Hvordan er isolering af loftet i huset med træbjælker?

Støjisolering af loftet i et hus med trægulve er et vigtigt stadium i bygningen af ​​bygningen. Problemer med isolering af støj og lyd er altid relevante. Især hvis nogle gulve er upålidelige og tynde. Og det sker i huse af træ, eller hvor træskillevægge og lofter er installeret.

For at undgå unødige komplikationer og problemer bør du straks fjerne dem. Gør reparationer eller bygger et hus, alle undrer sig om at isolere støj.

Og dette er hovedpunktet, fordi i et hus med træcoating er et sådant element relevant. For at løse dette problem bør du først forstå, hvad der er nødvendigt for montering af loftstøjisolering i et hus med træbelægninger, interfloorlofter og hvilke fejl der gøres under installationen.

Og for at fjerne sådanne spørgsmål, bør du vide nogle fakta.

Nødvendige værktøjer

Lydisolering af gulve, gulve og lofter skal tage højde for egenskaberne hos de købte materialer. Dette er vigtigt for overholdelse af regler, der forhindrer brande eller andre ulykker. Flere materialer købt i specialforretninger skal have alle de nødvendige certifikater og dokumenter, der bekræfter kvaliteten:

 1. Fare ved brand. På emballagen af ​​et hvilket som helst byggemateriale er angivet.
 2. Koefficienten giver isolering fra støj.
 3. Certifikatet for sanitære og hygiejniske standarder.
 4. Belægningens tykkelse.

For at begynde at installere lydisolering af gulve i et træhus, skal du købe alle nødvendige materialer og værktøjer til dette:

 1. Negle eller skruer.
 2. De materialer med hvilke lydisoleringen af ​​interfloor lofter og gulve, der ligger i et træhus. Deres valg afhænger af, hvad der er planlagt at beskytte mod støj.
 3. Hammer eller skruetrækker for at fastgøre monteringen.
 4. Krydsfiner eller brædder.

I installationsarbejdet er det vigtigt at vælge de rigtige byggematerialer og henvende sig til dette arbejde på en ansvarlig måde.

Isolering af gulve, vægge fra støj

Lydisolering gulvet sker i to etaper. Først en udkast, der består af bjælker, et specielt materiale, der minder om folie og brædder. De bjælker, der danner grundlaget for gulvet, er dækket af en reflekterende side ind i huset, og monteres på toppen med en møbler hæftemaskine.

Finishing gulvniveau tynd krydsfiner, uanset ruheden eller manglen deraf. I hjørnerne af krydsfiner skal pladerne bore huller for at sikre luftens passage. Dette er nødvendigt for at forhindre stagnation og udseendet af vand. Og allerede på toppen er de dækket af linoleum og gulvbrædder, så påføres lak.

Basaltuld eller dets analoger kan bruges som isoleringsmateriale. De udfører ikke kun støj, men også vibrationer.

Vægge har brug for to lag af materialer. I det første er det bedre at bruge glasuld eller uld bestående af fibre. Og i det andet lag gælder gips eller mursten. Det er også værd at overveje at monteringen skal være pålidelig og der skal anvendes specielle pakninger, der isolerer lyden. Og alt er knyttet til en speciel ramme lavet af guider.

Ceiling Noise Isolation

 1. Sikring af lydisolering mellem gulve og i loftet skal begynde med overfladebehandling fra malingrester og andre stoffer.
 2. Så konstruerer vi rammens ramme. Når den er færdig, skal den ligne cellerne.
 3. Monteres på limen eller skruer materialer, der giver støjisolering. Disse omfatter filt, plader eller glasuld.
 4. Mellemrummet mellem loftet og væggen skal fyldes med en masse akryl. Det vil give yderligere isolering.
 5. Efter alle de handlinger, du kan bruge loftet fliser eller lave et loft loft for endelig at blokere adgangen til fremmede lyde.
 6. Når tekstiler og møbler bringes ind i rummet, bliver støj mindre. De har også evnen til at springe over lyde. Det er vigtigt at vælge stoffet, der lader lyden ud af det mindste.

Støjisolering af loftet i et træhus spiller en vigtig rolle, især hvis rummet er på flere etager.

Isolering fra støj mellem gulve

For at sikre lydisolering mellem gulve er det selvfølgelig nødvendigt at isolere loftet og gulvet på begge sider og mere præcist for at gøre det samtidig for at øge hindringen af ​​støj. I hovedkonstruktionen af ​​interfloorlofter er det nødvendigt at indsætte lydisoleret materiale.

Bjælker, der bærer bygningsmodstanden, er isoleret med glasuld, skumgummi eller andet lydreflekterende materiale. Planker eller krydsfiner lægges ovenpå, og de fastgøres med skruer til bjælkerne gennem isolering.

Disse mønstre vil vare længere, hvis du gør støjisolering af loftet, gulvet, vægge og belægninger, der ligger mellem gulve, i henhold til alle regler. Ja, og i træhuse vil den mindste rustle eller knirk blive hørt af hele huset, fordi træet har tendens til at udføre lyden perfekt. En anden lignende egenskab er glas og en overflade af lakeret træ.

Sammenfattende ovenstående kan vi konkludere, at en sådan begivenhed som isolering af lofter fra støj og fremmede lyde i et træhus simpelthen er nødvendigt for at sikre ikke kun en god søvn, men også et behageligt ophold hele dagen. Det er svært at leve hvor hver rustle er hørt.

Og ved at isolere rummet fra indtrængende lyde, kan du sikre fuldt arbejde og søvn. Disse er vigtige elementer af godt humør og vitalitet.

Høj lydisolering af trægulve og gulv i huset

Du konfronterede sandsynligvis situationer, når indendørs fra vægge og et loft sådan resonans går ud, at der høres de mindste lyde, der fordeles både udefra og i en struktur. For at arrangere lydisolering af gulve i huse med trægulve, kan du bruge to teknologier. I det første tilfælde er det nødvendigt at montere gulvkonstruktionen på en sådan måde, at der under drift er så lidt støj som muligt, hvilket betyder at bjælkerne og hele gulvet skal have egenskaberne ved indløsning af lyde. Den anden metode er baseret på installation af lydisolerede materialer i selve gulvet eller loftet.

Vi vil fortælle dig, hvordan du udfører lydisolering i en privat eller privat boligbyggeri af træ eller mursten, selv om mange tips kan anvendes, når du udfører det relevante arbejde i en lejlighedsbygning, hvor gulvet er lavet af træ på træbjælkerne.

Stille konstruktion

Nu skal vi tale om, hvordan man gør gulvkonstruktionen stille og ikke knirkende med egne hænder. Den bedste lydisolering er trægulve på logs, der ikke rører husets vægge. For at gøre dette skal du forkorte logerne, så fra dem til hver af væggene er der et hul på ca. 10 mm, hvilket også er nødvendigt for nedskæringen af ​​bygningen. Det ekstreme gulvbræt er spikret op til 15 mm fra væggene, og det dannede hul er skummet og dækket med sokler.

Hvis pladerne er fastgjort direkte til bjælkerne, absorberes lydene meget dårligt, fordi de i forbindelse med husets vægge skaber en stiv struktur. Lyden af ​​trinene, når man går på en sådan belægning, overføres til bjælkerne og resonerer derefter på overfladen af ​​væggene og loftet.

Der udføres støj her ved hjælp af en speciel filt eller gummipakning, som er fastgjort til træbjælkerne. Inden du lægger dæmpematerialet, skal du gennemblødes i et antiseptisk middel, som forhindrer skader på træelementer med skadelige insekter.

Hvis du planlægger at bygge gulvene på første sal med dine egne hænder, hvorunder kælderen vil blive udstyret, eller du skal udstyre broer mellem gulvene eller loftet, som samtidig tjener som gulv og loft, skal du installere gulvet langs bjælkerne. For at gøre isoleringen mere effektiv anbefaler eksperter at lægge bjælker over bjælkerne, så de ikke når husets vægge. På de steder, hvor disse to elementer understøttes, er gummi eller filtpuder imprægneret med et antiseptisk middel placeret for at forbedre lydisoleringen. Som lægning er det muligt at anvende tagpladen lagt i flere lag. Hvis gulvbelægningen af ​​træplanker monteres på bjælkerne, er det lydisolerede materiale foret i hele deres område.

I et hus, der ikke er udstyret med en kælder, kan gulvet på første sal gøres mere stille med egne hænder, hvis bjælkerne ikke er fastgjort til væggene og heller ikke lagt på bjælkerne, men monteret på understøtninger i form af stillinger, der ikke vedrører bygningens fundament. I dette tilfælde vil støj fra trin fra gulvet ikke overføres over overfladen af ​​væggene og loftet.

Forbindelsen af ​​brædderne er en bunke eller en kvart. Det er med sådanne forbindelser, at den bedste støjisolering sikres på grund af det faktum, at der ikke er huller mellem gulvets elementer. Til gulvbelægning anvendes veltørret materiale. Efter tørring bøjer rå træ og danner huller, derfor er der ingen tvivl om højkvalitets lydisolering.

Hvad hvis gulvet knager?

Ofte trænger gulvbelægningen af ​​træ på grund af ujævne planker og de samme kurver af lag og bjælker, og for at eliminere et sådant problem i huset, er det nødvendigt at gøre følgende manipulationer:

 • strengt opretholde vandret og niveau, når du lægger lag og bjælker;
 • strandpromenaden ligger på samme niveau;
 • Brug kun tørt materiale i arbejdet, ellers kan pladerne komme ud af fugt og forårsage knirkende.

Hvis du lægger et laminat eller et gulvbræt med dine egne hænder, skal du kontrollere gulvbelægningen fra brædderne. Den skal lægges strengt vandret, uden den mindste bundfald, også der vil ikke være overflødig dampspærre.

Vi udvej til hjælp af lydisolerede materialer

For at øge effekten af ​​lydisolering i huset skal du arrangere et dobbelt gulv eller loft med et hulrum, designet til at lægge isoleringsmateriale. Teknologien til lydisoleringsprocessen i en dobbelt etage begynder med, at en opløsning af ler eller kalk er lagt på et træklag og tørret. Derefter pulveriseret med tørt sand eller udvidet ler til efterbehandling gulv. Tør fyldning skal fyldes med en kalkopløsning, og efter at den er helt tør, tages de til en fin finish. I dette tilfælde er halvdelen af ​​mellemrummet mellem den ru bund og den færdige gulv besat af tørre komponenter, og den anden halvdel er fyldt med luft. Takket være denne enkle måde bliver isoleringen af ​​dobbelt gulvet og samtidig loftet på underetagen væsentligt forbedret. Glem ikke at installere en dampspærre før du installerer parket eller laminat, hvilket også vil have en positiv effekt på lydisolering af gulve.

Lydisolering af gulvet ved hjælp af bulkmaterialer

Som nævnt tidligere, under opførelsen af ​​et trægulv, anvendes tørfyldning normalt som lydisolering, som er placeret mellem udkastet og det færdige gulv. Vær opmærksom på, at rullet fremad skal være konstrueret slidstærkt og på ingen måde tyndt, så det kan klare belastningen af ​​claydite eller sand uden problemer. Gulvbrædder fastgøres tæt til hinanden med egne hænder, men det er bedre at bruge skjolde til dette formål. Tilbagefyldning her kan bruges det samme som ved lægning af et dobbelt gulv. Hvis hjulet blev bygget ikke af skjold, men fra brædder, er det nødvendigt at behandle det med kalkmørtel. Derefter hældes et lag sand eller ekspanderet ler på den tørrede overflade eller på skærmene. Som i det foregående tilfælde skal gulvets tørre komponenter halvdelen fylde rummet mellem hjulene og gulvene på pladerne. Genopfyldning hældes også med fortyndet kalk. For at isoleringen skal kunne fungere som varmelegeme på samme tid, anvendes et bulkisolerende materiale som efterfyldning, der lægges på tagmaterialet.

Enheden "flydende" gulv

Dette er en anden effektiv mulighed for lydisolering i et hus med trægulve, som udføres ved hjælp af lydisolerede materialer og klare opgaven. Derudover vil overlapningen ikke være så tung som i tilfælde af sand eller ekspanderet lerrefyldning, og her er det ikke kun det faktum, at hovedkomponenter vejer meget. Mindre vægt vil blive forsynet med en mindre tykkelse, fordi den ikke behøver at holde en tør efterfyldning.

Flydende kaldes gulvkonstruktionen, fordi støtten til det er et lag lydisoleret materiale og ikke stive elementer. Som isolator kan du bruge:

 • mineraluld;
 • glasuld;
 • ekstruderet polystyrenskum mv.

Flydende lydisoleret gulv - simpel ordning

Det rullede bløde materiale er dækket med et solidt låg på træbjælkerne, så det ligger lidt mellem dem og ikke berører loftet på det lavere niveau. Hvis en rulle isolering ikke dækker det krævede rum, placeres kanterne af de tilstødende plader med en overlapning på 10 til 15 cm, og dets kanter skal nå væggene og en smule gå ind i rummet mellem gulvene af pladerne og væggene. Beregner lydisoleringens tykkelse og mellemrummet mellem det ekstreme rullebræt og væggen, skal du sørge for, at det yderste element i gulvet pressede materialet tæt på væggen, og bomuldsulden lukker efter installationen af ​​grundpladerne.

Flydende lydisoleret gulv - den bedste ordning

For at forbedre lydisoleringen i huset anbefaler fagpersoner at fastgøre soklen til gulvfladen. Hvis du har en komfur, så sørg for, at mineralulden ikke rører ved røret. På dette område vil isoleringen blive lavet med asbestpap eller filt, behandlet med lermørtel. Denne teknik beskytter træet fra det varmeproducerende rør.

Arbejdsfaser

 1. I første fase skal du slippe af med hullerne og hullerne, der overfører lyden. Hvis den "flydende" struktur monteres med egne hænder på en stram bund, er sømmen belagt med fugemasse. Hvis gulvet er helt gammelt, kan du springe over dette trin.
 2. Alle tekniske meddelelser, hvis nogen, skal pakkes med konstruktionsbånd og fastgøres med tape.
 3. Det næste lag bør være en dampspærre, der forhindrer fugtighedsindtræk i strukturen af ​​lydisoleret materiale. Den eneste undtagelse er skum - det behøver ikke beskyttelse. Ægte skum - ikke den bedste lydisolator.
 4. Rollisolering overlapper hinanden, så den rører væggene. Hvis mineralulden eller felterne passer, er der monteret en lydisoleringsstrimmel på væggene, som ikke er mindre i bredden end den fremtidige gulvs tykkelse. Således får vi en slags skål, der ikke tillader de stive elementer at røre bjælkerne og overfladen af ​​væggene.
 5. Efter lagring skal der dannes en maskestruktur, hvorigennem den nødvendige stivhed opnås, og gulvene under driften vil ikke sænke. Her er hårdhed uundværlig, da den "flydende" etage indebærer en fri position, når lagene ikke er fastgjort til bjælkens overflade, og derfor er der ingen bro til støjtransmission.
 6. Et lag lydisoleret materiale lægges på bjælkerne.
 7. På tømmer fastgør brædder eller krydsfiner. For at forbedre den hårde belægning i huset kan du lægge OSB ark ovenpå. Sørg for, at lydisoleringen er trykt fast mod væggen.
 8. Monteret finish belægning, under hvilken substratet er spredt.
 9. Plinten er installeret, men før det er lydisoleringsstrimlen, der stikker ud fra kløften mellem væggen og gulvet, afskåret. Dens rester vil blive lukket med soklen, som kan fastgøres på gulvet eller væggen.

Korrekt udført "flydende" gulv med hænderne er let, klare absorptionen af ​​støj og bevarer også varmen. På grund af ensartet fordelt belastning, mangel på stive forbindelser, samt tilgængeligheden af ​​materialer af høj kvalitet, vil en sådan gulvkonstruktion vare lang tid og skabe en god atmosfære i huset.

Lydisolering af trægulve i mellemgulv - valg af materiale og metode til enhed

Enhver overlapning er en potentiel kilde til varmetab og støjgennemtrængning.

I tilfælde af træbjælker kan man bemærke, at træet er fremragende lyd. Plus, træbjælker over tid begynder at græde.

For at undgå dette skal du passe på den korrekte lydisolering af gulve (støjisolering).

Lydisolering af trægulve i huset

Af deres natur er lyden opdelt i tre typer:

 • chokstøj. Reflekterer lyden af ​​fodspor, faldende genstande, bevægelige møbler. Det er kendetegnet ved indekset for det reducerede støjeniveau Lnw;
 • luft (akustisk) støj. Lydbølger, der transmitteres gennem luften. Kilden kan være indbyggernes stemme, lyden af ​​tv og videoudstyr mv. Det er kendetegnet ved et luftbåren lydisoleringsindeks Rw.
 • strukturelle støj Faktisk er dette en slags støjen i støj, i modsætning til hvilke støjledere er krydset af bygningskonstruktioner.

Valget af lydisoleringsmateriale til gulve

For at opnå den bedste beskyttelse mod støj og vibrationer udføres lydisolering af trægulve i forskellige typer med forskellige typer isolatorer. Hovedkravet er en høj lydabsorptionskoefficient for byggematerialer.

Lydisolering af trægulve af mineraluld Som primærisolator er det bedre at give fortrinsstilling til fibrøse materialer siden deres struktur bidrager til det faktum, at de fleste af lydene slukker om det (dvs. maksimal lydabsorption forekommer).

For eksempel har økologi, mineral og basalt uld sådanne egenskaber. Derudover tjener dette lydisolerede materiale også isolering.

Det er værd at bemærke, at alle typer arbejde med lydisolering af gulve skal udføres under bygningens konstruktionsfase. Udformningen af ​​de materialer, der præsenteres i figuren.

Lydisolering af trægulve mellem gulve - standarder og krav

På trods af den generelle tilgang til valg af støjisolerende materiale udføres lydisolering af trægulve til forskellige formål i overensstemmelse med forskellige krav.

 • Lydisolering af overlapning uden bjælke på træbjælker anses for at blive udført effektivt, hvis det luftbårne lydisoleringsindeks Rw ikke er mindre end 45 dB. Denne beskyttelse er i stand til at tilvejebringe et lag mineraluld med en tæthed på mindst 50 kg / kubikmeter, lagt med et lag på 100 mm. Hvis bjælkens højde er mindre end denne værdi, kan lags fyldes på dem. Og læg det næste lag af materiale mellem lagene. For ikke at skabe koldbroer skal lags placeres vinkelret på bjælkerne. Derefter lukkes leddene med det næste lag af bomuld.
 • Lydisolering af gulvlofter vil være tilstrækkelig i tilfælde af anvendelse af måtter af mineral eller basalt uld lagt med et lag på mindst 200 mm. Med en tæthed på 50 kg / kubikmeter. Hvis materialets massefylde er højere, falder laget proportionelt.

Luftbårne og stødisoleringsindekset

Normative indikatorer for lydisolering af gulve er foreskrevet i standarder som SNiP 23-01-2003 "Beskyttelse mod støj" og SNiP II-12-77 Beskyttelse mod støj ".

Detaljerede data, der viser indekset for det reducerede niveau af påvirkning og luftbåren støj Rw, afhængigt af placeringen af ​​loftet, er vist i tabellen.

Luftbåren og stødisoleringsindeks - bordet

Samtidig anses lydisolering for at være tilstrækkelig, hvis:

 • Rw er lig med eller større end standardværdien;
 • Lnw er lig med eller lavere end standardværdien.

Du bør være opmærksom på, at brugen af ​​lydisoleret materiale ikke beskytter rummet mod lyden, der trænger gennem væggene. Derfor skal lydisolering af vægge udføres.

Materiale forberedt til webstedet www.moydomik.net

Membran lydisolering af gulve i et træhus på loftet

Teknikken blev beskrevet i et bygningsforum, en litteraturperson, der dømmer af anmeldelserne. Hvem har allerede gjort, siger de, effekten er anstændig.

Lydisolering af træbjælker mellem gulvene med mineraluld eller mineralplader (varme- og lydisoleringskort lavet af mineraluld, for eksempel TechnoNicol, Tekhnofas, Rocklight, Isover ISOVER osv.).

Mærket af akustisk isolering vælges efter eget valg, princippet er det samme for alle producenter. Størrelsen og densiteten varierer (tykkelse fra 40 til 100 mm, tæthed 30-140 kg / m3). Fås i form af ruller eller plader af en vis størrelse.

Fordelen ved uld er fremragende lydabsorption, især høj og delvis midfrekvenser absorberes godt. Reglen her er, at jo tykkere laget, desto mere er det i stand til at absorbere (hvilket betyder lavfrekvensspektret). Det skal forstås, at det er netop lave frekvenser, der transmitteres kraftigt gennem trægulve, og det er meget vanskeligt at slippe af med deres indtrængning. Hvorfor så? Alt er enkelt - trægulve har lav vægt, og træet fungerer som en resonator. I betonggulve er lydisoleringen lettere at opnå på grund af betonpladens designegenskaber og egenskaber.

Om ønsket kan transmissionen af ​​støj gennem trægulve imidlertid reduceres betydeligt. For at gøre dette skal du lave en lydabsorber, som er en membran-typen paj.

Lydabsorber membran enhed

Kagen er lavet af plademateriale som option, OSB eller krydsfiner (ikke tyndere end 10 mm). Indenfor (mellem arkene) passer lydisolatoren. Som lydabsorber kan bruges:

 1. Mineraluld (mineraluld)
 2. Basalt fiber
 3. Minplita
 4. Bygningsfilt (teknisk)

Hvis vi bruger mineraluldsmateriale, så med en tæthed på mindst 30 kg / m3 (jo højere tætheden og jo tykkere jo bedre).

Bygningsfilt er præget af høje lydabsorptionsparametre, men er udsat for vandabsorption og er brandfarlig (selvom antiseptisk imprægnering af høj kvalitet reducerer sandsynligheden for brand, det vil sige, at den ikke brænder åben, men smolders).

Lydabsorberen mellem overlapningen og membranen er lavet ikke kun for lydisolering, men i større udstrækning for at slukke for resonansen der opstår mellem overlapningen og membranen.

Lydisolering af trægulve - vibropoder. For at opnå den maksimale effekt af lydisolering - skal membranen (kagen) ikke forbindes til gulvet, dvs. skal have en uafhængig forbindelse (monteret på en separat profil i en afstand af 10 cm fra loftet, der danner en luftpude). Det viser sig en slags suspenderet loft.

Hvis membranen skrues direkte til loftets træbjælker, vil hele effekten gå tabt.

Teknologibegrebet er at desynkronisere lydvibrationer, der opstår mellem overlapningen og membranen. Det viser sig at sige loftet med resonans absorber.

Lydisolering af trægulve mellem gulve - lydabsorberende membran enhed

Det er også muligt at anbringe en sådan konstruktion - mineralulden er fastgjort med et gitter eller lameller mellem loftbjælkerne, og som en membran (dvs. i stedet) hæver loftet med krydsfiner eller gips. Men de er ikke monteret på bjælkerne, men også selvstændigt (dvs. uden for væggene), 3-5 cm under loftet. Med en sådan anordning vil absorbentens rolle blive afspillet af mineralulden fastgjort på bjælkerne.

Lydisolering af trægulve med sand

Metoden er kontroversiel. Den besværlige proces, en masse vægt og vigtigst af alt er lyden delvist slukket, fordi Hovedresonansen overføres gennem lagene. Princippet om enheden er vist på billedet.

Lydisolering trægulve med sand Lydisolering gulve med sand Lydisolering gulve med sand

Alt afhænger alt af installationsmetoden, som mesterne råder over, det er nødvendigt at fylde sandet mellem lagene og undergulvet og ikke kun mellem gulvbjælkerne og at installere det flydende gulvsystem ovenfra.

Ordningen med lydisolering af gulve under gips

Diagram af apparatet til lydisolering af gulve under gipsvæggen Teknologi til apparatet til lydisolering af gulve under gips

Teknologien for lydisolering af gulve til et træhus, i modsætning til mursten og betonkonstruktioner, har en række egenskaber, der er direkte relateret til bygning af gulve ved deres egenskaber og lydførende egenskaber. De ovenfor beskrevne metoder hjælper med at isolere eller signifikant reducere lydbølgernes indtrængen mellem gulvene i rammens hytter såvel som i huse fra en afrundet log eller bar.

Lydisolering loftet i huset med trægulve - nemt, hurtigt og pålideligt

Træ af natur er en fremragende lydfører. Derudover er det i stand til noget at "sætte sig ned" over tid og forårsage pletter i tømmerets led. Derfor kræver brug af træ som loftloft uundgåeligt en kompetent løsning på problemet med lydisolering.

Vi inviterer dig til at blive bekendt med de grundlæggende teknologier til implementering af støjisolering af loftet i et hus med trægulve, egenskaberne ved valg af materialer og reglerne for deres installation.

Typer af støj og funktioner i deres distribution

Rationel valg og installation af lydisolering er umulig uden en klar forståelse af arten af ​​forekomsten og spredningen af ​​støj. Traditionelt er der fire hovedtyper af støj, hvis transmission er mest sandsynligt gennem træloftlofter:

 1. Stød - forbundet med karakteren af ​​vibrationslyde og spredes oprindeligt i et fast medium. Et eksempel på støjen kan være lyden af ​​hæle, lyden af ​​omlejrede møbler, objekter på gulvet osv.
 2. Akustisk - er en konsekvens af eksponering for eksterne lydkilder og spredes oprindeligt i luften, og derfra trænger det ind i byggematerialer. De mest almindelige eksempler på akustisk støj er stemmer og musik.
 3. Blandet - kombinere begge tidligere typer, det vil sige, de fordeles samtidigt i strukturen af ​​strukturelle materialer og luft. Det mest kendte eksempel er elværktøjsarbejder og nogle husholdningsapparater.
 4. Strukturel støj, der stammer fra leddene af bygningskonstruktioner på grund af deres relative aksiale eller lineære forskydning i forhold til hinanden. Simpelthen sættes strukturel støj, knager og andre lyde, der forekommer i steder med løs montering af byggematerialer.

Derudover er en vigtig faktor, der bestemmer intensiteten af ​​lydudbredelsen, tilstedeværelsen, frekvensen og korrektheden af ​​montering af tværgående lag. I tilfælde af krænkelse af deres installations teknologi, især - i deres fravær øges sandsynligheden for strukturel støj, og andre typer fordeles meget mere intens på grund af strukturelle materialers vibrationer.

Valget af lydisolerende materiale

Lydisolering af loftet i et hus med trægulve kan udføres ved flere metoder, som hver især har sine egenskaber, fordele og ulemper. De mest almindelige er:

 • fibrøse lydabsorberende materialer - en af ​​de mest effektive måder at bekæmpe støj på, som er plader eller rullet isolering (ecowool, basalt og mineraluld osv.) placeret over overfladen mellem loftet på underetagen og øverste etage eller kombineret med andre materialer

 • Felt - ligger oven på bjælkerne samt ved krydset af vægge, sømme og andre områder, hvor der er lækager, der forhindrer lyden i at trænge igennem dem;
 • polystyren, folie, kork, gummi-skum substrat - tyndt rullet materiale, der er placeret oven på gulvbelægningen og / eller bjælkerne, tjener til at dæmpe støjen, vibrationer;

 • sand - i kombination med andre materialer gør det muligt at næsten helt løse problemet med lydisolering, det er placeret i nederste del af loftet på loftet på polyethylenbaggrund;
 • haydite er et klumpet materiale, operationsprincippet og metoden til placering svarer til sand, men det er mere bekvemt at håndtere på grund af den mindre specifikke vægt og udelukkelsen af ​​spild i tilfælde af brud på substratet;

 • Gulvkonstruktion - monteret på princippet om et flydende gulv (uden vedhæftning til stænger) fra spånplader eller OSB-ark, dæmper lyde på grund af manglende stiv forbindelse med lofterne.
 • I praksis har det gentagne gange vist sig, at et materiale ikke er i stand til at tilvejebringe tilstrækkelig lydisolering, så en særlig kage er samlet og kombinerer forskellige metoder. For eksempel kan følgende sekvens af elementer give et godt resultat (fra bund til top):

  • loftfliser
  • træ kasse;
  • damp barrierelag;
  • mineraluld + gummisubstrat på bjælkerne;
  • spånplader med lim over hele området af den gummiisolerende understøtning;
  • OSB-plade fastgjort på spånplader;
  • parketmaterialer.

  Da dette design er en af ​​de mest effektive, vil teknologien til installation af støjisolering kun blive overvejet af sit eksempel.

  Installationstips

  Montering af lyd og lydisolering af loftet i et træhus er mere bekvemt at gennemføre selv i byggestadiet.

  Processen er forholdsvis enkel og indeholder følgende trin:

  1. Fra et gummikork substrat med en tykkelse på 4 mm skæres lange bånd af den ønskede bredde og klistes oven på gulvbjælker ved hjælp af byggematerialer, der anbefales af fabrikanten af ​​substratet.
  2. Gabet mellem gulvene er fyldt med arkfiberabsorberende lydabsorberende materialer (mineraluld), hvis tykkelse skal være så tæt som muligt på gulvets tykkelse, men ikke overstige det. Arkene er skåret på en sådan måde, at de går ind i hullerne med en let pasform og holdes der udelukkende på grund af materialets elastiske egenskaber. Ved beskæring er det også vigtigt at minimere mængden af ​​teknologiske huller og lækager. Centrering af arkene i hullerne foregår på bundkanten.

 • Hovedstøjisoleringslaget og nedre kanter af gulvbjælkerne på samme niveau er dækket af en dampspærre. Til dette er det rullede materiale fastgjort til bjælkerne med en konstruktion hæftemaskine, og alle leddene er limet med et specielt bredt bånd.

 • Gennem dampspærrelaget direkte til loftbjælkerne med selvdrejende skruer fastgør de en kasse af træplader med en sektion på 30 * 30 eller derover, afhængigt af typen af ​​loft.
 • Til kassen og på nogle steder (for større styrke) - ved hjælp af kassen til bjælkerne, med selvlukkende skruer (fortrinsvis langs præmærkede tynde borelinier) er der monteret plader af gipsvæg eller andre materialer, der er vedtaget som bunden af ​​underetagen.
 • På toppen af ​​de belagte bjælker er skåret til den ønskede størrelse og fastgjort sammen plader af spånplader med en tykkelse på 16 mm eller derover. Derefter limes pladerne over med et gummikorkunderlag, og igennem skrues OSB-pladerne på dem.
 • På OSB har man færdigbehandling af gulv, f.eks. Gulvbræt.

  Nyttig video

  Nedenfor i videoen vil vi se på lydisoleringen af ​​gulvet i træhuset:

  Nu da installationen af ​​støjisolering i huset er forbi, håber vi intet vil forstyrre din fredelige hvile, og atmosfæren af ​​varme og komfort vil regere i værelserne!

  (2 vurderinger, gennemsnit: 5.00 ud af 5)

  Funktioner af isolering og lydisolering af interfloor overlapning på træbjælker

  Ved opbygning af et hus er en vigtig opgave isolering og lydisolering. I modsætning til væggene har isoleringen af ​​interfloor overlapning en række funktioner. Overvej de vigtigste.

  beskrivelse

  Den hurtigste og enkleste metode til interfloorisolering er gulvbelægning på træbjælker. Installation af tømmer gennem en vis afstand kræver ikke meget arbejde. Derefter er det kun nødvendigt at fylde hulrummet med varme- og lydisoleringsmateriale og lukke alle gulve og loftsgulve. Træ er en god dirigent af lyd. Derfor, hvis du bare skærer bjælkerne mellem gulvene med et træ, vil varme- og lydisoleringen efterlade meget at ønske.

  Det korrekte valg af varmeisoleringsmateriale, det er nødvendigt at udføre ud fra hvor overlapningen er. Så for overlapning mellem gulve er lydisolering af stor betydning. Overlapningen mellem gulvet og loftet skal have flere isolerende egenskaber. I et hus, der har opvarmning på alle etager, overveje overførslen af ​​varme til de øverste etager. I dette tilfælde vil valget til fordel for materialets isolerende egenskaber give mulighed for at opretholde mikroklimaet i hvert rum. Der bør lægges stor vægt på beskyttelse af varme- og lydisoleringsmateriale mod fugt. Til dette formål anvendes damp- og vandisolatorer.

  Standarder og krav

  Overlapningen mellem gulvene er konstant under mekaniske og akustiske effekter, der forårsager støj (gå i sko, faldende genstande, smække døre, arbejdende tv'er, højttalere, taler folk osv.). I den henseende er strenge krav til isolering. Lydisoleringsevne er angivet med to indekser. Det luftbårne lydisoleringsindeks er Rw, dB og det reducerede støjeniveauindeks Lnw, dB. Krav og standarder er reguleret i SNiP 23-01-2003 "Beskyttelse mod støj". For at imødekomme kravene til interfloor overlaps skal det luftbårne lydisoleringsindeks være højere, og det reducerede støjbelastningsindeks skal være mindre end standardværdien.

  Kravene i SNiP 23-02-2003 "Termisk beskyttelse af bygninger" pålægges også isolering af gulve i Den Russiske Føderation. Krav til isolering, bestemt af placeringen af ​​gulvet. Når du vælger isolering til gulve mellem gulve, mere styret af, hvad der vil være designet. For eksempel, hvis isolering er placeret mellem lags eller bjælker, gives fortrinsvis basaltvarmere eller glasfiber.

  Hvis isoleringen passer under skruen, bør densiteten være høj. Ud over varmeisoleringsegenskaber skal isolering opfylde kravene til miljøsikkerhed.

  klassifikation

  For at klassificere støjisolering er det muligt at opdele alle metoder til håndtering af støjgennemtrængning i to dele.

  • Lydisolering - afspejler lyden fra væggen eller loftet, hvilket signifikant hæmmer indtrængningen af ​​støj bag strukturen. Sådanne egenskaber har tætte materialer (beton, mursten, gipsvæg og andre reflekterende, lyd, materialer) Evnen til at afspejle lyd bestemmes primært af tykkelsen af ​​materialet. Ved konstruktion tages der hensyn til byggematerialets refleksionsindeks. Den ligger i gennemsnit fra 52 til 60 dB.
  • Lydabsorption - absorberer støj og forhindrer det i at reflektere tilbage i rummet. Lydabsorptionsmaterialer har som regel en cellulær, granulær eller fibrøs struktur. Hvor godt materialet absorberer lyden estimeres af lydabsorptionskoefficienten. Det ændres fra 0 til 1. Ved enhed er lyden helt absorberet, og ved nul afspejles det fuldt ud. Det skal her bemærkes, at der i praksis ikke findes materialer med en koefficient på 0 eller 1.

  Det anses for at være egnet til isoleringsmaterialer, der har en lydabsorptionskoefficient på mere end 0,4.

  Sådanne råmaterialer er opdelt i tre typer: blødt, fast, halvstivt.

  • Faste materialer er hovedsageligt fremstillet af mineraluld. For større lydabsorption tilsættes fyldstoffer som perlit, pimpsten, vermiculit til bomuldsuld. Disse materialer har en gennemsnitlig lydabsorptionskoefficient på 0,5. Tæthed er ca. 300-400 kg / m3.
  • Bløde materialer er lavet på basis af glasfiber, mineraluld, bomuldsuld, filt og så videre. Koefficienten af ​​sådanne materialer varierer fra 0,7 til 0,95. Specifik vægt er op til 70 kg / m3.
  • Glasfiberplader, mineraluldplader, materialer med en cellulær struktur (polyurethan, skumplast osv.) Kan henføres til halvstive materialer. Sådanne materialer kaldes materialer med en lydabsorptionskoefficient fra 0,5 til 0,75.

  Valg af materiale

  Støjisolering og lydisolering i huse med trægulve kan udføres med forskellige materialer.

  Listen over de mest almindelige nedenfor.

  • Fiberholdige lydabsorberende materialer - er rullet eller arkisolering (mineral og basalt uld, økologi og andre). Dette er den bedste måde at håndtere støj på. Placeret mellem loftets loft og loftet i loftet.
  • Felt - stablet oven på lagret såvel som ved krydset af vægge, sømme og andre områder, hvor det er nødvendigt at forhindre indtrængning gennem strukturens løshed.
  • Kork, folie, gummi, polystyrenunderlag - et tyndt materiale til lægning oven på gulvbelægningen eller bjælkerne. Isolerer rummet fra stødstøj og vibrationer.
  • Sand er lagt på en polyethylenunderlag, i bunden af ​​hele lydisoleringen. Dette gør det muligt at næsten helt løse problemet med lydisolering i kombination med andre materialer.
  • Udvidet lerlægning og princippet om drift som i sand, men på bekostning af klumpet struktur og en mindre specifik gravitation er mere praktisk. Eliminerer spild ved brud på substratet.
  • Udkast til etage - monteret fra plader af spånplader og OSB på princippet om et flydende gulv, har ikke en stiv forbindelse med overlapningen, da det dæmper lyde.

  For at opnå det nødvendige niveau af støjisolering, er en "pie" samlet fra en kombination af forskellige materialer. Et godt resultat giver f.eks. Følgende materialemateriale: loftsbelægning, drejning, dampbarriere, mineraluld med gummikorkunderlag, OSB eller DSP-plade, efterbehandling. For at vælge isoleringsmaterialer er det nødvendigt at studere mere detaljeret de mest almindelige af dem og vælge den mest egnede ved beskrivelse.

  • Glasuld - Materialet er lavet af glasfiber. Den har høj styrke, høj vibrationsmodstand og elasticitet. På grund af forekomsten af ​​tomme mellemrum mellem fibrene lyder det godt. Fordelene ved dette materiale gjorde det til en af ​​de mest almindelige inden for varmeisolering og lydisolering. Disse omfatter lav vægt, kemisk passivitet (ingen korrosion i kontakt med metaller), ikke-hygroskopisk, elasticitet. Glasuld fremstilles i form af måtter eller ruller. Afhængigt af gulvets design kan du vælge den mest passende løsning.
  • Mineraluld - Et materiale fremstillet af stenmelte, metallurgiske slagge eller blandinger deraf. Fordelene er brandsikkerhed og kemisk passivitet. På grund af det kaotiske arrangement af fibrene i lodret og vandret position i forskellige vinkler opnås en stor lydabsorption. I sammenligning med glasulden mangler dette materiale mere vægt.
  • Det flerlagede panel er i øjeblikket lydisolerende systemer, der er nemme at bruge, da de er et af de førende midler til lydisolerende partitioner (en mur af mursten eller beton mv.). Disse systemer er lavet af gipsvæg og sandwichpaneler. Sandwichpanelet i sig selv er en kombination af tætte og lette gipsfiberlag og mineral eller glasuld af forskellig tykkelse. Fra model af sandwichpanelet afhænger af hvilket materiale der anvendes i det, og hvordan lagene af materialer varierer i tykkelse. Ikke brandfarlig, men ikke anbefalet til brug til isolering af gulve. Som i denne situation er installationen og omkostningerne ved materiale kompliceret, hvilket vil medføre unødvendige byggekostnader. Det kan bruges til lofter i bestemte specifikke situationer, hvis dette forenkler installationen af ​​lydisolering. Den store ulempe ved panelerne er deres store vægt, som skal tages i betragtning ved opbygningen.
  • Pladen presset fra et naturligt korkcrumb - en af ​​effektive materialer til isolering fra stødstøj. Materialet er modstandsdygtigt overfor gnavere, skimmel, parasitter og forfald. Inert til kemikalier. Desuden er fordelen holdbarhed (tjener 40 år eller mere).
  • PE skum - mest velegnet som et substrat til laminat, parket og andre gulvbelægninger. Effektiv fra stødstøj. Det har flere sorter, hvilket er et plus for at opnå de tilsvarende krav til lydisolering og minimale omkostninger. Modstandsdygtig overfor olier, benzin og mange opløsningsmidler. Det har en række ulemper som brandfare, ustabilitet til ultraviolet stråling, det taber op til 76% af dens tykkelse under langvarig belastning. Fugtsager skaber betingelser for dannelse af mug og svampe. Et af de billige materialer.
  • Gummipuden er fremstillet i form af en blanding af syntetisk gummi og granulær kork. Designet til at reducere støjstøj. Praktisk til brug under elastiske og tekstilbelægninger (linoleum, tæppe og andre). Med mindre effektivitet anvendes under hårdt gulvbelægning. Ulempen ved dette materiale er, at det i nærværelse af fugt kan tjene som et gunstigt miljø for skimmelsvamp, derfor er yderligere fugtisolering nødvendig. Polyethylenfilm er egnet til dette.
  • Bitumen-kork substrat - lavet af Kraft papir imprægneret med bitumen og drysset med korkfliser. Korkfyldning er placeret nedenunder, dette hjælper med at fjerne fugt fra under laminatet. Vandtætning er ikke nødvendig. Ulemperne ved dette materiale er, at korkkrummer kan flyve væk fra lærredet, med for høj fugtighed, det bliver rod og pletter under installationen.
  • Kompositmateriale - består af to lag af polyethylenfilm og et lag af polystyrenskumgranuler mellem dem. Polyethylenfilm har en anden struktur. Topplaget beskytter mod fugt, mens bundlaget tillader fugt at trænge ind i mellemlaget, hvilket fjerner det omkring omkredsen.
  • Ekstruderet polystyrenskum - har lav vandabsorption, høj styrke. Den nemme installation af dette materiale bestemmes af let at skære, enkel og hurtig installation, den minimale mængde affald. Nem installation bestemmer de lave omkostninger ved arbejde. Holdbar, bevarer ejendomme i 50 år.
  • Glasfiber - gælder for isolering af strukturel støj. Den porøse fiberstruktur giver denne mulighed. Den bruges med sandwichpaneler, ramme lydisolering beklædning og skillevægge, trægulve og lofter. Afhængigt af det materiale, som det anvendes på, vælges installationsteknologien også. Ved installation af trægulve eller gulve på steder med støtte på væggene og under bjælkerne. Hvis bjælkernes ender understøttes på væggene for at undgå hård kontakt med andre bygningskonstruktioner, skal glasfiberen isoleres med en pakning.
  • Vibro-akustisk fugemasse - tjener til at tilvejebringe vibrationsisolering. For at reducere strukturelle støj er placeret mellem strukturerne. Nem at bruge til at udfylde ord i forfatninger. God vedhæftning med gips, mursten, glas, metal, plast og mange andre byggematerialer. Efter hærdning er der ingen lugt, det er ikke farligt i omløb. Under arbejdet skal lokalerne ventileres. Må ikke komme i øjnene under arbejdet.

  Baseret på de ovenfor beskrevne egenskaber kan du vælge det mest hensigtsmæssige materiale til den konstruerede overlapning.

  beregning

  Karakteristiske fejl ved beregningen af ​​lydisolering er en sammenligning af to materialer, der angiver egenskaberne for lydisolering og lydabsorption. Det er to forskellige indikatorer, der ikke kan sammenlignes. Lydisoleringsindekset bestemmes ved frekvenser i området fra 100 til 3000 Hz. En fejl er også den fælles opfattelse, at skumplast er et godt lydisoleret materiale. I dette tilfælde overstiger et lag af 5 mm godt lydisoleret 5 cm skumlag. Polyfoam refererer til hårde materialer og forhindrer stød på stød. Den største effekt af støjisolering opnås, når hårde og bløde isoleringsmaterialer kombineres.

  Hvert isoleringsmateriale er kendetegnet ved modstand mod varmeoverførsel. Jo større denne egenskab er, desto bedre modstår materialet varmeoverførsel. For at give det nødvendige niveau af termisk isolering, varierer tykkelsen af ​​materialet. I øjeblikket er der mange online-regnemaskiner til beregning af isolering og lydisolering. Det er nok at indtaste data om materialet og få resultatet. Sammenligning med tabellerne om SNiP's krav, find ud af, hvordan den foreslåede løsning opfylder de nødvendige standarder.

  Laying teknologi

  I et privat træhus er installation af støj- og lydisolering bedst udført under konstruktion eller på scenen med ru finish. Dette vil fjerne de færdige materialer fra forurening (tapet, maling, loft osv.). Teknologisk er processen med at lægge støj og lydisolering ikke kompliceret, og du kan selv gøre det.

  Et eksempel er følgende rækkefølge af installationstrin.

  • Først og fremmest skal hele tømmeret være dækket af et antiseptisk middel. Dette vil beskytte træet mod udseendet af parasitter, skimmel, svampe og forfald.
  • I den næste fase er det hårde gulv pakket under bjælkerne. Til dette bræt passende tykkelse på 25-30 mm.
  • Derefter installeres dampspærren over den dannede struktur. Dampbarriens ledd skal limes sammen med bygningsbånd. Dette vil forhindre afstivning af isolering. Kanterne skulle komme på væggene i en højde på 10-15 cm, hvilket vil beskytte det isolerende materiale på siderne mod fugtindtrængning fra væggene.
  • Efter at dampspærren er hermetisk forseglet til det hårde gulv, er isoleringen anbragt på den. I dette tilfælde er isoleringsmaterialet ikke kun monteret mellem bjælkerne, men også oven på dem. Dette gøres for at undgå revner gennem hvilke lyd og varme kan strømme. Generelt giver denne tilgang det højeste niveau af lyd og lydisolering.

  Lydisolering interfloor overlappende på træbjælker

  Hvordan er isolering af loftet i huset med træbjælker?

  Støjisolering af loftet i et hus med trægulve er et vigtigt stadium i bygningen af ​​bygningen. Problemer med isolering af støj og lyd er altid relevante. Især hvis nogle gulve er upålidelige og tynde. Og det sker i huse af træ, eller hvor træskillevægge og lofter er installeret.

  For at undgå unødige komplikationer og problemer bør du straks fjerne dem. Gør reparationer eller bygger et hus, alle undrer sig om at isolere støj.

  Og dette er hovedpunktet, fordi i et hus med træcoating er et sådant element relevant. For at løse dette problem bør du først forstå, hvad der er nødvendigt for montering af loftstøjisolering i et hus med træbelægninger, interfloorlofter og hvilke fejl der gøres under installationen.

  Og for at fjerne sådanne spørgsmål, bør du vide nogle fakta.

  Nødvendige værktøjer

  Lydisolering af gulve, gulve og lofter skal tage højde for egenskaberne hos de købte materialer. Dette er vigtigt for overholdelse af regler, der forhindrer brande eller andre ulykker. Flere materialer købt i specialforretninger skal have alle de nødvendige certifikater og dokumenter, der bekræfter kvaliteten:

  1. Fare ved brand. På emballagen af ​​et hvilket som helst byggemateriale er angivet.
  2. Koefficienten giver isolering fra støj.
  3. Certifikatet for sanitære og hygiejniske standarder.
  4. Belægningens tykkelse.

  For at begynde at installere lydisolering af gulve i et træhus, skal du købe alle nødvendige materialer og værktøjer til dette:

  1. Negle eller skruer.
  2. De materialer med hvilke lydisoleringen af ​​interfloor lofter og gulve, der ligger i et træhus. Deres valg afhænger af, hvad der er planlagt at beskytte mod støj.
  3. Hammer eller skruetrækker for at fastgøre monteringen.
  4. Krydsfiner eller brædder.

  I installationsarbejdet er det vigtigt at vælge de rigtige byggematerialer og henvende sig til dette arbejde på en ansvarlig måde.

  Isolering af gulve, vægge fra støj

  Lydisolering gulvet sker i to etaper. Først en udkast, der består af bjælker, et specielt materiale, der minder om folie og brædder. De bjælker, der danner grundlaget for gulvet, er dækket af en reflekterende side ind i huset, og monteres på toppen med en møbler hæftemaskine.

  Finishing gulvniveau tynd krydsfiner, uanset ruheden eller manglen deraf. I hjørnerne af krydsfiner skal pladerne bore huller for at sikre luftens passage. Dette er nødvendigt for at forhindre stagnation og udseendet af vand. Og allerede på toppen er de dækket af linoleum og gulvbrædder, så påføres lak.

  Basaltuld eller dets analoger kan bruges som isoleringsmateriale. De udfører ikke kun støj, men også vibrationer.

  Vægge har brug for to lag af materialer. I det første er det bedre at bruge glasuld eller uld bestående af fibre. Og i det andet lag gælder gips eller mursten. Det er også værd at overveje at monteringen skal være pålidelig og der skal anvendes specielle pakninger, der isolerer lyden. Og alt er knyttet til en speciel ramme lavet af guider.

  Ceiling Noise Isolation

  1. Sikring af lydisolering mellem gulve og i loftet skal begynde med overfladebehandling fra malingrester og andre stoffer.
  2. Så konstruerer vi rammens ramme. Når den er færdig, skal den ligne cellerne.
  3. Monteres på limen eller skruer materialer, der giver støjisolering. Disse omfatter filt, plader eller glasuld.
  4. Mellemrummet mellem loftet og væggen skal fyldes med en masse akryl. Det vil give yderligere isolering.
  5. Efter alle de handlinger, du kan bruge loftet fliser eller lave et loft loft for endelig at blokere adgangen til fremmede lyde.
  6. Når tekstiler og møbler bringes ind i rummet, bliver støj mindre. De har også evnen til at springe over lyde. Det er vigtigt at vælge stoffet, der lader lyden ud af det mindste.

  Støjisolering af loftet i et træhus spiller en vigtig rolle, især hvis rummet er på flere etager.

  Isolering fra støj mellem gulve

  For at sikre lydisolering mellem gulve er det selvfølgelig nødvendigt at isolere loftet og gulvet på begge sider og mere præcist for at gøre det samtidig for at øge hindringen af ​​støj. I hovedkonstruktionen af ​​interfloorlofter er det nødvendigt at indsætte lydisoleret materiale.

  Bjælker, der bærer bygningsmodstanden, er isoleret med glasuld, skumgummi eller andet lydreflekterende materiale. Planker eller krydsfiner lægges ovenpå, og de fastgøres med skruer til bjælkerne gennem isolering.

  Disse mønstre vil vare længere, hvis du gør støjisolering af loftet, gulvet, vægge og belægninger, der ligger mellem gulve, i henhold til alle regler. Ja, og i træhuse vil den mindste rustle eller knirk blive hørt af hele huset, fordi træet har tendens til at udføre lyden perfekt. En anden lignende egenskab er glas og en overflade af lakeret træ.

  Sammenfattende ovenstående kan vi konkludere, at en sådan begivenhed som isolering af lofter fra støj og fremmede lyde i et træhus simpelthen er nødvendigt for at sikre ikke kun en god søvn, men også et behageligt ophold hele dagen. Det er svært at leve hvor hver rustle er hørt.

  Og ved at isolere rummet fra indtrængende lyde, kan du sikre fuldt arbejde og søvn. Disse er vigtige elementer af godt humør og vitalitet.

  Flere artikler om dette emne:

  Sådan laves et hårdt loft på træbjælker og beton

  Hvordan man laver trægulve i huset

  Hvordan er isoleringen af ​​interfloor overlappende på træbjælker?

  Enhver overlapning er en potentiel kilde til varmetab og støjgennemtrængning.

  I tilfælde af træbjælker kan man bemærke, at træet er fremragende lyd. Plus, træbjælker over tid begynder at græde.

  For at undgå dette skal du passe på den korrekte lydisolering af gulve (støjisolering).

  Lydisolering af trægulve i huset

  Af deres natur er lyden opdelt i tre typer:

  • chokstøj. Reflekterer lyden af ​​fodspor, faldende genstande, bevægelige møbler. Det er kendetegnet ved indekset for det reducerede støjeniveau Lnw;
  • luft (akustisk) støj. Lydbølger, der transmitteres gennem luften. Kilden kan være indbyggernes stemme, lyden af ​​tv og videoudstyr mv. Det er kendetegnet ved et luftbåren lydisoleringsindeks Rw.
  • strukturelle støj Faktisk er dette en slags støjen i støj, i modsætning til hvilke støjledere er krydset af bygningskonstruktioner.

  Valget af lydisoleringsmateriale til gulve

  For at opnå den bedste beskyttelse mod støj og vibrationer udføres lydisolering af trægulve i forskellige typer med forskellige typer isolatorer. Hovedkravet er en høj lydabsorptionskoefficient for byggematerialer.

  Lydisolering af trægulve af mineraluld Som primærisolator er det bedre at give fortrinsstilling til fibrøse materialer siden deres struktur bidrager til det faktum, at de fleste af lydene slukker om det (dvs. maksimal lydabsorption forekommer).

  For eksempel har økologi, mineral og basalt uld sådanne egenskaber. Derudover tjener dette lydisolerede materiale også isolering.

  Lydisolering af trægulve - træk gulvspånplade - OSB Yderligere isolering fra lydene vil skabe arrangementet af undergulvet i spånplader eller OSB. På samme tid er arkene ikke fastgjort til bjælkerne, men er fastgjort indbyrdes med skruer eller negle. På bjælker holdes et sådant gulv under sin egen vægt (i overensstemmelse med princippet om et flydende gulv). Og på grund af fraværet af en hård forbindelse med overlapning reduceres sandsynligheden for støjindsprøjtning udefra.

  Lydisolering mellem væg og loft For at forhindre lyden i at trænge ind mellem loftet og bærevæggen samt mellem loftet og skorstenen anbefales det at sætte rullet isolering i sømmen, fx filt eller lignende struktur. Og luk krydset bundkortet. Endvidere er soklen nailed kun til væggen.

  Lydisolering trægulve - filt på bjælkerne Filtet, der er fastgjort på bjælkerne, reducerer også støjniveauet.

  Lydisolering trægulve - substrat Placering af polystyren og / eller foliecoatede underlag eller underlag af naturlig kork under gulvbelægningen vil også reducere niveauet af støj og vibrationer.

  Det er værd at bemærke, at alle typer arbejde med lydisolering af gulve skal udføres under bygningens konstruktionsfase. Udformningen af ​​de materialer, der præsenteres i figuren.

  Lydisolering af trægulve mellem gulve - standarder og krav

  På trods af den generelle tilgang til valg af støjisolerende materiale udføres lydisolering af trægulve til forskellige formål i overensstemmelse med forskellige krav.

  • Lydisolering af overlapning uden bjælke på træbjælker anses for at blive udført effektivt, hvis det luftbårne lydisoleringsindeks Rw ikke er mindre end 45 dB. Denne beskyttelse er i stand til at tilvejebringe et lag mineraluld med en tæthed på mindst 50 kg / kubikmeter, lagt med et lag på 100 mm. Hvis bjælkens højde er mindre end denne værdi, kan lags fyldes på dem. Og læg det næste lag af materiale mellem lagene. For ikke at skabe koldbroer skal lags placeres vinkelret på bjælkerne. Derefter lukkes leddene med det næste lag af bomuld.
  • Lydisolering af gulvlofter vil være tilstrækkelig i tilfælde af anvendelse af måtter af mineral eller basalt uld lagt med et lag på mindst 200 mm. Med en tæthed på 50 kg / kubikmeter. Hvis materialets massefylde er højere, falder laget proportionelt.

  Luftbårne og stødisoleringsindekset

  Normative indikatorer for lydisolering af gulve er foreskrevet i standarder som SNiP 23-01-2003 "Beskyttelse mod støj" og SNiP II-12-77 Beskyttelse mod støj ".

  Detaljerede data, der viser indekset for det reducerede niveau af påvirkning og luftbåren støj Rw, afhængigt af placeringen af ​​loftet, er vist i tabellen.

  Luftbåren og stødisoleringsindeks - bordet

  Samtidig anses lydisolering for at være tilstrækkelig, hvis:

  • Rw er lig med eller større end standardværdien;
  • Lnw er lig med eller lavere end standardværdien.

  Du bør være opmærksom på, at brugen af ​​lydisoleret materiale ikke beskytter rummet mod lyden, der trænger gennem væggene. Derfor skal lydisolering af vægge udføres.

  Materiale forberedt til webstedet www.moydomik.net

  Membran lydisolering af gulve i et træhus på loftet

  Teknikken blev beskrevet i et bygningsforum, en litteraturperson, der dømmer af anmeldelserne. Hvem har allerede gjort, siger de, effekten er anstændig.

  Lydisolering af træbjælker mellem gulvene med mineraluld eller mineralplader (varme- og lydisoleringskort lavet af mineraluld, for eksempel TechnoNicol, Tekhnofas, Rocklight, Isover ISOVER osv.).

  Mærket af akustisk isolering vælges efter eget valg, princippet er det samme for alle producenter. Størrelsen og densiteten varierer (tykkelse fra 40 til 100 mm, tæthed 30-140 kg / m3). Fås i form af ruller eller plader af en vis størrelse.

  Advarsel!
  Installation af bomuldsuld udføres strengt i beskyttelsesbriller og åndedrætsværn.

  Fordelen ved uld er fremragende lydabsorption, især høj og delvis midfrekvenser absorberes godt. Reglen her er, at jo tykkere laget, desto mere er det i stand til at absorbere (hvilket betyder lavfrekvensspektret). Det skal forstås, at det er netop lave frekvenser, der transmitteres kraftigt gennem trægulve, og det er meget vanskeligt at slippe af med deres indtrængning. Hvorfor så? Alt er enkelt - trægulve har lav vægt, og træet fungerer som en resonator. I betonggulve er lydisoleringen lettere at opnå på grund af betonpladens designegenskaber og egenskaber.

  Om ønsket kan transmissionen af ​​støj gennem trægulve imidlertid reduceres betydeligt. For at gøre dette skal du lave en lydabsorber, som er en membran-typen paj.

  Lydabsorber membran enhed

  Kagen er lavet af plademateriale som option, OSB eller krydsfiner (ikke tyndere end 10 mm). Indenfor (mellem arkene) passer lydisolatoren. Som lydabsorber kan bruges:

  1. Mineraluld (mineraluld)
  2. Basalt fiber
  3. Minplita
  4. Bygningsfilt (teknisk)

  Hvis du bruger et mineraluldsmateriale, så med en tæthed på mindst 30 kgm3 (jo højere tætheden og jo tykkere jo bedre).

  Bygningsfilt er præget af høje lydabsorptionsparametre, men er udsat for vandabsorption og er brandfarlig (selvom antiseptisk imprægnering af høj kvalitet reducerer sandsynligheden for brand, det vil sige, at den ikke brænder åben, men smolders).

  Konstruktion (teknisk) filt - tæt materiale fra uld eller syntetiske fibre. Egenskaber: Tæthed - 10-80 kg / m3, tykkelse 5-40 mm, bredde er forskellig, varierer i området op til 2 meter, varmeledningsevne fra 0,03 til 0,07 W / (m • K). Fås i ruller eller i form af paneler.

  Lydabsorberen mellem overlapningen og membranen er lavet ikke kun for lydisolering, men i større udstrækning for at slukke for resonansen der opstår mellem overlapningen og membranen.

  Lydisolering af trægulve - vibropoder. For at opnå den maksimale effekt af lydisolering - skal membranen (kagen) ikke forbindes til gulvet, dvs. skal have en uafhængig forbindelse (monteret på en separat profil i en afstand af 10 cm fra loftet, der danner en luftpude). Det viser sig en slags suspenderet loft.

  Hjemmelavet vibropod Lydisoleret tærte er fastgjort langs omkredsen til væggene og i midten til bjælkerne kun ved hjælp af stødabsorberende fastgørelseselementer (elastisk loftophæng) med et sjældent trin, ikke mindre end en meter. Vibropodvesy kan købe fabrikken eller lave en hjemmelavet vibrationsdæmpende suspension.

  Hvis membranen skrues direkte til loftets træbjælker, vil hele effekten gå tabt.

  Teknologibegrebet er at desynkronisere lydvibrationer, der opstår mellem overlapningen og membranen. Det viser sig at sige loftet med resonans absorber.

  Lydisolering af trægulve mellem gulve - lydabsorberende membran enhed

  Det er også muligt at anbringe en sådan konstruktion - mineralulden er fastgjort med et gitter eller lameller mellem loftbjælkerne, og som en membran (dvs. i stedet) hæver loftet med krydsfiner eller gips. Men de er ikke monteret på bjælkerne, men også selvstændigt (dvs. uden for væggene), 3-5 cm under loftet. Med en sådan anordning vil absorbentens rolle blive afspillet af mineralulden fastgjort på bjælkerne.

  Lydisolering af trægulve med sand

  Metoden er kontroversiel. Den besværlige proces, en masse vægt og vigtigst af alt er lyden delvist slukket, fordi Hovedresonansen overføres gennem lagene. Princippet om enheden er vist på billedet.

  Lydisolering trægulve med sand Lydisolering gulve med sand Lydisolering gulve med sand

  Alt afhænger alt af installationsmetoden, som mesterne råder over, det er nødvendigt at fylde sandet mellem lagene og undergulvet og ikke kun mellem gulvbjælkerne og at installere det flydende gulvsystem ovenfra.

  Ordningen med lydisolering af gulve under gips

  Diagram af apparatet til lydisolering af gulve under gipsvæggen Teknologi til apparatet til lydisolering af gulve under gips

  Teknologien for lydisolering af gulve til et træhus, i modsætning til mursten og betonkonstruktioner, har en række egenskaber, der er direkte relateret til bygning af gulve ved deres egenskaber og lydførende egenskaber. De ovenfor beskrevne metoder hjælper med at isolere eller signifikant reducere lydbølgernes indtrængen mellem gulvene i rammens hytter såvel som i huse fra en afrundet log eller bar.

  Relaterede nyheder

  Gulv og isolering af interfloor lofter i et træhus

  I denne artikel forsøgte vi at fremhæve sådanne øjeblikke i opførelsen af ​​et træhus som gulvisolering og isolering af gulvbelægninger. Hvordan produceres disse værker effektivt, men samtidig med mindre omkostninger? Et sådant spørgsmål opstår næsten før enhver, der besluttede at bygge deres eget hus. Vi håber, at vores erfaring med at arrangere gulv og gulvlofter i et træhus beskrevet i denne artikel vil være nyttigt for dig, og du vil kunne nyde varmen og roen i dit hjem uden at tømme din tegnebog.

  Ved opbygningen af ​​vores eget hus står vi over for følgende spørgsmål:

  1. Hvordan kan vi få et varmt gulv i et vinterhus for lidt penge?
  2. Hvordan opnår vi den nødvendige støjisolering, som kunne beskytte os tilstrækkeligt mod andre irriterende lyde?

  1. Varmt og ikke dyrt gulv

  Problemet med gulve, der ikke brænder deres fødder om vinteren med deres iskoldt kulde, findes så meget som der er hjemme. Også i lang tid og der er forskellige løsninger på dette problem. Og som regel er disse løsninger teknologisk så dyre som de er. Derfor står vi over for spørgsmålet: Er det muligt at få et varmt gulv, der ikke fryser i vinterfrost for lidt penge? Efter at have begyndt at bygge vores eget hus løste vi dette problem ved hjælp af gamle teknologier og nye materialer.

  Grov gulv

  Grundlaget for gulvet i vores hus, som i alle andre, tjente som gulvbjælker. Vi har bjælker på 150 til 50 mm i størrelse, afstanden mellem bjælker er 80 cm.

  Bjælker blev lagt hårdt gulv på brættet 150 mm til 25 mm med et interval på 400 mm. Fra toppen mellem overførsler til kassen blev der lagt en 8 mm tykk folie af varmeisolering med den folieformede side inde i huset.

  Kanten af ​​varmeisolatoren tæt syet til bjælkerne med en hæftemaskine. Nu ligger den termiske isolering på kassen og er ikke hæmmet med et monolitisk tæppe, men syet på oversættets sidevægge for at ventilere bjælkerne fra undergulvet, hvilket er yderst vigtigt for træstrukturernes holdbarhed.

  Fair floor

  Derefter begyndte vi at afslutte gulve. Gulvene skal være lavet af linoleum og laminatgulve. Til disse job, normalt med henblik på at udjævne gulvene. uanset hvad de er, brug krydsfiner 10-12 mm tykt.

  For at sikre luftgennemstrømning og ventilation i skæringsrummet i hjørnerne i alle rum er det nødvendigt at bore ventilationshuller i efterbehandlingsgulvet.

  Gulvkonstruktionen, som vi har beskrevet, er blevet testet flere gange og har vist sig at være en meget god. Og vi ved, at isoleret linoleum eller parket, foret på fodbrættet, kun vil tilføre varme under vores fødder.

  Mange kan forveksles med den tilsyneladende lette og lave bæreevne af et sådant gulv. Jeg forsikrer dig, det virker bare. I første omgang tager de lidt lejelige gulve gradvist overtagelsen af ​​fuldbelastningen, afregner og opfører sig ikke værre end monolitisk armeret beton.

  2. Enheden støjisolering af gulvdæk i et træhus

  Som med isolering af gulve, gjorde vi på denne måde også interfloorlofter med den eneste forskel, at der blev lagt vægt på lydisolering. Nedenfor til bjælkerne af interfloor overlapningen (150 ved 60) syede vi med et solidt tæppe en varmeisolering 5 mm tykk med foliesiden til bunden.

  På den termiske isolator blev kassen fra en stang 50 ved 50 mm med et interval på 500 mm pakket under. Til gengæld blev krydsfiner fastgjort på krydsfiner med en tykkelse på 10 mm. Nu er det planlagt at fastsætte materialet til afslutning af loftet på krydsfiner, hvilket også vil forbedre lydisoleringen.

  Gulv på anden sal blev lavet ved at forene batten fra et bord 40 ved 150 mm, pladerne skrues med skruer (for at undgå rystelse) med et interval på 150 mm.

  Vi lagde en 5 mm tykk folie af varmeisolering på kassen, syet med et solidt tæppe med foliesiden opad.
  Til gengæld blev der lagt en 12 mm tykk krydsfiner på den termiske isolator.

  I hjørnerne af alle rum i lofterne i alle lag er det nødvendigt at lave huller til luftning. Det er dog vigtigt at tage højde for, at luftkanalåbningerne ikke skal gennembore hele interfloor-tæren fra top til bund på ét sted, ellers vil alle bestræbelser på at sikre lydisolering være forgæves. Det vil sige, at hvis hullerne til luftkanalerne i krydsfiner er lavet i højre hjørne af rummet, skal hullerne i luften i det næste lag af lydisolering foretages i venstre hjørne. Hvert lag skal have to huller, normalt er de placeret diagonalt i forhold til hjørnerne af rummet.

  Mange kan argumentere for, at det er lettere, hurtigere og mere effektivt at ikke lave en have af mellemlag og lydisolerede membraner, men blot at fylde interfloorrummet med en mineraluld. Det er i vores erfaring ikke nok. Ud over det faktum, at interfloorrummet er mættet med fugt, og dermed strukturernes træelementer, som kan forårsage forfald og forkorte deres levetid, er en sådan lydisolering fuldstændig ineffektiv, da lyde, især perkussion, gennemføres godt gennem træelementerne og i dette tilfælde gennemborer overlappe tykkelse.

  Vi håber, at vores råd i byggearbejdet vil være nyttigt for dig, og du vil være i stand til at opnå den ønskede beskyttelse mod kulde og støj i dit smukke hjem.