellers vil støjisoleringen være ineffektiv.
 • Støj fra tilstødende lejligheder - strømmer gennem væggene gennem stikkontakter og mellemrum mellem gulvpladerne. Støj fra naboer er den hyppigste årsag til ønsket om at producere lydisolering af lejligheden. Hvis kilden til den konstante irriterende støj er en, er det tilstrækkeligt at producere lydisolering af væggene ved siden af ​​kilden. Hvis du er uheldig, og støjende naboer omgiver dig fra alle sider, så skal du i dette tilfælde lave en komplet lydisolering af lejligheden.
 • Støjen fra din lejlighed - kommer til naboerne på de ovenfor anførte måder og irriterer dem. Hvis du ofte samler støjende virksomheder, hvis du er musikere, der træner hjemme, hvis du har børn, der elsker at hoppe og have det sjovt højt, så for at opretholde gode relationer med dine naboer har du bedre lydisoleret væggene, loftet og gulvet uden at vente på det besøgte sted.

Lydisoleringsmetoder

Lydisolering af vægge, loft og gulv er lavet på tre måder:

  • Ramme - denne metode indebærer installation af guider på væggen til montering af beklædningsplader. Mellem guider placeres lydabsorberende materiale, efter at der er installeret lydreflekterende paneler. I nogle tilfælde, for eksempel i indspilningsstudier, har paneler en overflade, der ikke afspejler, men absorberer snarere lyd.
   Fordelen ved denne metode er den høje kvalitet af lydisolering, og ulemperne er de høje omkostninger ved arbejde og reduktion af rummets anvendelige rum.
  • Installation af plader og membraner - på denne måde er lydisoleringsmaterialet installeret eller limet direkte på væggen, gulvet eller loftet. Hvorefter pladerne og membranerne er plasterede eller dækket af tynde paneler.
   Ved korrekt overholdelse af teknologien til installation af plader eller membraner er kvaliteten af ​​lydisolering ikke ringere end rammetoden, og de økonomiske omkostninger er betydeligt mindre.
 • "Flydende" - denne metode bruges kun til lydisolering af gulvet. Isoleringsmateriale spredes på gulvet og er dækket af et vandtætlag. Top er lavet forstærket screed og installeret gulvbelægning. Fordelen ved denne metode, i mangel af stive monteringer, hvilket bidrager til en signifikant reduktion af vibrationsstøj.

Lydisoleringsmaterialer


Lydisoleringsmaterialer er af følgende typer:

Blød isolering

Blød lydisolering omfatter materialer fra forskellige typer af fibre, der sælges i ruller:

  • Lydisoleringsmembraner er selvklæbende og konventionelle, fremstillet af syntetiske og naturlige fibre. Bruges til vægge, loft og gulv. Separat til gulvisolering, membraner er lavet af bituminøse polymerer med et lag af polyesterfilt.
  • Nålstøbt glasfiber materiale - Anvendes til vægge og lofter. God isolering til rammekonstruktioner.
  • Underlaget i polyestervævet - fremstillet specielt til det "flydende" gulv, godt som et substrat for laminatet.
 • Mineraluld er et simpelt og overkommeligt varme- og lydisoleringsmateriale, der anvendes i rammeisoleringsmetoden.

MaxForte SoundPro

Materialet i den nye generation skabte under hensyntagen til teoretiske udviklinger inden for akustikbygning og praktisk erfaring inden for installationsarbejde. Med en tykkelse på mindst 12 mm giver materialet maksimal beskyttelse mod luftbåren og støjen og er uundværlig i små lejligheder, hvor hvert centimeter tæller! Helt miljøvenlig: indeholder ikke lim og andre kemikalier. Maksforte-SoundPRO - ideel til alle lokaler: lejligheder, børnehaver, skoler. Materialet fungerer også som brandbeskyttelse (fuldstændig ubrændbar) og varmeisolering!

Maksforte EcoPlate 60

Maksforte-Ekoplita materiale er lavet af 100% vulkansk rock (uden urenheder, slagge og blastovneaffald). Maksforte-EKoplita har fremragende akustiske egenskaber, som gør det muligt at anvende dette produkt med succes til lydisolering af de mest komplekse akustiske genstande: multimediebiografer, optagestuer, lytterum, hjemmebiografer mv.

Maksforte Eco Acoustics

Den er lavet af 100% polyester (polyesterfiber) uden tilsætning af klæbemidler. En nyskabende teknologi til termisk binding (smeltning af polyesterfibrene selv) anvendes til formgivning. Materialet er lavet på moderne udstyr SIMA (Italien). Produktionen bruger kun primære råmaterialer. EcoAcoustic er helt sikkert for menneskers sundhed: pladerne udsender ikke og indeholder ikke skadelige stoffer!

Sealant MaxForte

Maksforte fugemasse er designet til at forsegle led, samlinger, huller, når lydisolering vægge og lofter, samt i opførelsen af ​​"flydende" gulve og gulve på logs. På grund af den lave elasticitetsmodul har tætningsmidlet fremragende vibroakustiske egenskaber og giver en signifikant reduktion af vibrationsbelastningen mellem bygningskonstruktioner, der fungerer som et dæmpelag.

VibroStop Pro

Anti-vibrationsbeslag designet til at bekæmpe stødstøj, der trænger ind i gulvplader og vægge. Brug af VibroStop PRO kan reducere vibrationsbelastningen væsentligt på profilen og give yderligere lydisolering til loftet og væggene ved 21 dB.

Maksforte Shumoizol

Rolls spredes blød side til gulvet, kanterne fører til væggene. Efter arbejde kan alt overskud let afskæres. Samlinger mellem ruller er belagt med MaxForte Hydrostop flydende gummi.

 1. Fald i niveauet af støjstøj 27 dB.
 2. Materialet revner ikke og springer ikke, når det lægges på grund af tilsætningen af ​​importerede blødgørere.

MaxForte SoundPro

Installationen udføres analogt med Shumoizol, kantene sættes på væggene, rullerne selv overlappes med 5 cm, og samlingerne mellem dem er belagt med MaxForte Hydrostop flydende gummi. Derefter lægges byggeprøven, dette gøres, så skrælens opløsning ikke trænger ind i laget af lydisolering.

 1. 34 dB støtreduktion.
 2. Reduceret luftbåren støjniveau på 10 dB.
 3. Ruller er modstandsdygtige over for fugt. Må ikke rådne.
 4. Det tilhører lydabsorptionsklassen "A" af de fem mulige.
 5. Materialet tiltrækker ikke gnavere.

MaxFort EcoPlate 110 kg / m 3

Til at begynde med, omkring perimeteret, er MaxForte tape lagt i to lag. Plader placeres på gulvet tæt på hinanden og lukkes med en konstruktionsfilm.

 1. Det tilhører lydabsorptionsklassen "A" af de fem mulige.
 2. Helt ubrændbart materiale.
 3. Indeholder ikke phenolharpiks.
 4. På grund af den optimalt valgte tæthed på 110 kg / m3 fjeder kobleren ikke og brister ikke med tiden.
 5. Lydisolering i niveauet 36-38 dB.

Hvis det viste sig, at der allerede er et skræl i lejligheden, eller det er et gammelt boligbestand, hvor loftet simpelthen ikke kan modstå vægten af ​​skræftet - en effektiv mulighed er gulvet på bjælkerne.

Massiv isolering

Til den type solide lydisolering indbefattes simple plader og kombinationsplader lavet af lydabsorberende materialer:

  • De kombinerede paneler - repræsenterer et design fra to ark og et lag. Ark er lavet af spånplader, kork eller syntetiske materialer. Kvarts sand og mineraluld anvendes ofte som mellemlag.
  • Basaltplader - lavet af basaltfiber. Derudover kan pladerne behandles med vandafvisende.
  • Plader af polyesterfiber - syntetisk lydisolering, let skåret til den ønskede størrelse, anvendes meget i rammekonstruktion.
  • Fiberglass stift vævning plader er designet til at fylde inter-profil rummet, isolere falske lofter og vægmonterede rammer.
  • Korkplader - lavet af korkfibre. Vægpaneler og korklaminat kan installeres uden ekstra lydisoleringsmaterialer.
 • Skumplader - det billigste og mest kendte materiale til lydisolering. Plader af skumplast, der er dårligere i lydisoleringens kvalitet til mere moderne materialer, men takket være en overkommelig pris forbliver en populær mulighed for billige reparationer.

Improviseret lydisolering

Få mennesker ved, at nogle møbler kan tjene som gode lydabsorbenter og reducere støjniveauet med 20-30 procent:

  • Stort tæppe - lagt på gulvet eller hængt på væggen, kan reducere niveauet for indgående eller udgående støj betydeligt.
  • Møbler væg - installeret langs den fælles væg med naboer, vil spare dig for højt støj, så det bliver blødt.
 • Gardiner af tæt materiale - kan dæmpe lydene fra gaden.

Lydisolering af vægge, loft og gulv

Lydisoleringsteknologierne af gulv, vægge og loft er forskellige fra hinanden, derfor vil vi overveje hver proces separat.

Lydisolering gulv

Lydisolering af gulvet er lavet til at blokere støj fra lejligheden placeret på gulvet nedenfor eller omvendt, så den støj, der produceres i din lejlighed, ikke irriterer naboerne fra bunden. For at isolere gulvet kan du bruge metoden til "flydende" gulv eller lave lagets ramme.

I den første version skal du lægge lydisoleret materiale over hele overfladen af ​​gulvet og derefter lave en betonplade. Derefter lægges laminat på skræftet eller en anden type gulvbelægning. I rammetoden er det nødvendigt at lave en kasse af træstænger (log). Isoleringsmateriale er lagt mellem lagene, feltet af denne kasse er lukket af spånplader eller brædder. For at reducere vibrationsstøj anbefales det at placere specielle vibrationsdæmpende puder under lågene.
Detaljeret artikel om lydisoleringsgulv.

Lydisolerende vægge

Du kan blokere lyde fra dine naboers lejligheder på gulvet ved hjælp af lydisolering af tilstødende vægge. Overvej at isolere alle væggene i lejligheden, herunder de indre skillevægge, giver ikke mening.
Til vægisolering kan du bruge selvklæbende lydisolerede membraner, kombinerede paneler eller plader installeret i en speciel ramme. Husk at jo tykkere lydisoleringslaget er, desto mindre forbliver det anvendelige område i din lejlighed.
En anden vigtig faktor i lydisolering af vægge er gennem stikkontakter, for at blokere lyde der kommer igennem dem, er det nødvendigt at fylde det tomme mellemrum mellem dit og nabokontakten med lydisolerende materiale, såsom skum.
Detaljeret vejledning til lydisolering af vægge.

Lydisolering loft

For lydisolering af loftet er det bedre at vælge lette materialer, der ikke skal skrælle på grund af sin egen vægt eller tungt belastning rammen af ​​loftet.
Hvis du allerede har installeret et hæftet loft, skal du bare fjerne panelerne og installere isolering på hovedloftet, og monter derefter panelerne på plads.

Husk den "gyldne" regel - lydisolering er meget nemmere og billigere at gøre, inden du er færdig med arbejdet, end efter reparationen!

Isoleringsmaterialer

Moderne boliger er efter vores opfattelse en harmonisk kombination af et storslået interiør, suppleret med moderne og komfortable møbler, stilfulde indretningsprodukter og en række højteknologiske udstyr designet til at lyse og forenkle vores liv. Ved første øjekast ser det ud til, at disse tegn er helt nok til at skabe en behagelig og hyggelig atmosfære i huset, men hvis støj er en konstant følgesvend i dit hjem, så er det usandsynligt, at du vil opleve positive følelser og tænke på, om det er hensigtsmæssigt med lydisolering af høj kvalitet i lejligheden.

Indhold:

Lyde: Hovedtyper og metoder til eliminering

Mere end halvdelen af ​​lejere i moderne fler-etagers bygninger lider af lydkomplementering: En lille bevægelse af møbler på gulvet over eller falder til gulvet i et lille stykke interiør i strid med teknologien for lydisoleringsarbejde slår hensynsløst til vores trommehinde. Ekstraordinære lyde (fodspor, klap, hårde skrig, musik) trænger ind i vores hus ikke kun gennem vinduer og vægge, men gennem overfladen af ​​gulv og loft, hvilket forstyrrer den normale livsstil og leverer mange negative følelser.

Eksperter skelner mellem luft og strukturelle støj.

Luftstøj kan tilskrives støj forårsaget af lydbølger af oscillationer af luftstrømme, som transmitteres gennem væggene i nærværelse af en stærk kilde, for eksempel høj lyd eller lyde fra dynamikken i en arbejdsbåndoptager.

Strukturelle støj er klassificeret som støj forårsaget af enhver mekanisk handling, såsom at ramme en faldende genstand eller at bore en overflade. I dette tilfælde dannes en lydbølge på en fast overflade (loft), og da lydbølgernes hastighed i faststoffer er mere end 12 gange lydens hastighed i luften, kan sådan støj helt klart høres, for eksempel lyden af ​​en boremaskine.

Der er 2 muligheder for at beskytte værelset mod støj ovenfra:

1. Fuld lydisolering

Fuld isolering leveres af alle overflader i lejligheden: loftet, gulvet og væggene. Denne metode er forbundet med gennemførelsen af ​​et komplet udvalg af bygge- og reparationsarbejde, hvilket betyder, at det for sin effektivitet er ret dyrt. Derudover optager lydisoleringsmaterialer plads i rummet, så fuld lydisolering udføres bedst i rummelige værelser.

2. Kombination af delvis lydisolering med loft af spændingstypen

Hvis du begyndte at bemærke ekstern støj fra naboerne ovenfor først efter alle reparationer, er det tilrådeligt at bruge delvis lydisolering af rummet, især for at give lydisolering til loftet ved hjælp af specielle lydisolerende plader, som er installeret i loftrummet mellem spændingen og bundloftet.

Ved at vælge de optimale og pålidelige midler og metoder til støjbeskyttelse af rummet skal du være opmærksom på byggematerialet til opførelse af hele boligkomplekset, da hvert materiale har sine egne karakteristiske funktionsegenskaber og forskellige lydisolering.

Panelhuse. Utvivlsomt er den bedste løsning til lydisolering af lejligheder i huse af paneltype den metode til komplet lydisolering. Dette forklares ganske enkelt. På grund af den omtrent lige massivitet af væggene og interfloor overlappings overføres den støj, der er opstået, fra den øverste lejlighed ned til alle vægkonstruktionerne. Isolering af et enkelt loft fører som regel ikke til den forventede effekt - ud over det nedhængte loft er yderligere isolering af væggene og endda gulvet nødvendigt.

Mursten huse. For lydisolering af lejligheder beliggende i murstenbygninger med tykke vægge, er delvis lydisolering ret nok, for eksempel er installation af et lydisoleret loft garanteret at løse problemet med uønsket støj "fra naboer ovenfor."

Monolitiske rammehuse. Tunge interfloor overlapninger og lette indvendige skillevægge, der er kendetegnet ved monolithic-frame huse, bidrager til hurtig spredning af lydbølger. Desuden er lette materialer (hul mursten, skumbeton), hvoraf ydervæggene er lavet, øget isolering og niveauet for indirekte støjoverførsel.

Støjloft: metoder

Lydisolering af loftet i en lejlighed kan med rette tilskrives den vigtigste fase af færdiggørelsen, fordi kvaliteten og læsefærdigheden af ​​henrettelsen afhænger af fred og ro på alle beboere. Dagens moderne materialer og innovative konstruktionsteknologier gør det muligt at løse dette problem uanset kompleksiteten og tidspunktet for detektering..

Blandt de mest almindelige metoder til lydisolering af et loft på loftet skelner eksperter installationen af ​​akustiske lofter og gipsplader efterbehandling med lydisolerede materialer, som kan være:

 • skummet glas
 • basalt uld,
 • celluloseuld,
 • reed plade,
 • ildfast ler,
 • tørvisoleringsplade,
 • polyurethanskumblokke,
 • hæftefiberglas,
 • sengetøj mv
 • korkbelægning
 • kokosfibre.

For at lave et lydisoleret loft skal du installere et ekstra loftsystem. Det kan være:

 1. hængende loft - en metalramme, som pladerne ligger på, er fastgjort til loftet
 2. hemming - metalramme beklædt med gipsvæg.
 3. strækloft - stof eller filmbeklædning er strakt på de installerede specialbeslag.

Det frie rum mellem konstruktionerne og hovedloftet er fyldt med et særligt lydisoleringsmateriale.

Lydisolering ved at øge lydabsorptionen

Hvis reparationen allerede er gennemført, eller der ikke er noget ønske om at gøre det, vil det være et forholdsvis effektivt middel til at reducere støj ved at installere et akustisk strækloft baseret på et specielt perforeret stof, som absorberer støj godt. Hovedbetingelsen for vellykket brug og samtidig er grænseværdien højden af ​​loftet. Da tykkelsen af ​​den færdige struktur, der garanterer en betydelig reduktion i støjniveauet, når 120-170 mm, anbefales det at installere det i værelser med en højde på mindst 3 meter.

Kombinationen af ​​et akustisk hængende loft og et lag lydabsorberende mineraluld placeret i det frie rum mellem det hængende loft og loftet danner en lydabsorberende struktur. I forhold til rummet fungerer strukturen som lydabsorberende: støj, der kommer ind i rummet gennem gulv og vægge, absorberes af loftoverfladen som en lugtabsorber i køleskabet. Effektiviteten ved at reducere uønsket støj gennem lydabsorberende strukturer bestemmes af graden af ​​ekko i rummet og tykkelsen af ​​arbejdslaget på det installerede akustiske loft.

Et stort antal fans lykkedes at få et korkloft. Fremragende lydisoleringskvaliteter sikrer naturlig oprindelse, en særlig molekylær struktur af korken og dens porøse struktur.

Den hurtige udvikling i byggebranchen, fremkomsten af ​​innovative teknologier og højteknologiske råmaterialer gør det muligt at skabe et omfattende lydabsorberende system baseret på brug af flere støjisolerende materialer. Det skal bemærkes, at specialister ofte bruger specielle lydisoleringsplader, som desuden installeres i en hvilken som helst loftstruktur. Sådanne plader absorberer ikke kun lyde udefra, men også de lyde, der dannes indendørs.

Så der er mange måder at lydisolere loftet med dine egne hænder. Dit valg er kun bestemt af den krævede grad af beskyttelse og højden af ​​lofterne.

Materialer til lydisoleringsloft

Det moderne marked tilbyder en bred vifte af lydisoleringsmaterialer til vægge, gulv og loft. Materialer af høj kvalitet til lydisolering, en række designløsninger og fremragende tekniske og operationelle egenskaber gør det muligt at opnå høj lydisolering i ethvert rum. Lad os stoppe med de grundlæggende, mest udbredte støjisolerende materialer.

Umiddelbart bemærk: Decibel er en relativ værdi, såsom procentsatser eller multiplicitet. Decibel måler lydtrykniveauet, svarende til lydstyrken på lyden. For tydelighed oversætter vi dB til "tider" og forstærker lydisoleringen af ​​loftet med 1 dB ved at forbedre lydisoleringen 1,25 gange (i dette tilfælde), 3 dB - 2 gange, 10 dB - 10 gange.

Lydisoleringsmateriale ISOTEX (Isotex).

At gøre en effektiv lydisolering af loftet uafhængigt og uden pladsforløb blev muligt med fremkomsten af ​​innovative lydisoleringsprodukter ISOTEX (Isotex). Høj effektivitet med en let højdehulde (12-25 mm).

Installation af lydabsorberende loftpaneler giver en lydisoleringskoefficient på -23 dB med en belægningstykkelse på 12 mm. Bunden af ​​panelerne består af ISOTEX varme- og lydisoleringsplader (Isotex), og foliepapir fungerer som en topcoat, hvilket reducerer varmetabet gennem loftet. Forbedret støjisolering opnås ved at montere rammeløse ISOTEX-paneler (Isotex) direkte på loftoverfladen ved hjælp af flydende negle og panelmontage ved hjælp af tunge- og rillefremgangsmåden, der sikrer mangel på huller og revner, de vigtigste kilder til lydindtrængning.

Panelernes effektivitet har i praksis vist sig: Panelsystemet øger lydisoleringen af ​​loftet, når et væsentligt mindre område går tabt end ved montering af rammekonstruktioner.

Lydisolering loft ISOPLAAT (Isoplat)

Anvendelsen af ​​ISOPLAAT (Isoplat) 25 mm varme- og lydisoleringskort + smedede / suspenderede lofter giver pålidelig lydisolering i rummet. ISOPLAAT-paneler (Isoplat), lavet af naturligt nåletræ uden syntetiske og klæbende tilsætningsstoffer, forbedrer rummets akustik og absorberer effektivt støj, drukner stød og luftstøj og forsøger at bryde ind i din hvile udefra. ISOPLAAT (Isoplat) 12 mm plade giver dig mulighed for at opnå en støjisoleringskoefficient på -23 dB, og et 25 mm panel er lydisolering - 26 dB.

Fastgørelsen af ​​ISOPLAAT-pladen (Isoplat) til limning uden forudgående udjævning af overfladen gør processen praktisk og økonomisk. Pladerne kendetegnes ved tilstedeværelsen af ​​en grov, bølget overflade, på grund af hvilken lydbølger er spredt og en glat overflade, der er genstand for yderligere plastering, maling eller vægpapir i lofter.

Lyd akustik til tapet. Lydisoleringsmembran til lydisolering af vægge og lofter. Effektivt reducerer husstandsstøj til 21 dB. Med to sider beskyttet af et lag papir. Det er lavet tapet. Rullelængde: 14 m. Størrelse: 5х500 mm

Grøn Glu (Grøn Lim). Højkvalitets vibrations- og støjisoleringsmateriale, som absorberer vibrationer og lydbølger, anvendes i tynde rammetypesystemer. Fastgjort mellem ark GVL eller GKL. Forbruget er 1 rør på 1,5m2. Rør: 828 ml.

Topsilent Bitex (Polipiombo). Lydisoleringsmembran med en tykkelse på kun 4 mm, som ikke har en "kritisk frekvens" i frekvensområdet. Tillader dig at opnå et niveau af lydisolering af vægge og lofter op til 24 dB. Størrelse: 0,6 x 11,5 m og 0,6 x 23 m.

Teksound (Tecsound). Innovativ udvikling for at skabe de mest subtile og effektive systemer til lydisolering af vægge, loft og gulv. Det bedste materiale til beskyttelse mod højfrekvent støj. Det er en tung mineralstøjisoleringsmembran fra den sidste generation. Den har en stor volumetrisk vægt og viskoelastiske egenskaber, som giver mulighed for effektiv lydisolering af vægge og loft - op til 28 dB. Materialetykkelse - 3,7 mm. Størrelse: 5мх1,22м.

Ecotishin lyder. Ikke-vævet støjisolerende materiale lavet på basis af polyesterfibre med høj styrke anvendes til højkvalitets lydisolering af vægge, loft og gulv. Brugt med succes til at skabe dobbeltvægsstrukturer og partitioner. Materialetykkelse - 40 mm. Størrelse: 0,6 x 10 m.

Lydisolerede komfortpaneler. Pålidelig støjisoleringsmateriale fra stød og luftbåren støj. Anvendes til lydisolering af vægge, gulv og loft. Giver dig mulighed for at opnå et lydisoleringsniveau på op til 45 dB. Tykkelsen af ​​materialet varierer fra 10 til 100 mm. Størrelse: 2,5 mx 0,6 m og 3 m x 1,2 m.

EkoAkustik. Moderne støjisolerende materiale af en ny generation, fremstillet af polyesterfiber, til højkvalitets lydisolering af vægge, loft og gulv. Bonded uden brug af lim, varmebehandlingsmetode. Materialetykkelse: 50 mm. Størrelse: 600mm x 1250mm. Farve: grøn, hvid, grå. Emballage: 7,5 m2.

Lydisolering Phonestar. Moderne materiale til lydisolering af vægge, gulv og loft. Indeholder flere lag. Giver dig mulighed for at opnå et lydisoleringsniveau på op til 36 dB. Materialetykkelse - 12 mm. Størrelse: 1195x795mm.

Shumanet-BM. Basaltbaserede mineralplader til lydisolering af vægge, lofter, skillevægge. Den gennemsnitlige lydabsorptionskoefficient når 0,9. Pladetykkelsen er 50 mm. Dimensioner: 1000x600 mm. Emballage rummer 4 plader. Emballage: 2,4 m2.

Fkustik-metal slam. Den lydisolerede membran bestående af 2 lag polyethylen skummet med en blyplade er designet til lydisolering af vægge, loft og gulv. Giver dig mulighed for at opnå et lydisoleringsniveau på op til 27,5 dB. Lagens tykkelse er 3 mm / 0,5 mm / 3 mm. Størrelse: 3x1m.

Akustik-stop. Højteknologiske støjabsorberende pyramider baseret på polyurethanskum anvendes til lydisolering af vægge og lofter i studio-værelsestuer. Lydabsorptionen når 0,7-1,0. Tykkelse: 35/50/70 mm. Størrelse: 1x1 m; 2x1 m

Takket være moderne teknologi og støjisoleringsmaterialer fra den nye generation kan du med succes kombinere forskellige former for isolering. Kombinationen af ​​en lydabsorberende membran og plader med et sådant funktionelt formål giver dig mulighed for at skabe et yderst effektivt støjisolerende system, som pålideligt beskytter mod både ekstern støj og lyde indefra i lejligheden.

Hvordan man laver lydisoleringsloft?

Så hvis du ikke er tilfreds med støj fra gaden eller fra naboerne fra lejligheden ovenfor, er det tid til at komme i hånd med lydisoleringen af ​​loftet. For at gøre dette kan du bruge tjenester fra en professionel mester - han vil rådgive dig og hjælpe dig med at vælge den bedste metode til lydisolering, købe de nødvendige materialer, og du skal bare nyde den længe ventede stilhed i sin lejlighed. Men tjenester af denne art vil koste dig dyrt. Er det værd at overpaying, hvis du kan gøre hele komplekset af enkle værker selv?

Vi vil forsøge at hjælpe dig i denne sag og overveje de vigtigste muligheder for at lave et effektivt lydabsorberende loftsystem.

Det mest effektive støjabsorberende loftsystem betragtes som et ramme lydisoleringssystem af et gipspladens loft, baseret på brug af støjisolerende membraner. Takket være brugen af ​​en lille mængde moderne materialer og pålidelige fastgørelsesmetoder får du optimal effektivitet med en lille tykkelse af den færdige struktur.

Premium Ceiling Soundproofing System

For at installere Premium lofts lydisoleringssystem lavet af gipsplader med 2 lag Teksaund 70 membran og 2 GCR lag, skal du færdiggøre følgende arbejdsrækkefølge:

 • holde Thermo Sound Aid på loftoverfladen;
 • på toppen af ​​dowels og lim for at fastgøre det første lag af membranmateriale Teksaund 70;
 • installere bøjler på loftet eller direkte bøjler;
 • Fix profilen 60x27 og kassen mellem profilerne. Da designet lover at være ret tungt, skal du kontrollere pålideligheden af ​​alle fastgørelserne og bruge mindst 5 suspensioner pr. 1 m².
 • Fyld den ledige plads mellem profilerne af støjabsorberende materiale fra Rockvul-mineralpladen (tæthed 40-60 kg / kubikmeter);
 • står over for profilens overflade, som "ser" i retning af vægfladen, pastaer over med Teksaund 70 membranmaterialebånd;
 • sæt på profilen det første ark GKL. Derefter fikseres sammensætningen af ​​det andet lag GCR og det andet lag af Teksaund 70 membran.

Den højeste effektivitet af Premium-støjisoleringssystemet vil blive tilvejebragt af et luftgab på 50-200 mm mellem Teksound 70-laget af membranmateriale og mineraluldslaget. Det skal bemærkes, at tykkelsen af ​​luftgabet bestemmer tykkelsen af ​​det færdige støjisoleringssystem "Premium" - 90 - 270 mm. Her er du nødt til at gøre et vanskeligt valg til fordel for stilhed eller rummets størrelse.

Komfort loft lydisolering system

Installationsteknologien i Comfort lydisoleret loftsystem med 2 lag membran Teksaund 70 ligner installationen af ​​Premium-systemet, men der er flere grundlæggende forskelle:

 1. fraværet af en luftgab mellem det første lag af Teksaund 70 membranmateriale og mineralpladelaget;
 2. GKL plader med Teksaund 70 membran erstattes med en sammensætning fra et gipsplader og et Teksaund 70 membranlag. Tykkelsen af ​​det færdige Comfort lydisoleringssystemloft er kun 80 mm.

System støj isolering loft "økonomi"

Installeringsteknologien i "Economy" støjisoleringsloft med 1 membranlag Teksaund 70 ligner installationen af ​​Comfort-systemet med kun små forskelle:

 • et lag af TermoZvukoIzol og Teksaund 70 membranmateriale installeres ikke direkte på gulvpladen;
 • Direkte suspensioner er nødvendigvis indpakket på alle sider med en Teksaund 70 membran. Tykkelsen af ​​det færdige loftisoleringssystem "Economy" er kun 66 mm.

Kompleksiteten af ​​lydisoleringsloft

Når du installerer loftstøjsisoleringssystemet, kan du støde på nogle ulemper og problemer:

1. Alt arbejde udføres i højden, og derfor vil installationen kræve deltagelse af to eller endog flere mennesker, brugen af ​​stilladser, som du skal leje eller købe;

2. Omkostningerne til højkvalitets lydisolerende materialer fra pålidelige producenter samt omkostningerne ved lydisolering af loftet kan sammenlignes med omkostningerne ved den efterfølgende dekoration;

3. I tilfælde af fugtindtrængning på den lydisolerede konstruktion er der stor sandsynlighed for skader på mineral- eller basaltulden. For at undgå sådanne risici skal du bruge dyrere og fugttætte materialer, f.eks. Kork.

Visuelt kendskab til skabelsen af ​​den bedste lydisolering af loftet, du kan se videoen på youtube.

Hvordan man laver støjisolering af vægge, loft og gulv i lejligheden

Hvor dejligt efter en hård dag at være hjemme, slappe af i ro og ro. Men er det altid muligt? Som regel er det i lejlighedskomplekser, især paneler, sjældent.

Højt samtaler, råber, musik (især med lave frekvenser), støjende samlinger - alt dette kan mørke aftenen tidsfordriv eller weekend.

Dette problem kan kun løses på en måde - at udføre støjisolering af væggene, loftet eller gulvet. Dette gælder især i panelhuse, hvor væggene og skillevæggen er tynde og lader gennem mange lige små, udenlandske lyde.

Hvad er støjisolering?

Dette er et komplekst arbejde for at reducere indtrængning gennem vægge, loft eller gulvlyd og støj. Til dette formål anvendes specielle lydabsorberende materialer.

Støjisolering har to funktioner:

 • Lydabsorption. Dette forhindrer spredningen af ​​støj og lyde fra din lejlighed.
 • Lydisolering. Begrænsning af lydbølger penetration i din lejlighed.

Det er umuligt at give lydisolering til 100%. Men korrekt udførelse af støjisolering af lejligheden, f.eks. I et panelhus ved hjælp af materialer af høj kvalitet, kan du reducere hørbarheden og reducere støjniveauet, der trænger ind i dig eller komme fra dig, indtil det stopper irriterende.

Tilladelige støjnormer

De er nyttige at vide, før du begynder at arbejde med lydisolering. I almindelige lejligheder er det tilladte støjniveau, der ikke skader menneskekroppen, 40-45 dB (decibel). Dette niveau kan sammenlignes med den stille samtale.

Dette tal er gældende fra kl. 07.00 til 23.00, og om natten er satsen 25-30 dB. Følger dine naboer altid disse indikatorer? Næppe. Derfor er det før eller senere vigtigt at tænke på arbejdet med støjisolering. Denne procedure er ikke kompliceret, og den kan nemt gøres manuelt.

Støjisolering af vægge og lofter i lejligheden: hvor skal man starte?

Sådanne småblade som stikkontakter, monteringsbokse, led i gulve, lofter, vægge, varmeledninger, stigerør osv. savner meget støj. Gennem sådanne steder trænger lyden uhindret.

Det er nødvendigt at dække alle huller og led med spartel, fjern forbindelsesbokse, kontakter, stikkontakter og lydisolerede hullerne under dem (glasfiber, skum, skum osv.). På toppen af ​​dette materiale skal være dækket med hurtigtørrende blanding (gips). Sæt rør i lydabsorberende og vibrationsabsorberende materialer, fyld hullerne på de steder, hvor de kommer ind eller forlader med skum eller fugemasse.

Til støjisolering af rør i byggeforretninger sælges specielle cylindre, hvilket letter arbejdet.

Det er vigtigt! Overhold sikkerhedsreglerne ved lydisolering af stikkontakter og ledningsbokse. Sørg for at sikre, at spændingen er helt slukket, brug dielektriske handsker og ikke-brændbare materialer.

I den sidste fase af forberedelsen er det nødvendigt at vælge lydisolering af lejligheden og materialerne.

Beregning af antallet af forbrugsstoffer til lydisolering i lejligheden

Først skal du beregne det overfladeareal, der skal behandles med lydisoleret materiale. Faktisk er intet kompliceret: Multiplicere længden af ​​rummet ved bredden, vi får loftet og gulvet. Tilsvarende med vægge, men du skal trække døre og vinduer fra det samlede areal.

Nu skal du på grundlag af kvadratur beregne mængden af ​​materiale og forbrugsstoffer. Hvis lydisoleringsmaterialet lægges under gipsvæggen, vil der være behov for suspensioner, skruer, dowels, profiler mv. Gipspladeets standardstørrelse er 1200x2500 mm. Profiler er monteret i en afstand af 60 cm fra hinanden. Hver profil holdes på 3-4 suspensioner. Næste er simpel aritmetisk.

Det er vigtigt! Husk på, at gulvpladsen efter installation af lydisolering for gipsvægge vil falde, da vægtykkelsen vil stige med 8-10 cm.

Måder at lydisolerede vægge

Gipsvæg konstruktion

Kort sagt: du er nødt til at bygge en ramme, lægge det lydisoleret materiale, monter gipsvægge, putty overfladen, sand op, lim derefter tapetet eller male væggene. Overvej denne proces mere detaljeret.

Fra værktøjerne er det praktisk:

 • skruetrækker;
 • Puncheren med boret (6 mm);
 • hammer;
 • Sakse til metal;
 • Cutter (skarp kniv);
 • spatel;

Fra materialer:

 • Gipsvæg (til vægge vælger normalt en tykkelse på 10 mm);
 • Profil;
 • guider;
 • Suspensioner med anti-vibrationspude (designet skal ikke være i direkte kontakt med vægoverfladen);
 • Dyvel-negle;
 • Selvdrejende skruer til gipsvæg;
 • Serpyanka tape og kitt (til tætning sømme);
 • Tapet eller maling;

Beskrivelse af installationen af ​​gipsvæg og lydisolering under den

Den første er udjævning, beacons er installeret og en ledning er trukket, langs hvilke guider er monteret (langs gulvet og loftet). Nu kan du vedhæfte profil. De er monteret på suspensioner i en afstand af 60 cm fra hinanden.

En membran er fastgjort til væggen, og rammens indre rum er fyldt med lydabsorberende materiale.

Forresten er mineraluld den mest overkommelige og effektive. Kun 5 cm tykt, det overfører ikke lydbølger op til 45 dB. Der er også en særlig mineraluld til lydisolering, dens effektivitet er endnu højere.

Derefter vedhæftede plader af gipsvæg. Leddene mellem dem er limet med serpyankoy tape og kitt. Dernæst skal du sande overfladen.

Lydisolerende vægge med dekorative paneler

I bygningsbutikkerne finder du specielle dekorative lydabsorberende paneler. De har originale overflader og farver. Monteres ganske enkelt - på flydende negle ved hjælp af "torn-groove" -metoden.

Takket være dette materiale kan du "dræbe" to fugle med en sten - for at øge lydisoleringen og skabe et originalt design af væggene.

Lydisoleringsplader til vægge

Disse er specialplader fremstillet ved at trykke stenuld eller flis. Sådanne paneler har ganske få fordele:

 • Nem at klippe og passe;
 • Har en lille tykkelse;
 • Beholder ikke kun lydisolerende, men også varmeisoleringsegenskaber;
 • Meget let, du kan klare installationen alene.

Roll materialer til lydisolering af vægge

Hørbarhed i præfabrikerede huse kan reduceres ved limning af rullestøjisolering til væggene. Denne mulighed er billigere, så enkel som muligt, men desværre ikke den mest effektive.

Nemt og enkelt klistermærke til lydisolering

Roll substrat vil reducere støj med kun 50-60%. Denne mulighed er egnet, hvis du ikke er for støjende naboer eller ikke har den finansielle kapacitet til at gøre en mere alvorlig lydisolering.

Støjisolering lofter i lejligheden

Den største lyd går gennem loftet - foden af ​​fødderne, lyden af ​​møbler flyttes, nogle objekter falder. Derfor er installationen af ​​et hængende loft med installation af lydabsorberende materiale i sin ramme normalt valgt til lydisolering.

Trin for trin Beskrivelse af rammekonstruktionen

Materialerne er de samme som i væggene. Med værktøjer på samme måde vil de blive tilføjet, medmindre en trinladder eller et andet objekt, som du kan stå op på og nå loftet. Processen er også ens, kun det vil næppe være muligt at gøre det alene, så du skal bruge en assistent.

 1. Langs loftets omkreds på et niveau svarende til tykkelsen af ​​det lydabsorberende materiale er guiderne fastgjort (til dowel-neglene gennem en pakning af gummi eller kork).
 2. Så i 40 cm trin er loftsprofiler monteret på suspensionerne langs rummet og derefter på tværs. Mellem sig er den tværgående profil fastgjort ved hjælp af kryds (krabber).
 3. Efter installation af rammen installerer vi (vi limer eller fastgør på negle-paraplyer) lydisoleringsmateriale. Hvis det er tæt, så ved kanterne kan du reparere det med monteringsskum.
 4. Det er nu at fastgøre gipsvæggen, kitt og sand sømme.

Tip! Beregn størrelsen af ​​gipspladerne for at rette yderligere profilen på deres ledd. Leddene, der er tilbage "i luften", begynder før eller senere at knække.

Materialer til lydisolering af vægge og lofter i lejligheden

Det rigtige valg af materiale er en garanti for en fremragende støjisolerende effekt. Uden at have trængt ind i egenskaberne og har valgt materialet tilfældigt, kan du få en mur fordoblet, hvorfra der vil være lidt.

Nu er der så mange lydisoleringsmaterialer på byggemarkedet, at det vil tage meget tid at liste dem. Vi begrænser os til den mest effektive.

 • Termozvukoizol. Tykkelse fra 10 til 14 mm. Indeholder støj op til 28 dB. Det har både lyd- og varmeisolerende egenskaber. Fremragende rullet materiale, der passer til vægge, lofter og gulve. I øvrigt opfylder alle standarder og brandsikkerhedskrav
 • Maksforte. Den er lavet i form af et rullet materiale (Standard). Lydabsorptionseffekt - op til 65 dB. Tykkelse - 12 mm. Og også i form af plader (Ecoplite), der består af fibre af vulkansk oprindelse.
 • Lydisoleret. Lydabsorption op til 28 dB. Tykkelse 4 mm. Det har ikke kun fremragende lydisolering, men også vandtætningsegenskaber. Derfor er det optimalt til brug i værelser med høj luftfugtighed.

Støjisolering af gulvet i lejligheden: hvordan man laver og hvilket materiale man skal vælge

Der er to hovedveje: "flydende gulv" og lægning af materialet i rammesystemet.

Flydende gulv

Dette er en konstruktion bestående af flere lag. Det første lag skal være meget tæt. Han hældte betonplade (tykkelse 3-5 cm). På toppen af ​​screed passer det underlag på hvilket gulvbelægningen er monteret. Processen er ikke kompliceret og samtidig effektiv.

Læg lydabsorberende materiale i lagsystemet.

For bedre effekt er det bedre at bruge gummiunderlag under lågene.

Den bedste mulighed, hvis du gør gulvene fra bunden. Lags er monteret på betonbunden (gulvplader) - normalt er disse træstænger på 50 + 100 mm i størrelse. Afstanden mellem lagene er ca. 50-60 cm. De er fastgjort til gulvet med metalhjørner og dykker med negle.

Lydisoleringsmateriale er placeret i mellemrummet mellem lagene. Ovenfor skal du lægge en membran, og kun derefter gulvbrædder. Dette er en af ​​de dyreste men effektive måder.

Lydisoleringsmaterialer til gulv

I moderne bygningsforretninger er materialevalget stort, som de siger, for enhver smag og tegnebog. Vi opregner de mest almindelige og effektive.

 • Mineralplader af 50-100 mm, bestående af glasfiber. Gå ikke glip af støjstyrken på 38 dB. Den bedste mulighed for at lægge mellem lag.
 • Vibrostek-V300. Valset materiale, 4 mm tykt. Perfekt til et "flydende" gulv.
 • NRM - elastisk lydabsorberende plade med en tykkelse på 20 mm. Modstår støj med op til 39 dB.
 • SCHUMANET er et andet godt valset materiale til det flydende gulv. Dens tykkelse er kun 3 mm, og samtidig undertrykker støj op til 23 dB.
 • ZIPS POL Vector, sandwichpanel. En effektiv løsning, der forhindrer støj i at komme ind i gulvet.

Et par nyttige tips i konklusion

 • Lyde og andre lyde stammer ikke kun fra naboer. Endnu mere irriterende støj kan høres fra gaden. Derfor skal du vælge tykkere vinduer, når du installerer vinduer.
 • Fra indgangen kan der også høres irriterende lyde, så det ville ikke være overflødigt at tænke på at vælge døre med et lydisolerende lag indeni.
 • Til lydisolering af vægge og lofter, med rammetoden, er det bedre at lægge en særlig akustisk mineraluld. Dette kan nemt findes i hardware butikker.
 • Lyd- og varmeisoleringsmaterialer er forskellige ting, overvej dette, når du vælger. Selv om der er dem, der udfører begge funktioner.
 • Hvis du ikke ved, hvilket materiale du skal vælge, hvilke parametre det skal opfylde, så inviter en specialakustik. Han vil hjælpe dig med at vælge den bedste løsning.

Som du kan se, kan du gøre lydisolering i et panelhus med dine egne hænder. Kun ønske og penge er nødvendige. Og husk, en sund, afslappet søvn og hvile er et løfte om liv uden stress og nerver.

Lydisolering loft i lejligheden

Til lydisolering af loftet i lejligheden på nuværende tidspunkt anvendes to versioner af mønstre - ramme- og rammeløse systemer med lofter.

Vi bemærker også, at der er en tredje, ofte den mest succesfulde mulighed for lydisolering af loftet i en lejlighed - isolering af gulvet fra en nabo ovenover. Desværre er denne mulighed ofte ikke anvendelig af objektive grunde. Samtidig er det nødvendigt at erkende, at det er betydeligt billigere, og for at beskytte det mod støjen er det også meget mere effektivt. Derfor, hvis din nabo er klar til at møde dig og den nuværende SNIP "Beskyttelse mod støj", anbefaler vi dig at løse problemet fra hans side.

Rammeløse lydisoleringssystemer

Den mest berømte blandt de moderne materialer til indbygget lydisolering på det russiske marked er det rammeløse system af støjisolering af lofter kaldet ZIPS og afkodes som Sound Insulating Panel System. Lydisoleringsstrukturen består i dette tilfælde af et ZIPP sandwichpanel med otte vibrationssikre fastgørelsesanordninger og et AKU-Line-vægtet gipsvægsplade. Sandwichpanelet uden huller er monteret direkte på loftet gennem de vibrerende knuder ved hjælp af specielle fastgørelsesanordninger, og gipsvæggen skrues til panelet. Docking paneler mellem dem sker på princippet om "rille-højderyg".

Fig. 1 Et eksempel på en rammeløs lydisoleret loftsbeklædning af IPPS-Vector. Lydtæt rammeløs foring (53 mm)

Afhængigt af systemets tykkelse (fra 53 til 133 mm) er indekserne for yderligere isolering af luftbåren støj 9-18 dB for overlapninger af den oprindelige 50 dB lydisolering. Vær opmærksom! Angivelse af typen af ​​overlapning, for hvilken værdierne for yderligere isolering af luftbåren støj er yderst vigtige, da forskellige producenter taler om "resultaterne" af deres strukturer på understøttende strukturer med deres egen støjisolering mindre end 40 dB, hvor tilsætning af 15 dB er meget lettere, for ikke at nævne 10 dB. De vigtigste egenskaber ved ZIPP-systemer - tykkelse og effektivitet er vist i tabel 1.

Tabel 1 Sammenligning af rammeløse lydisolerede loftsstrukturer

* ΔRw - indekset for ADDITIONAL isolering af luftbåren støj fra designet

Et særpræg ved ZIPPS er den komplette beredskab af dette system til hurtig og høj kvalitet installation: vibrationssikre fastgørelseselementer indbygget i designet, et sæt specielle fastgørelsesanordninger til forskellige typer gulve og vibrationssikre puder. Derfor er sandsynligheden for en fejl under installationen af ​​IPDS-systemet minimeret. Dette er et godt grundlag for brug af IPPS for dem, der bekymrer sig om det endelige resultat, og nemlig et højt niveau af lydisolering af rummet. Det er vigtigt, at disse systemer er blevet fremstillet i 17 år, og det samlede metriske areal på isolerede overflader har allerede overskredet 2 millioner kvadratmeter. I begyndelsen af ​​2016 introducerede producenten det tredje generationens ZIPP-system - model ZIPPS-III-Ultra. Designet har en tykkelse på kun 55 mm, men det giver op til 13 dB ekstra luftbåren lydisolering.

Video om lydisolering panel system ZIPS-III-Ultra:

VIGTIG BEMÆRK: På grund af ZIPPs store popularitet på markedet for moderne materialer til støjreduktion producerer og distribuerer et stort antal forskellige producenter i øjeblikket deres sandwichpaneler, der ligner meget ZIPP-paneler. Sådanne produkter er fremstillet af kombinationer af forskellige materialer, men de mangler den vigtigste komponent til støjreduktion - vibrationssikre fastgørelsespunkter. Kun en konstruktion, der indeholder vibroaggregater, giver virkelig høj akustiske egenskaber ved rammeløse systemer med et yderligere niveau af støjreduktion. I mangel af vibrationssikre fastgørelsesanordninger er noget sandwichsystem ikke meget forskelligt fra den sovjetiske version af et yderligere niveau af støjreduktion i form af tør gips på gipsbønner, og dens virkning overstiger ikke 2-4 dB.

Ramme lydisolerede lofter

Ramme lydisoleringssystemer består traditionelt af et større antal elementer end rammeløse. For at opnå den angivne akustiske effekt skal de monteres korrekt, hvilket øger lønomkostningerne og indflydelsen af ​​installationens kvalitet på det endelige resultat markant. Imidlertid har disse systemer en ubestridelig fordel: Sådanne løsninger er baseret på gips-kartoteksteknologi, der er almindeligt kendt for hver bygherre, og er faktisk en slags "tuning" af de velkendte moderne konstruktioner af loftslofter lavet af gipsplader. En anden vigtig fordel ved rammemængder er muligheden for samtidig at anvende dem, ikke kun for at reducere støj, men også for at niveauet på lofterne overføres.

Sættet af komponenter, der udgør et effektivt lydisolerende loft i en lejlighed, er en kombination af både generel konstruktion og specielt lydabsorberende moderne materialer. Så i orden:

Metalramme. Til installation af rammer til suspenderede lydisolerede lofter anvendes metalprofiler Ultra Steel fra Gyproc. Profilelementer er produceret i Rusland, og valget af denne producent på grund af produkter af høj kvalitet. Metalrammen er et strukturelt element i det hængende loft og bruges også til almindelige facings, skillevægge og lofter.

Akustisk triplex Soundline-dB 17 mm. Dette materiale er et af de vigtigste elementer i trimmen, når enheden støjisolering af loftet. Akustiske triplexplader er præget af højere lydisoleringsevne på grund af højere overfladetæthed (1220 kg / m² mod 680 kg / kvm) end standard gipsplader. Fysisk sammenkoblet, men akustisk ubundet ved hjælp af en elastisk forbindelse, øger to 8 mm LVL ark Soundline-dB hver sin lydisolering ved mellem- og højfrekvenser.

Lydisoleret gipsplader AKU-line 12,5 mm. Materialet bruges som finishark, der dækker loftdesignet. På grund af den højere bulkdensitet har plader (950 kg / m2 mod 680 kg / kvm almindeligt gipsplader) forbedret lydisoleringsegenskaber kombineret med bekvemmeligheden af ​​efterbehandlingsarbejder, der er karakteristiske for gipsplader af høj kvalitet.

Lydabsorberende plade Shumanet-BM / -EKO / -CK 50 mm. Premium akustiske plader. Ud over stabile lydabsorberende egenskaber kombinerer dette moderne materiale andre lige vigtige højtydende indikatorer: ubrændbarhed, holdbarhed, miljøvenlighed, høj mekanisk styrke. Disse plader afhænger af kundens præferencer (mineralfiber, stiftfibre eller plade uden et fenolbindemiddel), som bruges til at fylde det indvendige rum i det hængende loft.

Loft vibrationsisolerende suspensioner Vibroflex. Det er også et af de vigtigste elementer i strukturer, der tilvejebringer vibrationsisolering af den ophængte loftsstruktur fra det beskyttede loft. Samtidig giver Vibroflex bøjler en holdbar og pålidelig fastgørelse af strukturer til gulvet med hensyn til bygningsteknologier. Produkterne bruger elastiske elementer lavet af speciel elastomer Sylomer, som er kendt for et materiale med lang levetid uden nedbrydende vibroakustiske og operationelle egenskaber.

Anti-vibrationspakning Vibrostek-M 4 mm. Universal anti-vibration pakning lavet af multi-layered høj kvalitet glasfiber. Vibrostek-M bruges på de steder, hvor de ophængte loftsstrukturer i lejligheden støder op til alle tilstødende overflader: vægge og søjler. Med en tilstrækkelig lille tykkelse isolerer dette materiale effektivt transmissionen af ​​lydvibrationer fra en struktur til en anden.

Vibroakustisk forseglingsvibrosil. Hårde kitt og fugemasse reducerer signifikant den akustiske ydeevne af lydisolerede strukturer. Dette skyldes forekomsten ved krydset af den såkaldte "lydbroer" med andre byggekuverter. Silikoneforseglingsmiddel på neutralt grundlag af mærket Vibrosil anvendes til højkvalitetsforsegling af led mellem lydisolerende strukturer og andre overflader uden at gå på kompromis med den opnåede isolering af luftbåren støj.

For bedre at forstå, hvordan rammens isolering af loftet er arrangeret, se videoinstruktionerne:

Det er nødvendigt igen at bemærke, at det akustiske resultat, der er angivet af producenten, kun kommer med den korrekte anvendelse af alle ovennævnte moderne materialer i overensstemmelse med deres installations teknologi. For dette har virksomheden Akustik Group for næsten 10 år siden udviklet og løbende forbedret Albumet af ingeniørløsninger. Lydisoleringsdesign. Albummet indeholder de nøjagtige ordninger af det anbefalede sæt lydisolerede lofter med deres knuder tilstødende andre vægkonstruktioner. I april 2015 blev den 4. udgave af dette album udgivet under koden ASP-401-0415.

Ud over dette album er værdierne for ekstra støjisolering og konstruktioner af hængelofter med angivelse af deres tykkelse vist her i tabel 2.

Tabel 2 Sammenligning af moderne ramme loft lydisolering strukturer